عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در اروپاع

علم، فناوری و نوآوری در اروپا

۶۳۳عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در اروپاع
۶۳۳ عضو

علم، فناوری و نوآوری در اروپا

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری و نوآوری در اروپا ایجاد شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۱۷ مهر

thumnail
«برنامه سوئیس برای نصب صفحات خورشیدی در فضای خالی ریل‌ قطار»
اداره فدرال حمل‌ونقل سوئیس، به‌تازگی مجوز استقرار نخستین نیروگاه خورشیدی متحرک در این کشور را روی خطوط راه‌آهن شهر نوشاتل صادر کرده است. طبق این مجوز، شرکت حمل‌ونقل عمومی شهر نوشاتل قرار است یک سامانه خورشیدی ۱۸ کیلوواتی را در امتداد یک بخش ۱۰۰ متری از راه‌آهن ۲۲۱ به صورت آزمایشی نصب کند. این سامانه دارای ۴۸ صفحه خورشیدی با مجموع ظرفیت خروجی ۳۵۰ وات است که قرار است در فضای بلااستفاده از ریل‌ها و بدون ایجاد اختلال در تردد قطارها یا تداخل در کار تعمیر و نگهداری و بازرسی در ریل، نصب شود و به افزایش تولید انرژی خورشیدی کمک کند. لازم به ذکر است که صفحات خورشیدی را می‌توان به صورت دستی یا مکانیکی و با استفاده از ماشین‌آلات مخصوص که قادر به نصب روزانه هزار مترمربع از صفحات خورشیدی هستند، نصب کرد. این سامانه همچنین قرار است به‌گونه‌ای نصب شود که از قابلیت جابجایی برخوردار باشد و فعالیت‌های لازم برای تعمیر و نگهداری را تسهیل کند. گفتنی‌ست یک شرکت سوئیسی متخصص در حوزه طرح‌های راه‌آهن در مقیاس بزرگ، تحلیل‌های فنی و ایمنی را انجام داده است تا از تطبیق کامل سامانه با استاندارد‌های ایمنی اداره حمل‌ونقل فدرال اطمینان حاصل گردد.
undefined کد خبر: 20241008-2161کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/28905#سوئیس #صفحات‌خورشیدی

۱۵:۱۸

thumnail
«بکارگیری امواج مایکرویو برای تقویت ظرفیت کیوبیت‌های الماس در رایانه‌های کوانتومی»
محققان موسسه فناوری کارلسروهه در آلمان، موفق به ابداع یک روش جدید برای کنترل کیوبیت‌های الماس با کمک امواج مایکروویو شده‌اند. یک توصیف ساده در مورد کیوبیت الماس این است که هنگامی که یک اتم قلع جایگزین اتم کربن در یک شبکه الماس می‌شود، منجر به ایجاد مراکز خالی قلع (SnV) می‌شود. مراکز مذکور از ویژگی‌های نوری و الکتریکی ویژه برخوردار هستند و می‌توان از آن‌ها به عنوان کیوبیت استفاده کرد. از آنجایی‌که این کیوبیت‌ها ناشی از تغییر در شبکه‌های الماس هستند، به آن‌ها کیوبیت‌های الماس گفته می‌شود. کیوبیت‌های الماس در دمای اتاق در حالت جامد قرار دارند و به همین دلیل عملیات کوانتومی که توسط آن‌ها انجام می‌شود، انرژی کمتری را مصرف می‌کند. کیوبیت‌های مذکور همچنین در داخل یک شبکه الماس با پیوندهای مستحکم قرار دارند، بنابراین کمتر تحت تأثیر نویز و سایر اختلالات فیزیکی قرار می‌گیرند. علاوه‌براین، آن‌ها به‌راحتی می‌توانند با استفاده از نور با سایر کیوبیت‌های الماس ارتباط برقرار کنند و برای محاسبات کوانتومی و کاربردهای سنجش کوانتومی استفاده شوند. محققان برای بهره‌مندی هرچه بیشتر از مزایای فوق‌الذکر، یک آزمایش انجام داده‌اند و در آن از امواج مایکروویو برای کنترل اسپین (حرکت چرخشی الکترون به دورِ خود) در مراکز SnV استفاده و با موج‌برهای ابررسانا آن‌ها را کنترل کرده‌اند. یافته‌های حاصل از آزمایش نشان داد که انسجام کیوبیت‌ها و ظرفیت ذخیره‌سازی اطلاعات در آن‌ها، با کمک این روش افزایش یافته است و به دلیل استفاده از موج‌برهای ابررسانا هیچ‌گونه گرمای اضافی تولید نمی‌شود.
undefined کد خبر: 20241008-3217کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/28909#آلمان #کیوبیت

۱۵:۱۸

۱۸ مهر

thumnail
«طراحی صفحات خورشیدی سبک با قابلیت مقاومت در برابر تگرگ»
محققان موسسه فرانهوفر در آلمان، صفحات خورشیدی جدیدی را برای وسایل‌نقلیه برقی طراحی کرده‌اند که از بَسپارهای (پلیمرهای) تقویت شده با الیاف شیشه ساخته شده است. صفحات خورشیدی معمولی اغلب از مواد سنگین ساخته می‌شوند اما صفحات خورشیدی جدید در مقایسه با آن‌ها ۴۴ تا ۷۴ درصد سبک‌تر هستند و در عین حال می‌توانند نور خورشید بیشتری را برای تولید برق جذب کنند. لازم به ذکر است که بَسپارهای مورد استفاده در این صفحات خورشیدی از جنس اتیلن تترا فلوئورواتیلن هستند که به اندازه کافی مقاوم است، به‌گونه‌ای که صفحات خورشیدی را در برابر ضربات تگرک سالم نگه می‌دارد. از سوی دیگر، قرار است صفحات خورشیدی جدید با ضخامت‌ها و وزن‌های مختلف ساخته شوند. ماده مورد استفاده در این صفحات خورشیدی، ارزان‌تر است و بازده بیشتری دارد و مقاومت آن در برابر هرگونه فشار یا ضربات مکانیکی نیز بیشتر است. گفتنی‌ست در یک آزمایش شبیه‌سازی شده، دانه‌های بزرگ تگرگ به صفحات خورشیدی مذکور اصابت کرد و هیچ‌گونه ترک یا شکستگی در این صفحات مشاهده نشد. محققان قصد دارند قابلیت مواد مورد استفاده در این صفحات خورشیدی را در برابر رطوبت و اشعه فرابنفش خورشید افزایش دهند و آن‌ها را در مقیاس بزرگ تولید کنند.
undefined کد خبر: 20241009-3218کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/28923#آلمان #صفحات‌خورشیدی

۱۵:۰۷

thumnail
«آزمایش موفقیت‌آمیز نخستین کشتی برقیِ خودران از راه دورِ جهان در سوئد»
یک شرکت حمل‌ونقل در نروژ موسوم به Torghatten Midt، نخستین کشتی برقیِ خودران با قابلیت کنترل از راه دور در جهان را ساخته است که MF Estelle نام دارد و نخستین سفر خود را بین دو جزیره بزرگ در استکهلم با موفقیت به اتمام رسانده است. این کشتی ۱۲ متری و ۱۸ تُنی که در سفر خود در استکهلم از هیچ‌گونه نیروی انسانی استفاده نکرده است، توسط فناوری‌های پیشرفته از راه دور، از فاصله ۶۰۰ کیلومتری در نروژ کنترل شده است. این کشتی به یک سامانه ناوبری خودرانِ پیشرفته مجهز است که توسط دانشگاه علم و صنعت نروژ توسعه یافته است. انرژی لازم برای سامانه کشتی توسط برق تامین می‌شود که به‌نوبه‌خود، توسط صفحات خورشیدی موجود در کشتی تامین می‌شود. کشتی مذکور همچنین دارای حسگرهای پیشرفته از جمله رادار، لیدار، حسگرهای اولتراسونیک، دوربین‌، هوش‌مصنوعی و جی‌پی‌اس است تا به تسهیل ناوبری آن کمک کنند. بدنه کشتی از جنس فیبر کربن ساخته شده است که وزن آن را به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و منجر به بهینه‌سازی مصرف انرژی در طول سفر می‌شود. در حال حاضر، کشتی فقط می‌تواند با مرکز کنترل ارتباطات یکطرفه داشته باشد، اما سازنده قصد دارد با کمک فناوری ۵جی، امکان برقراری ارتباطات دوطرفه را فراهم کند. لازم به ذکر است که این کشتی هیچ‌گونه‌ آلاینده‌ای را منتشر نمی‌کند و به توسعه حمل‌ونقل دوستدار محیط‌زیست کمک می‌کند.
undefined کد خبر: 20241009-2162کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/28926#نروژ #کشتی‌برقی

۱۵:۰۷

۲۰ مهر

thumnail
«راه‌اندازی بزرگ‌ترین رایانه کوانتومی فوتونیک در اروپا»
محققان دانشگاه پادربورن در آلمان، بزرگ‌ترین رایانه کوانتومی فوتونیک در اروپا را با موفقیت راه‌اندازی کردند. رایانه‌های کوانتومی، عملیات خود را به کمک ویژگی‌های مکانیکی کوانتومی انجام می‌دهند اما درصد خطا در آن‌ها بالاست. محققان برای غلبه بر این چالش، رایانه‌های کوانتومی فوتونیک جدید را معرفی کرده‌اند که PaQS نام دارند. رایانه‌های کوانتومی فوتونیک که می‌توان از آن‌ها در دمای معمولی اتاق استفاده کرد و کار با آن‌ها ساده است، از فوتون‌ها یا ذرات نور برای انجام کارهای محاسباتی استفاده می‌کنند. یکی از مشکلات این نوع رایانه‌ها نیز، اتلاف نور است اما محققان در آخرین نسخه، مشکل مذکور را برطرف کرده‌اند. در این روش، از دستگاه نمونه‌برداری بوزون گاوسی استفاده شده است تا محل اتلاف نور مشخص و جلوی آن گرفته شود. نمونه‌‌برداری بوزون گاوسی (GBS)، فرآیندی است که در آن فوتون‌ها در حالت بسیار درهم‌تنیده اندازه‌گیری می‌شوند و رویکردی مهم در رایانش کوانتومی است. لازم به ذکر است که در این روش نمونه‌برداری، شبکه‌ای از روابط و مکانیک فوتون‌ها بررسی و محل خروج یا اتلاف نور به دقت مشخص می‌شود. گفتنی‌ست این رایانه‌های کوانتومی، به انسان‌ها در انجام محاسبات پیشرفته در مدت زمان کوتاه کمک می‌کنند و می‌توانند برای حل مسائل پیچیده در دنیای واقعی، مانند کشف دارو، تولید، تدارکات و تامین مالی استفاده شوند.
undefined کد خبر: 20241011-5255کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/28960#آلمان #کوانتوم

۱۷:۵۸

thumnail
«نصب صفحات خورشیدی عمودی در استادیوم فوتبال برای تولید انرژی»
با هدف تبدیل مکان‌های عمومی به فضای جدیدی برای تولید انرژی پاک و کاهش انتشار دی‌اکسیدکربن، مقامات نروژی به‌تازگی بزرگ‌ترین صفحات خورشیدی عمودی در جهان را در سقف استادیوم ملی فوتبال این کشور نصب کرد‌ه‌اند. در این روش، ۱۲۴۲ صفحه خورشیدی به شکل مربع‌های کوچک در سراسر بام استادیوم به صورت عمودی نصب شده است. این صفحات خورشیدی، دووجهی هستند و دو طرف فعال دارند که قادر به جذب انرژی خورشیدی است. لازم به ذکر است که صفحات مذکور در نگاه اول، بسیار شکننده و آسیب‌پذیر به نظر می‌رسند اما قابلیت زیادی برای تبدیل نور خورشید به برق دارند. این صفحات به‌طور مستقیم رو به خورشید هستند و جهت آن‌ها از شمال به جنوب تنظیم شده است تا بیشینه نور خورشید را در زمان اوج مصرف در اوایل بعدازظهر، جذب کند. این‌گونه جهت‌گیری موجب می‌شود در زمستان که قیمت برق بالاتر است، انرژی بیشتری توسط صفحات یادشده تولید شود. صفحات خورشیدی عمودی، از اثر سپیدایی (درصد بازتاب نور از سطح یک جسم) در فصل زمستان استفاده می‌کنند، بدین صورت که نشستن برف بین ردیف‌های آن‌ها، نور خورشید را در صفحات منعکس می‌کند و بازده انرژی را افزایش می‌دهد و صفحات به صورت بی‌وقفه به عملکرد خود ادامه می‌دهند. این در حالیست که صفحات خورشیدی افقی هنگام مواجهه با برف یا طوفان، صدمه می‌بینند و نیاز به تعمیر یا پاکسازی دارند و بدین‌ترتیب، تامین انرژی برای چندین روز مختل می‌شود. گفتنی‌ست بازده صفحات خورشیدی عمودی در مقایسه با صفحات خورشیدی رایج، ۲۰ درصد بیشتر است و یک روش مناسب برای تامین انرژی در مناطق کم‌نور محسوب می‌شود.
undefined کد خبر: 20241011-3219کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/28966#نروژ #صفحات‌خورشیدی

۱۸:۰۰

thumnail
«رونمایی از نمونه اولیه موتورهای بیوگاز برای وسایل‌نقلیه»
شرکت سوئدی اسکانیا، به‌تازگی از نمونه اولیه موتورهای بیوگاز خود رونمایی کرده است که می‌تواند یک جایگزین برای موتورهای هیدروژنی یا مبتنی‌بر سایر انرژی‌های تجدیدپذیر باشد. حجم موتورهای بیوگاز جدید اسکانیا، ۱۳ لیتر و بیشینه قدرت آن‌ها ۴۶۰ اسب بخار است. تزریق سوخت به این موتورها، توسط سامانه‌های پیشرفته انجام می‌شود و میزان انتشار آلاینده توسط سازوکار چرخش دود خروجی موتور (EGR) کنترل می‌شود. یکی از انواع این موتورها که OC13 نام دارد، دارای بیشینه توان خروجی ۴۲۰ اسب بخار به‌ازای ۱۹۰۰ دور در دقیقه و بیشینه گشتاور ۲۱۰۰ نیوتن متر است. لازم به ذکر است که موتورهای مذکور از سوخت‌های زیستی مختلف مانند گاز طبیعی مایع زیستی یا گاز طبیعی فشرده زیستی استفاده می‌کنند که انتشار انواع آلاینده‌ها اعم از دی‌‌اکسیدکربن را تا ۹۰ درصد کاهش می‌دهد. گفتنی‌ست اسکانیا از نمونه اولیه این موتورها در وسایل‌نقلیه سنگین استفاده کرده است و قصد دارد ضمن تجاری‌سازی در مقیاس بزرگ، آن‌ها را به کشورهای دنیا صادر کند.
undefined کد خبر: 20241011-2163کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/28963#سوئد #موتور

۱۸:۰۰

۲۱ مهر

thumnail
«طراحی یک میکرو ربات با قابلیت حرکت در مایعات چسبنده»
محققان دانشگاه تامپره در فنلاند با کمک محققان دانشگاه آنهویی جیانژو در چین، یک میکرو ربات حلقوی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند به صورت خودکار در مایعات چسبناک حرکت کند. این میکرو ربات که ظاهری حلقوی دارد، از یک مایع مصنوعی موسوم به الاستومر کریستالی ساخته شده است که در برابر نور لیزر قرار می‌گیرد و اندکی گرم می‌شود. هنگامی که الاستومر گرم شد، در اثر تعامل نیروهای استاتیک و دینامیک، خودبه‌خود می‌چرخد. نیروهای حاصل از الاستومر به‌ اندازه‌ای قدرتمند است که باعث می‌شود میکرو ربات به راحتی در یک محیط چسبناک حرکت کند. لازم به ذکر است که محققان در گذشته برای بررسی ریزاندامگان از میکروسکوپ‌های ویژه استفاده کرده‌اند اما آن‌ها اغلب از کارایی لازم برخوردار نبوده و یافته‌های کافی را فراهم نمی‌کردند. گفتنی‌ست محققان قصد دارند از این میکرو ربات برای کاربردهای پزشکی مانند انتقال دارو یا رفع انسداد رگ‌های خونی استفاده کنند.
undefined کد خبر: 20241012-1159کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/28981#فنلاند #ربات

۱۶:۱۸

thumnail
«تولید مواد جدید با قابلیت سرکوب ارتعاش و آلودگی صوتی»
دانشمندان علوم مواد در موسسه فناوری فدرال زوریخ در سوئیس، موفق به ساخت مواد جدیدی شده‌اند که توسط لایه‌های لاستیکی بسیار نازک موسوم به پلی‌دی‌متیل سیلوکسان به هم وصل شده‌اند و ضمن اینکه بسیار محکم هستند، می‌توانند هرگونه ارتعاش و آلودگی صوتی را سرکوب کنند. محققان در نمونه اولیه این مواد از صفحات حاوی سیلیکون و شیشه با ضخامت ۰.۲ تا ۰.۳ میلی‌متر استفاده کردند که توسط لایه‌های لاستیکی با ضخامت چند صد نانومتر به هم متصل شدند. آزمایشات مختلف نشان داد که این مواد یک کامپوزیت جدید هستند که سطح میرایی (سازوکارِ کاهش نوسان و ارتعاش) بالایی دارند. محققان با استفاده از الگوهای رایانه‌ای، ضخامت‌های مختلف را برای این کامپوزیت آزمایش کردند و به این نتیجه رسیدند که کمتر از ۱ درصد حجم این کامپوزیت باید از پلی‌دی‌متیل سیلوکسان و حداقل ۹۹ درصد از حجم آن از شیشه یا سیلیکون تشکیل شود تا بتواند جلوی هرگونه ارتعاش یا آلودگی صوتی را بگیرد. لازم به ذکر است که از این مواد که به راحتی قابل بازیافت هستند، می‌توان در ساخت شیشه پنجره‌ها، محفظه و قطعات خودروها، حسگرهای فضاپیماها و موارد مشابه استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20241012-3220کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/28984#سوئیس #موادپیشرفته

۱۶:۱۹

۲۲ مهر

thumnail
«کشف یک روش جدید برای از بین بردن باکتری با کمک گرافن»
محققان دانشگاه چالمرز در سوئد، یک روش جدید پیشنهاد کرده‌اند که در آن با استفاده از گرافن می‌توان انواع باکتری در سطوح مختلف را از بین برد. در این روش، یک لایه نازک به کمک گرافن به وجود آمده است که ظاهری شبیه ورقه‌های نازک با تعدادی شیارهای تیز دارد و هنگامی که روی سطح مختلف قرار می‌گیرد، باکتری‌های مختلف را جذب و تکه تکه می‌کند. برخلاف انواع آنتی‌بیوتیک‌ها و موادی که برای از بین بردن باکتری استفاده می‌شوند و می‌توانند مقاومت نسبت به باکتری ایجاد کنند، این ورقه‌ها از قدرت جذب بسیار بالا برخوردار هستند و منجر به مقاومت باکتری‌ها نمی‌شوند. محققان، تعدادی آهنربا را اطراف این ورقه‌ها تعبیه کردند که منجر به ایجاد یک میدان مغناطیسی شد و قدرت حرکت باکتری‌ها به سمت ورقه‌های گرافن را افزایش داد. در یک آزمایش، ورقه‌های مذکور روی سطح ادوات جراحی و تعدادی ایمپلنت قرار گرفت و نتایج نشان داد که ۹۹.۹ درصد از باکتری‌های موجود روی این سطوح، با موفقیت از بین رفته‌ است. گفتنی‌ست از این ورقه‌ها می‌توان روی سطوح مختلف مانند پروتزهای مفصل ران، پروتزهای زانو و ایمپلنت‌های دندان استفاده کرد و هرگونه باکتری را از بین برد.
undefined کد خبر: 20241013-1160کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29000#سوئد #گرافن

۱۷:۳۲

۲۳ مهر

thumnail
«توسعه یک نوسا‌ن‌ساز لیزری جدید با خروجی بیشتر»
محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ در سوئیس، یک نوسان‌ساز لیزری توسعه داده‌اند که قدرتمندترین پالس‌های لیزری فوق‌کوتاه را که تاکنون شناخته شده است، تولید می‌کند. این پالس‌های لیزری تولید شده که به‌طور متوسط ۵۵۰ وات برق دارند و بیشینه خروجی آن‌ها ۱۰۰ مگاوات است، طی کمتر از ۱۰ تا ۱۲ ثانیه تولید می‌شوند. یافته‌های محققان نشان می‌دهد که این خروجی و مدت زمان، تاکنون توسط هیچ نوسان‌ساز لیزری دیگری محقق نشده است. در روش‌های رایج، از دستگاه‌های عادی برای تولید و شلیک پرتوهای لیزر با استفاده از یک منبع انرژی پایدار استفاده می‌شود اما نوسان‌ساز جدید از سازوکاری موسوم به فن کلیدزنی کیو (Q-Switching) استفاده می‌کند که منجر به تولید پالس‌های کوتاه در مدت زمان اندک می‌شود. در این سازوکار، از آینه‌های مخصوص موسوم به SESAM استفاده می‌شود که به صورت خاص کنار هم چیده و باعث عبور پالس‌های لیزر می‌شوند. لازم به ذکر است که در این سازوکار برخلاف روش‌های رایج، نویز ایجاد نمی‌شود و خروجی بیشتر است. گفتنی‌ست پالس‌های مذکور را می‌توان برای انجام کارهای پیچیده مانند فراوری مواد، انواع جراحی مانند لیزیک چشم و حتی توسعه ساعت‌های اتمی استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20241014-5256کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29033#سوئیس #لیزر

۱۶:۲۳

thumnail
«کشف نوع سوم ابررسانا با قابلیت عدم اتلاف انرژی»
گروهی از محققان ایتالیایی، سوئیسی و آلمانی موفق به کشف نوع جدیدی از ابررسانا شده‌اند که اتلاف انرژی ندارد و می‌تواند تحولات بی‌نظیری را در حوزه محاسبات کوانتومی و رایانه‌های کوانتومی به وجود آورد. ابررساناها، بیش از یک قرن پیش و به دلیل قابلیت خود در هدایت جریان الکتریکی بدون هیچ‌گونه مقاومت شاخته شدند. این قابلیت در ابتدا فقط تحت شرایط محدود، یعنی هنگامی که دما کمتر از صفر درجه سانتی‌گراد بود، وجود داشت. در سال‌های بعد، محققان ابررساناهای جدید با قابلیت عملکرد در دماهای بالاتر را کشف و معرفی کردند و از آن‌ها در زمینه‌های مختلف مانند MRI و محاسبات کوانتومی استفاده کردند. در حال حاضر، نوع سوم از ابررساناها کشف شده است که برخلاف انواع دیگر، فاقد هسته‌های با مقاومت الکتریکی هستند و بدون ایجاد هیچ مقاومتی حرکت می‌کنند. این ویژگی منحصربه‌فرد به معنای آن است که ابررساناهای نوع سوم حتی در حضور میدان‌های مغناطیسی قوی، خاصیت ابررسانایی خود را حفظ می‌کنند. شرکت‌های فعال در حوزه محاسبات کوانتومی، به دنبال توسعه کیوبیت‌های ابررسانایی هستند که بتوانند در دماهای بالاتر کار کنند و نتایج شبیه‌سازی‌های آن‌ها نشان داد که ابررسانای نوع سوم از این قابلیت برخوردار است.
undefined کد خبر: 20241014-3221کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29030#اروپا #ابررسانا

۱۶:۲۴

thumnail
«راه‌اندازی یک نیروگاه در اسپانیا برای تولید هیدروژن پایدار»
یک شرکت اسپانیایی فعال در حوزه نفت و گاز موسوم به CEPSA، یک نیروگاه هیدروژن جدید را در پارک انرژی La Rabida نصب کرده است. این نیروگاه که از شش تخته جاذب و یک کمپرسور ساخته شده است، قرار است هیدروژن با خلوص بالا تولید کند و به تقاضای فزاینده آن در شبکه انرژی پاسخ دهد. در نیروگاه مذکور از فرآیند جذب نوسان فشار (PSA) استفاده می‌شود که روشی برای جداسازی بعضی گازها (مانند هیدروژن) از یک مخلوط گازی (مثل هوا)، تحت فشار است. این فرآیند که اثرات مخرب بر محیط‌زیست ندارد و منجر به استخراج هیدروژن خالص می‌شود، در دمای معمولی اتاق کار می‌کند و با تقطیر برودتی که معمولاً برای جداسازی گازها استفاده می‌شود، تفاوت بسیاری دارد. پارک انرژی La Rabida در گذشته از راهبردهای نوآورانه برای تامین انرژی استفاده کرده است. به‌عنوان مثال، این پارک در سال ۲۰۲۳ از روغن پخت‌وپز برای تولید سوخت‌های زیستی پیشرفته استفاده کرد. از سوی دیگر، پارک مذکور یک تاسیسات کاملا جدید را برای تولید گازوئیل پایدار از روغن‌های گیاهی، بقایای گیاهی یا چربی‌های مختلف با منشاء حیوانی راه‌اندازی کرد. گفتنی‌ست هیدروژن حاصل از این نیروگاه را می‌توان برای خودروهای هیبریدی که با سوخت هیدروژن کار می‌کنند و سایر فناوری‌های نیازمند هیدروژن استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20241014-4208کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29027#اسپانیا #هیدروژن

۱۶:۲۴

۲۴ مهر

thumnail
«معرفی طرح نخستین پهپاد با قابلیت برخاست و فرود عمودی در جهان با سرعت بالا و قابلیت مانورهای پیچیده»
یک شرکت سوئدی، طرح اولیه یک پهپاد با قابلیت برخاست و فرود عمودی (eVTOL) را معرفی کرده است که می‌تواند با بیشینه سرعت ۱۰۲ کیلومتر در ساعت حرکت کند و مانورهای هوایی بیشتری را در مسیرهای پر از پیچ‌وخم انجام دهد. این پهپاد که Jetson ONE نام دارد، از بدنه بسیار سبک با جنس آلومینیوم و فیبر کربن و یک پیشرانه الکتریکی قدرتمند برخوردار است که باعث می‌شود حرکات چابک و بی‌نظیری در آسمان داشته باشد. پهپاد مذکور، همچنین هشت موتور دارد که هر کدام یک ملخ را به حرکت در می‌آورند و مجموع توان خروجی آن ۱۲۰ کیلووات است. سامانه محرکه پهپاد، امکان پرواز تا تقریباً ۲۰ دقیقه را فراهم می‌کند. این پهپاد که از وزن ۱۱۵ کیلوگرم برخوردار است و می‌تواند یک نفر خلبان با بیشینه وزن ۹۵ کیلوگرم را در خود جای دهد، با از دست دادن یک موتور نیز می‌تواند به پرواز خود ادامه دهد و عملکرد فرود خودکار برای مواقع اضطراری را فعال کند. پهپاد مذکور از سامانه‌های پرواز مبتنی‌بر حسگر استفاده می‌کند و یک سامانه کنترل خودکار پیشرفته دارد که می‌تواند چندین روتور را به‌طور همزمان مدیریت کند. یک رایانه بصری نیز در این پهپاد نصب شده است که به خلبان کمک می‌کند ارتفاع و جهت پرواز را با دقت کنترل کند. لازم به ذکر است که این پهپاد به فناوری هدایت پروازِ برقی یا پرواز با سیم (fly-by-wire) مجهز شده است که باعث می‌شود ایمنی پرواز افزایش یابد و یک خلبان با تجربه اندک نیز بتواند پهپاد را هنگام برخاستن، پرواز و فرود به دقت کنترل کند. گفتنی‌ست پیش‌فروش این پهپاد برای سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ انجام شده است که نشان‌دهنده تقاضای بالای بازار برای آن است.
undefined کد خبر: 20241015-2164کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29051#سوئد #پهپاد

۱۵:۲۵

thumnail
«توسعه یک ربات برای رهبری ارکستر»
دانشمندان در آلمان، یک ربات رهبر ارکستر موسوم به MAiRA توسعه داده‌اند که برای نخستین بار در کنسرت Dresden Sinfoniker ایفای نقش کرد. ربات‌هایی که رهبری ارکستر می‌کنند، خبر از تغییرات جدیدی در دنیای موسیقی می‌دهند. آن‌ها درست مثل انسان‌ها به روی صحنه اجرا می‌روند و یک ارکستر موسیقی را رهبری می‌کنند. این ربات از سه بازو تشکیل شده است و هر بازو دارای ۷ مفصل است که می‌توانند در تمام جهات بچرخند و طول آن‌ها نیز می‌تواند کوتاه یا بلند شود. هر بازو دارای تعدادی اجزای فرعی است که نوری مشابه لیزر ساطع می‌کنند و برای افزایش جذابیت ربات هنگام رهبری ارکستر استفاده می‌شوند. کنسرت Dresden Sinfoniker شامل دو بخش بود که بخش اول آن توسط نیروهای انسانی و بخش دوم توسط این ربات هدایت شد. بازوهای ربات به‌گونه‌ای توسط هوش‌مصنوعی تنظیم شده‌اند که می‌توانند حرکات چوب رهبر ارکستر را به ظرافت تکرار کنند. در گذشته، یک ربات آندرویدی به نام EVER 6 با طول ۱.۸، در کنسرت ملی کره جنوبی روی سکوی رهبری ارکستر رفت و ارکستر را با موفقیت رهبری کرد. گفتنی‌ست محققان قصد دارند قابلیت‌های این ربات‌ها را با کمک فناوری‌های هوش‌مصنوعی و یادگیری ماشین تقویت کنند.
undefined کد خبر: 20241015-5257کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29054#آلمان #ربات

۱۵:۲۶

۲۵ مهر

thumnail
«رونمایی از نخستین باتری با آند کاملا سیلیکونی در جهان با قابلیت شارژ سریع»
شرکت تایوانی ProLogium با بکارگیری فناوری‌های ساخت باتری از شرکت آلمانی FEV، از یک باتری جدید رونمایی کرده است که آند آن کاملا از سیلیکون ساخته شده است. این باتری که به‌تازگی در نمایشگاه خودروی پاریس رونمایی شده است، از سرامیک ساخته شده است و در مقایسه با باتری‌های لیتیوم-یون، چگالی بیشتری دارد. لازم به ذکر است که ظرفیت این باتری‌ها ۷۷ درصد بیشتر از باتری‌های لیتیوم-فسفات-آهن (کمتر از ۲۰۰ وات) و لیتیوم-نیکل-منگنز-کبالت (۳۰۰ وات) است. آزمایشات نشان داده است که این باتری می‌تواند طی ۵ دقیقه از ۵ درصد به ۶۰ درصد شارژ و طی ۸.۵ دقیقه به ۸۰ درصد شارژ برسد و زمان شارژ برای خودروهای برقی را کاهش دهد. از سوی دیگر، ظرفیت این باتری معادل ۶۶ درصد از کل ظرفیت انرژی باتری‌های لیتیوم-یون است و در عین حال می‌تواند وزن یک خودروی برقی را تا ۳۰۰ کیلوگرم کاهش دهد. باتری مذکور بعد از فقط ۵ دقیقه شارژ، بُرد یک خودروی برقی را تا ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت افزایش می‌دهد. گفتنی‌ست استفاده از طراحی پودمانی (ماژولار) در این باتری باعث تسهیل تعمیرات آن و قابلیت استفاده مجدد در سایر خودروهای برقی شده است.
undefined کد خبر: 20241016-3222کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29068#آلمان #باتری

۱۵:۵۵

thumnail
«راه‌اندازی یک طرح جدید برای آزمایش فناوری شارژ دوطرفه»
مقامات هلندی، یک طرح موسوم به ROBUST راه‌اندازی کرده‌اند که قرار است فناوری شارژ دوطرفه در خودروهای برقی را آزمایش کند. فناوری شارژ دوطرفه، باعث می‌شود یک خودروی برقی بتواند همزمان جریان برق را دریافت و تامین کند. به عبارت دیگر، خودروی برقی می‌تواند انرژِی ذخیره شده در باتری خود را از جریان مستقیم (DC) به جریان متناوب (AC) تبدیل و وارد شبکه برق کند تا در صورت نیاز، انرژی سایر دستگاه‌های برقی تامین شود. براساس این فناوری، خودروی برقی می‌تواند برق را در ساعات با تقاضای برق کمتر ذخیره کند و در ساعات پرتقاضا که برق گران‌تر است، آن را وارد شبکه برق کند و بدین‌ترتیب یک تعادل نیز بین عرضه و تقاضای برق برقرار می‌شود. یک خودروی برقی مجهز به فناوری شارژ دوطرفه، می‌تواند برای شارژ مجدد یک خودروی برقی دیگر نیز استفاده شود. این یک ویژگی مفید برای کمک به افرادی است که یک خودروی برقی با شارژ کم دارند و هیچ ایستگاه شارژی در نزدیکی آ‌ن‌ها نیست.
undefined کد خبر: 20241016-5258کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29071#هلند #شارژدوطرفه

۱۵:۵۵

thumnail
«رونمایی از یک سامانه جدید در پهپادها برای فریب دشمن»
یک شرکت ایتالیایی، به‌تازگی از جدیدترین سامانه جنگ الکترونیک خود رونمایی کرده است که می‌توان از آن در هواپیما، پهپاد و موشک استفاده کرد. این سامانه که برایت استورم (BriteStorm) نام دارد، می‌تواند رادارهای دشمن را تحت تاثیر قرار و آن‌ها را فریب دهد. این سامانه را می‌توان روی پهپادهای وینگمن (Wingman) نصب کرد تا ساختارهای شبح‌مانند را از جنگده‌های جت شکل دهد و برای محافظت از جنگنده‌های واقعی، با کمک آن‌ها دشمن را فریب دهد. از سوی دیگر، BriteStorm می‌تواند به‌عنوان یک دستگاه ایجاد پارازیت عمل کند و با جذب (امواج) رادارهای ورودی، شبیه‌سازی فرکانس‌های آن‌ها و ارسال یک سیگنال بازگشت اشتباه، رادار را فریب دهد. لازم به ذکر است که BriteStorm از وزن ۲.۵ کیلوگرم برخوردار است و از یک آنتن مخصوص و پودمان‌های (ماژول‌های) رادار ساخته شده است. این سامانه که در برابر انواع رادارهای نظارتی، هدف‌گیر و ردیابی موثر است، می‌تواند با کمک فناوری حافظه فرکانس رادیویی دیجیتال (DRFM)، تعدادی هدف ساختگی ایجاد کند و شبکه‌های یکپارچه دفاع هوایی دشمن (ADS) را سردرگم و در عین حال از نیروهایِ خودی ضمن انجام ماموریت محافظت کند.
undefined کد خبر: 20241016-2165کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29074#ایتالیا #پهپاد

۱۵:۵۶

۲۷ مهر

thumnail
طراحی یک ابزار جدید برای مطالعه شبکه‌های عصبی و فعالیت مغز در انسان
محققان موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان در سوئیس، یک ابزار منحصربفرد به شکل گُل توسعه داده‌اند که e-Flower نام دارد و قرار است برای مطالعه شبکه‌های عصبی بدن انسان و درک نحوه عملکرد مغز استفاده شود. این ابزار به مطالعه دقیق گانگلیون‌ها (توده‌های تشکیل شده از سلول‌های عصبی)، بدون آسیب رساندن به آن‌ها، کمک می‌کند و ضمن تشکیل الگوهای سه‌بعدی، درک انسان را از عملکرد آن‌ها بهبود می‌بخشد. این ابزار، همچنین کارآمدی بیشتری در مقایسه با ارگانوئیدها دارد و می‌تواند ساختارهای مینیاتوری از بافت‌های مغز و سلول‌های عصبی را به‌گونه‌ای تشکیل دهد که به راحتی قابل بررسی باشند. لازم به ذکر است که ارگانوئیدها، سامانه‌های کشت سلولی سه‌بعدی هستند که می‌توان آن‌ها را شبه‌اندام نامید، زیرا برخی از ویژگی‌های کلیدی مانند عملکرد اندام‌های واقعی را تقلید می‌کنند. ابزار e-Flower از مجموعه‌ای میکروالکترود سه‌بعدی با چیدمان خاص و ۴ گلبرگ از جنس پلاتین طراحی شده است و انعطاف‌پذیری آن باعث می‌شود تا به آرامی اطراف سلول‌های عصبی حرکت و سیگنال‌ها آن‌ها را ثبت کند. یک هیدروژل نرم در ساختار گلبرگ‌ها وجود دارد که حرکات ظریف گلبرگ‌ها را تسهیل می‌کند. گفتنی‌ست یافته‌های حاصل از این گلبرگ‌ها را می‌توان به صورت یک الگو برای مطالعه و درک دقیق‌تر سلول‌های عصبی و فعالیت‌های مغز و همچنین کمک به درمان بیماری‌های مغز و اعصاب استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20241018-1161کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/29112#سوئیس #پزشکی

۱۷:۳۹

۲۸ مهر

thumnail
رونمایی از یک راکتور جدید برای انجام تحقیقات پیشرفته
مؤسسه رآکتور در دانشگاه صنعتی دلفت هلند، به‌تازگی تاسیسات جدیدی را به‌عنوان یک مرکز پژوهشی پیشرفته راه‌اندازی کرده است که یک راکتور پیشرفته در آن استفاده شده است. این راکتور، به یک خنک‌کننده جدید مجهز شده است که در دمای منفی ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد نوترون تولید می‌کند و منجر به افزایش سرعت و کیفیت واکنش‌های هسته‌ای در راکتور می‌شود. بدین‌ترتیب، محققان می‌توانند آزمایشات هسته‌ای را که قبلا ساعت‌ها به طول می‌انجامید، طی چند دقیقه انجام دهند. دولت هلند، مدت‌هاست که بر لزوم دستیابی به استقلال انرژی از طریق ترکیبی متنوع از منابع انرژی تجدیدپذیر، از جمله انرژی هسته‌ای تاکید کرده است. راکتور جدید از نفش مهمی در حمایت از این موضوع برخوردار است. گفتنی‌‌ست یافته‌های حاصل از راکتور در این تاسیسات می‌تواند به توسعه مواد جدید برای صفحات خورشیدی، باتری‌ها، سامانه‌های سرمایش و گرمایش، انجام آزمایشات هسته‌ای در زمینه پزشکی مانند سرطان کمک کند.
undefined کد خبر: 20241017-3223کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاundefined بله
#هلند #راکتور

۵:۵۵