۱۰:۱۲
طرز تهیه #مربای_گلبرگ_زعفران🌸 ابتدا به میزان دلخواه آب و شکر را میجوشانیم تا قوام بیاید. سپس قسمت پایینی و سفیدی گلبرگهای زعفران را میگیریم و بقیه را داخل سبزی خوردکن میریزیم.نباید زیاد خورد شود، همین قدر که یکنواخت شده و گلوله نشود. پنج دقیقه میجوشانید تا تلخی آن گرفته شود و سپس به شربت قوام آمده اضافه میکنیم (یعنی گلها را از آب بیرون کشیده و داخل شربت میریزیم).برای اسانس و معطر نمودن آن مقداری پودر هل و گلاب و کمی زعفران ساییده اضافه میکنیم. باید مواد داخل شربت بیشتر از خود شربت نباشد که گلوله شود و باید طوری باشد که مربای رقیق و خوشرنگ بدست آید. مربای شما آماده صرف شدن میباشد. @iran_zafaran
۱۰:۱۲
۱۰:۱۲
۱۰:۱۲
مبارزه با #علف_هرز
یکی از دلایل اصلی کاهش عملکرد #گلدهی در مزارع زعفران وجود علف هرز و عدم کنترل آن توسط کشاورزان میباشد.برای مثال کشاورزان در زمان زرد شدن برگهای زعفران با دروگر نسبت به درو کردن همزمان علف های هرز و برگهای زعفران اقدام میکنند که این موقع، دیگر با جذب آب و مواد غذایی رشد خود را انجام داده و این جمع آوری هیچ فایده ای برای زعفران ندارد و فقط به درد دامداری میخورد که این علفها را جهت دام استفاده میکند.
در مزارع زعفران به خاطر اینکه اکثر کشاورزان از #کودهای_دامی_تازه استفاده میکنند و همچنین در بهار و تابستان در زمین های زعفران گوسفند چرا میکند، بذر علف هرز فراوانی وجود دارد و علف هرز در مزارع خیلی زیاد است . انواع علف های هرز در مزارع زعفران : الف ) علف های هرز باریک برگ یک ساله ب) علف های هرز پهن برگ یک ساله ج )علفهای هرز چند ساله در کل باید همه این علفهای هرز در مزارع کنترل شود و هیچ یک نباید در مزارع وجود داشته باشد و این علف ها در رقابت شدید برای جذب آب و مواد غذایی با گیاه زعفران است.
امسال با توجه به خشکسالی و کمبود باران و برف، کنترل علف های هرز باید بیشتر و بهتر انجام پذیرد چون رشد برگ های زعفران خیلی کم بوده و باعث میشود فضای رشد برای علف بیشتر شود و از آن طرف با کمبود آب مواجه هستیم و با جذب آب و مواد غذایی توسط علف های هرز خسارت شدیدی به عملکرد سال بعد زعفران خواهد زد. @iran_zafaran
یکی از دلایل اصلی کاهش عملکرد #گلدهی در مزارع زعفران وجود علف هرز و عدم کنترل آن توسط کشاورزان میباشد.برای مثال کشاورزان در زمان زرد شدن برگهای زعفران با دروگر نسبت به درو کردن همزمان علف های هرز و برگهای زعفران اقدام میکنند که این موقع، دیگر با جذب آب و مواد غذایی رشد خود را انجام داده و این جمع آوری هیچ فایده ای برای زعفران ندارد و فقط به درد دامداری میخورد که این علفها را جهت دام استفاده میکند.
در مزارع زعفران به خاطر اینکه اکثر کشاورزان از #کودهای_دامی_تازه استفاده میکنند و همچنین در بهار و تابستان در زمین های زعفران گوسفند چرا میکند، بذر علف هرز فراوانی وجود دارد و علف هرز در مزارع خیلی زیاد است . انواع علف های هرز در مزارع زعفران : الف ) علف های هرز باریک برگ یک ساله ب) علف های هرز پهن برگ یک ساله ج )علفهای هرز چند ساله در کل باید همه این علفهای هرز در مزارع کنترل شود و هیچ یک نباید در مزارع وجود داشته باشد و این علف ها در رقابت شدید برای جذب آب و مواد غذایی با گیاه زعفران است.
امسال با توجه به خشکسالی و کمبود باران و برف، کنترل علف های هرز باید بیشتر و بهتر انجام پذیرد چون رشد برگ های زعفران خیلی کم بوده و باعث میشود فضای رشد برای علف بیشتر شود و از آن طرف با کمبود آب مواجه هستیم و با جذب آب و مواد غذایی توسط علف های هرز خسارت شدیدی به عملکرد سال بعد زعفران خواهد زد. @iran_zafaran
۱۰:۱۲
#کنترل علفهای هرز
برای کنترل علف های هرز در مزارع،بهترین کار #وجین با دست میباشد و بهتر است با توجه به شرایط گیاه زعفران از #سموم_شیمیایی کمترین استفاده را بکنیم. در صورتی که وجین با دست امکان پذیر نبود میتوان برای کنترل علف های هرز باریک برگ مزارع، منظور علفهایی که شبیه به برگ گندم و جو میباشد از سم سوپرگالانت یا هالوکسی فوپ آر متیل به نسبت یک لیتر در هکتار استفاده کرد. زمان استفاده از این سم بهتر است به محض رویش علف های هرز در همان ابتدای فصل یا نهایتا تا اسفند ماه باشد. برای علف های هرز پهن برگ در مزارع زعفران بهتر است تا جایی که میتوانید از وجین دستی استفاده کنید، چون سم خاصی برای کنترل علف هرز پهن برگ در مزارع زعفران به ثبت نرسیده و به صورت تجربی از بعضی #سموم استفاده میکنند که متاسفانه در برخی موارد این سموم باعث کاهش عملکرد در سال بعد مزارع میشود ولی اگر در حدی علف هرز داشته باشد که قابل کنترل دستی نباشد و اگر سم نزنید علفهای هرز خسارت شدیدی به شما خواهد زد، بهتر است در این صورت از سموم کنترل کننده این علفهای هرز استفاده کنید و خسارت سم برای کاهش عملکرد قطعا کمتر از خسارت علف هرز خواهد بود.برای علفهای هرز چند ساله هیچ سمی نمیتوان استفاده کرد و فقط با وجین دستی باید کنترل کرد. در بین علفهای هرز چند ساله #خارشتر را در تابستان کنترل نکنید چون با وجود این علف در سطح خاک سایه میشود و چون این علف آب و مواد غذایی را از اعماق بیشتری جذب میکند خسارتی به زعفران نمی زند و چه بسا مفید هم هست و این علف را در آخر شهریور به خاطر تمیز بودن سطح خاک و اذیت نکردن دستان در زمان جمع آوری گل باید از مزرعه جمع آوری کرد و خارج کرد. @iran_zafaran
برای کنترل علف های هرز در مزارع،بهترین کار #وجین با دست میباشد و بهتر است با توجه به شرایط گیاه زعفران از #سموم_شیمیایی کمترین استفاده را بکنیم. در صورتی که وجین با دست امکان پذیر نبود میتوان برای کنترل علف های هرز باریک برگ مزارع، منظور علفهایی که شبیه به برگ گندم و جو میباشد از سم سوپرگالانت یا هالوکسی فوپ آر متیل به نسبت یک لیتر در هکتار استفاده کرد. زمان استفاده از این سم بهتر است به محض رویش علف های هرز در همان ابتدای فصل یا نهایتا تا اسفند ماه باشد. برای علف های هرز پهن برگ در مزارع زعفران بهتر است تا جایی که میتوانید از وجین دستی استفاده کنید، چون سم خاصی برای کنترل علف هرز پهن برگ در مزارع زعفران به ثبت نرسیده و به صورت تجربی از بعضی #سموم استفاده میکنند که متاسفانه در برخی موارد این سموم باعث کاهش عملکرد در سال بعد مزارع میشود ولی اگر در حدی علف هرز داشته باشد که قابل کنترل دستی نباشد و اگر سم نزنید علفهای هرز خسارت شدیدی به شما خواهد زد، بهتر است در این صورت از سموم کنترل کننده این علفهای هرز استفاده کنید و خسارت سم برای کاهش عملکرد قطعا کمتر از خسارت علف هرز خواهد بود.برای علفهای هرز چند ساله هیچ سمی نمیتوان استفاده کرد و فقط با وجین دستی باید کنترل کرد. در بین علفهای هرز چند ساله #خارشتر را در تابستان کنترل نکنید چون با وجود این علف در سطح خاک سایه میشود و چون این علف آب و مواد غذایی را از اعماق بیشتری جذب میکند خسارتی به زعفران نمی زند و چه بسا مفید هم هست و این علف را در آخر شهریور به خاطر تمیز بودن سطح خاک و اذیت نکردن دستان در زمان جمع آوری گل باید از مزرعه جمع آوری کرد و خارج کرد. @iran_zafaran
۱۰:۱۲
۱۰:۱۲
۱۰:۱۲
مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم مورد توجه بوده درمان افسردگی است.
زعفران حاوی مواد چرب، املاح معدنی، موسیلاژ و اسانس های فراوانی و زعفران باعث تحریک اعصاب شده و برای درمان افسردگی مفید است.
زعفران بوی قوی و طعمی تلخ دارد، باعث تحریک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و دارای خاصیت آرام بخشی و خواب آوری است و اگر می خواهید همیشه شاد و خندان باشید، زعفران بخورید.
زعفران را باید در شیشه های دربسته و دور از نور نگه داری کنید زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می دهد.
اسانس زعفران تبخیر شدنی است و در صورت نگه داری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر، از اثرات دارویی و طعم مزه آن کاسته شده و مرغوبیت خود را نیز از دست می دهد.
با توجه به اینکه مواد معطر گیاه در حالت پودر شده، بسیار سریع تر از پودر نشده آن تبخیر می شود پس بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنید یا در صورت پودر کردن، در ظرف دربسته نگه داری کنید.
از مضرات زعفران این است که روی سیستم تولید مثل اثر دارد پس زنان حامله باید از خوردن زیاد آن اجتناب کنند ودر ضمن خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است و اشتها را نیز کم می کند.
زعفران بومی نواحی مختلف آسیا، به ویژه جنوب غرب آسیا مانند افغانستان و ایران، جنوب اروپا و اسپانیا است.
قسمت مورد استفاده این گیاه که به نام زعفران در بازار تجارت موجود است انتهای خامه و کلاله گل و رنگ زعفران مربوط به ماده ای به نام کروسین است.
این گفتهها بر اساس تحقیقات پژوهشگران طب سنتی میباشد. @iran_zafaran
زعفران حاوی مواد چرب، املاح معدنی، موسیلاژ و اسانس های فراوانی و زعفران باعث تحریک اعصاب شده و برای درمان افسردگی مفید است.
زعفران بوی قوی و طعمی تلخ دارد، باعث تحریک اعصاب شده، اثر مسکن دارد و دارای خاصیت آرام بخشی و خواب آوری است و اگر می خواهید همیشه شاد و خندان باشید، زعفران بخورید.
زعفران را باید در شیشه های دربسته و دور از نور نگه داری کنید زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می دهد.
اسانس زعفران تبخیر شدنی است و در صورت نگه داری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر، از اثرات دارویی و طعم مزه آن کاسته شده و مرغوبیت خود را نیز از دست می دهد.
با توجه به اینکه مواد معطر گیاه در حالت پودر شده، بسیار سریع تر از پودر نشده آن تبخیر می شود پس بهتر است زعفران را تا موقع مصرف پودر نکنید یا در صورت پودر کردن، در ظرف دربسته نگه داری کنید.
از مضرات زعفران این است که روی سیستم تولید مثل اثر دارد پس زنان حامله باید از خوردن زیاد آن اجتناب کنند ودر ضمن خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است و اشتها را نیز کم می کند.
زعفران بومی نواحی مختلف آسیا، به ویژه جنوب غرب آسیا مانند افغانستان و ایران، جنوب اروپا و اسپانیا است.
قسمت مورد استفاده این گیاه که به نام زعفران در بازار تجارت موجود است انتهای خامه و کلاله گل و رنگ زعفران مربوط به ماده ای به نام کروسین است.
این گفتهها بر اساس تحقیقات پژوهشگران طب سنتی میباشد. @iran_zafaran
۱۰:۱۲
۱۰:۱۲
۱۰:۱۲
۱۰:۱۲
۱۰:۱۳
۱۰:۱۳
| استفاده از #کود_دامی در کشت زعفران
از میان کودهای دامی هر کدام کاربرد خاص خود را دارد،اما از همه پرکاربردتر در زراعت زعفران، کود گاوی می باشد.
کود مورد استفاده می بایست کاملا پوسیده بوده و عاری از آفات و بذور علف های هرز باشد.البته معمولا به علت تغذیه دامها از علف های هرز،طبیعتا بذور این گیاهان در فضولات حیوانات دیده می شود. اما در صورت پوسیده بودن کودها و سرند نمودن مناسب کود این مشکل برطرف میشود.پوسیدگی کود سبب می شود که از میزان بذر علفهای هرز و آلودگی به امراض و حشرات نیز کاسته شود .
کود پوسیده دارای نشانه های مختلفی است:
کود پوسیده بوی تند فضولات حیوانی را نمی دهد.
نرم است و اگر دست را داخل آن فرو کنیم گرمای خاصی احساس می شود.
رنگ کود پوسیده نیز روشن است و اصولا هرچه کود پوسیده تر باشد رنگش روشن تر می گردد.
در استفاده از کود دامی باید دقت نمود که : کود کاملا پوسیده باشد. زیرا کود نپوسیده نه تنها باعث تقویت خاک نمی شود، بلکه موجب کاهش نیتروژن خاک نیز می گردد، زیرا برای پوسیده شدن در خاک، بخشی از ازت خاک را نیز جذب می نماید و به این ترتیب خاک فقیرتر می گردد.همچنین استفاده از کود دامی غیر پوسیده باعث ازدیاد علف هرز در مزارع زعفران می شود که خود با ایجاد رقابت در جذب عناصر با گیاه زعفران به شدت عملکرد زعفران را کاهش خواهد داد.
@iran_zafaran
از میان کودهای دامی هر کدام کاربرد خاص خود را دارد،اما از همه پرکاربردتر در زراعت زعفران، کود گاوی می باشد.
کود مورد استفاده می بایست کاملا پوسیده بوده و عاری از آفات و بذور علف های هرز باشد.البته معمولا به علت تغذیه دامها از علف های هرز،طبیعتا بذور این گیاهان در فضولات حیوانات دیده می شود. اما در صورت پوسیده بودن کودها و سرند نمودن مناسب کود این مشکل برطرف میشود.پوسیدگی کود سبب می شود که از میزان بذر علفهای هرز و آلودگی به امراض و حشرات نیز کاسته شود .
کود پوسیده دارای نشانه های مختلفی است:
کود پوسیده بوی تند فضولات حیوانی را نمی دهد.
نرم است و اگر دست را داخل آن فرو کنیم گرمای خاصی احساس می شود.
رنگ کود پوسیده نیز روشن است و اصولا هرچه کود پوسیده تر باشد رنگش روشن تر می گردد.
در استفاده از کود دامی باید دقت نمود که : کود کاملا پوسیده باشد. زیرا کود نپوسیده نه تنها باعث تقویت خاک نمی شود، بلکه موجب کاهش نیتروژن خاک نیز می گردد، زیرا برای پوسیده شدن در خاک، بخشی از ازت خاک را نیز جذب می نماید و به این ترتیب خاک فقیرتر می گردد.همچنین استفاده از کود دامی غیر پوسیده باعث ازدیاد علف هرز در مزارع زعفران می شود که خود با ایجاد رقابت در جذب عناصر با گیاه زعفران به شدت عملکرد زعفران را کاهش خواهد داد.
@iran_zafaran
۱۰:۱۳
855553_-210846.pdf
۵۰۳.۵۹ کیلوبایت
فایل مشاوره #محلول_پاشی زعفران. زعفرانکاران حتما طبق مشاوره فوق جهت انجام محلول پاشی برگهای زعفران اقدام کنند. @iran_zafaran
۱۰:۱۳
قابل توجه زعفران کاران
اکنون دیگر زمان مناسبی برای استفاده از #سم ها نیست. با توجه به اینکه اکنون زمان انتقال مواد از برگ به پیاز زعفران است به هیچ عنوان از سم برای علفکشی استفاده نگردد. استفاده از سمومی همچون سنکور برای علف های پهن برگ نیز بسیار خطرناک است و نباید استفاده گردد. تنها چاره در این زمان فقط وجین کردن است.
در صورتی که امکان وجین کردن فراهم نیست.زردآب را بدهید و تا زرد شدن برگ زعفران صبر کنید و سپس با علف زن کل مزرعه را درو کنید تا از ریختن دوباره ی بذرهای علف هرز در مزرعه جلوگیری شود. این مرحله هم باید پس از خشک شدن علف های زعفران انجام شود.
اگر بارش های بهاری مناسبی داشتید و رطوبت در اطراف ریشه و پیاز مناسب است آبیاری لزوم چندانی ندارد. و یا می توانید به یک آبیاری سطحی اقدام نمایید.
در مزارعی که آلودگی به کنه مشاهده شده است با توجه به روند گرم شدن هوا زردآب به صلاح نمی باشد و در صورت آبیاری استفاده از کنه کش و قارچ کش ها باید مدنظر قرار گیرد.
با توجه به خشک شدن برگ های زعفران در برخی مناطق دیگر محلول پاشی برگی اثری نخواهد داشت و فقط در مناطقی که هنوز برگ های زعفران سبز است ممکن است تاثیری نسبی داشته باشد.
ایـــــران زعفـــــران
بلـــه | تلگــرام | ارتبــاط با ما
کارآفرینـــی روستایـــی
بله | تلگرام | اینستاگرام | آپارات
اکنون دیگر زمان مناسبی برای استفاده از #سم ها نیست. با توجه به اینکه اکنون زمان انتقال مواد از برگ به پیاز زعفران است به هیچ عنوان از سم برای علفکشی استفاده نگردد. استفاده از سمومی همچون سنکور برای علف های پهن برگ نیز بسیار خطرناک است و نباید استفاده گردد. تنها چاره در این زمان فقط وجین کردن است.
در صورتی که امکان وجین کردن فراهم نیست.زردآب را بدهید و تا زرد شدن برگ زعفران صبر کنید و سپس با علف زن کل مزرعه را درو کنید تا از ریختن دوباره ی بذرهای علف هرز در مزرعه جلوگیری شود. این مرحله هم باید پس از خشک شدن علف های زعفران انجام شود.
اگر بارش های بهاری مناسبی داشتید و رطوبت در اطراف ریشه و پیاز مناسب است آبیاری لزوم چندانی ندارد. و یا می توانید به یک آبیاری سطحی اقدام نمایید.
در مزارعی که آلودگی به کنه مشاهده شده است با توجه به روند گرم شدن هوا زردآب به صلاح نمی باشد و در صورت آبیاری استفاده از کنه کش و قارچ کش ها باید مدنظر قرار گیرد.
با توجه به خشک شدن برگ های زعفران در برخی مناطق دیگر محلول پاشی برگی اثری نخواهد داشت و فقط در مناطقی که هنوز برگ های زعفران سبز است ممکن است تاثیری نسبی داشته باشد.
ایـــــران زعفـــــران
بلـــه | تلگــرام | ارتبــاط با ما
کارآفرینـــی روستایـــی
بله | تلگرام | اینستاگرام | آپارات
۱۰:۳۷
ایران زعفران
مهمترین #پارامترهای خاک و آب برای زعفران و البته بسیاری از محصولات دیگر که باید قبل از تصمیم به کشت زعفران، کشاورز از آنها اطلاع داشته باشد، عبارتند از: بافت #خاک، یعنی درصد اجزای تشکیل دهنده خاک شامل شن، سیلت و رس. بهترین بافت خاک برای زعفران، لومی شنی می باشد. درصد آهک (T.N.V): حد مطلوب، برای زعفران، زیر 10 می باشد شوری خاک و آب (E.C) ، حد مطلوب، کمتر از 2 می باشد. اصلاح #شوری_آب امری تقریبا ناممکن است. بنابراین در آبهای شور کشت زعفران جز اتلاف سرمایه چیزی نیست! اسیدیته یا PH خاک، جذب عناصر غذايي تا حد زیادی وابسته به #PH خاک است. حد مطلوب PH در مزارع زعفران، 6.5 تا 7 است. در پی اچ بالای 8 جذب عناصر به خصوص آهن و سایر ریزمغذیها، تقریبا صفر است! بهترین راه کنترل pH خاک مزارع زعفران، استفاده از کودهای دامی فرآوری شده می باشد. #شرکت_نگین_حاتم_کویر کانال مشاوره تخصصی در حوزه زعفران: @iran_zafaran
#میانبر به پیام اول کانال
۵:۰۱
۱۷:۵۹
۱۸:۵۶