عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در روسیهع

علم، فناوری و نوآوری در روسیه

۶۲۳عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در روسیهع
۶۲۳ عضو

علم، فناوری و نوآوری در روسیه

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال با هدف اطلاع‌رسانی مهمترین اخبار حوزه علم، فناوری و نوآوری در روسیه راه‌اندازی شده است. مشارکت و ارائه نظرات و پیشنهادات اصلاحی موجب امتنان است.با تشکرتماس با ما:Didebanefanavari.com09229832608

۲۸ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
«ساخت پیشرانه یونی ویژه ماهواره‌های کوچک»
متخصصان موسسه مکانیک کاربردی و الکترودینامیک هوانوردی مسکو، یک پیشرانه یونی با فرکانس بالا ساخته‌اند که به ماهواره‌های ارتباطی و ناوبری مستقر در مدار پایین زمین در ارتفاع ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر اجازه می‌دهد بیش از سه سال در مدار فعال بمانند. جنس این پیشرانه از کامپوزیت‌های کربن است و نیروی رانش کافی برای مقابله با مقاومت جریان ورودی گاز اتمسفر را دارد. مدارهای نزدیک به جوّ زمین، عمر ماهواره‌ها را کاهش می‌دهند و در حال حاضر بیشترین کارکرد را پیشرانه‌های سوخت مایع دارند که تا یک سال ماهواره را در مدار نگه می‌دارند.
📢 کد خبر: 20240318-2258کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24010#پیشرانه_یونی #ماهواره

۱۴:۴۷

۲۹ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
«تامین مالی طرح تولید ششصد هواپیمای غیرنظامی در روسیه»
نخست‌وزیر روسیه میخائیل میشوستین، از حمایت دولت جهت تولید ششصد فروند هواپیمای غیرنظامی تا سال ۲۰۳۰ خبر داد. این مصوبه به دستور رئیس‌جمهور روسیه و در راستای قانون توسعه صنعت هوانوردی و افزایش هواپیماهای غیرنظامی به اجرا گذاشته خواهد شد. حمایت دولتی از این پروژه، امکان توسعه تولید هواپیماهای داخلی، تضمین استقلال حمل‌و‌نقل کشور روسیه و ایجاد سامانه خدمات پس از فروش کامل برای هواپیماها را فراهم خواهد کرد. در همین راستا، صندوق رفاه ملی روسیه، موظف شده تا سه میلیارد دلار بودجه برای پیشبرد طرح یادشده جذب کند. این سرمایه‌گذاری در وهله اول، در جهت تجهیز فنی و افزایش ظرفیت شرکت‌های هواپیماسازی و توسعه قطعات الکترونیکی مرتبط صورت خواهد گرفت. طبق برنامه‌ریزی‌ها می‌بایست تا سال ۲۰۳۰، ۱۴۲ فروند هواپیمای سوخو سوپرجت جدید، ۲۷۰ هواپیمای ام‌سی-۲۱-۳۱۰، ۷۰ ایلیوشین-۱۱۴-۳۰۰، ۱۱۵ توپولوف ۲۱۴ و ۱۲ هواپیمای-۹۶-۳۰۰ تولید شود.
📢 کد خبر: 20240319-2259کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24038#میشوستین #هواپیما

۱۴:۵۷

thumnail
«انعقاد اولین قرارداد ساخت پردازنده‌های کوانتومی در روسیه»
دانشگاه فنی باومَن مسکو با همکاری موسسه دوخوف، اولین قرارداد ساخت انبوه پردازنده‌های کوانتومی در روسیه را با یک شرکت خصوصی به امضاء رساندند. این پردازنده‌های کوانتومیِ ابررسانا، بر روی بردهای صد میلی‌متری ساخته می‌شوند و در ابررایانه‌ها مورد استفاده قرار خواهند گرفت. دانشگاه فنی باومن از سال ۲۰۱۶ مشغول تحقیق و ساخت پردازنده‌های کوانتومی و فناوری‌های مرتبط با آن است. طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، تا سال ۲۰۳۰ ابررایانه‌های روسی باید ده برابر از رایانه‌های فعلی قدرتمندتر باشند و بدین ترتیب نیاز به پردازنده‌های نسل جدید تا ۳۵ درصد افزایش خواهد داشت.
📢 کد خبر: 20240319-3181کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24042#پردازنده_کوانتومی #دانشگاه_باومن

۱۴:۵۷

thumnail
«ابداع روشی جدید جهت درمان سرطان خون»
دانشمندان دانشگاه سامارا، شیوه‌ای جدید در درمان بیماری سرطان خون ابداع کرده‌اند که اثربخشی بسیار بالایی دارد. در این شیوه دانشمندان از سلول‌های اِن‌کِی خون بند ناف، برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده کرده‌اند. این سلول‌ها، نوعی گلبول سفید هستند که سلول‌های کشنده نیز نامیده می‌شوند و نقش مهمی در عدم شکل‌گیری تومور در بدن دارند. سلول‌های ان‌کی بر روی ده بیمار که روش‌های درمانی دیگر بر روی آنها موثر نبود، هفته‌ای یکبار تزریق شد که هشت بیمار به درمان پاسخ دادند و در دو بیمار پاسخ درمانی ضعیف بود. به‌گفته رئیس این طرح مطالعاتی، درمان جدید ضمن بی‌ضرر بودن بر بدن بیمار، چشم‌انداز بسیار مثبتی داشته است و بزودی در فهرست درمان‌های دانشگاه سامارا قرار خواهد گرفت.
📢 کد خبر: 20240319-1122کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24045#دانشگاه_سامارا #سرطان

۱۴:۵۸

۱ فروردین

thumnail
«یا مدبرالیل والنهار»
باغ در ایام بهاران خوش است موسم گل با رخ یاران خوشست 
چون گل نوروز کند نافه باز  نرگس سرمست در آید به ناز

ضمن تبریک حلول سال نو شمسی و بهار طبیعت به محضر یکایک شما یاران و گرامیان فرهیخته، امیدواریم کماکان این افتخار را داشته باشیم تا یک سال دیگر نیز دریچه‌ای هر چند کوچک، به سوی باغ بی‌کران علم و دانش و فناوری، به دیدگان شما عزیزان بگشاییم.

۲۰:۳۴

thumnail
«ساخت سامانه قابل حمل محافظت از ادوات سنگین نظامی در برابر پهپادها»
متخصصین شرکت کاسانت روسیه، موفق به ساخت سامانه‌ای موسوم‌به کا-۱۰۰۰ شدند که کاربری اصلی آن محافظت از ادوات سنگین نظامی مانند تانک و نفربر در برابر پهپادها است. این سامانه فقط دو کیلوگرم وزن دارد و نمونه اولیه آن، توانایی اخلال در دامنه فرکانسی ۸۰۰ و ۹۰۰ مگاهرتزی را دارد. آزمایشات این سامانه با موفقیت به پایان رسیده است و تولید انبوه آن نیز آغاز شده است‌. اولین سفارش از طرف دولت مسکو برای خرید این سامانه جدید، نهایی شده است و ارتش روسیه نیز قصد دارد تا این سامانه را برای مناطق عملیات ویژه در اوکراین خریداری نماید.
📢 کد خبر: 20240320-2260کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24076#کایسانت #پهپاد

۲۱:۰۳

۲ فروردین

thumnail
«تاسیس مرکز ملی منابع ژنتیکی احشام در روسیه»
رئیس‌جمهور روسیه دستور تاسیس مرکز ملی منابع ژنتیکی احشام در این کشور را امضا کرد. براساس فرمان پوتین، این مرکز، در چارچوب موسسه تحقیقات دامداری اِرنِست تاسیس خواهد شد و مجموعه‌ای موسوم‌به کمیسیون دولتی ایجاد، حفظ و استفاده از بانک ژنتیک احشام روسیه؛ مسئول هماهنگی امور مربوط به فعالیت‌های این مرکز خواهد بود. اصلی‌ترین ماموریت این مرکز، تهیه و بروزرسانی فهرست مهمترین احشام روسیه و نگهداری نمونه‌های ژنتیکی آن‌ها، با هدف تامین استفاده پایدار از این منابع، اعلام شده است. بودجه این طرح از محل منابع وزارت علوم و آموزش عالی روسیه پرداخت خواهد شد.
📢 کد خبر: 20240321-489کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24094#بانک_منابع_ژنتیک #وزارت_علوم

۱۶:۰۴

thumnail
«برگزاری ششمین مجمع علمی بین‌المللی گامی به سوی آینده»
دانشگاه اقتصاد پِلِخانوف روسیه، ۲۱ مارس ۲۰۲۴ میزبان ششمین مجمع علمی بین‌المللی گامی به سوی آینده: هوش‌مصنوعی و اقتصاد دیجیتال بود. این رویداد که با حضور کارشناسان داخلی و خارجی، نمایندگانی از دولت، جامعه علمی و شرکت‌های فناوری اطلاعات برگزار شد، به بحث پیرامون اقتصاد داده پرداخت. این نشست، به ابتکار وزارت آموزش و علوم و وزارت توسعه دیجیتال فدراسیون روسیه به مدت ده سال از ۲۰۲۲-۲۰۳۱ با موضوعات مرتبط با پیشرفت‌های علمی برگزار می‌شود.
📢 کد خبر: 20240321-6111کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24098#نشست_علمی

۱۶:۰۵

۳ فروردین

thumnail
«ساخت ایستگاه شارژ اقتصادی و سریع ماهواره‌»
دانشمندان دانشگاه دولتی سامارای روسیه، یک ایستگاه برای شارژ کپسول زنون ماهواره‌های روسی با موتورهای یونی ساختند که قادر است عملیات شارژ را با استفاده از زنون خالص، با دقت بسیار بالا انجام دهد. ویژگی‌ منحصربه‌فرد ایستگاه جدید در آن است که نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی با هزینه بسیار کمتر، دقت بالاتر و سرعت بیشتر عملیات شارژ را انجام دهد و به همین دلیل، فرآیند آماده‌سازی ماهواره‌ها را تسریع و ماموریت آن‌ها را سریع‌تر و ارزان‌تر می‌سازد. در صنایع فضایی از گاز زنون به‌عنوان جایگزین برای سوخت‌شیمیایی در موتور‌های یونی استفاده می‌شود.
📢 کد خبر: 20240322-2261کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24119#ماهواره #دانشگاه_سامارا

۱۷:۴۴

thumnail
«ساخت سامانه‌ی جدید جنگ الکترونیک ارتش روسیه»
به سفارش وزارت دفاع فدراسیون روسیه، شرکت سازوِزدیه زیرمجموعه شرکت روس‌‎تِک، جدیدترین سامانه جنگ الکترونیک خود با نام پالانْتین را تحویل ارتش این کشور داده است. پالانتین که یک سامانه عملیاتی-تاکتیکی است، قادر است سامانه‌های ارتباطات رادیویی و شناسایی الکترونیکی دشمن را در محدوده موج کوتاه و فوق کوتاه در نواری به طول هزار کیلومتر مختل کند. سامانه می‌تواند به شکل هدفمند و بدون ایجاد اختلال در زیرساخت‌های غیرنظامی، تنها پهپادها، منابع ارتباطی و اینترنت دشمن را هدف قرار دهد. به گفته وزارت دفاع روسیه، این محصول، دو تا سه برابر نسبت به سامانه‌های جنگ الکترونیک قبلی روسیه قوی‌تر است و از نظر ویژگی‌های رزمی مشابهی در ارتش‌های جهان ندارد.
📢 کد خبر: 20240322-5226کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24123#جنگ_الکترونیک #روس‌تک

۱۷:۴۴

۴ فروردین

thumnail
«راه‌اندازی اولین تراموای خودران در مسکو»
به گفته معاون حمل‌ونقل شهرداری مسکو، اولین تراموای خودران در کشور روسیه، به‌زودی در مسکو به فعالیت خواهد پرداخت. این تراموا که با هوش‌مصنوعی کار می‌کند، رفتار دیگر خودروها، مسافران، عابران پیاده، سگ و گربه را تشخیص می‌دهد و حرکت بعدی آنها را پیش‌بینی می‌کند. طبق برنامه‌ریزی‌ها، از سال ۲۰۳۰ قطارهای متروی مسکو نیز خودران خواهند بود و شهرداری در حال ایجاد بسترهای لازم برای انجام این طرح ملّی است.
📢 کد خبر: 20240323-2262کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24148#تراموای_خودران #مترو

۱۴:۵۷

thumnail
«تولید پوشش هوشمند جدید برای مواد غذایی»
متخصصین دانشگاه دولتی اورال روسیه، موفق به ساخت پوششی هوشمند ویژه مواد غذایی شدند که زمان نگهداری این مواد را به‌شکل محسوسی افزایش می‌دهد. دلیل این خاصیت پوشش جدید، استفاده از پروتئین هیدرولیزات در ساختار آن است. پروتئین هیدرولیزات از طریق فرآیند تجزیه یک پروتئین پیچیده (به عنوان مثال، پروتئین شیر یا کشک) به دست می‌آید و آنزیم‌های میکروبی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این پوشش همچنین دوستدار محیط‌زیست است و طی دو هفته به صورت کامل تجزیه می‌شود.
📢 کد خبر: 20240323-3182کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24152#دانشگاه_فدرال_اورال #مواد_غذایی

۱۴:۵۸

۵ فروردین

thumnail
«ایجاد یک مرجع اطلاعاتی علمی-تحلیلی با موضوع شرق»
متخصصان موسسه شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه با همکاری موزه اِرمیتاژ در سنت‌پترزبورگ، یک درگاه ویژه مطالعات شرق‌شناسی با هدف گردآوری داده‌های مفید برای دانشمندان و سیاستمداران ایجاد کرده‌اند. این منبع علمی-تحلیلی برخط، حاوی اطلاعاتی پیرامون نحوه زندگی در کشورهای آسیا، غرب آسیا (خاورمیانه) و آفریقا، ترجمه کتب، آثار کمیاب و کمتر شناخته‌شده شرق‌شناسان معتبر خارجی و نسخه‌های خطی منحصربفرد در موضوعات اسلامی است. در همین راستا قرار است دیپلمات‌ها و سفارت روسیه در کشورهای دیگر در جهت غنا بخشیدن به این درگاه با این موسسه همکاری داشته باشند. این پروژه عظیم می‌تواند هم‌زمان برای دانشگاه‌ها و سازمان‌های دولتی مفید باشد و موضوعات علمی و رویکردهای جدید روش‌شناسی را مطابق با نیازهای جاری سیاست‌گذاری عمومی تلفیق کند.
📢 کد خبر: 20240324-6112کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24174#آکادمی_علوم_روسیه #شرق‌شناسی

۱۶:۵۵

thumnail
«پرتاب فضاپیمای سرنشین‌دار سایوز به همراه سه خدمه»
فضاپیمای سرنشین‌دار سایوز ام‌اس-۲۵ به همراه سه خدمه در ۲۳ مارس ۲۰۲۴ از سکوی پرتاب ۳۱ پایگاه بایکانور قزاقستان به کمک موشک سایوز-۲.۱آ به فضا پرتاب شد. به گفته مسئولین فضایی روسیه، فضاپیما در مدار ایستگاه بین‌المللی قرار گرفته است و در ۲۵ مارس از محل اتصال پریچال روسیه (یکی از پودمان‌های اتصال به ایستگاه)، به آن وصل می‌شود. در این ماموریت، سه فضانورد روس، آمریکایی و بلاروسی به ایستگاه فضایی برده خواهند شد. در ابتدا قرار بود پرتاب در ۲۱ مارس انجام شود که ۲۱ ثانیه قبل از روشن‌شدن موتورها به علت افت ولتاژ منبع جریان شیمایی پرواز لغو شد.
📢 کد خبر: 20240324-2263کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24170#ایستگاه_بین‌المللی #سایوز

۱۶:۵۵

۶ فروردین

thumnail
«ساخت اسکلت‌بیرونی با بازدهی بالاتر نسبت‌به نمونه‌های موجود»
متخصصین شرکت روسی VKBM روسیه موفق به ساخت اسکلت‌بیرونی (اگزواسکلت) موسوم‌به ناپارنیک (همکار) شدند که کاربری اصلی آن استفاده در زندگی روزمره، انبارها، عملیات امداد و نجات، تصویربرداری و غیره است. اولین نمونه این اسکلت‌بیرونی، ۱۹ مارس ۲۰۲۴ در جریان مجمع فناوری‌های پیشرفته رونمایی شد‌. این سازه از نوع اسکلت‌بیرونی غیرفعال (پَسیو) است، نیازی به منبع انرژی ندارد و فقط براساس قوانین فیزیک، امکان جابجایی بارهای سنگین را تا ۵۰ درصد افزایش می‌دهد. ناپارنیک فقط ۴/۵ کیلو وزن دارد.
📢 کد خبر: 20240325-5227کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24208#شرکت_و‌ک‌ب‌اِم #اسکلت_بیرونی

۱۶:۱۷

۸ فروردین

thumnail
«راه‌اندازی خطوط تولید جدید ریزمدار و تراشه توسط غول فناوری روسیه»
میکرون، بزرگترین شرکت روسی در زمینه تولید تجهیزات میکروالکترونیک، خط تولید جدیدی را برای سرهم کردن (مونتاژ) ریزمدارها در بدنه پلاستیکی و همچنین یک خط اضافی برای تولید پودمان‌های (ماژول‌های) تراشه برای کارت‌های بانکی، اسناد الکترونیکی و سیم‌کارت راه‌اندازی کرد. تاسیسات جدید سرهم‌کردن، امکان تولید ۱۸ میلیون ریزمدار در سال را فراهم می‌کنند. از جمله تولیدات خطوط جدید می‌توان به اولین میکروکنترلر کاملا بومی با هسته مبتنی‌بر ساختار باز RISC-V و Amur و همچنین تراشه‌های مدیریت توان، ترانزیستورها، تثبیت‌کننده‌ها، تقویت‌کننده‌ها و سایر قطعات الکترونیکی اشاره کرد.
📢 کد خبر: 20240327-5228کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24233#میکروالکترونیک #میکرون

۱۶:۴۸

thumnail
«ابداع روشی جدید در تصفیه آب»
متخصصان دانشگاه ایالتی اورال جنوبی، روشی جدید به‌منظور تصفیه آب از تشعشعات، فلزات، دی‌اکسیدکربن و نمک‌ها ابداع کرده‌اند که می‌تواند در مناطق بدون لوله‌کشی آب، بسیار مفید باشد. در این روش، فرآیند تصفیه در دو مرحله کاتیونیزه‌شدن سدیم (به اصطلاح نرم شدن آب) و اشباع با اکسیژن (هوادهی) انجام می‌شود و به کمک یک پمپ شناور، تقریبا صدایی ندارد. دستگاه مذکور را می‌توان در مناطق روستایی یا شهرک‌های تازه‌ساختی که آب مصرفی ندارند مورد استفاده قرار داد. پس از انجام آزمایش‌های کامل، دستگاه آماده تولید انبوه است.
📢 کد خبر: 20240327-3183کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24237#تصفیه_آب #اورال

۱۶:۴۸

thumnail
«ایجاد علاقه به علم از طریق سینما»
رئیس‌جمهور روسیه دستور ساخت فیلم‌هایی را داده است که به محبوبیت بیشتر حرفه دانشمندان کمک می‌کنند. وی همچنین دولت روسیه را موظف کرد تا اقدامات لازم جهت تولید و پخش فیلم‌هایی با مضمون دستاوردهای علمی فدراسیون روسیه را در دستور کار قرار دهد. گزارش اولیه در خصوص این اقدامات می‌بایست تا اول جولای سال ۲۰۲۴ به رئیس‌جمهور ارائه شود.
📢 کد خبر: 20240327-6113کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24241#پوتین #سینما

۱۶:۴۹

thumnail
«تولید روغن‌های موتور زیست‌تخریب‌پذیر»
دانشمندان دانشگاه ایالتی اورال جنوبی، برای اولین بار در روسیه فناوری تولید روغن‌موتور زیست‌تخریب‌پذیر را برای ماشین‌آلات کشاورزی و قایق‌های موتوری ایجاد کردند. این محصول بر پایه روغن گیاهی تولید می‌شود و محیط‌زیست را آلوده نمی‌کند. در فناوری جدید، اسیدهای ارگانیگ چندپایه جایگزین اِسترهای الکل شده‌اند. فناوری جدید ساده و اقتصادی است و از نظر خواص روانکاری نسبت به نمونه‌های خارجی برتری دارد. گفتنی‌ست این روغن‌ها در دسته مواد شیمیایی قرار نمی‌گیرند.
📢 کد خبر: 20240327-490کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24245#روغن_موتور #دانشگاه_‌اورال

۱۶:۴۹

۹ فروردین

thumnail
«ساخت دستگاه ویژه تمرینات بدنی در روسیه»
دانشمندان دانشکده تربیت‌بدنی، ورزش و گردشگری دانشگاه دولتی پاوالوژسک در کازان روسیه، موفق به ساخت دستگاهی برای تمرینات بدنی و اندازه‌گیری توان عضلات پا شدند که در مقایسه با نمونه‌های موجود، قیمت بسیار پایین‌تری دارد. این دستگاه می‌تواند دامنه حرکتی عضلات پا را نیز بررسی و ارزیابی کند. علاوه‌براین، ساخته جدید قادر است، براساس ساختار بدنیِ (آناتومی) کاربر، تمرینات را کاملا برای آن‌ها شخصی‌سازی کند.
📢 کد خبر: 20240328-1123کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهt.me/RussiaSciTechble.ir/russiantech
didebanefanavari.com/24257#تربیت_بدنی #دانشگاه_پاوالوژسک

۱۴:۵۸