عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع

علم، فناوری و نوآوری در هند

۷۶۹عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع
۷۶۹ عضو

علم، فناوری و نوآوری در هند

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری،صنعت و اقتصاد هند راه‌اندازی شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۲۷ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
«ساخت نمونه اولیه یک پهپاد هیبریدی»
گروهی از پژوهشگران موسسه فناوری هند جودپور، موفق به تولید نمونه اولیه یک پهپاد هیبریدی شده‌اند که می‌تواند در زمین، هوا و آب حرکت کند. این پهپاد با الهام از پرنده‌ای موسوم به آنهینگاها (Anhinga) ساخته شده است که در مناطق استوایی زندگی می‌کند و علاوه‌بر پرواز، قادر به حرکت روی زمین و شنا در آب است. اجزای مورد استفاده در این پهپاد ضدآب هستند و یک گیربکس کنترل از راه دور در آن تعبیه شده است تا حرکت آن را در آب تسهیل کند. طرح اولیه نیز شبیه یک کوادروتور است که پهپادی با ۴ روتور است که به پرواز آن در آسمان کمک می‌کند و پروانه‌های آبی قسمت پایین آن نیز برای حرکت در آب استفاده می‌شوند. مدت زمان پرواز پهپاد مذکور ۱۵ دقیقه است و همچنین می‌تواند ۸ ساعت زیر آب بماند. گفتنی‌ست نمونه اولیه این پهپاد توسط چاپ سه‌بعدی تولید شده است و برای انجام وظایف گوناگون مانند نقشه‌برداری از نشت نفت در سواحل و رودخانه‌ها، ارزیابی فرسایش خاک و پراکندگی آلاینده‌ها استفاده می‌شود.
undefined کد خبر: 20240317-2226کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/23998

۱۶:۵۹

۲۸ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
«تولید یک داروی جدید برای درمان کم‌خونی داسی‌شکل»
با هدف تحقق اهداف دولت هند مبنی‌بر ریشه‌کن کردن کم‌خونی داسی‌شکل در میان مردم این کشور، یک شرکت داروسازی موفق به تولید داروی جدیدی شده است که به‌ویژه برای کودکان سودمند است. این دارو که یک محلول خوراکی هیدروکسی‌اوره است و به صورت کاملا بومی تولید می‌شود، در دمای عادی اتاق قابل نگهداری است، درحالیکه نمونه‌های جهانی را باید در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی‌گراد نگهداری کرد. این دارو، گلبول‌های قرمز را از حالت داسی‌شکل خارج می‌کند و منجر به کروی شدن و بزرگ‌تر شدن آن‌ها می‌گردد تا بتوانند اکسیژن مورد نیاز را به بافت‌ها برسانند. قیمت این دارو نیز معادل ۶۰۰ روپیه (۷ دلار) برآورد شده است. گفتنی‌ست کم‌‌خونی داسی‌شکل، یک اختلال خونی ارثی است که شکل گلبول‌های قرمز را تغییر می‌دهد و آن‌ها را داسی‌شکل می‌کند، به‌گونه‌ای که نمی‌توانند اکسیژن مورد نیاز را در بدن حمل کنند.
undefined کد خبر: 20240318-1145کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24034

۱۴:۵۱

۲۹ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
«ساخت یک دستگاه جدید برای افزایش بازدهی کشاورزی»
محققان دانشگاه ایالت کرالا در هند، موفق به ساخت یک دستگاه جدید موسوم به E-Crop شده‌اند که می‌تواند به کشاورزان در تشخیص عوامل مورد نیاز برای کشت محصولات سالم کمک کند. این دستگاه که بر پایه فناوری اینترنت اشیا ساخته شده است، می‌تواند زمان رشد یک محصول را برآورد کند و توصیه‌های لازم در مورد مواد مغذی (نیتروژن، فسفر و پتاسیم)، خاک، شرایط جوّی، میزان آب و سایر مواد معدنی مورد نیاز را به صورت پیامک‌های روزانه برای کشاورزان ارسال نماید. گیاه‌شناسان، داده‌های مختلف مربوط به رشد گونه‌های متفاوت گیاهان را به کمک یک برنامک (اپلیکیشن) وارد این دستگاه می‌کنند و الگوهای شبیه‌سازی دستگاه نیز خروجی‌های لازم را ارائه می‌دهند. گفتنی‌ست دستگاه مذکور با موفقیت در مزارع سیب‌زمینی شیرین و موز استفاده شده است و صرفه‌جویی ۵۰ درصدی را در مصرف مواد مغذی و آب برای کشاورزان به دنبال داشته است.
undefined کد خبر: 20240319-5273کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24072

۱۵:۰۰

۱ فروردین

thumnail
«یا مدبرالیل والنهار»
باغ در ایام بهاران خوش است موسم گل با رخ یاران خوشست 
چون گل نوروز کند نافه باز  نرگس سرمست در آید به ناز

ضمن تبریک حلول سال نو شمسی و بهار طبیعت به محضر یکایک شما یاران و گرامیان فرهیخته، امیدواریم کماکان این افتخار را داشته باشیم تا یک سال دیگر نیز دریچه‌ای هر چند کوچک، به سوی باغ بی‌کران علم و دانش و فناوری، به دیدگان شما عزیزان بگشاییم.

۲۰:۳۴

۳ فروردین

thumnail
«بکارگیری نقاط کوانتومی برای پاکسازی آلاینده‌های موجود در آب»
محققان هندی، موفق به استفاده از نقاط کوانتومی برای پاکسازی آلاینده‌های موجود در آب شده‌اند. در این روش، از نقاط کوانتومی غیرفلزی استفاده شده است که کریستال‌هایی نیمه‌رسانا با اندازه چند نانومتر هستند و با محیط‌زیست نیز سازگاری دارند. کربن و گوگرد، مواد فراوان و مقرون‌به صرفه‌ای هستند که به راحتی با نقاط کوانتومی غیرفلزی ترکیب می‌شوند و نقاط کوچک حاصل از این ترکیب می‌توانند انواع آلاینده‌های موجود در آب را شناسایی کنند. نقاط مذکور بسته به آلاینده‌های شناسایی شده، رنگ‌های مختلفی را منعکس می‌کنند. علاوه‌براین، نقاط ممکن است آلاینده‌های کشنده‌ای مانند سرب، کبالت و کروم را در نمونه‌های آب شناسایی کنند و آلاینده‌های مبتنی‌بر آفت‌کش‌ها را تجزیه نمایند. گفتنی‌ست محققان قصد دارند با کمک این نقاط کوانتومی، فیلترهای جدیدی را برای کمک به تصفیه آب تولید کنند.
undefined کد خبر: 20240322-3197کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24132

۱۷:۴۵

۴ فروردین

thumnail
«تولید غشای انعطاف‌پذیر با قابلیت تغییر رنگ»
محققان موسسه علوم هند، موفق به تولید غشاهای انعطاف‌پذیر شده‌اند که با توجه به ساختار فیزیکی ویژه خود و بدون نیاز به رنگدانه، انواع رنگ‌های روشن را نمایش می‌دهند. در این روش، از گالیم به‌عنوان یک فلز مایع در دمای اتاق استفاده شده است که پس از تبخیر، نانوذرات متعددی را روی یک بستر موسوم به پلی‌دی‌متیل‌سیلوکسان که یک بَسپار (پلیمر) سازگار با محیط‌زیست است، تشکیل می‌دهد. هنگامی که بستر کشیده می‌شود، الیگومرهای مایع به شکاف‌های بین نانوذرات نفوذ می‌کنند و به‌دنبال تغییر اندازه شکاف و برهمکنش آن‌ با نور، تغییر رنگ ایجاد می‌شود. همچنین اگر نانوذراتِ موجود کشیده شوند یا ضربه‌ای به آن‌ها وارد شود، در واقع یک تغییر مکانیکی رخ داده است که واکنش نانوذرات به آن، تغییر رنگ است. در یک نمونه، هنگامی که نانوذرات خم شدند، رنگ آن‌ها از آبی به زرد تغییر کرد. گفتنی‌ست از این غشاها می‌توان برای کاربردهای مختلف مانند ساخت پانسمان‌های هوشمند، حسگرهای حرکتی و نمایشگرهای شفاف رنگی استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20240323-3198کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24156

۱۴:۵۹

۵ فروردین

thumnail
«توسعه یک الگوریتم برای هدایت پهپادها در عملیات مهار آتش»
محققان مؤسسه علوم هند، موفق به طراحی یک الگوریتم جدید شده‌اند که یک دسته از پهپادها را برای مقابله با بلایای سهمگین مانند آتش‌سوری جنگل‌ها هدایت می‌کند. هنگامی که در یک جنگل آتش‌سوزی رخ می‌دهد و گسترش پیدا می‌کند، یک پهپاد به‌تنهایی قادر به کنترل آن نیست و باید گروهی از پهپادها برای مدیریت شرایط استفاده شوند. الگوریتم جدید، ابتدا نزدیک‌ترین پهپاد به محل آتش‌سوزی را به‌عنوان مرکز عملیات معرفی می‌کند و سپس مابقی پهپادها را به سمت آن سوق می‌دهد. هر پهپاد مجهز به دوربین، حسگرهای حرارتی و آشکارسازهای دما است تا بتواند میزان گستره آتش‌سوزی را تشخیص دهد و ضمن همکاری با همه پهپادهای دیگر به‌صورت دسته‌جمعی، تصمیمات مستقل را برای مهار آتش اتخاذ کند.
undefined کد خبر: 20240324-2227کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24178

۱۶:۵۴

۶ فروردین

thumnail
«شبیه‌سازی آزمایشی موفق فضاپیمای بازگشت‌پذیر هند»
سازمان تحقیقات فضایی هند، از آزمایش موفق یک فروند فضاپیمای بال‌دار بازگشت‌پذیر و چندبارمصرف به نام پوش‌پاک (Pushpak) خبر داد که پس از رهاسازی از یک بالگرد، عملیات بازگشت دقیق و فرود روی باند را به طور خودکار به انجام رساند. به گفته‌ی مقامات هندی، استفاده از بلوک‌های انتقال مداری بازگشت‌پذیر، می‌تواند هزینه‌ی دسترسی به فضا را به طور قابل توجهی کاهش دهد. سوخت‌رسانی مداری به ماهواره‌ها و همچنین انجام عملیات‌های تعمیر ماهواره‌های قدیمی برای کاهش رشد زباله‌های فضایی، از دیگر مزایای توسعه‌ی این فضاپیماها به شمار می‌رود. هند با سرمایه‌گذاری ۱۲ میلیون دلاری، قصد دارد تا به جمع کشور‌های دارای فناوری پرتاب بازگشت‌پذیر بپیوندند.
undefined کد خبر: 20240325-2228کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24195

۱۶:۱۸

۷ فروردین

thumnail
«ساخت یک صندلی چرخدار با قابلیت تبدیل موقعیت فرد از حالت نشسته به ایستاده»
محققان مؤسسه فناوری هند مَدرَس، موفق به تولید یک صندلی چرخدار ایستاده برقیِ بومی شده‌اند که تمایز آن با صندلی‌های چرخدار رایج این است که به افراد کم‌توان کمک می‌کند تا با فشردن یک دکمه از حالت نشسته به ایستاده تغییر حالت دهند و تعادل خود را حفظ کنند. ایستادن، روشی موثر برای افزایش استقلال و کاهش خطر عوارض ثانویه مرتبط با نشستن طولانی‌مدت روی صندلی چرخدار است. صندلی‌های مذکور برای آن دسته از کاربران مفید است که می‌خواهند برای فعالیت‌های گوناگون مانند آشپزی، برداشتن کتاب از کتابخانه یا ایستادن پشت پیشخوان یک فروشگاه بایستند اما تعادل کافی ندارند. گفتنی‌ست صندلی چرخدار مذکور با قیمت ۸۹.۹۹ هزار روپیه (تقریبا هزار دلار) در دسترس است.
undefined کد خبر: 20240326-1146کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24221

۱۸:۰۷

۱۵ فروردین

thumnail
«ابداع یک فناوری جدید برای پایش مستمر قند خون»
محققان مؤسسه فناوری هند جودپور، موفق به ساخت یک دستگاه مقرون‌به‌صرفه برای پایش منظم قند خون در بیماران مبتلا به دیابت شده‌اند. در سطح این دستگاه که توسط پزشکان استفاده شده است، یک کاغذ قرار دارد که ضمن برخورد با پوست، داده‌های اندازه‌گیری شده مربوط به قند میان بافتی را به یک گوشی‌ تلفن‌همراه منتقل می‌کند و در آنجا الگوریتم‌های یادگیری ماشین جدید، ضمن پردازش داده‌ها می‌تواند سطح دقیق قند خون را مشخص نماید. لازم به ذکر است که این الگوریتم به‌‌گو‌نه‌ای طراحی شده که امکان یکپارچه‌سازی داده‌ها، ذخیره آن‌ها در یک بستر منسجم و به‌‌اشتراک‌گذاری آن‌ها با متخصصان و پزشکان را امکان‌پذیر می‌کند. محققان بر این باورند که جنس کاغذ مورد استفاده در این دستگاه سازگار با محیط‌زیست است و می‌توان از آن برای غربالگری و تعیین میزان اسید اوریک و لاکتات نیز استفاده کرد. گفتنی‌ست دیابت نوع ۲ به‌دنبال کمبود انسولین در بدن به وجود می‌آید و افزایش گلوکز، مشکلات زیادی از جمله نابینایی، نارسایی کلیه و قطع اندام تحتانی را به وجود می‌آورد.
undefined کد خبر: 20240403-1147کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24454

۱۷:۰۲

۱۷ فروردین

thumnail
«دانشمندان هندی به دنبال توسعه‌ی مواد جایگزین شن در مصالح ساختمانی»
کاهش تدریجی ذخایر شن طبیعی در جهان، دانشمندان را بر آن داشته که به دنبال مواد جایگزینی برای آن باشند. در همین راستا، دانشمندان مرکز فناوری‌های پایدار مؤسسه‌ی علوم هند در بنگلور، به دنبال راه‌هایی برای ذخیره‌ی گازکربنیک حاصل از دودکش‌های صنعتی، در خاک حفاری و پسماندهای ساختمانی هستند که نه‌تنها باعث کاهش اثرات زیست‌محیطی مواد ساختمانی، بلکه گامی در جهت تولید مصالح پیش‌ساخته‌ی کم‌کربن و دستیابی به اهداف ملی بی‌کربن‌سازی هند تلقی می‌شود. نتایج آزمایشات این گروه تحقیقاتی، از افزایش ۲۰ تا ۲۲ درصدی استحکام فشاری مصالح، در نتیجه‌ی تزریق گازکربنیک در خاک رس حکایت دارد. به‌علاوه، تثبیت بهتر خاک رس توسط سیمان و آهک، کاهش واکنش‌پذیری آهک با خاک رس و بهبود عملکرد مهندسی توده‌ی مواد، و همچنین جایگزینی ۲۵ تا ۵۰ درصدی سنگ‌دانه‌های ریز در ملات سیمان-آهک-خاک، از دیگر مزایای روش ابداعی می‌باشد. این گروه تحقیقاتی، موفق شدند مواد قابل چاپ سه‌بعدی را با استفاده از خاک تثبیت‌شده با چسب‌هایی مانند سیمان پرتلند، سرباره‌ی کوره‌ی بلند و خاکستر بادی توسعه دهند.
undefined کد خبر: 20240405-3199کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24518

۱۷:۳۱

۲۸ فروردین

thumnail
«تولید نانومواد با کمک پوست سیب‌زمینی برای حذف سموم و آلاینده‌ها از آب»
محققان دانشگاه مسلمان علیگر (AMU) در هند، موفق به تولید نانومواد مبتنی‌بر نقاط کوانتومی (Quantum Dot) با استفاده از پوست سیب‌زمینی شده‌اند که می‌تواند برای حذف آلاینده‌های مختلف از آب نظیر سموم دفع آفات و رنگ‌ها استفاده شود. نقاط کوانتومی، کریستال‌های مصنوعی نیمه‌رسانا در مقیاس نانومتر هستند که در حوزه‌های مختلف از الکترونیک گرفته تا پزشکی و محیط‌زیست استفاده می‌شوند. نقاط کوانتومی مبتنی‌بر کربن و گوگرد نیز، برای تولید جوهرهای نامرئی قابل استفاده هستند و این جوهرها را می‌توان برای تصفیه آب به کار برد. محققان، از پوست سیب‌زمینی برای تولید نقاط کوانتومی استفاده کردند و سپس آن‌ها را روی ربات‌های کوچک قرار دادند تا وارد آب شوند و رنگ‌های سمّی موجود در آن را تجزیه کنند. آزمایشات نشان داد که نقاط کوانتومی مذکور، می‌توانند روغن خودرو و سایر آلاینده‌های وارد شده به آب را تجزیه کنند.
undefined کد خبر: 20240416-3200کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24782

۱۵:۱۱

۲۹ فروردین

thumnail
«آغاز احداث بزرگترین پارک انرژی پاک جهان در هند»
شرکت هندی انرژی سبز آدانی، با هدف کاهش وابستگی این کشور به سوخت‌های فسیلی، در حال احداث یک مزرعه‌ی انرژی خورشیدی با ظرفیت ۳۰ گیگاوات، در ایالات گجرات است که تخمین زده می‌شود تا سال ۲۰۲۹ به ظرفیت تعیین شده برسد. به بیان دیگر، تولید این مقدار انرژی، معادل جلوگیری از سوختن بیش از ۶۰ هزار تن زغال‌سنگ و کاهش ۱۲/۶ میلیون خودرو خواهد بود. پارک انرژی تجدیدپذیر خاودا، که تاکنون ۱۰۰۰ مگاوات از ظرفیت آن مورد بهره‌برداری قرار گرفته، ۵ برابر شهر پاریس مساحت دارد و احداث آن می‌توان برای ۱۵۲۰۰ نفر، شغل سبز ایجاد کند. همچنین قرار است چندین توربین بادی نیز در این پارک نصب شوند که ظرفیتی بالغ بر ۵/۲ مگاوات خواهد داشت. خاودا قادر به تأمین برق ۱/۶ میلیون واحد مسکونی است. هند در یک هدف‌گذاری بلندپروازانه‌ قصد دارد که تا سال ۲۰۳۰، حدود ۴۰ درصد از انرژی الکتریکی خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کند.
undefined کد خبر: 20240417-4155کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24802

۱۷:۲۶

۴ اردیبهشت

thumnail
«عزم هند برای انجام مأموریت‌های فضاییِ بدون زباله تا سال ۲۰۳۰»
خارج کردن کامل فضاپیماهای غیرفعال از مدار و انتقال آنها به مکانی ایمن، به منظور عدم تولید زباله‌های فضایی، هدفی است که سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو)، با جدیت کامل قصد دارد آن را تا پایان دهه‌ی جاری میلادی محقق سازد. این کشور سال گذشته ۱۳ ماهواره‌ی غیرفعال خود را برای بازگشت به جوّ، از مدار خارج کرد و در حال حاضر نیز ۵۴ ماهواره‌ی فعال در مدار دارد. البته انتقال فضاپیما به جوّ، همواره به این معنی نیست که تمام اجزای آن در لایه‌های غلیظ جوّ از بین می‌روند، بلکه گاهی برخی از قسمت‌های بزرگ و اصلی مانند بسته‌ی باتری‌ها، از این لایه‌ها به سلامت عبور کرده و باعث ایجاد خسارت‌هایی به دارایی‌های زمینی می‌شوند. با این حال دانشمندان هندی معتقدند که توانسته‌اند در از بین بردن کامل یکی از ماهواره‌های سنجش از دور خود موفق باشند.
undefined کد خبر: 20240423-4156کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/24919

۱۶:۲۸

۸ اردیبهشت

thumnail
«جهش بزرگ هند در توسعه‌ی فناوری موتورهای فضایی»
سازمان تحقیقات فضایی هند (ایسرو) از بکارگیری فناوری کربن-کربن در تولید خروجی موتور (نازل) حامل‌های فضایی خبر داد که ظرفیت حمل بار محموله را به طور قابل‌ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد. کارکرد نازل در دمای بالاتر (۱۲۱۶ کلوین) و سبک‌سازی آن (تا سقف ۶۷ درصد) باعث می‌شود که مشخصه‌هایی همچون سطح نیروی پیشران، ضربه‌ی ویژه، و نسبت نیروی پیشران به وزن افزایش پیدا کرده و در نتیجه ظرفیت باربری حامل، به‌ویژه حامل قطبی این سازمان، تا حدود ۱۵ کیلوگرم بهبود یابد. مرکز فضایی ویکرام سارابهای، این مواد پیشرفته را با استفاده از یک پوشش ضداکسید خاص (کاربید سیلیکون) تولید کرده که منجر به کاهش تنش حرارتی نازل و افزایش مقاومت در برابر خوردگی شده‌است. گفتنی‌ست که نتایج آزمون‌های گرم این نازل نیز مطابق انتظارات ایسرو بوده‌اند.
undefined کد خبر: 20240427-5274کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25002

۱۵:۳۴

۹ اردیبهشت

thumnail
«ساخت صفحات خورشیدی با استفاده از جلبک»
گروهی از محققان هندی، موفق به ساخت صفحات خورشیدی با استفاده از جلبک‌های زنده شده‌اند. در این روش، جلبک‌های سبز که به‌طور معمول در کف زیستگاه‌های آبی رشد می‌کنند، بین یک الکترود مسی با پوشش کربن و یک الکترود اکسید قلع با پوشش اکسید تیتانیوم قرار می‌گیرند. یک قطعه با اندازه یک سانتی‌متر ایجاد می‌شود که وقتی در برابر اشعه فرابنفش با طول موج ۳۶۵ نانومتر قرار می‌گیرد، جریان نوری ۱.۲۵ میلی‌آمپر و ولتاژ ۰.۵ ولت را ساطع می‌کند. هنگامی که ۱۰ قطعه به صورت مدار سری به هم متصل می‌شوند، ولتاژ ۵.۵۳ ولت را تولید می‌کنند و این قطعات را می‌توان به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای صفحات خورشیدی رایج در نظر گرفت، زیرا گران‌قیمت نیستند و مواد سمّی در آن‌ها استفاده نشده است. گفتنی‌ست از این فناوری می‌توان در دستگاه‌های مبتنی‌بر اینترنت اشیاء استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20240428-4157کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25027

۱۹:۰۲

۱۰ اردیبهشت

thumnail
«تولید یک جلیقه ضدگلوله سبک»
محققان سازمان تحقیق و توسعه دفاعی هند، موفق به تولید سبک‌ترین جلیقه ضدگلوله در این کشور شده‌اند که با استانداردهای BIS تطبیق دارد و در برابر شلیک انواع مهمات، مقاوم است. قسمت جلوی این جلیقه از یک زره محکم و قسمت پشت آن از مواد مشابه سرامیک و بسپارهای ساده ساخته شده است. جلیقه مذکور در عملیات آزمایشی، با شلیک‌های مکرر گلوله‌های تک تیرانداز، آزمایش شد و هیچ صدمه‌ای ندید. افراد به راحتی می‌توانند این جلیقه را بپوشند و به دلیل وزن اندک، آن را برای مدت طولانی در عملیات نظامی تحمل کنند.
undefined کد خبر: 20240429-3201کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25060

۱۵:۲۶

۱۴ اردیبهشت

thumnail
«ساخت یک تله برای مقابله با آفات کشاورزی»
گروهی از محققان در شورای تحقیقات کشاورزی هند، موفق به ساخت یک تله شده‌اند که به کشاورزان در مقابله با آفات کشاورزی کمک می‌کند. پایش حشرات در مناطق مختلف، برای توسعه برنامه‌های موثر در عرصه مدیریت یکپارچه آفات کشاورزی ضروری است. جمع‌آوری دستی داده‌های مذکور در مزارع، اغلب مستلزم صرف تلاش و زمان زیاد است و نحوه توزیع حشرات را نیز به شکل دقیق نشان نمی‌دهد. این تله که با نیروی باد کار می‌کند، به کمک یک نرم‌افزار مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی تعداد حشرات و آفات، تراکم و ظرفیت هجوم آن‌ها را پیش‌بینی می‌کند. کشاورزان می‌توانند با کمک داده‌های حاصل از این تله، یک راهبرد مناسب برای مبارزه با آفات تهیه کنند. به‌عنوان مثال، از سموم یا سایر مواد شیمیایی برای مقابله با آن‌ها استفاده کنند.
undefined کد خبر: 20240503-5275کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25165

۱۵:۵۵

thumnail
«کشف یک روش جدید برای مقابله با سوختگی پوست»
محققان دانشگاه پزشکی کینگ‌جورج در هند، یک روش جدید برای درمان محل سوختگی کشف کرده‌اند. در روش‌های رایج، اغلب قطعه‌ای یخ یا خمیردندان روی محل سوختگی قرار داده می‌شود که پوست را منجمد و جریان خون را متوقف می‌کند، اما این روش فقط برای چند دقیقه منجر به تسکین محل سوختگی می‌شود و به دلیل مسدود کردن سلول‌های چربی زیرِ پوست، می‌تواند صدمات جدّی‌تری را به لایه‌های پوست وارد کند. در روش جدید، از بانداژهای ساخته شده از پوست ماهی استفاده می‌شود که سرشار از امگا ۳ و کلاژن است. به گفته محققان، پوست سوخته ابتدا باید با آب تمیز شسته شود و سپس بانداژ مذکور به شکل مستقیم روی آن قرار گیرد. شستشو با آب به افزایش هیدراتاسیون پوست کمک می‌کند و بافت‌های آسیب‌دیده به راحتی کلاژن موجود در بانداژ را جذب و شروع به ترمیم می‌کنند.
undefined کد خبر: 20240503-1148کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25169

۱۵:۵۶

۱۷ اردیبهشت

thumnail
«ساخت نخستین موتورسیکلت جهان با سوخت سی‌اِن‌جی»
شرکت خودروسازی باجاج که دومین تولیدکننده موتورسیکلت در هند و سومین در جهان است، نخستین موتورسیکلت جهان با سوخت سی‌اِن‌جی و حجم پیشرانه ۱۲۵ سی‌سی را تولید کرده است که قرار است از ۱۸ ژوئن ۲۰۲۴ عرضه شود. در طول سال‌های گذشته، جایگزین‌های متعددی برای بنزین به‌عنوان سوخت موتورسیکلت‌ها پیشنهاد شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به بخار، هیدروژن، آب و باتری اشاره کرد. در موتورسیکلت جدید، از سی‌اِن‌جی (فشرده‌سازی گاز طبیعی به کمتر از ۱ درصد حجم آن در فشار استاندارد جوّ) به‌عنوان منبع سوخت برای موتورهای احتراق داخلی استفاده شده است. فناوری جدید که مشابه با موتورسیکلت‌های با سوخت گاز طبیعی مایع (اِل‌اِن‌جی) است، می‌تواند اثرات زیست‌محیطی موتورسیکلت‌ها را به‌طور چشمگیری کاهش دهد. نمونه موتورسیکلت مذکور، منجر به کاهش ۷۵ درصدی انتشار مونوکسیدکربن در مقایسه با یک موتورسیکلت با سوخت بنزین شده است. انتشار دی‌اکسیدکربن و هیدروکربن‌های غیرمتان نیز، توسط این موتورسیکلت تقریبا صفر است.
undefined کد خبر: 20240506-2229کانال علم، فناوری و نوآوری در هندt.me/IndiaSciTechble.ir/IndianTech
didebanefanavari.com/25236

۱۴:۰۳