عکس پروفایل پادکست تخته سیاه | حمید کثیریپ

پادکست تخته سیاه | حمید کثیری

۲,۰۶۴عضو
پادکست تخته سیاه | حمید کثیری
undefined در بسیاری از فرهنگ‌های دنیا، معلما به‌عنوان افراد دانا و خردمند مورد احترامن. در ژاپن، معلما رو با عنوان محترمانه «سنسی» خطاب می‌کنند، به معنای فردی که به دلیل دانش و مهارت‌هاش شایسته احترام هستش. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ نشان داد که از بین ۸۲ شغل مهم در ژاپن، معلمان در رتبه ۱۸، مدیران مدارس در رتبه ۹ و استادان دانشگاه در رتبه ۳ از نظر احترام و جایگاه اجتماعی قرار دارند. یک دوست که مدتی در ژاپن زندگی کرده بود، ماجرای جالبی تعریف می‌کرد، اینکه در ژاپن، اگر کسی متوجه شود که شما معلم هستید، هنگام برخورد با شما تعظیم عمیق‌تری می‌کند! undefined به نظر شما در فرهنگ ما، جایگاه و شأن معلم چگونه است و ما چقدر برای معلمای جامعه‌مون ارزش قائلیم؟! -------- پ.ن: می‌تونید نسخه کامل گزارش رو اینجا مطالعه کنید. #جایگاه_اجتماعی #معلم #پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefined ble.ir/join/3tWR8hgK7z
سلام
فکر کنم در کشور ما، معلم جایگاهش بستگی به منش و شخصیت خودش داره. چون بعضی معلم‌ها طوری درباره کارشون و بچه‌ها حرف می‌زنن که انگار هر لحظه منتظرن با بازنشسته شدن، از شر این کار راحت بشن...!
البته این رو هم بگم که یه سری مشکلات مثل حقوق پایین معلمی، خصوصاً برای آقایون که می‌خوان اقتصاد خونه و زندگی رو مدیریت کنن، خودش یه چالش اساسی برای شاءن و جایگاه معلماست
به هر صورت، می‌گن حرمت امامزاده را متولی اون باید نگهداره و یه سوال اساسی اینه که خود آموزش‌و‌پرورش، چقدر روی حفظ کرامت و بزرگداشت معلم‌ها کار و برنامه‌ریزی می‌کنه؟!
#جایگاه_اجتماعی#معلم#پیام_مخاطب

۷:۴۹

thumnail
undefinedفقر فقط نداشتن پول نیست، گاهی یه تله ذهنیه که بچه‌ها رو از همون کودکی گرفتار خودش می‌کنه.
undefinedذهن‌هایی که با تصورات نادرست از نداشتن بزرگ می‌شن، فردا چطور می‌تونن اقتصادشون رو بسازن؟
undefinedنقش آموزش در مقابله با این فقر ذهنی چی می‌تونه باشه؟

#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۶:۴۹

پادکست تخته سیاه | حمید کثیری
undefined بچه‌ها وقتی خودشون رو می‌سنجن، حتی اگه اشتباه کنن، بهتر یاد می‌گیرن! درواقع اشتباهات، مغز رو به چالش می‌کشن و باعث می‌شن یادگیری عمیق‌تر و ماندگارتر بشه. توی این ویدئو از این بحث می‌کنیم که چرا روش‌هایی مثل خودارزیابی، از بازخوانی مکرر یه مطلب و هایلایت کردن مطالب کتاب مؤثرتره؟ #قسمت_اول #یادگیری_موثر #پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefined ble.ir/join/3tWR8hgK7z
thumnail
گاهی یادگیری، توی تفاوت‌ها و چالش‌ها عمیق‌تر می‌شه. ترکیب کردن مفاهیم و چرخش بین موضوعات مختلف می‌تونه مغز رو وادار کنه اطلاعات رو بهتر ذخیره کنه و حتی ارتباطات جدیدی کشف کنه.
اما این روش چطور عمل می‌کنه؟undefinedundefined

#قسمت_دوم#یادگیری_موثر
#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۶:۲۰

thumnail
undefinedآیا همکاران شما در برابر تغییر مقاومت می‌کنند؟
چند وقت پیش، در حین جست‌وجو توی یه سایت انگلیسی‌زبان، به یه متن جذاب درباره مقاومت در برابر تغییر در محیط‌های آموزشی برخورد کردم. نکات اصلی اون متن رو براتون ترجمه و جمع‌بندی کردم تا توی سه یادداشت کوتاه باهاتون به اشتراک بذارم.
undefinedنکته ابتدایی این هست که مقاومت در برابر تغییر معمولاً از یه نقطه مشخص شروع می‌شه، اما کم‌کم به یه الگوی بزرگ‌تر تبدیل می‌شه.undefinedگاهی مخالفت‌ها چیزی از سنخ این هستن که:"وقت کافی نداریم"، "منابعش مهیا نیست"، "واقعا نیازه این کارو انجام بدیم؟"undefinedگاهی هم سر و شکل نوعی مقاومت خاموش به خودشون می‌گیرن، چیزی مثل نگاه‌های خاص توی جلسات و پچ‌پچ توی اتاق استراحت.
این رفتارها شاید اول خیلی بی‌ضرر به‌نظر بیان، اما کم‌کم باعث ایجاد موجی می‌شن که پیشرفت کل مدرسه رو تحت تأثیر قرار می‌ده.
undefinedاما سوال اصلی این هست که در مواجهه با این مقاومت چیکار می‌تونیم بکنیم؟گام اول برای مدیریت این مقاومت‌ها، این هست که الگوهای مقاومت رو بشناسیم.ببینیم آیا معلم با یه برنامه خاص مشکل داره یا به‌طور کلی با تغییرات جدید نمی‌تونه کنار بیاد؟یا با معلم‌ها درباره تجربه‌های قبلی‌شون صحبت کنیم: این که چه تغییراتی براشون مثبت بوده و کجاها حس کردن تغییر، فشار زیادی بهشون وارد کرده؟
undefinedبه هرصورت این نکته باید گوشه‌ی ذهنمون باشه که مقاومت در برابر تغییر، بیشتر از اون که یه مشکل باشه، یه فرصت برای گفت‌وگو و شناخت عمیق‌تره. به جای تقابل با این مقاومت، باید راه‌هایی پیدا کنیم تا افراد حس شنیده‌ شدن داشته باشن و انگیزه‌های پنهانشون کشف بشه.
در یادداشت بعدی، درباره گره زدن تغییرات به موفقیت‌های موجود و ایجاد فضای امن برای تبادل نظر صحبت می‌کنیم. شاید تغییر، با کمی گفت‌وگو، به تجربه‌ای مثبت‌تر تبدیل بشه...
#قسمت_اول#مدیریت_تغییر#مدرسه
#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۸:۴۱

thumnail
undefinedچطور تغییرات رو به موفقیت‌ها گره بزنیم؟
این بار می‌خوایم ببینیم چطور می‌شه تغییرات رو طوری معرفی کرد که افراد حس مقاومت کم‌تری داشته باشن و راحت‌تر باهاش همراه بشن.
undefinedموفقیت‌های فعلی رو شناسایی کنیم. مسئله اینجاست که معلم‌ها سال‌هاست دارن روش‌های خاص خودشون رو استفاده می‌کنن که جواب داده. این باعث می‌شه فکر کنن:"اگه خراب نیست، چرا درستش کنیم؟"
برای کاهش این حس، تغییرات رو به‌جای یه اصلاح اجباری، به‌عنوان تقویتی برای مهارت‌های موجود معرفی کنیم.
مثلاً به جای این که به پر و پای معلمی که مقاومت می‌کنه بپیچیم، این طور باهاش صحبت کنیم که:"جلسات ریاضی این هفته‌ات عالی بود. این رویکرد جدید دقیقاً روی همین قوت‌ها بنا شده و می‌تونه اون‌ها رو بیشتر تقویت کنه."
undefinedفضای امن برای گفتگو ایجاد کنیم.مقاومت زمانی بیشتر می‌شه که افراد فکر کنن نمی‌تونن نگرانی‌هاشون رو بیان کنن.برای این‌که این اتفاق نیفته، فضای باز برای بازخورد ایجاد کنیم، سراغ موقعیت‌هایی مثل جلسات صبحگاهی غیررسمی و نشست‌های اختیاری بریم یا حتی براش، صندوق پیشنهادات ناشناس درنظر بگیریم.
این نکته‌ گوشه ذهنمون باشه که:سوال پرسیدن، نشونه مخالفت نیست؛ بلکه بخشی از فرآیند تغییره و باید به سوالات هرچند خوشایند ما نباشن، مجال بیان شدن بدیم.


undefinedدر یادداشت بعدی: می‌خوایم درباره شروع کوچک و ایجاد اعتماد صحبت کنیم و ببینیم چطور می‌شه مقاومت رو به مشارکت تبدیل کرد
#قسمت_دوم#مدیریت_تغییر#مدرسه
#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۱:۲۴

thumnail
undefinedدانشجوهای دانشگاه‌های بزرگ دیگه نمی‌تونن بشینن کتاب بخونن...
چی داره قدرت تمرکز نسل‌های جدید رو از بین می‌بره؟تکنولوژی؟ شبکه‌های اجتماعی؟ دنیای مجازی؟
شاید اینا بخشی از ماجرا باشن، ولی انگار مسئله عمیق‌تر از این‌هاست...شاید مسئله اینجاست که نظام‌های آموزشی هنوز نتونستن الگویی متناسب با شرایط عصر دیجیتال طراحی کنن. الگویی که با سرعت و حجم بی‌پایان اطلاعات در اینترنت هماهنگه و به جای مقاومت در برابر تغییرات، از انعطاف لازم برای مدیریت اون برخورداره...

#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۲:۰۵

undefinedچطور مقاومت رو به مشارکت تبدیل کنیم؟
به آخرین بخش از سری یادداشت‌های مربوط به #مدیریت_تغییر رسیدیم. سوال اصلی در این قسمت اینه که:چطور می‌شه مقاومت در برابر تغییر رو به همکاری و مشارکت تبدیل کرد؟
undefinedتغییرات رو کم‌ریسک و کوچک شروع کنیمنیازی نیست تغییرات رو یک‌باره برای همه اجرا کنیم.از معلم‌های علاقه‌مند بخواهیم روش جدید رو در محیطی کم‌خطر امتحان کنن و تجربه‌هاشون رو با بقیه تیم به اشتراک بذارن.نتیجه این کار می‌تونه این باشه که وقتی بقیه ببینن که تغییرات نتیجه‌بخش بوده، احتمال بیشتری داره که همراه بشن.
undefinedجلب اعتماد با موفقیت‌های تیمیاز موفقیت‌های کوچکی که به‌دست میاریم، برای ایجاد اعتماد استفاده کنیم.وقتی تیم ببینه که تغییرات به نفع همه است، به‌مرور مقاومت جای خودش رو به همکاری می‌ده.

undefinedدر کنار نکاتی که در این سه یادداشت، ارائه شد، این رو بدونیم که مدیریت تغییر یه هنر ترکیبی از همدلی، صبر و برنامه‌ریزی هوشمندانه است.وقتی تغییرات رو با احترام به تجربه‌های فعلی، در گام‌های کوچک، و با شفافیت اجرا کنیم، مقاومت‌ها کم‌رنگ می‌شن و به مشارکت تبدیل می‌شن.
منتظر شنیدن نظرات و تجربه‌های شما درمورد #مدیریت_تغییر در مدرسه هستیمundefinedundefined
#قسمت_سوم#مدیریت_تغییر#مدرسه
#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۵:۰۷

thumnail
undefinedدرس برای امتحان و نمره!
هنوز هم دانشجو درس می‌خواند که امتحان بدهد...!!!
سیستم باید شوق‌برانگیز باشد. غیر از این باشد ویرانگری است نه آباد کردن. هدر دادن است نه پروریدن، کشتن است نه زنده کردن.
undefined سیدمحمد حسینی بهشتی، جاودانه تاریخ(گفتارها۵)، ص۱۹۹

#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۱:۳۲

thumnail
معلم، ستون اصلی هر نظام آموزشی است... اما سوال اصلی اینجاست که چرا توی بعضی کشورها، معلم‌ها جایگاه و شاءن پایین‌تری دارند؟
در #اپیزود_یازدهم تخته‌سیاه، از مدل‌های انتخاب، استخدام و ارزیابی معلم توی فنلاند و سنگاپور صحبت می‌کنیم؛ چیزی که توی یک دهه اخیر یکی از ارکان اصلی رشد نظام آموزشی در این دو کشور بوده و اونا رو از باقی سیستم‌های آموزشی متمایز کرده.
منتظر انتشار #اپیزود_یازدهم باشیدundefinedundefined

#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۶:۵۹

thumnail
گاهی فکر می‌کنیم اگه هرچی بچه‌هامون می‌خوان براشون فراهم کنیم، بهترین کار رو کردیم... اما شاید همین «زیاده از حد فراهم کردن» خودش یه جور محرومیت باشه.
شهید مطهری خیلی قشنگ این نکته رو به نقل از کتاب «امیل» ژان ژاک روسو، توضیح میدن...

#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۶:۵۹

undefinedتاثیر افزایش حقوق معلمان بر کیفیت آموزش
در مورد تاثیر حقوق معلما بر کیفیت عملکردشون نظرات مختلفی وجود دارد. برخی معتقدند افزایش حقوق می‌تونه باعث جذب معلمان باکیفیت‌تر و بهبود عملکرد آموزشی بشه، گروهی دیگه بر این باورند که عامل اصلی افزایش کیفیت آموزشی، تعهد و عشق معلما به حرفه‌شون هست.در این زمینه گزارشی منتشر شده که بعضی از نکات اون می‌تونه براتون جالب توجه باشه.
undefinedجذب معلمان باکیفیتتحقیقات نشون می‌ده که وقتی حقوق معلمان افزایش پیدا می‌کنه، معلمانی با صلاحیت‌های بالاتر جذب مدارس می‌شن. مثلاً در ایالت کارولینای شمالی آمریکا، بررسی‌ها نشون داده افرادی که در آزمون‌های معلمی، نمرات بالاتری کسب می‌کنند، وقتی حقوق بیشتری دریافت می‌کنند، تمایل بیشتری به تدریس در مدارس دارند. همینطور در استرالیا، افزایش حقوق معلمان باعث می‌شه که دانش‌آموزان با نمرات بالاتر، بیشتر علاقه‌مند بشن که به حوزه آموزش وارد بشن.
undefinedبهبود عملکرد معلم و دانش‌آموزاننکته دیگه این هست که وقتی حقوق معلمان افزایش پیدا می‌کنه، انگیزه‌شون برای تدریس بهتر و کمک به دانش‌آموزان بیشتر میشه.مثلاً در ویسکانسین، تحقیقی نشون داد که معلمان در مناطقی که سیستم پرداختشون انعطاف‌پذیر هست، نمرات دانش‌آموزان بهبود پیدا کرده. این سیستم‌ها به معلمان انگیزه می‌ده که بر اساس عملکردشون حقوق بیشتری دریافت کنند و خب این باعث میشه در کلاس درس، تلاش بیشتری داشته باشند.

undefinedالبته باید به این نکته توجه داشت که حقوق معلمان فقط یکی از عوامل تأثیرگذار است. شرایط اقتصادی و هزینه‌های زندگی هر منطقه می‌تونه تأثیر زیادی بر عملکرد معلمان بذاره.برای مثال، در بعضی از مناطق آمریکا، معلمان مجبورند برای تأمین هزینه‌های زندگی‌شون کارهای جانبی انجام بدن یا مسافت‌های طولانی رو برای رسیدن به مدرسه طی کنند. این فشارها می‌تونه باعث کاهش کیفیت تدریس بشه.
براساس این نکته، برای این‌که تأثیر افزایش حقوق واقعی و پایدار باشه، باید سیستم‌های پرداخت منصفانه و هدفمند طراحی بشه. وقتی معلمان احساس کنند که از نظر مالی ارزیابی میشن و ارزش دارن، بیشتر برای بهبود عملکرد خودشون و کمک به دانش‌آموزان تلاش خواهند کرد.
undefinedدر #اپیزود_یازدهم، مفصل‌تر در مورد تأثیر جایگاه اجتماعی و وضعیت اقتصادی در انتخاب و استخدام داوطلبان معلمی، صحبت خواهیم کرد...
پ.ن: راستی می‌تونید متن کامل این گزارش رو اینجا بخونید.

#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۴:۰۹

episode11s.mp3

۴۷:۳۸-۴۳.۶۴ مگابایت
چطور می‌شه کاری کرد که بهترین‌ معلم‌ها وارد کلاس درس بشن؟undefined
این سوالی هست که توی #اپیزود_یازدهم تخته‌سیاه، وسط گذاشتیم و راجع بهش صحبت کردیم.

۱۱:۴۵

thumnail
وقتی معلم می‌تونه در قواره‌ی خدای دانش‌آموزاش، ظاهر بشه...
وقت بذارید و این خاطره جذاب آقای عبدالعالی رو گوش بدیدنسبتا طولانیهولی ارزشش رو داره...
#پادکست_تخته‌سیاه undefinedundefinedble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۲:۳۲

thumnail
وقتی یه کشور بدون منابع طبیعی، اقتصاد درست‌وحسابی یا حتی آب کافی، به یکی از بهترین سیستم‌های اقتصادی دنیا تبدیل میشه، دقیقا چه اتفاقی می‌تونه افتاده باشه؟!
این سوالی هست که ما رو به سنگاپور و سیستم آموزش این کشور وصل می‌کنه...
در بخشی از #اپیزود_یازدهم «تخته سیاه»، مدل انتخاب و استخدام معلم در سنگاپور رو به عنوان یه نمونه موفق توسعه آموزشی زیر ذره‌بین گذاشتیم و مورد بررسی قرار دادیم
می‌تونید #اپیزود_یازدهم رو توی کست‌باکس بشنوید.

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۷:۱۷

thumnail
زن هوایی‌ست که فضای خانواده را انباشتهundefined
#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۴:۳۲

thumnail
چه تصویرهایی که با خوندن این چند خط از کتاب «اطاق‌آبی» سهراب سپهری، توی قلب و ذهن آدم زنده نمیشهundefined

سال اول دبستان بود. کلاس بزرگ بود: یک اطاق پنج دری و روشن بود. آفتاب آمده بود تو. بیرون پاییز بود. دست ما به پاییز نمی‌رسید. شکوه بیرون کلاس بر ما حرام بود. سرهای ما تو کتاب بود. معلم درس پرسیده بود. و گفته بود: دوره کنید. نمی‌شد سربلند کرد. تماشای آفتاب تخلف بود. دیدن کاج حیات جریمه داشت: از نمره گرفته، دو نمره کم می‌شد.

۶:۴۰

thumnail
این تعریف جذاب کن‌رابینسون از آموزش رو حتما بشنوید:آموزش فقط انتقال اطلاعات نیست؛ یه هنر خلاقانه‌ست که ...
#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۷:۰۵

thumnail
تا حالا به این فکر کردید که چی می‌شه توی یه جامعه، از یه شغل به عنوان نماد احترام و افتخار، یاد میشه؟
توی این برش از #اپیزود_یازدهم تخته‌سیاه، راجع به شأن و جایگاه اجتماعی معلما در فنلاند صحبت کردیم.
undefined#اپیزود_یازدهم رو توی کست‌باکس بشنوید.
راستی برای حمایت از تخته‌سیاه، می‌تونید به لینک زیر سر بزنید:حمایت از تخته‌سیاه

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۸:۳۴

thumnail
یکی از بهترین کلیپ‌هایی که توی چند وقت اخیر دیدم
این خاطره کوتاه از سروش صحت رو از دست ندید؛ شاید نگاهتون به تلاش و رشد عوض بشه...!
#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۹:۲۸

thumnail
گاهی کارای به ظاهر کوچیک و ساده، می‌تونن مسیر زندگی یه آدم رو برای همیشه عوض کنن...
قصه‌ای که قراره بشنوید، قصه‌ی آدماییه که با یه جرقه کوچیک، دنیا رو روشن‌تر می‌کنن.
نظرتون چیه؟شما حضور همچین آدمایی رو توی زندگیتون تجربه کردید؟تجربه‌تون رو با هامون درمیون بذارید

#پادکست_تخته‌سیاه👇👇ble.ir/join/3tWR8hgK7z

۱۲:۰۵