کود های شیمیاییاهمیت کشاورزی زیستی:در دهه های اخیر همراه با گسترش تکنولوژی تولید ،مصرف جهانی مواد شیمیایی به ویژه در کشور های در حال توسعه رشد چشمگیری داشته است؛به نحوی که از دهه ی1940تا اوایل دهه ی 1980تولید مواد شیمیایی گوناگون 340برابر شده و میلیاردها تن موادی که تا آن زمان وجود نداشته یکباره در محیط آزاد شدند@koodgoharan
۱۵:۴۳
۱۵:۴۴
اثرات نامطلوب سم های شیمیایی بر انسان:از میان آلاینده های گوناگون غذایی آفت کش ها یکی از مهمترین آنهاست،این مواد نه تنها میکروارگانسیم های خاک را از بین میبرند و باقیمانده ی سم را بر روی مواد غذایی باقی می گذارند.بلکه با عث از هم پاشیدن اکوسیستم طبیعی اطراف مزرعه و از هم گسیختگی زنجیره های غذایی،تضعیف سیستم های ایمنی یا اغتشاش در پیامدهایی که اکثر میکروار گانسیم ها با یکدیگر مبادله میکنند و به خطر افتادن سلامت کشاورزان و مصرف کنندگان میشود.مطالعات گوناگون آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک در چندین دهه ارتباط میان انواع آفت کش ها و بروز بیماری هایی همانند:انواع حساسیت ها پ،مسمومیت غذایی وسرطان هایی همانند:لنف،پانکراس،سینه،روده،پروستات،تیروئیدو...را در انسان نشان داده است.برای نمونه دردهه ی 1950شانس ابتلا به سرطان سینه در زنان آمریکایی در طول دوره ی زندگی 1به20بوده است اما امروزه خطر ابتلا دو برابر شده و نسبتی برابر 1به8دارد؛در این رابطه نتایج مطالعه ی صورت گرفته بر روی زنان مبتلا،بیانگر بالا بودن سطح آفت کش ها در عضو سرطانی بیمار در مقایسه با افراد سالم است.@koodgoharan
۱۵:۴۴
متاسفانه میتوان اطهارداشت بسیاری از سمومی که در طی سال ها معلوم شده عامل بروز بیماری های گوناگونی از جمله سرطان در انسان هستند هم چنان مورد استفاده کشاورزان قرار میگیرند.برای نمونه در سال 1990طرح ملی سم شناسی آمریکا اعلام کرد که24نوع از 51آفت کش شناخته شده که عامل سرطان در حیوانات آزمایشگاهی هستند هم چنان مورد استفاده قرار میگیرند.هم چنین تا سال1997هشت نوع از 26آفت کشی که توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان تحت عنوان شاهد کافی برای ایجاد سرطان بیان شده اند هم اکنون توسط کشاورزان نیز برای استفاده در تولید محصولات کشاورزی در خواست می شوند.@koodgoharanشنیده ها حاکی از آن است که اکثر مردم بر اساس الگوی غذایی خود روزانه مقادیر قابل توجهی از باقیمانده ی آفت کش ها و سموم دیگر را مصرف میکنند که در طولانی مدت باعث بروز مشکلات مهمی برای مصرف کنندگان این محصولات می شود.@koodgoharan
۱۵:۴۵
۱۵:۴۶
در سال 1950مصرف کودهای شیمیایی در جهان به 14میلیون تن رسید اما در سال2000این مقدار به141میلیون تن افزایش یافت.در این مرحله در بعضی از کشور ها،کشاورزان دریافتند که استفاده بیش از اندازه کود موجب اشکال در جذب مواد مغذی میشود.تا اینکه بعدها مصرف کود شیمیایی در ایالات متحده آمریکا،اروپای غربی،ژاپن و حتی کشور چین به سطح ثابتی رسید.اما هنوز مصرف کود شیمیایی در شبه قاره هند و آمریکای لاتین،سودآوری مناسبی دارد.اگر چه افزایش مصرف کود شیمیایی موجب شد تولید غله جهان از سال 1950تا سال 2000بی بیش از 3برابر افزایش یابد.@koodgoharan
۱۵:۴۷
۱۵:۴۷
۱۵:۴۸
۱۵:۴۹
2-کود های زیستی:در کشاورزی پایدار،استفاده از کود زیستی به جای کود های شیمیایی این امکان را به ما می دهد که علاوه بر این که ما محیط زیستی پاک و بکر داریم از مزایای اقتصادی سودمند برای تولید محصول بهره ببریم.از آنجایی که برای افزایش محصولات کشاورزی در سالهای اخیر از کود های شیمیایی متنوع استفاده شده تا به حال کشاورزان علاوه بر هزینه سنگین این نوع کود ها الودگی های زیست محیطی و همینطور اکولوژیکی را به وجود آورده اند که خیلی مخرب تر و زیان آور تر است.بدین منظور استفاده از کود های زیستی یکی از راهکار های مناسب برای این هدف مهم می باشد.کود هایی که حاوی مواد مغذی برای گیاه میباشد که کاملا به صورت آلی بوده و از این نوع کود هامی توان به کود های حیوانی اشاره کرد که شامل:کود های دامی،کود های خوک،کود های اسبی و... می باشد.@koodgoharan
۱۵:۴۹
۱۵:۴۹
۱۲:۲۴
۱۲:۲۵
۱۲:۲۵
۱۲:۲۵
۱۲:۲۶
کرم خاکیEisenia Fetida
۱۲:۲۷