عکس پروفایل مامان روانشناسم

مامان روانشناس

۱,۰۴۴عضو
میخوام چندتا راهکار ساده وکاربردی برای غلبه بر کمالکرایی رو خدمتتون بگم !

۱۵:۳۹

۱. تحلیل هزینه- فایده انجام دهید
به ویژگی‌های کمال‌گرایانه خود دقیق‌تر نگاه کنید. ممکن است فکر کنید به خاطر آن‌ها مفیدتر هستید (اگرچه طبق تحقیقات، این تصور احتمالاً درست نیست)، اما به چه قیمتی؟ کمال‌گرایی پیامدهای منفی بسیاری دارد و ممکن است همین الان در حال تجربه‌ی چندین مورد از آن‌ها باشید. فهرستی از تمام دلایلی که کمال‌گرایی به شما و اطرافیان خود صدمه می‌زند، تهیه کنید تا انگیزه‌ی بیشتری برای درمان و غلبه بر کمال گرایی داشته باشید.

۱۵:۳۹

۲. برای درمان عملی کمال گرایی باید از نگرش‌های خود آگاه باشید
ممکن است متوجه نباشید که کمال‌گرایی چقدر می‌تواند گسترده و فراگیر باشد. با آگاه شدن از الگوهای خود، بهتر می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید. ایده‌ی خوبی است اگر بتوانید افکار کمال‌گرایانه‌ی خود را همان طور که به ذهن‌تان خطور می‌کنند، ثبت کنید. اگر نمی‌توانید افکارتان را یادداشت کنید، می‌توانید هر شب، طول روز را مرور کنید. سپس بنویسید که در مواقعی که احساس شکست داشتید یا کارتان را به اندازه‌ی کافی خوب انجام نداده‌اید، به چه چیزهایی فکر می‌کردید. این کار کمک می‌کند زمانی که در آینده افکار کمال‌گرایانه به سراغ شما می‌آیند، بیشتر آگاه باشید. حتی می‌توانید احساسات خود را نسبت به این افکار یادداشت کنید، اما اگر برای انجام این کار فرصت ندارید، احساس ناکامی نکنید.

۱۵:۴۰

۳:روی موارد مثبت تمرکز کنید

تمرکز بر روی موارد مثبت در زندگی، یکی دیگر از راه‌های درمان کمال گرایی است. اگر با کمال‌گرایی دست‌وپنجه نرم می‌کنید، احتمالاً اشتباهات را حتی در بهترین آثار دیگران و خودتان خوب تشخیص می‌دهید. ممکن است به‌طور طبیعی دنبال اشتباه باشید و بیش از هر چیز دیگری، متوجه آن شوید. با وجود اینکه ممکن است ترک سریع این عادت دشوار باشد، می‌توانید تمایل خود را در توجه به بدی‌ها با تلاش آگاهانه برای مشاهده‌ی نکات خوب در کار خود و دستاوردهای دیگران کاهش دهید. برای مثال، اگر متوجه چیزی در خود یا کارتان شدید که آن را دوست ندارید، به‌دنبال پنج ویژگی دیگر باشید که در آن‌ خصوص دوست دارید. این کار، تمرکز نقادانه‌ی شما را متعادل کرده و به یک عادت جدید مثبت در شخصیت‌تان تبدیل می‌شود

۱۶:۲۷

thumnail
undefined️ دعای روز اول ماه مبارک رمضان
undefined خدایا روزه مرا در این روز مانند روزه روزه‌داران حقیقی قرار ده و اقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعی مقرر فرما و مرا از خواب غافلان هوشیار ساز و هم در این روز جرم و گناهم را ببخش ای خدای عالمیان و از زشتی‌هایم عفو فرما ای عفو کننده از گناهکاران عالم.سلام من به شما ازاولین روز ماه مبارک رمضانundefinedundefined

۴:۰۷

undefinedundefinedهفت عادت ارزشمند خلاصه شده از کتاب عادت_مردمان:
undefined• عادت اولمسئولیت کارهای خود را برعهده بگیرید و اشخاص و شرایط را ملامت نکنید.• عادت دومبه روشنی مقصدتان را تعیین کنید تا بدانید که میخواهید به کجا برسید.• عادت سومنخست به اولین ها بپردازید؛ به سمت عمل کردن گام بردارید و بدون تاخیر گام اول را بردارید.• عادت چهارمطرز فکر برنده_برنده داشته باشید؛‌ میان احترام به خود و احترام به دیگران تعادل ایجاد کنید.• عادت پنجماول فهمیدن و سپس فهماندن، اول در پی فهمیدن باشید،سپس سعی کنید بفهمانید،پس از توجه به دیدگاه خودتان به موضوع از دید دیگران نیز بنگرید.• عادت ششمنیروی جمعی ایجاد کنید؛ از قدرت تیم سازی غافل نشوید.• عادت هفتمارّه ی خود را تیز کنید؛ باز سازی دانسته ها شرط اول است، گاه دست از کار بکشید و اطلاعات خود را به روز کنید.undefinedundefined@mamane_ravanshenas

۴:۱۱

thumnail
undefinedچگونه می‌توانیم احساسات خود را مدیریت کنیم؟
undefined۱-وقتی عصبانی هستمراه‌حل: تا زمانی که بتوانم شفاف فکر کنم صبر می‌کنم تا به جای واکنش لحظه‌ای نشان دادن، پاسخ منطقی بدهم.
۲-وقتی حجم و فشار کارم بیشتر از توانم استراه‌حل: کارهایی که باید انجام بدهم را لیست می‌کنم، آن‌ها را اولویت بندی می‌کنم و سپس با توجه به میزان اهمیت هر کدام از آن‌ها، یکی یکی کارها را پیش میبرم.
۳-وقتی دلسرد هستمراه‌حل: با خودم مهربان هستم و به خودم یادآوری می‌کنم که دلیل و چرایی تلاشم چیست. سپس از این دلیل و چرایی، به عنوتن نقطه قوت خودم استفاده خواهم کرد.
۴-به توانایی های خودم شک دارمراه‌حل: سعی می‌کنم خودم را همان گونه که هستم با تمامی خوبی‌ها و نواقصم بپذیرم و از خودم قدردانی کنم.
۵-وقتی حس می‌کنم که طرد شدمراه حل: می پذیرم که این حس، حس خوشایندی برای من نیست اما نمی‌گذارم که تمام انرژی‌ام را بگیرد. این حس طرد شدن در واقع نشانه‌ای برای تغییر دادن مسیر است

۴:۱۸

undefinedundefinedخشونت های عاطفی نسبت به كودك و نوجوان عبارتند از:
undefinedطرد کردن، قهرکردن، محبت مشروط (منظور محبتی كه با شرط ابراز بشه اگر مرتب باشی دوستت دارم) نمیخوام ببینمت، برو دیگه دوستت ندارم، دیگه مامانت نمیشم، اصلا با من حرف نزن، برو از جلوی چشمم دور شو.
undefinedسردی عاطفی و حتی طردهای فیزیکی مثل: میبرم میذارمت سر راه همگی خشونت عاطفی هستند و باعث ناامنی کودک و نوجوان میشوند.
🟧مراقب حرفهايی كه به فرزندانمان ميزنيم، باشيم.

۴:۲۱

undefinedبهترین واکنش والدین در قبال چالش های فرزندان چیست؟!
یک گروه از پژوهشگران دانشگاه استنفورد دنبال بودن ببینن بهترین کاری که یک پدر یا مادر در قبال چالشهای فرزندش میتونه انجام بده چیه!؟....واسه رسیدن به جواب پژوهشگرها تو گام اول ۱۰۲ کودک چهار تا شش ساله رو دعوت کردن به آزمایشگاه و تو چهار مرحله یه سری مسئله و بازیهای چالش زا رو به اونها دادن و قرار شد بچه ها در کنار والدینشون بشینن پای کار و سر فرصت مسائل رو حل کنن و هرکی تموم کرد بره واسه انجام یه سری تست...در گام بعدی لحظه به لحظه مراحل آزمایش رو فیلم گرفتن تا ببینن وقتی یه مشکلی تو مسیر حل مسئله بچه پیش میاد والدین چه رفتاری رو نشون میدن؟ مثلاً آیا مسئله رو براش حل میکنن ؟ کمکش میکنن حل کنه ؟ یا اجازه میدن بچه خودش مسیر رو پیدا کنه؟ و این رفتار والدین چه اثری روی بچه ها میگذاره
undefinedخروجی مطالعه نشون میداد میزان دخالت والدین در چالش هایی که کودک تجربه میکند رابطه مستقیمی با صبوری و خودکنترلی بچه ها دارد؛ یعنی هرچی یه پدر یا مادر بیشتر تو کار فرزندش دخالت بکنه اون بچه صبر کمتری داره زودتر جا میزنه و وقتی کار جواب نمیده بیشتر قشقرق به پا میکند.
undefinedبه عبارت دیگر خیلی وقت‌ها بهترین کاری که یک پدر و مادر در قبال چالش‌های پیش روی فرزندش میتونه انجام بده، هیچ کاری نکردنهو بهترین توصیه ای که میشه واسه یه پدر و مادر داشت اینه که نه هلیکوپتر باش نه ماشین برف روب فانوس دریایی از همه بهترهو این یعنی شما نباید مثل یه ماشین برف روب سعی کنید همه موانع و مشکلات رو از سر راه بچه ات برداری یا نباید سوار بر هلیکوپتر بالای سر هر مشکلی حاضر بشی و دمار از روزگار مشکل در بیاری تا سريع ماجرا حل شه بره پی کارش و بچه ت کمترین رنج رو بکشه....
undefinedشما باید مثل یه فانوس دریایی سرجات محکم و با ثبات بایستی و از دور حواست به بچه باشه و بهش این اطمینان رو بدی که میتونه به تنهایی از پس مشکلش بر بیاد و اونم با دیدن شما قوت قلب بگیره ولی برای رسوندن خودش به ساحل امن این خودشه که نهایت تلاشش رو باید انجام بده.

@mamane_ravanshenas

۷:۲۰

undefinedرابطه‌ها در دو حالت قشنگ می‌شوند:
اول پیدا کردن شباهت‌هادوم احترام گذاشتن به تفاوت‌ها
undefinedundefinedآلبر_کامو

۱۲:۲۸

🟣چگونه رفتار جراتمندانه را در فرزندان خود پرورش دهیم؟
🟧ویژگی افراد جرأتمند :
به آسانی می توانند آنچه را در درونشان است صادقانه بیان و ابراز عقیده کنند بدون اینکه آسیب و لطمه ای به روابط آنان با دیگران وارد شود.
بدون هر گونه رودربایستی و تهدید، از دیگران تقاضا می کنند تا رفتار نامطلوبشان را تغییر دهند.
درصورتی که دیگران از آنها تقاضا و درخواست غیر منطقی (از جمله مصرف سیگار، مواد مخدر و روانگردان، الکل، روابط سوء جنسی و…) داشته باشند، با قاطعیت و صراحت جواب رد می دهند و توان ((نه گفتن)) آنها بالاست. به عبارتی نگران ناراحت شدن افرادی که تقاضا یا پیشنهاد نامعقول دارند، نیستند.
undefinedدر منزل به فرزندمان حق بدهیم.
یعنی میهمان به منزل ما آمده و فرزند میهمان می خواهد اسباب بازی فرزند ما را بردارد و فرزند ما اجازه نمی دهد و ما در حالی که لب هایمان را در برابر فرزندمان گاز می گیریم به سمتش رفته و می گوییم این چه کاریه می کنی؟ مگه نمی بینی میهمانه؟ آبروم رو بیشتر از این نبر.یعنی خودمان داریم به او می گوییم که از حق خودش دفاع نکنه.
undefinedاو را به اجتماع های مختلف ببرید.
بعضی از پدرها و مادرها کودک را بیست و چهار ساعته کنار خود نگه داشته اند و اجازه نمی دهند برای لحظاتی از آن ها جدا شده و با بچه های دیگر هم بازی شود.فرزندتان را به پارک ببرید و اجازه بدهید که برود بین بچه ها و با آن ها بازی کنه و دوست پیدا کنه.حتما گاهی هم دعوایش می شه.اجازه بدهید که خودش مشکلش را حل کنه.او را به جاهای مختلف ببرید و اجازه بدهید که در کنار هم سن و سال های خودش باشد.
undefinedاو را تشویق کنید.
اگر زمانی فرزندتان توانست (هر چند کوچک) به درستی از حقش دفاع کند، او را تشویق کنید.نکته مهم در تشویق این است که باید دقیق بگوییم که به چه دلیلی تشویق شده است.این که بگوییم آفرین، فایده ای ندارد.بلکه باید دقیق بگوییم که من به خاطر این رفتارت (دقیق بگوییم که چه رفتاری) خیلی خوشحال شدم.
undefined@mamane_ravanshenas

۱۲:۴۰

undefined یه جایی تو کتاب افسردگی نهفته نوشته بود؛

"اما درس سخت‌تری که آن روز آموختم این بود که ما نمی‌توانیم چیزی را به فرزندان خود بدهیم که خود فاقد آنیم".
undefined چیزهایی مثل عزت‌نفس، سواد رابطه و رهایی از بندهای کمال‌گرایی...@mamane_ravanshenas

۱۲:۴۵

undefinedیک تیکه کتاب باهم بخونیم
«هر رشدی نیازمند یک خداحافظی استخداحافظی با ارزش های سابق، رفتار های سابق، عشق های سابق و هویت سابق تان ! به همین دلیل همیشه رشد و آگاهی با چاشنی اندوه و غم همراه است»
کتابِ «هنر رهایی از دغدغه» از مارک منسن@mamane_ravanshenasشبتون آروم دوستای گلم undefinedundefined

۱۷:۵۶

خدا تنها کسی است کهوقتی همه رفتند میماند...وقتی همه پشت کردندآغوش می‌گشایدوقتی همه تنهايت گذاشتندمحرمت می‌شودوقتی همه تنبیهت کردنداو می‌بخشد
من ازصمیم دل‌خدا را برایت آرزو ميکنم
@mamane_ravanshenasسلام رفیق خوبم روزت پراز نگاه خداundefined

۵:۳۹

• اگر صبح ها خسته و کم انرژی هستین این کارارو انجام بدین برای سرحال شدن :
1- خواب کافی رودست کم نكيرين (بین ۷ تا ۸ ساعت خواب شبانه معجزه میکند)2- صبحتون رو حتما بایک لیوان پرازآب شروع کنید.3- چند دقیقه درفضاي باز و در معرض نور طبیعی قرار بگیرید. (فعال شدن هورمون های شادی مغز و تنظیم ساعت بیولوژیک بدن )4- نرمش انجام بديد (اسکات،شناو...) 5- قهوه بخورید (امازیاده روی نکنید) 6- عوامل استرس زا رو کاهش بدید(مراقبه وبرنامه ریزی برای روزتون ازشب )

‌@mamane_ravanshenas

۵:۴۹

undefined میدونی که undefined لحظه‌های سخت، مثل معلم‌هایی هستن که درس‌های عمیق‌تری درباره خودمون بهمون یاد میدن؟
undefined وقتی توی چالش‌ها قرار می‌گیریم، معمولاً اولین واکنشمون فراره. اما این لحظه‌ها مثل آینه‌ای هستن که ضعف‌ها، ترس‌ها و قدرت‌های پنهانمون رو به ما نشون میدن.
undefined لحظه‌های سخت ممکنه در ابتدا تاریک و ناامیدکننده به نظر برسن، اما اگر با کنجکاوی بهشون نگاه کنیم، می‌تونن نقطه شروعی برای رشد و تغییر باشن.
undefined سختی‌ها به ما یاد میدن که چطور قوی‌تر بشیم و به خودمون اعتماد کنیم. وقتی یاد بگیریم به جای مقاومت، این لحظه‌ها رو بپذیریم، دروازه‌ای به سوی آرامش و درک عمیق‌تر از زندگی باز می‌کنیم.
undefined@mamane_ravanshenas

۵:۵۱

آدم امن زندگی می‌دونی یعنی چی؟ یعنی اشتباهاتت رو پیشش اعتراف کنی و اون جای سرزنش دنبال راه حل باشه. از ضعف ها و مشکلات خانواده ت بهش بگی و اون نگاهش بهت تغییر نکنه. احساس نکنه بیشتر از تو می‌فهمه و نظرتو سبک بشمره. کنارش خودت باشی، راحت باشی، احساس امنیت کنی و نگران چیزی نباشی، از انجام کاری نترسی. تعصبش جلوتر از عقل و منطقش نباشه؛ توی بحث و گفتگو درددلهایی که باهاش کردی رونزنه توی صورتت.از رویاهات بگی و مسخره ت نکنه. کنکاش نکنه توی اتفاقات زندگیت و اجازه بده اگه راحت بودی بهش بگی. با یه کار اشتباه قضاوتت نکنه. اگه لازم بود نظر بده بهت اما عقیده ش رو تحمیل نکنه. بتونی محبت و ابرازعلاقه کنی بهش و نگران ازچشم افتادن نباشی. می دونی چرا عمیقاً احساس تنهایی می کنیم؟ چون تعداد آدمای امن زندگیمون به صفر میل می‌کنه.
@mamane_ravanshenas

۷:۲۱

undefined️‍ هنگام آسیب دیدگی و زمین خوردن #کودکان در بازی چه کنیم؟
واکنش پرخاشگرانه نشان ندهید:
مهم ترین توصیه این است، اگر یاد نگیرید خونسردی خود را حفظ کنید، کودک همیشه هشدار شما را در حافظه اش می سپارد . او می تواند با بی دقتی از درخت بالا برود، از تپه های بالا غلت بزند و یا به سرعت دوچرخه سواری کند  اما رفتار شما که پر از وحشت است او را بدتر می ترساند، اعتماد به نفسش را از بین خواهد برد و به سقوط بزرگی که از آن می ترسید منجر خواهد شد .
وقتی کودکی زانوی خود را روی آسفالت می کشد صورت وحشت زده شما فورا به او خواهد گفت خطرناک و بنابراین دردناک است. این بدان معنا نیست که رد این شرایط لبخند بزنید بلکه به یادداشته باشید که لبخند نزنید و شعار ندهید که نشان دهید همه چیز خوب است  حتی یک کودک هم سخن دروغ را متوجه می شود ؛ در عوض سعی کنید هیجان را نشان ندهید، حتی اگر درون شما بشکند. به سرعت به کودک نزدیک شوید و چند جمله آرامش بخش بگویید واو را در آغوش بگیرید. در آغوش پدر و مادر، او بلافاصله احساس امنیت می کند.
حساسیت را کم کنید
افتادن یا دیگر شرایط ناخوشایند ، بسیار ترسناک است و ترس بیشتر باعث افزایش درد می شود . اما اگر به چنین چیزهایی عادت کنید دیگر خیلی وحشتناک به نظر نخواهند رسید.
@mamane_ravanshenas

۱۲:۱۴

چگونه به کودکان یا #نوجوانان امید بدهیم؟تفاوت ریزی بین جملات نا امید کننده و امیدوار کننده وجود دارد که اگر رعایت نشود حتی جملات به ظاهر مثبت باعث ایجاد تنش و نگرانی در کودک/نوجوان میشود. به این مثال دقت کنید.فرزند: بابا من دارم سعی میکنم توو نمایشنامه‌ی مدرسه نقش اول رو بگیرم، به نظرت میتونم؟‌پاسخ یک : پسرم نمیخوام نا امید بشیا ولی تو تا حالا جلوی جمع نمایش بازی نکردی، تجربه نداری، چجوری میخوای نقش اول بازی کنی ؟ ببین یه نقش کوچیک تر ندارن اونو بگیری؟‌‌پاسخ دو :مطمئنم از پسش بر میای، تو واسه کمتر از نقش اول ساخته نشدی، کی بهتر از تو ؟هر دو پاسخ اشتباه استاولی نا امید کننده است و باعث ایجاد احساس “ناتوانی و بی کفایتی “ شده و دومی علیرغم ظاهر امیدوار کننده اش  زمینه‌های “کمالگرایی و ترس از شکست” را فراهم میکند.پاسخ امیدوار کننده پاسخی خنثی است که زمینه‌ی کشف و شهود و تجربه را فراهم میکند.برای مثال:با یه لبخند گرم ( نه یک ذوق زدگی اغراق شده) میتوان گفت : پس میخوای واسه نقش اول تلاش کنی، جالبه، میتونه زمینه‌ی یه تجربه‌ی جدید باشه.‌* حتی نمیگوییم تجربه‌ی “خوب” یا “عالی” خواهد بود زیرا با این کلمات باز اجازه‌ی شکست را سلب میکنیمهمین نکات ریز که شاید حتی بدیهی به نظر برسند زمینه‌ی شکل گیری طرحواره های عمیقی هستند که در بزرگسالی نتایج آسیب زننده ای برای زندگی فرد دارند.کافیست به کودکی یا نوجوانی خود فلش بک بزنید و ببینید چند بار با جملاتی مشابه پاسخ شماره‌ی یک ، احساس ناتوانی و ‌بی عرضگی کردید، یا جملاتی که شبیه شماره دو هستند و شما را در باتلاق کمالگرایی گیر انداختند.

@mamane_ravanshenas

۱۲:۱۵

thumnail
گفتند بیا و منزلت را بتکانگفتم که برو آب و گلت را بتکاناز خانه تکانی که ندیدی خیریدر آخر اسفند دلت را بتکان🪻undefinedundefinedundefinedمحمود عباسی عقدا

۷:۴۳