عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در اروپاع

علم، فناوری و نوآوری در اروپا

۴۰۴عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در اروپاع
۴۰۴ عضو

علم، فناوری و نوآوری در اروپا

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری و نوآوری در اروپا ایجاد شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۳۱ اردیبهشت

thumnail
«بهره‌گیری از انرژی زمین‌گرمایی در مناطق مسکونی وین»
با هدف کاهش و رفع هرچه سریع‌تر وابستگی به گاز طبیعی و به منظور بهره‌گیری از انرژی زمین‌گرمایی در مناطق مسکونی، وین نخستین مته حفاری عمیق خود را برای استفاده از انرژی زمین‌گرمایی راه‌اندازی کرد. این روش، یک راه حل سودمند برای استفاده از انرژی پاک است. پایتخت اتریش متعهد شده است که تا سال ۲۰۴۰ به بی‌طرفی آب‌وهوایی دست یابد، اما برای رسیدن به این هدف با مشکلات زیادی مواجه خواهد بود، چراکه شهرداری وین دارایی‌های زیادی در قالب شرکت‌های گرمایش منطقه‌ای، تأمین‌کنندگان برق و در نهایت تعداد زیادی مسکن متعلق به شهرداری دارد. این دارایی‌ها باید به برق سبز و سامانه‌های گرمایش و آب گرم پایدار مجهز شوند و بدین‌منظور، از فرآیند جدید برای استخراج گرما از زمین و گرم کردن آب از طریق سامانه پمپ حرارتی استفاده می‌گردد.
undefined کد خبر: 20230521-456کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/14849#اتریش #انرژی‌پاک

۱۴:۳۴

۱ خرداد

بازارسال شده از علم، فناوری و نوآوری در اروپا
thumnail
اطلاع‌ از اخبار و آشنایی با سیاست‌ها و فعالیت‌های حوزه علم، فناوری و‌ نوآوری چین از طریق کانال علم، فناوری و نوآوری در چین
نشانی کانال مربوطه، در پیام‌رسان‌های تلگرام ‌و بله:t.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC

۱۸:۴۸

بازارسال شده از علم، فناوری و نوآوری در اروپا
thumnail
اطلاع‌ از اخبار و آشنایی با سیاست‌ها و فعالیت‌های حوزه علم، فناوری و‌ نوآوری هند از طریق کانال علم، فناوری و نوآوری در هند
نشانی کانال مربوطه، در پیام‌رسان‌های تلگرام ‌و بله:t.me/IndiaSciTechble.ir/indiantech

۱۸:۴۸

بازارسال شده از علم، فناوری و نوآوری در اروپا
thumnail
اطلاع‌ از اخبار و آشنایی با سیاست‌ها و فعالیت‌های حوزه علم، فناوری و‌ نوآوری روسیه از طریق کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیه
نشانی کانال مربوطه، در پیام‌رسان‌های تلگرام ‌و بله:t.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech

۱۸:۴۸

۴ خرداد

thumnail
«ساخت الیافی با خاصیت رسانای الکتریکی و عایق گرما»
محققان آلمانی، الیافی ساخته‌اند که رسانای الکتریکی هستند و ضمن عدم انتقال گرما، قابل اشتعال نیز نیستند. این الیاف از جنس سرامیک مبتنی‌بر کربن و سیلیکون هستند و ساختار شبکه‌ای با قطر بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ نانومتر دارند. ساختار شبکه‌ای، حمل الکترون‌ها را در الیاف امکان‌پذیر می‌کند و در نتیجه هدایت الکتریکی بالا به وجود می‌آید. در عین حال، سرامیک خاصِ به کار رفته، از انتقال راحت و سریع انرژی حرارتی جلوگیری می‌کند. گفتنی‌ست بسیاری از صنایع پیشرفته، به موادِ چند منظوره نیاز دارند که بتواند الکتریسیته را به خوبی هدایت کنند اما انتقال حرارت به کندی صورت گیرد. این الیاف برای صنایع شیمیایی و همچنین مدیریت انرژی، تولید باتری، منسوجات هوشمند یا لباس‌های فضانوردان سودمند است.
undefined کد خبر: 20230525-346کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/14962#آلمان #الیاف‌هوشمند

۱۷:۲۸

thumnail
«رونمایی از بذرهای رباتی تولید شده به کمک فناوری چاپ سه‌بُعدی undefined»
محققان موسسه فناوری ایتالیا، یک ربات به شکل بذر ساخته‌اند که از قابلیت کاوش در خاک براساس تغییرات رطوبت برخوردار است. این ربات از مواد تجزیه‌پذیر ساخته شده است و بدون نیاز به باتری یا سایر منابع خارجی، انرژی خود را از تغییرات رطوبت محیط به دست می‌آورد و حرکت می‌کند. گفتنی‌ست از فناوری چاپ سه‌بُعدی در تولید این ربات بهره گرفته شده است، به‌طوریکه به راحتی می‌تواند تغییر شکل بدهد و انعطاف‌پذیر است. این ربات همچنین برای نظارت بر پارامترهای کیفیت خاک از جمله وجود آلاینده‌هایی مانند جیوه و نیز سطح دی‌اکسیدکربن، دما و رطوبت هوا سودمند است و در حوزه‌های دیگری مانند نظارت بر محیط‌زیست یا احیای جنگل‌ها نیز می‌تواند استفاده شود.
undefined کد خبر: 20230525-561کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/14957#ایتالیا #چاپ‌سه‌بعدی

۱۷:۳۰

۵ خرداد

thumnail
«ابداع یک خودروی هیدروژنی با مصرف انرژی بهینه»
محققان دانشگاه صنعتی دِلف در هلند، یک خودروی هیدروژنی جدید موسوم به Eco-Runner XII ابداع کرده‌اند که با یک باک هیدروژن و بدون سوخت‌گیری مجدد، می‌تواند مسیری بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر را طی کند. مصرف انرژی در هنگام رانندگی، به طور مستقیم با جرم خودرو مرتبط است و یکی از اهداف مهم در هنگام توسعه خودروی مذکور، کاهش وزن آن تا حد امکان بود. بخش طراحی بدنه، روی ایجاد یک پوسته ایرودینامیک و یک ساختار حمل بار متمرکز شده است که تا حد امکان سبک باشد. استفاده از فیبر کربن به جای قطعات فولادی نیز، کلید کاهش وزن این خودرو است. نوعِ میله‌های تعلیق و سیستم فرمان، چند نمونه از مواردی هستند که به کاهش جرم کلی این خودرو کمک کرده‌اند. محدود کردن تلفات انرژی داخلی، جنبه دیگری از کارایی این خودرو است. این تلفات شامل مقاومت، اصطکاک هوا و همچنین تلفاتی است که هنگام تبدیل هیدروژن به الکتریسیته یا تبدیل الکتریسیته به انرژی جنبشی (حرکت) در موتور الکتریکی رخ می‌دهد. این خودرو، یک راه‌حل سودمند برای مقابله با چالش‌های تغییرات آب‌وهوایی و تحقق اهداف انرژی پایدار است.
undefined کد خبر: 20230526-239کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/14998#هلند #خودروی‌هیدروژنی

۱۸:۰۱

thumnail
«الهام‌گیری از چشم پروانه برای تقویت مشاهده‌پذیری نمایشگرها»
یکی از مشکلات جدی در زمان استفاده از تلفن‌های همراه در زیر نور آفتاب، غیرقابل مشاهده بودن محتوای نمایشگر آن‌هاست. محققان در طرحی موسوم به Sunpilot، از ساختارهای نانوی موجود در چشمان پروانه الهام گرفته‌اند و یک روکش ضدانعکاس تولید کرده‌اند. این روکش، به افراد اجازه می‌دهد محتوای نمایشگرهای تلفن همراه را در زیر نور شدید آفتاب بدون مشکل مشاهده کنند. گفتنی‌ست انعکاس نور خورشید بر روی سطح نمایشگرهای تلفن همراه با استفاده از این روکش، تنها به ۰.۲۳ درصد می‌رسد. لایه ضدانعکاس یاد شده، بسیار منعطف است و می‌توان به راحتی از آن در گوشی‌ها و رایانک‌ها (تبلت) استفاده کرد. این لایه در برابر خش و آسیب هم بسیار مقاوم است و از گوشی در برابر گرد و خاک و اثرانگشت نیز حفاظت می‌کند.
undefined کد خبر: 20230526-347کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15002#اتحادیه‌اروپا #صفحه‌محافظ

۱۸:۰۲

۶ خرداد

thumnail
«بهره‌برداری از ساختمان‌های سبز در ایتالیا»
یکی از طراحی‌های معماری نوین در ایتالیا، مجتمع‌های مسکونی با پوشش گیاهی مشابه جنگل است. در یک نمونه، این مجتمع‌ها از دو برج به طول ۱۰۵ و ۷۰ متر تشکیل شده‌اند و الگوی جدیدی برای ساخت یک مجتمع مسکونی پایدار محسوب می‌شوند. مجتمع مذکور همچنین به بازسازی محیط‌زیست و تنوع زیستی شهری کمک می‌کند. سامانه گیاهی در این جنگل می‌تواند ضمن تولید رطوبت کافی، گاز دی‌اکسیدکربن و ذرات گرد و غبار را جذب کند و با تولید اکسیژن، شرایط محیطی را برای زندگی افراد بهبود بدهد. گفتنی‌ست این مجموعه، شامل ۳۰۰ درخت و ۱۰ هزار گونه گیاهی در فضای بیرونی است که پوشش گیاهی متنوعی را برای حیات پرندگان و حیوانات خانگی به وجود می‌آورد. هزینه اجاره مسکن در این مجموعه نیز پایین است و بسیاری از جوانان یا دانشجویان می‌توانند از آن بهره‌مند گردند.
undefined کد خبر: 20230526-457کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15028#ایتالیا #ساختمان‌سبز

۱۹:۲۲

۷ خرداد

thumnail
«راه‌اندازی سامانه هوشمند برای تشخیص زمان آبیاری درختان در لیتوانی»
ویلنیوس، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر کشور لیتوانی، شبکه‌ای از حسگرهای هوشمند را توسعه داده است که سطح رطوبت را در خاک گیاهان، درختان و بوته‌ها اندازه‌گیری می‌کند. حسگرها در عمق ۲۰ تا ۵۰ سانتی‌متری خاک کاشته می‌شوند تا رطوبت آن را اندازه‌گیری کنند. داده‌های مربوط به رطوبت خاک، دیجیتال هستند و در لحظه توسط ابزارهای مربوطه تحلیل می‌شوند. گفتنی‌ست کارمندان شهرداری پیشتر با کمک رطوبت‌سنج‌های مکانیکی و الکترونیکی سیار، میزان رطوبت خاک را به صورت دستی اندازه‌گیری می‌کردند. شبکه جدید در محوطه‌های مختلف شهری اعم از بوستان‌ها تعبیه می‌شود تا در گرمای تابستان با دقت بیشتری اطمینان حاصل گردد درختان از آب کافی برخوردارند.
undefined کد خبر: 20230528-458کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15056#لیتوانی #آبیاری‌هوشمند

۱۸:۰۱

thumnail
«افزایش مقاومت زنبور‌های عسل در برابر سرما با استفاده از ابزار رباتیک»
گروهی از محققان سوئیسی و اتریشی، یک ابزار رباتیک ساخته‌اند که کندوی زنبور‌ها را گرم نگه می‌دارد و مطالعه دقیق‌تر زنبور‌های عسل را امکان‌پذیر می‌کند. این ابزار به گونه‌ای طراحی شده است که بدون مزاحمت وارد کندو می‌شود و در آنجا به کمک یک پردازنده مرکزی، حسگر‌ها را هماهنگ می‌کند، سپس دستورات را به محرک‌ها ارسال و در نهایت داده‌ها را برای محققان ارسال می‌کند. ابزار رباتیک مذکور، با حسگرهای حرارتی و محرک‌های خود می‌تواند رفتار زنبور عسل را با تغییر دمای موضعی اندازه‌گیری و هدایت کند. مطالعات قبلی در مورد رفتار جمعی زنبور‌های عسل در زمستان، بر مشاهده زنبور‌ها یا دستکاری دمای محیط تکیه داشت؛ درحالیکه این سامانه رباتیک، امکانات جدیدی را برای کمک به زنبورها به‌منظور زنده ماندن در دمای متغیر فراهم می‌کند.
undefined کد خبر: 20230528-562کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15060#اتریش #ابزاررباتیک

۱۸:۰۲

۸ خرداد

thumnail
«ساخت قایق پرنده با سوخت هیدروژن undefined»
دانشجویان دانشگاه صنعتی دِلف در هلند، در حال ساخت یک قایق پرنده هستند که سوخت آن از طریق هیدروژن تامین می‌شود. این قایق در سرعت بیش از ۲۵ کیلومتر در ساعت، اندکی از سطح آب جدا می‌شود و از آنجاییکه مقاومت در هوا بسیار کمتر از مقاومت در آب است، قایق مذکور بهینه‌تر از نمونه‌های رایج در آب حرکت خواهد کرد. در این قایق، گاز هیدروژن در یک مخزن فشار بالا ذخیره شده است و پس از تبدیل شدن به برق، موتور را به حرکت در می‌آورد. قایق هیدروژنی برای مسافت‌های طولانی مناسب‌تر از قایق های برقی هستند، زیرا چگالی انرژی هیدروژن بیشتر از چگالی انرژی باتری های رایج است؛ با این وجود، ابعاد مخزن ذخیره هیدروژن اغلب بزرگ‌تر از باتری است. در مجموع، مزایا و معایب هر مورد باید بررسی شود و براساس عوامل مختلف مانند مسافت، زمان سفر، ابعاد مخزن و غیره بهترین گزینه انتخاب گردد. بعنوان نمونه در طرح حاضر، استفاده از هیدروژن بجای باتری، وزن قایق را به نصف کاهش می‌دهد. دانشجویان امیدوارند با این دستاورد، به صنعت دریایی در دستیابی به اهداف پایداری زیست‌محیطی کمک کنند.
undefined کد خبر: 20230526-240کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15023#هلند #قایق‌پرنده

۹:۳۸

thumnail
«ابداع سازوکاری جدید برای کمک به راه رفتن افراد مبتلا به آسیب نخاعی»
محققان و جراحان مغز و اعصاب سوئیسی، سازوکار جدیدی را ابداع کرده‌اند که به موجب آن، افراد دارای ضایعات نخاعی یا فلج می‌توانند به طور طبیعی راه بروند. در این سازوکار، از فناوری رابط مغز و رایانه استفاده شده و یک پُل دیجیتال تهیه شده است که دو ایمپلنت الکترونیکی دارد. یکی از ایمپلنت‌ها روی مغز و دیگری روی نخاع کاشته می‌شود و سیگنال‌های الکتریکی ارسال شده توسط مغز و نخاع، به کمک هوش‌مصنوعی تحلیل می‌شوند. سپس، ادراکات حسی و حرکتی از طریق سیگنال‌های متقابل ایمپلنت‌ها فعال می‌شوند و فرد می‌تواند عضلات پای خود را به حرکت درآورد. گفتنی‌ست این پُل دیجیتال به صورت بی‌سیم کار می‌کند و حرکت آزادانه مستقل را برای فرد امکان‌پذیر می‌کند.
undefined کد خبر: 20230529-143کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15064#سوئیس #فناوری‌پزشکی

۲۰:۱۵

۹ خرداد

thumnail
«رونمایی از ربات نگهبان در سوئیس undefined»
نگهبانان امنیتی اغلب از اهمیت زیادی برخوردارند، اما استخدام نیروی انسانی به‌عنوان نگهبان هزینه‌بر است و گاهی اوقات تعداد کافی برای حضور در تمامی مکان‌های دلخواد وجود ندارد. یک نوآفرین از موسسه‌ فناوری فدرال زوریخ در حوزه رباتیک، به‌منظور مقابله با این معضل، یک ربات گشت‌زن ابداع کرده است که می‌تواند جای نگهبانان امنیتی انسانی را بگیرد. این ربات تاکنون با موفقیت به عنوان نگهبان یک شرکت امنیتی سوئیسی عمل کرده است. گفتنی‌ست ربات مذکور چابکی بالایی دارد و از قابلیت‌های لازم برای نظارت بر مکان‌ها و سطوح مختلف برخوردار است. این ربات همچنین می‌تواند در مسیرهای مختلف، اعم از خشکی، آب، پُل، خطوط راه‌آهن و حتی مسیرهای صعب‌العبور حرکت کند. سازندگان ربات قصد دارند گزینه‌های دیگری را برای مبارزه با جُرم و جنایت و گشت‌زنی در ایستگاه‌های مترو، به این ربات اضافه کنند.
undefined کد خبر: 20230530-563کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15125#سوئیس #ربات‌نگهبان

۱۹:۵۶

۱۱ خرداد

thumnail
«راه‌حل کپنهاگ برای کاهش تعداد خودروها و ترافیک شهری»
شهرداری کپنهاگ دانمارک، تا پایان سال ۲۰۲۵، هزار فضای پارک ایجاد خواهد کرد که تنها برای خدمات اشتراک‌گذاری خودروهای برقی قابل استفاده خواهد بود. هدف اصلی مسئولان از این اقدام، کاهش ترافیک خودروها در سطح شهر است. ۱۰۰ مورد از این فضاهای پارک هم‌اکنون در دست ساخت است، ۳۰۰ مورد در سال آینده ایجاد خواهد شد و ساخت ۶۰۰ مورد از آن به سال ۲۰۲۵ موکول شده است. مقامات محلی خاطرنشان کردند که با ایجاد فضاهای پارک اختصاصی برای خودروهای برقیِ شهری در مسیرهای پرترافیک، امکان استفاده از شیوه‌های حمل‌ونقل عمومی تسهیل می‌گردد و افراد علیرغم ضرورت استفاده از خودروهای شخصی در زندگی امروزی، کمتر از آن‌ها استفاده می‌کنند.
undefined کد خبر: 20230601-242کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15175#دانمارک #ترافیک‌شهری

۱۸:۲۵

thumnail
«ساخت دیوارهای عایق و سبک با فناوری چاپ سه‌بُعدی undefined»
محققان دانشگاه صنعتی زوریخ، با بهره‌گیری از فناوری چاپ سه‌بُعدی در حال تلاش برای ساخت دیوارهایی هستند که نیاز به مصالح و نیروی کار را به حداقل می‌رساند. محققان قصد دارند دیوارهای یکپارچه، سبک و عایق را در مقیاس بزرگ و با استفاده از فوم معدنیِ تهیه شده از زباله‌های بازیافتی، بنا کنند. گفتنی‌ست فوم معدنیِ تهیه شده از زباله‌های بازیافتی، ماده متخلخلی است که می‌تواند در چگالی‌های مختلف بکار رود و عایق‌بندی و استحکام مورد نیاز را تامین کند. این ماده، عملکرد حرارتی و مصرف انرژی لازم برای گرم کردن فضاهای داخلی را بهینه می‌سازد و در مقایسه با فوم‌های بتنی، اثرات مخرب کمتری برای محیطزیست دارد.
undefined کد خبر: 20230601-459کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15180#سوئیس #چاپ‌سه‌بُعدی

۱۸:۲۶

thumnail
«آغاز به کارِ کشتی‌های بدون سرنشین در بلژیک undefined»
یک شرکت خصوصی حمل‌ونقل دریایی بلژیکی، ده فروند کشتی‌ بدون سرنشین را که دو موردشان River Drone 1 و River Drone 2 نام دارند، در بندر آنتورپ به خدمت گرفت. این کشتی‌ها از نوعِ الکتریکیِ هیبریدی هستند اما قابلیت این را دارند که برای استفاده از هیدروژن نیز سازگار شوند. این کشتی‌‌ها همچنین خدمه ندارند و هدایت آن‌‌ها صرفا از یک مرکز کنترل که در ساحل قرار دارد، بصورت از راه دور، انجام می‌شود. این شناورها‌ مجهز به حسگرهای متعددی شامل ۱۳ دوربین، دو رادار، آنتن‌های ۴جی و ۵جی است که امکان اتصال سریع با برج کنترل را دارد. گفتنی‌ست در زمان حرکت کشتی، یک ناخدای ناظر در کشتی‌ها حضور دارد، چراکه به‌رغم وجود حسگرها و اینترنت پرسرعت و قابل اعتماد، این فناوری هنوز خطاپذیر است و نیاز به نظارت مناسب دارد. این نخستین بار است که فناوری کشتی‌های بدون سرنشین، در مقیاس بزرگ در اروپا به کار گرفته شده است.
undefined کد خبر: 20230530-241کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15121#بلژیک #کشتی‌بدون‌سرنشین

۱۸:۲۷

۱۲ خرداد

thumnail
«عرضه دستکش‌هایی برای لمس واقعیت مجازی undefined»
یک شرکت هلندی موسوم به سنس‌گلاو، دستکش‌های جدیدی را عرضه کرده است که به کاربران در لمس کردن اشیای واقعیت مجازی کمک می‌کنند و به کاربران امکان می‌دهند تا در دنیای واقعیت مجازی، به صورت واقع‌بینانه با اشیاء تعامل داشته باشند و اندازه، سفتی و مقاومت آن‌ها را احساس کنند. علاوه بر این، آن‌ها به کاربر امکان می‌دهند تا اشیای مجازی را مانند اشیای واقعی در دست بگیرند، فشار دهند و لمس کنند. نسخه پیشین این دستکش که در سال ۲۰۲۱ معرفی شد، به کاربران امکان می‌دهد تا شکل‌ها و بافت‌ها را در برنامه‌های واقعیت مجازی احساس کنند. این نسخه به دلیل بازخورد ارتعاشی، عملکرد و طراحی بی‌سیم، محبوبیت زیادی را بین بسیاری از کاربران واقعیت مجازی پیدا کرده و نحوه تعامل کاربران با دنیای دیجیتال را بهبود بخشیده است. گفتنی‌ست در نسخه جدید این دستکش، هر جسمی که با کف دست کاربر تماس پیدا ‌کند، واقعی‌تر جلوه خواهد کرد؛ خواه یک قطعه میوه باشد، خواه تجهیزات آزمایشگاهی یا چرخ خودرو.
undefined کد خبر: 20230602-564کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15194#هلند #دستکش‌هوشمند

۱۵:۰۰

۱۳ خرداد

thumnail
«ابداع روش جدیدی برای زدودن آلودگی صفحات خورشیدی»
محققان، در حال کار بر روی طرح جدیدی موسوم به NewSkin، با بودجه اتحادیه اروپا هستند که به موجب آن، راه‌ حل کم‌هزینه‌ای برای پاکسازی سطح صفحات خورشیدی معرفی خواهد شد. در این طرح، سطوح آب‌گریزی تهیه شده است که وقتی در معرض نور فرابنفش قرار می‌گیرند، آب‌دوست می‌شوند. در سطوح آب‌دوست، قطرات آب به راحتی همه جا پخش می‌شوند و با کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری و صرفه‌جویی در زمان، می‌توانند هرگونه آلودگی را از سطوح صفحات خورشیدی پاک کنند. گفتنی‌ست برای تهیه سطوح آب‌دوست، اکسید تیتانیوم کریستالی به شیشه‌های فوق نازک اضافه می‌شود و به مدت ۳۰ دقیقه در معرض نور فرابنفش قرار می‌گیرد. سطوح حاصل، بسیار سبک هستند، هرگونه آلودگی اعم از ذرات غبار موجود در هوا را جذب می‌کنند و می‌توان علاوه بر صفحات خورشیدی، از آن‌ها در نماهای شیشه‌ای نیز استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20230603-460کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15225#اتحادیه‌اروپا #صفحات‌خورشیدی

۱۵:۰۹

thumnail
«ابداع ربات‌های هوشمند برای پاکسازی زباله‌های کف اقیانوس‌ها undefined»
محققان، در حال کار بر روی طرح جدیدی موسوم به SeaClear، با بودجه اتحادیه اروپا هستند که به موجب آن، فرآیند جستجو، شناسایی و جمع آوری زباله‌های دریایی با استفاده از ربات‌های مستقل، به صورت خودکار انجام می‌شود. بدین‌منظور، سامانه‌ای متشکل از یک پهپاد، دو زیردریایی کنترل از راه دور و یک شناور سطحی بدون سرنشین استفاده خواهد شد. ابتدا از پهپاد و یکی از زیردریایی‌ها برای شناسایی زباله‌ها استفاده می‌شود. سپس، زیردریایی دوم همراه با یک سطل زباله که قابلیت گرفتن و مکش زباله را دارد، به بستر دریا می‌رود. در انتها، همه زباله‌ها از آب بیرون آورده شده و در سطل زباله قرار می‌گیرند. سوراخ‌های کوچکی به صورت شبکه‌ در زیردریایی‌ها تعبیه شده که همراه با فناوری هوش‌مصنوعی، به آن‌ها کمک می‌کند موجودات کوچک دریایی یا مرجان‌ها را تشخیص دهند و از به دام انداختن آن‌ها اجتناب کنند. گفتنی‌ست محققان قصد دارند پس از اتمام طرح SeaClear در دسامبر ۲۰۲۳، نسخه SeaClear2 را با بهبود برخی قابلیت‌ها، از جمله جمع‌آوری زباله‌های سنگین و قابلیت تفکیک زباله، در دسامبر ۲۰۲۶ معرفی کنند.
undefined کد خبر: 20230603-565کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/15229#اتحادیه‌اروپا #محیط‌زیست

۱۵:۱۱