عکس پروفایل بهارمردمانب

بهارمردمان

۲۰۴عضو
عکس پروفایل بهارمردمانب
۲۰۴ عضو

بهارمردمان

سلام بر بهار مردمان و خرمی روزگاران.این کانال برای ارتباط بیشتر با شما بهار مردمانی های عزیز تشکیل شده.
با ما در ارتباط باشید وبسایت ما http://kbama.ir/

۱۲ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۰. ماه احسان
رمضان ماه احسان و نیکوکاری است و انسان با احسان خویش، توشه معنوی برای آینده خود ذخیره می کند. یکی از فلسفه‌های تشریع روزه، آگاه‌ شدن اغنیا از وضع فقرا و دلسوزی آنان بر احوال بینوایان است؛ لذا روزه‌داران در ماه رمضان از وظیفه انفاق و احسان غافل نمی شوند. خداوند از بنی اسرائیل پیمان گرفت که به والدین و خویشان و یتیمان و مساکین، احسان کنند:« وَإِذْ أَخَذْنَا مِیثَاقَ بَنِی إِسْرَائِیلَ لاَ تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللَّهَ وَبِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَاناً وَذِی الْقُرْبَی وَالْیَتَامَی وَالْمَسَاکِینِ وَقُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْناً ...»۱ ؛ و به مسلمانان نیز دستور احسان داد :«إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالإحْسَانِ»۲. قرآن کریم می‌فرماید:«لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّون»؛ یعنی، به نیکوکاری نمی‌رسید جز هنگامی که از آنچه خودتان دوست دارید، انفاق و احسان نمائید۳.
 در ماه مبارک رمضان بر لزوم صدقه پنهانی تأکید شده و آمده است: «صَدَقَهُ الِّسرِّ تُطْفِئُ غَضَبَ الرَّبِّ»۴.؛ یعنی انفاق پنهانی، آتش غضب خدا را خاموش می‌کند.‌قرآن می فرماید: «[اى پیامبر] از تو مى‌پرسند [در راه خدا] چه چیزى را [و به چه کسى] انفاق کنند؟ بگو: هر آنچه از مال که انفاق نمایید، پس براى پدر و مادر و خویشاوندان و یتیمان و بینوایان و در راه ماندگان [است] و هر آنچه از کار خیر انجام دهید، پس [بدانید] مسلّماً خدا به آن داناست»۵.کسی که دست بذل و بخشش دارد باید همواره خدای را سپاس گوید که او را بی نیاز ساخته و محتاج دیگران نکرده است و باید نیاز دیگران را به خودش، یکی از نعمت‌ها و هدیه‌های الهی بشمارد، چنانکه در حدیثی شریف از امام حسین(ع) آمده:«بدانید نیازهای مردم به سوی شما از نعمت های خداوند بر شماست. بنابراین، این نعمت ها را از خود دور نسازید؛ که اگر چنین کنید، این نعمت (مراجعه مردم به سوی شما از شما گرفته می شود) و به دیگران داده می شود»۶.
یک مصداق احسان همین رفع حوائج مومنان است. از حضرت امام صادق علیه السلام نقل است که فرمود: «قضاء حاجت مؤمن نزد خداوند محبوب تر از بیست حج استحبابی است که حج گزار در هر حجی به صد هزار نفر به عنوان ولیمه حج، احسان کند»۷.امام موسی کاظم علیه السلام نیز فرمود: «خداوند (متعال) در زمین بندگانی دارد که در راه (برطرف کردن) نیازهای مردم گام برمی دارند. چنین افرادی در روز قیامت در پناه (خداوند) هستند (و بدانید) هرکس مؤمنی را شاد کند، خداوند، قلب او را در روز قیامت شاد می کند»۸.
 از مصادیق دیگر احسان ، احسان به نیابت از طرف امام زمان(ع) به شیعیان نیازمند و رفع حوائج آنان است. در ماه رمضان روزه داران توشه و خواربار به نیازمندان، احسان کنند به نیابت از امام زمان علیه السلام که مسلما موجب خشنودی آقا خواهد بود. حتی انجام اعمال مستحبی به نیابت ایشان  مثل نماز های مستحبی، دعا، تلاوت قرآن، دستگیری از نیازمندان و خیرات و مبرات و انداختن سفره های افطار و اطعام مومنان و دیگر اعمال خیر. این احسان ها، موجبات جلب بیشتر عنایات مهدوی به احسان کنندگان خواهد بود به ویژه که ثواب این احسان ها در ماه مبارک چندین برابر است.می دانیم هر عمل مستحبی که انسان انجام دهد و پاداش آن را به کسی اهدا کند، پاداش آن به آن شخص می‌رسد، بدون این که چیزی از ثواب اهداکننده کم شود. این عمل در مورد خویشان نوعی صله رحم و در مورد پدر و مادر نشانه نیکوکار بودن و ترک آن موجب قطع رحم و عاق والدین شدن است و در مورد امام معصوم ، پاداشش مضاعف است.-----------۱. بقره/۸۳.    ۲. نحل/۹۰.    ۳.آل عمران/۹۲.   ۴.بحارالانوار۱۷۶/۹۶.    ۵.بقره/۲۱۵.  ۶. مستدرک الوسائل۳۶۹/۱۲.   ۷.  کافی۱۹۳/۲.     ۸.وسائل الشیعه۳۶۶/۱۶.
undefined بهار مردمان undefinedkbama.ir

۰:۵۲

۱۳ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۱.ماه احیا و تهجد
 تهجّد به معنی شب زنده داری برای عبادت است.نماز تهجد نمازی را مي نامند كه در شب اداء مي شود و وقتش بعد از فراغت از نماز خفتن شروع وتا به طلوع فجر ادامه دارد۱.نماز تهجد در برابر ديگر نماز‌های نافله اهميت بيشتری دارد؛ زيرا نوافل ديگری نداريم که مثل نماز تهجد به‌ مدت يک‌سال بر همه توصیه شده باشد، يا بر شخص پيامبر فرض باشد، يا نزد بعضی ائمه هنوز هم فرضيتش باقي باشد. در وقت نماز تهجد هیچ پرده ای بین نماز گزار و خداوند وجود ندارد و هر دعایی که خوانده شود بیشتر مورد قبول قرار می گیرد.وقت تهجد و نماز آن، آخر شب و وقت سحر است که تهجد و دعا و نماز در آن هنگام، محبوب تر است از آغاز شب ، زیرا خداوند می فرماید: «پرهیزگاران در سحرگاهان استغفار می کنند»(وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ)۲.
بر احیا یا شب زنده داری در شب های ماه رمضان به ویژه شب های قدر، تأکید فراوان شده است. شب های خاص به ویژه در دهه سوم ماه رمضان را به عنوان شب های قدر مشخص کرده اند که البته تنها یک شب آن همان شب قدر است و احیای همه آن شب ها و یا حتی تمامی شب های ماه رمضان تنها از جهت دست یابی به شب قدر حقیقی و نیل به برکات و آثار آن است.بهتر است این شب زنده داری و احیاء همراه با اعمالی باشد که ارزش عمل را مضاعف و دو چندان کند. از جمله این اعمال تفکر است که خود به اندازه هفتاد سال عبادت است. این تفکر بویژه در مسائل مهمی چون حوزه معرفت شناسی، هستی شناسی، خداشناسی، امام شناسی و معادشناسی و مانند آن می تواند مهمتر و ارزشمندتر باشد؛ زیرا این معرفت و معارف است که ارزش عمل را مشخص می کند.غیر از اینها می توان به اعمال عبادی دیگر چون تلاوت قرآن، نماز، استغفار و توبه، خواندن ادعیه مشهور چون جوشن کبیر و صغیر، دعای مجیر، دعاهای افتتاح و عهد، دعای فرج، توسل و نیز قرآن بر سر گذاشتن و اعمال آن اشاره کرد.
احیای همه شب های ماه رمضان برای درک شب قدر خوب و پسندیده است و بهتر آن است که دست کم شب های دهه سوم و یا همان شب های معروف به شب های قدر را احیا دارد. در روایتی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است که فرمودند: هر کس شب قدر را احیاء دارد و مومن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد تمامی گناهانش آمرزیده می شود»۳. و نیز:«کسی که شب قدر را احیا بدارد عذاب تا سال آینده از او دفع می شود»۴.امام باقر(ع) هم فرمود:« کسی که شب قدر را احیا بدارد گناهانش آمرزیده شود، هر چند گناهانش به عدد ستارگان آسمان و وزن کوه ها و مقدار آب دریاها باشد»۵.امام صادق(ع) به ابوبصیر فرمود:«...سر شب کمی بخواب و باقی مانده شب را به هر نحوی که می توانی به عبادت بپردازی، چون در ماه رمضان، درهای آسمان گشوده است، شیطان ها در زنجیرند و اعمال مؤمنان پذیرفته می شود»۷.
همه انبیاء، تهجد داشته اند؛خداوند در قرآن، پیامبرش را به تهجد دستور داده است:«و پاسى از شب را بيدار باش وتهجّد و عبادت كن، و اين وظيفه‌اى افزون براى توست، باشد كه پروردگارت تو را به مقامى محمود وپسنديده برانگيزد»۶. امامان معصوم نیز به پیروی از جدّ بزرگوار خویش به تهجد می پرداخته اند و در شب های رمضان این تهجد و احیا، مضاعف می شده است. امام زمان(ع) که عابدترین خلیفه خدا بر روی زمین است و حدود دوازده قرن، به شیوه جدش به ویژه در شب های رمضان، تهجد و احیا داشته است، چشمش به منتظرانی است که او را در تهجد و احیای این شب ها می پردازند و در دعاهای خویش، فرج او را از خدا طلب می کنند تا به برکت این عبادت ها و دعاها ، خداوند فرج او را برساند.---------------۱. نماز تهجد یا نماز شب، یازده رکعت است(چهار نماز دو رکعتی به عنوان نافله شب و دورکعت به نام شفع و یک رکعت به نام وتر) که ترتیب آن در مفاتیح آمده است. ۲. ذاریات/۱۸.   ۳.منهج الصادقین، تفسیر سوره قدر.    ۴. بحارالانوار۱۴۵/۹۸.    ۵. همان۱۴۶/۹۸.  ۶.اسراء/۷۹.    ۷.وسائل الشیعه۳۵۴/۱۰.
undefined بهار مردمان undefinedkbama.ir

۱:۲۸

thumnail
دیگر تمام شد، ندا داد جبرییلاینک شما و وحشت دنیای بی‌ علی
undefinedبهارمردمانundefinedKbama.ir

۱:۴۷

thumnail
پس از آنکه در اواخر شب ۲۱ رمضان آن حضرت به شهادت رسید، جنازه حضرت را امام حسن(ع) با کمک برادران غسل دادند و کفن نموده و نماز خواندند و سپس در تابوت گذاشتند، جلو تابوت خود بلند شد و حسن(ع)، حسین(ع)، عبدالله بن جعفر و محمد حنفیه شبانه پیکر مطهر امام را به سرزمین نجف آوردند. ناگهان سنگ سفید درخشانی پدیدار شد؛ آن‌را از جا کندند، در آن لوحی پیدا شد که رویش نوشته بود: «این قبری است که نوح(ع)آن‌را برای علی بن ابیطالب(ع)ذخیره کرده است. »
undefinedنماهنگ شوق دیدارundefinedبا نوای حاج محمود کریمی

undefinedبهارمردمانundefinedhttp://l.kbama.ir/Ramezan

۱۹:۰۲

۱۴ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۲. ماه معرفت
گوهری ارزشمندتر از علم و معرفت سراغ نداریم. بالاترین معرفت، معرفت الله و بعد معرفت رسولان او و سپس معرفت امام مفترض الطاعه است که در دعای مشهور از خدا می خواهم این معرفت ها را روزی ما کند(اللهم عرفنی نفسک...اللهم عرفنی رسولک...اللهم عرفنی حجتک)۱. رمضان هنگامه ارزنده ای برای تقویت بنیه علمی و معرفتی خویش از طریق تعمق در آیات الاهی، دعاهای مأثور و حضور در مجالس علمی و مطالعه کتاب های دینی است.برهه ای ارزشمند كه انسان ها باید تلاش كنند تا از آن در راستای تقویت معرفت و بینش الهی و دینی خود بهره ببرند. در این فرصت مناسب مسلمانان می توانند با تأمل و تفکر شناخت خود را از هدف آفریدگار از خلقت و آفرینش این گیتی بالا برند و بیش از پیش بر معرفت خود نسبت به خدا، شریعت و  حجت خداي خویش بیفزایند و با خشوع و فروتنی هرچه بیشتر در این ضیافت الهی در پیشگاه معبود بی همتا حاضر شوند.
ظرفیت های ارزشمندی برای تحقق معرفت دینی در ماه رمضان وجود دارد و افراد می توانند با بهره برداری از موقعیت ها و فضیلت های آن كه برای همگان مهیا و آماده است، معرفت خود را بالا برند. قرآن را با تأمل بخوانند و در آن بیندیشند تا خدا به برکت این ماه، قلب آنان را از نور علم روشن کند که (العلم نور یقذفه الله فی قلب من یشاء)۲ زیرا علم وهبی که خدا بر قلب بتاباند، علم حقیقی است و سپس در مفاهیم دعاهای این ماه مثل ابوحمزه و افتتاح بیندیشند زيرا متونی چون آنها که نشأت گرفته از بیان معصوم است، معرفت افزا و روشنگر است.از سوی دیگر چون قلب ها در این ماه خاشع تر شده است، ظرفیت بیشتری برای تابش انواع معرفت الاهی دارد و فرد در زمره عالمان قرار می گیرد که ( انما یخشی الله من عباده العلماء)۳. بنابراین انس با قرآن و توجه به حقیقت آیه های این كتاب الهی، یادآوری سیره و روش زندگی بزرگان دین و تفكر درباره معانی والای دعاهایی كه خواندن آن در رمضان توصیه شده از جمله راهكارهایی است كه می تواند انسان را به ارتقای معرفت دینی برساند.ارزش تفقه در دین یعنی بصیرت و معرفت دینی چنان است که امام كاظم(ع) می فرماید: «در دین خدا فقیه و دانا شوید؛ زیرا فقه كلید بصیرت است و مایه كمال عبادت و وسیله رسیدن به مقامات بلند و مراتب عالي دیني و دنیایي. برتري فقیه بر عابد، همچون برتري خورشید است بر ستارگان و هر كه در دین خود دانا و فقیه نشود، خداوند هیچ عملي را از او نپسندد.»۴.
مرحله بعد، آموزش معالم دین به دیگران است که امام صادق(ع)فرمود:«هر كه براى خدا علم بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمان ها به بزرگى ياد شود و گفته آيد: براى خدا آموخت، براى خدا عمل كرد و براى خدا آموزش داد!»۵.حتی تعلیم و تعلم در شب قدر، افضل اعمال شمرده شده است«ومن أحيا هاتين الليلتين بمذاكرة العلم فهو أفضل»۶. و در این دوران ، افزایش معرفت نسبت به حجت زمان و آشنایی با احادیث و کلمات و میراث علمی آن حضرت که در کتاب هایی مثل مکیال المکارم و کلمة الامام المهدی و منتخب الاثر و دیگر کتب مهدوی آمده است، از بهترین مصادیق معرفت اندوزی و نشر آن برای دیگران و پیوند دادن قلبی افراد با آن ساحت قدسی است.--------------۱. دعای شریفی که امام صادق(ع)به زراره آموزش دادند که در آخرالزمان خوانده شود:اللّهُمَّ عَرِّفْنِي نَفْسَكَ؛ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي نَفْسَكَ لَمْ أَعْرِفْ نَبِيَّكَ اللّهُمَّ عَرِّفْنِي رَسُولَكَ؛ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي رَسُولَكَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَكَ اللّهُمَّ عَرِّفْنِي حُجَّتَكَ؛ فَإِنَّكَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِي حُجَّتَكَ ضَلَلْتُ عَنْ دِينِي».خدایا خودت را به من بشناسان که اگر خودت را به من نشناسانى پیامبرت را نخواهم شناخت، خدایا رسول خود را به من بشناسان که اگر او را به من نشناسانى حجتت را نخواهم شناخت و اگر حجت خود را به من نشناسانى در دینم گمراه خواهم شد. کافی۱۴۹/۲.      ۲.بحار الأنوار۲۲۵/۱.      ۳.فاطر/۲۸.        ۴.بحارالانوار۳۲۱/۷۸.      ۵.مَن تَعَلَّمَ العِلمَ و عَمِلَ بِهِ و عَلَّمَ للّه ِِ ، دُعِيَ في مَلَكوتِ السَّماواتِ عَظيما ، فقيلَ : تَعَلَّمَ للّه ِِ ، و عَمِلَ للّه ِِ ، و عَلَّمَ للّه ! کافی۳۵/۱.      ۶. صدوق، امالی/۷۴۷.
undefined بهار مردمان undefinedkbama.ir

۰:۵۹

در شب قدر دلم با غزلی همدم شد...https://www.aparat.com/v/n1q6z

۱۶:۰۸

thumnail
خداوندا؛به تو پناه مى برم از اين‌كه ظاهرمرا در چشم‌ها نيكو جلوه دهى وباطنم را در پيشگاهت زشت سازى؛و به‌ وسيله اعمالى كه تو از آن‌هاخوب آگاهى داری ، خوش‌بينى واحترامات مردم را براى خودمحافظت كنم، و ظاهر خوبم رابراى مردم آشكار نموده و اعمالبدم را فقط تو بدانى، تا به بندگانتنزديك و از رضاى تو دور گردم.
"نهج‌البلاغه، حکمت۲۷۶"


undefinedماه من را بشنویدundefinedبانوای کربلایی محمدحسین پویانفر

undefinedبهارمردمانundefinedhttp://l.kbama.ir/Ramezan

۱۹:۱۲

۱۵ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۳. ماه حج خواهی
دعاهای حج خواهی، در ادعیه ماه رمضان بسیار دیده می شود، نمونه اش این دعاست که بعد از هر نماز خوانده می شود: «خدایا! در این سال و هر سال، تا زمانی که عمرم باقی است و در آسایش و گشایش روزی به سر می‌برم، زیارت خانه‌ات بیت الحرام را نصیبم گردان و مرا از درک موقف‌های گرامی و دیدن مکان‌های شریف و زیارت قبر پیغمبرت که درودت بر او و آلش باد محروم مکن. و در برآوردن جمیع احتیاجات دنیا و آخرتم یاری ام کن.‌ای خدا! از تو درخواست می‌کنم هر آنچه از قضا و قَدَرت را که در شب قدر حتمی قرار دادی و دیگر برگشت و تغییری نمی‌پذیرد، مرا از حجاج بیت الحرامت قرار دهی؛حاجیانی که حج شان پسندیده، سعی شان پذیرفته، گناهان شان آمرزیده و اعمال بدشان بخشیده شده است و عمر طولانی در راه بندگی ات عطا کن و روزی ام را فراوان قرار ده و امانت‌ها و قرضم را ادا فرما. «اَللّهُمَّ ارْزُقْنی حَجَّ بَیتِک الْحَرامِ فِی عامی هذا وَفی کلِّ عامٍ ما اَبْقَیتَنی فی یسْرٍ مِنْک وَعافِیةٍ، وَسَعَةِ رِزْقٍ،وَلا تُخْلِنی مِنْ تِلْک الْمواقِفِ الْکریمَةِ، وَالْمَشاهِدِ الشَّریفَةِ، وَزِیارَةِ قَبْرِ نَبِیک صَلَواتُک عَلَیهِ وَآلِهِ، وَفی جَمیعِ حَوائِجِ الدُّنْیا وَالاَْخِرَةِ فَکنْ لی اَللّهُمَّ اِنّی اَساَلُک فیما تَقْضی وَتُقَدِّرُ مِنَ الاََمْرِ الَْمحْتُومِ فی لَیلَةِ الْقَدْرِ،مِنَ الْقَضاءِ الَّذی لا یرَدُّ وَلا یبَدَّلُ، اَنْ تَکتُبَنی مِنْ حُجّاجِ بَیتِک الْحَرامِ، الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ، الْمَشْکورِ سَعْیهُمْ، الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ، الْمُکفَّرِ عَنْهُمْ سَیئاتُهُمْ،واجْعَلْ فیما تَقْضی وَتُقَدِّرُ،اَنْ تُطیلَ عُمْری، وَتُوَسِّعَ عَلَی رِزْقی، وَتُؤدِّی عَنّی اَمانَتی وَدَینی آمینَ رَبَّ الْعالَمین.
البته در دعاهای دیگر ماه مبارک هم از خدا درخواست حج می کنیم. مثلا در دعای اللهم رب شهر رمضان می خواهیم که سفر حج را روزی ما قرار بده یا در دعای ابو حمزه ثمالی این درخواست سه بار از از زبان امام سجاد (ع) آمده. در یکی از دعاهای عید فطر هم می گوییم:مرا از روندگان به سوی بیت الله الحرام بنویس( وَ تَکْتُبَنِی فِی الْوَافِدِینَ إِلَی بَیْتِکَ الْحَرَامِ). دعایی هم از امام صادق (ع) در اعمال ماه رمضان نقل شده که در مفاتیح الجنان، این دعا و سایر دعاهای حج خواهی آمده که آن این دعاست: «اللهم انی بک و منک اطلب حاجتی» تا آنجا که از خدا میخواهد «ان تجعل لی فی عامی هذا الی بیتک الحرام سبیلا» و یعنی همین امسال راهی برای سفر من به خانه خود قرار ده، که این دعا هم به دعای حج معروف است و سفارش شده که شب های ماه مبارک بعد از نماز مغرب خوانده شود.
مسلم است در تقدیر برنامه هر سال که در شب قدر، قطعی می شود، نام حج گزاران آن سال معین می گردد؛ لذا مومنان در ماه رمضان از خدا می خواهند حج خانه خود را نصیب آنان گرداند.البته به دلیل محدودیت ها، طبیعی است که این توفیق نصیب همگان نمی شود، اما همین که افراد چنین تقاضایی را مطرح می کنند، اگر حج هم نصیب شان نشود، خداوند ثواب حج را برای آنان می نویسد، چون در دین ما، عمل ها بستگی به نیت های افراد دارد، چون نیت این عبادت را کرده اند، ثواب آن در نامه عمل شان نوشته می شود که « انما الاعمال بالنیات »۱ ( همانا کارها وابسته به نیتهاست) و « لکل امرء مانوی »( برای هر کس همان است که آن را قصد کرده است) و  « لا عمل الا بنیة » ۳( هیچ عملی بدون نیت پذیرفته نیست) و این دعا هم لطفی از سوی خالق مهربان برای روزه داران است اگر دعاشان مستجاب شد که چه بهتر و اگر مقدر نبود با دعا، به ثواب حج نائل می آیند.
از سوی دیگر ارتباط این حج خواهی با امام زمان(ع) برای دعاگویان مطرح است زیرا پیوند با امام عصر ارواحنا فداه ، شرط قبولی حج است و افراد در حج با این پیوند، خود را در منظر و محضر امام ببینند که امام باقر(ع) فرمود:«تمام الحج لقاء الإمام‏»۴(تمامیت حج به پیوند و لقاء امام است). امام صادق(ع) هم فرمود: «إذا حج أحدكم فليختم حجه بزيارتنا؛ لان ذلك من تمام الحج»۵ (هرگاه یکی از شما حج گزارد باید حجش را با دیدار ما به پایان ببرد زیرا آن موجب تمامیت حج است). از محمّد بن عثمان عَمرى ( وکیل دوم امام در غیبت صغری)نقل شده:«به خدا سوگند كه صاحب اين امر، هر سال در موسم حج ظاهر مى شود، مردم را مى بيند و مى شناسد و آنان نيز او را مى بينند؛ ولى نمى شناسند(وَ اللَّهِ إِنَّ صَاحِبَ هَذَا الْأَمْرِ لَيَحضُرُ الْمَوْسِمَ كُلَّ سَنَه يَرَى النَّاسَ وَ يَعْرِفُهُمْ وَ يَرَوْنَهُ وَ لَا يَعْرِفُونَهُ)۶. در واقع درخواست حج، درخواست توفیق تجدید بیعت با امام معصوم (ع) و تقاضای توفیق برای اعلام وفاداری و آمادگی برای نصرت ایشان و نیز دیدار آن حضرت است.
-----------۱ و ۲ و ۳. وسائل الشیعه۸/۱.    ۴.كافي۵۴۹/۴.   ۵. علل الشرایع۴۵۹/۱.    ۶.من لا یحضره الفقیه۵۲۰/۲.

۱:۱۵

۱۶ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۴. ماه آشتی
 ماه مبارک رمضان ؛ ماه آشتی است: آشتی با خدا؛ آشتی با حجت خدا؛ آشتی با مردم. ماه آشتی با خداست زیرا آنها که با ارتکاب گناه، با خدا قهر کرده اند، باز گردند و توبه کنند و با خدا آشتی کنند که درهای رحمت الهی همواره به ویژه در ماه مبارک رمضان به روی انسان باز است: « ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را می آمرزد و به درگاه پروردگارتان بازگردید»۱.یازده ماه قهر کردن با خدا از طریق گناه و سستی و کسالت سپری شد، حال وقت آشتی فرارسیده است. وجود مقدس حضرت دوست نیز اهل رد کردن آشتی بندگان خود نیست، بلکه شوق به این کار دارد، او منتظراست، دست آشتی را ابتدا او دراز کرده است.اگر کسی به هر دلیلی، ارتباطش با خدا کمرنگ شده، در ماه رمضان این فرصت طلایی را از دست ندهد.خدا می داند که چه تعداد از انسان ها در این ماه با خدا آشتی کرده و آمرزیده شده اند.
ماه آشتی با حجت خدا و امام معصوم  نیز هست.وقتی در طول زندگی توجه واقعی به امام زمان نداشته باشیم و ایشان را در زندگی نادیده بینگاریم، گویی با ایشان قهر بوده‌ایم و این نوع گذر عمر، زندگی نیست؛ بلکه مردگی است. دورشدن از امام یا نشناختن ایشان یا عمل نکردن به وظایف خود نسبت به ایشان و عدم تلاش در جلب رضایت آن حجت خدا و تنها گذاشتن ایشان در زمانی که دشمنان علیه ایشان، سم پراکنی می کنند، نشان قهر بودن با آن حضرت است. این ماه فرصتی برای این گروه است تا با امام خود آشتی کنند و با ارتباط قلبی، دعای برای تعجیل فرج ایشان و پاک و صالح شدن، خود را به ایشان نزدیک کنند و رضایت آن حضرت را جلب نمایند.رمز جلب عنایت امـام عصر(ع)، یاری آن حضرت به کردار است و دور ندانستن ایشان و این که راه به سوی ایشان باز است و بسته نیست و او هر لحظه با ماست؛ از رگ گردن به مانزدیک‌تر است.
اما آشتی با خلق خدا نیز در این ماه توصیه شده است.ماه رمضان ماه خالی نمودن سینه ها و دل ها از عقده ها و کینه ها، ماه زدودن زنگارها از قلب ها ،ماه کنارگذاشتن دشمنی و قهرهاست و ماه آرامش دلها و پیوند دوباره قلب هاست. صلح و پرهیز از كینه ورزی، زمینه های همدلی را در میان افراد جامعه مهیا می كند و این امر خود باعث تحقق آرمان های متعالی دین مبین اسلام می شود. ماه مبارك رمضان علاوه بر تمام اثرها و بركت های روحی و معنوی، مجالی مناسب برای همبستگی  میان مردم و بلکه میان امت اسلام است. آموزه های دینی بر صلح و آشتی تاكید فراوانی دارند و در این میان ماه مبارك رمضان فرصت ارزشمندی به منظور صلح، آشتی و پرهیز از كینه توزی است كه باید از آن بهره مند شد و اینگونه در مسیر قرب الهی گام برداشت.
دین اسلام روحیه جنگ طلبی و ستیزه جویی و كشورگشایی را نفی كرده است و مساله جهاد را به عنوان اقدامی دفاعی، انسان دوستانه و در راستای گسترش صلح و امنیت برای مبارزه با ظلم و بی عدالتی تجویز می كند. به همین دلیل صلح پایدار و آرامش جز در پرتو مفاهیم و آموزه های متعالی این دین الهی ایجاد نمی شود و حلقه اتصال تمام جوامع بشری كه از نظر زبان، نژاد و منطقه جغرافیایی متفاوت هستند، تنها در پرتو ایمان به خدا تحقق خواهد یافت.از این رو اسلام را باید دین صلح و رحمت دانست. خداوند بلند مرتبه در تایید این حقیقت می فرماید: «ای كسانی كه ایمان آورده اید، همگی در صلح و آشتی در آیید و از گام های شیطان پیروی نكنید كه او دشمن آشكار شما است»۲.----------۱.زمر/۵۳.    ۲. بقره/۲۰۸.
undefined بهار مردمان undefinedkbama.ir

۰:۵۶

۱۷ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۵. ماه فزونی روزی
یکی از ویژگی‌هایی که در احادیث به ماه مبارک رمضان نسبت داده شده، افزایش رزق مؤمنین است. این ماه را ماه برکت نامیده اند: «هُوَ شَهْرُ الْبَرَکَةِ»۱.اصلاً فزونی، از ویژگی های این ماه است. پیامبر اکرم در خطبه شعبانیه فرمود:«و هر کس یک واجب از واجبات خدا را در آن انجام دهد، مانند کسی است که هفتاد فریضه از فرایض خدا را در ماه‌های دیگر انجام داده باشد.». به عنوان مثال نماز که یک فریضه‌ی الهی است، ثواب و اثرات مثبتش هفتاد برابر افزون خواهد شد. یا نیکی به پدر و مادر که از واجبات شرعی محسوب می‌شود،‌ در اين ماه هفتاد برابر دارای اجر و ثواب خواهد بود و انسان می‌تواند از ثمرات این اجر بیش از سایر روزهای سال بهره ببرد. این نوع ضریب دادن به واسطه‌ی اثرگذاری نور ایام ماه رمضان است.در واقع یکی از نمودهای این برکت،‌ همین افزایش ثوابی است که خداوند برای این ماه در نظر گرفته است.
در مورد رزق و روزی هم همین است.در فراز دیگری از همان خطبه می‌خوانیم: «هُوَ شَهْرٌ یَزِیدُ اللَّهُ فِی رِزْقِ الْمُؤْمِنِ فِیهِ»۲؛ یعنی «ماهی است که خدا روزی مؤمن را در آن فزونی بخشد». این افزایش رزق نیز متأثر از همان کلمه‌ی «برکتی» است که به آن اشاره شد. جالب است که همه‌ی روزه‌داران عزیز بارها به این تجربه رسیده‌اند که رزق‌شان در ماه مبارک رمضان افزایش می‌یابد و از جایی که گمان نمی‌کنند، به آنها روزی می‌رسد. روزی ها هم فقط روزی مادی نیست؛ مهم تر از روزی مادی، روزه معنوی است؛ همین که توفیقات عبادی در این ماه فزونی می یابد و زمینه رشد معنوی فراهم تر است و برکاتی چون درک شب های قدر، دعاها و نوافل و استغفارها و ختم قرآن ها و احسان ها و...بیشتر میسر می گردد، نشان از افزایش رزق مادی و معنوی در این ماه است.
این برکات نیز حاصل ایمان و تقواست. ما این سه مفهوم را در قرآن، سه مفهومِ به هم پیوسته می‌بینیم. در قرآن می خوانیم:«« اگر اهل شهرها و آبادی‌ها ایمان می‌آوردند و تقوا پیشه می‌کردند، یقیناً [درهایِ] برکاتی از آسمان و زمین را بر آنان می‌گشودیم»( وَ لَو أَنّ َآَهْلَ الْقُرى‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَيْهِمْ بَرَکاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْض‏)۳ و در فرازهایی از آیات سوره طلاق می‌خوانیم: «و هرکه تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه خروجی برایش قرار می‌دهد و از جایی که گمان نمی‌کند، به او روزی می‌رساند»(وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجا * وَ يَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لا يَحْتَسِب»۴؛ نتیجه آنکه انسان‌های مؤمن در این ماه، ایمان و تقوای‌شان به گونه‌ای تقویت می‌شود که بیشتر از گذشته از کلمه‌ی «برکت» تأثیر می‌گیرند، کلمه‌ای که خداوند آن را به مدت یک ماه بر فراز جامعه‌ مؤمنین قرار می‌دهد.
این برکات نیز از طریق واسطه های فیض که حجت های الاهی هستند به مومنین می رسد.در عصر کنونی، وجود مبارک حضرت مهدی علیه السلام قبله دل ها و واسطه فیض الهی بر عالم و آدم است . لذا در دعای نورانی «ندبه » از او به «سبب اتصال آسمان و زمین » یاد شده و چنین آمده است: «این السبب المتصل بین الارض و السماء».در دعای «عدیله » نیز درباره آن حضرت آمده است:«پس از یازده امام، امام و حجت دوازهم قائم منتظر مهدی است که امیدها به اوست و به واسطه او دنیا باقی و برقرار می باشد و به برکت وجود او مردم روزی دریافت می کنند و در سایه وجود او آسمان و زمین بر قرارند(ثم الحجة الخلف القائم المنتظر المهدی المرجی الذی ببقائه بقیت الدنیا و بیمنه رزق الوری و بوجوده ثبتت الارض و السماء)۵. جا دارد افزایش برکات مادی و معنوی خود در این ماه را با توسل به آن حضرت، تضمین نمائیم.-----------۱.بحارالانوار۳۴۱/۹۳.     ۲. همان۳۵۹/۹۳.     ۳. اعراف/۹۶.   ۴. طلاق/۲-۳.   ۵. دعای عدیله، مفاتیح الجنان.
undefined بهار مردمان undefinedkbama.ir

۱:۴۰

thumnail
بهارمردمان برگزار می‌کندundefinedundefinedمسابقات کتابخوانی ماه مبارک رمضانundefined
undefined مسابقه کتابخوانی کتاب 《ماه رمضان در بیان پیامبر ص (خطبه شعبانیه)》به قلم حسین استادولیundefined مسابقه کتابخوانی کتاب 《شب‌های بی‌قراری 》به قلم دکتر سیدمحمد بنی‌هاشمی
undefined مهلت محدود شرکت در مسابقات فقط ۵ روز تا عید سعید فطر
undefined جهت دریافت نسخه الكترونيك كتاب‌ها و شرکت در مسابقات به بخش مسابقات وب سایت کانون بهار مردمان مراجعه نمایید.
undefined در راستای تعظیم شعائر اهل‌بیت علیهم‌السلام این پیام را باز نشر دهید.
undefinedبهار مردمانundefinedKbama.ir

۱۷:۱۳

thumnail
undefinedبهارمردمانundefinedKbama.ir

۲۱:۱۲

۱۸ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۶. ماه جایزه
جوایزی در انتظار روزه داران است.پیامبر اکرم(س) فرمود:«هر کس در ماه رمضان، شش کار را با قوّت انجام دهد، خداوند گناهانش را مى‌آمرزد:اول دین خود را حفظ کند؛ دوم خویشتن را نگه دارد؛ سوم به خویشاوندانش نیکى کند؛ چهارم همسایه اش را نیازارد؛ پنجم حال برادرانش را مراعات کند و ششم زبان خویش را در کام نگه دارد، خداوند گناهانش را بیامرزد و پاداش روزه دار را جز خداوند نمى داند!».(إنَّ مَن تَمَسَّکَ فی شَهرِ رَمَضانَ بِسِتِّ خِصالٍ غَفَرَ اللّه لَهُ ذُنوبَهُ: أن یَحفَظَ دینَهُ، ویَصونَ نَفسَهُ، ویَصِلَ رَحِمَهُ، ولا یُؤذِیَ جارَهُ، ویَرعى إخوانَهُ، ویَخزُنَ لِسانَهُ. أمَّا الصِّیامُ فَلا یَعلَمُ ثَوابَ عامِلِهِ إلاَّ اللّه)۱.سه مورد از این شش مورد که بیان شد به حق مردم بر می گردد:رسیدگی به خویشان و رَحِم، نیازردن همسایه و مراعات مردم، و سه مورد دیگر مربوط به خود انسان می شود: کنترل زبان، حفظ دین و نگهداری خویش(خویشتن بانی، ورع و تقوی).
حضرت فرمود: اگر کسی در ماه رمضان به این شش ویژگی دست یابد از جایزه هایی بهره مند می شود که عبارتند از  ۱.نظر لطف خداوند شامل بنده اش می شود و کسی که نظر لطف الاهی شامل حالش شود، عذاب نمی شود. ۲.تمام شبانه روز ماه رمضان ملائكه برای روزه دار طلب مغفرت می كنند و می گویند: خدایا او را بیامرز. ۳.خداوند در اول ماه رمضان به بهشت فرمان می دهد: خودت را برای بنده من زینت كن.   ۴.وقتی ماه تمام شود و بنده از این ماه عبور كند، آخرین شب ماه رمضان، خداوند همه گناهانش را می آمرزد. كسی برخاست و گفت: آیا منظورتان شب قدر است؟ فرمود: نه، شب عید(فطر)؛ چون مزد كار را آخرش می دهند. ۵. بوی دهان آنها كه به ظاهر بوی خوشی نیست نزد خدا مانند مشك و عنبر خواهد بود.این پنج جایزه به امت من داده شده و به امت هیچ پیامبری داده نشده است»۲.
به خاطر چنین مواهبی است که پیامبراکرم(ص) فرمودند:«لَوْ یَعْلَمُ الْعَبْدُ مَا فِی رَمَضَانَ لَوَدَّ أَنْ یَکُونَ رَمَضَانُ السَّنَةَ»۳ اگر بنده ارزش ماه رمضان را می دانست، آرزو می کرد که سراسر سال، رمضان باشد.لذا بزرگان ما مقید بودند روز اول ماه رمضان دو رکعت نماز شکر بخوانند تا زنده بماندند و رمضان را درک کنند. این ماه چقدر اجر دارد اگر چه نتواند تا آخرش را انسان درک کند،زیرا شاید عمرش کفاف نداد که همه رمضان را درک کند.یک موهبت این ماه، خواندن سوره قدر در شب ها و هنگام افطار است که امام صادق(ع) فرمود:«هیچ مؤمن روزه داری نیست که در هنگام خوردن سحری و افطارش سوره قدر را بخواند، مگر آنکه بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلتیده است»۴.
عمل به شرایط فوق و دست یابی به این جوایز و مواهب وقتی کامل می شود که جایزه حجت خدا ، امام زمان(ع) را هم کسب نمائیم. امام زمان(ع) از شیعیان خویش انتظار تقوی و عمل به عهد و پیمان را دارد. عهد ما با امام که هر پگاه ،آن را  نو و تجدید می کنیم، آمادگی برای نصرت و یاوری او با تقوی و حسن خلق و دعای دائم بر فرج آن عزیز است.به یاد داشتن این ماموریت در طول شب ها و روزها و ساعات این ماه، موجب خشنودی و جلب رضایت آن حضرت می شود و ما را دعا می کنند که بهترین جایزه، قبول شدن در خدمتگزاری و یاوری است و کسب دعای آن حضرت برای خدمتگزاران و یاوران و شیعیان است که سیدن طاووس نقل می کند، آن حضرت چنین دعا می فرمود:«خدایا شیعیان ما را از شعاع نور ما و بقیه ی طینت ما خلق کرده ای، آنها گناهان زیادی به اتکاء بر محبت به ما و ولایت ما کرده اند، اگر گناهان آنها گناهی است که در ارتباط با تو است از آنها بگذر که ما را راضی کرده ای و آنچه از گناهان آنها در ارتباط با خودشان و مردم هست، خودت بین آنها را اصلاح کن و از خمسی که حق ما است به آنها بده تا راضی شوند و آنها را از آتش جهنم نجات بده و آنها را با دشمنان ما در سخط خود جمع نفرما»۵.------------۱.مستدرک الوسائل۳۷۰/۷.    ۲.بحارالانوار۳۶۴/۹۳، خصال۳۱۷/۱.   ۳.بحارالانوار۳۴۶/۹۳.       ۴.همان۳۴۴/۹۷.     ۵. همان۳۰۳/۵۳.
undefined بهار مردمان undefinedkbama.ir

۱:۳۱

۱۹ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۷. ماه ذکر
بهترین عبادات این ماه مبارک “ذکــر” است و “فکــر“. روزه دار پس از هر دوره ذکر، یا خواندن دعا یک ربع تا نیم ساعت تامل کند و از خدا بخواهد که حقیقتی از آن ذکر و دعا را در او تحقق بخشد. به برخی از اذکار و ادعیه معتبر در این ماه اشاره می شود: “اَلله“، تکبیر(اللهُ اَکبَر)، “تهلیل (لا إلهَ الّا اله)”، “تسبیح (سُبحانَ الله)”، ألحَمدُلله“، “لا حَولَ وَ لا قُوَّهَ إلّا بِالله“، “أللهُـمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ و عجّل فرجهم“، “أستَغفِـرُاللهَ رَبّی وَ اَتوُبُ اِلیه“، “یا هُو یا مَن لا هُو اِلّا هُو“، “یا عَلی“، “یا حُجَهِ بنِ الحَسَن (عجل الله تعالی فرجه الشریف)” (صد مرتبه از هر کدام) — “لا اِلهَ اِلّا اَنت سُبحانَکَ اِنّی کُنتُ مِنَ الظالِمین“(ذکر یونسیه) حداقل چهارصد مرتبه در شبانه روز. 
قرآن می فرماید:«مؤمنان، تنها كسانى هستند كه هرگاه نام خدا برده شود، دلهايشان (از عظمت او) لرزان شود و هرگاه آيات خدا بر آنان تلاوت شود، ايمانشان را مى‌افزايد و تنها برپروردگارشان توكّل مى‌كنند»(إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَ إِذا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آياتُهُ زادَتْهُمْ إِيماناً وَ عَلى‌ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ)(انفال/۲)، زیرا اگر ذکر در دل موثر شود، دل رامتوجه عظمت بیکران الاهی کند و از این عظمت، دل، لرزان شود و چون آیه ای از ناحیه آن عظیم برایش خوانده شود، بر ایمانش افزوده گردد.در دعا هم، با وضو و معطر به جانب قبله بنشیند و با توجه به محضر حق با دلی خاشع و حالی خاضع به دعا و راز و نیاز با حضرت محبوب بپردازد و خواهران و برادران دینی را در دعا بر خود مقدم دارد و دعاهایی را بخواند که مأثور است و از دولب معصوم صادر شده است.دعاهای معصومین در صحیفه هایی جمع آوری شده و متن کامل آنها در فضای نت موجود است مثل صحیفه علویه یا صحیفه مهدویه و... .
مدتی نشستن در محل دعا و تامل کردن همراه با سکوت، بازگشت به دعا و استمرار آن، شروع و ختم دعا به صلوات بر محمّد و آل محمّد علیهم السلام ، تکرار تهلیل و تسبیح و استغفار و ذکر “ماشاءالله” و “لا قُوَّهَ اِلّا بِالله“.ماه رمضان ماه دعا و استغفار است. در مورد امام زین العابدین (ع) روایت شده است که در ماه رمضان جز به دعا و تسبیح و استغفار و تکبیر لب نمی گشود چرا که پیامبر(ص) فرمودند: دعای روزه دار رد نمی شود. دعاهای مخصوص این ماه مثل دعای هرشب «اَ للّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضانَ...»،.دعای بعد از هر نماز«یا عَلِیُّ یا عَظیمُ» و دعای بعد از آن« اللهم أدخل علی اهل القبور السرور...»،ادعیه روزهای ماه رمضان،دعای سحر،دعای ابو حمزه ثمالی، دعای مجیر، دعای افتتاح، دعای مشلول، دعای جوشن کبیر و...
روزانه قرائت یک جزء قرآن(که بهترین اعمال در ایام مبارک رمضان تلا وت قرآن است. با وجود اینکه خواندن قرآن در همه اوقات ثواب دارد اما ماه رمضان، بهار قرآن است و ثواب خواندن یک آیه از آن برابر است با ثواب تلاوت کل قرآن در سایر ماه های سال) و در صورت کمبود وقت حداقل سوره های ناس، فلق، توحید، کافرون، قدر، دخان و یس را با تأمل و تدبر قرائت کنند.تکرار بسیار سوره قدر در شب ها، اقامه نماز شب و گفتن این اذکار در قنوت نماز وتر:هفتاد بار استغفار؛ “اَستَغفِرُاللهَ رَبّی وَ اتوبُ اِلَیه“، ( از پروردگار خود طلب آمرزش و مغفرت می کنم و به سوی او بازگشت می نمایم)،هفت بار “هذا مَقامُ الْعائِذِ بکَ مِنَ النّار“ ( این است مقام کسی که از آتش قیامت به تو پناه می برد )،سیصد مرتبه “اَلْعَفو“، سپس بگوید: “رَبِّ اغْفِرلی وَ ارحَمنی و تُبْ عَلَیَّ اِنَّکَ انتَ التَّوّابُ الْغَفورُ الرَّحیم“،دعا برای چهل مؤمن اعم از زنده و مُرده: “اَللهُمَّ اَغْفِر فُلان” و به جای فلان، اسم آن مؤمن را بگوید...انشاءالله غنائم و فتوحات معنوی بسیار در این ماه شریف نصیب همه مؤمنان گردد.
اما در این ماه اذکارمان با این اذکار ،رنگ و بوی مهدوی به خود می گیرد با ذکر « اللهم عجل لولیک الفرج» و «اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم»، « اللهم کن لولیک...»، که ذکر همیشگی ساعات این ماه و پیش از افطار و نیز بعد از هر غذا ذکر« اللهم بارک لمولانا صاحب الزمان علیه السلام» و دعای بر تعجیل فرج در قنوت ها با دعای «اللهم کن لولیک...» یا «اللهمز اصلح عبدک و خلیفتک....» و در سجده آخر نماز ذکر« یا رب الحسین بحق الحسین إشف صدر الحسین بظهور الحجه، یا رب الحجه، بحق الحجه إشف صدر الحجه بظهور الحجه»، که این دعاها هم آن حضرت را خشنود می کند که به إکثار دعای فرج دستور داده اند و هم ان شاءالله ظهور را تسریع می بخشد و هم موجب گشایش در کار خودمان می شود.
undefined بهار مردمان undefinedkbama.ir

۰:۴۷

۲۰ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۸. ماه جبران
ماه رمضان ماهی است که انسان باید در آن، نسبت به اعمال و رفتار خود تجدید نظر کرده و اشتباهات گذشته خود را جبران و اصلاح کند. یعنی ماه رمضان یک فرصت طلایی است که انسان‌های مؤمن، ضعف‌ها، کاستی‌ها و به اصطلاحِ عامیانه، چاله‌ چوله‌های رفتاری و ایمانی خود را جبران و خطاهای خود را اصلاح کنند تا لایق بهره‌مندی از نعمت‌های خداوند شوند؛ ابتدای این راه، طلب مغفرت است. مغفرت در قرآن مقدم بر بهشت و اجر عظیم است. در قرآن می‌خوانیم «وَ سارِعُوا إِلى‏ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَالْأَرْضُ»۱؛ یعنی سرعت بگیرید به‌سوی مغفرتی از جانب پروردگار و بهشتی که پهنه‌ی آن به وسعت آسمان‌ها و زمین است.» 
و یا در سوره مائده آمده «وَعَدَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ عَظیم»۲؛ یعنی خداوند به اهل ایمان و عمل صالح وعده داده برای آنها مغفرت و اجر عظیمی است. ضمن آنکه جمع این دو آیه و آیات دیگر نشان می‌دهد که مغفرت، موهبتی برای اهل ایمان و عمل صالح است نه کفار و منافقین و مشرکین. در احادیث نیز ذکر مشهور «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ‏ رَبِّی‏ وَ أَتُوبُ إِلَیْه‏»،‌ نشان از تقدم مغفرت بر توبه است. یعنی انسان مؤمنی که می‌خواهد دست او گرفته و بالا برده شود، ابتدا باید مورد مغفرت قرار گیرد؛ مانند بالن خرابی که ابتدا باید سوراخ‌های آن پر شود تا اوج بگیرد. همین مورد را درباره‌ی علت تقدم مغفرت بر بهشت می‌بینیم.
 انسان‌ها برای اینکه لایق بهشت شوند، ابتدا باید طی آزمون‌های الهی، دوره‌ مغفرت را بگذرانند تا وارد بهشت شوند، چرا که در ابتلائات است که انسان‌ها متوجه اشکالات و کاستی‌های خود می‌شوند و از خداوند طلب اصلاح و تعمیر این اشکالات را می‌کنند. با این نگاه،‌ برای بهره‌مندی از برکات ماه رمضان، نیاز به رفع اشکالات و جبران کاستی‌ها برای رهایی از آتش اعمال بد و گناهان و خطاهاست.به همین خاطر است که پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های متعددی برای ماه رمضان بیان کرده اند که اولین جنبه آن مقوله جبران مافات و امکان جبران گذشته است؛ موضوعی که از آن به عنوان توبه یاد می‌شود. باز بودن درگاه توبه در ماه رمضان، زمینه بهبود اعمال و رفتار انسان‌ها در آینده را فراهم می‌آورد.پیامبر خدا(ص)فرمود «وَ هُوَ شَهْرٌ أَوَّلُهُ‏ رَحْمَةٌ وَ أَوْسَطُهُ مَغْفِرَةٌ وَ آخِرُهُ الْإِجَابَةُ وَ الْعِتْقُ مِنَ النَّار»۳؛ یعنی (رمضان) ماهی است که اول آن رحمت، وسط آن مغفرت و انتهای آن اجابت و رهایی از آتش است».
امیرمومنان(ع) به ما می آموزد در این جبران خواهی، دست بالا را بگیریم و بگوییم: « اَللّهُمَّ ... وَاجْعَلْنى مِنْ اَحْسَنِ عَبیدِكَ نَصیباً عِنْدَكَ وَ اَقْرَبِهِمْ مَنْزِلَةً مِنْكَ وَ اَخَصِّهِمْ زُلْفَةً لَدَیْكَ فَاِنَّهُ لا یُنالُ ذلِكَ اِلاّ بِفَضْلِكَ ... »۴: خدایا! و مرا از بهره‏ مندترین بندگانت نزد خود و نزدیك‏ ترین شان در منزلت به تو و مخصوص‏ ترین شان در رتبه به پیشگاهت بگردان،زیرا این همه به دست نیاید جز به فضل تو. اگر توفیقاتی هم پیدا می کنیم آن را توفیقات خداوند بدانیم و آنرا به دست امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) بسپاریم و این اعمال را به ایشان هدیه کنیم تا او شفیع ما شود و سعادتمند شویم.ضمنا از کوتاهی های خود نسبت به ایشان هم عذرخواهی و طلب بخشش کنیم و متعهد شویم جبران مافات نموده و نسبت به انجام وظایف یاوری و خدمتگزاری آن حضرت اقدام مجدّانه نمائیم.------------۱.آل عمران/۱۳۳.     ۲.مائده/۹.    ۳.بحارالانوار۳۴۲/۹۳.   ۴.دعای کمیل، مفاتیح الجنان.
undefined بهار مردمان undefinedkbama.ir

۰:۱۵

۲۱ فروردین

#رمضان_و_امام_زمان
۲۹. ماه افطار
افطاری دادن از عبادت های بزرگ در ماه رمضان است. پیامبراکرم(ص)در خطبه شعبانیه درباره زنده نگه داشتن افطاری دادن چنین می‌فرمایند: « ای مردم! هر کسی از شما روزه‌دار مؤمنی را افطار دهد، چنان است که گویا بنده‌ای را آزاد کرده، و خداوند از لغزش‌های گذشته‌اش می‌گذرد. یکی عرض کرد! ای رسول خدا، همه ما قدرت افطاری دادن و سیرکردن شکم افراد را نداریم.پیامبر خدا فرمود: «با اندکی خرما و مقداری آب، آتش را از خود دور کنید».امام صادق(ع)هم فرمود: «کسی که مؤمنی را افطاری دهد، کفاره یک سال گناه او شمرده می شود؛  و کسی که دو مؤمن را افطاری دهد، بر خداوند است که او را وارد بهشت سازد»۱؛ و نیز فرمود:هر که روزه‌داری را افطار دهد اجری همچون او خواهد داشت»۲.
امام باقر(ع) فرمود:«خداوند عزوجل طعام دادن و قربانی کردن را دوست دارد.»۳ در روایتی دیگر:« هیچ چیز مانند غذا دادن و قربانى كردن انسان را به خداوند متعال نزدیك نمی‌كند»۴؛ و در این میان افطاری بهترین و برترین اطعام است. این سنت حسنه و زیبا در ماه رمضان نمود و نماد دارد، که متاسفانه گاهی به سبب تجمل گرایی و ریخت و پاش‌های بیهوده این سنت نیکو و پسندیده مورد غفلت واقع می‌شود. در این مهمانی هم فرقی نمی کند مهمان چه کسی باشد؛ هر که باشد عزیز و محترم است و لازم نیست برای رسیدن به ثواب افطاری حتما  فقرا  را دعوت نمود؛ البته اطعام فقرا علاوه بر ثواب افطاری، انفاق نیز محسوب می‌شود اما افطار به خویشاوندان ارجحیت دارد.
در هر حال افطاری موجب انس و الفت، تجدید دیدارها، پیوند ارحام، انفاق، و ترویج خوبی ها و دوستی‌هاست و اما مهمترین اثر افطاری، در ترویج فرهنگ روزه‌داری است ضمن آن که شادی و طراوت فوق العاده‌ای هم به ماه مبارک رمضان می‌بخشد. افطاری موقعیتی فراهم می‌کند تا روزه‌داران در برخورد با یکدیگر از ایمان و صبر یکدیگر تاثیر بگیرند و اعتقادات خود را تقویت کنند.بسیار نیکوست که در موقع افطار، سلامی به امام زمان(ع)کنیم و برای فرجش دعا کنیم:روزه خوب است که با شهد و شکر باز شود/از دعا بر پسر فاطمه شیرین‌تر چیست؟! امام زمان(عج) اين كار را خيلي دوست دارد، چون در آن زمان تشنه هستيد و بسياري از روزه داران اين ‌قدر تشنه هستند كه يادشان مي‌رود دعا بخوانند اما حضرت حجت(عج) خيلي دوست دارند كه ‌بينند كسي دعاهايش را خوانده، براي مادرشان فاتحه خوانده، سلام هم به ايشان داده و اجازه افطار هم گرفته، اما حالا كه مي‌خواهد آب بخورد و رفع عطش كند، اول مي‌گويد «السلام عليك يا أباعبداللّه».
زبان حال منتظر این است:امام مهربان و غریبم ! عهد می بندم که بر سر سفره افطار دست به طعام دراز نکنم تا ان که روزه ام را بادعا برای ظهور شما باز کنم؛ لب به غذا نمی زنم تا برای وجود شریفت دعا کنم.دعا برای ظهور امام زمان عج در همه زمان ها بسیار مهم است و شیعیان باید از هر لحظه ای برای دعا استفاده کنند؛ اما در لحظه افطار که دعا مستجاب است، اثر دیگری دارد.إن­شاء­الله در ادعیه و مناجات­ های خود ظهور ولی عصر و امام زمان خود را در صدر خواسته­‌ها و ورد زبان خود قرار داده(آن­گونه که در زیارتی معتبر ادعا می­کنیم: این دعا در رأس خواسته های من است(وَ مُقَدِّمَکُم أمامَ طَلِبَتِی)۵ و آمدن هر چه سریعتر آن منجی اعظم را از خداوند منان و مهربان تمنا و خواهش می­ کنیم: «گفتم: دعای دولت او ورد حافظ است/گفت: این دعا ملایک هفت آسمان کنند»!؛ اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.----------۱.وسائل الشیعه۱۰۱/۷ و۱۰۲.    ۲.من لا یحضره الفقیه۱۳۴/۲.    ۳.کافی۵۳/۴.    ۴.بحارالانوارمترجم۳۴۷/۶۷.   ۵.زیارت جامعه کبیره، مفاتیح الجنان.
undefined بهار مردمان undefinedkbama.ir

۰:۳۸

thumnail
کمتر از یک روز تا پایان مهلت شرکت در مسابقات کتابخوانی ماه مبارک رمضانundefined
undefined مسابقه کتابخوانی کتاب 《ماه رمضان در بیان پیامبر ص (خطبه شعبانیه)》به قلم حسین استادولی
undefined مسابقه کتابخوانی کتاب 《شب‌های بی‌قراری 》به قلم دکتر سیدمحمد بنی‌هاشمی
undefined مهلت شرکت در مسابقات تا عید سعید فطر تا ساعت ۱۲ شب
undefined جهت دریافت نسخه الكترونيك كتاب‌ها و شرکت در مسابقات به بخش مسابقات وب سایت کانون بهار مردمان مراجعه نمایید.undefinedl.Kbama.ir/Ramezan
undefined در راستای تعظیم شعائر اهل‌بیت علیهم‌السلام این پیام را باز نشر دهید.
undefinedبهارمردمانundefinedKbama.ir

۱۷:۱۳

۲۲ فروردین

thumnail
undefined عید سعید فطر بر شما عزیزان مبارکundefinedundefined
به همین مناسبت همراه شما هستیم با پک ویژه عید سعید فطرundefined
https://www.aparat.com/playlist/9657373
undefined بهار مردمان undefinedKbama.ir

۱۳:۴۸

۲۸ فروردین

قریب یک قرن است که هشتم شوال*، یادآور واقعه تلخ و حادثه جانگداز تخریب گنبد و بارگاه ملکوتی برگزیدگان الهی در قطعه‌ای آسمانی به نام بقیع است. همانان که مماتشان همچون حیاتشان ملجأ و پناهی است برای آزادگانِ حقیقت طلب.

*سالروز تخریب قبور مطهر ائمه بقیع بر همه عاشقان اهل بیت علیهم السلام تسلیت باد.

undefined با ما همراه باشید با مجموعه نماهنگ‌های تهیه شده به مناسبت این روز:www.aparat.com/playlist/9708231
بهار مردمانKbama.ir

۲۰:۰۷

۴ اردیبهشت

thumnail
به اطلاع همراهان گرامی بهار مردمان می رساند؛قرعه‌کشی مسابقات کتابخوانی «شبهای بی قراری» و «ماه رمضان در بیان پیامبر ص» از بین حائزین شرایط، توسط نرم افزار مخصوص انجام پذیرفته و برگزیدگان به شرح ذیل می باشند:
کتاب شبهای بی قراری:1. سرکار خانم محبوبه فاطمی2. جناب آقای احمدرضا شکاری3. سرکار خانم بی‌بی صدیقه فخرالدین4. سرکار خانم رویاقاسمی5. سرکار خانم زینب آل مومن
کتاب ماه رمضان در بیان پیامبر ص:1. سرکار خانم مهسا میرزایی2. جناب آقای محسن آذره3. سرکار خانم زهرا نیلوفری4. جناب آقای محمدحسین ابوئی5. سرکار خانم پوران رضایی
برندگان گرامی می توانند جهت دریافت هدیه، مشخصات شامل نام و نام خانوادگی، عنوان مسابقه و شماره حساب شبا (24 رقمی) خود را با همان شماره ای که با آن در مسابقه شرکت نموده اند؛ به شماره 10000183 پیامک نمایند.
بهار مردمان
kbama.ir

۱۰:۴۲