thumbnail

۱۴:۰۱

thumbnail
undefined بازخوانی محشای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
شرح اصل بیست و یکم (بخش اول)
undefined نکته‌ها و برداشت‌ها
undefined وضعيت نامطلوب زنان در كشورهاي مختلف و البته محروميت زنان ایرانی از حقوق اوليه تا پيش از انقلاب اسلامي، باعث شد قانون‌گذار اساسي براي ارتقاي جایگاه فردی و اجتماعی این قشر، حمایت ویژه‌ای را در اصل ۲۱ تدارک ببیند.undefined از همین روی نیز این اصل نوعی «تبعیض مثبت» یا «تبعیض روا» در رابطه با زنان محسوب می‌شود. مقصود از این تبعیض، اقدامی عادلانه برای حمایت از افرادی است که به هر دلیل موردغفلت قرار گرفته‌اند و به همین سبب در دست‌یابی به امکانات و خدمات جامعه از دیگر افراد عقب مانده‌اند.
undefined در تحليل جايگاه زن در نظام‌های‌ حقوقي، حداقل دو مبناي نظري وجود دارد. رويكرد نخست بر «فردگرايي» مبتني است و رويكرد دوم «تكامل‌گرايي در بستر خانواده» را مبناي تعيين حقوق زن معرفي مي‌كند. تأكيد مكرر بر نقش‌هاي مادري و همسري زن، نشان از آن دارد كه قانون‌گذار اساسي از ديدگاه دوم تبعيت کرده‌است.undefined بر این اساس، زن و مرد دو موجود متفاوت و نيازمند تكامل هستند و خانواده بهترين بستر براي بروز استعدادها و توانمندي‌هاي آن دو است. میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مصوب سال ۱۹۹۶ میلادی نیز از مهم‌ترین اسناد بين‌المللي است كه در آن به جايگاه زن به مثابه‌ي عضوي از خانواده توجه شده‌است.
#اصل_بیست‌_و_یکم#بازخوانی_محشای_قانون_اساسی@ccri_ir

۸:۳۹

thumbnail
undefinedپژوهشکده شورای نگهبان با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می‌کند.
undefinedکرسی‌ ترویجی با موضوع؛
«معناکاوی و سنجه شناسی ″عدالت قضایی″ در پرتو قانون اساسی»
undefinedارائه دهنده:undefined دکتر مصطفی مسعودیان(عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد)
undefinedناقدان:undefined دکتر محمد اسحاقی(عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)
undefinedدکتر محمد هادی توکل پور(عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی)
undefinedدبیر نشست:undefinedآقای احمد رحیمی (پژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان و دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم‌شناسی)
undefinedبه همراه اعطای گواهی نشست
undefined چهارشنبه ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳undefined از ساعت ۱۰ الی ۱۲undefinedنشانی: پژوهشکده شورای نگهبانواقع در خیابان‌شهیدبهشتی، خیابان سرافراز، کوچه پنجم، پلاک۱۱
undefined پیوند ثبت نام
@ccri_ir

۱۲:۰۶

آزمون و خطاهای پایان ناپذیر مجلس در انتخابات شوراها.pdf

۸۱۸.۶۸ کیلوبایت

undefined یادداشت | آزمون و خطای پایان‌ناپذیر مجلس در انتخابات شوراها
undefined محمد خزائیundefined پژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان
undefinedدر نظام سیاسی ایران چهار انتخابات کلان برگزار می‌شود: انتخابات ریاست‌جمهوری، انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا. به‌جز مجلس خبرگان که انتخاباتش هر هشت سال یک بار برگزار می‌شود، سه انتخابات دیگر در بازه زمانی چهار ساله صورت می‌گیرد.undefined بر اساس بند (۱۸) سیاست‌های کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری، توصیه شده است که این انتخابات‌ها به‌صورت همزمان یا دست‌کم با فاصله زمانی حدود دو سال از یکدیگر برگزار شوند تا از یک‌سو هزینه‌ها کاهش یابد و از سوی دیگر، ثبات نسبی در نظام سیاسی و اداری کشور برقرار شود.undefined با وجود این سیاست کلی، سیر قانونگذاری در زمینه زمان برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از سال ۱۳۹۱ تا کنون، دستخوش تغییرات و رفت‌وبرگشت‌های متعددی شده که انتقادهای جدی نسبت به عدم ارزیابی کارشناسانه عواقب هر مصوبه را برانگیخته است. این یادداشت، ضمن مرور سیر این تحولات، برخی پیامدهای ناشی از تصمیمات مقطعی و شتاب‌زده در فرایند تصویب قوانین را بررسی خواهد کرد.
undefinedبرای مطالعه ادامه این یادداشت به فایل ضمیمه شده مراجعه نمایید.
#اساسنامه#یادداشت_حقوقی#پژوهشکده_شورای_نگهبان@ccri_ir

۷:۵۵

thumbnail
undefined خبر| بررسی دو مصوبه در مجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان
undefinedمجمع مشورتی حقوقی شورای نگهبان اصلاحات صورت گرفته توسط مجلس شورای اسلامی در «طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران» و «جداول تفصیلی بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور » را بررسی کرد.
undefined مطالعه متن کامل خبر
@ccri_ir

۹:۲۲

thumbnail
undefined فروش ویژه نوروزی انتشارات پژوهشکده شورای نگهبان با ۱۵٪ تخفیف
undefinedانتشارات پژوهشکده شورای نگهبان به مناسبت فرارسیدن نوروز ۱۴۰۴، تمامی کتاب‌های چاپی سال ۱۴۰۳ را با ۱۵٪ تخفیف ارائه می‌کند.
undefined  مهلت استفاده: فقط تا ۲۷ اسفندundefined کد تخفیف: book۱۴۰۴
undefinedمطالعه جزئیات بیشتر@ccri_ir

۱۱:۲۶

پژوهشکده شورای نگهبان
undefined undefinedپژوهشکده شورای نگهبان با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می‌کند. undefinedکرسی‌ ترویجی با موضوع؛ «معناکاوی و سنجه شناسی ″عدالت قضایی″ در پرتو قانون اساسی» undefinedارائه دهنده: undefined دکتر مصطفی مسعودیان (عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد) undefinedناقدان: undefined دکتر محمد اسحاقی (عضو هیئت علمی دانشگاه تهران) undefinedدکتر محمد هادی توکل پور (عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی) undefinedدبیر نشست: undefinedآقای احمد رحیمی (پژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان و دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم‌شناسی) undefinedبه همراه اعطای گواهی نشست undefined چهارشنبه ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳ undefined از ساعت ۱۰ الی ۱۲ undefinedنشانی: پژوهشکده شورای نگهبان واقع در خیابان‌شهیدبهشتی، خیابان سرافراز، کوچه پنجم، پلاک۱۱ undefined پیوند ثبت نام @ccri_ir
thumbnail
#درحال_برگزاری_است
undefinedکرسی‌ ترویجی با موضوع؛«معناکاوی و سنجه شناسی ″عدالت قضایی″ در پرتو قانون اساسی»
undefinedپژوهشکده شورای نگهبان
@ccri_ir

۷:۴۵

thumbnail
undefined ۲۴ اسفندماه سالروز برگزاری انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی
undefinedانتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دو مرحله برگزار شد؛ مرحله اول روز ۲۴ اسفند ۱۳۵۸ و مرحله دوم روز ۱۹ اردیبهشت ۱۳۵۹ و نهایتا در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۵۹، در حالی اولین جلسه مجلس اول تشکیل شد که بیشتر نمایندگان حاضر در این دوره از مجلس، از زندانیان سیاسی دوره رژیم پهلوی بودند.undefinedحدود ۱۹۰۰ نفر برای این انتخابات ثبت نام کردند که از آن میان ۵۴۰ نفر، نامزد نمایندگی از تهران و مابقی کاندیدای سایر شهرهای کشور بودند. از میان این تعداد، ۲۷۰ نفر با رای مردم به خانه ملت راه یافتند.undefinedاز نظر سنّی، بیشترین گروه سنی را افراد ۳۰ تا ۳۵ سال (۷۲ نفر) و کمترین گروه سنّی را افراد بالای ۷۰ سال (۳ نفر) به خود اختصاص می‌دادند. از نظر سطح سواد، ۵۶ نفر زیر دیپلم، ۳۷ نفر دیپلم، ۲۴ نفر کاردان، ۶۶ نفر کارشناس، ۳۲ نفر کارشناس ارشد، ۲۶ نفر دکترا، ۸ نفر متخصّص و باقی دارای تحصیلات حوزوی بودند.
#تقویم_حقوقی@ccri_ir

۱۳:۰۸

thumbnail
undefined خبر | دکتر کدخدایی: همایش حقوق ملت مصداق بارز دفاع نرم‌افزاری از جمهوری اسلامی است
undefinedدکتر کدخدایی، رییس همایش و عضو حقوقدان شورای نگهبان در جمع روسای دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:undefinedمقام معظم رهبری به عنوان یک اندیشمند برجسته جهان اسلام، چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب نظرات مهم و وزینی را در جهات مختلف داشته‌اند و اندیشه‌های بزرگی را مطرح کرده‌اند که به صورت کتاب یا سخنرانی در اختیار ما قرار گرفته است.
undefinedبه دلیل اینکه ایشان بعد از انقلاب در مصادر عالی اجرایی قرار گرفتند، کمتر به این بعد شخصیتی ایشان پرداخته شده است.
undefinedبرگزاری همایش ملی حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در منظومه فکری حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مدظله‌العالی) گامی در جهت تبیین و ترویج این اندیشه‌های سترگ است و می‌توان آن را مصداق بارز دفاع نرم‌افزاری از جمهوری اسلامی دانست.
undefinedمقام معظم رهبری فقط یک نظریه‌پرداز نبودند بلکه ایشان از مبارزین راه تحقق آزادی بودند، به خاطر آزادی به زندان رفتند، شکنجه شدند و به تبعید رفتند، یعنی عملا نبود آزادی را در دوره رژیم طاغوت لمس کرده بودند و ایشان بعد از پیروزی انقلاب هم به تبیین مبانی آزادی و اجرای آزادی پرداختند.
undefined مطالعه متن کامل خبر
#دکترکدخدایی#پژوهشکده_شورای_نگهبان@ccri_ir

۱۹:۰۸

-466084095_-329639598.pdf

۷۹۰.۰۸ کیلوبایت

undefined یادداشت | وضعیت حقوقی الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون های مقابله با جرائم سازمان یافته فراملی(موسوم به پالرمو) و مقابله با تأمین مالی تروریسم(CFT)
undefined محمد مولاهویزهundefinedدانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبائی(ره)
undefinedدر دهه ۹۰ شمسی بود که الحاق به معاهدات مبارزه با تأمین مالی تروریسم و مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی به یکی از مهم ترین مسائل حقوقی و سیاسی در سپهر حاکمیت ایران بدل گشت و قوه مجریه وقت در راستای اجرایی ساختن اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران(لزوم تصویب کنوانسیون ها در پارلمان) لایحه الحاق به این دو کنوانسیون را به مجلس شورای اسلامی تقدیم نمود که نهایتاً مجلس شورای اسلامی با قید شروط کلی پنج گانه ای خاصتاً ۱_عدم به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و ۲_حمایت از سازمان های آزادیبخش ملی فلسطین در تاریخ ۱۳۹۵/۱۱/۵ الحاق به دو کنوانسیون مذکور را به تصویب رساند که با وجود شروط کلی ضمن عقد با سدِ شورای نگهبان مواجه گردید.undefined به دنبال ایرادات متعدد شورای نگهبان بر دو معاهده مشارٌ الیه خصوصاً مغایرت شروط ضمن عقد با ذات معاهده(فعلی، ۱۴۰۱)، مجلس از طریق رأی اصراری و فعلیت بخشیدن به ظرفیت اصل ۱۱۲ قانون اساسی اقدام نمود و بررسی موضوع را به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرد که به سبب عواقب و تبعات ضد منافع ملی آن، مجمع تشخیص با سکوتی عامدانه روند قانونی شدن الحاق به این دو کنوانسیون را در ایستگاه مصلحت و در سال ۹۹ متوقف نمود و عملاً از دستور کار خارج گشت.
undefinedبرای مطالعه ادامه این یادداشت به فایل ضمیمه شده مراجعه نمایید.
#اساسنامه#یادداشت_حقوقی#پژوهشکده_شورای_نگهبان@ccri_ir

۱۰:۵۹

thumbnail
undefined بازخوانی محشای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
شرح اصل بیست و یکم (بخش دوم)
undefined نکته‌ها و برداشت‌ها
undefined قانون‌گذار اساسی در بندهای ۱ و ۴ اصل ۲۱، زن را فارغ از جایگاه او در خانواده مدّ نظر قرار داده و دولت را بدون توجه به نقش همسری یا مادری زنان موظف به حمایت ویژه از آنان کرده است. بندهای ۲ ، ۳ و ۵ این اصل با اشاره به نقش‌های مادری و همسری زن، سعی دارد که از ضایع‌شدن حق زنان در خانواده جلوگیری کند. undefined اصل ۲۱ افزون بر زنان و خانواده، بر حمایت از «کودکان بی‌سرپرست» نیز توجه داشته است. در این راستا قانون حمایت از كودكان بی‌سرپرست و بدسرپرست در تاریخ ۲ شهریور ۱۳۹۲ به تصویب مجلس رسید. بر این اساس، سرپرستي كودكان و نوجوانان بدون‌سرپرست به‌منظور تأمين نيازهاي مادي و معنوي آنان با اذن مقام معظم رهبري و مطابق مقررات اين قانون صورت مي‌گيرد.

#اصل_بیست‌و_یکم#بازخوانی_محشای_قانون_اساسی@ccri_ir

۷:۴۹

thumbnail
undefined فیلم | برشی از صحبت های دکتر محمد بهادری جهرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در کرسی‌ نظریه‌پردازی، نقد و مناظره پژوهشکده شورای نگهبان با موضوع:
«در جست‌و‌جوی نظریه قانونگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران»
undefined متمم قانون اساسی مشروطه، تفکیک قانون شرع و قانون عرف را رسمیت بخشیده است و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به سمت حذف این تفکیک رفته است.
undefined مطالعه متن کامل خبر
#پژوهشکده_شورای_نگهبان@ccri_ir

۸:۲۴

thumbnail
undefined فیلم | برشی از صحبت های دکتر عطاءالله بیگدلی عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) در کرسی‌ نظریه‌پردازی، نقد و مناظره پژوهشکده شورای نگهبان با موضوع:«در جست‌و‌جوی نظریه قانونگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران»
undefined مهم‌ترین بنیاد قانون در جهان مدرن سوبژکتیویسم است، یعنی اگر شما رویکرد سوبژکتیویستی و اومانیستی به جهان نداشته باشید اصولا امکان قانون ندارید
undefined مطالعه متن کامل خبر
#پژوهشکده_شورای_نگهبان@ccri_ir

۸:۵۲

thumbnail
undefined فیلم | برشی از صحبت های دکتر علیرضا عالی‌پناه، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در کرسی‌ نظریه‌پردازی، نقد و مناظره پژوهشکده شورای نگهبان با موضوع:«در جست‌و‌جوی نظریه قانونگذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران»
undefined مهم‌ترین بنیاد قانون در جهان مدرن سوبژکتیویسم است، یعنی اگر شما رویکرد سوبژکتیویستی و اومانیستی به جهان نداشته باشید اصولا امکان قانون ندارید
undefined مطالعه متن کامل خبر
#پژوهشکده_شورای_نگهبان@ccri_ir

۱۴:۱۰

thumbnail
undefined خبر*| در کرسی ترویجی با موضوع «معناکاوی و سنجه شناسی عدالت قضایی در پرتو قانون اساسی» مطرح شد؛

undefined *دکتر مسعودیان: تحقق عدالت در دستگاه قضایی و احقاق حقوق طرفین دعوا یکی از مطالبات جدی قانون‌ اساسی است
undefined دکتر اسحاقی: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به ابعاد مختلف عدالت توجه شده استundefined دکتر توکل‌پور: عدالت قضایی باید در تمام مراحل، از تعیین مجازات توسط قاضی تا اجرای آن، رعایت شود
undefined️ سی‌امین کرسی نظریه‌پردازی، نقد و مناظره پژوهشکده شورای نگهبان با موضوع «معناکاوی و سنجه‌شناسی عدالت قضایی در پرتو قانون اساسی» برگزار شد.
undefined مطالعه متن کامل خبر@ccri_ir

۱۰:۳۴

thumbnail
undefinedیادداشت دکتر کدخدایی در خبرگزاری میزانundefined*همدستی غرب در جنایت‌های رژیم صهیونیستی و بحران مشروعیت نظم بین‌المللی*دکتر عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان در یادداشتی که خبرگزاری میزان آن را در روز جهانی قدس منتشر کرده است، ضمن تشریح همدستی غرب در جنایت‌های رژیم صهیونیستی، تصریح کرد که این منازعه بیش از هر منازعه دیگری، کاستی‌های اساسی نظم جهانی کنونی تحت رهبری غرب را آشکار کرده است. https://ccri.ac.ir/0000wehttps://www.mizanonline.ir/00KFb0

۱۰:۲۴

هوش مصنوعی و پژوهش های حقوقی.pdf

۶۱۰.۴۵ کیلوبایت

undefined یادداشت | هوش مصنوعی و پژوهش های حقوقی: چالش‌ها و فرصت‌ها
undefined دکتر علی فتاحی زفرقندیundefinedقائم مقام پژوهشکده شورای نگهبان
undefinedپژوهش های علمی به ویژه در حوزه ،حقوق در دهه های اخیر با تحولات گسترده ای مواجه شده اند. افزایش حجم اطلاعات پیچیدگی های روزافزون مسائل حقوقی ورود مسائل فراوان نوظهور و نیاز به تحلیل های دقیق تر، پژوهشگران را با چالشهایی اساسی روبه رو کرده است در این میان هوش مصنوعی (AI) به عنوان یک ابزار قدرتمند توانسته است تحولی بنیادین در شیوه گردآوری تحلیل و پردازش دادهها ایجاد کند با این حال استفاده از این فناوری در پژوهش های ،حقوقی، علاوه بر فرصتهای بینظیر چالش هایی نیز به همراه دارد.undefined در ادامه ضمن بررسی مهمترین مزایا و چالشهای هوش مصنوعی در پژوهشهای حقوقی به نحوه مواجهه مراکز علمی با این فناوری پرداخته خواهد شد.
undefinedبرای مطالعه ادامه این یادداشت به فایل ضمیمه شده مراجعه نمایید.
#اساسنامه#یادداشت_حقوقی#پژوهشکده_شورای_نگهبان@ccri_ir

۱۱:۳۴

thumbnail
undefined بازخوانی محشای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
شرح اصل بیست و دوم (بخش اول)
undefined نکته‌ها و برداشت‌ها
undefined پاسداری از حقوق بنیادین تک‌تک شهروندان و همچنین ایجاد زمینه‌های كافی برای احقاق حقوق ملت، دو جنبه‌‌ی سلبی و ایجابی اصل ۲۲ به‌ شمار می‌آیند که تأمین آنها در حوزه‌ی‌ وظایف دولت است. undefinedاهمیت وجود ضمانت‌‌اجراهای متناسب برای تضمین حقوق بنیادین از این‌رو است که در نبودِ آنها شخصیت و جامعه‌ی‌ انسانی پیوسته در معرض زوال و فروپاشی قرار می‌گیرد.undefined «حیثیت»، به معنای آبرو، اعتبار و شأن اجتماعی است که می‌توان آن را تجلی حیات معنوی انسان در روابط اجتماعی دانست. با وجود طبیعی و خدادای بودن حیثیت و منزلت انسانی، این امر پیوسته در معرض تهدید است و در فضای نامتعادل اجتماعی، همواره آسیب‌پذیر است.undefined به همین دلیل نیز قانون‌گذار اساسی به تدابیر حمایتی شایسته در این خصوص اتخاذ کرده ‌است.
#اصل_بیست‌و_دوم#بازخوانی_محشای_قانون_اساسی@ccri_ir

۵:۲۵

thumbnail
undefinedخبر | کتاب گویای ترجمه قانون اساسی به زبان انگلیسی منتشر شدundefined کتاب گویای ترجمه قانون اساسی به زبان انگلیسی با همکاری پژوهشکده شورای نگهبان و شبکه رادیویی ایران‌صدا منتشر شد.
undefined شنیدن کتاب گویای ترجمه قانون اساسی به زبان انگلیسی
undefined مطالعه متن کامل خبر
undefinedپژوهشکده شورای نگهبان@ccri_ir

۱۱:۰۶

-466084095_-329639598(3).pdf

۱.۰۱ مگابایت

undefinedمصاحبه | گفت‌وگو با پروفسور چریل ساندرز، استاد حقوق اساسی دانشگاه ملبورن استرالیا
undefined تفسیر فرامتنی قانون اساسی
undefinedگفت وگو و ترجمه: محمد شکوهی‌فر
undefinedاشاره: پروفسور چریل ساندرز ، استاد برجسته و بازنشستۀ حقوق در دانشگاه ملبورن استرالیا، یکی از شخصیت‌های مطرح در حوزۀ حقوق عمومی، به‌ویژه حقوق اساسی تطبیقی، است. تخصص اصلی ایشان در زمینه‌های فدرالیسم، روابط بین‌دولتی و طراحی و اصلاح قوانین اساسی است. پروفسور ساندرز در طول دوران حرفه‌ای خود، پژوهش‌های گسترده‌ای انجام داده و آثار متعددی در این زمینه‌ها منتشر کرده است.undefined ایشان همچنین در طراحی و اصلاح قوانین اساسی کشورهایی مانند فیجی، آفریقای جنوبی، زیمبابوه، سریلانکا،تیمور شرقی، عراق و نپال نقش فعالی داشته‌اند. ایشان مشاور ارشد برنامۀ تدوین قانون اساسی سازمان بین‌المللی نیز بوده‌اند. به پاس خدمات ارزنده پروفسور ساندرز در حوزۀ حقوق، جوایز متعددی از جمله نشان افتخاری استرالیا و دکترای افتخاری از دانشگاه کوردوبا آرژانتین به ایشان اعطا شده است. همچنین، در سال ۲۰۲۳، جایزۀ معتبر و بین‌المللی Tang در حوزۀ حاکمیت قانون به پاس دستاوردهای برجستۀ ایشان در این زمینه به پروفسور ساندرز اعطا گردید.
undefinedبرای مطالعه متن کامل این مصاحبه به فایل ضمیمه شده مراجعه نمایید.
#اساسنامه#مصاحبه_حقوقی#پژوهشکده_شورای_نگهبان@ccri_ir

۸:۱۱