م

مراقب سلامت

۲۷عضو

۲۹ فروردین ۱۳۹۹

thumnail

۱۰:۳۲

thumnail

۱۰:۳۲

thumnail

۲۱:۱۶

thumnail
گیف
۰۰:۱۴

۲۱:۴۹

thumnail

۲۱:۵۳

thumnail

۲۲:۰۳

۳۰ فروردین ۱۳۹۹

thumnail

۷:۵۲

در حال حاضر نمایش این پیام پشتیبانی نمی‌شود.

۳۱ فروردین ۱۳۹۹

خوراکی های ضد آلزایمر !undefined
undefinedویتامین A. و بتا کاروتن نیز ریز مغذی‌های کلیدی در پیشگیری از آلزایمر می‌باشند به طوری که مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین A. و بتاکاروتن منجر به کاهش تولید اولیگومر‌های آمیلوئید بتا می‌گردد

+ محققان متوجه شده‌اند که سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کلم بروکلی سرعت از دست دهی حافظه و قدرت تفکر را کاهش می‌دهند

۹:۱۹

بهداشت چشم
بينايي يكي از مهمترين حس‌هاي ويژه است، نه تنها به اين علت كه در ارتباط با محيط خارج از بدن نقش مهمي دارد، بلكه بيشتر از اين رو كه اختلال ديد سبب كاهش يادگيري نيز مي‌شود. فرد با حس بينايي از خود محافظت نموده، تعادل خود را حفظ كرده، قدرت خلاقيت پيدا نموده و بالاخره از ديدن محيط اطراف لذت مي‌برد.
داشتن بينايي نعمت بسيار بزرگي است و اگر انتظار داريم كه چشمانمان براي تمام مدت عمر به ما خدمت كنند بايستي نهايت دقت را در مراقبت از آنها به عمل آوريم

۹:۲۶



برخي نكات بهداشتي جهت مراقبت از چشم ها:
- همواره از مواد غذايي متناسب و حاوي ويتامين‌هاي مختلف به ويژه ويتامين A استفاده نماييد.
- ويتامين A در منابع گياهي به صورت پيش ويتامين (انواع كاروتن‌ها به ويژه بتاكاروتن) و در منابع حيواني به شكل رتينول فعال يافت مي‌شود.
- بهترين منابع حيواني ويتامين A جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، شير پرچربي، كره، روغن كبد ماهي و ماهي‌هاي كوچك با جگر (كيلكا) مي‌باشد.
- بهترين منابع گياهي ويتامين A سبزي‌هاي با برگ سبز تيره مانند: اسفناج، كاهو، سبزي‌هاي زرد مثل هويج و كدو حلوايي، ميوه‌هاي زرد و نارنجي مثل: زردآلو، قيسي، خرمالو، نارنگي و طالبي، موز، خربزه وانواع مركبات مي‌باشد.
- خواب و استراحت كافي داشته باشيد.
- چشم‌ها را از تاثير اشعه ماوراء بنفش با استفاده از عينك‌هاي مرغوب محافظت نمائيد.
- از چشم خود در نور كافي استفاده كنيد. نور كم يا خيره كننده باعث مي‌شود كه چشم با دشواري بيشتري كار كرده و در نتيجه فشار بيشتري به آن وارد شود. در اين حالت چشم زودتر و بيشتر خسته مي‌شود.
نور خوب نوري است كه داراي روشنايي كافي بوده، خيره كننده نباشد و بطور يكسان پخش شده باشد.
- هنگام مطالعه از نور كافي استفاده كنيد. كساني كه در رختخواب به حالت نيمه نشسته و يا خوابيده در حاليكه كتاب را مقابل چشم گرفته‌اند مطالعه مي‌كنند، مي‌بايست نور لازم جهت مطالعه را طوري تنظيم نمايند كه نور از بالاي تخت ويا از چراغ كنار تخت كه كمي عقب‌تر از آن قرار گرفته است به كتاب بتابد. هيچگاه نور نبايد بطور مستقيم و از روبرو به چشم بتابد.
- پس از مطالعه مداوم براي مدت بيش از يك ساعت و نيم براي مدتي چشمان خودرا بسته و يا به ديوار سفيد و اشياء دور نگاه كنيد و يا چشمان خودرا براي مدت كوتاهي به فعاليت ديگري مشغول نمائيد، تا خستگي آن رفع گردد. اين توصيه براي رانندگان اتومبيل نيز صادق است. لذا پس از يك ساعت و نيم رانندگي مي‌بايست اتومبيل را نگهداشته و براي مدت كوتاهي به چشم‌ها استراحت داد.
- از آنجائي كه چشم‌ها به آساني آلوده مي‌گردند مي‌بايست اطراف چشم و پلك‌ها رابه دفعات شسته و با حوله نرم خشك نمود. همچنين اگر هر گونه جسم خارجي وارد چشم يا داخل پلك گردد مي‌بايست با گوشه يك دستمال تميز و با احتياط فراوان آنرا بيرون آورد. در اين حالت از ماليدن چشم خودداري نمائيد.
- چشم طبيعي و سالم احتياج به درمان ندارد لذا از بكار بردن هر گونه دارو و يا محلول‌هاي شستشوي چشم بدون دستور پزشك خودداري نمائيد.

۹:۲۹

علائم هشدار دهنده بيماريهاي چشم:
در صورت وجود هر يك از حالات زير بلافاصله به چشم پزشك مراجعه نمائيد:- نزديك كردن اشياء به چشم جهت ديدن آنها و يا تنگ كردن چشم براي ديدن اشياء نزديك- تمايل غير طبيعي سر به يك سمت براي ديدن اشيايي كه در روبرو قرار دارند
- مالش غير طبيعي و مداوم چشم‌ها- هرگونه اشتباه در تشخيص رنگ‌ها- قرينه نبودن مردمك‌هاي چشم
- بيزاري و گريز از نور- سردردهاي غير طبيعي- هر گونه احساس تورم در چشم
- هر گونه علامت مبني بر وجود لوچي (استرابيسم) چشم- هر گونه علامت مبني بر اينكه فرد در برخي از ساعات روز بهتر از بقيه اوقات روز مي‌بيند.- هر گونه احساس مبني بر دوتايي و يا در هم ديدن اشياء
- هرگونه ورم ملتحمه و يا ريزش غير عادي اشك از چشم‌ها- هر گونه ناتواني و يا سستي عضلات چشم- هر گونه عوارض ديگر كه موجب اختلال در ديد طبيعي گردد.

۹:۳۵

سندرم بینایی کامپیوتری را جدی بگیریدنورآبی رایانه و تلفن های همراه هوشمند سبب ایجاد سندروم بینایی کامپیوتری می شود و در صورت عدم توجه به آن عواقبی مانند تاری دید، سردرد، درد گردن و شانه را ایجاد می کند. این عارضه در نوجوانان و جوانان به ویژه آنهایی که تا پاسی از شب با این وسایل سروکار دارند کاملاً مشهود است و در بلندمدت منجر به افت تحصیلی آنان می شود. توصیه می شود اگر بیشتر زمان روز را با رایانه، تبلت و تلفن همراه سپری می کنید حتماً از عینک های خنثی کننده نور آبی استفاده کنید و تا حد امکان شب هنگام استفاده از آنها را به حداقل برسانید. همچنین می توانید با رعایت قاعده 20-20-20 (بعد از 20 دقیقه کار، 20 دقیقه استراحت کرده و 20 ثانیه به نقطه ای نگاه کنید) اثرات خستگی چشم را کاهش دهید

۹:۳۷

علائم هشدار دهنده چشمي که حاکي از مشکلات بينايي شايع در دانش آموزان است مثل : عيوب انکساري - لوچي - بيماريهاي عفوني چشمي شايع در مدارس مثل تراخم که معلمين گرامي بايد بدانند و به آن توجه کنند :
۱ - آب ريزش از چشم
۲ - ماليدن مکرر چشم
۳ - عدم توجه طفل به نوشته هاي روي تخته
۴ - قرمزي و تورم پلک
۵ - گل مژه
۶ - عصباني شدن موقع کار
۷ - کودک براي خواندن کتاب يا نوشتن ، چشم هاي خود را خيلي نزديک يا دور از نوشته ها قرار مي دهد .
۸ - سردرد
۹ - کودک احساس مي کند چشم او زود خسته مي شود
۱۰ - قي کردن چشم بخصوص صبح هنگام
۱۱ - چشمک زدن مرتب چشم ها
۱۲ - چين انداختن و اخم کردن بهنگام ديدن

۹:۳۹

« پيامهاي بهداشت مدارس »
براي حفظ بهداشت پوست ومو حداقل هفته اي دو بار حمام کنيد .
دانش آموزان عزيز : بعد از توالت و قبل از غذا ، دستهاي خود را با آب و صابون بشوييد .
جويدن ناخن ، موجب انتقال ميکروب به بدن مي شود .
احتمال افت تحصيلي دانش آموزاني که صبحانه نمي خورند به مراتب بيشتر از آنهائي است که صبحانه ميل مي کنند .
خوردن صبحانه مناسب علاوه بر حفظ نشاط و روحيه شاداب در طول روز موجب تقويت حافظه و تناسب اندام و جلوگيري از چاقي مي شود .
سعي شود در صبحانه يکي از مواد غذايي پروتئين دار مانند : شير ، تخم مرغ ، پنير و ... گنجانيده شود .
سعي شود در بوفه مدارس بجاي عرضه مواد غذايي بي ارزش مانند : پفک ، نوشابه ، بستني هاي رنگي و يخي مواد غذايي باارزشي مانند : ميوه ها ، نان و پنير ، مغزها و دانه ها ارائه شوند .
متصديان بوفه مدارس سعي کنند در تهيه ، حمل و نگهداري مواد غذايي رعايت موازين بهداشتي را بنمايند و براي سلامت خود و جلوگيري از انتشار آلودگي هاي احتمالي حتماً کارت شناسايي داشته باشند .
سعي شود روزانه چند وعده سبزي و ميوه در تغذيه دانش آموزان گنجانده شود .
بايد دانست که مصرف توأم غلات و حبوبات مانند : عدس پلو ،‌لوبيا پلو و .... مي تواند ترکيب پروتئيني شبيه گوشت را براي بدن فراهم کند .
 دريافت کم مواد غذايي يددار موجب کم هوشي ، افت تحصيلي  و کندي رشد در دانش آموزان مي شود .
دانش آموزاني که قبل از شروع کار روزانه صبحانه کافي نمي خورند در ساعتهاي بعد ( نزديک ظهر ) کم دقت و کم توجه مي شوند و کارايي لازم را جهت انجام امور تحصيلي ندارند .
خوردن تنقلات کم ارزش مانند پفک ، شکلات و نوشابه نه تنها مواد لازم مورد نياز بدن را تأمين نمي کند بلکه اشتهاي کودک را هم کم کرده و در وعده هاي اصلي مقدار کمتري غذا مصرف مي کند .

۹:۴۲

ميان وعده هاي با ارزش غذايي مفيد براي دانش آموزان شامل :
         - ميوه هايي که خوردن آن آسان مي باشد مثل : پرتقال - ليموشيرين - نارنگي - سيب - گلابي
          - ميوه هاي خشک و برگه ها مانند : انجير - توت - کشمش - آلو - آلبالو - برگه هلو - برگه زردآلو
          - مواد غذايي که همراه نان مي توان مصرف کرد مانند : پنير - کره و مربا - حلواي شکري - تخم مرغ - خرما
          - ساير مواد غذايي مانند کلوچه ، کيک کشمشي
          - انواع مغزها شامل : پسته - بادام - گردو - فندق
توجه به آموزش دختران ؛ چرا که ارتباطي نزديک با کاهش مرگ و مير نوزادان و رشد مواليد و بهبود تغذيه دارد .
تغذيه صحيح يکي از مهمترين عوامل مؤثر در پيشرفت تحصيلي دانش آموزان مي باشد .
لازم است مواد غذايي خريداري شده براي بوفه مدرسه با نظارت اصولي و مستقيم اولياي مدرسه صورت گيرد .
با آموزش تغذيه صحيح مي توان عادات مفيد را تشويق و عادات مضر را اصلاح نمود .
سوء تغذيه در دوران تحصيلي موجب کاهش قدرت يادگيري و افت تحصيلي مي شود .
بايد فرهنگ سازي بهداشتي از مدارس شروع شود .

۹:۴۳

۱ اردیبهشت ۱۳۹۹

thumnail

۶:۲۷

thumnail

۱۱:۳۸