عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در هندع

علم، فناوری و نوآوری در هند

۷۷۴عضو
thumnail
«ساخت نانومواد جدید برای افزایش کارایی کود در خاک»
محققان هندی، موفق به تولید نانوموادی شده‌اند که می‌تواند جذب کود در خاک را افزایش دهد. این نانومواد که زیست‌ تخریب‌پذیر و آبگریز است، از کربوهیدرات‌های خاص مانند کیتوزان و لیگنین ساخته شده است که وارد خاک رُس می‌شود. هنگامی که نانومواد مذکور با مواد مغذی موجود در کودهای شیمیایی برخورد می‌کنند، منجر به وقوع یک واکنش شیمیایی می‌شوند که به موجب آن، مواد مغذیِ کود به آرامی در خاک آزاد می‌شوند و باکتری‌های موجود در خاک را از بین می‌برند. گفتنی‌ست نانومواد مذکور سازگار با محیط‌زیست هستند و با توجه به افزایش کارایی کود در خاک، می‌توانند مقدار استفاده از آن را نیز کاهش دهند.
undefined کد خبر: 20241117-3223کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29557

۱۵:۳۳

thumnail
«تحول نظام بهداشت و درمان هند با حمل‌ونقل هوایی داروها»
مرحله اول طرح حمل‌ونقل هوایی داروها، به ابتکار انجمن اقتصاد جهانی و با همکاری بیمارستان‌های آپولو، شرکت Healthnet Global و اندیشکده NITI Aayog، در ایالت تلانگانا هند اجرا شد. در این مرحله، پهپادها داروها را برای انجام ۳۰۰ آزمایش مرتبط با واکسن حمل کردند. اجرای موفقیت‌آمیز این مرحله اثبات کرد که استفاده از پهپادها برای خدمات بهداشتی نه تنها ممکن است، بلکه می‌تواند تغییری اساسی در نحوه ارائه خدمات پزشکی ایجاد کند. مرحله دوم این طرح در مناطق صعب‌العبور آروناچال پرادش در رشته‌کوه‌های هیمالیا اجرا شد. تاکنون پهپادها با بیش از ۶۵۰ پرواز موفق، ۱۰ هزار محصول پزشکی را تحویل داده و ۱۵ هزار کیلومتر مسافت دشوار را طی کرده‌اند. همچنین، زمان تحویل خدمات از هشت ساعت به ۲۲ دقیقه کاهش یافته که بهبود چشمگیری در واکنش به شرایط اضطراری و نجات جان انسان‌ها داشته است. پهپادهای برقی با کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای، اثرات زیست‌محیطی مثبتی داشته. پهپادهای پیشرفته‌تر می‌تواند در آینده به‌عنوان تاکسی پرنده یا حتی آمبولانس هوایی جهت ارتقا ارائه خدمات سلامت به کار رود و نیاز به ساخت جاده‌های جدید را کاهش دهد. این طرح، دسترسی به خدمات بهداشتی در مناطق دورافتاده را تسهیل و قدرت فناوری را در ارتقای کیفیت زندگی نشان داده است.
undefined کد خبر: 20241118-2259کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29592

۱۴:۲۳

thumnail
«برنامه‌ی هند برای ایجاد محیط شبیه‌سازی سفرهای فضایی»
سازمان تحقیقات فضایی هند، ایسرو، قصد دارد تا یک محیط شبیه‌سازی را به منظور مطالعه‌ی چالش‌های مربوط به زندگی فضانوردان در محیط فضا، در منطقه‌ی لَداخ (Ladakh) برپا کند. شباهت ویژگی‌های زمین‌شناسی و آب‌وهوایی این منطقه به محیط ماه و مریخ، عامل اصلی در انتخاب این منطقه بوده و انتظار می‌رود در طراحی اقامتگاه‌های سیاره‌ای کمک قابل توجهی کند. علاوه‌بر مرکز پروازهای سرنشین‌دار فضایی ایسرو، همکاران دیگری از جمله شرکت استودیوی فضایی آکا در احمدآباد (AAKA Space Studio)، دانشگاه لَداخ، مؤسسه‌ی فناوری هند، مستقر در بمبئی (IIT Bombay)، و شورای توسعه‌ی منطقه‌ی خودمختار لداخ در این پروژه مشارکت دارند. هند به عنوان یک بازیگر مهم در عرصه‌ی اکتشافات فضایی، اقداماتی از این دست را یک گام مهم برای آمادگی انجام مأموریت‌های سرنشین‌دار به ماه و مریخ تلقی کرده و برای نسل‌های آینده این کشور نیز الهام‌بخش می‌داند.
undefined کد خبر: 20241118-6150کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29595

۱۴:۲۴

thumnail
«گسترش همکاری‌های هند و آلمان در حوزه‌ فناوری و توسعه پایدار»
در آستانه نشست مشورت‌های دولتی دوسالانه هند و آلمان، معاونین وزرای خارجه این دو کشور دیدار کردند و دو طرف توافق کردند روابط دوجانبه را در حوزه‌های کلیدی مانند فناوری‌های نوظهور، زیرساخت‌های دیجیتال، انرژی‌های تجدیدپذیر، اقتصاد سبز و گسترش همکاری‌های توسعه‌ای در کشورهای ثالث تعمیق و گسترش دهند. همچنین، دو کشور از کنفرانس آتی کسب‌وکارهای آلمان در منطقه آسیا-اقیانوسیه که قرار است در حاشیه نشست بین دولتی در دهلی‌نو برگزار شود، استقبال کردند و ابراز امیدواری کردند این کنفرانس به تقویت همکاری‌های تجاری بین دو کشور منجر شود. آلمان تنها با تعداد محدودی از شرکای منتخب خود، نشست‌های مشورتی بین دولتی برگزار می‌کند. آخرین دور این نشست‌ها در سال ۲۰۲۲، در برلین برگزار شد. یکی از ارکان اصلی مشارکت راهبردی هند و آلمان، علاقه مشترک به تقویت همکاری‌های چندجانبه و ترویج ثبات و امنیت در منطقه هند-اقیانوسیه است. نشست آتی و مذاکرات مرتبط با آن، نقطه عطفی در تقویت روابط هند و آلمان خواهد بود و بسترهای جدیدی را برای همکاری در زمینه‌های اقتصادی، فناوری و دیپلماتیک فراهم خواهد کرد.
undefined کد خبر: 20241119-6151کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29606

۱۵:۴۵

thumnail
«توسعه فناوری پیشرفته نظامی در هند»
دولت هند با آزمایش موفقیت‌آمیز موشک ماوراصوت (هایپرسونیک) دوربُرد که توسط سازمان تحقیق و توسعه دفاعی این کشور ساخته شده است، خود را در بین کشور‌های دارای فناوری پیشرفته نظامی قرار داد. این موشک که قادر به حمل محموله در مسافت بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر است، مانور‌های نهایی و اصابت دقیق را در آزمایشات نشان داده است. این ماموریت با بودجه‌ای افزون‌بر ۷۵ میلیون دلار انجام شده است. موشک‌های ماوراصوت که دارای پیشرفته‌ترین فناوری‌ در جنگ‌های نوین و امروزی هستند، می‌توانند به سرعت‌هایی بین پنج تا ۲۵ برابر سرعت صوت (معادل ۶۲۰۰ تا ۳۱۰۰۰ کیلومتر بر ساعت) برسند و دو نوع اصلی دارند که شامل گلایدر هایپرسونیک و موشک‌های کروز است. گلایدرهای هایپرسونیک (HGVs) با یک تقویت‌کننده (بوستر) موشکی، مشابه موشک‌های بالستیک پرتاب می‌شوند. این گلایدرها پس از رسیدن به ارتفاع تعیین شده، از تقویت‌کننده جدا می‌شوند و با حرکت به سمت هدف، در میان مسیر (به‌منظور) فرار از رهگیری مانور می‌دهند. از سوی دیگر، موشک‌های کروز ماوراصوت برای حفظ سرعت در طول پرواز خود به موتور‌های اسکرم جت تکیه می‌کنند، در ارتفاعات پایین‌تر حرکت می‌کنند و همچنین مانورهای بسیاری انجام می‌دهند.
undefined کد خبر: 20241119-2260کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29609

۱۲:۲۵

thumnail
«اقدام به‌موقع در جلوگیری از برخورد مداری فضاپیمای قمری چاندرایان-۲»
سازمان تحقیقات فضایی هند، در گزارشی فاش کرد که در یک برنامه‌ریزی دقیق و به‌موقع، موفق به پیشگیری از برخورد فضاپیمای چاندرایان-۲ با مدارگرد کره‌ای KPLO شده‌است. در این عملیات خارق‌العاده، ابتدا با پیش‌بینی یک برخورد احتمالی برای اول اکتبر سال جاری، تمهیدات لازم برای انجام اولین مانور افزایش نقطه‌ی حضیض مدار فضاپیما در ۱۹ سپتامبر انجام گرفته و سپس در گام بعدی و برای کاهش بیشتر احتمال خطا و همچنین برخورد با دیگر مدارگردها از جمله مدارگرد LRO ناسا، مانور دیگری نیز در اول اکتبر انجام می‌شود. گفتنی‌ست که مدارگرد چاندرایان-۲، در سال ۲۰۱۹ با هدف انجام مشاهدات علمی ماه، همچون ترکیبات سطحی و نقشه‌برداری از مناطق با احتمال وجود ذخایر یخ، روانه‌ی قمر طبیعی زمین شد و از آن زمان به بعد، ایمنی این مأموریت، بالاترین اولویت را برای ایسرو داشته است.
undefined کد خبر: 20241123-2261کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29091

۱۳:۴۱

thumnail
«خیز هند برای پیشرفت تدریجی در حوزه صنعت فضایی»
آژانس فضایی هند، در سال‌های اخیر بسیار موفق بوده و اعتبار این کشور را در صحنه جهانی افزایش داده است. اگرچه هند دیر به صحنه عملیات‌ اجرایی فضایی پیوست، اما آژانس فضایی این کشور برای دهه‌ها به آرامی و پیوسته در حال رشد بوده و همسو با فعالان این صنعت پیش رفته است. موقعیت موجود این صنعت، محصول چهار دهه سرمایه‌گذاری است که بسیاری از مردم آن را نامناسب و غیر ضروری برای یک کشور در حال توسعه می‌دانستند و رد می‌کردند، اما معلوم شد که طی چهار دهه مذکور یک تصمیم هوشمندانه‌ بوده است. کشوری که در گذشته معمولا به‌عنوان یک کشور در حال توسعه شناخته می‌شد، در دهه‌های گذشته توانست در حوزه فضا فعالیت‌های بسیار موفق انجام دهد و یکی از فعالان اصلی این صنعت به شمار آید. یکی از عواملی که حضور هند در فضا را تقویت کرده است، تلاش‌های طولانی مدت این کشور برای توسعه و بهبود فناوری‌های نوین است. برنامه فضایی هند از سال ۱۹۶۹ شروع شد و از آن زمان تاکنون، هند توانسته است بهبود‌های چشمگیری در زمینه‌های مختلف مانند ساخت ماهواره، پرتاب موشک‌ها و سایر فعالیت‌های فضایی داشته باشد. توانایی‌های هند در توسعه و پرتاب موشک و ماهواره به این کشور این امکان را داده که خدمات جهانی دقیق‌تر و قابل اعتمادتری را در زمینه مدیریت آب، کشاورزی، حفاظت زیست‌محیطی و مدیریت بلا‌های طبیعی ارائه دهد. در نتیجه، هند به دلیل ظرفیت بالای فضایی خود، به یکی از اعضای مهم سازمان‌های بین‌المللی تبدیل شده و توانسته است با فعالیت‌های ثمربخش به پیشرفت خود در این عرصه بپردازد.
undefined کد خبر: 20241124-6152کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29690

۱۵:۳۳

thumnail
«توسعه فناوری‌های پیشرفته برای کشاورزی حساس به تغییرات اقلیمی»
با توجه به افزایش جمعیت هند (احتمالاً ۱,۷ میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰) و افزایش تقاضا برای مواد غذایی، این کشور در تلاش است تا کشاورزی را از وابستگی به شرایط آب‌وهوایی دور کرده و از فناوری‌های پیشرفته بهره بگیرد. یکی از اقدامات برجسته در این زمینه، تحقیقات دانشگاه حیدرآباد درباره ویژگی‌های ارزن و برنج است. ارزن در مقایسه با برنج، قابلیت رشد در دمای بالاتر و با مصرف آب کمتر را دارد. این پژوهش‌ها با هدف ویرایش ژن دانه برنج با الگوگیری از ارزن انجام می‌شود. در این فناوری برخلاف محصولات تراریخته، ژن خارجی وارد بذر نمی‌کند و تنها از قابلیت‌های ذاتی گیاه برای بهبود آن بهره می‌برد. در زمینه مدیریت خاک، شرکت نوآفرین کریشیتانتر دستگاهی به نام کریشی-راستا با همکاری شورای تحقیقات کشاورزی هند (ICAR) و مؤسسه تحقیقات برنج هند (IIRR) ساخته است. این دستگاه امکان دریافت کارت سلامت خاک را تنها در ۳۰ دقیقه فراهم می‌کند. کشاورزان می‌توانند با بررسی ۱۲ پارامتر مهم خاک، تصمیمات بهتری درباره آبیاری و مدیریت زمین خود بگیرند. شرکت سات‌سور فرآیند بررسی امکان وام‌دهی به کشاورزان را تسهیل کرده‌ است. بانک‌ها و شرکت‌های بیمه برای اعطای وام به کشاورزان، از داده‌های ماهواره‌ای بهره می‌برند. فناوری‌ سات‌سور که در ۱۵_۲۰ بانک استفاده می‌شود، داده‌های ماهواره‌ای را تحلیل کرده و اطلاعاتی مانند نوع محصول، میزان آبیاری، ریسک‌های اقلیمی و توان درآمدزایی زمین را ارائه می‌دهد. با حمایت‌های دولتی و همکاری بین بخش‌های خصوصی و عمومی، کشاورزی هند می‌تواند در برابر چالش‌های اقلیمی آینده مقاوم‌تر شود.
undefined کد خبر: 20241125-5302کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29705

۱۷:۵۲

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای تولید برق با کمک پسماندهای خوراکی»
محققان موسسه فناوری هند گواهاتی، یک روش جدید ابداع کرده‌اند که با کمک آن از الیاف پوست نارگیل، همراه با الکترولیت‌های تولید شده از پوست موزِ سوخته و نوعی مرکبات شبیه پرتقال برای تولید برق استفاده شده است. یافته‌های حاصل از تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که می‌توان از اختلاط محلول‌های آبی با غلظت‌های مختلف الکترولیت، از طریق غشا‌های یونی، برق تولید کرد. یون‌های موجود در محلول که به عنوان گرادیان غلظت شناخته می‌شوند، در غشاء از غلظت‌های بالا به غلظت‌های پایین‌تر حرکت می‌کنند. در همین حرکت، الکترود‌هایی که در دو طرف قرار می‌گیرند، جریان را گرفته و برق را مهار می‌کنند. در روش جدید، یک غشاء با قرار دادن الیاف پوست نارگیل به صورت موازی در یک بَسپار سیلیکونی تهیه شده است. الیاف دارای منافذی در مقیاس نانو هستند که عبور مستقیم یون‌ها را امکان‌پذیر می‌کند. این الیاف، با نانوماده ارزانِ تولید شده از بلور‌های پنتوکسید وانادیم، پوشانده شده است. این لایه نازک اتمی، قدرت هدایت الکتریکی غشاء را افزایش می‌دهد. سپس، پوست موز و مرکبات خشک شده در آب خیس می‌شود تا یک محلول باز و اسیدی به وجود آید و از غشای مذکور برای جداسازی دو محلول استفاده شود. مهاجرت انتخابی گونه‌های دارای بار مثبت از محفظه اسیدی به محفظه بازی باعث ایجاد عدم تعادل بار بین دو محفظه می‌شود که به‌نوبه خود، جریان الکتریکی تولید می‌کند. گفتنی‌ست آزمایش این روش نشان داد که می‌توان با کمک آن، برق لازم برای یک چراغ ال‌ای‌دی را تولید کرد.
undefined کد خبر: 20241125-4165کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29708

۱۷:۵۳

thumnail
«امضای چهار تفاهم‌نامه بین مقامات هند و سنگاپور جهت تقویت روابط راهبردی دوجانبه»
مقامات هند و سنگاپور، به‌تازگی چهار تفاهم‌نامه را در حوزه‌های فناوری دیجیتال، صنعت نیمه‌رسانا، بهداشت و درمان و آموزش امضاء کرده‌اند که منجر به تقویت روابط راهبردی بین دو کشور خواهد شد. تفاهم‌نامه مربوط به فناوری‌های دیجیتال، همکاری بیشتر بین دو کشور را در زمینه فناوری‌های دیجیتال مانند امنیت سایبری، فناوری ۵جی و فناوری‌های نوظهور مانند محاسبات ابری، محاسبات کوانتومی و هوش‌مصنوعی امکان‌پذیر می‌کند. تفاهم‌نامه دیگر در زمینه صنعت نیمه‌رسانا، به همکاری دو کشور در زمینه توسعه خوشه‌های نیمه‌رسانا، پرورش استعداد در زمینه طراحی و ساخت نیمه‌رساناها کمک خواهد کرد. شایان ذکر است شرکت‌های سنگاپوری به‌عنوان بخشی از زنجیره‌های ارزش نیمه‌رسانای جهان، مشتاق سرمایه‌گذاری در هند هستند و سازوکارهای مطرح شده در تفاهم‌نامه، این امر را تسهیل می‌کند. مقامات وزارت بهداشت هند و وزارت بهداشت سنگاپور، همچنین بر تلاش مشترک هر دو کشور برای تقویت نوآوری در حوزه‌های پزشکی، بهداشت و درمان تاکید دارند. علاوه‌براین، همکاری برای توسعه آموزش و منابع انسانی مورد توجه قرار گرفته است و مقامات درصدد ترویج همکاری نزدیک در زمینه آموزش حرفه‌ای و رشد نوآفرینان هستند.
undefined کد خبر: 20241126-6153کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29753

۱۷:۴۰

thumnail
«هند در میان ده کشور برتر دنیا در زمینه آمادگی برای هوش‌مصنوعی»
براساس گزارشات گروه مشاوره بوستون که به‌تازگی از بررسی داده‌های ۷۳ کشور منتشر شده است، هند جزو ده کشور برتر در زمینه آمادگی برای هوش‌مصنوعی است و از ظرفیت بسیار بالایی برای تحول عمده بخش دولتی از طریق هوش‌مصنوعی برخوردار است. آمادگی برای هوش‌مصنوعی، به ظرفیت اقتصاد یک کشور برای پیاده‌سازی هوش‌مصنوعی و ادغام آن در امور مختلف اشاره دارد. هند از لحاظ برخورداری از متخصصان هوش‌مصنوعی، رتبه دوم جهان و از لحاظ نشریات پژوهشی با استناد به هوش‌مصنوعی، رتبه سوم جهان را به خود تخصیص داده است. لازم به ذکر است که هند بر ادغام فناوری هوش‌مصنوعی در بخش‌های مختلف مانند کشاورزی، آموزش و مراقبت‌های بهداشتی تاکید کرده است. خدمات کسب‌وکار در هند، تقریبا ۱۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داده است و بخش عمده‌ای از آن تحت سلطه هوش‌مصنوعی است. خُرده‌فروشی و عمده‌فروشی، ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی هند را تشکیل می‌دهند و وظیفه هوش‌مصنوعی در این بخش، تسهیل مدیریت زنجیره تامین و توزیع است. خدمات دولتی، ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی هند را تشکیل می‌دهد و هوش‌مصنوعی در این بخش به بهبود ارائه خدمات کمک می‌کند. کشاورزی، جنگلداری و شیلات، ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی هند را تشکیل می دهند و هوش‌مصنوعی در این بخش می‌تواند به تقویت کشاورزی، ارزیابی خطرات و بهبود بازده کمک کند. گفتنی‌ست تحقق ظرفیت‌های هوش‌مصنوعی در حوزه‌های مذکور، مستلزم توسعه و تقویت زیرساخت‌ها، افزایش قابلیت‌های نیروی کار برای کار با هوش‌مصنوعی و سرمایه‌گذاری در مراکز داده، سامانه‌های ذخیره‌سازی ابری و در نهایت مشارکت بخش خصوصی و دولتی است.
undefined کد خبر: 20241126-5303کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29749

۶:۵۱

thumnail
«راه‌اندازی نخستین بانک اطلاعات هوش‌مصنوعی در هند»
با هدف پیشبرد نوآوری و تقویت امنیت ملی در هند، وزارت علوم و فناوری این کشور به‌تازگی نخستین بانک اطلاعات هوش‌مصنوعی را راه‌اندازی کرده است. این امر، دسترسی محققان، نوآفرین‌ها و توسعه‌دهندگان علم و فناوری را به مجموعه داده‌های با کیفیت بالا و متنوع فراهم می‌کند که به‌نوبه خود، منجر به ارائه پیشنهادات نوآورانه مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی می‌شود. لازم به ذکر است که داده‌های ماهواره‌ای، پهپادها و اینترنت اشیاء که به صورت به‌هنگام دریافت و تحلیل شده‌اند، در این بانک اطلاعات ذخیره شده‌اند که دسترسی ذینفعان را تسهیل می‌کند. از سوی دیگر، این بانک اطلاعات می‌تواند برای پیش‌بینی انواع بلایای طبیعی استفاده شود و امنیت سایبری را نیز به ارمغان آورد. مقامات این وزارتخانه، هوش‌مصنوعی را به‌عنوان پایه اصلی توسعه هند در آینده توصیف کرده‌اند که می‌تواند منجر به رشد اقتصادی شود و در بخش‌های مختلف از جمله حاکمیت، تجارت، بهداشت و درمان، آموزش و هوافضا استفاده شود. گفتنی‌ست پایگاه اطلاعات مذکور، نسبت به حفظ حریم خصوصی و تضمین دسترسی عادلانه ذینفعان از جمله محققان به آن‌ها تعهد داده است.
undefined کد خبر: 20241127-5304کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29761

۱۸:۰۰

thumnail
«ارائه بیانیه هند، برزیل و آفریقای جنوبی برای توسعه زیرساخت‌های عمومی دیجیتال و هوش‌مصنوعی»
با هدف بکارگیری زیرساخت‌های عمومی دیجیتال (DPI)، هوش‌مصنوعی و حاکمیت مبتنی‌بر داده‌ها، رهبران اعضای سه‌گانه گروه ترویکا در G20 شامل هند، برزیل و آفریقای جنوبی به‌تازگی یک بیانیه منتشر کرده‌اند. این بیانیه که توسط سایر اعضای G20 و سازمان‌های بین‌المللی تایید شده است، بر قدرت شگرف فناوری در از بین بردن نابرابری در سطح جهان و تسریع پیشرفت به سوی تحقق اهداف توسعه پایدارِ سازمان ملل متحد، تاکید کرده است. براساس این بیانیه، هنگامی که فناوری به طور عادلانه به کار گرفته شود، می‌تواند فرصت‌های شغلی جدیدی ایجاد کند، خروجی‌های بهداشت، درمان و آموزش را بهبود بخشد و اعتماد عمومی را به حکومت‌های دموکراتیک بازگرداند. این بیانیه همچنین به اهمیت زیست‌بوم فناورانه، توسعه‌محور و ایمن توجه کرده است که منجر به توانمندسازی شهروندان و کسب‌وکارها می‌شود. سامانه‌های دیجیتال باید به صورت باز، پودمانی (ماژولار)، فراگیر و مقیاس‌پذیر در دسترس همگان قرار گیرند، امکان یکپارچگی بین کسب‌وکارها را فراهم کنند و در نهایت منجر به تشویق رقابت و نوآوری بین آن‌ها شوند. در بیانیه مذکور، رهبران همچنین بر نیاز به چارچوب‌های قوی حاکمیت داده برای محافظت از حریم خصوصی، امنیت و حقوق مالکیت معنوی تاکید کرده‌اند. مدیریت شفاف و عادلانه داده‌ها برای ایجاد اعتماد نسبت به سامانه‌های فناوری که یکی از ارکان اساسی دموکراسی‌ است، یکی دیگر از امور مورد توجه در این بیانیه است.
undefined کد خبر: 20241127-6154کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29764

۱۸:۰۲

thumnail
«ساخت یک داروی جدید با کمک طلا برای درمان سرطان»
محققان هندی با کمک محققان استرالیایی، از یک داروی جدید رونمایی کرده‌اند که از طلا ساخته شده است و می‌تواند در مقایسه با شیمی‌درمانی رایج، رشد تومورهای سرطانی را تا ۸۲ درصد کاهش دهد. داروی مذکور با آنزیمی موسوم به تیوردوکسین ردوکتاز که به صورت فراوان در سلول‌های سرطانی ترشح می‌شود، واکنش نشان می‌دهد و با مهار عملکرد این آنزیم، به‌طور موثری از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند. این دارو، به‌طور قابل توجهی عوارض جانبی سمّی را که معمولاً با داروهای مبتنی‌بر پلاتین مانند سیسپلاتین مرتبط است و به شکل بی‌رویه همزمان به سلول‌های سرطانی و سالم آسیب می‌رساند، کاهش می‌دهد. داروی مذکور با موفقیت در تعدادی موش آزمایش شده است و ۲۷ برابر قوی‌تر از داروهای شیمی‌درمانی بوده است. محققان امیدوارند داروی جدید بتواند مسیر جدیدی را برای درمان انواع سرطان ایجاد کند و جایگزین شیمی‌درمانی رایج شود.
undefined کد خبر: 20241201-1152کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29822

۱۵:۵۲

thumnail
«پرتاب ماهواره‌ی جدید هند برای ارتقاء زیرساخت‌های مخابراتی»
پرتاب ماهواره‌ی هندی GSAT-N2 توسط شرکت اسپیس‌ایکس، گام مهمی در ارتقاء زیرساخت‌های ارتباطات پهن‌باند در این شبه‌جزیره و همچنین ارائه‌ی خدمات مخابراتی در پروازهای هوایی تلقی می‌شود. این ماهواره، با وزن ۴۷۰۰ کیلوگرم، در باند Ka کار کرده و ظرفیت ارتباطی افزون بر ۴۸ گیگابیت‌برثانیه دارد. همچنین عمر عملیاتی این ماهواره که در مدار زمین-آهنگ مستقر خواهد شد، ۱۴ سال بوده و به‌علاوه، قابلیت گسیل ۳۲ پرتو باریک و پهن به سمت کاربران را دارد. در پرتاب این ماهواره، نصاب جدیدی نیز توسط شرکت پرتابگر ثبت شد، به‌طوری که، اسپیس‌ایکس با حامل فالکون-۹ توانست ۳ پرتاب را تنها طی ۲۰ ساعت انجام دهد و تعداد پرتاب‌های این شرکت در سال جاری را به ۱۱۴ پرتاب موفق برساند.
undefined کد خبر: 20241203-2262کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29861

۱۸:۱۹

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای افزایش بازده صفحات خورشیدی»
گروهی از دانشمندان موسسه ملی علوم و فناوری هند، یک روش جدید ابداع کرده‌اند که پایداری و بازده صفحات خورشیدی حساس به رنگ را افزایش داده است. این نوع صفحات خورشیدی، برای تامین انرژی دستگاه‌های الکترونیکی مانند حسگرهای بی‌سیم یا اینترنت اشیاء استفاده می‌شوند. در این روش، صفحات خورشیدی با ماده‌ای موسوم به فنیل‌آمین و الکترولیت‌های مس پوشانده شده‌اند که منجر به افزایش قابلیت آن‌ها در جذب نور می‌گردد. سطح این صفحات نیز توسط رنگ‌های آلی با قابلیت جذب طیف‌های نوری متفاوت، پوشانده شده است. در این روش، صفحات مذکور تحت نور با یکای ۱۰۰ لوکس، ۱۰۰۰ لوکس و ۴۰۰۰ لوکس قرار گرفتند و بازده آن‌ها به ترتیب ۳۵ درصد، ۳۷ درصد و ۴۰ درصد بوده است. لازم به ذکر است که آن‌ها می‌توانند ۴۰ درصد از نور لامپ‌های فلوئورسنت را به انرژی تبدیل کنند. صفحات جدید که می‌توانند یک جایگزین مناسب برای باتری باشند، سازگاری بیشتری با محیط‌زیست دارند و در مقایسه با صفحات خورشیدی رایج که بازده آن‌ها اغلب حدود ۲۰ درصد است، توانمندی بیشتری در بهره‌مندی از نور خورشید و تبدیل آن به انرژی دارند.
undefined کد خبر: 20241204-3224کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29879

۱۳:۵۰

thumnail
تـا عـلــی ماهَـش بـه ســوی قبـــر بُردمـاه، رخ از شــرم، پـشـت ابـــــر بُرد
آرزوهــا را عـلــی در خــــاک کـــردخـاک هــم گـویی گــریبـان چاک کرد
فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز مادر امامت و یاور ولایت، حضرت صدیقه طاهره، فاطمه زهرا (س)، بر شما فرهیختگان دلسوخته تسلیت و تعزیت باد undefinedundefined

۷:۱۲

thumnail
«تولید مواد جدید و سازگار با محیط‌زیست برای انواع بسته‌بندی‌ها»
محققان موسسه علوم هند، موفق به ساخت یک فوم زیست‌تخریب‌پذیر شده‌اند که می‌تواند صنعت بسته‌بندی را متحول سازد. در روش رایج، فوم‌ها از موادی مانند پلی‌استایرن و پلی‌اورتان ساخته شده‌اند که تولید آن‌ها منجر به انتشار مقادیر زیادی دی‌اکسیدکربن می‌شود. در روش جدید، فوم از روغن‌های غیرخوراکیِ مشتق شده از اسیدهای چرب اپوکسید (حلقه‌های شیمیایی با پیوندهای شکننده) و کُنش‌گرهای (کاتالیزورهای) مبتنی‌بر پلی‌فنل ساخته شده است. این مواد، تقریبا از برگ‌های چای استخراج می‌شوند و هنگامی که در معرض حلّال‌های زیستی در دمای ۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرند، طی سه ساعت به راحتی تجزیه می‌شوند. این در حالیست که فوم‌های رایج اغلب تجزیه‌ناپذیر هستند و فقط ۱ درصد از ۲.۳ میلیون تُن فوم عادی تجزیه می‌شود. لازم به ذکر است که بقایای حاصل از تجزیه فوم‌های جدید، قابل استفاده است و طی چرخه‌های فراوری مجدد می‌توان آن‌ها را فوم‌های جدید تبدیل کرد. گفتنی‌ست این فوم‌ها مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار گرفته‌اند و می‌توان از آن‌ها برای بسته‌بندی انواع مواد غذایی و مصرفی استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20241207-3225کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29916

۱۷:۲۴

thumnail
«رونمایی از یک ریزتراشه جدید توسط نوآفرین هندی»
یک نوآفرین مستقر در پارک فناوری موسسه هند مَدرَس، از نخستین سامانه بر روی تراشه (SOC) رونمایی کرده است که می‌تواند در طیف گسترده‌ای از دستگاه‌ها از جمله تجهیزات شهرهای هوشمند مانند کنتورهای برق، آب و گاز و لوازم پوشیدنی مانند ساعت‌های هوشمند استفاده شود. این ریزتراشه که قیمت آن ۳۰ درصد کمتر از محصولات مشابه در بازار است، یک میکروکنترلر انعطاف‌پذیر با فرکانس ۷۰۰ مگاهرتز است و حافظه آن یکبار قابلیت برنامه‌ریزی دارد، به عبارتی پس از ساخت تراشه تنها یکبار می‌توان داده‌ها را روی حافظه نوشت و استفاده کرد و اطلاعات آن دوباره قابل حذف و بازنویسی مجدد نیست. لازم به ذکر است که ویژگی‌های مذکور منجر به افزایش امنیت ریزتراشه و تمامی دستگاه‌هایی می‌شود که ریزتراشه در آن استفاده شده است. گفتنی‌ست این یک دستاورد مهم برای صنعت نیمه‌رسانا در هند است، زیرا تولیدکنندگان در هند می‌توانند برای دستگاه‌های خود از این ریزتراشه استفاده کنند و کمک زیادی به پیشرفت فناوری و توسعه اقتصادی هند کنند.
undefined کد خبر: 20241208-5305کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/29927

۱۴:۵۶

thumnail
«ورود هند به رقابت‌های جهانی در حوزه راکتورهای پودمانی کوچک برای صنایع سنگین»
با هدف استقرار تعداد زیادی از رآکتورهای هسته‌ای پودمانی (ماژولار) کوچک برای تأمین انرژی صنایع‌ سنگین مانند فولاد و سیمان، هند وارد رقابت جهانی برای توسعه این نوع رآکتورها شده است. رآکتورهای پودمانی کوچک (SMR) به‌عنوان منبع انرژی پاک و پایدار در حال گسترش در سراسر جهان هستند و کشورهایی مانند چین، روسیه و ایالات‌متحده در این زمینه‌ پیشگام هستند. در یک اقدام پیشگامانه، شرکت انرژی هسته‌ای هند (NPCIL)؛ ساخت، مدیریت و بهره‌برداری از ۲۲۰ مگاوات انرژی برای بازیگران بخش خصوصی را برعهده خواهد گرفت. SMRها، رآکتورهای پیشرفته‌ای هستند که ظرفیت تولید انرژی آن‌ها تا ۳۰۰ مگاوات برای هر واحد می‌رسد که تقریباً یک‌سوم ظرفیت تولید رآکتورهای هسته‌ای سنتی است. این رآکتورها به دلیل اندازه کوچک‌تر، می‌توانند در مکان‌هایی که برای تأسیسات هسته‌ای بزرگ مناسب نیستند، نصب شوند. در حال حاضر، SMRهای مختلف در ایالات متحده، چین، روسیه، انگلستان، کانادا، آرژانتین، کره جنوبی و حتی غنا، در حال ساخت یا در مرحله اخذ مجوز هستند.
undefined کد خبر: 20241215-5306کانال علم، فناوری و نوآوری در هندdidebanefanavari.com/30000

۱۵:۴۴