عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در اروپاع

علم، فناوری و نوآوری در اروپا

۵۹۶عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در اروپاع
۵۹۶ عضو

علم، فناوری و نوآوری در اروپا

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری و نوآوری در اروپا ایجاد شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۲۰ تیر

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای درمان افسردگی»
گروهی از محققان دانشگاه هلسینکی در فنلاند با کمک محققان دانشگاه استنفورد، موفق به ابداع یک روش جدید برای درمان بیماران افسرده مقاوم به داروهای ضدافسردگی شده‌اند. در این روش، یک نشانگر خاص در مغز شناسایی شده است و به صورت عمیق تحریک مغناطیسی می‌شود تا ساختارهای تحت تاثیر افسردگی را تغییر داده و فرد را به حالت عادی بازگرداند. لازم به ذکر است که اثربخشی این روش در هدف‌گیری صحیح نشانگرهای مغز نهفته است. در یک آزمایش که نقشه‌برداری دقیق از پاسخ‌های الکتریکی قشر پیش‌پیشانی مغز (prefrontal cortex) به تحریک عمیق اندازه‌گیری شد، نیمی از بیماران بازخورد مثبت داشتند و بهبود بیماری در آن‌ها مشاهده شد.
📢 کد خبر: 20240710-1143کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26670#فنلاند #پزشکی

۱۵:۲۷

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای استخراج یک فلز خاکی کمیاب»
محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ، موفق به ابداع یک روش جدید برای بازیافت عنصر یوروپیم (Europium) از لامپ‌های فلورسنت قدیمی شده‌اند که یک فلز خاکی کمیاب محسوب می‌شود. این فلز در سنگ‌های معدن طبیعی وجود دارد، اما استخراج آن بسیار پرهزینه و دشوار است و صدمات بی‌شماری را به محیط‌زیست وارد می‌کند. در روش جدید، یک معرف غیرآلی ساده استفاده شده است که شامل مولکول‌های معدنی کوچک با چهار اتم گوگرد است. ماده‌ای موسوم به تتراتیومتالات نیز معرفی شده است که به‌عنوان محل اتصال فلزات در آنزیم‌های طبیعی یافت می‌شود و به‌عنوان لیگاند (Ligand) برای جداسازی فلزات خاکی کمیاب از جمله یوروپیم به‌کار می‌رود. گفتنی‌ست این فلز به‌همراه تعداد دیگری از فلزات کمیاب اغلب در گوشی‌های هوشمند، رایانه‌ها، صفحه نمایش‌ها و باتری‌ها یافت می‌شوند، بدون آن‌ها هیچ موتور الکتریکی کار نمی‌کند و هیچ توربین بادی نمی‌چرخد.
📢 کد خبر: 20240710-3181کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26674#سوئیس #فلزکمیاب

۱۵:۲۷

۲۱ تیر

thumnail
«پرتاب حامل فضایی آریان-۶ و پایان انتظار اروپا برای دستیابی به پرتابگر مستقل»
حامل فضایی آریان-۶ که توسط سازمان فضایی اروپا توسعه داده شده است، پس از چالش‌ها و تأخیرهای فراوان، بالاخره روز سه‌شنبه نهم ژوئن ۲۰۲۴، با موفقیت از پایگاه فضایی کورو، واقع در جزیره‌ی فرانسوی گویان در سواحل آمریکای جنوبی به فضا پرتاب شد. ۱۷ محموله‌ی مختلف از جمله ۱۱ ماهواره‌ی دانشگاهی و چند کپسول آزمایشگاهی بازگشت‌پذیر، مسافران اولین پرتاب این حامل ۴ میلیارد یورویی بودند. با این که قرار بود اولین پرواز آریان جدید، در سال ۲۰۲۰ انجام شود، اما این امر به علل مختلفی از جمله چالش‌های فنی، همه‌گیری کرونا، و امتناع روسیه از ارائه‌ی خدمات پرتاب، در پی جنگ اوکراین به تأخیر افتاد. در این میان، زمین‌گیر شدن حامل سبک وِگا-سی نیز بر وخامت اوضاع افزود و لذا فعالیت‌های فضایی قاره‌ی سبز، پس از آخرین پرتاب حامل آریان-۵ در سال گذشته، به شدت به توان شرکت‌های خارجی از جمله شرکت اسپیس‌ایکس وابسته شد. آریان-۶ تاکنون ۳۰ سفارش پرتاب دریافت کرده است که بخشی از آن به ایجاد منظومه‌ی اینترنت ماهواره‌ای شرکت آمازون اختصاص دارد. این حامل قرار است در ادامه‌ی سال جاری و همچنین دو سال آینده، در مجموع، ۱۵ پرتاب فضایی را انجام دهد. گفتنی‌ست که حامل آریان-۵ در طول قریب به ۲۰ سال عمر خدمتی درخشان خود، ۱۱۷ پرتاب فضایی را انجام داد که تنها یک مأموریت آن با شکست کامل مواجه شد.
📢 کد خبر: 20240711-2137کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26691#اروپا #آریان_۶

۱۵:۰۶

thumnail
«ساخت یک میکروربات جدید برای مطالعه دقیق سلول‌ها»
محققان مجارستانی به کمک محققان موسسه بیوفیزیک اسلواکی، موفق به تولید میکروربات‌های جدیدی شده‌اند که قادر به تصویربرداری از سلول‌ها با دقت بسیار زیاد هستند. این میکروربات‌ها می‌توانند سلول‌هایی را که اندازه آن‌ها بین ۳۰ تا ۴۰ میکرومتر است، بگیرند، حرکت دهند و بچرخانند. دقتی که این میکروربات‌ها برای تصویربرداری از سلول‌ها و تنظیم تعاملات بین آن‌ها ارائه می‌کنند، توانایی دانشمندان را برای پاسخ دادن به پرسش‌های اساسی افزایش می‌دهد. میکروربات‌های مذکور در ترکیب با انبرک‌های نوری کار می‌کنند. اگر جسم کوچکی در کانون پرتوی این انبرک‌ها قرار بگیرد، آن را می‌شکند و جهت آن را تغییر می‌دهد. گفتنی‌ست این میکروربات در آزمایشگاه‌ها و برای مطالعه دقیق سلول‌‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
📢 کد خبر: 20240711-1144کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26695#مجارستان #پزشکی

۱۶:۱۱

۲۲ تیر

thumnail
«ابداع یک سامانه جدید برای کاهش دمای چمن‌های مصنوعی»
محققان هلندی، موفق به ابداع یک سامانه جدید برای خنک‌سازی چمن‌های مصنوعی و فضا‌های شهری شده‌اند که می‌تواند به کاهش چشمگیر دما کمک کند. چمن‌های مصنوعی، امکان استفاده از فضای سبز و تاسیسات ورزشی را به صورت ۲۴ ساعته در اختیار کاربران قرار دهند، اما با افزایش دمای هوا، گرم می‌شوند و در روز‌های آفتابی، دما در چمن‌های مصنوعی می‌تواند به ۷۰ درجه سانتی‌گراد برسد. در این دماها، کاربران به شدت در معرض خطر سوختگی قرار می‌گیرند و بیماری‌های مرتبط با گرما مانند سکته می‌تواند جان افراد را به خطر بیندازد. در روش جدید، سامانه برداشت آب باران و آبیاری مویرگی برای خنک کردن چمن مصنوعی ترکیب شده است. در چنین سامانه‌ای، یک لایه ذخیره‌کننده آب، درست زیر چمن تعبیه شده است تا برای برداشت و جمع‌آوری آب استفاده شود. این لایه حاوی استوانه‌هایی است که آب را به چمن مصنوعی برمی گرداند، در آنجا تبخیر شده و چمن را خنک می‌کند. طی یک آزمایش میدانی در آمستردام، دمای چمن مصنوعی مجهز به این سامانه به ۳۷ درجه سانتی‌گراد و دمای چمن مصنوعی بدون آن به ۶۲.۵ درجه سانتی‌گراد رسید. گفتنی‌ست نصب سامانه مذکور به دلیل استفاده از مواد سبک، بسیار سریع است و ساخت آن به کمترین ماشین‌آلات نیاز دارد.
📢 کد خبر: 20240712-4188کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26712#هلند #چمن‌مصنوعی

۱۳:۱۰

thumnail
«نصب عمیق‌ترین کابل برق زیردریایی جهان»
یک شرکت ایتالیایی، موفق به نصب یک کابل برق در عمق ۲۱۵۰ متری دریا شده است که یک نِصاب (رکورد) جدید در صنعت برق محسوب می‌شود. این طرح، مربوط به یک دالان (کریدور) برق جدید در مرکز دریای مدیترانه با طول ۹۷۰ کیلومتر و با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات است. این طرح آزمایشی روی یک کابل با جریان مستقیم ولتاژ بالا ۵۰۰ کیلوولتی انجام شد، با موفقیت به پایان رسید. این کابل غیرفلزی که با استفاده از مواد کامپوزیتی مبتنی‌بر الیاف مصنوعی ماژولار (HMPE) ساخته و به‌عنوان نسل آینده فناوری کابل انتقال معرفی می‌شود. مواد مذکور، نوعی الیاف با نسبت کشش کم و نسبت استحکام به وزن بالا و مقاوم در برابر فرسایش و سایش است. گفتنی‌ست این عملیات کابل‌کشی توسط یک کشتی پیشرفته به نام لئوناردو داوینچی انجام و اجرا شد و از طریق یک کابل دوتایی زیر آب، سیسیل را با ساردینیا و شبه‌جزیره ایتالیا متصل می‌کند.
📢 کد خبر: 20240712-5224کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26716#ایتالیا #کابل‌برق

۱۳:۱۱

۲۴ تیر

thumnail
«ساخت یک پای مصنوعی برای کمک به افراد مبتلا به نقص عضو»
محققان موسسه فناوری ایتالیا، موفق به ساخت یک پای مصنوعی شده‌اند که مانند پای طبیعی انسان عمل می‌کند و می‌تواند به افراد مبتلا به نقص عضو در راه رفتن کمک کند. ماده اولیه مورد استفاده در این پای مصنوعی، تیتانیوم است که با یک آلیاژ آلومینیوم سبک ترکیب شده است. قسمت انتهای آن از یک قوس تشکیل شده است که به پنج زنجیره موازی متشکل از یک پلاستیک با استحکام بالا متصل می‌شود و مانند یک رباط ضخیم، پاشنه را به جلوی پا متصل و امکان حرکت را فراهم می‌کند. لازم به ذکر است که انعطاف‌پذیری این پای مصنوعی بسیار بالاست و به فرد کمک می‌کند تا در سطوح ناهموار حرکت کند یا از پله‌ها بالا و پایین برود. وزن این پای مصنوعی که ۴۵۰ گرم وزن دارد، می‌تواند وزن افراد تا ۱۰۰ کیلوگرم را تحمل کند. گفتنی‌ست در یکی از رویدادهای جی-۷ در زمینه سلامت در ایتالیا، نمونه اولیه این پای مصنوعی رونمایی شد.
📢 کد خبر: 20240714-1145کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26774#ایتالیا #پای‌مصنوعی

۱۴:۳۷

thumnail
«عزم هلند برای راه‌اندازی جایگاه‌های سوخت پاک»
شهرداری آمستردام در هلند، نسل جدید جایگاه‌های سوخت خود را موسوم به مراکز تحرک (mobility hub) معرفی کرده است که با استفاده از انرژی پاک و برق سبز به وسایل‌نقلیه برقی خدمت‌رسانی خواهد کرد. این مراکز، مشابه پمپ‌بنزین‌های قدیمی هستند اما با توجه به افزایش استفاده از خودروهای برقی، جایگزین آن‌ها می‌شوند. در این مراکز، امکاناتی مانند شارژرهای سریع و وسایل‌نقلیه برقی که افراد می‌توانند آن‌ها را اجاره کنند، در این مراکز وجود دارد. یک سامانه مدیریت انرژی هوشمندِ باتری‌دار نیز در این مراکز تعبیه شده است که به کاهش بار شبکه برق شهری کمک می‌کند. گفتنی‌ست آمستردام در نظر دارد جاده‌های خود را تا سال ۲۰۳۰ به یک مکان کربن‌خنثی تبدیل کند و اجرای طرح‌های مشابه این نوع جایگاه، می‌تواند تحقق این هدف را تسریع بخشد.
📢 کد خبر: 20240714-4189کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26778#هلند #سوخت‌پاک

۱۴:۳۷

thumnail
«آزمایش نخستین ربات تمیزکننده ساحل جهان در اسپانیا»
بتازگی، مقامات والنسیا در اسپانیا یک ربات تمیزکننده ساحل ساخته‌اند و نخستین آزمایشات آن با موفقیت در سواحل والنسیا انجام شده است. این ربات یک وسیله‌نقلیه شنی‌دار (caterpillar vehicle) است که تا ۱۰ سانتی‌متر خاک سطح را جمع‌آوری و تمام زباله‌های موجود در آن را الک می‌کند. زباله‌ها در یک مخزن که در پشت ربات قرار گرفته است، جمع‌آوری و در سطل‌های زباله ساحل تخلیه می‌شوند. این ربات که با انرژی پاک کار می‌کند، به‌ازای هر بار شارژ می‌تواند پنج کیلومترمربع از ساحل را تمیز و تا ۳۳۰ زباله در هر کیلومترمربع را جمع‌آوری کند. نیروی آن از خورشید و انرژی ذخیره‌شده در باتری‌ها تأمین می‌شود که امکان هفت ساعت کار بدون‌‌وقفه را برای آن فراهم می‌کنند. حسگرهای هوش‌مصنوعی ربات، برای تشخیص افراد و موانع و دور زدن آن‌ها طراحی شده است تا ایمن بودن وسیله را تضمین کند. این حسگرها همچنین ربات را در صورت خراب شدن، به‌طور خودکار قفل می‌کنند.
📢 کد خبر: 20240714-5225کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26782#اسپانیا #ربات

۱۴:۴۰

thumnail
«خیمــه‌ی ماه محرم زده شد در دل مابـــــــاز نام تو شده زینت هر محفل ما
جز غم عشق تو ما را نبود سوداییعشق سوزان تو آغشته به آب و گلِ ما»
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
مدیریت کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپا، فرا رسیدن ایام سوگ و عزای حسینی را به محضر همه‌ی سوگواران و دلدادگان خاندان اهل‌بیت و مخاطبان فرهیخته‌ی خود، تسلیت و تعزیت عرض می‌نماید.التماس دعا 🙏

۲۰:۵۲

۲۷ تیر

thumnail
«توسعه‌ی یک پهپاد درختی توسط محققان سوییسی»
محققان مؤسسه‌ی فدرال فناوری لوزان (EPFL) در سوییس، با الهام از نوعی پرنده، پهپادی را ساخته‌اند که قابلیت تغییر وضعیت سریع، از حالت پرواز افقی به نشستن روی تنه‌ی درخت‌ها و ستون‌های عمودی را دارد. دماغه‌ی این پرنده، در برخورد با درخت، رو به بالا تغییر جهت داده و همزمان بال‌های تاشو نیز به دور ستون یا درخت حلقه می‌زنند تا پرنده رها نشود. آزمایشات پروازی با سرعت ۳ تا ۵ متر بر ثانیه نیز از موفقیت عملی این روش حکایت دارند؛ هر چند که میزان این موفقیت، با افزایش قطر درخت، کاهش می‌یابد. این ایده از نوعی پرنده به نام جِکو (Gecko) الهام گرفته شده است و می‌تواند در کاربردهایی همچون موارد صنعتی، امداد، بازرسی برج‌ها و همچنین نظارت بر تنوع زیستی و رفتار حیات وحش استفاده شود.
📢 کد خبر: 20240717-2138کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26798#سوئیس #پهپاد

۱۴:۴۰

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای تولید برق خورشیدی»
محققان آلمانی، موفق به ابداع یک روش جدید برای تولید برق خورشیدی در تمام ساعات شبانه روز شده‌اند که می‌تواند جایگزین صفحات خورشیدیِ رایج شود. در این روش، از ابزاری موسوم به گوی‌های شیشه‌ای خورشیدی استفاده می‌شود که یک عدسی بلورین کروی شکل است و از آب پُر شده است. این گوی، علاوه‌براین که می‌تواند پرتوهای خورشید را متمرکز کند، حتی از نور ماه نیز می‌تواند برق تولید کند. صفحات خورشیدی بسیار کوچک در قسمت پایین این گوی نصب شده‌اند و کارایی آن‌ها در جذب پرتوهای خورشید، ۷۰ درصد بیشتر از صفحات خورشیدی معمولی است. لازم به ذکر است که از این گوی‌ می‌توان در شیشه‌ها و پنجره‌های معمولی ساختمان‌ها استفاده کرد.
📢 کد خبر: 20240717-4190کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26802#آلمان #برق

۱۴:۴۰

thumnail
«ساخت باتری سبک با استفاده از فیبر کربن»
محققان دانشگاه فناوری چالمرز در سوئد، موفق به ابداع نوعی کامپوزیت از جنس فیبر کربن شده‌اند که قادر به ذخیره انرژی الکتریکی است و می‌تواند در ساخت باتری استفاده شود. این ماده نوآورانه که سینوس نام دارد، به‌عنوان یک جزء ساختاری و منبع انرژی عمل می‌کند و نیاز به باتری‌های سنگین را از بین می‌برد. محققان با استفاده از این ماده، باتری‌های ساختاریافته (structural batteries) با ظرفیت بالای ذخیره‌سازی انرژی ساخته‌اند که وزن یا حجم آن ۲۵ تا ۵۰ درصد کمتر از باتری‌های لیتیوم-یون است و وزن خودروهای برقی یا هواپیماها را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. لازم به ذکر است که محققان در سال ۲۰۲۱، یک باتری ساختاریافته از جنس فیبر کربن به‌عنوان الکترود و یک رسانا ساختند که ظرفیت آن در مقایسه با باتری‌های رایج در آن زمان، ۲۰ درصد بیشتر بود. گفتنی‌ست ترکیبی از کاهش وزن، افزایش بازده انرژی و افزایش ایمنی، این باتری‌ها را به یک گزینه مناسب برای وسایل‌نقلیه در آینده تبدیل می‌کند.
📢 کد خبر: 20240717-3182کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26806#سوئد #باتری

۱۴:۴۱

۳۱ تیر

thumnail
«ساخت یک ربات برای جمع‌آوری زباله»
گروهی از محققان در مؤسسه فناوری ایتالیا، موفق به ساخت یک ربات مجهز به جاروبرقی شده‌اند که می‌تواند برای جمع‌آوری زباله‌ها و پاکسازی محیط‌زیست استفاده شود. نمونه اولیه این ربات، به یک جاروبرقی تجاری متصل شده است. نازل‌های سفارشی این جاروبرقی که با چاپ سه‌بُعدی تهیه شده‌اند، به هر چهار پای ربات متصل می‌شوند و به آن کمک می‌کنند با بیشینه سطح مکش، زباله‌ها را از سطح زمین جمع‌آوری کند. این سامانه از یک شبکه عصبی برای شناسایی زباله‌ها استفاده می‌کند و سپس از یک برنامه‌ریز برای کشف سریع بهترین راه برای جمع‌آوری تمام اشیاء شناسایی‌شده، استفاده می‌کند. یک سامانه فرمان‌پذیری بصری (Visual-servoing)، نازل خلاء را که به یکی از پاهای ربات متصل است، مستقیما روی ته سیگار شناسایی شده هدایت می‌کند. در آزمایشات اولیه در محیط‌های مختلف، این ربات با موفقیت نزدیک به ۹۰ درصد ته سیگارها را بدون توقف حرکت خود جمع‌آوری کرد و بازده زمانی کل فرآیند را به میزان قابل‌توجهی افزایش داد. گفتنی‌ست محققان چندین کاربرد بالقوه مانند سمپاشی علف‌های هرز در مزارع کشاورزی، بازرسی ترک‌های زیرساختی، و قرار دادن میخ و پرچ در ساخت‌وساز را برای این ربات پیشنهاد می‌کنند.
📢 کد خبر: 20240721-5226کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26872#ایتالیا #ربات

۱۶:۳۵

thumnail
«ساخت یک پهپاد جدید برای شناسایی تهدیدات نظامی»
با هدف تقویت امنیت اروپا، سازمان توسعه‌دهنده سامانه‌های ارتباطی و اطلاعاتی در اتریش، ساخت یک سامانه شناسایی و نظارت شیمیایی، زیستی (بیولوژیکی)، رادیولوژیکی و هسته‌ای مبتنی‌بر پهپاد را به اتمام رسانده است. این سامانه پیشرفته که برای آژانس دفاعی اروپا و به‌عنوان بخشی از برنامه توسعه صنعتیِ دفاعی اروپا توسعه داده شده است، شامل حسگرهای متعدد بوده و بدون خدمه است و سرعت تجزیه‌وتحلیل آن بسیار بالاست. پیش از این، عناصر شیمیایی، زیستی، رادیولوژیکی و هسته‌ای با استفاده از حسگرهای دستی یا خدمه شناسایی می‌شدند و بدین‌ترتیب خدمه در معرض مواد خطرناک و هرگونه تهدید قرار داشتند. در فناوری جدید، یک سلول همجوشی داده (DFC) نوآورانه ایجاد شده است که به‌عنوان یک مرکز برای یکپارچه‌سازی اطلاعات از منابع مختلف، از جمله حسگرها و پهپادها عمل می‌کند. این اطلاعات، امکان تجزیه‌وتحلیل جامع تشخیص مواد خطرناک و تصمیم‌گیری سریع توسط فرماندهان را فراهم می‌کنند و ایمنی کارکنان نظامی و غیرنظامی دخیل در تامین امنیت را تضمین می‌کنند. گفتنی‌ست در روش‌های رایج، دو ساعت زمان برای شناسایی عوامل شیمیایی، زیستی، رادیولوژیکی و هسته‌ای مورد نیاز است، اما فناوری جدید این زمان را به ۴۰ تا ۴۵ دقیقه کاهش می‌دهد.
📢 کد خبر: 20240721-2139کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26876#اتریش #پهپاد

۱۶:۳۵

thumnail
«ساخت یک ربات با الهام از عروس دریایی برای کاربردهای پزشکی»
گروهی از محققان موسسه ماکس‌پلانک در آلمان، موفق به ساخت یک ربات نرم با الهام از عروس دریایی شده‌اند که می‌تواند تحول عظیمی را در زمینه دارورسانی ایجاد کند. این ربات از دو بخش اصلی قطرات فِروسیال (ferrofluid droplets) و یک پوسته هیدروژل تشکیل شده است و هنگامی‌که در معرض نور قرار می‌گیرد، قطرات فروسیال درون پوسته هیدروژل گرم می‌شوند. این گرما باعث انبساط حباب‌های ریز درون قطرات شده که با افزایش شناوری کلی ربات، آن را به سمت بالا غوطه‌ور می‌کند. محققان برای شبیه‌سازی چالش‌های دنیای واقعی که ممکن است این ربات‌ها با آن‌ها مواجه شوند، سکو‌های مختلف را در ارتفاعات متعدد در یک مسیر آبی تعبیه کردند. ربات‌های عروس دریایی در طول مسیر هدایت شدند و توانایی خود را در جهت‌یابی در محیط‌های پیچیده زیر آب نشان دادند. یافته‌ها حاکی‌ست که این ربات‌ها در محیط بدن نیز با دقت بی‌سابقه‌ای دارورسانی را انجام می‌دهند و بافت‌های خاص را هدف قرار می‌دهند. استفاده از پوسته هیدروژل قابلیت‌های آن‌ها را بیشتر می‌کند، زیرا هم قطره فروسیال و هم هیدروژل را می‌توان به طور مستقل توسط نور دستکاری کرد که امکان حرکات پیچیده و کنترل دقیق را فراهم می‌کند.
📢 کد خبر: 20240721-1146کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26880#آلمان #پزشکی

۱۶:۳۵

۳ مرداد

thumnail
«ساخت بادگیر به‌عنوان یک جایگزین توربین‌های غول‌پیکر»
یک شرکت نروژی فعال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، قصد دارد تاسیسات شناور فراساحلی بادگیر را برای تولید برقِ بادی ارزان راه‌اندازی کند. برخلاف توربین‌های غول‌پیکر منفرد، این طرح یک مزرعه بادی شناور غول‌پیکر خواهد بود که از صد‌ها توربین کوچک که در کنار هم قرار گرفته‌اند، تشکیل می‌شود. بادگیر (Windcatcher) یک مفهوم در مزرعه بادی دریایی شناور است که با چندین توربین بادی کوچک ۱ مگاواتی، جایگزین توربین‌های بزرگ می‌شود و بازده انرژی را دو برابر می‌کند. این توربین‌های نوآورانه می‌توانند 2.5 برابر بیشتر از یک توربین استاندارد سه‌پره، از جریان باد انرژی بگیرند. طراحی منحصربه‌فرد خوشه‌های توربین بادی، مانند یک دیوار شناور بادی به نظر می‌رسند و مجموعه عظیمی از توربین‌های کوچک، قادر به تولید ۴۰ مگاوات برق خواهند بود. در آینده‌ای دور، این شرکت قصد دارد واحد‌هایی با ظرفیت تا ۱۲۶ مگاوات را اضافه کند. بادگیر مذکور برای مقاومت در برابر شرایط سخت دریای آزاد طراحی شده و یک سامانه پودمانی (ماژولار) است که بسته به نیاز انرژی، می‌تواند بزرگ یا کوچک شود. هر واحد به یک بخش مرکزی متصل است که برق را به شبکه منتقل می‌کند. گفتنی‌ست این بادگیر همچنین ظرفیت تولید هیدروژن سبز را دارد، سوختی که می‌توان از آن برای کاربرد‌های مختلف از حمل‌ونقل گرفته تا صنعت استفاده کرد.
📢 کد خبر: 20240724-4191کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26951 #نروژ #بادگیر

۱۶:۰۲

thumnail
«ساخت یک تراشه از جنس گرافن برای تسهیل درمان بیماری‌های مغزی»
محققان اسپانیایی، موفق به طراحی یک تراشه مغزی جدید بر پایه گرافن شده‌اند که می‌تواند سیگنال‌های مغز را بخواند و تحریک کند. این فناوری به‌عنوان یک رابط بین مغز و دستگاه‌های خارجی مانند رایانه عمل می‌کند. در گذشته، از عناصر فلزی در این رابط‌ها استفاده می‌شد که سیگنال‌های الکتریکی را به هم ریخته و ارسال اطلاعات به مغز را مختل می‌کرد. گرافن، از وقوع چنین پدیده‌ای جلوگیری می‌کند و استفاده از آن در تراشه جدید، امکان خواندن و تحریک سیگنال‌های مغزی با وضوح بالا را امکان‌پذیر می‌کند. تراشه مذکور برای اولین بار در دانشگاه منچستر، در یک جراحی تومور مغزی برای کمک به جراحان در شناسایی بافت سرطانی با دقت میکرومتر استفاده شد و به آن‌ها کمک کرد تا ضمن از بین بردن تومور، مناطق سالم مغز را برای گفتار و شناخت صحیح حفظ کنند. گفتنی‌ست این تراشه مغزی می‌تواند به بیماران مبتلا به پارکینسون کمک کند و اختلالات گفتاری آن‌ها را تا حدود زیادی درمان کند.
📢 کد خبر: 20240724-1147کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26955#اسپانیا #پزشکی

۱۶:۰۳

۴ مرداد

thumnail
«بکارگیری سرامیک برای ساخت صفحات خورشیدی»
محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ، موفق به ساخت صفحات خورشیدی سرامیکی با استفاده از نانوذرات اکسید آلومینیوم شده‌اند که بازده آن‌ها بیش از هزار برابر بیشتر از صفحات خورشیدی رایج است. هنگامی که نور خورشید به صفحات سرامیکی برخورد می‌کند، الکترون‌های موجود در نانوذرات سرامیک برانگیخته می‌شوند و به سطح انرژی بالاتری می‌روند. الکترون‌های برانگیخته پس از آن به کریستال‌های اکسید آلومینیوم منتقل شده و به ایجاد جریان الکتریکی در سطح صفحات خورشیدی کمک می‌کنند. این ساختار و بافت خاص آن، سرامیک را قادر می‌سازد تا به طور مساوی انرژی حاصل از خورشید را در تمام سطح خود پراکنده کند و با استفاده از ویژگی تجزیه مولکول‌های آب به هیدروژن و اکسیژن در زیر نور خورشید، منجر به تولید و همچنین ذخیره سوخت هیدروژن تمیز شود. گفتنی‌ست محققان یک روش جدید را برای استفاده از چاپ سه‌بُعدی به‌منظور تولید این سرامیک‌ها ایجاد کرده‌اند که به استفاده از انرژی خورشیدی در سطوح گسترده و با هزینه پایین کمک می‌کند.
📢 کد خبر: 20240725-3183کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26994#سوئیس #صفحات‌خورشیدی

۱۳:۲۲

thumnail
«طراحی یک هواپیمای مسافربری دوزیست برقی جدید»
یک نوآفرین سوئیسی، موفق به طراحی یک هواپیمای مسافربری دوزیست برقی با بُرد پرواز و ظرفیت بالا شده است. این هواپیما دارای یک یک بدنه از جنس کامپوزیت و ۱۰ موتور الکتریکی با قدرت ۱۸۰ کیلووات است که سرعت حرکت را به ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسانند. در طرح‌های گذشته، انرژی مورد نیاز برای موتورهای این نوع هواپیماها توسط باتری تامین می‌شد اما هواپیمای جدید از هیدروژن برای تامین انرژی استفاده می‌کند که منجر به کاهش انتشار آلاینده‌ها می‌شود. هواپیمای مذکور، همچنین می‌تواند ۱۹ مسافر و ۳ خدمه را در خود جای دهد و از موادی مانند چوب‌پنبه، کامپوزیت‌های الیاف طبیعی و چرم گیاهی در سطوح داخلی آن استفاده می‌شود. گفتنی‌ست این هواپیما برای برخاستن و فرود در آب‌های ساحلی، رودخانه‌ها، کانال‌ها و تالاب‌ها و همچنین باندهای زمینی پیکربندی شده است.
📢 کد خبر: 20240725-2140کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاt.me/InnovAt_News ble.ir/InnovAT_News
didebanefanavari.com/26990#سوئیس #هواپیما

۱۴:۱۰