عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در روسیهع

علم، فناوری و نوآوری در روسیه

۷۳۵عضو
thumnail
«ساخت کنتور برق مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی برای اولین بار در جهان»
شرکت لارِکس روسیه، در جریان برگزاری نمایشگاه شبکه‌های برق ۲۰۲۴، از اولین کنتور برق مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی در جهان رونمایی کرد که از آن به‌عنوان انقلابی در مبارزه با استفاده غیر‌مجاز از برق، بویژه برای استخراج ارزهای دیجیتال یاد می‌شود. ویژگی منحصربه‌فرد کنتور جدید آن است که در این کنتور، علاوه‌بر ثبت داده‌های مصرف انرژی، داده‌ها تجزیه و تحلیل می‌شوند و در صورت وجود هر مورد مشکوک مانند افزایش مصرف، مراتب به ادارات برق منطقه گزارش می‌شود. استخراج غیر‌مجاز ارزهای دیجیتال در مناطقی از روسیه مانند استان ایرکوتسک که تعرفه برق در آنجا پایین است، یکی از مشکلات مهم شبکه برق روسیه محسوب می‌شود.
undefined کد خبر: 20241208-5381کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29930#لارکس #هوش‌مصنوعی

۱۵:۰۰

thumnail
«تولید انبوه ردیاب پهپاد بولات»
وزارت دفاع فدراسیون روسیه، پس از عملکرد موفق ردیاب پهپاد بولات وی.چهار (Bulat v.4) در مناطق جنگی اوکراین، از راه‌اندازی خط تولید انبوه آن خبر داد. بولات محصول شرکت تری‌اِم‌ایکس (۳mx)، نسل چهارم ردیاب پهپادها در روسیه است که براساس امواج دریافتی، پهپاد را رهگیری می‌کند. شعاع عملکرد این تجهیزات ۱.۵ کیلومتر و محدوده فرکانس تشخیص آن ۳۰۰ تا ۶۲۰۰ مگاهرتز است. بولات ابعاد بسیار کوچک، سیصد گرم وزن و شکلی مانند یک بیسیم دارد. بهترین عملکرد دستگاه در دمای ۲۰- تا ۴۵+ عنوان شده‌است. امکان اتصال بولات به ساعت و گوشی هوشمند وجود دارد و بدین‌وسیله امکان مدیریت چند عدد از این تجهیزات در مکان‌های مختلف توسط کاربر وجود خواهد داشت. نوع باتری بولات، لیتیومی با ظرفیت ۲۱۰۰ میلی آمپر است و در صورت قرار گرفتن در حالت جستجو، شش ساعت و نیم کار می‌کند.
undefined کد خبر: 20241209-2432کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29933#پهپاد #وزارت_دفاع

۱۵:۴۵

thumnail
«ایجاد اولین آزمایشگاه زیست‌شناسی و پزشکی مجازی در روسیه»
دانشمندان دانشگاه دولتی نوواگراد، اولین آزمایشگاه مجازی جهت تربیت پزشکان را در رشته زیست‌شناسی (بیولوژی) در روسیه ایجاد کرده‌اند. این آزمایشگاه با نام میکرولَب-وی‌آر به دانشجویان پزشکی و متخصصان آزمایشگاهی این فرصت را می‌دهد تا مهارت‌های کاری را در یک آزمایشگاه زیست‌شناسی بدون هزینه نگهداری بیاموزند. در آزمایشگاه مذکور، دانشجویان می‌توانند ریزاندامگان زیستی را مطالعه کنند، به کشت باکتری بپردازند و در نهایت نتایج کار را به‌کمک نرم‌افزار جمع‌آوری و تحلیل کنند.
undefined کد خبر: 20241209-5382کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29936#پزشکی #واقعیت_مجازی

۱۵:۴۶

thumnail
«ساخت ماده مغناطیسی جدید در صنعت الکترونیک»
دانشمندان روسی یک ماده مغناطیسی جدید و بسیار حساس بر پایه آرسنید کادمیموم و ترکیباتی از کروم تولید کرده‌اند که خواص نیمه فلزات دیراک (Dirac Semimetals) را از خود نشان می‌دهد. مخروط‌های دیراک در مکانیک کوانتوم، نوعی نقاط عبور هستند که الکترون‌ها تا حد امکان از آن اجتناب می‌کنند. هنگامی که این مخروط در ماده شکل می‌گیرد، آن ماده خواص نیمه‌فلزی از خود نشان می‌دهد و قادر است به‌شکل انتخابی الکترون‌ها را از خود عبور دهد. دانشمندان، حوزه کاربرد نیمه‌فلزات دیراک را بسیار گسترده می‌دانند و آن را اساس صنعت میکروالکترونیک جدید برمی‌شمارند. در دهه گذشته بنیاد علوم روسیه با سرمایه‌گذاری در این حوزه، موفق به استقلال روسیه در این عرصه شده‌است. اکنون محققان روسی می‌توانند با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی، از این ماده در تولید دستگاه‌های کوانتومی، الکترونیکی، انواع حسگرها، دستگاه‌های ذخیره سازی و الکترواپتیکی استفاده کنند.
undefined کد خبر: 20241210-3296کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29946#فیزیک #کوانتوم

۱۹:۳۳

thumnail
«ساخت پهپاد مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی با قابلیت حمله خودکار به هدف»
متخصصین روس، اولین پهپادهای نظامی مبتنی‌بر هوش‌مصنوعی که قادر است اهداف را بصورت خودکار منهدم سازد، روانه بازار کردند. این پهپادها در دو نمونه وِتِر-۱۰ (باد) و وِتِر-۱۳ تولید شده است. این پرنده‌ها به‌ترتیب توانایی حمل ۳/۵ و ۸ کیلوگرم مهمات را دارند و دارای بیشینه سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت و برد عملیاتی ۲۰ کیلومتر هستند. براساس برنامه، قرار است ماهانه حدود ۳۰۰۰ فروند از این نوع پهپاد به ارتش روسیه تحویل شود.
undefined کد خبر: 20241210-2433کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29949#پهپاد #هوش‌مصنوعی

۱۹:۳۴

thumnail
«ساخت یک عایق حرارتی بسیار مقاوم»
شرکت تکنولوژی رُوماشین زیرمجموعه شرکت مادرتخصصی روس‌تِک، سرامیک حرارتی از جنس الیاف کوارتز تولید کرده‌است که تحمل دمایی بسیار بالایی دارد. انتقال گرمایی این ماده بسیار اندک است و در صورت دریافت دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد، دمای سمت دیگر آن تنها ۳۴ درجه خواهد بود. سرامیک مذکور به سفارش صنایع هوافضا تولید شده‌است اما به‌علت ویژگی‌های منحصربه‌فرد، حوزه استفاده از آن گسترده خواهد بود. طول عمر این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه بیشتر و تولید آن ارزان‌تر است. گفتنی‌ست، شرکت روماشین از دهه هفتاد میلادی، در حوزه تولید سرامیک‌های حرارتی ساخت بدنه فضاپیما فعالیت دارد.
undefined کد خبر: 20241211-3297کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29960#روس‌تک #سرامیک_حرارتی

۱۴:۱۲

thumnail
«ساخت یک نفتکش پیشرفته در روسیه»
کارخانه کشتی‌سازی نیِوسکی زیرمجموعه شرکت مادرتخصصی لنینگراد، اولین مجموعه از نفتکش پیشرفته خود در کلاس متوسط را به آب انداخت. این کشتی با نام مهندس-ژنرال کاتوف، قابلیت سوخت‌گیری در حین حرکت را دارد و قادر به انتقال و دریافت محموله مایع بدون پهلوگیری است. کاتوف به موتورهای نسل جدید مجهز است که ضمن قدرت و دوام بیشتر، بهره‌وری بیشتری نیز دارند. نفتکش در وهله اول جهت انتقال نفت، نفت کوره، سوخت دیزل و روغن موتور طراحی شده‌است اما امکان بارگیری محموله‌های خشک را نیز دارد. کارشناسان نفتکش کاتوف را آینده کشتی‌رانی روسیه برآورد می‌کنند و شرکت سازنده قصد دارد اولین نمونه نفت‌کش کاتوف در کلاس سنگین را به زودی به آب اندازد.
undefined کد خبر: 20241211-2434کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29963#نفت‌کش #نیوسکی

۱۴:۱۴

thumnail
«شروع به کار آزمایشی رآکتور هسته‌ای جدید روسیه»
شرکت روس‌اتم از شروع به کار آزمایشی رآکتور پیشرفته میر.اِم۱ (MIR.M1) خبر داد. این رآکتور که مطالعات تحقیقاتی، طراحی و ساخت آن بیش از ده سال به طول انجامیده‌است، از اورانیوم ۲۳۵ با غلظت ۵ درصد به‌عنوان سوخت استفاده می‌کند. همچنین در میله‌های کنترل جذب نوترون این نیروگاه، از عنصر اِربیُم (Erbium) استفاده شده‌است. به‌گفته کارشناسان، این عنصر موجب کاهش سختی و افزایش کارکرد عنصر وانادیم می‌شود. گفتنی‌ست، بیشتر نیروگاه‌های هسته‌ای در جهان با اورانیوم ۲۳۵ و غلظت ۳ تا ۴ درصد کار می‌کنند. مزیت استفاده از این سوخت جدید، توان بیشتر رآکتور و افزایش عمر سوخت آن از ۱۲ ماه به ۲۴ ماه است که به معنای افزایش بهره‌وری تولید برق خواهد بود.
undefined کد خبر: 20241211-5383کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29966#روس‌اتم #انرژی_هسته‌ای

۱۴:۱۴

thumnail
«ساخت داروی ضدسرطان به کمک ابررایانه جدید»
دانشمندان مرکز تحقیقاتی تولستوی در شهر تولا، به کمک ابررایانه جدید خود به نام گاوارُونا (Gavarona)، یک داروی موثر در درمان سرطان پروستات تولید کرده‌اند. این رایانه با قدرت عملیاتی ۴۸ ترافلاپس جهت تولید داروهای جدید در علم پزشکی طراحی شده‌است و توانایی مدل‌سازی مولکولی پیشرفته را در کمترین زمان ممکن دارد. به کمک گاوارونا، دانشمندان روسی نیاز بسیار کمتری به انجام آزمایش‌های گران‌قیمت خواهند داشت. این طرح در راستای اجرای برنامه دولتی اولویت ۲۰۳۰، پروژه اِکوبیوتک به انجام رسیده‌است.
undefined کد خبر: 20241211-1179کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29969#پزشکی #ابررایانه

۱۴:۱۴

thumnail
«ساخت ربات خودران ویژه تخلیه زخمی‌ها از مناطق جنگی»
متخصصین روس در شهر ناواسیبیرسک، موفق‌به ساخت یک ربات خودران، ویژه تخلیه زخمی‌ها از مناطق جنگی شدند. ربات جدید که وِنُم‌تُتِم نامگذاری شده است، می‌تواند برای انتقال مهمات و مواد غذایی به خطوط مقدم جبهه نیز مورد استفاده قرار گیرد. بیشینه بارِ قابل جابجایی با این ساخته جدید، ۳۰۰ کیلوگرم اعلام شده است، ولی در آزمایشات، وسیله مذکور توانسته تا ۵۰۰ کیلوگرم بار را نیز جابجا کند. طول این ربات، ۲/۱ متر، عرض آن ۱/۲ متر و ارتفاع آن، نیم متر است. به زودی ۵۰ عدد از این ربات‌‌ها به مناطق عملیات ویژه روسیه در اوکراین منتقل خواهد شد.
undefined کد خبر: 20241212-5384کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29975#ناواسیبیرسک #سکوی_خودران

۱۵:۴۲

thumnail
«راه‌اندازی سامانه بومی تولیدات علمی در حوزه هوش‌مصنوعی»
اتحادیه اِکُو‌پراودا (Ecopravda) که در حوزه هوش‌مصنوعی فعالیت دارد، در نمایشگاه AI Journey، از سامانه بومی خود برای انتشار تولیدات علمی در حوزه هوش‌مصنوعی رونمایی کرد. در این سامانه بیش از ۵ هزار مقاله که از سال ۲۰۱۴ توسط دانشمندان، اساتید و دانشجویان روس تاکنون منتشر شده‌اند، در اختیار عموم قرار گرفته‌اند. هدف از طراحی سامانه، تعیین جایگاه روسیه در حوزه هوش‌مصنوعی و توسعه دسترسی کاربران به تولیدات علمی در این حوزه بوده است. اساتید، کارکنان و دانشجویان مراکز آموزش عالی روسیه می‌توانند با ثبت نام در این سامانه، مقالات خود در حوزه هوش‌مصنوعی را با دیگران به اشتراک بگذارند.
undefined کد خبر: 20241215-6166کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29988#هوش‌مصنوعی #اکوپراودا

۱۵:۲۴

thumnail
«ساخت ماده‌ای جدید جهت تولید برق از گرما»
دانشمندان دانشگاه علم و فناوری میسیس در روسیه، ماده‌ای ترموالکتریک بر اساس پروسکیت منگنیت کلسیم (calcium manganite perovskite) در ترکیب با ماروکیت (ماده معدنی غنی از منگنز-marocita) تولید کرده‌اند که توانایی بالایی در تبدیل انرژی حرارتی به الکتریکی دارد. ماده مذکور به‌لطف ترکیب جدید و وجود تخلخل ۲۲ درصدی بر روی سطح خود، بهره‌وری تولید برق بیست درصدی دارد که از تمامی مواد مشابه بالاتر است. محصول جدید می‌تواند در صنایعی که با انتشار قابل‌توجه انرژی حرارتی همراه هستند به‌کار برده شود. این تحقیق با حمایت بنیاد علوم روسیه به‌انجام رسیده‌است.
undefined کد خبر: 20241215-3298کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29991#میسیس #ترموالکتریک

۱۵:۲۵

thumnail
«شروع به کار اولین تجهیزات مخابراتی ۵G تماما بومی در روسیه»
شرکت روسی ایرتیا (Irtia)، اولین مرکز ۵G را در شهر هوشمند وِدِنخا مسکو راه‌اندازی کرده‌است. تمام بخش‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و شبکه این فناوری در داخل مسکو طراحی و تولید شده‌است. سرعت بارگیری (دانلود) فناوری جدید، ۱.۳ گیگا بایت بر ثانیه است که یک حدنصاب در کشور روسیه محسوب می‌شود. مطابق چشم‌انداز ۲۰۳۰ کشور روسیه، ایجاد شبکه پرسرعت اینترنت، از اولویت‌های توسعه زیرساخت‌ها در این کشور عنوان شده‌است. بازه عملکرد این مرکز در محدوده فرکانس ۴.۸-۵.۰ گیگا هرتز است. در آینده نزدیک و با رشد مراکز ۵G بومی در روسیه، به منظور حمایت از تولید داخلی و امنیت داده، در آینده استفاده‌کنندگان اینترنتی ملزم به تطبیق شبکه‌های خود با آن خواهند بود. گفتنی‌ست اینترنت پرسرعت ۵G از سال ۲۰۲۰ به‌شکل آزمایشی در روسیه در حال عیب‌یابی و توسعه بوده است.
undefined کد خبر: 20241215-5385کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29994#اینترنت #5G

۱۵:۲۶

thumnail
«ساخت ربات انسان‌نما، ویژه کار در انبار»
متخصصین بخش هوش‌مصنوعی موسسه فیزیک و فناوری مسکو، موفق‌به ساخت یک ربات انسان‌نما شدند که کاربری اصلی آن فعالیت در انبار فروشگاه‌های بزرگ و مراکز فروش برخط (آنلاین) است‌. ربات جدید همچنین قادر است با مشتری تعامل داشته باشد، سفارشات را تحویل دهد و بارها را جابجا کند. آزمایشات این ربات در انبار واقعی یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهر مسکو با موفقیت انجام شده است. حرکت ربات و تعامل آن با مشتری‌، توسط هوش‌مصنوعی کنترل و مدیریت می‌شود و تمامی نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مورد استفاده در تولید این ربات، ساخت روسیه هستند.
undefined کد خبر: 20241215-5386کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/29997#هوش‌مصنوعی #ربات

۱۱:۲۹

thumnail
«ساخت سامانه نظارت بر ارتباطات ماهواره‌ای در روسیه»
متخصصین مرکز فناوری‌های پهپادی و هوایی روسیه، موفق‌به ساخت یک سامانه موسوم‌به کالینکا شدند که کاربری آن، رهگیری ارتباطات ماهواره‌ای از جمله ماهواره‌های اِستارلینک، اعلام شده است. ارتش روسیه با استفاده از این سامانه قادر است تا پهپادهای دشمن که از سامانه‌های ارتباط ماهواره‌ای استفاده می‌کنند را تا فاصله ۱۵ کیلومتری رهگیری نماید. این سامانه جدید به مناطق عملیات ویژه روسیه در اوکراین ارسال شده است. با توجه به استفاده اوکراین از ماهواره‌های استار‌لینک برای هدایت پهپادهای خود، استفاده از کالینکا می‌تواند گام موثری در مقابله با حملات پهپادی اوکراین باشد.
undefined کد خبر: 20241217-2435کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/30019#پهپاد #جنگ_الکترونیک

۱۵:۲۷

thumnail
«تولید داروهای مبتنی‌بر ژن در روسیه»
معاون وزیر بهداشت روسیه، از راه‌اندازی بخش تولید داروهای مبتنی‌بر ژن در مرکز کولاکوفسکی روسیه خبر داد. این مرکز که به‌شکل آزمایشی جهت تولید داروهای ویژه، بر پایه ژن‌درمانی راه‌اندازی شده بود، پس از تایید وزارت بهداشت، اکنون در تولید داروهای منحصر به هر بیمار فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است. به‌گفته رئیس مرکز کولاکوفسکی، هزینه تولید هر دارو در حدود ده هزار دلار و مدت زمان تقریبی ساخت آن یک ماه است. اولویت فعالیت مرکز، درمان بیماری‌های مرتبط با زنان باردار و بیماری‌های قبل از تولد خواهد بود. به‌گفته محققان بهترین روش در درمان بیماری‌ها، استفاده از داروهای اختصاصی براساس ویژگی‌های ژنتیکی افراد است. این مساله می‌تواند اثربخشی دارو را افزایش دهد و از عوارض جانبی آن بکاهد.
undefined کد خبر: 20241217-1180کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/30022#پزشکی #ژن‌درمانی

۱۵:۲۸

thumnail
«انتشار نرم‌افزاری برای کمک به افراد ناشنوا و کم‌شنوا»
شرکت روسی سِنسور-تِک (Sensor-Tech)، سامانه جدیدی به نام سوردا-پوماش (Surda-pomash)، جهت تسهیل ارتباط میان افراد دارای اختلال شنوایی با دیگر افراد راه‌اندازی کرده‌است. این نرم‌افزار که در دو نسخه ویژه گوشی همراه و تحت وب منتشر شده‌است می‌تواند به‌کمک هوش‌مصنوعی، گفتار را در لحظه به متن تبدیل کند. سوردا-پوماش همچنین یک دستیار مجازی زبان اشاره نیز دارد تا در صورت لزوم مورد استفاده قرار گیرد. دستیار مجازی داشا نام گرفته و ۱۵۰ هزار حرکت اشاره بر روی آن بارگذاری شده‌است. پیش‌بینی می‌شود نرم‌افزار مذکور، سالانه بیش از یک میلیون بار در سطح کشور روسیه مورد استفاده قرار گیرد. گفتنی‌ست کاربران می‌توانند نسخه مخصوص گوشی همراه را از گوگل پلی بارگیری (دانلود) و برای استفاده نسخه تحت وب به وبگاه https://mfc.sensor-tech.ru/login مراجعه نمایند.
undefined کد خبر: 20241218-5387کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/30038#ناشنوا #هوش‌مصنوعی

۱۹:۵۳

thumnail
«تولید سامانه‌ای جهت ردیابی تسلیحات متصل به ماهواره استارلینک»
متخصصان روسی سامانه‌ای با نام کالینکا (Kalinka) ایجاد کرده‌اند که می‌تواند تسلیحاتی را که از سیگنال‌های ماهواره استارلینک استفاده می‌کنند، شناسایی و رهگیری کند. در حال حاضر کشور اوکراین برای هدایت شهپادها (شناور بدون سرنشین) و پهپادهای بابا-یاگا از این ماهواره‌ها بهره می‌برد. کالینکا به کمک موج‌یابی قادر است تجهیزات دشمن را در فاصله ۱۵ کیلومتری شناسایی و اطلاعات را به سامانه‌های پدافندی مخابره کند. ارتش اوکراین از سال ۲۰۲۲ از اینترنت پهن باند استارلینک جهت هدایت تسلیحات هدایت‌شونده و هماهنگی حملات توپخانه خود بهره می‌برد. گفتنی‌ست دولت روسیه قصد دارد با سرمایه‌گذاری اولیه ۴.۲۵۰ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۰ پروژه مشابه استارلینک را با هدف ایجاد اینترنت پرسرعت جهانی راه‌اندازی نماید. این پروژه فعلا به اسم شرکت سازنده آن یعنی بورو-۱۴۴۰ شناخته می‌شود.
undefined کد خبر: 20241218-2436کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/30041#استارلینک #کالینکا

۱۹:۵۴

thumnail
«ساخت پهپاد سنگین جدید در روسیه با قیمت بسیار ارزان‌تر نسبت به نمونه‌های خارجی»
متخصصین دفتر طراحی پیروُیِ در روسیه، موفق‌به ساخت پهپاد سنگین جدیدی شدند که علیرغم داشتن ویژگی‌های فنی بسیار نزدیک به پهپادهای سنگین نظیر بایراکتار، ساخت ترکیه، تا ۱۶ برابر ارزان‌تر تولید می‌شود. مشخصات فنی پهپاد مذکور رسماً اعلام نشده است، اما بر اساس برآوردها، احتمالاً برد این پهپاد ۱۰۰۰ کیلومتر و بیشینه بار قابل حمل با آن، ۲۰۰-۳۰۰ کیلوگرم خواهد بود. بیشینه سرعت این نوع پرنده، بیش از ۲۰۰ کیلومتر در ساعت و مداومت پروازی آن، ۲۴ ساعت خواهد بود.
undefined کد خبر: 20241221-2437کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/30047#پهپاد #دفتر_طراحی_پیروی

۱۵:۳۰

thumnail
«ساخت سامانه حفاظت از شهرها در برابر حملات پهپادی»
متخصصین کارخانه ساخت تجهیزات رادیویی پالیوُت (پرواز) در چلیابینسک روسیه که از زیرمجموعه‌های روس‌تِک محسوب می‌شود، موفق‌به ساخت یک سامانه جنگ‌الکترونیک موسوم‌به اِسفرا شدند که کاربری اصلی آن، حفاظت از شهرها در برابر حملات پهپادی است. این سامانه قادر است با شناسایی سیگنال‌های هدایت ماهواره‌ایِ پهپادها و مسدود‌سازی آن‌ها، در عملکرد انواع مختلف پهپاد اخلال ایجاد کند. این سامانه می‌تواند سیگنال‌های انواع سامانه‌های مسیریابی جهانی مانند Beidou ،Galileo، Glonass و GPS را مختل کند. نمونه‌های دیگر این نوع سامانه که برای حفاظت از تجهیزات و خودروهای در حال حرکت در مناطق عملیات ویژه روسیه در اوکراین مورد استفاده قرار گرفته، عملکرد بسیار موفقی داشته‌اند.
undefined کد خبر: 20241221-5388کانال علم، فناوری و نوآوری در روسیهdidebanefanavari.com/30050#پهپاد #دفتر_طراحی_پیروی

۱۵:۳۱