عکس پروفایل زومیت - آخرین اخبار فناوریز

زومیت - آخرین اخبار فناوری

۶۴,۴۸۱عضو
thumnail
ناشر GTA 6: بازی ما ارزش انتظارکشیدن را دارد
undefined با نزدیک‌شدن به پایان سال ۲۰۲۴ و اوج‌گرفتن تب‌وتاب معرفی بازی‌های مورد انتظار سال آینده، حدس‌و‌گمان‌ها درباره بازی بسیار محبوب GTA 6، بیش‌از‌پیش به گوش می‌رسد. بیش از یک سال از انتشار آخرین تریلر رسمی بازی شرکت Rockstar Games می‌گذرد؛ اما جزئیات رسمی بسیار اندکی از آن منتشر شده و تنها می‌دانیم که تیم توسعه‌دهنده روی ایده‌هایی «کاملاً شگفت‌انگیز» کار می‌کنند.
undefined بنابر تازه‌ترین گزارش‌های منتشرشده، بازی جهان باز GTA 6 که از محبوبیت بسیار زیادی در میان گیمرها برخوردار است، برای انتشار در پاییز ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده و هیچ خبر دیگری از آن منتشر نشده است. این سکوت خبری ناشر بازی GTA 6 در حالی اتفاق می‌افتد که عناوین رقیب با انتشار تیزرها و نمایش‌هایی از گیم‌پلی بازی‌های خود، عطش مخاطبان برای تجربه آثار خود را افزایش می‌دهند.
undefined در مصاحبه‌ی یوتیوبی با اشتراوس زلنیک، مدیرعامل شرکت Take-Two Interactive، شرکت مادر Rockstar، اظهار کرد که تیم‌های توسعه‌دهنده روی جنبه‌هایی تمرکز کرده‌اند که حتی تصورش را هم نمی‌توان کرد. به گفته‌ی او، این بازی «بسیار بزرگ‌تر، بهتر، هیجان‌انگیزتر و زیباتر از چیزی است که احتمالاً انتظارش را دارید.» این اظهارات درحالی مطرح می‌شود که بسیاری از تحلیلگران صنعت بازی، فروش GTA 6 را یکی از رویدادهای تجاری بزرگ در تاریخ این صنعت پیش‌بینی می‌کنند.
undefined زلنیک به ناامیدی و بی‌صبری طرفداران برای دریافت اطلاعات بیشتر نیز اشاره کرده و گفته است که درک می‌کند چرا برخی از آن‌ها چنین احساسی دارند. بااین‌حال، او تأکید کرده که شرکت فقط زمانی بازی را منتشر می‌کند که کاملاً آماده باشد و از کیفیت نهایی آن اطمینان حاصل شود. او همچنین خاطرنشان کرد که «بازی ما ارزش انتظارکشیدن را دارد.»
undefined گفته‌های اخیر زلنیک، یادآور سیاست‌های Rockstar در قبال نسخه‌های قبلی GTA است که همواره با وسواس و دقت فراوان توسعه‌یافته و با تأخیرهایی نیز مواجه شده‌اند. به‌عنوان‌ مثال، GTA V که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، چندین ماه تأخیر خورد تا به بیشترین سطح کیفی برسد و در نهایت توانست رکوردهای فروش را جابه‌جا کند و به یکی از پرفروش‌ترین بازی‌های تاریخ تبدیل شود.
undefined گزارش‌ها حاکی از آن است که بازی مورد انتظار GTA 6 برای کنسول‌های ایکس باکس سری اس و ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ در دست توسعه است؛ اما هنوز به‌طور رسمی نسخه‌ای برای کامپیوترهای شخصی تأیید نشده است. بااین‌حال، با توجه‌ به سابقه Rockstar در انتشار نسخه‌های PC پس‌از عرضه‌ی نسخه‌ی کنسولی بازی‌های خود، انتظار می‌رود که این بازی برای رایانه‌های شخصی نیز منتشر شود.
undefined در پایان باید گفت که GTA 6 یکی از موردانتظارترین بازی‌های تاریخ محسوب می‌شود و وعده‌های بزرگ مدیرعامل Take-Two، انتظارات را به اوج خود رسانده است. حال باید منتظر ماند و دید که آیا Rockstar می‌تواند به این وعده‌ها عمل کند و تجربه‌ای بی‌نظیر و به‌یادماندنی را برای طرفداران رقم بزند یا خیر. سکوت خبری فعلی، باعث ناامیدی بسیاری شده؛ اما نشانی از تمرکز جدی تیم سازنده روی کیفیت نهایی این بازی محسوب می‌شود.
در زومیت بخوانید: ناشر GTA 6: بازی ما ارزش انتظارکشیدن را دارد
undefined @TheZoomit

۱۷:۴۱

thumnail
undefined️ رونمایی از دو سرویس همراه اول در بازدیدهای معاون راهبردی رئیس‌جمهور و رگولاتوری
undefinedدر دومین روز از برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی تلکام که با شعار مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی در جریان است، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رییس جمهور و حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با حضور در غرفه همراه اول (سالن ۲۷) از سرویس‌های دیجیتال این اپراتور بازدید و با متخصصان از نزدیک گفتگو کردند.
undefinedسرویس VRBT یا محتوای انتظار ویدیویی که یکی از محصولات حوزه خدمات نوین همراه اول است، از جمله سرویس‌هایی بود که در جریان بازدیدها رونمایی شد؛ این سرویس به‌جای پخش قطعه صوتی در زمان انتظار برقراری تماس، با توجه به زیرساخت‌های تأمین شده، امکان نمایش ویدیو، انیمیشن یا حتی بازی را به مخاطبان در حال انتظار می‌دهد.
undefinedهمچنین فناوری اینترنت 5G ثابت یا FWA (Fixed Wireless Access) که یکی از فناوری‌های نوین اینترنت بی‌سیم است، در این بازدیدها تشریح شد؛ این فناوری از شبکه‌های 5G برای ارائه اتصال پرسرعت به کاربران خانگی و کسب و کارها استفاده می‌کند.
http://mci.ir/-0NWR7L

۱۹:۲۱

thumnail
undefined اگر بشر یک‌ روز به توانایی ساخت اولین ساختمان‌های دائمی در مریخ دست یابد، احتمالاً به آجرهایی ساخته‌شده از سنگ‌پوشه‌ی مریخی نیاز خواهد داشت. پژوهشگران دانشگاه خوارزمی با یک ایده هیجان‌انگیز پا پیش گذاشته‌اند: ساخت خانه‌هایی با خاک مریخی و حتی خون، عرق و اشک فضانوردان!
undefined این تیم علمی در تلاش است تا از منابع محلی مریخ و مواد ارگانیک بدن انسان برای تولید مصالح ساختمانی استفاده کند. این ایده از روش‌های رومیان باستان الهام گرفته شده است که برای استحکام ملات‌های خود از خون حیوانات استفاده می‌کردند. حالا دانشمندان مدرن این مفهوم را با فناوری‌های پیشرفته ترکیب کرده‌اند و دو گزینه برای ساخت‌وساز روی مریخ پیشنهاد می‌دهند: بتن گوگردی و ماده‌ای نوآورانه به نام آستروسیت.
undefined بتن گوگردی، ماده‌ای مطمئن و ساده است که از ترکیب خاک مریخ و گوگرد ساخته می‌شود. اما هیجان‌انگیزتر، آستروسیت است، ماده‌ای که از پروتئین آلبومین سرم انسانی و اوره موجود در عرق، اشک و ادرار فضانوردان تولید می‌شود. این ماده نیازی به آب ندارد و با شرایط خشک مریخ کاملاً سازگار است.
undefined جالب‌تر اینکه هر فضانورد می‌تواند طی ۷۲ هفته مواد لازم برای ساخت یک خانه کوچک را فراهم کند. در این روش، فضانوردان نه فقط سازنده، بلکه تأمین‌کننده‌ی مصالح نیز خواهند بود.
undefined البته چالش‌های بزرگی مثل تابش‌های خطرناک، آب‌وهوای سخت و کمبود آب همچنان پابرجاست. اما دانشمندان دانشگاه خوارزمی باور دارند که با استفاده از منابع محلی و راه‌حل‌های خلاقانه، رؤیای زندگی روی مریخ روزبه‌روز به واقعیت نزدیک‌تر می‌شود. شاید روزی نخستین خانه‌های مریخ با خون و اشک نخستین ساکنان آن ساخته شود
undefined @TheZoomit

۱۹:۵۱

thumnail
اگر پرنده‌ای داخل کامیون پرواز کند، از وزن کلی کامیون کاسته می‌شود؟
undefined فرض کنید کامیونی پر از پرنده دارید که با خوشحالی روی کف کامیون نشسته‌اند. برای جلوگیری از فرار پرنده‌ها، درها و پنجره‌ها بسته‌اند. حال اگر این پرنده‌ها در پشت کامیون شروع به پرواز کنند، آیا وزن کلی کامیون کم می‌شود؟ شاید فکر کنید در این شرایط باید وزن کامیون کم شود، زیرا پرندگان وزن خود را از روی کف کامیون برداشته‌اند، اما این تصور کاملا درست نیست. اگر فکر می‌کنید وزن کامیون تغییری نخواهد کرد، به پاسخ صحیح نزدیک‌‌تر هستید، گرچه مطالعات نشان می‌دهند موضوع کمی پیچیده‌تر است.
undefined برای شروع بحث، ابتدا این سوال را مطرح ‌می‌کنیم که چرا از وزن کلی کامیون کاسته نمی‌شود؟ علت آن است که وقتی پرندگان بال می‌زنند، از قانون سوم حرکت نیوتن مستثنی نیستند. برای هر عملی، واکنش برابر مخالفی وجود دارد و این قانون شامل هر عملی نیز می‌شود که پرنده انجام می‌دهد.
undefined دکتر کریستوفر اس. برد دانشیار فیزیک در دانشگاه تگزاس ای‌اندام در یک پست وبلاگی دانشگاه توضیح می‌دهد که پرندگان همچنان تحت تأثیر گرانش هستند و وزن دارند؛ اما سقوط نمی‌کنند، زیرا نیروی بالابر، وزن آن‌ها را خنثی می‌کند. برای ایجاد این نیروی بالابر که رو به بالا عمل می‌کند، پرنده نیرویی به هوا وارد می‌کند و هوا را به سمت پایین شتاب می‌دهد.
undefined درنتیجه، هوای شتاب‌گرفته در نهایت به کف کامیون برخورد می‌کند و تکانه‌ی خود را به آن منتقل می‌کند. نیروی رو به پایینی که بر کامیون وارد می‌شود، شامل وزن خود کامیون و وزن پرندگانی است که پرواز می‌کنند؛ زیرا هوای شتاب‌گرفته توسط بال‌های پرندگان همان نیروی معادل وزن آن‌ها را به کف کامیون منتقل می‌کند.
undefined موضوعی که از آن صحبت شد، در سال ۲۰۰۷ در مجموعه‌ی تلویزیونی افسانه‌زدایان (Mythbusters) آزمایش شد. در این آزمایش‌ها بررسی شد که آیا پرواز پرندگان و همچنین هلی‌کوپتر درون محیط بسته بر وزن کلی تاثیر می‌گذارد یا خیر. نتیجه‌ی آزمایش نشان داد پرواز پرندگان تغییری در وزن کلی ایجاد نمی‌کند. اما موضوع به همین سادگی نیست. مطالعات نشان داده‌اند حتی اگر میانگین وزن در طول زمان ثابت باشد، وزن در لحظاتی که پرندگان بال می‌زنند، دچار نوسان می‌شود.
undefined گروهی از پژوهشگران دانشگاه استنفورد با استفاده از دستگاه دقیقی برای اندازه‌گیری نیروی تولیدشده توسط پرندگان حین بال زدن، نشان دادند که پرنده هنگام حرکت‌دادن بال‌های خود به سمت پایین نیرویی تا دو برابر وزن خود ایجاد می‌کند؛ بنابراین هنگام حرکت بال‌ها به سمت بالا، نیازی نیست وزن خودشان را بلند کنند؛ چون نیروی کافی درنتیجه‌ی حرکت قبلی (پایین آوردن بال‌ها) تولید شده است.
undefined گرچه به‌طورکلی و به‌عنوان میانگین در طول زمان، وزن کامیون ثابت باقی می‌ماند. پروفسور دیوید لنتیک به بی‌بی‌سی گفت: «وزن کامیونی که تعداد کمی پرنده در آن درحال پرواز باشند، در طول زمان نوسان می‌کند. فقط نیروی بالابر گروه ناهماهنگی از پرندگان می‌تواند این تغییر را خنثی کند.» وقتی تعداد زیادی پرنده به صورت تصادفی بال بزنند، وزن کامیون تقریبا ثابت باقی می‌ماند یا حداقل نوسانات وزن آن به حدی تصادفی می‌شود که دیگر قابل تشخیص نیست.
در زومیت بخوانید: اگر پرنده‌ای داخل کامیون پرواز کند، از وزن کلی کامیون کاسته می‌شود؟
undefined @TheZoomit

۶:۰۳

thumnail
بررسی و کالبدشکافی آل‌این‌وان‌های پرفروش ایرانی [به‌همراه ویدیو]
undefined آل‌این‌وان‌ها یا کامپیوترهای بدون کیس، بین عامه چندان شناخته‌شده نیستند و غالبا هم جزو انتخاب‌های اول کاربران خانگی قرار نمی‌گیرند؛ اما مشتریان خاص خود را دارند؛ مثلا فروشگاه‌ها و ادارات جزو مشتریان پروپا قرص آل‌این‌وان‌ها به‌حساب می‌آیند. همین بازار هدف محدود، باعث می‌شود که مدل‌های محدودی در فروشگاه‌های حضوری و اینترنتی در دسترس باشند؛ در عوض، شرکت‌های سازنده یا به عبارت بهتر، اسمبل‌کننده‌ی آل‌این‌وان در کشور، بیشتر با مشتریان سازمانی سر و کار دارند.
در زومیت بخوانید و تماشا کنید: بررسی و کالبدشکافی آل‌این‌وان‌های پرفروش ایرانی [به‌همراه ویدیو]
undefined @TheZoomit

۹:۲۱

thumnail
undefined دانشمندان روسیه موفق به کشف جسد تقریباً سالم یک بچه ماموت ۵۰ هزار ساله به نام "یانا" شدند. این ماموت کوچک که تنها یک سال سن داشته، در پرمافراست (زمین یخ‌زده) منطقه دورافتاده یاکوتیا پیدا شده و به‌عنوان بهترین جسد حفظ‌شده در نوع خود شناخته می‌شود. وزن یانا بیش از ۱۰۰ کیلوگرم است و طول بدنش به ۲ متر می‌رسد. این کشف بی‌نظیر، همراه با دیگر یافته‌های اخیر، همچون یک گربه دندان‌خنجری ۳۲ هزار ساله و یک گرگ ۴۴ هزار ساله، به دلیل گرم شدن زمین و ذوب یخ‌ها امکان‌پذیر شده است. تحقیقات بر روی یانا در حال انجام است تا رازهای بیشتری از گذشته‌های دور آشکار شود.
undefined @TheZoomit

۹:۵۱

thumnail

۹:۵۱

thumnail
ردمی توربو ۴ پرو باتری غول‌آسای ۷۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی خواهد داشت
undefined به‌گفته‌ی برخی از افشاگران و تحلیلگران، سال ۲۰۲۵ متعلق به گوشی‌هایی با باتری پرظرفیت خواهد بود. ناگفته نماند در سال میلادی جاری هم شاهد دستگاه‌هایی مانند ریلمی نئو ۷ و ردمی K80 با باتری‌های پرظرفیت ۷۰۰۰ و ۶۵۵۰ میلی‌آمپرساعتی بودیم.
undefined براساس اطلاعات فاش‌شده در ویبو، شیائومی درحال توسعه‌ی یک گوشی با باتری غول‌آسای ۷۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی است. این دستگاه روی عملکرد متمرکز خواهد بود و از شارژ سریع ۹۰ واتی پشتیبانی خواهد کرد.
undefined احتمالاً گوشی مذکور با نام ردمی توربو ۴ پرو روانه‌ی بازار می‌شود و به صفحه‌نمایش اولد تخت 1.5K مجهز خواهد بود. گفته می‌شود جدیدترین گوشی شیائومی وزن و ضخامت مناسب و دوربین اصلی باکیفیتی در اختیار کاربران قرار خواهد داد؛ البته که از دوربین تله‌فوتو خبری نیست.
undefined انتظار می‌رود شیائومی برای ردمی توربو ۴ پرو از پردازنده‌ی اسنپدراگون 8s الیت و فریم فلزی و پنل پشتی شیشه‌ای استفاده کند. شاید گوشی مورد بحث در بازار‌های جهانی با نام پوکو F7 دردسترس خریداران قرار بگیرد.
undefined اطلاعات دقیقی از قیمت گوشی جدید ردمی توربو ۴ پرو موجود نیست؛ اما تاریخ رونمایی آن آوریل ۲۰۲۵ (فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی شده است. توجه کنید که شاید شیائومی در نهایت تصمیم بگیرد تا ظرفیت باتری را کمتر کند.
در زومیت بخوانید: ردمی توربو ۴ پرو باتری غول‌آسای ۷۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی خواهد داشت
undefined @TheZoomit

۱۰:۳۵

thumnail
مشخصات دوربین هیولای بعدی ویوو فاش شد؛ فیلم‌برداری 4K120 با تمام دوربین‌ها
undefined ویوو به‌زودی پرچم‌دار جدید خود را با نام X200 اولترا معرفی می‌کند و اکنون جزئیات هیجان‌انگیزی درباره‌ی دوربین این گوشی فاش شده است. ظاهراً ویوو این‌بار با دوربین تله‌فوتوی پریسکوپی ۲۰۰ مگاپیکسلی، قابلیت‌های پیشرفته‌ی فیلم‌برداری و طراحی بهبودیافته‌ی دوربین، آماده‌ی ایجاد جهش بزرگی در عکاسی موبایلی است.
undefined به گفته‌ی Digital Chat Station، ویوو X200 Ultra به دوربین سه‌گانه مجهز خواهد بود که شامل دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین اولترا واید ۵۰ مگاپیکسلی و دوربین تله‌فوتو پریسکوپی ۲۰۰ مگاپیکسلی می‌شود. دوربین اصلی این گوشی از تثبیت‌‌کننده‌ی اپتیکال تصویر (OIS) و دیافراگم بزرگ پشتیبانی خواهد کرد که عملکرد عالی در شرایط کم‌نور را تضمین می‌کند.
undefined ویوو X200 Ultra برای علاقه‌مندان به فیلم‌برداری گزینه‌ی بی‌نظیری خواهد بود. این گوشی امکان ضبط ویدئو با کیفیت 4K و نرخ ۱۲۰ فریم برثانیه را در تمام دوربین‌ها فراهم می‌کند. همچنین قابلیت جابه‌جایی بی‌وقفه بین دوربین‌ها هنگام فیلم‌برداری و نسل جدید تراشه‌ی تصویر ویوو در این دستگاه گنجانده شده‌اند که انتظار می‌رود کیفیت تصاویر و سرعت پردازش را بهبود بخشد.
undefined طراحی جزیره‌ی دوربین ویوو X200 اولترا، درمقایسه‌با نسل قبل یعنی X100 اولترا، بازطراحی شده و ظاهری جذاب‌تر و مینیمال پیدا کرده است.
undefined برخلاف ویوو X200، ویوو X200 پرو و X200 پرو مینی که از تراشه‌ی دیمنسیتی ۹۴۰۰ مدیاتک استفاده می‌کنند، ویوو X200 اولترا به تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ الیت کوالکام مجهز خواهد شد. این تغییر، عملکردی در سطح پرچم‌داران را با بهره‌وری بیشتر به‌ارمغان می‌آورد.
undefined از دیگر ویژگی‌های ویوو X200 اولترا می‌توان به وضوح 2K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز اشاره کرد که در مقایسه با نمایشگرهای 1.5K در مدل‌های پایه و پرو بهبود یافته است. گوشی ویوو با باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی عرضه خواهد شد و از شارژ سریع ۱۰۰ وات سیمی و ۵۰ وات بی‌سیم پشتیبانی خواهد کرد.
undefined درحالی‌که ویوو X200 و X200 پرو در بازارهای جهانی عرضه شده‌اند، به‌نظر می‌رسد X200 اولترا به‌طور انحصاری در بازار چین به‌فروش برسد. بر اساس شایعات، ویوو در این مدل به‌جای حسگر دوربین اصلی یک اینچی نسل قبل از حسگری کوچک‌تر استفاده کرده است تا از حجم بالای ماژول دوربین که در مدل‌های پیشین یکی از نقاط ضعف محسوب می‌شد، بکاهد.
undefined ویوو X200 اولترا با ترکیب نوآوری‌های پیشرفته در دوربین، پردازنده‌ی قدرتمند و نمایشگر بهبودیافته، قدم بزرگی در رقابت پرچم‌داران موبایل برداشته است. با وجود محدودیت عرضه به بازار چین، این گوشی می‌تواند استانداردهای جدیدی را برای عکاسی موبایلی تعریف کند.
در زومیت بخوانید: مشخصات دوربین هیولای بعدی ویوو فاش شد؛ فیلم‌برداری 4K120 با تمام دوربین‌ها
undefined @TheZoomit

۱۲:۰۶

thumnail
بررسی طرح رفع فیلترینگ؛ دو قدم به سمت حذف فیلتر، چندین گام به سوی محدودتر شدن
undefined طرح مصوب شورای عالی فضای مجازی عنوان «رفع فیلترینگ» را بر خود دارد اما بندها و جزئیات آن به محدودیت‌های بیشتر دامن می‌زند. رفع فیلترینگ گوگل‌پلی و واتس‌اپ از این جهت که نخستین رفع فیلترینگ طولانی‌مدت کشور است اهمیت زیادی دارد اما سایر بندهای این طرح ناامیدکننده است.
undefined کارشناسان دلایل متعددی دارند برای این که این مصوبه را نه گامی رو به جلو بلکه چندین گام به سمت عقب بدانند. آن‌ها معتقدند مصوبه جدید با وجود ایده‌هایی مثل «درگاه‌های حاکمیت‌پذیر»، «اینترنت اقشار» و... گام‌هایی به سمت تشدید فیلترینگ است.
undefined سعید سوزنگر، کارشناس امنیت شبکه:
«با این مصوبه یک بند به رفع فیلتر و ۳۱ بند به افزایش فیلتر و «چین شدن» نزدیک‌تر شدیم. با این اتفاق می‌دانیم که از این به بعد قرار است در برابر برداشتن فیلتر سایر پلتفرم‌ها مقاومت شود. من بسیار ناامید شده‌ام چون به نظرم با وجود این طرح دیگر هیچ رفع فیلتری انجام نخواهد شد.»
undefined وحید فرید، فعال حوزه تکنولوژی و امنیت، با اشاره به بخش مربوط به اینترنت اقشار می‌گوید:
اینترنت اقشار بازی با کلمات است چون واژه اینترنت طبقاتی آن‌قدر زشت بود که احتمالا فهمیده‌اند با آگاهی مردم از این واژه، نمی‌شود آن را اجرا کرد. هروقت عبارت «ساماندهی» مطرح می‌شود یعنی پای محدود کردن در میان است. اگر می‌گویند ساماندهی اینترنت اقشار یعنی احتمالا دسترسی‌ عموم مردم به اینترنت محدودتر می‌شود و شاید فقط به اینترنت داخلی دسترسی داشته باشند.
undefined ایده ارائه یوتیوب و تلگرام از طریق درگاه‌های حاکمیت‌پذیر و سکوهای داخلی هم یکی از خطرناک‌ترین بخش‌های این مصوبه است که کارشناسان می‌گویند:
ایده ارائه یوتیوب از طریق درگاه‌های حاکمیت‌پذیر همان ایده پوسته‌های ملی است. در مورد تلگرام این طور بود که مثلا تلگرام طلایی با زیرساخت تلگرام کار می‌کرد اما اقدامات غیرشفاف دیگر هم انجام می‌داد و ناامن بود، به خاطر همین اقدامات غیر شفاف این پوسته‌ها خطرناکندو امنیت کاربران را به خطر می‌اندازند.
undefined تقویت حمایت از پلتفرم‌های داخلی بخش دیگری از این مصوبه است که حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار، درباره آن به زومیت می‌گوید:
«بندهای مربوط به حمایت از پلتفرم‌های داخلی عمدتا از جنس حمایت‌های رانتی از است. حمایت‌هایی که تا الان هم بی‌دلیل و بدون حد و مرز وجود داشته و در این طرح قرار است تقویت شود.»
undefined در این طرح نامی از اینستاگرام نیست. این در حالی است که پزشکیان در مناظره‌های انتخاباتی وقتی وعده رفع فیلترینگ را می‌داد دلیل اصلی این اقدام را احیای کسب‌وکارهای آنلاین عنوان می‌کرد. با توجه به این وعده و در نظر داشتن این که اینستاگرام اصلی‌ترین پلتفرم برای کسب‌وکارهای خرد است، چرا در این طرح هیچ بند و کوچک‌ترین اشاره‌ای به این پلتفرم نشده است؟
گزارش کامل را در زومیت بخوانید: بررسی طرح رفع فیلترینگ؛ دو قدم به سمت حذف فیلتر، چندین گام به سوی محدودتر شدن
undefined @TheZoomit

۱۴:۳۶

thumnail
undefined فراخوان جذب تیم‌های استارتاپی در شتابدهنده فرانیک undefined شتابدهنده فرانیک با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شما دعوت می‌کند تا در برنامه شتابدهی ویژه هوش مصنوعی شرکت کنید و مسیر موفقیت خود را هموار کنید.
undefined خدمات شتابدهنده فرانیک: undefined ارائه سرمایه بذری undefined فضای کار اشتراکی undefined منتورشیپ تخصصی undefined برگزاری آموزش‌های تخصصی و کارگاه‌های عملی
undefined مزایای ویژه همکاری با فرانیک: undefined دریافت داده‌ها و گزارش‌های تخصصی undefinedارائه زیرساخت‌های توسعه محصولات مبتنی بر هوش مصنوعی undefined آزمایش و اعتبارسنجی محصولات undefined اتصال به شبکه‌ای از سرمایه‌گذاران و فعالان کلیدی حوزه فناوری

undefined حوزه‌های تحت پوشش: NLP | کلان‌داده | امنیت سایبری | فینتک | سلامت دیجیتال | حمل‌ونقل هوشمند |بینایی کامپیوتری
آخرین فرصت ثبت‌نام : 17 دی ماه
undefined ثبت نام در:undefined https://jryn.me/zzZ5x
undefined ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید: Instagram: https://www.instagram.com/faranic.coLinkedIn: https://www.linkedin.com/company/faranic/https://jryn.me/zzZ5x

۱۴:۵۱

thumnail
بررسی طرح رفع فیلترینگ؛ دو قدم به سمت حذف فیلتر، چندین گام به سوی محدودتر شدن
undefined طرح مصوب شورای عالی فضای مجازی عنوان «رفع فیلترینگ» را بر خود دارد اما بندها و جزئیات آن به محدودیت‌های بیشتر دامن می‌زند. رفع فیلترینگ گوگل‌پلی و واتس‌اپ از این جهت که نخستین رفع فیلترینگ طولانی‌مدت کشور است اهمیت زیادی دارد اما سایر بندهای این طرح ناامیدکننده است.
undefined کارشناسان دلایل متعددی دارند برای این که این مصوبه را نه گامی رو به جلو بلکه چندین گام به سمت عقب بدانند. آن‌ها معتقدند مصوبه جدید با وجود ایده‌هایی مثل «درگاه‌های حاکمیت‌پذیر»، «اینترنت اقشار» و... گام‌هایی به سمت تشدید فیلترینگ است.
undefined سعید سوزنگر، کارشناس امنیت شبکه:
«با این مصوبه یک بند به رفع فیلتر و ۳۱ بند به افزایش فیلتر و «چین شدن» نزدیک‌تر شدیم. با این اتفاق می‌دانیم که از این به بعد قرار است در برابر برداشتن فیلتر سایر پلتفرم‌ها مقاومت شود. من بسیار ناامید شده‌ام چون به نظرم با وجود این طرح دیگر هیچ رفع فیلتری انجام نخواهد شد.»
undefined وحید فرید، فعال حوزه تکنولوژی و امنیت، با اشاره به بخش مربوط به اینترنت اقشار می‌گوید:
اینترنت اقشار بازی با کلمات است چون واژه اینترنت طبقاتی آن‌قدر زشت بود که احتمالا فهمیده‌اند با آگاهی مردم از این واژه، نمی‌شود آن را اجرا کرد. هروقت عبارت «ساماندهی» مطرح می‌شود یعنی پای محدود کردن در میان است. اگر می‌گویند ساماندهی اینترنت اقشار یعنی احتمالا دسترسی‌ عموم مردم به اینترنت محدودتر می‌شود و شاید فقط به اینترنت داخلی دسترسی داشته باشند.
undefined ایده ارائه یوتیوب و تلگرام از طریق درگاه‌های حاکمیت‌پذیر و سکوهای داخلی هم یکی از خطرناک‌ترین بخش‌های این مصوبه است که کارشناسان می‌گویند:
ایده ارائه یوتیوب از طریق درگاه‌های حاکمیت‌پذیر همان ایده پوسته‌های ملی است. در مورد تلگرام این طور بود که مثلا تلگرام طلایی با زیرساخت تلگرام کار می‌کرد اما اقدامات غیرشفاف دیگر هم انجام می‌داد و ناامن بود، به خاطر همین اقدامات غیر شفاف این پوسته‌ها خطرناکندو امنیت کاربران را به خطر می‌اندازند.
undefined تقویت حمایت از پلتفرم‌های داخلی بخش دیگری از این مصوبه است که حامد بیدی، مدیرعامل پلتفرم کارزار، درباره آن به زومیت می‌گوید:
«بندهای مربوط به حمایت از پلتفرم‌های داخلی عمدتا از جنس حمایت‌های رانتی از است. حمایت‌هایی که تا الان هم بی‌دلیل و بدون حد و مرز وجود داشته و در این طرح قرار است تقویت شود.»
undefined در این طرح نامی از اینستاگرام نیست. این در حالی است که پزشکیان در مناظره‌های انتخاباتی وقتی وعده رفع فیلترینگ را می‌داد دلیل اصلی این اقدام را احیای کسب‌وکارهای آنلاین عنوان می‌کرد. با توجه به این وعده و در نظر داشتن این که اینستاگرام اصلی‌ترین پلتفرم برای کسب‌وکارهای خرد است، چرا در این طرح هیچ بند و کوچک‌ترین اشاره‌ای به این پلتفرم نشده است؟
گزارش کامل را در زومیت بخوانید: بررسی طرح رفع فیلترینگ؛ دو قدم به سمت حذف فیلتر، چندین گام به سوی محدودتر شدن
undefined @TheZoomit

۱۵:۵۰

thumnail
undefined️ دوازدهمین صبحانه کاری ابرها تهران
undefined قهوه، صبحانه، ارائه و گفتگوی کاری در کنار متخصصین
undefined ارائه‌ تجربه محور توسط کامیار اینانلو


undefinedundefinedundefined undefined abrh.ir/enjoy undefinedundefinedundefinedundefined

در کانال ابرها عضو شوید: undefined
undefined@abrhacom

۱۷:۴۲

thumnail
مدیرعامل ASML: صنعت تولید تراشه چین ۱۰ تا ۱۵ سال از غول‌های تراشه‌سازی عقب‌تر است
undefined با وجود پیشرفت‌های چشمگیر SMIC و هواوی در صنعت تراشه‌سازی، این شرکت‌ها همچنان ۱۰ تا ۱۵ سال از غول‌های این صنعت مانند اینتل و TSMC و سامسونگ عقب هستند. این موضوع را کریستوف فوکه، مدیرعامل شرکت ASML، مطرح کرد. براساس اعلام فوکه، کارخانه‌های چینی مانند SMIC حتی با استفاده از ابزارهای پیشرفته‌ی DUV نمی‌توانند فناوری‌های پیشرفته‌ی TSMC را با هزینه‌ی رقابتی تولید کنند؛ زیرا این شرکت‌ها به ابزارهای لیتوگرافی پیشرفته‌ی EUV دسترسی ندارند.
undefined شرکت ASML تاکنون هیچ‌یک از ابزارهای EUV خود را به چین ارسال نکرده است؛ محدودیتی که تحت‌تأثیر توافق واسنار (Wassenaar) و تحریم‌های ایالات‌متحده اعمال شده است. SMIC قبلاً درخواست خرید یکی از این ماشین‌ها را ارائه داده بود و ASML نیز به فروش ابزارهای پیشرفته‌ی DUV نظیر Twinscan NXT:2000i ادامه داده است؛ تجهیزاتی که امکان تولید تراشه‌های مبتنی‌بر فناوری‌های ۵ و ۷ نانومتری را فراهم می‌کنند.
undefined شرکت SMIC به‌لطف ابزارهای پیشرفته‌ی DUV، تولید تراشه‌های ۷ نانومتری نسل اول و دوم را در سال‌های اخیر برای هواوی آغاز کرده است؛ اقدامی که به این دو غول چین در برابر تحریم‌های دولت آمریکا کمک می‌کند.
undefined با درک این موضوع که ابزارهای EUV از غرب به چین نخواهند آمد، هواوی و شرکای آن تلاش‌های خود را بر توسعه‌ی فناوری‌های لیتوگرافی EUV متمرکز کرده‌اند. بااین‌حال، کارشناسان تخمین می‌زنند این فرایند دست‌کم ۱۰ تا ۱۵ سال زمان نیاز دارد. در مقام مقایسه، توسعه‌ی کامل اکوسیستم EUV شرکتASML و شرکایش بیش‌ از ۲۰ سال به طول انجامیده است.
undefined نیازی نیست شرکت‌های چینی روند تراشه‌سازی پیشرفته را از صفر آغاز کنند؛ چراکه بسیاری از فناوری‌های توسعه‌یافته در دهه‌ی ۱۹۹۰ در دسترس عموم قرار دارند. حتی اگر چین ابزارهای EUV با فناوری Low-NA را توسعه دهد، در آن زمان صنعت نیمه‌رسانای غرب به فناوری‌های پیشرفته‌تری مثل High-NA یا حتی Hyper-NA دست یافته است.
undefined یکی از نگرانی‌های اصلی آمریکا این است که چین در سال‌های آینده به‌جای توسعه‌ی ابزارهای EUV، ماشین‌های پیشرفته‌ی DUV مثل Twinscan NXT:2000i را کپی کند. ایالات‌ متحده با فشار زیاد بر ASML سعی می‌کند روند تعمیر و نگه‌داری این سیستم‌ها در چین را بگیرد؛ البته دولت هلند تاکنون با این درخواست موافقت نکرده است.
در زومیت بخوانید: مدیرعامل ASML: صنعت تولید تراشه چین ۱۰ تا ۱۵ سال از غول‌های تراشه‌سازی عقب‌تر است undefined @TheZoomit

۱۸:۲۶

thumnail
ایلان ماسک ۶ میلیارد دلار برای ساخت دیتاسنترهای قدرتمندتر xAI جذب کرد؛ سرمایه‌گذاری انویدیا و AMD
undefined شرکت xAI، استارتاپ هوش مصنوعی ایلان ماسک، به‌تازگی در دور سرمایه‌گذاری سری C توانست مبلغی معادل ۶ میلیارد دلار جذب کند. این مبلغ مجموع سرمایه جذب‌شده این شرکت را به ۱۲ میلیارد دلار و ارزش آن را به ۵۰ میلیارد دلار رسانده است. این سرمایه‌گذاری عظیم از عزم جدی ماسک برای رقابت با غول‌های این عرصه مانند OpenAI و گوگل حکایت می‌کند.
undefined هدف اصلی سرمایه‌گذاری ۶ میلیاردی روی شرکت xAI توسعه‌ی دیتاسنترهای قدرتمندتر برای آموزش مدل‌های زبانی بزرگ عنوان شده است. در‌حال‌حاضر، این شرکت از ابررایانه کلوسوس (Colossus) با ۱۰۰ هزار پردازنده گرافیکی انویدیا مدل H100 استفاده می‌کند و قصد دارد این تعداد را ابتدا به ۲۰۰ هزار و در نهایت یک‌میلیون پردازنده افزایش دهد.
undefined برای درک بهتر این مقیاس، می‌توان گفت که ۶ میلیارد دلار تقریباً برای تهیه ابررایانه‌ای با ۱۰۰ هزار پردازنده گرافیکی با قیمت تقریبی ۳۰ هزار دلار برای هر پردازنده کافی است. معمولاً پردازنده‌های گرافیکی حدود نیمی از هزینه هر خوشه ابررایانه را تشکیل می‌دهند. این حجم از پردازش امکان آموزش مدل‌های پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر را فراهم می‌کند و xAI را در رقابت با مدل‌هایی مانند ChatGPT و Gemini در موقعیت بهتری قرار می‌دهد.
undefined جدیدترین دوره‌ی سرمایه‌‌پذیری xAI با حضور سرمایه‌گذاران بزرگی مانند انویدیا، ای‌ام‌دی، Andreessen Horowitz، بلک‌راک، فیدلیتی، Kingdom Holdings و Sequoia Capital انجام شد. حضور این شرکت‌ها اعتبار و اهمیت xAI را در صنعت هوش مصنوعی بیش‌ازپیش نمایان می‌سازد.
undefined نکته مهم اینکه تنها سرمایه‌گذارانی که در پروژه‌های قبلی ماسک مانند خرید توییتر حضور داشتند، اجازه داشتند در این دور سرمایه‌گذاری حضور پیدا کنند. حداقل میزان سرمایه‌گذاری برای هر شرکت‌کننده ۷۷٬۵۹۳ دلار تعیین شده بود؛ اما هویت اکثر سرمایه‌گذاران فاش نشد.
undefined شرکت xAI از داده‌های شرکت‌های دیگر ماسک مانند ایکس و تسلا و اسپیس‌ایکس برای آموزش مدل‌های خود استفاده می‌کند. این دسترسی به داده‌های متنوع و گسترده مزیت مهمی برای xAI محسوب می‌شود. مدل زبانی اصلی این شرکت، Grok، د‌رحال‌حاضر در بخش خدمات مشتری استارلینک و ابزارهایی مانند چت‌بات X Premium و تولیدکننده تصویر Flux استفاده می‌شود. برخلاف OpenAI که رویکرد محتاطانه‌تری در پاسخ به پرسش‌های بحث‌برانگیز دارد، Grok با حفظ برخی محدودیت‌ها، پاسخ‌های صریح‌تری ارائه می‌دهد.
undefined در‌حال‌حاضر، درآمد سالانه xAI حدود ۱۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود که در مقایسه با رقبایی مانند آنتروپیک و OpenAI که به‌دنبال کسب درآمدهای میلیاردی دلاری هستند، بسیار ناچیز محسوب می‌شود. بااین‌همه، این سرمایه‌گذاری عظیم نشان‌دهنده تمرکز بلندمدت xAI بر کسب سهم بیشتر از بازار روبه‌رشد هوش مصنوعی است.
undefined در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۴، فعالیت سرمایه‌گذاری خطرپذیر درزمینه هوش مصنوعی به ۳۱ میلیارد دلار رسید و xAI با سرعت‌بخشیدن به توسعه خود، قصد دارد سهم زیادی از این بازار را به خود اختصاص دهد.
undefined بااین‌حال، جدیدترین سرمایه‌گذاری عظیم در xAI، این شرکت را در موقعیتی قرار می‌دهد که نه‌تنها زیرساخت‌های محاسباتی خود را ارتقای چشمگیری دهد؛ بلکه تحقیقات و توسعه درزمینه مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی را نیز تسریع ببخشد. بااین‌حال، این شرکت همچنان باید توانایی خود در تولید درآمد چشمگیر و رقابت مؤثر در این بازار رو‌به‌رشد را به سرمایه‌گذاران خود ثابت کند.
در زومیت بخوانید: ایلان ماسک ۶ میلیارد دلار برای ساخت دیتاسنترهای قدرتمندتر xAI جذب کرد؛ سرمایه‌گذاری انویدیا و AMD
undefined @TheZoomit

۶:۱۴

thumnail
‌‌undefinedدر روزهای پایانی سال ۲۰۲۴، فهرستی از محبوب‌ترین گوشی‌های هوشمند را بر اساس بازدیدهای کاربران ایرانی تهیه کردیم.
undefined این لیست نشان می‌دهد که میان‌رده‌ها به دلیل شرایط اقتصادی، محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند، اما پرچمداران همچنان جایگاه خود را حفظ کرده‌اند.
undefined این پست به‌استناد میلیون‌ها بازدید از صفحات گوشی‌ها در بخش محصولات زومیت تهیه شده است و می‌تواند دید جامع و ارزشمندی از رفتار کاربران ایرانی ارائه دهد. این فهرست از پربازدیدترین به کم‌بازدیدترین مرتب شده‌اند.
undefined @TheZoomit

۸:۱۱

thumnail

۸:۱۱

thumnail
رفع فیلتر قطره‌ای پلتفرم‌ها؛ فیلترشکن‌ها همچنان روشن‌اند
undefined یکی از اصلی‌ترین وعده‌های انتخاباتی مسعود پزشکیان رفع فیلترینگ بود و پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم، هر روزی که می‌گذشت و این وعده محقق نمی‌شد، کاسه صبر کاربران بیش از پیش لبریز می‌شد.
undefined در نهایت پس از گذشت بیش از ۴ ماه دستور رفع محدودیت دسترسی به واتس‌اپ و گوگل‌پلی صادر شد.
undefined نتایج پژوهش‌های مرکز پژوهشی بتا در سال ۱۴۰۱ و آغاز فیلترینگ گسترده شبکه‌های اجتماعی نشان می‌داد بیش از ۲ میلیون کسب‌وکار ایرانی در اینستاگرام وجود دارد.
undefined علاوه بر این، نظرسنجی‌ها نشان می‌داد بیشتر کاربران تمایل داشتند پلتفرم‌های یوتیوب، اینستاگرام و تلگرام در اولویت رفع فیلترینگ باشند.
undefined با این حال شورای عالی فضای مجازی تصمیم گرفت پیام‌رسان واتس‌اپ را رفع فیلتر کند و بر اساس طرحی که به عنوان طرح چند مرحله‌ای رفع فیلترینگ منتشر شده، به نظر نمی‌رسد حداقل در این طرح برنامه‌ای برای رفع فیلترینگ این شبکه اجتماعی وجود داشته باشد.
در زومیت بخوانید: رفع فیلتر قطره‌ای پلتفرم‌ها؛ فیلترشکن‌ها همچنان روشن‌اند
undefined @TheZoomit

۱۲:۲۶

thumnail
undefined از انتخاب آنـــی تا خدماتی اختصاصــی undefinedفروش ویژه سرورهای آنی آسیاتکپلن‌های اختصاصی و متناسب با نیاز هر کسب و کارundefinedundefined
undefined سفارشی‌سازی سرور undefined تامین برق ثابت و بدون قطعی undefined پشتیبانی 24 ساعتهو ...
undefined دریافت مشاوره و خرید با تخفیفundefined دریافت مشاوره و خرید با تخفیف

undefinedتماس با شماره رایگان ۰۰۰۰ ۹۰۰۰ (داخلی ۱۴۷۰)

۱۴:۴۳

thumnail
درگاه پرادخت صرافی‌های رمزارز دوباره بسته شد
undefined واریز ریالی صرافی‌های رمزارزی دوباره مسدود شده است. بسیاری از صرافی‌های رمز ارز از ساعاتی پیش با انتشار اطلاعیه‌ای در کانال‌های تلگرامی خود این خبر را اعلام کرده‌اند.
undefined هنوز هیچ مسوولی درباره علت آن اظهارنظری نکرده است. اما به نظر می‌رسد این بسته شدن درگاه‌ها بی‌ربط به افزایش قیمت دلار و تتر نیست.
undefined صرافی بیت‌۲۴ در اطلاعیه‌ای نوشت که به دلیل چالش‌های موقتی در زیرساخت‌های بانکی کشور، در حال حاضر امکان واریز تومانی از طریق درگاه پرداخت اینترنتی وجود ندارد.

undefined @TheZoomitز

۱۶:۳۰