thumbnail
#انقلاب_اسلامی #مصاحبه
undefined انسانیت و کنشگری اجتماعی جنسیت محور؛ مبنای هویت زنانگی در انقلاب اسلامی
دکتر #زینب_تاجیک، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده، با توجه بر نقش‌آفرینی زنان در قبل و بعد انقلاب، گفت:
undefined به طور کلی مسائل و مطالعات زنان در هر فرهنگ، تمدن و جامعه‌ای برگرفته از یک سری مبانی خداشناسی، انسان‌شناسی، هستی‌شناسی و مبانی کلامی، فلسفی و الهیاتی است. اگر بخواهیم به درک بهتری از تحولات نقش زنان، قبل از #انقلاب و بعد از انقلاب چه در ساختارهای سیاسی و چه در ساختارهای اجتماعی برسیم، باید مبانی اصلی و ریشه‌ای را مورد مطالعه قرار دهیم.
undefinedدر زمان پهلوی، باوری به توانایی‌های زنانه وجود نداشت و صرفا با یک نگاه تقلیدی به غرب، آن راهی که #غرب در زمان رنسانس طی کرد و باعث به وجود آوردن برخی تحولات در زنان شد، صورت گرفت.
undefinedانقلاب اسلامی هویتی به #زن بخشیده که زن متوجه شده است که نیازی نیست که مرد باشد تا کنش اجتماعی داشته باشد و با حفظ زنانگی و خصوصیات جنسیتی زنانه می‌تواند کنشگری داشته باشد.
undefined ما باید بدانیم سیر تاریخی زن ایرانی چگونه بوده و حال چگونه است. این سیر تاریخی و انتقال ارزش باید به گوش جوانان و نوجوانان ما برسد.
undefined مطالعه متن کامل این گفتگوhttps://wfrc.ac.ir/fa/cont/2526/انسانیت-و-کنشگری-اجتماعی-جنسیت-محور؛-مبنای-هویت-زنانگی-در-انقلاب-اسلامی
undefined@wfrcacir

۱۸:۰۱

1_17070141964.mp3

۰۲:۰۱:۵۵-۳۴.۸۹ مگابایت
#نشست_علمی #صوت
undefined فایل صوتی نشست "رویکرد فقهی امام خمینی(ره) و تحولات مسائل زن و خانواده"
undefinedحجت‌الاسلام‌والمسلمین امیر مهاجرمیلانی
undefinedدکتر رضا پورمحمدی
#پژوهشکده_زن_و_خانوادهundefined@wfrcacir

۱۲:۴۲

thumbnail
#فصلنامه#جنسیت_و_خانواده#فصلنامه_علمی_پژوهشی
undefined شماره بیست‌وسوم فصلنامه علمی-پژوهشی «مطالعات جنسیت و خانواده» منتشر شد.
این شماره از فصلنامه به موضوعات زیر پرداخته است:
undefinedتأثیر زنای زوجین بر عقد نکاح undefinedمهدی احمدی
undefinedانواع مسئولیت اقتصادی #خانواده در فقه نظام خانواده؛ مطالعه موردی: بیمه خانوادهundefinedسید محمد طباطبائی
undefinedگونه‌شناسی هجمه‌های محیطی در #تربیت و چگونگی مقاوم‌سازی متربی در برابر آنها، بر اساس دیدگاه علی صفایی حائری undefinedمحمد‌تقی هادی زاده، محمد‌جواد درودی
undefinedگفتمان‌های مقاوم در برابر ناهنجاری‌های امر جنسی پس از ورود مدرنیته به #ایران undefinedزهره باقریان
undefinedمستند‌سازی قاعده «الطلاق لمن اخذ بالساق» undefinedمهدی سعادتی نسب، مجید دهقان
undefinedابرفردگرایی و آثار آن در ضدیت با ارزش‌های خانواده undefinedفریبا علاسوند لهبری
undefinedبرای مشاهده و دریافت مقالاتhttps://www.jgfs.ir/issue_28455_29540.html
undefined@wfrcacir

۱۲:۴۳

thumbnail
#نشست_علمی_ترویجی #نقد_کتاب
undefined نشست علمی ترویجی نقد کتاب "مواجهه راهبردی با تحولات امر جنسی"
باحضور:
undefinedنویسنده: حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا زیبایی‌نژاد
undefinedناقد: دکتر محمدتقی کرمی
undefinedدبیر: حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمد تاجیک
undefinedچهارشنبه ۱ اسفندماه، ساعت ۱۲:۴۵
undefined حضوری و مجازی
undefinedپخش زنده از طریق:http://live.wfrc.ac.ir
undefined قم، بلوار الغدیر، کوچه۱۰، پلاک۵، پژوهشکده زن و خانواده، طبقه۶undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined
undefined این کتاب را فقط در روز نشست، می‌توانید با تخفیف ۲۵٪ از اینجا سفارش دهید.https://shop.wfrc.ac.ir/physical/sexual-changes
#پژوهشکده_زن_و_خانوادهundefined@wfrcacir

۲۱:۰۸

thumbnail
#کرسی_علمی_ترویجی#گزارش
undefinedکرسی علمی ترویجی "معنای فقهی تمتع در روایات باب نکاح" برگزار شد.
undefinedدر این نشست علمی، حجت‌الاسلام والمسلمین سجادی امین به‌عنوان ارائه‌دهنده، حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل به عنوان ناقد و حجت‌الاسلام والمسلمین مهاجرمیلانی به‌عنوان دبیر نشست دیدگاه‌های خود را مطرح کردند.
undefinedرشد و استقلال در #ازدواج، مفهوم واژه تمتع در روایات، اصطلاحات کلیدی در نکاح موقت، اهمیت رعایت شرط ارتکازی در روابط زناشویی، اذن ولی در ازدواج باکره، تحلیل فقهی و فرهنگی عقد نکاح و تأثیرات آن در #جامعه امروز، تفکیک معنای لغوی و اصطلاحی واژگان در #فقه، از جمله مواردی بود که در این کرسی، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
undefined متن کامل گزارشhttps://wfrc.ac.ir/fa/cont/2527/موضوع-اذن-ولی-در-ازدواج-باکره-از-جمله-مباحثی-است-که-دارای-تنوع-نظریات-فراوانی-است
undefined@wfrcacir

۲۱:۰۹

thumbnail
undefined انقلاب، زنان را از حاشیه به متن تاریخ آورد/ نقش زن مسلمان ایرانی در معرفی الگوی جدید از «زن» تاریخ‌ساز است.
در نشست علمی "رشد و شکوفایی زنان پس از انقلاب اسلامی وآینده پیش‌رو" مطرح شد؛
undefinedحجت‌الاسلام‌والمسلمین زیبایی‌نژاد: امروز زنان مسلمان با افتخار و با پوشش اسلامی در فضاهای عمومی مانند فرانسه و انگلیس حضور دارند. حتی در عرصه‌های ورزشی، استفاده از #حجاب به امری شناخته‌شده تبدیل شده است. این مسئله بیانگر آن است که صف‌بندی‌های جهانی تا حدی در حال تغییر است و از این جهت، عنوان "انقلاب کبیر" برای #انقلاب_اسلامی ایران، عنوانی شایسته و بامسما است. اما بررسی وضعیت زنان پس از انقلاب نباید تنها بر اساس آمارهای مدرن و معیارهای توسعه‌ای غربی انجام شود، بلکه باید ارزیابی کرد که تا چه حد زنان در تحقق اهداف انقلاب اسلامی و حفظ هویت دینی و اجتماعی خود موفق بوده‌اند.
undefinedدکتر فاطمه قاسم‌پور: بررسی مسیر آینده زنان در #جمهوری_اسلامی نیازمند تحلیل دقیق فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌رو است و ادامه مسیر رشد و تعالی زنان، نیازمند تقویت الگوی بومی و اسلامی در سیاست‌گذاری‌های کلان کشور خواهد بود. انقلاب اسلامی نه‌تنها به زنان فرصت مشارکت اجتماعی و سیاسی داد، بلکه آنان را به عنوان یک نیروی تعیین‌کننده در مسیر تحولات #جامعه به رسمیت شناخت.
undefined متن کامل گزارشhttps://wfrc.ac.ir/fa/cont/2529/نشست-علمی-«رشد-و-شکوفایی-زنان-پس-از-انقلاب-اسلامی»
undefined@wfrcacir

۱۰:۰۴

1_17215461810.mp3

۰۱:۵۱:۵۵-۳۲.۰۳ مگابایت
undefined فایل صوتی نشست علمی ترویجی نقد کتاب "مواجهه راهبردی با تحولات امر جنسی"
undefinedحجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا زیبایی‌نژاد
undefinedدکتر محمدتقی کرمی
دبیر: undefinedحجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمد تاجیک
#پژوهشکده_زن_و_خانواده#نشست_علمی_ترویجی #نقد_کتابundefined@wfrcacir

۱۰:۰۸

thumbnail
#فراخوان#جذب_نیرو
undefined مدیریت اداری-مالی پژوهشکده زن و خانواده برای تکمیل کادر خود نیاز به کارشناس حسابداری آقا دارد.
undefinedعلاقه‌مندان می‌توانند رزومه خود را تا تاریخ۱۰ اسفندماه به آی‌دی زیر در پیام‌رسان ایتا ارسال فرمایندundefined@ResearchInstitute
#پژوهشکده_زن_و_خانوادهundefined@wfrcacir

۱۰:۱۴

thumbnail
undefined ما و تحول در نظام آگاهی دختران
undefinedبیانیه تحلیلی پژوهشکده زن و خانواده با موضوع "ما و تحول در نظام آگاهی دختران" منتشر شد.
undefined با درک صحیح و روزآمد از عینیت اجتماعی از یک سو و اعتقاد و اعتماد به ظرفیت‌های زنان و جوانان می‌توان از میدان‌های تهدید، فرصت‌هایی گران‌بها آفرید و نوجوانان و جوانان را به کنشگران پرنشاط و مؤثر در این میدان‌ها تبدیل کرد.
undefinedدر مواجهه با عقلانیت فردگرایانه باید بپذیریم امروزه عقلانیت فردگرا به مدد نظام سرمایه‌داری، «جریان قدرت» جهانی و عقلانیت توحیدی، «جریان مقاومت» است. فهم این واقعیت، هم الگوهای سیاستی و راهبردی ما را متحول خواهد کرد و هم انتظارات ما را تعدیل می‌کند و ما را به جمع‌آوری تمام ظرفیت‌ها، تولید ظرفیت‌های جدید و استفادۀ بهینه از آنها سوق می‌دهد.
undefined دریافت و مطالعه این بیانیه تحلیلیhttps://wfrc.ac.ir/fa/cont/2531/بیانیه-تحلیلی-پژوهشکده-زن-و-خانواده:-ما-و-تحول-در-نظام-آگاهی-دختران
#بیانیه_تحلیلی#پژوهشکده_زن_و_خانوادهundefined@wfrcacir

۲۰:۰۶

thumbnail

۱۴:۵۹

thumbnail
undefined نشست هم‌اندیشی «مواجهه با تحول در نظام آگاهی دختران» برگزار شد.
undefined مراسم افطاری سالانه واحد تهران پژوهشکده زن و خانواده، با حضور جمعی از کنشگران و پژوهشگران حوزه #زن و #خانواده در محل واحد تهران برگزار شد. با توجه به بیانیه ۱۴۰۳ پژوهشکده زن و خانواده که به موضوع تحولات دختران اختصاص دارد، در این مراسم، نشست هم‌اندیشی «مواجهه با تحول در نظام آگاهی دختران» در سه بخش برگزار شد.
undefinedدر بخش نخست، دکتر فهیمه فداکار، عضو هیئت‌علمی گروه روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی و عضو مؤسس جمعیت مادرانه؛ فاطمه دلاوری‌پاریزی، دانشجوی دکتری فلسفه و عضو هیئت‌مدیره مؤسسه فرهنگی هنری الف‌یک؛ سحر دانشور، سردبیر برنامه تلویزیونی خط سوم و مشاور مدیر شبکه دو سیما در امور زنان و خانواده و فاطمه اردبیلی؛ عضو شورای مرکزی جمعیت دختران ایران‌زمین به ارائه نظرات خود در موضوع نشست با توجه به تجربه کنشگری و فضای پژوهشی خود پرداختند.
undefinedدر بخش دوم، دکتر فهیمه فرهمندپور، دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ دکتر فریبا علاسوند، عضو هیئت‌علمی پژوهشکده زن و خانواده و حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر امیر مهاجرمیلانی، عضو هیئت‌علمی پژوهشکده زن و خانواده نکات کارشناسی خود را نسبت به موضوع #هم‌اندیشی و هم‌چنین بیانیه پژوهشکده زن و خانواده مطرح کردند.
undefinedدر بخش سوم که پس از اقامه نماز و افطار با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین زیبایی‌نژاد، رئیس پژوهشکده زن و خانواده برگزار شد؛ کنشگران و پژوهشگران حاضر، به طرح نظرات خود درباره #بیانیه و هم‌چنین فعالیت‌های پژوهشکده در سال جاری پرداختند.
#پژوهشکده_زن_و_خانوادهundefined@wfrcacir

۱۷:۴۹

thumbnail

۱۷:۴۹

thumbnail

۱۷:۴۹

thumbnail

۱۷:۴۹

thumbnail

۱۷:۴۹

thumbnail

۱۷:۴۹

thumbnail

۱۷:۴۹

thumbnail

۱۷:۴۹

thumbnail
undefined پوشش زنان در زمان پیامبر حجاب پژوهی(جلد اول)
undefined سدهٔ اخیر شاهد مطالعاتی در حجاب است که با خوانشی نو از آیات و روایات، تصویر متفاوتی از حجاب اسلامی ارائه می‌نماید.
undefined این خوانش‌های نو با اختلافات درون فقهی متفاوت است. #حجاب برای فقیهی که نظری خلاف مشهور می‌دهد، مسئله‌ای دینی است. هدف او فهم صحیح مراد شارع است تا مقدمه‌ای برای امتثال صحیح شریعت باشد.
undefined در مقابل، مسئله حجاب برای این نواندیشان خاستگاه اجتماعی دارد؛ چون حجاب امری دینی تصور می‌شود بدحجابی در #جامعه اسلامی معضل می‌گردد؛ زنان بدحجاب از دین‌داری خود ناخرسندند و شکایت از این نمادِ هویت دینی به هجران از #دین‌داری می‌انجامد؛ در این دیدگاه اگر تفسیرهای نو از حجاب بتواند بار دینی آن را بکاهد، بدحجابی معضل نخواهد بود و مانند سایر امور اجتماعی به دگرگونی طبیعی خود ادامه می‌دهد.
undefinedمجموعه حجاب پژوهی در نقد تفسیرهایی از این دست نگاشته شده است.؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
undefinedبرای سفارش این کتاب کلیک کنیدhttps://shop.wfrc.ac.ir/physical/womens-clothing-at-the-time-of-the-prophet
#معرفی_کتاب #حجاب_پژوهی
undefined@wfrcacir

۱۷:۵۰

thumbnail
undefined آسیب‌شناسی خانواده
undefined کتاب آسیب‌شناسی #خانواده کوشیده است تا ضمن تبیین نگاه دینی به خانواده با طرح دیدگاه‌های انتقادی و پرسش‌های اساسی، مسیری، هر‌چند باریک به سوی شگل‌گیری پژوهش‌های راقی و دیدگاه‌های عالمانه و مستحکم بگشاید، و سهمی هر‌چند اندک، در تدوین نظریه اسلامی خانواده بر عهده گیرد، و گامی هر‌چند کوچک، در راه تدوین سند ملی تحکیم خانواده در نظام اسلامی بردارد. ؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛؛
undefinedبرای سفارش این کتاب کلیک کنیدhttps://shop.wfrc.ac.ir/physical/family-pathology
#معرفی_کتاب #آسیب‌شناسی_خانواده
undefined@wfrcacir

۱۰:۱۹