عکس پروفایل دانش افزایی منابع انسانی دانشگاه فرهنگیاند

دانش افزایی منابع انسانی دانشگاه فرهنگیان

۲۰۸عضو
ماده ۶۴- در مواردی که کارفرمایان طبق قوانین و مقررات دیگری مکلف باشند حقوق یا مزد بیمه‌ شدگان بیمار خود را پرداخت نمایند سازمان تأمین‌ خدمات درمانی فقط عهده ‌دار معالجه آنها طبق مقررات این قانون خواهد بود.تبصره – در مواردی که کارفرمایان طبق قوانین دیگری مکلف باشند حقوق کارگران مسلول خود را پرداخت نمایند سازمان فقط عهده‌ دار معالجه آنها ‌طبق مقررات این قانون خواهد بود.‌ماده ۶۵- در صورت وقوع حادثه ناشی از کار کارفرما مکلف است اقدامات لازم اولیه را برای جلوگیری از تشدید وضع حادثه دیده بعمل آورده و مراتب را ظرف سه روز اداری کتباً باطلاع سازمان برساند. در صورتی که کارفرما بابت اقدامات اولیه مذکور متحمل هزینه ‌های شده باشد سازمان تأمین ‌خدمات درمانی هزینه ‌ای مربوط را خواهد پرداخت.‌ماده ۶۶- در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیماً ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات ‌بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده سازمان تأمین خدمات درمانی و سازمان هزینه‌های مربوط به معالجه و غرامات و مستمری ها‌ و غیره را پرداخته و طبق ماده ۵۰ این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد نمود.تبصره ۱- مقصر میتواند با پرداخت معادل ده سال مستمری موضوع این ماده به سازمان از این بابت بری الذمه شود.‌تبصره ۲- هر گاه بیمه شده مشمول مقررات مربوط به بیمه شخص ثالث باشد در صورت وقوع حادثه سازمان و سازمان تأمین خدمات درمانی و یا ‌شخصاً کمکهای مقرر در این قانون را نسبت به بیمه شده انجام خواهند داد و شرکتهای بیمه موظفند خسارات وارده به سازمانها را در حدود تعهدات ‌خود نسبت به شخص ثالث بپردازند.

۱۱:۰۶

undefinedافزایش حقوق سال ۱۴۰۳ کارمندان و بازنشستگان به میزان ۲۰ درصد

undefinedundefinedبا ابلاغ بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و پیوست شماره ۲ آن با عنوان: «ضوابط مالی تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۳»، میزان افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ کارمندان و بازنشستگان مشخص شد.
🟢undefinedاعتبارات هزینه ای: (افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ کارمندان و بازنشستگان)
undefined هرگونه استخدام و به کارگیری نیروی انسانی از جمله نیروهای شرکتی در دستگاههای اجرایی از جمله دستگاههای دارای قوانین خاص، صرفاً با رعایت ماده (۷۱) قانون احکام دائمی بند (ح) ماده (۲۸) قانون الحاق (۲) و طی فرآیند بند (ط) تبصره (۱۳) قانون بودجه مینی بر اخذ تاییدیه سازمان برای تامین بار مالی قبل از صدور مجوز استخدامی مجاز است.
undefinedبه گزارش کانال شبکه خبری بازنشستگان  دستگاههای اجرایی از جمله دستگاههای دارای قوانین خاص:
undefinedundefinedالف- افزایش ضریب ریالی حقوق را علی الحساب به طور متوسط بیست درصد (۲۰٪) نسبت به آخرین حکم کارگزینی سال ۱۴۰۲ لحاظ نمایند رقم قطعی ضریب به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. افزایش حقوق و دستمزد مشمولین قانون کار علی الحساب به طور متوسط بیست درصد (۲۰٪) نسبت به آخرین حکم کارگزینی تعیین میگردد.
undefinedundefinedب- سقف اعتبار مربوط به سرانه اضافه کار کارکنان را در بودجه سال ۱۴۰۳ حداکثر معادل اعتبار سرانه اضافه کار در سال ۱۴۰۲ (مبتنی بر موافقتنامه سال ۱۴۰۲) پیش بینی نمایند.
undefinedundefinedج – مبلغ پاداش پایان سال (عیدی) را مطابق ماده (۷۵) قانون مدیریت خدمات کشوری در بودجه خود پیش بینی نمایند. مبلغ قطعی پاداش پایان سال به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
undefinedundefinedد- اعتبار مأموریت (داخلی و خارجی) کارکنان را حداکثر معادل پیش بینی عملکرد سرانه اعتبار سال ۱۴۰۲ (مبتنی بر موافقتنامه سال ۱۴۰۲) پیش بینی نمایند.
undefinedundefinedهـ- اعتبار سرانه کمکهای رفاهی مستقیم و غیر مستقیم ،کارکنان حداکثر معادل اعتبار سرانه سال ۱۴۰۲ (مبتنی بر موافقتنامه سال ۱۴۰۲) و پاداش یک ماهه معادل یک ماه حقوق و مزایای کارکنان را در سقف اعتبارات پیش بینی نمایند.
undefinedundefinedو – تمامی شرکتهای دولتی موسسات انتفاعی وابسته به دولت بانکها و بیمههای دولتی شامل شرکتهایی که شمول قوانین و مقرررات عمومی بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است نظیر شرکت ملی نفت ایران بانک مرکزی ج.ا.ا. سازمان گسترش و نوسازی صنایع ،ایران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی سازمان بنادر و دریانوردی سازمان صدا و سیمای ج.ا.ا و شرکتهای تابعه آنها و سایر شرکتهایی که به نحوی دارای قوانین و مقررات خاص پرداخت حقوق و مزایا هستند موظفند اعتبار حقوق دستمزد و مزایای کارکنان خود را در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۳ مطابق افزایش مندرج در جزء (الف) بند (۲) و با رعایت بخشنامه های شورای حقوق و دستمزد و مقررات تعیین شده در بودجه سال پیش بینی نمایند و هرگونه افزایش مازاد بر آن توسط هیچ مرجع و شورایی قابل قبول نمی باشد.
undefinedundefinedز: مبنای محاسبه هزینه های کارکنان برای بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۳ صرفاً بر اساس آمارنیروی انسانی و اطلاعات پرداختی مندرج در سامانه یکپارچه نظام اداری ایران(سینا) سازمان اداری و استخدامی کشور می باشد.
undefinedپیش بینی اعتبار برای اجرای تصویبنامه، بخشنامه، دستورالعملها، تغییر تشکیلات، تغییر ضرایب، جداول حقوقی و طبقه بندی مشاغل و افزایش مبنای حقوقی هرگونه استخدام و بکارگیری نیروی انسانی و مصوبات هیأت امنا صرفاً با رعایت مفاد ماده (۷۱) قانون احکام دائمی بند (ج) ماده (۲۸) قانون الحاق (۲) و بند (ط) تبصره (۱۲) قانون بودجه در صورت تایید مکتوب سازمان مجاز است.
undefinedدر دستگاههای اجرایی از جمله دستگاههای دارای قوانین خاص پیش بینی سرانه اعتبار برای قرارداد با اشخاص حقیقی برای انجام کار معین (مشخص) دارای شناسه از سازمان اداری و استخدامی با رعایت قوانین و مقررات حداکثر در سقف تعداد سال ۱۴۰۲ میشنی بر موافقتنامه متبادله سال (۱۴۰۲ با لحاظ افزایش حقوق و مزایای کارکنان مندرج در جزء (الف) بند (۲) فوق الذکر مجاز میباشد.
undefined اعتبار مربوط به انعقاد قرارداد با شرکتهای خدماتی طرف قرارداد با دستگاههای اجرایی حداکثر در حد پیش بینی عملکرد سال ۱۴۰۲ (بر اساس موافقتنامه متبادله سال ۱۴۰۲) و با لحاظ مفاد جزء (الف) بند (۲) فوق الذکر درخصوص نیروهای شرکتی پیش بینی گردد.
undefined دستگاههای اجرایی موظفند ضمن ارائه آمار بازنشستگان سال ،۱۴۰۳ اعتبارات مانده مرخصی و پاداش پایان خدمت بازنشستگان واحدهای ستادی و واحدهای تابعه را در سقف اعتبارات اعلامی سازمان پیش بینی نمایند.

۳:۲۲

undefined غرامت دستمزد ایام بیماری (استراحت پزشکی)
undefinedپرسش: نحوه محاسبه پرداخت غرامت دستمزد برای استراحت پزشکی چگونه است؟
undefined پاسخ: محاسبه پرداخت غرامت دستمزد برای استراحت پزشکی (سرپایی و بستری) افراد متاهل یا متکفل و بیمه شدگان زن متکفل عبارت است از سه چهارم (۳/۴) میانگین دستمزد ظرف ۹۰ روز قبل از شروع بیماری ضرب در تعداد روزهای استراحت پزشکی؛ و نحوه محاسبه استراحت پزشکی بیمه شدگان مجرد و بیمه شدگان زن متاهل درصورتیکه معالجه آنان به صورت سرپایی باشد برابر است با دو سوم (۲/۳) میانگین دستمزد ظرف ۹۰ روز قبل از شروع بیماری ضرب در تعداد روزهای استراحت پزشکی سرپایی و چنانچه معالجه ایشان با بستری در بیمارستان باشد، نحوه محاسبه استراحت پزشکی ایام بستری برابر است با یک دوم (۱/۲) میانگین دستمزد ظرف ۹۰ روز قبل از شروع بیماری ضرب در تعداد روزهای استراحت پزشکی بستری.
undefined اگر مرخصی استعلاجی (استراحت پزشکی) بصورت سرپائی تجویز شود، غرامت دستمزد از روز چهارم پرداخت می‌گردد، اما چنانچه استراحت به علت بستری در بیمارستان حتی برای چند ساعت یا در اثر حوادث ناشی از کار یا غیرناشی از کار تجویز گردد از روز اول قابل پرداخت است.

۸:۳۸

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، از توافق اولیه برای افزایش حقوق بازنشستگان و حرکت به سمت متناسب سازی حقوق آن ها با شاغلین در جلسه شب گذشته دولت و مجلس خبر داد.
محسن زنگنه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در رابطه با بازنشستگان و توافقات صورت گرفته در این بخش با دولت گفت: به جهت اهمیت موضوع معیشت و حقوق بازنشستگان، مواد مربوط به صندوق‌های بازنشستگی و همچنین بازنشستگان از سوی رییس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه ارجاع و قرار شد این موارد در کمیسیون تلفیق مطرح و مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: در این راستا، شب گذشته ما یک جلسه ۳ ساعتی را با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، معاون رئیس جمهور ، رئیس سازمان برنامه و بودجه و سایر نمایندگان رئیس جمهور داشتیم. الحمدلله در این جلسه به یک توافق اولیه برای افزایش حقوق بازنشستگان و متناسب سازی حقوق آن ها با شاغلین، رسیدیم و مقرر شد متن جمع بندی آن آماده شده و امروز بعد ظهر در کمیسیون تلفیق مطرح شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق تصریح کرد: تلاش ما بر این اساس است که ان شاءالله تا پایان برنامه هفتم بتوانیم بحث متناسب سازی حقوق بازنشستگان را براساس معیشت آنها محقق کنیم.

۱۵:۰۳

thumnail
اصلاح جداول فوق العاده ایثارگری رزمندگان دارای کمتر از ۴۵ روز (بخشنامه شماره ۷۳۲۳۷ مورخ ۲۵۱۳/۱۸/۱۴ سازمان اداری و استخدامی کشور)
بخشنامه به تمامی دستگاه‌های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری
شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در جلسه مورخ ۲/۰۴/۰۵-۱۴ با توجه به دادنامه شماره ۱۴۰۱۰۹۹۷۰۹۰۵۸۱۱۰۶۷ مورخ ۱۴۰۱/۰۶/۰۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به منظور تدوین و اصلاح معیارهای پرداخت فوق العاده ایثارگری (موضوع بند (۲) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری) با افزودن جدول زیر به صدر جدول شماره (۴) بخشنامه شماره ۲۰۰/۱۴۵۹۳ مورخ ۱۳۸۸/۰۳/۳۱ برای بهره مندی رزمندگان دارای کمتر از چهل و پنج روز تا سه ماه سابقه خدمت داوطلبانه در جبهه از امتیاز فوق العاده ایثارگری یادشده موافقت نمود.
ترتیب ردیف‌های جدول بخشنامه بر اساس ردیف‌های جدول زیر اصلاح شود. مراتب برای اجراء از تاریخ ۱۴۰۱/۰۶/۰۸ با رعایت ضوابط و مقررات مربوط از جمله مفاد بخشنامه‌های شماره ۶۹۶۴۸۸ مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۳۰ سازمان برنامه و بودجه کشور و شماره ۷۱۳۸۱۸ مورخ ۱۳۹۸/۱۲/۷ این سازمان ابلاغ می‌شود.
اصلاح جداول اصلاح فوق العاده ایثارگری رزمندگان
حسين عرب اسدی- معاون سرمایه انسانی

۱۹:۲۷

طبق قانون تأمین اجتماعی، مبنای کسر حق‌بیمه، کلیه وجوه و مزایای نقدی و غیرنقدی مستمری است که تحت عنوان مزد یا حقوق یا کارمزد در مقابل کار به بیمه‌شده پرداخت می‌گردد.
undefined اما حقوق و مزایای پرداختی با عناوین ذیل از شمول کسر حق‌بیمه خارج است: «بازخرید ایام مرخصی» | «عیدی» | «پاداش افزایش تولید» | «پرداخت کمک‌هزینه مسکن و خواربار در ایام بیماری بیمه‌شده» | «هزینه سفر و فوق‌العاده مأموریت در صورت ارائه مستندات از قبیل تصویر حکم مأموریت، بلیط، گذرنامه و روادید» | «حق شیر و حق تضمین (کسر صندوق)» | «خسارات اخراج و مزایای پایان کار (حق سنوات)» | «پاداش نهضت سوادآموزی» | «کمک‌هزینه عائله‌مندی»

۴:۰۵

به علت بیماری چند روز در بیمارستان بستری بودم، بعداز ترخیص پزشک معالج گواهی داده یک هفته تحت درمان باشم، آیا با این گواهی می توانم غرامت دستمزد دریافت کنم؟ پاسخ: خیر گواهی‌های تجویز شده با عناوین (تحت نظر بودن یا تحت درمان بودن) استراحت پزشکی تلقی نمی‌شود.

۸:۰۹

پرسش: حکم مستمری بازنشستگی من اخیراً صادر شده و قرار است مبلغ مستمری از تاریخ برقراری‌، پرداخت شود. سؤالم این است غیر از پرداخت مستمری ماهیانه‌، مبالغی نیز با عناوین دیگری پرداخت می‌شود‌؟
undefined پاسخ: بله، همراه با پرداخت مستمری ماهیانه‌، مزایای جنبی دیگری شامل‌:
undefinedکمک‌هزینه عائله‌مندی (برای افراد واجد شرایط)‌undefinedکمک‌هزینه اولاد (بابت فرزند اناث تا زمانی که ازدواج نکرده و فاقد شغل هستند و فرزند ذکور تا سن ۱۹ سالگی تمام و بعد از آن به شرط تحصیلات دانشگاهی یا ازکارافتاده‌ نیازمند باشد و فرزندخوانده طبق شرایط فرزند اناث و ذکور)‌undefinedحق سنوات برای افرادی که قبل از بازنشستگی، بیش از ۲۰ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه دارند‌ (از ابتدای سال بعد از سال برقراری)undefinedکمک‌هزینه مسکن‌undefinedکمک به تأمین معیشتundefinedکمک‌هزینه همسر متکفل فرزند (برای بازماندگان واجد شرایط)به صورت ماهیانه پرداخت می‌شود.

۱۳:۲۷

thumnail
اطلاعیه یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور ثبت‌نام آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی در قالب یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور به زودی شروع می‌شود.
سایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی به عنوان مجری این آزمون، اطلاعیه زیر را صادر کرده است:
اطلاعیه یازدهمین امتحان مشترک فراگیر دستگاه‌های اجرایی کشور
این در حالی است که طبق مصاحبه‌ قبلی مسؤولان سازمان اداری و استخدامی کشور، قرار بود ثبت نام این آزمون همزمان با آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی استان‌های اردبیل و زنجان (طرح شهید زین الدین) و از دیروز ۱ آذرماه شروع می‌شد.
از جمله دستگاه‌هایی که در این مرحله از آزمون شرکت دارند می‌توان از سازمان حفاظت محیط‌زیست، سازمان بهزیستی، دانشگاه فرهنگیان، سازمان سنجش آموزش کشور، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی کشور و صندوق تامین خسارت‌های بدنی نام برد.

۱۳:۵۶

دفترچه ثبت‌نام یازدهمین آزمون استخدام فراگیر دستگاه های اجرایی

۱۴:۴۵

undefined موارد مشمول دریافت مستمری بازماندگان
undefined در زمان فوت پدرم که بازنشسته تأمین اجتماعی بود، چون ۲۱ سال سن داشتم و مشغول به تحصیل نبودم، در ردیف مستمری‌بگیران قرار نگرفتم و فقط مادرم مستمری دریافت می‌کند؛ اما امسال شروع به تحصیلات دانشگاهی کرده‌ام. آیا با توجه به تحصیلات دانشگاهی می‌توانم مشمول دریافت مستمری بازماندگان قرار گیرم و بتوانم از خدمات درمانی تأمین اجتماعی استفاده کنم؟
undefined خیر؛ طبق مقررات و ضوابط مربوطه اگر پسر متوفی در زمان فوت بیمه‌شده کمتر از ۲۰ سال (حداکثر ۱۹ سال تمام) داشته باشد، می‌تواند مستمری بازماندگان دریافت نماید؛ اما بعد از سقف سنی مذکور، درصورتی که منحصرا اشتغال به تحصیلات دانشگاهی (بدون وقفه تحصیلی یا وقفه از ۲۰ سالگی به بعد) داشته باشد می‌تواند در ردیف مستمری‌بگیران قرار گیرد.
undefined ضمناً به شما پیشنهاد می‌شود جهت استفاده از مزایای تأمین اجتماعی، را بیمه دانشجویی (همراه با درمان) کنید تا از تعهدات این سازمان بهره‌مند شوید.

۱۳:۲۹

undefinedموارد مشمول و معاف مالیات حقوق 1402
undefinedموارد مشمولیت مالیات
undefined حقوق اصلی
undefinedاضافه کار
undefinedفوق العاده بدی آب و هوا
undefinedمحرومیت از تسهیلات زندگی
undefinedفوق العاده محل خدمت
undefinedفوق العاده مرزی
undefinedفوق العاده شرایط محیط کار
undefinedنوبت کاری
undefinedفوق العاده کشیک
undefinedفوق العاده جذب
undefinedمزایای ارزی
undefinedایاب و ذهاب
undefinedحق خوار و بار
undefinedحق امضاء
undefinedحق باجه
undefinedحق سرپرستی
undefinedحق مدیریت
undefinedحق خزانه
undefinedحق سرایداری
undefinedحق حسابرسی
undefinedحق پاسداری
undefinedحق نمایندگی بیمه
undefined حق ترانسپورت و سرویس
undefined حق دیپلم
undefined برودت (بدی آب و هوای سردخانه)
undefined حق فنی
undefinedحق انبارداری
undefined حق شیفت
undefined حق یک وعده غذا
undefinedحق پول نهار و شام
undefined فوق العاده نگهبانی
undefined فوق العاده کشیک
undefinedحق ثابت
undefinedحق افزایش بهره وری تولید
undefined حق تولید
undefined حق کمیسیون فروش
undefined جمعه کاری
undefined جیره نقدی
undefined مزایای نقدی
undefined پول صبحانه
undefined مزایای تولید
undefined کارمزد
undefined فوق العاده محل خدمت
undefined پول اتوبوس (غیر از خرج خرید )
undefined فوق العاده سیاری
undefined حق آنکال
undefined حق آکورد (تولید)
undefined فوق العاده کیلومتری
undefined حق مشاوره
undefined پول جارو
undefinedحق مسکن
undefined مسکن بدون اثاثیه
undefinedتغذیه
undefined پول شیر
undefined حق تأهل
undefined حق عیال
undefinedحق اولاد
undefinedپول لباس کار
undefined بهای صابون
undefinedکسری انبار

undefinedموارد معافیت مالیات حقوق ۱۴۰۲
undefinedفوق العاده اشتغال خارج از کشور
undefinedاشتغال مأمورین در خارج از مرکز
undefined حق العمل کار
undefinedهزینه سفر
undefinedخانه های کارگری
undefined وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه
undefinedوجوه پرداختنی بابت هزینه معالجه کارکنان
undefined بازخرید خدمت و خسارت اخراج
undefinedهزینه تأمین کالاهای ضروری بیمه شدگان
undefined باز خرید مرخصی
undefinedحقوق بازنشستی
undefined وظیفه و مستمری و مستمری وراث

۸:۴۶

undefined دریافت مستمری بازماندگان
undefinedپدرم متأسفانه به علت سقوط از بلندی در محیط کارگاه‌، فوت کرده است‌. باتوجه‌به اینکه او فقط دو ماه سابقه پرداخت حق‌بیمه دارد‌، آیا مادرم و من که ۱۸ سال دارم، می‌توانیم از مستمری بازماندگان استفاده کنیم‌؟
undefined در صورتی که حادثه ناشی از کار توسط بازرس فنی شعبه تأمین اجتماعی منطبق با ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی تشخیص داده شود بله. طبق قانون تأمین اجتماعی، چون فوت پدر شما به علت حادثه ناشی کار (در صورت تایید) است‌، در حوادث ناشی از کار یا بیماری حرفه‌ای که بیمه‌شده بر اثر آن فوت کند‌، بدون در نظر گرفتن مدت سابقه پرداخت حق‌بیمه‌، بازماندگان واجد شرایط‌، استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت و این مستمری نباید از حداقل دستمزد سال مربوطه کمتر باشد‌.

۱۸:۱۰

آیین نامه اجرایی نحوه تغییر صندوق بازنشستگی موضوع تبصره ماده ۱۰۲ قانون مدیریت خدمات کشوری

آیین نامه اجرایی نحوه تغییر صندوق بازنشستگی موضوع تبصره ماده ۱۰۲ قانون مدیریت خدمات کشوری
پیش‌نویس آیین نامه اجرایی نحوه تغییر صندوق موضوع تبصره ماده ۱۰۲ قانون مدیریت خدمات کشوری برای نظرخواهی عمومی منتشر شد.
مقدمه:
براساس ماده ۱۰۲ قانون مدیریت خدمات کشوری مقرر شده است که کارمندان می توانند در صورت تمایل به جای سازمان تأمین اجتماعی یا سازمان بازنشستگی کشوری مشمول مقررات یکی دیگر از صندوق‌های بیمه ای قرار گیرند. در این صورت سهم کارفرمایی دولت برای خدمات تأمین اجتماعی حداکثر به میزان سهم کارفرمایی مقررات قانون تأمین اجتماعی می باشد و مابه التفاوت توسط کارمندان پرداخت می گردد. این قبیل کارمندان از لحاظ بازنشستگی، وظیفه، از کارافتادگی و نظایر آن مشمول مقررات صندوقی که انتخاب کرده اند می باشند. تغییر صندوق در طول مدت قرارداد فقط یک بار امکانپذیر می باشد. در اجرای حکم مذکور فرایند تغییر صندوق تهیه و تدوین شده است.
پیش‌نویس آیین نامه اجرایی نحوه تغییر صندوق‌های بیمه‌ای
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط بکار می‌روند:
۱- کارمندان: کارمندان رسمی و پیمانی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری
۲- سهم کارفرمایی: حق بیمه مقرر در تبصره (۱) ماده (۲۸) قانون تأمین اجتماعی
۳- مابه‌التفاوت: میزان سهم حق بیمه مازاد بر سهم کارفرمایی دولت در قانون تأمین اجتماعی که توسط کارمند در صندوق مقصد پرداخت می‌گردد.
۴- صندوق بیمه‌ای: سازمان ها و صندوق های بیمه‌گر فعال در حوزه بیمه های اجتماعی دولتی و غیردولتی
۵- بیمه شده: کارمندانی که در چهارچوب قوانین و مقررات مورد عمل هر یک از صندوق‌های بازنشستگی، «مشترک» صندوق محسوب می شود و با پرداخت حق بیمه، امکان بهره مندی از حقوق و مزایای قانونی را دارد.
۶- حق بیمه: مبالغی که تحت هر عنوان اعم از کسور بازنشستگی، حق بیمه یا عناوین مشابه بابت عضویت بیمه شده به صندوق بیمه ای ذی ربط پرداخت می‌شود.
۷- سوابق بیمه‌ای: مدت زمانی که بیمه شده، مشترک سازمان تأمین اجتماعی یا صندوق بازنشستگی کشوری بوده و طبق مقررات صندوق مربوط حق بیمه پرداخت نموده ¬است.
۸- صندوق بیمه‌ای مبدأ: صندوقی که بیمه شده در زمان عضویت در ازای پرداخت حق بیمه، مشترک آن شده است.
۹- صندوق بیمه‌ای مقصد: صندوقی که بیمه شده به اختیار، حق بیمه ها و سوابق بیمه ای خود را از صندوق بیمه‌ای مبدأ به آن منتقل می‌کند.
۱۰- حق بیمه قابل انتقال: کلیه وجوهی که تحت عنوان کسور بازنشستگی یا حق بیمه متناسب با سهم کارمند و کارفرما از حقوق و فوق العاده‌های مشمول کسر کسور بیمه شده در طول سنوات خدمت کسر شده است به همراه سود متعلقه براساس آخرین نرخ سود اوراق مشارکت یکساله اعلامی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ثبت درخواست متقاضی
ماده ۲- کارمندان می‌توانند به جای سازمان تأمین اجتماعی یا صندوق بازنشستگی کشوری که به موجب قانون در بدو خدمت مشترک آن شده‌اند در طول مدت قرارداد فقط یکبار مشمول مقررات یکی دیگر از صندوق‌های بیمه‌ای قرار گیرند.
تبصره- سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و صندوق بازنشستگی وزارت اطلاعات از شمول صندوق بیمه‌ای مقصد مستثنی می‌باشند.
ماده ۳- با تغییر صندوق بیمه‌ای، حق بیمه سهم کارمند و کارفرما براساس قوانین و مقررات حاکم بر صندوق مقصد تعیین خواهد شد. سهم کارفرمایی دولت برای خدمات تأمین اجتماعی حداکثر به میزان سهم کارفرمایی مقررات قانون تأمین اجتماعی می‌باشد و مابه‌التفاوت توسط کارمندان پرداخت می‌گردد.
ماده ۴- سازمان تأمین اجتماعی یا صندوق بازنشستگی کشوری موظفند با رعایت اصول و الزامات محاسبات بیمه‌ای، نسبت به پذیرش درخواست متقاضیان مبنی بر انتقال حق بیمه و احتساب سوابق بیمه ای به سایر صندوق ها اقدام نمایند.
ماده ۵- بیمه شده موظف است درخواست تغییر صندوق و انتقال حق بیمه و سوابق بیمه ای خود را (طبق ضوابط صندوق بیمه ای مربوط) به صورت کتبی به صندوق بیمه‌ای مقصد ارائه و صندوق بیمه ای مذکور موظف است ظرف یک ماه از تاریخ درخواست، تقاضای او را به صندوق بیمه ای مبدأ(سازمان تأمین اجتماعی یا صندوق بازنشستگی کشوری) ارسال نماید و صندوق بیمه ای مبدأ نیز موظف است ظرف یک ماه نسبت به محاسبه مبلغ حق بیمه های مربوط (اعم از سهم بیمه شده و کارفرما) با ذکر مدت بیمه پردازی و اعلام آن به صندوق بیمه ای مقصد اقدام نماید.
ماده ۶- صندوق بیمه ای مقصد موظف است پس از وصول نامه صندوق بیمه ای مبدأ، ظرف یک ماه، مابه التفاوت متعلقه را محاسبه و به متقاضی اعلام نماید.
ماده ۷- بیمه شده موظف است پس از اطلاع از میزان مابه التفاوت متعلقه و تصمیم به ادامه فرایند تغییر، ظرف پانزده روز تقاضای کتبی خود را به صندوق بیمه ای مقصد ارائه نماید. صندوق بیمه ای مقصد موظف است

۵:۴۲

پس از وصول تقاضا در مدت مقرر نسبت به ارسال تقاضای بیمه شده به صندوق مبدأ اقدام نماید. صندوق بیمه ای مبدأ پس از وصول تقاضای مذکور ظرف یک ماه نسبت به انتقال حق بیمه و سوابق بیمه ای قابل انتقال متقاضی به صندوق مقصد اقدام می نماید.
تبصره- چنانچه متقاضی در مهلت مذکور تأیید یا انصراف خود را اعلام ننماید، به منزله انصراف محسوب می شود و ثبت مجدد تقاضا منوط به طی مجدد مراحل مذکور است.
ماده ۸- حق بیمه یا کسور بازنشستگی متعلقه هر ماه از سنوات خدمت مورد نظر به مأخذ نرخ کسور مورد عمل صندوق مقصد (طبق قوانین و مقررات مربوط) و براساس حقوق و مزایای ماهانه زمان تقاضا که مبنای کسر بازنشستگی قرار می گیرد، محاسبه و مابه التفاوت آن با کسور بازنشستگی یا حق بیمه که از صندوق مبدأ به صندوق مقصد منتقل شده است از شخص متقاضی به طور یکجا یا اقساطی (حداکثر سی قسط ماهانه) وصول می گردد.
ماده ۹- انتقال حق بیمه کارمندانی که قبل از تصویب این آیین نامه به موجب قوانین مربوط، حق بیمه آنان از یک صندوق بیمه ای بازنشستگی به صندوق بیمه ای بازنشستگی دیگر منتقل شده است، مشمول مقررات این آیین نامه نخواهد بود.
ماده ۱۰- کارمندانی که در مأموریت به سر می‌برند، در دستگاه محل مأموریت مجاز به تغییر صندوق نخواهند بود.
ماده ۱۱- اعتبارات لازم برای اجرای این آیین نامه از محل منابع داخلی و سود سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی و افراد ذینفع تأمین می‌گردد.

۵:۴۲

مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور منتشر شد.
یکی از تبصره‌های با اهمیت قوانین بودجه سنواتی، تبصره‌ای است که به مسأله افزایش‌های حقوق و مزایای سال ۱۴۰۳ کارکنان دولت و بازنشستگان آن می‌پردازد. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، این تبصره تحت عنوان تبصره ۱۵ جای داده شده است.
گفتنی است، به طور معمول مصوبات مجلس در این بخش، به ویژه در مورد دریافتی حداقل‌بگیران، بر تصمیمات شورای عالی کار در تعیین دستمزد سال ۱۴۰۳ کارگران نیز تأثیرگذار خواهد بود.
متن کامل تبصره ۱۵ در خصوص حقوق و مزایای سال ۱۴۰۳ کارکنان دولت و بازنشستگان به شرح زیر است:حقوق و مزایای سال ۱۴۰۳ کارکنان دولت و بازنشستگان
تبصره ۱۵-
الف- در سال ۱۴۰۳ حقوق گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در ماده (۱) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی، کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات به‌شرح زیر افزایش می‌یابد:
۱- ضریب حقوق گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر و حقوق بازنشستگان، وظیفه‌بگیران، مشترکان صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرائی به میزان بیست درصد(%۲۰) افزایش می‌یابد.
۲- حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان (مشمول و غیرمشمول قانون مدیریت خدمات کشوری)، به‌میزان بیست درصد (%۲۰) افزایش می‌یابد. تفاوت تطبیق موضوع ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری، تفاوت تطبیق موضوع جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور و تفاوت تطبیق موضوع بند «ی» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور در حکم حقوق، بدون تغییر باقی می‌ماند.
۲-۱- حداقل مبلغ مندرج در حکم کارگزینی و قرارداد منعقده ماهانه حقوق‌بگیران به میزان صد میلیون (۱۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تعیین می‌شود.
۲-۲- مستمری والدین شهدا به میزان یک و نیم (۱/۵) برابر مبلغ مندرج در جزء (۲-۱) تعیین می‌شود.
۲-۳- حداقل حکم حقوق بازنشستگان و وظیفه‌بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوق‌های وابسته به دستگاه‌های اجرائی متناسب با سنوات خدمت به میزان نود میلیون (۹۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تعیین می‌شود.
۳- امتیاز کمک‌هزینه عائله‌مندی و حق اولاد موضوع بند (۴) ماده (۶۸) قانون مدیریت کشوری برای شاغلان مشمول ماده (۱۶) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ترتیب ۲۹۰۰ و ۱۷۸۰ و معادل ریالی امتیاز مذکور برای بازنشستگان و سایر مشمولان ماده مذکور تعیین میگردد. برای فرزند سوم و بیشتر به این ضرایب سی واحد درصد اضافه می‌شود.
ب- بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بهزیستی کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلفند در سقف اعتبارات مصوب مربوط به جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمی‌باشند، افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و معلولان شدید و خیلی شدید و فاقد شغل و درآمد، کمک معیشت ماهانه که میزان آن در چهارچوب آیین‌نامه اجرائی مصوب هیئت وزیران تعیین میشود، پرداخت نمایند.
پ- سقف خالص پرداختی متوسط ماهانه در سال از محل حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر و سایر پرداختی‌ها از هر محل و تحت هر عنوان در سال ۱۴۰۳ به گروه‌های مختلف حقوق بگیر در ماده (۱) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی ایران از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات و بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرائی در کلیه مناطق کشور به میزان هفت برابر حداقل حکم کارگزینی موضوع جزء (۲-۱) بند (الف) این تبصره است. پرداخت مازاد بر این مبلغ تحت هر عنوان و از هر محل به کارکنان کشوری و لشکری اعم از کارمندان، اعضای هیأت علمی، قضات و بازنشستگان در وزارتخانه‌ها و شرکتهای دولتی و همچنین شرکت‌ها و مؤسساتی که مدیران آن به هر طریق توسط دولت و یا نهادهای عمومی منصوب می‌شوند، ممنوع است.
کارانه گروه پزشکی، فوق‌العاده خاص پزشکان شاغل در سازمان پزشکی قانونی کشور، حق اشعه پرتوکاران سازمان انرژی اتمی، حق‌التحقیق، حق‌التألیف و حق داوری، راهنمایی و مشاوره پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و حق‌التدریس صرفاً اعضای هیأت علمی، حق محرومیت از مطب (تمام وقت جغرافیایی)، اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی و عیدی پایان سال و همچنین بیمه بازنشستگی ایثارگران و معافیت مالیاتی موضوع مواد (۳۷) و (۵۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از حکم این بند مستثنی است. در سایر موارد خاص، مطابق پیشنهاد شورای حقوق و دستمزد و تصویب هیئت وزیران اقدام می‌شود

۱۱:۵۳

.
ت- پاداش پایان خدمت موضوع قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه‌های ضروری به کارکنان دولت مصوب سال ۱۳۷۵، پاداش پایان خدمت کارکنان مشمول ماده (۱۰۷) قانون مدیریت خدمات کشوری با احتساب فوق‌العاده بند (۱۰) ماده (۶۸) قانون مذکور به مقامات، رؤسا، مدیران و کارکنان کلیه دستگاه‌های اجرائی موضوع ماده (۱) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت و همچنین وزارت اطلاعات، نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی ایران در ازای هر سال خدمت حداکثر تا سیسال و تا سقف پنج میلیارد و پانصد میلیون (۵،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال خواهد بود. اعمال این بند برای نیروهای مسلح با رعایت تبصره (۳) ماده (۱۱۷) قانون مدیریت خدمات کشوری است.
ث- در سال ۱۴۰۳، سقف معافیت مالیاتی و نرخ مالیات بر مجموع درآمد حقوق کارکنان دولتی و غیردولتی که تحت عناوینی از قبیل حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، فوقالعاده‌ها، اضافه‌کار، حق‌الزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش، حق‌التدریس، حق‌التحقیق، حق پژوهش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر که به‌صورت نقدی و غیرنقدی، از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا غیردولتی تحصیل می‌نمایند، چه از کارفرمای اصلی و یا غیراصلی (موضوع تبصره (۱) ماده (۸) قانون مالیات‌های مستقیم) باشد، به‌شرح زیر است:
۱- سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده (۸۴) قانون اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۱۳۹۴ در سال ۱۴۰۳مبلغ یک‌میلیارد و چهارصد و چهل میلیون (۱،۴۴۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تعیین می‌شود.
۲- نرخ مالیات بر مجموع درآمد اشخاص حقیقی به‌شرح زیر می‌باشد:
۱-۲- نسبت به مازاد یک میلیارد و چهارصد و چهل میلیون (۱،۴۴۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تا یک میلیارد و نهصد و هشتاد میلیون (۱،۹۸۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال، ده درصد (%۱۰)
۲-۲- نسبت به مازاد یک میلیارد و نهصد و هشتاد میلیون (۱،۹۸۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تا سه میلیارد و دویست و چهل میلیون (۳،۲۴۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال، پانزده درصد (%۱۵)
۳-۲نسبت به مازاد سه میلیارد و دویست و چهل میلیون (۳،۲۴۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال تا چهار میلیارد و هشتصد میلیون (۴،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال، بیست درصد (%۲۰)
۴-۲- نسبت به مازاد چهار میلیارد و هشتصد میلیون (۴،۸۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال به بالا، سی درصد (۳۰%).
کلیه افرادی که در قبال ارائه خدمت در دستگاه‌ها تحت هر عنوان از جمله ساعتی، روزمزد، قراردادی، حق‌التدریس، حق‌التحقیق، حق‌الزحمه، حق نظارت، حق‌التألیف و پاداش شورای حل اختلاف دریافتی دارند، مشمول حکم این بند هستند. اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی و آموزشی و قضات دادگستری از شمول این حکم مستثنی و مشمول ماده (۸۵) «قانون اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم» مصوب سال ۱۳۹۴ هستند.
۳- برای تعیین مالیات بر مجموع درآمد یادشده، پرداخت‌کنندگان حقوق قبل از هر پرداخت یا تخصیص آن مکلفند فهرست موضوع ماده (۸۶) قانون مالیات‌های مستقیم را برای محاسبه و تعیین مالیات متعلق به سامانه مالیات بر درآمد حقوق سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند. از تاریخ اعلام میزان مالیات مربوط به هر کارفرما در سامانه حداکثر تا پایان مهلت مقرر در ماده (۸۶) قانون مذکور، پرداخت‌کننده حقوق می‌بایست نسبت به کسر و پرداخت مالیات اعلامی اقدام نماید. رعایت ترتیبات مذکور، در حکم انجام تکالیف موضوع ماده (۸۶) «قانون مالیات‌های مستقیم»، از حیث تسلیم فهرست، محاسبه و کسر مالیات متعلق میباشد.
۴- مفاد این بند در خصوص درآمد مشمول مالیات حاصل از عناوین برشمرده شده فوق که از مصادیق درآمد مواد (۸۲) و (۸۳) «قانون مالیات‌های مستقیم» نباشند، نیز جاری است.
ج- در اجرای بند «پ» ماده (۱۸) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت و در راستای رفع تبعیض حقوق شاغلان دستگاه‌های اجرائی و ماده (۷۱) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، در سال ۱۴۰۳ هرگونه تصویب‌نامه، بخشنامه، دستورالعمل، تغییر تشکیلات، طبقه‌بندی مشاغل و همچنین مصوبات هیأتهای امنا و نظایر آن منوط به رعایت ترتیبات مقرر در ماده (۷۴) قانون مدیریت خدمات کشوری، و أخذ مجوز مکتوب از سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر تأمین اعتبارات مورد نیاز در این قانون است.
چ- دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۱) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت مکلفند از تیرماه سال ۱۴۰۳ کلیه پرداخت‌های مستمر و غیرمستمر نقدی و غیرنقدی (معادل ریالی) مذکور و تسهیلات به کلیه شاغلان و بازنشستگان از هر یک از منابع و حسابهای دولتی و متعلق به دولت نزد خود را به تفکیک شماره ملی با اختصاص شناسه یکتای پرداخت کارکنان دولت، پرداخت نمایند. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است ضمن جلوگیری از پرداخت به کارکنان دستگاه‌های اجرائی بدون درج شناسه یکتای پرداخت کارکنان دولت، امکان دسترسی برخط (آنلاین) سازمان اداری و استخدامی کشور به اطلاعات پرداختی را در بسترهای الکترونیکی فراهم نماید.
ح- کلیه دستگاه‌های اجرائی موضوع ماده (۱) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشر

۱۱:۵۳

فت مکلفند تمام پرداخت‌های قانونی به کارکنان خود را فقط در یک سند (فیش) به‌صورت ماهانه درج نمایند و داشتن هرگونه سند دیگر با هر عنوان، خلاف قانون تلقی می‌شود.
خ- وزارت آموزش و پرورش در صورت نیاز، مجاز است نسبت به بكارگیری معلمان بازنشسته (تا ۲۴ ساعت در هفته) و افراد داراي سابقه خرید خدمتي و حق التدریسی در وزارت آموزش و پرورش و آموزشیاران و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزي، مدرسین طرح امین و معلمان قرآنی، به‌صورت حق التدریسی اقدام نماید.
بند الحاقی ۱- دولت مکلف است نسبت به تأدیه بدهی قطعی حسابرسی شده خود به سازمان تأمین اجتماعی و متناسب سازی حقوق و نیز حفظ قدرت خرید بازنشستگان تأمین اجتماعی، حداقل هزار و هفتصد هزار میلیارد (۱.۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با اولویت نقدی یا از طریق روش‌های تهاتر، واگذاری سهام شرکتهای بورسی و غیر بورسی سود ده، تهاتر میعانات گازی و نفتی، خوراک و انرژی واحدهای تولیدی متعلق به سازمان تأمین اجتماعی و شرکتهای تابعه، واگذاری اوراق بهادار اسلامی (رایج بازار پول و سرمایه) منتشره توسط دولت، اعطای ضمانت‌نامه‌های دولتی و امتیازات مورد توافق و واگذاری پروژه‌های دارای توجیه اقتصادی با درصد پیشرفت بالا و سایر موارد قابل واگذاری اقدام نماید.
بند الحاقی ۲-
۱- به منظور نگهداشت و ایجاد انگیزش کارکنان وزارت کشور، سازمان های تابعه و وابسته و استانداری های سراسر کشور، فوق‌العاده خاص به میزان یک و نیم (۱/۵) برابر مجموع حق شغل و حق شاغل در احکام ایشان برقرار و مشمول کسور بازنشستگی می‌شود. این فوق‌العاده بر اساس دستورالعمل پیشنهادی سازمان امور اداری و استخدامی کشور و تصویب شورای حقوق و دستمزد انجام می‌شود.
۲- به منظور ارائه خدمات بهینه بهداشتی درمانی و افزایش کیفیت خدمات سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است نسبت به برقراری فوق‌العاده خاص معادل ریالی چهار هزار (۴.۰۰۰) امتیاز قانون مدیریت خدمات کشوری برای کلیه کارکنان وزارتخانه، دانشگاه‌های علوم پزشکی، سازمان‌ها، مؤسسات تابعه و وابسته باستثنای اعضای هیأت علمی از محل درآمدهای اختصاصی و سایر منابع با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور اقدام نماید.
۳- به منظور نگهداشت و ایجاد انگیزش در کارکنان، وزارت جهادکشاورزي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمانهای تابعه از جمله نهاد کتابخانه های عمومی، کارکنان غیر مشمول نظام رتبه‌بندی معلمان و غیر هیأت علمی وزارت آموزش و پرورش و سازمانهای تابعه از جمله سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و خدمتگزاران مدارس، وزارت میراث فرهنگي، صنایع دستي و گردشگري و سازمانهای تابعه و سازمان حفاظت محیطزیست مجازند از محل اعتبار مصوب خود نسبت به پرداخت فوق‌العاده خاص به میزان چهار هزار (۴.۰۰۰) امتیاز قانون مدیریت خدمات کشوری که مشمول کسور بازنشستگی می‌باشد، مطابق آیین‌نامه اجرائی این جزء که توسط سازمان امور اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه می‌شود اقدام نمایند.
بند الحاقی ۳- مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان سی درصد (%۳۰) افزایش می‌یابد.

۱۱:۵۳

undefined مقرری ماه اول:
undefined مقرری ماه اول به وجوهی اطلاق می شود که در هنگام تبدیل وضعیت استخدامی (آزمایشی به رسمی) و یا افزایش حقوق و مزایا از حقوق مستقیم برداشت و به حساب صندوق بازنشستگی کشوری واریز می شود که یکی از منابع درآمدی صندوق است.
undefinedمبلغ فوق از حساب مشترکین صندوق بازنشستگی کسر می گردد ولی مشترکین صندوق تامین اجتماعی، مقرری ماه اول ندارند.
undefined بندهای مشمول مقرری ماه اول: کلیه بندهای حکم کارگزینی بجز بندهای زیر: کد۵۸: فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافتهکد۷: فوق العاده بدی آب و هواکد۱۱: کمک هزینه عائله مندیکد۱۲: کمک هزینه اولادکد۲۷: فوق العاده ایثارگری ماده ۵۱کد۲۳: سایر
undefined سه حالت مشمول مقرری ماه اول:۱- تبدیل وضعیت مشترکین صندوق بازنشستگی کشوری (رسمی آزمایشی به رسمی قطعی): مانند متعهدین خدمت۲- تبدیل وضعیت (تغییر صندوق از تأمین اجتماعی به بازنشستگی کشوری)۳- افزایش حقوق و مزایا مشترکین صندوق بازنشستگی کشوریundefined تبدیل وضعیت استخدامی مشترکین صندوق تأمین اجتماعی (رسمی آزمایشی به رسمی قطعی) و (پیمانی به رسمی آزمایشی یا رسمی قطعی) مقرری ماه اول ندارند.
undefined همکاران دارای معافیت پرداخت مقرری ماه اول: ➊. عدم کسر مقرری بالای ۳۰ سال سابقه خدمت پرداخت کسور بازنشستگی ( استمرار خدمت) : به استناد مفاد مطرح شده در تبصره (۲) ماده (۳) قانون اصلاح مقررات بازنشستگی و وظیفه قانون استخدام های کشوری مقرر می دارد مستخدمین موضوع این ماده پس از سی سال پرداخت کسور بازنشستگی از پرداخت کسور معاف هستند و در حال حاضر پس از سی سال پرداختی بابت صندوق از کارمند کسر نمی گردد از پرداخت مقرری ماه اول نیز به عنوان یکی از اقلام کسری معاف بوده و دستگاه نباید مقرری ماه اول را از حقوق و مزایای ماه اول آنان کسر نماید.
undefinedنکته: مالیات تا زمان بازنشستگی کسر می شود.
➋. آزاده، جانباز (با هر درصد)، رزمنده حداقل ۲۴ ماه حضور در جبهه و فرزند شهید: همانطور که از پرداخت کسور بازنشستگی معاف هستند مقرری ماه اول هم ندارند سهم مستخدم و کارفرما توسط دستگاه پرداخت می گردد.
مستند قانونی:طبق تبصره (۱) ماده ۳۷ قانون جامع خدمات‌ رسانی به ایثارگران، آزادگان و جانبازان (با هر درصد) از پرداخت کسور بازنشستگی معاف بوده و دستگاه می بایست سهم مستخدم و کارفرما را پرداخت نماید.
بند (ر) – به ماده (۳۷) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران پس از عبارت «کسورات بازنشستگی سهم اسرا و آزادگان و جانبازان» عبارت «فرزندان شهداء و رزمندگان با حداقل بیست و چهار ماه حضور در جبهه» اضافه می‌شود.

۱۰:۱۹