ب

بقیع پژوهی

۱۸۹عضو
thumnail

۶:۴۹

thumnail

۷:۱۵

thumnail

۷:۱۵

thumnail

۷:۱۶

طراحی ماکت بقیع. حرم ائمه و بیت الاحزان

۷:۱۶

لینک پخش مستقیم پیش کنگره بین‌المللی بقیعهیئت آنلاین | برنامه‌هاhttps://heyatonline.ir/revaghemighat.tv

۵:۵۳

thumnail

۸:۱۹

thumnail

۷:۱۷

thumnail

۷:۱۷

thumnail

۷:۱۷

نشست «ماهیت و هنجارهای حقوقی حاکم بر قبرستان بقیع در فقه و حقوق بین‌الملل»

۷:۱۸

thumnail
سخنان دکتر مقدادی در نشست «ماهیت و هنجارهای حقوقی حاکم بر قبرستان بقیع در فقه و حقوق بین‌الملل».

۷:۲۱

🟤 غربت و مهجوریت؛ توصیف ایرانیان از بقیع
آقای رضا تقی‌زاده نائینی، پژوهشگر گروه مطالعات سیاسی و اجتماعی پژوهشکده حج و زیارت و مؤلف کتاب بقیع در سفرنامه‌های فارسی در گفتگو با خبرگزاری ایکنا ضمن تشریح روندی که زائران ایرانی برای زیارت قبرستان بقیع در طول تاریخ پشت سر گذاشته‌اند، «غربت و مهجوریت» را بیشترین توصیف تاریخی ایرانیان از بقیع بیان کرد.
وی در این گفتگو بیان داشته بررسی سفرنامه‌های حج ایرانیان به خصوص در دوره قاجاریه، که عمده سفرنامه‌ها مربوط به این دوره است، بیانگر این مطلب است که حاجیان ایرانی هنگام حضور در شهر مدینه برای زیارت حرم پیامبر(ص) و مسجدالنبی همواره خود را ملزم می‌دانسته‌اند که به زیارت بقیع نیز مشرف شوند و علاوه بر زیارت این مکان شریف، مشاهدات خود را از بقیع و مزارات و مشاهدات آن مکتوب و خاطرات زیارت در بقیع را ثبت و ضبط کرده‌اند.
نویسنده کتاب مذاکرات مجلس شورای ملی و سنا درباره بقیع ، زیارت بقیع را یکی از برنامه‌های اصلی زائران ایرانی در مدت زمان حضور در شهر مدینه دانسته و بیان کرده معمولاً آنها بعد از زیارت پیامبر(ص) بلافاصله به بقیع مشرف می‌شدند. حتی گزارش‌هایی هم از دوره صفویه در مورد زیارت بقیع موجود است که نمونه آن سفرنامه بانویی اصفهانی است که به زیارت بقیع رفته و مشاهدات خود را به زبان شعر بیان کرده است.
وی نکته مهم در توجه زائران ایرانی به بقیع را به دلیل نقل‌هایی دانسته است که در مورد دفن حضرت فاطمه زهرا (س) در بقیع بیان شده است. به دلیل مخفی بودن مدفن شریف صدیقه طاهره، حاجیان در مدت زمان حضور در مدینه برای اینکه از فضیلت زیارت حضرت زهرا(س) بهره‌مند شوند، به جد و جهد تمام در بقیع حاضر می‌شدند و در این مکان آداب زیارت را انجام می‌دادند.ادامه دارد...
undefined متن کامل این گفتگو در خبرگزاری ایکناhttps://iqna.ir/fa/news/4148983

۱۲:۰۹

thumnail
undefinedمأخذشناسی بقیع منتشر شد
undefined کتاب "مأخذشناسی بقیع" که گزارشی از منابع منتشر شده درباره آستان مقدس بقیع است به کوشش اباذر نصراصفهانی از سوی پژوهشکده حج و زیارت منتشر شد.
undefinedدر این کتاب، اطلاعات کتابشناسیِ 309 اثر شامل کتب، مقالات و پایان‌نامه‌هایی که تا پاییز 1401 در ایران و دیگر کشورها در موضوع «بقیع» تولید و منتشر شده‌اند همراه با توصیف کوتاهی از این آثار آمده است.
undefinedدر «مأخذشناسی بقیع»، 101 کتاب، 9 پایان‌نامه و 199 مقاله، یادداشت و مصاحبه معرفی شده است. undefinedاز مجموع کتب معرفی شده در این کتاب، 43 عنوان به زبان فارسی، 43 عنوان به زبان عربی، 11 عنوان به زبان اردو، 2 عنوان به زبان ترکی استانبولی و 2 عنوان به زبان انگلیسی هستند.undefinedهمچنین از مجموع 9 پایان‌نامه‌ای که در گزارش آمده، 7 عنوان به زبان فارسی و 2 عنوان به زبان عربی هستند.undefinedنیز از 199 مقاله و یادداشت گزارش شده، 111 عنوان به بان فارسی، 87 عنوان به زبان عربی و 1 عنوان به زبان آلمانی هستند.
undefinedکتاب "مأخذشناسی بقیع" از جمله آثار کنگره بین‌المللی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» است که قرار است در فروردین ماه 1403 از سوی پژوهشکده حج و زیارت برگزار شود. این کتاب در آذر ماه 1402 به همت نشر مشعر در 134 صفحه و در قطع وزیری منتشر شده است.

۶:۴۸

thumnail
undefinedundefinedundefined کتاب «تحلیل جامعه‌شناسی تاريخی زیارت قبرستان بقیع در سفرنامه‌های حج دوره قاجار (1210- 1344ه ق) » از سوی پژوهشکده حج و زیارت و توسط نشر مشعر راهی بازار نشر گردید.
undefinedزیارت قبرستان بقیع به واسطه وجود قبـور مطهـر چهـار تـن از ائمه اطهار،: دختران، همسران و عمه‌هاي پیامبر، ابراهیم فرزنـد رسـول خـدا ، عباس عموي پیامبر، حلیمه سعدیه، مقبره بنی‌هاشم، مقبره اصحاب و مقبـره شـهداي حرّه و ... نزد مسلمانان به طور عام و شیعیان به طور خاص، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ در این اثر با بررسی سفرنامه‌هاي دوره قاجار در بازه زمانی سال‌های1210 تا 1344 هـ.ق به عنوان متونی مردمشناسانه، با رویکرد جامعـه شناسـیِ تـاریخیِ ایـران، سعی در شناسایی پیشـینه فرهنگـی جامعـه ایرانـی و همچنـین سـایر جوامـع اسلامی داشته است. جامعه‌شناسی تاریخی با برقراري پیونـد میان جامعه‌شناسی و تاریخ، ظرفیت خاصی براي تبیـین پدیـده‌هـا و مسـائل فرهنگـی ـ اجتماعی دارد.
undefinedاین اثر در راستای غنا بخشیدن به موضوعات علمی، همایش بین‌المللی «بقیع، مدفن امامان و اصحاب» که در فروردین ماه 1403 به مناسبت یکصدمین سال تخریب قبور مطهر ائمه بقیع، برگزار می‌شود. توسط سرکار خانم زهرا سادات کشاورز به رشته تحریر آورده شده و توسط نشر مشعر در 276 صفحه وزیری در بهمن 1402 وارد بازار نشر شده است.
undefined کانال پژوهشکده حج و‌ زیارت https://eitaa.com/hajj_ziyarat

undefined سایت جنة البقیع
https://hzrc.ac.ir/baqi
undefinedundefinedundefinedundefined

۱۹:۴۰

thumnail
undefinedundefined پژوهشکده حج و زیارت با همکاری دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان برگزار می کند:
undefined سیزدهمین پیش نشست کنگره بین المللی " بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب"
undefinedسخنرانان: ۱- آقای دکتر محمدعلی چلونگر (با موضوع: شعائر شیعیان در زیارت بقیع در دوره قاجار بر اساس سفرنامه ها).
۲- آقای دکتر علی اکبر عباسی (با موضوع: نمود وضعیت بقیع در سفرنامه ابن جبیر).
۳- آقای دکتر مصطفی پیرمرادیان ( با موضوع: مبانی اندیشه های سلفی محمد بن عبدالوهاب و شاه ولی اله دهلوی).
undefinedزمان برگزاری: چهارشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۲ساعت: ۹:۳۰
undefinedمکان برگزاری: سالن کنفرانس پردیس شهید باهنر اصفهان.
undefinedلینک حضو در جلسه به صورت مجازی:https://www.skyroom.online/ch/pbi/baghee
برای شرکت کنندگان، گواهی حضور صادر خواهد شد.undefined کانال پژوهشکده حج و‌ زیارت https://eitaa.com/hajj_ziyarat

۱۷:۰۶

thumnail

۱۵:۴۶

thumnail

۷:۳۹

thumnail
۸ شوال سالروز تخریب جنه البقیع

۱۶:۳۲