عکس پروفایل سیدمحمد خردمندس

سیدمحمد خردمند

۲۶۰عضو

۲۷ فروردین

#روز_نگاشت - 1403#سقفی_از_محبت
* دوشنبه – 27 فروردین 1403 – 6 شوال 1445 – 15 آپریل 2024
• امروز صبح بعد از یک برنامه ی دانشگاهی، نوبت چهاردهمین جلسه از مجموعه جلسات «مباحثی پیرامون وجدان» بود؛ در میانه ی کلاس وجدان، نیاز به یک مثال که فضای عاطفی و آرامش بخش را ترسیم کند داشتم؛ یک فرد نشسته بر روی صندلی نرم، در مقابل یک منظره ی بسیار زیبا، با هوای مطبوع و نسیم باد بهاری، آغاز این فضاسازی بود؛ بعد گفتم که همسر او هم در کنارش هست و مثلاً برایش آبمیوه می‌آورد و از او می‌خواهد که اگر نیاز دیگری دارد برآورده کند تا سعی کند برای همسرش آرامشی بیشتر فراهم کند؛ مثال خوبی بود! توانستم با آن مثال منظورم را منتقل کنم؛ بعد هم مثال‌های دیگری زده شد. بعد از دقایقی در همان میانه ی کلاس تأمل کردم بر این که چرا این فضای عاطفی را ترسیم کردم و از ارتباط بین یک پدر و فرزند یا یک مادر و فرزند مثال نزدم ؟! • متذکر شدم که چقدر این فضای عاطفیِ همسرانه برای من ارزشمند و شیرین است؛ فضایی که حکایت از حریمی گرم دارد؛ محیطی مناسب برای تغییرات لازم و رشد؛ امید آفرین و انرژی بخش!• بعد از غروب نیز در گفتگویی که با دخترم داشتم به این مطلب اشاره کردم: که چند روزی است با دو موفقیت علمی روبرو شده‌ام که احساس می‌کنم اول باید برای همسر عزیزم بیان کنم! • در روانشناسی می‌گویند خانم‌ها تعهد و پیوند همسرانه را در صمیمیت می‌جویند و برای مردان الگوی دیگری تعریف می کنند! اما من مطمئن نیستم که بتوان صمیمیت، همدلی، هم حسی، همنوایی و هم‌افزایی همسرانه را مخصوص یک جنس تعریف کرد! • الحمدلله امروز توفیق داشتم تا در خدمت مادر، دیداری با یکی از عمه‌ها و دیداری با یکی از دختر عموها و فرزندان و مادرشان داشته باشیم؛ خوشحال شدند و در این شرایط کم ارتباطی های جامعه به لطف خدا دلشاد گردیدند. این صله ی ارحام و این شاد کردن تعدادی از مومنین و سادات را به خاک پای مقدس امام زمان علیه السلام تقدیم می دارم.
https://t.me/S_M_Kheradmand

۱۸:۳۴

۲۸ فروردین

thumnail
هشتم شوال #روز_جهانی_بقیعبر دشمنان اهل بیت پیامبر #لعنت
https://t.me/S_M_Kheradmand

۸:۱۵

thumnail
#بخوان_و_بخوان_بخوان #اسرار_و_اذکار
مطالعه ی متن شماره ی 7 از صفحه ی زیر را پیشنهاد می نمایم؛ واقعا گوهری است این عمل!
http://sm-kheradmand.com/Articles/page6/lang/Fa.aspx

۱۲:۳۳

thumnail

۲۰:۲۱

۲۹ فروردین

در بقیع چه کسانی هستند؟.mp3

۱.۲۲ مگابایت
#به_سوی_خدمتگزاری#گفتارهایی_کوتاه_از_دیگران
روز هشتم شوال را اهمیت دهید!
https://t.me/S_M_Kheradmand

۲:۲۰

thumnail
باسمه تعالی
به لطف امام عصر علیه السلام مدتی هست که کلاس «در محضر مکیال المکارم» آغاز شده است.این کلاس با محوریت کتاب «درس نامه ی مکیال المکارم» پیش می رود و در روز های جمعه ساعت 9 الی 11 به صورت حضوری برقرار می باشد.مخاطب اصلی بحث نوجوانان متوسطه ی اول و دوم می باشند اما قطعا کلاس دارای مطالب و تذکراتی است که برای همه ی سنین مفید فایده است. لازمه ی حضور نوجوانان داوطلب، همراهی حداقل یکی از والدین ایشان است.فایل های صوتی 16 جلسه ی گذشته در آدرس زیر قابل شنیدن است:http://sm-kheradmand.com/Classes-WorkShop/Eteghadi/page48.aspxفایل های تصویری تعدادی از این جلسات نیز با عنوان «در محضر مکیال المکارم» در صفحه ی آپارات «سیدمحمد خردمند» قابل مشاهده است:https://www.aparat.com/sm.kheradmandجلسات به صورت گردشی در منزل داوطلبان به میزبانی تشکیل می گردد. 
علاقه مندان به حضور در این برنامه ، مشخصات خود را در پیام رسان بله، به شماره ی 09121856654  ارسال کنند.نام و نام خانوادگی:سن:تحصیلات:
https://t.me/S_M_Kheradmand

۴:۴۹

۳۰ فروردین

thumnail

۴:۱۶

۱ اردیبهشت

thumnail
#برگزاری_سخنرانی_ها_سمینارها_جلسات_کلاس_ها_و_کارگاه_ها #اعتقادی_و_اخلاقی
الحمدلله به لطف بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه
مجموعه جلساتی با عنوان: #مباحثاتی_پیرامون_کتاب_غیبت_نعمانیبا محوریّت روایات مهدوی این کتاب ارزشمند آغاز گردید.
علاقه مندان به مباحث مهدوی می توانند فایل صوتی این مجموعه را در آدرس زیر تعقیب نمایند:
http://sm-kheradmand.com/Classes-WorkShop/Eteghadi/page8.aspx

۵:۰۳

#حضور_و_استفاده_از_سخنرانی_ها_کلاس_ها_سمینارها_و_کارگاه_ها #روانشناختی
کارگاه «مشاوره پیش از ازدواج همراه با ترسیم و تفسیر تست های زوجین»
استاد: دکتر م. س.زمان برگزاری: شهریور 1395میزان وقت گذاری: حدود 24 ساعت
کلاس به جهت محتوای مورد ارائه ی استاد خوب بود نه عالی! اما ...جوّ کلاس، سوالاتی که به حاشیه می رفت و خصوصاً RolePlaying که در بخشی از کلاس به جهت آشنایی بیشتر با آموخته ها اجرا شد نامناسب بود!... بگذریم از این درد که این دانش پژوهانِ پر حاشیه (!!) علاوه بر آن که از درس خوانده های جامعه محسوب می شوند قرار است در مسیر سلامت روان و آرامش دیگران نیز مؤثر باشند!
http://sm-kheradmand.com

۱۲:۰۷

۲ اردیبهشت

#حضور_و_استفاده_از_سخنرانی_ها_کلاس_ها_سمینارها_و_کارگاه_ها #روانشناختی
کارگاه «مروری بر مفاهیم اصلی و مهارت ها، در روان درمانی»
برگزار شده توسط کلنیک ت.استادِ دوره: جناب آقای دکتر ع. م. مزمان برگزاری: 1395/4/2 الی 1395/12/15میزان وقت گذاری: حدود 480 ساعت
روشن است که این حجم وقت گذاری همراه با زمان رفت و آمد به محل کارگاه و تحملِ گرما و سرما و سختی های جانبی کلاس، انگیزه ای بیش از گرفتن یک برگه ی گواهی شرکت در یک برنامه ی علمی، نیاز دارد!گرچه اگر یک ساعت هم بود، یک فرد عاقل باید آن را به حسابِ دنیا و آخرتش می سنجید، که امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمودند: أربَعَةُ أشياءَ لا يَعرِفُ قَدرَها إلاّ أربَعَةٌ : الشَّبابُ لا يَعرِفُ قَدرَهُ إلاّ الشُّيوخُ وَ العافِيَةُ لا يَعرِفُ قَدرَها إلاّ أهلُ البَلاءِ وَ الصِّحَّةُ لا يَعرِفُ قَدرَها إلاّ المَرضى وَ الحَياةُ لا يَعرِفُ قَدرَها إلاّ المَوتى. ارزش چهار چيز را جز چهار گروه نمى شناسند: [ارزش] جوانى را جز پيران نمى شناسند؛ [ارزش] آرامش (آسايش) را جز گرفتاران نمى شناسند؛ [ارزش] سلامت را جز بيماران نمى شناسند، و [ارزش] زندگى را جز مُردگان نمى دانند.
با این وصف چگونه و با چه هدف و انگیزه ای می توان عمرِ بی بازگشت را با چنین حجمی از زمان، صرف کاری نمود! ...
ادامه ی یادداشت در آدرس زیر:
http://sm-kheradmand.com/Recommended/section10/section2/page3.aspx

۶:۴۴

thumnail
#روانشناختی
بسم الله. به امید لطف خدا.امروز مطالعه ی این کتاب را آغاز کردم. چیزی نیست! فقط 1127 صفحه است. ۲۱ متخصص در تالیف این کتاب سهیم بوده اند و طیف وسیعی از اصول و مبانی و نیز اختلال‌ها و تکنیک‌ها را به شکل منظم و منسجم و با تکیه بر آخرین پژوهش‌های علمی توضیح داده اند.
https://t.me/S_M_Kheradmand

۹:۱۴

۳ اردیبهشت

thumnail
#آن_چه_گذشت
سحر روز شنبه، 4 اردیبهشت 1395 ...من خود به چشم خویشتن / دیدم که جانم می رود ...
ممنون بزرگوارانی خواهم بود که برای بهره مندی پدر عزیزم، مرحوم آقای حاج سیدمجتبی خردمند به هر مقدار که دوست دارند بگویند:
«اللّهُمَّ الْعَنْ أبَا الشُّرُورِ وَ أتْباعَهُ، فِی کُلِّ لَحْظَةٍ مِنَ الأزَلِ إلَی الأبَدِ، بِعَدَدِ ما أحاطَ بِهِ عِلْمُکَ»

۳:۴۴

thumnail
#برای_تأمل
این تصویر شما را به چه فکری می اندازد؟ ...
https://t.me/S_M_Kheradmand

۲۱:۱۸

۴ اردیبهشت

#برگزاری_سخنرانی_ها_سمینارها_جلسات_کلاس_ها_و_کارگاه_ها #اعتقادی_و_اخلاقی
جایگاه اعمال جوانحی در درگاه خدا
الحمدلله توفیق یافتم به همت عزیزان هیأت محبان حضرت ولی عصر علیه السلام، در مجلسی به یاد مصیبت تخریب قبور ائمه ی بقیع شرکت نمایم. پنج شنبه، 30 فروردین 1403.بحث دقیقی در زمینه ی اعمال جوارحی ارائه کردم که انشاء الله مفید شنوندگان خواهد بود. علت انتخاب این بحث پاسخ به این سوال بود که: «تشکیل این مجالس برای چنین مصیباتی چه سودی دارد؟»خداوند به زودی زود با ظهور مولایمان از ائمه ی شیعه رفع مظلومیت نماید.
http://sm-kheradmand.com/Seminars/Archive/lang/Fa.aspx

۴:۰۷

#برگزاری_سخنرانی_ها_سمینارها_جلسات_کلاس_ها_و_کارگاه_ها #عبادیات_و_اخلاقیات
نام کتاب: فضائل ماه مبارک رمضاناثر آقای دکتر محمدهادی قندهاریانتشارات منیر؛ چاپ اسفند 1402 که در کتاب 1403 خورده است.در 184 صفحهاین کتاب را برای بررسی در سیصدمین همایش نقد کتاب در فرهنگسرای رسانه پیشنهاد دادم؛ طبعا بر اساس یک اصل نانوشته خودم هم باید یکی از منتقدین و تحلیل گران کتاب می شدم!
برخی نکته‌های مثبت کتاب که در این جلسه بیان کردم:۱- تقریباً آنچه در ارتباط با ماه مبارک لازم است بیان شود، در این مجموعه آمده است.۲- زبان روان.۳- دسته‌بندی‌های موضوعی خوب.۴- ترجمه‌ها و توضیحاتی که تا جای ممکن از بروز سؤالات تخصصی پیشگیری کند.۵- دسته‌بندی‌ها مثل قسمت وظایف ماه مبارک و قسمت روایت حماد از نماز امام صادق علیه السلام؛ همچنین در تذکرات شب‌های قدر و در بحث دعا و....
برخی نکته‌های قابل بررسی کتاب که در این جلسه به آن پرداختم:۱- عنوان کتاب، گویای محتوای واقعی کتاب نیست.۲- صفحه ۱۲: کسانی که خود عامل نیستند هم باید تذکرات اخلاقی بدهند.۳- صفحه ۲۲: روزه زمینه را برای سفر آخرت فراهم می‌کند؟!۴- به نظر می‌رسد لازم است توضیحی کلی در ارتباط با روایات فضیلت روزه در ماه مبارک و روزه در دیگر ایام سال داده شود. همه این فضیلت‌ها مربوط به همه روزه‌ها نیست. گرچه در صفحه ۲۵ اشاره‌ای شده است.۵- فراز و نشیب کتاب از جهت علمی.
http://sm-kheradmand.com/Seminars/Archive/lang/Fa.aspx

۴:۳۶

۵ اردیبهشت

#روز_نگاشت - 1394
پنجشنبه – 15 بهمن 1394 – 24 ربیع لثانی 1437 – 4 فوریه 2014• در جلسه ای که عصر، برای مادران مؤسسه ی نیک پرور (تهران، منطقه ی 12) داشتم، به مناسبت بحث از حاضران خواستم تا سعی کنند جملات منفی ای را که می توانند بگویند، به صورت مثبت بیان کنند؛ البته به دنبال آن نیستیم که کار غلط کسی را توجیه کنیم یا بگوئیم باید افراد را در مسیر های غلط تشویق کرد؛ بلکه صرفاً می خواهیم تلاش کنیم و ببینیم می توانیم جملات منفی را به شکلی مثبت بیان کنیم؟• نتیجه ی یادداشت هایشان مطالب خوبی شد:تو همیشه از انتقاد به اعضای خانواده ی خودت شروع می‌کنی! ولی در آخر این انتقادها به خانواده من هم سرایت می‌کند. خدا به خیر کند! - جمله ی مثبت: شما آدم منصفی هستی! ابتدا انتقادها نسبت به خانواده خودتان هست و دست آخر سراغ خانواده من می‌روید!تا تو نماز برای آباء و اجدادت نخوانی به ما ناهار نمی‌دهی! - جمله ی مثبت: تو چقدر با ایمان هستی! همیشه نمازهایت را قبل از ناهار می‌خوانی.دخترم با بغض از دانشگاهی در شهرستان به من می‌گوید: مادر من شبیه هیچ کدام از هم دانشگاهی هایم نیستم! - جمله مثبت: مادر شما آنقدر الگوهای اسلامی را در ما پیاده کرده‌اید که هیچ کدام از هم دانشگاهی‌ها شبیه ما نیستند.پسرم اتاقشو مرتب نمی‌کنه - جمله ی مثبت: پسرم از بس درس می‌خونه فرصتی برای مرتب کردن اتاقش نداره.همسرم کارهارو پشت گوش می‌اندازه - جمله ی مثبت: همسرم می‌خوان که من فرد زرنگتری بشوم.همسرم اجازه نمی‌دن من برنامه‌های دلخواهم را از تلویزیون ببینم - جمله ی مثبت: همسرم می‌خوان که من از وقتم استفاده بهتری بکنم.همسرم به غذا درست کردن من ایراد می‌گیرن - جمله ی مثبت: همسرم می‌خوان که من کیفیت آشپزی کردنمو بالا ببرم.وقتی فکر کردم که چرا همسرم باید بیکار باشد - جمله ی مثبت: به این فکر کردم که حتما قرار است در مسیر کار بهتری قرار داده شود.وقتی فکر کردم که چرا همیشه منزل من نامرتب و به هم ریخته است - جمله ی مثبت: به این فکر کردم که همه افراد خانواده سالم هستند و در حال تلاش و تکاپو.پرسش‌گری فرزندم در همه کارهای من - جمله ی مثبت: من برای او مهم هستم.فکر می‌کنم دخترم زیاد به من می‌چسبه - جمله ی مثبت: من برای او مهم هستم.پسرم هوش اجتماعی پایینی دارد - جمله ی مثبت: خیلی ساده و بی آلایشه، جامعه این طور افراد را بهتر می‌پذیره.بدقوله - جمله ی مثبت: ریلکس و آرومهپسرم سهل انگاره - جمله ی مثبت: خدارو شکر هورمون‌های مردونه‌اش قویه و به جزئیات اهمیت نمی‌ده.فردی است که بسیار فضول می‌کند - جمله ی مثبت: ایشان کنجکاو هستند.کارهایش را خیلی طول می‌دهد - جمله ی مثبت: ایشان کارهایشان را با دقت و آرامش انجام می‌دهند.خیل بی نظم است - جمله ی مثبت: ایشان چون سرعت عمل دارند، سعی می‌کنند وقت خود را صرف کارهای مهمتر کنند. البته اگر فرصت پیدا کنند به انجام اینگونه امور (نظم) هم می‌رسند.برای انجام دادن کاری دائماً از دیگران نظرخواهی می‌کند، در ریزه‌کاری های کارش دائماً سؤال می‌پرسد که اگر فلان خرید را دارم نوع ایرانی را بخرم یا خارجی؟ چه رنگی باشد؟ و .... - جمله ی مثبت: ایشان چون خیلی عاطفی هستند دوست دارند کارهایشان مورد رضایت اطرافیانشان باشد و ذره‌ای آب در دل دیگران بخاطر کار ایشان تکان نخورد.بچه‌های هم سن و سال خود را اذیت می‌کند. - جمله ی مثبت: ایشان چون انرژیشان زیاد است و دوست دارند با بچه‌ها هم بازی شوند با انجام این کارها احساس می‌کند که می‌توانند دیگران را به بازی و تفریح بکشانند. بد جوری خوابیدی ! چه خبره؟ - جمله ی مثبت: در خواب عمیق و چند ساعته ی شما پیداست چقدر در محیط کار نیرو می‌گذارید.چقدر بدو بدو می کنی؟ - جمله ی مثبت: این همه جنب و جوش نشانه‌ی سرزندگی شماست.چقدر داد می زنید؟ - جمله ی مثبت: وقتی با صدای بلند حرف می‌زنید چقدر جذاب می‌شوید.فراموش کردن مسایل خانه! - جمله ی مثبت: نشانه‌ی مشغولیت ذهن شما به کار و شغلتان است.ایراد های زیاد از ظاهر من - جمله ی مثبت: عاشق زیبایی و توجه به ظاهر حساس به قرار - جمله ی مثبت: وفادار به وقت در خانه خودش را با کارهای بی خودی سرگرم می کند - جمله ی مثبت: توانایی در تعمیر وسایل خانه و بازسازی وسایل فرسوده را دارد. کم شخصیت - جمله ی مثبت: هم بازی خوب برای بچه‌هامن با شما مخالم - جمله ی مثبت: با احترام به نظر شما و درک ایده‌تان ولی به من اجازه بدهید که با شما موافق نباشم.حال و حوصله ات را ندارم - جمله ی مثبت: میشه یک وقت دیگه با هم صحبت کنیم.افسرده‌ام - جمله ی مثبت: فعلاً احساس خوبی ندارم.هیچکس منو درک نمی‌کنه - جمله ی مثبت: بعضی آدم ها، خوب منو درک می‌کنند. چقدر خسته‌ام - جمله ی مثبت: الان احتیاج به استراحت دارم.اعصاب ندارم - جمله ی مثبت: الان احتیاج به آرامش دارم.تو خیلی چاقی - جمله ی مثبت: بهتره به سلامتیتون بیشتر اهمیت

۲:۴۸

بدهید.تو خیلی ساده‌لوحی - جمله ی مثبت: از بس که خودت خوبی همه را به چشم خوب می‌بینی!به من اعتماد نداری - جمله ی مثبت: من دوست دارم به من اعتماد کنی.
https://t.me/S_M_Kheradmand

۲:۴۸

۷ اردیبهشت

اگر یک نگاه کند.mp3

۳.۳۹ مگابایت
#معنای_زندگی_امام_عصر_علیه_السلام #گفتارهایی_کوتاه_از_دیگران
اگر یک نگاه کند! .... undefined
https://t.me/S_M_Kheradmand

۲:۳۵

thumnail

۸:۰۸

#حضور_و_استفاده_از_سخنرانی_ها_کلاس_ها_سمینارها_و_کارگاه_ها #روانشناختی_و_تربیتی
نشست هم اندیشیِ مشاوران
در سال 1396 کارگروهی در یکی از مؤسسات فرهنگی تشکیل شده بود تا به تقویت توانمندی های مشاوران منتهی شود؛ این کمترین هم حدود 35 ساعت در این برنامه شرکت کردم.ان شاء الله برای مشاوران آن مجموعه مفید بوده باشد؛ من هم کوشیدم تا تجربیات و دانش جدیدی کسب نمایم.ثمره ی آن هم اندیشی ها، مجموعه نوشته ای شد به نام «شمشادنامه» تا تذکرات و تحذیرهایی را برای معلمان و مربیان بیان کند.نمونه ای از آن مکتوبات:نوع و فراوانیِ مشکلاتِ شخصی، خانوادگی، اجتماعی، مدرسه‌ای و امثال آن در جوامعِ امروز، ایجاب می‌کند، تا فعالیت‌های تخصّصی مشاوره، برای تأمین و رفع این نیازها، رشد و گسترش یابد.اگر در روزگازی یک مراجعه‌ي ساده به يك ریش سفید، اعم از استاد يا بزرگِ خانواده و طرح مشكل، مي‌توانست موجب ارائه‌ي راهكاري عملي شود و مسأله را حل نمايد، پيچيدگي‌هاي امروز، اين راه را به مراتب، طولاني‌تر و هدف را كم دسترس‌تر قرار داده است. چه بسا طرحِ مسأله، تنها نمايي از موضوع باشد و گرهِ اصلي در لايه‌هاي زيرينِ فكر و انديشه‌ي فرد ـ خودآگاه يا ناخودآگاه ـ نهفته باشد.گرچه گاهي گفتگوهاي ساده و دوستانه و حتي گپ زدن‌هاي كوتاهِ بي‌ساختار، مي‌تواند برخي از ذهنيت‌ها را اصلاح نموده، راه‌هايي را براي غلبه بر سختي‌ها روشن سازد اما واقعيتِ انكارناپذيرِ درهم تنيدگيِ روابط و تأثيرهاي متقابلِ محرّك‌هاي فراوانِ محيطي، ما را بدان سو مي‌كشاند كه عميق‌تر از پيش و با هشياري بيشتري بشنويم و با صبر و تأمّلِ زمان دار تري پاسخ دهيم.همانگونه كه امروز، غالبِ فعاليت‌ها به حيطه‌هاي تخصّصي‌ كشانيده شده و باب‌هاي جديدي از گفتگو را گشوده است،‌ مشاوره نيز نيازمند بايسته‌هايي است كه آن را به عنوان يك مهارت، تأثير گذاريِ بيشتري بخَشد.
https://t.me/S_M_Kheradmand

۱۱:۴۸