عکس پروفایل مشاوره شهدای معلم2م

مشاوره شهدای معلم2

۹۳عضو
thumnail

۱۷:۱۹

thumnail

۱۷:۲۵

thumnail

۱۷:۲۵

thumnail

۱۷:۲۵

thumnail

۱۷:۳۰

thumnail

۱۷:۳۰

thumnail

۱۷:۳۰

thumnail

۱۷:۳۰

thumnail

۱۷:۳۰

thumnail

۱۷:۴۵

thumnail

۱۷:۴۵

thumnail

۱۷:۴۶

thumnail

۱۷:۴۶

معرفی شاخه‌ی فنی حرفه ای به دلیل نیاز اساسی کشور به افراد فنی و متخصص، شاخه‌ی تحصیلی فنی و حرفه‌ای پایه‌گذاری شده است و هر ساله متخصصان زیادی از رشته‌های فنی و حرفه‌ای فارغ‌التحصیل شده و وارد بازار کار میشوند. این شاخه دارای چهار زیرگروه هنر، مدیریت و خدمات، صنعت و کشاورزی و شامل 40 زیرشاخه است. اساس و پایه ی رشته‌های فنی حرفه‌ای عملی و کارگاهی است و دانش‌آموزانی که در این رشته‌ها تحصیل میکنند دروس عملی و تئوری را کنار هم می‌گذرانند. البته تعداد واحدهای عملی این شاخه بیشتر از واحدهای تئوری آن است، به همین علت بیشتر، دانش‌آموزانی وارد این شاخه می‌شوند که از مهارت و علاقه‌ی کافی به انجام کارهای عملی و فنی برخوردار باشند .با توجه به نیاز جامعه ی امروزه دانش‌آموزان فنی حرفه‌ای زودتر از بقیه ی شاخه‌ها به سمت بازار کار جذب میشوند. #مزایا و معایب این رشته نیز مانند هر رشته‌ ای مزایا و معایب خودش را دارد. با انتخاب این رشته می توان به تمامی رشته های گروه ریاضی در دانشگاه راه یافت اما یادمان باشد با انتخاب رشته فنی حرفه ای شانس قبولی خود را در دانشگاه های درجه یک کشورتا مقطع ارشد از خود گرفته ایم و اصوال برای ورود به کارشناسی ارشد دانشگاه های خوب نیز با ضعف علمی محسوسی نسبت به دانشجویانی که از رشته ریاضی فارغ التحصیل شده اند مواجه هستند( که البته با تلاش و کوشش قابل جبران است). اما از سویی دیگر با مهارت های فنی آموخته در این رشته ها می توان زودتر و راحت تر وارد بازار کار شد و به نوعی فارغ التحصیلان رشته های فنی حرفه ای زودتر مهارت و نوآوری خود را در شغل انتخابی به ظهور می رسانند. اگر قصد مهندس شدن یا مدیر شدن و تحصیلات عالی را دارید رشته ریاضی نسبت به فنی اولویت بهتری دارد اما اگر میخواهید زودتر وارد بازار کار شوید رشته های فنی حرفه ای توصیه می شود. مخصوصاً دانش آموزانی که به کارهای عملی علاقه بیشتری نسبت به کارهای علمی دارند رشته های فنی حرفه ای اکیدا توصیه می شود. شاید از گذشته این تصور در بین بعضی خانواده ها رواج یافته باشد که فقط شاگرد تنبل ها یا کسانی که از درس خواندن فراری هستند سراغ رشته های فنی می روند. حتی اگر چنین تصوری درست باشد باید به جنبه مثبت قضیه نگاه کنیم. قرار نیست همه مهندس شوند... حداقل اگر کمی واقع بینانه تر به فارغ التحصیلانی که در اطرافتان حضور دارند نگاه کنید خواهید دید بیشتر به ظاهر این مهندسان از انجام کوچک ترین کارهای فنی ناتوانند و فقط اسم مهندسی را یدک می کشد.

۱۹:۲۶

.
عوامل متعددي در انتخاب شغل مؤثر هستند كه مهم ترین آن عبارتند از:۱ـ استعداد و توانايي:
هر كاري در سطح جامعه به توانايي ذهني و استعدادهاي خاص خود نيازمند است. استعداد افراد را مي توان از طريق نمرات درسي، سوابق تحصيلي و تست ها و آزمونهاي استاندارد شده مورد سنجش قرار داد.2ـ رغبت و علاقمندي:
توانايي و استعداد امري ذاتي است، در حاليكه رغبت امري محيطي است و در طول زمان تغيير مي كند. رغبت ها معمولاً از تجربيات سرچشمه مي گيرند و چند دسته هستتند. ( شفيع آبادي، 1371، ص 82)
الف: رغبت هاي بيان شده:
ب: رغبت هاي نمايان شده:
ج: رغبت هاي آزمون شده:
د: رغبت هاي فهرست شده:
با توجه به تست استرانگ، رغبت در سال هاي بين 15 تا 20 سالگي تغييرات زيادي مي كند و در سال هاي 20 تا 25 سالگي ثابت تر مي شود و از 25 تا 55 سالگي تغييرات آن كم است. بنابراين زياد نمي توان به رغبت هاي بيان شدة دانش آموز در سنين 15 تا 20 سالگي تكيه كرد و از ساير رغبت ها بايد به شيوة صحيح بهره گرفت. ( حسيني بيرجندي، 1371،ص 75)
3ـ شخصيت: چگونگي شخصيت افراد در سازگاري شغلي و انتخاب و موقعيت شغلي اهميت زيادي دارد. مشاغلي كه نياز به افراد درونگرا دارد، نسبت به مشاغلي كه به شخصيت هاي برونگرا نياز دارد، كاملاً تفاوت دارد. تيپ هاي شخصيتي را نيز مي توان از طريق آزمونهاي شخصيتي و شغلي شناسايي كرد و مشاغل متناسب با تيپ غالب شخصيتي افراد را به آنان پيشنهاد نمود.4ـ عوامل محيطي:undefinedـ مباني فرهنگي : فرهنگ خانواده مشتمل بر آداب و رسوم، عقايد و شيوة زندگي در اشتغال مؤثر است.
undefinedـ طبقه اجتماعي : خانواده هايي كه داراي وجهه اجتماعي بالايي هستند، از اشتغال به كارهاي يدي و كارگري گريزان هستند.
undefinedـ موقعيت جغرافيايي: افراد روستا و شهر متناسب با موقعيت جغرافيايي خاص خود، گرايش هاي متفاوتي دارند.
undefinedـ وضع اقتصادي : خانواده هايي كه درآمد اقتصادي بالايي دارند، به طرف مشاغلي مي روند كه با سرمايه شخصي اداره مي شود.
undefinedـ تغييرات صنعتي : تبديل كارهاي دستي به صورت صنعتي و تجهيزات پيشرفته و رايانه، موجب تأثير مستقيم درشيوه كار مي شود.
undefinedـ دين : دستورات ديني مي تواند افراد را به سوي مشاغل رهنمون سازد و يا آنها رانسبت به بعضي منع نمايد
undefinedـ جنس : مردان بيشتر به طرف مشاغل درآمدزا و كارهاي توليدي و صنعتي مي روند، ولي زنان درآمد را در درجة دوم اهميت مي دانند و ترجيح مي دهند، مشاغل درماني وخدماتي را انتخاب نمايند.
undefinedـ تجارب شخصي : نحوه تربيت و تجارب فرد در جهات مختلف تحصيلي و حرفه اي در انتخاب شغل مؤثر است.
undefinedـ والدين : شيوه صحيح تربيت والدين بويژه در سالهاي اوليه رشد كودك در طرز تفكر آينده شغلي فرزندان مؤثر است.
undefinedـ اقوام و دوستان : نگرش دوستان و اقوام مي تواند در ترجيحات شغلي افراد اثرگذار باشد.
undefinedـ مدرسه : معلمان، مشاوران و ساير كاركنان مدرسه، در قالب صحبت ها، نمايش فيلم ها، بازديدها و نشريات و بروشورهايي كه ارائه مي دهند در رشد حرفه اي و انتخاب شغل دانش آموزان تأثيرگذار هستند.undefined- نقش مهارت در انتخاب شغل مناسب:
مهارت های فردی هر شخص مبتنی بر استعداد ذاتی اوست، که استعداد ذاتی از طریق تعلیم و تربیت توسعه می یابد. چنانچه ذاتا استعداد انجام کاری داشته باشید و در آن حوزه آموزشهای لازم ببینید، قطعا سرعت یادگیری و کسب مهارت در شما بیشتر خواهد بود و با صرف وقت کمتر، خروجی بهتری خواهید داشت. برای شناخت بهتر استعدادهای خودمان میتوانیم به سراغ مدلهای استعدادیابی و استعداد پروری برویم.

۱۹:۲۷

#تفاوت_فنی_و_حرفه ای_و_کاردانش شاخه فنی و حرفه ای با شاخه کاردانش شباهت زیادی دارد اما تفاوت هایی نیز دارد.از جمله این تفاوت ها می توان به این موارد اشاره کرد: 🟡 شرایط ورود به شاخه فنی و حرفه ای از کاردانش دشوارتر است. در شاخه‌ی کاردانش لازم نیست حتماً در دبیرستان ادامه‌ی تحصیل داد، بلکه این امکان وجود دارد که برای اخذ دیپلم کاردانش به مدرسه مراجعه نکرد و صرفاً با مراجعه به آموزشگاه های فنی حرفه ای که مجوز خود را از سازمان فنی و حرفه ای دریافت کرده‌اند، دیپلم کاردانش دریافت کرد. 🟡 دروس شاخه فنی و حرفه ای مشکل تر از کار دانش است. در مجموع رشته کاردانش آسان ترین رشته برای گرفتن دیپلم می باشد. 🟡 دروس عملی و ساعات کارگاهی شاخه کار دانش بیشتر از فنی و حرفه ای است. همین امر موجب شده تا دانش آموزانی که علاقه‌ای به مباحث تئوری ندارند به سمت این رشته سوق پیدا کنند. هرچند در مدارس کاردانش نیز استثنا وجود دارد و مدارس کاردانشی داریم که از لحاظ کیفیت با مدارس فنی حرفه ای قابل مقایسه اند

۱۹:۲۷

# راهکارهای کاهش اضطراب و استرس امتحان
اضطراب و استرس امتحان  
اضطراب امتحان نوعي خوداشتغالي ذهني است كه خود كم انگاري و ترديد در مورد توانائيهاي فرد را به همراه دارد و اغلب باعث ارزيابي منفي و عدم تمركز حواس و واكنش هاي جسماني نامطلوب مي شود.
شبهاي امتحانات فرا رسيده است و اضطراب آن روزها گريبان گير بيشتر افراد كشور است اگر از هر فردی كه پشت نيمكت ها نشسته بپرسي پر هول و هراس ترين شبهاي زندگيت كدام شب بوده است به احتمال نود درصد شبهاي امتحان و كنكور يادش مي آيد افراد از استرس روزهاي امتحان گله مي كند اما اين استرس چگونه كاهش پيدا مي كند.
 ☜علائم
عصبي بودن، آرام و قرار نداشتن، احساس خستگي، سرگيجه،‌ تكرر ادرار، افزايش ضربان قلب، بي حالي، تنگي نفس، تعريق، ‌لرزش،‌ بيخوابي، دلهره، ‌سردرد، بي اشتهائي ودلشوره مي باشد.
#روشهاي پيشگيري از استرس و اضطراب
نبايد يادگيري تمام مفاهيم درسي را به شب امتحان موكول كنید بلكه بايد سعي كنید هر درسي در زمان خود و در فرصت مناسب مطالعه كنید تا درشبهاي امتحان با خيالي آسوده فقط به مرور درسها بپردازید از يادگيري دروس به صورت فشرده اجتناب كنید. ☜چند راهكار
همصحبتي با شخص مورد اعتماد (مشاور ) روشهاي ايجادتمركز ،استراحت در يك اتاق تاريك،حمام گرفتن طولاني،  ورزشهاي تنفس عميق ، حساسيت زدايي و آرام سازي.
ايجاد آمادگي قبل از امتحاناتدر ساعات معيني درس بخوانيد چند ساعت متوالي درس خواندن خسته كننده است و سبب كاهش يادگيري مي گرددبعد از پايان هر ساعت  به مدت 5 تا 10 دقيقه استراحت كنيد.
سعي نمائيد اوقات خود را به زمان كار و زمان مطالعه تقسيم كرده و مطابق برنامه تنظيم شده پيش برويد.
سرعت مطالعه خود را كاهش داده و مطالب را چندين بار بخوانيد
سبك يادگيري خود را پيدا كنيد.
دعا و نيايش ، تمركز فكر ، ورزش هايي كه موجب تقويت روح مي شوند انواع ورزشهاي بدني پرداختن به فعاليتهاي هنري در ايجاد آرامش  واعتماد موثر است.
خلاصه نويسي را تمرين كنيد خلاصه كردن مطالب بهترين روش يادگيري است با اين روش شما صرفاً  متوجه نكات  مهم درس مي شويد.
قبل از امتحان لازم است بدانيد كه از چه وسايلي مجازيد در جلسه امتحان استفاده كنيد بنابراين آنها را از پيش آماده نمائيد.
شب قبل از امتحان استراحت كافي داشته باشيد و قبل از شروع امتحان در حوزه حضور داشته باشيد.undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

۱۹:۲۸

بهترین خوراکیها برای زمان امتحانات چیست؟
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined
undefined نان( سبوس دار) و پنیر و گردو - کره و عسل - نان و تخم مرغ - کوکو و کتلت ها صبحانه مناسبی برای تغذیه به ویژه در روزهای امتحان خواهند بود که می بایست یکساعت قبل از امتحان صرف شده باشند.( گردو، دارای کلسیم و امگا ۳ و تخم مرغ سرشار از پروتئین، کلسیم و ویتامین Aو D است).
undefinedخوردن غذای سنگین و آبگوشتی در روزهای امتحان ممنوع است اما خوردنغذاهای حاوی حبوبات، عدس و ماش استثنا می‌باشد.
undefined مصرف ماست به علت هضم در غذا مشکل ایجاد می‌کند. مصرف نوشابه‌های گازدار با ترکیبات اسیدی باعث بی‌قراری و تحریک پذیری می‌شود.
undefinedمیان وعده ها در بعد از ظهر حتما میل شود که می تواند شامل مغزها، کاهو، هویج، گل کلم و آب میوه‌های طبیعی موجود در فصل باشد و چای، بیسکویت‌های سبوس‌دار، شیر و ترکیبات آن نیز مفید است که بهتر استگاه گاهی به اندازه کافی مصرف شود تا هوشیاری ذهنی دانش آموزان تامین شود.
undefined زمان مناسب برای صرف شام، ساعات اول شب است که بهتر است از غذاهای سبک اما مغذی و مقوی مانند کوکوها، کتلت‌ها، خوراک لوبیا، سوپ‌ها، آش‌ها و ماکارونی غنی شده و سبوس دار استفاده شود.undefinedخوردن و بوئیدن سیب قبل از خواب، استفاده از دمنوش هایی مانند گل گاوزبان که نشاط آور و عامل بیشتر شدن تمرکز است و زنجبیل که به علت داشتن طبع گرم و خشک حتما مصرف شود.
undefinedاستفاده از شربت‌های کم شیرینی همراه با عسل و عرقیجاتی مانند بهارنارنج، بیدمشک و گلاب نیز در حفظ سلامتی و آرامش به ویژه برای دانش‌آموزان در روزهای امتحان اثربخش خواهد بود.

۱۹:۲۸

داستان_کوتاه
undefinedundefinedشاگرد اول!
شاگرد اول بودم ، پدرم یادم داده بود،که من همیشه درس بخوانم ، وقتی مهمان می آید زود بیایم سلام کنم و بروم ! آرام آرام مهمانهای ما خیلی کم شدند چون مادرم غیر مستقیم گفته بود حواس مرا پرت می کنند !عیدها همه اش خانه بودیم و من نمی دانستم سیزده بدر یعنی چه ؟وقتی مدرسه می رفتم، پدرم خودش مرا می رساند آخه مادرم گفت بود نکنه توی سرویس مدرسه حرف بد یاد بگیرم .پدرم مرا خیلی دوست داشت! وحتی می گفت زنگ تفریح به حیاط نروم !چون ممکن است بچه ها دعوایم کنند !ومن نه تنها زنگ تفریح مدرسه که تمام زنگهای تفریح عمرم را در اتاقی درس خواندم ! مایه افتخار پدر بودم ! شاگرد اول !وقتی پدر مرا به مدرسه می رساند شیشه ی اتومبیل را بالا می زد که مبادا حرفی بشنوم ومن تا مسیر مدرسه ریاضی کار می کردم!وقتی سر سفره می آمدم باید به فیزیک فکر می کردم چون پدرم می گفت نباید لحظه ها را از دست بدهم !چقدر دلم می خواست یکبار برف بازی کنم ، اما مادر پنجره را بسته بود ومی گفت پنجره باز شود من مریض می شوم من حتی باریدن برف را هم ندیده ام !من همیشه کفشهایم نو بود چون باآنها فقط از درب مدرسه تا کلاس می رفتم !!من حتی یک جفت کفش در زندگی ام پاره نکردم و مایه افتخار پدرم بودم !من شاگرد اول تیزهوشان بودم ! تمام فرمول های ریاضی وفیزیک را بلد بودم ولی نمی توانستم یک لطیفه تعریف کنم !
و حالا یک پزشکم ! چه فرقی دارد تو بگو یک مهندس ! پزشکی که تا الان نخندیده است ،مهندسی که شوخی بلد نیست!من نمی دانم چطور باید نان بخرم !من نمی دانم چطور باید کوهنوردی بروم!با اینکه بزرگ شده ام اما می ترسم باکسی حرف بزنم ! چون ممکن است حرف بد یاد بگیرم !من شاگرد اول کلاس بودم ! اما الان نمیدانم اگر مثلا مراسم عروسی دعوت شوم چگونه بنشینم ، اگر مراسم عزاداری بروم چه بگویم !همسایه مان برای ما آش نذری آورده بود نمی دانستم چه اصطلاحی بکار ببرم
یک روز باید بنشینم برای خودم جوک تعریف کنم ! یک روز باید یک پفک نمکی را تا آخر بخورم !یکروز می خواهم زیر برف بروم ! یک روز می خواهم داد بکشم ، جیغ بزنم !من شاگرد اول کلاسم اما از قورباغه می ترسم ، از گوسفند می ترسم ، مایه افتخار پدر حتی از خودش هم می ترسد !
راستی پدرها ومادرهای خوب و مهربان به فکر شاگرد اول های کلاس باشیدو اگر مادرم را دیدید بگویید پسرش شاگرد اول کلاس درس و شاگرد آخر کلاس زندگی است.

۱۹:۲۹

undefined ۱۷ توصیه به خانواده‌ها برای کاهش اضطراب امتحانی فرزندان
۱ ـ محیط خانواده و جو عاطفی حاکم بر آن باید دور از تنش‌های عاطفی و مشاجره باشد.۲ ـ سعی شود در ایام امتحانات، رفت و آمد و مهمانی‌های خانوادگی تعطیل یا محدود شود.۳ ـ محیط فیزیکی آرام و بی سروصدا برای مطالعه دانش‌آموزان فراهم کنید.۴ ـ به استراحت و خواب دانش‌آموزان توجه کافی داشته باشید.۵ ـ وظایف خانگی محوله به دانش‌ آموزان را حذف کنید یا کاهش دهید.۶ ـ در هنگام امتحانات، دانش‌ آموزان نیاز به حمایت عاطفی و اطمینان بخشی بیشتری دارند. لذا در این زمینه اقدام موثرانجام دهید.۷ ـ ساعات تماشای برنامه‌های تلویزیون تا حد امکان کاهش یابد.۸ ـ از ایجاد ترس و دلهره بیجا در بچه‌ها خودداری کنید.۹ ـ از توقعات بیجا و فشار بیش از حد برای مطالعه خودداری کنید.۱۰ ـ در صورتی که فرزندتان از موفقیت در یکی از امتحانات رضایت خاطر نداشت، وی را مورد حمایت قرار دهید و از سرزنش کردن او خودداری کنید.۱۱ ـ از حبس کردن دانش‌آموز در اتاق برای مطالعه کردن خودداری و به دانش آموز اجازه استراحت و تفریح لازم نیز داده شود.۱۲ ـ تغذیه دانش‌ آموز مناسب و مقوی باشد.۱۳ ـ انتظارات بالا و بیش از حد توانایی از فرزندان می‌تواند در ایجاد اضطراب و شدت آن موثر باشد، پس انتظارات خود را تعدیل کنید.۱۴ ـ کمال‌گرایی بیش از حد والدین و وسواس شدید خانواده نسبت به نمرات بالا باعث ایجاد اضطراب در فرزندان می‌شود.۱۵ ـ از مقایسه فرزندان با یکدیگر و با دیگران پرهیز کنید.۱۶ ـ از تأکید بیش از حد بر درس خواندن اجتناب کنید.۱۷ ـ ضمن اطمینان بخشی به دانش آموزان، در آنان ایجاد انگیزه و با ارائه پاداش و تقویت‌های مطلوب آن‌ها را یاری نمایید.

۲۰:۱۰