عکس پروفایل پژوهشکده سوانح طبیعیپ

پژوهشکده سوانح طبیعی

۵۴۸عضو
عکس پروفایل پژوهشکده سوانح طبیعیپ
۵۴۸ عضو

پژوهشکده سوانح طبیعی

کانال پژوهشکده سوانح طبیعی با هدف اطلاع‌رسانی فعالیت‌های پژوهشکده و تبیین عملکرد‌های مجموعه ایجاد شده است.

۳ مهر

thumnail
📷 مسابقات عکاسی- حوادث و سوانح
1️⃣ اولین دوره مسابقه عکس در سال ۱۳۸۹ به پیشنهاد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و اقلیم‌های مختلف در سراسر کشور و با هدف نمایش معماری، فرهنگ و تغییر سبک زندگی مردم در روستاها با عنوان "خانه‌های روستایی ایران" برگزار شد.
2️⃣ با توجه به استقبال گسترده هنرمندان از دوره اول، مقرر گردید دوره دوم مسابقه عکس نیز با موضوع خانه‌های روستایی ایران با نگاهی تخصصی‌تر به موضوعات مرتبط با روستاهای کشور در سال ۱۳۹۵ برگزار شود.
3️⃣ پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی دوره سوم مسابقات را  با توجه به اهمیت حوادث و سوانح در کشور و به منظور تقویت زمینه‌های آگاهی مردم و مسئولین، با عنوان "سیلاب‌های سال ۹۷ و ۹۸ " برگزار نمود.
4️⃣ چهارمین دوره مسابقه عکس حوادث و سوانح نیز با محوریت خشکسالی، بیابان‌زایی، جنگل‌زدایی، آلودگی هوا، گردوغبار و طوفان گردوغبار در دو بخش تک عکس و مقایسه‌ای توسط پژوهشکده سوانح طبیعی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد که طی این دوره از مسابقات ۱۵۰۰ عکس به دبیرخانه مسابقه ارسال شد که از این میان ۱۰۰ عکس انتخاب گردید.
🟢 پژوهشکده سوانح طبیعی با عنایت به مسئولیت اجتماعی خود در نظر دارد پنجمین دوره از مسابقات را با محوریت زلزله، فرونشست و حرکات دامنه‌ای برگزار نماید.

۱۶:۵۹

thumnail
🔰 پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می نماید:
🔷 پنجمین مسابقه عکس حوادث و سوانح
با محوریت: زلزله، فرونشست و حرکات دامنه‌ای
📆 مهلت ارسال آثار: ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳
📋داوری آثار: ‌۲۹ آذرماه ۱۴۰۳
🖼️برگزاری نمایشگاه و اهدای جوایز: ۲ اسفندماه ۱۴۰۳
📞 شماره تماس دبیرخانه مسابقه: ۶۶۴۶۵۴۴۰-۰۲۱
🌐 سایت مسابقه جهت ارسال آثار: http://pic.ndri.ac.ir
🌐اطلاعات بیشتر:‌https://ndri.ac.ir/photography-contest-5

۱۷:۰۱

پنجمین مسابقه عکس حوادث و سوانح.png

۷.۲۵ مگابایت

🔸 پنجمین مسابقه عکس حوادث و سوانح با محوریت: زلزله، فرونشست و حرکات دامنه‌ای 🔸
https://ndri.ac.ir/photography-contest-5

۱۸:۲۹

۴ مهر

thumnail
✅ ۷۵امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی با همکاری انجمن انسان‌شناسی ایران برگزار می‌گردد.
🔰 اقتصاد سیاسی ایمنی کار با تمرکز بر حادثه معدن طبس
‼️ زمان: دوشنبه ۹ مهرماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
🔻 سخنرانان:▫️دکتر عباس گرگی، رئیس سابق مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی▫️دکتر جبار رحمانی، دانشیار انسان‌شناسی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی▫️دکتر طه محمدحسینی حیران، مسئول ایمنی بهداشت محیط‌زیست شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران
🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.
🌐ثبت‌نام در نشست:https://eseminar.tv/wb145084
🌐 کسب اطلاعات بیشتر:https://ndri.ac.ir/unesco-chair-meetings-75

۹:۴۱

thumnail
✅ ۷۴امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران از سری نشست‌های ویژه تغییر اقلیم توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.
🔰 تغییراقلیم، الزامات حقوقی، معاهدات بین‌المللی و قوانین داخلی
‼️ زمان: امروز چهارشنبه ۴ مهرماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
🔻 سخنرانان:▫️دکتر اعظم امینی عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد▫️مهندس سیده الهام عزیزی معاون مرکز ملی هوا و تغییراقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست
🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.
🌐ورود به نشست:https://live3.eseminar.tv/ch/wb144708
🌐 کسب اطلاعات بیشتر:https://ndri.ac.ir/unesco-chair-meetings-74

۱۰:۵۹

thumnail
✅ نشست «تغییراقلیم، الزامات حقوقی، معاهدات بین‌المللی و قوانین داخلی» برگزار شد
هفتادوچهارمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران از سری نشست‌های ویژه تغییر اقلیم با حضور حدود ۴۰۰ نفر از متخصصین و علاقه‌مندان به این حوزه به‌صورت حضوری و برخط برگزار شد.
🔰 اعظم امینی عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن تشریح سه معاهده بین‌المللی تغییر اقلیم شامل کنوانسیون سازمان ملل ۱۹۹۲، پروتکل کیوتو ۱۹۹۷ و موافقت‌نامه پاریس ۲۰۱۵، ماده ۲ کنوانسیون چهارچوب سازمان ملل در خصوص تغییر اقلیم و هدف نهایی این کنوانسیون را مورد بررسی و همچنین با تأکید بر بند ۲ ماده ۷ کنوانسیون مذکور، علاوه بر ارائه ساختار موافقت‌نامه پاریس، شفاف‌سازی الزامات قانونی این ساختار را مورد بحث و بررسی قرار داد.در ادامه وی تعهدات دولت‌های طرف موافقت‌نامه پاریس را در سه دسته تعهدات سخت، نرم و مواد غیرتعهدآور تقسیم‌بندی و بر همین اساس کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و شفافیت را از مقررات تعهدآور عنوان نمود. همچنین سازوکار شفافیت پیشرفته در موافقت‌نامه پاریس را مدنظر قرار داده و با تشریح بند ۱۳ ماده ۱۳ و بند ۴ ماده ۱۶ تأکید موافقت‌نامه پاریس را بر شفافیت پیشرفته گزارشات اعلام نمود. امینی تأکید کرد که ذیل ماده ۱۳ موافقت‌نامه پاریس، دستورالعملی در بیست و چهارمین نشست اعضا در کاتوس لهستان با عنوان «روش‌ها، تشریفات و دستورالعمل‌های چهارچوب شفافیت اقدام و حمایت» تدوین شده که بر سازوکار شفافیت پیشرفته تأکید دارد. وی مهم‌ترین هدف چهارچوب شفافیت را پیگیری و بررسی شفاف اجرا و دستیابی به برنامه‌های مشارکت ملی اعلام نمود تا میزان فاصله کشورها تا رسیدن به اهداف موافقت‌نامه مشخص شود.وی مطابق بند ۱ ماده ۴ کنوانسیون چارچوب سازمان ملل، تهیه گزارش فهرست ملی انتشارات گازهای گلخانه‌ای ذیل کنوانسیون مونترال کنترل نشده را توسط دولت‌های عضو ضروری دانست و در پایان سخنان خود انواع اطلاعات با درجه الزام‌آوری را مطابق با دستورالعمل ۲۰۱۸ به اجباری و غیراجباری تقسیم‌بندی نموده و به تشریح هریک از آن‌ها پرداخت.
🔰 در ادامه این نشست سیده الهام عزیزی معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم به ارائه سخنرانی در خصوص الزامات حقوقی و قوانین داخلی پرداخت و عوامل و فعالیت‌های تأثیرگذار بر محیط‌زیست را بررسی و بخش‌های متأثر از تغییر اقلیم را مورد بحث قرار داد.وی تصویب کنوانسیون در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و نیز آیین‌نامه اجرایی کنوانسیون تغییر آب‌وهوا و پروتکل‌های الحاقی مصوب هیئت دولت مصوب ۱۳۸۸ و اصلاحیه‌های بعدی آن‌ را از جمله اسناد بالادستی برشمرد و بر بند ۸ سیاست‌های کلی نظام، سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف، بند ۷ و ۸ سیاست‌های محیط‌زیستی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تأکید نمود. وی در ادامه قوانین و مقررات و اسناد بالادستی ناظر بر بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش انتشار را تشریح و بند ت ماده ۲۲ برنامه هفتم پیشرفت را تأکیدی بر تدوین برنامه مدیریت تغییرات اقلیمی کشور دانست. وی در ادامه ساختار قانونی کارگروه ملی تغییر آب‌وهوا و اعضای کارگروه را مورد بحث و بررسی قرار داد و وظایف دستگاه‌ها در کارگروه را تبیین نمود. عزیزی برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم، برنامه اقتصاد کم کربن، برنامه مشارکت معین ملی را از جمله اسناد تهیه‌شده در کشور دانست و خلاصه‌ای از اقدامات و پروژه‌های مرتبط انجام‌شده در کشور را تشریح کرد.عزیزی با تأکید بر اقدامات کاهش اثرات تغییر اقلیم و سازگاری با آن، اعلام نمود که تمرکز جهانی از سه دهه قبل بر اقدامات کاهش اثر تغییرات اقلیمی است و در خصوص اقدامات انجام‌شده در طی سال‌های اخیر توضیحاتی ارائه نمود. وی عناصر کلیدی آسیب‌پذیر در تغییر اقلیم را نام برد و به ارائه راهکارهایی در این خصوص پرداخت. عزیزی همچنین اجزای برنامه سازگاری را تبیین و تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم برای مدیریت شهرها را از عوامل مهم برشمرد و در ادامه به چگونگی تهیه برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم پرداخته و راهکارها و سیاست‌گذاری‌ها مطابق با برنامه راهبردی مذکور در بخش‌هایی نظیر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، مدیریت منابع آب و غیره را ارائه کرد. در پایان سخنان خود نیز اهم اقدامات انجام‌شده در خصوص تغییر اقلیم در سازمان حفاظت محیط‌زیست را برشمرد و ضمن اشاره به اهمیت سازمان‌های مردم‌نهاد و جوامع محلی برای مقابله با تغییر اقلیم، چالش‌های موجود در این روند را موردبررسی قرار داد.
🔰در انتهای این نشست مرضیه اکبرآبادی مشاور معاونت حقوقی ریاست جمهوری و مشاور پژوهشکده سوانح طبیعی ، ضمن جمع‌بندی مطالب ارائه‌شده به بررسی پیچیدگی وضع الزام حقوقی در موضوع تغییر اقلیم، تشریح پیشینه و سوابق قاعده گذاری در زمینه تغییر اقلیم و بایدها و نبایدهای پیوستن کشور به معاهده پاریس با لحاظ شرایط تحریمی کشور پرداخت.

۱۶:۳۲

thumnail
✅ فیلم کامل و خلاصه سخنرانی‌های ۷۴امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران از سری نشست‌های ویژه تغییر اقلیم که با موضوع «تغییراقلیم، الزامات حقوقی، معاهدات بین‌المللی و قوانین داخلی» روز چهارشنبه ۴ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور حدود ۴۰۰ نفر از مسئولان، متخصصان و علاقه‌مندان به این حوزه و با سخنرانی:
▫️دکتر اعظم امینی، عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد▫️مهندس سیده الهام عزیزی، معاون مرکز ملی هوا و تغییراقلیم سازمان حفاظت محیط زیست
توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی به‌صورت حضوری و برخط برگزار گردید:
https://ndri.ac.ir/unesco-chair-Lecture-186-news

۱۶:۳۲

thumnail
✅ ۷۶امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.
🔰 حکمروایی چندسطحی برای تاب‌­آوری شهری
‼️ زمان: چهارشنبه ۱۱ مهرماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
🔻 سخنرانان:▫️دکتر علی چشمه‌­زنگی، استاد و رئیس دانشکده معماری، طراحی و شهرسازی دانشگاه کوئینزلند استرالیا▫️دکتر مجتبی رفیعیان، استاد و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس▫️دکتر غلامرضا کاظمیان، دانشیار و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی
🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.
🌐ثبت‌نام در نشست:https://eseminar.tv/wb145080
🌐 کسب اطلاعات بیشتر:https://ndri.ac.ir/unesco-chair-meetings-76

۱۶:۳۴

۵ مهر

گزاره‌برگ حادثه معدن معدنجو.pdf

۳۷۷.۰۳ کیلوبایت

▫️ گزاره‌برگ حادثه معدن معدنجو طبس
گزاره‌برگ حادثه معدن معدنجو طبس با رویکرد ارائه چالش‌های پاسخ توسط پژوهشکده سوانح طبیعی تهیه شده است. در این گزاره‌برگ درس‌هایی جهت کاهش خطر، افزایش آمادگی، ارتقاء اقدامات پاسخ موثر و تخصصی به حوادث و سوانح خاص و بازیابی ارائه شده است. همچنین آماری از حوادث معدن در ایران و جهان به تصویر کشیده شده است.قابل ذکر است اطلاعات تکمیلی و بررسی کامل ابعاد حادثه در گزاره‌برگ‌های دیگر توسط پژوهشکده منتشر خواهد شد.

۹:۴۴

۶ مهر

thumnail
همایش ملی درس‌آموخته‌های کرونا برگزار شد
🔰 همایش ملی "درس‌آموخته‌های کرونا" به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله در سالن همایش‌های رازی، پنجم مهرماه ۱۴۰۳ با حضور و سخنرانی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله، مدیر ستاد مدیریت بحران کرونا تهران و سایر متخصصان و مسئولان حوزه مدیریت بحران برگزار گردید.
🔰 در روز اول این همایش، پنل‌ تخصصی با عنوان «کرونا و مدیریت واحد» برگزار گردید و چالش‌ها و تجارب مدیریت بحران در پاندمی کرونا مورد بحث و تبادل‌نظر اعضای پنل تخصصی قرار گرفت. رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی در این پنل ضمن تبیین جایگاه مخاطرات بیولوژیک در برنامه‌ها و دستورالعمل‌های ذیل قانون مدیریت بحران کشور به بررسی مشکلات و چالش‌های موجود در اجرای قانون مدیریت بحران پرداخت که طبق این قانون و ماده ۱۶ آن، مدیریت بحران با هماهنگی برنامه‌ها و تجمیع بودجه‌ها از طریق مدیریت یکپارچه بایستی انجام شود. همچنین انحراف از ساختار قانونی مدیریت بحران و شکل‌گیری ساختارهای موازی را به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در مدیریت بحران پاندمی کرونا مطرح کرد و اظهار داشت در بحران کرونا، به جای استفاده و تقویت ساختارهای موجود، ستادهای جدیدی ایجاد شد که این امر با قانون مدیریت بحران مغایرت داشت و تجربه بسیاری از کشورها نیز دلالت بر استفاده از ساختارهای مدیریتی تعریف‌شده و بهره‌گیری از وزارتخانه‌هایی همچون وزارت بهداشت در سطح ملی و دانشگاه‌های علوم پزشکی در سطح استان‌ها به عنوان بازوی تخصصی و نه مدیریتی دارد. با توجه به ابربحران‌های پیش‌رو که قطعا بیماری‌های نوپدید و بازپدید یکی از آنها خواهد بود، تضعیف قانون و جایگاه سازمان‌ها و ستادهای قانونی تعریف‌شده به کاهش توانمندی آن‌ها در آینده منجر خواهد گردید. وقوع پاندمی کرونا به طور قطع آخرین بحران ناشی از بیماری‌های فراگیر نخواهد بود و پایبندی به قانون مدیریت بحران و تقویت سازمان مدیریت بحران می‌بایست مورد توجه ویژه دولت چهاردهم قرار گیرد.

۷:۰۰

۸ مهر

thumnail
✅ ۷۵امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی با همکاری انجمن انسان‌شناسی ایران برگزار می‌گردد.
🔰 اقتصاد سیاسی ایمنی کار با تمرکز بر حادثه معدن طبس
‼️ زمان: فردا دوشنبه ۹ مهرماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
🔻 سخنرانان:▫️دکتر عباس گرگی، رئیس سابق مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی▫️دکتر جبار رحمانی، دانشیار انسان‌شناسی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی▫️دکتر طه محمدحسینی حیران، مسئول ایمنی بهداشت محیط‌زیست شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران▫️فرشاد اسماعیلی، حقوقدان، پژوهشگر حقوق کار و کارشناس حقوقی حوادث کار
🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.
🌐ثبت‌نام در نشست:https://eseminar.tv/wb145084
🌐ورود به نشست:https://live3.eseminar.tv/ch/wb145084

۱۵:۳۴

۱۰ مهر

thumnail
✅ نشست «اقتصاد سیاسی ایمنی کار با تمرکز بر حادثه معدن طبس» برگزار شد
هفتادوپنجمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با حضور ۳۵۰ نفر از متخصصین و علاقه‌مندان به این حوزه به‌صورت حضوری و برخط برگزار شد.
🔰 سخنران نخست این نشست، *عباس گرگی، رئیس سابق مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت‌کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی*، سخنانش را با طرح این پرسش آغاز کرد که فهم سیاست‌گذار ایرانی از ایمنی و حادثه چیست؟ گرگی در ادامه توضیح داد که تحلیل حوادث برساخته و وابسته به اجتماع است و بر اساس چهارچوب روابط قدرت شکل می‌گیرد. وی با نقد تعریف رایج ایمنی که در نبود و غیاب خطر تعریف می‌شود، تعریف منفی ایمنی را پارادوکسیکال خواند؛ درحالی‌که تعریف مثبت ایمنی فرایندی است بر اساس مشارکت در برساخت. گرگی سخنانش را با تأکید بر ضرورت مشارکت کارگران مثلاً در شورای عالی استاندارد و پا گرفتن دموکراسی اقتصادی و با ذکر نمونه‌هایی از ابتکارات و برنامه‌های عملی دیگر کشورها برای رسیدن به مردم‌سالاری اقتصادی در قلمروی کار به پایان رساند. وی تأکید کرد که سیاست‌گذاری باید کارگر را صاحب حق کند.
🔰 *جبار رحمانی، دانشیار موسسه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی*، سخن خود را با این عنوان که «هر سانحه‌ای را باید در مجموعه‌ای از سازوکارهای کلان اجتماعی ببینیم» آغاز و به این موضوع اشاره کرد که در زمان وقوع بحران در ایران، غلیان عاطفی در بین مردم بروز اما بعدتر فروکش کرده و اثرگذاری آن در قوانین مشهود نبوده و بازاندیشی در دستگاه‌ها رخ نمی‌دهد.وی با اشاره به اینکه در حال حاضر، دستگاهی در ایران برای کنترل شرایط هیجانی، همچون سوانح یا کووید ۱۹ و غیره وجود ندارد که بتواند پیگیر تغییر قوانین و رویه‌ها پس از حوادث باشد، ادامه داد: «حادثه‌ای که در ارتباط با معدن رخ‌داده است، مستثنی نیست». این مدرس دانشگاه در پایان تأکید کرد که باید به تولید دانش کارشناسی ادامه دهیم تا تأثیرگذار بشویم؛ توسعه نهادهای مدنی بسیار مهم است؛ شرایط اجتماعی کشور نابسامان است و از همه مهم‌تر باید بین‌المللی شدن را مدنظر داشته باشیم.
🔰 در ادامه این نشست، *طه محمدحسینی حیرانی،مسئول HSE شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران*، با اشاره به تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم جبران‌ناپذیر و غیرقابل‌انکار حادثه معدن طبس ازجمله داغدار شدن خانواده‌های جان‌باختگان، گفت: «حادثه معدنی اخیر بزرگ‌ترین حادثه معدنی کشور بوده است.»محمدحسینی در ادامه متذکر شد که برای هر حادثه‌ای، سه نوع علت مستقیم، تأثیرگذار و ریشه‌ای وجود دارد که پس از تحلیل علت‌ها، باید برای حذف مسائل به اقدامات اصلاحی یا اقدامات بهبودی با در نظر داشتن اولویت‌ها و جایگاه برنامه کنترل خطرات پرداخت. درنهایت، این پژوهشگر عنوان کرد که اگر بخواهیم در یک بازه زمانی، سه مؤلفه تکنولوژی، سیستم‌ها و بهبود فرهنگ را در خصوص کنترل حادثه مقایسه کنیم، می‌توان گفت که توجه به تکنولوژی و فناوری حداقل نیمی از حوادث را کاهش و در سیستم‌ها، همچون انواع تدابیر مدیریتی و یکپارچه‌سازی، تعالیم و غیره، حوادث را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد؛ اما بهبود فرهنگ و نگرش در کارگر، مدیر و مرجع قضایی و... می‌تواند حوادث را به صفر درصد نزدیک کند.
🔰 *فرشاد اسماعیلی حقوقدان، پژوهشگر حقوق کار و کارشناس حقوقی حوادث کار*، بیان داشت که سؤال اصلی امروز ما این است که برای امنیت کارگر و حفظ جان و حقوق او چه قوانینی به کار می‌آید. چیزی که ما در وضعیت اقتصاد سیاسی ‌کار در ایران می‌بینیم این است که موضوع ایمنی انسان در همه حوزه‌ها و به‌تبع آن در حوزه ایمنی در محیط کار متولی روشنی ندارد؛ به‌نحوی‌که در حادثه‌ای مانند حادثه پلاسکو حدود ۴۰ دستگاه را شناسایی کردیم که متولی ایمنی بودند. وی پیشنهاد ایجاد آژانس ایمنی با قابلیت قانون‌گذاری را مطرح کرد که نه تورم قانون داشته باشد و نه شکاف اجرایی؛ این حقوقدان اضافه کرد که ما وارد اقتصادی در حوزه معادن شدیم که ظرفیتش را هنوز نداریم. در گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس آمار و اطلاعاتی هست که این موضوع را تأیید می‌کند. تا زمانی که اراده سیاسی برای پیشگیری از حوادث، ایجاد تشکل‌های مستقل، افزایش امنیت شغلی کارگران، واقعی‌سازی دستمزد کارگران؛ تجمیع اطلاعات و قرار دادن در اختیار فعالان حوزه معادن وجود نداشته باشد؛ با اتفاقاتی مثل معدن معدنجوی مواجه می‌شویم.

۷:۱۳

thumnail
✅ فیلم کامل و خلاصه سخنرانی‌های ۷۵امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران که با موضوع «اقتصاد سیاسی ایمنی کار با تمرکز بر حادثه معدن طبس» روز دوشنبه ۹ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور حدود ۳۵۰ نفر از مسئولان، متخصصان و علاقه‌مندان به این حوزه و با سخنرانی:
▫️دکتر عباس گرگی، رئیس سابق مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی▫️دکتر جبار رحمانی، دانشیار انسان‌شناسی، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی▫️دکتر طه محمدحسینی حیران، مسئول ایمنی بهداشت محیط‌زیست شرکت مهندسی و توسعه صنایع ملی مس ایران▫️فرشاد اسماعیلی، حقوقدان، پژوهشگر حقوق کار و کارشناس حقوقی حوادث کار
توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی به‌صورت حضوری و برخط برگزار گردید:
https://ndri.ac.ir/unesco-chair-Lecture-187-news

۷:۱۴

۱۱ مهر

thumnail
پنجمین جلسه کمیته راهبری طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی شهرستان چابهار برگزار شد
🔰 این جلسه در روز سه‌شنبه ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳ در بنیاد مسکن شهرستان چابهار و به‌‌منظور ارائه گزارش پیشرفت تهیه سند مطالعاتی و اجرای طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی شهرستان چابهار باحضور مدیرکل و معاونین بنیاد مسکن استان، روحانی مدیرکل دفتر ساماندهی سکونتگاه‌های ناکارآمد و در معرض خطر بنیاد مسکن، فرزانه مافی مشاور کسب‌وکار اجتماعی و اعتبارات خرد زنان روستایی، دبیر ستاد توان‌افزایی روستایی مؤسسه امام علی (ع)، مدیرعامل مؤسسه تاک، رئیس هیئت‌مدیره مؤسسه امام علی (ع)، نماینده دانشگاه سیستان و بلوچستان و برخی از متخصصین و پژوهشگران این حوزه برگزار گردید.
🔰 در این جلسه به ارائه گزارش طرح‌های شبکه‌سازی فعالان اجتماعی و خیرین، اجرای برنامه مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، طرح توانمندسازی زنان روستایی با تاکید بر شبکه‌سازی فعالیتی زنان در سطح شهرستان، تهیه سند مطالعاتی طرح و سایر مسائل مرتبط با طرح پرداخته شد.
🔰 قابل ذکر است تهیه "طرح تفصیلی ساماندهی"، "مطالعات سیویل و ساماندهی آب‌های سطحی" و "آبادانی و پیشرفت منظومه‌های روستایی" در سکونتگاه‌های شرق شهر چابهار از سوی بنیاد مسکن به پژوهشکده سوانح طبیعی واگذار شده است.

۷:۱۷

thumnail
شورای اداری شهرستان چابهار با محوریت معرفی و ارائه گزارش عملکرد طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی برگزار شد
🔰 در این جلسه که روز سه‌شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۱۰ با حضور سپاهی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان چابهار، موسوی امام جمعه شهرستان، بیک مداح مدیر کل بنیاد مسکن استان، مدیران و معاونین دستگاه‌های اجرایی، بخشداران، سید امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی و مشاوران علمی پژوهشکده در فرمانداری شهرستان چابهار برگزار گردید، ضمن معرفی و ارائه گزارش پیشرفت طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی، اقدامات صورت‌گرفته ذیل این طرح مورد بررسی قرار گرفت.
🔰 قابل ذکر است تهیه مطالعات و اجرای طرح آبادانی و پیشرفت منظومه روستایی شهرستان چابهار از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به پژوهشکده سوانح طبیعی واگذار گردیده است.

۷:۱۷

thumnail
✅ ۷۶امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.
🔰 حکمروایی چندسطحی برای تاب‌­آوری شهری
‼️ زمان: امروز چهارشنبه ۱۱ مهرماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
🔻 سخنرانان:▫️دکتر علی چشمه‌­زنگی، استاد و رئیس دانشکده معماری، طراحی و شهرسازی دانشگاه کوئینزلند استرالیا▫️دکتر مجتبی رفیعیان، استاد و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس▫️دکتر غلامرضا کاظمیان، دانشیار و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی
🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.
🌐ورود به نشست:https://live3.eseminar.tv/ch/wb145080
🌐 کسب اطلاعات بیشتر:https://ndri.ac.ir/unesco-chair-meetings-76

۱۰:۲۲

thumnail
نشست «حکمروایی چندسطحی برای تاب‌آوری شهری» برگزار شد
هفتادوششمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از متخصصین و علاقه‌مندان به این حوزه به‌صورت حضوری و برخط برگزار شد.
🔰 مجتبی رفیعیان، استاد و عضو هیئت‌علمی گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس به عنوان اولین سخنران این نشست، سخنرانی خود را با تمرکز بر الزامات و ضرورت‌های حکمروایی چندسطحی برای تاب‌آوری شهری، ایراد کرد. رفیعیان ضمن اشاره به پیچیدگی‌های مفهومی تاب‌آوری در پیوند با ساختار سیاسی و مفهوم قدرت، هفت ویژگی کلیدی برای تاب‌آوری را شامل شایستگی یا صلاحیت، اعتمادبه‌نفس، پیوند و پیوستگی، شخصیت، مشارکت/مشارکت‌جویی، قابلیت استفاده کردن و کنترل، معرفی نمود. در ادامه با بیان اینکه ویژگی‌های پیچیده‌ شهری خوانش متمایز با الزامات متمایزی از مفهوم تاب‌آوری را موجب می‌شود، بر اهمیت ابعاد نهادی و اجتماعی و ویژگی‌های نوآوری، انعطاف‌پذیری، ادغام و همه‌شمولی در تاب‌آوری شهری تأکید کرد. رفیعیان با اشاره به اینکه در گذار از مفهوم پایداری به تاب‌آوری، و با اهمیت یافتن بعد حاکمیتی/ مدیریتی تاب‌آوری شهری و سرزمینی منابع متعدد و تجارب متنوعی به حوزه سیاستی/ سیاسی تحقق‌پذیری مفهوم تاب‌آوری ورود کرده‌اند، به ارائه‌ جدیدترین مطالعات جهانی پرداخت. درنتیجه‌ بررسی اسناد جهانی اقدامات زیر را می‌توان مهم‌ترین الزامات دستیابی به حکمروایی چند سطحی دانست: توجه هم‌زمان به ارتباطات عمودی و افقی در سلسله‌مراتب حکمرانی شهری، توجه به چارچوب حکمرانی تطبیق‌پذیر با ویژگی‌های زمینه، توجه به پیوند جدایی‌ناپذیر سیاست‌گذاری و حکمرانی در عین توجه به تمایز آن‌ها و درنهایت ضرورت همسویی محیط فرا برنامه‌ریزی با محیط برنامه‌ریزی برای دستیابی به جامعه‌ای تاب آور.
🔰 در ادامه این نشست، غلامرضا کاظمیان، دانشیار و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی ، با تمرکز بر قالب‌بندی حکمروایی چند سطحی از منظر سیاست‌گذاری شهری به ارائه سخنرانی خود پرداخت. کاظمیان با اشاره به اینکه تاب‌آوری شهری اکنون مصداقی از پیچیدگی‌های ماهوی و کارکردی سیستم‌های شهری است تأکید کرد دستیابی به این مفهوم پیچیده، چندبعدی، چندقلمرویی و چندکنشگره مستلزم درک این چندگانگی به‌مثابه پدیدهای بین مرزی است. در ادامه با تأکید بر تودرتویی نهادی و تنوع و پیچیدگی ذینفعان دخیل در نظام مدیریت شهری اذعان داشت برای اینکه به یک سیاست‌گذاری شهری مطلوب در چهارچوب حکمروایی پایدار دست‌ یابیم هفت ویژگی کلیدی بایستی مورد توجه قرار گیرد: ۱) دموکراتیک و پاسخگو برای مردم محلی باشد.۲) هدایتگر اقدامات مقامات و سازمان‌های مسئول برای تحقق محیط سالم، امن، جذاب و پایدار باشد. ۳) فرصت‌هایی برای شنیدن صدای مردم در مورد خدمات عمومی فراهم کند. ۴) از پایداری زیست‌محیطی حمایت کند. ۵) برابری و عدالت در دسترسی به منابع، خدمات و قدرت را فراهم کند. ۶) بین سطوح و مقایسه‌ای مختلف ارتباط برقرار کند و ۷) اهداف و ارزش‌های آن برای تمام ذینفعان آشکار باشد.
🔰 علی چشمه زنگی، رئیس دانشکده معماری، طراحی و شهرسازی دانشگاه کوئینزلند استرالیا ، با معرفی پروژه‌های انجام‌شده در نقاط مختلف دنیا به اهمیت به‌کارگیری حکمروایی چندسطحی در کلان‌شهرها پرداخت. وی اذعان داشت ازآنجایی‌که حفظ محیط طبیعی شهرها در دنیای دست‌به‌گریبان با اثرات تغییرات اقلیمی یکی از چالش‌های حائز توجه در نظام برنامه‌ریزی بسیاری از نقاط شهری واقع در سطح جهان می‌باشد؛ لذا پیاده‌سازی راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت در قالب حکمروایی محیط‌زیستی چند سطحی می‌تواند راه گریزی از اثرات نامطلوب گرمایش زمین در کلان‌شهرها باشد. رئیس دانشکده معماری، طراحی و شهرسازی دانشگاه کوئینزلند استرالیا، با معرفی برخی از مطالعات و پروژه‌های شاخص از قبیل Toolkit for Resilient Cities، Eco City Development، smart cities که خود به‌عنوان عضو اصلی در انجام آن‌ها مشارکت داشته به اهمیت توجه به NBS/ Nature-based Solutionsدر شهرهای نوظهور و موجود اشاره داشته و به راهکارهای نوآورانه به‌کاررفته در آن‌ها با لحاظ مؤلفه‌های اثرگذاری از قبیل اقلیم، تنوع زیستی، سلامت، توسعه اقتصادی، شهری و غیره در پیوستار تاب‌آوری پرداخت.

۱۷:۲۳

thumnail
✅ فیلم کامل و خلاصه سخنرانی‌های ۷۶امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران که با موضوع «حکمروایی چندسطحی برای تاب‌آوری شهری» روز چهارشنبه ۱۱ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از مسئولان، متخصصان و علاقه‌مندان به این حوزه و با سخنرانی:
▫️دکتر علی چشمه‌­زنگی، استاد و رئیس دانشکده معماری، طراحی و شهرسازی دانشگاه کوئینزلند استرالیا▫️دکتر مجتبی رفیعیان، استاد و عضو هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس▫️دکتر غلامرضا کاظمیان، دانشیار و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی
توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی به‌صورت حضوری و برخط برگزار گردید:
https://ndri.ac.ir/unesco-chair-Lecture-188-news

۱۷:۲۴

thumnail
✅ ۷۷امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.
🔰 ارتباطات پایدار در مدیریت بحران؛ چالش‌ها و نوآوری‌ها
‼️ زمان: دوشنبه ۱۶ مهرماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
🔻 سخنرانان:▫️مهندس میثم رحیمی، طراح سیستم‌های الکترونیکی و پردازشی، مدیرعامل شرکت طراحی نیکان صنعت▫️ دکتر حجت‌اله جهانی، عضو هیئت‌علمی پژوهشی و مدیر مرکز تحقیقاتی امنیت▫️ دکتر محمدمهدی جعفری، کارشناس طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های مخابراتی▫️ دکتر رضا وحیدنیا، مدرس موسسه فناوری بریتیش کلمبیا، معمار اینترنت اشیا در شرکت KORE wireless
🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.
🌐ثبت‌نام در نشست:https://eseminar.tv/wb145550
🌐 کسب اطلاعات بیشتر:https://ndri.ac.ir/unesco-chair-meetings-77

۱۸:۱۳

۱۴ مهر

thumnail
✅ ۷۸امین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی در حوزه مدیریت بحران توسط پژوهشکده سوانح طبیعی و کرسی یونسکو در مدیریت سوانح طبیعی برگزار می‌گردد.
🔰 سواد رسانه‌ای در مدیریت بحران
‼️ زمان: چهارشنبه ۱۸ مهرماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
🔻 سخنرانان:▫️دکتر حسن نجفی سولاری، مدرس دانشگاه فارابی، کارشناس رسانه و مسئول تحلیل، تولید و توزیع محتوا ستاد رسانه کشور در مرکز ملی فضای مجازی▫️دکتر داود نعمتی انارکی، عضو هیئت‌علمی و دانشیار دانشگاه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران▫️مهندس علی قدیمی، کارشناس آرشیو سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران

🔸 شرکت در این وبینار برای عموم آزاد است و گواهی حضور به شرکت‌کنندگان اعطا خواهد شد.
🌐ثبت‌نام در نشست:https://eseminar.tv/wb145737
🌐 کسب اطلاعات بیشتر:https://ndri.ac.ir/unesco-chair-meetings-78

۱۵:۰۵