«با سرقت شروع شد؛ با سقوط تمام»
#سالی_که_گذشت
اولین روز اردیبهشت، فیلم و خبر عجیبی منتشر شد؛ فردی با چهره موجه به همکف کتابخانه مرکزی رفته و لپتاپ و وسایل یکی از دانشجویان را برداشته و از دانشگاه خارج میشود؛ سارقی که بعدها مشخص شد سابقه زیادی در اینگونه موارد داشته است.
باز شدن در تربیت بدنی بعد از ۹ ترم بهعنوان یکی از تصمیمات پسا سرقت، خبر دیگر اردیبهشت بود؛ تجمع جمعی از دانشجویان مقابل دفتر رئیس دانشگاه در اعتراض به طولانی شدن فرایند بازسازی مسجد و بلاتکلیفی مراسمات هم در همان دهه اول اردیبهشت، سر و صدا به پا کرد.
پذیرش مقطع ارشد زبان انگلیسی مرکز زبان، خبر آموزشی اردیبهشت بود؛ در ادامه هم از دکتر فرزام فرهمند استاد دانشکده مهندسی مکانیک و دکتر مسعود دربندی عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی هوافضا هم در مراسم تجلیل از اعضای هیئتعلمی نمونه تجلیل شد. پنجمین جلسه هیئت امنا هم جزو آخرین خبرهای این ماه به حساب میآمد.
اردیبهشت، از خبر ورزشی بیبهره نبود؛ قهرمانی تیم هوافضا در مسابقات بسکتبال شریف از میان هفت تیم که حدود ۵ ماه به طول انجامید یکی از خبرها بود و رقابت صد نفرهی آمادگی جسمانی دانشجویان دانشگاه در رشتههای مختلف هم دیگر خبر ورزشی آن بود.
افتتاح سالن مطالعه طبقه چهارم کتابخانه مرکزی با حمایت بنیاد قلمچی، تجمع سیصد نفری جمعی از دانشجویان و استادان در همبستگی با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین، و همچنین کسب رتبه اول و قهرمانی شریف در چهل و ششمین مسابقه ریاضی دانشجویان ایران دیگر اخبار مهم این ماه را تشکیل میدادند.
رویدادهای مختلفی هم در این ماه برگزار شدند که هرکدام در نوع خودشان پر اهمیت بودند؛ KIDCODE 2024، جباری را میزبان دانشآموزان اهل ربات کرد؛ 3MT هنر ارائه دانشجویان در زمان کوتاه را به چالش کشید؛ دورهمی سالانه استادان در اردوگاه شهید باهنر به مناسبت هفته معلم برپا شد و دختران دانشگاه هم یک روز را در رویداد «آیینه» به تفریح و دورهمی گذراندند. کسب رتبههای مختلف در رشتههای قرآنی مسابقات سراسری هم آخرین خبرهای عادی اردیبهشت را تشکیل دادند.
عصر آخرین یکشنبه اردیبهشت اما همهچیز به هم ریخت؛ خبر «فرود سخت» بالگرد حامل رئیسجمهور که بعدها معلوم شد نمیشود اسمش را فرود گذاشت در ورزقان آذربایجان شرقی و پیدا نشدن آن، همه را در حیرت فرو برد؛ ۱۸ ساعت نفسگیر برای یک ایران که خبر از رئیسجمهور، وزیر امور خارجه و چند نفر دیگر از مقاماتش نداشت، ساعتهای آخر اردیبهشت را عجیب و غریب کرد؛ تا آنکه صبح آخرین روز این ماه، شهادت همه سرنشینان بالگرد مخابره شد و خبر از روزها و ماههای عجیبی در آینده به مردم میداد.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۶:۵۰
«خرداد: از هر دری، خبری»
#سالی_که_گذشت
بهتوحیرت روزهای آخر اردیبهشت، اوایل خرداد هم ادامه داشت؛ تشییع رئیسجمهور شهید و همراهانش، برگزاری مراسم گرامیداشت در مسجد دانشگاه، تعطیلی سراسر کشور و نگرانیها از وضعیت روند آموزشی و پژوهشی کشور و از طرفی نیمنگاهی به انتخابات، تغییر ساختار دولت و تمامی نهادها و سازمانها، رفتهرفته در ذهنها و خبرها و رویدادها خودش را نشان داد.
تشکیل دوره دهم انجمن اسلامی با ۶۹۸ رای، برگزاری انتخابات بیستم صنفی با برگزاری انتخابات سه دانشکده، راه افتادن انجمنهای علمی مختلف پس از انتخابات مجازی، آغاز ایده «دوشنبههای طراحی» بچههای کانون هنرهای تجسمی، توزیع ۲۰۰ بسته ارزاق میان خانوادههای تحت پوشش فردای سبز و مسابقات ۳۲۰ نفره فوتسال خوابگاهها، اخبار دانشجویی این ماه بودند.
اولین رویداد شیخ مفید با تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور با ۳۵ شریفی، خبر دیگر خرداد بود. جایزه COMSTECH برای «تمام عمر در ریاضیات» به دکتر سعید اکبری تعلق گرفت. در بیستوچهارمین دوره ICPC هم تیم Ballmer Peak از شریف رتبه اول را به دست آورد و راهی مسابقات جهانی قزاقستان شد. دکتر میرامید حاجیمیرصادقی و دکتر یاسمنسادات برقعی، «پژوهشگر جوان برجسته ۱۴۰۳» جایزه ابوریحان شدند.
رسانگار یا همان دوره رسانهای مکتوب روزنامه، دومین دوره در طول دوسال اخیر را به خود دید؛ رویدادی با ده کارگاه در دفتر روزنامه و شرکا ۷۰ شریفی در آن که گواهی دریافت کردند؛ برقی شدن سیستم آبیاری فضای سبز که مصرف آب را تا پنجاه درصد کاهش میدهد خبر مهم دیگر بود؛ باز شدن مسجد دانشگاه پس از حدود ۷۵۰ روز بازسازی هم اتفاق مهمی بود که بسیاری از مراسمها و استراحتها و نمازهای جماعت را از بلاتکلیفی خارج کرد و کمی بعد میزبان مراسم دعای عرفه شد.
تعرض نیروهای انتظامی دانشگاه علوم انتظامی امین به زمینهای دانشگاه در منطقه سیاهدشتک، حواشی زیادی در خرداد به پا کرد؛ خبر جنجالی دیگر تجمع جمعی از کارکنان انتظامات در اعتراض به وضعیت کاری، رفاهی و درآمدیشان بود و نصب دوربین تصویربرداری روی لباس آنها حین گشت در سطح دانشگاه هم حرفوحدیثهای زیادی به پا کرد که البته بعداً هم خبری از این دوربینها نشد.
رتبه اول ایران و ۳۴۲ جهان که شریف در رتبهبندی QS بهدست آورد، اگرچه نسبت به سال قبل ضعیفتر بود اما تا حدی باعث خوسحالی شد؛ دستگیری م.ه یا همان سارق لپتاپ همکف کتابخانه مرکزی هم مثل بمب صدا کرد و خیلیها را سر کیف آورد. در کنار اینها اما درگذشت دکتر مارکار گریگوریان استاد پیشکسوت مهندسی خبر تلخ خرداد را رقم زد.
دهه سوم خرداد رفتهرفته، تب اخبار انتخاباتی بالا گرفت؛ بعد از مشخص شدن کاندیداهای ریاستجمهوری، بازار رد و تاییدها داغ شد و هر کس یا گروه دست به حمایت از یک کاندیدا زد؛ سه گزینه مطرحتر شریفیها هم مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی بودند که چهرههای اصلی انتخابات تیر ۱۴۰۳ را تشکیل دادند.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۷:۱۶
«در عید تمرین کنید»
معضل درستنویسی و رعایت اصول نویسندگی در متنهای مختلف دانشگاه، چه رسانهای، چه علمی و پژوهشی و چه حتی اداری که صدای خیلیها را درآورده و با یک نگاه گذرا میشود عمق فاجعه را فهمید، باعث شد تا پاییز ۱۴۰۳ تصمیم به تدوین دورۀ ویدیویی «پاکیزهنویسی در مطبوعات» با تدریس #مهدی_صالحی دبیر انجمن ویراستاران و مدیر ویرایش «ویراستاران» در سرفصلهای زیر بگیریم:
ویرایش صوریفاصلهگذاری | دستور خط | غلط املایی | عددنویسی | فاصلهگذاری نشانهها
نشانهگذاری نقطه | کاما | تیره | نقطهکاما | دونقطه | سهنقطه | علامت عاطفه | علامت سوال | پرانتز، قلاب و گیومه
ویرایش زبانیبهنویسی | درازنویسی | آشناسازی واژهٔ ناآشنا | رفع کژتابیهای زبانی | ساختارهای دستوری نافارسی | خطای منطقی و پیچیدهنویسی
دورهای ۹ ساعته که در این سه ماه بیش از ۶۰ نفر از اساتید، دانشجویان، کارمندان و فارغالتحصیلان شریف و حتی غیر شریف آن را تهیه کردند و از دل آن، دو کارگاه ۲۷۰ نفره درستنویسی ویژه کارکنان دانشگاه هم درآمد. دورهای که تهیهاش نیاز به حضور ندارد و لینک فیلمهای آن جهت دانلود، در اختیار شما قرار میگیرد.
حالا هم به مناسبت نوروز که به لطف تعطیلیهایش میشود نشست و یک محتوای آموزنده را تماشا کرد، دعوت میکنیم تا اگر خواستید نویسندگیتان را بهتر کنید، به ادمین کانال پیام دهید و این دوره را با ۲۰ درصد تخفیف تهیه کنید تا در همین فرصت عید، دستی به سر و روی یادداشتها و نگارشهایتان بکشید!
قسمت اول (۱۵ دقیقه) دوره را اینجا ببینید.
@SharifDaily
۱۲:۱۲
«با پزشکیان تا ۱۴۰۷»
#سالی_که_گذشت
تیر ماه، مهمترین خبرهایش انتخاباتی بودند؛ از همان روز دوم با حضور سعید جلیلی به دعوت بسیج دانشجویی، تبوتابش به شریف هم رسید. ظریف هم قرار بود توسط انجمن اسلامی به دانشگاه بیاید اما طبق تصمیم کمیته ناظر بر تشکلها حداقل آنطور که اعلام کردند صرفاً نامزدها میتوانستند به تنهایی حضور یافته و نمایندگانشان در قالب مناظره دعوت شوند. داخل و اطراف شریف هم نمایندگان نامزدها، رفتوآمدهای مختلفی داشتند و حضور اساتید و دانشجویان در میتینگهای مختلف پررنگتر شد.
نیمه تیر ماه و بعد از دو مرحله انتخابات، مسعود پزشکیان چهاردهمین دولت جمهوری اسلامی را آغاز کرد و در همان روز اول، دکتر محمدرضا عارف استاد دانشکدهٔ برق را بهعنوان معاون اولش برگزید؛ انتصابی که آخرین حضور شریفیها در دولت جدید نبود و مقدمه حضور شریفیهای دیگر در روزهای بعد شد.
قطعیهای مکرر برق بهعلت مصرف بالا علیرغم هشدارهای شرکت توزیع، کلافهکنندهترین ماجرای تیر گذشته شد که روند راهاندازی ژنراتورهای شریف را سرعت بخشید و پیشنهادهای دیگری هم مطرح کرد؛ ناامنیهای اطراف شریف هم سروصدای بیشتری بهپا کرد تاجایی که خبر رسید در شروع سال قبل «میانگین یک خفتگیری در روز» از شریفیها ثبت شده است! همین و چند موضوع دیگر مثل زمینهای سیاهدشتک، هیئترئیسه را به دفتر فرمانده نیروی انتظامی کشاند و اواخر تیر هم فرمانده تهران بزرگ را به دانشگاه آورد تا وعده و وعیدهای مختلفی به مسئولین دانشگاه بدهد.
رونمایی از آزمایشگاههای بازسازی شده دانشکده شیمی با هزینه حدوداً ۳۰ میلیاردی وزارت علوم و شرکت نفت دولت سیزدهم، یکی از خبرهای خوب تیر ماه بود؛ از سوی دیگر هم دکتر علیاکبر صالحی صاحب نشان عالی دانش از سوی دانشگاه تهران شد. قرارگیری شاهین فقیری از فارغالتحصیلان مکانیک در لیست دانشجویان برتر سال و انتخاب دکتر کورش عشقی از دانشکده صنایع بهعنوان استاد سرآمد آموزشی کشور، اخبار ارزشمند دیگر تیر را تشکیل میدادند.
کتابخانه مرکزی، سه خبر مهم تیر ۴۰۳ را به نام خود زد؛ مراسم رونمایی از فونت شریف بعد از چند ماه تلاش و طراحی، یکی از این سه رویداد شد؛ نهایی شدن طرح پیشنهادی برای دیوار جنوبی ساختمانشان هم اتفاق دیگر این مجموعه را شکل داد؛ سومین خبر هم رونمایی از دیوارنگاره خواجهنصیرالدین طوسی اثر محمدعلی پرورش در این ساختمان بود. اداره تربیت بدنی هم اتاق سلامت جدیدش را راه انداخت.
چند رویداد مهم تیر که پای خیلیها را به شریف باز کرد و شریفیهای زیادی را هم در دلش جا داد، اولی جشن عید غدیر سردر دانشگاه، دومی عزاداری دهه اول محرم در مسجد بود و سومی هم [جشن فارغالتحصیلی ۲۰۰۰ شریفی](https://ble.ir/sharifdaily/-8766164713321902906/1720201653325 در سالن استاد جباری بود. چهارمین رویداد هم سفر جهادی بچههای فردای سبز به خراسان شمالی با برنامههای آموزشی و پزشکی و عمرانی بود. کلنگزنی استادسرای پونک و خبر اهدای یک زمین ۸۰۰ میلیاردی با هدف تهاتر با خوابگاه شهید رجایی هم خبرهای دیگر تیر بودند که هنوز محل بحث و نظر مسئولین دو دانشگاه بهحساب میآید.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۸:۳۹
«داغ و پر خبر»
#سالی_که_گذشت
اگرچه بخشی از مرداد به تعطیلات تابستانی شریف گذشت اما خبرهای مختلفی را در دلش جا داد؛ سر و شکل گرفتن کابینهٔ چهاردهم و شریفیهایش، یکی از این خبرها بود؛ دکتر عارف از دانشکده برق معاون اول شد؛ دکتر افشین از دانشکده مکانیک راهی معاونت علمی شد و دکتر رحمتی از اساتید اقتصاد به معاونت سازمان برنامه رسید و علیآبادی شریفی دیگر دولت راهی وزارت نیرو و سیمایی صراف هم ساکن وزارت علوم شد.
تغییرات انتشارات شریف از سنتی به تقاضامحور یا همان Print On Deman (POD) رقم خورد؛ از ۴۲ کتاب گروه علوم کاربردی، «ژئوتکنیک محاسباتی» دکتر علی پاک* استاد عمران، کتاب شایسته تقدیر ایران شد. پارک علموفناوری در دستهبندی سهگانهی (در حال شکلگیری، در حال توسعه و توسعه یافته) از درحال شکلگیری به در حال توسعه ارتقاء یافته و مجوز قطعی خود را از شورای گسترش آموزش عالی گرفت. مرکز کاریابی هم فعالیتهایش را گستردهتر و جامعتر کرد و به کاشف تغییر نام داد.
گرما و آلودگی هوای تابستان به اوج رسید؛ شریف هم در اکثر آلودگیها رکورد حضور در سه ایستگاه آلوده تهران را حفظ کرد؛ یک روز مرداد هم کار به تعطیلی سراسری کشور باهدف مدیریت مصرف برق کشید؛ خبر ناراحتکننده دیگر جمع شدن دفتر پست دانشگاه بود که هنوز جایگزینی برایش ارائه نشده است. درگذشت پارسا حقیقی دانشجوی کامپیوتر هم تلخی برخی اخبار مرداد را بالاتر برد.
المپیک ۲۰۲۴ گل سرسبد اخبار ورزشی جهان شد؛ در شریف هم حضور در دومین المپیاد ورزشی دانشجوهای بینالملل، صعود بچههای گروه کوه به دماوند و حضور در شانزدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان در اصفهان رقم خورد. مدارس تابستانی رستا و اکسیر، از رویدادهای مهم مرداد شدند که پای دانشآموزان را به شریف باز کردند؛ برگزاری اردوی جهادی دختران گروه شهید وزوایی و جلسات مشروطهخوانی انجمن اسلامی را هم میشود دو رویداد دیگر مهم به حساب آورد.
ترور غمانگیز اسماعیل هنیه در تهران و واکنش گروههای مختلف به آن، رای جنجالی و دنبالهدار دیوان عدالت اداری علیه شریف درباره تاثیر نمرات مردودی در معدل کل، خوابگاهگردی آقای رئیس و گفتگو با دانشجوها در تیر و مرداد، افزایش پهنای باند اینترنت شریفیها بعد از چند سال، برگزیده شدن چهار شریفی در اولین دوره مدرسه افرا و انتشار خبر راه افتادن شعب عراقی و ازبکستانی شریف، اخباری بودند که کم و بیش در مرداد سر و صدا کردند.
آخرین خبرها هم از جنس آموزشی و پژوهشی بود؛ جایی که دکتر شیخالاسلامی از عمران، پژوهشگر برتر iEMSs 2024 شناخته شد؛ نتایج کنکور اعلام شد و برنامههای معرفی رشتههای دانشگاه به جریان افتاد؛ در گزارش پیشگامان پژوهش NATURE از اول ژانویه تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ ایران سیودوم جهان و شریف سوم ایران شد. در رتبهبندی شانگهای هم شریف بدون تغییر بین ۷۰۱ تا ۸۰۰ قرار گرفت و رتبههای تفکیکی هر رشته هم منتشر شد.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۸:۰۳
«لابهلای ورقها»
تعطیلات دو سه هفتهای نوروز، اگرچه برای خیلیها فرصت دید و بازدید، سفرههای افطار و مسافرت به داخل و خارج از کشور است، اما بعضیها هم هستند که از آن برای سرک کشیدن به کتابهای مختلف استفاده میکنند و مشغول مطالعه یکی دو جلد از آنها میشوند.
اشتراک تجربه و نظرات درباره هر کتاب هم هیچ وقت خالی از لطف نبوده و نیست؛ مخصوصاً اگر در جمع متنوع شریفیها شکل بگیرد و هرکس هرچه میخواند به بقیه ارائه کند؛ مسیری که از اول سال به سرمان زد آن را در اینستاگرام روزنامه راه بیندازیم.
برای شروع هم هر روز یک کتاب توسط تحریریه روزنامه یا سایر شریفیها در اینستاگرام روزنامه معرفی میشود و میتوانید در آدرس زیر با هایلایت «معرفی کتاب» آنها را دنبال کنید. تا امروز هم کتابهایی مثل نیم دانگ پیونگ یانگ، اپلای، علی(ع) از زبان علی(ع)، ضد و مصائب من در حباب استارتاپ معرفی شدهاند.مسیری که احتمالاً بهمرور پایش را به تلگرام و بله و نسخههای کاغذی و... هم باز خواهیم کرد.
Instagram.com/SharifDaily
@SharifDaily
۱۲:۱۸
«پایان نیمه اول»
#سالی_که_گذشت
شهریور با حالوهوای اربعینی، شروع شد؛ سفر کاروانی و فردی بخشی از از دانشجویان به عتبات از طرفی، حضور جمع دیگری در موکب مرز مهران شریفیها از طرف دیگر، و البته مراسم مسجد دانشگاه بخشهای مختلف این حالوهوا را شکل دادند. اعلام نتایج اولیه کنکور و مقصد رتبههای برتر، برگزاری دو همایش معرفی رشتهها و شروع فرایند انتخاب رشته کنکوریها هم بخش دیگر اخبار مهم شهریور را به خود اختصاص داد.
خبر بازگشت دکتر شریفی زارچی به تدریس در شریف پس از یکسال، توسط وی در شهریور رسانهای شد؛ کمی بعد هم برخی رسانهها بهصورت سربسته، این بازگشت را حاصل «دستور راهبردی و بزرگوارانه» یک نفر (که صراحتاً نام وی را نبردند) اعلام کردند. خبر پر بازتاب دیگر شهریور هم ادامه رشد تعداد پردیسیها با ۲۵ نفر افزایش و* کاهش هشت نفری ظرفیت پذیرش روزانههای دانشگاه* در کنکور سراسری بود. بورسیه تحصیل هم نظرات مثبت و منفی مختلفی را در دانشگاه به راه انداخت.
درگذشت دکتر جلیل رضوی استاد پیشکسوت دانشکده مهندسی شیمی و نفت و مهندس مسعود معینزاده از مدیران باسابقه شریف هم دو خبر تلخ آن روزهای دانشگاه را شکل دادند. از آن طرف هم سومی جهان در مجموع مدالهای المپیادهای دانشآموزی، تجلیل از هشت استاد شریف بهعنوان مدرسین و تدوینکنندگان سرفصلهایآموزش هوش مصنوعی، مدال نقره امیرمحمد بختیاری در مسابقات IFIA و البته بیست و سومی تیم Ballmer Peak شریف از بین ۱۴۰ تیم جهانی در مسابقات ICPC، شیرینی خاص خودش را داشت.
محدودیت امکان پذیرش امریه به حداقل مدرک کارشناسی ارشد و دکترا از سوی ستاد کل نیروهای مسلح در شهریور رسانهای شد؛ خبر پلیسی دیگر هم حضور دوباره فرمانده انتظامی تهران بزرگ و شهردار منطقه ۲ تهران در شریف و تصمیمراهاندازی یک کلانتری و یک ایستگاه مانیتورینگ در محله طرشت بود که هنوز البته خبری از اجرای این دو تصمیم نشده است!
انتصاب پنج شریفی یعنی سعید سهرابپور، امیر هرمزی، سعید خدایگان، رضا حاتمی و رضا بخشی آنی در مناصب مختلف معاونت علمی، خبر مهم دیگر شهریور محسوب میشد. «مدیر شریف» هم نام کتابی بود که از زندگی دکتر سهرابپور استاد پیشکسوت و خوشنام دانشگاه تهیه شده و در همین ماه رونمایی شد.
آخرین خبرهای این ماه هم به رویدادهایش میتوان اختصاص داد؛ از برگزاری دومین دوره آموزشی آمادگی المپیاد جهانی هندسه IGO با حضور ۱۰۰ دانشآموز و نمایشگاه افتخار با آثار عکاسی، نقاشی، شعر، خوشنویسی، نقاشی خط، دکوپاژ، قلاببافی و سوزندوزی، ویتری، معرق و منبت، سوختنگاری، زیورآلات و چرمدوزی کارکنان گرفته تا جشن چند صد نفری روز کارمند به مناسبت هفته وحدت و البته آخرین دور بستهبندی ارزاق بچههای فردای سبز پیش از شروع ترم با حدود ۲۷۰ بسته که حسن ختام شهریور ۴۰۳ به حساب آمد.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۹:۲۸
روزنامه شریف Sharifdaily l
Sharif Daily 939 (25 Esfand 03).pdf
نمره، به روایت آمار.mp3
۰۹:۲۹-۱۵.۱ مگابایت
«نمره، به روایت آمار»
شریفی بودن از آمار و ارقام جدا نیست. دانشجوهایی که اکثراً مدرسه را با نمراتش به یاد میآورند، دوران کنکور را با تراز و درصد و رتبه گذراندهاند. در دانشگاه هم حتی اگر خودشان بخواهند، باز نمیتوانند از این عددهای درست یا غلط ۰ تا ۲۰ جدا شوند.
ما هم در آخرین پرونده ۴۰۳ به رسم هرسال سراغ اوضاع نمرات دانشگاه رفتیم تا از وضع تحصیلی خودمان خبردار شویم؛ #رضا_نظریه در چند نمودار مفصل به جان این ارقام افتاد که میتوانید در ویرگول بخوانید؛ ارقامی که چند نمونه از آن در کانال هم منتشر شده و خواهد شد.
اما اگر باد بهاری غلبه کرده و حسوحال خواندن نداشتید جای نگرانی نیست؛ #امیرحسین_رجایی و #علیرضا_وصالی هم با تدوین #مهدی_زارعی نسخه صوتی این پرونده را مثل پروندههای قبل آماده کردهاند که میتوانید بشنوید.
@SharifDaily
۱۳:۵۴
«شلوغتر از آنچه فکرش را میکردیم»
#سالی_که_گذشت
سال تحصیلی جدید، درست روز اول مهر شروع شد؛ ابلاغ شیوهنامه اجرایی جدید آییننامه انضباطی دانشجویان هم خبر داغ روزهای اولش شد که مثل تمامی دورههای قبل ابلاغ این شیوهنامه، حرفوحدیثهای خودش را به همراه داشت. شروع سال تحصیلی با شروع به کار تیم جدید شورای صنفی مرکزی هم البته همراه بود.
مهر چند انتصاب و ابقا هم به دنبال داشت؛ از ابقای دکتر حسن سالاریه در ریاست سازمان فضایی کشور و البته ابقای روسای چند دانشکده گرفته تا انتصاب حسین پورفرزانه به عنوان رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و حاجآقای سالار در مدیریت حوزه دانشجویی شریف.
حالوهوای محور مقاومت، در مهر ماه به اوج خودش رسید؛ سالگرد عملیات طوفانالاقصی در هفتم اکتبر بهانهای شد تا نگاهی به مسیر یکساله شریفیها در حمایت از فلسطینیها و علیه اشغالگران صهیونیستی بیندازیم؛ ترور شهید سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان، تجمع خونخواهی وی در دانشگاه و البته عملیات وعده صادق ۲، مهر ماه پرحادثهای را برای ایرانیها رقم زد.
رویدادهای مهر هم کم نبودند؛ مهمترینشان هم اعلام نتایج کنکور سراسری و شروع فرایند ثبتنام ورودیهای جدید؛ جشن شریف سلام و رویدادهای استقبال دانشکدهای هم برپا شدند؛ نشست صیاد معنا در روز گرامیداشت مولانا، رویداد EMeet 2024 با رنگوبوی کارآفرینی، نشست همفکری حدود ۱۰۰ نفر از استادان دانشگاه با محوریت ترویج نماز و مراسم تجلیل از فعالین فرهنگی دانشگاه با نام ستارگان شریف و دورهمی ۱۰۰۰ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه، رویدادهای متنوع مهر بودند.
تلخی و شیرینیهای مختلف مهر هم کم نبودند؛ حادثه تلخ جانباختن معدنکاران معدن طبس کام ایران را در همان روزهای اولش تلخ کرد. تلخی دیگر این ماه، درگذشت ناگهانی دکتر مسعود عسگری استاد بازنشسته دانشکده مواد بود. اخبار خوب مهر هم بعد از اضافه شدن کوردن بلو به لیست غذاهای دانشگاه، دشت کردن ۳۵ رتبه و ۱۲ مدال مختلف در المپیاد دانشجویی توسط شریفیها و انتخاب شریف توسط ۹۱ رتبه زیر ۱۰۰ کنکور بودند؛ همچنین حضور ۴۵ استاد شریف در لیست دو درصد برتر جهان، رتبه اول و سوم دو تیم ShadX-Tishtrya و ShadX-The Sky Vanguards در مسابقات انجمن هوانوردی انگلستان هم مهر داغی را برای شریف رقم زند.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۹:۳۳
«تنها اوست که میماند»
#تسلیت
در نهایت اندوه متاسفانه باخبر شدیم #محمد_همت_زادکوکانی دانشجوی ورودی ۴۰۱ کارشناسی دانشکده مهندسی #مواد به صورت ناگهانی و حین کوهنوردی در روز چهارشنبه، دار فانی را وداع گفته و از میان ما رفت.
برای وی آرزوی رحمت و مغفرت الهی داشته و به خانواده، دوستان و سایر بستگانش تسلیت میگوییم؛ روحش شاد و یادش گرامی.
@SharifDaily
#تسلیت
۸:۳۵
«این یک قضیه است؛ آن یک قضیه»
روایت برخوردهای متناقضی که سالهاست گریبان یک ملت را گرفته است؛ «تِلکَالقَضِیَّه»، موسیقی مصری با بازدید چندین میلیونیست که شعرش را #مصطفی_ابراهیم سرود و #امیر_عید خواننده این کشور، آن را اجرا کرد.
@SharifDaily
۱۱:۵۰
«از همه رنگ»
#سالی_که_گذشت
سفر نوستالژیک حدود ۷۰۰ نفر از ورودیهای ۴۰۳ کارشناسی به سفر راه روشن مشهد مقدس شروعکننده آبان شریف بود؛ نمایشگاه نه چندان پرشور ارائه گروههای فرهنگی و دانشجویی هم بلافاصله پس از آن در صحن دانشگاه برپا شد. اتفاق فرهنگی دیگر راه افتادن کانون مطالعات علم و دین بود و کانونهای تئاتر و هنرهای تجسمی، دست به برگزاری رویدادهایشان زدند. استاد احمد بهروزی هم نمایشگاه آثارش را در ساختمان شهید رضایی برپا کرد.
راه افتادن پویش «شریف، حامی مظلومان» توسط بچههای خیریه هیئت که برای حمایت از جنگزدگان لبنانی عازم سوریه شده بودند، حس و حال مقاومت را در آبان به شریف آورد. شهادت چهار سرباز ارتشی در تجاوز هوایی صهیونیستها به ایران کام کشور را تلخ کرد. راهپیمایی سالانه ۱۳ آبان بسیج دانشجویی هم با همین حالوهوا برگزار شد. مراسم فاطمیه اول هم رنگوبوی مقاومت به خودش گرفت.
امیرمحمد مختاری از مکانیکیهای شریف، دومین نقره IFIA سال ۴۰۳ را دشت کرد. دکتر وحید کریمیپور از دانشکده فیزیک، ششمین عضو شریفی TWAS شد؛ با انتشار لیست یک درصد پژوهشی برتر جهان، نام ۱۶ استاد شریف در بینشان به چشم آمد. چهار استاد علوم پایه هم میان سرآمدان علمی سال تجلیل شدند. دکتر نجفپور از اساتید جدید دانشکده شیمی هم شیمیدان برجسته سال ۴۰۳ شناخته شد.
وعده پرداخت حقوق به دانشجویان دکترا از مهر ۴۰۴، در آبان دستبهدست شد؛ خبر مهم دیگر این ماه، جشن بازگشایی مسجد بود که بعد از دو سال و نیم روی مدار استفاده افتاد. انتصاب دکتر سعید رحیمی به سرپرستی کمیته علمی المپیاد ادبی و مهندس علیرضا نوشاد به سرپرستی همین کمیته در المپیاد فیزیک، آبان را هم بدون حکم انتصاب شریفیها نگذاشتند.
رویدادها کاری، فرهنگی و ورزشی شریف در این ماه هم دست کمی از سایر حوزهها نداشتند؛ رقابت سالانه خوابگاهیها در مسابقات هفت رشته از بازیهای بومی محلی، حضور ۲۷ شرکت و ۵۰۰ فرصت شغلی در نمایشگاه کار سالن استاد جباری، دورهمی اهالی زبان فارسی با دکتر حدادعادل و سایر اساتید فرهنگستان زبان، رویداد ENTER*مرکز کارآفرینی برای آشنایی ورودیها با این اکوسیستم و *جلسه جذاب ۱۲۰ دقیقهای با هوشنگ مرادی کرمانی خالق قصههای مجید، از جمله برنامههای این ماه بودند؛ مراسم تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه و سوت آغاز مسابقات والیبال در روزهای پایانی آبان، هشتمین ماه شریف را پر از ماجرای متنوع کرد.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۹:۲۹
«مبارکا باشه»
نوروز و سال جدید و دید و بازدید و ماه رمضان و زبان روزه و تکالیف نوروزی و شنبهای که معلوم نیست کشور برقرار شده یا نه و خلاصه هر اوضاع و دلیل دیگری میتواند بهانه خوبی باشد برای اینکه چند دقیقه یک گوشه نشسته و به عید و رسومات و شریف و... لبخند بزنیم!
این چند دقیقه از نوروزِ شریف با اجرای #حسین_سروش که سعی کرده خالی از نمک نباشد و به همین دلیل در روزهای اول سال و تقارن با شبهای قدر و ایام شهادت و بعد هم فوت دردناک یکی از شریفیها و البته روز قدس، منتشرش نکنیم را مهمان ما باشید...
@SharifDaily
۱۴:۲۵
۱۴:۲۵
«شریف در کانون توجه»
#سالی_که_گذشت
اکثر اخبار آذر ماه، پر سر و صدا بودند؛ مهمترینش هم حضور رئیسجمهور در شریف به مناسبت روز دانشجو بود که علاوه بر نشست با استادان و بازدید از نمایشگاه دستاوردها، حدود دو ساعت نیز در آمفیتئاتر مدیریت و اقتصاد به گفتوشنود با دانشجویان دانشگاههای مختلف گذشت. روز دانشجوی ۴۰۳، یک اتفاق دیگر هم داشت؛ استودیو منفی یک روزنامه بدون دریافت کمک دانشگاه، راه افتاد تا علاوه بر تولیدات رسانهای روزنامه، اساتید، کارکنان و دانشجویان و البته گروههای دانشجویی به تولیدات صوتی و تصویری بپردازند. صحافی جلد نهم کتابهای آرشیو روزنامه و دوره درستنویسی هم در همین ماه تهیه و منتشر شدند.
شیوهنامه حمایت از فعالیتهای رسانهای دانشجویان، یکی از مصوبات آذر پارسال بود؛ پیگیری موارد اصلی مطالبات دانشجویی در جلسه فصلی بچههای صنفی با بعضی مسئولین دانشگاه انجام شد؛ گزارش شاخص هوش مصنوعی ایران ۱۴۰۳ هم در همین ماه رونمایی شد. آییننامه حمایت مالی از دانشجویان دکتری، در آذر رسانهای شد و آییننامه اموال مجازی برای اولین بار در کشور برای شریف مصوب و به اطلاع عموم رسید.
قهرمانی میمشیمی نفتیها در مسابقات والیبال دانشگاه، خبر داغ آذر به حساب میآمد؛ سوال اول میانترم فیزیک ۱ یعنی تخمین حجم آوار حملات صهیونیستها به نوار غزه هم حسابی بازتاب یافت. رویداد دخترانهی پرواز ۱۴۰۳ هم اگرچه ظاهراً متنوع بوده اما خبری از آن رسانهای نشد! نمایشگاه شرکتهای دوره جدید CO - OP در دانشکدهها و محفل قرآنی بچههای کانون قرآن، رویدادهای دیگر این ماه بودند؛ کانون فیلم شریف هم با اولین اکران خود، کارش را شروع کرد و نوازندگان شریفی هم به دعوت کانون موسیقی در سالن جابر جمع شدند.
مراسم عزاداری فاطمیه دوم در مسجد و دسته عزاداری شریفیها به رسم هرسال، رنگوبوی خاص خودش را به این ماه داد. ۹ مدال رنگارنگ برای شریفیهای اهل نانو و پنج کرسی پژوهشی استادان یعنی آقایان فتوحی، ذاکر مشفق، اجتهادی، هرمزینژاد و شاملو در بنیاد علم، افتخارات این ماه دانشگاه بودند. هفت جایزه دکتر روستا آزاد در حوزه فناوری و حکمرانی هم در اولین دوره خود به صاحبانش اهدا شد. انتصاب دکتر جواد صالحی از دانشکده برق هم به ریاست گروه کوانتوم و هوش مصنوعی فرهنگستان خبر بعدی آذر بود.
بازگشایی بلوک سه خوابگاه متاهلی بعد از سه سال، اتفاق خوشحالکننده برای زوجهای شریفی بود؛ در مراسم سالانه هفته پژوهش هم از دکتر کابلی، دکتر معینی اقطاعی و دکتر موسوی تجلیل شد. دو تیم دانشجویی شریفی هم در جشنواره اندیشمندان جوان، برگزیده شدند. شب یلدا بهانه خوبی شد که انجمنهای علمی و بچههای فردای سبز، ۱۵۰ بسته ارزاق را یه دست خانوادههای نیازمند برسانند؛ یلدایی که از چند روز قبلش با تعطیلی متوالی به علت برودت هوا، برای خیلیها (به جز آنها که ریاضی یک داشتند) در کنار خانوادههایشان گذشت. آخرین خبر آذر هم دستگیری محمد عابدینی فارغالتحصیل مکانیک در ایتالیا بود که پس از مدتی با تلاش ایران، آزاد شد.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۹:۴۷
«ستونهای هرکول زندگی»
یکی از انتخابهای گاهوبیگاه در طول زندگی خیلی از آدمها به حساب میآید؛ در تعطیلیها، مناسبتها، اوقات فراغت و... اگر شرایط مالی و اداری و هماهنگی و البته عزم و تصمیم، دست به دست هم دهند، میتواند شکل بگیرد؛ از طرفی تا همین قرن قبل چند هفته و ماه و حتی سال زمان میگرفته اما حالا با چند روز و چند ساعت هم میشود به آن رسید؛ «سفر».
تجربهای که البته به ادعای خیلی از جامعهشناسها و تاریخنویسها و مردمنگارها در طول زمان دچار تغییرات مختلفی شده و بیشتر از هرچیز، جنبه اصلیاش که خیلی از مشاهیر و بزرگان میپسندیدند کمرنگ شده و سایر جنبهها مثل تفریح و استراحت و دورهمی نقش ویژهتری در آن پیدا کرده است.
جنبههایی که البته همیشه به اتفاقات و تحولات بیرونی محدود نبوده و نمیشوند و علاوه بر تمامی اتفاقات بالا که، هزار و یک دلیل و هدف درونی روحی، جسمی، عرفانی، شناختی و فلسفی هم میتواند در سفر هرکسی شکل بگیرد و پایش را از محل زندگی آنطرفتر ببرد.
سفر، با تمامی تفاسیر و مدلهای بالا و نیازی که آدم به آن دارد، سوژه خوبی بود تا #علیرضا_عسگری به بهانهی چند میلیون سفری که این روزها در حال رقم خوردن است، از چند زاویه دیگر نگاهی به آن بیندازد؛ یادداشتی که میتوانید متن کاملش را در ویرگول بخوانید.
@SharifDaily
۱۰:۵۱
«از همه رنگ در اولین ماه زمستان»
#سالی_که_گذشت
مهمترین خبر دی ماه شریف، زمزمه احتمال تغییر یا ابقا در صندلی ریاست دانشگاه بود؛ خبری که اولین بار توسط وزیر علوم رسانهای شد که دانشگاه سه گزینه به وی معرفی کرده است، در ادامه هم دبیر شورای دانشگاه در گفتگو با روزنامه، دکتر محمدمسعود تجریشی، دکتر سید عباس موسوی و دکتر محمدرضا موحدی را نامزدهای منتخب تصدی این پست از طرف شورا اعلام کرد اما با گذشت سه ماه نه خبری از ابقا شده و نه حکم انتصابی صادر شد.
اما دی با ویژهبرنامههای هفته پژوهش، شروع شد؛ نشستها، مسابقات، نمایشگاههای متنوع و البته تجلیلهای گوناگون؛ اوجش هم آیین تجلیل از پژوهشگران برتر شریفی بود که هر سال از تعداد قابل توجهی از استادان تجلیل میشود. نمایشگاه کار مهندسی شیمی و نفت هم همین روزها برپا شد. انجمن ارتعاشات ایران هم جایزه علمی سطح نخست دکتر احمدیان را به سه شریفی اهدا کرد.
مسابقات بسکتبال شریف و البته جشنواره ورزشی کارکنان، راپلکاری چند هفتهای یک تیم برای شستشوی دیوار ساختمانها، کسب هر سه رتبه اول مسابقات تیمی ICPC غرب آسیا توسط شریفیها، رفع فیلتر گوگلپلی و واتساپ با تصمیم شورای فضای مجازی بعلاوه فعالیت حسابهای مشکوک سازمان منافقین در گروههای دانشگاه سایر اخبار پر سر و صدا به حساب آمدند.
اولین ماه زمستان اگرچه امتحانات و تعطیلی و... با خودش آورد اما رویداد و افتتاح و برنامه هم کم نداشت؛ پایان دوره میز نشریات ترم پاییز روزنامه، رونمایی از هفت ژنراتور جدید برای روزهای اوج مصرف، بازتاب خبر غرفه صلواتی مجمع مهدویون در ایام فاطمیه، دو مراسم گرامیداشت روز مادر برای کارکنان و دانشجویان و مادرانشان، گرامیداشت شهید احمدی روشن، پایان و آغاز دوره قبل و جدید طرح معراج معرفت حوزه دانشجویی و البته اکران شش اثر جشنواره عمار در دانشگاه و برخی خوابگاهها، از جمله این موارد بودند.
در کنار اینها البته میشود به اخبار و اتفاقات دیگر مهم این ماه هم پرداخت؛ ماهی که دو استاد ارزشمند دانشگاه یعنی دکتر محمد مهدوی هزاوه از دانشکده و دکتر سیدعبادالله محمودیان از دانشکده ریاضی به دیار باقی رفتند. مراسم اعتکاف ۴۵۰ نفره پس از پنج سال وقفه دوباره در مسجد دانشگاه برگزار شد؛ خبر آتشبس غزه کمی کام خیلیها را شاد کرد اما بازگشت این روزهایش به وضع سابق، همه چیز را به هم ریخت. چند کارگاه آموزشی ویژه کارکنان هم با تناوب بیشتری برپا شد. دی ماه میزبان جشن پنجسالگی بنیاد حامیان هم بود.
اعمال عدم تاثیر نمرات دروس افتاده در معدل کل برای ورودیهای ۹۷ به بعد، خبر مهم دیگر بود؛ انتشار کتاب کیهانشناسی دکتر مشحون، رونمایی از سامانه پرسافزار، انتصاب سید محسن دهنوی به سخنگویی مجمع تشخیص مصلحت، سرقت لپتاپ دو استاد مواد و شیمی در اتاق کارشان، تجلیل از دکتر شاهین روحانی به عنوان پیشکسوت فیزیک ایران و اولین نشست ۱۵۰ دقیقهای هیئت امنا در دولت جدید با مصاحبههای متنوع پس از آن (+ و + و + و +) را میتوان دیگر خبرهای مهم دی ماه ۴۰۳ شریف دانست.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۵:۲۳
«روزهداران ماه نو بینند و ما ابروی دوست»
شب و روزتان خوش؛ بندگیهایتان قبول؛ عیدتان مبارک!
هلال ماه نو از:
قله دماوند؛ مجید قهرودی
جزیره کیش؛ محمد سلطانی
@SharifDaily
۱۶:۵۹
۱۶:۵۹
«تلخ و شیرین»
#سالی_که_گذشت
مهمترین و دنبالهدارترین و ناراحتکنندهترین و قابل پیشگیریترین خبر بهمن، قتل امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران توسط سارقین بود. خبری تلخ که لااقل در ظاهر تکانهای مختلفی به دستاندرکاران ایمنی داد؛ از اطلاعرسانی و وعده پیگیری و آموزش خوابگاهیها تا حضور وزیر در خوابگاهها و خیابانهای اطراف شریف و وعدههایی برای بهبود وضعیت ایمنی.
درگذشت دکتر طلعت کاویانپور استاد پیشکسوت مرکز زبان، آقای امیرحسین انوشه از کارکنان اداره تاسیسات و البته فوت ناگهانی دکتر محمدهادی چمران عضو هئیت علمی صنایع، دیگر اخبار تلخ یازدهمین ماه سال را رقم زدند. ماجرای تلخ هواپیمای اوکراینی هم با رونمایی از یادمان شهدای آن، غم بهمن ۹۸ را زنده کرد.
اخبار متنوع بینالمللی، چشمگیرتر از ماههای قبل بودند؛ انتشار جزئیات شعبه شریف در عراق با اعلام وزیر و توضیحات تکمیلی روزنامه، اولین موردش بود؛ جدیدترین رتبهبندی موضوعی Times در 2025 منتشر شد که وضعیت قابل قبولی از دانشگاه نشان میداد. اولین نشست بیومدیکال با سیزده استاد شریف، اندونزی و ملی مالزی راه افتاد. سورنا یا رویداد ایدهپردازی و حل چالشهای فناورانه ایران و محور مقاومت در بهمن شروع به کار کرد. تیم دانشجویی HEROIC هم در مسابقه رباتیک ICROM، بین سه تیم برتر راهی رقابتهای بینالمللی FIRAWorldCup کره جنوبی شد.
داخل شریف هم میشد چند خبر را بیشتر از بقیه مد نظر قرار داد؛ پنجمین نشست سالانه فعالین فرهنگی اجتماعی در دانشگاه صنعتی اصفهان، تدارک در مسیر راهپیمایی ۲۲ بهمن، انتصاب دکتر سیدان بهعنوان مدیر دفتر ارتباط با فرهنگستان زبان، خبر شروع پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی در حضور رهبر انقلاب، افتتاح محوطه پردیس شمالی، برقراری سیستم جدید سفارش کتاب انتشارات، راهاندازی سامانه جدید اینترنت (net2)، پیشرفت بخش زیادی از ایمنسازی آسانسورها، شروع دوره جدید مجمع انجمنهای علمی، رویداد یک روزهی شب علم در دانشگاه با حضور دانشآموزان و البته جنجال نمرات ریاضی ۲ که پایش به بسیاری از خبرگزاریها باز شد و تنها برف سراسر ۴۰۳ را هم میتوان تیر یکهای ماه یازدهم سال دانست که در کنار انتشار جدول بودجهای ۴۰۴ شریف، در این ماه به چشم آمدند.
بهمن البته تقدیر و تشویق و رتبه هم کم نداشت؛ اهدای «تندیس زرین بهترین بازی جدی» جشنواره بازیهای فجر به «ربات تابان»، کسب جایزه قطبالدین شیرازی توسط دکتر سهراب راهوار، تجلیل از شش استاد و دانشجوی شریف در برگزیدگان شاخه ایران IEEE، حضور تعاونی مسکن و دکتر بخشی در برگزیدگان همایش نخبگان در صنعت ساختمان، رتبه سوم بخش «ایجاد تشکیلات موفق و پایدار» جهادگران توسط مجمع مهدویون، رتبه اول «هوای پاک، از ایده تا عمل» توسط تیم شریفی و قهرمانی استادان در مسابقات فوتسال چهارجانبه تا حدی تلخیهای ماه بهمن را کاستند.
@SharifDaily
#سالی_که_گذشت
۱۳:۰۵