۳:۲۲
علت حذف سبوس از آرد در آسیاب های جدید
یکی از دلائل عدم تمایل استفاده از #آرد_کامل این است که گفته میشود #سبوس_گندم اگرچه دارای مقادیر بالای فیبر، ویتامینها و املاح معدنی مختلف مانند آهن است؛ اما حاوی مادهای به نام #اسیدفیتیک نیز میباشد که جذب املاح دوظرفيتي مثل روي، كلسيم و آهن را در وعده غذایی كاهش ميدهد (۱). بدینمنظور برای جلوگیری از کاهش ارزش غذایی آرد، ابتدا سبوس را بهطوركامل جدا كرده و سپس در فرآیند #غنیسازی، آهن و سایر ریزمغذیهای ازدسترفته را به آرد اضافه میكنند. در ایران نیز با تدوین برنامه ملی غنیسازی آرد، آردهای خبازی با آهن و #اسیدفولیک غنی میشوند.
این درحالی است که طی تحقیقات علمی، مصرف اسیدفولیک دارای عوارض جانبی متعددی نیز میباشد. برای مثال نشریه پزشکی medical daily اعلام کرد، طی پژوهش علمی صورتگرفته اثبات میشود فولیکاسید در دوز مصرف طولانی عامل سرطان سینه است و درکل یکی از مهمترین عوامل سرطان خصوصاً در زنان است (۲).
حال این سؤال مطرح میشود که در قدیم، که از آردهای کامل برای پخت نان استفاده میکردند و درعین حال دچار بیماریهایی مانند کمبود آهن نبودند، از چه روشهایی برای حذف اسیدفیتیک استفاده میکردند؟ در پست بعدی به راههای حذف اسیدفیتیک بدون نیاز به حذف سبوس، اشاره خواهد شد.
منابع:۱. برگرفته از مقاله "اثر شرایط مختلف تخمیر بر میزان اسیدفیتیک خمیر نان"، ارشدی نژاد، ۱۳۸۳"۲. https://www.medicaldaily.com/folic-acid-may-increase-breast-cancer-risk-high-dose-supplements-significantly-promote-cancerous
@ARSH_Breadسفارشات09130862444 @ARSHBread_Admin
.
یکی از دلائل عدم تمایل استفاده از #آرد_کامل این است که گفته میشود #سبوس_گندم اگرچه دارای مقادیر بالای فیبر، ویتامینها و املاح معدنی مختلف مانند آهن است؛ اما حاوی مادهای به نام #اسیدفیتیک نیز میباشد که جذب املاح دوظرفيتي مثل روي، كلسيم و آهن را در وعده غذایی كاهش ميدهد (۱). بدینمنظور برای جلوگیری از کاهش ارزش غذایی آرد، ابتدا سبوس را بهطوركامل جدا كرده و سپس در فرآیند #غنیسازی، آهن و سایر ریزمغذیهای ازدسترفته را به آرد اضافه میكنند. در ایران نیز با تدوین برنامه ملی غنیسازی آرد، آردهای خبازی با آهن و #اسیدفولیک غنی میشوند.
این درحالی است که طی تحقیقات علمی، مصرف اسیدفولیک دارای عوارض جانبی متعددی نیز میباشد. برای مثال نشریه پزشکی medical daily اعلام کرد، طی پژوهش علمی صورتگرفته اثبات میشود فولیکاسید در دوز مصرف طولانی عامل سرطان سینه است و درکل یکی از مهمترین عوامل سرطان خصوصاً در زنان است (۲).
حال این سؤال مطرح میشود که در قدیم، که از آردهای کامل برای پخت نان استفاده میکردند و درعین حال دچار بیماریهایی مانند کمبود آهن نبودند، از چه روشهایی برای حذف اسیدفیتیک استفاده میکردند؟ در پست بعدی به راههای حذف اسیدفیتیک بدون نیاز به حذف سبوس، اشاره خواهد شد.
منابع:۱. برگرفته از مقاله "اثر شرایط مختلف تخمیر بر میزان اسیدفیتیک خمیر نان"، ارشدی نژاد، ۱۳۸۳"۲. https://www.medicaldaily.com/folic-acid-may-increase-breast-cancer-risk-high-dose-supplements-significantly-promote-cancerous
@ARSH_Breadسفارشات09130862444 @ARSHBread_Admin
.
۵:۳۰
۵:۴۸
۸:۴۳
فهرست فروشگاه های عرضه کننده نان عرش
#مرکز_اصفهان
فروشگاه تعاونی فرهنگیان
خیابان آذر، کوچه استاد تاج اصفهانی، مقابل دبستان لباف زاده https://goo.gl/maps/RLc4gHRwx5m
۰۳۱۳۲۳۴۶۶۰۶
@ARSH_Bread
#مرکز_اصفهان
فروشگاه تعاونی فرهنگیان
خیابان آذر، کوچه استاد تاج اصفهانی، مقابل دبستان لباف زاده https://goo.gl/maps/RLc4gHRwx5m
۰۳۱۳۲۳۴۶۶۰۶
@ARSH_Bread
۸:۴۳
۵:۲۳
۱۲:۱۵
۱۲:۱۵
۱۲:۱۶
۱۴:۰۹
۱۴:۱۲
۵:۲۰
۷:۲۴
۷:۲۵
۲۰:۲۵
۱۶:۰۵
۱۳:۴۲
۱۱:۰۶
۱۶:۵۹
۸:۰۲