عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع

علم، فناوری و نوآوری در هند

۷۱۹عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع
۷۱۹ عضو

علم، فناوری و نوآوری در هند

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری،صنعت و اقتصاد هند راه‌اندازی شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۲۸ آبان

thumnail
«قرارداد هند با اعضای چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام برای کاهش وابستگی به چین»
با هدف کاهش وابستگی به چین و همچنین خطرات حاصل از معضلات اقتصادی ناشی از شوک‌های زنجیره تامین، وزارت بازرگانی هند یک قرارداد با ایالات متحده و ۱۲ عضو دیگر از چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام (IPEF) امضا کرده است. این قرارداد که در سانفرانسیسکو امضا شده است، یک تلاش مهم از سویِ کشورهای عضوِ محسوب می‌شود تا آمادگی خود را برای مقابله با چالش‌های زنجیره تامین در آینده افزایش دهند. هند همچنین خواستار اجرای زودهنگام اقدامات مشارکتی پیش‌بینی شده تحت IPEF شده است که یکی از آن‌ها، تشکیل ائتلاف سوخت‌های زیستی پیشنهادی توسط این کشور است. سایر مزایای بالقوه این قرارداد، شامل افزایش تنوع زنجیره تامین، بسیج سرمایه‌گذاری‌ها، ادغام هند در زنجیره‌های ارزش جهانی، حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط و ایجاد یک زیست‌بومِ تجاری منطقه‌ای یکپارچه است که جریان تجارت محصولات ساخت هند را تسهیل می‌کند. گفتنی‌ست چارچوب مذکور، توسط ایالات متحده و سایر کشورهای منطقه هند و اقیانوس آرام، در توکیو و در ۲۳ می ۲۰۲۲ راه‌اندازی شد و کشورهای دیگری مانند استرالیا، برونئی، فیجی، ژاپن، کُره جنوبی، مالزی، نیوزیلند، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام عضو آن هستند.
undefined کد خبر: 20231118-6101کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21025

۱۲:۳۳

thumnail
«عزم هند برای انجام اقدامات اقلیمی به‌عنوان فرصتی جهت رشد و نوآوری»
با هدف تبدیل چالش‌های اقلیمی به فرصت‌های رشد و نوآوری، وزیر امور خارجه هند طی یک گفتگوی غیررسمی بینِ رهبران سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) در ۱۷ نوامبر ۲۰۲۳، خواستار بکارگیری یک رویکرد جمعیِ جهانی شد. لازم به ذکر است که در ۱۸ نوامبر سال جاری، ۱۴ عضو از چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام (IPEF)، قرارداد زنجیره تامین را برای تقویت سرمایه‌گذاری در اقتصادهای پاک منعقد کردند. این قرارداد، بخشی از یک تلاش هماهنگ برای تأمین مالی توسعه زیرساخت‌ها و فناورهای اقلیمی، با هدف تقویت چشم‌انداز اقتصاد پاک و عادلانه در منطقه هند و اقیانوس آرام است. وزیر امور خارجه با اشاره به تعهد هند نسبت به اهداف زیست‌محیطی، اذعان داشت که هدف جاه‌طلبانه این کشور در دستیابی به چشم‌انداز انرژی تجدیدپذیر ۱۷۵ گیگاوات، جلوتر از برنامه است. وی همچنین در نشست رهبران IPEF در ایالات متحده شرکت کرد و طرح‌های مختلف با هدف افزایش همکاری اقتصادی و سرمایه‌گذاری در منطقه را ارزیابی کرد. شرکت در جلسات مجمع سرمایه‌گذاران مشارکت برای سرمایه‌گذاری و زیرساخت‌های جهانی (PGII) نیز، یکی دیگر از اقدامات مهم وزیر امور خارجه هند بود که طی آن، اقدامات و اولویت‌های مشترک برای افزایش سرمایه‌گذاری خصوصی در هند و اقیانوس آرام مورد بحث قرار گرفت و به طور خاص، بر همکاری بین هند و ایالات متحده در حوزه انرژی سبز تاکید شد.
undefined کد خبر: 20231119-4147کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21077

۱۸:۵۷

thumnail
«عزم استرالیا برای راه‌اندازی دانشکده علوم کشاورزی در هند»
با هدف راه‌اندازی دانشکده علوم کشاورزیِ دانشگاه وسترن سیدنی (WSU) در هند، سرکنسول استرالیا، از شورای آموزش عالی کارناتاکا در بنگلور بازدید کرد و جلسه‌ای در همین زمینه، بین وزیر آموزش عالی کارناتاکا و وی برگزار شد. دانشگاه وسترن سیدنی که در رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌ها، رتبه ۳۷۵ را به خود اختصاص داده است، سومین دانشگاه برتر استرالیا محسوب می‌شود و قصد دارد تا سال ۲۰۲۵، نخستین دانشکده خود را در هند راه‌اندازی کند. گزارشات منتشر شده از سویِ وزارت علوم، نشان می‌دهد که دانشگاه وسترن سیدنی از یک موقعیت قدرتمند برای ایجاد اتحادهای قوی با دانشگاه‌های مختلف در سراسر جهان، به‌ویژه در حوزه علوم کشاورزی، برخوردار است. همکاری اولیه بین دانشگاه وسترن سیدنی و موسسات آموزش عالی در کارناتاکا، بر تقویت مشارکت در حوزه‌های دانشگاهی و تحقیقات علمی متمرکز خواهد بود. گفتنی‌ست راه‌اندازی دانشکده علوم کشاورزی در بنگلور، مستلزم اخذ مجوز از نهادهای عالی مانند کمیسیون کمک‌های مالی دانشگاه در هند (UGC) و شورای آموزش فنی فراگیر هند (AICTE) است. وزیر همچنین در مورد برنامه‌های مشارکت دوجانبه بین دانشگاه آتن و دانشکده آموزش فنی توضیح داد و خواستار توجه به این برنامه‌ها و سایر فعالیت‌های پژوهشی برای تقویت مشارکت مذکور گردید.
undefined کد خبر: 20231119-6102کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21081

۱۸:۵۸

۲۹ آبان

thumnail
«فراخوان سازمان فضایی هند برای ایده‌پردازی در زمینه‌ی رباتیک فضایی»
سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) با معرفی یک چالش، دانشجویان را به ارائه‌ی طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه در زمینه‌ی توسعه‌ی سطح‌نوردهای رباتیک برای مأموریت‌های آینده‌ی فضایی دعوت کرد. این چالش که از طریق مرکز ماهواره‌ای یو آر رائو ( U R Rao Satellite Centre) وابسته به ایسرو برگزار می‌شود، در حقیقت یک پروژه‌ی مهندسی است که ربات‌های چرخ‌دار یا پایه‌دار باید با غلبه بر مشکلات واقعی محیط فضا، وظایف مشخصی را به انجام برسانند. هدف از طراحی این رقابت، دستیابی به سکوی استاندارد برای کاوش در حوزه‌ی رباتیک فضایی، درک عمیق‌تر مجامع دانشجویی از رباتیک فضایی و کاربردهای آن، و همچنین توسعه‌ی مشترک فناوری‌های مورد نیاز آینده توسط ایسرو و دانشجویان می‌باشد. مرحله‌ی پایانی و حضوری این چالش، آگوست سال آینده‌ی میلادی (۲۰۲۴) در مرکز رائو در بنگلور برگزار خواهد شد. به نظر می‌رسد فرود موفق ماه‌نورد ویکرام در مأموریت چاندرایان-۳، هند را برای ادامه‌ی مأموریت‌های کاوشی روی ماه و دیگر اجرام سماوی مصمم‌تر کرده‌است.
undefined کد خبر: 20231120-5260کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21103

۱۸:۰۳

۳۰ آبان

thumnail
«برنامه‌های هند جهت توسعه صنعت دریایی کشور»
با هدف تبدیل هند به یک قدرت جهانی در حوزه دریایی تا سال ۲۰۴۷، جلسه‌ای با ریاست وزیر اتحادیه بنادر، کشتیرانی و آبراه‌ها به‌تازگی برگزار شد و اجرای چشم‌انداز فرصت طلایی (Amrit kaal) این کشور برای تبدیل شدن به یک ابرقدرت در آینده، مورد تاکید قرار گرفت. در این جلسه که مقامات ارشد بنادر بزرگ هند و شرکت‌های مختلف بخش دولتی (PSU) نیز حضور داشتند، به پیشرفت ۱۶۲ طرح با ارزش افزون‌بر ۱ تریلیون روپیه (۱۲ میلیارد دلار) نیز اشاره شد. برنامه‌ای موسوم به Panch Karma Sankalp که شامل ۵ طرح اصلی است و از سوی وزارت بنادر، کشتیرانی و آبراه‌ها در می ۲۰۲۳ معرفی شده است، در این جلسه ارزیابی گردید. هدف این برنامه، ایجاد تحولات عظیم در صنعت دریایی هند و ترویج شیوه‌های دوستدار محیط‌زیست است. علاوه‌براین، در جلسه مذکور نشست‌های موفقیت‌آمیز هند در سال ۲۰۲۳ که به انعقاد ۳۶۰ یادداشت تفاهم (MOU) با ارزش ۱۰ تریلیون روپیه (۱۲۰ میلیارد دلار) انجامید، یادآوری شد. طبق اذعان وزیر، یک سازوکار نظارت ماهانه برای ارزیابی پیشرفت کلیه طرح‌ها و همچنین نظارت چشم‌انداز ۲۰۳۰ برای بخش دریایی هند و چشم‌انداز ۲۰۴۷ راه‌اندازی شده است. گام‌های هند در توسعه‌ دریایی سبز، از جمله معرفی یدک‌کش‌های سبزِ “ساختِ هند” و ایجاد شبکه‌های هیدروژن سبز در بنادر راهبردی نیز مورد تاکید قرار گرفت. این اقدامات، به تعهد هند به انرژی سبز و ظرفیت آن برای تبدیل شدن به یکی از سه اقتصاد برتر جهان، اشاره دارند. طرح‌های مهم توسعه بنادر، مانند بندر ودهوان، و توسعه پایانه‌های مسافرتی نیز از دیگر مباحث مورد توجه بودند و بنادر به رقابت جهانی و ترویج طرح‌های سبز در سطح بین‌المللی تشویق شده‌اند. این نشست، با ارزیابی طرح ساگارمالا به پایان رسید که در حال حاضر بیش از ۸۰۰ طرح به ارزش بیش از ۵.۷۴ تریلیون روپیه (۶.۸۸ میلیارد دلار) را زیر نظر دارد و قرار است تا سال ۲۰۳۵ تکمیل شود. گفتنی‌ست تحت طرح مذکور، تاکنون ۹۴ طرح به ارزش ۳۱۵.۹۷۰ میلیارد روپیه (۳.۷۰ میلیارد دلار) تکمیل شده است.
undefined کد خبر: 20231121-6103کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21123

۱۵:۱۹

۱ آذر

thumnail
«آزمایش موفق سامانه‌ی پرتاب محموله‌های سنگین نظامی از هواپیما»
نیروی هوایی هندوستان، سامانه‌ی پرتاب تجهیزات سنگین، به وزن حداکثر ۲۰ تن، از هواپیما‌های ترابری نظامی را با موفقیت آزمایش کرد. این سامانه که توسط سازمان تحقیق و توسعه‌ی دفاعی (DRDO) طراحی شده‌است، به نوع V موسوم بوده و شامل چترهای اصلی، چترهای کمکی، متعلقات برقی و الکترونیکی و مکانیکی مربوطه، و همچنین سکوی آلومینیومی نگهداری محموله است که در هواپیماهای ترابری سری سی، مانند سی-۱۷ و سی-۱۳۰ قابل استفاده است. بخش دفاعی هند، پیش از این، سامانه‌های پرتاب خودرو و توپخانه از هواپیما با ظرفیت کلاس وزنی ۷ تن و ۱۶ تن را تولید و به نیرو‌های مسلح این کشور تحویل داده است.
undefined کد خبر: 20231122-2214کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21155

۱۵:۳۰

۲ آذر

thumnail
«طرح جدید هند برای تقویت صنعت فناوری اطلاعات»
با هدف تبدیل هند به یک کشور قدرتمند در زنجیره تامین جهانی قطعات و لوازم الکترونیکی و دستیابی به تولید سالانه ۳۰۰ میلیارد دلاری در زمینه قطعات مذکور تا سال ۲۰۲۶، طرحِ مشوق‌های مرتبط با تولید (PLI) در بخش سخت‌افزار صنعت فناوری اطلاعات، در ۲۹ مِی ۲۰۲۳ معرفی شده است. براساس این طرح، سرمایه‌گذاری ۲۷ شرکت از جمله دِل، اچ‌پی و فاکسکان برای تولید سخت‌افزارهای فناوری اطلاعات در داخل کشور هند، پذیرفته شده است. طبق اذعان وزیر فناوری اطلاعات، انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری شرکت‌های نامبرده در مجموع افزون بر ۳۰ میلیارد روپیه (۳۶۰ میلیون دلار) باشد و ۵۰ هزار شغل نیز در این بخش ایجاد شود. دولت همچنین طرح‌های تشویقی ارزشمندی را برای تولید رایانه‌های کیفی (لپ‌تاپ) و رایانک (تبلت) در داخل کشور، معرفی کرده است و در نظر دارد به آن دسته از تولیدکنندگان که کالاهای ساخته شده در داخل را بیشتر از هدف تعیین‌شده می‌فروشند، اعتبار مازاد فروش (cash-backs) پرداخت کند. لازم به ذکر است که پیش از این، همکاری با ۳۲ شرکت از جمله اچ‌پی‌ایندیا، دِل، ایسر، لنوو و تامسون تحت طرح PLI پذیرفته شد که سرمایه‌ای افزون بر ۲۴.۳ میلیارد روپیه (تقریبا ۲۹۲ میلیون دلار) را جذب و بیش از ۷۵ هزار شغل ایجاد کرد. گفتنی‌ست طرح PLI بخشی از ابتکارهای مرتبط با طرح اشتغال‌زایی Atmanirbhar و نیز طرح موسوم به “در هند بسازید” (Make-in-india) است که هدف آن، تقویت رقابت‌پذیری جهانی، جذب سرمایه‌گذاری، تقویت صادرات، ادغام هند در زنجیره تامین جهانی و کاهش وابستگی به واردات عنوان شده است.
undefined کد خبر: 20231123-5261کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21191

۱۶:۳۲

۳ آذر

thumnail
«نهمین جشنواره بین‌المللی علوم و فناوری هند»
براساس گزارشات دفتر اطلاع‌رسانی دولت هند در ۱۵ نوامبر ۲۰۲۳، نهمین جشنواره بین‌المللی علوم هند (IISF)، از ۱۷ تا ۲۰ ژانویه ۲۰۲۴ در شهر فریدآباد، واقع در ایالت هاریانا برگزار خواهد شد. محل دقیق برگزاری جشنواره، موسسه علوم و فنون پزشکی کاربردی (THSTI) و مرکز منطقه‌ای زیست‌فناوری (RCB) خواهد بود و مخاطبان آن، طیف گسترده‌ای از دانش‌آموزان، دانشجویان، محققان، اساتید، متخصصان حوزه صنعت، کارآفرینان و کلیه علاقمندان به حوزه علم و فناوری هستند. در مجموع، ۱۷ موضوع در حوزه دستاوردهای علمی و فناوری در این جشنواره مورد بحث قرار خواهد گرفت. گفتنی‌ست جشنواره مذکور برای نخستین بار در سال ۲۰۱۵ راه‌اندازی شد.
undefined کد خبر: 20231124-6104کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21223

۱۴:۲۷

۴ آذر

thumnail
«ساخت دوچرخه خورشیدی در هند»
محققان یک شرکت هندی در گجرات، موفق به تولید نخستین دوچرخه‌ خورشیدیِ تجاری شدند. این دوچرخه‌ که تنها ۳۰ کیلوگرم وزن دارد، به یک صفحه خورشیدی و یک تنظیم‌کننده شارژ باتری مبتنی بر میکرو کنترلر مجهز است. باتری ۵ آمپری این دوچرخه، طی ۴ تا ۵ ساعت شارژ می‌شود و می‌تواند تا ۱۰۰ کیلوگرم وزن را حمل کند. میکرو کنترلر می‌تواند بیشینه توان مورد نیاز برای دوچرخه خورشیدی را از صفحات خورشیدی ۱۲ تا ۴۰ واتی که در آن نصب شده‌اند، تامین کند. لازم به ذکر است که صفحات خورشیدی نصب شده در این دوچرخه، انعطاف‌پذیر هستند و در صورت افتادن، صدمه نمی‌بینند. این دوچرخه برخلاف دوچرخه‌های رایج که متکی به تامین انرژی با استفاده از باتری‌های بزرگ هستند، به کمک یک باتری کوچک شارژ می‌شوند و به دلیل عدم استفاده از سوخت فسیلی، نقش مهمی در کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای دارند. بدنه این دوچرخه را نیز می‌توان با هزینه ۵۵۰۰ روپیه (۶۶ دلار) به راحتی تعویض کرد. گفتنی‌ست شرکت تولیدکننده در حال مذاکره با دولت است تا به‌منظور کاهش هزینه‌های تولید این دوچرخه، کمک‌های مالی دریافت کند.
undefined کد خبر: 20231125-2215کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21252

۱۵:۲۵

thumnail
«همکاری هند و ایالات متحده در گسترش کاوش‌های فضایی»
همکاری‌های فضایی هند و ایالات متحده، به ویژه در حوزه‌ی فعالیت‌های تجاری و کاوش در ماه، با امضای پیمان آرتمیس، در سفر اخیر نخست‌وزیر هند به واشنگتن در ماه ژوئن، وارد مرحله‌ی بی‌سابقه و جدیدی شده‌است. حوزه‌ی پروازهای سرنشین‌دار و به‌ویژه فعالیت مشترک در ایستگاه فضایی بین‌المللی از دیگر موضوعات مورد تعهد و مورد مذاکره‌ی دو کشور می‌باشد، به طوری که قرار است مأموریت مشترکی با همکاری ناسا و ایسرو، در سال آینده‌ی میلادی انجام شود. در این راستا، مأموریت گاگان‌یان هند، با هدف اعزام فضانورد به فضا، مورد حمایت و کمک فنی و تجربی ناسا قرار دارد. در حقیقت، با پیشرفت فناوری، همکاری بین کشورها، بیش از پیش اجتناب‌ناپذیر شده‌است. گفتنی‌ست برنامه‌ی آرتمیس که در سال ۲۰۲۰ توسط ناسا بنیان‌گذاری شد، قصد دارد تا بار دیگر انسان را به کره‌ی ماه بازگردانده و پس از آن، مأموریت‌های سرنشین‌دار را به سیاره‌ی مریخ و فراتر از آن ادامه دهد. تاکنون ۳۲ کشور، از جمله هند، با امضای پیمان‌نامه‌ی آرتمیس، به این برنامه‌ی بلندپروازانه‌ پیوسته‌اند.
undefined کد خبر: 20231125-6105کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21256

۱۶:۲۹

۵ آذر

thumnail
«افزایش مشوق‌های مرتبط با تولید در سال ۲۰۲۳»
براساس گزارشات، مقامات ارشد هند انتظار دارند که پرداختی‌های مرتبط با مشوق تولید (PLI) که در سال ۲۰۲۳ به تولیدکنندگان تعلق می‌گیرد، به حداقل ۱۳۰ میلیارد روپیه (۱.۶ میلیارد دلار) افزایش یابد. با هدف افزایش سرمایه‌گذاری در بخش تولید داخلی، دولت قصد دارد به آن دسته از تولیدکنندگان که اهداف فروش را برآورده کرده‌اند، پرداخت‌های بیشتری تخصیص دهد و از آنجایی‌که اهداف فروش در بخش‌های مختلف، کاملا متفاوت است، میزان پرداخت‌ها نیز متفاوت خواهد بود. طرح پرداختی‌های مرتبط با مشوق تولید، که از سال ۲۰۲۰ راه‌اندازی شده است، ۱۴ بخش متفاوت اعم از محصولات الکترونیکی و دارویی را تحت پوشش قرار می‌دهد و یک طرح مهم برای افزایش اشتغال‌زایی در بخش تولید که با چالش‌های گوناگون مواجه است، محسوب می‌شود. دولت نیز، به فعالان جهانی در حوزه تولید سخت‌افزار رایانه کیفی (لپ‌تاپ) و فناوری اطلاعات اطمینان اعلام کرده است که با هدف تقویت تولید داخلی، واردات رایانه کیفی (لپ‌تاپ) و رایانک (تبلت) به صورت محدود مجاز است.
undefined کد خبر: 20231126-6106کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21289

۱۵:۰۶

۷ آذر

thumnail
«حضور هند در کنفرانس بزرگ تغییرات اقلیمی سازمان ملل»
سران جهان قرار است برای رویارویی با تغییرات اقلیمی، در کنفرانس بزرگ تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP28) گردهم آیند. در این کنفرانس که قرار است در دبی و از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر ۲۰۲۳ برگزار شود، حول آمادگی شرکت‌کنندگان برای رویارویی با تغییرات اقلیمی آینده بحث و گفتگو خواهد شد. هند به‌عنوان رئیس گروه ۲۰ (G20) که برای رسیدگی به مسائل عمده مرتبط با اقتصاد جهانی مانند ثبات مالی بین‌المللی، تغییرات اقلیمی و توسعه پایدار فعالیت می‌کند، وظیفه هدایت بازیکنان جهانی به سمت تحقق سه برابر کردن ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر تا پایان دهه جاری را برعهده دارد و در همین راستا، نخست وزیر این کشور از ۳۰ نوامبر تا ۱ دسامبر ۲۰۲۳ در کنفرانس حضور خواهد داشت. این کنفرانس، همچنین شکاف بین اقتصادهای توسعه یافته و در حال توسعه را در مورد موضوع وابستگی به زغال‌سنگ بررسی خواهد کرد. گفتنی‌ست انتظار می‌رود که مشارکت نخست‌ وزیر هند در این کنفرانس، نقش این کشور را به‌عنوان یک بازیگر کلیدی در مذاکرات جهانی آب‌وهوایی برجسته کند و در عین حال به چالش‌های عملیِ پیش روی کشورهای در حال توسعه برای کاهش هرچه بیشتر مصرف سوخت‌های فسیلی بپردازد.
undefined کد خبر: 20231128-6107کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21350

۲۰:۱۶

thumnail
«استفاده از هوش‌مصنوعی برای تقویت فعالیت‌های کشاورزی»
یک نوآفرین هندی، یک ابزار مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی را برای ارزیابی میزان آسیب‌پذیری محصولات کشاورزی در برابر افزایش دمای کُره زمین توسعه داده است. این ابزار از داده‌های مربوط به هوا، آب و خاک یک مکان خاص استفاده می‌کند تا میزان رشد محصولات در سال‌های آینده را پیش‌‌بینی کند. کشاورزان ایالت ماهاراشترا، از یک برنامه مشابه در سال ۲۰۲۱ استفاده و مشخصات بذرها و دانه‌هایی که قصد داشتند بکارند را وارد آن کردند. سپس، شبیه‌سازی‌های ابزار نشان داد گرمای شدید و خشکسالی به کاهش تقریباً ۳۰ درصدی تولید محصولات در منطقه منجر می‌شود. تولیدکنندگان، برنامه‌های خود را با استفاده از گونه‌های بذر مقاوم‌تر در برابر تغییرات آب و هوا و همچنین تغییر زمان کاشت بذر تنظیم کردند. ابزار جدید که ClimateAi نام دارد، عملکردی مشابه برنامه مذکور دارد و براساس هوش‌مصنوعی به کشاورزان کمک می‌کند تا تغییرات اقلیمی را پیش‌بینی و برنامه‌های خود را برای کاشت و برداشت محصول به گونه‌ای متناسب تغییر دهند.
undefined کد خبر: 20231128-5262کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21346

۲۰:۱۷

۸ آذر

thumnail
«بکارگیری فناوری بارورسازی ابرها برای کاهش آلودگی هوا»
طبق نتایج یک تحقیق که توسط دانشمندان مؤسسه هواشناسی گرمسیری هند در پونا انجام و در بولتن انجمن هواشناسی آمریکا (BAMS) منتشر شده است، آزمایش بارورسازی ابرها در منطقه سولاپورماهاراشترا در هند، به افزایش ۱۸ درصدی بارندگی در ابرهای بارور منجر شده است. این آزمایش، با تمرکز بر بارورسازی ابرها انجام شد و به طور ویژه، ابرهای همرفتی (Convection) در ارتفاعات بالا با دمای صفر درجه سانتی‌گراد را هدف قرار داد. همرفت به انتقال گرما و حرکت هماهنگ گروهی از مولکول‌های سیال از منطقه گرم به منطقه سرد گفته می‌شود. در فرآیند بارورسازی ابرها، هنگامی که ذرات کلرید کلسیم با ابرهای همرفتی ترکیب شوند، احتمال بارندگی افزایش پیدا می‌کند. در این آزمایش، ابزارهای پیشرفته مانند بارش‌سنج خودکار، رادار، رادیومتر و هواپیما برای بررسی ۲۷۶ توده ابر استفاده شد. گفتنی‌ست دولت هند برای مقابله با آلودگی هوا و کمبود آب در این کشور، از باران مصنوعی با کمک فناوری بارورسازی ابرها بهره گرفته است.
undefined کد خبر: 20231129-4148کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21390

۱۶:۰۷

thumnail
«توسعه بستر مبتنی‌بر فضای ابری برای صنعت ورزش»
شرکت فناوری اطلاعات تِک ماهیندرا (Tech Mahindra) در هند، موفق به همکاری با خدمات وب آمازون (AWS) و راه‌اندازی یک بستر مبتنی‌بر فضای ابری شده است که سازمان‌های مرتبط با خدمات ورزشی می‌توانند از آن استفاده کنند. این بستر، قابلیت‌های دیجیتالِ جدید را برای سازمان‌های ورزشی تقویت و تجربیات ورزشی همه‌جانبه‌ای را در سراسر جهان ارائه می‌کند. بستر مذکور، داده‌های مربوط به محتوا و مشارکت جامعه در فعالیت‌های ورزشی، مدیریت داده‌های مشتریان و تقسیم‌بندی آن‌ها به بازارهای هدف و همچنین ابزار تحلیل فعالیت‌های ورزشی را برای سازمان‌های ذینفع فراهم می‌کند. فناوری‌های واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و متاورس نیز در این بستر استفاده شده‌اند و تجربه حضور در ورزشگاه‌ها را به منازل افراد منتقل می‌کنند. گفتنی‌ست این بستر می‌تواند تحولات شگرفی را در صنعت ورزش ایجاد کند.
undefined کد خبر: 20231129-5263کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21386

۱۶:۰۷

thumnail
«عزم دولت هند برای گشایش و آزادی عمل بیشتر در بخش فضایی»
رییس سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو)، گشایش بیشتر و همچنین کاهش کنترل و تنظیم‌گری‌های زاید را برای پیشرفت بیشتر این بخش و تبدیل شدن هند به قطب ممتاز تولید ماهواره ضروری دانست. آقای سومانات با اشاره به فعالیت بیش از ۱۳۰ نوآفرین در زیست‌بوم فضایی هند افزود، ۵ شرکت خصوصی هندی توان ساخت ماهواره داشته و ۳ شرکت از میان آنها موفق شده‌اند ماهواره‌ی ساخت خود را (البته با ظرفیت پرتاب‌گر خارجی) به فضا پرتاب کنند. او همچنین تأکید کرد که برخی از این شرکت‌ها، گردش مالی و توان انسانی قابل توجهی داشته و حتی از نیرو‌ی انسانی ایسرو، بلافاصله پس از بازنشستگی آنها استفاده می‌کنند. جالب این که این شرکت‌ها بعضاً توان پرداخت دستمزد بیشتری نسبت به بخش دولتی دارند. او البته از بخش خصوصی فضایی هند خواست تا ماهواره‌های ساخت خود را با استفاده از ظرفیت داخلی (مانند حامل GSLV و PSLV با ارتقای توان حمل به ۷/۵ تن و ۲ تن محموله) به فضا پرتاب کنند.
undefined کد خبر: 20231129-6108کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21382

۱۶:۰۸

۹ آذر

thumnail
«بکارگیری پهپاد برای حمل محموله‌های ضروری و پزشکی»
با هدف تحویل اقلام ضروری به قرارگاه‌های دیدبانیِ مرزی (BOP)، ارتش هند قصد دارد ۵۰۰ پهپاد را به‌کار گیرد. این پهپادهای ۱۰۰ کیلوگرمی، به حسگرهای مجاورتی (قابلیت تشخیص اجسام مجاور، بدون نیاز به ارتباط فیزیکی با آن‌ها) و سامانه ناوبری قابل هدایت مجهز شده‌اند و می‌توانند ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم بار را در ارتفاع ۱ کیلومتری تا مسافت ۲۰ کیلومتر حمل کنند. این پهپادها قرار است در مناطق دوردست مانند شمال شرق و ارتفاعات هند مستقر شوند و ضمن مقابله با چالش‌های تردد ایمن در این مناطق، جایگزین بالگردها یا سایر چهارپایان شوند. لازم به ذکر است که پهپادهای مذکور می‌توانند از میان مه، باران و طوفان‌های سهمگین عبور کنند و فناوری موقعیت‌یابی جهانی (GPS) به برخاستن آن‌ها از زمین و فرود موفقیت‌آمیز کمک می‌کند. آزمایشات اولیه این پهپاد در جنگل‌ها و ارتفاعات شهر پوکارا و منطقه لَداخ انجام شده است. گفتنی‌ست محققان امیدوارند در آینده بتوان از پهپادهای مذکور برای حمل اندام انسان به‌منظور استفاده در عمل پیوند عضو، خون، پلاسما و سایر فرآورده‌های مهم پزشکی استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20231130-2216کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/11756

۱۴:۵۲

۱۳ آذر

thumnail
«تجهیز مزارع به حسگر برای مدیریت مصرف منابع»
با هدف حمایت از کشاورزان و تقویت بهره‌وری استفاده از منابع محدود کشاورزی مانند آب، مقامات دولت هند قصد دارند حسگرهای گوناگون را در مزارع نصب کنند تا میزان استفاده از آب، کود، مواد شیمیایی و آفت‌کُش‌ها کنترل شود. در این طرح، حسگرهای مبتنی‌بر فناوری اینترنت اشیا که در بخش‌های مختلف مزرعه نصب می‌شوند، می‌توانند داه‌های مربوط به نیازهای آب و سایر منابع را شناسایی و برای کشاورزان ارسال کنند. بدین‌ترتیب، از آبیاری بیش از حد محصولات ممانعت به عمل می‌آید و همچنین کودها یا محصولات شیمیایی مضر برای طبیعت و محیط‌زیست نیز به اندازه استفاده می‌شود. لازم به ذکر است که در این راستا و به‌عنوان یک طرح مکمل، دولت پیشنهاد جدید مبنی‌بر استفاده از پهپاد برای سمپاشی مزارع را ارائه کرده است که سرمایه‌ای افزون بر ۱۲.۶۱ میلیارد روپیه (۱۵۱ میلیون دلار) به آن تخصیص یافته و قرار است از سال ۲۰۲۴ عملیاتی شود. گفتنی‌ست دولت انتظار دارد پس از اجرای این طرح، بهره‌وری استفاده از منابع کشاورزی ۵۰ تا ۷۰ درصد بهبود یابد.
undefined کد خبر: 20231204-5264کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21501

۱۱:۲۹

thumnail
«تولید صفحات خورشیدی سازگار با محیط‌زیست و مقرون‌به‌صرفه»
محققان دانشگاه کرالا در هند، موفق به تولید صفحات خورشیدی موسوم به “صفحات خورشیدیِ غیرحساس به نورِ مرئی” (visible blind solar cell) شده‌اند که به نور مرئی و اشعه مادون‌قرمز حساسیت ندارد اما از طریق اشعه فرابنفش، انرژی تولید می‌کند. این صفحات خورشیدی از اکسید روی و مس ساخته شده‌اند که مضرات زیست‌محیطی ندارند و برخلاف صفحات خورشیدی رایج، در ساختار آن‌ها از سرب استفاده نشده است. صفحات خورشیدی مذکور، ظاهری شفاف دارند و ضمن امکان استفاده از آن‌ها در پنجره، حتی هنگامی که هوا ابری است، قادر به دریافت اشعه فرابنفش و تولید انرژی هستند. لازم به ذکر است که بازدهی صفحات خورشیدی رایج از جنس سیلیکون، ۱۸ تا ۲۰ درصد برآورد شده و قیمت آن‌ها حدود ۲۸۰۰ روپیه (۳۳ دلار) است، در حالیکه صفحات خورشیدی جدید فقط ۳۰۰ روپیه (۳ دلار) قیمت دارند. محققان در تلاش هستند تا بازدهی صفحات خورشیدی جدید را به بیش از ۱۰ درصد افزایش دهند. گفتنی‌ست از این فناوری می‌توان در تولید نمایشگرها، حسگرها و باتری‌ها استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20231204-4149کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21504

۱۱:۳۰

۱۴ آذر

thumnail
«سفارش پهپاد تهاجمی بومی توسط ارتش هند»
ارتش هند، قرارداد خرید ۴۵۰ فروند پهپاد نظامی و کاملاً بومی پرسه‌زن، به نام ناگاسترا-۱ را ذیل برنامه‌ی در هند بسازید (Make-in-India) به امضا رساند. رقم این قرارداد، ۳ میلیارد روپیه (۳۶ میلیون دلار) بوده و قرار است کل حجم سفارش، تنها ظرف یک سال ساخته و تحویل شوند. پهپاد ناگاسترا-۱ که با کنار زدن رقبای رژیم اشغالگر قدس و لهستانی، به گزینه‌ی منتخب ارتش تبدیل شده، قابلیت لغو مأموریت، بازیابی و استفاده‌ی مجدد را دارا است. نمونه‌ی آزمایشی پروازی این پرنده، اخیراً در همایش فرماندهان ارتش، در دهلی‌نو نمایش داده شد. با توجه به تأثیرگذاری غیرقابل انکار پهپادها در رویارویی‌های اخیر نظامی در سطح جهان، هند نیز تولید گستره‌ی وسیعی از پهپادهای نظامی با قابلیت حمل تسلیحات، انواع بمب‌ها، موشک‌های هدایت‌شونده و یا به صورت پهپاد انتحاری را در دستور کار قرار داده است.
undefined کد خبر: 20231205-2217کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/21540

۱۶:۳۷