۱۱ مهر
۵:۲۶
۷:۱۸
۷:۲۸
۷:۲۸
۱۴ مهر
۵:۱۵
.امروزمیخوایم راجع به رس بستن و شکرک زدن عسل مطالبی رو بگیم .
۹:۴۲
۹:۴۳
. اینو نگه داشتم برای نمونه هاوگرنه عسلای ما تازه و امسالیهنگران نباشید.
۹:۴۳
. عسل رس بسته چیست؟
شکل ظاهری و فیزیکی انواع عسلها در طول گذشت زمان (از چند روز تا چند سال) تغییر میکند و از حالت مایع به حالت نیمهجامد و سفت تبدیل میشود.
از این فرایند به سه تعبیر یاد میکنند:
“ رس زدن عسل” که اصطلاح مرسوم بین زنبورداران است.
“شکرک زدن” اصطلاح عامیانهای است که مردم عادی از آن استفاده میکنند.
_ “کریستال شدن عسل” نامگذاری علمی این فرآیند است.
بنابراین هیچ تفاوتی بین این سه اصطلاح وجود ندارد و هر سه یک معنا و مفهوم را دارند..
شکل ظاهری و فیزیکی انواع عسلها در طول گذشت زمان (از چند روز تا چند سال) تغییر میکند و از حالت مایع به حالت نیمهجامد و سفت تبدیل میشود.
از این فرایند به سه تعبیر یاد میکنند:
“ رس زدن عسل” که اصطلاح مرسوم بین زنبورداران است.
“شکرک زدن” اصطلاح عامیانهای است که مردم عادی از آن استفاده میکنند.
_ “کریستال شدن عسل” نامگذاری علمی این فرآیند است.
بنابراین هیچ تفاوتی بین این سه اصطلاح وجود ندارد و هر سه یک معنا و مفهوم را دارند..
۹:۴۴
.️ شش باور اشتباه اما رایج در مورد عسل رس بسته
رس بستن عسل یک فرآیند طبیعی است. اما به دلیل عدم آگاهی کافی و استفاده برخی افراد سودجو از این موضوع، باورهای اشتباهی در میان مردم رواج پیدا کرده است که گاهی باعث میشود تصمیمات اشتباهی در خرید عسل بگیرند. .
با ما همراه باشید تا در ادامه این باورهای اشتباه اما رایج را خدمت شما بیان کنیم و آنها را بشناسیم..
رس بستن عسل یک فرآیند طبیعی است. اما به دلیل عدم آگاهی کافی و استفاده برخی افراد سودجو از این موضوع، باورهای اشتباهی در میان مردم رواج پیدا کرده است که گاهی باعث میشود تصمیمات اشتباهی در خرید عسل بگیرند. .
با ما همراه باشید تا در ادامه این باورهای اشتباه اما رایج را خدمت شما بیان کنیم و آنها را بشناسیم..
۱۰:۵۹
.️ ۱- عسلی که رس میبندد صددرصد طبیعی است!
این باور درستی نیست ، زیرا عسلهای تغذیهای، صنعتی و عموماً هر مادهای که حاوی قند باشد هم رس میبندند و ربطی به طبیعی یا تقلبی بودن آن ندارد.
تنها راه مطمئن شدن از طبیعی بودن عسل، سنجش فاکتورهای ۶گانه آن در آزمایشگاه است..
این باور درستی نیست ، زیرا عسلهای تغذیهای، صنعتی و عموماً هر مادهای که حاوی قند باشد هم رس میبندند و ربطی به طبیعی یا تقلبی بودن آن ندارد.
تنها راه مطمئن شدن از طبیعی بودن عسل، سنجش فاکتورهای ۶گانه آن در آزمایشگاه است..
۱۱:۵۵
.️۲- دانههای رس عسل طبیعی ریز، و دانههای رس عسل تقلبی درشت هستند!
اندازه دانههای عسل رس زده به سه عامل بستگی دارد:
نوع گیاه منشأ عسلمیزان گلوکز عسلمیزان رطوبت عسلبهعنوان مثال دانههای بلوری عسل رس زدۀ خارشتر، ریز و دانههای بلوری عسل رس زدۀ برازمبل، درشت هستند.بنابراین از ریز و درشتی دانههای رس عسل نمیتوان طبیعی یا تقلبی بودن آن را تشخیص داد..
اندازه دانههای عسل رس زده به سه عامل بستگی دارد:
نوع گیاه منشأ عسلمیزان گلوکز عسلمیزان رطوبت عسلبهعنوان مثال دانههای بلوری عسل رس زدۀ خارشتر، ریز و دانههای بلوری عسل رس زدۀ برازمبل، درشت هستند.بنابراین از ریز و درشتی دانههای رس عسل نمیتوان طبیعی یا تقلبی بودن آن را تشخیص داد..
۱۶:۵۵
.️️️️️️عزیزان این مطالب خیلی مهمه و کاربردی اطلاعاتتون رو در مورد عسل مصرفیتون میبره بالابقیه مطالب رو فردا میذارم کم کم که وقت مطالعه داشته باشید .
۱۸:۴۳
۱۵ مهر
.️۳- "رس بستن" فقط مخصوص عسل است!
برخی افراد معتقدند رس بستن فقط مخصوص عسل است اما باید بدانید هر محصول دارای گلوکز دیگر همانند شربتها و مرباها نیز ممکن است رس ببندند..
برخی افراد معتقدند رس بستن فقط مخصوص عسل است اما باید بدانید هر محصول دارای گلوکز دیگر همانند شربتها و مرباها نیز ممکن است رس ببندند..
۷:۲۴
.️ ۴- هر چه عسل غلیظتر باشد، امکان رس زدن آن بیشتر است!
این باور هم اشتباه است. غلیظ بودن یا رقیق بودن عسل به دلایل مختلف که مهمترین آن میزان گلوکز عسل است، بستگی دارد.
بنابراین غلظت عسل دلیل رس بستن آن نیست و عسلهای رقیق هم در دوره زمانی مشخص رس خواهند زد..
این باور هم اشتباه است. غلیظ بودن یا رقیق بودن عسل به دلایل مختلف که مهمترین آن میزان گلوکز عسل است، بستگی دارد.
بنابراین غلظت عسل دلیل رس بستن آن نیست و عسلهای رقیق هم در دوره زمانی مشخص رس خواهند زد..
۱۲:۲۶
۱۸ مهر
۴:۱۳
.با تاخیر چند روزه بریم ادامه مطلبو بگیم.
۵:۵۹
.داشتيم چندتا باور اشتباه راجع به رس بستن عسل رو میگفتیم چهار موردط رو گفتیم مونده دو مورد دیگه.
۵:۵۹
.️ ۵- اگر رس بستن عسل از پایین ظرف باشد، نشاندهنده طبیعی بودن عسل است!
برخی فکر میکنند اگر عسل از ته ظرف شروع به جامد شدن کند، عسل طبیعی است و اگر از بالای ظرف کریستاله شود، عسل تقلبی است!
این باور پایه و اساس علمی ندارد. تمام عسلها، چه طبیعی و چه غیرطبیعی بعد از گذشت زمان مشخص، به تدریج تهنشین و در پایین ظرف جمع میشوند..
برخی فکر میکنند اگر عسل از ته ظرف شروع به جامد شدن کند، عسل طبیعی است و اگر از بالای ظرف کریستاله شود، عسل تقلبی است!
این باور پایه و اساس علمی ندارد. تمام عسلها، چه طبیعی و چه غیرطبیعی بعد از گذشت زمان مشخص، به تدریج تهنشین و در پایین ظرف جمع میشوند..
۵:۵۹
.️ ۶- اگر سرعت رس زدن عسل زیاد باشد و زود اتفاق بیفتد آن عسل طبیعی نیست!
این باور پایه و اساس علمی ندارد و سرعت رس بستن عسل به عوامل مختلفی بستگی دارد.
اکثراً عسلی که حاوی بیشتر از ۲۸ درصد گلوکز باشد فرایند رس زدن آن سریعتر اتفاق میافتد. بهعنوان مثال عسل آفتابگردان، عسل کلزا، و عسل یونجه بهدلیل داشتن گلوکز زیاد بعد از چند روز شروع به رس بستن میکنند. .
این باور پایه و اساس علمی ندارد و سرعت رس بستن عسل به عوامل مختلفی بستگی دارد.
اکثراً عسلی که حاوی بیشتر از ۲۸ درصد گلوکز باشد فرایند رس زدن آن سریعتر اتفاق میافتد. بهعنوان مثال عسل آفتابگردان، عسل کلزا، و عسل یونجه بهدلیل داشتن گلوکز زیاد بعد از چند روز شروع به رس بستن میکنند. .
۹:۲۰