عکس پروفایل روزنامه شریف Sharifdaily lر

روزنامه شریف Sharifdaily l

۱,۳۴۶عضو
عکس پروفایل روزنامه شریف Sharifdaily lر
۱.۳هزار عضو

روزنامه شریف Sharifdaily l

کانال رسمی روزنامه شریفمأموریت: انعکاس اخبار راستکی دانشگاه شریف
تلفن: ۶۶۱۶۶۰۰۶ادمین: @sharifdaily_adminسایت: daily.sharif.eduتلگرام: t.me/sharifdailyسروش: splus.ir/sharifdailyتوییتر: twitter.com/Sharif__Dailyاینستاگرام: instagram.com/sharifdaily

۲۵ خرداد

thumnail
«در اینستا هم قدمتان روی چشم»
undefined روزنامه را اگرچه خیلی‌ها در این سال‌ها به کانال‌هایش در تلگرام و بله و سروش می‌شناسند و عده‌ای هم مشتری هفتگی نسخه‌های کاغذی‌اش از ۲۴ سال پیش تا حالا در طول ترم‌های تحصیلی هستند، اما یکی از صفحات مجازی روزنامه که مخاطبین خاص خودش را دارد، صفحه‌ی ما در اینستاگرام است.
undefined این صفحه که یکی-دو سالی فعالیتش متوقف شده بود، از اوایل امسال دوباره راه افتاده و برنامه‌مان هم این است که اولاً اخبار روزانه دانشگاه را به‌صورت استوری به گوش‌تان برسانیم و از طرفی هم بعضی خبر‌ها یا مطالب مهم‌تر یا جذاب‌تر را هم پست کنیم.
undefined خلاصه اگر اهل اینستا هستید، خوشحال می‌شویم تا صفحه‌ی ما به آدرس زیر را دنبال کنید و اگر هم شریفی هستید و دوست داشتید، در دایرکت پیام دهید تا ما هم صفحه‌ی شما را دنبال کنیم:
undefined instagram.com/sharifdaily
undefined @sharifdaily

۱۵:۲۵

thumnail
«از صید ماهی تا پادشاهی(۷)»
undefined هفتمین صفحه‌ی روزنامه از شماره‌ی ۹۱۲ صفحه‌ی علم‌وفناوری نام گرفت تا در آن طی ده شماره با همکاری #پارک_علم_و_فناوری، کمی ویژه‌تر به این حوزه بپردازیم و احتمالاً در ترم بعد هم آن‌را ادامه خواهیم داد؛ در شماره‌ی ۹۱۸ که آخرین شماره‌ی سال تحصیلی بود، به ایستگاه هفتم رسیدیم و در آن، علاوه بر مصاحبه با # مدیرعامل «پارسا پلیمر»، گام هفتم مسیر کارآفرینی هم مرور شد؛ در شماره ۹۱۹ یا اولین شماره ویژه تابستانی که اوایل تیر منتشر می‌شود هم گام هشتم را ارائه خواهیم کرد.
undefined هدف اصلی‌مان هم در این صفحات این است که کمی دقیق‌تر و بدون تعارف‌تر، مسیر کارآفرینی و راه‌اندازی یک کسب‌وکار را مرور کنیم؛ به این صورت که در قسمت بالای صفحه، مسیری که یک دانشجو باید از کلاس‌ درس تا راه‌اندازی یک کسب‌وکار در اکوسیستم شریف طی کند را مرور می‌کنیم و پایین صفحه هم یک مصاحبه‌ی بدون تعارف با یکی از شریفی‌های موفق در کسب‌وکار گفتگو می‌کنیم.
undefined در قسمت هفتم این سلسله یادداشت‌ها، شخصیت «متین» بعد از دقیق‌کردن ایده، شکل‌گیری تیم و طراحی محصول بازار پسند و بعد هم راه‌اندازی شرکت از طریق ارتباط با جایی به نام #مرکز_رشد شریف و البته پیدا کردن سرمایه‌گذار و تامین مالی، به نقطه‌ی پایان استقرار در مرکز رشد رسید و حالا باید وارد یکی از مجتمع‌هاب فناوری می‌شد.
undefined مفهوم شرکت‌های رشدیافته که وضعیتی پایدار، ساختاریافته و درآمدزا دارند و توانسته‌اند برای خود سرمایه‌گذار جذب کنند و از طرفی جزئیات محیط‌های این مجتمع‌ها و فضایی که در اختیار هر شرکت قرار می‌دهد و از طرفی آمارهایی از آنچه درحال حاضر در آن‌ها وجود دارد، در این متن با نام «پسا مرکز رشد؛ ورود به مجتمع‌های فناوری»، روایت شده و می‌توانید در اینجا بخوانید.
undefinedاز صید ماهی تا پادشاهی (۱): ایده‌های سرگردانundefinedاز صید ماهی تا پادشاهی (۲): پخته‌سازی ایده‌هاundefinedاز صید ماهی تا پادشاهی (۳): خلق یک استارت‌آپundefinedاز صید ماهی تا پادشاهی (۴): محصول بازارپسندundefinedاز صید ماهی تا پادشاهی (۵): قد کشیدن در مرکز رشدundefined از صید ماهی تا پادشاهی(۶): به‌دنبال تکیه‌گاه مالی
undefined @sharifdaily

۱۸:۳۰

undefined برنامه‌های پیشنهادی فردا شنبه ۲۶ خرداد:
undefined شنبه‌های خردادیundefined ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۴:۰۰undefined دکتر نگین همتی، دکتر نفیسه نیک‌سخنundefined مرکز مشاوره، سالن جلساتundefined مرکز مشاوره
undefined عدم توسعه اکتشافات سنگ آهن؛ چالش آینده صنعت فولادundefined ساعت ۱۵:۰۰ تا ۱۷:۰۰undefined سروش مدبری، سجاد افرایی، حامد شمس‌الدینی، حسین صادقیانundefined پخش‌زنده رویدادundefined پژوهشکده سیاست‌گذاری
undefined حکمرانی اسلامیundefined ساعت ۲۰:۰۰undefined اتاق مجازی فرهنگیundefined بسیج دانشجویی
undefined @sharifdaily

۱۹:۳۴

۲۶ خرداد

thumnail
«اعتراض داریم آقای رئیس»
undefined از حدود نیم‌ساعت پیش، تعدادی از کارکنان انتظامات دانشگاه در اعتراض به وضعیت صنفی خود در دفتر #حراست جمع شدند تا مطالباتشان را پیگیری کنند.
undefined پرداختی‌های مربوط به حق شیفت، نوبت کاری تعطیل و ایام کاری بعلاوه‌ی پرداختی‌های امنیت شغلی و سختی کار از جمله مطالبات آن‌هاست؛ عدم پرداخت حق خرید لباس و وضعیت بد امکانات رفاهی هم بخش دیگری از مطالبات این کارکنان است.
undefined چند دستگی وضعیت استخدامی مثل قراردادی، رسمی، شرکتی، خرید خدمت و... هم مورد اعتراض آن‌هاست؛ وضعیتی که تعداد نیروهای انتظامات را حدود ۵۰ نفر کاهش داده و باعث شده بعضاً شیفت‌های ۲۴ ساعته را تک‌نفره سپری کنند اما در وضعیت دریافتی‌‌شان هیچ تغییری ایجاد نشده است.
undefined از طرفی آن‌ها می‌گویند در حدود نه ماهی که از دوران جدید حراست گذشته، به جز در روزهای اول، حتی یک جلسه برای شنیدن مطالباتشان برگزار نشده است و در حال حاضر هم باتوجه به اینکه هیچ‌کدام از مدیران در میان آن‌ها حاضر نشده، قصد دارند محل اعتراضاشان را به دفتر ریاست منتقل کنند.
undefined @sharifdaily

۷:۰۸

thumnail

۷:۰۸

thumnail
«دو سهم شریف از جایزه ابوریحان»
undefined گروه علوم پایه فرهنگستان علوم، دهمین دوره مراسم اهدای جایزه‌ی ابوریحان بیرونی که تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته‌ی علوم پایه در سال ۱۴۰۳ به‌حساب می‌آمد را پنجشنبه قبل با حضور وزیر علوم برگزار کرد.
undefined گروه علوم پایه فرهنگستان علوم هرسال از پژوهشگران جوان برجسته کشور که دست‌آوردهای علمی شاخصی در یکی از رشته‌های فیزیک، شیمی، ریاضی، زیست‌شناسی و زمین‌شناسی داشتند، با این جایزه تقدیر می‌کند؛ منتخبینی که باید دارای مدرک دکتری در یکی از رشته‌های علوم پایه و ملیت ایرانی با حداکثر سن ۴۰ سال داشته باشند.
undefined در مراسم امسال دکتر #میرامید_حاجی‌میرصادقی استادیار دانشکده #ریاضی و دکتر #یاسمن‌سادات_برقعی استادیار پژوهشکده علوم و فناوری‌های همگرای شریف، به ترتیب در شاخه‌های ریاضی و زیست‌شناسی به عنوان «پژوهشگر جوان برجسته کشور در سال ۱۴۰۳»، در میان برگزیدگان فرهنگستان علوم قرار گرفتند و جایزه ابوریحان را کسب کردند.
undefined گزارش روابط عمومی از این مراسم
undefined @sharifdaily

۹:۱۴

thumnail

۹:۱۴

thumnail

۹:۱۴

thumnail

۹:۱۴

thumnail
«پس از ۷۵۰ روز»
undefined امروز و دقیقاً بعد از ۷۵۰ روز از ششم خرداد ۱۴۰۱ که اتاق صوت مسجد دانشگاه طعمه‌ی حریق شد، اولین نماز ظهر و عصر با سروشکل تقریباً کامل مسجد، در آن اقامه و سازه‌ی حیاط مسجد هم تقریباً جمع شد.
undefined گزارش تغییرات و تعمیرات و بازسازی‌ها بماند برای بعد اما جای شکرش باقی‌ست که پس از کش‌وقوس‌ها و اعتراضات و مشکلات مالی و اختلاف نظرها و تقابل سلیقه‌ها و...، مسجد دانشگاه دوباره روی ریل افتاد تا از فردا اولین مراسم خود را تجربه کند و به‌زودی مثل روزهای قبل از کرونا، میزبان نمازهای روزانه، مراسم‌ها، دورهمی‌ها، استراحت‌ دانشجویان و... باشد.
undefined @sharifdaily

۱۴:۱۸

thumnail

۱۴:۱۸

thumnail

۱۴:۱۸

thumnail

۱۴:۱۸

thumnail

۱۴:۱۸

«رد و تایید‌های یک توییت انتخاباتی»
#انتخاب_چهاردهم
undefined دکتر #علی_شریفی‌زارچی دیشب در توییتی خبر از دیدارش با مسعود پزشکیان، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری و اهدای برنامه‌ای برای تاسیس «سازمان ملی هوش مصنوعی» داد و نوشت:
«کشورها در گذشته بر سر خاک، منابع انرژی و نیروی انسانی رقابت می‌کردند؛ اما امروز هوش مصنوعی یکی از جدی‌ترین زمینه‌های رقابت ‌است. پیشرفت ایران عزیزمان، امید و آینده‌ی جوانان در گروی پرداختن جدی به این فناوری در کنار سایر زمینه‌ها است.امروز به دعوت ستاد دکتر پزشکیان، طرح تاسیس سازمان ملی هوش مصنوعی ایران را به ایشان ارائه کردم و از دغدغه‌های جوانان و متخصصان و ضرورت توجه دولت آینده به این حوزه، جلوگیری از سیل مهاجرت و حفظ رقابت با کشورهای منطقه گفتم. گوش شنوای ایشان و توجه جدی به این موضوعات امیدبخش بود.»
undefined توییتی که با استقبال #مسعود_پزشکیان همراه شد و در تاییدش نوشت:
«از لوازم قدرت علمی ایران، عقب نماندن از توسعه «هوش مصنوعی» و تاثیرات آن درساحتهای زندگی مردم و حکمرانی است. در صورت اعتماد شما، پیشنهاد سنجیده و کارشناسانه دکتر شریفی و همکاران متخصصش را در دستور دولت قرار خواهم داد و از آنها در پیشبرد پیشنهاد بهره خواهم برد.»
undefined این توییت البته واکنش‌های دیگری هم داشت؛ مثلا #علی_نادری مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در واکنش به آن، اشاره به راه‌اندازی شورا و مرکز هوش مصنوعی در اسفند ۱۴۰۲ که مسئولیتش به یکی از فارغ‌التحصیلان شریف سپرده شده کرد و نوشت:
«این مرکز ملی اسفندماه گذشته و با حکم مستقیم رئیس‌جمهور شهید تاسیس شده است»
undefined دکتر #علی‌اکبر_ابوالحسنی استاد دانشکده فیزیک هم که از حامیان #سعید_جلیلی است در واکنش به این توییت نوشت:
«یکی از موفقیت‌های ‎#جلیلی گفتمان‌‌سازی است. اینکه نامزدها در کارزار انتخابات برای جلب نظر مردم مجبورند به جای توسل به ‎#ززآ، ‎#حصر و یا ‎#کدخدا از هوش مصنوعی صحبت کنند، پیروزی گفتمان جلیلی است.
پ.ن: از خیلی وقت پیش جلیلی با جمعی از کارشناسان در دولت سایه به ‎#هوش_مصنوعی پرداخته‌است.»

undefined #علی_عبداللهی هم که از دانشجویان تحصیلات تکمیلی هوش مصنوعی در شریف است، سوالی از دکتر زارچی مطرح کرد:
«آقای دکتر تا اونجا که میدونم و شاید بیان نکردین، شما با اندیشکده خاصی در مورد حکمرانی هوش مصنوعی ارتباطی نداشتین
این مساله رو بین اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی شریف هم که مطرح نکردین
خودتون هم پژوهشی ازتون من باب حکمرانی هوش مصنوعی و سنجش جوانبش ندیدم
از کجا اومده این؟»

undefined این توییت البته مثل سایر توییت‌های ایشان، واکنش‌های دیگری هم داشت که تا جایی که گشتیم، چندان از سوی شریفی‌ها یا به نوعی مرتبط با شریف نبودند؛ اما اگر باز هم در رد یا تایید یا اظهار نظر درباره‌ی آن، توییت جدیدی که به نحوی مرتبط با شریف باشد، زده شد، در همین پیام یا پیام جدید منتشر خواهیم کرد.
undefined @sharifdaily

۱۶:۱۰

undefined برنامه‌های پیشنهادی فردا یکشنبه ۲۷ خرداد:
undefined سومین گردهمایی دوره یازدهم شریفundefined ساعت ۱۶:۰۰ تا ۱۹:۰۰undefined مجتمع آموزشی رهیارundefined  انجمن فارغ‌التحصیلان شریفundefined قرائت دعای عرفهundefined ساعت ۱۷:۰۰undefined حجت‌الاسلام قاسمیان، حجت‌الاسلام رشدیundefined مسجد دانشگاه undefined هیأت‌الزهرا
undefined افق گشایی برای جمهورundefined ساعت ۲۰:۰۰undefined امیرحسین خرمشاهیundefined اتاق مجازی فرهنگیundefined بسیج دانشجویی
undefined @sharifdaily

۱۹:۰۸

۲۷ خرداد

thumnail
«تخلیه و اسکان»
undefined #اداره_خوابگاه‌ها دیروز دو اطلاعیه منتشر کرد که موضوع اولی، تخلیه خوابگاه‌ها با شروع تابستان است و دومی اسکان دانشجویان کارشناسی ۹۹، ارشد ۴۰۱ و دکتری ۹۸ و ۹۹.
undefined طبق اطلاعیه‌ی تخلیه، دانشجویانی که ترم تابستانی دارند، باید تا ۱۳ تیر وسایل خود را به اتاق جدیدشان منتقل کنند و دانشجویانی که تابستان به شهر خود می‌روند، باید نهایتاً تا ۸ تیر ماه اتاقشان را ترک کنند.
undefined اطلاعیه دوم هم اینطور گفته که دانشجویانی که از ترم بعد سنواتی به حساب می‌آیند، (کارشناسی ۹۹، ارشد ۴۰۱ و دکتری ۹۸ و ۹۹) از امروز ۲۷ اردیبهشت تا ساعت ۱۴ روز چهارشنبه ۶ تیر باید فرم تمدید خوابگاه را تکمیل و بعد از گرفتن تاییدیه تا ۹ تیر، به همکف ساختمان خدمات دانشجویی مراجعه کنند.
undefined جزئیات بیشتر و متن کامل اطلاعیه‌ها
undefined @sharifdaily

۷:۳۱

thumnail
«فریبی برای چند رای بیشتر»
#انتخاب_چهاردهم
undefined دو سه ساعت پیش، دانشگاه تهران میزبان #مسعود_پزشکیان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بود و #علی_کریمی دبیر انجمن اسلامی شریف به‌عنوان یکی از سخنران‌ها در آن صحبت کرد؛ صحبتی که متن آن دقایقی قبل منتشر شد و بخش‌هایی از آن در ادامه آمده است:
undefinedشما کاندیدای انتخاباتی هستید که حتّی صلاحیت مقرّبین حلقۀ اصلی حاکمیت هم در آن احراز نشده‌است. این صلاحیت که از روی مصحلت است، چه ارزشی دارد؛ جز آن که نمایشی باشد برای جذب مشارکت مردم؟ ... ما امّا باور نداریم که رنگ‌و‌بوی این حضور جز فریبی برای کسب چند رأی بیشتر برای صندوق باشد.
undefinedما دیدیم که چگونه پیش چشمان ما در دانشگاه شریف هنگامی که امنیت و آرامش دانشگاه زیر پای نهادهای امنیتی بود، از آن‌ها حمایت کرده و لحظاتی بعد خود را طرفدار جنبش مردم نشان دادید.
undefinedدر چنین شرایطی، ریاست جمهوری چه معنایی دارد؟ وقتی نه توان نفوذ در رأی بالاسری خود را دارد، نه می‌تواند از دخالت نهادهای موازی با خود مصون بماند و نه تضمینی هست که در تصمیمات درونی خود هم صاحب اختیار باشد.
undefinedاگر ادّعا دارید که می‌توانید تغییری در شرایط به وجود بیاورید، ابتدا باید توضیح دهید اکنون چه چیزی تغییر کرده جز آنکه تاریخ مصرف اصلاح‌طلبان برای مردم گذشته‌است.
undefinedهمۀ ما به روشنی می دانیم که هیچ یک از ارکان حاکمیت صبر شنیدن کوچک ترین نقدها را ندارد.
undefinedدر سرزمینی که اصحاب قدرت ساخته‌اند، خواهرانمان به یمن گشت ارشاد امنیت حضور در خیابان را ندارند.
undefined ما از نیّت واقعی شما خبر نداریم. امّا از خود بپرسید که اگر برای سؤالات پاسخی ندارید، بهتر نیست با خروج از این بازی تکراری به توهم دموکراسی دامن نزنید.
undefined عکس از تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران
undefined @sharifdaily

۱۲:۳۳

thumnail
«سکوی دوم روشنا»
undefined چهارشنبه هفته قبل، ۲۳ خرداد، در حاشیه‌ی شصت و سومین نشست معاونین فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها در وزارت علوم، برگزیدگان طرح‌ها و ایده‌های برتر رویداد ملی #روشنا معرفی و تقدیر شدند.
undefined رویدادی ملی که معاونت فرهنگی وزارت علوم مجری آن بود و هدفش معرفی انجمن‌های علمی‌ دانشجویی و گروه دانشجویی فعال در حوزه فناوری و ترویج نوآوری اعلام شد و بر اساس اطلاعاتی که گروه‌های مختلف در سامانه فرنما ثبت کردند، به قضاوت می‌پرداخت.
undefined در حوزه «ترویج فناوری» این رویداد، شاخه دانشجویی IEEE شریف رتبه دوم را کسب کرد و تقدیرنامه‌ و هدیه‌ی آن به #سید‌معین‌الدین_مکیان دانشجوی کارشناسی برق شریف و دبیر آن به نمایندگی از این انجمن اهدا شد.
undefined @sharifdaily

۱۶:۱۲

thumnail
«شش واحد صنفی تشکیل نشدند»
undefined نتایج دومین دور انتخابات بیستمین دوره‌ی  #شورای_صنفی که دیروز با مشارکت حدود ۳۰ درصدی دانشجویان برگزار شد، امروز نهایی شد و با این اوصاف پنج واحد دیگر این شورا یعنی خوابگاه شهید احمدی روشن و دانشکده‌های #مهندسی_شیمی_و_نفت، مهندسی #مکانیک، مهندسی #مواد و #فیزیک ترکیب جدید شورای خود را شناختند.
undefined نتایج صنفی دانشکده #کامپیوتر به زودی اعلام می‌شود و هفت واحد دیگر که شورای صنفیشان تشکیل نشده هم حداقل تا آبان ماه بدون صنفی خواهند ماند.
undefined با این اوصاف، در هفته‌های آینده و مشخص شدن ترکیب و ساختار هشت واحد مختلف، شورای صنفی مرکزی تشکیل و ترکیب جدید آن نیز نهایی خواهد شد‌.
undefined @sharifdaily

۱۸:۴۳