عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در اروپاع

علم، فناوری و نوآوری در اروپا

۶۲۴عضو
thumnail
«امضای یک موافقتنامه بین اتحادیه اروپا و ژاپن در حوزه مواد پیشرفته»
با هدف ایجاد بستری برای به اشتراک‌گذاری اطلاعات با ژاپن در مورد مواد پیشرفته مانند گرافن، اتحادیه اروپا به‌تازگی یک موافقتنامه با این کشور امضاء کرده است. براساس موافقتنامه مذکور، دو کشور روی تولید مواد جدیدی همکاری می‌کنند که در بخش‌های مهم اقتصاد مانند انرژی‌های تجدیدپذیر، باتری‌ها، ساختمان‌های بدون انتشار کربن و نیمه‌رساناها و همچنین جایگزینی فلزات و مواد پیشرفته در صنعت الکترونیک برق کاربرد دارند. یکی از مقامات اتحادیه اروپا معتقد است که موافقتنامه جدید، همکاری اتحادیه اروپا با ژاپن را در حوزه تحقیق و نوآوری تقویت می‌کند. اتحادیه اروپا انتظار دارد که تقاضا برای مواد پیشرفته در سال‌های آینده به میزان قابل‌توجهی افزایش یابد و معتقد است که کشورهای این اتحادیه به همراه ژاپن، در این فناوری جایگاه رهبری جهانی دارند. این موافقتنامه پس از راهبرد اخیر پیشنهاد شده توسط کمیسیون اروپا برای حرکت به سمت رهبری صنعتی اتحادیه اروپا در مواد پیشرفته، تدوین شد. گفتنی‌ست مواد پیشرفته از اهمیت زیادی برای انتقال به آینده سبز برخوردارند و این همکاری مشترک می‌تواند دستیابی به جایگاه مذکور را تسهیل کند. پیش از این، اتحادیه اروپا و ژاپن در بخش‌های مختلف تحقیقات، با یکدیگر همکاری کرده‌اند.
undefined کد خبر: 20241202-631کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29849#اروپا #گرافن

۱۷:۰۸

thumnail
«معرفی یک رنگ جدید با قابلیت شارژ خودرو»
خودروساز آلمانی، مرسدس‌بنز، به‌تازگی رنگی را معرفی کرده است که می‌تواند نقش صفحات فتوولتائیک را ایفا کند و برای تامین انرژی خودروهای برقی استفاده شود. این رنگ که از نانومواد ساخته شده است و رنگ خورشیدی نام دارد، از توان بسیار بالایی در تولید انرژی برخوردار است. ضخامت مورد نیاز برای استفاده از این رنگ، ۵ میکرومتر است و به‌ازای هر مترمربع که در سطح خودرو استفاده می‌شود، ۵۰ گرم وزن دارد. ساختار رنگ به‌گونه‌ای است که می‌توان آن را به صورت لایه‌های خمیری نازک، در هر قسمت از خودرو، به‌ویژه در قسمت بدنه استفاده کرد. هرچه سطح پوشش خودرو با رنگ جدید بیشتر باشد، مسافت قابل پیمایش با خودرو توسط انرژی خورشیدی نیز بیشتر می‌شود. این رنگ به ۹۴ درصد نور خورشید اجازه می‌دهد تا به انرژی لازم برای حرکت خودرو تبدیل شود و بدین‌ترتیب، خودروها دیگر نیازی به استفاده از صفحات خورشیدی غول‌پیکر در سقف خود ندارند. با مطالعه عادات رانندگی صاحبان خودروهای برقی در اشتوتگارت آلمان، محققان دریافتند که این رانندگان به طور متوسط ۵۲ کیلومتر در روز را طی می‌کنند. یافته‌ها حاکی از آن است که حدود ۶۲ درصد از این مسافت را می‌توان با استفاده از انرژی حاصل از نانورنگ جدید طی کرد.
undefined کد خبر: 20241203-3235کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29864#آلمان #خودرو

۱۸:۲۱

thumnail
«بکارگیری چاپگر سه‌بعدی برای افزایش امنیت ارتباطات کوانتومی»
محققان آلمانی در دانشگاه اشتوتگارت، یک چاپگر پیشرفته با دقت مقیاس نانومتر ساخته‌اند که تولید تابش‌گرهای کوانتومی را امکان‌پذیر می‌کند. تابش‌گرهای کوانتومی، منابع نوری هستند که در هر زمان تنها یک فوتون را ساطع می‌کنند. نقاط کوانتومی نیمه‌رسانا که در این روش استفاده شده‌اند، یک منبع ساطع‌کننده کوانتومی رایج هستند. محققان با موفقیت از دستگاه چاپ سه‌بعدی برای ایجاد یک سامانه نوری استفاده کرده‌اند که می‌تواند فوتون‌ها را با دقت نانومتری منتقل کند. این چاپگر پیشرفته به دلیل توانایی خود در دستیابی به دقت در مقیاس نانومتر شناخته شده است و این ویژگی، آن را برای کاربردهای حوزه فوتونیک و نانوفناوری ایده‌آل می‌کند. چاپگر با حرکت دادن لیزر روی مواد در سه جهت بالا، پایین و جانبی می‌تواند شکل‌های سه‌بعدی پیچیده را ایجاد کند. این شکل‌ها می‌توانند به‌طور دقیق در ابعاد ۱۶۰ نانومتر عرض و ۵۰۰ نانومتر ارتفاع ساخته شوند که بسیار کوچک‌تر از قطر تار موی انسان است و منجر به برقراری ارتباطات کوانتومی ایمن شوند.
undefined کد خبر: 20241204-5269کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29876#آلمان #چاپ‌سه‌بعدی

۱۳:۵۲

thumnail
تـا عـلــی ماهَـش بـه ســوی قبـــر بُردمـاه، رخ از شــرم، پـشـت ابـــــر بُرد
آرزوهــا را عـلــی در خــــاک کـــردخـاک هــم گـویی گــریبـان چاک کرد
فرا رسیدن سالروز شهادت جانسوز مادر امامت و یاور ولایت، حضرت صدیقه طاهره، فاطمه زهرا (س)، بر شما فرهیختگان دلسوخته تسلیت و تعزیت باد undefinedundefined

۷:۱۲

thumnail
«استفاده از جلبک برای تولید جوهر»
محققان آلمانی، موفق به استفاده از ریزجلبک برای تولید جوهر مورد نیاز در چاپگرهای سه‌بعدی شده‌اند. ریزجلبک، یک فیتوپلانکتون میکروسکوپی است که معمولا در آب شیرین و دریا یافت می‌شود. این اندامگان (ارگانیسم) می‌تواند یک بستر سازگار با محیط‌زیست را برای استفاده در چاپ سه‌بعدی ارائه دهد. جوهر مورد نیاز برای چاپگرهای سه‌بُعدی که اغلب در صنایع مختلف مانند پزشکی، خودروسازی، هوافضا و غیره استفاده می‌شود، معمولا از موادی مانند رزین ساخته شده است. این مواد نه‌تنها با محیط‌زیست سازگار نیستند و سمّی هستند، منجر به کاهش سرعت چاپ در چاپگرهای سه‌بُعدی می‌شوند. در روش جدید، عصاره ریزجلبک‌ها ابتدا در یک فضای استریل کشت داده می‌شود و سپس با استفاده از فناوری مبتنی‌بر لیزر، پردازش می‌شود. فرآورده حاصل یک ماده بدون انتشار آلاینده است که می‌توان از آن به‌عنوان جوهر در چاپگرهای سه‌بعدی استفاده کرد. لازم به ذکر است که استفاده از این جوهر، منجر به افزایش سرعت چاپگر می‌شود و کیفیت خروجی‌های آن را افزایش می‌دهد. گفتنی‌ست این جوهر در فضای آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفت و بازده لازم را در کیفیت چاپ نشان داد.
undefined کد خبر: 20241206-3236کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29898#آلمان #چاپگرسه‌بُعدی

۱۴:۳۶

thumnail
«عزم سازمان فضایی اروپا برای ایجاد کسوف مصنوعی»
طبق یافته‌های سازمان فضایی اروپا (ESA)، یکی از مشکلات همیشگی محققان برای مطالعه نزدیک‌ترین ستاره به زمین آن است که روشنایی خورشید، عملکرد ابزارهای رصد فضایی را مختل می‌کند. سازمان مذکور قصد دارد برای رفع این مشکل، مأموریت Proba-3 را انجام دهد. در این ماموریت، دو ماهواره با دقت میلی‌متری از یکدیگر در مدار زمین حرکت خواهند کرد تا خورشیدگرفتگی‌های مصنوعی ایجاد کنند. این دو ماهواره پس از پرتاب و گذشت بازه ۴ ماهه، به مداری بیضوی خواهند رسید که فاصله آن از زمین از ۶۰ هزار تا ۶۰۰ هزار کیلومتر متغیر خواهد بود. در این مأموریت، ماهواره‌ها به گونه‌ای تنظیم می‌شوند که یکی از آن‌ها سایه‌ای دقیق بر روی دیگری بیندازد و ابزارهای علمی نصب‌شده بتوانند لایه بیرونی خورشید، یعنی تاج خورشیدی (Coronal) را مطالعه کنند. این ماهواره‌ها با ایجاد یک ابزار ۱۵۰ متری به نام کرنوگراف، به دانشمندان کمک می‌کنند تا به سوالات مختلف مانند دلیل دمای بسیار بالای تاج خورشید نسبت به سطح خورشید پاسخ دهند. مأموریت Proba-3 با سرمایه‌ای افزون‌بر ۲۰۰ میلیون یورو، با ایجاد ۵۰ خورشیدگرفتگی مصنوعی در سال، هر کدام به مدت شش ساعت، امکان مطالعات بسیار دقیق‌تری را فراهم می‌کند. گفتنی‌ست با درک بهتر تاج خورشید، دانشمندان می‌توانند پیش‌بینی‌های دقیق‌تری درباره آب‌وهوای خورشید، فوران‌های جرمی تاج (پالس‌های پلاسما و میدان مغناطیسی که به فضا پرتاب می‌شوند)، و طوفان‌های خورشیدی ارائه دهند، پدیده‌هایی که می‌توانند به ماهواره‌ها آسیب زده و حتی باعث قطعی برق یا اختلال در ارتباطات زمینی شوند.
undefined کد خبر: 20241207-2174کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29907#اروپا #ماهواره

۱۷:۲۲

thumnail
«تکمیل نخستین تاسیسات جاذب کربن در مقیاس صنعتی در جهان در نروژ»
با هدف کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی، ساخت نخستین تاسیسات جذب دی‌اکسیدکربن در مقیاس صنعتی در جهان، توسط یک شرکت فناوری در نروژ در یک کارخانه سیمان تکمیل شده است. این تاسیسات که قرار است ۴۰۰ هزار تُن دی‌اکسیدکربن را سالانه جذب کند و منجر به کاهش انتشار آن در محیط‌زیست شود، یک دستاور مهم در صنعت سیمان محسوب می‌شود. این صنعت تقریبا ۸ درصد از دی‌اکسیدکربن را در جهان منتشر می‌کند. فناوری‌های مورد استفاده در تاسیسات مذکور، شامل مکش (sucking) و فشرده‌سازی (compression) کربن است که دی‌اکسیدکربن را از محیط جذب و فشرده می‌کند و پس از ذخیره در سازه‌های مخصوص، با استفاده از فرآیندهای گرمایش آن را تجزیه می‌کند. گفتنی‌ست تاسیسات مذکور نقش مهمی در تحقق اهداف اقلیمی دارد و منجر به کاهش آلودگی زیست‌محیطی می‌شود.
undefined کد خبر: 20241207-4212کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29910#نروژ #دی‌اکسیدکربن

۱۷:۲۲

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای استخراج سریع‌تر و ارزان‌تر هیدروژن از آب»
گروهی از محققان آلمانی با همکاری محققان چینی، یک روش جدید را برای تجزیه الکتروشیمیایی آب ابداع کرده‌اند که تولید هیدروژن را برای استفاده در صنایع مربوطه، تسریع می‌کند. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در تجزیه الکتروشیمیایی آب، واکنش تکامل اکسیژن است که با سرعت اندک انجام می‌شود و در آن، مولکول‌های آب به اکسیژن و هیدروژن تجزیه می‌شوند. محققان در روش جدید برای غلبه بر چالش مذکور، از ایریدیوم اتمی به‌عنوان شتاب‌دهنده واکنش استفاده کرده‌اند و آن‌ها را با دی‌متیل ایمیدازول و هیدروکسید آهن کبالت ترکیب کرده‌اند. نوآوری کلیدی در آزمایشات، در آرایش هندسی این اجزا نهفته است که در جهت خارج از صفحه پیکربندی شده‌اند و عملکرد و کارایی کُنش‌گر (کاتالیزور) را بهینه می‌کنند. مطالعات آزمایشگاهی همچنین نشان می‌دهد که این روش به‌طور قابل توجهی سرعت واکنش را افزایش می‌دهد و هیدروژن با کیفیت بالاتری از آب استخراج می‌شود. لازم به ذکر است که از نظر محققان، این یک روش مقرون‌به‌صرفه برای استخراج هیدروژن از آب محسوب می‌شود. شایان ذکر است هیدروژن را می‌توان از طریق تجزیه الکتروشیمیایی آب نیز تولید کرد؛ جایی که الکترودهای آب در معرض جریان الکتریکی قرار می‌گیرند. گفتنی‌ست تولید هیدروژنِ کارآمد و پایدار از طریق تقسیم الکتروشیمیایی آب با برق تجدیدپذیر نیز می‌تواند به‌طور قابل توجهی پایداری این منبع انرژی را بهبود بخشد.
undefined کد خبر: 20241207-3237کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29913#آلمان #هیدروژن

۱۷:۲۳

thumnail
«رونمایی از یک ربات انسان‌نما با قابلیت انجام وظایف انسانی undefined»
یک شرکت لهستانی، از یک ربات انسان‌نما رونمایی کرده است که اندام‌ها و عضلات آن با شباهت بسیار زیاد به انسان کار می‌کنند. در ساختار این ربات، از یک فناوری موسوم به مایوفایبر استفاده شده است که عضلات و تاندون‌ها را به نقاط دقیق روی استخوان‌ها متصل می‌کند. اسکلت این ربات، شامل تمام ۲۰۶ استخوان بدن انسان و دارای مفاصل کامل، رباط‌های مصنوعی و بافت‌های همبند است. این ربات انسان‌نما، با قرارگیری دقیق رباط‌ها و تاندون‌ها از ۱۶۴ درجه آزادی حرکت در بالاتنه خود برخوردار است که شامل حرکت شانه با ۲۰ درجه آزادی، ستون فقرات با ۶ درجه در هر مهره و آزادی حرکتی ۲۶ درجه‌ای در دست، مچ و آرنج است. همچنین سیستم عصبی، امکان کنترل آنی عضلات را با بازخورد حس عمقی و بصری فراهم می‌کند. ربات به ۴ دوربین عمیق، ۷۰ حسگر اینرسی برای بازخورد در سطح مفصل و ۳۲۰ حسگر فشار برای بازخورد نیروی عضلانی مجهز شده است. لازم به ذکر است که تمامی اجزای مذکور به ریزکنترل‌گرهای متعدد مرتبط هستند که داده‌ها را به یک پردازنده گرافیکی ارسال می‌کنند. سیستم عروقی ربات نیز توسط یک پمپ الکتریکی فشرده ۵۰۰ واتی، شبیه به قلب انسان کار می‌کند. فناوری سوپاپ آکواجت نیز با توان یک وات کار می‌کند و فشار هیدرولیک کارآمد را برای عضلات فراهم می‌کند. گفتنی‌ست این شرکت در رقابت با غول‌های بزرگ سازنده ربات انسان‌نما مانند تسلا رقابت کرده است و قصد دارد ربات‌های خود را برای انجام وظایف و اموری که قبلاً توسط انسان انجام می‌شد، عرضه کند.
undefined کد خبر: 20241208-5270کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29919#لهستان #ربات

۱۴:۵۲

thumnail
«توسعه یک ربات با الهام از کلاغ undefined»
محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ در سوئیس، یک ربات جدید با الهام از طبیعت توسعه داده‌اند که می‌تواند در زمینه‌های مختلف مانند بازرسی از کابل‌های برق، سازه‌های بلند و محیط‌های متعدد کاربرد داشته باشد. ربات جدید که RAVEN نام دارد، با الهام از کلاغ ساخته شده است و دو بال نیمه‌ثابت و پاهای چند مفصلی مانند کلاغ دارد. طول بال‌های این ربات ۶۲۰ گرمی، ۱۰۰ سانتی‌متر و طول بدنه آن ۵۰ سانتی‌متر است. ربات مذکور می‌تواند مسافت یک متر را در کمتر از ۴ ثانیه طی کند، از فاصله ۱۲ سانتی‌متری بپرد و از روی موانع ۲۶ سانتی‌متری نیز اوج بگیرد. لازم به ذکر است که در هنگام برخاستن ربات، پاها آن را به ارتفاع نزدیک به ۰.۵ متر با سرعت ۲.۲ متر بر ثانیه به جلو می‌برد. جالب اینکه توانایی این ربات در انتقال بین راه رفتن و پرواز، می‌تواند زمینه‌ساز توسعه پهپادهای پیشرفته برای محیط‌های مختلف شود. گفتنی‌ست محققان قصد دارد قابلیت‌های دیگری مانند شنا کردن، نشستن روی زمین و دستکاری اشیاء را به این ربات اضافه کنند.
undefined کد خبر: 20241208-5271کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29923#سوئیس #ربات

۵:۵۴

thumnail
«تولید یک نوع چوب درخشان با کمک قارچ»
محققان موسسه امپا در سوئیس، موفق به تولید یک نوع چوب با استفاده از خواص برخی قارچ‌ها شده‌اند که در تاریکی می‌درخشد. در این روش، گونه‌ای از قارچ موسوم به قارچ عسل بدون حلقه، با چوب بالسا ترکیب شده است و به مدت سه ماه در یک محیط مرطوب قرار گرفته است. در این مدت، قارچ به تدریج لیگنین چوب (ماده‌ای که به چوب استحکام می‌دهد) را تجزیه کرده است و در عین حال، سلولز چوب دست‌نخورده باقی مانده است و یک چوب به دست آمده است که تا ۱۰ روز از خود نور سبز ساطع می‌کند. لازم به ذکر است که این نور، نتیجه یک واکنش شیمیایی است که در آن، آنزیم لوسیفراز (مشابه آنزیمی که در حشرات شب‌تاب وجود دارد) تولید شده است. محققان امیدوارند با بهبود این روش، بتوانند شدت و مدت‌زمان درخشش چوب را افزایش دهند. گفتنی‌ست از این فناوری می‌توان برای ایجاد منابع نوری پایدار و کم‌مصرف در محیط‌های داخلی و خارجی مانند میز، نرده و غیره استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20241209-5272کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29943#سوئیس #فناوری‌پیشرفته

۱۵:۴۷

thumnail
«ساخت یک آشکارساز نوری جدید با قابلیت استفاده در منسوجات هوشمند»
محققان موسسه امپا در سوئیس، موفق به ساخت یک آشکارساز (Detector) نوری مبتنی‌بر نقاط کوانتومی شده‌اند. آشکارسازهای مادون قرمز از انواع معمولی که در بسیاری از حوزه‌ها استفاده می‌شوند، اغلب از کیفیت لازم برخوردار نیستند. آشکارساز نوری جدید که از نقاط کوانتومی متعدد با اندازه ۵ نانومتر تشکیل شده است، یک هسته دارد که در آن از کریستال‌های نیمه‌رسانا استفاده شده است و مقاومت آن در برابر دما، حرارت و فشار بسیار بالاست. لازم به ذکر است که نقاط کوانتومی این آشکارساز در یک محلول قرار گرفته است و یک پوشش نازک دارد که منجر به افزایش انعطاف‌پذیری آن شده است. این آشکارساز مقرون‌به‌صرفه که می‌تواند در بسیاری از تجهیزات الکترونیکی، خودروهای خودران و منسوجات هوشمند استفاده شود، قادر است نور با طول موج کوتاه را نیز تشخیص دهد. به‌عنوان مثال، از این آشکارساز می‌توان برای تولید لباس‌های آتش‌نشانان یا پزشکان برای نظارت بر بیماران استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20241210-3238کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29952#سوئیس #آشکارسازنوری

۱۴:۰۵

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای درمان تومورهای سرطانی»
محققان موسسه فناوری فدرال زوریخ در سوئیس، موفق به ابداع ذرات ریزی شده‌اند که شبیه گل‌های کاغذی مینیاتوری است و می‌تواند دارو را به مقصد هدف انتقال دهد. این ذرات با قطر بین ۱ تا ۵ میکرومتر، کوچک‌تر از یک گلبول قرمز خون هستند و شبیه گلبرگ‌های نازک کنار هم چیده شده‌اند. لازم به ذکر است که موادی مانند اکسید روی، پلی‌آمید و ذرات نیکل در ساختار این گلبرگ‌ها استفاده شده است. در یک آزمایش، محققان با موفقیت داروی سرطان را بر روی این ذرات شبیه گلبرگ بارگذاری و به موش تزریق کردند. آن‌ها از امواج فراصوت متمرکز برای کنترل دقیق حرکت ذرات در جریان خون موش‌ها استفاده کردند و توانستند با وجود جریان خون سریع، ذرات را در مکان‌های خاص نگه دارند. مزیت فناوری مذکور در این است که پس از تزریق، می‌توان مسیر دارو را در خون کنترل کرد و در مقصد هدف نگه داشت که به‌نوبه خود، منجر به کاهش عوارض جانبی دارو و افزایش اثربخشی آن در درمان می‌شود. گفتنی‌ست از این فناوری می‌توان برای درمان تومورهای سرطانی استفاده کرد.
undefined کد خبر: 20241212-1166کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29978#سوئیس #پزشکی

۱۵:۴۳

thumnail
«رونمایی از یک ربات جدید برای مراقبت از سالمندان undefined»
محققان یک شرکت آلمانی، از یک ربات جدید رونمایی کرده‌اند که برای مراقبت از سالمندان در منزل طراحی شده است. این ربات از یک تنه و بازوهای انعطاف‌پذیر ساخته شده است که پوسته‌ای بسیار شبیه پوست انسان دارد و یک نرم‌افزار به‌روز شده‌ دارد. لازم به ذکر است که علوم رباتیک، هوش‌مصنوعی، واقعیت مجازی و فناوری ۵جی در ساخت این ربات ادغام شده‌اند و به انجام کارهای روزانه مانند آماده کردن غذا، مصرف دارو، یافتن اشیاء یا مکالمه کمک می‌کنند. کاربرد این ربات‌ بسیار آسان است و با استفاده از واقعیت مجازی، به راحتی می‌توان آن را کنترل کرد. چشمان ربات قادر به دیدن و گوش‌های آن قادر به شنیدن صدای محیط هستند و به‌طور کامل بر محیط تسلط دارند. دستان این ربات می‌توانند فرد سالمند را در آغوش بگیرند و تنظیمات آن به‌گونه‌ای است که می‌تواند برای هر فرد به صورت مجزا، شخصی‌سازی شود. ربات مذکور از امنیت بسیار بالا نیز برخوردار است و حتی یک کاروَر می‌تواند از راه دور آن را کنترل کند. گفتنی‌ست این ربات می‌تواند یک جایگزین مناسب برای پرستاران خانگی باشد و سالانه منجر به کاهش ۱.۳ میلیون دلار هزینه مراقبت‌های خانگی سالمندان گردد.
undefined کد خبر: 20241211-5273کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/29972#آلمان #ربات

۱۶:۱۴

thumnail
«ابداع یک روش جدید برای سنجش رایانه‌های کوانتومی»
محققان آلمانی، با بررسی توانایی رایانه‌های کوانتومی در ایجاد حالت‌های کیوبیت درهم‌تنیده، یک روش جدید را برای سنجش این رایانه‌ها ابداع کرده‌اند. روش مذکور بر ارزیابی توانایی سامانه‌های کوانتومی در ایجاد حالت‌های درهم‌تنیدگی بین کیوبیت‌ها متمرکز است. محققان در این طرح، روشی را برای استفاده از معیارهای درهم‌تنیدگی کارآمد به منظور تحلیل ویژگی‌های درهم‌تنیدگی حالت‌های کوانتومی خاص کیوبیت‌ها ترسیم کردند. برخلاف رایانه‌های کلاسیک که برای پردازش اطلاعات به بیت‌های ۰ و ۱ متکی هستند، رایانه‌های کوانتومی از کیوبیت‌ها استفاده می‌کنند. کیوبیت‌ها می‌توانند در حالت برهم‌نهی وجود داشته باشند و این بدان معناست که ترکیبی از ۰ و ۱ را به طور هم‌زمان نشان می‌دهند. این ویژگی به رایانه‌های کوانتومی امکان می‌دهد تا بسیاری از نتایج را هم‌زمان پردازش کنند و برای کارهایی مانند شبیه‌سازی سامانه‌های پیچیده یا حل مشکلات رمزنگاری آماده شوند که حل کردن آنها برای رایانه‌های کلاسیک گاهی اوقات صدها سال طول می‌کشد. یکی دیگر از مزایای کلیدی رایانه‌های کوانتومی، درهم‌تنیدگی است؛ پدیده‌ای که در آن کیوبیت‌ها طوری به هم متصل می‌شوند که حالت یک کیوبیت بدون در نظر گرفتن فاصله فیزیکی بلافاصله بر وضعیت کیوبیت دیگر تأثیر می‌گذارد. این ویژگی به رایانه‌های کوانتومی امکان می‌دهد تا کیوبیت‌ها را به روش‌های بسیار پیچیده هماهنگ کنند و آن‌ها را قادر می‌سازد تا مسائل خاص را بسیار کارآمدتر از رایانه‌های کلاسیک حل کنند. اگر کیوبیت‌ها به جای همکاری با یکدیگر به طور مستقل عمل کنند، قدرت کامل امکانات ترکیبی آن‌ها از دست می‌رود و تنها بخش کوچکی از ظرفیت آن‌ها استفاده می‌شود. از این رو، با درهم‌تنیدگی کیوبیت‌ها می‌توان به فضای حالت کامل پی برد و از همبستگی‌های کوانتومی برای تنظیم وضعیت بسیاری از کیوبیت‌ها به طور هم‌زمان استفاده کرد. روش جدید روی رایانه‌های کوانتومیِ ابررسانایِ ۱۲۷ کیوبیتی IBM آزمایش شد و یافته‌ها حاکی از کارآمدی این روش برای سنجش رایانه‌های کوانتومی با مقدار کیوبیت‌های بیشتر بود. گفتنی‌ست رایانه‌های کوانتومی به‌عنوان یکی از امیدوارکننده‌ترین مرزها در علم و فناوری ظاهر شده‌اند و ظرفیت تحول‌آفرینی را در زمینه‌هایی مانند رمزنگاری، مراقبت‌های بهداشتی و علم مواد ارائه می‌دهند.
undefined کد خبر: 20241215-5274کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/30007#آلمان #رایانه‌کوانتومی

۱۵:۳۱

thumnail
«راه‌اندازی بزرگ‌ترین تونل باد عمودی جهان در آلمان undefined»
با هدف راه‌اندازی یک تأسیسات پیشرفته برای ارتقای طراحی آئرودینامیک و توسعه فناوری خودروهای برقی، شرکت بی‌ام‌دبلیو به‌تازگی بزرگ‌ترین تونل باد عمودی جهان را در مرکز تحقیق و نوآوری خود در مونیخ آلمان افتتاح کرده است. این تونل باد با ۱۰۰ متر طول، ۴۵ متر ارتفاع و ۲۵ متر عرض؛ بزرگ‌ترین تونل باد ایستاده در جهان محسوب می‌شود و از توانایی تولید جریان هوای ۲۵۰ کیلومتر در ساعت با ظرفیت ۴.۵ مگاوات برخوردار است. این تونل باد مجهز به دوربین آکوستیکی با ۲۱۶ میکروفون است که صداهای زمینه را با دقت بالا تشخیص می‌دهد. همچنین، یک دینامومتر غلتکی (roller dynamometer) برای مطالعه صداهای باد و ارتعاشات مکانیکی خودروها تعبیه شده است. مهندسان با بهره‌گیری از این امکانات می‌توانند طراحی آیرودینامیک و آکوستیک خودروها را با دقت بیشتری بهینه کنند. لازم به ذکر است که این تأسیسات پیشرفته، می‌تواند شرایط واقعی جاده را شبیه‌سازی کند و خودروهای بزرگ بی‌ام‌دبلیو، مانند مدل X7 و رولزرویس فانتوم را در خود جای دهد. این مرکز علاوه‌بر آزمایش خودروها، به تولید و بررسی نمونه‌های اولیه باتری‌های نسل جدید اختصاص دارد، همچنین یک خط سرهم‌بندی (مونتاژ) آزمایشی برای اینورترهای موتورهای برقی در مساحتی حدود ۸۰۰ مترمربع تعبیه شده است.
undefined کد خبر: 20241215-2176کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/30003#آلمان #خودروبرقی

۱۵:۳۶

thumnail
«رونمایی از نقشه دیجیتالِ انرژی سبز در اروپا»
با هدف تعیین نوآوری‌ها و طرح‌های ویژه اجرا شده در زمینه انرژی تجدیدپذیر در شهرهای مختلف اروپا، شرکت موسوم به فراتر از سوخت‌های فسیلی (BFF)، یک نقشه دیجیتالِ الهام‌بخش تهیه کرده است. این نقشه که دارای ۲۵۰ نمونه از راه‌حل‌‌های محلی در حوزه انرژی تجدیدپذیر است، به‌عنوان یک منبع الهام‌بخش برای دست‌اندرکاران حوزه انرژی و آشنایی آن‌ها با روش‌های انتقال (گذار) به انرژی پاک قابل استفاده است. نمونه‌های مذکور، شامل مواردی مانند پشت‌بام‌های خورشیدی، مزارع بادی، راه‌آهن سبز، طرح‌های نوآورانه پارکینگ، استفاده مجدد از سایت‌های صنعتی و کاربردهای بهره‌وری انرژی در ساختمان‌های عمومی است. لازم به ذکر است که استفاده از این نقشه دیجیتال، بسیار آسان و کاربردی است. کاربران می‌توانند به‌سادگی روی مکان‌های مختلف اروپا که در آن طرح‌های انرژی خلاق اجرا شده است، اشاره (کلیک) کنند. این ابزار همچنین به افراد اجازه می‌دهد تا نمونه‌های موجود را براساس ویژگی‌های مختلف نظیر نوع فناوری، مکان، بازیگران و ویژگی‌های کلیدی جستجو کنند. مسئولان شهری می‌توانند با استفاده از این نقشه، با روش‌های انتقال به انرژی پاک در مناطق مختلف اروپا آشنا شوند و از آن به‌عنوان یک الگو برای توسعه طرح‌های انرژی تجدیدپذیر استفاده کنند.
undefined کد خبر: 20241215-4213کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/30010#اروپا #نقشه‌دیجیتال

۱۵:۴۵

thumnail
«برنامه دولت سوئد برای افزایش بودجه قابل تخصیص به تولید برق پاک»
با هدف گسترش تولید برق بدون تکیه بر سوخت فسیلی، دولت سوئد تخصیص سرمایه‌ای افزون‌بر ۹۷ میلیون دلار را در سال ۲۰۲۵ پیشنهاد کرده است. این اقدام که درصدد افزایش امنیت انرژی است، شامل افزایش سرمایه‌گذاری در طرح‌های آزمایشی انرژی هسته‌ای و تسهیل روند صدور مجوز برای نیروگاه‌های جدید است. دولت که پیشتر اقدامات مهمی را برای توسعه انرژی هسته‌ای انجام داده‌ است، در حال حاضر سرمایه بیشتری را به توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای تخصیص می‌دهد. لازم به ذکر است که پیش‌بینی می‌شود در سال‌های ۲۰۲۶ و ۲۰۲۷ به ترتیب ۲.۵ میلیون کرون (۲۲۷۵۰۰ دلار) و ۱.۵ میلیون کرون (۱۳۶۵۰۰ دلار) به تقویت طرح‌های توسعه انرژی هسته‌ای تخصیص یابد. دولت که برای تأمین برق پایدار و گذار به سمت انرژی‌های پاک در حال بازنگری اساسی در سیاست‌های انرژی خود است، لایحه تحقیق و نوآوری در حوزه انرژی را ارائه کرده است و با یک رویکرد مثبت نسبت به انرژی هسته‌ای، در نوامبر ۲۰۲۳ یک نقشه راه پیشنهاد کرده است. نقشه راه مذکور پیش‌بینی می‌کند ظرفیت تولید برق هسته‌ای معادل حداقل دو نیروگاه بزرگ تا سال ۲۰۳۵ افزایش یابد و امکان افزایش ظرفیت تا ۱۰ نیروگاه بزرگ را تا سال ۲۰۴۵ در نظر گرفته است.
undefined کد خبر: 20241216-4214کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/30013#سوئد #برق‌پاک

۱۶:۵۲

thumnail
«همکاری ایتالیا و فرانسه برای بکارگیری انرژی هسته‌ای»
با هدف ترویج استفاده از انرژی هسته‌ای به‌منظور کاهش انتشار دی‌اکسیدکربن در صنعت فولاد ایتالیا، شرکت برق فرانسوی EDF یک تفاهم‌نامه با شرکت‌‌های ایتالیایی امضاء کرده است. با توجه به این تفاهم‌نامه، طرفین در فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه انرژی هسته‌ای و به‌طور خاص در ساخت راکتورهای پودمانی کوچک (SMR) در ایتالیا مشارکت می‌کنند. لازم به ذکر است که تلاش برای انتقال به انرژی پاک و توسعه استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر، همراه با کاهش هزینه‌های انرژی، به‌عنوان یک هدف در این تفاهم‌نامه در نظر گرفته شده است. تفاهم‌نامه مذکور، اهمیت زیادی برای صنعت فولاد ایتالیا و کل زنجیره تولید این کشور دارد. بر این اساس، فولادسازان ایتالیایی متعهد می‌شوند تا رهبری انتقال به صنعت فولاد کاملا پایدار را برعهده گیرند. بدین‌ترتیب، ایتالیا می‌تواند طی چند سال به اولین کشور جهان تبدیل شود که فولاد بدون انتشار دی‌اکسیدکربن تولید می‌کند. این تفاهم‌نامه همچنین نشان دهنده تعهد قاطع EDF به ایجاد و تحکیم یک رابطه بلندمدت با ایتالیا است که منجر به حمایت از احیای بکارگیری انرژی هسته‌ای در ایتالیا و تقویت همکاری صنعتی بین دو کشور می‌شود. گفتنی‌ست مقامات ایتالیا قصد دارند تا سال ۲۰۵۰ به حدود ۸ گیگاوات انرژی هسته‌ای دست یابند که بیش از ۱۰ درصد تقاضای برق کشور را پوشش می‌دهد.
undefined کد خبر: 20241216-5275کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/30016#ایتالیا #فولاد

۱۶:۵۵

thumnail
«توسعه سلول‌های خورشیدی چندلایه با بازدهی بالا»
محققان دانشگاه پوتسدام در آلمان با همکاری محققان آکادمی علوم چین، یک سلول خورشیدی چند لایه پروسکایت توسعه داده‌اند که بازده خوبی را در آزمایشات نشان داده است. محققان برای افزایش عملکرد سلول خورشیدی، از چندین ماده پیشرفته استفاده کرده‌اند. این سلول از یک زیرلایه شیشه‌ای، یک جاذب پروسکایت با شکاف باند (band gap) معادل ۱.۸۸ الکترون‌ولت و یک لایه اکسید رسانای شفاف (TCO) تشکیل شده است. لازم به ذکر است که یک لایه جدید غیرفعال‌ساز (passivation)، یک لایه اتصال‌دهنده (ICL) و یک جاذب آلی با شکاف باند ۱.۲۷ الکترون‌ولت به سلول اضافه شده است. آزمایشات نشان داده است که بازده تبدیل انرژی در این سلول خورشیدی معادل ۲۶.۴ درصد است. یافته‌های حاصل از آزمایش این فناوری می‌تواند استاندارد جهانی جدیدی را برای سلول‌های خورشیدی ایجاد کند و نشان دهد سلول‌های خورشیدیِ حاویِ پروسکایت تا چه اندازه می‌توانند برای استفاده از انرژی خورشیدی مؤثر باشند. لازم به ذکر است که پیشتر، محققان دانشگاه لیسبون در پرتغال، یک سلول خورشیدی پروسکایتی فوقِ‌نازک با طرح شطرنجی ساختند که از لایه پروسکایت در برابر تخریب اشعه ماوراء‌بنفش محافظت می‌کرد و بازده آن به ۲۸.۲ درصد رسیده بود. گفتنی‌ست بیشتر صفحات خورشیدی رایج، بازدهی کمتر از ۲۳ درصد با محدوده میانگین ۱۵ تا ۲۰ درصد دارند.
undefined کد خبر: 20241217-3239کانال علم، فناوری و نوآوری در اروپاdidebanefanavari.com/30035#آلمان #پروسکایت

۱۷:۰۵