عکس پروفایل بیماری های نوپدید و بازپدیدب

بیماری های نوپدید و بازپدید

۷۰عضو
undefined بررسی ارتباط عفونت گونه های بارتونلا با بدخیمی‌های خونی در بیماران HIV منفی
undefined بیماری‌های ناشی از گونه های بارتونلا (بارتونلوزها) که از طریق ناقلان خون‌خوار به انسان منتقل می‌شوند، شامل تظاهراتی مانند آنژوماتوز باسیلی، بیماری خراش گربه و اشکال غیرمعمول هستند.
undefined در این مطالعه، موارد گزارش‌شده از ارتباط عفونت بارتونلا با بدخیمی‌های خونی در بیماران HIV منفی بررسی شدند. جستجوی مقالات با استفاده از کلیدواژه‌هایی مانند بارتونلا، آنژوماتوز باسیلی، لوسمی، لنفوم، میلوم متعدد یا سرطان انجام شد و ۱۵ مورد واجد شرایط شناسایی شدند.
undefined تظاهرات بالینی شامل آنژوماتوز باسیلی، تب مزمن، لنفادنوپاتی مزمن، استئومیلیت، نورورتینیت، کم‌خونی مزمن و پلیوز کبدی‌طحالی بود. پس از درمان آنتی‌بیوتیکی، ۱۴ بیمار بهبودی کامل یافتند و یک بیمار پیش از درمان فوت کرد.
undefined نتایج این مطالعه نشان می‌دهد شناسایی و توجه به عفونت توسط گونه های بارتونلا در بیماران با نقص ایمنی توصیه می‌شود.لینک مطالعهhttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38192503/?s=09#بارتونلوز
undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۸:۰۷

undefined ناپدید شدن نمونه‌های ویروسی مرگبار از آزمایشگاه در پی نقض بزرگ امنیت زیستی
undefined دولت کوئینزلند استرالیا اعلام کرد که صدها نمونه ویروسی مرگبار از یک آزمایشگاه ناپدید شده‌اند. این اتفاق که به‌عنوان یک نقض تاریخی بزرگ در پروتکل‌های امنیت زیستی توصیف شده، تحت تحقیقات گسترده قرار گرفته است. در آگست ۲۰۲۳، تعداد ۳۲۳ نمونه‌ از ویروس‌های خطرناک از جمله ویروس‌های هندرا، لیسا و هانتا در آزمایشگاه ویروس‌شناسی سلامت عمومی کوئینزلند مفقود شدند. undefined ویروس هندرا یک ویروس زئونوتیک است که عمدتاً از خفاش‌های میوه‌خوار به اسب‌ها و سپس به انسان منتقل می‌شود. این ویروس می‌تواند باعث عفونت‌های شدید تنفسی و عصبی در انسان شود و نرخ مرگ‌ومیر بالایی دارد. این ویروس تنها در استرالیا شناسایی شده است. هانتاویروس‌ها گروهی از ویروس‌ها هستند که عمدتاً از طریق تماس با جوندگان آلوده یا ترشحات آن‌ها به انسان منتقل می‌شوند. این ویروس‌ها می‌توانند بیماری‌های شدیدی مانند سندرم ریوی هانتا (HPS) یا تب خونریزی‌دهنده با سندرم کلیوی (HFRS) ایجاد کنند که هر دو عفونت‌هایی مرگبار هستند. لیساویروس‌ها خانواده‌ای از ویروس‌ها هستند که شامل ویروس هاری می‌شوند و می‌توانند باعث انسفالیت کشنده در انسان و حیوانات شوند. این ویروس‌ها معمولاً از طریق گاز گرفتن حیوانات آلوده منتقل می‌شوند و در صورت عدم درمان سریع، تقریباً همیشه کشنده هستند. undefined آزمایشگاهی که نمونه‌ها از آن ناپدید شده‌اند، خدمات تشخیصی، نظارتی و تحقیقاتی برای ویروس‌ها و بیماری‌های منتقله از پشه و کنه ارائه می‌دهد. هنوز مشخص نیست که آیا نمونه‌ها به سرقت رفته یا نابود شده‌اند، اما تأکید شده که هیچ شواهدی از خطر برای عموم وجود ندارد. دولت کوئینزلند تحقیقات رسمی تحت عنوان تحقیقات بخش ۹ را آغاز کرده است. این بررسی شامل ارزیابی کامل سیاست‌ها، رویه‌ها و انطباق با قوانین آزمایشگاهی و همچنین رفتار کارکنان خواهد بود. وزیر بهداشت کوئینزلند اعلام کرد که برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی، بازآموزی کارکنان، انجام ممیزی‌ها و نظارت بر ذخیره‌سازی صحیح مواد بیولوژیکی در دستور کار قرار گرفته است. undefined دکتر سم اسکارپینو، متخصص امنیت زیستی، این حادثه را یک نقص فاجعه بار امنیت زیستی دانست. وی تأکید کرد که اگرچه خطر شیوع اپیدمی پایین است، اما این عوامل بیماری‌زا می‌توانند پیامدهای شدید و مرگباری داشته باشند. برخی از ویروس‌های خانواده هانتاویروس نرخ مرگ‌ومیر بالای ۱۵ درصد دارند که بیش از ۱۰۰ برابر کشنده‌تر از کووید-۱۹ است. همچنین خطر قابل‌توجهی برای حیوانات و دام‌ها وجود دارد. دکتر جان جرارد، رئیس بهداشت عمومی، اظهار داشت که هیچ مورد انسانی از هندرا یا لیساویروس طی پنج سال اخیر در کوئینزلند گزارش نشده و هیچ موردی از هانتاویروس تاکنون در استرالیا تأیید نشده است. وی تأکید کرد که این نمونه‌ها به سرعت در خارج از فریزرهای دما پایین از بین می‌روند و قابلیت ایجاد عفونت را از دست می‌دهند. دکتر اسکارپینو ضمن تمجید از جدیت دولت استرالیا در این ماجرا، تأخیر یک‌ساله در اعلام عمومی این حادثه را غیرقابل قبول دانست. وی بر نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر و شفافیت در امنیت زیستی عوامل بیماری‌زا تأکید کرد. undefined لینک دسترسی به خبرhttps://www.foxnews.com/health/deadly-virus-samples-went-missing-lab-major-biosecurity-breach-say-authorities#امنیت_زیستی
undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۸:۰۸

undefinedسازمان جهانی بهداشت اولین پیش‌تاییدیه برای آزمایش تشخیصی سل را صادر کرد
undefinedسازمان جهانی بهداشت اولین پیش‌تاییدیه خود را به یک آزمایش تشخیصی سل به نام Xpertundefined MTB/RIF Ultra اعطا کرد. این اقدام نقطه عطفی در مبارزه جهانی با بیماری سل، یکی از مرگبارترین بیماری‌های عفونی جهان، محسوب می‌شود. این آزمایش مولکولی که توسط شرکت Cepheid Inc توسعه یافته، استانداردهای کیفی، ایمنی و عملکرد سخت‌گیرانه سازمان جهانی بهداشت برای تشخیص سل و بررسی حساسیت به آنتی‌بیوتیک‌ها را رعایت می‌کند.
undefinedسل همچنان یک چالش بزرگ برای سلامت جهانی است و سالانه بیش از یک میلیون نفر را به کام مرگ می‌کشاند، به‌ویژه در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط. تشخیص سریع و دقیق سل، به‌ویژه گونه‌های مقاوم به دارو، برای کاهش تأثیرات مخرب این بیماری بر سلامت و اجتماع ضروری است.
undefinedاین پیش‌تاییدیه نخستین آزمایش تشخیصی سل، نقطه عطفی مهم در تلاش‌های سازمان جهانی بهداشت برای حمایت از کشورها در گسترش و تسریع دسترسی به آزمایش‌های سل با کیفیت بالا است. معاون مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در دسترسی به داروها و محصولات بهداشتی، اعلام کرد این موفقیت اهمیت ابزارهای نوآورانه تشخیصی در مقابله با یکی از کشنده‌ترین بیماری‌های عفونی جهان را نشان می‌دهد.
undefinedاین آزمایش که یک آزمایش تقویت اسید نوکلئیک است و روی سیستم GeneXpert استفاده می‌شود، ماده ژنتیکی مایکوباکتریوم توبرکلوسیس را در نمونه‌های خلط تشخیص می‌دهد. همچنین، این آزمایش جهش‌های مرتبط با مقاومت به ریفامپیسین، یکی از شاخص‌های مهم سل مقاوم به چند دارو، را شناسایی می‌کند. این آزمایش برای بیمارانی طراحی شده است که مشکوک به سل ریوی هستند و هنوز درمان ضد سل را آغاز نکرده‌اند یا در شش ماه گذشته کمتر از سه روز درمان دریافت کرده‌اند.
undefinedفرآیند پیش‌تاییدیه سازمان جهانی بهداشت، که با همکاری سازمان علوم بهداشتی سنگاپور (HSA) انجام شده است، به تضمین کیفیت و قابلیت اطمینان ابزارهای تشخیصی مورد استفاده در سراسر جهان کمک می‌کند. این تأییدیه مکمل راهبرد جامع سازمان جهانی بهداشت برای بهبود دسترسی به آزمایش‌های سل از طریق ارزیابی دقت تشخیصی، نتایج بیماران و ملاحظات برابری است.
undefinedدر همکاری با برنامه جهانی سل، سازمان جهانی بهداشت در حال ارزیابی هفت ابزار تشخیصی دیگر سل برای گسترش گزینه‌های آزمایش تضمین‌شده کیفی برای کشورها است. این تلاش مشترک تعهد سازمان به مبارزه با سل و تضمین دسترسی برابر به فناوری‌های نجات‌بخش را نشان می‌دهد.
undefinedپیش‌تاییدیه این آزمایش گامی کلیدی در پیشرفت تشخیص سل در سطح جهانی محسوب می‌شود و می‌تواند جان میلیون‌ها نفر را نجات داده و یکی از مهم‌ترین چالش‌های سلامت جهانی را برطرف کند. لینک خبرhttps://www.who.int/news/item/05-12-2024-who-announces-first-prequalification-of-a-tuberculosis-diagnostic-test#سل
undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۸:۰۹

undefinedابتلای یک کارگر گاوداری دیگر در کالیفرنیا به آنفلوآنزای پرندگان؛ فراخوان گسترده‌تر برای جمع‌آوری شیر خام
undefinedاداره بهداشت عمومی کالیفرنیا (CDPH) اعلام کرد که یک کارگر دیگر در گاوداری‌های این ایالت به آنفلوآنزای پرندگان مبتلا شده است، که تعداد مبتلایان کالیفرنیا را به ۳۲ و تعداد کل مبتلایان در آمریکا را به ۵۸ نفر رساند.
undefinedپس از شناسایی آلودگی به آنفلوآنزای پرندگان در محصولات شیر، خامه، و تأسیسات بسته‌بندی Raw Farm، اداره بهداشت عمومی کالیفرنیا فراخوان جمع‌آوری این محصولات را گسترش داد و مصرف محصولات خام این شرکت، شامل شیر، خامه، پنیر، و کفیر را برای انسان‌ها و حیوانات ممنوع اعلام کرد.
undefinedاداره غذا و کشاورزی کالیفرنیا نیز این گاوداری را قرنطینه کرده و توزیع محصولات خام تولیدشده از ۲۷ نوامبر به بعد را متوقف کرده است.
undefinedدر همین حال، وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) از افزایش طغیان آنفلوآنزای پرندگان در گاوداری‌های کالیفرنیا خبر داده و تعداد کل موارد در این ایالت را به ۴۹۳ و در کشور به ۷۰۷ در ۱۵ ایالت رسانده است. این سازمان همچنین طغیانهای جدید در مرغداری‌های کالیفرنیا و اوکلاهما و بیش از ۵۰ مورد جدید در پرندگان وحشی را تأیید کرده است.
undefinedمقامات هشدار داده‌اند که مصرف یا تماس با شیر خام آلوده می‌تواند برای انسان و حیوان خطرآفرین باشد و خواستار رعایت کامل نکات ایمنی غذایی شدند. لینک خبرhttps://www.cidrap.umn.edu/avian-influenza-bird-flu/avian-flu-infects-another-california-dairy-worker-more-raw-milk-positives #آنفلوانزا_پرندگان
undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۸:۱۰

thumnail
undefined سال روز میلاد حضرت عیسی مسیح (علیه السلام) خجسته باد.
undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۱۱:۱۱

undefined آشنایی با فعالیت ها و همکاری های اجرایی مرحوم دکتر ابوالحسن ندیم
undefined دکتر ندیم در سال‌های 38-1335 مسؤول ایستگاه تحقیقات پزشکی سبزوار در انستیتو مالاریولوژی شد. در سال 1338 رييس گروه انگل‌شناسي دانشگاه تهران شد.
undefined ایشان فعالیت‌های خود در طرح مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال به‌وسیله بندپایان را تا سال ۱۳۴۰ ادامه داد. در سال 1341 ریاست درمانگاهی گروه انگل‌شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران را عهده‌دار شد. سپس مسؤولیت دفتر تحقیق دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی را بر عهده گرفت و در سال ۱۳۴۲ ایستگاه تحقیقات پزشکی اصفهان را راه‌اندازی کرد و مسؤول تحقیقات اپیدمیولوژی ایستگاه شد.
undefined از سال 1351 سمت معاونت دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی را عهده‌دار شد؛ از سال 1353 رییس دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی شد و تا 7 سال به این خدمت ادامه داد. دانشکده بهداشت نخستین دانشکده‌ای بود که در اسفندماه 1357 بازگشایی شد و ایشان از طرف شورای هماهنگی دانشکده به اتفاق آرا به عنوان رییس دانشکده ابقا شد.
undefined در سال‌های 67-1364 به عنوان مشاور منطقه‌ای «ارتقاء تحقیقات بهداشتی و مشاور منطقه‌ای بیماری‌های گرمسیری» دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت به اسکندریه مصر رفت و در سال ۱۳۶۸ به عنوان اپیدمیولوژیست مرکز بهداشت بین‌المللی با دانشگاه پزشکی تگزاس در گالوستون آمریکا همکاری نمود. ایشان پایه‌گذار دوره دکترای تخصصی اپیدمیولوژی در ایران هستند.
undefined از جمله فعالیت‌های دیگر ایشان می‌توان به عضویت و سپس ریاست انجمن بهداشت ایران در سال‌های 64-1355، سرپرست گروه ریشه‌کنی فلج اطفال در وزارت بهداشت، برگزاری بیش از 25 دوره کارگاه روش تحقیق در سال‌های 77-1368، عضویت پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی از بدو تأسیس در سال 1369 تاکنون، ریاست گروه علوم بهداشتی و تغذیه فرهنگستان علوم پزشکی در سال‌های 92-1369، عضویت در فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های بهداشت از سال ۱۳۶۸ تاکنون، عضویت در فدراسیون بین‌المللی بیماری‌های گرمسیری و مالاریا در سال‌های 73-1367، عضویت در کمیسیون بین‌المللی تأیید ریشه‌کنی دراکونکولوس در دنیا از سال ۱۳۷۳ تاکنون، دبیر بوردهای تخصصی پزشکی اجتماعی و اپیدمیولوژی در زمان‌های راه‌اندازی، ریاست انجمن علمی اپیدمیولوژیست‌های ایران از بدو تأسیس در سال 1379 تاکنون و سردبیر مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران از بدو شروع به کار در سال 1384 تاکنون اشاره نمود (2،1). استاد دکتر ندیم ایستگاه تحقیقاتی دانشکده بهداشت را در سال 1380 برای مطالعه لیشمانیوز احشایی در مشکین‌شهر در استان اردبیل راه اندازی نمود.
undefined همکاری‌های ایشان با سازمان جهانی بهداشت برای مشاوره‌های علمی شامل عضویت در گروه‌های لیشمانیوز و تحقیق و توسعه (R&D) برنامه آموزش و تحقیقات بیماری‌های گرمسیری (TDR) وابسته به دفتر مرکزی سازمان جهانی بهداشت در ژنو سوییس (در سال‌های 46-1342 و 72-1368)؛ مشاور مسائل بهداشت عمومی (سودان، سال ۱۳۵۱)؛ مشاور کنترل لیشمانیوز جلدی (افغانستان، سال ۱۳۵۱)؛ مشاور انگل‌شناسی پزشکی (سودان، سال ۱۳۵۲)؛ عضو گروه اعزامی برای بیماری‌های قابل انتقال بین حیوانات و انسان (برزیل، آرژانتین، آمریکا، سوئیس، سال ۱۳۵۴)؛ مشاور کنترل لیشمانیوز جلدی (عربستان سعودی، سال ۱۳۵۵)؛ مشاور کنترل لیشمانیوز جلدی (افغانستان، سال ۱۳۵۵)؛ مشاور تأیید ریشه‌کنی پیوک (پاکستان، سال ۱۳۷۴)؛ مشاور برگزاری کارگاه روش تحقیق (یمن، سال ۱۳۷۴)؛ عضو کمیسیون بین‌المللی برای ریشه‌کنی دراکونکولوس و سفر به کشورهای آفریقایی مانند نیجریه، گینه، اوگاندا، توگو (از سال 1375 تاکنون)، مشاور برای تأیید ریشه‌کنی پیوک (مصر، سال ۱۳۷۶) و مشاور برای تأیید ریشه‌کنی پیوک (هندوستان، سال ۱۳۷۸) بوده است.
undefinedمنبع: مقاله دکتر ابوالحسن ندیم؛ پایه گذار اپیدمیولوژی نوین در ایران (احسان مصطفوی و همکاران، مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران؛ تابستان 1396، دوره 13، شماره 4: صفحات 89-80.undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۱۱:۲۵

undefined جوایز علمی کسب شده توسط مرحوم دکتر ابوالحسن ندیم در طول خدمت
دکتر ندیم در طول دوره تحصیل و خدمت، همواره از شاخص‌ترین افراد حوزه کاری خود بوده است و جایزه‌های بسیاری را در این راستا دریافت کرده است. undefined در سال 1354 نشان «سپاس» را به عنوان یکی از استادان نمونه دانشگاه تهران دریافت نمود.
undefined در سال‌های 1379 و 1387 از ایشان به عنوان «شخصیت علمی منتخب» فرهنگستان علوم پزشکی (64،63) و «سی سال سلامت ایران» توسط رؤسای جمهوری وقت تقدیر شد.
undefined در سال 1388 جایزه کتاب سال به ایشان اهدا شد.
undefined در مراسم‌های چهل و پنجمین (سال 1389) و پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران از فعالیت‌های ماندگار ایشان تجلیل شد.
undefined در سال 1394 نیز در مراسمی به عنوان «پژوهشگر برتر علوم پزشکی کشور» زحمات ایشان توسط فرهنگستان علوم پزشکی قدر دانسته شد.
undefinedمنبع: مقاله دکتر ابوالحسن ندیم؛ پایه گذار اپیدمیولوژی نوین در ایران (احسان مصطفوی و همکاران، مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران؛ تابستان 1396، دوره 13، شماره 4: صفحات 89-80.
undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۱۱:۲۶

undefined توصیه های مرحوم دکتر ابوالحسن ندیم به اپیدمیولوژیست ها
دکتر ندیم در مصاحبه‌ای که در سال 1394 انجام داده‌اند، درباره‌ی لزوم تغيير در نگاه اپيدميولوژيست‌ها گفته اند: «کاری که بايد انجام بدهيم اين است که اپيدميولوژيست‌های آينده‌مان را به اين باور برسانيم که همان‌طور که پزشک با بيمار سروکار دارد، واحد کار اپيدميولوژيست مردم و جمعيت است، بايد مسائل را از نزديک ببينند، اولويت‌ها را تعيين کرده تا بدانند چگونه برخورد نمايد و تيمی برای حل آن مشکل تشکيل دهند. ايراد اين است که اپيدميولوژيست‌های ما صرفاً در نوشتن طرح به کلينيسين‌های ديگر کمک می‌کنند و جهت ارتقا به آناليز طرح‌ها می‌پردازند. وقتی کلمه‌ی مردم را می‌گويم منظور اين نيست که کسی از اين‌جا به چابهار برود، در همين تهران نيز با 12 ميليون نفر جمعيت، به‌اندازه 7 يا 8 کشور اطلاعات وجود دارد، کافی است يک مدرسه يا سربازخانه را انتخاب کنيد، يا با واحدی تماس بگيريد يا وارد يک منطقه شويد و ببينيد مسائل منطقه چيست؟ راه‌حل آن چيست؟ و يک تيم برای حل مشکل تشکيل دهيد. اين اقدامات خودبه‌خود مقاله هم به دنبال دارد. البته اين مشکل تنها در ايران نيست، بلکه اپيدميولوژی در دنيا نيز به مشکل برخورد کرده است. ابتدا بايد تغييراتی در طرز تفکر کسانی که رشته را در دنيا هدايت می‌کنند، اتفاق بيافتد تا به ما هم سرايت کند. خوشبختانه ابولا، توانست مقداری اپيدميولوژيست‌ها را در کشورهای صنعتی از خواب بيدار نمايد تا بفهمند، درست است که ابولا مسأله‌ای در آفريقا است، اما بايد خودشان را جهت برخورد با آن آماده نمايند. البته شما که درگير کار هستيد، بهتر از من می‌دانيد که مسائل امروز چه چيزهايی هستند»
undefinedمنبع: مقاله دکتر ابوالحسن ندیم؛ پایه گذار اپیدمیولوژی نوین در ایران (احسان مصطفوی و همکاران، مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران؛ تابستان 1396، دوره 13، شماره 4: صفحات 89-80.
undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۱۱:۲۶

thumnail
undefined اطلاعیه شماره یک / جزئیات مراسم بزرگداشت استاد فرزانه دکتر ابوالحسن ندیم
undefined به اطلاع می رساند، با هماهنگی بعمل آمده، مراسم یادبود درگذشت استاد گرامی مرحوم دکتر ندیم به طور مشترک دانشکده بهداشت تهران با انجمن علمی اپیدمیولوژیست های ایران، روز سه شنبه 11 دیماه 1403 ساعت 10-12در محل سالن اجتماعات دانشکده بهداشت تهران برگزار خواهد شد.
undefined جزئیات بیشتر شامل نحوه اتصال به جلسه به صورت مجازی و حضوری متعاقبا روز شنبه اعلام خواهد شد.undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۱۱:۲۷

thumnail
undefined پیام تسلیت معاون بهداشت وزارت بهداشت به مناسبت درگذشت دکتر ابوالحسن ندیم
با کمال تأسف و تأثر، درگذشت استاد بزرگوار، دکتر ابوالحسن ندیم، پایه‌گذار اپیدمیولوژی نوین در ایران و رئیس اسبق دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران را به خانواده محترم ایشان، همکاران و دانشجویانشان تسلیت عرض می‌نمایم.
دکتر ندیم، با تلاش‌های بی‌وقفه و دانش گسترده‌اش، نه تنها در عرصه علم و پژوهش، بلکه در تربیت نسل‌های آینده پژوهشگران و متخصصان حوزه بهداشت نقش بسزایی ایفا کردند. ایشان با دیدگاه‌های نوآورانه و تعهدی مثال‌زدنی به سلامت جامعه، همواره در راستای ارتقاء بهداشت عمومی و پیشگیری از بیماری‌ها در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی کوشیدند.
یاد و خاطره ایشان همواره در دل‌ها زنده خواهد ماند و آثار علمی و آموزشی‌ و خدمات بهداشتی اشان چراغ راهی برای آیندگان در حوزه بهداشت و سلامت کشور خواهد بود.
برای روح پاک ایشان آرامش ابدی و برای خانواده محترمشان صبر و شکیبایی آرزومندم.
undefinedدکترعلیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر
undefinedمرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۱۵:۲۲

thumnail
undefined بر اساس داده های دیده وری:
undefined ۲۱ درصد نمونه های تنفسی در مراجعین سرپایی و ۲۸ درصد نمونه های تنفسی در مراجعین بستری آنفلوانزا مثبت بوده اند
undefinedنظام مراقبت دیده وری ۲۱ پاتوژن در استان تهران در آذر حاکی از آن بود که آنفلوانزا (با ۲۱٪)، رینوویروس (با ۱۲٪) و کووید (با ۷٪) به ترتیب شایعترین پاتوژن های تنفسی شناسایی شده در نمونه های بررسی شده بوده اند.
undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۱۹:۴۶

thumnail
undefined️ راه اندازی صفحه یادبود مرحوم دکتر ابوالحسن ندیم
در زیر لینک صفحه یادبود مرحوم دکتر ابوالحسن ندیم، که توسط خانواده ایشان تهیه شده است، آمده است:(اگر نسخه نروژی صفحه وب را دریافت کردید، می توانید روی نماد پرچم نروژ کلیک کنید و پرچم بریتانیا را برای زبان انگلیسی انتخاب کنید. پیامی که در این صفحه می نویسید می تواند به هر زبانی باشد (فارسی، انگلیسی، نروژی، فرانسوی، ...).لطفاً این پیوند را با افرادی که دکتر ندیم را می‌شناسند به اشتراک بگذارید.لینکhttps://jolstad.vareminnesider.no/memorial_page/memorial_page_personal_info.php?order_id=4403644&set_site_id=75&cat=home&sign=d4fd21077fe3ad7ea35bc3fdef338202#undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۱۹:۴۷

undefined تلاش‌های جهانی برای کاهش تهدید مالاریا نیاز به تقویت دارد undefined طبق گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت، از سال ۲۰۰۰ تاکنون از حدود ۲.۲ میلیارد مورد ابتلا به مالاریا و ۱۲.۷ میلیون مرگ ناشی از این بیماری جلوگیری شده است. با این حال مالاریا همچنان تهدیدی جدی برای سلامت جهانی به‌ویژه در قاره آفریقا محسوب می‌شود. طبق گزارش سال ۲۰۲۳ این سازمان، تعداد تقریبی ۲۶۳ میلیون مورد ابتلا به مالاریا و ۵۷۹ هزار مرگ ناشی از آن در سراسر جهان ثبت شده است. این میزان نسبت به سال ۲۰۲۲، حدود ۱۱ میلیون مورد بیشتر است، در حالی که تعداد مرگ و میر ناشی از مالاریا تقریباً ثابت مانده است. تقریباً ۹۵ درصد از مرگ‌ها در آفریقا رخ داده است. در این قاره بسیاری از افراد در معرض خطر هنوز از خدمات بهداشتی و درمانی لازم برای پیشگیری، شناسایی و درمان این بیماری محروم هستند. undefined با وجود اینکه پیشرفت‌هایی در برخی کشورهای جهان مشاهده شده است، کشورهای آفریقایی همچنان به اقدامات بیشتری نیاز دارند. تا نوامبر ۲۰۲۴، ۴۴ کشور مالاریا را ریشه کن کرده‌اند. از ۸۳ کشور آلوده به مالاریا، ۲۵ کشور اکنون کمتر از ۱۰ مورد بیماری را در سال گزارش می‌دهند که نسبت به ۴ کشور در سال ۲۰۰۰ موفقیت قابل توجهی محسوب می‌شود. نرخ مرگ و میر ناشی از مالاریا در منطقه آفریقا هنوز بیش از دو برابر هدف تعیین‌شده جهانی برای کاهش مرگ و میر به ۲۳ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر است.  undefined افزایش دسترسی به ابزارهای مؤثر و تعهدات سیاسی بیشتر برای کنترل مالاریا امیدبخش است. از دسامبر ۲۰۲۴، ۱۷ کشور برنامه واکسیناسیون روتین مالاریا را درکودکان آغاز کرده‌اند. با گسترده‌تر شدن چتر برنامه واکسیناسبون درکشور‌های آفریقایی انتظار می‌رود جان ده‌ها هزار کودک نجات پیدا کند. استفاده از تورهای نسل جدید که محافظت بهتری نسبت به تورهای آغشته به پیرتروئید ارائه می‌کنند در حال گسترش است. در سال ۲۰۲۳، این تورها ۷۸ درصد از ۱۹۵ میلیون تور تحویلی به قاره آفریقا را تشکیل دادند که این میزان نسبت به سال ۲۰۲۲ افزایش قابل توجهی یافته است. undefined کمبود منابع مالی همچنان بزرگ‌ترین مانع برای دستیابی به اهداف جهانی است. در سال ۲۰۲۳، تأمین مالی برای کنترل مالاریا به حدود ۴ میلیارد دلار رسید که بسیار کمتر از هدف تعیین‌شده برای سال ۲۰۲۳ معادل ۸.۳ میلیارد دلار بود. این کمبود منجر به عدم دسترسی به تورهای ضد حشره کافی، داروها و دیگر ابزارهای مورد نیاز شده است. undefined لینک دسترسی به خبرhttps://www.who.int/news/item/11-12-2024-reinvigorated-global-efforts-needed-to-curb-rising-malaria-threat#مالاریا
undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۷:۰۸

🦟 تولید اولین واکسن ایمن و موثر علیه مالاریا
undefinedدر یک مطالعه بالینی، واکسن RH۵.۱ Matrix-Mundefined نشان داد که ایمنی بالایی داشته و از مرحله خونی بیماری مالاریا به‌طور مؤثری محافظت می‌کند. این مرحله از بیماری، که در آن انگل پلاسمودیوم فالسیپاروم سلول‌های قرمز خون را آلوده می‌کند، عامل علائم بیماری مانند تب و لرز است و می‌تواند منجر به عوارض شدید مانند کم‌خونی و نارسایی اعضا شود.
undefinedاین مطالعه توسط دانشگاه آکسفورد و چندین مرکز تحقیقاتی دیگر از جمله مؤسسه تحقیقات علوم بهداشتی در بورکینافاسو و مؤسسات آمریکایی و اروپایی انجام شد. در این کارآزمایی، واکسن روی کودکان ۵ تا ۱۷ ماهه در بورکینافاسو آزمایش شد. بیش از ۳۶۰ کودک در سال ۲۰۲۳ به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه واکسن RH5.1/Matrix-Mundefined و گروه دیگر واکسن هاری به‌عنوان کنترل دریافت کردند.
undefinedنتایج منتشرشده در مجله The Lancet Infectious Diseases نشان داد که واکسن ایمنی بالایی داشته و سطح آنتی‌بادی‌های قوی علیه انگل تولید می‌کند. در گروهی که واکسن را در بازه‌های زمانی، صفر، ۱ و ۵ ماه دریافت کردند، کارایی ۵۵ درصدی در پیشگیری از مالاریای با علائم بالینی مشاهده شد. همچنین، واکسن در پیشگیری از موارد شدید مالاریا (با تراکم بالای انگل) کارایی بیش از ۸۰ درصدی داشت.
undefinedمتخصصان معتقدند که افزودن واکسن RH5.1/Matrix-Mundefined به واکسن‌های تأییدشده فعلی (مانند R۲۱/Matrix-Mundefined و RTS,S/AS۰۱ که مرحله کبدی انگل را هدف می‌گیرند) می‌تواند یک خط دفاعی دوم ایجاد کند و میزان حفاظت کلی را افزایش دهد. این یافته‌ها پایه‌ای برای کارآزمایی‌های بیشتر در آینده خواهند بود.
undefinedاین کارآزمایی فاز ۲b به‌صورت دو‌سو‌کور، تصادفی و کنترل‌شده انجام شد و توسط نهادهای مختلف علمی و بین‌المللی از جمله Wellcome Trust و مؤسسات ملی بهداشت آمریکا حمایت مالی شد.لینک خبرhttps://www.ox.ac.uk/news/2024-12-11-first-vaccine-against-blood-stage-malaria-well-tolerated-and-offers-effective#مالاریا#واکسن
undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۷:۰۹

undefinedبه گزارش سازمان جهانی بهداشت بیش از یک پنجم بزرگسالان جهان به اچ پی وی مبتلا هستند
undefinedسازمان بهداشت جهانی اعلام کرد بیش از ۸۴۶ میلیون نفر در سنین ۱۵ تا ۴۹ سال، معادل بیش از یک پنجم این گروه سنی، به اچ پی وی مبتلا هستند. همچنین هر ساله ۴۲ میلیون نفر به این عفونت مبتلا می‌شوند.
undefinedتأثیر و خطرات اچ پی وی بسیاری از مبتلایان علائم کمی دارند یا بدون علامت هستند، اما برخی با زخم‌های دردناک و عودهای مکرر روبرو می‌شوند. در سال ۲۰۲۰، بیش از ۲۰۰ میلیون نفر حداقل یک بار علائم شدید تجربه کردند. ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۲ (HSV-2) که عمدتاً از طریق روابط جنسی منتقل می‌شود، عامل ۹۰ درصد موارد علامت‌دار است و خطر ابتلا به اچ آی وی را سه برابر افزایش می‌دهد.
undefinedضرورت اقدامات پیشگیرانه مدیر برنامه‌های جهانی بیماری‌های مقاربتی سازمان جهانی بهداشت، اشاره کرد: نیاز فوری به واکسن‌ها و درمان‌های جدید برای کاهش درد و کنترل انتقال اچ پی وی وجود دارد.
undefinedالگوهای انتقال و هزینه‌های اقتصادی به دلیل بهبود شرایط بهداشتی، انتقال ویروس HSV-1 در کودکی کاهش یافته و ابتلا به عفونت تناسلی در بزرگسالی افزایش یافته است. هزینه جهانی تبخال تناسلی سالانه بیش از ۳۵ میلیارد دلار برآورد شده است.
undefinedپیشگیری و درمان سازمان جهانی بهداشت به افزایش آگاهی، توسعه واکسن‌ها و بهبود دسترسی به درمان‌های ضدویروسی برای کاهش انتقال و اثرات این بیماری تأکید دارد. لینک خبرhttps://www.who.int/news/item/11-12-2024-over-1-in-5-adults-worldwide-has-a-genital-herpes-infection-who#HPV
undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۷:۱۰

undefinedشناسایی ویروس‌های جدید در کنه‌های دلتای دانوب، رومانی: افزایش آگاهی درباره ناقل اصلی تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو
undefinedمطالعه‌ای جدید درباره ویروس‌های موجود در کنه‌های هیالوما مارجیناتوم در دلتای دانوب رومانی، بر اهمیت نظارت بر ویروس‌های منتقل‌شونده توسط کنه‌ها در اروپای شرقی تأکید می‌کند. این کنه‌ها که ناقل اصلی ویروس تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو هستند، به دلیل نقششان در انتقال چندین پاتوژن مهم پزشکی و دامپزشکی، نگرانی‌های بسیاری ایجاد کرده‌اند.
undefinedافزایش تهدید کنه‌ها در اروپا کنه‌ها ناقلان اصلی بیماری‌هایی هستند که توسط ویروس‌ها، باکتری‌ها و پروتوزوآها ایجاد می‌شوند. توزیع جهانی این موجودات تحت تأثیر تغییرات اقلیمی و عوامل اجتماعی-اقتصادی در حال گسترش است. دلتا دانوب، به‌عنوان یک تالاب مهم و محل مهاجرت پرندگان، به‌طور خاص در معرض ورود گونه‌های کنه غیربومی و پاتوژن‌های آنها قرار دارد که توسط پرندگان مهاجر منتقل می‌شوند.
undefinedعلاوه بر ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، کنه‌های هیالوما قادر به انتقال ویروس‌های خطرناک دیگری مانند ویروس نیل غربی، ویروس اسب آفریقایی و ویروس بیماری جنگل کیاسانور هستند. شناخت ویروس‌های موجود در این کنه‌ها برای پیشگیری از شیوع بیماری‌های ویروسی ضروری است.
undefinedروش تحقیق و یافته‌ها محققان با استفاده از تکنیک توالی‌یابی، ویروس‌های موجود در کنه‌های هیالوما مارجیناتوم جمع‌آوری‌شده از دلتا دانوب را بررسی کردند، که یکی از مسیرهای اصلی مهاجرت پرندگان در اروپا است.
undefinedیافته‌های اصلی عبارتند از: - شناسایی توالی‌های ویروسی مربوط به ویروس کنه ولژسکویه (VTV)، ویروس کنه بالامبالا (BMTV)، و ویروس کنه بول (BTV4). - کشف یک ویروس جدید به نام ویروس رابدو مرتبط با هیالوما مارجیناتوم (HMRV) از خانواده رابدوویریده. - عدم شناسایی ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یا ویروس‌های مرتبط با آن در نمونه‌های بررسی‌شده.
undefinedنتیجه‌گیری و پیامدها این مطالعه بر اهمیت شناسایی ویروس‌های جدید برای درک بهتر تنوع آنها و تهدیدات بالقوه‌شان تأکید می‌کند. کشف ویروس‌های ناشناخته مانند HMRV به افزایش دانش درباره بیماری‌های منتقل‌شونده توسط کنه‌ها در اروپای شرقی کمک می‌کند.
undefinedمحققان تأکید کردند: این تحقیق بینش‌های حیاتی درباره ویروس‌های موجود در کنه‌ها ارائه می‌دهد و به نظارت بر ویروس‌هایی که می‌توانند بر سلامت انسان و حیوانات تأثیر بگذارند، کمک می‌کند. لینک مطالعهhttps://parasitesandvectors.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13071-024-06557-2 #کنه #هیالوما‌مارجیناتوم
undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۷:۱۱

thumnail
undefinedواکسن های تزریقی پنوموکوک و خوراکی روتاویروس در چه سنینی باید استفاده شوند؟
undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۷:۱۱

thumnail
undefinedبررسی کلی جهانی موارد تب دانگ (ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴)
- موارد گزارش‌شده: ۱۳۳۱۰۹۷۸  - موارد شدید: ۴۶۳۳۹  - موارد تأییدشده: ۷۰۵۲۴۸۱  - مرگ‌ومیر: ۹۶۸۳ 
undefinedنکات کلیدی:  - ۱۰۲ کشور/مناطق مواردی را به سازمان جهانی بهداشت (WHO) گزارش کرده‌اند.  - ۱۱۳ کشور در سال ۲۰۲۴ انتقال محلی بیماری را گزارش کرده‌اند.  - تعاریف موارد و تأیید آنها در بین کشورها و مناطق به طور قابل‌توجهی متفاوت است. 
undefinedموارد منطقه‌ای: ـ آفریقا: ۱۱۱۰۲۳ ابتلا، ۱۰۷ مرگ ـ مدیترانه شرقی: ۵۹۷۷۷ ابتلا، ۱۴ مرگ ـ اروپا: ۱۵۹۹ ابتلا، ۴ مرگـ قاره آمریکا: ۱۲۴۵۷۰۹۹ ابتلا، ۷۵۵۱ مرگ ـ جنوب شرق آسیا: ۴۳۵۵۲۵ ابتلا، ۱۶۳۰ مرگـ منطقه غرب اقیانوس آرام: ۲۴۵۹۵۵ ابتلا، ۳۶۹ مرگ
undefinedنمودار ها:  - نشان‌دهنده روند صعودی در اوایل سال، به‌ویژه در منطقه قاره آمریکا، با کاهش نسبی در ماه‌های پایانی. 
منبع: سازمان بهداشت جهانی (WHO).
undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۷:۱۲

thumnail
undefinedشانزدهمین کارگاه آموزشی آموزش بهداشت روان و پیشگیری و کنترل طغیان بیماری های بازپدید و نوپدید
undefinedزمان برگزاری:  ۱۱ و ۱۲ دی ماه ۱۴۰۳ undefinedمحل برگزاری: اداره بهداشت، امداد و درمان نهاجا ( سالن آمفی تئاتر شهید رستم پور)
undefinedمحور های کارگاه:پیشگیری و کنترل بیماری های غذازادپیشگیری و کنترل بیماری های نوپدید مانند تب دانگ، آبله میمون و ...آموزش بهداشت روانواکنش سریع بهداشای در بحراناصول بهداشت حرفه ای در کارگاه های صنعتی
undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۷:۱۳

undefinedگزارش اولین مورد شدید آنفلوآنزای پرندگان در آمریکا؛ کالیفرنیا وضعیت اضطراری اعلام کرد     undefinedآمریکا اولین مورد شدید انسانی آنفلوآنزای H5N1 را گزارش کرد. یک بیمار در لوئیزیانا که احتمالاً از طریق تماس با یک گله پرندگان خانگی آلوده مبتلا شده، در وضعیت وخیم در بیمارستان بستری است. این مورد اهمیت بالایی دارد، چرا که موارد قبلی در آمریکا بیشتر علائم خفیفی مانند قرمزی چشم (ورم ملتحمه) ایجاد کرده بودند. 
undefinedوزارت بهداشت لوئیزیانا تأیید کرد که این بیمار بالای ۶۵ سال سن دارد و دارای بیماری‌های زمینه‌ای است، که وی را در معرض خطر بیشتری قرار داده است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا تأکید کرد که آنفلوآنزای پرندگان همچنان خطر کمی برای عموم مردم دارد.    undefinedکالیفرنیا، پرجمعیت‌ترین ایالت آمریکا، به دلیل طغیان گسترده ویروس H5N1 وضعیت اضطراری اعلام کرد. فرماندار گاوین نیوسام اظهار داشت که این ویروس اکنون بیش از ۶۰ درصد از گله‌های گاو های شیرده این ایالت را آلوده کرده و نیاز به نظارت و پاسخگویی در سطح ایالتی را ضروری کرده است. 
undefinedمهار منطقه‌ای دیگر ممکن نیست. این وضعیت اضطراری با هدف تسریع اقدامات و کاهش محدودیت‌های مربوط به منابع انسانی و لجستیکی اعلام شده است.    undefinedاز زمان آغاز این طغیان در سال ۲۰۲۲، آنفلوآنزای پرندگان بیش از ۱۲۳ میلیون طیور را کشته و به ۸۶۰ گله گاوی در ۱۶ ایالت آمریکا گسترش یافته است. برای اولین بار در سال ۲۰۲۴، این ویروس به گاوهای شیرده نیز سرایت کرده و اقدامات مهار آن را پیچیده‌تر کرده است. مقاومت برخی از کشاورزان در برابر آزمایش‌ها و اقدامات قرنطینه‌ای، تلاش‌های مقامات فدرال و ایالتی را با چالش مواجه کرده است.    undefinedتجزیه‌وتحلیل ژنتیکی نشان می‌دهد که مورد لوئیزیانا مربوط به سویه‌ای از ویروس است که از پرندگان وحشی منتقل شده و با نام D1.1 شناخته می‌شود. این سویه با سویه B3.13 که بیشتر در گاوهای شیرده و طیور آلوده در آمریکا یافت شده، تفاوت دارد. 
undefinedوزارت کشاورزی آمریکا برنامه‌ای ملی برای آزمایش شیر گاو به منظور شناسایی آنفلوآنزای پرندگان در ۱۳ ایالت اجرا کرده است که تقریباً نیمی از عرضه شیر کشور را پوشش می‌دهد. با این حال، ویروس همچنان در حال گسترش است، به‌ویژه در کالیفرنیا که این طغیان صنعت بزرگ تولید شیر این ایالت را تهدید می‌کند. با تشدید این شرایط، مقامات بهداشتی بر احتیاط تأکید دارند و در عین حال اطمینان می‌دهند که خطر کلی برای عموم مردم همچنان پایین است. لینک خبرhttps://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/cdc-confirms-first-severe-case-bird-flu-us-2024-12-18/ #آنفلوانزا_پرندگان
undefined مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید:تلگرامhttps://t.me/EmergingInfDisایتاhttps://eitaa.com/EmerginginfDisبلهhttps://ble.ir/@EmergingInfDis

۱۳:۳۶