عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در چینع

علم، فناوری و نوآوری در چین

۱۲,۷۰۳عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در چینع
۱۲.۷هزار عضو

علم، فناوری و نوآوری در چین

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال برای اطلاع‌رسانی اخبار مهم علم و فناوری در چین راه‌اندازی شده است. نظرات شما دوست گرامی، در جذابیت و قابلیت بهره‌برداری از این کانال موثر خواهد بود. با تشکرتماس با ما: Didebanefanavari.com09229832608

۲۰ فروردین

thumnail
«همکاری چین و برزیل در زمینه توسعه انرژی‌های پاک»
چین و برزیل یک قرارداد ۳۰ ساله در زمینه احداث خط انتقال برقِ مستقیمِ ولتاژِ فوق قوی (UHVDC) امضا کردند. ذیل این طرح که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۹ در برازیلیا پایتخت برزیل عملیاتی شود، انرژی پاک بادی، خورشیدی و برق آبی از شمال و شمال شرق برزیل به بخش مرکزی کشور منتقل خواهد شد. طرح مذکور، بزرگترین مزایده پروژه زیرساختی انتقال نیرو است که تاکنون در برزیل برگزار شده است و شرکت شبکه دولتی چین برنده آن شده است. این پروژه که بیش از ۱۴۶۸ کیلومتر امتداد دارد، شامل ساخت یک خط انتقال برق مستقیم (DC) ۸۰۰ کیلوولت برای انتقال پنج میلیون کیلووات برق پاک از مزارع بادی و خورشیدی شمال شرق به مناطق کلیدی در جنوب شرق (از جمله مناطق کلان شهری در برازیلیا) است. این طرح ضمن پشتیبانی از اهداف توسعه سبز‌ برزیل، نیاز برق بیش از ۱۲ میلیون نفر را برآورده می‌کند و موجب تحقق و ترویج تحول ملی در زمینه انرژی‌های پاک و کم کربن می‌گردد. گفتنی است اخیرا توسعه مزارع و نیروگاه‌های بادی و خورشیدیِ مناطق شمال شرق برزیل رونق خوبی گرفته‌اند و به اذعان مقامات برزیل، این پروژه بزرگ نقش مهمی در بهبود عملکرد ایمن و پایدار شبکه برق و ترویج انرژی پاک در کشور ایفا خواهد کرد.
undefined کد خبر: 20240408-4346کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24597

۱۶:۲۳

thumnail
«راه‌اندازی نسل پنجم فناوری هیبریدی دوحالته شرکت بی‌وای‌دی در ماه می»
شرکت بی‌وای‌دی نسل پنجم فناوری هیبریدی دوحالته (DM hybrid technology) خود را در ماه مِی راه‌اندازی خواهد کرد. این نسل قابلیت پیمایش بیش از دو هزار کیلومتر با مصرف سوخت ۲.۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر را دارد. انتظار می‌رود فروش این خودروها در سال ۲۰۲۴، با بیش از ۲۰ درصد رشد، صادرات آن به ۵۰۰ هزار دستگاه برسد. در سال ۲۰۲۵، بی‌وای‌دی بیشتر روی فناوری هیبریدی دوحالته، رانندگی هوشمند، تراشه‌ها و الگوریتم‌ها سرمایه‌گذاری خواهد کرد که در این میان انتظار می‌رود فناوری هیبریدی دوحالته عامل اصلی رشد درآمد بی‌وای‌دی باشد. حدود نیمی از فروش فعلی بی‌وای‌دی مربوط به خودروهای برقی هیبریدی پلاگین (PHEVs) و نیمی دیگر مربوط به خودروهای برقی دارای باتری (BEV) است. این شرکت پلتفرم فناوری هیبریدی دوحالته خود را که مبتنی‌بر مصرف انرژی است، در سال ۲۰۰۸ معرفی کرد و نسل چهارم آن در سال ۲۰۲۱ راه‌اندازی شد. انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۴، فروش بی‌وای‌دی با ۲۰ درصد رشد، در بازار داخل به بیش از ۳.۶۳ میلیون دستگاه برسد.
undefined کد خبر: 20240408-5605کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24601

۱۶:۲۳

۲۱ فروردین

thumnail
«تلاش چین برای دستیابی به توانمندی بازیابی مراحل حامل‌های فضایی»
چین قصد دارد تا در ۲ سال ‌پیش رو، اقدام به پرتاب آزمایشی حامل‌های فضایی بازگشت‌پذیر خود نماید و لذا در این راستا، به دنبال دستیابی به روش جدیدی برای بازیابی مراحل این حامل‌ها است. مجموعه‌ی علوم و فناوری‌های هوافضایی چین (CASC)، به عنوان پیمانکار اصلی صنعت پرتابگرهای فضایی این کشور، روشی را ابداع کرده‌است که در آن ابتدا مرحله‌ی اول ماهواره‌بر، به صورت پیشران متغیر فرود آمده و سپس با باز کردن زائده‌هایی در بخش فوقانی موشک، در میان یک شبکه‌ی سیمی افقی، مهار و بازیابی می‌شود. ماهواره‌بر لانگ مارچ-۱۰ احتمالاً یکی از گزینه‌های اصلی آزمایش چنین روشی خواهد بود. البته گفتنی‌ست که برخی شرکت‌های خصوصی چینی نظیر لَنداسپیس، آی‌اسپیس و گلکتیک انرژی نیز در حال توسعه‌ی ماهواره‌برهای بازگشت‌پذیر خود هستند که مشابه روش بکارگرفته شده در نمونه‌ی آمریکایی فالکون-۹ است.
undefined کد خبر: 20240409-21328کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24610

۱۳:۲۷

thumnail
«نگاهی بر قطارهای باری هوشمند چین-اروپا undefined»
قطار پرسرعت راه‌آهن چین، یک شبکه قطار باری بین‌المللی گسترده است که از کشورهای شریک چین (یک کمربند یک راه) و اروپا راه می‌گذرد و امکانات جدیدی را برای تجارت مشترک و پایدار ارائه می‌دهد. این شبکه حمل‌ونقل علاوه‌بر احیای شکوفایی جاده ابریشم، به‌عنوان ابزاری حیاتی برای گسترش همکاری و پویایی اقتصادی در سراسر اوراسیا و فراتر از آن، عمل می‌کند. پس از یک دهه تلاش‌های نوآورانه، پروژه یک کمربند یک راه، ۱۲۰ شهر در چین را با ۲۱۹ شهر در ۲۵ کشور اروپایی متصل می‌کند و تا پایان فوریه، بیش از ۸۵ هزار سفر را انجام داده است. از ژانویه تا فوریه سال جاری، با بازگشایی مسیرهای جدید و اتصال شیان، چونگ‌چینگ و یی‌وو در چین به تفلیس، باکو و استانبول، نزدیک به ۳ هزار سفر بین‌قاره‌ای با بهره‌گیری از ۱۸ قطار ثبت شده است که در مجموع ۳۱۷ هزار کانتینر کالا جابجا شده که نشان‌دهنده افزایش ۹ درصدی در تعداد سفرها و افزایش ۱۰ درصدی در حجم بار نسبت به سال گذشته است. چین روابط تجاری خود را با آسیای مرکزی و اروپا تقویت کرده است. محصولات اروپایی بیشتر و بیشتر وارد زندگی مردم چین شده است، درحالی‌که محصولات چینی نیز در اروپا محبوبیت بیشتری پیدا کرده‌اند؛ تاکنون، این سرویس در مجموع بیش از ۵۰ هزار نوع کالا را به مناطق مرتبط تحویل داده است. برخلاف مسیرهای دریایی که مستعد دزدی دریایی، شرایط نامساعد جوی و تنش‌های ژئوپلیتیکی هستند، کانال زمینی قطار باری چین-اروپا جایگزینی سریع‌تر، ایمن‌تر و پایدارتر ارائه می‌دهد تا جریان انتقال کالاها را تضمین کند و ثبات اقتصادی جهانی به ارمغان آورد. با نگاهی به آینده، کاوش مسیرهای بین‌المللی جدید و گسترش شبکه قطار سریع‌السیر چین-اروپا به یک نظام توسعه نوآورانه با تمرکز بر ارتقای برنامه‌های کاربردی فناوری اطلاعات، دیجیتال‌سازی و توسعه زیرساخت‌های هوشمند نیاز دارد. با ورود جهان به عصر هوش‌مصنوعی این راه‌آهن چین می‌تواند از این حوزه برای بهینه‌سازی عملیات آماد (لجستیک)، بهبود برنامه‌ریزی و ارتقای تعمیر و نگهداری قطارها استفاده کند تا خدمات خود را با کارایی و پایداری بیشتری ارائه کند.
undefined کد خبر: 20240409-21329کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24614

۱۳:۲۸

۲۲ فروردین

thumnail
«جذب سرمایه‌ی ۲۰ میلیون دلاری توسط شرکت تاکسی هوایی چینی»
شرکت تاکسی هوایی تی‌کَب تِک (TCab Tech)، مستقر در شانگهای، از جذب ۲۰ میلیون دلار سرمایه در قالب سری A و از طریق صندوق سرمایه‌گذاری راهبردی خبر داد که قرار است صرف جهش تجاری‌سازی محصول و گسترش بازار خود به خاورمیانه شود. گفتنی‌ست که در سال‌های اخیر، تقاضای تاکسی هوایی برای تقویت زیرساخت‌های حمل‌ونقل، نه تنها در چین، بلکه در مناطقی همچون جنوب‌شرق و غرب آسیا (خاورمیانه) و کشورهای کمربند و راه به شدت بالا رفته است. شرکت تی‌کب، سازنده‌ی یک نوع هواپیمای برقی عمودپرواز به نام E20 است که با برد ۲۰۰ کیلومتر و سرعت ۲۶۰ کیلومتر بر ساعت، ظرفیت جابجایی ۴ مسافر و یک خلبان را دارد. با بکارگیری این پرنده، فاصله‌ی شهر سوجو تا شانگهای تنها در ۲۰ دقیقه طی می‌شود که یک چهارم زمان سفر زمینی بوده و به‌علاوه از ایمنی بالاتر و خطر (ریسک) کمتری نیز برخوردار است. اندازه‌ی بازار حمل‌ونقل هوایی کم‌ارتفاع در چین، به رقم ۵۰۰ میلیارد یوان (۷۰ میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۳ رسیده و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰، به ۴ برابر افزایش یابد.
undefined کد خبر: 20240410-21330کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24641

۱۶:۱۶

thumnail
«پارک نوآوری تییِن‌جین به دنبال ایفای نقشی پیشرو»
تییِن‌جین، در شمال چین، تلاش‌های خود را برای تبدیل پارک نوآوری آموزش عالی تییِن‌کَی به قطب ملی نوآوری شدت بخشیده است. این پارک از زمان افتتاح در ماه مِی که از طریق همکاری دانشگاه‌های نَن‌کَی و تییِن‌جین تأسیس شد، شاهد ثبت بیش از ۱۵۰۰ شرکت نوآورانه مبتنی‌بر فناوری و همچنین جذب ۲۲۵ مؤسسه فناوری، مالی و خدماتی بوده است. این پارک نوآوری، به‌عنوان یک مرکز پیشرو در زمینه‌های مختلف نوظهور مانند انرژی‌های جدید، مواد نوین، زیست‌شناسی مصنوعی، هوش‌مصنوعی، زیست‌پزشکی، اندازه‌گیری دقیق و مهندسی رایانه در حال ظهور است. تعهد شهر تییِن‌جین به تقویت این پارک با تأکید رئیس‌جمهور چین بر ارتقای نیروهای مولدِ کیفیتِ نوین، همسو است. این پروژه، بخشی از تلاش‌های کلان برای تقویت توسعه متوازن در منطقه پکن- تییِن‌جین-خِبِی است. تییِن‌جین به طور فعال از نقش صندوق‌های سرمایه‌گذاری نوآفرینی (استارت‌آپ) و صنعتی مانند صندوق صنعت خَی‌خه، صندوق دانشگاه تییِن‌جین و صندوق دانشگاه نَن‌کَی برای جذب شرکت‌های خدمات فناوری بازار محور حمایت می‌کند. همچنین، تییِن‌جین در نظر دارد برای استفاده بهتر از منابع غنی علم و فناوری خود، برنامه ارتقا یافته موسوم به استعدادهای خَی‌خه را برای جذب استعدادهای برتر به شهر، پیشبرد ساخت یک بستر خدمات پارک هوشمند و گسترش کاربرد نوآوری‌های علم و فناوری معرفی کند. علاوه‌بر‌این، پارک تییِن‌کَی در پی گسترش همکاری با قطب فناوری پیشرفته جونگ‌گوان‌سون پکن و سایر پارک‌های نوآوری علم و فناوری پیشرفته داخلی بوده و در حال بررسی امکان مشارکت با شرکت‌های خدمات فناوری بین‌المللی است. شایان‌ذکر است، در فهرست رتبه‌بندی دویست شهر برتر علمی جهان که توسط دانشگاه چینخُوا در سال گذشته منتشر شد، تییِن‌جین در جایگاه هجدهم قرار گرفت.
undefined کد خبر: 20240410-6594کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24645

۱۶:۱۷

۲۴ فروردین

thumnail
«حمل محموله‌های علمی بین‌المللی توسط کاوشگر چینی به ماه»
کاوشگر رباتیک چانگ‌ئه-۶ که قرار است نمونه‌ی خاک قمر طبیعی زمین را از نیمه‌ی پنهان آن به زمین بیاورد، حامل ۳ محموله‌ی علمی اروپایی نیز هست. یکی از این محموله‌ها، سامانه‌ی اندازه‌گیری رادونی است که توسط آژانس فضایی فرانسه ساخته شده و به درک و مطالعه‌ی بهتر حرکت خاک ماه و برخی عناصر شیمیایی بین لایه‌ی سطحی ماه و جوّ رقیق (اگزوسفر) آن کمک می‌کند. مؤسسه‌ی ملی فیزیک هسته‌ای ایتالیا نیز یک بازتابنده لیزری غیرفعال برای مقاصد بردسنجی را توسعه داده است. سومین محموله، یک سامانه‌ی کشف یون‌های منفی حاصل از برهم‌کنش بادهای خورشیدی و سطح ماه است که آن را مؤسسه‌ی فیزیک فضا سوئد توسعه داده است. گفتنی‌ست که این محموله‌ها با بررسی بیش از ۲۰ پیشنهادیه از کشورها و سازمان‌های مختلف فضایی انتخاب شده‌ و این همکاری بین‌المللی می‌تواند فرصتی استثنایی برای دو طرف بوده و ارزش علمی این مأموریت را حداکثر نماید. چانگ‌ئه-۶ تا چند هفته‌ی آینده، توسط یک فروند حامل سنگین لانگ‌مارچ-۵، از مرکز فضایی وِن‌چانگ پرتاب و سپس در قطب جنوب ماه فرود خواهد آمد.
undefined کد خبر: 20240412-21331کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24665

۱۸:۰۰

thumnail
«برنامه‌ریزی چین برای ارتقاء تاسیسات صنعتی»
دولت چین، با مشارکت هفت نهاد زیرمجموعه، از جمله وزارت صنعت و فناوری اطلاعات، اهداف و اقدامات ارتقاء تجهیزات صنعتی را به منظور سرمایه‌گذاری مؤثرتر و تولید محصولات کیفی‌تر تدوین و منتشر کرد. مطابق این راهبرد، حجم سرمایه‌گذاری در این حوزه، طی سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ باید ۲۵ درصد افزایش یابد. نرخ نفوذ ابزارهای طراحی و تحقیق و توسعه‌ی دیجیتال در بنگاه‌های عمده، تا سال ۲۰۲۷ باید از مرز ۹۰ درصد عبور کرده و بیش از ۷۵ درصد فرآیندهای کلیدی تولید نیز باید به‌صورت عددی کنترل شوند. در این راستا، به صنایع پیشرفته در حوزه‌های هوایی، فوتوولتاییک، باتری، تخمیر زیستی توصیه شده‌است تا تجهیزات خود را به‌روزرسانی کرده و از ابزارهای اثربخش‌تر و با قابلیت اطمینان بالاتر استفاده کنند. در حوزه‌ی تحول دیجیتال هم بکارگیری ماشین‌های کنترل عددی، ربات‌های صنعتی، آماد هوشمند، فناوری‌های ۵جی و محاسبات لبه‌ای مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین حوزه‌های دیگری مانند تولید فولاد، مصالح ساختمانی، مواد غیرآهنی و لوازم خانگی باید معیارهای سازگاری با محیط زیست و سبز بودن مانند اثربخشی انرژی، تصفیه زباله‌های جامد، و کاهش مصرف آب را در دستور کار قرار دهند.
undefined کد خبر: 20240412-6595کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24669

۱۸:۰۰

۲۶ فروردین

thumnail
«رتبه دوم چین در جهان از نظر تعداد شرکت‌های تک‌شاخ»
بر اساس گزارش منتشر شده توسط فهرست جهانی شرکت‌های تک‌شاخ (یونیکورن) در سال ۲۰۲۴، چین در سال ۲۰۲۳ موفق به ثبت ۵۶ شرکت تک‌شاخ جدید شده است. شرکت‌های تک‌شاخ، نوآفرین‌هایی هستند که ارزشی معادل حداقل یک میلیارد دلار دارند و هنوز در هیچ بازار بورسی به‌صورت عمومی عرضه نشده‌اند. در مجموع، ۱۴۵۳ شرکت تک‌شاخ در جهان با مجموع ارزش بازار ۴.۶ تریلیون دلار وجود دارد. چین با داشتن ۳۴۰ شرکت تک‌شاخ، پس از ایالات متحده با ۷۰۳ شرکت تک‌شاخ، در جایگاه دوم جهانی قرار دارد. این گزارش می‌افزاید که شرکت‌های تک‌شاخ چین به طور عمده در بخش‌های هوش‌مصنوعی، نیمه رساناها و انرژی‌های نو فعالیت می‌کنند. شهرهای خِفِی، گوانگ‌جو، هانگ‌جو و سوجو به‌عنوان شهرهای پیشرو در این زمینه در چین شناخته می‌شوند. شرکت بایت‌دَنس، با ارزش تقریبی ۲۲۰ میلیارد دلار، همچنان عنوان باارزش‌ترین شرکت تک‌شاخ جهان را در سال گذشته حفظ کرده است. در همین حال، شرکت می‌هویو، غول بازی‌سازی چینی مستقر در شانگهای، با ارزش بازار تخمینی حدود ۲۲.۶ میلیارد دلار، با ۹۱ رتبه صعود به جایگاه دوازدهم جهان دست یافته است.
undefined کد خبر: 20240414-6596کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24701

۱۴:۳۶

thumnail
«توسعه گسترده انرژی‌های تجدیدپذیر در مناطق جنوبی چین»
به اذعان شبکه برق جنوبی چین، ظرفیت نصب شده انرژی‌های نو در استان‌های گوانگ‌دونگ، یون‌نَن، گوئیجو، خَی‌نَن و منطقه خودمختار گوانگشی جوانگ در مجموع به ۱۴۵ میلیون کیلووات رسیده است و برای اولین بار از نیروی زغال‌سنگ پیشی گرفته است. در این مناطق، انواع منابع انرژی نو (شامل بادی، خورشیدی و غیره) به منابع اولیه برق تبدیل شده‌اند و حدود یک سوم مصرف واقعی برق را به خود اختصاص داده‌اند. انتظار می‌رود ظرفیت نصب شده انرژی‌های نو در مناطق مذکور تا پایان سال ۲۰۲۴ به ۱۶۸ میلیون کیلووات افزایش یابد که ۳۷,۳ درصد از کل ظرفیت نصب‌شده را تشکیل می‌دهد. گفتنی‌ست چین برای دستیابی به هدف اوج انتشار کربن قبل از سال ۲۰۳۰ و چشم‌انداز کربن خنثی قبل از سال ۲۰۶۰ متعهد شده است.
undefined کد خبر: 20240414-4347کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24697

۱۴:۳۷

۲۷ فروردین

thumnail
«پرتاب موفق ماهواره سنجشی گائوجینگ»
دوشنبه ۱۵ آوریل، چین ماهواره سنجش از دور گائوجینگ-۳-۰۱ را با کمک موشک حامل لانگ‌مارچ-۲دی، از پایگاه پرتاب جیوچوئَن در مدار قرار داد. این ماهواره خدمات تامین داده‌های سنجش از دور تجاری را برای حوزه‌های نوظهور مانند کشاورزی دیجیتال، مدل‌سازی اطلاعات شهری و ایجاد الگوهای سه بعدی زنده، و همچنین زمینه‌های سنتی از جمله نقشه‌برداری، پایش زمین و دریا، پیشگیری و کاهش بلایا و غیره را ارائه خواهد کرد. با این ماموریت، تعداد پرتاب‌های انجام شده با کمک موشک‌های حامل خانواده لانگ‌مارچ به ۵۱۶ مورد رسید.
undefined کد خبر: 20240415-21332کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24742

۱۷:۵۵

۲۸ فروردین

thumnail
«افزایش گونه‌های حیات‌وحش پکن»
طبق گفته اداره منظره‌سازی و جنگلداری شهر پکن، تعداد گونه‌های حیات وحش خشکی‌زی در پکن به ۶۱۲ گونه افزایش یافته است که از این تعداد، ۵۱۹ گونه پرنده هستند. از زمان انتشار اولین فهرست توسط این اداره در سال ۲۰۲۱، شانزده گونه به حیات وحش پکن اضافه شده است. شهر پکن که در مسیر مهاجرت پرندگان بین شرق آسیا و استرالیا قرار دارد، توقفگاه بسیاری از پرندگان کمیاب و در معرض خطر مانند لک‌لک شرقی، مرغابی چینی و عقاب دریایی دم‌سفید در فصل مهاجرت بهاره بوده است و این نشان‌دهنده بهبودهای زیست‌محیطی در حال انجام در پایتخت چین است. این شهر طی سال‌های گذشته با توسعه مناطق حفاظت‌شده طبیعی مانند جنگل‌ها، تالاب‌ها و پارک‌های زمین‌شناسی، نظام جامع و مؤثری را برای محافظت از بیش از ۹۰ درصد از حیات‌وحش و زیستگاه‌های مهم خود ایجاد کرده است.
undefined کد خبر: 20240416-4348کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24766

۱۵:۰۹

thumnail
«توسعه مراکز ملی حفاظت از مالکیت فکری در چین»
با اعلام سازمان ملی مالکیت فکری چین (NIPA)، در مجموع ۷۱ مرکز ملی حفاظت از مالکیت فکری در چین در دست‌ساخت یا در حال بهره‌برداری هستند. این مراکز، در ۲۸ استان، منطقه خودمختار و چهار شهرداری، توزیع شده‌اند. اخیراً نیز ساخت یک مرکز ملی حفاظت از مالکیت فکری در شهرداری چونگ‌چینگ در جنوب غربی چین، تأیید شده است. مرکز جدید، کار حفاظت از نسل جدید فناوری اطلاعات و صنایع زیستی را انجام خواهد داد. پس از تکمیل و بهره‌برداری، این مرکز به تسریع تمرکز منابع نوآوری، ارتقای تحول صنعتی، بهینه‌سازی محیط کسب‌وکار و ارتقای توسعه اقتصادی باکیفیت کمک خواهد کرد.
undefined کد خبر: 20240416-6597کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24770

۱۵:۱۰

۲۹ فروردین

thumnail
«شکوفایی خط‌آهن چین-لائوس»
بر اساس آمار اداره‌ی کنترل مرزی چین با لائوس در جنوب غربی چین، راه‌آهن چین-لائوس از زمان افتتاح خدمات مسافری بین‌المللی خود در طی یک سال از این طریق، بیش از ۱۸۰ هزار سفر مسافری برون‌مرزی انجام گرفته است. در این مدت، در مجموع ۷۳۸ قطار مسافربری بین‌المللی عملیاتی شده که ورود و خروج ۱۸۳ هزار مسافر از ۸۷ کشور و منطقه را بدون مشکل، تسهیل کرده است. بیشترین مسافران خارجی از لائوس، تایلند، سنگاپور و مالزی هستند که عمدتاً برای گردشگری، ملاقات با خانواده و دوستان و اهداف تجاری سفر می‌کنند. خط‌آهن چین-لائوس به طول ۱۰۳۵ کیلومتر به‌عنوان پروژه‌ای برجسته ذیل همکاری‌های یک کمربند یک راه محسوب می‌شود و مرکز استان یون‌نَن در جنوب غربی چین را به پایتخت لائوس، وینتیان متصل می‌کند.
undefined کد خبر: 20240417-21333کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24786

۱۷:۲۳

thumnail
«عملکرد مناسب عملگرهای ساخت داخل چین»
عملگرهای (اکچوِیتور) ساخت چین، توانسته‌اند عملکردی بدون نقص را بر روی تلسکوپ رادیویی چشم آسمان (FAST) از خود نشان دهند. عملگرها نوعی موتور در شیرهای کنترل هستند که وظیفه‌ی تأمین نیروی لازم برای باز و بسته کردن شیر و قرار دادن آن در موقعیت مطلوب را بر اساس سیگنال ارسالی از واپایشگر بر عهده دارد. تلسکوپ مذکور، دارای بیش از ۲۰۰۰ آینه است که عملگرها وظیفه تنظیم مداوم زاویه این آینه‌ها را برای اطمینان از عملکرد بهینه آن بر عهده دارند. بااین‌حال، به دلیل نیاز به کارکرد بی‌وقفه ۲۴ ساعته در محیط‌های سخت در فضای باز، محرک‌ها می‌بایست ویژگی‌های خاصی داشته باشند؛ پس از دو سال تلاش بی‌وقفه، اکادمی فناوری‌ ماهواره‌برهای چین (CALT)، بر چالش‌های فنی مختلف غلبه کرده و با موفقیت عملگرهایی با قابلیت اطمینان بالا، طول عمر زیاد، صدا و انتشار حرارت کم را توسعه داده‌اند. عملگرهای مذکور، پس از بهینه‌سازی، هم اکنون نیازهای عملیاتی تلسکوپ رادیویی را برآورده می‌کنند و در مرحله بعد، گروه تحقیقاتی با تمرکز بر قابلیت‌های هوشمند، عملکرد آنها را ارتقا خواهد داد.
undefined کد خبر: 20240417-5606کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24790

۱۷:۲۳

۳۰ فروردین

thumnail
«توسعه‌ی تولیدات مشترک بویینگ و چین در زمینه‌ی صنعت مواد مرکب»
آمارهایی نظیر تحویل ۲۰۰۰ فروند هواپیمای بویینگ به چین طی ۵۰ سال، و استفاده‌ی ۱۰ هزار فروند هواپیما از قطعات چینی، نشان از همکاری و ارتباط تنگاتنگ این غول سازنده‌ی هواپیماهای مسافربری جهان و چین دارد. شرکت مواد مرکب (کامپوزیت) بویینگ، به عنوان اولین همکاری مشترک چین و بویینگ، ۲۵ سال پیش در شهر تییِن‌جین تأسیس شد و اکنون با پایان یافتن مرحله‌ی (فاز) سوم گسترش آن، به ظرفیت تولید مضاعف و همچنین مساحتی افزون بر ۵۸ هزار مترمربع رسیده است. تولیدات این کارخانه، در تمامی مدل‌های هواپیماهای شرکت بویینگ استفاده می‌شوند. مقامات بویینگ، خود را مفتخر به همکاری ۵۰ سال گذشته‌ی خود با چین دانسته و به علاوه، صراحتاً از تعهد این شرکت به چین تا ۵۰ سال آینده نیز سخن گفته‌اند.
undefined کد خبر: 20240418-5607کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24819

۱۵:۰۱

thumnail
«کسب مجوز تولید انبوه تاکسی پرنده‌ی چینی undefined»
تاکسی پرنده‌ی EH-216S، ساخت شرکت مشهور EHang که اولین پهپاد سرنشین‌دار برقیِ دارای مجوز پرواز در جهان است، موفق به اخذ مجوز تولید انبوه (PC) از مدیریت هوانوردی غیرنظامی چین (CAAC) شد. این پهپاد عمودپرواز بدون خلبان، سال گذشته نیز موفق شده بود گواهینامه‌ی نوع (TC) و گواهینامه‌ی استاندارد صلاحیت پروازی (AC) را نیز از همین نهاد دریافت کند. حمل‌ونقل مسافر، گردشگری هوایی، آماد هوایی و انجام مأموریت‌های فوریتی پزشکی از جمله مهمترین کاربردهای این پرنده‌ی چینی هستند که این عناوین، اخیراً مفهوم جدیدی موسوم به اقتصاد ارتفاع-پایین را بوجود آورده‌اند. این پهپاد، با بیشینه وزن برخاست ۶۲۰ کیلوگرم، قادر به حمل دو مسافر و بار آنها تا فاصله‌ی ۳۰ کیلومتری و با حداکثر سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت است. گفتنی‌ست که هشتمین کنگره‌ی جهانی پهپادهای سبک نیز با شعار آینده‌ی اقتصاد ارتفاع-پایین، از ۲۴ تا ۲۶ ماه می سال جاری در شنجن برگزار خواهد شد.
undefined کد خبر: 20240418-21334کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24814

۱۵:۰۱

۱ اردیبهشت

thumnail
«تکمیل دور جدید آزمایش موتور پیشرانه مایع چندبارمصرف»
با پایان یافتن دور جدید آزمایشات زمینی موتور اکسیژن مایع-کروسین ۱۳۰ تنی بومی جهت استفاده در حامل‌های چندبارمصرف چین (مانند لانگ‌مارچ-۱۰)، تعداد و زمان کل این آزمایشات، به ترتیب به ۱۵ دور و ۳۹۰۰ ثانیه رسید. همچنین با این تعداد آزمون متوالی، حدنصاب قبلی آزمایشات پی‌درپی موتور اصلی سوخت مایع چین نیز شکسته شد. مجموعه علوم و فناوری‌های هوافضایی چین (CASC) با تأکید بر پیشرفت‌هایی که در ساخت و تولید هوشمند این موتور بکار رفته است اعلام کرد که موتور تولیدی، در این سلسله آزمایشات، توانمندی و قابلیت اطمینان بسیار بالایی از خود نشان داده است.
undefined کد خبر: 20240420-21335کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24845

۱۵:۰۶

thumnail
«ایجاد پایگاه‌داده غلظت مواد مغذی دریاچه‌های چین»
دانشمندان چینی موفق به ایجاد یک پایگاه‌داده از میزان مواد مغذی در رسوبات دریاچه‌های چین شدند. این پایگاه‌داده می‌تواند برای پیش‌بینی کیفیت آب و شرایط محیطی در مناطق مختلف دریاچه‌ای مورد استفاده قرار گیرد. گروه تحقیقاتی شامل دانشمندان مؤسسه تحقیقاتی تبت، وابسته به آکادمی علوم چین (CAS) و دانشگاه خَی‌نَن، با استفاده از داده‌های منتشر شده در مورد مواد مغذی رسوبات دریاچه‌ها و داده‌های به‌دست‌آمده از هسته‌های رسوبی جدید، موفق به دستیابی به سوابق تاریخی تغییرات در غلظت نیتروژن و فسفر در ۶۹ دریاچه از شش منطقه دریاچه‌ای در سراسر چین شدند؛ سپس، آن‌ها روند تجمع مواد مغذی در دریاچه‌های چین را بین سال‌های ۱۸۵۰ تا ۲۰۲۰ بازسازی کردند. بااین‌حال، سابقه کوتاه پایش سطوح مواد مغذی در آب دریاچه‌های چین، درک علل غنی‌شدن آن‌ها و مدیریت مؤثر دریاچه‌ها را محدود می‌کند. محققان همچنین یک تحلیل کمّی بر روی این پایگاه‌داده و مجموعه داده‌های موجود در مورد عوامل آب‌وهوایی، اقتصادی و محیط‌زیستی انجام دادند. آن‌ها دریافتند که غلظت نیتروژن در دریاچه‌ها به‌طورکلی از سال ۲۰۳۰ تا ۲۱۰۰ روندی نزولی را طی خواهد کرد، درحالی‌که غلظت فسفر در برخی مناطق دریاچه‌ای همچنان افزایش خواهد یافت.
undefined کد خبر: 20240420-3222کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24849

۱۵:۰۸

۲ اردیبهشت

thumnail
«پرتاب موفق یک ماهواره سنجشی از خانواده یائوگن»
مجموعه علوم و فناوری‌های هوافضایی چین (CASC)، یکشنبه ۲۱ آوریل ماهواره سنجش از دور یائوگَن-۴۲بی را با کمک موشک حامل لانگ‌مارچ-۲دی از پایگاه پرتاب سیچوئَن با موفقیت به فضا پرتاب و در مدار تزریق کرد. یائوگن-۴۲بی، جدیدترین مورد از ناوگان ماهواره‌های سنجش از دور چین است. این فضاپیماها نقش مهمی در پایش زمین دارند و با بهره‌گیری از تشعشعات منعکس‌شده و ساطع‌شده، به شناسایی و نظارت بر ویژگی‌های فیزیکی اجسام در خشکی و دریا کمک می‌کنند. با این پرتاب، تعداد ماموریت‌های انجام شده با کمک موشک‌های حامل خانواده لانگ‌مارچ به ۵۱۷ مورد رسید.
undefined کد خبر: 20240421-21336کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24873

۱۱:۲۱