۱۵ آبان ۱۳۹۸
کانال تک انجیر استهبان جهت ارتباط تولید کننده انجیر با خریدار ایجاد گردیده
۷:۰۵
۷:۰۵
انواع انجیر خشک و چگونگی دسته بندی آن
همانگونه که میدانید انواع انجیر خشک مختلف با کیفیت متفاوت در بازار وجود دارد. بر آن شدیم تفاوت آنها و چگونگی دستهبندی این میوه را تشریح کنیم. چه اینکه این موضوع ممکن است مورد سوال برخی از افراد بوده و آنها را در خرید انجیر خشک مناسب یاری دهد.ظ
محصولات یک باغ و یا حتی یک درخت انجیر طیف وسیعی از انواع انجیر خشک با کیفیت متفاوت را دارا میباشد. این تفاوت هم از حیث اندازه و هم رنگ و نیز سلامت محصول است. در واقع ثمرات یک درخت انجیر شامل دانه بندی ریز و درشت و نیز رنگ سفید، کرمی و زرد تا قهوهای روشن و حتی قهوهای تیره میباشد. البته بسته به شرایط محیطی، درصد انجیر خشک مرغوب یک درخت نسبت به درخت دیگر ممکن است تفاوت زیادی داشته باشد. اما بدون شک تمام محصولات یک درخت، در یک و حتی دو درجه کیفیتی قرار نخواهند گرفت. از این رو محصول بهدست آمده به منظور ارائه به بازار و امکان قیمتگذاری مناسب، بایستی دسته بندی گردد. اینکار در باغهای تولیدی با تمایل باغدار به صورت دستی و در کارخانهها به کمک دستگاه مخصوص انجام میشود. حسن دسته بندی انجیر خشک با دستگاه در اندازه یکسان تمامی دانههای یک دسته میباشد. با این حال جداسازی بهصورت دستی از نظر سلامت محصول جدا شده میتواند وضعیت بهتری داشته باشد.
همانگونه که میدانید انواع انجیر خشک مختلف با کیفیت متفاوت در بازار وجود دارد. بر آن شدیم تفاوت آنها و چگونگی دستهبندی این میوه را تشریح کنیم. چه اینکه این موضوع ممکن است مورد سوال برخی از افراد بوده و آنها را در خرید انجیر خشک مناسب یاری دهد.ظ
محصولات یک باغ و یا حتی یک درخت انجیر طیف وسیعی از انواع انجیر خشک با کیفیت متفاوت را دارا میباشد. این تفاوت هم از حیث اندازه و هم رنگ و نیز سلامت محصول است. در واقع ثمرات یک درخت انجیر شامل دانه بندی ریز و درشت و نیز رنگ سفید، کرمی و زرد تا قهوهای روشن و حتی قهوهای تیره میباشد. البته بسته به شرایط محیطی، درصد انجیر خشک مرغوب یک درخت نسبت به درخت دیگر ممکن است تفاوت زیادی داشته باشد. اما بدون شک تمام محصولات یک درخت، در یک و حتی دو درجه کیفیتی قرار نخواهند گرفت. از این رو محصول بهدست آمده به منظور ارائه به بازار و امکان قیمتگذاری مناسب، بایستی دسته بندی گردد. اینکار در باغهای تولیدی با تمایل باغدار به صورت دستی و در کارخانهها به کمک دستگاه مخصوص انجام میشود. حسن دسته بندی انجیر خشک با دستگاه در اندازه یکسان تمامی دانههای یک دسته میباشد. با این حال جداسازی بهصورت دستی از نظر سلامت محصول جدا شده میتواند وضعیت بهتری داشته باشد.
۷:۱۱
دسته بندی انجیر خشک در باغ
باغداران معمولا سعی میکنند در حداقل حالات، ضعیفترین دانههای انجیر خشک را جدا نموده و دو نمونه انجیر خشک داشته باشند. بدیهی است این نوع دسته بندی برای ارائه به بازار و امکان قیمتگذاری، همچنان نیازمند تقسیمبندی بیشتری است. بنابراین بسته به تمایل باغدار، ممکن است محصولات یک باغ در حداقل ممکن ۲ یا ۳ دسته و در موارد بیشتر تا ۵ و یا ۶ دسته تقسیم گردد.
با توجه به تفاوت زیاد در ظاهر میوه انجیر خشک، دسته بندی بیشتر آن نیز ممکن است صورت گیرد. اما معمولا افزایش دستهها به بیش از ۵ دسته توسط باغدار انجام نمیشود. اینکار به منظور تسهیل در فروش توسط واسطههای بازار صورت میگیرد. دسته بندی مختلف انجیر خشک توسط باغداران معمولا با عبارات زیر عنوان میشوند. تقسیمبندی محصولات در فروشگاه اینترنتی انجیران نیز بهصورت قرارداری تقریبا متناسب با این موارد میباشد.
انجیر خشک پرک انجیر خشک خندان انجیر خشک صدیک (صد و یک یا ۱۰۱) درجه ۱ و ۲انجیر خشک معمولی درجه ۱ و ۲
باغداران معمولا سعی میکنند در حداقل حالات، ضعیفترین دانههای انجیر خشک را جدا نموده و دو نمونه انجیر خشک داشته باشند. بدیهی است این نوع دسته بندی برای ارائه به بازار و امکان قیمتگذاری، همچنان نیازمند تقسیمبندی بیشتری است. بنابراین بسته به تمایل باغدار، ممکن است محصولات یک باغ در حداقل ممکن ۲ یا ۳ دسته و در موارد بیشتر تا ۵ و یا ۶ دسته تقسیم گردد.
با توجه به تفاوت زیاد در ظاهر میوه انجیر خشک، دسته بندی بیشتر آن نیز ممکن است صورت گیرد. اما معمولا افزایش دستهها به بیش از ۵ دسته توسط باغدار انجام نمیشود. اینکار به منظور تسهیل در فروش توسط واسطههای بازار صورت میگیرد. دسته بندی مختلف انجیر خشک توسط باغداران معمولا با عبارات زیر عنوان میشوند. تقسیمبندی محصولات در فروشگاه اینترنتی انجیران نیز بهصورت قرارداری تقریبا متناسب با این موارد میباشد.
انجیر خشک پرک انجیر خشک خندان انجیر خشک صدیک (صد و یک یا ۱۰۱) درجه ۱ و ۲انجیر خشک معمولی درجه ۱ و ۲
۷:۱۳
اما واقعیت این است که در بازار برای دستهبندی انجیر خشک تقسیمبندی بیشتری را بکار میبرند که حتی ممکن است تا حدودی با اطلاعات جدول فوق متفاوت باشد.
بر این اساس، انواع انجیر خشک موجود را میتوان در دستههای زیر نام برد:
انجیر خشک درجه AAA یا سوپر
این نمونه محصول معادل انجیر خشک پرک ذکر شده قبلی میباشد. در این دسته، تمامی دانهها خندان (شکفته یا دهانباز)، اندازه آنها بزرگتر از ۲۴ میلیمتر و رنگ آنها نیز زرد و سفید میباشد.
انجیر خشک صد یک (۱۰۱) شیرازی (معادل انجیر خشک خندان ممتاز در فروشگاه انجیران)
در این نمونه محصول اندازه دانهها ۲۰ تا ۲۴ میلیمتر و رنگ آنها زرد و سفید میباشد.
انجیر خشک درجه AA
اندازه دانهها حدود ۲۲ میلیمتر و رنگ محصول معمولا زرد و سفید میباشد. برخی دانهها نیز خندان (دهان باز) میباشند.
انجیر خشک درجه A
اندازه دانهها در این دسته حدود ۲۰ میلیمتر بوده و رنگ آنها روشن میباشد.
انجیر خشک درجه AB
دانهبندی انجیر خشک تنوع بیشتری دارد اما معمولا در حدود ۱۸ میلیمتر میباشند.
انجیر خشک درجه B
اندازه دانهها از ۱۴ تا ۲۰ میلیمتر متفاوت است. درصد انجیر تیرهرنگ در این نوع از انواع قبلی بیشتر است.
بر این اساس، انواع انجیر خشک موجود را میتوان در دستههای زیر نام برد:
انجیر خشک درجه AAA یا سوپر
این نمونه محصول معادل انجیر خشک پرک ذکر شده قبلی میباشد. در این دسته، تمامی دانهها خندان (شکفته یا دهانباز)، اندازه آنها بزرگتر از ۲۴ میلیمتر و رنگ آنها نیز زرد و سفید میباشد.
انجیر خشک صد یک (۱۰۱) شیرازی (معادل انجیر خشک خندان ممتاز در فروشگاه انجیران)
در این نمونه محصول اندازه دانهها ۲۰ تا ۲۴ میلیمتر و رنگ آنها زرد و سفید میباشد.
انجیر خشک درجه AA
اندازه دانهها حدود ۲۲ میلیمتر و رنگ محصول معمولا زرد و سفید میباشد. برخی دانهها نیز خندان (دهان باز) میباشند.
انجیر خشک درجه A
اندازه دانهها در این دسته حدود ۲۰ میلیمتر بوده و رنگ آنها روشن میباشد.
انجیر خشک درجه AB
دانهبندی انجیر خشک تنوع بیشتری دارد اما معمولا در حدود ۱۸ میلیمتر میباشند.
انجیر خشک درجه B
اندازه دانهها از ۱۴ تا ۲۰ میلیمتر متفاوت است. درصد انجیر تیرهرنگ در این نوع از انواع قبلی بیشتر است.
۷:۱۵