عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع

علم، فناوری و نوآوری در هند

۷۵۵عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع
۷۵۵ عضو

علم، فناوری و نوآوری در هند

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری،صنعت و اقتصاد هند راه‌اندازی شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۲۸ مرداد

thumnail
«پرتاب ماهواره‌ی سنجشی جدید هند به فضا»
سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو)، از پرتاب موفق و قرارگیری جدیدترین میکروماهواره‌ی سنجشی این کشور، موسوم به EOS-08، توسط ماهواره‌بر بومی SSLV-D3 در مدار ۴۷۵ کیلومتری زمین، در ۱۶ آگوست ۲۰۲۴ (۲۶ مرداد) از مرکز فضایی ساتیش دهاوان خبر داد. این ماهواره‌ی ۱۷۵/۵ کیلوگرمی، مجهز به ۳ محموله‌ی مختلف است که عبارتند از: دوربین مادون قرمز (برای تصویربرداری در روز و شب جهت کاربردهای پایش بلایا، پایش محیطی، کشف آتش‌سوزی، فعالیت‌های آتشفشانی و …)، سامانه‌ی تداخل‌سنجی ناوبری جهانی یا GNSS-R (برای کاربردهایی همچون تحلیل باد سطحی اقیانوس‌ها، سنجش رطوبت خاک، مطالعات یخ‌کُره یا کرایوسفر در منطقه‌ی هیمالیا، کشف منشأ سیلاب‌ها) و محموله‌ی دوزسنجی ماوراءبنفش سیلیکون‌کاربید (SiC UV) (به عنوان حسگر اخطار تشعشعات دوزبالای اشعه‌ی گاما و همچنین پایش تشعشعات برخوردی به پنجره‌ی پودمان سرنشین‌دار گاگان‌یان). استفاده از سامانه‌ی اویونیکی مجتمع (CBSP) با رویکرد افزونگی سرد (cold redundant) و استفاده از قطعات تجاری (COTS)، طراحی یک سازوکار مینیاتوری نشانه‌روی آنتن، استفاده از آنتن‌های آرایه فازی مینیاتوری، صفحات خورشیدی انعطاف‌پذیر، و بسیاری نوآوری‌های قابل توجه دیگر در طراحی و توسعه‌ی زیرسامانه‌های مخابراتی، حرارتی و محاسباتی ماهواره، از ویژگی‌های مهم این ماهواره به شمار می‌آیند.
undefined کد خبر: 20240818-2244کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27636

۱۷:۵۱

۲۹ مرداد

thumnail
«عزم دولت هند برای انتقال فناوری حامل فضایی به بخش خصوصی»
در پی مأموریت فضایی اخیر هند در پرتاب ماهواره‌ی سنجشی توسط حامل فضایی ماهواره‌های کوچک این کشور (SSLV)، اکنون سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) تصمیم گرفته تا برای اولین‌بار، فناوری ساخت این حامل را به بخشی خصوصی منتقل و تولید آن را تجاری‌سازی کند. این رویکرد با هدف توانمندسازی صنایع هندی در ساخت ماهواره‌برهای کوچک و مشارکت آنها در رشد بخش فضایی اتخاذ شده‌است. از حامل ۳۴ متری SSLV، به عنوان یک گزینه‌ی مقرون‌به‌صرفه برای پرتاب ماهواره‌های رده‌ی وزنی میکرو، مینی و نانو (کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم) یاد می‌شود. فرآیند انتقال فناوری این حامل، با مشارکت مرکز ترویج و مجوزهای فضایی ملی هند (IN-SPACe) و با تشکیل یک کنسرسیوم صنعتی آغاز شده و طی ۲ سال، با تعامل نزدیک با ایسرو، به تولید ۲ فروند ماهواره‌بر منتهی می‌شود. صنعت مذکور، پس از دستیابی به توانمندی پرتاب موفق حامل، مجاز خواهد بود که به تعداد دلخواه از این ماهواره‌بر را تولید کند. گفتنی‌ست که تا زمان آمادگی کامل صنعت در تولید انبوه حامل، یک پایگاه پرتاب اختصاصی در کولاسِکاراپاتینام (Kulasekarapattinam spaceport) واقع در ایالت تامیل‌نادو نیز برای پرتاب‌های این حامل آماده‌سازی خواهد شد.
undefined کد خبر: 20240819-2245کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27660

۱۴:۲۹

۳۰ مرداد

thumnail
«عزم یک شرکت نفت و گاز هندی برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی»
ریاست شرکت دولتی نفت و گاز بهارات، به‌تازگی اعلام کرده است که قصد دارد سرمایه‌ای افزون‌بر ۱.۷ میلیارد روپیه (۲۰۴ میلیون دلار) را به توسعه کسب‌وکار اصلی در حوزه پالایش نفت و بازاریابی سوخت، و همچنین جستجوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری‌ جدید در زمینه پتروشیمی و انرژی سبز تخصیص دهد. در حال حاضر، این شرکت مالک حدود ۱۴ درصد از ظرفیت پالایش نفت در هند است و حدود یک چهارم از شبکه خُرده‌فروشی سوخت این کشور را مدیریت می‌کند. شرکت قصد دارد در کنار افزایش رشد کسب‌وکارهای مذکور، وارد بخش‌های نوظهور مانند پتروشیمی، گاز، انرژی سبز، خُرده‌فروشی بخش‌های به‌غیر از سوخت و طرح‌های دیجیتال شود. یکی از اهداف مهم در این طرح، دستیابی به هدف کربن‌خنثی تا سال ۲۰۴۰ است که برنامه‌های جامع از جمله سرمایه‌گذاری در انرژی تجدیدپذیر، هیدروژن سبز، بیوگاز فشرده و فناوری‌های جذب و ذخیره کربن برای تحقق این هدف در نظر گرفته شده‌اند. شرکت همچنین بر توسعه زیرساخت‌های شارژ وسایل‌نقلیه برقی تمرکز دارد و تاکنون بیش از ۳ هزار ایستگاه را در سراسر بزرگراه‌های اصلی نصب کرده است و قصد دارد طی ۵ سال آینده، تعداد آن‌ها را افزایش دهد.
undefined کد خبر: 20240820-6126کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27676

۱۴:۰۱

thumnail
«عزم هند برای ساخت تراشه‌های هوش‌مصنوعی»
شرکت هندی اولا الکتریک که در زمینه تولید دوچرخه‌های برقی فعالیت می‌کند، وارد حوزه تولید سخت‌افزارهای هوش‌مصنوعی شده و قصد دارد نخستین گروه از تراشه‌های هوش‌مصنوعی خود را به‌زودی به بازار عرضه کند. این مجموعه که تا قبل از سال ۲۰۲۶ عرضه خواهد شد، شامل سه نوع تراشه Bodhi 1، Ojas و Sarv 1 است. تراشه Bodhi 1، نخستین تراشه هوش‌مصنوعی طراحی و ساخته شده در هند خواهد بود که آن را به یک رقیب بزرگ برای الگوهای استنتاج زبانی تبدیل می‌کند. دومین تراشه این شرکت، Ojas است که برای کاربرد در صنایع مختلف از خودروسازی و تلفن‌همراه گرفته تا بخش اینترنت اشیاء مناسب است. شرکت سازنده قصد دارد در آینده تراشه مذکور را در خودروهای برقی و برای مدیریت شارژ خودرو استفاده کند. تراشه سوم که Sarv 1 نام دارد، یک سی‌پی‌یو همه‌کاره است که برای برطرف کردن نیازهای رایانش هوش‌مصنوعی در صنعت مرکز داده استفاده می‌شود. گفتنی‌ست این اقدام نشان دهنده تصمیم قاطعانه هند برای ورود به دنیای هوش‌مصنوعی و رقابت با غول‌های این حوزه مانند آمریکا و چین است.
undefined کد خبر: 20240820-5287کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27680

۱۴:۰۴

۴ شهریور

thumnail
«راه‌اندازی اولین قطار هیدروژنی هند تا پایان سال ۲۰۲۴»
راه‌آهن هند، همگام با ماموریت ملی هیدروژن سبز، نخستین قطار هیدروژنی خود را تا پایان سال جاری میلادی افتتاح خواهد کرد. وزارت راه هند قصد دارد تا پایان سال ۲۰۴۷، تعداد ۵۰ رام از این قطارها را راه‌اندازی کند. قطارهای هیدروژنی از پیل‌های سوختی هیدروژن استفاده می‌کنند که هیدروژن و اکسیژن را به الکتریسیته تبدیل کرده و موتورهای قطار را تغذیه می‌کنند. عدم انتشار دی‌اکسیدکربن، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق، قطارهای هیدروژنی را به گزینه‌ای پایدارتر از قطارهای دیزل سنتی تبدیل می‌کند. مزیت دیگر این قطارها استفاده از هیدروژن به عنوان سوخت است که می‌تواند با استفاده از منابع انرژی تجدید‌پذیر مانند باد، خورشید و یا آب (هیدرولیک) تولید شود که این امر عرضه سوخت برای این قطارها را پاک و تجدید‌پذیر می‌کند. هزینه بالای قطارهای هیدروژنی مانع اصلی برای استفاده گسترده آن‌ها است. هزینه عملیاتی یک موتور هیدروژنی ۲۷ درصد بالاتر از یک موتور دیزل است. همچنین، هزینه‌های اضافی پیل‌های سوختی، ذخیره‌سازی آن‌ها و مسائل ایمنی نیز باید قبل از استفاده انبوه از این فناوری به خوبی بررسی شوند.
undefined کد خبر: 20240825-2246کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27747

۱۲:۵۳

۵ شهریور

thumnail
«ساخت یک ربات جدید برای آموزش پزشکی»
شرکت هندی ماکانی روبوتیکس (Machani Robotics)، یک ربات انسان‌نمای جدید موسوم به ریا (Ria) ساخته است که می‌تواند برای آموزش پزشکی استفاده شود. ریا به یک الگوریتم مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی برای مکالمه، تولید صدا و تشخیص گفتار تجهیز شده است. این ربات، همچنین حس شنوایی بالایی دارد و صورت آن می‌تواند با زاویه ۳۲ درجه بچرخد و بیش از ۱۰۰ حالت متمایز را در چهره ایجاد کند تا جلوه‌ای مشابه انسان داشته باشد. ربات مذکور علاوه‌بر یک دوربین با کیفیت عکسبرداری ۴K، به یک دوربین حرارتی پیشرفته مجهز شده است تا تغییرات دما را تشخیص دهد. این ربات که در حال حاضر در کلاس‌های درس دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا استفاده می‌شود، می‌تواند به‌گونه‌ای تنظیم شود که علائم بیماری‌های مختلف را نشان دهد و به دانشجویان در یادگیری هر نوع بیماری و علائم آن کمک کند. گفتنی‌ست این ربات با ارائه تجربیات آموزشی نوآورانه، یک فرصت متمایز را برای دانشجویان پزشکی فراهم می‌کند تا برقراری ارتباط با بیماران را در یک محیط شبیه‌سازی شده تمرین کنند.
undefined کد خبر: 20240826-5288کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27782

۱۴:۲۵

thumnail
«پرتاب موفق اولین حامل زیرمداری هیبریدی هند undefined»
شرکت اسپیس زون ایندیا (SZI)، نوآفرین هندی مستقر در شهر چنای، مرکز استان تامیل‌نادو، اولین راکت هیبریدی بازگشت‌پذیر این کشور را با موفقیت پرتاب کرد. این حامل ۸۰ کیلوگرمی ۳/۵ متری که رومی-۱ (RHUMI-1) نام دارد، از سوخت اکسید نیتروژن استفاده می‌کند که نه‌تنها باعث کاهش هزینه شده بلکه کاهش اثرات محیطی را نیز در پی دارد. محموله‌ی این حامل، شامل ۳ تاسواره و ۵۰ پیکوماهواره هستند که با هدف مطالعات و اندازه‌گیری‌های تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی، در ارتفاع زیرمداری ۳۵ کیلومتری تزریق شدند. سامانه‌ی چتر بازیافت نیز با یک چاشنی الکتریکی عمل می‌کند. هند در حال حاضر به عنوان یک کشور پیشرو و نوظهور در حوزه‌ی نوآوری‌های فضایی مطرح بوده و راهکارهای پایدار و اقتصادی را دنبال می‌کند.
undefined کد خبر: 20240826-2247کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27776

۱۴:۲۸

۷ شهریور

thumnail
«تصویب سیاست BioE3 در هند برای تقویت تولید زیستی»
با هدف مقابله با چالش‌های کشاورزی و انرژی در کنار تقویت نوآوری و کارآفرینی، مقامات هند در ۲۴ آگوست ۲۰۲۴ سیاست BioE3 را برای تقویت تولید زیستی (biomanufacturing) تصویب کردند. تولید زیستی به تولید محصولات مختلف اعم از مواد غذایی و دارو با کمک فرآیندهای زیست‌فناوری (biotechnology) پیچیده اشاره دارد. در این فرآیندها، از مواد سازگار با محیط‌زیست مانند بَسپارهای زیست تخریب‌پذیر و پلاستیک‌های زیستی استفاده می‌شود. تولید زیستی به صنایع موجود کمک می‌کند تا تقاضای فزاینده برای مواد غذایی و سوخت را برآورده و همچنین فرصت‌های شغلی جدیدی را ایجاد کنند. هند، حدود سه چهارم نفت خام خود را وارد می‌کند و هدف این است که طی ۲۰ سال آینده، بخشی از این نفت را با کمک فرآیند تولید زیستی و محصولات ساخته شده از زیست‌توده، زباله‌های پلاستیکی و دی‌اکسیدکربن جایگزین کند. گفتنی‌ست سیاست BioE3 قرار است هند را تا سال ۲۰۴۷ به یک کشور توسعه‌یافته تبدیل کند.
undefined کد خبر: 20240828-5289کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27832

۱۸:۱۹

thumnail
«توسعه یک مشارکت راهبردی برای راه‌اندازی یک آزمایشگاه به‌منظور پایش و مدیریت آب رودخانه‌ها»
با هدف احیای رودخانه‌های کوچک از طریق رویکردهای نوآورانه و پایدار در کنار مدیریت منابع آب، یک مشارکت راهبردی سبز بین موسسه فناوری هند بِنارس و دانمارک صورت گرفته است. در این طرح، قرار است یک آزمایشگاه در حوضه رودخانه وارونا راه‌اندازی شود که امکان آزمایش زیست‌بوم آبی و سنجش سلامت رودخانه را در مقیاس‌های دلخواه فراهم می‌کند. از روش‌های تحلیلی پیشرفته نیز برای شناسایی آلاینده‌های موجود در رودخانه وارونا و کیفیت آب آن استفاده می‌شود تا راهبردهای مورد نیاز برای احیای شرایط نامطلوب در رودخانه ارائه گردد. لازم به ذکر است که توسعه یک الگوی آب‌زمین‌شناسی (Hydrogeology) برای تغذیه حوضه رودخانه و مدیریت آبخوان، به‌عنوان یکی دیگر از اهداف مهم این طرح در نظر گرفته شده است. سرمایه‌ای افزون بر ۱۶۸ میلیون روپیه (۲ میلیون و ۱۶ هزار دلار) از طرف هند و ۵۰ میلیون روپیه (۶۰۰ هزار دلار) از طرف دانمارک به این طرح اختصاص یافته است. گفتنی‌ست این طرح با استفاده از روش‌های پیشرفته زمین‌فیزیک (geophysics)، مکان‌های تغذیه بهینه رودخانه را شناسایی کرده و یک الگوی پویا از جریان آب بین رودخانه و آبخوان را توسعه می‌دهد تا مقامات از آن برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد منابع آب و بهینه‌سازی آن استفاده کنند.
undefined کد خبر: 20240828-6127کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27836

۱۸:۱۹

۸ شهریور

thumnail
«توسعه یک سرمایه‌گذاری مشترک برای تقویت روابط علمی بین هند و اتحادیه اروپا»
با هدف تقویت همکاری در حوزه پژوهش و حمایت از نوآوری، شورای تحقیقات علمی و صنعتی (CSIR) در هند و اتحادیه اروپا، بتازگی یک طرح سرمایه‌گذاری مشترک موسوم به «پس از ماری‌کوری» را راه‌اندازی کردند. این طرح تحت برنامه تبادل کارکنان تحقیقات و نوآوری به‌عنوان بخشی از برنامه ماری‌کوری اجرا می‌شود که یکی از مهم‌ترین برنامه‌های تحقیق و نوآوری در اتحادیه اروپا محسوب می‌شود. شورای تحقیقات علمی و صنعتی هند، طرح‌های مذکور را با مشارکت کارکنان علمی و محققان خود تکمیل می‌کند و به موسسات علمی خود اجازه می‌دهد تا در تحقیقات مشترک با شرکای اروپایی و بین‌المللی شرکت کنند و دانش یا فعالیت‌های تحقیقاتی خود را با آن‌ها به اشتراک گذارند. شورای تحقیقات علمی و صنعتی، برترین سازمان تحقیق و توسعه در هند است که از ۳۷ آزمایشگاه ملی و یک گروه اختصاصی متشکل از بیش از ۸ هزار کارمند علمی و فنی تشکیل شده است. شورای مذکور از سال ۲۰۱۴، از ۱۸۲ طرح تحقیقاتی و نوآوری حمایت کرده است. گفتنی‌ست طرح مذکور منجر به تقویت روابط بین هند و اتحادیه اروپا در حوزه‌های تحقیق و نوآوری می‌شود.
undefined کد خبر: 20240829-6128کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27856

۹:۲۲

۱۰ شهریور

thumnail
«رونمایی از اولین راکتور هسته‌ای خانگی در هند»
یک نوآفرین (موسوم به Hylenr) در هند، یک راکتور هسته‌ای خانگی (LENR) طراحی کرده است که می‌تواند روی میز قرار بگیرد و انرژی کافی برای تأمین نیازهای یک خانه را تولید کند. این اختراع به‌عنوان اولین فناوری همجوشی سرد هسته‌ای در جهان که برای تولید انرژی پاک طراحی شده است، شناخته شده و موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع از دولت هند شده است. در این فناوری، اتم‌های هیدروژن با اعمال مقدار کمی برق، طی واکنش همجوشی هسته‌ای در دمای اتاق و در محفظه‌ای فولادی، مقدار زیادی گرما تولید می‌کنند. این گرما می‌تواند برای گرم کردن اتاق‌ها در مناطق سرد، مصارف خانگی و صنعتی، تولید بخار و غیره استفاده شود. در این فرآیند هیچ‌گونه آلاینده یا مواد رادیواکتیوی انتشار نمی‌یابد. این فناوری با هدف تولید انرژی زیاد در دما و فشار پایین طراحی شده است و در آزمایش‌ها نشان داده که می‌تواند ۱/۵ برابر انرژی ورودی، گرما تولید کند. هزینه ساخت هر راکتور حدود صد هزار روپیه (تقریباً ۱۲۰۰ دلار) است و این نوآفرین قصد دارد با جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید، به توسعه و تجاری‌سازی این فناوری ادامه دهد.
undefined کد خبر: 20240831-3211کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27905

۱۶:۲۶

۱۱ شهریور

thumnail
«ابداع روش جدید تصویربرداری از ذرات حاصل از انفجار توسط مؤسسه فناوری هند»
مؤسسه فناوری هند، ایندور (IIT-I) با همکاری سازمان تحقیقات و توسعه دفاعی هند (DRDO) روشی نوآورانه برای ثبت تصاویر ذرات در حین انفجار ابداع کرده است که اطلاعات دقیقی درباره سرعت، شتاب و توزیع این ذرات ارائه می‌دهد. در این فناوری با کاهش و افزایش شدت نور به روش دیجیتال خطی و نفوذ نور به ابرهای غبار با استفاده از منبع نوری با فرکانس بالا، تصاویر سه‌بعدی دقیقی از ذرات ثبت می‌شود. این روش جدید قادر به ثبت تصاویر با زمان‌های نوردهی تا ۵۰ نانوثانیه و ۷۰۰ هزار فریم در ثانیه را فراهم می‌کند؛ در حالی که روش‌های معمول به زمان‌های نوردهی یک میکروثانیه محدود بودند. در تحقیقات دفاعی، تحلیل رفتار ذرات پس از انفجار می‌تواند به بهبود فناوری‌های تهاجمی و دفاعی کمک کند. همچنین، در صنعت هوافضا، این فناوری برای بررسی مواردی مانند نحوه پاشش سوخت و تأثیر زباله‌های فضایی بر فضاپیماها بسیار ضروری است.
undefined کد خبر: 20240901-3212کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27929

۱۵:۰۴

۱۲ شهریور

thumnail
«رونمایی از یک زیردریایی جدید در هند با قابلیت پرتاب موشک بالستیک هسته‌ای»
با هدف برقراری توازن راهبردی، ایجاد صلح در منطقه و کمک به ارتقای امنیت کشور، دومین زیردریایی هند با قابلیت پرتاب موشک بالستیک هسته‌ای به‌تازگی به نیروی دریایی این کشور تحویل داده شده است. این زیردریایی که آریگهات (INS Arighaat) نام دارد و وزن آن معادل ۶ هزار تُن است، به موشک‌های بومی هند موسوم به K15 مجهز شده است که بُرد آن‌ها بیش از ۷۰۰ کیلومتر است. نیروی مورد نیاز برای این زیردریایی، از راکتورهای آب سبک تحت فشار ۸۳ مگاوات تامین می‌شود که به آن اجازه می‌دهد در مقایسه با زیردریایی‌های رایج، برای مدت طولانی‌تری در زیر آب بماند. آریگهات دارای چهار لوله پرتاب است و می‌تواند ۱۲ موشک بالستیک زیردریایی ساگاریکا (SLBM) با بُرد ۷۵۰ کیلومتر و همچنین ۴ موشک K4 با بُرد ۳۵۰۰ کیلومتر را حمل کند. این زیردریایی‌ هسته‌ای همچنین توانایی هند را برای انجام حملات تلافی‌جویانه در صورت لزوم، تقویت می‌کند. لازم به ذکر است که زیردریایی مذکور دارای سامانه‌ها و تجهیزات بومی است و طراحی و تولید آن، توسط دانشمندان و کارکنان نیروی دریایی هند صورت گرفته است. گفتنی‌ست وزارت دفاع هند معتقد است که زیردریایی‌هایی با قابلیت پرتاب موشک‌های هسته‌ای بالستیک، نقش مهمی در قدرت بازدارندگی این کشور ایفا خواهند کرد.
undefined کد خبر: 20240902-2248کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27963

۱۴:۴۱

۱۳ شهریور

thumnail
«تصویب یک طرح جدید برای تقویت ظرفیت‌های علم، فناوری و نوآوری در هند»
با هدف تقویت ظرفیت علم و فناوری و همچنین توسعه تحقیق و نوآوری در هند، دولت این کشور به‌تازگی یک طرح جدید موسوم به ویگیان‌دهرا (Vigyan Dhara) را تصویب کرده است. براساس این طرح، قرار است همکاری بین دانشگاه، دولت و صنعت افزایش پیدا کند و علم و فناوری در همه سطوح، از آموزش عالی گرفته تا صنایع و نوآفرین‌ها، با کمک مداخلات هدفمند تقویت شود. لازم به ذکر است که بخشی از این طرح بر ایجاد آزمایشگاه‌های مجهز در موسسات دانشگاهی و تقویت زیرساخت‌های علم و فناوری در کشور تاکید دارد. توسعه تحقیقات بنیادین در حوزه انرژی و اقلیم و همچنین تحقیقات مشترک از طریق همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی، بخش دیگری از طرح مذکور است که قرار است مجموعه‌ای از نیروهای انسانی و محققان خبره را گرد هم آورد. این طرح همچنین بر افزایش مشارکت زنان در عرصه علم و فناوری تاکید می‌کند تا هدف عدالت و برابری جنسیتی در حوزه علم، فناوری و نوآوری تحقق یابد. گفتنی‌ست بودجه‌ای افزون‌بر ۱۰۵ میلیارد و ۷۹۰ میلیون روپیه (۱ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار) به این طرح اختصاص یافته است.
undefined کد خبر: 20240903-6129کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/27987

۱۴:۴۶

۱۴ شهریور

thumnail
«عزم هند برای حضور گسترده‌تر در بازار تراشه‌ها»
با هدف کاهش وابستگی به واردات تراشه از سایر کشورها، یک نوآفرین هندی موسوم به بیگ‌ایندین قصد دارد نخستین نمونه تراشه ساخت این کشور را در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه کند. دولت هند، در ماه‌های اخیر به سرمایه‌گذاری عمده‌ای در بخش نیمه‌رساناها پرداخته است، زیرا شرکت‌هایی در سراسر جهان یک راهبرد مهم موسوم به چین به‌علاوه یک (China-plus-one) را در پیش گرفته‌اند. راهبرد مذکور به اجتناب از سرمایه‌گذاری عمده در فقط کشور چین اشاره دارد و درصدد متنوع‌سازی سبد سرمایه‌گذاری در سایر کشورهای در حال توسعه مانند هند، تایلند، ویتنام و ترکیه است. لازم به ذکر است که ۲۰ درصد از طراحان تراشه جهان در هند حضور دارند و براساس راهبرد مذکور، قصد دارند به رهبری بیگ‌ایندین، با تولید تراشه‌های مورد استفاده در دوربین‌ها حضور بیشتری در بازار داشته باشند. گفتنی‌ست بیگ‌ایندین قصد دارد با یک شرکت تایوانی موسوم به مایکروالکترونیکس نیز همکاری کند تا تراشه‌های بیشتری را به بازار عرضه نماید.
undefined کد خبر: 20240904-5290کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28021

۱۲:۲۰

۱۶ شهریور

thumnail
«عزم هند برای افزایش تولید داخلی صفحات خورشیدی»
با هدف کاهش وابستگی به واردات و تقویت ظرفیت هند در حوزه تولید صفحات خورشیدی، وزارت انرژی‌های نو و تجدیدپذیر این کشور قرار است موانع غیرتعرفه‌ای جدیدی را برای این محصول در نظر بگیرد. اقدامات کلیدی که طی سال‌های اخیر برای تقویت تولید داخلی صفحات خورشیدی انجام شده است، شامل تعیین تعرفه بالا برای واردات صفحات خورشیدی، تعیین فهرست الگوها و تولیدکنندگان تایید شده (ALMM) و طرح‌های تشویقی مرتبط با تولید (PLI) است که برای تقویت زیست‌بومِ صفحات خورشیدی طراحی شده است. فهرست الگوها و تولیدکنندگان تایید شده که در سال ۲۰۲۱ معرفی شده است، حاوی انواع صفحات خورشیدی و تولیدکنندگان مورد تایید دولت هند است که عرضه صفحات خورشیدی برای طرح‌های تحت حمایت دولت این کشور را برعهده دارند. دولت هند قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به ظرفیت ۵۰۰ گیگاوات انرژی غیرفسیلی دست یابد که انتظار می‌رود ۲۹۲ گیگاوات آن، از انرژی خورشیدی تامین شود و لازم است در زمینه تولید سلول و پودمان‌های خورشیدی، به ظرفیت سالانه ۲۵ تا ۵۰ گیگاوات برسد. در حال حاضر، ظرفیت تولید صفحات خورشیدی در هند، بیش از ۶ گیگاوات است و انتظار می‌رود طرح جدید به افزایش این ظرفیت کمک کند.
undefined کد خبر: 20240906-6130کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28087

۱۵:۵۸

thumnail
«امضای یک تفاهم‌نامه برای ارتقای آموزش در بخش خصوصی صنعت هوافضای هند»
شورای کل هند در زمینه آموزش فنی (AICTE) و انجمن فضایی هند (ISpA)، به‌تازگی تفاهم‌نامه‌ای را برای تعلیم و تربیت مهندسان خبره برای بخش فضایی، امضاء کردند. هند در حال حاضر بیش از ۱۵۰ هزار نوآفرین دارد و تنها ۲۰۰ نوآفرین متعلق به بخش هوافضا هستند و طی چند سال گذشته راه‌اندازی شده‌اند. این بخش هنوز در حال توسعه است و به مهندسان و خبرگان آموزش‌دیده و ماهر در این زمینه نیاز دارد. طبق تفاهم‌نامه جدید، قرار است مجموعه‌ای از خبرنامه‌ها، رویدادها و وب‌نشست (webinar) در سطح ملی و بین‌المللی توسعه یابند و به تحقق هدف مذکور کمک کنند. ریاست سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) نیز از این تفاهم‌نامه‌ استقبال کرده است و معتقد است که هر روپیه سرمایه‌گذاری در تعلیم نیروی خبره، بیش از ۲.۵ برابر منفعت برای این صنعت دارد.
undefined کد خبر: 20240906-6131کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28091

۱۵:۵۹

۱۸ شهریور

thumnail
«موفقیت اولین پرواز هواپیمای بدون سرنشین بمب‌افکن بومی هند»
هواپیمای بدون سرنشین بمب‌افکن بومی هند، به نام FWD-200B، توسط شرکت دفاعی و هوافضایی درفش پرنده (FWDA) مستقر در بنگلور ساخته شده است. این پهپاد قادر است تا ارتفاع ۱۵ هزار پایی (۴۵۷۲ متر) به مدت هفت ساعت بدون نیاز به سوخت‌گیری پرواز کند و برای نظارت و حملات هوایی طراحی شده است. از ویژگی‌های کلیدی این پرنده می‌توان به دهنه بال پنج متری، طول ۳/۵ متری، ظرفیت حمل بار ۳۰ کیلوگرم و بیشینه وزن برخاست ۱۰۲ کیلوگرم اشاره کرد. این هواپیما به سامانه‌های اپتیک برای نظارت و سلاح‌های موشکی برای حملات هوایی و بمباران مجهز است. تمامی طراحی‌های آیرودینامیک، ساخت بدنه، سامانه‌های نیروی محرکه، سامانه‌های کنترلی و الکترونیک این هواپیما در کارخانه FWDA در بنگلور انجام شده است. این شرکت همچنین اعلام کرده که هواپیما می‌تواند با سرعت کروز ۱۵۲ کیلومتر در ساعت و بیشینه سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند و تنها به باند پرواز ۳۰۰ متری نیاز دارد.
undefined کد خبر: 20240908-2249کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28153

۱۵:۱۶

thumnail
«ساخت بیل مکانیکی پیشرفته در هند با تلفیق فناوری هیدرولیک و صرفه‌جویی در سوخت»
شرکت کوبلکو، از یک بیل مکانیکی هشت تُنی رونمایی کرد. این دستگاه با ویژگی‌هایی مانند سامانه هیدرولیک پیشرفته، صرفه‌جویی در سوخت، راحتی کاروَر، دوام بالا، نگهداری آسان و تطبیق‌پذیری، از رقبا متمایز می‌شود. بیل مکانیکی SK80، با طیف وسیعی از اتصالات، برای وظایف مختلف مثل حفاری، بلند کردن و مسطح‌سازی قابل تنظیم است و نیاز به ماشین‌آلات دیگر را کاهش می‌دهد. موتور این بیل مکانیکی مصرف سوخت و انتشار گازها را کاهش داده و هزینه‌های عملیاتی و تأثیرات زیست‌محیطی را به حداقل می‌رساند. همچنین، سامانه هیدرولیک پیشرفته، عملکرد دستگاه در حفاری و بلند کردن را بهبود می‌بخشد. این ماشین مجهز به کابین ارگونومیک با صندلی‌های قابل تنظیم، صفحه نمایش لمسی و کنترل‌های ساده جهت راحتی کاروَر است. ساختار SK80 به نحوی طراحی شده است که نسبت به شرایط کاری سخت مناسب بوده، به نگهداری زیادی نیاز ندارد و بیشترین زمان انجام کار و بهره‌وری را تضمین می‌کند. با وجود بیش از ۷۰ درصد بومی‌سازی در هند، ساخت بیل مکانیکی SK80 نخستین گام مهم در این راه است.
undefined کد خبر: 20240908-2250کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28157

۱۵:۱۷

۲۰ شهریور

thumnail
«توسعه یک سوخت هسته‌ای جدید توسط کارآفرین هندی‌تبار»
یک شرکت آمریکایی که توسط یک کارآفرین هندی‌ در شیکاگو تأسیس شده، سوخت هسته‌ای جدیدی اختراع کرده است که می‌تواند از ذخایر عظیم توریم هند (یک چهارم ذخایر کل جهان) برای تولید انرژی استفاده کند. این سوخت که به افتخار دکتر آنیل کاکودکار، دانشمند برجسته و رئیس سابق سازمان انرژی اتمی هند، “آنیل” نام‌گذاری شده است، از ترکیبی از توریم و اورانیوم غنی‌شده بین ۵ تا ۲۰ درصد ساخته شده است. اورانیوم نیروگاه‌های هسته‌ای بین ۳ تا ۵ درصد و سلاح‌های اتمی بالای ۲۰ درصد غنی‌سازی می‌شوند؛ بنابراین این ترکیب، قدرت بیشتری نسبت به سوخت‌های هسته‌ای استاندارد و قابلیت کمتری برای استفاده در تسلیحات هسته‌ای دارد. سوخت “آنیل” با تولید هشت برابر انرژی بیشتر از سوخت‌های معمولی، نیاز به تعداد کمتری بسته سوخت دارد و باعث کاهش ضایعات و هزینه‌های عملیاتی در رآکتورهای هسته‌ای می‌شود. این ترکیب سوختی احتمالاً تا سال ۲۰۲۶، تجاری‌سازی شده و در دستیابی به انرژی پایدار و کاهش وابستگی به اورانیوم نقش کلیدی ایفا خواهد کرد.
undefined کد خبر: 20240910-3213کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28193

۱۳:۴۰