thumbnail
«رونمایی از یک رهگیر پهپادِ مقرون‌به‌صرفه»
شرکت سوئدیِ نوردیک، از یک رهگیر پهپاد موسوم به کروگر ۱۰۰ رونمایی کرده است که برای استفاده نظامی و غیرنظامی طراحی شده، سرعت بسیار بالایی دارد و یک فناوری دفاعی نوین محسوب می‌شود که می‌تواند جنگ پهپادی را متحول کند. تسلیحات ضد پهپادِ رایج مانند اخلال‌گر‌ها (پارازیت‌اندازها)، لیزرها و تسلیحات انرژی جنبشی اغلب گران‌قیمت و گاهی حتی در برابر تهدیدات، بی‌اثر هستند. در این راستا، یافته‌ها نشان می‌دهند که سامانه‌های دفاعی پرهزینه اغلب در برابر پهپادهای ارزان‌قیمت بی‌اثر و در ۹۰ درصد موارد، پهپادهای مذکور قادر به تخریب سامانه‌ها بوده‌اند. کروگر ۱۰۰ نخستین نمونه از خانواده رهگیرهای پودمانی است که می‌تواند با تهدیداتِ پهپادهای کوچک که با سرعت بسیار زیاد در حال گسترش هستند، مقابله کند. این سامانه از پیشرانه‌های پالسی و آیرودینامیک کنترل شده که امکان مانور دقیق به سمت هدف را فراهم می‌کنند، استفاده کرده است. گزارشات حاکی از آن است که رهگیر کروگر ۱۰۰ در کاربردهای غیرنظامی به سرعت ۲۷۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد، در حالی‌که در کاربردهای نظامی، از قابلیت دستیابی به سرعت‌های بالاتر برخوردار است. در پی رویدادهای اخیر اوکراین، بسیاری از کشورهای اروپایی در حال بازنگری راهبردهای دفاعی خود هستند و نوآوری‌هایی مانند کروگر ۱۰۰ می‌توانند در ارائه پاسخ‌های مؤثر به تهدیدات هوایی نوین، نقش بسزایی داشته باشند. گفتنی‌ست معرفی این فناوری، تعهد شرکت به تضمین استقلال راهبردی اروپا از طریق فناوری‌های دفاعی انعطاف‌پذیر و بومی را نشان می‌دهد.
undefined کد خبر: 20250312-2198کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31415#سوئد #پهپاد

۱۸:۲۴

thumbnail
«طرح کمیسیون اروپا برای کاهش هزینه قبوض انرژی»
با هدف بهره‌مندی هرچه بیشتر از مزایای انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش هزینه قبوض انرژی، کمیسیون اروپا یک طرح جامع ارائه کرده است که منجر به صرفه‌جویی ۲.۵ تریلیون یورویی در هزینه‌های مصرف انرژی بین شهروندان اروپایی می‌شود. این طرح بر ایجاد تسهیلات کوتاه‌مدت برای مصرف‌کنندگان و در عین حال کاهش وابستگی به واردات انرژی، از طریق گسترش ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر و یکپارچه‌سازی کامل سامانه برق اروپا متمرکز است. طرح مذکور همچنین بر اقدامات مرتبط با پرداخت یارانه انرژی به صنایع تاکید دارد و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را مورد تاکید قرار داده است. از سوی دیگر، بهینه‌سازی و صرفه‌جویی انرژی به‌عنوان راهبردی جهت تعمیق یکپارچگی بازارهای انرژی در این طرح شناخته شده است. رئیس کمیسیون اروپا اشاره کرده است که اجرای این طرح منجر به کاهش قیمت انرژی خواهد شد که به‌نوبه‌خود، رقابت در جهت واردات یا تولید انرژی در اروپا را افزایش می‌دهد. اعضای کمیسیون اروپا اکنون در حال افزایش ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر هستند که این مسئله نیز می‌تواند مزید بر کاهش قیمت سایر انرژی‌های فسیلی در اروپا مانند گاز و بنزین باشد. لازم به ذکر است که در کنار کاهش قیمت، بهینه‌سازی صنایع انرژی‌بر نیز مورد تاکید قرار گرفته است. گفتنی‌ست یک ارتباط مستقیم بین بهینه‌سازی و قیمت انرژی وجود دارد، به‌طوریکه هرچه میزان بهینه‌سازی افزایش پیدا کند؛ تأمین مالی طرح‌های توسعه انرژی تجدیدپذیر افزایش می‌یابد.
undefined کد خبر: 20250314-657کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31431#اروپا #انرژی

۱۶:۲۷

thumbnail
«طرح کمیسیون اروپا برای تقویت صنعت خودروسازی در این قاره»
کمیسیون اروپا، به‌تازگی یک طرح جامع ارائه کرده است که هدف آن، حفظ رقابت‌پذیری در صنعت خودروسازی اروپا، مقابله با وابستگی به سوخت‌های فسیلی و افزایش نوآوری در این حوزه است. این طرح، اقدامات مذکور را در پنج حوزه کلیدی برای تحقق اهداف تعیین کرده است که شامل نوآوری و دیجیتالی‌سازی، حمل‌ونقل پاک، رقابت‌پذیری و انعطاف‌پذیری زنجیره تامین، تقویت مهارت‌های کارکنان و دسترسی به بازارهای جهانی است. هر یک از حوزه‌های مذکور دارای دستورالعمل‌های متعددی است که پایبندی به آن‌ها، مسیر دستیابی به اهداف تعیین شده در این طرح را تسهیل می‌کند. به‌عنوان نمونه، در حوزه نوآوری و دیجیتالی‌سازی لازم است شرکت‌های خودروسازی به توسعه فناوری‌های لازم برای ارتقای خودروهای خودران بپردازند، قوانین لازم برای سامانه‌های رانندگی خودران را در سراسر اروپا اجرا و از نوآوری‌های قابل استفاده در این صنعت مانند هوش‌مصنوعی استفاده کنند. در حوزه حمل‌ونقل پاک، شرکت‌های خودروسازی باید در راستای کربن‌زدایی ناوگان حمل‌ونقل تلاش کنند، خودروهای سنگین بدون انتشار آلاینده را از عوارض جاده‌ای معاف کنند، ناوگان خودروهای برقی را توسعه دهند و از استقرار زیرساخت‌های شارژ حمایت کنند. در حوزه رقابت‌پذیری و انعطاف‌پذیری زنجیره تامین باید تمامی الزامات مورد نیاز جهت تقویت زنجیره تامین قطعات خودرو و تشویق تولید قطعات در اروپا تعیین شود. از سوی دیگر، مهارت‌های کارکنان در صنعت خودروسازی باید با روش‌های مختلف مانند آموزش تقویت شود و دستورالعمل‌های مورد نیاز برای دسترسی به بازارهای جهانی صادر گردد. علاوه‌بر اقدامات مذکور که در طرح مورد توجه قرار گرفته است، الزامات مهمی تحت عنوان اولویت‌های اروپایی مطرح شده است که بر لزوم کاهش وابستگی به واردات در صنعت خودروسازی اروپا اشاره می‌کند.
undefined کد خبر: 20250314-2199کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31434#اروپا #خودرو

۱۶:۲۷

thumbnail
«ابداع یک سوخت جدید به‌عنوان جایگزین سوخت‌های فسیلی»
یک شرکت دانمارکی موسوم به یوروپین انرژی، نخستین متانول الکتریکی (e-Methanol) را با موفقیت تولید کرده است که می‌تواند جایگزین سوخت‌های فسیلی شود. در این روش، تاسیسات کاسو که تولید هیدروژن سبز را از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز کرده است، به‌عنوان نخستین و بزرگ‌ترین تاسیسات تجاری در نظر گرفته شده و با ترکیب هیدروژن با دی‌اکسیدکربنِ زیستی در رآکتور، نخستین متانول را با موفقیت تولید کرده است. این تاسیسات، از ظرفیت تولید ۴۲ هزار تُن متانول الکتریکی با سه دستگاه الکترولیز شرکت زیمنس انرژی برخوردار است. ظرفیت ترکیبی الکترولایزرها ۵۲.۵ مگاوات است و انرژی آن‌ها عمدتاً توسط تأسیسات پارک خورشیدی کاسو در نزدیکی آن تأمین می‌شود. تاسیسات مذکور می‌تواند انرژی‌های تجدیدپذیر، آب و دی‌اکسیدکربن را به سوخت سبز و مواد شیمیایی تبدیل کند. متانول الکتریکی می‌تواند جایگزین سوخت‌های فسیلی در حمل‌ونقل سنگین شود و به عنوان یک ماده خام در صنایع شیمیایی و در تولید پلاستیک استفاده شود. از سوی دیگر، کشتیرانی، حمل‌ونقل هوایی و صنایع شیمیایی به متانول الکتریکی به‌عنوان یک جایگزین سبز برای کاهش انتشار سوخت‌های فسیلی نیاز دارند. گفتنی‌ست متانول الکتریکی نوعی سوخت مصنوعی و مایع است که از ترکیب هیدروژن سبزِ حاصل از تجزیه آب با استفاده از برقِ به ‌دست‌ آمده از منابع انرژی تجدیدپذیر و همچنین دی‌اکسیدکربن جذب شده از جوّ تولید می‌شود.
undefined کد خبر: 20250316-3264کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31468#دانمارک #متانول

۱۹:۴۲

thumbnail
«ابداع یک روش جدید برای درمان سنگ کلیه»
محققان دانشگاه پلی‌تکنیک والنسیا با همکاری شورای ملّی تحقیقات اسپانیا، یک روش جدید برای درمان سنگ کلیه ابداع کرده‌اند که می‌تواند فرآیند درمان را سریع‌تر، آسان‌تر و ایمن‌تر کند. طی چندین دهه گذشته، پزشکان برای شکستن سنگ‌های کلیه از روش سنگ‌شکنی برون‌اندامی با امواج ضربه‌ای (ESWL) استفاده می‌کردند. در این روش، امواج صوتی با شدت بالا از خارج بدن به سنگ‌ها اعمال شده و آن‌ها را خرد می‌کرد. اگرچه این تکنیک نیازی به جراحی نداشت، اما بیماران باید از داروهای آرام‌بخش با عوارض جانبی استفاده می‌کردند، چرا که امواج ضربه‌ای دردناک بودند. علاوه‌براین، اجرای این روش نیازمند تجهیزات حجیم و محیط درمانی خاصی بود و امواج ضربه‌ای به بافت‌های سالم مجاور آسیب می‌زد. در روش جدید، از یک دستگاه قابل‌حمل برای تولید امواج فراصوت گردابی استفاده می‌شود. برخلاف ESWL که امواج را به صورت مستقیم به سنگ‌ها می‌تاباند، در فناوری جدید، پرتوهای گردابی مانند گردباد به دور سنگ‌ها می‌چرخند. این چرخش باعث ایجاد نیروهای برشی می‌شود و سنگ‌ها را بدون نیاز به اعمال نیروی شدید متلاشی می‌کند. یکی از ویژگی‌های مهم روش جدید این است که علاوه‌بر حذف نیاز به امواج مورد استفاده در ESWL و کاهش مدت‌زمان انجام فرآیند، موجب کاهش درد، عدم نیاز به آرام‌بخش و کاهش خطر آسیب به بافت‌های سالم می‌شود. دستگاه جدید که نمونه اولیه آن تولید شده است، در حال حاضر از یک بازوی رباتیک برای اعمال پرتوهای گردابی استفاده می‌کند و این پرتوها توسط یک آرایه مبدل‌ پیزوالکتریک تولید و با کمک یک سامانه تصویربرداری هدایت می‌شوند. محققان قصد دارند پس از اتمام آزمایشات نمونه اولیه، از این فناوری برای درمان سنگ کلیه در انسان‌ها استفاده کنند.
undefined کد خبر: 20250316-1171کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31471#اسپانیا #پزشکی

۱۹:۴۳

thumbnail
«ساخت یک دستگاه کوچک با قابلیت افزایش بی‌سابقه سرعت انتقال داده»
محققان سوئیسی، موفق به توسعه نسل جدیدی از مدولاتور‌های پلاسمونیک شده‌اند که انتقال داده‌های نوری را در فرکانس‌های تراهرتز ممکن می‌سازد. مدولاتور‌های پلاسمونیک، دستگاه‌های کوچکی هستند که سیگنال‌های الکتریکی را به سیگنال‌های نوری تبدیل می‌کنند تا از طریق فیبر‌های نوری انتقال یابند. تا پیش از این، هیچ مدولاتوری قادر به کار در فرکانس‌های بالاتر از یک تراهرتز (معادل یک تریلیون نوسان در ثانیه) نبود. مدولاتور‌ جدید، سرعت انتقال داده را پنج تا ده برابر سریع‌تر از مدولاتور‌های قبلی که تنها به فرکانس‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ گیگاهرتز محدود بودند، افزایش داده است. لازم به ذکر است که مدولاتور جدید به سیگنال‌های رادیویی و سایر سیگنال‌های الکتریکی اجازه می‌دهد تا مستقیماً و با کارایی بالا به سیگنال‌های نوری تبدیل شوند. این فناوری نقش کلیدی در تقویت شبکه‌های فیبر نوری ایفا خواهد کرد. این دستگاه همچنین قادر است کل محدوده فرکانس‌های ۱۰ مگاهرتز تا ۱.۱۴ تراهرتز را پوشش دهد که باعث می‌شود در زمینه‌های مختلف مانند انتقال داده در مراکز محاسباتی، تصویربرداری پزشکی، طیف‌سنجی مواد، اسکنر‌های امنیتی در فرودگاه‌ها و فناوری رادار قابل استفاده باشد. این فناوری که از یک نانوساختار کوچک و چندماده‌ای، از جمله طلا، ساخته شده است و از برهمکنش نور و الکترون‌های آزاد درون طلا استفاده می‌کند، در حال حاضر برای عرضه به بازار آماده می‌شود.
undefined کد خبر: 20250317-3265کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31490#سوئیس #مدولاتور

۱۸:۰۷

thumbnail
«امضای یادداشت‌تفاهم بین اسپانیا و شرکت هوآوی برای هوشمندسازی بارسلون»
با هدف همکاری در زمینه نوآوری و آموزش در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین تقویت طرح‌های شهر هوشمند در بارسلونا، به‌تازگی یک تفاهم‌نامه بین اسپانیا و شرکت چندملیتی چینیِ هوآوی در جریان کنگره جهانی تلفن‌همراه (MWC 2025) امضاء شده است. این تفاهم‌نامه ۵ محور اصلی دارد که شامل توسعه زیرساخت‌ها برای مدیریت هوشمند خدمات شهری، ارتقای دیجیتالی‌سازی ساختمان‌ها، بهبود شبکه‌های ارتباطی برای پشتیبانی از خدمات هوشمند، توسعه راهکارهای پایدار و دوستدار محیط‌زیست و آموزش مهارت‌های دیجیتال است. این همکاری با هدف تقویت جایگاه بارسلونا به‌عنوان یک پایتخت فناوری و همچنین تضمین دسترسی برابر به فناوری صورت گرفته است. هوآوی با استفاده از توانمندی‌های فناورانه خود در زیرساخت‌های ICT، رایانش ابری و هوش‌مصنوعی، تجربه جهانی در توسعه شهرهای هوشمند را برای تسریع تحول دیجیتال بارسلونا به کار خواهد گرفت. این شرکت قصد دارد بارسلونا را به یک الگوی پیشرو در شهرهای هوشمند اروپا تبدیل کند.
undefined کد خبر: 20250318-658کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31511#اسپانیا #شهرهوشمند

۱۰:۵۸

thumbnail
«ساخت یک مینی‌بوس برقیِ خودران برای ترویج حمل‌ونقل عمومی»
شرکت فرانسوی رنو، موفق به تولید یک مینی‌بوس‌ِ برقیِ خودران شده که اخیرا در خیابان‌های شلوغ بارسلون با موفقیت آزمایش شده است. این مینی‌بوس‌ می‌تواند به‌ازای هر بار شارژ، مسافت افزون‌بر ۱۲۰ کیلومتر را با سرعت ۴۰ کیلومتر در ساعت طی کند. مینی‌بوس‌ مذکور همچنین مجهز به ۱۰ دوربین و هشت حسگر است که به تشخیص مسیر در یک محیط پرتراکم و ادامه حرکت کمک می‌کند. در نخستین آزمایش، این مینی‌بوس‌ مسافت هزار کیلومتری را در محوطه محل برگزاری مسابقات تنیس بین‌المللی رولان‌گاروس پیمود و خدمات حمل‌ونقل را به ۷۰۰ مسافر ارائه داد. در یک آزمایش دیگر، مینی‌بوس‌ مذکور مسافت طولانی بین ایستگاه‌های پارکینگ ۱۵۰ شرکت در اسپانیا را طی کرده و به بیش از سه هزار کارمند خدمت‌رسانی کرد. گفتنی‌ست این آزمایشات با هدف افزایش فراگیری حمل‌ونقل عمومی توسط ناوگان برقی در اروپا انجام شده است تا کشورهای این قاره در حوزه رقابت‌پذیری از ایالات متحده و چین عقب نمانند.
undefined کد خبر: 20250318-2200کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31514#فرانسه #مینی‌بوس

۱۰:۵۹

thumbnail
«طرح جدید فرانسه برای توسعه انرژی تجدیدپذیر با کمک توربین‌های زیرآبی»
با هدف استفاده از انرژی تجدیدپذیر دریایی و تحقق اهداف زیست‌محیطی فرانسه تا سال ۲۰۳۰، این کشور قصد دارد یکی از قدرتمندترین طرح‌های توربین زیرآبیِ جزر و مدی را با حمایت ۳۱.۳ میلیون یورویی اتحادیه اروپا راه‌اندازی کند. این طرح که NH1 نام دارد، شامل نصب چهار توربین در منطقه نرماندی است که قادر خواهند بود سالانه ۳۴ گیگاوات‌ساعت برق تولید کنند که برای تامین انرژی حدود ۱۵ هزار خانه کافی خواهد بود. پروژه مذکور که قرار است تا سال ۲۰۲۸ به‌طور کامل به بهره‌برداری برسد، منجر به تولید انرژی پاک و پایدار از طریق جریان‌های جزر و مدی در زیر آب، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و ایجاد حدود ۴۰۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم در منطقه خواهد شد. از سوی دیگر، این طرح باعث کاهش انتشار ۳۹۷.۶ میلیون تُن دی‌اکسیدکربن طی ده سال اول فعالیت و تقویت اقتصاد محلی با مشارکت ۸۰ درصدی تأمین‌کنندگان فرانسوی خواهد شد. لازم به ذکر است که توربین‌های مورد استفاده در این طرح، از نوع AR3000 هستند که با ظرفیت ۳ مگاواتی، قدرتمندترین توربین‌های جزر و مدی جهان محسوب می‌شوند و به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن، گزینه‌ای ایده‌آل برای تولید انرژی پایدار هستند. گفتنی‌ست انرژی جزر و مدی به دلیل پیش‌بینی‌پذیری جریان‌های دریایی، یکی از پایدارترین منابع انرژی تجدیدپذیر محسوب می‌شود. برخلاف انرژی خورشیدی و بادی که به شرایط آب‌وهوایی وابسته هستند، انرژی جزر و مدی به‌طور مداوم و قابل‌اطمینان در دسترس است.
undefined کد خبر: 20250317-5302کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31493#فرانسه #توربین

۱۲:۲۵

thumbnail
«یا مدبرالیل و النهار»در تلاقی بهار طبیعت و بهار بندگی، و با توسل و ارادت به پیشگاه مولای موحدان و دروازه‌ی علوم اولین و آخرین، سالی توأم با بهروزی، موفقیت و سربلندی برای یکایک مخاطبان فرهیخته‌ی مجموعه‌ی اطلاع‌رسانی علوم، فناوری و نوآوری آرزو می‌کنیم.
undefinedundefinedundefinedتقدیرتان نیکو، مِهرتان مستدامundefinedundefinedundefined

۱۴:۱۷

thumbnail
«بکارگیری پوست پیاز قرمز برای حفاظت از صفحات خورشیدی»
گروهی از محققان دانشگاه‌های تورکو و آلتو در فنلاند با همکاری محققان دانشگاه واخِنینگِن در هلند، موفق به استفاده از ضایعات پوست پیاز قرمز جهتِ توسعه لایه‌های محافظ برای صفحات خورشیدی شده‌اند که از آن‌ها در برابر اشعه ماوراءبنفش به‌خوبی حفاظت می‌کنند. صفحات خورشیدی به‌شدت در برابر تخریب ناشی از اشعه ماوراءبنفش حساس هستند و افزایش طول‌عمر آن‌ها، مستلزم استفاده از لایه‌های محافظ است که در اغلب موارد، از لایه‌های مبتنی‌بر پلی‌وینیل‌فلوراید (PVF) و پلی‌اتیلن‌ترفتالات (PET) استفاده می‌شود. این لایه‌ها از نفت مشتق می‌شوند و اغلب پس از مدت زمان کوتاه، کارایی خود را از دست می‌دهند. در روش جدید، محققان از ضایعات پوست پیاز قرمز استفاده کرده‌اند که حاوی لایه‌های نانوسلولزی است و قدرت بالایی در حفاظت از صفحات خورشیدی در برابر اشعه ماوراءبنفش دارد. محققان در یک آزمایش، چند لایه محافظ با الیاف پوست پیاز قرمز، لیگنین و یون‌های آهن تشکیل و آن‌ها را در برابر اشعه ماوراءبنفش با قدرت ۴۰۰ نانومتر قرار دادند. یافته‌ها نشان داد که لایه حاوی پوست پیاز قرمز، توانسته است ۹۹.۹ درصد از اشعه را جذب و از صفحات خورشیدی محافظت کند. علاوه‌براین، شفافیت صفحات خورشیدی با این لایه محافظ تا ۸۰ درصد در محدود نور مرئی و مادون‌قرمز ۶۵۰ تا ۱۱۰۰ نانومتر بوده است، بدین‌معنی که بازده فتوولتائیک صفحات خورشیدی حفظ شده است.
undefined کد خبر: 20250324-3266کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31558#فنلاند #محافظ

۱۶:۲۵

thumbnail
«افزایش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر برای تولید برق در پرتغال»
براساس جدیدترین گزارشات شرکت انرژی ملّی پرتغال (REN)، طوفان مارتینو که به‌تازگی این کشور را درنوردیده است، باعث شده تا تولید برق بادی به روزانه ۱۱۲.۴ گیگاوات ساعت برسد و ۹۲ درصد از نیازهای برق این کشور نیز توسط انرژی‌های تجدیدپذیر تامین گردد. این در حالیست که از ابتدای سال ۲۰۲۵، انرژی‌های تجدیدپذیر ۷۹ درصد از برق پرتغال را تأمین کرده‌اند که شامل ۳۹ درصد از برق آبی، ۲۸ درصد از برق بادی، ۷ درصد از برق خورشیدی و ۵ درصد از زیست‌توده بوده است. از سوی دیگر، افزایش نصب صفحات خورشیدی در این کشور باعث شده است که نرخ تامین برق با کمک انرژی خورشیدی، سالانه ۲۷ درصد افزایش یابد. این آمار نشان می‌دهد که پرتغال در مسیر پایدار و پیشرو در استفاده از منابع تجدیدپذیر قرار دارد و در شرایط نامساعد نیز توانسته است امنیت و کیفیت تأمین برق را حفظ کند.
undefined کد خبر: 20250324-5303کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31561#پرتغال #توربین

۱۶:۲۵

thumbnail
«طرح اتحادیه اروپا برای دستیابی به حاکمیت فناوری در برابر آمریکا»
اتحادیه اروپا در واکنش به تنش‌های تجاری با ایالات متحده، یک طرح جدید برای دستیابی به حاکمیت فناوری ارائه کرده است. در این راستا، کمیسیون فناوری اتحادیه اروپا اعلام کرده است که این اتحادیه قصد دارد زیرساخت‌های دیجیتال مستقل خود را توسعه دهد. در این میان، طرح EuroStack به‌عنوان یک ابتکار راهبردی برای ایجاد زیرساخت فناوری‌های کلیدی اروپا، از جمله در حوزه نیمه‌رساناها، هوش‌مصنوعی، رایانش ابری و احراز هویت دیجیتال مطرح شده است. طرح مذکور که از سوی گروهی از کارآفرینان، دانشگاهیان و سیاست‌گذاران حمایت شده است، با هدف کاهش وابستگی اروپا به فناوری‌های آمریکایی طراحی شده است. یکی از بخش‌های کلیدی این طرح، سامانه هویت دیجیتال محسوب می‌شود که قرار است به‌عنوان دروازه ورود به زیرساخت‌های دیجیتال اروپا عمل کند. این سامانه برخلاف الگوهایی مانند نمونه مشابه کشور هند، به شیوه‌ای فدرال و با رعایت حریم خصوصی کاربران طراحی می‌شود. گزارشات حاکی از آن است که اروپا در حال حاضر فاقد مالکیت و کنترل بر زیرساخت‌های اساسی دیجیتال، از جمله شبکه‌های ارتباطی، بسترها و استانداردهای هویتی است. این وابستگی، علاوه‌بر پیامدهای ژئوپلیتیکی، خطراتی همچون استخراج داده‌ها و وابستگی به سامانه‌های خارجی را به دنبال دارد.
undefined کد خبر: 20250325-659کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31580#اروپا #حاکمیت‌دیجیتال

۱۰:۳۱

thumbnail
«اقدامات نوآورانه شرکت‌های هلندی برای مدیریت آب»
هلند، به‌عنوان یکی از رهبران مشهور جهانی در حوزه توسعه فناوری‌های تصفیه آب شناخته می‌شود و به حفاظت از این منبع کمیاب در زمین کمک می‌کند. در این راستا، سه شرکت هلندی با معرفی فناوری‌های نوین به‌عنوان پیشگام در زمینه تصفیه و مدیریت آب شناخته شده‌اند. شرکت Ferrate، موفق به ساخت یک ماده جدید شده است که مانند یک اکسیدکننده قوی عمل می‌کند و علاوه‌بر حذف آلاینده‌هایی مانند ترکیبات آلی، فلزات سنگین و عوامل بیماری‌زا از آب، تمامی ذرات معلق در آن را جمع‌آوری و وارد فاضلاب می‌کند. این ماده که با کمک فرآیندهای شیمیایی پیچیده تولید شده است، یکی از مواد پرطرفدار برای کاربرد در صنعت محسوب می‌شود. از سوی دیگر، شرکت Hydraloop یک سامانه نوآورانه را برای تصفیه آب توسعه داده است که شامل ۵ مرحله اعم از ته‌نشینی، شناورسازی، تزریق هوا، اعمال فشار و گندزدایی است. این روش می‌تواند آب موجود در فاضلاب ناشی از حمام، ماشین لباسشوئی و ظرفشوئی را جمع‌آوری کرده و پس از تصفیه، آن را برای انجام کارهایی مانند آبیاری باغ‌ها و مصارف دیگر که به آب شرب نیاز ندارد، در دسترس قرار دهد. این امر به‌نوبه‌خود باعث می‌شود تا مصرف آب شرب برای موارد غیرضروری کاهش یابد. در نهایت، شرکت Hulo از فناوری هوش‌مصنوعی برای نظارت بر مصرف آب و جلوگیری از اتلاف آن در محیط‌های شهری استفاده می‌کند. این فناوری، شبکه‌های توزیع آب در سازمان‌ها آب را تحت نظارت قرار می‌دهد و انواع نشت یا ناکارآمدی در لوله‌های آب و مناطق پرمصرف را شناسایی می‌کند و سپس، پیشنهادات لازم را به مدیران شهرداری‌ها ارائه می‌دهد. گفتنی‌ست اقدامات مذکور به تحقق هدف ششم توسعه پایدار، مبنی‌بر تضمین در دسترس بودن آب تمیز برای همه، کمک می‌کنند.
undefined کد خبر: 20250325-4220کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31586#هلند #محیط‌زیست

۱۰:۳۴

thumbnail
«انتشار یک چارچوب جدید برای استفاده اخلاقی از هوش‌مصنوعی در اتحادیه اروپا»
با هدف بهبود شفافیت و تسهیل اجرای الزامات حقوقی، اتحادیه اروپا گام نخست اجرای قانون هوش‌مصنوعی خود برمبنای ارزیابی خطرات الگوها را عملیاتی کرد. این قانون، استفاده از فناوری‌های مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی را در مواردی مانند سامانه‌های امتیازدهی اجتماعی و دستکاری روانشناختی که با خطرات غیرقابل قبول همراه هستند، صراحتاً ممنوع اعلام کرده است. هدف این ممنوعیت‌ها، جلوگیری از آسیب به حقوق فردی و کاهش تبعیض اعلام شده است. در این راستا، مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های کاربردی توسط کمیسیون اروپا منتشر شده است که به توسعه‌دهندگان و ذینفعان کمک می‌کند تا با قانون هوش‌مصنوعی اروپا سازگار شوند. این دستورالعمل‌ها به تفسیر یکپارچه مفاد قانونی در سراسر کشورهای عضو پرداخته و به توضیحات حقوقی و نمونه‌های عملی اشاره دارند. براساس گزارش‌های منتشر شده، تخطی از این قانون با جرائم سنگینی معادل ۳۵ میلیون یورو همراه است. از سوی دیگر، این دستورالعمل‌ها یک ابزار تفسیری برای نهادهای نظارتی و فعالان حوزه هوش‌مصنوعی محسوب می‌شوند. گفتنی‌ست کمیسیون اروپا قصد دارد با انتشار این راهنما یک محیط امن و اخلاق‌محور را برای توسعه و استفاده از هوش‌مصنوعی در سطح اتحادیه ایجاد کند.
undefined کد خبر: 20250325-5304کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31583#اروپا #هوش‌مصنوعی

۱۳:۱۹

thumbnail
«طرح انرژی اتحادیه اروپا برای کاهش واردات سوخت فسیلی»
کمیسیون اروپا، مجموعه‌ای از اقدامات را برای حمایت از آن دسته از صنایع اروپایی که با تقاضای ضعیف، واردات ارزان و هزینه‌های انرژی بالاتر از آمریکا و چین دست و پنجه نرم می‌کنند، پیشنهاد داده است. اقدامات انرژی اتحادیه اروپا، شامل پیشنهادهایی به‌منظور شتاب‌بخشی به روند صدور مجوز برای اجرای پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر، تغییر نحوه تعیین تعرفه‌های انرژی و افزایش کمک‌های دولتی برای صنایع پاک و تولید انعطاف‌پذیرتر برق بوده است. در مجموع، بررسی کمیسیون حاکی از آن است که اقدامات مذکور می‌توانند هزینه‌های اتحادیه اروپا برای واردات نفت و گاز را تا ۴۵ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۵ کاهش دهند و تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۱۳۰ میلیارد یورو صرفه‌جویی سالانه برسانند. بیشتر صرفه‌جویی‌های ناشی از کاهش واردات نفت و گاز، از طریق گسترش سریع‌تر تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش صرفه‌جویی در انرژی، به‌منظور محدود کردن تقاضای کشورها برای نفت و گاز حاصل می‌شود. بر اساس داده‌های کمیسیون، هزینه اتحادیه اروپا برای سوخت‌های فسیلی وارداتی در سال ۲۰۲۰ میلادی به ۱۶۳ میلیارد یورو رسید و پس از آنکه روسیه تحویل گاز را کاهش و قیمت‌ها را افزایش داد، در سال ۲۰۲۲ میلادی به ۶۰۴ میلیارد یورو رسید.
undefined کد خبر: 20250327-660کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31608#اروپا #انرژی

۱۳:۴۹

thumbnail
«بررسی گزینه‌های مستقل فضایی اتحادیه‌ی اروپا برای جایگزینی منظومه‌ی اینترنتی استارلینک»
بروز ناپایداری‌های سیاسی در آمریکا و خصوصاً روابط شرکت اسپیس ایکس، مالک منظومه‌ی استارلینک با هیأت حاکمه‌ی جدید این کشور، اتحادیه‌ی اروپا را بیش از پیش به تصمیم‌گیری جدی برای راه‌اندازی یک گزینه‌ی مستقل و غیروابسته در حوزه‌ی پشتیبان ارتباطی مصمم کرده‌است. اما اینکه اتحادیه‌ی اروپا چه راهکارهای جایگزینی در این زمینه در اختیار دارد، سوالی است که سطور زیر به آن پاسخ می‌دهد. به نظر می‌رسد منظومه‌ی ماهواره‌ای یوتلست، به عنوان یکی از بزرگترین بازیگران مخابرات ماهواره‌های اروپا، با گستردگی پوشش از اروپا تا خاورمیانه، آفریقا، هند، و حتی بخش‌هایی از آسیا و امریکا، یکی از گزینه‌های قابل اتکای اروپا برای جایگزینی استارلینک در مواقع بحرانی باشد‌. خصوصاً اینکه ادغام آن با پروژه‌ی وان‌وب (OneWeb) در سال ۲۰۲۲، این جایگاه را بیش از پیش تقویت کرده است. گزینه‌ی بعدی، شرکت بریتانیایی اینمارست است که با ناوگانی از ۱۵ ماهواره‌ی زمین-آهنگ و ۳۱ ایستگاه زمینی، دامنه‌ی وسیعی از خدمات، شامل تلفن و ارتباط سریع داده‌ای را در محدوده‌ی ۷۶ درجه‌ی جنوبی تا شمالی زمین فراهم می‌کند. اپراتور معروف SES، مستقر در لوکزامبورگ، که اکنون دیگر عنوان بزرگترین اپراتور ماهواره‌ای تجاری جهان را یدک می‌کشد، یکی از شرکت‌های پیشرو بازار مخابرات ماهواره‌ای است. این شرکت اخیراً به عنوان ارائه‌ دهنده‌ی خدمات ارتباط ماهواره‌ای شرکت آمریکایی جنرال الکتریک، و همچنین یکی از شرکای اصلی کنسرسیوم اسپیس‌رایس (SpaceRISE) و پروژه‌ی ابَرمنظومه‌ی مخابراتی IRIS اروپا (زیرساخت ماهواره‌ای اروپا برای مقاومت، ارتباطات و امنیت) جایگاه خود را کاملاً تثبیت کرده است. به نظر می‌رسد این ابرمنظومه‌ی بلندپروازانه‌ی ۲۹۰ ماهواره‌ای و ۱۰ میلیارد یورویی را باید به عنوان گزینه‌ی چهارم اروپا برای جایگزینی استارلینک تلقی کرد که قرار است تا سال ۲۰۲۷ عملیاتی شود. اتحادیه‌ی اروپا همچنین روی شرکت اسپانیایی Hisdesat (فعال در زمینه‌ی سنجش‌ازدور و مخابرات ماهواره‌ای) و پروژه‌ی ماهواره‌های اقتصادی برومو (Bromo) با مشارکت تالس، ایرباس و لئوناردو، به عنوان گزینه‌های بعدی قطع وابستگی به استارلینک حساب باز کرده است. گفتنی‌ست که اپراتورهای مطرح اروپایی، هم‌اکنون خدمات اینترنت پرسرعت ماهواره‌ای نیز عمدتاً به مشتریان عمده ارائه می‌دهند، اما از جوانبی همچون سهولت کاربری، هزینه، تأخیر سیگنالی در مدار زمین-آهنگ (latency)، سرعت و قابلیت اطمینان، هنوز گزینه‌های ایده‌آلی محسوب نمی‌شوند.
undefined کد خبر: 20250328-5305کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31617#اروپا #ماهواره

۱۳:۵۱

thumbnail
«رونمایی از سبک‌ترین دوچرخه برقیِ جهان با قابلیت سفارشی‌سازی»
یک شرکت آلمانی، به‌تازگی از یک دوچرخه برقیِ فوق‌سبک موسوم به Eidolon رونمایی کرده است که به‌صورت محدود و تنها به سفارش مشتری ساخته می‌شود. دوچرخه مذکور که تنها ۹.۹ کیلوگرم وزن دارد، از یک بدنه با جنس فیبر کربن ساخته شده است و یک موتور ۲۵۰ واتی دارد که گشتاور ۵۵ نیوتن‌متر و سرعت ۲۵ کیلومتر بر ساعت را فراهم می‌کند. این موتور به یک باتری داخلی غیرقابل جداسازی با ظرفیت ۲۳۶ وات‌ساعت متصل است که تا ۱۰۰ کیلومتر بُرد فراهم می‌سازد. دوچرخه Eidolon همچنین به سامانه ترمز اختصاصی دوپیستونه مجهز است که از آلومینیوم ساخته شده و لنت‌ها و شلنگ‌های آن نیز از یک شرکت سوئیسی تامین شده‌اند که کنترل دوچرخه را با دقت بالا تسهیل می‌کنند. از دیگر امکانات این دوچرخه می‌توان به چراغ‌های داخلی، گلگیرهای اختیاری، زین محکم و پدال‌های منعطف اشاره کرد. لازم به ذکر است که قیمت پایه Eidolon از ۱۲۶۰۰ یورو آغاز می‌شود و مشتریان می‌توانند رنگ، مشخصات بدنه و قطعات را مطابق سلیقه خود سفارشی‌سازی کنند.
undefined کد خبر: 20250328-2201کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31620#آلمان #دوچرخه

۲۱:۰۵

thumbnail
«پرواز موفقیت‌آمیز یک هواپیمای برقی با قابلیت برخاست و فرود عمودی undefined»
یک شرکت لهستانی، یک هواپیمای برقی با قابلیت برخاست و فرود عمودی تولید کرده است که به‌تازگی نخستین پرواز خود را با موفقیت انجام داد و بدون هیچ مشکلی فرود آمد. این هواپیمای برقی قادر است با یک بار شارژ، ۲۰ دقیقه‌ پرواز با بیشینه سرعت ۱۰۱.۳۹ کیلومتر بر ساعت انجام دهد و از قابلیت حمل خلبان با بیشینه وزن ۹۵ کیلوگرم برخوردار است. شرکت سازنده ادعا می‌کند که این هواپیما به‌منزله‌ یک خودروی فرمول یک برای آسمان‌ها طراحی شده است، دارای بدنه سبک از آلومینیوم و فیبر کربن است، هشت موتور قدرتمند دارد و پرواز را به تجربه‌ای بی‌دردسر و لذت‌بخش تبدیل می‌کنند. لازم به ذکر است که این هواپیمای برقی دارای سامانه فرود خودکار مبتنی‌بر حسگر راداری، سامانه پیشرانه برقیِ پشتیبان و چتر نجات بالستیک است که ایمنی را به میزان زیادی افزایش می‌دهد. از سوی دیگر، هواپیما می‌تواند حتی با از دست دادن یک موتور، پروازی مداوم داشته باشد و عملکرد فرود خودکار آن، امنیت خلبان را در مواقع اضطراری تضمین می‌کند. گفتنی‌ست این هواپیمای برقی نمایانگر یک تحول عظیم در حمل‌ونقل هوایی شخصی است و با فناوری‌های پیشرفته و ویژگی‌های ایمنی متعدد، استانداردهای جدیدی را برای پروازهای تفریحی و شخصی تعریف کرده است.
undefined کد خبر: 20250329-2202کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31635#لهستان #هواپیما‌برقی

۱۴:۳۳

thumbnail
«عزم اروپا برای تقویت صنایع پاک و کاهش هزینه‌های توسعه فناوری‌های پاک»
با هدف حمایت از توسعه فناوری‌های پاک در اتحادیه اروپا، کمیسیون اروپا به‌تازگی اختصاص ۱۰۰ میلیارد یورو به این حوزه را پیشنهاد کرده است. این طرح به‌عنوان یکی از ارکان کلیدی برنامه رقابت‌پذیری اتحادیه اروپا پیشنهاد شده و آن دسته از صنایع انرژی‌بر را که با هزینه‌های بالا و موانع دیوان‌سالارانه (بوروکراتیک) سنگین مواجه‌ و در تلاش برای حفظ سهم بازار خود در رقابت جهانی هستند، مورد هدف قرار می‌دهد. بر اساس این طرح، کمیسیون اروپا با همکاری بانک سرمایه‌گذاری اروپا (EIB) قصد دارد طرح‌های ضمانتی را برای کاهش هزینه‌های قراردادهای بلندمدت انرژی‌های تجدیدپذیر و حمایت از تولیدکنندگان شبکه‌های برق راه‌اندازی کند. کمیسیون اروپا همچنین پیشنهاد تأسیس یک مرکز تأمین مواد خام حیاتی در اتحادیه اروپا را مطرح کرده است که بخشی از یک طرح جامع‌تر، شامل کاهش دیوان‌سالاری، تنظیم تعرفه‌های کاهش کربن و اصلاحات گسترده در سیاست‌های صنعتی می‌شود.
undefined کد خبر: 20250329-661کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/31632#اروپا #انرژی‌پاک

۱۴:۳۵