عکس پروفایل ILSFI

ILSF

۱۷عضو
thumnail
عملکرد شتابدهنده به ارتعاش و تغییر شکل سازه حساس است. در طراحی و ساخت‌های معمول، مهندسی عمران با سانتی‌مترها و حداکثر میلی‌مترها سروکار دارد. وقتی در یک طراحی در مورد رواداری‌های در حد میکرومتر و نه متر صحبت می‌شود، یک چالش جدید برای طراحان و اجراکنندگان سازه‌های عمرانی ایجاد می‌شود.در ویدئوهای زیر به برخی از چالش‌ها، مشخصات و روش اجرای ساختمان و کف بتنی خاص چشمه نور سنکروترونی SIRIUS برزیل اشاره می‌شود.https://www.aparat.com/v/k426ki8https://www.aparat.com/v/f437cwr
undefined برخی مشخصات و ویژگی‌های ساخت کف بتنی بسیار خاص چشمه نور سنکروترونی Sirius برزیل:
undefined حجم خاکبرداری: ۶۹۲۸۰ متر مکعب (۱۴ لایه خاک)
undefined مصالح مورد استفاده: ۶۲۱۶ مترمکعب بتن و ۲۰۰۰ تن فولاد
undefined بخش‌بندی کف‌سازی بتنی: undefined ۲۰ بخش به ضخامت ۹۰ سانتیمتر برای دالانه شتابگرundefined ۲۰ بخش به ضخامت ۶۰ سانتیمتر برای تالار آزمایشundefined ۱ بخش شتخط یا شتابگر خطی با ضخامت ۶۰ سانتیمتر.
undefined در بخش‌های با ضخامت ۹۰ سانتیمتر، هر دال یا تختال از ۳ لایه بتن بسیار متراکم تشکیل شده است:undefined ۲ لایه ۳۵ سانتیمتری و لایه آخر ۲۰ سانتیمتری.
undefined در هر متر مکعب بتن ۱۰۰ کیلوگرم Gelo استفاده شده است.
undefined حداکثر تغییر شکل نسبی کف ۰٫۲۵ میلیمتر (۲۵۰ میکرومتر) در هر ۱۰ متر.
undefined حداکثر تغییر شکل کف ۲۰ میلیمتر حول کل محیط ۵۴۰ متری.

۸:۱۶

thumnail
ارایه «مرور چشمه‌های نور نسل ۴ در سراسر جهان» در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای ریکاردو بارتولینی انجام شده است.https://www.aparat.com/v/fqpc3j7
در این ارایه کوتاه، آقای بارتولینی به صورت مختصر چشمه‌های نور نسل چهار که یا از ابتدا یا طی بروزرسانی چشمه‌های نور نسل سوم در حال طراحی و ساخت هستند را مرور کرده و رواداری‌ها و رویکردها و راهکارهای هریک از آنها در رفع برخی از چالش‌های طراحی و ساخت را به صورت موجز فهرست می‌کند.
undefined بعضی از مباحث مورد اشاره در این ارایه:
undefined معایب عدم تطبیق فضای فاز باریکه الکترونی و فوتونی
undefined شبکه‌های شتابدهنده یا Latticeهای مورد استفاده در چشمه‌های نور نسل چهار
undefined مغناطیس‌های مورد استفاده در چشمه‌های نور نسل چهار
undefined رواداری‌ها یا Toleranceهای همراستاسازی در چشمه‌های نور نسل چهار
undefined راهبردهای راه‌اندازی اولیه یا Commissioning در چشمه‌های نور نسل چهار
undefined تحقیق و توسعه در حوزه ابزارهای الحاقی چشمه‌های نور نسل چهار

۱۱:۱۷

thumnail
نصب مغناطیس‌ها روی میزهای نگهدارنده (Girder) و حمل و جابه‌جایی و نصب میزهای نگهدارنده چند تنی بدون تغییر شکل و با رواداری‌های هم‌راستایی چند میکرومتری یا چند ده میکرومتری*، از چالش‌های نصب و راه‌اندازی *چشمه‌های نور سنکروترونی نسل جدید است.در ویدئوهای زیر به برخی از راهکارهای چشمه نور سنکروترونی NSLS-II آمریکا برای نصب مغناطیس‌ها روی میزهای نگهدارنده و جابه‌جایی و نصب میزهای نگهدارنده در محل خود با رعایت رواداری‌های (Tolerance) مورد نظر، اشاره می‌گردد.https://www.aparat.com/v/GBtY1https://www.aparat.com/v/58PNVhttps://www.aparat.com/v/J1e04
undefined با توجه به اهمیت تسریع ساخت و راه‌اندازی هرچه زودتر چشمه نور سنکروترونی NSLS-II آمریکا، ساخت مغناطیس‌های این چشمه نور سنکروترونی به موازات هم به شرکت‌های مختلف از کشورهای چین، روسیه، دانمارک، زلاند نو، انگلیس و خود آمریکا سپرده شد.
undefined این مغناطیس‌ها از قبیل دوقطبی، چهارقطبی، شش‌قطبی و اصلاح‌گرها بایست پس از انجام آزمون‌های پذیرش، همراه محفظه خلا و لوله‌های مایع خنک‌کننده روی میزهای نگهدارنده نصب می‌شدند.
undefined از لیزر برای همراستاسازی مغناطیس‌ها با دقت حدود ۵۰ میکرومتر استفاده شد.
undefined همراستاسازی نهایی با دقت حدود ۱۵ میکرومتر در اتاقی که دمای آن در یک محدوده معین مهار شده بود با استفاده از روش‌هایی مانند سیم مرتعش (Vibrating Wire) صورت گرفت.
undefined انتقال میز نگهدارنده از اتاق سرهم‌سازی (Assembly) تا محل نصب در حلقه انبارش NSLS-II حدودا ۲ ساعت زمان می‌برد.
undefined در دالانه (Tunnel) حلقه انبارش از Air Caster به همراه کفی (Dollies) برای شناور کردن میزهای نگهدارنده استفاده شد.
undefined سنگین‌ترین میز نگهدارنده NSLS-II حدودا ۱۰ تن است و ظرفیت Air Casterهای مورد استفاده حدودا ۱۲ تن بود.
undefined کار نصب در ژوئن ۲۰۱۳ یا تیر ۱۳۹۲ به پایان رسید و طی آن ۱۵۰ میز نگهدارنده که حامل ۸۱۰ مغناطیس بودند، در محل خود در دالانه قرار گرفتند.

۷:۱۶

thumnail
«جهت‌گیری‌های نو در طراحی چشمه‌های نور پراش محدود »
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای ویکتور سمالوک انجام شده است.https://www.aparat.com/v/stdnv05
در این ارایه آقای سمالوک پس از بیان علت نیاز پژوهشگران و صنعتگران به افزایش روشنایی پرتو ایکس تولیدی چشمه‌های نور سنکروترونی، روند (Trend) و جهتگیری‌ها در طراحی و فناوری بخش‌های مختلف چشمه‌های نور پراش محدود (چشمه‌های نوری که عملکردشان در پایین آوردن اندازه سطح مقطع باریکه الکترونی و افزایش درخشندگی پرتو ایکس تولیدی، توسط حد پراش پرتو ایکس تولیدی محدود می‌شود) را مرور می‌کند.
undefined در این ارایه به صورت مختصر به برخی چالش‌های بخش‌های زیر در طراحی و ساخت چشمه‌های نور نسل چهارم و روند و راه‌کارها برای رفع این چالش‌ها اشاره می‌شود:
undefined طراحی شبکه اجزاء شتابدهنده (Lattice)
undefined تزریق باریکه الکترونی (Electron Beam Injection)
undefined مغناطیس‌ها (Magnets)
undefined ابزارهای الحاقی (Insertion Devices)
undefined ابزارگری و مشخصه‌یابی باریکه (Beam Diagnostics & Instrumentation)
undefined خلا (Vacuum)
undefined شبیه‌سازی: راه‌اندازی اولیه و بهینه‌سازی (Commissioning & Optimization)

۱۱:۰۵

thumnail
«پنجمین نمایشگاه تخصصی لیزر، فوتونیک و کوانتوم ایران»
از یکشنبه ۱۳ آبان تا چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۷در تالار ۷ محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌گردد.https://www.iranphotonics.com
undefinedبرخی محصولات و موضوعات ارایه شده در این نمایشگاه عبارتند از:
undefined انواع ماشین برش لیزری سه بعدیundefined انواع ماشین جوشکاری لیزریundefined اپتوالکترونیک و اپتومکانیکundefined میزهای اپتیکی ضد ارتعاشundefined جابه‌جاگر نمونه با دقت‌های میکرومتریundefined تجهیزات ساخت اجزای اپتیکیundefined مواد و تجهیزات لایه‌نشانی اپتیکیundefined دستگاه‌ها و ابزارهای اتاق تمیز
undefinedنشان برخی از غرفه‌داران در نمایشگاه تخصصی لیزر، فوتونیک و کوانتوم ایران

undefined همزمان با این نمایشگاه، پانزدهمین نمایشگاه بین المللی فناوری نانووبیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت تهراننیز در همین محل برگزار می‌گردد.

۷:۱۳

thumnail
«مرور سامانه‌های تزریق باریکه الکترونی در حلقه‌های انبارش نسل چهارم»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای پیتر کوسکه انجام شده است.undefinedhttps://www.aparat.com/v/czl17v1
در این ارایه آقای کوسکه پس از بیان اهداف یک سامانه تزریق باریکه الکترونی مطلوب، به توضیح مختصر فرآیند تزریق پرداخته و گسیلندگی (Emittance) و پذیرش (Acceptance) را در چشمه‌های نور سنکروترونی مختلف مقایسه می‌کند. سپس وی به مرور راه‌حل‌های چشمه‌های نور نسل چهارم (از قبیل *Nonlinear Kicker، Multipole Injection Kicker، On-Axis Swap-Out Injection*) برای پیاده‌سازی سامانه تزریق باریکه الکترونی مطلوب و چالش‌های این راه‌حل‌ها می‌پردازد. در انتها، جمع‌بندی مطالب بیان شده ارایه می‌گردد.

۱۱:۵۱

thumnail
«نوسازی سامانه خنک‌سازی آب چشمه نور سنکروترونی Soleil فرانسه»
کاهش هزینه‌های جاری خدمات‌دهی چشمه‌های نور سنکروترونی و ایفای مسوولیت اجتماعی نسبت به محیط زیست از طریق بهینه‌سازی مصرف انرژی و منابع و استفاده از انرژی‌های نو، در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از چشمه‌های نور سنکروترونی قرار گرفته است.
چشمه نور سنکروترونی سولی در قالب «برنامه بهینه‌سازی مصرف» دولت فرانسه «France Relance»، بودجه‌ای را برای نوین‌سازی سامانه خنک کننده آب خود دریافت کرده است.در ویدئوی زیر به فرآیند انجام این نوین‌سازی و اثرات آن بر بهینه‌سازی مصرف انرژی و منابع اشاره می‌شود.undefinedhttps://www.aparat.com/v/d57gcfo
undefined چشمه‌های نور سنکروترونی به ظرفیت خنک‌سازی بالایی نیاز دارند ( ۱۲ مگاوات در نسخه جدید سامانه خنک‌سازی Soleil) و از سوی دیگر الزاماتی از قبیل عدم انتقال ارتعاشات از سامانه‌های خنک‌سازی به بخش‌های مختلف شتابدهنده و پایداری دمایی با روادارایی‌های سخت‌گیرانه (۰٫۱ درجه سانتیگراد در برخی بخش‌های شتابدهنده) طراحی و پیاده‌سازی این سامانه را چالش بر‌انگیز می‌کند.
undefined فرآیند دریافت مناقصه‌ها، بررسی و تحلیل آنها و امضای قرارداد با شرکت‌های منتخب برای طراحی و پیاده‌سازی این سامانه در Soleil حدود ۲ ماه زمان برده است ( زمستان ۱۴۰۰ ).وزن مجموع اسناد مورد بررسی و امضا به حدود ۱۵ کیلو می‌رسید!این یک پروژه بزرگ‌مقیاس، بسیار فنی و در لبه فناوری برای شرکت‌های طرف قرارداد بود.
undefined راه‌حل انتخابی طراحان برای پیاده‌سازی این سامانه که ملاحظات نوفه، ارتعاش و مصرف انرژی را رعایت کند، استفاده از خنک‌سازهای بی‌دررو یا آدیاباتیک بود.
undefined این روش، مصرف آب که در سامانه قدیمی حدود ۶۰۰۰۰ متر مکعب در سال بود را به حدود ۲۵۰۰۰ متر مکعب در سال می‌رساند.

۷:۳۱

thumnail
«اپتیک برای کاربرد پرتو ایکس نرم و ترد - وضعیت حاضر و افق آینده»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای فرانک سیورت انجام شده است.undefinedhttps://www.aparat.com/v/jtohbzv
undefined در این ارایه کوتاه، ابتدا آقای سیورت اهداف و ماموریت‌ها یک اپتیک پرتو ایکس مطلوب را شرح می‌دهد و سپس با اشاره به اجزای اپتیکی مناسب در هر محدوده انرژی پرتو ایکس و نقص‌هایی که این اجزا با توجه به محدودیت‌های فناوری‌های ساخت خواهند داشت، بصورت مختصر نحوه سنجش کیفیت آینه و کارایی یک خط باریکه پرتو ایکس را بیان می‌کند.
undefined در ادامه وی با بیان نمونه‌هایی از بروزرسانی چشمه نور سنکروترونی Bessy آلمان (Bessy-III)، به چالش‌هایی که این حرکت به سوی تولید پرتو ایکس با انرژی‌های بالاتر و حفظ همدوسی و کانونی کردن‌های بسیار ریز از لحاظ طراحی و پیاده‌سازی سامانه اپتیکی و مکانیکی خط باریکه ایجاد خواهد کرد، اشاره می‌کند.
undefined سپس وی به بیان برخی از راه‌حل‌های رفع چالش‌های اپتیکی پرتو ایکس نرم و ترد و بعضی از مزایا و معایب آنها می‌پردازد:
undefined Wolter Mirrorsundefined Diaboloid Mirrorsundefined Multilayer Gratingsundefined Reflection Zone Plates

۱۰:۵۴

thumnail
«کمک گرفتن از چشمه‌های نور سنکروترونی برای بررسی اثر مواد پوششی مختلف در حفاظت فلزات از خوردگی»
در ویدئوی کوتاه زیر، خانم جولی گوردون، دانشجوی دکترای رشته شیمی، شما را با فعالیت‌هایش در چشمه نور سنکروترونی Soleil فرانسه برای انجام تحقیقات مرتبط با پایان‌نامه خود، آشنا می‌کند.
undefined https://www.aparat.com/v/l29h3eu

undefined Development of an analytical strategy for the study and preservation of painted metal objects in museum collections
undefined طی مراحل این پژوهش، نمونه‌ها با مواد انتخابی پوشش داده می‌شوند و سپس به کمک روش‌های مصنوعی آزمایشگاهی، فرآیند فرسایش و خوردگی مواد پوششی و فلزات در اثر عوامل رطوبت و نور شتاب داده می‌شود.
undefined پس از طی این فرآیند فرسایش مصنوعی، اثر فرسایش بر نمونه‌ها با روش‌های مختلف از جمله با پرتو ایکس تولیدی خطوط باریکه چشمه نور سنکروترونی سولی فرانسه مورد بررسی قرار می‌گیرد.
undefined در انجام تحقیقات این پایان‌نامه از سه خط باریکه زیر کمک گرفته شده است:
undefined DiffAbs (X-Ray Diffraction and Absorption)
undefined محدوده انرژی ۳ تا ۲۳ کیلوالکترون‌ولت
undefined برای انجام آزمایش‌هایXRF (X-ray Fluorescence Spectroscopy) XRD (X-Ray Diffraction Spectroscopy) وXAS (X-ray Absorption Spectroscopy) در مقیاس‌های میکرومتری و بزرگتر.
undefined PUMA (Photons Utilisés pour les Matériaux Anciens)
undefined یک خط باریکه تصویربرداری پرتو ایکس سخت با محدوده انرژی ۴ تا ۶۰ کیلوالکترون‌ولت
undefined برای انجام آزمایش‌های XRF و XAS در مقیاس میکرومتری.
undefined DISCO (Dichroism, Imaging, and mass Spectrometry for Chemistry and biOlogy)
undefined یک خط باریکه کم‌انرژی با محدوده انرژی ۱ تا ۲۰ الکترون‌ولت
undefined برای تصویربرداری DUV-PL و نگاشت فراطیفی (Hyperspectral Mapping) در مقیاس میکرومتری.

۱۰:۵۲

thumnail
«ابزارهای الحاقی در حلقه‌های انبارش نسل چهارم»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای گایل لوبک انجام شده است.undefined https://www.aparat.com/v/pcip27t
undefined در این ارایه، آقای لوبک پس از اشاره کوتاه به مشخصات چشمه‌های نور نسل چهارم و تابش سنکروترونی حاصل از آنها، به دلایل حرکت به سوی تناوب‌های کوتاه‌تر و دهنه‌های کوچکتر در ابزارهای الحاقی چشمه‌های نور پرداخته و فناوری‌هایی را که ساخت و بکارگیری این ابزارهای الحاقی را میسر می‌سازد، بیان می‌کند.
undefined وی در ادامه با مثال‌هایی از چشمه نور سنکروترونی ESRF و دیگر چشمه‌های نور، به فرآیند و روند توسعه و ساخت ابزارهای الحاقی مختلف برای تولید پرتو ایکس با مشخصات مطلوب در چشمه‌های نور جدید اشاره می‌کند:
undefinedCMPU (Cryogenic Permanent Magnet Undulator)undefinedSuperconducting UndulatorundefinedHTS (High Temperature Superconducting) Undulator undefinedStaggered UndulatorundefinedAPPLE-X UndulatorundefinedDELTA Undulator
undefined سپس وی بطور مختصر به برخی از تجارب عملی و اثرات استفاده از ابزارهای الحاقی جدید بر جنبه‌های عملکردی مختلف چشمه نور سنکروترونی ESRF می‌پردازد:
undefinedClosed Orbit DistortionundefinedHorizontal FocusingundefinedBeam LossundefinedEmittance

۱۰:۱۸

thumnail
«ابررایانه ۲ اگزافلاپی Aurora، در خدمت چشمه نور سنکروترونی APS آمریکا»
مراکز رایانش سریع از ابزارهای اصلی چشمه‌های نور سنکروترونی چه در مرحله طراحی و چه در زمان بهره‌برداری هستند. در زمان بهره‌برداری، علاوه بر مهندسین و متخصصین بخش‌های مختلف شتابدهنده که به پایش، مطالعه و بهینه‌سازی عملکرد چشمه نور سنکروترونی می‌پردازند، کاربران خطوط باریکه چشمه نور برای پردازش، تحلیل و دیداری‌سازی (Visualization) داده‌های عموما حجیم گردآوری شده خود نیاز به سامانه‌های پردازش سریع دارند.
در ویدئوهای کوتاه زیر به مشخصات ابررایانه Aurora و کارایی آن در پیشبرد و تحول تحقیقات در چشمه نور سنکروترونی APS آمریکا پرداخته می‌شود.undefined https://www.aparat.com/v/y750i2iundefined https://www.aparat.com/v/n385my1

undefinedبرخی از ویژگی‌ها و قابلیت‌های Aurora:
undefined Aurora دارای ۱۶۰ قفسه یا Rack است.
undefined در هر قفسه Aurora تعداد ۶۴ تیغه رایانه‌ای یا Blade قرار دارد.
undefined هر گره (Node) دارای ۶ پردازنده نگاره‌ای یا GPU است.
undefined سامانه خنک‌سازی این ابررایانه مبتنی بر مایع است و حدود ۱۶۶ متر مکعب آب برای خنک‌سازی این ابررایانه در لوله‌ها جریان دارد.
undefined Aurora قادر به انجام ۲ میلیارد میلیارد محاسبه در ثانیه است.
undefined در Aurora ابزارهای مهم تجزیه و تحلیل داده‌ها، دیداری‌سازی، مدل‌سازی و شبیه‌سازی و هوش مصنوعی (AI) می‌توانند بطور یکپارچه ادغام شوند تا کاربران خطوط باریکه و متخصصین شتابدهنده بتوانند صفر تا صد تحلیل داده و نتیجه‌گیری یا بهینه‌سازی کار خود را به کمک این مجموعه انجام دهند.
undefined APS از حجم بالای داده‌های موجود و داده‌های تولیدی آینده خود برای آموزش الگوهای هوش مصنوعی پیاده‌سازی شده در Aurora استفاده می‌کند.
undefined سرعت پردازش بسیار بالای Aurora و بکارگیری هوش مصنوعی، به کاربران خطوط باریکه این امکان را می‌دهد که با توجه به نتایج برخط آزمایش، در مورد ادامه آزمایش و یا تغییر شرایط انجام آزمایش در لحظه تصمیم‌گیری کنند.

۱۰:۰۳

thumnail
«عدسی‌های نانوکانون‌گر پرتو ایکس برای چشمه‌های نور نسل چهارم»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط خانم ساشا بایت انجام شده است.undefined https://www.aparat.com/v/lyi0vk9
undefined در این ارایه کوتاه، خانم بایت ابتدا پس از اشاره به ضرورت توسعه ادوات اپتیکی مناسب برای بهره‌بردای مفید از پرتو ایکس با درخشندگی(Brilliance) و همدوسی زیاد در چشمه‌های نور نسل چهارم و اهمیت اندازه‌شناسی (Metrology) برای سنجش این ادوات، دسته‌بندی ادوات کانونی کننده پرتو ایکس و روند کاهش اندازه نقطه کانونی هر یک از این دسته‌ها طی سالیان را بیان می‌کند.
undefined ادوات کانونی کننده شکستیundefined Compound Refractive Lens (CRFL)
undefined ادوات کانونی کننده انعکاسیundefined Capillary Opticsundefined Kirkpatrick–Baez (KB) Mirror
undefined ادوات کانونی کننده پراشیundefined Fresnel Zone Plate (FZP)undefined Multilayer Laue Lens (MLL)undefined Kinoform Lens
undefined در ادامه وی با اشاره به مزایای طول موج کوچک پرتو ایکس سخت (Hard X-Ray) برای تصویربرداری، از قبیل عمق نفوذ و تفکیک‌پذیری بالا، به ادوات کانونی کننده مناسب برای این محدوده انرژی (FZP, MLL, ..) و چالش‌ها و فرآیند ساخت و سنجش آنها می‌پردازد.

۹:۳۴

thumnail
«حرکت تایوان در لبه فناوری به کمک چشمه نور سنکروترونی TPS»
برای باقی ماندن پژوهشگران و صنعت‌گران تایوان در عرصه رقابت جهانی علوم پیشران و فناوری‌های راهبردی، چشمه نور TPS به سرعت طی حدود ۸ سال راه‌اندازی گردید:
undefined تصویب طرح TPS توسط دولت (۱۳۸۶)undefined نهایی‌سازی طراحی و اخذ مجوز از نظر تاثیرهای محیط زیستی (۱۳۸۷)undefined عقد قرار داد ساخت و ساز عمرانی و تاسیسات (۱۳۸۸)undefined آغاز عملیات ساخت (۱۳۸۹)undefined انجام آزمایش پذیرش LINAC یا شتخط (۱۳۹۰)undefined مرحله اول نصب تجهیزات شتابدهنده (۱۳۹۲)undefined آغاز راه‌اندازی اولیه (Commissioning) بخش شتابدهنده (۱۳۹۳)undefined دستیابی به جریان ۱۰۰ میلی‌آمپر باریکه الکترونی و مرحله دوم نصب تجهیزات شامل ۷ خط باریکه، ۱۰ ابزار الحاقی و دو کاواک ابررسانا (۱۳۹۴)
در ویدئوهای زیر پس از بیان تاریخچه تابش سنکروترونی، نحوه کار چشمه نور TPS تایوان بصورت پویانمایی توضیح داده شده و در ادامه نمونه‌هایی از کاربردهای این چشمه نور در علوم و صنایع مختلف تایوان بیان می‌شود.undefined https://www.aparat.com/v/e4031n1undefined https://www.aparat.com/v/w105832
undefinedسالانه حدود ۲۰۰۰ طرح تحقیقاتی از تایوان و دیگر کشورها به کمک سه فناوری سنجشی اصلی طیف‌بینی پرتو ایکس، پراکندگی پرتو ایکس و تصویربرداری پرتو ایکس در چشمه نور TPS انجام می‌پذیرد:
undefined توسعه زیست‌داروها.
undefined بررسی ساختار پروتئینی ویروس‌ها و بیمارگرهای (Pathogen) دیگر.
undefined بررسی ساختار و رفتار یاخته‌های سرطانی برای توسعه راهبردهای درمان نوآورانه.
undefined استفاده از قابلیت بررسی بلادرنگ (Realtime) و پویای (Dynamic) نمونه‌ها در چشمه نور سنکروترونی، برای توسعه واکنش‌یارهای (Catalyst) مقرون به صرفه و کمک به کاهش آلودگی هوا.
undefined بهبود کیفیت ساخت قطعات نیمه‌هادی و مدارهای مجتمع.undefined نزدیک بودن مراکز تحقیقاتی به این آزمایشگاه بزرگ مقیاس، شکل‌گیری یک میانگاه (Hub) پژوهشی بین رشته‌ای را تسهیل کرده است.

۱۱:۴۴

thumnail
«چالش‌های آشکارسازی پرتو ایکس در چشمه‌های نور نسل چهارم»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای پابلو فاهاردو انجام شده است.undefined https://www.aparat.com/v/bqem8y5
undefined در این ارایه آقای فاهاردو ابتدا الزاماتی که همدوسی و درخشندگی (Brilliance) زیاد باریکه فوتونی چشمه‌های نور نسل چهارم و روند آزمایش‌های جدید برای درخواست انرژی‌های فوتونی بالاتر، مقیاس‌های زمانی کوتاه‌تر و استفاده از همدوسی بیشتر، در ساخت و پیاده‌سازی آشکارسازها پدید می آورد، را فهرست می‌کند.
undefined سپس وی به علت محدودیت کارایی آشکارسازهای موجود اشاره کرده و راهکارهایی را که می‌توان برای بهبود آشکارسازی بمنظور برآوردن الزامات بالا متصور بود، برمی‌شمرد و مزایا و معایب هر یک از این راه‌کارها را بیان می‌کند.
undefined در ادامه وی به مرور وضعیت فعلی آشکارسازهای پرتو ایکس در سه دسته زیر و بهبودهای مورد نیاز آنها می‌پردازد:undefined آشکارسازی انرژی پاششی (Energy Dispersive Detection)undefined تصویربرداری پرتو ایکس (X-Ray Imaging)undefined آشکارسازهای پراش/پراکندگی (Diffraction/Scattering Detectors)
undefined سپس وی با بررسی امکان وفق دادن برخی آشکارسازهای X-FEL برای استفاده در چشمه‌های نور سنکروترونی نسل چهارم، به معرفی چند طرح توسعه آشکارسازهای دوبعدی در چشمه‌های نور سنکروترونی پرداخته و علت نیاز به ماده با عدد اتمی بالای بهتر و مناسب بودن CZT یا CdZnTE به عنوان یکی از جایگزین‌های CdTe و چالش‌های پیش روی بکارگیری آن را بیان می‌کند.
undefined در ادامه وی به شرح برنامه‌های توسعه آشکارساز برای بروزرسانی چشمه نور سنکروترونی ESRF می‌پردازد.
undefined در انتها پرسش و پاسخ و جمع‌بندی ۵ ارایه انجام شده در جلسه DLSR Enabling Technologies صورت می‌گیرد.

۹:۵۵

thumnail
«شبیه‌سازی از تولید تابش سنکروترونی تا آشکارساز برای چشمه‌های نور نوین»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای اولگ چوبار انجام شده است.undefined https://www.aparat.com/v/qgl2497
undefined در این ارایه آقای چوبار ابتدا به معرفی بسته‌های نرم‌افزاری RADIA و SRW (Synchrotron Radiation Workshop) که توسعه آنها توسط چشمه نور NSLS-II آمریکا پشتیبانی می‌شود، می‌پردازد.
undefined سپس وی به بیان مثال‌هایی از کاربرد SRW در شبیه‌سازی‌های مربوط به مشخصه‌یابی باریکه و خطوط باریکه پرداخته و به برخی روابط مورد استفاده در SRW و تفسیر بعضی از نتایج مشاهده شده، اشاره می‌کند.
undefined در ادامه وی به بکارگیری روش‌های محاسباتی بهینه در SRW برای شبیه‌سازی خطوط باریکه جدید و برخی چالش‌های محاسباتی این شبیه‌سازی‌ها اشاره می‌کند.
undefined سپس وی چند شبیه‌سازی مربوط به بعضی ازخطوط باریکه چشمه نور سنکروترونی NSLS-II را ارایه کرده و برخی نتایج را با اندازه‌گیری‌های واقعی مقایسه می‌کند.
undefined در انتها وی با اشاره کوتاه به SIREPO به عنوان یک رابط محیط رایانش ابری که دسترسی به SRW و برخی دیگر از ابزارهای شبیه‌سازی را فراهم می‌کند، اهمیت شبیه‌سازی از منبع تولید تابش سنکروترونی تا آشکارساز را مورد توجه قرار داده و لزوم توسعه یک رابط کاربرپسند برای یکپارچه کردن این شبیه‌سازی‌های از آغاز تا پایان را بیان می‌نماید.

۱۱:۴۳

thumnail
«همدوسی در چشمه‌های پرتو ایکس سنکروترونی پرانرژی نسل چهارم»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای ایوان وارتانیانتس انجام شده است.undefined https://www.aparat.com/v/zyu7rp1
undefined در این ارایه آقای وارتانیانتس حد پراش (Diffraction Limit) در چشمه‌های تابش سنکروترونی را توضیح داده و مقدار نوعی آن را در چند محدوده انرژی پرتو ایکس بیان می‌کند و با یادآوری مبانی اپتیک آماری به مفاهیم درجه همدوسی و کسر همدوسی اشاره می‌کند.
undefined سپس با اشاره به نرم‌افزار شبیه‌سازی XRT (XRayTracer) و روش تحلیلی محاسبه Emittance فوتونی، نتایج روش تحلیلی و نرم‌افزار XRT و برخی نتایج تجربی در انرژی‌های فوتونی مختلف و پهن‌شدگی انرژی گوناگون را تفسیر کرده و به نتیجه‌گیری در موارد زیر می‌پردازد:undefined آیا با Emittance از مرتبه pm rad ۱۰ در چشمه‌های نور نسل چهارم، به حد پراش ۱ آنگسترومی رسیده‌ایم؟undefined اثر پهن‌شدگی انرژی (Energy Spread) بر ویژگی‌های همدوسی تابش پرتو ایکسundefined تاثیر ناکوک‌سازی موج‌سان‌گرها (Undulator) بر ویژگی‌های همدوسی باریکه پرتو ایکس
undefined در انتها وی به عنوان گام‌های آینده در بهبود عملکرد چشمه‌های نور نسل چهارم پیشنهادهای زیر را مطرح می‌کند:undefined کاهش Emittance به pm rad ۱ و کمتر از آن undefined افزایش روشنایی طیفی (Spectral Brightness) موج‌سان‌گرها و کاهش پهنای باند آنها بمنظور حذف تک‌فام‌گرها و افزایش درخشندگی (Brilliance)

۹:۵۸

thumnail
«بکارگیری باریکه فوتونی همدوس در خط باریکه نانومکس چشمه نور MAX-IV سوئد»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای الکساندر بیورلینگ انجام شده است.undefined https://www.aparat.com/v/cyd7o60
undefined در این ارایه آقای بیورلینگ ابتدا برخی ویژگی‌های خط باریکه نانومکس را بیان می‌کند:undefined فاصله منبع پرتو ایکس تا نمونه حدود ۱۰۰ مترundefined محدوده انرژی باریکه فوتونی از ۶ تا ۳۰ کیلو الکترون‌ولتundefined شار همدوس در انرژی ۱۰ keV بیش از ۲۰ میلیارد فوتون در ثانیهundefined ابعاد نقطه کانونی در انرژی ۱۰ keV حدود ۹۰ در ۹۰ نانومتر
undefined سپس وی به توضیح برخی مزایای همدوسی باریکه فوتونی در خط باریکه می‌پردازد:undefined همدوسی لازمه کانونی‌کردن باریکه فوتونی به اندازه حد پراش آن استundefined تسهیل همراستاسازی (Alignment) آینه‌هاundefined شار همدوسی بالا می‌تواند منجر به سرعت بالاتر انجام آزمایش یا بهبود تفکیک‌پذیری شود
undefined در ادامه وی به توضیح برخی از آزمایش‌های انجام شده در خط باریکه نانومکس و چالش‌های انجام این آزمایش‌ها می‌پردازد:undefined مطالعه واکنش‌یارهای (Catalyst) ناهمگن برای اکسایش متانundefined چالش جابجایی ذرات نمونه مورد آزمایش، تحت «فشار» تابش پرتو ایکس

۱۱:۳۷

thumnail
«تجزیه حالت همدوسی تابش سنکروترونی به کمک تابع ویگنر»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط آقای تاکاشی تاناکا انجام شده است.undefined https://www.aparat.com/v/bcw3042

undefined در این ارایه آقای تاناکا، توسعه دهنده برنامه‌های SPECTRA و SIMPLEX، ابتدا به توضیح تابع ویگنر و برخی کاربردهای آن در محاسبه درخشندگی (Brilliance) و همدوسی فضایی (Spatial Coherence) می‌پردازد.
undefined سپس وی با اشاره به احتمال کارایی محاسباتی بهتر این روش، نحوه تجزیه حالت همدوس (Coherent Mode Decomposition) یا CMD به کمک تابع ویگنر را شرح داده و آن را با روش Gaussian-Schell مقایسه می‌کند. در ادامه وی مثال‌هایی از انجام محاسبات به این روش و خروجی‌های آن را توضیح می‌دهد.
undefined سپس وی به عنوان یکی از کاربردهای این روش محاسباتی، بررسی اثر قرار دادن درز فضایی (Spatial Slit) بر بهبود همدوسی را به کمک خروجی‌های این روش محاسباتی شرح می‌دهد.
undefined در انتها وی اعلام می‌کند که این روش محاسباتی در نسخه جدید نرم‌افزار SPECTRA که یک نرم‌افزار مخصوص محاسبات تابش سنکروترونی است، پیاده‌سازی شده است.

۱۲:۱۵

thumnail
«تصویربرداری سه بعدی نانوساختارهای مغناطیسی با بهره‌گیری از همدوسی تابش سنکروترونی»
این ارایه در قالب کارگاه 7th Diffraction Limited Storage Ring (DLSR) Workshop که به صورت برخط در روزهای ۲۳ و ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ برگزار گردید، توسط خانم کلر دانلی انجام شده است.undefined https://www.aparat.com/v/bnla5jr
undefined در این ارایه خانم دانلی، ابتدا به شرح اهمیت تصویربرداری سه بعدی مغناطیسی با ذکر نمونه‌هایی از پژوهش‌های در حال انجام در حوزه مغناطیس می‌پردازد:
undefined حافظه‌های با چگالی ذخیره‌سازی زیاد
undefined پویایی‌شناسی دیواره نانولوله‌ها (Nano Tube Wall Dynamics)
undefined اسکرمیون‌های مغناطیسی (Magnetic Skyrmions)
undefined سپس وی با اشاره به روش‌های تصویربرداری سه بعدی نانوساختارها توسط الکترون‌ها، نوترون‌ها و پرتو ایکس و مزایا و معایب هر یک از این روش‌ها، به توضیح روش برش‌نگاری مغناطیسی (Magnetic Tomography) با پرتو ایکس پرداخته و برخی الزامات و نیازهای این روش را بیان می‌کند.
undefined در ادامه وی مثالی از تصویربرداری سه بعدی نانوساختارهای مغناطیسی و چالش پیش روی آن را بیان می‌کند:
undefined بررسی خواص GdCo2 با تفکیک‌پذیری فضایی ۱۰۰ نانومتری
undefined توضیح روش تحلیل داده مورد استفاده به کمک بردار تاوایی مغناطیسی (Magnetic Vorticity Vector) برای غلبه بر چالش تحلیل حجم داده بالا و شناسایی ساختارهای سه‌بعدی
undefined سپس وی با بیان مثالی، شیوه حرکت به سوی بعد چهارم (ورای برش‌نگاری مغناطیسی سه بعدی) با بررسی رفتار پویای مغناطیسی مواد را شرح می‌دهد.
undefined در ادامه وی نحوه بهره‌گیری از همدوسی و برخی مزایای افزایش بیشتر شار همدوس (Coherent Flux) از منظر تحقیقات خود را بیان می‌کند:
undefined بهبود تفکیک‌پذیری فضایی از ۱۰۰-۵۰ نانومتر کنونی به مقدار آرمانی زیر ۲۰-۱۰ نانومتر
undefined امکان‌پذیر شدن مطالعه و بررسی رفتار مغناطیسی فلزهای انتقالی (Transition Metals) و آلیاژهای آنها با تقویت شدن سطح سیگنال‌ها
undefined افزایش سرعت گردآوری مجموعه داده‌های زمان واکافته (Time Resolved Datasets ) و امکان‌پذیر شدن تکمیل آزمایش طی چند ساعت بجای بیش از یک هفته کنونی
undefined در انتها پرسش و پاسخ و جمع‌بندی ۵ ارایه انجام شده در جلسه Designing for, Preserving and Utilizing Coherence صورت می‌گیرد.

۱۲:۳۲

thumnail
«دوازدهمین نمایشگاه ایران ساخت»(تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران)
از جمعه ۲۳ آذر تا دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ از ساعت ۸ الی ۱۵در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌گردد.https://iranlabexpo.ir
undefined جستجوی محصولات عرضه شده در نمایشگاه
undefined حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای خرید تجهیزات و مواد آزمایشگاهی از نمایشگاه ایران ساخت:
undefined پرداخت بخشی از هزینه خرید تجهیزات به عنوان یارانه بر مبنای سطح حمایتی محصول در نمایشگاه برای مراکز زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، جهاد دانشگاهی و مراکز آموزش و پژوهشی مستقل وابسته به دستگاه‌های اجرایی
undefined اعضای منتخب شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی، ۱۰ درصد حمایت بیشتر از سطح حمایتی تجهیز تا سقف معین دریافت خواهند کرد.
undefined برخی از دسته محصولات ارایه شده در نمایشگاه:
undefined تجهیزات پردازش سیگنال و داده‌گیری سریعundefinedتجهیزات خلاundefined تجهیزات آشکارسازی ذراتundefined تجهیزات لایه‌نشانیundefined منابع تغذیه با دقت بالاundefined منابع تغذیه ولتاژ بالاundefined تجهیزات سنجش و تحلیل ارتعاش

۱۲:۵۴