عکس پروفایل دادستانی کل کشورد

دادستانی کل کشور

۴,۸۱۳عضو
عکس پروفایل دادستانی کل کشورد
۴.۸هزار عضو

دادستانی کل کشور

کانال رسمی دادستانی کل کشور

۶ تیر

thumnail
🔹دادستان کل کشور در آیین تجلیل از سادات و کارکنان نمونه؛ مسیر روشن عدل علوی، چراغ هدایت دستگاه قضایی است
🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت الاسلام محمد موحدی در آیین تجلیل از سادات، قضات و کارمندان نمونه دادستانی کل کشور، با گرامیداشت دهه مبارک ولایت و هفته قوه قضاییه، از فضایل بیشمار مولای متقیان امام علی(ع) یاد کرد و گفت: از نبی مکرم اسلام(ص) نقل شده؛ هر که می‌خواهد جمال و زیبایی یوسف، سخاوت ابراهیم، شکوه سلیمان و قدرت داوود را بنگرد به علي(ع) نظر کند.
🔸وی با بیان اینکه پیام غدیر درون مایه الهی دارد و آن پیروی مطلق از ولایت است، تصریح کرد: غدیر به ما می آموزد که نه یک قدم از ولایت عقب بمانیم نه یک قدم جلو بزنیم، بلکه همیشه و هرجا گوش به فرمان ولایت بوده تا سعادتمند شویم.

۱۷:۰۰

🔹کار در دستگاه قضایی مجاهدانه است
🔸دادستان کل کشور با اشاره به اینکه تقارن مبارکی در هفته قوه قضاییه با ایام عید سعید غدیر رقم خورده، افزود: امروز کارکنان دستگاه قضایی با وجود تمام سختی‌های کاری، به عنوان مجریان استقرار عدالت در جامعه، با الگوگیری از امام اول شیعیان و حرکت در مسیر روشن عدل علوی، خالصانه و منصفانه برای رسیدگی عادلانه به دادخواهی مردم گام می بردارند.
🔸حجت الاسلام موحدی تأکید کرد: همین خدمتگزاری‌های صادقانه و علوی وارانه دستگاه قضایی که با تلاش‌های مجاهدانه و انقلابی تلفیق شده، سبب ساز امیدآفرینی برای مردم می شود، مردمی که برای دادخواهی ها و احقاق حق، دستگاه قضایی را ملجأ و پناهگاه قابل اعتمادی برای خود می دانند.
🔸گفتنی است در اين مراسم از ۲۶ نفر از سادات و 1۶ نفر از قضات ، دادیاران دادسرای دیوان عالی و کارمندان نمونه دادستانی کل کشور و نیز منتخبین مسابقات کتابخوانی (شیعه در اسلام، میثاق با ولایت و یاس نبوی) با اعطای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل به عمل آمد.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۷:۰۰

۸ تیر

thumnail
🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی ضمن قدردانی از حضور مردم و رفتار قابل قبول ستادهای انتخاباتی، نسبت به رعایت قانون تا پایان فرایند انتخابات تذکر داد.
🔸دادستان کل کشور ضمن بازدید از یکی از حوزه‌های انتخابیه شهر تهران اظهار داشت: ستادهای انتخاباتی، هواداران و رسانه‌ها از هرگونه اعلام غیر رسمی و زودهنگام نتایج انتخابات خودداری نمایند.
🔸وی تصریح کرد: قبل از اعلام نتایج از سوی وزارت کشور، هرگونه اقدام رسانه‌ای که موجب تشویش اذهان عمومی و ایجاد شائبه یا القای پیروزی زودهنگام نامزدها گردد تحت تعقیب کیفری قرار خواهد گرفت.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۲۰:۲۸

۱۱ تیر

thumnail
🔹دومین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشور برگزار شد/ دادستان کل کشور: نامزدهای انتخاباتی در مناظرات خدمات نظام را نادیده نگیرند
🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور دومین جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشور با حضور اعضا و به ریاست حجت‌الاسلام و‌المسلمین موحدی‌، دادستان کل کشور برگزار شد.
🔸در ابتدای این جلسه دادستان کل کشور ضمن درود به روح پر فتوح بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و همچنین سلام و درود به ارواح طیبه شهدای گرانقدر اسلام مخصوصا شهدای خدمت اظهار کرد: فصل انتخابات در نظام جمهوری اسلامی سابقه درخشان و قابلیت ارائه به سطح دنیا را دارد. در سال ۱۳۵۷ بیش از ۹۸ درصد مردم به این نظام و حکومت رای دادند و هیچ جای دنیا حکومتی مردمی تر از حکومت جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.

۱۶:۳۹

🔸وی ادامه داد: در طول تاریخ انقلاب، مردم در تمام صحنه‌ها حضور داشتند و نقش آفرینی کردند به طوری که جمهوریت نظام با حضور قاطبه مردم بوده است. به همین منظور دشمن تمام تلاش خود را کرده تا این نظام را از بین ببرد ولی نتوانسته و مایوس شده است. بنابراین دو مسئله تبلیغات مسموم و ناامید کننده و بحث اقتصادی را دنبال می‌کند.
🔸رئیس ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور گفت: دشمن برای از بین بردن نظام از ترور، ایجاد ناامنی داخلی و تحمیل جنگ به نتیجه نرسید، در حال حاضر با تحریم و فشار اقتصادی می خواهد نظام را ناتوان جلوه دهد و مردم را از نظام جدا کند. همچنین دشمن تلاش می‌کند تبلیغات مسموم را در ذهن جوانان نهادینه کند‌ در حالی که نظام پیوسته به دنبال تنش زدایی در منطقه و جهان بوده و یک نمونه آن پیگیری مذاکرات راجع به برجام است.
🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی بیان کرد: مردم همیشه به وظیفه خود عمل کرده‌اند و با وجود تمام تبلیغات دشمن انتخابات مجلس و ریاست جمهوری به خوبی برگزار شد و با تمام شیطنت های دشمنان و معاندین، بار دیگر مردم با حضور گسترده در پای صندوق های رای حضور پیدا خواهند کرد.
🔸وی ضمن تشکر و قدردانی از امنیت سازان و حافظان امنیت گفت: انتخابات با امنیت و سلامت برگزار شد و هیچکدام از ستادها و کاندیدا‌ها به فرایند انتخابات اعتراض نکردند. این همبستگی، اتحاد و انسجام در سایه معنویت، قداست و پشتیبانی مقام معظم رهبری و تبعیت تمام نیروهای تحت امر از باب اعتقادی است و مردم نیز به وظیفه خود عمل کرده اند.
🔸دادستان کل کشور ضمن تشکر و قدردانی از ایرانیان مقیم خارج از کشور اظهار کرد: اعتقادات بسیاری از ایرانیان خارج از کشور به اسلام و نظام ستودنی است. بسیاری از آن ها در روز انتخابات مورد اهانت قرار گرفتند ولی پای صندوق های رای حضور پیدا کردند و اجر کار آن ها بسیار زیاد است.
🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی بیان کرد: در رابطه با تخلفات و جرایم بنا ما بر پیشگیری از وقوع تخلف است و اگر کسی طبق مقررات عمل نکند قطعا برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی اظهار کرد: دو قطبی سازی جامعه غلط است و مردم ایران همگی در خط اسلام هستند. نامزدها باید اخلاق و مصالح کشور را در نظر گرفته و آزادی انتخابات را با استفاده از برخی کلمات سلب نکنند. برخی کلمات نامناسب است و اثر منفی دارد.

🔸رئیس ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور با اشاره به اینکه در مناظره‌ها خدمات نظام نادیده گرفته نشود گفت: نامزدهای انتخابات تصور می‌کنند هر اندازه خدمات نظام را کتمان کنند رای بیشتری را کسب می‌کنند. نباید به نظام ظلم شود، بلکه باید در مناظره ها اخلاق را در قالب انصاف قرار دهند.
🔸در ادامه این جلسه علی‌اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دبیر ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور گفت: موضوعاتی که در جلسه ستاد پیشگیری از جرایم و تخلفات انتخاباتی مطرح شد حول دو محور عمده بود. محور اول اینکه تمام همکاران مقامات قضایی، انتظامی و اطلاعاتی در سراسر کشور تلاش کنند تا یک حضور حداکثری از نظر مشارکت مردم فراهم شود و با حضور مقامات اجرایی و نظارتی مردم بتوانند در یک فضای بی‌طرفانه آزادانه فرد مورد نظر خود را انتخاب کنند.
🔸وی ادامه داد: محور دوم رصد و پایش این موضوع بود که کسی در انتخابات از موقعیت و مقام خود سوء استفاده نکند. یعنی اگر کسانی در بخش‌های مختلف دارای مسئولیت هستند از مقام و موقعیت خود سوء استفاده کنند به آنها تذکرات لازم داده خواهد شد و در صورتی که رعایت نکنند بلافاصله پرونده قضایی تشکیل خواهد شد و برابر قانون با آنها برخورد می‌شود.
🔸دبیر ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور گفت: ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی باید روسای ستادهای هر دو نامزد انتخاباتی را دعوت و آنها را توجیه قانونی کند تا اجازه ندهند افرادی تندرو ، افراطی و انحرافی در ستادهای آنها نفوذ و از آنها سوءاستفاده کنند.
🔸وی ادامه داد: باید به موقع نسبت به تخلفات و اظهار نظرهایی که جنبه توهین و نشر اکاذیب دارد تذکرات لازم توسط ستادهای پیشگیری و دادستان ها و مقامات قضایی،انتظامی و امنیتی به مجموعه های مختلف داده شود تا کسی از این فضای آزادانه در عرصه انتخابات سوءاستفاده نکند. اگر از هر طرف بی قانونی صورت گیرد دستگاه قضایی طبق قانون به موقع عمل می‌کند و اجازه نمی‌دهند با نقض قانون کسی در این عرصه حضور پیدا کند.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۶:۳۹

۱۶ تیر

🔸رئیس ستاد پیشگیری از تخلفات وجرائم انتخاباتی کشور ادامه داد: بحمدالله در فرآیند انتخابات تخلفات و جرائم مخل جریان انتخابات مشاهده نشد. در امر پیشگیری موفق بودیم و موارد اندکی هم منجر به تشکیل پرونده قضایی شده که سریعا رسیدگی خواهد شد.
🔸دادستان کل کشور در بخشی از سخنان خود خاطرنشان کرد: انتخابات در ایران آزاد و مستقل است و شاید در دنیا کم نظیر یا بی نظیر باشد. چون مردم در شرکت و عدم شرکت آزادند و از طرفی کاملا مستقلند و هیچ قدرت خارجی و بیگانه نمی تواند در انتخابات ایفاء نقش کند.
🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی در ادامه افزود: مردم کما فی السابق به وظیفه خود عمل کردند. اکنون نوبت منتخب محترم مردم است. امیدواریم بحول و قوه الهی، بتوانند برابر تکالیف قانونی و سوگندی که مطابق اصل ۱۲۱ قانون اساسی ادا خواهند کرد، عمل کنند.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۲۰:۱۳

۱۷ تیر

thumnail
🔹بفضل الهی، انتخابات ریاست جمهوری در امنیت و سلامت برگزار شد/ انتخابات در ایران آزاد و مستقل است
🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت الاسلام والمسلمین محمد موحدی در جلسه شورای معاونین اظهار کرد: به فضل الهی و تلاش شبانه روزی نیروهای امنیتی، انتظامی، نظامی، مجریان و ناظران، انتخابات در امنیت و سلامت کامل برگزار شد و بار دیگر ملت ایران در سایه رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری "مدظله العالی"، مدل نظام مردم سالاری دینی را به رخ جهانیان کشید.
🔸دادستان کل کشور گفت: نظام اسلامی ضمن تحمل مصیبت سنگین از دست دادن رئیس جمهور محبوب خود، در مهلت قانونی توانست انتخابات با شکوهی را شکل دهد و دو مرحله آن را با مشارکت آگاهانه و ستودنی مردم به اتمام برساند.
🔸وی افزود: انتخابات ۸ و ۱۵ تیرماه، نکات افتخارآمیز و برجسته بسیاری دارد که باید بعدا به آن پرداخت. از جمله حضور ایرانیان متعهد و وطن دوست در اقصی نقاط دنیا بود که با وجود مزاحمت‌های معدود افراد شرور و وطن فروش و منافقین، با صرف ساعتها وقت، غیرتمندانه در پای صندوقهای رای حضور یافتند و در این حماسه ملی شرکت کردند.

۳:۱۶

🔸رئیس ستاد پیشگیری از تخلفات وجرائم انتخاباتی کشور ادامه داد: بحمدالله در فرآیند انتخابات تخلفات و جرائم مخل جریان انتخابات مشاهده نشد. در امر پیشگیری موفق بودیم و موارد اندکی هم منجر به تشکیل پرونده قضایی شده که سریعا رسیدگی خواهد شد.
🔸دادستان کل کشور در بخشی از سخنان خود خاطرنشان کرد: انتخابات در ایران آزاد و مستقل است و شاید در دنیا کم نظیر یا بی نظیر باشد. چون مردم در شرکت و عدم شرکت آزادند و از طرفی کاملا مستقلند و هیچ قدرت خارجی و بیگانه نمی تواند در انتخابات ایفاء نقش کند.
🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی در ادامه افزود: مردم کما فی السابق به وظیفه خود عمل کردند. اکنون نوبت منتخب محترم مردم است. امیدواریم بحول و قوه الهی، بتوانند برابر تکالیف قانونی و سوگندی که مطابق اصل ۱۲۱ قانون اساسی ادا خواهند کرد، عمل کنند.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۳:۱۶

thumnail
بسم الله الرحمن الرحیمجناب مستطاب آقای دکتر مسعود پزشکیانسلام علیکم
🔸اینک که با اراده ملت ایران، مسئولیت قوه مجریه به عهده شما نهاده می‌شود، اینجانب ضمن عرض تبریک توفیقات حاصله به جنابعالی، بعنوان منتخب چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، امیدوارم به مدد الهی، بتوانید خواسته ملت شریف ایران را جامه عمل پوشانیده و به تکالیف قانونی از جمله اجرای قانون اساسی و بویژه موارد مندرج در سوگندنامه موضوع اصل ۱۲۱ قانون اساسی، عمل کنید.
🔸امید است، سوابقتان در عرصه تقنین و برخورداری از روحیه مردمی، به عنوان سرمایه ای موثر در عرصه اجرا نیز، مددرسانتان باشد.
محمد موحدیدادستان کل کشور۱۷ تیر ماه ۱۴۰۳
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۷:۳۵

۲۲ تیر

thumnail
🔹پیام تسلیت دادستان کل کشور در پی درگذشت حاج سید جواد حجازی
🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی در پیامی درگذشت پدر حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید علی اصغر حجازی را به وی تسلیت گفت.
متن این پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیمانالله و انا الیه راجعون
خدمت حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای حاج سید علی اصغر حجازی (دامت تاییداته)
سلام علیکم
🔸رحلت پدر بزرگوارتان مرحوم حاج سید جواد حجازی ابوالشهیدین و از پیشکسوتان جهاد و مبارزه و از خادمان پرتلاش و خستگی ناپذیر و مخلص مردم، به ویژه نیازمندان جامعه را خدمت حضرت مستطابعالی و خانواده معظم معزی، صمیمانه تسلیت عرض نموده و برای آن مرحوم رضوان الهی و برای بازماندگان اجر و صبر مسئلت می‌نمایم.
محمد موحدیدادستان کل کشور ٢٢ تیرماه ١۴٠٣
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۸:۲۵

۱ مرداد

thumnail
🔹ضرب الاجل یک ماهه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان لرستان جهت تعیین تکلیف خودروها و موتورسیکلت‌های رسوبی موجود در پارکینگها
🔸علی حسنوند دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان لرستان در جلسه با مسولین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در استان و بنیاد تعاون ناجا و پلیس راهور و فرماندهی انتظامی استان به دستگاه‌های مربوطه دستور داد حداکثر ظرف مدت یک ماه تمام خودروها و موتورسیکلت‌های رسوبی که آرای قطعی آنها صادر گردیده و تعداد آنها حدود 6500 دستگاه می‌باشد تعیین تکلیف گردیده و از پارکینگ‌های استان خارج گردند.
🔸وی همچنین علل نگهداری این میزان از خودروها و موتورسیکلت‌ها را از مسئولان جویا شد.
🔸حسنوند در ادامه گفت: بنا به دستور رییس محترم قوه قضاییه و دادستان محترم کل کشور مبنی بر اینکه وضعیت همه پارکینگ‌های محل نگهداری وسایل نقلیه توقیفی باید بررسی شود و در راستای پیگیری حقوق عامه و نظارت بر نگهداری اموال متعلق به بیت المال و دولت در استان لرستان و همچنین جهت حفظ حقوق مردم این موضوع به طور مستمر در دستور کار قرار دارد.
🔸دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان لرستان افزود: ماموریت اصلی این جلسات و بازدیدها از پارکینگ‌های خودروها بررسی شرایط نگهداری وسایل نقلیه، تعیین تکلیف سریع و در چارچوب قانون، نظارت بر روند رسیدگی‌های قضایی می‌باشد.
🔸وی بیان کرد: در بازدیدهای گذشته توسط این دادستانی مشخص شد برخی از خودروها مربوط به سال‌های گذشته است؛ هیچ توجیهی ندارد که یک خودرو چندین سال در پارکینگ نگهداری شود؛ به همین منظور دستور بررسی پرونده تعدادی از خودروها صادر شد.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۹:۱۳

۲ مرداد

thumnail
🔹ورود دادستانی کل کشور به موضوع بهسازی و رفع نواقص آزاد راه امیرکبیر قم-کاشان
🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، با پیگیری حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی دادستان کل کشور و معاونت حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب قم، عملیات ترمیم، اصلاح و بازسازی مسیر رفت و برگشت آزاد راه قم-کاشان انجام شد.
🔸در راستای کاهش حوادث جاده‌ای، بهبود خدمات‌رسانی به هموطنان و رفع نارضایتی عمومی از وضعیت نامناسب آسفالت آزاد راه امیرکبیر که منجر به افزایش خطرات جاده ای و ایجاد خسارات جانی، مالی، استهلاک خودرو و ... گردیده بود با پیگیری دادستان کل کشور و دادسرای استان قم، انجام عملیات ترمیم این مسیر اعم از بهسازی روکش آسفالت آزاد راه، لکه گیری و نصب حفاظ بتنی میانی و رفع عیوب و نواقص این مسیر از سوی شرکت متولی به نتیجه رسید.
🔸این مسیر که یکی از پرترددترین محورهای مواصلاتی مرکز کشور می‌باشد سهم شایانی در جابجایی و حمل و نقل ترافیکی مسافران و ترانزیت جاده‌ای دارد که به دلیل حجم بالای تردد و عدم رسیدگی مناسب طی چند سال اخیر دچار خرابی، شکستگی و وضعیت نامناسب آسفالت گردیده بود که با پیگیری‌های بعمل آمده و اخذ و ابلاغ تصمیمات استانی، بهسازی این مسیر انجام شد.
🔸گفتنی است احداث آزاد راه قم کاشان به طول ۱۰۴ کیلومتر از سال ۱۳۷۱ آغاز و در سال ۱۳۷۸ افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۸:۰۳

thumnail
🔹تخصیص اعتبار ده هزار میلیارد ریالی و آغاز عملیات بهسازی، اصلاح روکش آسفالت و رفع نقاط حادثه‌خیز آزاد راه اصفهان-نطنز-کاشان با پیگیری دادستانی کل کشور
🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، سید محمد موسویان دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان در نشست فوق‌العاده کارگروه نظارت و پیگیری حقوق عامه با موضوع بررسی معضلات و مشکلات آزادراه اصفهان-نطنز-کاشان اظهار کرد: عملیات بهسازی و اصلاح روکش آزادراه اصفهان-نطنز-کاشان آغاز و به سرعت در حال پیگیری می‌باشد.

۱۸:۱۰

🔸وی در اینباره توضیح داد: موضوع کیفیت روکش آسفالت این آزادراه چندین سال بود که با وجود پیگیری‌های فراوان همچنان لاینحل باقی مانده و تداوم وضعیت بسیار نامطلوب این جاده برای مسافران مخاطرات فراوانی را ایجاد کرده بود.
🔸موسویان نبود اعتبار کافی در استان را عامل اصلی عدم حل این معضل عنوان کرد و گفت: با پیگیری‌های دادستانی مرکز استان و دستور حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی دادستان محترم کل کشور به وزیر محترم راه و شهرسازی، مبلغ ده هزار میلیارد ریال جهت بهسازی و اصلاح روکش آسفالت این آزادراه تخصیص داده شد.
🔸وی در ادامه با تاکید بر سرعت‌بخشی فرآیند اصلاح روکش آسفالت و تجهیز این آزادراه به ویژه در نقاط حادثه‌خیز و خطرآفرین گفت: تاکنون ٧۵ کیلومتر بهسازی و روکش آسفالت، ٣٣ کیلومتر خط‌کشی و نصب ٧۴ عدد نیوجرسی صورت پذیرفته است.
🔸دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اصفهان همچنین در مورد بروز هرگونه قصور یا تقصیر در مسیر ایفای وظایف قانونی و یا ترک فعل‌های احتمالی از سوی دستگاه‌های متولی هشدار داد و گفت: مسئولان در هر سطح و جایگاهی که هستند نباید به بهانه کمبود امکانات از وظایف ذاتی خود کوتاهی کرده و چنانچه در امور محوله قصور و کوتاهی صورت پذیرد، تشکیل پرونده از باب ترک فعل را به همراه خواهد داشت.
🔸موسویان در پایان خاطرنشان کرد: به لحاظ اینکه موضوع مورد تاکید و مطالبه دادستان محترم کل کشور بوده و همچنین در راستای صیانت از حقوق عامه این مطالبه عمومی با جدیت و قاطعیت تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری خواهد شد.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۸:۱۰

۳ مرداد

thumnail
🔹معاون حقوق عامه دادستان كل كشور: دستگاه‌هايی وظايف خود را در قانون حمايت از اطفال و نوجوانان انجام نداده‌اند پس از اظهار نظر وزارت دادگستري به مرجع قضايی معرفي می‌شوند، هيچ توجيهی وجود ندارد كه پس از گذشت ۴ سال يك دستگاه اجرايی تكاليف مقرر در قانون حمايت از اطفال و نوجوانان را اجرا نكرده و تحت تعقيب هم قرار نگرفته باشد.

🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، غلامعباس تركی معاون حقوق عامه دادستان كل كشور در آيين افتتاحيه كارگاه هم‌انديشی، هم‌افزايی و برنامه‌ريزی در موضوعات راهبردی برای اطفال و نوجوانان شرکت نمود.
🔸تركی در ابتدای سخنان خود ضمن اداي احترام به ساحت مقدس امام رئوف، از تلاش‌ها و اقدامات موثر و ارزشمند وزارت دادگستری در صيانت و ارتقای حقوق كودكان تقدير نمود.
🔸معاون حقوق عامه دادستان كل كشور با اشاره به اينكه در اين كارگاه شاهد حضور دستگاه‌های تاثيرگذار در پيگيری حقوق كودكان و شكل‌گيری چند ضلعی در همكاری‌ها هستيم اظهار داشت: وزارت دادگستری در قالب مرجع ملی حقوق كودك به عنوان حلقه اتصال بين حاكميت و تشكل‌های مردمی عمل می كند و وزارت كشور با مسئوليت راهبری شورای اجتماعی و سازمان اجتماعی كشور و همچنين مديران كل اجتماعي استان‌ها جايگاه و نقش تاثيرگذار و مهمي در پيگيری سياست‌های حوزه اطفال و نوجوانان دارند.

۱۰:۱۵

🔸سازمان بهزيستی در حوزه حقوق كودك، آسيب‌های اجتماعی و اورژانس اجتماعي نقش ويژه‌ای دارد و ماموريت‌های حمايتی مهمی برای اين دستگاه در حوزه افراد نيازمند حمايت تعريف شده، از طرفي دادستانی و دادستان‌ها نيز منطبق بر قانون پرچمدار پيگيری حقوق عامه هستند و تكاليف قانونی هم در مقام اجرا و هم نظارت و هم مطالبه‌گری در زمينه امور سرپرستی و پيگيری حقوق اطفال و نوجوانان و افراد آسيب‌ديده اجتماعی دارد كه مجموعه اين عوامل در كنار يونيسف و همكاری تشكل‌های مردم نهاد براي ارتقای وضعيت حقوق كودكان و نوجوانان تلاش می‌كنند.
🔸تركی، آسيب‌های اجتماعی را يك موضوع بين‌بخشی و بين‌دستگاهی برشمرد كه بدون همكاری همه قوا و دستگاه‌ها و بدون اتخاذ سياست جنايی مشاركتی قابل حل نيست و در اين باره افزود: بايد همكاری‌ها و برنامه‌هايی كه تاكنون برای اين هدف مقدس داشتيم ارتقا داده و بستر مناسب را براي همكاري مردم در اين زمينه بيش از گذشته فراهم نماييم.
🔸وی اظهار داشت: چند سند بالادستي داريم كه بايد در سياست‌گذاری و برنامه‌ريزی برای تامين حقوق كودك مورد توجه قرار گيرند.
🔸برنامه هفتم توسعه موسوم به برنامه پيشرفت، نقشه راه ما را در ۵ سال آينده مشخص می‌كند، در اين قانون پيشگيری اوليه از آسيب‌های اجتماعی از طريق اصلاح برنامه‌های درسی دوره آموزش عمومی، پيش‌بينی آموزش‌های اجتماعی، ارتقاء مهارت‌های زندگی با تاكيد بر نظام يك پارچه پيشگيری در سه حوزه دانش‌آموزی، دانشگاهی و كارگری مورد توجه قرار گرفته و تحقق اين قانون برنامه و تلاش براي اجرايی كردن مفاد آن بسيار حائز اهميت است.
🔸اينكه ما احكامی را در قانون پيش بينی نماييم اما موفق به اجرای آن نشويم بی فايده است، متاسفانه در برنامه ششم هم همين پيش‌بينی قانونی را داشتيم كه حداقل ۵ آسيب شايع در اجتماع به ميزان ۲۵ درصد نسبت به شروع برنامه كاهش داشته باشيم اما متاسفانه نه تنها در بسياری از اين موضوعات شاهد كاهش نبوديم بلكه شاهد افزايش آسيب‌های اجتماعی بوديم.
🔸تركی، پيوست اجتماعی در برنامه‌ها، به روز‌رسانی ساليانه اطلس ملی آسيب‌های اجتماعی و گزارش ملی وضعيت اجتماعی در كنار استانداردسازی و كيفيت بخشی به داده‌های توليدی و اشتراك گذاری داده‌ها در حوزه آسيب‌های اجتماعی را از عوامل مهم شكل گيری نظام آماری در حوزه آسيب‌های اجتماعی برشمرد كه زمينه را براي برنامه‌ريزی دقيق منطبق بر تحليل دقيق داده‌ها فراهم می‌آورد.
🔸وی از سند تحول و تعالی قوه قضاييه بعنوان يكی ديگر از اسناد بالادستی نام برد كه با هدف ارتقاء نظام حكمرانی قضايی تصويب و ابلاغ شده است، يكی از عوامل اصلی تضيیع حقوق كودكان و نوجوانان عدم توجه به وضعيت‌های مخاطره آميز است و راهبردی كه در اين سند آمده تقويت شناسايی و حمايت از اطفال و نوجوانان در معرض خطر است.
🔸معاون حقوق عامه دادستان كل كشور در بخش ديگری از سخنان خود خواستار تسريع در اجرای قانون حمايت از اطفال و نوجوانان شد و اظهار داشت: اين فرايند از طريق تقويت نظارت قضايی بر فرايند شناسايی، پذيرش، نگهداری، حمايت و توانمندسازی اطفال و نوجوانان در معرض خطر صورت می‌گيرد كه از طريق پيگيری ايجاد مجتمع‌های شوق زندگی در استان‌ها با محوريت دادستانی و مشاركت دستگاه‌های ذيربط و استفاده از ظرفيت‌های مردمی قابل انجام می‌باشد.

۱۰:۱۵

thumnail
🔹نشست دادستان‌های کل کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای
🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، بیست و دومین نشست دادستان‌های کل کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، روز پنج شنبه چهارم مردادماه به میزبانی بیشکک جمهوری قرقیزستان برگزار می‌شود.
🔸این اجلاس با موضوع «نقش دادستانی در دنیای مدرن و عصر دیجیتال معاصر، تبادل تجربیات کشورهای عضو سازمان شانگهای در مبارزه با تهدیدات جدید و تضمین حقوق بشر» برگزار و حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی دادستان کل جمهوری اسلامی ایران به صورت ارتباط تصویری در این نشست حضور یافته و به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.
🔸اجلاس دادستان‌های کل کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای همه ساله در یکی از کشورهای عضو برگزار می‌گردد و کشورهای عضو سازمان شانگهای ۴۳ درصد از جمعیت جهان، ۲۵ درصد از تولید ناخالص، ۲۰ درصد از صادرات، ۲۰ درصد از واردات جهان و حدود ۲۳ درصد از اقتصاد جهانی را در اختیار دارند.
🔸گفتنی است جمهوری اسلامی ایران از دهه گذشته درخواست عضویت رسمی در جمع ۸ عضو این سازمان (چین،‌ روسیه، هند،‌ قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، پاکستان و ازبکستان) را ارائه کرد که با آغاز دولت سیزدهم و تغییر رویکرد سیاست خارجی ایران، این درخواست در اولین حضور رئیس جمهور شهید آیت‌الله رئیسی در اجلاس سران شانگهای در شهریور ۱۴۰۰ در تاجیکستان مورد پذیرش قرار گرفت.
🔸اهمیت راهبردی حضور ایران در سازمان شانگهای علاوه بر تقویت همکاری‌های امنیتی منطقه‌ای، موجبات توسعه همکاری‌های اقتصادی،‌ تجاری و فرهنگی میان کشورهای عضو را به دنبال دارد.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۱۵:۳۶

۴ مرداد

thumnail
🔹دادستان کل کشور: استفاده از فناوری‌های نوین در نظام‌های حقوقی و سیستم‌های قضایی به‌سرعت در حال گسترش است
🔹دادستان کل کشور با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های نوین در نظام‌های حقوقی و سیستم‌های قضایی به سرعت در حال گسترش است، گفت: این روند باعث بهبود کارایی و کاهش زمان مورد نیاز برای اتخاذ تصمیمات و صدور احکام می‌شود، اما به موازات این محاسن، چالش‌ها و مسائلی نیز در استفاده از آن‌ها وجود دارد
🔸به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، بیست و دومین نشست دادستان‌های کل کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای، با موضوع «نقش دادستانی در دنیای مدرن و عصر دیجیتال معاصر، تبادل تجربیات کشور‌های عضو سازمان شانگهای در مبارزه با تهدیدات جدید و تضمین حقوق بشر» امروز (پنج شنبه،۴ مرداد) به میزبانی بیشکک جمهوری قرقیزستان برگزار شد.
🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی ، دادستان کل کشور در این اجلاس، به صورت ویدیوکنفرانسی سخنرانی کرد.
🔸دادستان کل کشور در این نشست اظهار کرد: در ابتدا باید اعلام کنم به دلیل مأموریت خاص داخلی و لزوم پیگیری تمهیدات برای برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری اسلامی ایران نتوانستم به صورت حضوری با همکاران خود دیدار داشته باشم.
🔸وی افزود: لازم است مراتب تشکر و قدردانی خود را از برقراری امکان نشست مجازی از دادستان کل قرقیزستان و از همه کسانی که در انجام آن نقش داشته‌اند اظهار کنم.

۸:۰۱

🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی بیان کرد: امیدوارم این اجلاس بتواند، آثار و نتایج موثری در تبادل تجربیات دادستان‌ها در زمینه استفاده از فناوری‌های نوین اطلاعات و ارتباطات برای مقابله با جرایم نوظهور و تهدیدات دیجیتال و افزایش همکاری‌های فیمابین دادستانی‌های کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های به‌دنبال داشته باشد.
🔹در جهان امروز تکنولوژی و فناوری در تمام حوزه‌ها اثرگذار بوده است
🔸وی با اشاره به اینکه در جهان امروز تکنولوژی و فناوری در تمام حوزه‌ها اثرگذار بوده است و در سیستم قضایی نیز نمی‌توان از نقش مهم فناوری غافل بود، گفت: استفاده از فناوری‌های نوین در نظام‌های حقوقی و سیستم‌های قضایی به سرعت در حال گسترش است، زیرا باعث بهبود کارایی و کاهش زمان مورد نیاز برای اتخاذ تصمیمات و صدور احکام می‌شود، اما به موازات این محاسن، چالش‌ها و مسائلی نیز در استفاده از آنها وجود دارد.
🔹به لحاظ ماهیت امور فن‌آورانه وجود زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ضروری است
🔸دادستان کل کشور تاکید کرد: البته به لحاظ ماهیت امور فن‌آورانه وجود زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ضروری است و بدون این زیرساخت‌ها نمی‌توان انتظار چندانی از آن داشت.
🔹پیشینه قانونی مقابله با جرایم مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات و اختیارات ویژه دادستانی کل کشور
🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی با اشاره به پیشینه قانونی مقابله با جرایم مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات و اختیارات ویژه دادستانی کل کشور در ارتباط با فضای سایبری گفت: قانون حمایت از پدیدآورندگان نرم‌افزار‌های رایانه‌ای (مصوب سال ۲۰۰۰ میلادی)، قانون تجارت الکترونیکی و جرایم آن (مصوب ۲۰۰۳ میلادی)، قانون مجازات فعالیت‌های مجرمانه در امور سمعی و بصری (مصوب ۲۰۰۷ م)، قانون جرایم رایانه‌ای (مصوب ۲۰۰۹) و دو قانون در زمینه مقررات شکلی، اقدامات رویه‌ای و آیین دادرسی کیفری ویژه رسیدگی به جرایم رایانه‌ای و دادرسی الکترونیکی که در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۵ به تصویب رسیده است.
🔹اختیارات وسیعی به دادستان کل کشور جهت مقابله با جرایم فناوری‌های مدرن محول شده است
🔸وی تصریح کرد: در این قوانین به انواع جرایم رایانه‌ای محض، نظیر هک و دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی، تخریب و اخلال در داده‌ها و سامانه‌های رایانه‌ای، تروریسم سایبری، سرقت داده‌ها، کلاهبرداری و جعل رایانه‌ای، تولید و انتشار ویروس‌های رایانه‌ای و موارد متعددی از جرایم سنتی که از طریق ابزار‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات قابلیت ارتکاب دارند جرم‌انگاری و اختیارات وسیعی به دادستان کل کشور جهت مقابله با جرایم فناوری‌های مدرن محول شده است
🔹ایجاد معاونت امور فضای مجازی در دادستانی کل کشور
🔸دادستان کل کشور تصریح کرد: معاونت امور فضای مجازی در دادستانی کل ایجاد و به‌موجب قانون جرایم رایانه‌ای، کمیته‌ای متشکل از ۱۲ عضو بر محتوای منتشر شده در فضای مجازی نظیر اینترنت و شبکه‌های اجتماعی نظارت دارند که ریاست این کمیته نیز بر عهده دادستان کل کشور است.
🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی خاطرنشان کرد: وظیفه اصلی این کمیته تضمین سلامت محتوا و امنیت فضای مجازی، شناسایی و مقابله با جرم، واکنش سریع و اقدامات اولیه جهت جلوگیری از استمرار جرم و مقابله با آن در فضای سایبری است.
🔹استفاده از فناوری‌های نوین در نظام‌های حقوقی و سیستم‌های قضایی به‌سرعت در حال گسترش است

۸:۰۱

🔸وی اضافه کرد: یکی از دلایل مخالفت با فناوری، بهره‌گیری پلتفرم‌ها از روش‌هایی برای زیرپاگذاشتن حقوق بشر است. مهم نیست تروریست‌ها و دشمنان خارجی کجای دنیا زندگی می‌کنند آنها در همه جا از رسانه‌های دیجیتال به عنوان سلاح استفاده می‌کنند جاسوسی مداوم فیس بوک و گوگل از میلیارد‌ها نفر، حقوق بشر را تهدید کرده و حق حریم خصوصی را نادیده می‌گیرند.
🔹ضرورت تقویت همکاری کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های
🔸دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: تقویت همکاری کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های شانگ‌های در یکسان‌سازی قوانین ملی بویژه درحوزه جرایم سایبری و برنامه ریزی برای افزایش همکاری‌های کشور‌های عضو در حوزه تدوین و تصویب معاهدات بین‌المللی به ویژه کنوانسیون مقابله با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای مقاصد مجرمانه می‌تواند یکی از نتایج این نشست باشد.
🔸وی اضافه کرد: پیشنهاد‌های دادستانی کل جمهوری اسلامی ایران برای نقش آفرینی دادستان‌های کشور‌های عضو شانگهای در دنیای مدرن و عصر دیجیتال و بهبود تجربیات مشترک برای مقابله با تهدیدات نوین و نوظهور را به شرح ذیل اعلام می‌کنم.
🔹پیشنهادات دادستانی کل کشور
🔸دادستان کل کشور گفت: در این راستا سه پیشنهاد شامل: یک سامانه دیجیتالیِ امن برای تسهیل و تسریع ارتباطات الکترونیکی بین دادستان‌های کل کشور‌های عضو به منظور تبادل سریع ادله الکترونیکی، درخواست‌های معاضدت قضایی ویژه جرایم سایبری، انجام تحقیقات قضایی مشترک، تهیه فهرست جرایم نوپدید مرتبط با فناوری اطلاعات و ارتباطات و اتخاذ رویکرد مشترک برای پیشگیری و مقابله با این جرایم، ایجاد هماهنگی و همکاری میان کشور‌های عضو در تدوین قوانین ملی و بین‌المللی مرتبط با جرایم فناوری‌های نوین به ویژه جرایم مرتبط با رمزارز و هوش مصنوعی داریم.
🔹اهمیت اشتراک گذاری تجربیات دادستان‌های کل کشور‌های عضو
🔸حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی یادآور شد: اشتراک گذاری تجربیات دادستان‌های کل کشور‌های عضو در خصوص تجربیات، مشکلات، موانع و چالش‌ها در کشف، جمع‌آوری ادله الکترونیکی و رسیدگی به جرایم نوپدید و برگزاری دوره‌های آموزشی و کنفرانس‌های کارشناسی مشترک امیدوارم این نشست زمینه ساز انجام اقدامات عملی و عینی در ارتقای این همکاری‌ها باشد. از صبر و توجه شما تشکر و قدردانی می‌کنم و برای همگان آرزوی موفقیت دارم.
🔸در ادامه این نشست دادستان‌های کشور‌های هند، بلاروس و دیگر کشور‌ها نیز به سخنرانی و بیان مواضع خود پرداختند.
🔸گفتنی است؛ اجلاس دادستان‌های کل کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های همه ساله در یکی از کشور‌های عضو برگزار می‌شود و کشور‌های عضو سازمان شانگ‌های ۴۳ درصد از جمعیت جهان، ۲۵ درصد از تولید ناخالص، ۲۰ درصد از صادرات، ۲۰ درصد از واردات جهان و حدود ۲۳ درصد از اقتصاد جهانی را در اختیار دارند.
🔸ایران از دهه گذشته درخواست عضویت رسمی در جمع ۸ عضو این سازمان (چین، روسیه، هند، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان، پاکستان و ازبکستان) را ارائه کرد که با آغاز دولت سیزدهم و تغییر رویکرد سیاست خارجی ایران، این درخواست در اولین حضور رئیس جمهور شهید آیت‌الله رئیسی در اجلاس سران شانگ‌های در شهریور ۱۴۰۰ در تاجیکستان مورد پذیرش قرار گرفت.
🔸اهمیت راهبردی حضور ایران در سازمان شانگهای علاوه بر تقویت همکاری‌های امنیتی منطقه‌ای، موجبات توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی میان کشور‌های عضو را به دنبال دارد.
🇮🇷روابط عمومی دادستانی کل کشور

۸:۰۲