عکس پروفایل پادکست تخته سیاه | حمید کثیریپ

پادکست تخته سیاه | حمید کثیری

۲,۱۱۳عضو
thumnail
فرصت کردید #اپیزود_هفتم رو گوش بدید؟undefined
توی این اپیزود به مدرسه اسرارآمیز سادبری‌ولی سر زدیم و مدل بخصوص این مدرسه در آزاد گذاشتن بچه‌ها و مسئولیت‌پذیر بارآوردن اونا رو زیر ذره‌بین گذاشتیم.
undefinedمی‌تونید #اپیزود_هفتم رو توی کست‌باکس بشنوید.

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۸:۲۷

thumnail
خلاقیت و آزادی در تربیت
این موضوعیه که قراره توی #اپیزود_دوازدهم تخته‌سیاه راجع بهش صحبت کنیماین یه اپیزود خاص برای معلما، خصوصاً معلمای پرورشیه


منتظر #اپیزود_دوازدهم باشیدundefined

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۲:۰۱

thumnail
تربیت برای مادران ساکن در غزه، یعنی آماده کردن بچه‌هاشون برای دنیایی که توش زخم‌ها و ترس‌ها، باعث قوی‌تر شدن روح و قلب اونا میشه...
راستیما افق تربیتمون کجاست؟ بچه‌هامون رو برای چه دنیایی و چه آینده‌ای تربیت می‌کنیم؟
#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۴:۱۱

thumnail
بعد از تعطیلات زمستانی، بچه‌های مدرسه توموئه با یه سورپرایز هیجان‌انگیز رو‌به‌رو شدن!یه واگن جدید کنار باغچه مدرسه به کتابخونه تبدیل شده بود، پر از کتاب‌های رنگارنگ که همه می‌تونستن هر وقت دلشون خواست بخونن یا حتی به خونه ببرن.
همین که بچه‌ها با کتابخونه مواجه شدن، از خوشحالی بالا و پایین پریدن و از مدیر خواستن تا بتونن ساعت اول رو توی کتابخونه بمونن.
اون روز، همه پنجاه دانش‌آموز مدرسه، با کتاب‌هایی توی دست، واگن کتابخونه رو به شلوغ‌ترین جای مدرسه تبدیل کردن. بعضی نشسته و بعضی ایستاده، ولی همه غرق خوندن بودن. انگاری با واگن شلوغی رو به رو باشی که همه مسافرا در حالت ایستاده، توی اون کتاب می‌خونن...
undefinedاین صحنه رؤیایی رو توی ویدئو تماشا کنید و با تمام وجود حسش کنید!.....
پ.ن: نوشته بالا برشی از کتاب توتوچان، دخترکی آن‌سوی پنجره استویدئو هم درواقع برشی هست از انیمیشن توتوچان که با اقتباس از کتاب ساخته شده.

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۱:۴۴

thumnail
سهراب توی کتاب اتاق آبی، یه تصویر ناب و منحصربه‌فرد از روزهای مدرسه رفتنش می‌دهتصویری که آدم رو می‌بره به اون قدیم ندیما و توی اون کلاسای درس عجیب و غریب...
شاید شما هم خاطرات مشابهی از روزهای مدرسه داشته باشید. مشتاق شنیدن تجربه‌ها و خاطره‌های شما از اون روزهای خاص هستیم

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۸:۰۳

thumnail
صحنه‌ای که توی این ویدئوی کوتاه می‌بینید، یه دادگاه دانش‌آموزی در مدرسه سادبری ولیه جایی که بچه‌ها خودشون قوانین رو تعیین می‌کنن، تخلفات رو بررسی می‌کنن و حکم میدن!

راستی، برای حمایت از تخته‌سیاه، می‌تونید به لینک زیر سر بزنید: حمایت از تخته‌سیاه

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۹:۳۹

thumnail
می‌تونید با دوتا کار ساده، اپیزودهای تخته‌سیاه رو توی کست‌باکس بشنویدundefined
undefined کست‌باکس رو از بازار یا گوگل‌پلی دانلود کنیدundefined اسم تخته‌سیاه رو توی کست‌باکس سرچ کنید
کست‌باکس، امکانات خوبی برای شنیدن پادکست داره و این طوری می‌تونید اپیزودها رو با کیفیت بهتری گوش بدید.

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۷:۳۲

thumnail
undefinedدادگاه‌ دانش‌آموزی در مدرسه‌فرهاد!
در طول دوره‌ی مدرسه، دو یا سه مورد شد که بچّه‌ها مجبور شدند، دادگاه کوچکی تشکیل بدهند.
من شاهد یکی از این دادگاه‌ها بودم. یکی از پسرها را آوردند که خیلی کتک‌کاری کرده بود. برای من خیلی جالب بود. من شنونده بودم و تنها آن‌جا نشسته بودم.
نماینده‌های کلاس های دیگر هم بودند و تصمیم می‌گرفتند. فکر می‌کنید دادگاه برای این دانش‌آموز چه تصمیمی گرفت؟ به او گفتند: «سه روز به تو وقت می‌دهیم. خودت تنبیه خودت را معیّن کن!» من هاج و واج مانده بودم. مدّتی نگاهش کردند که چه خواهد کرد. گفت: «نمی‌شود زودتر تکلیف من را مشخّص کنید تا من زودتر خلاص شوم؟» گفتند: «نه!».
تا روز سوم نتوانسته بود معیّن کند. آمد و گفت: «من هرچه فکر کردم، نتوانستم راه تنبیه خودم را پیدا کنم. هیچ کس هم هیچ کمکی به من نکرد که چه تنبیهی را به شما پیشنهاد بدهم.» بچّه‌ها مدّتی نگاهش کردند و گفتند: «تنبیهت تمام شد. همین تنبیه تو بود!» خیلی جالب بود برای من. خیلی ابتکار می‌خواهد! از دور هم مراقب بچّه‌ها بودم؛ ولی دیگر هم ندیدم که آن بچّه کتک‌کاری کند.

undefinedبرشی از کتاب در جست‌وجوی انسان وارسته‌ی امروز: مصاحبه‌ای با توران میرهادی پیرامون تجارب مدرسه‌ فرهاد

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۶:۵۵

Episode 12.mp3

۴۲:۱۵-۵۸.۰۹ مگابایت
مگه میشه با آزادی دادن به بچه‌ها، اونا رو توی مدرسه و کلاس‌درس مدیریت کرد؟این سوالی هست که توی #اپیزود_دوازدهم تخته‌سیاه وسط گذاشتیم و راجع بهش حرف زدیم.
از حرفای شهید بهشتی در کتاب نقش آزادی در تربیت کودک تا حرفای آلیسون گوپنیک توی کتاب باغبان و نجار رو به دنبال جواب این سوال، بررسی کردیم.
undefinedundefinedاز طرف دیگه سعی کردیم مدرسه سادبری‌ولی، مدرسه فرهاد و همینطور مدارس ژاپنی رو هم به عنوان نمونه‌های عملی موفق در آزادی دادن به بچه‌ها بررسی کنیم تا ببینیم این‌ها چه استراتژی‌هایی برای این دغدغه اساسی دارن.

undefinedراستی از طریق لینک زیر می‌تونید هرقدر که مایل بودید هر اپیزود رو به لحاظ مالی حمایت کنید تا ما با کیفیت بیشتری به کارمون ادامه بدیماین حمایت، اجباری نیست و میزانش رو خود شما می‌تونید تعیین کنیدundefinedحمایت مالی از تخته‌سیاه

undefinedمی‌تونید #اپیزود_دوازدهم رو توی کست‌باکس بشنوید

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۲:۱۳

thumnail
چه قدر بچه‌ها رو توی مدیریت کارهای خونه و مدرسه مشارکت می‌دیم؟
این تحقیق هاروارد نکات جالب توجهی دراین‌باره داره که شنیدنش خالی از لطف نیست

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۹:۰۴

thumnail
نفس کار معلمی، به اندازۀ کافی شوق‌انگیز هست. اما وقتی به معلم مدال دادیم و برای آن شرایطی نیز تعیین کردیم، در واقع افساری به گردن معلم انداخته‌ایم تا او را به هر جهت که می‌خواهیم بکشیم.
اگر رفتار معلم را از طریق جایزه و سایر عوامل بیرونی شرطی کنیم، آزادی و انسانیت را از او گرفته‌ایم و رفتار او را با ضوابط و معیارهایی معین قالب‌سازی کرده‌ایم.آیا این فریب نیست؟ آیا خود، معلم، دانش‌آموز و آموزش‌و‌پرورش را فریب نداده‌ایم؟
undefinedکتاب جستجو در راه‌ها‌ و‌ روش‌های تربیت؛ توران میرهادی
#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۹:۴۰

thumnail
نمی‌دونم اسم #مدرسه_والدین به گوشتون خورده یا نه
راستش بیشتر این طور جا افتاده که #مدرسه_والدین، محیطی اختصاصی برای والدینه ولی راستش فراتر از والدین، مباحث و مسائلی که مطرح میشن، فوق‌العاده به کار معلما و دغدغه‌های خاص‌شون میاد
مخصوصاً ترم دوم #مدرسه_والدین که تمرکز ویژه‌ای روی مسئله ارتباط داره ارتباطی که هسته مرکزی خیلی از چالش‌ها و راه‌حل‌ها توی مدرسه و کلاس‌درسه و توی تعاملاتی که با خیلی از معلما داریم، می‌بینیم که چه قدر مسئله ارتباط براشون پررنگ و چالش‌برانگیزه

خلاصه این که معلما، ترم دوم #مدرسه_والدین رو از دست ندنundefinedundefined
برای اطلاع بیشتر، به کانال#مدرسه_والدین سر بزنیدundefinedhttps://eitaa.com/tarbiapp

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۱:۲۱

thumnail
اینا کتابایی هست که توی #اپیزود_دوازدهم ازشون صحبت کردیم شاید شما هم دوست داشته باشید بخونیدشون
undefinedکتاب نقش آزادی در تربیت کودکان
undefinedکتاب باغبان و نجار 
undefinedکتاب تجربیات مدرسه‌ سادبری‌ولی
undefinedکتاب توتوچان، دخترکی آن‌سوی پنجره
undefinedکتاب جستجو در راه‌ها و روش‌های تربیت
راستی مخاطب خاص این اپیزود، معلمای پرورشینشنیدنش رو از دست ندید undefinedundefined
می‌تونید #اپیزود_دوازدهم رو توی کست‌باکس بشنوید

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۸:۵۶

thumnail
واقعاً چه علتی باعث شده تا مدارس گلخونه‌ای که قدرت آزادی بچه‌ها رو از اونا سلب می‌کنن، مثل قارچ توی محیط اطرافمون سبز بشن و روز به روز بیشتر و بیشتر رشد کنن؟!
توی این برش از #اپیزود_دوازده تخته‌سیاه سعی کردیم، با دقت بیشتری این سوال رو مورد بررسی قرار بدیم...

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۲:۰۶

thumnail
undefinedفریاد علیه نظام آموزشی استثمارگر
ما معتقد بودیم و طی سال‌ها تفکر و تحقیق، به این اعتقاد رسیدیم که:استعداد، اگر به معنی یک توانایی کلی و فطری برای یادگیری همه‌چیز باشد، مفهومی پرمحتوا و قابل بحث است.
اما اگر به معنای توانایی خاص و محدود در یک زمینه شغلی مشخص باشد، چیزی است خرافی، ضد علمی و استثمارگرانه، به سود سرمایه‌داری فردی که در گذشته مورد سوءاستفاده ثروت‌پرستان و جاه‌طلبان بوده و هنوز هم هست.

در سال پنجاه‌وشش، با ظهور کار جدید ما، مجموعه تربیتی_آموزشی «سفرهای هامی و کامی»، فرصتی بی‌نظیر برای کسانی فراهم شد که سال‌ها منتظر لحظه‌ای برای اعتراض و تغییر بودند.
این مجموعه، فریادی بلند و خطرناک علیه نظام آموزشی استعمارگر بود؛ سیستمی که از سوی غرب وحشی به فرزندان معصوم ما تحمیل شده بود و هدفی جز شکنجه و آزار نداشت

undefined برشی از کتاب ابوالمشاغل نادر ابراهیمی
#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۰:۲۷

thumnail
یه صدای قدیمی از پشت دیوارهای مدرسه...
این برش جذاب از کتاب مدیر مدرسه جلال آل‌احمد رو از دست ندید...
#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۹:۲۱

thumnail
یه تصویر جذاب از تربیت در ژاپنundefined
توی خوانش‌های به ظاهر قدیمی‌تر از تربیت توی جامعه خودمون، این دست و پنجه نرم کردن بچه‌ها با چالش‌های مختلف، جزء جدانشدنی تعاملات تربیتی بود و همین چیزای به ظاهر کوچیک بود که باعث آماده شدن بچه‌ها برای مراحل بعدی زندگی‌شون میشد و اونا رو قوی بار می‌آورد.

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۲:۵۶

thumnail
يادتونه توی میکرو‌پادکست چهارم، قول دادیم تا بیشتر از فیلما و کتابایی که ما رو به دنیای کودک و نوجوان وصل می‌کنن، صحبت کنیم.
حالا وقتشه که به قولمون عمل کنیمundefined
این هفته رفتیم سرآغ یه فیلم خیلی خیلی خاص.احتمالاً اسم فیلم Dead Poets Society یا همون انجمن شاعران مرده به گوشتون خورده باشهاین فیلم خاص با سناریوی جذاب و منحصربه‌فردش رفته سرآغ دغدغه‌ی آزادی بچه‌ها توی خانواده و مدرسه و سعی کرده تا یه تصویر واقعی از حال‌وهوای نوجوونا و اونچه واقعاً توی این دوره سنی توی دل و ذهنشون میگذره ارائه بده.
راستش این فیلم، از اون فیلمایی هست که چه به عنوان والدین و چه به عنوان معلم، می‌تونه عمق نگاهتون به مسائل نوجوونای اطرافتون رو خیلی خیلی بیشتر کنه و هنر همدلی شما در رابطتون با اونا رو بالا ببره
خلاصه این که تماشای فیلم انجمن شاعران مرده رو توی این آخر هفته از دست ندید undefined

undefinedاین اولین معرفی فیلم ما توی فیلمِستون تخته‌سیاه بود. تا هفته‌ی بعد که انشالله یه سورپرایز خاص توی کتابِستون براتون داریم و می‌خوایم راجع به یه کتاب خاص باهاتون صحبت کنیمundefinedundefined
#فیلم_اول#فیلمِستون
#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۱:۴۵

thumnail
undefinedمدیریت از بیرون
پهلوانی، بزغاله‎ای را بغل می‎کند و صد متر راه می‎برد. پس از طی راه، هم خودش و هم بزغاله خسته می‌شوند و کار نیز تعطیل می‎گردد. اما گاهی به جای پهلوان، یک بچۀ 8 ساله، دو هزار گوسفند را از شهری به شهر دیگر راه می‎برد بدون اینکه خودش و آنها خسته شوند!
بغل کردن یعنی مدیریت از بیرون که دستاورد غرب است و بهترین مثال آن «حضور و غیاب» است که امروزه در حوزه، دانشگاه و آموزش و پرورش صورت می‎گیرد.
اگر به آنها بگویند فردا درس تعطیل است، ‌همه خوشحال می‎شوند. چون حس زندانی بودن می‎کنند، چون از بیرون مدیریت می‎شوند. اسلام به مدیریت از درون معتقد است، به همپا راه رفتن نه بغل کردن.
undefinedآیت الله حائری شیرازی

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7zt

۶:۳۹

thumnail
یادگیری و خواب نوجوونا...
آیا زنگ اول مدرسه واقعاً باید اینقدر زود شروع بشه؟undefined
شاید یه تغییر کوچیک توی ساعت شروع کلاس‌ها بتونه تمرکز و حال و هوای بچه‌ها رو حسابی تغییر بده...
#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7zt

۴:۵۸