عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع

علم، فناوری و نوآوری در هند

۷۷۳عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع
۷۷۳ عضو

علم، فناوری و نوآوری در هند

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری،صنعت و اقتصاد هند راه‌اندازی شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۱۵ مهر

thumnail
«تقویت همکاری هند و ژاپن در زمینه علم و فناوری به مناسبت ۷۰ سالگی روابط دیپلماتیک دو کشور»
کشورهای هند و ژاپن، ضمن جشن گرفتن هفتادمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک خود، شاهد افزایش همکاری و تعامل در زمینه‌های علم، فناوری و نوآوری در سطح دانشگاه‌ها هستند. آژانس علم و فناوری ژاپن (JST)، پروژه‌های متنوعی را با همکاری دانشگاه‌ها، مؤسسات تحقیقاتی و صنایع در ژاپن و سایر کشورها به‌صورت جامع اجرا می‌کند و در توسعه پایدار و پیشرفت علم، فناوری و نوآوری نقش بسزایی دارد. به مناسبت هفتادمین سالگرد آغاز روابط دو کشور، JST میزبان یک گفت‌وگوی تعاملی با موضوع تبادل نخبگان علمی و پژوهشی بین هند و ژاپن خواهد بود. این همکاری‌ها، علاوه‌بر تقویت روابط دوجانبه باعث افزایش رقابت‌پذیری در سطح بین‌المللی برای هر دو کشور شده است. همچنین، برگزاری “سومین مجمع دانشگاه‌های هند و ژاپن” در هند، که بزرگترین رویداد تبادل دانشگاهی میان این دو کشور است، بر گسترش همکاری‌های علمی و نوآوری‌های پیشرفته تأکید دارد.
undefined کد خبر: 20241006-6141کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28839

۱۵:۲۹

۱۶ مهر

thumnail
«تولید و آزمایش بذرهای برنج مقاوم در برابر تغییرات شرایط اقلیمی»
سازمان تحقیقات کشاورزی در هند، به‌تازگی گونه‌ای از بذرهای برنج را در مقیاس کوچک تولید و آزمایش کرده است که مقاومت آن‌ها در برابر تغییرات اقلیمی بسیار بالاست. هند، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان گندم و برنج در جهان است و تشدید تغییرات اقلیمی، نزدیک به ۱۲۰ میلیون کشاورز هندی را در معرض تهدید قرار داده است. باران‌های غیرقابل پیش‌بینی و افزایش دما، از جمله تغییرات مذکور هستند که به هزاران هکتار از زمین‌های کشت برنج در این کشور آسیب رسانده‌اند. کشاورزان اغلب از روش‌های رایج مانند استفاده از کودهای طبیعی، کاشت محصولات در کنار گیاهان یا درختان برای نجات آن‌ها در برابر باد و فرسایش، استفاده کرده‌اند اما این روش‌ها پرهزینه هستند و همیشه کارایی لازم را ندارند. در روش جدید، محققان بذر تعدادی از گونه‌های برنج عادی را دستکاری کرده‌اند و بذرهای جدیدی را تولید کرده‌اند. آزمایشات نشان داده است که این بذرها مقاومت بالایی در برابر باد، باران، خشکسالی و انواع آفات دارند و حتی آب مورد نیاز برای جوانه زدن آن‌ها کمتر از آب مورد نیاز برای بذرهای عادی است. لازم به ذکر است که دولت هند قصد دارد این بذرها را در مقیاس بزرگ و در زمین‌های کشاورزی بکارد و سپس به سایر کشورها صادر کند. گفتنی‌ست محققان معتقدند که روش مورد استفاده برای تهیه بذرهای مذکور را می‌توان برای تهیه سایر غلات، حبوبات و دانه‌های روغنی مانند بادام زمینی نیز استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20241007-4164کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28883

۱۵:۱۷

۲۰ مهر

thumnail
«بازگشت مرحله‌ی فوقانی حامل فضایی هند به جوّ پس از ۸ سال»
مرحله‌ی فوقانی حامل فضایی قطبی هند (PSLV-C37) که در یک مأموریت موفق تاریخی توانسته بود ۱۰۴ فروند ماهواره را بطور همزمان در مدار زمین قرار دهد، پس از گذشت نزدیک به ۸ سال، در تاریخ ۶ اکتبر به جوّ زمین بازگشت و در اقیانوس آتلانتیک شمالی فرود آمد. این ماهواره‌بر، در پرواز ۱۵ فوریه ۲۰۱۷، حامل یک محموله‌ی اصلی شامل ماهواره‌ی کارتوسَت-دی و ۱۰۳ ماهواره‌ی دیگر همراه، اعم از هندی و بین‌المللی بود که همگی بطور موفق، در مدار زمین تزریق شدند. پس از این تزریق، مرحله‌ی فوقانی حامل (PS-4)، در مداری با ارتفاع حدود ۵۰۰ کیلومتری باقی ماند که به تدریج، به دلیل پسای جوّ زمین، دچار کاهش ارتفاع و نهایتاً سقوط شد. در هند، این فرآیند پیچیده، توسط سامانه‌ی مدیریت ایمن و پایدار عملیات‌های فضایی (IS4OM)، زیر نظر سازمان تحقیقات فضایی این کشور (ایسرو) انجام می‌شود. گفتنی‌ست که این بازگشت، در تطابق کامل با توصیه‌های بین‌المللی کاهش زباله و رهایش پس از مأموریت است که در آنها تأکید شده فضاپیماهای بلااستفاده، باید ظرف مدت حداکثر ۲۵ سال، از مدار زمین خارج شوند تا منجر به انباشت زباله‌های فضایی و تراکم مداری نشود. هند فعالانه در تلاش است تا مدت‌زمان باقی ماندن مراحل فوقانی در مدار را به ۵ سال و کمتر کاهش دهد. در این راستا، ایسرو طرحی موسوم به عملیات‌های فضایی بدون زباله (DFSM) را برای افق زمانی ۲۰۳۰ و با هدف بازگشت کنترل‌شده‌ی مراحل فوقانی برنامه‌ریزی کرده است.
undefined کد خبر: 20241011-2255کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28957

۱۷:۴۴

۲۱ مهر

thumnail
«همکاری یک شرکت هندی و متا برای توسعه هوش‌مصنوعی مولد برای کسب‌وکارها و خدمات عمومی»
شرکت PwC هند از همکاری با متا برای توسعه برنامه‌های نوآورانه در حوزه کسب‌وکارها و خدمات شهروندی با استفاده از هوش‌مصنوعی مولد (GenAI) خبر داد. این شرکت قصد دارد با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین الگوی زبانی بزرگ متا (Llama) و تخصص خود در صنعت، راهکارهای باکیفیتی برای استفاده در سازمان‌ها ایجاد کند. زمان‌بندی این همکاری هم‌راستا با اعلامیه اخیر دولت هند مبنی‌بر آغاز مأموریت AI هند است که هدف آن ایجاد دسترسی همگانی به هوش‌مصنوعی در کشور است. متا انتظار دارد که راهکارهای GenAI، از جمله Llama، تأثیر قابل توجهی بر روی کسب‌وکارهای هندی داشته و کارایی عملیاتی و تجارب مشتری را بهبود بخشد. PwC نیز امیدوار است استفاده از توانایی‌های درک و تولید زبان طبیعی Llama بتواند به کسب‌وکارها در نوآوری، توسعه و رقابت در سطح جهانی کمک ‌کند. همچنین، این شرکت به نقش GenAI در حمایت از تصمیم‌گیری مبتنی‌بر داده تأکید کرده و اهمیت این همکاری در پیشرفت اقتصاد دیجیتال هند را مطرح کرد. این همکاری نشان‌دهنده تلاشی بزرگ برای تسهیل ادغام فناوری‌های هوش‌مصنوعی در هند است.
undefined کد خبر: 20241012-5298کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/28978

۱۶:۱۸

۲۳ مهر

thumnail
«آغاز تزریق هیدروژن سبز به خطوط لوله گاز شهری در احمدآباد هند»
یک شرکت هندی توزیع گاز، سامانه تزریق و تولید هیدروژن در محل را در احمدآباد، راه‌اندازی کرده است. در این پروژه، ۲/۲ تا ۲/۳ درصد هیدروژن سبز به خط لوله گاز طبیعی تزریق می‌شود که به چهارهزار خانه و مصرف‌کننده تجاری در احمدآباد ارسال می‌گردد. هیدروژن سبز از طریق الکترولیز آب با برقِ تولیدشده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند باد یا خورشید به دست می‌آید. سپس این هیدروژن با گاز طبیعی، ترکیب می‌شود اما گاز حاصل از ترکیب آن‌ها قابلیت‌های گرمایشی خود را حفظ می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که مخلوط کردن هیدروژن سبز با گاز طبیعی تا سطح هشت درصد، می‌تواند میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا چهار درصد کاهش دهد. این شرکت بر آن است تا درصد هیدروژن سبز این مخلوط را تا هشت درصد یا بیشتر افزایش دهد و به سایر مناطقی که تحت مجوز گاز شهری آن قرار دارند، گسترش دهد و الگوی قابل توسعه‌ای برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در سراسر هند ارائه دهد.
undefined کد خبر: 20241014-3220کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/29024

۱۶:۲۷

thumnail
«امضای قرارداد بین هند و فرانسه برای تولید موتور بالگرد»
شرکت دولتیِ هوافضا و دفاعیِ هند (HAL) مستقر در بنگلور، به‌تازگی قراردادی را با شرکت صنایع هوافضایی و صنایع جنگ‌افزاری چندملیتی فرانسوی موسوم به سافران (SAFRAN) امضاء کرده است که منجر به شکل‌گیری یک سرمایه‌گذاری مشترک بین دو کشور، موسوم به SAFHAL شده است. شرکت‌های مذکور قرار است موتورهای جدید موسوم به Aravalli را برای بالگردهای هندیِ چندمنظوره با وزن ۱۳ تُن (IMRH) طراحی و تولید کنند. یافته‌ها نشان می‌دهد که قرار است تولید بالگردها با موتورهای جدید، تا سال ۲۰۳۱ آغاز شود و انتظار می‌رود IMRH، با بالگردهای روسیِ Mi-17 در بازار هند و سایر بازارهای خارجی رقابت کند. شایان ذکر است از آنجایی‌که تقریبا ۴۰ نیروی هوایی دنیا از بالگردهای Mi-17 استفاده می‌کنند، انتظار می‌رود یک بازار رقابتی گسترده شکل بگیرد. لازم به ذکر است که با توجه به سابقه ۲۵ ساله همکاری بین سافران و HAL، فرانسه مشارکت‌های خود را با HAL تقویت می‌کند و روابط راهبردی این کشور با هند نیز مستحکم‌تر می‌شود. شرکت HAL و سافران، در گذشته با یکدیگر همکاری داشته‌اند که شامل بکارگیری موتور Shakti و انواع آن در بالگرد رزمی سبک Prachand، بالگرد LUH، بالگردهایِ سبک پیشرفته Dhruv و نسخه مسلح آن موسوم به Ruda بوده است. از سوی دیگر، همکاری هند با سافران در زمینه تولید موتور بالگرد، منجر به خودکفایی در بخش هوافضا و دفاعی هند می‌شود و علاوه‌بر پیشرفت عملکرد بالگرد هندیِ IMRH، قابلیت‌های بالگردهای چندمنظوره هندی با وزن ۱۲.۵ تُن (DBMRH) را افزایش می‌دهد. بدین ترتیب صنعت هوافضا و دفاعی بومی هند نیز، قدرت بیشتری پیدا می‌کند.
undefined کد خبر: 20241014-2256کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/29021

۱۶:۲۷

۲۸ مهر

thumnail
گزارشی از فعالیت یکساله INDUS-X در صنایع دفاعی هند و ایالات متحده امریکا
از زمان آغاز به کار INDUS-X در ژوئن ۲۰۲۳، همکاری‌های دفاعی بین هند و ایالات متحده پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است. INDUS-X یک برنامه همکاری دفاعی بین این دو کشور است که بر توسعه فناوری‌های پیشرفته، از جمله هوش‌‌مصنوعی، سامانه‌های خودکار و فناوری‌های فضایی، تمرکز دارد. این همکاری با هدف تقویت نوآوری‌های صنعتی و اشتراک‌گذاری منابع تحقیقاتی برای بهبود قابلیت‌های دفاعی هر دو کشور انجام می‌شود. دو کشور توافق کرده‌اند که هر سال یک نشست برگزار کنند که اولین نشست در فوریه ۲۰۲۴، در دهلی نو انجام شد. همچنین، کارگاه‌ها و مباحثات کوچکتری به منظور تقویت روابط تجاری و تعاملات فراتر از سطح دولت به دولت برگزار شده است. در فوریه ۲۰۲۳، سامانه‌های هوافضای جنرال اتمیکس چندین همکاری کلیدی با شرکت‌های هندی اعلام کردند که بر توسعه فناوری‌های جدید در زمینه هوش‌مصنوعی و پردازش داده‌های نظارتی و شناسایی متمرکز است. این همکاری‌ها شامل تولید قطعات پهپاد و فناوری‌های نیمه‌هادی می‌شود. علاوه‌بر‌این، شرکت Boeing Liquid Robotics در حال همکاری با شرکت‌های هندی برای توسعه وسایل نقلیه دریایی بدون سرنشین است. شرکت Skydio که در زمینه تولید سامانه‌های هوایی بدون سرنشین فعالیت می‌کند، همکاری جدیدی با شرکت هندی Aeroarc آغاز کرده است. برای تقویت همکاری‌های علمی و تحقیقاتی، اولین کارگاه بین‌المللی بین مؤسسه فناوری هند کانپور و دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا در اوت ۲۰۲۳، برگزار شد که بر چالش‌ها و فناوری‌های مبتنی بر هوش‌‌مصنوعی در فضا تمرکز داشت. این رویدادها نشان‌دهنده تعهد دو کشور برای توسعه همکاری‌های دفاعی و فناورانه است و می‌تواند به بهبود امنیت و ثبات در منطقه کمک کند.
undefined کد خبر: 20241019-6143کانال علم، فناوری و نوآوری در هند
didebanefanavari.com/29100

۱۴:۰۳

thumnail
چشم‌انداز صنعت نوآوری فضایی هند
در سال ۲۰۲۰، اقتصاد صنعت هوافضای هند حدود دو تا سه درصد از اقتصاد جهانی هوافضا را تشکیل می‌داد و پیش‌بینی می‌شود که این مقدار به ۴۴ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۳، برسد و نزدیک به ۱۰ درصد از بازار جهانی را در اختیار گیرد. این رشد به‌دلیل مشارکت‌های بیشتر بخش خصوصی و حمایت‌های قابل توجه دولت، با حضور بیش از ۵۲۳ شرکت و مؤسسه تحقیقاتی فعال در این زمینه، پیش‌بینی می‌شود. برای تشویق مشارکت بخش خصوصی، تدابیر مالیاتی متعددی از جمله معافیت‌های کالا و خدمات برای خدمات پرتاب ماهواره و معافیت‌های مالیاتی برای هزینه‌های تحقیق و توسعه اجرا شده است. دولت هند نزدیک به ۱/۶ میلیارد دلار به وزارت هوافضا تخصیص داده است. تا سال ۲۰۲۳، صنعت فناوری فضایی هند بیش از ۲۳۳ میلیون دلار سرمایه‌گذاری جذب کرده بود که این مبلغ از طریق بیش از ۳۰ معامله مختلف به‌دست آمد. در بودجه ۲۰۲۴، تأسیس یک صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر به ارزش ۱۰ میلیارد روپیه (حدود ۱۲۰ میلیون دلار) برای گسترش پنج برابری اقتصاد فضایی تا دهه آینده پیش‌بینی شده است.
undefined کد خبر: 20241019-6142کانال علم، فناوری و نوآوری در هند
didebanefanavari.com/29103

۱۴:۰۴

۲ آبان

thumnail
«نخستین پرتاب موشک با موتور نیمه‌سرمازای چاپ سه‌بعدی ساخت هند در جهان»
یک نوآفرین به نام AgniKul که در موسسه فناوری هند مَدرَس مستقر است، پس از چهار تلاش ناموفق به نقطه عطفی تاریخی دست یافت. این شرکت موفق شد اولین موتور نیمه سرمازای موشکی چاپ سه‌بعدی یک‌تکه در جهان، که به‌طور بومی در هند طراحی و ساخته شده است، را در یک پرواز آزمایشی به کار گیرد. این نوآفرین با همکاری سازمان فضایی هند، با موفقیت پرواز آزمایشی زیرمداری موشک خود، به نام آگنیبان را انجام داد. این موشک نه تنها اولین موتور چاپ سه‌بعدی نیمه سرمازای جهان را به‌کار گرفت، بلکه اولین موشک هند بود که از سکوی پرتاب خصوصی به فضا پرتاب شد. آگنیبان با تنها موتوری در هند به پرواز درآمد که از ترکیب دو نوع سوخت، شامل اکسیژن مایع و نفت سفید (کِروسین)، بهره می‌برد. موشک آگنیبان، یک موشک دو مرحله‌ای است که توانایی حمل ۳۰۰ کیلوگرم بار تا ارتفاع ۷۰۰ کیلومتری را دارد. این موشک می‌تواند به مدارهای با شیب مداری کم و زیاد دسترسی داشته باشد و قابلیت جابجایی سریع آن، امکان پرتاب از بیش از ۱۰ پایگاه مختلف را فراهم می‌کند.
undefined کد خبر: 20241103-5299کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29263

۵:۵۳

thumnail
«آغاز به کار شرکت فناوری‌های SMART در هند»
شرکت SMART، با بیش از ۳۵ سال سابقه در زمینه فناوری‌های تعاملی، به تازگی نمایشگرهای تعاملی خود را در دهلی رونمایی کرده است. این شرکت با همکاری شرکای محلی و راه‌اندازی تولیدات داخلی در هند، قصد دارد با ارائه محتوای آموزشی بومی‌سازی شده و فناوری‌های متناسب با نیازهای هند، به بهبود محیط‌های آموزشی این کشور کمک کند. نمایشگرها و نرم‌افزارهای SMART برای ساده‌سازی فرآیند تدریس و افزایش مشارکت دانش‌آموزان طراحی شده‌اند و از روز نخست استفاده‌ای آسان دارند. این فناوری‌ها با گزینه‌های متنوع برای افزایش تعامل دانش‌آموزان و مصرف برق کمتر نسبت به رقبا، برای دوام و تطبیق با نیازهای کلاس‌های درس ساخته شده‌اند. SMART با همکاری یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید الکترونیک هند، بر کیفیت تولیدات محلی تمرکز دارد. این شرکت بازارهای اصلی خود را در شهرهای بنگلور، چنای، بمبئی و دهلی هدف قرار داده و همچنین سه مدرسه نمونه SMART را در هند معرفی کرده است که به جمع بیش از ۳۵ مدرسه جهانی دیگر خواهند پیوست.
undefined کد خبر: 20241103-6144کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29266

۵:۵۵

thumnail
«ساخت گردنبندی توسط یک نوآفرین هندی برای ثبت تمام لحظات زندگی»
یک نوآفرین هندی‌الاصل مقیم سان‌فرانسیسکو دستگاهی به نام Iris ساخته است که هر دقیقه از زندگی فرد عکس می‌گیرد. این دستگاه علاوه‌بر ثبت تصاویر، از هوش مصنوعی برای توضیح و سازماندهی آن‌ها استفاده می‌کند و به کاربران کمک می‌کند تا جزئیات فراموش‌شده را به یاد آورند. تصاویر می‌توانند در دستگاه ذخیره یا در فضای ابری بارگذاری شوند. همچنین، زمانی که تمرکز کاربر منحرف می‌شود، دستگاه با ارائه یادآوری‌های فعال به او کمک می‌کند تا دوباره تمرکز خود را به دست آورد. Iris به شکل یک گردنبند و با الهام از نماد چشم‌نظر که در باورهای گذشته برای دفع بدشانسی استفاده می‌شد، طراحی شده و یک دوربین در مرکز آن قرار دارد. این دستگاه در حوزه‌های مختلف کاربرد دارد؛ از جمله توسط پزشکان برای درک بهتر عادات روزانه بیماران، در محل کار برای اطمینان از رعایت پروتکل‌های ایمنی و توسط پرستاران برای نظارت بر سالمندان استفاده می‌شود. نحوه استفاده از این دستگاه کاملاً در اختیار کاربر قرار دارد که این موضوع نگرانی‌هایی در مورد حریم خصوصی ایجاد می‌کند.
undefined کد خبر: 20241103-5300کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29269

۵:۵۸

۷ آبان

thumnail
«افزایش صادرات فناورانه هند به روسیه در پی مقابله با تحریم‌های غرب»
صادرات فناورانه هند به روسیه، به‌ویژه فناوری‌های دارای کاربرد دوگانه غیرنظامی و نظامی، مانند قطعات موتور و سامانه‌های ارتباطی، افزایش یافته است. روسیه با ذخیره ارز روپیه‌ به‌دست‌آمده از فروش نفت به هند که حدود ۸/۵ تریلیون روپیه (حدود ۱۰۲ میلیارد دلار) برآورد می‌شود، از این معاملات حمایت می‌کند. حدود ۹۰ درصد تراکنش‌ها میان دو کشور در چند ساعت انجام می‌شود که سریع‌تر از معاملات روسیه با کشورهای دیگر، از جمله چین است. هند برای کاهش کسری تجاری ناشی از واردات نفت روسیه و متقابلاً روسیه برای تنوع‌بخشی به منابع وارداتی خود، همکاری اقتصادی خود را با یکدیگر تعمیق می‌کنند. همچنین، نهادهای روسی برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک با شرکت‌های هندی جهت تولید کالاهای مشمول تحریم‌های غرب در حال مذاکره‌ هستند و انتظار می‌رود صادرات تجهیزات پزشکی هند به روسیه طی پنج سال، حدوداً سه برابر شود. با محدود شدن دسترسی روسیه به فناوری‌های غرب، نقش هند به‌عنوان شریک تجاری مهم در حال افزایش است و این موضوع سؤالاتی درباره اجرای جهانی تحریم‌ها و آینده روابط تجاری بین‌المللی به وجود می‌آورد.
undefined کد خبر: 20241103-6145کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29272

۱۱:۰۸

۸ آبان

thumnail
«توسعه پنجره‌های هوشمند کارآمدتر و ارزانتر در هند»
محققان مرکز علوم نانو و مواد نرم (CeNS) زیر نظر وزارت علوم و فناوری هند، پنجره‌های هوشمندی طراحی کرده‌اند که به منبع برق خارجی نیاز ندارند، هزینه ساخت آنها کمتر است و بهره‌وری بالاتری دارند. این پنجره‌های خودکفا با نام الکتروکرومیک مبتنی‌بر پتانسیل ردوکس (RP-SPEC) شناخته می‌شوند و با یک تحریک الکتریکی کوچک قادر به تغییر رنگ و ذخیره انرژی هستند. در حالت رنگی، این پنجره‌ها نور مرئی و مادون قرمز نزدیک به طیف نور مرئی را مسدود کرده و به کاهش دمای اتاق و صرفه‌جویی انرژی کمک می‌کنند. ساختار این دستگاه شامل لایه‌های اکسید تنگستن (WO3) و اکسید نیکل ترکیب‌شده با وانادیوم (V-NiO) برای ذخیره یون و آلومینیوم به‌عنوان الکترود است که روی لایه‌ای از اکسید ایندیم قلع (ITO) قرار دارند. این طراحی با حذف الکترود اضافی، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. پنجره‌های RP-SPEC توانایی کنترل ۸۸ درصد از عبور نور را دارند و می‌توانند بیش از دو هزار بار بین حالت‌های رنگی و شفاف جابه‌جا شوند. همچنین، استفاده از الکترولیت‌های مبتنی‌بر آلومینیوم به‌جای لیتیوم، هزینه را کاهش می‌دهد. این گروه با بهره‌گیری از روش اسپری‌پاشی، فرایندی ساده و مقرون‌به‌صرفه برای ساخت این پنجره‌ها توسعه داده‌اند که تضاد رنگی بالایی ایجاد می‌کند. این پنجره‌ها با اندازه ۲۵ سانتی‌مترمربع، در ۱۰ تا ۱۷ ثانیه بین حالت‌های رنگی و شفاف تغییر کنند. پنجره‌های RP-SPEC قادرند در حالت شفاف، ۸۸ درصد نور را از خود عبور دهند، در حالی که در حالت تیره، ۶۷ درصد نور کمتری نسبت به حالت شفاف وارد فضا می‌کنند. همچنین، این پنجره‌ها می‌توانند بیش از ۴۰۰ بار بدون افت کیفیت بین حالت‌های رنگی و شفاف تغییر وضعیت دهند و قابلیت تغییر رنگ بیش از دو هزار بار را در طول عمر خود نیز دارند.
undefined کد خبر: 20241103-3221کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29275

۵:۵۳

۱۵ آبان

thumnail
«توسعه نوعی جوهر جدید برای تشخیص اقلام جعلی»
دانشمندان مؤسسه علوم و فناوری نانو در هند، یک جوهر جدید از موادی با خاصیت موسوم به لومینسانس یا تابناکی توسعه داده‌اند. لومیسانس به تابش فوتون‌های نور (فرابنفش، مرئی یا فروسرخ) از یک جسم به دلیل گذار الکترون‌های برانگیخته از ترازهای بالا به پایین اشاره دارد. مواد درخشان که در حال حاضر برای فناوری مقابله با جعل استفاده می‌شوند، هنگام قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش قابل مشاهده هستند، اما هنگام برداشتن منبع نور، درخشش از بین می‌رود. مواد جدید به دلیل برخورداری از نانوذرات فسفر معدنی و بیسموت، حتی با خاموش شدن نور فرابنفش نیز تابش خود را در طول موج مرئی ادامه می‌دهند و با چشم قابل رؤیت هستند. ماده مذکور همچنین سایه‌ای به رنگ قرمز را روی سطح محصول ایجاد می‌کند که به سادگی قابل جعل نیست. گفتنی‌ست از این جوهر می‌توان برای حصول اطمینان از جعلی نبودن اقلام مختلف از جمله ارز، گواهینامه‌ها، داروها و محصولات حاوی برند (نشان تجاری) استفاده کرد. بدین‌ترتیب، مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان می‌توانند به راحتی اصالت محصولات را تأیید کرده و موارد جعلی را تشخیص دهند.
undefined کد خبر: 20241105-3222کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29338

۱۷:۴۱

۱۹ آبان

thumnail
«تبدیل شدن هند به دومین تامین‌کننده فناوری‌های حساس برای روسیه»
یافته‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که هند پس از چین، به تأمین‌کننده اصلی فناوری‌های حساس برای روسیه تبدیل شده است. از جمله این فناوری‌ها می‌توان به میکروتراشه‌ها و ابزارهای صنعتی اشاره کرد. براساس اظهارات مقامات آمریکایی و اروپایی، صادرات هند از این اقلام حساس در ماه جولای به ۹۵ میلیون دلار رسید و تقریبا ۲۰ درصد از فناوری‌هایی که به ارتش روسیه می‌رسد، از طریق هند تأمین می‌شود. لازم به ذکر است که این افزایش صادرات، چالش‌هایی را برای آمریکا و متحدانش در محدود کردن دسترسی روسیه به فناوری‌های حساس نشان می‌دهد، به‌ویژه که روسیه با خرید این اقلام از کشورهای ثالث مانند هند، تحریم‌ها را دور می‌زند. هند همچنین به خریدار اصلی نفت روسیه تبدیل شده است و درآمد کلان روسیه از فروش نفت به هند، امکان خرید کالاهای حساس را فراهم کرده است.
undefined کد خبر: 20241109-6146کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29390

۱۴:۲۶

thumnail
«خیز هند برای تحقق اهداف هوش‌مصنوعی با کمک غول‌های فناوری»
با هدف تبدیل شدن به یکی از مراکز اصلی هوش‌مصنوعی در دنیا، دولت هند قصد دارد با غول‌های فناوری مانند مایکروسافت،‌ آمازون و گوگل همکاری کند و آن‌ها نیز متقابلا قصد دارند میلیارد‌ها دلار بر زیرساخت‌های رایانش این کشور که یکی از مهم‌ترین بازارهای فناوری جهان است، سرمایه‌گذاری ‌کنند. هند در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین مرکز تحقیق و توسعه مایکروسافت در خارج آمریکا است. حدود دو سوم از ۲۳ هزار کارمند این شرکت در هند را مهندسانی تشکیل می‌دهند که بسیاری از آن‌ها در مرکز تلانگانا ساکن هستند. همچنین یک چهارم از تمام پروژه‌های هوش‌مصنوعی شرکت GitHub، سکوی (پلتفرم) توسعه‌دهندگان مایکروسافت، مربوط به هند است. دولت هند برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های فناور در بخش‌های مختلف از جمله تولید قطعات و زیرساخت‌های ابری؛ بسته‌های حمایتی بزرگی در نظر گرفته است. به اذعان شرکت Structure Research، تلاش شرکت‌ها برای ساخت مراکز داده در هند باعث می‌شود تا هند از جایگاه ششم ظرفیت رایانشی در آسیا و اقیانوسیه به جایگاه اول برسد. به گفته این شرکت،‌ اگر مایکروسافت بتواند برنامه ساخت ۶۶۰ مگاوات ظرفیت جدید در هند را اجرایی کند، این کشور به بزرگ‌ترین مرکز داده در خارج از آمریکا تبدیل می‌شود.
undefined کد خبر: 20241109-5301کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29393

۱۴:۲۹

۲۰ آبان

thumnail
«تردید در ادامه‌ی سیاست ارزان‌سازی فضایی در هند»
رویکرد صرفه‌جویانه در پیشبرد برنامه‌ی فضایی هند، یکی از شاخصه‌های بارز مدیریتیِ در این صنعت به‌شمار می‌رود که اتفاقاً با موفقیت نیز همراه بوده است. به‌عنوان نمونه، مدیران صنعت فضایی هند مدعیند که برنامه‌ی مانگالیان، مأموریت مریخی هند، و یا مأموریت قمری چاندرایان-۳ را تنها با حدود ۷۵ میلیون دلار توسعه داده‌اند که این بودجه حتی از هزینه‌ی ساخت برخی فیلم‌های هالیوودی همچون گراویتی (۱۰۰ میلیون دلاری) و اینتراِستلار نیز به مراتب پایین‌تر است. همچنین بودجه‌ی ۱/۶ میلیارد دلاری برنامه‌ی فضایی هند در مقایسه با بودجه‌ی ۲۵ میلیارد دلاری ناسا یا ۱۸ میلیارد دلاری چین، بسیار ناچیز می‌نماید؛ هر چند که نباید فراموش کرد بخش قابل توجهی از این بودجه‌ها، صرف توسعه‌ی فناوری‌های مرتبط با حامل‌های چندبارمصرف و پایگاه‌های قمری می‌شود. بنابراین سرمایه‌گذاری بیشتر، ضامن پایداری در دستیابی به اهداف فضایی هند خواهد بود. به بیان دیگر، سرمایه‌گذاری بیشتر در مقطع کنونی، منجر به صرفه‌جویی بیشتر در آینده خواهد بود. هندی‌ها قصد دارند تا ایستگاه فضایی خود، موسوم به بهاراتیا آنتاریکشا را تا سال ۲۰۳۵ عملیاتی سازند که این مأموریت پیچیده نیاز به تحقیقات گسترده در خصوص زباله‌های فضایی، زندگی در شرایط ریزجاذبه و چالش‌های محیطی فضا دارد. هند در حال حاضر مشغول توسعه‌ی یک حامل نسل جدید بازگشت‌پذیر با عنوان سوریا (Soorya) است. اگر قرار باشد فضا تا سال ۲۰۴۷، یعنی صدمین سال استقلال هند، به یکی از پیشران‌های اقتصادی، امنیتی و اثرگذاری بین‌المللی هند تبدیل شود، وضعیت کنونی بودجه‌ریزی این صنعت باید تحول اساسی پیدا کرده و فاصله‌ی خود را با رقبا کاهش دهد.
undefined کد خبر: 20241110-6147کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29408

۱۹:۰۲

۲۱ آبان

thumnail
«برنامه هند برای بکارگیری راکتورهای پودمانی کوچک»
با هدف استفاده از انرژی پاک و کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی در آینده، دولت هند بر راهبرد استفاده از انرژی هسته‌ای و بکارگیری راکتورهای پودمانی کوچک (SMR) تمرکز کرده است. در این راستا، دولت قصد دارد برای تحقیق و توسعه در زمینه راکتورهای مذکور و راه‌اندازی آن‌ها و همچنین توسعه فناوری‌های جدیدتر به‌منظور بهره‌مندی هرچه بیشتر از انرژی هسته‌ای، با بخش خصوصی همکاری کند. گزارشات نشان می‌دهد که دولت هند در حال برنامه‌ریزی برای توسعه ۴۰ تا ۵۰ راکتور پودمانی کوچک به‌عنوان یک جایگزین برای نیروگاه‌های حرارتی موجود است که قرار است طی ۷ تا ۸ سال آینده راه‌اندازی شوند. سازمان انرژی اتمی هند، با همکاری مهندسان مشاور تاتا به‌عنوان بخشی از گروه خصوصی تاتا مستقر در بمبئی، در حال کار بر روی راکتور پودمانی کوچک بهارات، با طراحی مجدد راکتور آب سنگین تحت فشار ۲۲۰ مگاواتی است. شرکت انرژی هسته‌ای هند، در حال حاضر ۱۶ راکتور آب سنگین تحت فشار با ظرفیت هر یک ۲۲۰ مگاوات، دو راکتور آب سنگین تحت فشار با ظرفیت هر یک ۵۴۰ مگاوات و دو راکتور آب سنگین تحت فشار با ظرفیت هر یک ۷۰۰ مگاوات را مدیریت می‌کند. شرکت مذکور همچنین قصد دارد ۱۴ راکتور آب سنگین تحت فشار با ظرفیت هر یک ۷۰۰ مگاوات را تا سال ۲۰۳۲ راه‌اندازی کند. این شرکت بر تعهد خود برای تبدیل انرژی هسته‌ای به منبع کلیدی انرژی در دهه‌های آینده تاکید کرده و همچنین در حال بررسی فناوری هسته‌ای راکتورهای پودمانی کوچک است. دولت هند بر این باور است که راکتورهای پودمانی کوچک با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود مانند پودمانی بودن، مقیاس‌پذیری و ایمنی بالا، گزینه‌ای جذاب برای تغییر کاربری نیروگاه‌های حرارتی با سوخت زغال سنگ هستند. لازم به ذکر است که نصب راکتورهای پودمانی کوچک در نقاط مختلف کشور، به‌ویژه در مناطقی که برای نیروگاه‌های هسته‌ای بزرگ مناسب نیستند، می‌تواند مقدار زیادی برق کم‌کربن تولید کند.
undefined کد خبر: 20241111-6148کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29449

۱۴:۲۰

۲۴ آبان

thumnail
«عرضه موتور برقی با باتری از جنس گرافن»
شرکت هندی کوماکی که در حوزه تولید وسایل‌نقلیه برقی فعالیت دارد، به‌تازگی یک موتور برقی (اسکوتر) ساخته و به بازار عرضه کرده است که در باتری آن، از گرافن استفاده شده است. در ساختار این موتور برقی، از دو نوع باتری استفاده شده است که یکی از جنس لیتیوم-پلیمر (از انواع باتری جامد) و دیگری از جنس گرافن است. باتری‌های گرافن، ساختاری مشابه باتری‌های معمولی دارند که از یک محلول الکترولیت و دو الکترود برای فعال کردن انتقال یون و بار تشکیل شده‌اند. مهم‌ترین تمایز بین باتری‌های گرافنی و باتری‌های حالت جامد، در ساختار الکترود آن‌هاست. الکترود باتری جامد از مواد جامد و الکترود باتری گرافنی از جنس گرافن ساخته شده است. باتری‌های گرافنی معمولا ایمنی بیشتری دارند و بسیار انعطاف‌پذیر هستند. لازم به ذکر است که به‌ازای هر بار شارژ باتری، موتور می‌تواند بسته به نوع باتری، 180 تا 200 کیلومتر را طی کند. گفتنی‌ست این موتور برقی با قیمت 1400 تا 1800 دلار در دسترس است.
undefined کد خبر: 20241113-2257کانال علم، فناوری و نوآوری در هند

۱۴:۵۱

۲۶ آبان

thumnail
«رونمایی از منظومه‌ی ماهواره‌ای سنجش از دور توسط شرکت خصوصی هندی»
شرکت خصوصی پیکسل (Pixxel)، مستقر در بنگلور، از منظومه‌ی ماهواره‌های سنجش از دور ابَرطیفی خود، موسوم به فایرفلایز (Fireflies) رونمایی کرد که با هدف پایش محیطی، کشاورزی و تغییرات اقلیمی توسعه داده شده‌ است. این منظومه، متشکل از شش ماهواره‌ی بسیار پیشرفته با توان تفکیک ۵ متر و دارای ۱۵۰ باند طیفی است که یک نوار با پهنای ۴۰ کیلومتری را پویش کرده و در هر روز می‌توانند به کل کره‌ی زمین دسترسی داشته باشند. این منظومه قرار است در اوایل سال آینده‌ی میلادی پرتاب شوند. کشف سریع آفات در مزارع، سنجش سطح تنش آبی، فرآیند جنگل‌زدایی، پایش آلودگی اقیانوس‌ها، مقابله با تغییرات اقلیمی، افزایش امنیت غذایی، و مدیریت پایدار منابع، از مهمترین کاربردهای و اهداف این منظومه‌ی ماهواره‌ای اعلام شده‌اند. پیکسل قصد دارد تعداد ماهواره‌های خود را به ۲۴ فروند افزایش داده و اطلاعات خود را در اختیار تصمیم‌گیران حوزه‌ی زیست‌محیطی در سرتاسر جهان قرار دهد.
undefined کد خبر: 20241116-2258کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29539

۱۷:۱۲