عکس پروفایل مرکز طبع و نشر قرآن کریمم

مرکز طبع و نشر قرآن کریم

۱,۰۸۲عضو
عکس پروفایل مرکز طبع و نشر قرآن کریمم
۱.۱هزار عضو

مرکز طبع و نشر قرآن کریم

مرکز تخصصی نگارش و علامت گذاری قرآن کریمارتباط با ادمین کانال:@moshaf_admin
undefined بر کرانه آیه‌ها#شرح_تفسیری_آیه
بِسمِ اللهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِبه نام خداوند بخشنده مهربان
undefined «رحمان» در ادبیات عربی بر وزن «فَعلان»، #صیغه_مبالغه و به‌معنای کثرت و فراوانی رحمت الهی است که شامل همه بندگان او اعم از مؤمن و کافر است؛ همچنین شامل همه موجودات اعم از انسان، حیوان و جمادات می‌شود؛ اما «رحیم» بر وزن «فَعیل»، #صفت_مشبهه بوده که دارای دو خصوصیت است:اول. رحمت دائمی و همیشگی است و فقط اختصاص به این دنیا ندارد.دوم. رحمت خاص بوده و فقط برای بندگان مؤمن خداوند است.
undefined بنابراین،«الرحمٰن» یعنی دارای رحمت #گسترده اما محدود به #زمان_خاص یعنی دنیا؛ولی...«الرحیم» یعنی رحمتی که #محدود‌تر است و فقط به مؤمنان اختصاص دارد اما #همیشگی است و شامل مواردی همچون: هدایت خاص، مغفرت، پاداش نیکوی کارها، رضا و رضوان الهی و... می‌شود.
undefined پیامبر گرامی اسلام «ص»: «خداوند یکصد رحمت دارد و یکی از آنها را به زمین فرو فرستاده و بین مخلوقاتش تقسیم کرده است؛ با آن یک رحمت است که مخلوقات با هم #مهربانی می‌کنند و به یکدیگر مهر می‌ورزند؛ نود و نه رحمت دیگر را برای خود نگه داشته و با آن نود و نه رحمت، در #روز_قیامت بر بندگانش رحم می‌کند.»
undefined منابع: قرآن حکیم (ویژه عموم مردم)، ص2، چاپ مرکز طبع و نشر قرآن کریم. فیش‌های مرتبط با سوره حمد از سایت مقام معظم رهبری
undefined کانال رسمی مرکز طبع و نشر قرآن کریم
undefinedundefinedundefinedundefinedundefined
undefined@moshaf_orgundefined

۲:۳۸