عکس پروفایل اندیشکده صنعت ماشین‌سازی ا

اندیشکده صنعت ماشین‌سازی

۲۱۰عضو
عکس پروفایل اندیشکده صنعت ماشین‌سازی ا
۲۱۰ عضو

اندیشکده صنعت ماشین‌سازی

اندیشکده صنعت ماشین‌سازی، پژوهشکده مطالعات فناوری

۱۶ شهریور

thumnail
🔹🔹 اندیشکده صنعت ماشین‌سازی
اندیشکده صنعت ماشین‌سازی به عنوان متولی اصلی سیاست‎پژوهی و انجام مطالعات و تحقیقات مرتبط با سیاست‎گذاری صنعتی در کشور در سال 1398 و در ادامه مطالعات مرتبط با این صنعت که در قالب ماموریتی با عنوان "تدوین سند راهبردی و برنامه اقدام صنعت ماشین‎سازی" به پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری واگذار شده بود، ایجاد گردید.این اندیشکده طی سالیان گذشته در تلاش بوده است، ضمن شناسایی معضلات و دغدغه‌های این صنعت راهبردی، به دنبال یافتن راهکارها و پاسخ‌هایی برای این موارد به کمک انجام مطالعات تحقیقاتی، مطالعات تطبیقی کشورهای پیش رو و هم‌اندیشی و هم‌افزایی به واسطه ارتباط با خبرگان، بازیگران صاحبنظران این صنعت بپردازد. همچنین شناسایی فرصت های رشد و توسعه این صنعت راهبردی در کنار تلاش برای توسعه بازارهای داخلی و صادراتی برای ماشین آلات و تجهیزات صنعتی ساخت ایران، از دیگر اقدامات این اندیشکده بوده است.
🔹مأموریتحوزه تخصصی مأموریت اندیشکده صنعت ماشین‌سازی در دو محور مشارکت مستمر و مداوم با صنعتگران و فعالین این حوزه و همچنین ارتقای جایگاه صنعت ماشین‌سازی در رویکردهای کلان سیاست‌گذاری صنعتی نهادهای تصمیم‌گیرنده است.
🔹اهداف استراتژیک و جهت‌گیری‌هاهدف‌های استراتژیک مورد نظر اندیشکده برای رسیدن به مأموریت فوق عبارت است از:1️⃣ اصلاح نگرش موجود به صنعت ماشین‌سازی و تبیین جایگاه این صنعت به عنوان پیشران توسعه صنعتی کشور2️⃣ شکل‌گیری جریان نخبگانی در امر مطالبه‌گری دغدغه‌های موجود در این حوزه
📢 برای اطلاعات بیشتر:🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۱۹

thumnail
🔹🔹 خط‎‌مشی و دورنمای اقدامات اندیشکده صنعت ماشین‎‌سازی
اندیشکده صنعت ماشین‌سازی، در ترسیم افق برنامه‌ها و فعالیت‌های خود، جهت‌گیری‌های ذیل را اتخاذ نموده است:🔹 جهت‌گیری کوتاه‌مدت: بسترسازی برای اصلاح رویکردهای موجود پیرامون صنعت ماشین‌سازیدر این مرحله اندیشکده در تلاش خواهد بود تا ضمن تحلیل وضعیت موجود، شناسایی آسیب‌ها، فرصت‌ها، تهدیدها و نقاط ضعف و قوت موجود و پیش رو و ارائه راهکارها و برنامه‌های متناسب با هر کدام از این مسائل در جهت اصلاح وضعیت ضمن رفع موانع موجود همچون قوانین مخرب و متناقض با رویکرد داخلی‌سازی و رفع وابستگی، مقدمات لازم را برای تسهیل مسیر توسعه این صنعت و تبیین جایگاه آن در پیشبرد خودکفایی سایر صنایع کشور و همچنین توسعه پایدار کشور فراهم آورد.توسعه همکاری‌ها و تعاملات با نهادهای حاکمیتی همچون مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه‌وبودجه، مرکز ساخت داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین دریافت نظر نخبگان و فعالین این صنعت در قالب اتاق فکر "افکام" در مسیر حذف معافیت‌های بند "غ" ذیل ماده 119 قانون امور گمرکی، نمونه‌ای از جهت‌گیری‌های کوتاه‌مدت اندیشکده است.
🔹جهت‌گیری میان‌مدت:1️⃣ تقسیم کار ملیدستیابی به سازوکاری برای تقسیم کار و وظایف با توجه به ماهیت گوناگون نهادهای مرتبط با این صنعت ضروری است برای مثال نهادهای مختلفی چون وزارت صمت، معاونت علمی و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارتخانه‌های بهره‌بردار ماشین‌آلات همچون وزارت نفت، نیرو و جهاد همگی به نوعی درگیر صنعت ماشین‌سازی هستند و دستیابی به الگو و شاخصی برای تعیین حدود اختیارات و اقدامات لازم برای هر یک از این نهادها از دیگر چشم‌اندازهای پژوهشکده است.2️⃣ توجه و نوآوری و توسعه مبتنی بر فناوریتوجه به مفاهیم جدید در حوزه‌های مرتبط با صنعت از قبیل انقلاب صنعتی چهارم یا Industry.4.0 است. نوآوری‌های جدید صنعتی همچون پرینتر سه‌بعدی، اینترنت اشیا، یادگیری ماشین و هوش مصنوعی در این چشم‌انداز با یکدیگر عجین شده و موجب یکپارچه‌سازی صنایع جدید می‌شوند. این موارد در برنامه‌های مطالعاتی اندیشکده دارای اولویت بالا خواهد بود. ماشین‌های آینده، ماشین‌های هوشمند و یادگیرنده خواهند بود که پیش‌بینی نوع عملکرد و ساختار آن‌ها سخت، دشوار و مستلزم شناسایی دقیق فناوری‌های نوظهور و ترسیم نقشه راهی برای کشور به‌منظور دستیابی به اقدامات و فناوری‌ها و کارایی‌های این علوم جدید خواهد بود.
🔹جهت‌گیری میان‌مدت: ایجاد یک نهاد مالی تخصصی در صنعت ماشین‌سازیتجربه سایر کشورها نیز گواه این امر است که برای بهبود سازوکار مالی این صنعت، دستیابی به یک الگوی ویژه برای حوزه تأمین مالی آن لازم و ضروری است. یکی دیگر از چشم‌اندازهای پیش روی اندیشکده، دستیابی به الگوی کارآمد برای این نهاد مالی است. وجود نمونه‌های ناموفقی همچون نهادهای توسعه صنعت و یا توسعه صادرات که نتوانستند اهداف تأمین مالی خود را به خوبی محقق کنند باعث گردیده است تا توجه کافی به ایجاد نهاد تخصصی مالی برای صنعت ماشین‌سازی صورت نگیرد و لازم است تا به عنوان یک چشم‌انداز برای اندیشکده تلاش شود ضمن حذف این رویکردهای منفی، الگوی صحیح تدوین و پیاده‌سازی گردد.
🚀 چشم‌اندازاندیشکده صنعت ماشین‌سازی می‌کوشد با مشارکت مستمر و مداوم با صنعتگران و انجمن‌های تخصصی فعال در این صنعت به بهبود روند توسعه این صنعت، ارتقای جایگاه صنعت ماشین‌سازی در رویکردهای کلان سیاست‌گذاری صنعتی کشور و افزایش مشارکت فعالین این صنعت در طرح‌های کلان صنعتی، توسعه‌ای و زیر بنایی با رویکرد نوآورانه و مبتنی بر علم جامع عمل بپوشاند.

📢 برای اطلاعات بیشتر:🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۲۰

thumnail
🔹🔹 معرفی اندیشکده از زبان رئیس اندیشکده
دکتر رضا اسدی فرد
صنعت ماشین‌سازی یکی از صنایع راهبردی است که نقش اساسی در توسعه صنعتی کشورها دارد. توسعه این صنعت مادر، توسعه سایر صنایع را تسهیل می‌کند و مسیر ورود بسیاری از فناوری‌های جدید به واحدهای تولیدی است. تجربه جهانی نشانگر آن است که کشورهای پیشرفته صنعتی در طول زمان از تولید محصولات نهایی به تدریج به مرحله تولید ماشین‌آلات خطوط تولید آن‌ها رسیده‌اند. از این رو یکی از سرفصل‌های مهم سیاست صنعتی این کشورها، موضعی است که در مورد صنعت ماشین‌سازی گرفته‌اند. تدوین و تصویب سیاست‌های درست در هر صنعتِ اولویت‌داری، نیازمند مطالعات سیاست‌پژوهی است. مطالعات سیاست‌پژوهی شامل طیف گسترده‌ای از پژوهش‌ها از قبیل؛ مطالعات تطبیقی، تحلیل زنجیره ارزش صنایع و بررسی اثربخشی سیاست‌های پیاده شده در گذشته است.صنعت ماشین‌سازی در ایران در چند دهه‌ی اخیر شاهد رشد قابل توجهی بوده است. این رشد از یک طرف به دلیل تشدید تحریم‌ها به ویژه در زمینه فناوری نوین تولید بوده که انگیزه بومی‌سازی ماشین‌آلات پیشرفته را تقویت کرده است. توسعه آموزش عالی در سه دهه گذشته و تبدیل شدن ایران به یکی از پنج کشور اول تربیت کننده مهندسین و فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی، یکی دیگر از محرک‌های توسعه صنعت ساخت تجهیزات و ماشین‌آلات تولید بوده است. با وجود همه تلاش‌ها و رشد قابل توجه صنعت ماشین‌سازی، همچنان حدود 20 درصد از کل واردات سالانه کشور را ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی تشکیل می‌دهد و سیاست‌های گذشته از اثربخشی مورد انتظار برای توسعه صنعتی کشور برخوردار نبوده‌اند. اندیشکده صنعت ماشین‌سازی از سال 1398 با هدف انجام مطالعات سیاست‌پژوهی و ایجاد فضای همفکری و هم‌اندیشی بین فعالان این صنعت در پژوهشکده مطالعات فناوری ایجاد شد و در کنار انجام پژوهش‌های متعدد سیاستی در این حوزه، شبکه‌سازی بین تشکل‌های صنعتی و صنفی این حوزه را در دستور کار داشته است و رویدادهای متعددی را با هدف ایجاد گفتمان‌ حمایت از توسعه صنعت ساخت داخل ماشین‌آلات خطوط تولید و تجهیزات صنعتی برگزار نموده است. این اندیشکده دست همه علاقمندان را برای همکاری و هم‌افزایی می‌فشارد.

📢 برای اطلاعات بیشتر:🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۲۰

🔹🔹 صنعت ماشین سازی چیست؟
صنعت «ماشین‌سازی» حوزه‌ای مولّد و زیربنایی است که وضعیت آن در هر کشور، شاخصی مهم برای ارزیابی سطح توسعه‌یافتگی صنعتی و تولیدی آن کشور محسوب می‌شود. این صنعت، تأثیرات چندجانبه‌ای بر رشد اقتصاد و بهره‌وری کشورها داشته و با فراهم آوردن بخش مهمی از زیرساخت‌های تولید، توسعه بسیاری از صنایع دیگر را تسهیل می‌کند از این رو تحول صنعت راهبردی ماشین‎سازی می‌تواند به عنوان راهکاری عملی برای عبور صنایع کشور از مرحله مونتاژ به نوآوری و حرکت اقتصاد کشور از مرحله خام‌فروشی منابع طبیعی به سمت ارزش‌آفرینی مبتنی بر فناوری و نوآوری مدنظر قرار گیرد.در کشور ما نیز، علی‌رغم اینکه بالغ بر 2000 شرکت دانش‌بنیان و در مجموع بیش از 6000 شرکت ماشین‎ساز در این صنعت مشغول به کار هستند و توانایی پاسخگویی به بخش عمده‌ای از نیاز کشور را دارا هستند، ذهنیت و رویکرد مدیران و سیاست‌گذاران صنعتی کشور نسبت به این صنعت، ذهنیتی مستقل و جامع نبوده است و صنعت ماشین سازی همواره به عنوان صنعت حاشیه ای و جانبی در کنار صنایع دیگری همچون صنایع غذایی، پایین دست پتروشیمی و نساجی دیده شده است. ⚡در مجموع براساس تجربه کشورهای پیشرو در صنعت ماشین‌سازی به ویژه آلمان، کره جنوبی و هند می‌توان گفت کشور برای دستیابی به یک جایگاه مناسب در سطح جهان در صنعت ماشین‌سازی، نیازمند یک برنامه منسجم در سطح ملی با متولی مشخص، بودجه مناسب، اهداف اقتصادی قابل اندازه‌گیری و زمان‌مند است.

📢 برای اطلاعات بیشتر:🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۲۱

thumnail
🚜 پروژه: تدوین برنامه توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با تأکید بر ماشین‌آلات و تجهیزات زراعی 🚜
این پروژه با هدف تدوین یک برنامه جامع عملیاتی برای توسعه ماشین‌آلات و تجهیزات حوزه مکانیزاسیون کشاورزی با تمرکز بر حوزه زراعی تعریف گردید تا با اتکای به مطالعه وضعیت موجود کشور اعم از شناسایی قوانین و اسناد بالادستی مرتبط با این حوزه، بررسی و تحلیل آمار مرتبط با تولیدات، واردات و صادرات کشور در کنار میزان نیاز بالقوه و همچنین شناسایی بازیگران کلیدی و توانمندی‌های فنی موجود در کشور، زمینه بهبود وضعیت کمی و کیفی این حوزه تخصصی از کشاورزی را فراهم آورد. 🔍 هدف پروژه:هدف این پروژه، انجام مطالعات پشتیبان، جمع‌آوری اطلاعات مورد نیاز، تحلیل وضع موجود اعم از قوانین و اسناد بالادستی و تحلیل‌های آماری، شناسایی بازیگران کلیدی و پیگیری امور مرتبط با اصلاح قوانین مرتبط با ماشین‌آلات و تجهیزات حوزه مکانیزاسیون کشاورزی با تمرکز بر کشاورزی زراعی، به منظور ارائه برنامه‌های سیاستی در ابعاد فنی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و طراحی و پیشنهاد گام‌های اجرایی مناسب در این مباحث بوده است.
💡 دستاوردهای پروژه:
دستاورد اصلی این پروژه دستیابی به یک بسته سیاستی به منظور تقسیم کار ملی میان نهادهای تصمیم‌گیرنده و اجرایی با هدف توسعه مکانیزاسیون کشاورزی کشور و حمایت از شکل‌گیری زنجیره ارزش در حوزه ماشین‌آلات و تجهیزات حوزه کشاورزی با تمرکز کشاورزی زراعی خواهد بود.
🤝 فراخوان شبکه‌سازی:برای رسیدن به اهداف این پروژه و بهره‌گیری از نظرات و تجربیات شما، از همه‌ی فعالین، کارشناسان و علاقه‌مندان به حوزه مکانیزاسیون کشاورزی دعوت می‌کنیم که به شبکه‌ی ما بپیوندند.
🔗 چگونه می‌توانید مشارکت کنید؟
- به کانال ما بپیوندید- نظرات و پیشنهادات خود را از طریق ایمیل ارسال کنید- در جلسات و وبینارهای ما شرکت کنید
📢 برای اطلاعات بیشتر:🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۲۲

thumnail
اولین نشست از سلسله نشست‌های «بررسی سیاست‌های صنعتی کشور در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی» که با عنوان «سیاست‌های تأمین ماشین‌ها و تجهیزات کشاورزی» که در روز دوشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۲ در محل این پژوهشکده برگزار گردید، تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز کشور از دو منظر تمرکز بر ساخت و تأمین از تولیدات داخلی و یا واردات و تأمین از خارج از کشور مورد بحث و تبادل نظر ذی‌نفعان و بازیگران کلیدی این حوزه قرار گرفت.
💬 دکتر کریم ذوالفقاری:شرایط کشور در زمینه تولید ادوات، دنباله‌بندها و ماشین‌آلات فراوری محصولات کشاورزی قابل قبول بوده اما در زمینه کشنده‌های تراکتور و کمباین قطعاً کشور مستلزم تسهیل واردات برای رفع نیازهای کوتاه‌مدت در کنار برنامه‌ریزی بلندمدت برای افزایش کمّی و کیفی تولیدات داخلی است.
💬 دکتر ابوذر جمشیدوند:در تولید ماشین‌های کشاورزی و ادوات و تجهیزات این حوزه، توجه به چهار جنبه کیفیت، خدمات پس از فروش، قیمت و زمان تحویل به بهره‌برداران به عنوان ارکان تولید این حوزه ضروری است.
💬 مهندس حمیدرضا نامی:از تمام واحدهای تولیدی ماشین‌های کشاورزی و سازندگان ادوات و تجهیزات، حدود صد کارخانه و شرکت تولیدی دارای واحد تحقیق و توسعه (R&D) بوده و مابقی تولیدکنندگان در قالب واحدهای کارگاهی سنتی بوده و بعضاً تحت پوشش یا نظارت وزارت سمت وزارت جهاد کشاورزی و یا عضو هیچ تشکلی نیز نیستند.
💬 مهندس حسین اصغری:قیمت‌گذاری دستوری باعث گردیده است تا تفاوتی بین بنگاه تولیدی دارای توان تحقیق و توسعه، ارائه خدمات پس از فروش و توسعه محصول با کارگاه‌های سنتی تولیدی در بازار احساس نشود و انگیزه تولید باکیفیت را از بین ببرد.
💬 مهندس حیدر خاوری دهقان:با وجود اینکه کشور سالیانه به حدود ۲ تا ۳ هزار دستگاه بذرکار نیاز دارد، با این حال بیش از ۵۰ تولیدکننده بذرکار در کشور تکثیر شده‌اند این مسئله توجیه‌پذیری تولید این عرصه را از بین برده است.
💬 مهندس جعفری:لازم است تا سیاست تخصیص یک تراکتور و کمباین به هر کشاورز مورد بازنگری واقع گردد و به عبارت دیگر نیازی نیست هر کشاورز شخصاً دارای ماشین‌های کشاورزی باشد و می‌تواند به خرید خدمات بپردازد.


📎 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید!
🎥 فیلم کامل رویداد را از پایگاه اکو ایران ببینید.#گزارش#نشست_تخصصی
📢 برای اطلاعات بیشتر:
🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۲۳

thumnail

۶:۲۸

thumnail
با توجه به اهمیت موضوع نظام‌های بهره‌برداری از مکانیزاسیون کشاورزی، پیش نشستی در تاریخ چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ با هدف تبادل نظر کارشناسان این حوزه و تدقیق چالش‌ها و شناسایی راهکارها به منظور ورود دقیق‌تر به مباحث مرتبط با دومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بررسی سیاست‌های صنعتی کشور در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی تحت عنوان «چالش‌ها و راهکارهای بهبود نظام بهره‌برداری از ماشین‌های کشاورزی» برگزار شد.
💬 دکتر نیک آرا:طبق آمارهای اعلامی بیش از ۵۲ درصد از زمین‌های زراعی کشور زیر دو هکتار بوده و بنا بر تحلیل‌های صورت گرفته، طی ۱۰ سال آتی این رقم به بیش از ۹۰ درصد خواهد رسید.
💬 دکتر خلج:هدف از تمرکز بر نظام‌های بهره‌برداری کشاورزی کاهش هزینه تولید محصولات است؛ با این حال به دلیل قرارگیری شرکت‌های ارائه خدمات مکانیزاسیون در دسته ارائه‌دهندگان “خدمات”، هزینه‌های گزافی در زمینه مالیات متوجه این شرکت‌ها می‌گردد و در عمل فعالیت این شرکت‌ها را از توجیه می‌اندازد.
💬 مهندس اصغری:با انجام اصلاحات ارضی در دهه‌های گذشته، نظام‌های بهره‌برداری اهمیت پیدا کرد. در این زمینه لازم است به جای اتخاذ رویکردهایی که به دنبال یکپارچه‌سازی مجدد زمین‌های زراعی است که در عمل اقدامی غیرممکن است، به رویکردهای نوین و مبتنی بر پذیرش وضع موجود (خرد شدن زمین‌ها) گرایش پیدا کرد.
💬 مهندس جعفری:پیشنهاد می‌گردد تمام ماشین‌های موجود در استان‌ها ذیل یک مجموعه واحد ساماندهی شده و به خدمت‌رسانی به کشاورزان بپردازد. با ایجاد چنین شرکت‌هایی می‌توان به معضلات و دغدغه‌های دیگر موجود همچون بحث توزیع سوخت و ارائه قطعات مربوط به ماشین‌ها پاسخ داد.
💬 مهندس صابری:سامانه سیرنگ پلاس، نمونه‌ای از فضایی است که در دسترس کشاورز بوده و به ارائه خدمات به کشاورز مبتنی بر اعلام نیاز این حوزه در زمینه خدمات پهپاد سم‌پاشی ارائه شده است. توسعه چنین مدل‌هایی در سایر خدمات و در سایر ماشین‌های کشاورزی نیز قابلیت عملیاتی شدن را داراست.
💬 دکتر جعفری:هدف‏گذاری ارتقای ضریب مکانیزاسیون، هدف‌گذاری اشتباهی بود. دولت‌های مختلف نیز برای اینکه به ارقام مدنظر این هدف‌گذاری غلط برسند به عرضه بی‌قید و شرط ماشین‌های کشاورزی پرداختند و به دنبال سازوکارهای جایگزین همچون توسعه مدل‌های ارائه خدمات کشاورزی در زمینه نظام‌های بهره‌برداری کشاورزی نپرداختند.
💬 مهندس منصوری:در کنار امور مرتبط با نظام‌های بهره‌وری اصلاح قوانین و مقررات مرتبط نیز مورد توجه باشد. برای نمونه طبق قانون ارث، به موروثین اجازه داده می‌شود تا زمین‌ها را تا ۲۰۰۰ متر مربع، خرد کنند و در آینده‌ای نزدیک شاهد خواهیم بود که خرده مالکیت زمین‌های زراعی با بحران جدی‌تری رو به رو گردد.
💬 مهندس مهندس ملک‏زاده:از جمله مشکلاتی که امروزه در بخش کشاورزی وجود دارد عبارتند از: خرده‏مالکی، یکپارچه‏سازی اراضی، تبدیل کشاورزی معیشتی و خرده مالکی به کشاورزی اقتصادی و مکانیزه، تولید محصول با قیمیت تمام شده کمتر (کاهش هزینه‌های تولید)، انجام به موقع عملیات کشاورزی، فرسوده بودن ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی در کشور، نیاز به تکتولوژی روز و ورود ماشین‌های پیشرفته، حمایت از سرمایه‌گذاران در بخش مکانیزاسیون، فراهم‌سازی شرایط اعطای تسهیلات ارزان قیمیت به سرمایه‌گذاران به ویژه تراکتور.

📎 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید!
#گزارش#نشست_تخصصی
📢 برای اطلاعات بیشتر:
🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۲۹

thumnail
دومین نشست از سلسله نشست‌های «بررسی سیاست‌های صنعتی کشور در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی» با عنوان «سیاست‌های تأمین ماشین‌ها و تجهیزات کشاورزی» در روز سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ در محل این پژوهشکده با هدف تبادل نظر کارشناسان این حوزه و تدقیق چالش‌ها و شناسایی راهکارها پیرامون «چالش‌ها و راهکارهای بهبود نظام بهره‌برداری از ماشین‌های کشاورزی» برگزار شد. در این جلسه کارشناسان در زمینه نظام بهره‌برداری مکانیزاسیون کشاورزی کشور، اعطای تسهیلات، اصلاح سازوکار پرداخت مالی، مالیات، تامین قطعات و سوخت و اصلاح زیر ساخت‌ها را برای بهبود سازوکارها و ارتقای بهره‌وری به عنوان موضوعات اصلی بیان کردند.

📎 متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید!
#گزارش#نشست_تخصصی
📢 برای اطلاعات بیشتر:
🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۳۰

thumnail
#پروژه_های_جاری
🚀 پروژه "تدوین برنامه توسعه صنعت ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی در کشور" این پروژه بر پایه توانمندهای حاصل از تجربیات پیشین در اندیشکده صنعت ماشین سازی، به دنبال تحقق اهدافی نظیر بررسی وضع موجود کشور و تدوین راهکارها و پیشنهادهای سیاستی برای تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز بخش معدن به منظور توسعه صنعت ساخت داخل ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز صنایع معدنی کشور.
📚مروری بر پروژهپروژه پروژه تدوین برنامه توسعه صنعت ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی در کشور بر حوزه‎‌های کلیدی ذیل تمرکز دارد:
🔹ارزیابی شرایط کنونی: تحلیل سیاست‌ها، اسناد راهبردی و قوانین موجود که بر صنعت ماشین‌آلات معدنی تأثیر می‌گذارند.🔹 شناسایی نیازها: ارزیابی تقاضا برای ماشین‌آلات در هماهنگی با اهداف توسعه بخش معدن.🔹 شناسایی موانع: برجسته‌سازی موانع اصلی رشد صنعت از دیدگاه سیاست‌گذاران، تولیدکنندگان و بهره‌برداران معدن.🔹 آموختن از موفقیت‌های جهانی: استخراج درس‌هایی از نمونه‌های موفق بین‌المللی🔹 پیشنهادهای سیاستی: تدوین پیشنهادات سیاستی دقیق و استراتژی‌هایی برای بهبود چشم‌انداز صنعت🔹 برنامه‌ریزی استراتژیک: توسعه برنامه‌های جامع و گام‌های عملی برای افزایش تولید داخلی ماشین‌آلات معدنی.
🎯اهداف و نتایج:
تبیین وضع موجود: ترسیم شمای کلی از سیاست‌ها و رویه‌های موجود در سیاست‎های مرتبط باماشین‌آلات معدنی.شناسایی بازیگران کلیدی: شناسایی ذینفعان و بازیگران این حوزه با هدف ترسیم نگاشت نهادی بازیگران این صنعت.پیشنهاد راه‌حل‌ها: توسعه پیشنهادات استراتژیک و سیاستی برای توسعه داخلی‌سازی تولید ماشین‌آلات معدنی.تقویت همکاری: تشویق به همکاری بین نهادهای دولتی، بازیگران خصوصی و مؤسسات پژوهشی.افزایش ظرفیت فناوری: تشویق به توسعه قابلیت‌های فناورانه پیشرفته

📢 برای اطلاعات بیشتر:🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۳۱

#پروژه_های_جاری
🌱 پروژه: کاربست و پیاده‌سازی نتایج مطالعه مکانیزاسیون کشاورزی با تأکید بر ماشین‌آلات و تجهیزات زراعی 🌱
با پشتوانه مطالعات حاصل از پروژه «تدوین برنامه توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با تأکید بر ماشین‌آلات و تجهیزات زراعی» اندیشکده صنعت ماشین‎سازی اکنون به دنبال پیاده سازی نتایج حاصل از این پروژه است.تدقیق نتایج حاصل از پروژه مطالعاتی مکانیزاسیون، پیگیری پیشنهادها و برنامه‌های عملیاتی حاصل از پروژه قبلی و همچنین پیگیری و پیاده‎سازی پیشنهادهای سیاستی حاصل از پروژه در دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط از اهدافی است که در فاز جدید در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی در اندیشکده در دست اقدام قرار دارد.
🎯 هدف پروژه:- گفتمان‌سازی در حوزه توسعه پایدار کشاورزی مکانیزه- شبکه‌سازی بین ذی‌نفعان و فعالین این حوزه و اتخاذ رویکرد واحد برای هدف‌گذاری‌های بلندمدت- برندسازی اندیشکده به عنوان محور مطالعات سیاست‌پژوهی مکانیزاسیون کشاورزی- اصلاح رویکردها و سیاست‌های حوزه مکانیزاسیون کشور

🔗 چگونه می‌توانید مشارکت کنید؟
- به کانال ما بپیوندید.- نظرات و پیشنهادات خود را از طریق ایمیل به ما ارسال کنید.- در جلسات و وبینارهای ما شرکت کنید.
📢 برای اطلاعات بیشتر:🌐 به وب‌سایت ما مراجعه کنید: mi.tsi.ir📧 با ما در ارتباط باشید:

۶:۳۱