عکس پروفایل رایحه اقتصاد ر

رایحه اقتصاد

۲۹۶عضو
عکس پروفایل رایحه اقتصاد ر
۲۹۶ عضو

رایحه اقتصاد

سکویی برای آشنایی با اندیشه‌ها، نظریه‌ها، برنامه‌های پژوهشی، طرح درس‌ها و ابتکار عمل های سیاستی رقیب

۱۴ مرداد

thumnail
🎥 رایحه اقتصاد آغاز به‌کار کردبرنامه‌ای برای آشنایی با اندیشه‌های رقیب در اقتصاد
«رایحه اقتصاد» بستری است برای آشنایی با نظرات و نظریات رقیب*؛ در سه قالبِ:

1️⃣ برنامه‌های پژوهشی؛
2️⃣ ابتکار عمل‌های سیاستی؛
3️⃣ طرح درس‌های آموزشی.

ما در *«رایحه اقتصاد»
بر این باوریم که فهم واحد و کاملی از اقتصاد وجود ندارد و هر نظریه و رویکردی لاجرم ناقص است، تنها می‌تواند از جنبه‌هایی از واقعیت رمزگشایی کند و اندیشمندان را در آن جنبه‌ها موفق به درک واقعیت کند.

🌐 رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۰:۳۰

۲۴ مرداد

thumnail
🎬 سیاست تسهیل اعتبار در ایرانامکان‌پذیری استفاده از سیاست تسهیل اعتبار برای رفع محدود ناترازی بانک‌ها در ایران
👤 دکتر محمدمهدی عسگری*، دانش‌آموخته دکترای اقتصاد و مدیر سرمایه‌گذاری گروه مالی صبا تامین، در نخستین شماره «رایحه اقتصاد»، ضمن آشنایی‌زدایی از مفاهیم نقدینگی و پایه پولی، در پاسخ سوال‌های زیر غور کرده است:

❓منظور از سیاست‌های تسهیل کمی و تسهیل اعتبار چیست؟
❓ آیا امکان استفاده از سیاست‌های مذکور برای تسویه بدهی دولت به بانک‌ها و پیمانکاران و رفع ناترازی بانک‌ها وجود دارد؟
❓ آیا بانک مرکزی می‌تواند از ظرفیت‌های ترازنامه خود به‌طور فعال استفاده کند؟

📈 *مروری بر این شماره*:
۱) درون‌زایی پول؛
۲) نقش بهره‌های مرکب و استفاده از سازوکار امهال توسط شبکه بانکی در خلق درون‌زای نقدینگی بی‌کیفیت؛ و
۳) آثار مثبت دخالت فعالانه بانک مرکزی به‌جای واکنش منفعلانه به خلق درون‌زای نقدینگی
از مهم‌ترین محورهای ارائه عسگری در این شماره است.

🔗 فیلم کامل برنامه در یوتیوب

#برنامه_پژوهشی
#سیاست_پولی

🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۶:۰۷

۱۸ شهریور

thumnail
🎬 تحریم‌ها و نقش ایران در نظم جدید جهانیجانمایی جدید و بازتعریف نقش ایران در نظم آینده؛ منطق راهبردی و دلالت‌های عملیاتی
👤 دکتر مهدی رزم‌آهنگ*، عضو هیئت علمی و مدیر گروه اقتصاد بین‌الملل مرکز پژوهش‌های مجلس و *میلاد ترابی‌فرد*، کارشناسی ارشد گروه اقتصاد بین‌الملل مرکز پژوهش‌های مجلس، در دومین شماره «رایحه اقتصاد»، درباره چگونگی‌های نقش‌آفرینی ایران در اقتصاد بین‌الملل، دقت‌های ژئوپلتیکی را مرور کرده‌اند:

❓ تحریم، چگونه نقش ایران را در مناسبات بین‌المللی متاثر کرده است؟

❓ آیا تداوم تحریم‌های بین‌المللی، صرفا تحت تاثیر تصمیماتی است که ایران اتخاذ می‌کند؟

❓ آیا چندتکه‌شدن جهان (fragmentation)، زمینه لازم را برای بازتعریف نقش ایران در نظم در حال تحول فراهم آورده است؟

❓ در نظم جدید بین‌المللی، نقش و جایگاه ایران چگونه باید بازتعریف شود؟

❓ الزامات بازتعریف نقش ایران در عرصه بین‌المللی چیست و در این چهارچوب، نقش دستگاه‌های اجرایی چگونه باید بازتعریف شود؟

🗒️ *مروری بر این شماره*:
➖ تا پیش از تحریم‌های حداکثری نقش غیرقابل‌انکار ایران در عرصه بین‌الملل شامل مواردی اساسی ازجمله صدور نفت به کشورهای بلوک غرب و بنابراین ایفای نقش در تراز انرژی جهان می‌شد؛
➖ تحریم نقش سابق ایران را هدف قرار داد؛
➖ تجاری‌سازی نفت شیل، اجرایی‌سازی تحریم‌های حداکثری را علیه ایران ممکن ساخت؛
➖تقابل امریکا با چین و روسیه، دلالت‌های مشخصی درباره ماندگاری تحریم‌ها دارد؛
➖ حرکت جهان به‌سمت چندقطبی‌شدن، ظرفیت‌هایی را در جهت جانمایی جدید و بازتعریف نقش ایران در عرصه بین‌الملل ایجاد کرده است.

♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد

#برنامه_پژوهشی
#تحریم
#اقتصادبین‌الملل

🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۸:۲۳

۲۵ شهریور

رایحه اقتصاد
🎞️ 🎬 سیاست تسهیل اعتبار در ایران امکان‌پذیری استفاده از سیاست تسهیل اعتبار برای رفع محدود ناترازی بانک‌ها در ایران 👤 دکتر محمدمهدی عسگری*، دانش‌آموخته دکترای اقتصاد و مدیر سرمایه‌گذاری گروه مالی صبا تامین، در نخستین شماره «رایحه اقتصاد»، ضمن آشنایی‌زدایی از مفاهیم نقدینگی و پایه پولی، در پاسخ سوال‌های زیر غور کرده است: ❓منظور از سیاست‌های تسهیل کمی و تسهیل اعتبار چیست؟ ❓ آیا امکان استفاده از سیاست‌های مذکور برای تسویه بدهی دولت به بانک‌ها و پیمانکاران و رفع ناترازی بانک‌ها وجود دارد؟ ❓ آیا بانک مرکزی می‌تواند از ظرفیت‌های ترازنامه خود به‌طور فعال استفاده کند؟ 📈 *مروری بر این شماره*: ۱) درون‌زایی پول؛ ۲) نقش بهره‌های مرکب و استفاده از سازوکار امهال توسط شبکه بانکی در خلق درون‌زای نقدینگی بی‌کیفیت؛ و ۳) آثار مثبت دخالت فعالانه بانک مرکزی به‌جای واکنش منفعلانه به خلق درون‌زای نقدینگی از مهم‌ترین محورهای ارائه عسگری در این شماره است. 🔗 فیلم کامل برنامه در یوتیوب #برنامه_پژوهشی#سیاست_پولی 🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

سیاست تسهیل اعتبار در ایران.mp3

۰۲:۰۳:۰۴-۲۸۱.۷۱ مگابایت
🎧 شماره نخست پادکست رایحه اقتصاد🎧 سیاست تسهیل اعتبار در ایران
🎙️ میهمان: *محمدمهدی عسگری*، دانش‌آموخته دکترای اقتصاد و مدیر سرمایه‌گذاری گروه مالی صباتامین🎙️ میزبان: علی نصیری‌اقدم
❓منظور از سیاست‌های تسهیل کمی و تسهیل اعتبار چیست؟❓ آیا امکان استفاده از سیاست‌های مذکور برای تسویه بدهی دولت به بانک‌ها و پیمانکاران و رفع ناترازی بانک‌ها وجود دارد؟❓ آیا بانک مرکزی می‌تواند از ظرفیت‌های ترازنامه خود به‌طور فعال استفاده کند؟
🔗 فیلم کامل برنامه در یوتیوب🔗 تیزر خلاصه برنامه در بله
#پادکست#برنامه_پژوهشی#سیاست_پولی
🌐 رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام | بله

۹:۰۶

۱ مهر

thumnail
فیلم کامل قسمت دوم رایحه اقتصاد منتشر شد:🎥 تحریم‌ها و نقش ایران در نظم جدید جهانیجانمایی جدید و بازتعریف نقش ایران در نظم آینده؛ منطق راهبردی و دلالت‌های عملیاتی
👤 با حضور:➖ دکتر مهدی رزم‌آهنگ*، عضو هیئت علمی و مدیر گروه اقتصاد بین‌الملل مرکز پژوهش‌های مجلس

➖ *میلاد ترابی‌فرد*، کارشناسی ارشد گروه اقتصاد بین‌الملل مرکز پژوهش‌های مجلس

➖ دکتر *علی نصیری‌اقدم*، میزبان

🔗 فیلم کامل در یوتیوب

#برنامه_پژوهشی
#تحریم
#اقتصادبین‌الملل

🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۶:۱۹

۷ مهر

thumnail
🎬 تنظیم‌گری و توسعه صنعت ریلی در ایرانچهارچوب تنظیم‌گری اقتصادی، فنی، ایمنی و زیست‌محیطی در صنعت حمل‌ونقل ریلی
👤 محسن پورسیدآقایی*، مدیرعامل اسبق شرکت راه آهن ج.ا.ا.، در سومین شماره رایحه اقتصاد درباره تنظیم‌گری در صنعت حمل‌ونقل ریلی و نقش آن در توسعه صنعت صحبت می‌کند.

💬 *مروری بر این شماره*:
➖ اگر قرار است دولت قیمت بلیط قطارهای مسافری را تعیین کند، این نهاد تنظیم‌گر است که باید در این کار مداخله کند، نه شرکت راه‌آهن.
➖ شرکت راه‌آهن می‌تواند منافع خود را ببیند و بخش خصوصی را فدا کند. این تعارض منافع است.
➖ بخش خصوصی حاضر نیست سرمایه‌اش را جایی بیاورد که طرف مقابلش هم مالک زیرساخت است، هم مقررات وضع می‌کند، هم قاضی رسیدگی به موارد نقض مقررات است، هم جریمه تخلفات را تعیین می‌کند و هم مجری احکام است.
➖ چرا مجموع عملکرد راه‌آهن در دوره یکپارچگی بهتر بوده از دوره ورود به خصوصی‌سازی؟ واقعیتش این است که خصوصی‌سازی با قوانین گذشته تطابق ندارد.
➖ نمی‌شود که اگر مدیرعاملی به بخش خصوصی روی خوش داشت، بخش خصوصی رونق پیدا کند و اگر بخش خصوصی را قبول نداشت، اختیاراتی داشته باشد که بتواند همه را زمین بزند.
➖ ما در سه سال گذشته ۲۰ درصد از سهم بار راه‌آهن را از دست داده‌ایم.

♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد

#برنامه_پژوهشی

🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۶:۰۷

۱۱ مهر

رایحه اقتصاد
🎞️ 🎬 تحریم‌ها و نقش ایران در نظم جدید جهانی جانمایی جدید و بازتعریف نقش ایران در نظم آینده؛ منطق راهبردی و دلالت‌های عملیاتی 👤 دکتر مهدی رزم‌آهنگ*، عضو هیئت علمی و مدیر گروه اقتصاد بین‌الملل مرکز پژوهش‌های مجلس و *میلاد ترابی‌فرد*، کارشناسی ارشد گروه اقتصاد بین‌الملل مرکز پژوهش‌های مجلس، در دومین شماره «رایحه اقتصاد»، درباره چگونگی‌های نقش‌آفرینی ایران در اقتصاد بین‌الملل، دقت‌های ژئوپلتیکی را مرور کرده‌اند: ❓ تحریم، چگونه نقش ایران را در مناسبات بین‌المللی متاثر کرده است؟ ❓ آیا تداوم تحریم‌های بین‌المللی، صرفا تحت تاثیر تصمیماتی است که ایران اتخاذ می‌کند؟ ❓ آیا چندتکه‌شدن جهان (fragmentation)، زمینه لازم را برای بازتعریف نقش ایران در نظم در حال تحول فراهم آورده است؟ ❓ در نظم جدید بین‌المللی، نقش و جایگاه ایران چگونه باید بازتعریف شود؟ ❓ الزامات بازتعریف نقش ایران در عرصه بین‌المللی چیست و در این چهارچوب، نقش دستگاه‌های اجرایی چگونه باید بازتعریف شود؟ 🗒️ *مروری بر این شماره*: ➖ تا پیش از تحریم‌های حداکثری نقش غیرقابل‌انکار ایران در عرصه بین‌الملل شامل مواردی اساسی ازجمله صدور نفت به کشورهای بلوک غرب و بنابراین ایفای نقش در تراز انرژی جهان می‌شد؛ ➖ تحریم نقش سابق ایران را هدف قرار داد؛ ➖ تجاری‌سازی نفت شیل، اجرایی‌سازی تحریم‌های حداکثری را علیه ایران ممکن ساخت؛ ➖تقابل امریکا با چین و روسیه، دلالت‌های مشخصی درباره ماندگاری تحریم‌ها دارد؛ ➖ حرکت جهان به‌سمت چندقطبی‌شدن، ظرفیت‌هایی را در جهت جانمایی جدید و بازتعریف نقش ایران در عرصه بین‌الملل ایجاد کرده است. ♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد #برنامه_پژوهشی#تحریم #اقتصادبین‌الملل 🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

تحریم‌ها و نقش ایران در نظم جدید جهانی.mp3

۰۲:۱۵:۰۵-۳۰۹.۵۲ مگابایت
🎧 شماره دوم پادکست رایحه اقتصاد🎧 تحریم‌ها و نقش ایران در نظم جدید جهانی
🎙️ میهمان: *مهدی رزم‌آهنگ*، عضو هیئت علمی و مدیر گروه اقتصاد بین‌الملل مرکز پژوهش‌های مجلس و *میلاد ترابی‌فرد*، کارشناسی ارشد گروه اقتصاد بین‌الملل مرکز پژوهش‌های مجلس🎙️ میزبان: علی نصیری‌اقدم
❓ تحریم، چگونه نقش ایران را در مناسبات بین‌المللی متاثر کرده است؟❓ آیا تداوم تحریم‌های بین‌المللی، صرفا تحت تاثیر تصمیماتی است که ایران اتخاذ می‌کند؟❓ آیا چندتکه‌شدن جهان (fragmentation)، زمینه لازم را برای بازتعریف نقش ایران در نظم در حال تحول فراهم آورده است؟❓ در نظم جدید بین‌المللی، نقش و جایگاه ایران چگونه باید بازتعریف شود؟❓ الزامات بازتعریف نقش ایران در عرصه بین‌المللی چیست و در این چهارچوب، نقش دستگاه‌های اجرایی چگونه باید بازتعریف شود؟
🔗 فیلم کامل در یوتیوب🔗 تیزر خلاصه برنامه در بله
#پادکست#برنامه_پژوهشی#سیاست_پولی
🌐 رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام | بله

۱۲:۱۳

۱۵ مهر

رایحه اقتصاد
🎞️ 🎬 تنظیم‌گری و توسعه صنعت ریلی در ایران چهارچوب تنظیم‌گری اقتصادی، فنی، ایمنی و زیست‌محیطی در صنعت حمل‌ونقل ریلی 👤 محسن پورسیدآقایی*، مدیرعامل اسبق شرکت راه آهن ج.ا.ا.، در سومین شماره رایحه اقتصاد درباره تنظیم‌گری در صنعت حمل‌ونقل ریلی و نقش آن در توسعه صنعت صحبت می‌کند. 💬 *مروری بر این شماره*: ➖ اگر قرار است دولت قیمت بلیط قطارهای مسافری را تعیین کند، این نهاد تنظیم‌گر است که باید در این کار مداخله کند، نه شرکت راه‌آهن. ➖ شرکت راه‌آهن می‌تواند منافع خود را ببیند و بخش خصوصی را فدا کند. این تعارض منافع است. ➖ بخش خصوصی حاضر نیست سرمایه‌اش را جایی بیاورد که طرف مقابلش هم مالک زیرساخت است، هم مقررات وضع می‌کند، هم قاضی رسیدگی به موارد نقض مقررات است، هم جریمه تخلفات را تعیین می‌کند و هم مجری احکام است. ➖ چرا مجموع عملکرد راه‌آهن در دوره یکپارچگی بهتر بوده از دوره ورود به خصوصی‌سازی؟ واقعیتش این است که خصوصی‌سازی با قوانین گذشته تطابق ندارد. ➖ نمی‌شود که اگر مدیرعاملی به بخش خصوصی روی خوش داشت، بخش خصوصی رونق پیدا کند و اگر بخش خصوصی را قبول نداشت، اختیاراتی داشته باشد که بتواند همه را زمین بزند. ➖ ما در سه سال گذشته ۲۰ درصد از سهم بار راه‌آهن را از دست داده‌ایم. ♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد #برنامه_پژوهشی /۳ 🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله
thumnail
فیلم کامل قسمت سوم رایحه اقتصاد منتشر شد:🎥 ‌تنظیم‌گری و توسعه صنعت ریلی در ایرانچهارچوب تنظیم‌گری اقتصادی، فنی، ایمنی و زیست‌محیطی در صنعت حمل‌ونقل ریلی
👤 با حضور:محسن پورسیدآقایی*، مدیرعامل اسبق شرکت راه‌آهن ج.ا.ا
➖ دکتر *علی نصیری‌اقدم*، میزبان

🔗 فیلم کامل در یوتیوب

#برنامه_پژوهشی
#تنظیم‌گری
#حمل‌ونقل_ریلی

🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۱:۴۱

۱۸ مهر

رایحه اقتصاد
🎞️ 🎬 تنظیم‌گری و توسعه صنعت ریلی در ایران چهارچوب تنظیم‌گری اقتصادی، فنی، ایمنی و زیست‌محیطی در صنعت حمل‌ونقل ریلی 👤 محسن پورسیدآقایی*، مدیرعامل اسبق شرکت راه آهن ج.ا.ا.، در سومین شماره رایحه اقتصاد درباره تنظیم‌گری در صنعت حمل‌ونقل ریلی و نقش آن در توسعه صنعت صحبت می‌کند. 💬 *مروری بر این شماره*: ➖ اگر قرار است دولت قیمت بلیط قطارهای مسافری را تعیین کند، این نهاد تنظیم‌گر است که باید در این کار مداخله کند، نه شرکت راه‌آهن. ➖ شرکت راه‌آهن می‌تواند منافع خود را ببیند و بخش خصوصی را فدا کند. این تعارض منافع است. ➖ بخش خصوصی حاضر نیست سرمایه‌اش را جایی بیاورد که طرف مقابلش هم مالک زیرساخت است، هم مقررات وضع می‌کند، هم قاضی رسیدگی به موارد نقض مقررات است، هم جریمه تخلفات را تعیین می‌کند و هم مجری احکام است. ➖ چرا مجموع عملکرد راه‌آهن در دوره یکپارچگی بهتر بوده از دوره ورود به خصوصی‌سازی؟ واقعیتش این است که خصوصی‌سازی با قوانین گذشته تطابق ندارد. ➖ نمی‌شود که اگر مدیرعاملی به بخش خصوصی روی خوش داشت، بخش خصوصی رونق پیدا کند و اگر بخش خصوصی را قبول نداشت، اختیاراتی داشته باشد که بتواند همه را زمین بزند. ➖ ما در سه سال گذشته ۲۰ درصد از سهم بار راه‌آهن را از دست داده‌ایم. ♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد #برنامه_پژوهشی /۳ 🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

تنظیم‌گری و‌ توسعه صنعت ریلی در ایران.mp3

۰۱:۳۴:۲۶-۲۱۶.۱۷ مگابایت
🎧 شماره سوم پادکست رایحه اقتصاد🎧 تنظیم‌گری و‌ توسعه صنعت ریلی در ایران
🎙️ میهمان: محسن پورسیدآقایی*، مدیرعامل اسبق شرکت راه‌آهن ج.ا.ا
🎙️ میزبان: *علی نصیری‌اقدم

🔗 فیلم کامل در یوتیوب🔗 تیزر خلاصه برنامه در بله
#پادکست#برنامه_پژوهشی#تنظیم‌گری#حمل‌ونقل_ریلی
🌐 رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام | بله

۱۵:۱۲

۲۱ مهر

thumnail
🎬 دولت توسعه‌گرا و تولید ملینقش دولت در اقتصاد و توسعه از نگاه سنت توسعه‌گرا
👤 دکتر برزین جعفرتاش امیری*، دانش‌آموخته مدیریت دولتی از دانشگاه تهران، پژوهشگر توسعه صنعتی و دبیر سایت صدای تولید، در چهارمین شماره رایحه اقتصاد درباره نقش دولت در اقتصاد و توسعه اقتصادی صحبت می‌کند.

💬 *مروری بر این شماره*:
➖ برخلاف باور مرسوم بحث کلاسیک اقتصاد دعوا بین آرای مارکس و اسمیت نیست.
درحال‌حاضر توسعه‌یافته‌ها بیش از کشورهای درحال‌توسعه از سیاست صنعتی استفاده می‌کنند.

➖ بدون بنگاه‌های بزرگ مقیاس امکان صادرات، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و خرید ماشین‌آلات به‌روز وجود ندارد.

➖ در اقتصاد جریان اصلی از منظر سیاست‌گذاری تفاوتی نمی‌کند که در اقتصاد چه چیزی تولید می‌شود و کدام بخش بزرگ می‌شود.

➖ شاهد یک نوع بازگشت هستیم به ادبیات ملی‌گرایی اقتصادی.

➖ قرار نیست یک سند جامع برای استراتژی توسعه صنعتی تدوین کنیم. باید از پروژه‌های کوچک شروع کرد و یکی‌یکی اوضاع را بهتر کرد.

➖ وظیفه دولت چیزی نیست جز قاعده‌گذاری و توزیع امتیاز.

➖ باید این اصطلاح را جا بیندازیم: حداقل مقیاس رقابت‌پذیر.

♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد

#برنامه_پژوهشی
#توسعه

🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۶:۵۴

۳۰ مهر

thumnail
فیلم کامل قسمت چهارم رایحه اقتصاد منتشر شد:🎥 ‌دولت توسعه‌گرا و تولید ملینقش دولت در اقتصاد و توسعه از نگاه توسعه‌گرا
👤 میهمان: دکتر برزین جعفرتاش*، دانش‌آموخته مدیریت دولتی از دانشگاه تهران، پژوهشگر توسعه صنعتی و دبیر سایت صدای تولید
👤 میزبان: دکتر *علی نصیری‌اقدم

🔗 فیلم کامل در یوتیوب
#برنامه_پژوهشی#توسعه
🌐 رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۲:۳۰

۳ آبان

رایحه اقتصاد
🎞️ 🎬 دولت توسعه‌گرا و تولید ملی نقش دولت در اقتصاد و توسعه از نگاه سنت توسعه‌گرا 👤 دکتر برزین جعفرتاش امیری*، دانش‌آموخته مدیریت دولتی از دانشگاه تهران، پژوهشگر توسعه صنعتی و دبیر سایت صدای تولید، در چهارمین شماره رایحه اقتصاد درباره نقش دولت در اقتصاد و توسعه اقتصادی صحبت می‌کند. 💬 *مروری بر این شماره*: ➖ برخلاف باور مرسوم بحث کلاسیک اقتصاد دعوا بین آرای مارکس و اسمیت نیست. درحال‌حاضر توسعه‌یافته‌ها بیش از کشورهای درحال‌توسعه از سیاست صنعتی استفاده می‌کنند. ➖ بدون بنگاه‌های بزرگ مقیاس امکان صادرات، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و خرید ماشین‌آلات به‌روز وجود ندارد. ➖ در اقتصاد جریان اصلی از منظر سیاست‌گذاری تفاوتی نمی‌کند که در اقتصاد چه چیزی تولید می‌شود و کدام بخش بزرگ می‌شود. ➖ شاهد یک نوع بازگشت هستیم به ادبیات ملی‌گرایی اقتصادی. ➖ قرار نیست یک سند جامع برای استراتژی توسعه صنعتی تدوین کنیم. باید از پروژه‌های کوچک شروع کرد و یکی‌یکی اوضاع را بهتر کرد. ➖ وظیفه دولت چیزی نیست جز قاعده‌گذاری و توزیع امتیاز. ➖ باید این اصطلاح را جا بیندازیم: حداقل مقیاس رقابت‌پذیر. ♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد #برنامه_پژوهشی#توسعه 🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

دولت توسعه‌گرا و تولید ملی.mp3

۰۱:۱۵:۵۷-۱۷۳.۹۹ مگابایت
🎧 شماره چهارم پادکست رایحه اقتصاد🎧 دولت توسعه‌گرا و تولید ملی
🎙️ میهمان: برزین جعفرتاش*، دانش‌آموخته مدیریت دولتی از دانشگاه تهران، پژوهشگر توسعه صنعتی و دبیر سایت صدای تولید
🎙️ میزبان: *علی نصیری‌اقدم

🔗 فیلم کامل در یوتیوب🔗 تیزر خلاصه برنامه در بله
#پادکست#برنامه_پژوهشی#توسعه
🌐 رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام | بله

۱۵:۱۸

۵ آبان

thumnail
🎬 تحولات مالکیت خصوصی در ایراناقتصاد سیاسی تحولات مالکیت خصوصی در ایران
👤 دکتر علی جعفری شهرستانی*، دانش آموخته اقتصاد توسعه از دانشگاه علامه طباطبائی

💬 *مروری بر این شماره*:
➖ عدم استمرار سوگیری‌های توسعه‌ای که در دوره‌هایی از تاریخ مشاهده می‌شود، به‌دلیل عدم تامین حداقلی از حقوق مالکیت بوده است.

➖ به موضوع مالکیت نمی‌توان به سبک دترمینیستیک و خطی نگاه کرد.

➖ ساختار و نهادها حاصل انباشت‌های تاریخی است. با وضع چند ماده قانونی و انجام دادن چند اقدام نمی‌توانیم مسئله مالیکت را حل کنیم.

➖ نمی‌توانیم توصیه به خصوصی‌سازی بکنیم و بعد بگوییم ما که نگفته بودیم سهام شرکت‌های دولتی را به ذی‌نفعان واگذار کنید.

➖ مسئله کلیدی ما این بود که مالکیت دولتی را در عرصه اقتصاد کم کنیم. مواجه شدیم با مالکیت عمومی غیر دولتی که یک پدیده جالب و مختص ماست در دنیا.

♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد

#برنامه_پژوهشی
#خصوصی‌سازی

🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۴:۵۴

۷ آبان

thumnail
فیلم کامل قسمت پنجم رایحه اقتصاد منتشر شد:🎥 ‌تحولات مالکیت خصوصی در ایراناقتصاد سیاسی تحولات مالکیت خصوصی در ایران
👤 میهمان: دکتر علی جعفری شهرستانی*، دانش آموخته اقتصاد توسعه از دانشگاه علامه طباطبائی
👤 میزبان: دکتر *علی نصیری‌اقدم

🔗 فیلم کامل در یوتیوب🔗 تیزر برنامه در بله
#برنامه_پژوهشی#توسعه
🌐 رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۵:۰۷

۱۱ آبان

رایحه اقتصاد
🎞️ 🎬 تحولات مالکیت خصوصی در ایران اقتصاد سیاسی تحولات مالکیت خصوصی در ایران 👤 دکتر علی جعفری شهرستانی*، دانش آموخته اقتصاد توسعه از دانشگاه علامه طباطبائی 💬 *مروری بر این شماره*: ➖ عدم استمرار سوگیری‌های توسعه‌ای که در دوره‌هایی از تاریخ مشاهده می‌شود، به‌دلیل عدم تامین حداقلی از حقوق مالکیت بوده است. ➖ به موضوع مالکیت نمی‌توان به سبک دترمینیستیک و خطی نگاه کرد. ➖ ساختار و نهادها حاصل انباشت‌های تاریخی است. با وضع چند ماده قانونی و انجام دادن چند اقدام نمی‌توانیم مسئله مالیکت را حل کنیم. ➖ نمی‌توانیم توصیه به خصوصی‌سازی بکنیم و بعد بگوییم ما که نگفته بودیم سهام شرکت‌های دولتی را به ذی‌نفعان واگذار کنید. ➖ مسئله کلیدی ما این بود که مالکیت دولتی را در عرصه اقتصاد کم کنیم. مواجه شدیم با مالکیت عمومی غیر دولتی که یک پدیده جالب و مختص ماست در دنیا. ♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد #برنامه_پژوهشی#خصوصی‌سازی 🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

تحولات مالکیت خصوصی در ایران.mp3

۰۱:۴۴:۲۱-۲۳۸.۸۷ مگابایت
🎧 شماره پنجم پادکست رایحه اقتصاد🎧 تحولات مالکیت خصوصی در ایران
🎙️ میهمان: علی جعفری شهرستانی*، دانش‌آموخته اقتصاد توسعه از دانشگاه علامه طباطبایی
🎙️ میزبان: *علی نصیری‌اقدم

🔗 فیلم کامل در یوتیوب🔗 تیزر برنامه در بله
#پادکست#برنامه_پژوهشی#توسعه
🌐 رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام | بله

۱۳:۵۹

۱۲ آبان

thumnail
🎬 معرفی کتاب «اقتصاد خوردنی»کتاب «اقتصاد خوردنی» و اهمیت پذیرش دیدگاه‌های رقیب در اقتصاد
👤 دکتر محسن محمدی ایوانکیدانش‌آموخته رشته اقتصاد از دانشگاه تهران، پژوهش‌گر و مترجم کتاب اقتصاد خوردنی
📚 مروری بر این شماره*:
در ششمین شماره «رایحه اقتصاد» محسن محمدی ایوانکی از کتاب «اقتصاد خوردنی» می‌گوید. این کتاب که به‌قلم اقتصاددان شهیر کره‌ای، ها-جون چانگ تالیف شده، و ترجمه آن را انتشارات روزنه به زیور طبع آراسته است، در پوشش پرداختن به غذاهای مختلف و چگونگی پیدایش آن‌ها، مهم‌ترین موضوعات اقتصادی و مسائل مربوط به دانش اقتصاد را در بستری تاریخی مطرح می‎‌کند.

چانگ با هوشمندی خاص خود، در هر یک از فصول کتاب، یکی از موضوعات مهم اقتصادی را در پیوند با غذا مورد بررسی قرار داده است. مقدمه کتاب با شرح این موضوع آغاز می‌شود که هم‌زمان با تنوع بیش‌تر منوی غذایی شهروندان بریتانیایی، از تنوع منوی دانش اقتصاد کاسته شده و این دانش، به تک‌ساحتی‌ترین حالت خود تبدیل شده است. فصول بعدی کتاب نیز مباحث متعددی هم‌چون نقش فرهنگ در توسعه اقتصادی، نواقص رویکردهای بازارگرا به اقتصاد، اقتصاد رفاه، استعمار، اهمیت توسعه صنعتی، سرمایه‌داری و... را مورد اشاره قرار داده است.

♨️ فیلم کامل به‌زودی در یوتیوب رایحه اقتصاد

#کتاب
#توسعه

🌐 *رایحه اقتصاد در یوتیوب l تلگرام l بله

۱۳:۲۱