عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع

علم، فناوری و نوآوری در هند

۶۷۴عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع
۶۷۴ عضو

علم، فناوری و نوآوری در هند

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری،صنعت و اقتصاد هند راه‌اندازی شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۳۰ اردیبهشت

thumnail
«استفاده از فناوری ‌نانو برای راهسازی در هند»
بنا به تصمیم مقامات ایالات تریپورا (Tripura)، قرار است برای ساخت جاده‌های روستایی مقاوم در برابر باران از فناوری نانو استفاده شود. گفتنی‌ست با کمک این فناوری، جاده‌ها با استفاده از سیمان و مواد شیمیایی به سازه‌های بتنی جامد تبدیل می‌شوند. این در حالی است که بطور معمول از قیر و سنگ‌ریزه برای ساخت جاده‌ها استفاده می‌شود، اما در مدت چند سال این ساختار آسیب می‌بیند و در نتیجه هزینه انجام شده هدر می‌رود. در این راستا، بودجه‌ای افزون بر ۲/۱۴ تریلیون روپیه (۲۵/۷۱ میلیون دلار) برای ساخت ۳۲ جاده به طول ۲۳۱٫۶۴ کیلومتر در این ایالت در نظر گرفته شده است و مقامات قصد دارند از فناوری نانو برای ساخت ۱۶ جاده به طول ۱۱۴٫۲۳ کیلومتر استفاده کنند.
undefined کد خبر: 20230520-5187کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/14800

۱۵:۴۴

thumnail
«راه‌اندازی خط تولید باتری گرافنی برای خودروهای الکتریکی»
یک نوآفرین‌ هندی موسوم به لاگ‌ناین متریالز (Log 9 Materials)، نخستین خط تولید باتری‌های لیتیوم-یون را در بنگلور راه‌اندازی کرد. این خط تولید، باتری‌های لازم برای وسایل‌نقلیه الکتریکی را تولید و عرضه می‌کند و قصد دارد بر تولید باتری‌های لیتیوم-تیتانیوم و لیتیوم-آهن‌فسفات نیز تمرکز نماید. گفتنی‌ست ظرفیت اولیه تولید این محصول افزون بر ۵۰ مگاوات ساعت است و پیش‌بینی می‌شود در آینده افزایش یابد. این نوآفرین، همچنین در محصولات خود از گرافن استفاده می‌کند و تاکنون بیش از ۳۰۰۰ باتری را برای خودروهای الکتریکی در بیش از ۲۰ شهر هند از جمله دهلی، بنگلور و چنای تامین کرده است. باتری‌های مذکور از ظرفیت لازم برای ایجاد تحول در حوزه انرژی‌های پاک برخوردارند و می‌توانند در بخش حمل‌ونقل و خودروهای الکتریکی سودمند واقع شوند.
undefined کد خبر: 20230520-2175کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/14805

۱۶:۴۴

۳۱ اردیبهشت

thumnail
«استفاده از فناوری‌ نانو برای تولید تجهیزات دفاعی»
یک نوآفرین هندی از طریق همکاری با دانشگاه ووکسن در حیدرآباد، اقدام به توسعه تجهیزات دفاعی مبتنی‌بر فناوری‌ نانو کرده است. در این طرح، شرکت قصد دارد سه نوع تجهیزات مبتنی‌بر فناوری مولکولی نانو از جمله ژاکت‌های سربازان را تهیه کند. همچنین، تجهیزات جدیدی در اختیار سربازان قرار خواهد گرفت تا بدون آنکه ایمنی آن‌ها به خطر بیافتد، از مرزها دفاع کنند. فناوری مولکولی نانو یک پیشرفت علمی محسوب می‌شود که امکان ساخت ادوات کوچک‌تر، کاربردی‌تر، سبک‌تر و ارزان‌تر را برای جنگنده‌ها فراهم می‌کند. حسگرهای حفاظت‌کننده از سربازان و جنگنده‌ها در برابر سلاح‌های هسته‌ای، زیست‌فناورانه (بیولوژیکی) و شیمیایی نیز یکی دیگر از کاربردهای فناوری نانو هستند. این فناوری همچنین می‌تواند با فراهم کردن ادوات خاص، استتار و پنهان‌سازی را در میدان جنگ امکان‌پذیر سازد.
undefined کد خبر: 20230521-5188کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/14837

۱۴:۳۲

thumnail
«برنامه‌ریزی هند برای ارسال ربات‌ انسان‌نما به فضا»
هند قصد دارد پیش از آغاز نخستین ماموریت فضایی سرنشین‌دار خود در پایان سال ۲۰۲۳ یا سال ۲۰۲۴، یک ربات انسان‌نما را برای شبیه‌سازی شرایط ماموریت به فضا پرتاب کند. ماموریت بدون‌سرنشین، در نیمه اول سال ۲۰۲۳ و به دنبال آن ماموریت با ربات انسان‌نما در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ انجام خواهد شد. نخستین ماموریت فضایی سرنشین‌دار موسوم به گاگانیان نیز، قرار است در نیمه اول سال ۲۰۲۴ انجام شود. ماموریت بدون‌سرنشین، فناوری‌ها و روش‌های مورد استفاده در ماموریت گاگانیان را آزمایش خواهد کرد. ماموریت گاگانیان یک لحظه تاریخی مهم برای هند خواهد بود، زیرا قابلیت‌های این کشور را در حوزه فضایی اثبات خواهد کرد.
undefined کد خبر: 20230521-2176کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/14841

۱۴:۳۲

۱ خرداد

بازارسال شده از علم، فناوری و نوآوری در هند
thumnail
اطلاع‌ از اخبار و آشنایی با سیاست‌ها و فعالیت‌های حوزه علم، فناوری و‌ نوآوری چین از طریق کانال علم، فناوری و نوآوری در چین
نشانی کانال مربوطه، در پیام‌رسان‌های تلگرام ‌و بله:t.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC

۱۸:۴۶

بازارسال شده از علم، فناوری و نوآوری در هند
thumnail
اطلاع‌ از اخبار و آشنایی با سیاست‌ها و فعالیت‌های حوزه علم، فناوری و‌ نوآوری روسیه از طریق کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیه
نشانی کانال مربوطه، در پیام‌رسان‌های تلگرام ‌و بله:t.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech

۱۸:۴۶

بازارسال شده از علم، فناوری و نوآوری در هند
thumnail
اطلاع‌ از اخبار و آشنایی با سیاست‌ها و فعالیت‌های حوزه علم، فناوری و‌ نوآوری اروپا از طریق کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپا
نشانی کانال مربوطه، در پیام‌رسان‌های تلگرام ‌و بله:t.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News

۱۸:۴۶

۴ خرداد

thumnail
«پیش‌بینی افزایش تقاضای محصولات پتروشیمی هند تا سال ۲۰۴۰»
به گفته وزیر نفت هند، احتمال دارد مصرف سالانه محصولات پتروشیمی هند تا سال ۲۰۴۰ میلادی با افزایش حدود سه برابری به ۸۰ میلیون تن برسد. از این رو، هند مجبور به افزایش واردات یا سرمایه‌گذاری در طرح‌های ساخت تأسیسات نوین خواهد شد. رشد جمعیت و توسعه اقتصادی، تقاضا برای محصولات پتروشیمی را افزایش می‌دهد و می‌توان گفت این موارد از اساس محرک‌های افزایش تقاضا برای محصولات پتروشیمی به شمار می‌آیند. هند، در حال حاضر از نظر تولید مواد شیمیایی در رتبه ششم جهان و چهارم آسیا قرار دارد و محصولات خود را به بیش از ۱۷۵ کشور صادر می‌کند و ۱۳ درصد از کل صادرات این کشور را به خود اختصاص می‌دهد. گفتنی‌ست ارزش بازار فعلی مواد شیمیایی و پتروشیمی هند افزون بر ۱۹۰ میلیارد دلار است. نرخ رشد این بازار نیز ۱.۲ تا ۱.۵ برابر تولید ناخالص داخلی کشور است و هند قصد دارد بیش از ۱۰ درصد از رشد جهانی محصولات پتروشیمی را به خود اختصاص دهد. بدین‌ترتیب، فرصت‌های سرمایه‌گذاری امیدوارکننده‌ای در بخش محصولات پتروشیمی هند وجود دارد.
undefined کد خبر: 20230525-683کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/14953

۱۷:۲۸

thumnail
«تولید کود با بهره‌گیری از فناوری نانو»
شرکت هندی آیفکو (IFFCO)، به دنبال تولید کودهای جدید با استفاده از فناوری ‌نانو است تا میزان تقاضای اوره را در هند ۵۰ درصد کاهش دهد. این شرکت قصد دارد تا ۲۵ میلیون بطری در سال از این کودها را تولید کند. هر بطری حاوی ۵۰۰ میلی‌لیتر می‌تواند جایگزین ۴۵ کیلو اوره شود. درصورت موفقیت، این محصول توانایی کاهش ۵۰ درصدی استفاده از کود اوره در هند را داشته و ضمن صرفه‌جویی ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد روپیه (۱/۸ تا ۲/۴ میلیارد دلار) در واردات اوره، موجب افزایش محصولات کشاورزی می‌شود. میزان مصرف فعلی اوره در هند تقریبا ۳۰ میلیون تن در سال است که اغلب توسط کشاورزان بیش از حد موردنیاز استفاده می‌شود، چرا که قیمت اوره پایین است. فعالان بازار اوره معتقدند که اگر شرکت آیفکو بتواند این طرح را پیاده‌سازی کند، بازار اوره جهان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. از دیگر مزایای این کود نانویی، کاهش آلودگی آب و افزایش سلامت خاک است.
undefined کد خبر: 20230525-3126کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/14948

۱۹:۳۸

۵ خرداد

thumnail
«استقبال از طرح‌های جدید تشویقی مرتبط با تولید»
انجمن الکترونیک و تلفن همراه هند (ICEA)، از طرح‌های جدید تشویقی مرتبط با تولید (PLI) در حوزه سخت‌افزار فناوری اطلاعات، استقبال کرد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تولید در حوزه صنعت سخت‌افزار فناوری اطلاعات تا سال ۲۰۲۶ به ۲۴ میلیارد دلار برسد و صادرات در محدوده ۱۲ تا ۱۷ میلیارد دلار باشد. بودجه طرح‌های جدید تشویقی مرتبط با تولید، به ۱۷۰ میلیارد روپیه (۲ میلیارد دلار) برای مدت زمان ۶ سال افزایش یافته است. افزون بر این، انتظار می‌رود طرح‌های جدید تشویقی منجر به ایجاد ۷۵ هزار شغل مستقیم و ۲۰ هزار شغل غیرمستقیم شوند که به طور قابل‌توجهی، فرصت‌های شغلی را در این بخش افزایش می‌دهد. گفتنی‌ست این طرح نه تنها تولید داخلی را تقویت می‌کند، بلکه احتمالاً به نفع تولیدکنندگان بزرگ جهانیِ محصولات سخت‌افزاری فناوری اطلاعات خواهد بود. طرح مذکور همچنین، تعهد هند را در راستای تبدیل شدن به مرکز جهانی تولید لوازم الکترونیکی نشان می‌دهد.
undefined کد خبر: 20230526-5189کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/14994

۱۸:۰۰

۶ خرداد

thumnail
«ابداع روش جدیدی برای به دام انداختن نور مصنوعی با استفاده از نانولوله‌های آلی»
محققان هندی، موفق به ابداع روش جدیدی برای به دام انداختن نور مصنوعی با استفاده از نانولوله آلی شدند. در این روش، مشابه سازوکار گیاهان که از کلروفیل برای تبدیل نور خورشید به انرژی استفاده می‌کنند، از مولکول‌های فلورسنت آلی و یک بَسپار (پلیمر) زیستی تعبیه شده در نانولوله‌های آلی برای به دام انداختن نور مصنوعی استفاده می‌شود. گفتنی‌ست در مقایسه با روش‌های سنتی، این روش نوین کارآمدتر است و می‌تواند طیف وسیع‌تری از رنگ‌ها را پوشش دهد. محققان بر این باورند که این دستاورد می‌تواند راه را برای توسعه سلول‌های خورشیدی پیشرفته، حسگرهای نوری و دستگاه‌های ساطع‌کننده نور هموار کند.
undefined کد خبر: 20230526-3127کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15019

۱۹:۲۰

۷ خرداد

thumnail
«راه‌اندازی ۱۵ مرکز تعالی وابسته به موسسه فناوری هند مَدرَس»
دولت هند، برای توانمندسازی مؤسسات آموزش عالی و کمک به آن‌ها برای تبدیل شدن به مؤسسات آموزشی و پژوهشی برتر در سطح جهانی، طرح موسسات آموزشی برتر (IoE) را در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی کرد. براساس این طرح، موسسه فناوری هند مَدرَس به عنوان یکی از برترین موسسات آموزشی این کشور در سپتامبر ۲۰۱۹ شناخته شد. موسسه مذکور، همچنین ۶۸ طرح پژوهشی را در ۲۱ خوشه فناوری شناسایی کرد و سپس کارشناسان ۱۵ مرکز تعالی، ۲۳ مرکز پژوهشی و ۱۰ طرح پژوهشی را نهایی کردند. این مراکز، بر انجام تحقیقات پیشرفته برای توسعه فناوری‌های نسل بعدی، و تأثیرگذاری در هند و همچنین سطح جهانی تمرکز خواهند کرد. طرح‌های پژوهشی نیز، شامل گستره متنوعی از رشته‌ها و مشارکت بیش از ۴۰۰ عضو هیئت علمی است. لازم به ذکر است که وجوه تخصیص یافته از طریق طرح موسسات آموزشی برتر، برای خرید تجهیزات سرمایه‌ای، حمایت از هزینه‌های مرتبط با انواع پژوهش، و تعریف همکاری‌های مستحکم‌تر با شرکای صنعتی در حوزه‌های انتقال فناوری و تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌ها استفاده شده است. گفتنی‌ست موسسه فناوری هند مَدرَس، در حال حاضر ۳۶ مرکز تعالی و یک پارک تحقیقاتی دارد.
undefined کد خبر: 20230528-684کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15047

۱۷:۵۷

thumnail
«ابداع ژاکت‌ و پوشش‌های زانوی ضددرد برای بیماران مبتلا به کمردرد و دردهای مفصلی»
محققان هندی، موفق به ابداع ژاکت‌ و پوشش‌های زانوی ضددرد برای بیماران مبتلا به کمردرد و دردهای مفصلی شده‌اند. در این ژاکت‌ها، سه دستگاه گرمکن (نوعی پودمان که توسط یک قاعده ترمودینامیک، گرما تولید می‌کند) تعبیه شده است که با چرخش خود، گرمای تولید شده را از طریق یک ژل مخصوص به ستون فقرات منتقل می‌کنند و منجر به کاهش درد می‌شوند. این دستگاه‌ها قابل تنظیم هستند و می‌توان آن‌ها را به شکل عمودی روی محل درد قرار داد. در پوشش‌های ساخته شده برای زانو نیز، از مواد کشسان استفاده شده است که بین عضلات چهار سر ران و عضله قدامی ساق قرار می‌گیرند. سپس، فشار به طور یکنواخت در اطراف زانو پخش می‌شود و در نهایت باعث تسکین درد می‌گردد. گفتنی‌ست برآوردها نشان می‌دهد که تقریباً ۱۸۰ میلیون بزرگسال در هند مبتلا به کمردرد و دردهای مفصلی هستند و در انجام فعالیت‌های روزانه با مشکل مواجه می‌شوند. محققان امیدوارند این دستاورد، سهم عمده‌ای در حل این مشکلات داشته باشد.
undefined کد خبر: 20230528-194کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15051

۱۸:۰۰

۸ خرداد

thumnail
«ابداع ماده‌ای برای تبدیل نور مادون‌قرمز به انرژی تجدیدپذیر»
محققان هندی، اخیراً موفق به کشف ماده‌ای شده‌اند که نور مادون‌قرمز را به انرژی تجدیدپذیر تبدیل می‌کند. این ماده که نیترید اسکاندیم نام دارد، از فرآیندی موسوم به پولاریتون (اتصال قوی امواج الکترومغناطیسی با برانگیختگی دوقطبی الکتریکی یا قطبی مغناطیسی) استفاده می‌کند و پس از شناسایی نور مادون‌قرمز، آن را به شکل انرژی تجدیدپذیر (گرما و حرارت) منتشر می‌کند. گفتنی‌ست انسان نمی‌تواند نور مادون‌قرمز را مشاهده کند و آن را فقط به صورت گرما حس می‌کند. بسیاری از عینک‌های دید در شب، نور مادون‌قرمز را نشان می‌دهند و افراد به کمک آن‌ها قادر به دیدن اجسام در تاریکی هستند. بسیاری از فناوری‌های الکترونیک، مراقبت‌های بهداشتی، صنایع دفاعی و امنیتی نیازمند منابع و حسگرهای مجهز به نور مادون‌قرمز هستند و این ماده می‌تواند کاربردهای سودمندی برای آن‌ها داشته باشد.
undefined کد خبر: 20230529-3128کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15068

۲۰:۱۶

thumnail
«پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره ناوبری بومی هند undefined»
دوشنبه ۲۹ مِی، سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو)، ماهواره‌بر GSLV-F12 را از مرکز فضایی سریهاریکوتا در آندراپرادش با موفقیت پرتاب کرد. ماموریت این ماهواره‌بر، استقرار ماهواره ناوبری NVS-01 با وزن حدود ۲۲۳۲ کیلوگرم در مدار زمین‌آهنگ بود. گفتنی‌ست NVS-01 اولین ماهواره نسل دوم از مجموعه ماهواره‌های سامانه ناوبری ماهواره‌ای منطقه‌ای هند (NavIC) است که سبب بهبود خدمات و ارائه قابلیت‌های نواروانه به سامانه می‌شود. داده‌های نَویک، دقت موقعیت‌یابی را به کمتر به از ۲۰ متر و دقت زمان‌بندی را به کمتر از ۵۰ نانوثانیه می‌رساند. لازم به ذکر است که سامانه نَویک از هشت ماهواره تشکیل شده است که از این تعداد، هفت ماهواره در حال حاضر فعال هستند؛ ۳ ماهواره در مدار زمین‌آهنگ (GEO) و ۴ ماهواره در مدار IGSO.
undefined کد خبر: 20230529-2177کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15072

۲۰:۱۹

۹ خرداد

thumnail
«راه‌اندازی خط تولید تجاری باتری‌های لیتیوم-یون در هند»
نوآفرین لاگ‌ناین (Log9)، موفق به راه‌اندازی یک واحد تولیدی باتری‌های لیتیوم-یون در هند شد. راه‌اندازی این کارخانه جدید، سهم بازار قابل‌توجهی را در صنعت باتری‌ خودروهای برقی برای این شرکت نوآور به دنبال خواهد داشت. با ظرفیت اولیه ۵۰ مگاوات ساعت، انتظار می‌رود که این تأسیسات به بازار رو به رشد خودروهای برقی خدمت قابل‌توجهی کند. طرح جدیدی موسوم به Log9 Rise نیز توسط این نوآفرین معرفی شده است که هدف آن، تقویت استعداد در زیست‌بومِ فناوری‌های باتری در هند است. گفتنی‌ست لاگ‌ناین، برنامه‌های توسعه‌ای خود را تقویت کرده و بیش از ۳۰۰۰ باتری را برای خودروهای برقی در بیش از ۲۰ شهر هند از جمله دهلی، بنگلور و چنای عرضه کرده است. با توجه به هدف‌گذاری دولت هند برای ارائه مشوق‌های دولتی و ظهور نوآفرین‌های فعال در حوزه باتری‌های مورد نیاز در صنعت خودرو، لاگ‌ناین در موقعیت خوبی قرار داشته تا از این بازار رو به رشد نهایت استفاده را ببرد.
undefined کد خبر: 20230530-2178کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15130

۱۷:۱۵

۱۲ خرداد

thumnail
«ابداع سامانه نمک‌زدایی خورشیدی کارآمد برای مناطقِ بدونِ منبع برق»
محققان مؤسسه علوم هند، یک سامانه نمک‌زدایی خورشیدی جدید ابداع کرده‌اند که می‌تواند با استفاده از انرژی خورشیدی کار کند. محققان ادعا کرده‌اند که این سامانه از نظر انرژی؛ کارآمد، مقرون‌به‌صرفه و قابل حمل است و راه‌اندازی آن در مناطقی با دسترسی محدود به برق، آسان است. گفتنی‌ست در رایج‌ترین فرآیندهای نمک‌زدایی، آب شور با استفاده از برق یا احتراق سوخت‌های فسیلی به بخار فاقد نمک و مواد معدنی موجود در آن تبدیل می‌شود و پس از متراکم شدن، آب شیرین تشکیل می‌شود. این فرآیند بسیار انرژی‌بر است؛ اما در سامانه جدید، آب شور در مخازن بزرگ با کمک انرژی خورشیدی تبخیر و سپس متراکم کردن بخار حاصل برای به دست آوردن آب شیرین کار می‌کند.
کد خبر: 20230601-3129کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15171

۱۰:۱۰

thumnail
«توسعه سامانه‌ای برای مخفی کردن تجهیزات نظامی از دید رادار»
دانشمندان مؤسسه فناوری هند، موفق به توسعه سامانه‌ای شده‌اند که تجهیزات نظامی را از دامنه دید و نظارت رادارها پنهان می‌کند. در جدیدترین طرح پیشنهادی، از ورق‌های مخصوص با پوشش شفاف استفاده می‌شود که با فناوری لیزر ساخته شده‌اند و می‌توانند طیف وسیعی از فرکانس‌های امواج را جذب کنند. گفتنی‌ست در این طرح، کاهش سطح مقطع رادار با استفاده از موادی که می‌توانند سیگنال‌های رادار را ضعیف کنند، یا با تغییر شکل جسم به نحوی که تشخیص آن را توسط رادار دشوار کند، مورد توجه قرار گرفته است. این سامانه برای محافظت از زیرساخت‌های حیاتی مانند برج‌های ارتباطی، نیروگاه‌ها و پایگاه‌های نظامی استفاده می‌شود. محققان بر اهمیت استفاده از فناوری پیشرفته نیز، در توسعه مواد جاذب رادار برای کاربردهای دفاعی تاکید دارند.
undefined کد خبر: 20230602-5190کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15186

۱۴:۵۷

thumnail
«تولید جوهر خوراکی برای کاربردهای بسته‌بندی»
محققان مؤسسه فناوری هند، یک جوهر خوراکی از گیاهان تولید کرده‌اند که می‌تواند برای چاپ و بسته‌بندی استفاده شود. این جوهر از عصاره گیاهان و به کمک حلال آب ساخته شده و ضمن سازگاری با محیط‌زیست، هیچ ماده شیمیایی یا سمّی ندارد. گفتنی‌ست برای بسته‌بندی مواد غذایی از مواد مختلفی مثل کاغذ، مقوا، انواع پلاستیک‌ها و فلزات استفاده می‌شود. این بسته‌بندی‌ها اغلب از جوهر مصنوعی استفاده می‌کنند که ممکن است در تماس با پوست باعث تحریک پوست شود و سلامت مواد غذایی را نیز به خطر بیاندازد؛ اما جوهر جدید ضمن اینکه می‌تواند در انواع بسته‌بندی‌ها استفاده شود، فاقد هرگونه افزودنی سمّی است و از خطرات مربوط به سلامت مواد غذایی موجود در بسته‌بندی می‌کاهد.
undefined کد خبر: 20230602-488کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15190

۱۴:۵۸

۱۳ خرداد

thumnail
«تولید آنتی بیوتیک جدید برای مبارزه با عفونت‌های بیمارستانی»
محققان مؤسسه آموزش و تحقیقات هند با کمک مؤسسه تحقیقات دارویی این کشور، یک آنتی بیوتیک جدید کشف کرده‌اند که اغلب در مبارزه با عفونت‌های بیمارستانی سودمند است. این آنتی بیوتیک از طریق یک سازوکار جدید علیه باکتری‌ها عمل می‌کند و با ساختارهای باکتری به گونه‌ای ترکیب می‌شود تا ضمن ریشه‌کن کردن آن، در آینده مقاومت ایجاد نکند. آن‌‌ها با تاثیر بر دیواره باکتری، تاثیر بر غشای سلولی، مهار ساخت پروتئین و مهار ساخت اسید نوکلئیک‌ها موثر واقع می‌شوند و در مقایسه با آنتی بیوتیک‌های رایج، فقط بر میکروب تاثیر دارند و سمیّت در بدن ایجاد نمی‌کنند. این آنتی بیوتیک همچنین در محیط آزمایشگاهی و روی حیوانات با موفقیت آزمایش شده است و محققان قصد دارند کاربردهای بالینی آن را توسعه دهند. گفتنی‌ست از هر ۱۰ نفری که در بیمارستان بستری می‌شوند، یک نفر دچار عفونت اکتسابی از بیمارستان می‌شود که منجر به تحمیل عوارض و هزینه‌های درمان و حتی گاهی اوقات مرگ می‌شود. محققان امیدوارند عوارض مذکور را به کمک آنتی بیوتیک جدید کاهش دهند.
undefined کد خبر: 20230603-195کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/15221

۱۵:۰۹