بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
تجربه من از#عرایسخیییییلی خوشمزه و خوش خوراک همسرمم ک اصلا از غذاهای جدید استقبال نمیکنه واقعا خوشش اومد و فوق العاده راحته چون مواد که خورد میکنی رو گوشت حتی نیاز به تفت دادنم دیگ نداره فقط باید بریزی لای نون بزاری تو فر و سیر کننده هم بود خیلی فقط من چون ادویه عربی نداشتم تقریبا از همه ادویه های خونه ریختم چون ادویه عربی شامل همش میشد دوم اینکه اگر نون پیتا رو از وسط نصف کنیم و مواد بریزیم لاش بهتره نسبت ب گرد کامل و بعد اینکه چون یک قاشق روغن زیتون هم داره تو موادشب نظرم کره رو یا کف سینی فر بزنید یا به سطح نون که خیلی چرب و چیلی هم نشه من اولش المنت بالا رو هم روشن کردم ک سطح نون یکم خشک شد ب نظرم نباید روشن بشه اصلا تا آخر پخت و در نهایت اگر ده دقیقه تو فر گرم بمونه از داغی بیفته و یکم نونش نرم بشه بهتره
۳:۱۳
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
۳:۱۳
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
#عرایس_لبنانی
۳:۱۳
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
۳:۱۳
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
@mojezeyechashniسلام دوستان امروز براتون آموزش نان پیتا رو میذارم که درست کردنش واقعا لذت بخشه و توی این روزای خونه نشینی هم سرتونو گرم میکنه هم نون خوشمزه و عالی خونگی خواهید داشت به قول دوستم سالومه همه این روزها در خانه نان میپزند شما چطور؟

#نان_پیتا_معجزه_چاشنی
مواد لازم:آرد ۵۰۰ گرمخمیرمایه یک قاشق چایخوریشیر خشک قنادی یک قاشق چای خوری(دلخواه)نمک یک قاشق چای خوریروغن مایع یک قاشق سوپخوریآب ولرم ۲۵۰ تا ۲۷۰ گرم@mojezeyechashniطرز تهیه:برای تهیه نان پیتا از هر مدل آردی که دارید میشه استفاده کرد ( آرد شیرینی پزی، آرد نانوایی، آرد سبوس دار، آرد گندم کامل) فقط نوع بافت نون ها نسبت به نوع آرد متفاوت میشه، من از آرد نول یا همون شیرینی پزی استفاده کردم یا مثلا میتونید ۴۰۰ گرم آرد نول با ۱۰۰گرم آرد سبوس دار استفاده کنید.آرد رو الک کنید و کنار بذارید.آب مورد استفاده در این دستور دماش خیلی مهمه و حتما باید ولرم باشه اگر دماسنج مایعات دارید دمای ۳۰ درجه مناسبه یعنی گرم باشه ولی دست رو اصلا نسوزونه!@mojezeyechashniدر این دستور شیرخشک قید شده که میتونید حذفش کنید چون اکثر دستورا شیرخشک ندارن ولی شیرخشک نون رو لطیف تر و مغذی میکنه، این دستور شکر نداره ولی میتونید اندازه یک قاشق سوپ خوری بهش شکر بزنید. توی طعم نان تاثیری نداره.خمیر این نان خیلی شبیه نان لبنانیه ولی تفاوتش در نوع استراحت خمیر در مراحل کاره که متفاوتش میکنه، برای درست کردن خمیر نان پیتا ابتدا خمیرمایه فوری، نیمی از آرد، و یک پیمانه آب رو داخل کاسه بریزید و با هم زن دستی هم بزنید تا یکدست بشن، روی کاسه دستمال تمیزی بذارید و بیست دقیقه زمان بدید تا خمیرمایه فعال بشه@mojezeyechashni اگر شکر استفاده می کنید همراه خمیرمایه اضافه کنید. بعد از بیست دقیقه میبینید که حباب هایی روی خمیر ایجاد شده حالا آرد، نمک، شیرخشک و روغن زیتون را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا خمیر جمع شود اگر لازم بود باقی ماند آب را کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود. پنج تا هشت دقیقه خمیر را ورز دهید تا یکدست و براق شود.در کاسه ای یک قاشق روغن زیتون بریزید و خمیر آماده را در کاسه چرب بگذارید روی کاسه سلفون بکشید و چهل دقیقه زمان دهید تا حجم خمیر دو برابر شود، دقت کنید این زمان تقریبی است و بستگی به دمای محیط شما دارد. @mojezeyechashniحجم خمیر که دو برابر شد آن را روی میز کار منتقل کرده و به شکل استوانه درآورید سپس به ده تا دوازده قسمت تقسیم کنید، من چونه های هشتاد گرمی رو پیشنهاد میکنم.هر قسمت را چونه کنید و روی میزکار چرب شده بچینید و روی چونه ها را با کیسه فریزر چرب شده بپوشانید و یک ربع دیگر استراحت دهید. هر چونه را روی سطح آرد پاشی شده با کمک وردنه باز کنید تا به قطر تقریبی بیست سانت برسد، ضخامت خمیر حدود دو میلی متر باشد، خمیرهای باز شده را روی کاغذ روغنی بگذارید و روی آن ها دستمال پارچه ای مرطوب آشپزخانه بگذارید و نیم ساعت دیگر استراحت دهید تا کمی حجم بگیرند. @mojezeyechashniتابه ای را روی حرارت بگذارید جنس تابه مهم نیست ولی حتما کف تابه ضخامت داشته باشه و کفه سنگین باشه و کاملا داغ شده باشه، من از یک ربع قبل از پایان استراحت خمیرها زیر تابه را روشن میکنم، حرارت متوسط رو به بالا باشد. استراحت پایانی که تمام شد به ترتیب از اولین چونه ای که باز کرده اید شروع کنید و در تابه داغ بیاندازید از سمتی داخل تابه بیاندازید که روی کاغذ روغنی بود، دقت کنید خمیر را پاره نکنید چون دیگر پف نخواهد کرد! خمیر را در تابه بیاندازید و صبر کنید حباب بزند بعد سریع خمیر رو برگردونید حدود شش ثانیه صبر کنید بعد مجددا برش گردونید فقط با دقت انجام بدید که خمیر آسیب نبینه و سوراخی روش ایجاد نشه، خمیر شروع میکنه پف کردن با فشار خیلی کمی به خمیر کمکش کنید راحت تر پف کنه( فیلمش رو حتما ببینید) @mojezeyechashniدو سه بار خمیر رو برگردونید که در حیف پف کردن کمی هم رنگ بگیره و برشته بشه باید عین یه توپ گرد بشه تا بعد حالت دو لایه خودشو پیدا کنه، بعد از پف کردن و کمی برشته شدن نان پیتا را داخل پارچه تمیزی بپیچید، پف خمیر میخوابه ولی اگر نون رو از وسط دو قسمت کنید مثل جیب باید باز بشه و فضای خالی داشته باشه که برای ساندویج درست کردن عالیه بقیه خمیرها رو هم به همین ترتیب بپزید و در پارچه بپیچید. از این نان برای درست کردن انواع ساندویچ میتوانید استفاده کنید.
هر یک پیمانه استاندارد ۲۴۰ میلی لیتر گنجایش داره که با لیوان دسته دار فرانسوی تقریبا یکسانه، هر یک پیمانه آرد ۱۲۸_ ۱۳۰ گرم و هر پیمانه آب ۲۴۰ گرم است برای اندازه گیری آرد با پیمانه ابتدا با قاشق پیمانه را با آرد پر کنید سپس با پشت کارد روی لبه پیمانه بکشید تا اضافی آرد بریزد هیچ وقت پیمانه رو داخل ظرف آرد نکنید.@mojezeyechashni
#نان_پیتا_معجزه_چاشنی
مواد لازم:آرد ۵۰۰ گرمخمیرمایه یک قاشق چایخوریشیر خشک قنادی یک قاشق چای خوری(دلخواه)نمک یک قاشق چای خوریروغن مایع یک قاشق سوپخوریآب ولرم ۲۵۰ تا ۲۷۰ گرم@mojezeyechashniطرز تهیه:برای تهیه نان پیتا از هر مدل آردی که دارید میشه استفاده کرد ( آرد شیرینی پزی، آرد نانوایی، آرد سبوس دار، آرد گندم کامل) فقط نوع بافت نون ها نسبت به نوع آرد متفاوت میشه، من از آرد نول یا همون شیرینی پزی استفاده کردم یا مثلا میتونید ۴۰۰ گرم آرد نول با ۱۰۰گرم آرد سبوس دار استفاده کنید.آرد رو الک کنید و کنار بذارید.آب مورد استفاده در این دستور دماش خیلی مهمه و حتما باید ولرم باشه اگر دماسنج مایعات دارید دمای ۳۰ درجه مناسبه یعنی گرم باشه ولی دست رو اصلا نسوزونه!@mojezeyechashniدر این دستور شیرخشک قید شده که میتونید حذفش کنید چون اکثر دستورا شیرخشک ندارن ولی شیرخشک نون رو لطیف تر و مغذی میکنه، این دستور شکر نداره ولی میتونید اندازه یک قاشق سوپ خوری بهش شکر بزنید. توی طعم نان تاثیری نداره.خمیر این نان خیلی شبیه نان لبنانیه ولی تفاوتش در نوع استراحت خمیر در مراحل کاره که متفاوتش میکنه، برای درست کردن خمیر نان پیتا ابتدا خمیرمایه فوری، نیمی از آرد، و یک پیمانه آب رو داخل کاسه بریزید و با هم زن دستی هم بزنید تا یکدست بشن، روی کاسه دستمال تمیزی بذارید و بیست دقیقه زمان بدید تا خمیرمایه فعال بشه@mojezeyechashni اگر شکر استفاده می کنید همراه خمیرمایه اضافه کنید. بعد از بیست دقیقه میبینید که حباب هایی روی خمیر ایجاد شده حالا آرد، نمک، شیرخشک و روغن زیتون را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا خمیر جمع شود اگر لازم بود باقی ماند آب را کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود. پنج تا هشت دقیقه خمیر را ورز دهید تا یکدست و براق شود.در کاسه ای یک قاشق روغن زیتون بریزید و خمیر آماده را در کاسه چرب بگذارید روی کاسه سلفون بکشید و چهل دقیقه زمان دهید تا حجم خمیر دو برابر شود، دقت کنید این زمان تقریبی است و بستگی به دمای محیط شما دارد. @mojezeyechashniحجم خمیر که دو برابر شد آن را روی میز کار منتقل کرده و به شکل استوانه درآورید سپس به ده تا دوازده قسمت تقسیم کنید، من چونه های هشتاد گرمی رو پیشنهاد میکنم.هر قسمت را چونه کنید و روی میزکار چرب شده بچینید و روی چونه ها را با کیسه فریزر چرب شده بپوشانید و یک ربع دیگر استراحت دهید. هر چونه را روی سطح آرد پاشی شده با کمک وردنه باز کنید تا به قطر تقریبی بیست سانت برسد، ضخامت خمیر حدود دو میلی متر باشد، خمیرهای باز شده را روی کاغذ روغنی بگذارید و روی آن ها دستمال پارچه ای مرطوب آشپزخانه بگذارید و نیم ساعت دیگر استراحت دهید تا کمی حجم بگیرند. @mojezeyechashniتابه ای را روی حرارت بگذارید جنس تابه مهم نیست ولی حتما کف تابه ضخامت داشته باشه و کفه سنگین باشه و کاملا داغ شده باشه، من از یک ربع قبل از پایان استراحت خمیرها زیر تابه را روشن میکنم، حرارت متوسط رو به بالا باشد. استراحت پایانی که تمام شد به ترتیب از اولین چونه ای که باز کرده اید شروع کنید و در تابه داغ بیاندازید از سمتی داخل تابه بیاندازید که روی کاغذ روغنی بود، دقت کنید خمیر را پاره نکنید چون دیگر پف نخواهد کرد! خمیر را در تابه بیاندازید و صبر کنید حباب بزند بعد سریع خمیر رو برگردونید حدود شش ثانیه صبر کنید بعد مجددا برش گردونید فقط با دقت انجام بدید که خمیر آسیب نبینه و سوراخی روش ایجاد نشه، خمیر شروع میکنه پف کردن با فشار خیلی کمی به خمیر کمکش کنید راحت تر پف کنه( فیلمش رو حتما ببینید) @mojezeyechashniدو سه بار خمیر رو برگردونید که در حیف پف کردن کمی هم رنگ بگیره و برشته بشه باید عین یه توپ گرد بشه تا بعد حالت دو لایه خودشو پیدا کنه، بعد از پف کردن و کمی برشته شدن نان پیتا را داخل پارچه تمیزی بپیچید، پف خمیر میخوابه ولی اگر نون رو از وسط دو قسمت کنید مثل جیب باید باز بشه و فضای خالی داشته باشه که برای ساندویج درست کردن عالیه بقیه خمیرها رو هم به همین ترتیب بپزید و در پارچه بپیچید. از این نان برای درست کردن انواع ساندویچ میتوانید استفاده کنید.
هر یک پیمانه استاندارد ۲۴۰ میلی لیتر گنجایش داره که با لیوان دسته دار فرانسوی تقریبا یکسانه، هر یک پیمانه آرد ۱۲۸_ ۱۳۰ گرم و هر پیمانه آب ۲۴۰ گرم است برای اندازه گیری آرد با پیمانه ابتدا با قاشق پیمانه را با آرد پر کنید سپس با پشت کارد روی لبه پیمانه بکشید تا اضافی آرد بریزد هیچ وقت پیمانه رو داخل ظرف آرد نکنید.@mojezeyechashni
۳:۱۳
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
۳:۱۳
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
۳:۱۳
#مرغ_شکم_پر
۱- سبزی معطر. پیاز داغ. یکم سیر. گردو. زرشک. رب انار. الو. قیصی۲-پیاز داغ خلالی زیاد که کاراملی بشه. الو. قیصی. هویج خلالی ریز سرخ شده. گردو. رب انار. یکم شکر یا کشمش۳. سبزیجات مثل سیب زمینی گوجه فلفل هویج
- مرغ رو میشورید تمیز ومیزارید آبش کمی بره.پیازو سیروخرد می کنید خلالی بافلفل دلمه ای ونمک وفلفل وپاپریکا وپودرسیروزردچوبه وکمی آب لیمو ونمک فراوون وزعفرون دم کرده وروغن مایع.مرغ رو باهاش آغشته می کنید خیلی خوب وموادپیازوسیرش وفلفل دلمه شو میریزید داخل شکمش ومیزارید داخل یخچال که چندساعت مزه داربشه.(من اصولا سه چهارتامرغ میگیرم اماده می کنم میزارم فریزر که اگر هوس کردیم یامهمون بخوره بهم اماده داشته باشم)بعد که خوب مزه دارشد اون مواد داخل شکمش رو درمیاریم.ازون ور داخل ماهیتابه پیاز داغ خلالی فراوون میگیریم بهش هویج رنده اضافه می کنیم.تفت که خورد داخلش گردوخوردشده میریزیم ودرنهایت بهش یک قاشق رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم وتفت میدیم.نمک وادویه هم میزنیم بهش وزیرشو خاموش می کنیم.یه تفت کوچیک کفایت می کنه چون مواد داخل فر میپزه.میریزیمشون داخل شکم مرغ وبا خلال دندون شکم مرغو میبندیمداخل سینی فر که چرب کردیم هویچ خلالی درشت خردشده باسیب زمینی خلالی خردشده درشت رومیریزیم برای دورچین مرغ خیلی عالی وخوشمزه میشه ومرغ هارو هم میزاریم کنارش روش فویل میکشیم ومیزاریم توفر حدود یک ساعت بادمای۱۸۰بعدم میاریمش بیرون وروی مرغ هارو رومال کره زعفرون میکشیم وحدودنیم ساعت دیگه باهمون فویل میزاریمش داخل فر وبعدم فویل روبرمیداریم ومیزاریم اگر آب اضافه داره کشیده بشه بعدم که گریل رو روشن می کنیم وبعدم که روش گرفت سروش می کنیم
۱- سبزی معطر. پیاز داغ. یکم سیر. گردو. زرشک. رب انار. الو. قیصی۲-پیاز داغ خلالی زیاد که کاراملی بشه. الو. قیصی. هویج خلالی ریز سرخ شده. گردو. رب انار. یکم شکر یا کشمش۳. سبزیجات مثل سیب زمینی گوجه فلفل هویج
- مرغ رو میشورید تمیز ومیزارید آبش کمی بره.پیازو سیروخرد می کنید خلالی بافلفل دلمه ای ونمک وفلفل وپاپریکا وپودرسیروزردچوبه وکمی آب لیمو ونمک فراوون وزعفرون دم کرده وروغن مایع.مرغ رو باهاش آغشته می کنید خیلی خوب وموادپیازوسیرش وفلفل دلمه شو میریزید داخل شکمش ومیزارید داخل یخچال که چندساعت مزه داربشه.(من اصولا سه چهارتامرغ میگیرم اماده می کنم میزارم فریزر که اگر هوس کردیم یامهمون بخوره بهم اماده داشته باشم)بعد که خوب مزه دارشد اون مواد داخل شکمش رو درمیاریم.ازون ور داخل ماهیتابه پیاز داغ خلالی فراوون میگیریم بهش هویج رنده اضافه می کنیم.تفت که خورد داخلش گردوخوردشده میریزیم ودرنهایت بهش یک قاشق رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم وتفت میدیم.نمک وادویه هم میزنیم بهش وزیرشو خاموش می کنیم.یه تفت کوچیک کفایت می کنه چون مواد داخل فر میپزه.میریزیمشون داخل شکم مرغ وبا خلال دندون شکم مرغو میبندیمداخل سینی فر که چرب کردیم هویچ خلالی درشت خردشده باسیب زمینی خلالی خردشده درشت رومیریزیم برای دورچین مرغ خیلی عالی وخوشمزه میشه ومرغ هارو هم میزاریم کنارش روش فویل میکشیم ومیزاریم توفر حدود یک ساعت بادمای۱۸۰بعدم میاریمش بیرون وروی مرغ هارو رومال کره زعفرون میکشیم وحدودنیم ساعت دیگه باهمون فویل میزاریمش داخل فر وبعدم فویل روبرمیداریم ومیزاریم اگر آب اضافه داره کشیده بشه بعدم که گریل رو روشن می کنیم وبعدم که روش گرفت سروش می کنیم
۱۹:۵۰
مرغ خان پسندغذای تندی هست اما میتونید فلفل تند نزنید
برای دونفر:بادمجان دلمه ای دوتا(سایز متوسط)فیله مرغ مکعبی حدود پانزده تاگوجه چهارتا متوسطفلفل سبز تند میزان دلخواهشیر یه قوطی کوچک(۲۰۰سی سی)یک قاشق غذاخوری سر خالی آردکرهسیرادویه: آویشن و فلفل و نمک
۱-بادمجان را کبابی میکنید و بعد از پوست کندن داخل مخلوط کن میریزین۲-با شیر و آرد و فلفل نمک و کره سس بشامل درست میکنید و بادمجان رو بهش اضافه میکنید
۳-گوجه و فلفل رو در مخلوط کن میکس میکنید۴-مرغ را با کره و سیر تفت میدین و و سس گوجه و فلفل رو میریزید روش با پودر آویشن میذارین مرغ بپزه و آبش کشیده بشه
۵-بعد اول مواد بیندی(ترکیب بادمجان و بشامل) رو در ظرف میکشید و مرغ و سس را روش میریزید با نان سرو میشه#مرغ_خان_پسند
۱-بادمجان را کبابی میکنید و بعد از پوست کندن داخل مخلوط کن میریزین۲-با شیر و آرد و فلفل نمک و کره سس بشامل درست میکنید و بادمجان رو بهش اضافه میکنید
۳-گوجه و فلفل رو در مخلوط کن میکس میکنید۴-مرغ را با کره و سیر تفت میدین و و سس گوجه و فلفل رو میریزید روش با پودر آویشن میذارین مرغ بپزه و آبش کشیده بشه
۵-بعد اول مواد بیندی(ترکیب بادمجان و بشامل) رو در ظرف میکشید و مرغ و سس را روش میریزید با نان سرو میشه#مرغ_خان_پسند
۷:۰۵
#دلمهگوشت چرخ کرده تفت دادم با پیاز و ادویه برنج آبکش شده و لمه و زرشک تفت داده شده رو بعلاوه سبزی معطر خشک مثل ریحون و مرزه و توخون و یکم شوید ریختم قاطی که شد که فلفل ها ریختممواد سس اش هم پیاز تفت دادم رب و نعنا خشک و کمی آبغوره و نمک و من الو هم ریختم و گذاشتم پخت.
جوجه ها هم از صبح تو سس مایونز و روغن و پیاز و فلفل سیاه و نمک و زعفرون گذاشتم تا عصر مزه دار شد و ریختم تو تابه درشو اول گذاشتم که بپزه و بعد پخت سرخ کروم و روش کره و زعفرون دادم.
جوجه ها هم از صبح تو سس مایونز و روغن و پیاز و فلفل سیاه و نمک و زعفرون گذاشتم تا عصر مزه دار شد و ریختم تو تابه درشو اول گذاشتم که بپزه و بعد پخت سرخ کروم و روش کره و زعفرون دادم.
۲۰:۲۹
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
حلوا شیر ۲ در سرآشپز پاپیون
https://sarashpazpapion.com/recipe/84176ce51320da73b32d26c41adbc0ff
مواد لازم برای۱۰ نفرhttps://sarashpazpapion.comشیر ۳ پیمانهگلاب نصف پیمانهشکر ۱/۵ پیمانهآرد سفید یک و یک چهارم پیمانهکره ۵۰ گرمروغن مایع پخت و پز ۱/۳ پیمانهزعفران دم کرده به مقدار لازم
طرز تهیه۱- شیر و شکر و گلاب رو داخل قابلمه ای ریخته روی حرارت گذاشته هم بزنید تا شکر حل بشه و شیر به جوش بیاد ۲- به محض به جوش اومدن شیر حرارت رو خاموش کنید و زعفران دم کرده رو اضافه کنید ،شربت نیاز به جوشیدن نداره ۳- آرد رو الک کنید و داخل تابه با حرارت ملایم تفت بدید تا خامی آرد گرفته بشه ولی رنگ آرد نباید تغییر کنه من حدود ۱۵ دقیقه تفت دادم ولی مدام هم زدم و بوی خوش آرد که دراومد ولی رنگ آرد عوض نشده بود خاموش کردمسپس حتما مجدد آرد رو الک کنید ۴- آرد رو به تابه برگردونید و کره و روغن رو اضافه کنید و مجدد با هم تفت بدید آرد باید داخل روغن و کره روان باشه البته زیاد از حد شل نباشه ولی سفت هم نباشه باید حالت خامه ای طور باشه اگر سفت بود و اصلا روان نبود یعنی آبخور آردتون بالا بوده در این صورت مجاز هستید یه مقدار دیگه روغن مایع اضافه کنید تا روان بشه البته کم کم اضافه کنید و دقت کنید روغن زیادی اضافه نکنید که بعد حلوا روغن پس بده از روغن سرخ کردنی استفاده نکنید روغن پخت و پز باید استفاده بشه ۵- چند دقیقه که آرد و روغن رو تفت دادید شربت سرد شده رو کم کم اضافه کنید و تند تند هم بزنید نباید شربت رو یکباره بریزید چون گلوله میشه شربت باید مرحله به مرحله اضافه بشه اگر در انتها همه شربت رو ریختید و شل شد نگران نباشید روی حرارت ملایم هم بزنید تا حلوا جمع بشه ۶- این حلوا بسیار لطیف و نرمه و قابلیت ماسوره زنی داره وقتی حلوا جمع شد با تکان دادن تابه حلوا رو قنداق پیچ کنید۷- حلوا رو تا گرمه داخل دیس صاف کنید ولی برای ماسوره زنی اجازه بدید حلوا کاملا خنک بشه بعد داخل قیف ریخته و ماسوره بزنید
سایر نکاتاین مقدار مواد اولیه برای یک دیس متوسط حلوا کافیهمیزان آرد برابر یک پیمانه پر +یک چهارم پیمانه استمقدار شکر یک و نیم پیمانه مقدار روغن یک سوم پیمانه
وجود کره برای لطافت و طعم حلوا لازمه پس حذفش نکنید
منبع :سرآشپز پاپیونوبسایت : https://sarashpazpapion.com
https://sarashpazpapion.com/recipe/84176ce51320da73b32d26c41adbc0ff
مواد لازم برای۱۰ نفرhttps://sarashpazpapion.comشیر ۳ پیمانهگلاب نصف پیمانهشکر ۱/۵ پیمانهآرد سفید یک و یک چهارم پیمانهکره ۵۰ گرمروغن مایع پخت و پز ۱/۳ پیمانهزعفران دم کرده به مقدار لازم
طرز تهیه۱- شیر و شکر و گلاب رو داخل قابلمه ای ریخته روی حرارت گذاشته هم بزنید تا شکر حل بشه و شیر به جوش بیاد ۲- به محض به جوش اومدن شیر حرارت رو خاموش کنید و زعفران دم کرده رو اضافه کنید ،شربت نیاز به جوشیدن نداره ۳- آرد رو الک کنید و داخل تابه با حرارت ملایم تفت بدید تا خامی آرد گرفته بشه ولی رنگ آرد نباید تغییر کنه من حدود ۱۵ دقیقه تفت دادم ولی مدام هم زدم و بوی خوش آرد که دراومد ولی رنگ آرد عوض نشده بود خاموش کردمسپس حتما مجدد آرد رو الک کنید ۴- آرد رو به تابه برگردونید و کره و روغن رو اضافه کنید و مجدد با هم تفت بدید آرد باید داخل روغن و کره روان باشه البته زیاد از حد شل نباشه ولی سفت هم نباشه باید حالت خامه ای طور باشه اگر سفت بود و اصلا روان نبود یعنی آبخور آردتون بالا بوده در این صورت مجاز هستید یه مقدار دیگه روغن مایع اضافه کنید تا روان بشه البته کم کم اضافه کنید و دقت کنید روغن زیادی اضافه نکنید که بعد حلوا روغن پس بده از روغن سرخ کردنی استفاده نکنید روغن پخت و پز باید استفاده بشه ۵- چند دقیقه که آرد و روغن رو تفت دادید شربت سرد شده رو کم کم اضافه کنید و تند تند هم بزنید نباید شربت رو یکباره بریزید چون گلوله میشه شربت باید مرحله به مرحله اضافه بشه اگر در انتها همه شربت رو ریختید و شل شد نگران نباشید روی حرارت ملایم هم بزنید تا حلوا جمع بشه ۶- این حلوا بسیار لطیف و نرمه و قابلیت ماسوره زنی داره وقتی حلوا جمع شد با تکان دادن تابه حلوا رو قنداق پیچ کنید۷- حلوا رو تا گرمه داخل دیس صاف کنید ولی برای ماسوره زنی اجازه بدید حلوا کاملا خنک بشه بعد داخل قیف ریخته و ماسوره بزنید
سایر نکاتاین مقدار مواد اولیه برای یک دیس متوسط حلوا کافیهمیزان آرد برابر یک پیمانه پر +یک چهارم پیمانه استمقدار شکر یک و نیم پیمانه مقدار روغن یک سوم پیمانه
وجود کره برای لطافت و طعم حلوا لازمه پس حذفش نکنید
منبع :سرآشپز پاپیونوبسایت : https://sarashpazpapion.com
۱۲:۱۳
#روکر_موز
۱۲:۱۵
#ژله_مغزدارژله رو تو هر ظرفی که دوست داری میذاری قشنگ ببنده، بعد با قاشق یک داغ تو دلش رو خالی میکنی. مثل دلمه بادمجون. بعد این ترکیب رو میریزی داخلش
خامه عسل مغزیجات هر چی دوست داریشکلات ، کشمشموزیکم گلاب
و اون ژله ای که از دل ظرف اصلیت در آوردی، دوباره میذاری آب بشه، و دوباره میریزه روی همون ژله اولیه تا ببنده
میشه ژله مغز دار
من با ژله موز یا طالبی معمولا درست میکنم
خامه عسل مغزیجات هر چی دوست داریشکلات ، کشمشموزیکم گلاب
و اون ژله ای که از دل ظرف اصلیت در آوردی، دوباره میذاری آب بشه، و دوباره میریزه روی همون ژله اولیه تا ببنده
میشه ژله مغز دار
من با ژله موز یا طالبی معمولا درست میکنم
۱۴:۴۲
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
دستور حلوا هویج برای ۱۰۰ تا دونه کپسول کاغذی:مواد لازم : آرد قنادی ۱ پیمانه ( من یک و نیم لیوان ریختم ) هویج پخته شده و پوره شده ۱ پیمانه یا حدودا ۷ تا ۸ عدد متوسط ( من ۸ تا متوسط ریختم ) آب یک و نیم پیمانه شکر یک و نیم پیمانه کره ۳۰ گرم ( من ۴۰ گرم ) روغن مایع نصف لیوان ( یک لیوان اگر حالت چسبنده پیدا کرد و خوب گهواره نمیشد بیشتر از نصف لیوان بریزید ، من سه چهارم لیوان ریختم ) گلاب یک چهارم پیمانه هل من دو تا در شهد ریختم و بعد خارج کردم ( میتونید عرق هل یا پودر هل هم بریزید ) زعفرون به مقدار لازم
هویج رو بشورید بعد پوست بگیرید و داخل ۶ لیوان آب بزارید بپزن و نرم بشن ( اگر خوب نرم نشده بودن باز آب بریزید .) بعد از پخت داخل مخلوط کن با ۲ یا ۳ قاشق بریزید تا یکدست پوره بشه و اگر میخواید راحت ماسوره بخوره از صافی رد کنید . ( من به خاطر اینکه دخترم خواب بود نشد خوب و یکدست مخلوط کنم یه کم معلوم بود توی حلوام )
تهیه شهد : شکر . آب. دانه هل رو مخلوط کنید تا زمانی که به جوش بیاد روی حرارت متوسط بزارید . از روی حرارت برداشته زعفرون و گلاب رو اضافه کنید سمی اجازه بدید از داغی بیفته ولرم بشه و بعد دونه ها رو خارج کنید
آرد رو داخل تابه مناسب روی حرارت خیلی ملایم بزارید به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی اردها از بین بره ( ولی رنگش نباید تغییر کنه وگرنه حلوا تیره میشه ) بعد از تفت دوباره آرد رو الک کنید سپس روغن رو اضافه کنید حدود ۲ تا ۳ دقیقه تفت بدید و بعد کره اصافه کنید و باز تفت دهید سپس پوره هویج رو اضافه کنید با حرارت کم و سریع هم بزنید تا کامل مخلوط بشه و جمع بشه . بعد شهد رو در چند مرحله اضافه کنید و همش هم بزنید تا خودش رو بگیره ( یا میتونید وقتی شهد داغه یک جا و یه دفعه داخل آرد بریزید تا گلوله های هویج و آرد داخل شربت باز بشه جای نگرانی نداره با هم زدن درست میشه ) وقتی یک دست میشه و سفت میشه و مثل خامه صبحانه شد زیرش رو خاموش کنید بزارید در دمای محیط خنک بشه و سپس ماسوره بزنید
اگر هم نمیخواید ماسوره بزنید یه کم بیشتر روی حرارت تفت بدید تا همه آبش تبخیر بشه و حلوا سفت تر بشه .یه نکته در مورد حلوای من کشدار شدنش زیاد بود و حالت گهواره شدنش کم بودبه نظرم یا عدم تجربه بود یا مدل تفت دادن آردم یا مقدار روغنش که شاید کم بود
#حلوا#حلوا_هویج
هویج رو بشورید بعد پوست بگیرید و داخل ۶ لیوان آب بزارید بپزن و نرم بشن ( اگر خوب نرم نشده بودن باز آب بریزید .) بعد از پخت داخل مخلوط کن با ۲ یا ۳ قاشق بریزید تا یکدست پوره بشه و اگر میخواید راحت ماسوره بخوره از صافی رد کنید . ( من به خاطر اینکه دخترم خواب بود نشد خوب و یکدست مخلوط کنم یه کم معلوم بود توی حلوام )
تهیه شهد : شکر . آب. دانه هل رو مخلوط کنید تا زمانی که به جوش بیاد روی حرارت متوسط بزارید . از روی حرارت برداشته زعفرون و گلاب رو اضافه کنید سمی اجازه بدید از داغی بیفته ولرم بشه و بعد دونه ها رو خارج کنید
آرد رو داخل تابه مناسب روی حرارت خیلی ملایم بزارید به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی اردها از بین بره ( ولی رنگش نباید تغییر کنه وگرنه حلوا تیره میشه ) بعد از تفت دوباره آرد رو الک کنید سپس روغن رو اضافه کنید حدود ۲ تا ۳ دقیقه تفت بدید و بعد کره اصافه کنید و باز تفت دهید سپس پوره هویج رو اضافه کنید با حرارت کم و سریع هم بزنید تا کامل مخلوط بشه و جمع بشه . بعد شهد رو در چند مرحله اضافه کنید و همش هم بزنید تا خودش رو بگیره ( یا میتونید وقتی شهد داغه یک جا و یه دفعه داخل آرد بریزید تا گلوله های هویج و آرد داخل شربت باز بشه جای نگرانی نداره با هم زدن درست میشه ) وقتی یک دست میشه و سفت میشه و مثل خامه صبحانه شد زیرش رو خاموش کنید بزارید در دمای محیط خنک بشه و سپس ماسوره بزنید
اگر هم نمیخواید ماسوره بزنید یه کم بیشتر روی حرارت تفت بدید تا همه آبش تبخیر بشه و حلوا سفت تر بشه .یه نکته در مورد حلوای من کشدار شدنش زیاد بود و حالت گهواره شدنش کم بودبه نظرم یا عدم تجربه بود یا مدل تفت دادن آردم یا مقدار روغنش که شاید کم بود
#حلوا#حلوا_هویج
۷:۲۳
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
#آش_خیار #آش_بادمجان
ترکیبات هموشون در ابتدا مثل همه فقط در اش رشته، رشته داریم و در دوتای دیگه آش ها خیار و بادمجان به جای رشته .
ابتدا مقداری بلغور ( ما برای لعاب و خوشمزگی و شل نبودن آش هامون به جای ارد تفت داده بلغور گندم اضافه میکنیم ) با عدس رو با آب میپزیم وقتی عدس ها پختن و بلغور ها جا افتادن سبزی آش رو با مقداری زیاد آب ( بیشتر از حجم سبزی معمولا دو برابر ) میزاریم بپزن یه کم که جا افتاد زردچوبه و فلفل رو اضافه میکنیم و سپس پیاز داغ ریز و بعد که جا افتاد . خیار چنبر یا بادمجان رو نگینی یا مکعبی ریز خرد میکنیم و با مقدار کم روعن سرخ میکنیم ( نه اینکه برشته بشه بیشتر تفت میدیم ) و سپس قاطی آش میکنیم تا حسابی بپزن و سپس نخود و لوبیا از قبل نفخ گیری و پخته شده رو داخلش اضافه میکنیم و یه کم نعنا داغ هم میریزیم و سپس میذاریم حسابی جا بیفته و تمام و روش رو با پیاز داغ فراوان و نعنا داغ و کشک تزئین میکنیم .
اگر خیار چنبر ها رو میترسید یه حالت ریچ شده نمیدونم شما چی میگید پیدا نکنه حتما در کمی آب بزارید بپزه و بعد در کمی روغن تفت بدید اگر خیارها تخمه زیاد داره حتما جدا کنید . #آش_خیار_چنبر#آش_بادمجان #آش_رشته
ترکیبات هموشون در ابتدا مثل همه فقط در اش رشته، رشته داریم و در دوتای دیگه آش ها خیار و بادمجان به جای رشته .
ابتدا مقداری بلغور ( ما برای لعاب و خوشمزگی و شل نبودن آش هامون به جای ارد تفت داده بلغور گندم اضافه میکنیم ) با عدس رو با آب میپزیم وقتی عدس ها پختن و بلغور ها جا افتادن سبزی آش رو با مقداری زیاد آب ( بیشتر از حجم سبزی معمولا دو برابر ) میزاریم بپزن یه کم که جا افتاد زردچوبه و فلفل رو اضافه میکنیم و سپس پیاز داغ ریز و بعد که جا افتاد . خیار چنبر یا بادمجان رو نگینی یا مکعبی ریز خرد میکنیم و با مقدار کم روعن سرخ میکنیم ( نه اینکه برشته بشه بیشتر تفت میدیم ) و سپس قاطی آش میکنیم تا حسابی بپزن و سپس نخود و لوبیا از قبل نفخ گیری و پخته شده رو داخلش اضافه میکنیم و یه کم نعنا داغ هم میریزیم و سپس میذاریم حسابی جا بیفته و تمام و روش رو با پیاز داغ فراوان و نعنا داغ و کشک تزئین میکنیم .
اگر خیار چنبر ها رو میترسید یه حالت ریچ شده نمیدونم شما چی میگید پیدا نکنه حتما در کمی آب بزارید بپزه و بعد در کمی روغن تفت بدید اگر خیارها تخمه زیاد داره حتما جدا کنید . #آش_خیار_چنبر#آش_بادمجان #آش_رشته
۷:۲۵
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
پیاز خرد شده و سیر خرد شده سرخ کردمفلفل و زردچوبه اضافه کردمیه کم رب ریختم و سرخ کردمسبزی آماده رو اضافه کردم و تفت دادمبعدم تمرهندیای که تو آب حل کردم و از صافی رد کردم اضافه کردمسیب زمینی نگینی رو هم اضافه کردممیگو رو هم تو همین مرحله ریختم و یه مقدار آب و گذاشتم بجوشه و بعد زیرشو کم کردم تا جا بیفتهآخرش هم یه کوچولو نمک ریختم ولی نریزی هم خیلی مهم نیست چون تمرهندی خودش شوری و ترشی توأمان دارهغذای من در عرض حدودا یک ساعت و نیم آماده شد
چون دیر دست به کار شده بودم و عجله داشتمهرچند خوب جا افتاده بود و اوکی بود کاملاولی خب یه کم بیشتر رو گاز بمونه بهتر جا میفته
#قلیه_میگو
#قلیه_میگو
۱۹:۵۶
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
#نات_بار_کنجدی
برنج پف کرده و کنجد رو (بو داده ترجیحا) مخلوط کنید میتونید مغزیجات خرد شده دیگه هم اضافه کنید بهش ولی ساده اش میشه همینا ،اگر میخواید خیلی مقوی باشه یک قاشق ارده بهش اضافه کنید و قشنگ با دست ورز بدین اینارو با هم (میتونید اصلا نزنید ارده ولی اگر بزنید هم ب انسجامش کمک میکنه هم مقوی تره) ،حالا یکی از این سه مورد(1عسل،2شیره یعنی هر شیره ای حالا انگور خرما انجیر و...،3شهدی ک از ترکیب شکرو آب و وانیل گذاشتید جوش اومده و ب قوام رسیده )ک در دسترس دارید و بیشتر باب طبعتون هست رو کم کم ب این ترکیب اضافه کنید و هی ورز بدین تا جایی ک نه خیلی شیرین بشه ولی منسجم بشه و بچسبه ب هم ،حالا روی سینی که زیرش یا یه کوچولو چرب شده باشه یا سلفون بگذارید و یا پودر نارگیل بپاشید پهنش کنید قشنگ و بذارید یخچال یه نیم ساعتی بمونه ،خودشو بگیره ،بعد بیارید بیرون برش بزنید و دور هر تکه سلفون یا کاغذ روغنی بپیچید ک ب مرور خشک نشه ،*نکته ای ک هست :میتونید بجای ارده از هر کره ای که برای مغز ها باشه استفاده کنید مثلا کره بادام زمینی،کره پسته و غیره *نکته بعدی:اگر میخواید ترکیبتون نرم باشه خیلی یکی از گزینه هایی ک قراره باهم ترکیب کنید ب سلیقه خودتون رو ب حالت گرم بریزید و ترکیب کنید این باعث میشه نرم تر بشن باز. بجای برنج پف کرده میشه افرادی ک رژیم دارن میتونن از جو دو سر پرک استفاده کنن و باید جو دو سر رو یه کوچولو تفت بدین.
برنج پف کرده و کنجد رو (بو داده ترجیحا) مخلوط کنید میتونید مغزیجات خرد شده دیگه هم اضافه کنید بهش ولی ساده اش میشه همینا ،اگر میخواید خیلی مقوی باشه یک قاشق ارده بهش اضافه کنید و قشنگ با دست ورز بدین اینارو با هم (میتونید اصلا نزنید ارده ولی اگر بزنید هم ب انسجامش کمک میکنه هم مقوی تره) ،حالا یکی از این سه مورد(1عسل،2شیره یعنی هر شیره ای حالا انگور خرما انجیر و...،3شهدی ک از ترکیب شکرو آب و وانیل گذاشتید جوش اومده و ب قوام رسیده )ک در دسترس دارید و بیشتر باب طبعتون هست رو کم کم ب این ترکیب اضافه کنید و هی ورز بدین تا جایی ک نه خیلی شیرین بشه ولی منسجم بشه و بچسبه ب هم ،حالا روی سینی که زیرش یا یه کوچولو چرب شده باشه یا سلفون بگذارید و یا پودر نارگیل بپاشید پهنش کنید قشنگ و بذارید یخچال یه نیم ساعتی بمونه ،خودشو بگیره ،بعد بیارید بیرون برش بزنید و دور هر تکه سلفون یا کاغذ روغنی بپیچید ک ب مرور خشک نشه ،*نکته ای ک هست :میتونید بجای ارده از هر کره ای که برای مغز ها باشه استفاده کنید مثلا کره بادام زمینی،کره پسته و غیره *نکته بعدی:اگر میخواید ترکیبتون نرم باشه خیلی یکی از گزینه هایی ک قراره باهم ترکیب کنید ب سلیقه خودتون رو ب حالت گرم بریزید و ترکیب کنید این باعث میشه نرم تر بشن باز. بجای برنج پف کرده میشه افرادی ک رژیم دارن میتونن از جو دو سر پرک استفاده کنن و باید جو دو سر رو یه کوچولو تفت بدین.
۲۱:۵۴
#سوپ_شیر#سوپ_شیر_و_پیازچهمرغ رو با ادویه ( اویشن و پودرسیر و کره و عصاره مرغ و ..) بپزپیاز داغ جدا گونه درست کنتو ی قابلمه جوپرک رو با ی مقدار اب بذار بپزه نیم پز که شد بهش هویج رنده ریز پیازچه خیلی زیاد خرد شده رو اضافه کن بعد بهش شیر اضافه کن دیگه بذار بپزه مرغ رو تو میکسر ریز ریز کن و ویاز داغ هم همینطور بریز تو میکسر ریز ریز کن بهش اضافه کن و بعد در اخر قارچ نگینی خرد شده و اب مرغت ک باقی مونده بودبعد که پخت خامه بهش بزن خیلی اسون و خیلی خوشمزه هست
۵:۰۲
#سوپ_شیر۸ قاشق آرد ۵۰ گرم کره یا ۲۵گرم و یکم روغنیه لیتر شیر یه بسته خامه صورتیدو تا عصاره مرغدو لیوان آب مرغدو لیوان هم آبجوش فلفل سیاه یکم
اول آرد رو یکم تفت میدین در حدی که از خامی در بیاد (اگه دوست دارین سوپ تیره بشه میشه یکم بیشتر تفت داد ولی مراقب باشید نسوزه) بعد کره یا روغن رو اضافه میکنیم و یه دست میکنیم آرد و کره رو بعد شیر و آبجوش و عصاره مرغ و آب مرغ رو اضافه میکنیم و هم میزنیم معمولا گوله میشه (من با گوشکوب برقی میزنم زود باز میشه که اتفاقا تو غلظت سوم در آخر تاثیر داره چون آرد رو باز باز میکنه و باعث حجیم شدن آرد میشه) بعد قارچ رو اضافه میکنم و میزارم قشنگ یک ساعت رو شعله کم جا بیوفته وسطش بهش سر میزنم که ته نگیره و تمام در آخر اگه دوست داشتین خامه رو هم با کمی آب سوپ مخلوط کنید بعد به سوپ اضافه کنیم که خامه قشنگ باز بشه آخر هم فلفل سیاه رو اضافه کنید و بعد بریزید تو ظرف و نوشجان
اول آرد رو یکم تفت میدین در حدی که از خامی در بیاد (اگه دوست دارین سوپ تیره بشه میشه یکم بیشتر تفت داد ولی مراقب باشید نسوزه) بعد کره یا روغن رو اضافه میکنیم و یه دست میکنیم آرد و کره رو بعد شیر و آبجوش و عصاره مرغ و آب مرغ رو اضافه میکنیم و هم میزنیم معمولا گوله میشه (من با گوشکوب برقی میزنم زود باز میشه که اتفاقا تو غلظت سوم در آخر تاثیر داره چون آرد رو باز باز میکنه و باعث حجیم شدن آرد میشه) بعد قارچ رو اضافه میکنم و میزارم قشنگ یک ساعت رو شعله کم جا بیوفته وسطش بهش سر میزنم که ته نگیره و تمام در آخر اگه دوست داشتین خامه رو هم با کمی آب سوپ مخلوط کنید بعد به سوپ اضافه کنیم که خامه قشنگ باز بشه آخر هم فلفل سیاه رو اضافه کنید و بعد بریزید تو ظرف و نوشجان
۵:۰۳
بازارسال شده از گروه آشپزی و شیرینی پزی🍛🎂
#کیک_سیب_و_دارچین
آرد ۲ پیمانهتخم مرغ ۳ عددشکر ۱ پیمانهشیر ½ پیمانهروغن مایع ½ پیمانهبکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوریوانیل نوک قاشق چایخوری
دستور:تخم مرغ و وانیل و شکر رو خوب هم با همزن میزنیم تا کرم رنگ و غلیظ بشه
بعد شیر و روغن رو اضافه میکنیم و با همزن مخلوط میکنیم
آرد و بکینگ پودر رو الک میکنیم و آروم آروم به مواد اضافه میکنیم.
سس سیب دارچین: سیب ۳ عدددارچین ۲ قاشق چای خوریشکر ۲ قاشق غذا خوریکره ۲۵ گرم
دو عدد سیب رو نگینی درشت خورد میکنیم و همراه با شکر و کره و دارچین داخل یه ماهیتابه تفت میدیم و یه سس دارچینی به دست میاد.
نصف مواد رو میریزیم داخل قالبمون که از قبل چرب شدهسس سیب دارچین رو میریزیمو باقی مواد کیک رو میریزیم روشون.
در انتها هم چندتا حلقه سیب رو که با دارچین مخلوط کردیم میچینیم روش و میذاریم داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه
اگر آخر کار دیدید روش یکم خام مونده گریل هم روشن کنید که روش طلایی بشه و تمام
آرد ۲ پیمانهتخم مرغ ۳ عددشکر ۱ پیمانهشیر ½ پیمانهروغن مایع ½ پیمانهبکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوریوانیل نوک قاشق چایخوری
دستور:تخم مرغ و وانیل و شکر رو خوب هم با همزن میزنیم تا کرم رنگ و غلیظ بشه
بعد شیر و روغن رو اضافه میکنیم و با همزن مخلوط میکنیم
آرد و بکینگ پودر رو الک میکنیم و آروم آروم به مواد اضافه میکنیم.
سس سیب دارچین: سیب ۳ عدددارچین ۲ قاشق چای خوریشکر ۲ قاشق غذا خوریکره ۲۵ گرم
دو عدد سیب رو نگینی درشت خورد میکنیم و همراه با شکر و کره و دارچین داخل یه ماهیتابه تفت میدیم و یه سس دارچینی به دست میاد.
نصف مواد رو میریزیم داخل قالبمون که از قبل چرب شدهسس سیب دارچین رو میریزیمو باقی مواد کیک رو میریزیم روشون.
در انتها هم چندتا حلقه سیب رو که با دارچین مخلوط کردیم میچینیم روش و میذاریم داخل فر ۱۸۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه
اگر آخر کار دیدید روش یکم خام مونده گریل هم روشن کنید که روش طلایی بشه و تمام
۲۰:۰۱