thumnail
🦾 راه‌اندازی بازوی سازمان غذا و دارو در بله!
undefined سازمان غذا و دارو با همکاری اپلیکیشن بله، بازویی برای تشخیص اصالت دارو، شیر خشک، مکمل‌ها، محصولات آرایشی و بهداشتی، تجهیزات و ملزومات پزشکی و... توسعه داده است.undefined این بازو با نشانی undefined @FDA_bot undefined در اپلیکیشن بله قرار گرفته و با وارد کردن کد UID درج شده روی بستۀ دارو می‌توانید اصالت دارو را تشخیص دهید. همچنین اطلاعات ديگرى مثل نام فارسی و انگلیسی، صاحب پروانه، تاریخ تولید و انقضا و... دربارۀ کالا در اختیارتان قرار می‌گیرد.
@IFDAnews undefinedundefined

۵:۱۸

thumnail
‏برای رسیدن به آرامش،دو چیز را ترک کن:یکی اینکه بخواهیدائم در مورد دیگران قضاوت کنیدیگر اینکه بخواهیدائم مورد تایید دیگران قرار بگیریزندگی بسیار کوتاه است.
undefined یک حرف حسابundefined

۵:۲۰

thumnail
هشدار در مورد مصرف داروها در دوران بارداری
دکتر امیر امانی، معاون غذا و دارو در گفتگو با روابط عمومی با تاکید بر اهمیت مصرف منطقی داروها در دوران بارداری و شیردهی اظهار کرد: محدودیت‌هایی برای مصرف داروهای بدون نسخه مانند داروهای سرماخوردگی، انواع مسکن‌ها و شربت‌های گیاهی وجود دارد.
وی افزود: هنگامی که تصمیم دارید دارویی را در دوران بارداری مصرف کنید، حتماً باید از اثرات احتمالی دارو بر نوزاد خود آگاه باشید؛ این موضوع، برای تمامی انواع داروهای نیازمند نسخه و بدون نسخه صدق می‌کند.
دکتر امانی ادامه داد: حتی داروهایی که بدون نسخه قابل تهیه هستند، ممکن است اثرات سوء بر جنین داشته باشند. تأثیر این داروها بر جنین بستگی به عواملی چون مرحله رشد جنین، نوع دارو، دوز مصرفی و عوامل ژنتیکی دارد.
وی افزود: به عنوان مثال، مصرف آسپیرین، بیسموت ساب‌سالیسیلات، کلرفنیرامین، کافئین، ایبوپروفن، ناپروکسن، فنیل‌افرین، پسودوافدرین و روغن کرچک به ویژه در سه‌ماهه اول بارداری ممنوع است. این مواد شیمیایی ممکن است به صورت ترکیبی یا جداگانه در داروهایی مانند شربت‌های سرماخوردگی یا قرص‌های ضد آلرژی وجود داشته باشند.
معاون غذا و دارو دانشگاه با تأکید بر پرهیز از مصرف خودسرانه داروهای آرامبخش، آنتی‌بیوتیک‌های خاص، داروهای ضد تشنج، شیمی‌درمانی و اوپیوئیدها همچون کدئین، هشدار داد که این داروها می‌توانند عوارض جبران‌ناپذیری بر جنین داشته باشند.
این مقام مسئول همچنین توضیح داد: در صورت نیاز به مصرف دارو در دوران بارداری، باید داروی ایمن‌تری جایگزین داروهای پرخطر شود. برای مثال، برخی آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌ها در بارداری ایمن هستند، اما این موضوع نیازمند نظر پزشک متخصص است.
دکتر امانی درباره مصرف داروهای گیاهی گفت: برای مصرف این داروها نیز باید با پزشک یا داروساز مشورت کرد و از مصرف خودسرانه آنها خودداری شود.
او در پایان تأکید کرد: بانوان باردار باید قبل از مصرف هر نوع دارویی، حتی داروهای مسکن و بدون نیاز به نسخه پزشک، با داروساز یا پزشک خود مشورت کنند. همچنین در صورت نیاز به مشاوره دارویی می‌توانند با شماره 190 تماس بگیرند. https://fda.nkums.ac.ir/Zzd3

۶:۰۱

با سلام خدمت مدیران محترم معاونت فرم نیازسنجی آموزشی سال 1404 در تارخ 1403/11/07 از طریق پیام اتوماسیون اداری ارسال گردید لطفا تا مورخه 1403/11/15 تکمیل و به واحد آموزش تحویل دهید undefinedundefinedundefinedundefined

۶:۱۵

thumnail

۷:۲۱

thumnail
جناب آقای لطف الهی و مقصود زاده 9 بهمن ماه لغايت 12 بهمن تاريخ ثبت نام آزمون توجیهی ميباشد.

۷:۴۲

thumnail

۷:۴۲

thumnail

۷:۴۲

undefined چرا تنها دو ساعت ورزش در هفته می‌تواند تاثیر مثبت زیادی بر سلامت داشته باشد؟
تردیدی نیست که ورزش برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است. ورزش منظم فشار خون و کلسترول را پایین می‌آورد و باعث کاهش احتمال حمله قلبی یا سکته می‌شود. این سوال همواره مطرح است که حداقل میزان ورزشی که می‌توانید از پس آن بر‌بیایید و در عین حال برایتان مفید باشد، چقدر است؟ پاسخ به این بستگی دارد که با چه میزان تحرک و تناسب اندام می‌خواهید ورزش را شروع کنید.خبر خوب این است که هرچه میزان تحرک و تناسب اندام‌ شما در نقطه شروع ورزش، کمتر باشد، به همان نسبت برای نتیجه گرفتن به فعالیت بدنی کمتری نیاز دارید به این معنا که اگر شما فردی کاملا بی‌تحرک هستید، کافی است مقدار کمی فعالیت بدنی انجام دهید تا اثرات آن بر کاهش خطر بیماری‌های قلبی را ببینید. اگر با میزان فعالیت بدنی تقریبا صفر شروع به ورزش می‌کنید، می‌توانید تنها با یک یا دو ساعت دوچرخه سواری آرام یا پیاده روی سریع در هفته، خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را تا ۲۰ درصد کاهش دهید.اما با افزایش تناسب اندام و میزان فعالیت بدنی، نسبت تاثیر آن بر سلامت قلب و عروق کاهش می‌یابد و در نهایت به یک نقطه ثابت می‌رسد. این روند تغییرات، گاهی اوقات با عنوان منحنی «جی» توصیف می‌شود.یکی دو ساعت ورزش در هفته برای بهبود سلامت قلب، احتمالا پیامدهایی باورنکردنی و غیرمنتظره برای شما به همراه خواهد داشت و ممکن است واقعا از انجام آن لذت ببرید. چهار ساعت فعالیت در هفته اما نقطه‌ای طلایی است که بیشترین میزان کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را به همراه دارد.

۵:۵۴

thumnail
کارگاه آموزشی عطاری های بجنورد برگزار شد
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، کارگاه آموزشی عطاری های بجنورد در محل سالن جلسات معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار شد.
بررسی نقاط قوت و مزایای وجود عطاری، استفاده از ظرفیت استان جهت تولید فراورده های گیاهی بومی و محلی و توصیه جهت برند سازی محصولات گیاهی استان ، آشنایی با فراورده های مجاز و غیر مجاز جهت عرضه در عطاری ها، ممنوعيت عرضه فراورده های قاچاق مخدر، تقلبی، تاریخ گذشته و گیاهان سمی در عطاری، آشنایی با پروانه بهداشتی ساخت و برچسب اصالت کالا و بررسی بیشترین شکایات و تخلفات از عطاری ها از جمله موارد مطرح شده در این جلسه بود.
همچنین توزيع پوستر و پمفلت آموزشی قوانین و مقررات عطاری ها و برچسب اصالت کالا در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت. https://fda.nkums.ac.ir/ZUd3

۷:۰۳

thumnail

۷:۰۳

thumnail
بازدید خبرنگاران از پروژه انبار استراتژیک غذا و دارو
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، جمعی از خبرنگاران از پروژه انبار استرتژیک غذا و دارو بازدید کردند.
در این بازدید خبرنگاران از آخرین مراحل اجرای این پروژه مطلع شدند.
دکتر امیر امانی، سرپرست معاونت غذا و دارو و دکتر رعنایی، سرپرست معاونت توسعه دانشگاه در این بازدید خبرنگاران را همراهی کرده و به سئوالات آنان پاسخ دادند.
بر اساس این گزارش انبار استراتژیک غذا و دارو از سال 1401 آغاز و اکنون به پیشرفت بالغ بر 95 درصد رسیده است؛ در این پروژه بیش از 130 میلیارد ریال هزینه شده است.
دکتر امانی، سرپرست معاونت غذا و دارو در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این پروژه نقش کلیدی در افزایش امنیت دارویی خصوصا در مواقع بحرانی ایفا خواهد کرد.
وی افزود: این پروژه در مساحت 1291 متر مربع ایجاد شده و افتتاح آن بخش مهمی از نیاز استان در حوزه انبار دارویی را رفع خواهد کرد. https://fda.nkums.ac.ir/ZVd3

۷:۲۸

thumnail

۷:۲۸

thumnail

۷:۲۸

thumnail

۷:۲۸

thumnail

۷:۲۸

با سلام خدمت مدیران محترم معاونت فرم نیازسنجی آموزشی سال 1404 در تارخ 1403/11/07 از طریق پیام اتوماسیون اداری ارسال گردید لطفا تا مورخه 1403/11/15 تکمیل و به واحد آموزش تحویل دهید undefinedundefinedundefinedundefined

۷:۳۸

بازارسال شده از وبدا؛ رسانه سلامت خراسان شمالی
thumnail
خرید کالای بدون برچسب اصالت ممنوع است!
برچسب اصالت کالا بر روی آن بارکد، تاریخ تولید، تاریخ انقضا و سریال محصول نوشته شده و طبق قانون لازم است بر روی تمام داروها، محصولات پزشکی، آرایشی، بهداشتی و سلامت محور الصاق شود.
خرید کالاهای سلامت محور فاقد این برچسب می تواند سلامت شما را به خطر بیندازد.
undefined ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
undefined جدیدترین اخبار و اطلاعیه‌های حوزه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
undefined بله: https://ble.ir/nkums
undefined ایتا: eitaa.com/webda_nkums

undefined روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی

۶:۰۲

thumnail
رشد 145 درصدی صدور پروانه واحدهای خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی طی سال جاری
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از رشد 145 درصدی صدور پروانه واحدهای خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی طی سال جاری خبر داد و گفت: تسهیل روند اشتغالزایی از اهداف این معاونت است.
دکتر امیر امانی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهار کرد: از بهمن ماه سال گذشته تاکنون 5 داروخانه جدید در استان تاسیس شده است.
وی از افزایش 3 درصدی واحدهای غذایی، آرایشی و بهداشتی خبر داد و گفت: اکنون 199 واحد فعال و مورد بازرسی معاونت غذا و دارو قرار دارند.
دکتر امانی همچنین از رشد 28 درصدی تعداد انبارهای دارویی و غذایی استان طی این مدت خبر داد و بیان کرد: این تعداد از 32 مورد به 41 مورد افزایش یافته است.
معاون غذا و دارو دانشگاه همچنین از انجام 3432 مورد بازرسی از واحدهای مختلف غذایی، دارویی، عطاری ها و... خبر داد و گفت: صدور پروانه واحد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی نیز با 145 درصد رشد به عدد 361 مورد رسیده است.

۸:۲۹