thumbnail
undefined با ارائه ۴ اثر؛منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه آذر ۱۴۰۳ معرفی شد
undefined منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه آذر ۱۴۰۳ با ارائه کتاب‌های «ستاره ثریا»، «شب یلدا»، «صعود چهل‌ساله ۲ (در نزدیکی قله)» و «فاطمه اسوه بشر» معرفی شد.

undefined iranpl.ir/xw26undefined @iranpl

۴:۰۹

thumbnail
undefined همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)؛مسابقه کتابخوانی «فاطمه بر کرسی رهبری» برگزار می‌شود
undefined همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، مسابقه کتابخوانی با محوریت کتاب «فاطمه بر کرسی رهبری» برگزار می‌شود.
undefined این مسابقه در قالب پرسش‌های چهارگزینه‌ای از ۱۰ آذر تا ۲ دی ماه ۱۴۰۳ در بستر سامانه «کتابخون» به نشانی ketabkhooon.ir برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه این کتاب، ضمن آشنایی با سیره حضرت صدیقه کبری(س)، در مسابقه کتابخوانی «فاطمه بر کرسی رهبری» نیز شرکت کنند. از نفرات برگزیده با اهدای جوایز تقدیر خواهد شد.
undefined دریافت نسخه الکترونیک کتاب در iranpl.ir/xw4p

undefined iranpl.ir/xw4pundefined @iranpl

۵:۰۳

thumbnail
کتابخانه عمومی فدک

۵:۰۹

بازارسال شده از گروه تبادل روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی
thumbnail
undefined راهنمای شرکت در سیزدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از طریق «شاد»
undefined https://www.aparat.com/v/urb5wb1undefined @iranpl

۶:۵۹

thumbnail
undefined مروری بر منابع سیزدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی؛«پاسخ های امام رضا علیه السلام به ۴۰ پرسش قرآنی»
undefined «پاسخ های امام رضا علیه السلام به ۴۰ پرسش قرآنی» از منابع ویژه سیزدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی برای گروه سنی جوان و بزرگسال (۱۸ سال به بالا) است.گروه سنی جوان و بزرگسال (۱۸ سال به بالا) می‌توانند در ۶ رشته پویش کتابخوانی، «چهارگزینه‌ای»، «داستان و شعر»، «هنرهای دیجیتال»، «هنرهای تجسمی»، «دست سازه» و «پویش گروهی» در این جشنواره شرکت کنند.
undefined «پاسخ های امام رضا علیه السلام به ۴۰ پرسش قرآنی» به کوشش گروه پژوهشی دین و معارف زائر نوشته شده و توسط انتشارات کتاب به‌نشر در ۲۰۰ صفحه منتشر شده است.

undefined جوایز این مسابقه:undefined غیرنقدی: ساعت هوشمند، تبلت، گوشی تلفن همراه، سفر به مشهد مقدس، بهابرگ خرید کالا و گواهینامه آموزشیundefined نقدی: ۵ تا ۱۰ میلیون ریال
undefined iranpl.ir/xw8tundefined @iranpl

۱۰:۰۲

بازارسال شده از گروه تبادل روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی
thumbnail
undefined راهنمای شرکت در سیزدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی از طریق «شاد»
undefined https://www.aparat.com/v/urb5wb1undefined @iranpl

۸:۲۳

thumbnail
undefined با ارائه ۴ اثر؛منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه دی ۱۴۰۳ معرفی شد
undefined منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه دی ۱۴۰۳ با ارائه کتاب‌های «سه نکته‌ی مامان‌ها»، «آبی سربلند»، «سیمای سلیمانی» و «لبخند مسیح» معرفی شد.
undefined iranpl.ir/xw93undefined @iranpl

۷:۲۲

بازارسال شده از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور
thumbnail
undefined تیزر سومین جشنواره قصه گویی نهال امید
undefined https://www.aparat.com/v/dug22lrundefined ایتا | روبیکا | سروش | واتساپundefined @iranpl

۷:۱۵

thumbnail
فروغ ولایتنویسنده: جعفر سبحانی تبریزی
ناشر: موسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق (ع)
تاریخ اولین چاپ: ۱۳۹۴
کتاب فروغ ولایت در ۶ بخش به معرفی جایگاه پیامبر اسلام در تشکیل حکومت اسلامی و معرفی حضرت علی علیه‌اسلام به عنوان ولی مسلمانان می‌پردازد. نویسنده با تقسیم‌بندی دوران زندگی امام علی به بخش‌های زیر، مخاطب را با شخصیت حضرت آشنا می‌کند:
دوران ولادت امام علی تا بعثت پیامبردوران بعثت تا هجرت پیامبردوران هجرت تا رحلت پیامبردوران رحلت پیامبر تا آغاز خلافت امیر مومناندوران خلافت تا شهادت امیر مومنانآیت‌الله جعفر سبحانی در این کتاب سعی کرده است تا حد امکان با روایتی دور از اغراق و در عین اختصار با استناد به منابع مشهور تاریخی به بررسی ابعاد شخصیتی امام علی بپردازد. یک سوال حسرت‌برانگیز در طول مطالعه این کتاب درباره زندگی امام علی علیه‌اسلام مخاطب را با خود درگیر می‌کند و آن هم این سوال که: «با وجود چنین شخصیت عظیم و والامقامی، چطور مردمان آن روزگار ولایت حضرت را به کناری گذاشته و گرفتار انحراف شدند؟»

۵:۰۹

بازارسال شده از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور
thumbnail
undefined با ارائه ۴ اثر؛منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه بهمن ۱۴۰۳ معرفی شد
undefined منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه بهمن ۱۴۰۳ با ارائه کتاب‌های «ایستگاه خیابان روزولت»، «خار و میخک»، «حماسه امام سجاد(ع)» و «شش ماه پایانی» معرفی شد.
undefined iranpl.ir/xwhRundefined ایتا | روبیکا | سروش | واتساپundefined @iranpl

۷:۴۲

thumbnail
undefined پس از رفت و برگشت‌های پرشمار و جرح و تعدیل‌های بسیار، سرانجام در ۲۹ دی ۱۳۵۹ مجموعه توافقاتی به امضا رسید که به «بیانیه‌های الجزایر» شهرت یافت. به دنبال تصویب متن بیانیه‌ها در جلسه ۲۵ دیِ هیئت وزیران، بهزاد نبوی موظف به امضا و مبادله‌ی بیانیه‌ها شد. این بیانیه که به امضای طرف ایرانی رسید، در مجموع از پنج سند مجزا تشکیل شده بود.
بیانیه‌های الجزایر هر چهار شرط مجلس را تأمین کرده بودند. در خصوص شرط «عدم مداخله در امور ایران»، به یک ماده کلی و بی‌ضمانت اکتفا شده بود:«ایالات متحده آمریکا تعهد می‌نماید که سیاستش این است و ازاین‌پس نیز این خواهد بود که به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم، سیاسی و یا نظامی، در امور داخلی ایران مداخله ننماید.»
undefined «ایستگاه خیابان روزولت» نوشته محمد محبوبی در طرح «کتاب‌خوان ماه» بهمن 1403 معرفی شده است.
undefined برای امانت گرفتن این کتاب به کتابخانه های عمومی سراسر کشور مراجعه کنید
undefined samanpl.irundefined @iranpl

۸:۳۳

thumbnail
معرفی کتاب لحظه‌های انقلاب
محمود گلابدره‌یی(۱۳۹۱-۱۳۱۸)، نویسنده است.
«لحظه‌های انقلاب» به سبب آنکه یک رویدادنگاری از بطن رخدادهای روزهای انقلاب ۱۳۵۷ است، از اهمیت ویژه‌ای در کتاب‌های تاریخ انقلاب اسلامی برخوردار است.
در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
«... حالا که دارم از خیابان پهلوی پایین می‌آیم، همه، مغازه‌ها را باز کرده‌اند. البته بازار و پایین شهر، تعطیل است. این‌جا ولی همه باز کرده‌اند. با این‌که خمینی در بهشت زهرا گفت: «به اعتصاب ادامه بدهید،» انگار نه انگار که کشور مثل سیر و سرکه دارد می‌جوشد. این‌ها فکر کاسبی‌شان هستند. سرتاسر پیاده‌رو، اجناس لوکس از شورت گرفته تا پیراهن و جاسیگاری و چراغ و وسایل خانه و لباس و پوشاک پهن کرده‌اند و می‌فروشند. مغازه‌دارها خون خونشان را می‌خورد. تک‌و‌توکی بسته‌اند. مجبوری بسته‌اند. باز هم می‌کردند، کسی از آن‌ها چیزی نمی‌خرید. مثل کتاب‌فروشی‌ها که گیر کرده‌اند و با غیظ به این کتاب‌فروش‌های کنار خیابانی بی‌سرقفلی و بی‌دخل و بی‌میز و قفسه نگاه می‌کنند و جیکشان هم درنمی‌آید. درحالی‌که از ته دل، آرزو می‌کنند که ای کاش همان پاسبان شکم‌گندۀ پررو بود و یک پنج تومانی کف دستش می‌گذاشتیم و با لگد، این سرخرها را از جلوی مغازۀ ما رد می‌کرد...».

۶:۴۳

thumbnail
معرفی کتاب شش ماه پایانیآیا می‌دانید بر طبق روایات اسلامی، ظهور در سال فرد به وقوع می‌پیوندد؟ چقدر از حوادث شش ماه پیش از ظهور آگاهید؟ روز قیام امام مهدی علیه السلام چه روزی است؟ آیا می‌توان برای ظهور امام زمان علیه‌السلام وقتی تعیین کرد؟ کتاب شش ماه پایانی نوشته مجتبی الساده، اثری است که در آن حوادث شش ماه منتهی به ظهور حضرت بقیة الله(عج) بر اساس احادیث بیان شده‌است. این اثر خواندنی که تقویم حوادث شش‌ماهه پیش از ظهور است از چهار فصل کلی تشکیل شده‌است: غیبت و دوران پیش از ظهور/ سبک توصیف دوران و سال ظهور در روایات/ تقویم حوادث سال ظهور/ مباحث تکمیلی. ناشر در ابتدای این کتاب یادآوری می‌کند که اخباری که در کتاب شش ماه پایانی آمده‌است، مسلمین را به هوشیاری، آمادگی، انتظار و اطلاع جامع درباره آخرالزمان دعوت می‌کند و از آنان می‌خواهد که همه مناسبات و روابط فردی و اجتماعی خود را متناسب با آن شرایط ویژه تنظیم کنند تا شاید از فتنه‌ها در امان بمانند و در صف مشتاقان و منتظران شاهد ظهور آخرین منجی موعود باشند.

۱۸:۱۶

thumbnail
آیین چراغ برات در خراسان دارای قدمتی هزار ساله است و آین آیین از قبل از ورود اسلام به ایران وجود داشته است به گونه‌ای که ایرانی‌ها قبل از ورود اسلام به این سرزمین آیینی برای گرامیداشت ارواح خود(فروردگان) در اواخر اسفند داشته‌اند که هنوز این سنت در نقاط مختلف کشور رواج دارد و مردم با حضور بر سر مزار عزیزان از دست رفته خود و در جمعه آخر سال خیرات می‌کنند.این سنت یکی از شناخته شده ترین سنت‌ها در بین مردم خراسان است و مردم این خطه از کشور در این روزها با حضور بر سر مزار از دست رفتگانشان از خداوند متعال طلب مغفرت می‌کنند.
نویسنده درباره مراسم شب‌های چراغ برات که در خراسان بزرگ مرسوم است ، می گوید: چراغ برات آیینی بوده که خراسانی‌ها آن را از روزهای پایانی اسفند به روزهای آستانه نیمه شعبان انتقال دادند و آن را شب‌های چِک نامگذاری کردند که بعدها این ایام با نام شب‌های چراغ برات در خطه خراسان بزرگ تغییر یافت.
در واقع کلمه چِکی که امروزه رایج شده و از آن در کارهای روزمره استفاده می‌شود ، فارسی بوده و در قرون اولیه اسلامی بدین سبب آن را چَک می‌نامیدند که به ارواح مردگان سند آزادی داده می‌شد تا به زمین آمده و به خانه‌های زمینی خود بروند و بر همین اساس بود که در آن زمان مردم معتقد بودند که چراغ‌های خانه در این شب‌ها باید روشن باشند و همچنین بر سر مزارها نیز چراغ‌هایی را روشن می‌کردند که همین امر سبب شد تا این شب‌ها را با نام شب‌های چراغ برات بشناسند. این در حالی است که عرب‌ها نیز آن را به عنوان «لیله‌الصک» می‌شناختند.
آیین چراغ برات را خراسانی‌ها ابداع کردند و در ایران کنونی از بسطام که مرز خراسان است به آن طرف ، دیگر این رسم را با نام چراغ برات نمی‌شناسند ؛ بلکه جمعه آخر سال را به همان سبک ایران قدیم به این امر اختصاص می‌دهند ، چرا که ایران پیش از اسلام روزهای پایانی اسفند را به مردگان اختصاص می‌دادند که همان آیین فروردگان نامیده می‌شد.
در واقع فروردگان بدین سبب بود که به روح ، فروهر می‌گفتند یعنی روان و روح. چون آن‌ها بر این باور بودند که فروهرهای مردگان و درگذشتگان به زمین نزول می‌کنند ، آن را فروردین نامیدند و آیینی را برای استقبال از این فروهرها ایجاد کردند که با نام فروردگان به رسمیت شناخته شد.
بزرگان زیادی از جمله ابوریحان بیرونی ، رودکی ، علما و سایر بزرگان اشاره‌های زیادی به این موضوع داشته‌اند ، حداقل از هزار سال پیش این رسم رایج بوده و در ادبیات ما نیز اسنادی برای اثبات این موضوع موجود است، به گونه‌ای که حتی در اشعار حافظ ، سعدی و سایر شاعران برای این مراسم اشعاری سروده شده است ، حافظ در این باره می‌گوید:چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی/ آن شب قدر که این تازه براتم دادند
این مراسم نیز در بلخ ، سمرقند ، بخارا و هندوستان نیز با همین نام شناخته می‌شود. قدیمی‌ترین سند در ارتباط با این شب‌ها نیز موجود است ، به نوعی که رودکی در یکی از ابیات خود به این موضوع اشاره داشته و این نشان دهنده این امر است که در گذشته‌های دور ، این ایام را برگزار می‌کردند و به آن نیز «لیله‌الچک» می‌گفتند و این سندی است که نشان می‌دهد که این رسم در خراسان بزرگ از قدمت دیرینه‌ای برخوردار است. رودکی چنین می‌گوید:چراغان در شب چَک انچنان شد/ که گیتی رشک هفتم آسمان شد

۹:۴۳

thumbnail
undefined با ارائه ۴ اثر؛منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه اسفند ۱۴۰۳ معرفی شد
undefined منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ویژه اسفند ۱۴۰۳ با ارائه کتاب‌های «تحیّر؛ مثنوی غزل علوی»، «اسرار ماه رمضان؛ مراقبات و مناسک آن»، «پسری که نامرئی شد» و «رضانام تا رضاخان» معرفی شد.undefined علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به کتابخانه‌های عمومی کشور و امانت گرفتن کتاب‌های این طرح، آنها را مطالعه کنند.
undefined iranpl.ir/xwsz
undefined @iranpl

۹:۳۶

thumbnail
معرفی کتابکتاب سید عزیز، حاصل ساعت ها گفت وگوی اختصاصی "حمید داودآبادی" با دبیرکل حزب الله لبنان در سال 1377 است که در آن سید حسن نصرالله، زوایای ناگفته ی زندگی خود را بازگو کرده است. بسیاری از خاطرات و گفته های منتشر شده در این کتاب، برای اولین بار است که ذکر می شوند. پیاده کردن نوارهای ضبط شده از سید حسن نصرالله و ترجمه متون از عربی به فارسی بر عهده علی رضا موحدی بوده است.
"سید عزیز" نام این کتاب، از تقریظ مقام معظم رهبری بر نسخه ی قبل از چاپ آن گرفته شده است که ایشان نوشته اند:«هر چیزی که مایهٔ شناخت و تکریم بیشتر آن سید عزیز شود، خوب و برای من مطلوب است.»
نویسنده در مقدمه کتاب سید عزیز آورده است:"اولین بار، در تابستان 1362 در سفری به لبنان با حجت الاسلام والمسلمین "سید حسن نصرالله" آشنا شدم. همان ایام، به دلیل شباهت چهره و خلق و خو، بچه های ایرانی-و لبنانی به تبعیت از آنان- وی را خامنه ای کوچک می خواندند. بهار 1374 توفیقی دست داد تا پس از 12 سال، مجددا سید حسن نصرالله را در بیروت ملاقات کنم. در دو جلسه در مجموع حدود 6 ساعت، خاطرات سید حسن را ضبط ویدئویی کردم.در این کتاب با اوضاع، احوال و روحیات شخصی سید حسن نصرالله که ذکر و یادآوری آنها برای خود وی جالب و جذاب بود آشنا می شوید. کسی که بر خلاف بسیاری از رهبران سازمان های به اصطلاح مبارز، مسئولیت و دبیر کلی را نه برای کسب پست مقام و مال، که برای خدمت خالصانه تر می داند تا آن جایی که از اعزام فرزند دل بند خود به جبهه های نبرد علیه اشغال گران، ابایی ندارد و بر شهادت جگر گوشه خود افتخار می کند..."
در پایان کتاب سید عزیز، عکس هایی از کودکی تا بزرگسالی سید حسن نصرالله در لباس ها و موقعیت های گوناگون مشاهده می شود.

۶:۴۰

thumbnail
«تحیر» عنوانی است که بر چهارمین مجموعه اشعار مستقل حمیدرضا برقعی، شاعر آئینی جوان کشور و از شاگردان استاد محمدعلی مجاهدی نهاده شده است.این اثر شامل یک مثنوی_غزل بلند علوی است که در یک مورد چند بیت از این مثنوی 275 بیتی به غزل تبدیل گشته و همچنین یک قصیده نیز با وزنی متفاوت در میانه کار گنجانده شده است.برقعی در 16 فراز مجزا، با نگاهی شاعرانه به بیان وقایع تاریخی صدر اسلام و ستایش امیرالمونین (ع) پرداخته و از جمله موضوعات مطرح شده در این اثر می توان به میلاد آن حضرت، کودکی، هجرت، ازدواج، جنگ های احد،جمل، صفین و نهروان، مباهله، واقعه غدیر، شهادت حضرت زهرا(س)، خانه نشینی آن حضرت، تهییج کوفیان برای نبرد با معاویه، خطبه ها، شهادت و رجعت آن حضرت اشاره داشت.هر فصل از این اثر شامل یک نام کوتاه، یک عنوان فرعی و یک موضوع بوده و نام ها کلید واژه های اصلی داستان از دیدگاه شاعر هستند. عنوان های فرعی اشعار نیز یک مصرع شعر بوده که البته از جمله اشعار کتاب نبوده و دارای وزنی متفاوت هستند.نخستین بخش کتاب تحیر با عنوان« جامه دران » و بخش پایانی اثر نیز با عنوان« فُرودین » نام گذاری شده است. از جمله دیگر ویژگی های این کتاب می توان تغییر زاویه دید و راوی، حضور شاعر در شعر، شیوه روایت داستان، زیبایی های بلاغی موجود در اشعار و وجود آرایه های تضمین و تلمیح را نام برد.«طوفان واژه ها»، «قبله مایل به تو» و «رقعه» نیز عناوینی است که بر دیگر آثار این شاعر جوان نهاده شده است.مجموعه 90 صفحه ای شعر تحیر در سال 1396 توسط نشر ثالث و موسسه رسانه آفتاب منتشر و روانه بازار گشته است.

۴:۴۱

thumbnail
undefined خبر آمد رمضان است و خدا می‌بخشد ...
حلول ماه مبارک رمضان؛ ماه میهمانی خدا گرامی باد.
#پیشنهاد_خواندنی :ضیافت حقیقینویسنده: محمد شجاعیناشر: سروش
@markazipl

۴:۲۳

thumbnail
undefined ماه میهمانی خدا
undefinedرهبر انقلاب: درباره‌ی ماه مبارک رمضان فرمود: هُوَ شَهرٌ دُعیتُم فیهِ اِلى ضیافَةِ الله؛‌ خیلی خب، شما دعوت شدید. انسان گاهی یک جایی دعوت میشود، اجابت میکند، میرود به آن مهمانی و پذیرایی میشود؛ یک وقت هم نه، دعوت کرده‌اند ما را، همّت نمی‌کنیم که حرکت کنیم و به آن مهمانی برویم و پذیرایی بشویم؛ پس این، دست من و شما است. این ماه، ماه رمضان است، ماه ضیافت است، ماه گستره‌ی بی‌نهایت رحمت الهی است. ۱۴۰۱/۱/۱۴
undefined #بهار_معنویت | روز اول ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶
undefined Farsi.Khamenei.ir

۴:۲۶

بازارسال شده از KHAMENEI.IR
thumbnail
undefined سال ۱۴۰۴، «سرمایه‌گذاری برای تولید»undefined ببینید | فیلم کامل پیام نوروزی رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴
undefined #سرمایه‌گذاری_برای_تولید
undefinedمتن کامل پیامundefinedkhl.ink/f/59757

۴:۳۵