عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع

علم، فناوری و نوآوری در هند

۷۵۹عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع
۷۵۹ عضو

علم، فناوری و نوآوری در هند

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری،صنعت و اقتصاد هند راه‌اندازی شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۶ خرداد

thumnail
«ساخت صخره‌های مصنوعی برای تقویت زیست‌بوم دریایی»
گروهی از محققان هندی، موفق به ساخت صخره‌های مصنوعی شده‌اند که می‌توان از آن‌ها برای احیای زیست‌بوم و افزایش تنوع زیستی موجودات دریایی استفاده کرد. این صخره‌های مصنوعی از مواد خاص و به کمک فناوری‌های جدید به اشکال مختلف ساخته شده‌اند و جلبک‌های دریایی با قطر ۷ متر در اطراف آن‌ها به شکل پره تعبیه شده‌اند که باعث کاهش فعالیت امواج در حفاظت از ساحل در برابر طوفان‌های شدید می‌شوند. لازم به ذکر است که این صخره‌ها به جداسازی دی‌اکسیدکربن از آب کمک و پرورش شیلات را تقویت می‌کنند. یکی از ایالات شرقی هند موسوم به اودیسا نیز ۴۸۰ کیلومتر خط ساحلی دارد که به‌عنوان یک مکان برای استقرار این صخره‌ها در نظر گرفته شده است. گفتنی‌ست ساخت و استقرار صخره‌های مصنوعی به سرمایه‌ای افزون بر چندین میلیارد دلار نیاز دارد و ۷۰ کشور از جمله ایالات متحده آمریکا، فرانسه، ژاپن، چین، کُره و استرالیا میلیون‌ها صخره از این نوع را در سواحل خود مستقر کرده‌اند تا اقتصاد خود را رونق بخشند.
undefined کد خبر: 20240525-4158کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25695

۵:۳۹

۷ خرداد

thumnail
«چگونگی محافظت از ماهواره‌های هندی در برابر طوفان‌های خورشیدی اخیر»
هشتم و نهم ماه می سال جاری میلادی، کره‌ی زمین، محیط اطراف آن و حتی کره‌ی ماه، مورد شدیدترین طوفان‌های خورشیدی و انفجارات پلاسمایی دو دهه‌ی اخیر قرار گرفتند که فعالان حوزه‌ی فضایی جهان و از جمله سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) را به صدور اعلام خطر و اقدامات پیشگیرانه واداشت. هند با داشتن بیش از ۵۰ فروند ماهواره در مدار زمین اقداماتی نظیر تنظیم چرخ‌های عکس‌العملی ماهواره‌ها، غیرفعال‌سازی برخی حسگرها، و رصد دقیق وضعیت محموله‌ها را جهت محافظت از این دارایی‌ها انجام داده است. این طوفان‌ها معمولاً بر فناوری‌های مختلفی از جمله ماهواره‌های مخابراتی و ناوبری، افزایش چگالی جوّی و کاهش ارتفاع ماهواره‌ها، خطوط انتقال قدرت، و همچنین فضانوردان و مسافران خطوط هوایی اثر می‌گذارند. البته گزارش‌ها حاکی از آن است که در ماهواره‌های زمین-آهنگ (GEO) و خدمات ناوبری هندی، هیچ مشکل و اختلالی مشاهده نشده است.
undefined کد خبر: 20240527-4159کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25747

۱۴:۵۴

۸ خرداد

thumnail
«توسعه یک روش جدید برای برآورد عمر مفید رایانه کیفی»
محققان هندی، موفق به توسعه یک روش جدید شده‌اند که عمر مفید باقی‌مانده یک رایانه کیفی (لپ‌تاپ) را برآورد می‌کند. در این روش، از بررسی دو قطعه هارد دیسک و باتری لیتیوم-یون استفاده می‌شود. یک الگوریتم یادگیری ماشین، میزان کارکرد این قطعات را ارزیابی و در فایل اکسل ثبت می‌کند و سپس یک برنامه که با زبان برنامه‌نویسی پایتون تهیه شده است، این داده‌ها را تحلیل می‌کند. در وهله بعد، میزان کارایی و اثربخشی هر قطعه با توجه به میزان کارکرد آن مشخص می‌شود و محققان می‌توانند عمر مفید باقی‌مانده آن‌ها را برآورد کنند. این روش در نهایت، تصمیم‌گیری در مورد تعمیر، امحاء یا خرید یک رایانه کیفی جدید را امکان‌پذیر می‌کند.
undefined کد خبر: 20240527-5277کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25775

۱۴:۳۱

۹ خرداد

thumnail
«ساخت یک دستگاه جدید برای برآورد کالری‌سوزی در ورزش»
محققان موسسه فناوری هند گاندیناگار، با کمک محققان دانشگاه کارنگی‌ملون، موفق به ساخت یک دستگاه جدید برای افزایش دقت برآورد کالری سوزانده شده هنگام ورزش شده‌اند. گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های پوشیدنی، اغلب میزان کالری سوزانده شده هنگام ورزش را برآورد می‌کنند، اما قادر به جمع‌آوری تمام اطلاعات مورد نیاز نیستند و به‌همین دلیل، دقت برآورد آن‌ها پایین است. دستگاه جدید، یک دوربین حرارتی است که به دستگاه‌های مذکور نصب می‌شود و خطای برآورد را به کمتر از ۶ درصد کاهش می‌دهد. دوربین حرارتی، سیگنال‌های مربوط به رطوبت حاصل از دم و بازدم را که به صورت قطرات تعریق اطراف بینی و لب جمع می‌شود، اندازه‌گیری می‌کند. دمای بدن، ضربان قلب و میزان غلظت دی‌‌اکسیدکربن نیز توسط این دوربین پایش و با دقت بیشتری نسبت به روش‌های رایج، اندازه‌گیری می‌شود. داده‌های حاصل با کمک فناوری یادگیری ماشین تحلیل می‌شود و میزان کالری سوزانده شده برآورد می‌شود. محققان با آزمایش این دوربین بر روی ۵۴ شرکت‌کننده که به مدت ۱۵ دقیقه دویدند، دریافتند که نرخ خطای برآورد کالری سوزانده شده توسط افراد در مقایسه با یک کالری‌سنج عادی، تنها ۵.۸ درصد بوده است. گفتنی‌ست قیمت این دوربین حرارتی ۴۵ دلار است و فقط ۴۰ ثانیه زمان لازم است تا داده‌های مورد نیاز را جمع‌آوری کند.
undefined کد خبر: 20240529-5278کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25800

۲۰:۴۷

۱۱ خرداد

thumnail
«بکارگیری گیاهان برای تولید انرژی تجدیدپذیر»
محققان موسسه فناوری هند، طی یک مطالعه جدید متوجه شده‌اند که چرخه زیست‌شناختی (بیولوژیکی) گیاهان می‌تواند منبع خوبی برای تولید انرژی تجدیدپذیر باشد. گیاهان نیز مانند همه موجودات زنده، تابع یک چرخه زیست‌شناختی (بیولوژیکی) شبانه‌روزی هستند. هنگامی که گیاهان آب را از ریشه خود به بالا می‌کشند تا ساقه و برگ خود را تغذیه کنند، قدرت انتشار یک پتانسیل الکتریکی را دارند. دانشمندان، توانایی این اضافه بار الکتریکی را برای مهار یک منبع انرژی تجدیدپذیر بالقوه بررسی کرده‌اند و نشان داده‌اند که حرکت یون‌ها و آب از طریق ساختار گیاه، راه را برای بهره‌برداری از آن‌ها به‌منظور ایجاد یک منبع انرژی جدید هموار می‌کند. محققان در حین بررسی ظرفیت انرژی، الکترودهایی را در ساقه سنبل‌های آبی وارد کردند و مخازنی را با الکترود به بامبو متصل کردند. آزمایشات نشان داد که پتانسیل الکتریکی در گیاهان، در یک ریتم چرخه‌ای متفاوت است که با فرآیندهای بیولوژیکی روزانه آن‌ها مطابقت دارد. این پتانسیل با کاهش غلظت یون یا افزایش pH در مایع افزایش می‌یابد و آن را به سازوکارهای تعرق آب و انتقال یون گیاه مرتبط می‌کند. محققان از یافته‌های این آزمایشات برای رفع بحران انرژی جهانی با یک راه‌حل پایدار و سازگار با محیط‌زیست استفاده می‌کنند، راهی که در آن کاشت درخت نه‌تنها بحران‌های تغییرات آب‌وهوایی و کاهش کیفیت محیطی را بهبود می‌بخشد، بلکه راهی برای تولید برق از آن فراهم می‌کند.
undefined کد خبر: 20240531-4160کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25864

۱۳:۰۵

۱۲ خرداد

thumnail
«کشف یک روش جدید برای تولید انبوه پروتئین»
محققان موسسه علوم هند، یک روش جدید برای تولید انبوه پروتئین‌های خاص ابداع کرده‌اند. تولید انبوه پروتئین‌های نوترکیب مانند آنتی‌ژن‌های واکسن، انسولین و آنتی‌بادی‌ها معمولاً شامل رشد سلول‌های مخمر اصلاح شده ژنتیکی در رآکتورهای زیستی (bioreactors) است. در رآکتورهای مذکور، یک ژن به‌عنوان فعال‌کننده استفاده می‌شود که اغلب توسط متانول تحریک شده و رشد پروتئین‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. متانول بسیار قابل اشتعال و خطرناک است و محصولات جانبی مضری مانند پراکسید هیدروژن تولید می‌کند. در روش جدید، از یک افزودنی متداول غذایی موسوم به مونوسدیم‌گلوتامات برای فعالسازی تولید پروتئین در سلول‌های مخمر استفاده می‌شود. افزودنی مذکور، ژنوم مخمر را فعال می‌کند و آنزیمی موسوم به فسفونول پیروات کربوکسی‌کیناز (PEPCK) را به وجود می‌آورد که به‌نوبه‌خود، تولید پروتئین را امکان‌پذیر می‌کند. یافته‌های حاصل از آزمایشات حاکی‌ست که استفاده از این روش در مقایسه با روش‌های رایج قدیمی، سطح تولید پروتئین را تا دو برابر افزایش می‌دهد و محصولات جانبی خطرناک تولید نمی‌کند.
undefined کد خبر: 20240601-25901کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25901

۱۵:۰۱

۱۵ خرداد

thumnail
«ساخت نخستین تراشه میکروکنترلر در هند»
محققان موسسه فناوری هند مَدرَس، موفق به تولید نخستین تراشه میکروکنترلر (microcontroller-chip) در این کشور شده‌اند که در مقایسه با تراشه‌های مشابه در دنیا، عملکرد بالایی دارد. تراشه میکروکنترلر، یک تراشه الکترونیکی قابل برنامه‌ریزی است که برای کنترل دستگاه‌های دیگر به کار می‌رود. تراشه میکروکنترلر جدید با قدرت ۷۰۰ مگاهرتز، براساس فناوری سامانه روی تراشه (system on a chip) ساخته شده است که یک مدار مجتمع است و همه یا بیشتر اجزای سامانه‌های الکترونیکی را ادغام می‌کند. تراشه مذکور از انعطاف‌پذیری، امنیت و قدرت محاسباتی بسیار بالا برخوردار است و قیمت آن در مقایسه با تراشه‌های موجود، ۳۰ درصد کمتر است. گفتنی‌ست از این تراشه می‌توان در دستگاه‌های اینترنت اشیاء، تجهیزات در کارخانه‌ها، پوشیدنی‌های پزشکی و باتری‌ها استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20240604-5279کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25954

۱۱:۱۲

۲ تیر

thumnail
«سامانه‌ی بومی ضدپهپادی، در خدمت ارتقاء توان دفاعی هند»
یک شرکت فناوری دفاعی هندی، از تولید نوعی سامانه‌ی ضدپهپادی برخورد سخت و تحویل آن به ارتش این کشور خبر داده است. سامانه‌ی پدافندی اچ‌کا (HK) که توسط شرکت فناوری زِن (Zen)، مستقر در حیدرآباد، توسعه یافته است، به ردیاب الکترواپتیکی، بردسنج لیزری، دوربین دیددرروز، دوربین حرارتی، و اخلالگر رادیویی مجهز بوده و حتی در مواقع لزوم می‌تواند هدف خود را با یک تور، احاطه و شکار کرده و به زمین برگرداند. پهپادهای سامانه مذکور می‌توانند تا ارتفاع ۵۰۰ متر پرواز کنند و حدود ۵ کیلومتر بُرد دارند. گفتنی‌ست که شرکت زِن، پیش از این یک سامانه‌ی ضدپهپادی کشنده‌ی نرم (soft kill) را توسعه و تحویل داده بود.
undefined کد خبر: 20240622-2237کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26256

۱۶:۱۲

۳ تیر

thumnail
«گسترش تولید حامل فضایی سنگین هند با مشارکت بخش خصوصی»
بازوی تجاری سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو)، موسوم به نیواسپیس هند (NSIL)، فعالان بخش خصوصی را برای مشارکت در توسعه‌ی حامل فضایی سنگین این کشور، LVM3 فراخواند تا از توان تخصصی آنها در تثبیت ورود خود به بازار بین‌المللی استفاده کند. بررسی بازار بین‌المللی نشان می‌دهد که تقاضای فزاینده‌ای برای پرتاب ماهواره‌های مخابراتی به مدار زمین‌آهنگ (GEO) و همچنین تشکیل ابرمنظومه‌ها در مدار ارتفاع-پایین وجود دارد. این ماهواره‌بر، در سال ۲۰۲۳ و در اولین حضور خود در بازار بین‌المللی توانسته بود در دو مأموریت موفق، جمعا ۷۲ فروند ماهواره را برای شرکت انگلیسی وان‌ِوب در مدار زمین قرار دهد. لذا برای ادامه‌ی این روند، ایسرو بنا دارد تا از مشارکت یک صنعت منتخب بخش خصوصی، برای تولید این حامل فضایی و بکارگیری تجاری آن استفاده کند.
undefined کد خبر: 20240623-2238کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26296

۱۶:۵۰

۴ تیر

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای تولید بروموگرافن»
محققان دانشگاه ناگالند در هند، موفق به ابداع یک روش جدید برای تولید بروموگرافن شده‌اند که یکی از اشکال اصلاح شده گرافن است. گرافن یک ماده بسیار محکم با هدایت الکتریکی و حرارتی بالاست، اما به دلیل حلالّیت ضعیف در برخی حلّال‌ها اغلب به صورت محدود مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محدودیت را می‌توان توسط بروموگرافن که یکی از اشکال اصلاح شده گرافن است، به راحتی حل کرد. در واقع، ساختار بروموگرافن باعث افزایش واکنش‌پذیری شیمیایی و تطبیق‌پذیری گرافن می‌شود. در روش‌های رایج برای تولید بروموگرافن، اغلب شرایط سخت مانند درجه حرارت بالا، فشارهای زیاد و مواد شیمیایی خطرناک مانند برمین مایع مورد نیاز است که خطرات ایمنی قابل‌توجهی را به همراه دارند، زمان‌بر هستند و معضلات متعددی را برای محیط‌زیست به وجود می‌آورند. در روش جدید، از یک ماده ایمن‌تر موسوم به تترابوتیل آمونیوم تری‌برومید استفاده می‌شود که اکسید گرافن را طی مجموعه‌ای از واکنش‌های شیمیایی به بروموگرافن تبدیل می‌کند. آزمایشات نشان داده است که این فرآیند تنها طی یک ساعت انجام می‌شود و علاوه‌بر ایمنی بالا، بسیار سازگار با محیط‌زیست است. گفتنی‌ست بروموگرافن در زمینه‌های مختلف مانند الکترونیک، کامپوزیت و مواد پیشرفته استفاده شده است.
undefined کد خبر: 20240624-3203کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26328

۱۴:۵۶

۶ تیر

thumnail
«تولید یک ربات برای تسهیل جراحی مفصل زانو»
یک شرکت هندی، موفق به تولید یک ربات مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی موسوم به میسو (Misso) شده است که می‌تواند دقت جراحی‌های تعویض مفصل زانو را افزایش دهد. این ربات که با برنامه‌ریزی از پیش‌تعیین‌شده برای هر بیمار به جراحان کمک می‌کند، یک حسگر ردیاب نوری، یک نمایشگر لمسی ۲۷ اینچی، یک بازوی رباتیک مفصلی شش‌محوره و چندین ویژگی ایمنی پیشرفته دارد که آن را قادر می‌سازد تا نحوه پیشرفت جراحی را در طول عمل تنظیم کند. لازم به ذکر است که چابکی این ربات، متخصصان را قادر می‌سازد تا با مشکلات یا تفاوت‌های پیش‌بینی‌نشده در آناتومی بیمار سازگار شوند و بهترین تصمیم را اتخاذ نمایند. گفتنی‌ست تعویض کامل زانو، یک روش جراحی است که شامل جایگزینی مفصل زانوی آسیب‌دیده یا فرسوده با مفصل مصنوعی متشکل از فلز و پلی‌اِتیلن است.
undefined کد خبر: 20240626-1150کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26357

۱۶:۴۴

۱۱ تیر

thumnail
«کشف نانوحباب‌های مغناطیسی با قابلیت افزایش سرعت پردازش در ابزار محاسباتی»
گروهی از محققان هندی با همکاری محققان از کشورهای فرانسه، ایتالیا و اسپانیا، موفق به کشف نانوحباب‌های مغناطیسی جدید موسوم به اسکایرمیون (skyrmion) شده‌اند که می‌توانند سرعت سامانه‌های محاسباتی را افزایش دهند. در این روش، یک ساختار چندلایه ضد فرومغناطیسیِ مصنوعی مورد بررسی قرار گرفت و نانوحباب‌های مذکور که اندازه کوچکی دارند و قادر به ذخیره اطلاعات گسترده هستند، از آن‌ها استخراج شد. سرعت حرکت این نانوحباب‌ها ۹۰۰ متر بر ثانیه است که در مقایسه با سرعت ۱۰۰ متر بر ثانیه در نانوذرات مغناطیسی رایج، بسیار بالاست و ظرفیت پردازش اطلاعات را افزایش می‌دهد. گفتنی‌ست از این نانوحباب‌ها می‌توان در دستگاه‌های محاسباتی، رایانه‌ها و فناوری‌های مبتنی‌بر پردازش اطلاعات استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20240630-3204کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26448

۹:۰۶

۱۲ تیر

thumnail
«ساخت یک دستگاه جدید برای افراد مبتلا به اختلالات گفتاری»
محققان موسسه فناوری هند گواهاتی، موفق به ساخت یک دستگاه جدید موسوم به LOQU شده‌اند که می‌تواند سیگنال‌های ارتعاش تارهای صوتی را مستقیما به گفتار تبدیل کند. تولید گفتار، از جریان هوای ریه‌ها از طریق نای سرچشمه می‌گیرد که توسط حنجره تسهیل می‌شود و به‌عنوان مجرای بین گلو و نای عمل می‌کند. در بیماران مبتلا به اختلالات گفتار، هماهنگی بین عضلات زبان، حنجره و گلو با اختلال روبرو می‌شود و اگرچه ارتعاش تارهای صوتی به شکل طبیعی رخ می‌دهد، اما هیچ‌گونه صدایی تولید نمی‌شود. دستگاه جدید از تعدادی حسگر تشکیل شده است که روی گلو قرار می‌گیرند و حرکت تارهای صوتی را بدون هرگونه روش تهاجمی، ثبت می‌کنند. سپس، سیگنال‌های صوتی توسط یک برنامه به صورت الکترونیکی پردازش می‌شوند و صدا تولید می‌کنند. نمونه اولیه این دستگاه که با قیمت ۲۰۰۰ روپیه (۲۴ دلار) در دسترس است، می‌تواند یک جایگزین مناسب برای میکروفن‌های رایجی باشد که توسط افراد مبتلا به اختلالات گفتاری استفاده می‌شود.
undefined کد خبر: 20240702-1151کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26486

۱۵:۵۷

۱۳ تیر

thumnail
«انتخاب حامل فضایی هند برای پرتاب فضاپیمای استرالیایی»
سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو)، از انعقاد توافقی برای پرتاب فضاپیمای استرالیایی‌ اُپتیموس، با استفاده از حامل فضایی بومی خود خبر داد. این ماهواره‌ی ۴۵۰ کیلوگرمی، که بزرگترین ماهواره‌ی ساخت استرالیا و متعلق به شرکت ماشین‌های فضایی این کشور است، قرار است در سال۲۰۲۶، توسط حامل فضایی کوچک هند (SSLV) راهی فضا شود. این توافق فضایی، در راستای یک طرح مشارکت راهبردی موسوم به مأموریت هند و استرالیا برای فناوری، تحقیقات و نوآوری (MAITRI) است که به تازگی از آن رونمایی شده‌است. این همکاری‌ها نه تنها باعث ارتباط نزدیک‌تر بخش‌های فضایی دو کشور، بلکه نشان‌گر تعهد مشترک آنها به انجام عملیات‌های فضایی پایدار و مقابله با افزایش زباله‌های فضایی است.
undefined کد خبر: 20240703-6119کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26522

۱۹:۴۰

۱۶ تیر

thumnail
«عرضه موتور برقی مجهز به باتری گرافن و لیتیوم-یون»
یک نوآفرین فعال در حوزه وسایل‌نقلیه برقی در هند موسوم به آی‌وومی (iVOOMi)، موفق به ساخت موتور برقی S1 Lite شده است که با دو گزینه باتری گرافنی و لیتیوم-یون در دسترس است. موتور برقی مجهز به باتری گرافنی تا ۷۵ کیلومتر بُرد دارد و ۷ تا ۸ ساعت طول می‌کشد تا به طور کامل شارژ شود، اما موتور برقی حاوی باتری لیتیوم-یون بُردی تا ۸۵ کیلومتر داشته و می‌تواند در کمتر از ۴ ساعت شارژ شود. هر دو مدل دارای موتور ۱٫۲ کیلوواتی با بیشینه قدرت ۱٫۸ کیلووات و گشتاور ۱۰٫۱ نیوتن متر هستند. نوع باتری گرافنی ۱۰۱ کیلوگرم وزن دارد، اما نوع لیتیوم-یونی سبک‌تر است و وزن آن تا ۸۲ کیلوگرم می‌رسد. گزینه مجهز به باتری یونی گرافن ۵۴ هزار و ۹۹۹ روپیه (حدود ۶۶۰ دلار ) قیمت دارد و نوع لیتیوم-یون ۶۴ هزار و ۹۹۹ روپیه (حدود ۷۸۰ دلار) قیمت دارد.
undefined کد خبر: 20240706-2239کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26598

۱۴:۳۷

۱۷ تیر

thumnail
«توسعه یک برنامک جدید برای مدیریت سیل»
محققان موسسه فناوری دهلی، یک برنامک (اپلیکیشن) جدید توسعه داده‌اند که به شهروندان کمک می‌کند وقوع هرگونه سیل را به مقامات گزارش کنند تا اقدامات به‌موقع انجام شود. این برنامک که AabPrahari نام دارد، به شهروندان و ساکنین مناطق کم‌ارتفاع و پرجمعیت در دهلی کمک می‌کند تا بارش‌های شدید، امکان وقوع هرگونه سیل و صدمه به زیرساخت‌ها را براساس موقعیت جغرافیایی گزارش کنند. لازم به ذکر است که افراد می‌توانند تصاویر مربوط به این وقایع را نیز از طریق برنامک ارسال کنند تا اندازه‌گیری عمق سیل توسط سرور مرکزی امکان‌پذیر گردد. در این روش، پس از تحلیل اطلاعات دریافتی توسط سرور مرکزی، هشدارهای لازم برای اقدامات موردنیاز ارسال می‌شود.
undefined کد خبر: 20240707-5280کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26606

۱۵:۰۱

۲۴ تیر

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای غنی‌سازی خاک کشاورزی»
محققان موسسه فناوری هند مَدرَس، موفق به تجزیه مواد معدنی به نانوذرات با استفاده از قطرات آب شده‌اند. قطرات آب که به‌عنوان یک حامل بار الکتریکی عمل می‌کنند، تمایل زیادی برای شرکت در واکنش‌های شیمیایی دارند و می‌توانند مواد معدنی مانند سیلیس و آلومینا را طی ۱۰ میلی‌ثانیه با کمک اعمال ولتاژ بالا به نانوذرات تجزیه کنند. هنگامی که ولتاژ اعمال می‌شود، پروتون‌های موجود در قطرات آب یک میدان الکتریکی تشکیل می‌دهند که وارد واکنش با مواد معدنی می‌شوند. این فرآیند از اهمیت زیادی برای کشاورزی برخوردار است، زیرا به کمک آن می‌توان خاک غیرمولد را به خاک حاوی نانوذرات مورد نیاز برای رشد گیاهان تبدیل کرد.
undefined کد خبر: 20240714-4161کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26770

۱۴:۳۶

thumnail
«خیمــه‌ی ماه محرم زده شد در دل مابـــــــاز نام تو شده زینت هر محفل ما
جز غم عشق تو ما را نبود سوداییعشق سوزان تو آغشته به آب و گلِ ما»
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined
مدیریت کانال علم، فناوری و نوآوری در هند، فرا رسیدن ایام سوگ و عزای حسینی را به محضر همه‌ی سوگواران و دلدادگان خاندان اهل‌بیت و مخاطبان فرهیخته‌ی خود، تسلیت و تعزیت عرض می‌نماید.التماس دعا undefined

۲۰:۵۱

۳۰ تیر

thumnail
«مشارکت دانشمندان هندی در بهبود عملکرد تلسکوپ بزرگ نجومی»
دانشمندان مؤسسه‌ی اخترفیزیک هند موفق به ابداع ابزاری شدند که عملکرد تلسکوپ عظیم آینده‌ی بین‌المللی موسوم به تلسکوپ سی‌متری (TMT) را به طور قابل ملاحظه‌ای ارتقاء می‌دهد. این ابزار برخط، یک فهرست (کاتالوگ) جامع و قابل اتکا از ستاره‌ها و قدر منابع نوری در طیف نزدیک مادون قرمز (NIR) را ایجاد می‌کند که نقش حیاتی برای سامانه‌ی اپتیک تطبیقی تلسکوپ دارد. استفاده از این سامانه، به رفع و تصحیح اثرات اعوجاجات حاصل از گذر نور از لایه‌های جوّ، و در نهایت بهبود تصویر دریافتی کمک شایانی می‌کند. تلسکوپ سی‌متری که برآورد می‌شود تا یک دهه‌ی آینده عملیاتی شود، یک پروژه‌ی بین‌المللی است که قرار است در یکی از ارتفاعات جزایر هاوایی نصب شده و توسط چند کشور مانند ایالات متحده، ژاپن، کانادا، چین و هند پشتیبانی مالی می‌شود. این تلسکوپ همراه با تلسکوپ عظیم ماژلان و تلسکوپ بسیار بزرگ جنوبی اروپا، نقش مهمی در آینده‌ی نجوم فضاپایه در جهان خواهند داشت.
undefined کد خبر: 20240720-5281کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26855

۱۴:۲۸

۳۱ تیر

thumnail
«رونمایی از نخستین فناوری همجوشی سرد جهان برای تولید انرژی پاک در هند»
یک نوآفرین هندی در حیدرآباد، از نخستین فناوری همجوشی سرد جهان برای تولید انرژی پاک، رونمایی کرده و حق ثبت اختراع مربوط به فناوری راکتور هسته‌ای کم‌انرژی را برای خود از دولت هند دریافت کرده است. راکتورهای این نوآفرین، از راکتورهای هسته‌ای کم‌انرژی (موسوم به همجوشی سرد) با استفاده از چند میلی‌گرم هیدروژن و حجم کمی الکتریسیته برای تحریک و تولید گرمای اضافی از طریق همجوشی، استفاده می‌کنند. این رآکتورها می‌توانند حداقل ۱.۵ برابر، انرژی گرمایی بیشتری را نسبت به انرژی ورودی تولید کنند که آن‌ها را به یک گزینه مطلوب برای تولید برق از همجوشی تبدیل کرده است. همجوشی سرد هیدروژن، هنگامی رخ می‌دهد که دو اتم هیدروژن با هم ترکیب می‌شوند و هلیوم-۳ تولید می‌کنند که ناپایدار است. سپس اتم هیدروژن دیگری ذوب می‌شود و هلیوم-۴ را ایجاد می‌کند که پایدار است. آزاد شدن هیدروژن اضافی، باعث ایجاد این گرما می‌شود. راکتورهای هسته‌ای کم انرژی می‌توانند الکتریسیته ورودی را به‌منظور تولید گرما برای کاربردهای فضایی، تولید بخار برای کاربردهای متعدد، گرمایش اتاق در مناطق سرد و گرمایش القایی برای نیازهای خانگی و صنعتی تقویت کنند. این نوآفرین همچنین اعلام کرده است که این ابزار می‌توانند هرگونه خطر (ریسک) را برای مأموریت‌های فضایی به شدت کاهش دهند.
undefined کد خبر: 20240721-3205کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/26884

۱۶:۳۶