عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در اروپاع

علم، فناوری و نوآوری در اروپا

۵۹۹عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در اروپاع
۵۹۹ عضو

علم، فناوری و نوآوری در اروپا

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری و نوآوری در اروپا ایجاد شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۳۱ فروردین

thumnail
«ساخت نانوکریستال با قابلیت انهدام باکتری»
محققان مؤسسه تحقیقات شیمیایی کاتالونیا در اسپانیا، موفق به ساخت نوعی نانوکریستال شده‌اند که شامل چهار میله است و با چرخش زیر نور و حرکت در یک مایع مانند آب، هرگونه باکتری را منهدم می‌کند و می‌تواند برای نابودی باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک یا هرگونه درمان رایج، استفاده شود. در این روش، نانوکریستال‌ها و میله‌های آن از جنس فسفات نقره ساخته شده‌اند و نقره از خواص ضدباکتریایی برخوردار است. هنگامی که نانوکریستال‌های مذکور با عرض ۵ میکرومتر در آب و یا در معرض نور قرار می‌گیرند، شروع به حل شدن می‌کنند و اکسیژن، یون‌های نقره و رادیکال‌های آزاد را برجای می‌گذارند. یون‌های نقره‌ می‌توانند دیواره‌های باکتری‌ها را در آب ضعیف کنند و در نهایت از بین ببرند. گفتنی‌ست باکتری‌ها سالانه منجر به فوت بیش از ۲.۸ میلیون نفر می‌شوند و این روش می‌تواند برای مقابله با این چالش سودمند باشد.
undefined کد خبر: 20240419-1123کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24839#اسپانیا #پزشکی

۱۵:۵۵

۲ اردیبهشت

thumnail
«ساخت صفحات خورشیدی جدید با قابلیت تامین انرژی پهپادها»
محققان دانشگاه یوهانس‌کپلر در اتریش، موفق به ساخت صفحات خورشیدی بسیار سبک و انعطاف‌پذیر شده‌اند که تولید انرژی خودکفا و بلندمدت را امکان‌پذیر می‌کند. یک ماده جدید موسوم به پروسکایت، به‌عنوان جایگزین در ساخت این صفحات خورشیدی استفاده شده است که قدرت زیادی در تبدیل نور خورشید به برق دارد. صفحات خورشیدی مذکور که ۲۰ برابر نازک‌تر از تار موی انسان هستند، از بازده ۲۰.۱ درصد و انعطاف‌پذیری کمتر از ۲.۵ میکرومتر برخوردارند و می‌توانند انرژی وسایل برقی را در هر مکانی که نور خورشید وجود دارد، تامین کنند. این نوع صفحات خورشیدی، همچنین در برابر گاز و رطوبت نفوذناپذیر هستند و بسترهای پلاستیکی شفاف همراه با مواد فتوولتائیک در آن‌ها استفاده شده است. محققان از این صفحات خورشیدی در یک پهپاد استفاده کردند و نتایج نشان داد که پهپاد مذکور می‌تواند به‌طور مستقل کار کند و چرخه‌های متوالی شارژ، پرواز و شارژ مجدد را بدون نیاز به کابل کامل کند. گفتنی‌ست از این صفحات خورشیدی می‌توان در نقشه‌برداری در مقیاس بزرگ، تولید انرژی خورشیدی در فضا، ماموریت‌های جستجو و اکتشافات منظومه شمسی استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20240421-2122کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24881#اتریش #پهپاد

۱۱:۱۶

thumnail
«ساخت یک ربات با الهام از پنگوئن»
محققان یک شرکت آلمانی، موفق به ساخت یک ربات خودکار با قابلیت حرکت در زیرِ آب شده‌اند که می‌تواند با سرعت ۱۰ گره در ساعت حرکت کند و با استفاده از هوش‌مصنوعی، از زیر آب نقشه‌برداری کند. طول این ربات پنگوئنی، ۱۱۲۰ میلی‌متر و وزن آن کمتر از ۲۵ کیلوگرم است و از خطوط دوکی‌شکل مشابه یک پنگوئن در آن استفاده شده است که کارایی هیدرودینامیکی را بیشینه و آن را سریع و چابک می‌کند تا بتواند تا پنج متر بر ثانیه سرعت گیرد. ربات مذکور، همچنین دارای یک آنتن چندمنظوره جمع‌شونده و خودکار است که استقامت و محدوده ارتباطی را هنگام قرار گرفتن در سطح افزایش می‌دهد. این ربات، به یک پودمان (ماژول) ارتباط سطحی با قابلیت‌های بی‌سیم و رادیویی ۸۶۸ مگاهرتز مجهز است که تعامل یکپارچه با کارورهای بالای آب را تضمین می‌کند. چراغ قوه‌های پرقدرت نیز بر روی بدنه این ربات تعبیه شده است که مکان‌یابی و بازیابی آسان را در شرایط مختلف زیر آب، تسهیل می‌کند. این ربات‌، مجهز به حسگر‌هایی است که امکان جمع‌آوری داده‌هایی مانند رسانایی، اکسیژن، دما، فشار و فلورسانس آب را در اعماق زیاد فراهم می‌کند. تصویربرداری صوتی از بستر دریا با استفاده از سونار اسکن جانبی نیز، امکان‌پذیر است. علاوه‌براین، دو دوربین فول‌اچ‌دی با چراغ‌های ال‌ای‌دی قابل‌تنظیم، یکی به سمت پایین و دیگری به سمت جلو با زاویه ۴۵ درجه، به کاربر این امکان را می‌دهد که اطراف ربات را به صورت بصری شناسایی کند.
undefined کد خبر: 20240421-5197کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24877#آلمان #ربات

۱۱:۱۶

۳ اردیبهشت

thumnail
«عزم نروژ برای ساخت بزرگ‌ترین کشتی هیدروژنی جهان»
با هدف کاهش میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، سازمان حمل‌ونقل نروژ، شرکت کشتی‌سازی میکلبوست را برای ساخت دو کشتی هیدروژنی انتخاب کرده است تا فاصله ۲۷۸ کیلومتری بین شهر‌های بودو و لوفوتن را طی کنند. اهمیت این پروژه آنجاست که حمل‌ونقل مسافر با سوخت هیدروژن در چنین مسیر سخت و طولانی قبلا هرگز انجام نشده است. تمام ملاحظات ایمنی باید در طراحی و راه‌حل‌های فنی برای کشتی‌هایی که مسافت‌های طولانی را در آبراه‌های دشوار طی می‌کنند، در نظر گرفته و استاندارد‌های ایمنی برای کلاس کاملا جدیدی از کشتی‌ها ارائه شود. قرار است این کشتی‌ها که بزرگ‌ترین کشتی‌های هیدروژنی جهان محسوب می‌شوند، از هیدروژن سبز به‌عنوان منبع اصلی سوخت استفاده می‌کنند و حداقل ۸۵ درصد از مسافت خود را در حین حرکت در آب‌های قطب شمال، با این نوع سوخت طی می‌کنند. این کشتی‌ها به دلیل سرعت متوسط ۱۷ گره دریایی با شرایط چالش برانگیزی مواجه می‌شوند، اما به گونه‌ای طراحی می‌شوند که به طور موثر با آن‌‌ها برخورد کنند. واحدهای ذخیره هیدروژن آن‌ها، سوخت پیل‌های سوختی را تامین خواهد کرد که برای تامین انرژی سامانه‌های کمکی و نیروی محرکه کشتی‌، انرژی را به برق تبدیل خواهد کرد. گفتنی‌ست شرکت نروژی میکلباست، این کشتی‌ها را طراحی خواهد کرد و در سال ۲۰۲۶ تحویل خواهد داد.
undefined کد خبر: 20240422-2123کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24894#نروژ #کشتی

۱۵:۰۰

thumnail
«ساخت بزرگ‌ترین طرح ذخیره‌سازی باتری در اروپا»
یک توسعه‌دهنده هلندی باتری‌، مجوز راه‌اندازی طرح سامانه ذخیره انرژی باتری (BESS) با ظرفیت ۶۰۰مگاوات ساعت/۲۴۰۰مگاوات ساعت در بلژیک را دریافت کرده است که لاک‌پشت سبز گیگا نام دارد. این طرح که قرار است بزرگ‌ترین طرح ذخیره‌سازی باتری در اروپا باشد، در مجاورت یک ایستگاه فشار قوی ۳۸۰ کیلوولتی قرار دارد که توسط اپراتور سامانه انتقال برق بلژیکی اداره می‌شود. این پارک باتری جدید، در یک شهرک صنعتی ساخته خواهد شد که در گذشته محل کارخانه تولید روی بوده است و پیش از اجرای این پروژه، برنامه‌هایی برای احداث یک پارک باتری مشابه در آن توسط یک شرکت انرژی دیگر وجود داشت. انتظار می‌رود ساخت‌وساز این پارک در سال ۲۰۲۵ آغاز شود و تخمین زده می‌شود در سال ۲۰۲۸ تکمیل شود. گفتنی‌ست با راه‌‌اندازی این طرح، قیمت انرژی پایدارتر خواهد شد و اروپا کمتر به واردات انرژی فسیلی وابسته خواهد بود.
undefined کد خبر: 20240422-3144کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24896#هلند #باتری

۱۵:۰۱

۴ اردیبهشت

thumnail
«ابداع یک فناوری جدید برای ساخت پروتزها و ابزار پوشیدنی سبک»
محققان موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان در سوئیس، یک روش جدید کشف کرده‌اند که می‌تواند حوزه رباتیک پوشیدنی و نرم را تغییر دهد. ایجاد محصولات رباتیک نرم و سبک یا دستگاه‌های پوشیدنی بدون به خطر انداختن عملکرد آن‌ها، مدت‌هاست که یک چالش باقی مانده است. استفاده از مواد سنگین نه تنها به انرژی بیشتری برای جابجایی نیاز دارد، بلکه باعث ایجاد ناراحتی بویژه در مورد پوشیدنی‌ها یا پروتزها می‌شود. الاستومرها به عنوان یک ماده محبوب برای چنین کاربردهایی ظاهر شده‌اند. آن‌ها بَسپارهای (پلیمرهای) مصنوعی با طیف وسیعی از خواص مکانیکی هستند. در این روش، محققان از الاستومرهای دانه‌ای دوگانه قابل چاپ سه‌بعدی (DNGE) برای چاپ نمونه اولیه یک انگشت استفاده کردند که با استخوان سفت و سخت و بافت گوشت انعطاف‌پذیر احاطه شده است. ریزذرات الاستومری تولید شده از قطره‌های امولسیون روغن در آب در محلول پیش‌ساز قرار می‌گیرند، در آنجا ترکیبات الاستومری را جذب کرده و متورم می‌شوند. سپس از ریزذرات متورم شده برای ساخت جوهر قابل چاپ سه‌بعدی استفاده می‌شود که برای ایجاد ساختار مورد نظر در یک چاپگر زیستی قرار داده می‌شود. پیش‌ساز در ساختار چاپ سه‌بعدی پلیمریزه می‌شود و شبکه الاستومری دوم را ایجاد می‌کند که کل شیء را سفت و سخت می‌کند.
undefined کد خبر: 20240423-3145کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24906#سوئیس #پروتز

۱۶:۲۷

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای کاهش تلفات پرندگان در برخورد با توربین‌های باد»
یک شرکت دولتی توسعه انرژی سوئدی، روش جدیدی را برای اطلاع از تلفات پرندگان در مزارع بادی فراساحلی ابداع کرده است. در فصول پاییز و زمستان، سالانه میلیون‌ها پرنده از دریای شمال مهاجرت می‌کنند اما پس از مرگ به دریا می‌افتند و برآورد آمار تلفات آن‌ها امکان‌پذیر نیست. در روش جدید، از دوربین‌های مادون‌قرمز استفاده شده است که در گوشه توربین‌ها نصب می‌شوند و طی تمام ساعات روز کار می‌کنند. دوربین‌های مذکور، از هوش‌مصنوعی و نرم‌افزارهای ویژه برای تشخیص اجسام در حال سقوط استفاده می‌کنند و به‌طورخاص برای تشخیص پرندگان برنامه‌ریزی شده‌اند. لازم به ذکر است که این دوربین‌ها، پرندگان کوچک را تا فاصله ۱۲۰ متری و پرندگان بزرگ را تا فاصله ۳۰۰ متری مشاهده می‌کنند، ضمن اینکه فعالیت آن‌ها در هوای تاریک یا هنگام مه متوقف نمی‌شود. این روش قبلاً در مزارع بادی مستقر در خشکی مورد استفاده قرار گرفته بود، اما نخستین بار است که برای توربین‌های بادی فراساحلی استفاده می‌شود. گفتنی‌ست این روش می‌تواند شرایط برخورد پرندگان با توربین‌ها را مشخص و به کاهش مرگ‌ومیر آن‌ها کمک کند. یافته‌ها همچنین نشان داد که پره‌های توربین بادی با رنگ مشکی، نقش مهمی در کاهش تلفات پرندگان دارد.
undefined کد خبر: 20240423-4172کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24910#سوئد #توربین

۱۶:۲۷

۶ اردیبهشت

thumnail
«تولید یک کاتالیزور جدید برای استخراج هیدروژن»
محققان دانشگاه پلی‌تکنیک کاتالونیا و موسسه علوم و نانوفناوری کاتالونیا در اسپانیا، موفق به تولید یک کاتالیزگر نوری جدید با استفاده از نانوذرات فلزی شده‌اند که به تولید هیدروژن از نور خورشید کمک می‌کند. در حال حاضر، قابلیت برخی از نیمه‌رساناها برای آغاز واکنش‌های شیمیایی زیر نور خورشید توسط الکترون‌های برانگیخته، شناخته شده است. دی‌اکسید تیتانیوم یک ماده مقرون‌به‌صرفه و غیرسمّی است که می‌تواند آب و ترکیبات آلی را برای تولید هیدروژن هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، تقسیم کند. با وجود این، کاربرد عملی آن در تولید هیدروژن به دلیل سست شدن سریع الکترون‌های برانگیخته و کاهش کارآیی تولید هیدروژن، محدود شده است. برای غلبه بر این محدودیت، محققان دی‌اکسید تیتانیوم را با نانوذرات فلزی ترکیب کرده‌اند. این نانوذرات به‌عنوان کاتالیزور عمل می‌کنند، حالت برانگیختگی الکترون‌ها را طولانی می‌کنند و احتمال مشارکت آن‌ها را در تولید هیدروژن افزایش می‌دهند.
undefined کد خبر: 20240425-3146کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24948#اسپانیا #کاتالیزور

۱۹:۱۳

thumnail
«ساخت نخستین قایق هل‌دهنده برقی در جهان با قابلیت تامین انرژی از طریق باتری»
یک شرکت هلندی، موفق به تولید نخستین قایق هل‌دهنده برقی در جهان شده است که به کمک باتری کار می‌کند و محموله‌های کاکائو را بین آمستردام و زاندام حمل می‌کند. لازم به ذکر است که باتری از ظرفیت ۲ مگاوات ساعت برخوردار است و قایق می‌تواند مسیر بین مبداء و مقصد را سه بار طی کند و در کارخانه مقصد، هفته‌ای سه بار به کمک انرژی سبز شارژ شود. طراحی این قایق به‌گونه‌ای است که آلودگی صوتی ندارد، بسیار نرم و سریع حرکت می‌کند، هیچ آلاینده‌ای منتشر نمی‌کند و قایقران را از استشمام بوی نامطبوع سوخت‌ موتور حفظ می‌کند. گفتنی‌ست سازندگان انتظار دارند که استفاده از یدک‌کش‌ها، بارج‌ها و این نوع قایق‌ها، انتشار گازهای گلخانه‌ای را سالانه ۱۹۰ هزار تُن کاهش دهند که معادل ۱۵ هزار سفر با کامیون در مسافت مشابه است.
undefined کد خبر: 20240425-2124کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24952#هلند #قایق

۱۹:۱۳

۷ اردیبهشت

thumnail
«ساخت یک خودروی هیبریدی پرسرعت توسط مرسدس بنز»
شرکت آلمانی مرسدس بنز، یک خودروی هیبریدی ساخته است که طی ۲.۷ ثانیه، سرعت آن از صفر به صد کیلومتر بر ساعت می‌رسد. سامانه هیبریدی پیشرانش این خودرو، شامل یک موتور برقی است که روی محور عقبی قرار گرفته و یک موتور ۴ لیتری V8 توربو در قسمت جلوی آن قرار گرفته است که واکنش سریع را امکان‌‌پذیر می‌کند. سامانه مذکور، از قدرت ۸۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۴۲۰ نیوتن متر برخوردار است و باعث می‌شود بیشینه سرعت خودرو به ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت برسد. یک باتری سبک، انرژی موتور برقی با قدرت ۲۰۱ اسب بخار را تامین می‌کند. موتور برقی، به‌طور مستقیم محور عقبی خودرو را فعال می‌کند و در نتیجه پیشرانش خودرو را هنگام افزایش سرعت، بیشتر می‌کند. لازم به ذکر است که موتور برقی، قدرت را به چرخ‌های جلویی نیز منتقل می‌کند.
undefined کد خبر: 20240426-2125کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24982#آلمان #بنز

۱۶:۱۷

thumnail
«ساخت یک اقامتگاه با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی»
یک شرکت پرتغالی، موفق به ساخت یک اقامتگاه ارزان‌قیمت با کمک فناوری چاپ سه‌بعدی شده است. این اقامتگاه دو خوابه با مساحت ۸۰ مترمربع، طی ۱۸ ساعت با کمک چاپگر ساخته شده است و میانگین هزینه ساخت آن ۱۵۰۰ یورو است که در مقایسه با هزینه ۳۱۰۴ یورو برای ساخت اقامتگاه‌های عادی، بسیار کمتر است. چاپگر، مخلوطی شبیه سیمان را از یک نازل بیرون می‌آورد و آن را به شکل لایه لایه روی هم قرار می‌دهد تا ساختار اصلی شکل گیرد. دیوارهای این اقامتگاه از آجرهای چاپ شده ساخته شده است و از کارگران انسانی برای نصب پنجره‌ها، درها، سقف و سایر الحاقات استفاده شده‌است. گفتنی‌ست سازندگان امیدوارند در آینده از مصالح ساختمانی جایگزین مانند خاک و کاه برای چاپ سه‌بعدی استفاده کنند و تا سال ۲۰۳۰ به اهداف کربن‌خنثی دست یابند.
undefined کد خبر: 20240426-5198کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24986#پرتغال #چاپ‌سه‌بُعدی

۱۶:۱۸

thumnail
«ساخت بازوی رباتیک با قابلیت حرکت»
محققان موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان در سوئیس، موفق به ساخت یک بازوی رباتیک شده‌اند که با کمک دَم و بازدم، حرکت و به درک بهتر سیستم عصبی بدن انسان کمک می‌کند. در این روش، یک بازوی رباتیک فیزیکی به قفسه سینه افراد بسته می‌شود که در واقع یک میله است و افراد با تمرکز بر حرکت دیافراگم خود طی دم و بازدم، می‌توانند حسگر این بازوی رباتیک را که بین بازوهای چپ آن‌ها قرار دارد، کنترل کنند و حتی حرکت دهند. هنگامی که این بازو بر روی ۶۱ داوطلب در ۱۵۰ جلسه آزمایش شد، ثابت شد که تسلط بر آن برای اکثر افراد بسیار آسان است. گفتنی‌ست از این بازو می‌توان به‌منظور توسعه دستگاه‌های کمکی برای افراد کم‌توان و ناتوان یا در زمینه توانبخشی استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20240426-1124کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24990#سوئیس #ربات

۱۶:۲۱

۸ اردیبهشت

thumnail
«ساخت نخستین جزیره انرژی مصنوعی در دنیا»
با هدف کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و بهره‌گیری هرچه بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند انرژی بادی و خورشیدی، نخستین جزیره انرژی مصنوعی جهان در سواحل بلژیک ساخته می‌شود. جزیره مذکور که پرنسس الیزابت نام دارد و در ۴۵ کیلومتری سواحل بلژیک واقع شده است، یک منطقه فراساحلی برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در دریای شمال محسوب می‌شود. تاسیسات موجود در این جزیره، به‌عنوان یک شبکه انرژی در دریا عمل می‌کند و انرژی ولتاژ بالا را در جریان مستقیم (HVDC) و جریان متناوب (HVAC) تحویل می‌دهد. این تاسیسات همچنین، به‌عنوان نمونه اولیه برای ساخت اتصالات هیبریدی در آینده، تبادل انرژی بین کشورها و اتصال به مزارع انرژی بادی جدید و آینده در دریای شمال عمل خواهد کرد. مهندسان از ۲.۳ میلیون مترمکعب شن و ماسه برای راه‌اندازی جزیره استفاده خواهند کرد و سازه‌های نگهدارند و ضدآب (Caisson)، دیواره‌های بیرونی جزیره را تشکیل خواهند داد. هر یک از سازه‌های مذکور که از بتن ساخته شده‌اند، دارای ۵۷ متر طول و ۳۰ متر عرض هستند و ساخت هر یک از آن‌ها سه ماه به طول می‌انجامد. مهم‌ترین مرحله در ساخت این سازه‌ها، فرآیند لغزش (slip-forming) است که طی آن، سازه‌ها هر ساعت تقریبا ۱۰ سانتی‌متر طویل می‌شوند و این فرآیند به مدت ده روز ادامه دارد. سازه‌های نهایی، حدود ۲۲ هزار تُن وزن دارند و توسط یک کشتی به بندر منتقل می‌شوند تا به‌عنوان یک منبع ذخیره به شکل موقت در آب قرار گیرند. در اواخر تابستان، سازه‌های مذکور به محل نصب خود در دریای شمال منتقل خواهند شد، جایی‌که انتظار می‌رود ساخت بزرگ‌ترین جزیره انرژی تا سال ۲۰۲۶ تکمیل شود. پس از آن، نصب تجهیزات الکتریکی می‌تواند آغاز شود. گفتنی‌ست پیش‌بینی می‌شود این تاسیسات تا سال ۲۰۳۰ به بهره‌برداری برسد.
undefined کد خبر: 20240427-4173کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24994#بلژیک #جزیره

۱۵:۳۳

thumnail
«راه‌اندازی نخستین تاسیسات ذخیره انرژی تجدیدپذیر در نمک مذاب در جهان»
یک شرکت دانمارکی، نخستین تاسیسات ذخیره انرژی سبز با استفاده از نمک هیدروکسید مذاب را در جهان راه‌اندازی کرده است. یک چالش مهم در بهره‌برداری از انرژی سبز مانند انرژی خورشیدی یا بادی، این است که مازاد این انرژی‌ها به‌گونه‌ای ذخیره شود که در روزهای غیرآفتابی یا غیربادی مورد استفاده قرار گیرد. تاسیسات جدید، مازاد انرژی تجدیدپذیر را برای گرم کردن نمک هیدروکسید تا دمای ۷۰۰ درجه سانتی‌گراد استفاده می‌کند که باعث می‌شود نمک به حالت مذاب تبدیل شود و مادامی‌که در دمای بالا قرار دارد، مقادیر زیادی انرژی در آن ذخیره شده است. جالب اینجاست که نمک هیدروکسید مذاب به‌طورقابل‌توجهی در برابر حرارت مقاوم است و این ویژگی به آن اجازه می‌دهد تا ذخایر عظیم انرژی را با حداقل تلفات، ذخیره کند. انرژی ذخیره شده، یک جایگزین مناسب برای سوخت‌های فسیلیِ مورد استفاده در نیروگاه‌ها و حتی صنایع سنگین است. هنگامی که تولید انرژی تجدیدپذیر به هر دلیلی کاهش می‌یابد، گرمای ذخیره شده در نمک مذاب آزاد می‌شود و انرژی مورد نیاز را فراهم می‌آورد.
undefined کد خبر: 20240427-3147کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/24998#دانمارک #انرژی

۱۵:۳۴

۹ اردیبهشت

thumnail
«راه‌اندازی آب‌شیرین‌کُن شناور برای مبارزه با خشکسالی»
با هدف مقابله با بدترین خشکسالی تاریخ در کاتالونیای اسپانیا، مقامات قصد دارند ۱۳ دستگاه آب‌شیرین‌کُن شناور را در آب‌های این کشور به‌ کار گیرند. در این میان، ۱۲ آب‌شیرین‌کُن در شمال منطقه کاستا براوا و یک مورد در شهر بارسلون راه‌اندازی خواهد شد. در گذشته، از کشتی‌ برای تامین آب مناطق مذکور استفاده می‌شد، اما پیاده‌سازی طرح جدید به عدم بهره‌گیری از این گزینه منجر خواهد شد. برای منطقه کاستا براوا، ۱۲ کارخانه آب‌شیرین‌کُن سیّار حدود ۱۰ میلیون یورو هزینه خواهد داشت که می‌توانند حدود ۳۵ درصد از تقاضای آب منطقه شمال کاستا براوا را تامین کنند. کارخانه مذکور همچنین، سالانه حدود ۶ درصد از مصرف کلانشهر بارسلون را تولید خواهد کرد. کارخانه آب‌شیرین‌کُن شناور هیچ‌گونه هزینه پهلوگیری ندارد، بر ترافیک دریایی تأثیر نمی‌گذارد و حدود ۴۰ هزار مترمکعب تولید روزانه دارد. این رقم تا ۵۰ درصد بیشتر از میانگین ۲۵ هزار مترمکعب در روز است که می‌توان با کشتی‌ها حمل کرد. از نظر قیمت نیز، هزینه تولید آب، حدود ۶ یورو برای هر مترمکعب است، در حالیکه این رقم با کشتی به ۱۰ یورو در مترمکعب افزایش می‌یابد. گفتنی‌ست در اوایل سال جاری و پس از بیش از ‌هزار روز خشکسالی، دولت کاتالونیا وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده است. محدودیت‌های آب حدود شش میلیون نفر را در بارسلون و ۲۰۰ شهر دیگر تحت تاثیر قرار داده است. ساکنان بارسلون در حال حاضر، ۱۶۰ لیتر آب به ازای هر نفر در روز مصرف می‌کنند. سال گذشته نیز دولت اسپانیا، یک طرح ۲.۲ میلیارد یورویی را برای کمک به کشاورزان و مصرف‌کنندگان برای مقابله با خشکسالی‌ پایدار تصویب کرد.
undefined کد خبر: 20240428-5199کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/25035#اسپانیا #آب‌شیرین‌کُن

۱۹:۰۱

thumnail
«پرواز موفقیت‌آمیز یک خودروی پرنده در اسلواکی»
یک شرکت اسلواکیایی، موفق شد نخستین پرواز خودروی پرنده خود به همراه یک مسافر را در باند فرودگاهی این کشور با موفقیت انجام دهد. در این اقدام، خودروی پرنده ابتدا روی باند فرودگاه روی چهار چرخ خود حرکت کرد و سپس با باز شدن بال‌های کنار و عقب و افزایش سرعت، از زمین بلند شد و در هوا معلق ماند، همچنین چند دقیقه بعد به سلامت فرود آمد. این خودروی پرنده که برای انجام همزمان سفرهای زمینی و هوایی طراحی شده است، یک بدنه آیرودینامیک دارد و از جمله ویژگی‌های پیشرفته آن می‌توان به بال‌های جمع شونده، دُم تاشو و سامانه استقرار چتر نجات اشاره کرد. دُم تاشوی آن، نقش مهمی در قابلیت‌های برخاستن مانند هواپیماهای رایج دارد. این خودروی پرنده، همچنین به موتور۱۶۰ اسب بخاری شرکت بی‌ام‌‌دبلیو مجهز شده است که یک ملخ ثابت دارد. نسخه دو نفره خودروی مذکور، حدود ۱۱۰۰ کیلوگرم وزن دارد و ضمن اینکه می‌تواند تا ارتفاع ۲۵۰۰ متر اوج بگیرد و به بیشینه سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت برسد، می‌تواند ۲۰۰ کیلوگرم بار حمل کند. گفتنی‌ست شرکت قصد دارد اقدام به تولید خودروهای پرنده با موتورهای چندگانه کند که می‌توانند هم در خشکی و هم در آب پرواز کنند.
undefined کد خبر: 20240428-2126کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/25031#اسلواکی #خودروی‌پرنده

۱۹:۰۲

۱۰ اردیبهشت

thumnail
«ابداع یک فناوری جدید برای تحلیل صحنه جُرم»
محققان بلژیکی، موفق به ابداع یک فناوری جدید برای کمک به پلیس در بررسی صحنه جُرم شده‌اند. در حال حاضر، این کار اغلب به صورت دستی و با استفاده از دی‌اِن‌اِی باقیمانده در صحنه جُرم انجام می‌شود و ضمن اینکه خطای بالایی دارد، بسیار زمان‌بر است. در روش جدید، تصاویر مربوط به صحنه جَرم در یک رایانه بارگذاری می‌شوند و سپس با استفاده از الگوریتم‌های هوشمند، الگوی پاشش خون را در کمتر از پانزده دقیقه تحلیل می‌کند. در نهایت، صحنه درگیری به صورت فرضی در قالب تصاویر سه‌بُعدی نمایش داده می‌شود و به تشخیص پلیس کمک می‌کند.
undefined کد خبر: 20240429-5200کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/25052#بلژیک #جُرم‌شناسی

۱۵:۲۵

thumnail
«ساخت یک اسکیت‌برد برقی جدید»
یک شرکت ایتالیایی، موفق به ساخت اسکیت‌بردهای جدیدِ برقی با قابلیت تاشدن شده است که حمل و نگهداری آن‌ها در مقایسه با اسکیت‌بردهای معمولی، آسان‌تر است. اسکیت‌بردهای جدید، دو موتور ۷۵۰ واتی دارند که به آن‌ها کمک می‌کند به بیشینه سرعت ۴۲ کیلومتر در ساعت برسند. یک بسته باتری لیتیومی در این اسکیت‌برد نصب شده است که به‌ازای ۹۰ دقیقه شارژ، می‌تواند مسافت افزون‌بر ۲۳ کیلومتر را طی کند. چرخ‌های این اسکیت‌برد با ضخامت ۱۰۵ میلی‌متر، بسیار سبک هستند و به فرد کمک می‌کنند تا در هر جهت دلخواه، مانور دهد. وزن کل اسکیت‌برد نیز ۵.۸ کیلوگرم است و می‌تواند فردی با وزن ۱۲۰ کیلوگرم را تحمل کند. قیمت این اسکیت‌برد ۶۴۹ یورو است و از ماه آگوست در دسترس خریداران قرار می‌گیرد.
undefined کد خبر: 20240429-2127کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/25056#ایتالیا #اسکیت‌برد

۱۵:۲۶

۱۱ اردیبهشت

thumnail
«تولید یک مایع جدید برای مبارزه با آلودگی هوا»
محققان سوئیسی، موفق به تولید یک مایع شده‌اند که می‌تواند آلودگی‌های جوّی را از بین ببرد. در این روش، هوای آلوده از یک محلول ویژه حاوی فوتواسید (نوعی مولکول آلی) عبور می‌کند. سپس، یک مایع قلیایی به وجود می‌آید که با دی‌اکسیدکربن موجود در هوای آلوده واکنش می‌دهد و منجر به تشکیل کربنات می‌شود. محققان این ترکیب را در معرض نور قرار می‌دهند که منجر به اسیدی شدن آن می‌گردد و ضمن تشکیل حباب‌های فراوان، مولکول‌های دی‌اکسیدکربن توسط کربنات تجزیه می‌شوند. گفتنی‌ست آزمایشات نشان داد که این روش می‌تواند ۸ درصد از آلودگی هوا را از بین ببرد.
undefined کد خبر: 20240430-4174کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/25087#سوئیس #آلودگی‌هوا

۲۰:۵۱

thumnail
«تولید پروتئین با کمک جلبک»
محققان دانشگاه کپنهاگ در دانماک، موفق به تولید پروتئین با استفاده از جلبک سبز-آبی شده‌اند. در این روش، ژن‌های خارجی و مشابه پروتئین وارد ژن‌های جلبک می‌شوند و آن را به میزبان رشد پروتئین تبدیل می‌کنند. سپس، ژن‌ها با یکدیگر آمیخته می‌شوند و ژن‌های جلبک در حضور آب، دی‌اکسیدکربن اتمسفر و پرتوهای نور خورشید به صورت رشته‌های کوچک رشد می‌کنند. این رشته‌ها در نهایت به الیاف پروتئینی تبدیل می‌شوند که سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع و سالم هستند. گفتنی‌ست از این پروتئین‌ها می‌توان به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای انواع گوشت استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20240430-3148کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_Newsble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/25083#دانمارک #جلبک

۲۰:۵۲