عکس پروفایل گام‌دوم دانشجویان رشتگ

گام‌دوم دانشجویان رشت

۹عضو
همونطور تو جلسه قبل گفتیم
جواب سوال با یک دستور العمل ولایی با سبک زندگی اسلامی که تمرکز بر " نماز " داره ، به دست میاد.
یعنی باید محور زندگیمون چی باشه؟
بعضی ها درآمدزایی واقتصاد محور زندگیشون هست!بعضی ها مقام و منصب محور زندگیشون هست!و...
دقت کنیم به واژه ی "محور زندگی"...
یعنی همه چیز حول محور نماز بچرخه...
رو این جمله عمیق تمرکز کنید لطفا...

۱۵:۲۴

دوتا نکته را باید رعایت کرد:اول این که چطور زندگی خودمون رو نماز محور کنیم؟ و دوم این که چطوری کیفیت معنوی نماز رو بالا ببریم؟



بدون شک قرار گرفتن تو این مسیر حداقل اقامه نماز ما رو احیا کرده که خودش دست آوردی بزرگ محسوب میشه.

۱۵:۲۴

زمانی که انسان تصمیم به نماز اول وقت می گیره با موانع ایی مواجه میشه و طبق روایات همه شیاطین تمام تلاششون رو میکنند تا جلوی انسان رو از اجرا کردن این تصمیم بگیرند.
برای این که محوریت تمام زندگی ما نماز اول وقت باشه:
• اول این که برای اجرای این تصمیم همواره به ذکر «لاحول و لا قوة الا بالله العلي العظيم» باید توجه کرد
از خدا استمداد و کمک بطلبیم و بخواهیم که مارو از شرّ شیاطین جن و انس و نفسمون نجات بده؛ از امام باقر(علیه السلام) معنای «لاحول و لا قوة الا بالله العلي العظيم» پرسیدند ؛ فرمودند :هیچ توانایی در ترک گناه و هیچ قدرتی در انجام عبادت نیست مگر از سوی خداوند متعال.

۱۵:۲۵

به همین دلیل بهترین عمل بعد از نماز از دیدگاه امام باقر (علیه سلام) سجده شکر هست چراکه خدا توفیق نماز را به ما داده است.
{شکرا لله حمدالله } امام رضا(ع) فرمود: سجده بعد از سلام نماز واجب، یک نوع شکرگزاری به درگاه خداوند است، به خاطر توفیقی که به بنده‌اش برای انجام فریضه داده است، و ذکر در سجده شکر این است که حداقل سه بار بگوید:
《شکرا لله، شکراً لله، شکراً لله یا شکرا لله حمدا لله》

۱۵:۲۵

• دوم این که با توسل به مقام ولایت این محوریت رو امکان پذیر کنیم تا برای مقام (امامت) آماده بشیم.
• راه دیگه ایی برای کسب آمادگی شرایط ظهور وجود نداره...!

۱۵:۲۵

یعنی با پناه بردن به ولایت ائمه در مقام ولایت و با عمل به فرامین حضرات ائمه علیهم السلام در محور امامت قرار بگیریم که مباحث مفصلی داره و ان شاءالله در مقامش به گفتگو میپردازیم.

۱۵:۲۵

علل دخیل در نماز علل دخیل در نماز اول وقت، علل حقیقی (فاعلی) و علل معده در نماز دخالت پرنگی دارند. معدات فیزیکی و فقهی در پوسته نماز دخیل هستند و علل فاعلی دلیل اصلی تقید به نماز اول وقت و عطش به معنویت نماز است.
برای حل این مساله باید انواع علل و سپس علت حقیقی خلقت اشیا که همان علت فاعلی به شمار میآد رو بررسی کرد. که مبحث مهمی در حکمت اسلامی هست.خب برای بهره بردن از علت حقیقی نماز که همون افاضه الهی و توفیق الهی است، باید معداتی را فراهم کرد و سپس از هدایت خاصه الهی بهره برد.

۱۵:۲۶

از مباحث نظری که بگذریم در مباحث عملی دقت به نماز صبح اول وقت و درک بین الطلوعین داشته باشیم
براینکه نماز صبح خواب نمونیم چندتا راهکار داریم: 1 شب زود بخوابیم
2- یک "قرآن" داشته باشیم و شب قبل از خواب به صفحات قرآن نگاه کنیم و یک مقدار قرآن بخونیم
3- وقتی سرمون رو میگذاریم روی بالشت آخرین چیزی که میخونیم آخرین آیه سوره کهف باشه.
4- میانبر اصلی چله زیارت عاشورا هست بخصوص اگه در بین الطلوعین قرائت بشه واقعا معجزه بخش هست.

یک بار امتحان کنیم یک شب رو طبق معمول خودمون ، مثلا بعد از این که تو شبکه های پیامرسان ها و صفحات مختلف مجازی بودیم بخوابیم یک شب هم بعد از کمی قرآن خوندن و نگاه کردن به صفحات قرآن بخوابیم و بعد با هم مقایسه کنیم.

۱۵:۲۶

گام‌دوم دانشجویان رشت
از مباحث نظری که بگذریم در مباحث عملی دقت به نماز صبح اول وقت و درک بین الطلوعین داشته باشیم براینکه نماز صبح خواب نمونیم چندتا راهکار داریم: 1 شب زود بخوابیم 2- یک "قرآن" داشته باشیم و شب قبل از خواب به صفحات قرآن نگاه کنیم و یک مقدار قرآن بخونیم 3- وقتی سرمون رو میگذاریم روی بالشت آخرین چیزی که میخونیم آخرین آیه سوره کهف باشه. 4- میانبر اصلی چله زیارت عاشورا هست بخصوص اگه در بین الطلوعین قرائت بشه واقعا معجزه بخش هست. یک بار امتحان کنیم یک شب رو طبق معمول خودمون ، مثلا بعد از این که تو شبکه های پیامرسان ها و صفحات مختلف مجازی بودیم بخوابیم یک شب هم بعد از کمی قرآن خوندن و نگاه کردن به صفحات قرآن بخوابیم و بعد با هم مقایسه کنیم.
تجربه هاتون رو با ما به اشتراک بگذارید.
التماس دعای فرجundefined

۱۵:۲۶

جلسه_چهارم.mp3

۵.۲۵ مگابایت
undefinedبشنوید
#جلسه_چهارم
• بیداری قلبی و نشاط معنوی• سبک زندگی اسلامی• نماز محوری• گام اول• خودسازی

۱۳۹۸/۵/۲

۱۵:۳۰

گام‌دوم دانشجویان رشت
undefined undefinedبشنوید #جلسه_چهارم • بیداری قلبی و نشاط معنوی • سبک زندگی اسلامی • نماز محوری • گام اول • خودسازی ۱۳۹۸/۵/۲
صحبت در مورد معبود دارای دو سیر آفاقی و انفسی ست.
سیر آفاقی یعنی چی؟یعنی تفکر در کائنات، تفکر در موجودات، و... سیر انفسی هم به این معناست که انسان باید در خودش خداوند رو جستجو و در نهایت پیدا کنه؛ که اگر خداوند رو درون خودمون پیدا کردیم، خداوند موندگاری میشه برای ما.در غیر اینصورت اگر خدا رو بیرون از وجود و نفس خودمون پیدا کنیم خدای ناپایداری هست و غیرموندگار.
برای مثال سیر آفاقی ؛ سراغ آیه ۸ سوره مبارکه روم میریم (گرچه آیات و احدایث و روایات بسیاری از این سیر هست)، که میفرماد: آیا در خودشان به تفکر نپرداخته اند خداوند آسمانها و زمین و آنچه را که میان آن دو است جز به حق و تا هنگامی معین نیافریده است و [با این همه] بسیاری از مردم لقای پروردگارشان را سخت منکرند.
یک نکته علمی!خدای متعال میخواد ما رو از تفکر به یک بیداری نفس برسونه (بیداری قلبی = یَقْضِه)
حالا سوال اینجاست که یقضه مهم ترِ یا تفکر؟
امام "ره" در کتاب اربعین الحدیثش میفرماد: تفکر بر بیداری قلبی تقدم داره. اما؛خواجـــــه عبداللــــــه انصـــــاری در کتاب صد میدان میگه: اولین قدم یقضه ست!یعنی تا بیداری قلب اتفاق نیوفته، انسان هم حرکتی نمیکنه..پس لازمه حرکت هم تفکر هست!
برای تفکر به برهان نیازمندیم؛ که از بهترین برهان ها،برهان صدیقین است،که هم فلسفیءِ،هم عرفانی.
برهان صدیقین: کل این جهان یک وجود است.
درخت، درخته،سنگ هم سنگه؛ اما اینها ماهیت هستنیک چیز مشترک وجود دارد بینشون، و آن چیز مشترک وجود است!
یک وجود بیشتر نیست و این وجود در موجودات مختلف شدت و ضعف داره و داری سیر تفکیکی هست.
و همه اینها به واجب الوجود وصل است
پیامبر هم طبق روایتی فرمودند: یک لحظه تفکر از هفتاد سال عبادت برتر و بهتر است.
و در آخر باید این را در نظر بگیریم که این تفکر چه نتیجه ای باید به ما بدهد؟{ کارکردن روی نشاط معنوی و تفکر در نفس، باید ما را به نیازهای فطری خودمان برساند.}

۱۵:۳۵

jahanbinietohidi (1).pdf

۹۴۲.۶۷ کیلوبایت

#مطالعه_کنیم
undefinedجهان بینی توحیدی شهید مطهری

۱۶:۰۵


بسم الله الرحمن الرحیم
در باره مساله توحید دو جور شک و دو جور یقین مطرح هست دو شک یکی شک در ابعاد علمی و مطالعاتی هست که این سیر مطالعاتی در همین راستا هست تا به علم الیقین در مساله فهم خداوند برسیم شک دوم شکی هست که حاصل از گناه هست که اگر ترک گناه صورت نگیره ممکنه فرد را به وادی کفر ببره که همگی باید به خداوند پناه ببریم
اما شک اول که با مطالعه به فهم خداوند ختم میشه، ممکنه پس از مدتی شک دیگری را بدنبال خودش بیاره و شخص موحد باز هم نسبت به خداوند دچار تردید قلبی و سمس عقلی بشه که این نوع گاهی در آخر ماه مبارک رمضان یا در یه دوره سفر زیارتی یا بعد حج بر افراد عارض میشه که از شکهای ممدوح هست. چرا که ادمی را به سوی عین الیقین یا حق الیقین پیش میبره و در این مقام فرد باید سعی کنه تا به باور برسه و خود این باور را باید از خداوند کمک خواست تا برا انسان فراهم بشه که خودش باز هم مدارجی دارد و امید که خداوند نصیب ما هم بگرداند
#دکترعطایی

۱۶:۰۷

thumnail
آمادگی برای ظهور و تمدن سازی ؛ آرمان بزرگ انقلاب اسلامی ست..."بیانیه {گام دوم انقلاب} خطاب به ملت ایران"

۱۱:۳۲

osol-aghaed.pdf

۱.۴۲ مگابایت

undefinedاصول عقایدundefinedعلامه مصباح یزدی

۱۲:۱۴

سلام و خسته نباشید امید شهد شیرین تحصیل و علم بر کام همه گوارا باشه و توفیق درک علم نوری هم به همه داده شود

۱۲:۳۱

از بابت ادامه مطالعات توحیدی زمزمه ای به گوش نمی‌رسد، که اگر مقداری به این مطالعات پرداخته شود، انگاه به مطالعه فلسفی یا کلامی مساله توحید خواهیم پرداخت تا تفاوت نگرش ها در باره توحید را بررسی خواهیم کرد. مباحثی از این قبیل که ایا خداوند در خلقت موجودات نیازمند واسطه هست یا خیر؟ که این واسطه را کلام رد میکند و کتابهایی از قبیل تجرید الاعتقاد و شرح ان باید دیده شود و اگر واسطه را بپذیریم که باید به حکمت متعالیه پناه برد و بحث تشکیک وجود را باید دنبال کرد که در اینصورت علاقمندان باید یک دوره منطق و فلسفه را به عنوان پیش نیاز مطالعه و کلاس ببینند

۱۲:۳۹

در مورد این مساله توی گروه مربوطه نظرات خود را اعلام بفرمایید و آماری از تعداد علاقه مندان اعلام بفرمایید

۱۲:۴۱

تا کنون سه مرحله از آسان به متوسط و در نهایت به تخصصی منبع به شما معرفی شده که به عبارت دیگر کتب شرح الشرح. شرح و کتب تخصصی معرفی شده بحمداللهو البته باید بدونیم که هر کسی رغبت به اینگونه مطالعات ندارهاما اگر کسی چنین توفیقی داشته باشه در نهایت امید هست که محبت الهی نصیبش بشود ان شاءالله. و این همان مقدمه رسیدن به سالک مجذوب هست که در جلسات تابستان عرض شدچه اینکه مجذوب سالک حال و هوای دیگری است که اهل به آن می رسند

۱۸:۵۵

بازارسال شده از

عقاید استدلالی۱.pdf

۱.۴ مگابایت

۱۷:۲۱