عکس پروفایل دادستانی کل کشورد

دادستانی کل کشور

۴,۷۸۴عضو
عکس پروفایل دادستانی کل کشورد
۴.۸هزار عضو

دادستانی کل کشور

کانال رسمی دادستانی کل کشور

۱۶ مهر

undefinedجلالیان با بیان اینکه در همین قانون برای ذی‌ربطان کودکان تکالیف مشخصی احصاء و احراز شده است، توضیح داد: از جمله در آیین‌نامه اجرایی ماده ۶ این قانون به‌صراحت متولیان امور کودکان احصاء و تکالیف آن‌ها احراز شده است؛ در همین آیین نامه علاوه بر جرم‌انگاری نقض حقوق کودک برای ترک فعل‌هایی که در این حوزه ممکن است رخ دهد، نیز تدابیر بازدارنده‌ای اندیشیده شده است.
undefinedمعاون حقوق بشر وزارت دادگستری همچنین گفت: در جمهوری اسلامی ایران مدعی‌العموم ابتدای هر سال تحصیلی بخشنامه‌ای را برای مقابله با پدیده بازماندگی از تحصیل به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ می‌کند؛ توصیه می‌کنیم در همه کشور‌ها مدعی‌العموم از این تجربه استفاده کنند؛ چنین اقدام‌هایی توجه به آموزش را نهادینه می‌کند و بی‌تردید آموزش‌های دوران اولیه تحصیلی، نقش بسیار مهمی در ترویج صلح، آرامش و مدارا، دارد.
undefinedوی در بخشی دیگر با اشاره به نقض فاحش و وحشیانه حقوق بشر در غزه، اظهار کرد: چگونه از حق کودکان بر آموزش و حق کودکان بر صلح صحبت می‌کنیم، در حالی‌که قریب به یک سال است کودکان بی‌پناه غزه از این ۲ حق به شکل کامل محرومند و این محرومیت مدام در قاب دوربین‌ها به نمایش گذاشته می‌شود و با کمال تاسف ناظران بین‌المللی نسبت به آن بی‌تفاوت هستند؛ امیدواریم برای این نقض فاحش تدابیری اندیشیده شود.
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۴:۱۱

thumnail
undefinedاقدام دادستان کل کشور در مقابله با بازماندگی تحصیل یک اقدام حقوق بشری مهم است
undefinedمعاون حقوق بشر و بین‌الملل وزارت دادگستری با اشاره به اینکه بخشنامه دادستان کل کشور درباره حق بر تحصیل یک سند ارزشمند است، گفت: دیگر کشورها می‌توانند از آن الگوبرداری کنند.
undefinedحجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی، دادستان کل کشور در نوزدهم شهریور سال جاری با صدور بخشنامه‌ای خطاب به دادستان‌های عمومی و انقلاب مراکز استان‌ها بر پایش و نظارت بر فرایند آموزش کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل تاکید کرد.
undefinedبه گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، عسکر جلالیان معاون حقوق بشر و بین‌الملل وزیر دادگستری در گفت‌وگو با میزان با اشاره به این بخشنامه، تصریح کرد که این بخشنامه یک سند ارزشمند حقوق بشری است که کشورهای دیگر هم می‌توانند از آن الگوبرداری کنند.
undefinedوی با اشاره به اینکه دادستان کل کشور بخشنامه بسیار ارزشمندی را در شهریور سال ۱۴۰۳ به دادستان‌های کل کشور ابلاغ کرده و از آن‌ها خواسته است تدابیر لازم را برای مقابله با پدیده بازماندگی از تحصیل اتخاذ کنند، اظهار کرد: این اتفاق بسیار ارزشمند است.

۱۴:۱۳

undefinedجلالیان درباره اقدام‌های وزارت دادگستری در این باره، تصریح کرد: معاونت حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری در راستای وظایف و ماموریت‌های خود در زمینه حقوق بشر در عرصه ملی و بین‌المللی، با بررسی این بخشنامه به این نتیجه رسید که دادستان اقدام بسیار ارزشمند حقوق بشری انجام داده است؛ بحث حق بر آموزش یکی از حق‌های مهم بشری است و مطالبه آن هم مورد توجه بسیاری از کنوانسیون‌های بین‌المللی است.
undefinedمعاون حقوق بشر و بین‌الملل وزیر دادگستری، در ادامه اظهار کرد: از این رو ما در گام اول به همه دادستان‌های سراسر کشور اعلام کردیم معاونت حقوق بشر وزارت دادگستری آمادگی دارد تا ظرفیت‌های خود را در اختیار آن‌ها قرار دهد که این اقدام ارزشمند حقوق بشری مورد عمل و توجه قرار بگیرد و ما شاهد پدیده بازماندگی از تحصیل در سطح کشور نباشیم؛ ما در گام دوم بلافاصله این بخشنامه را به دبیرخانه کمیته حقوق بین‌المللی میثاق بین‌المللی حقوقی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی که در وزارت امور خارجه مستقر است، منعکس کردیم؛ هدف از این اقدام این است که این بخشنامه به‌عنوان یک سند ارزشمند حقوق بشری در گزارشی که به‌عنوان سومین گزارش ادواری جمهوری اسلامی ایران باید تهیه شده و به ناظر ذی‌ربط ارسال شود، مورد توجه و استناد قرار بگیرد.
undefinedوی در پایان تصریح کرد: علاوه بر این، من طی سخنرانی مجازی در نشست پنجاه‌و‌هفت شورای حقوق بشر سازمان ملل، اعلام کردم که این اقدام ارزشمند دادستان کل کشور جمهوری اسلامی ایران باید برای همه کشور‌ها الگو باشد؛ در عین حال، توصیه کردم که کشورها از این الگو تبعیت کنند تا بتوانند به تحقق حق بر آموزش در حوزه سرزمینی خود کمک کنند؛ ضمن اینکه از این طریق می‌توانند به مقابله با پدیده بازماندگی از تحصیل بروند و در حوزه سرزمینی خود با بازماندگی از تحصیل کمتری مواجه باشند.
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۴:۱۳

thumnail

۲۰:۳۹

۱۷ مهر

thumnail
undefinedمعاون وزیر دادگستری:ابلاغ ۴ اولویت‌ حقوق کودکان به استان‌ها/بیش از ۳۰۰۰ کودک خیابانی شناسایی شدند
undefinedمعاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با اشاره به ابلاغ اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک به استان‌ها گفت:امسال بررسی موضوع کودکان بی‌هویت (کودکان فاقد اسناد هویتی)، کودکان بازمانده از تحصیل، کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست و کوکان در موقعیت خیابان در اولویت قرار دارد.
undefinedبه گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، سید علی کاظمی همزمان با ۱۶ مهر روز ملی کودک با اشاره به شعار «برای کودکان؛ برای آینده» اظهار داشت: ساماندهی فرایندهای اجرایی و بودجه‌ریزی حقوق کودکان، پیگیری مطالعات حقوق کودک، نقش تغییرات اقلیمی و تاثیر بر حقوق و رفاه کودک، علت طرد کودکان و سقط جنین از جمله موضوعاتی است که در سال ۱۴۰۳ به عنوان اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در دست بررسی قرار دارد تا راهکارهای حل برای برخورد با مشکلات کودکان در این حوزه‌ها را شناسایی کنیم و ورود جدی داشته باشیم همچنین برنامه جامع استان‌ها در زمینه حقوق کودک تدوین خواهد شد و در کنار موارد یادشده اصلاح قوانین و مقررات مربوط به کودکان و نوجوانان را در دستور کار داریم تا به قانون جامع برای احقاق حقوق کودکان دست یابیم.
undefinedوی به تدوین آیین‌نامه شهر دوستدار کودک اشاره کرد و گفت: این آیین‌نامه به تصویب شورای عالی شهرسازی رسیده است و بنا داریم با عزم جدی این برنامه در همه شهرها و روستاها اجرا شود تا محیطی امن و سالم همراه با نشاط برای کودکان فراهم شود.

۹:۱۲

undefinedمعاون وزیر دادگستری با تاکید بر ضرورت ساماندهی آمار حوزه کودکان، افزود: آمار مربوط به کودکان در همه دستگاه‌ها و نهادهای متولی گردآوری و توسط کارگروه آماری در مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک ساماندهی شده است و اقدامات این کارگروه تا پایان مهر ماه به اتمام می رسد و در مرحله بعد این آمارها تبدیل به شاخص‌های حوزه حقوق کودک خواهد شد و در قالب سامانه مدیریت حقوق کودکان (محکا) انتشار خواهد یافت تا همه سیاست گذاری در حوزه کودکان مبتنی بر آمارهای مدون و مشخص باشد.
undefinedممانعت از ثبت‌نام کودکان در مدارس جرم محسوب می‌شود
undefinedمعاون وزیر دادگستری اجرای طرح‌های حمایتی برای کودکان بازمانده از تحصیل را از اولویت‌های مرجع ملی حقوق کودک در سال جاری برشمرد و افزود: هر چند سال یکبار مصوبات مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به موضوع بازماندگی از تحصیل کودکان اختصاص دارد.
undefinedوی با اشاره به مصوبه اسفند ماه سال گذشته برای توجه به موضوع بازماندگی از تحصیل کودکان، ادامه داد: مقرر شد تا برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ اقدامات لازم انجام شود تا کودکی از تحصیل بی‌بهره نماند. در این راستا پیگیری‌های متعددی انجام و جلسات مختلفی با مسئولین آموزش و پرورش برگزار شد همچنین با دادستانی کل کشور، انجمن اولیا و مربیان و بهزیستی برای شناسایی و رفع مشکلات این کودکان هم‌اندیشی داشتیم.
undefinedکاظمی با اشاره به فعالیت سامانه «شهید محمودوند»، اظهار داشت: اکنون سامانه خوبی برای شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل در وزارت آموزش و پرورش طراحی و در این سامانه اطلاعات کاملی مربوط به کودکان بازمانده از تحصیل ثبت شده است.
undefinedوی با اشاره به برگزاری جلسه‌ای با دادستان‌های سراسر کشور افزود: پیرو برگزاری این جلسه با همکاری دادستانی کل کشور پیشنویس بخشنامه‌ای در این زمینه تهیه شد که پس از آن حجت الاسلام المسلمین موحدی آزاد آن بخشنامه را به سراسر دادستان‌های سراسر کشور ابلاغ کرد.
undefinedدبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک با تاکید بر اینکه ممانعت از ثبت‌نام کودکان در مدارس جرم محسوب می‌شود از مردم خواست تا در صورت مشاهده این موضوع مراتب را به اطلاع مرجع ملی برسانند تا این موارد برطرف شود.
undefinedدبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک افزود: سعی داریم تا با حمایت از کودکان بازمانده از تحصیل، عدالت اجتماعی و بازماندگی از تحصیل را کم کنیم و در این زمینه شاخص‌های جدیدی تدوین شده است و همکاری خوبی با وزارت آموزش و پرورش انجام دادیم. اکنون نیز وزیر آموزش وپرورش نسبت به حل مشکل کودکان بازمانده از تحصیل دغدغه دارد و باید برنامه‌ها و سیاستگذاری ها به‌گونه‌ای باشد که کودکی در ساعات آموزش در خیابان یا منزل نباشد.

۹:۱۳

undefinedشناسایی و ساماندهی بیش از ۳۰۰۰ کودک خیابانی
undefinedمعاون وزیر دادگستری درباره دستاوردهای طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان اظهار داشت: از آذر ماه سال گذشته، طرح آزمایشی ساماندهی کودکان در موقعیت خیابان در تهران با حضور ۱۴ ون اجرا شد.
undefinedوی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار، تاکنون ۳۱۹۲ کودک در موقعیت خیابان شناسایی شدند که از این تعداد ۴۹۸ کودک ایرانی و ۲۷۱۴ کودک از اتباع خارجی (۹۹ درصد اتباع افغانستانی و تعداد اندکی نیز از اتباع پاکستان) بودند؛ به عبارت دیگر؛ ۸۵ درصد از کودکان در موقعیت خیابان غیر ایرانی‌ بودند که البته تعدادی از آنها در طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز رد مرز شده‌اند.
undefinedوی با اشاره به اینکه بخش عمده کودکان در موقعیت خیابان از اتباع بیگانه هستند، افزود: باید بررسی شود که اگر این کودکان از اتباع غیر مجاز هستند نباید قوانین کشور ما را زیر پا بگذارند؛ از این رو باید به خانواده آنها برخورد شود.
undefinedدبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک درباره ویژگی‌های طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان گفت: این طرح جامع، مبتنی بر قانون حمایت از کودکان و نوجوانان و آیین‌نامه اجرایی ماده ۶ این قانون اجرا شد.
undefinedکاظمی با اشاره به رویکرد خانواده محوری در اجرای طرح شناسایی و ساماندهی کودکان در موقعیت خیابان، اضافه کرد: طرح‌های قبلی که در حوزه کودکان و نوجوانان در موقعیت خیابان اجرا شده بود اغلب مرکز محور بودند و این کودکان به مراکز نگهداری هدایت می‌شدند اما در این طرح ضمن شناسایی خانواده، مشکلات ریشه‌یابی می‌شد تا با حل مشکلات اعم از فقر اقتصادی یا فقر فرهنگی یا ناآگاهی، موقعیت کودکان تغییر یابد.
undefinedمعاون وزیر دادگستری تصریح کرد: اکنون میزان حضور کودکان در موقعیت خیابان در تهران بسیار کمرنگ و تقریباً نزدیک به صفر شده است و در این طرح همه نهادهای از جمله سازمان بهزیستی کشور، دادستانی تهران، نیروهای فراجا، شهرداری تهران و اداره اتباع و در مجموع همه دستگاه‌های ذیصلاح با همکاری و هم‌افزایی به اجرای طرح اهتمام داشتند.
undefinedکاظمی با اشاره به صدور دستورالعمل ساماندهی کودکان کار و خیابان از سوی دادستانی کل کشور و ابلاغ آن به دادستانی‌های سراسر کشور گفت: در این دستورالعمل بسته‌های حمایت از خانواده پیش‌بینی شده است و این دستورالعمل بر اساس تجارب موفق اجرای طرح ساماندهی کودکان خیابانی در تهران تهیه شده است تا رهنمودی برای دیگر استان‌ها قرار گیرد.
undefinedدبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک به تهیه پیش‌نویس اصلاحی برای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان با رویکرد حمایت از کودکان در فضای مجازی و ارتباط با رسانه‌ها گفت: این پیش‌نویس سال قبل تهیه شد و البته هنوز نیاز به بررسی کارشناسی در کارگروه‌های تخصصی دارد و در سال جاری به دولت تقدیم خواهد شد.
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۹:۱۳

thumnail
undefinedتدابیر مؤثر دادستانی کل کشور برای کاهش بازماندگان از تحصیل
undefinedمعاون احیای حقوق عامه و پیشگیری از جرم دادستانی کل کشور گفت: هرگونه اقدامی که از طریق تهدید، ترغیب و تشویق موجب فرار طفل یا نوجوان از خانه و مدرسه و ترک تحصیل شود، مطابق قانون، جرم‌انگاری شده است.
undefinedبه گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، دکتر غلام‌عباس ترکی امروز ۱۷ مهرماه، در همایش بین‌المللی حقوق کودک، اظهار کرد: یاد می‌کنیم از کودکان مظلوم غزه که زیر آتش بمباران وحشیانه رژیم کودک کش صهیونیستی حق حیات، آموزش و همه حقوق انسانی آن‌ها ضایع شده است و همچنین کودکان لبنان.
undefinedوی با اشاره به سند تحول و تعالی دستگاه قضایی که در بهار امسال ابلاغ شد، عنوان کرد: این سند گام دوم تحول قضایی محسوب می‌شود و تضییع حقوق، برخی حقوق اطفال و نوجوانان در موارد مخاطره‌آمیز، تقویت، شناسایی و حمایت از اطفال و نوجوانان در معرض خطر و توسعه ظرفیت‌های حمایتی در این زمینه موردتوجه قرار گرفته است.
undefinedترکی افزود: از جمله مخاطرات مربوط به کودک و آسیب‌ها در این زمینه، آسیب‌های اجتماعی بوده و پرداختن به آسیب‌های اجتماعی از مطالبه‌های اولویت‌دار مقام معظم رهبری است که به نظر می‌رسد در حوزه حقوق کودک و خانواده از اهمیت مضاعفی برخوردار باشد.
undefinedمعاون احیای حقوق عامه و پیشگیری از جرم دادستانی کل کشور ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی چندوجهی هستند و وابسته به عامل واحد نیستند. وقتی چند عامل با هم تأثیر می‌گذارند، آن وضعیت تشدید می‌شود و آثار تشدیدکننده دارد. اگر فقر و حاشیه‌نشینی با اعتیاد، گسست خانواده و بازماندگی از تحصیل توأم شود، مخاطرات آن بیشتر می‌شود.

۱۷:۱۹

undefinedوی بیان کرد: در برنامه ششم مقرر شده بود آسیب‌های اجتماعی ۲۵ درصد کاهش پیدا کند، اما متأسفانه محقق نشد. در برنامه هفتم نیز پیش‌بینی شده شاخص‌ها در این زمینه بهبود پیدا کند که کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی نیازمند تعامل مؤثر همه دستگاه‌هاست.
undefinedترکی گفت: در سند تحول و تعالی دستگاه قضایی، تسریع در اجرای قانون حمایت از اطفال و نوجوانان سال ۹۹ با تقویت نظارت قضایی و فرایندهای شناسایی، پذیرش، نگهداری، حمایت و توانمندسازی اطفال و نوجوانان در معرض خطر، مورد تأکید و برای این منظور تشکیل و ایجاد مجتمع‌های شناسایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی در دستور کار قرار گرفت.
undefinedمعاون احیای حقوق عامه و پیشگیری از جرم دادستانی کل کشور اضافه کرد: این مجتمع‌ها ابتدا در مشهد در سه سال گذشته ایجاد شد و ما در سال گذشته در دادستانی کل کشور تلاش کردیم تا در هشت استان دیگر تشکیل دهیم. در حال حاضر، مجتمع‌های «شوق زندگی» در ۹ استان تأسیس شده است و مشغول به کار هستند.
undefinedوی خاطرنشان کرد: هدف از ایجاد این مجتمع‌ها حمایت از اطفال و نوجوانان در معرض آسیب و همچنین تغییر، توانمندسازی، حمایت و امنیت روانی و اجتماعی در جامعه هدف است. در برخی مجتمع‌ها علاوه بر حقوق کودک، حقوق خانواده، سالمندان و سایر اقشار نیز موردتوجه قرار می‌گیرد.
undefinedترکی با بیان اینکه حق آموزش یکی از حقوق اساسی هر انسان و از مصادیق حقوق عامه است، عنوان کرد: سیاست راهبردی کشور اهتمام به پوشش فراگیر بوده که در برنامه هفتم پیشرفت هم مورد تأکید قرار گرفته است. منظور از حق آموزش تنها خواندن و نوشتن نیست؛ ابعاد مختلف سواد در جامعه نیز مدنظر است.
undefinedوی گفت: بازماندگی از تحصیل مانند همه آسیب‌های اجتماعی چندوجهی است. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده در دادستانی، مهم‌ترین دلایل بازماندگی از تحصیل کودکان کار و خیابان و کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست، مهاجرت و حاشیه‌نشینی، ممانعت خانواده و سرپرستان از تحصیل، کمبود فضا‌های آموزشی در روستا و جمعیت‌های عشایری، نداشتن شناسنامه و مانند آن است.
undefinedوی با اشاره به اینکه امروز نسبت به سال گذشته، در وضعیت بسیار بهتری در خصوص کودکان کار و خیابان قرار داریم، تصریح کرد: در قانون اساسی فراهم‌کردن آموزش‌وپرورش و تربیت‌بدنی رایگان در همه سطوح یکی از وظایف دولت شناخته شده است. بازماندن طفل و نوجوان یکی از وضعیت‌های مخاطره‌آمیز بوده که موجب مداخله دادستان می‌شود که حمایت‌های کیفری نیز در این زمینه منظور شده است.
undefinedترکی افزود: هرگونه اقدامی که از طریق تهدید، ترغیب و تشویق موجب فرار طفل یا نوجوان از خانه و مدرسه و ترک تحصیل شود، مطابق قانون، جرم‌انگاری شده است. در قانون، دولت مکلف شده برنامه درسی متناسب با بازماندگان از تحصیل را تدوین و کتب درسی مناسب را تأمین کند و آموزش از راه دور را توسعه دهد. دادستانی کل کشور در ۷ شهریور ۱۴۰۳ ابلاغ کرد در این زمینه تلاش شده تا دستگاه‌ها یکپارچه شوند و دادستان‌ها تدابیری را دنبال کنند.
undefinedمعاون احیای حقوق عامه و پیشگیری از جرم دادستانی کل کشور ادامه داد: در این بخش‎نامه تأکید شد اتباع خارجی قانونی حق تحصیل دارند و همه دستگاه‌ها باید شرایط تحصیل آن‌ها را نیز فراهم کنند. این ابتکار عمل دادستانی باعث شده دادستان‌های ما اقدامات متعددی را در این زمینه در سراسر کشور انجام دهند. وزارت دادگستری تدابیر موضوع این بخش‌نامه را به‌عنوان یک سند مهم و ارزشمند حقوق بشری معرفی و درخواست ثبت آن را کرده است، به‌گونه‌ای که سایر کشور‌ها به‌عنوان الگو استفاده کنند.
undefinedوی اضافه کرد: ما در حال حاضر حدود یک میلیون بازمانده از تحصیل داریم که امیدواریم تا پایان سال تحصیلی، این میزان را کاهش دهیم. ۶۰ درصد افراد بازمانده از تحصیل در مقطع ابتدایی، در پنج استان ساکن هستند که یکی از این استان‌ها خراسان رضوی است؛ بنابراین باید بر همکاری و هم‌افزایی تأکید بیشتری داشته باشیم تا شاهد روند نزولی نمودار تعداد کودکان بازمانده از تحصیل باشیم.
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۷:۱۹

۱۹ مهر

thumnail
undefinedمعاون دادستان کل کشور در شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی خبر داد: صدور دستورالعمل های حمایتی از کودکان توسط دادستان کل کشور / بازگرداندن ٢ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل به کلاس‌های درس
undefinedبه گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، غلامعباس ترکی معاون حقوق عامه دادستان کل کشور گفت: در مدت کوتاهی، ۲هزار نفر از بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی به چرخه آموزش برگشته‌اند که این امر قابل تقدیر است.
undefinedوی با اشاره به صدور دستورالعمل‌های حمایتی از کودکان توسط دادستان کل کشور افزود: سند تحول و تعالی قوه قضائیه بستر مناسبی برای دفاع از حقوق عامه فراهم کرده و دادستان‌ها اقدامات موثری در حمایت از حقوق کودکان انجام داده‌اند.
undefinedشورای آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با حضور معاون حقوق عامه دادستان کل کشور تشکیل جلسه داد. دکتر ترکی در این نشست گفت: با پیگیری دادستانی مشهد، در همین مدت ۲۰۰۰ نفر از بازماندگان از تحصیل به چرخه آموزش برگشته‌اند که قابل تقدیر است. قطعاً می‌توان با همت و همکاری همه دستگاه‌ها، آمار بازماندگان از تحصیل را در خراسان رضوی به‌طور قابل توجهی کاهش داد.

۴:۵۱

thumnail

۴:۵۱

thumnail

۴:۵۱

undefinedوی در پنجمین جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی، که با حضور نظری، استاندار خراسان رضوی و سایر اعضای شورا با موضوع بازماندگان از تحصیل و صدور مجوز مدارس شبانه‌روزی برگزار شد، افزود: "مردم طبق قانون از حقوق متعددی برخوردارند و اجرای این حقوق در قانون اساسی، عمدتاً بر عهده دستگاه‌های اجرایی است، اما اگر این حقوق در معرض تضییع قرار گیرد، وظیفه دادستانی مطالبه، پیگیری، رفع موانع و احیای این حقوق است."
undefinedدکتر ترکی ادامه داد: نهضت سوادآموزی یکی از کارهای جهادی بود که بعد از انقلاب اسلامی برای احیای حقوق عامه مردم شکل گرفت. در راستای تامین آموزش فراگیر در کشور، کارهای بسیار خوبی انجام شده، اما با توجه به برخی چالش‌ها و موانع، همچنان با آسیب بازماندگی از تحصیل مواجه‌ایم.
undefinedوی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه که نقشه راه نظام در پنج سال آینده است، دستگاه‌های مختلفی باید در این حوزه برنامه‌ریزی و اقدام کنند. این قانون آموزش فراگیر با پوشش صد درصدی را هدف‌گذاری کرده است.
undefinedدکتر ترکی تصریح کرد: در برنامه هفتم، سه وظیفه عمده در ارتباط با موضوع بازماندگان از تحصیل بر عهده وزارت آموزش و پرورش قرار داده شده است: تهیه کتب درسی متناسب برای بازماندگان، ارائه تغذیه رایگان و توسعه مدارس شبانه‌روزی روستایی و عشایری.
undefinedمعاون حقوق عامه دادستان کل کشور ادامه داد: در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان سال ۹۹، تکالیفی برای دستگاه‌های مختلف و اولیاء کودکان پیش‌بینی شده است. طبق قانون، هرگونه ترغیب یا تهدید کودک برای عدم تحصیل جرم است و همچنین جلوگیری از ثبت‌نام و ترک تحصیل کودک و نوجوان واجد شرایط نیز جرم‌انگاری شده است.
undefinedدکتر ترکی افزود: برابر ماده ۲۷ این قانون، هریک از مسئولان یا کارکنان نهادهای حکومتی که از انجام وظایف خود در این زمینه امتناع کنند، مشمول مجازات انفصال از خدمات دولتی و عمومی می‌شوند. لذا ترک فعل مدیران دستگاه‌ها در زمینه حقوق کودک نیز جرم‌انگاری شده است.
undefinedوی با اشاره به اینکه بخشی از علل بازماندگی از تحصیل به کار کودکان مرتبط است، گفت: پیگیری بخشنامه دادستان کل کشور در خصوص ساماندهی کودکان کار خیابانی ضروری است تا با شناسایی و اقدامات حمایتی، وضعیت این کودکان به مرحله پایداری برسد و آمار کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان کار کاهش یابد.
undefinedدکتر ترکی در پایان بیان کرد: در مورد پوشش واقعی تحصیلی در دوره ابتدایی، این پوشش در سال ۱۴۰۲، ۹۷.۹۶ درصد بوده و ۶۰ درصد آمار بازماندگان از تحصیل در مقطع ابتدایی مربوط به چند استان کشور است. باید در این استان‌ها کار مضاعفی صورت گیرد.
undefinedوی تأکید کرد: دادستان‌های هر استان و شهرستان‌ها باید به‌صورت ویژه این مساله را پیگیری کنند و با همکاری آموزش و پرورش و دستگاه‌های مسئول، علل بازماندگی از تحصیل را بررسی و پایش کرده و برای حل آن راهکارهای مناسب اندیشیده شود. شورای آموزش و پرورش استان‌ها، محل مناسبی برای هم‌افزایی دستگاه‌ها و ارائه تدابیر مناسب در این خصوص است.
undefinedمعاون حقوق عامه دادستان کشور در ادامه گفت: رابطه معناداری بین کودکان بازمانده از تحصیل و کودکان کار خیابانی و کودکان زباله گرد وجود دارد.
undefinedدکتر غلامعباس ترکی افزود: دادستان محترم کل کشور دو دستورالعمل (برنامه عملیاتی) برای دادستانهای سراسر کشور مشخص نموده اند: یکی ساماندهی کودکان کار خیابانی و کودکان زباله گرد و دیگری ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل می باشد و در این خصوص اقدامات موثری صورت گرفته است.
undefined وی اظهار کرد: باید با اتخاذ تدابیر لازم و همکاری دستگاهها آمار بازماندگان از تحصیل را به صفر برسانیم و این امکان پذیر است.
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۴:۵۲

۲۰ مهر

thumnail
undefined ولادت با سعادت یازدهمین ستاره آسمان امامت و ولایت، پدر منجی عالم بشریت، امام حسن عسکری علیه‌السلام، بر تمامی منتظران ظهور و دوست‌ داران آن حضرت مبارک باد. undefined
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۲۳:۳۳

۲۱ مهر

thumnail
undefinedدادستان کل کشور:اراضی زراعی به باغ ویلا تبدیل نشود
undefinedدادستان کل کشور گفت: اراضی زراعی نباید به باغ ویلا تبدیل شوند و باید جلوی این کار گرفته شود.
undefinedبه گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد موحدی‌ امروز شنبه در جلسه شورای معاونین با تبریک سالروز ولادت یازدهمین پیشوای شیعیان جهان امام حسن عسکری(ع) گفت: اسرائيل غاصب با حمایت‌های آمریکا به جنایت‌های خود علیه مردم مظلوم غزه، لبنان و سوریه ادامه می‌دهد و برخی از فرماندهان جبهه مقاومت در این راه به شهادت رسیدند و قطعا خون شهدا موجب تقویت و محبوبیت هر چه بیشتر مقاومت و پایداری در برابر جنایات وحشیانه آنها و موجب فروپاشی این رژیم غاصب خواهد شد.
undefinedرسانه‌ها نتوانستند حق نماز جمعه نصر را ادا کنند
undefinedدادستان کل کشور در ادامه با اشاره به جمعه نصر گفت: حضور رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه ۱۳ مهر پیام اقتدار و امیدآفرینی را به همراه داشت اما رسانه‌ها نتوانستند آنطور که انتظار می‌رفت حق نماز جمعه نصر را ادا کنند.
undefinedمعلمان و دبیران به وظیفه تزکیه دانش‌آموزان بپردازند
undefinedوی در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز سال تحصیلی و برگزاری کلاس های درس اشاره کرد و تصریح کرد با عنایت به اینکه آینده کشور به دست دانش آموزان امروز است ضروری است که متولیان امر در کنار مقوله آموزش به بحث تزکیه که همان شکوفایی استعدادها، تهذیب و تکامل رشد معنوی هست دقت لازم را داشته باشند و از معلمان و دبیران خواست به وظیفه خود در زمینه (تزکیه دانش آموزان توجه جدی کنند).

۸:۳۱

undefinedحجت‌الاسلام موحدی‌ در ادامه بیان داشت: با توجه به اینکه بر اساس قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها ضروری است نباید این اراضی به باغ ویلا تبدیل شوند تأکید کرد به موجب قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب سال ۷۴ و واصلاحیه آن درسال ۸۵ برای این عمل جرم انگاری لازم صورت گرفته است.
undefinedدهیاران و شوراهای اسلامی روستا به وظایف خود عمل کنند و تخلفات را گزارش دهند
undefinedدادستان کل کشور همچنین در پایان از دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها خواست به وظایفی که در قانون برای آنها تعریف شده عمل کنند.
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۸:۳۲

۲۲ مهر

thumnail
بر خواهر خسرو خراسان صلواتبر جلوه‌ی خورشید درخشان صلوات
بر حضرت معصومه شفیع شیعهبر آیت حق مهر فروزان صلوات
undefinedسالروز وفات حضرت معصومه (س) تسلیت باد.
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۷:۰۶

۲۶ مهر

thumnail
undefined لزوم بهره‌گیری از ظرفیت جوانان برای تحقق شعار سال
undefined دادستان کل کشور بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت جوانان برای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» تأکید کرد.
undefined به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت‌الاسلام محمد موحدی روز چهارشنبه در دیدار با محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس جمهور بر اهمیت حفظ سرمایه نیروی انسانی با هر سلیقه ای در راستای ساختن کشور تأکید کرد و افزود: «نگاه جامع رئیس‌جمهور به حفظ نیروی انسانی اُمید بیشتری برای جوانان متعهد و متخصص ایجاد می‌کند تا در ساختن آینده کشور با علاقه مشارکت داشته باشند». undefinedوی همچنین با اشاره به دغدغه رئیس‌ دولت چهاردهم بر اجرای قانون، گفت: «التزام به قانون، موجب وحدت و انسجام ملی و برقراری نظم عمومی است».
undefinedدر این دیدار، معاون محترم اجرایی ریاست جمهوری نیز با تقدیر از مواضع مسئولین قوه قضائیه در حمایت از دولت، بر ضرورت و آمادگی دولت در اجرای دقیق قانون برنامه هفتم توسعه و سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری تأکید کرد.
undefinedوی بیان داشت: «مهم‌ترین نیاز جامعه ما افزایش آگاهی قانونی و اجرای قانون در همه ابعاد است».
undefinedمعاون اجرایی رئیس‌جمهور همچنین در این دیدار افزود: «ما به دنبال افزایش مشارکت مردم در اداره کشور هستیم و یکی از راه های مشارکت مردم در توسعه و آبادانی کشور، پرداخت به موقع مالیات است که می‌تواند در تحقق شعار سال مؤثر واقع شود».
undefinedدادستان محترم کل کشور در پایان جلسه ضمن اعلان همکاری با مجموعه دولت، بر آمادگی دادستانی کل و دادستان های سراسر کشور برای تحقق شعار سال تاکید کرد.
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۸:۰۵

۳۰ مهر

thumnail
undefinedدادستان کل کشور: دادستانها، بر اجرای سریع و دقیق احکام جلب متهمین و محکومین، نظارت دقیق داشته باشند.
undefined به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی دادستان محترم کل کشور روز یکشنبه ۲۹ مهرماه در نشست با اعضاء جلسه ی اجرای ماده ۲ دستورالعمل نظارت مقامات قضایی بر ضابطان دادگستری، با ادای احترام به روح پرفتوح امام راحل (ره) و شهدای گرانقدر، بر اهمیت کشف جرائم پرتکرار و سازمان‌یافته تاکید کرد.
undefinedدادستان کل کشور با اشاره به سند تحول و تعالی قوه قضائیه افزود: ایجاد قرارگاه اقدام مشترک در سطح ملی، منطقه ای و استانی در جهت هدایت، هماهنگی و هم افزایی ضابطان در کشف جرائم پرتکرار با اولویت جرائم خشن، سازمان یافته، مواد مخدر، مفاسد اخلاقی و سرقت با رویکرد تمرکز برخورد جدی و قاطع با سران شبکه های مجرمان لازم و ضروری است.

۱۱:۴۲

undefinedعباس منصوری معاون نظارت بر دادسراها و ضابطین دادستانی کل کشور و دبیر جلسه با اشاره به موضوع این نشست «جلسه ماده 2 دستورالعمل نحوه اعمال ریاست و نظارت مقامات قضایی بر ضابطان دادگستری» با دو دستور کار ایجاد قرارگاه اقدام مشترک جهت هدایت،هماهنگی و هم افزایی ضابطان در راستای کشف جرائم پرتکرار و همچنین وظیفه دادسراها و ضابطین در خصوص تسهیل و تسریع در جلب متهمین و محکومین متواری را تشریح نمود.
undefined دراین جلسه علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران تصریح کرد: در خصوص ایجاد قرارگاههای اقدام مشترک ابتدا باید اطلسی از جغرافیای جرم به صورت ملی، منطقه ای و استانی تعریف کنیم و سپس به تناسب جرم نسبت به ایجاد قرارگاه مشترک در راستای هماهنگی و هم افزایی ضابطین اقدام کنیم.
undefined درادامه این نشست سردار غلامرضا رضاییان رییس سازمان اطلاعات فراجا به ارائه گزارشی از اقدامات پلیس در شش ماهه اول سال ١۴٠٣ درحوزه های سرقت، کیف قاپی و موبایل قاپی پرداختند و اظهار کردند: باعنایت به اینکه در برخی استان ها آمار کیف قاپی و موبایل قاپی بسیار نگران کننده است، خواستار اعمال تشدید مجازات و صدور قرارهای سخت تر در کنترل مجرمین شد.
undefined غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور در این جلسه اظهار نمود : ایجاد قرارگاه مشترک جرائم سازمان یافته می بایست در جهت ریل گذاری و ایجاد هماهنگی های لازم در زمینه انهدام شبکه و ریشه کن نمودن جرم صورت پذیرد.
undefinedسردار به گذر معاون پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه درنیمه اول سال ١۴٠٣ تعداد ۶٩٠ هزار فقره پرونده وقوع جرم سرقت در مجموعه پلس آگاهی به ثبت رسیده است به دادستان کل کشور پیشنهاد دادند که دادسراها جرائم خرد را به کلانتری و پاسگاه ارجاع بدهند تا همکاران آگاهی با فرصت بهتر و بیشتری به بررسی جرائم بزرگ بپردازند.
undefined دادستان کل کشور در پایان تأکید کرد: دستگاه قضایی با همکاری ضابطین قضایی با جدیت و قاطعیت تمام در برخورد با این جرائم و تأمین امنیت جامعه گام برمی‌دارد.
undefined روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۱:۴۳