عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در چینع

علم، فناوری و نوآوری در چین

۱۲,۷۵۷عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در چینع
۱۲.۸هزار عضو

علم، فناوری و نوآوری در چین

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال برای اطلاع‌رسانی اخبار مهم علم و فناوری در چین راه‌اندازی شده است. نظرات شما دوست گرامی، در جذابیت و قابلیت بهره‌برداری از این کانال موثر خواهد بود. با تشکرتماس با ما: Didebanefanavari.com09229832608

۲۷ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
«تأکید ریاست‌جمهوری چین بر ادامه تلاش‌ها برای مقابله با آلودگی هوا»
یک دهه پیش، طی اجلاس سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا–پاسفیک (APEC)، رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ، اصطلاح اَپِک آبی (APEC blue) را معرفی کرد و بر تعهد چین به افزایش حفاظت از محیط‌زیست تأکید کرد. چین، به رهبری شی، در سال ۲۰۱۳ راهبردهای جامعی را برای مبارزه با آلودگی ذرات ۲.۵ میکرونی (PM2.5) ارائه کرد که منجر به کاهش غلظت آلودگی در سطح کشور از ۴۶ میکروگرم بر مترمکعب در سال ۲۰۱۵، به ۳۰ میکروگرم در مترمکعب در سال ۲۰۲۳ شده است که سریع‌ترین بهبود کیفیت هوا در سطح جهان است. در پکن نیز غلظت آلودگی به طور قابل‌توجهی از ۸۹.۵ میکروگرم بر مترمکعب در سال ۲۰۱۳ به ۳۲ میکروگرم بر مترمکعب در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است. بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳، سرمایه‌گذاری در واپایش آلودگی حدود ۵۵۵ میلیون دلار بوده که منجر به رشد تولید ناخالص داخلی در حدود هفتصد میلیون دلار شده است. شی بر نقش محوری علم و فناوری در واپایش آلودگی، به‌ویژه موفقیت خودروهای انرژی‌های نو تأکید کرده است. علی‌رغم چالش‌ها، چین در سال ۲۰۲۳، بزرگ‌ترین صادرکننده خودروهای انرژی‌های نو باقی مانده است. شایان‌ذکر است، شی با تخصیص بودجه پیشنهادی چهار میلیارد دلاری برای پیشگیری و واپایش آلودگی هوا، بر ادامه تلاش‌ها برای مقابله با آلودگی هوا تأکید کرده است.
undefined کد خبر: 20240316-6582کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/23954

۱۶:۱۴

thumnail
«کشف ذخایر جدید نفت و گاز در دریای چین جنوبی»
به گفته شرکت ملی نفت فلات قاره چین (CNOOC)، این شرکت موفق به کشف یک میدان نفتی جدید در دریای چین جنوبی شده است که ذخایر ثابت شده نفت و گاز آن به ۱۰۲ میلیون تن می‌رسد. میدان نفتی کَی‌پینگ جنوبی، دارای نفت خام سبک بوده و تقریباً در ۳۰۰ کیلومتری شِنجِن، واقع شده است. متوسط عمق اقیانوس در این میدان نفتی، حدود ۵۰۰ متر و عمیق‌ترین چاله حفر شده آن ۴۸۳۱ متر عمق دارد. با اعلام شرکت ملی نفت فلات قاره چین، کاوش در آب‌های عمیق و حفاری چاله‌های عمیق، با هدف افزایش ذخایر نفت و گاز ادامه خواهد یافت.
undefined کد خبر: 20240317-3218کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/23990

۱۶:۵۸

thumnail
«اقدام چین برای ایجاد طرح توسعه ملی در حوزه هوش‌مصنوعی»
به دلیل اهمیت جهانی هوش‌مصنوعی، تلاش‌هایی در چین برای ارائه یک طرح ملی به‌منظور تقویت و توسعه این حوزه به‌عنوان آخرین مرز فناوری در حال انجام است. پس از رونمایی چین از طرح توسعه نسل جدید هوش‌مصنوعی در سال ۲۰۱۷، این کشور ذخایر فنی و انسانی در زمینه هوش شناختی را جمع‌آوری کرده و این کشور را به یک بازیگر مهم در عرصه جهانی هوش‌مصنوعی تبدیل کرده است؛ اما، با ظهور فناوری هوش‌مصنوعی مولد، رقابت جهانی به سطح جدیدی وارد شده است و چین در برخی جنبه‌های کلیدی از ایالات متحده عقب‌افتاده است. بر اساس طرح مذکور، حوزه‌های کلیدی مانند ایجاد یک زیست‌بوم قدرتمند محاسباتی، اشتراک‌گذاری داده‌های باکیفیت بالا، تعریف استانداردهای ارزیابی علمی، گسترش تحقیق و توسعه فناوری آینده‌نگر، پرورش استعدادها، ایجاد چارچوب‌های قانونی و ملاحظات اخلاقی موردتوجه قرار خواهد گرفت. انتظار می‌رود با تلاش هماهنگ و نظام‌مند، شکاف چین با ایالات متحده کاهش یابد. تحقیقات نیز نشان می‌دهد که پیشرفت‌ها در حوزه هوش‌مصنوعی مولد می‌تواند به افزایش هفت‌درصدی تولید ناخالص داخلی جهانی و افزایش ۱.۵ درصدی رشد بهره‌وری در یک دوره ده‌ساله منجر شود. به دنبال این فرصت‌ها، شرکت‌های بزرگ فناوری مانند علی‌بابا، تِنسِنت، بَیدو، بایت‌دَنس، آی‌فِلای‌تِک و هوآوی درحال‌توسعه و سرمایه‌گذاری الگوهای زبانی بزرگ هستند.
undefined کد خبر: 20240317-5599کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/23994

۱۶:۵۸

۲۸ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
«اهمیت حیاتی چاه‌های نفت فوق عمیق چین»
در چهارم مارس سال جاری، اولین چاه اکتشافی علمی چین با عمق بیش از ده‌هزار متر، در منطقه شین‌جیانگ با عبور عمق حفاری از ده هزارمتر، به دومین چاه عمیق خشکی در سطح جهان و عمیق‌ترین در آسیا تبدیل گردید. انتظار می‌رود این چاه موسوم به شِندی‌تاکه-۱ پس از تکمیل، به عمق طراحی شده ۱۱۱۰۰ متری برسد. این چاه، نقطه عطف اصلی در اکتشاف منابع عمیق انرژی در چین بوده و به تضمین بیشتر امنیت انرژی ملی این کشور کمک خواهد کرد. به‌طور کلی، تولید نفت و گاز در چین برای چندین سال متوالی به رشد خود ادامه داده است؛ به طوری که، در سال ۲۰۲۳، تولید سالانه نفت خام به حدود ۲۰۹ میلیون تن رسید که نسبت به سال قبل‌تر ۲.۱ درصد افزایش داشته است. این روند رشد از سال ۲۰۱۸ به مدت شش سال متوالی ادامه داشته است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۴ نیز با اندکی افزایش ادامه یابد. از سوی دیگر، تولید گاز طبیعی نیز در سال ۲۰۲۳، به ۲۳۵.۳ میلیارد مترمکعب رسید که ۵.۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل‌تر افزایش داشته است.
undefined کد خبر: 20240318-3219کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24014

۱۴:۴۸

thumnail
«افزایش حفاظت از حیات‌وحش با استفاده از نوآوری‌های فناوری»
ایستگاه حفاظتی جدیدی در منطقه حفاظت شده هوه‌شیل (Hoh xil) در شمال غربی این کشور تأسیس شده است که به تقویت حفاظت از جانوران وحشی در این منطقه کمک می‌کند. پیشرفت فناوری تلاش‌های حفاظتی از این منطقه را متحول کرده است. به‌عنوان‌مثال، با نصب یک ایستگاه ۵جی راه ارتباطی مناسبی برای محیط‌بان‌ها فراهم شده است؛ همچنین، امکان جمع‌آوری داده‌ها و حتی پخش زنده مهاجرت حیات‌وحش امکان‌پذیر گردیده است. از سوی دیگر، یک سامانه پایش به‌هنگامِ از راه دور شامل ۷۶ نقطه، به نظارت بر حرکات حیات‌وحش و تنوع زیستی کمک می‌کند. این اقدامات نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجه در حفاظت از محیط‌زیست به‌صورت هوشمند است. شایان‌ذکر است، استفاده از فناوری هوش‌مصنوعی برای نظارت بر وضعیت تولیدمثل بز کوهی تبتی نیز پیشنهاد شده است که نویدبخش افزایش کارایی در حفاظت از محیط‌زیست و تحقیقات علمی در منطقه حفاظت شده هوه‌شیل است.
undefined کد خبر: 20240318-5600کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24018

۱۴:۴۸

thumnail
«افزایش ذخایر ارزی چین به ۳.۲ تریلیون دلار»
بر اساس داده‌های منتشر شده توسط اداره ارز دولتی (SAFE)، ذخایر ارزی چین تا پایان ماه فوریه، به رقم ۳.۲ تریلیون دلار رسید که نشان‌دهنده افزایش ۶.۵ میلیارددلاری یا ۰.۲ درصدی نسبت به پایان ژانویه است. بر اساس این گزارش، شاخص دلار تحت‌تأثیر عواملی مانند داده‌های اقتصاد کلان و انتظارات از سیاست‌های پولی اقتصادهای بزرگ، افزایش‌یافته است. این عوامل و اثرات ترکیبی تبدیل ارز و تغییر قیمت دارایی‌ها باعث افزایش ذخایر ارزی کشور چین شده است و انتظار می‌رود با ادامه رشد اقتصاد این کشور، روند حفظ ذخایر ارزی به‌طورکلی پایدار بماند.
undefined کد خبر: 20240318-6583کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24021

۱۴:۴۹

۲۹ اسفند ۱۴۰۲

thumnail
«ساخت بزرگترین پایه‌ی سکوی نفتی آسیا در چین undefined»
شرکت ملی نفت فراساحلی چین (CNOOC)، از یک سازه‌ی پایه‌ای نگهدارنده‌ برای سکوهای نفتی به نام خَی‌جی-۲ رونمایی کرد که در شهر جوخَی، واقع در استان جنوبی گوانگ‌دونگ ساخته شده‌است. این سازه‌ی غول‌پیکر، بیش از ۳۳۸ متر طول و ۳۷ هزار تن وزن دارد که با استفاده از فولاد بسیار مقاوم و سبک و ارزان ساخته شده و برای استقرار در عمق ۳۲۴ متری بستر دریا طراحی شده است. لذا از این حیث، یک سازه‌ی منحصربفرد در کل آسیا محسوب می‌شود. دستیابی به این توانمندی، یک دستاورد بزرگ در توسعه‌ی بیشتر زنجیره‌ی تأمین تجهیزات استحصال نفت و گاز دریایی بومی در چین به شمار می‌رود.
undefined کد خبر: 20240319-3220کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24053

۱۴:۵۵

thumnail
«امکان‌پذیر شدن پیمایش مسیر هزارکیلومتری توسط خودروهای برقی با یک‌بار شارژ»
چِن، معاون چهاردهمین کنگره ملی خلق چین و از دانشگاهیان آکادمی علوم چین، اعلام کرد که انتظار می‌رود خودروهای برقی طی یک تا دو سال به قابلیت پیمودن بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر با یک‌بار شارژ دست یابند. این مقام دولتی اعلام کرد که گروه علمی تحت رهبری وی، باتری‌های حالت جامد با چگالی انرژی ۴۰۰ وات‌ساعت بر کیلوگرم تولید کرده‌اند که از استاندارد فعلی ۳۰۰ وات‌ساعت بر کیلوگرمی این صنعت فراتر رفته است. در قدم بعدی، این گروه موفقیت در باتری‌های حالت جامد با چگالی انرژی ۶۰۰ وات‌ساعت بر کیلوگرم را هدف قرار داده‌اند. علاوه‌براین، آنها یک الکترولیت بازدارنده شعله ایجاد کرده‌اند که حتی در شرایطی مانند دمای منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد، به طور مؤثر عمل می‌کند. باتری‌های حالت جامد حوزه‌ای نوین در صنعت باتری است که می‌تواند باعث متحول‌شدن صنعت خودروهای برقی و ایجاد بازارهای جدید مانند هوانوردی برقی شود.
undefined کد خبر: 20240319-21316کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24050

۱۴:۵۶

thumnail
«دستاورد بزرگ چین در حفر تونل خط آهن زیردریایی»
مهندسان چینی با اتمام ساخت تونل زیردریایی خط ریلی پرسرعت گوانگجو-جان‌جیانگ، طی ۳۳ ماه، دستاورد منحصربه‌فرد و جدیدی را در زمینه‌ی ساخت تونل‌های تک‌جهته (single-headed) طویل بر جای گذاشتند. در این روش، حفر تونل، تنها توسط یک ماشین حفاری، از یک سر آغاز و به صورت یک‌جهته در سر دیگر پایان می‌یابد. طول کلی این تونل به ۹۶۴۰ متر می‌رسد که ۲۵۰۰ متر آن در بستر خلیج جان‌جیانگ قرار دارد. قطر ماشین حفاری بکار رفته در این پروژه ۱۴/۳۳ متر بوده و سرعت متوسط حفاری آن به ۲۶۰ متر بر ماه می‌رسد که البته حد نصاب ۵۱۰ متر بر ماه را نیز داشته است. محیط کاری این ماشین، در عمق ۵۰ متری آب بوده‌است که فشاری معادل ۵/۲ بار (معادل فشار وزنه‌ی ۵/۲ کیلوگرمی رو سطح یک ناخن) بر آن وارد می‌شود. در این نوع تونل‌ها، تأثیرگذاری منفی بر محیط بوم‌شناختی دریایی از بین رفته و بواسطه‌ی عدم وجود پل، عبور و مرور شناورهای بزرگ نیز مختل نمی‌شود.
undefined کد خبر: 20240319-4342کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24058

۱۴:۵۶

۱ فروردین

thumnail
«یا مدبرالیل والنهار»
باغ در ایام بهاران خوش است موسم گل با رخ یاران خوشست 
چون گل نوروز کند نافه باز  نرگس سرمست در آید به ناز

ضمن تبریک حلول سال نو شمسی و بهار طبیعت به محضر یکایک شما یاران و گرامیان فرهیخته، امیدواریم کماکان این افتخار را داشته باشیم تا یک سال دیگر نیز دریچه‌ای هر چند کوچک، به سوی باغ بی‌کران علم و دانش و فناوری، به دیدگان شما عزیزان بگشاییم.

۲۰:۳۴

۳ فروردین

thumnail
«پرتاب موفق ماهواره‌ی رله‌ی چینی برای پشتیبانی از مأموریت‌های آتی ماه undefined»
چین یک فروند ماهواره‌ی مخابراتی رله‌ را چهارشنبه ۲۰ مارس برای پشتیبانی از مأموریت‌های کاوش در ماه، به مدار انتقالی با حضیض ۲۰۰ کیلومتر و اوج ۴۲۰ هزار کیلومتر پرتاب کرد که حدود ۲۴ دقیقه پس از پرتاب، در مدار تعیین شده قرار گرفت و عملکرد صفحات خورشیدی و آنتن‌های مخابراتی به تأیید رسید. در این عملیات، ماهواره‌ی ۱/۲ تنی چوئه‌چیائو-۲، سوار بر یک فروند ماهواره‌بر لانگ‌مارچ-۸، از پایگاه فضایی وِن‌چانگ در استان جنوبی خَی‌نَن روانه‌ی مدار ماه شد تا به‌عنوان ماهواره‌ی رله، جایگزین ماهواره‌ی قبلی چوئه‌چیائو شده و ارتباط مأموریت کنونی چانگ‌ئه-۴ را تداوم بخشد. این ماهواره همچنین نقش پشتیبانی مخابراتی از مأموریت‌های کاوشگرهای آتی چین، شامل چانگ‌ئه-۶، ۷ و ۸ را بر عهده خواهد داشت. گفتنی‌ست که حامل متوسط و نسل جدید لانگ مارچ-۸ که قادر به حمل ۳ تا ۵ تن بار محموله به مدار خورشیدآهنگ است، در سومین مأموریت خود، دو ماهواره‌ی آزمایشی مخابراتی دیگر، به نام‌های تییِن‌دو-۱ و ۲ را نیز حمل می‌کرد. با این پرواز، تعداد پرتاب‌های خانواده‌ی لانگ‌مارچ، به عدد ۵۱۲ رسید.
undefined کد خبر: 20240322-21317کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24110

۱۷:۴۳

thumnail
«پرتاب موفق مجموعه ماهواره‌های سنجش از دور»
پنجشنبه ۲۱ مارس، چین مجموعه‌ای از ماهواره‌های سنجشی یون‌خَی-۲-۰۲ را سوار بر لانگ‌مارچ-۲دی، از پایگاه پرتاب جیوچوئَن به فضا فرستاد. از داده‌های این ماهواره‌ها عمدتاً برای شناخت و پایش جوّ و محیط فضا، پیشگیری و کاهش بلایا و انجام آزمایش‌های علمی استفاده خواهد شد. با این پرتاب، تعداد ماموریت‌های انجام شده با کمک موشک‌های حامل خانواده لانگ‌مارچ به ۵۱۳ مورد رسید.
undefined کد خبر: 20240322-21318کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24115

۱۷:۴۳

۴ فروردین

thumnail
«تکمیل آزمایش قطار هیدروژنی درون‌شهری چین»
اولین قطار بومی چین با موتور هیدروژنی، موفق شد آزمایش حرکت با بار کامل و با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت را به پایان رساند. با این اقدام، یک نِصاب (رکورد) پیشگامانه در زمینه تأیید عملکرد کامل سیستم، سناریو و نیز ازمایش چند سطحی قطارهای هیدروژنی به ثبت رسید. قطار مذکور با مجهز بودن به سامانه قدرت هیدروژنی داخلی (built-in)، دارای میانگین مصرف انرژی ۵ کیلووات ساعت (حین آزمایش) به ازای هر کیلومتر بود که با آمارهای برتر جهان برابری می‌کند. بیشینه مسافت پیموده شده این قطار می‌تواند به افزون‌بر ۱۰۰۰ کیلومتر برسد. قطار یادشده توسط شرکت CRRC Changchun Railway Vehicles Co Ltd در شهر چانگ‌چون از استان جیلین، در شمال‌شرقی چین توسعه یافته‌است.
undefined کد خبر: 20240323-21319کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24136

۱۴:۵۶

thumnail
«برنامه چین برای پرتاب دو موشک‌ جدید لانگ‌مارچ در سال جاری»
مجموعه علوم و فناوری‌های هوافضایی چین (CASC)، مرحله تحقیق و توسعه ماهواره‌بر لانگ‌مارچ-۱۲ را بعنوان جدیدترین نسخه از موشک‌های حامل خانواده لانگ‌مارچ به پایان رسانده است و هم‌اکنون فرایند سرهم کردن و آزمایش اولین فروند در حال انجام است. اولین پرواز این موشک قرار است سال جاری در پایگاه پرتاب صنعت هوافضای تجاری بین‌المللی خَی‌نَن واقع در شهر وِن‌چانگ استان خَی‌نَن انجام شود. این مرکز نیز اکنون در دست ساخت است و انتظار می‌رود در ماه ژوئن عملیات رسمی خود را آغاز کند. حامل دو مرحله‌ای لانگ‌مارچ-۱۲، با ۶۰ متر ارتفاع، اولین موشک چینی با قطر ۳,۸ متر خواهد بود و این موضوع به معنی قابلیت حمل پیشرانه بیشتر است (موشک‌های بزرگ چینی دارای قطر ۳,۳۵ متر هستند). این نسخه با استفاده از شش موتور اکسیژن مایع- کروسین، قادر به حمل ۱۰ تُن محموله به مدار ارتفاع پایین زمین یا محموله شش تُنی به مدار خورشید آهنگ ۷۰۰ کیلومتری است. موشک مذکور، اولین ماهواره‌بر چین خواهد بود که به سامانه تشخیص خودکار نقص در فرایند استارت موتور مجهز است؛ امری که امکان لغو اضطراری پرتاب‌ را تسهیل و دقیق‌تر می‌کند. گفتنی‌ست این مجموعه همچنین در سال جاری، پرتاب موشک حامل جدید دیگری موسوم به لانگ‌مارچ-۶سی را در برنامه دارد.
undefined کد خبر: 20240323-6584کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24144

۱۴:۵۷

۵ فروردین

thumnail
«کاوش علمی مشترک چین و اندونزی در اعماق دریا»
طی یک کاوش علمی مشترک که توسط آکادمی علوم چین (CAS) و آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی، از ۲۳ فوریه تا ۲۳ مارس انجام شد، کاوشگر چینی سرنشین‌دار اعماق دریای فِن‌دوجه (Fendouzhe) با موفقیت تا عمق ۷۱۷۸ متری گودال جاوا در اقیانوس هند پایین رفت و نِصاب (رکورد) عمیق‌ترین غواصی را برای اندونزی به ثبت رساند. به اذعان سفیر چین در اندونزی، دو کشور در سال‌های اخیر همکاری‌های تحقیقاتی خود را در زمینه علوم دریایی تعمیق بخشیده‌اند و برای دستیابی به تحقیقات علمی باکیفیت‌تر، اقتصاد آبی، توسعه پایدار و نیز پرورش مهندسان و دانشمندان مصمم هستند.
undefined کد خبر: 20240324-6585کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24186

۱۶:۵۳

۶ فروردین

thumnail
«گسترش همکاری‌های پایدار چین و ایرباس در راه‌اندازی خطوط سرهم‌بندی هواپیما undefined»
با اتمام فرآیند طرح‌ریزی جهت راه‌اندازی دومین خط سرهم‌بندی (مونتاژ) نهایی هواپیماهای ایرباس ۳۲۰ در شهر تییِن‌جین در شمال چین، پیش‌بینی می‌شود که این خط، در انتهای سال ۲۰۲۵ به بهره‌برداری رسیده و ظرفیت تولیدی این کارخانجات، به دو برابر افزایش یابد. اولین خط سرهم‌بندی نهایی ایرباس در خارج از اروپا، در سال ۲۰۰۸ در چین راه‌اندازی شد که البته بطور پیوسته در حال ارتقاء و بروزرسانی نیز بوده‌است. قطعات بزرگ و تجهیزاتی که در این صنایع چینی تولید می‌شوند، از نظر کیفیت و قیمت، با نمونه‌های ساخته شده در اروپا قابل مقایسه و رقابت هستند. شرکت ایرباس دارای ۲۰۰ تأمین‌کننده در چین است که قطعات تولیدی آنها در انواع پرنده‌های این شرکت استفاده می‌شوند. صنایع بالگرد ایرباس نیز به دنبال تعمیق همکاری‌ها با طرف‌های چینی بوده و در حال حاضر، بیش از ۳۰۰ فروند از انواع این بالگردها در چین پرواز می‌کنند. به عقیده‌ی کارشناسان، بازار چین قابلیت رشد ۵۰۰ درصدی محصولات بالگرد ایرباس را نیز طی دهه‌های آینده دارد. محیط تنظیماتی (رگولاتوری) کاملاً پایدار در منطقه‌ی آزاد تجاری تیین‌جین، زمینه‌ی اصلی این پیشرفت‌ها و عامل همکاری و تعامل نزدیک چین با صنایع بزرگ خارجی است.
undefined کد خبر: 20240325-21320کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24191

۱۶:۲۱

۸ فروردین

thumnail
«گسترش استفاده از وسایل نقلیه انرژی‌ نو در سامانه حمل‌ونقل عمومی چین»
با اعلام وزارت حمل‌ونقل چین، در حال حاضر وسایل نقلیه انرژی‌ نو، حدود ۷۷ درصد از سامانه حمل‌ونقل عمومی چین را تشکیل می‌دهند. طی جلسات سالانه کنگره ملی خلق و کمیته ملی اجلاس مشورتی سیاسی خلق چین، دستاوردهای این کشور در زمینه‌ی توسعه سریع حمل‌ونقل سبز و هوشمند موردتوجه قرار گرفته است. با ساخت جاده، راه‌آهن و بنادر هوشمند؛ استفاده از انرژی‌ نو و تجهیزات انرژی پاک بیشتر شده است. همچنین این کشور توانسته بزرگ‌ترین شبکه ریلی پرسرعت را در جهان ایجاد کند و در کنار آن، شبکه بزرگراهی و سامانه‌های تحویل سریع پستی را با استانداردهای جهانی گسترش دهد. شایان‌ذکر است، ظرفیت پشتیبانی خدمات حمل‌ونقل چین بهبود مستمری داشته است و چین در حال تقویت همکاری‌های حمل‌ونقل با سایر کشورها بوده است.
undefined کد خبر: 20240327-4343کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24229

۱۶:۴۶

thumnail
«پرتاب موفق یک ماهواره سنجشی از خانواده Yunhai-3B»
چهارشنبه ۲۷ مارس، چین ماهواره سنجشی یون‌خَی-۳بی را سوار بر موشک حامل لانگ‌مارچ-۶آ از پایگاه پرتاب تَی‌یوئَن در استان شانشی به مدار تزریق کرد. از داده‌های این ماهواره جهت بررسی محیط‌ جوّ، دریا و فضا؛ کمک به پیشگیری و کاهش بلایای طبیعی و نیز انجام آزمایشات علمی استفاده خواهد شد. گفتنی‌ست این موشک با وزن برخاست ۵۳۰ تُن، توانایی انتقال ماهواره به مدار‌های مختلف را دارد. مرحله مرکزی لانگ‌مارچ-۶آ دارای ۵۰ متر ارتفاع و ۳,۳۵ متر قطر است و توسط دو موتور پیشرانه مایع ۱۲۰ تُنیِ اکشیژن مایع-کروسین کار می‌کند. چهار تقویت‌کننده (بوستر) جانبیِ پیشرانه جامد نیز به این مرحله متصل هستند. این ماموریت، چهاردهمین پرتاب فضایی چین در سال جاری بود و با کمک آن، تعداد کل پرتاب‌های انجام‌شده با کمک موشک‌های حامل خانواده لانگ‌مارچ، به ۵۱۴ مورد رسید. این کشور برای سال ۲۰۲۴، حدود ۱۰۰ پرتاب را برنامه‌ریزی کرده است.
undefined کد خبر: 20240327-21321کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24225

۱۶:۴۷

۹ فروردین

thumnail
«بهره‌برداری از اولین نیروگاه بادی بنگلادش توسط چین»
با نصب آخرین توربین‌ باد نیروگاه بادی بازار کاکس (Cox’s Bazar)، اولین طرح نیروگاه بادی متمرکز در بنگلادش به بهره‌برداری رسید. سرمایه‌گذاری و احداث این طرح توسط شرکت‌های چینی به ثمر رسیده است. این نیروگاه، ذیل ابتکار یک کمربند یک راه، در ۴۰۰ کیلومتری پایتخت بنگلادش (داکا) قرار دارد و پس از بهره‌برداری کامل، سالانه حدود ۱۴۵ میلیون کیلووات ساعت برق پاک برای این کشور تولید خواهد کرد که معادل کاهش استفاده از ۴۴/۶۰۰ هزار تُن زغال‌سنگ و کاهش انتشار ۱۰۹/۲۰۰ هزار تُن آلاینده دی‌اکسیدکربن است. گفته می‌شود این نیروگاه نیاز ۱۰۰ هزار خانوار را تأمین می‌کند. با این طرح بنگلادش وارد عصر نیروگاه‌های بادی تجاری شده و بیش از ۱۵۰۰ شغل محلی ایجاد کرده است.
undefined کد خبر: 20240328-4344کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24249

۱۴:۵۴

thumnail
«بهبود مستمر محیط‌زیست چین در سال ۲۰۲۳»
با اعلام وزارت بوم‌شناسی و محیط‌زیست چین، در سال ۲۰۲۳، این کشور به لطف اقدامات مؤثر و سریع برای کاهش آلاینده‌های هوا و آب، شاهد روندی پایدار و مثبت در بهبود وضعیت محیط‌زیست خود بود. در سال گذشته، در ۳۳۹ شهر در سطح استان، چگالی ذرات ۲.۵ میکرونی (PM2.5) به‌عنوان یک شاخص کلیدی آلودگی هوا، نسبت به هدف‌گذاری سالانه، کاهش قابل‌توجهی داشته است؛ به‌طوری‌که در مقایسه با سال ۲۰۱۹، با کاهش ۶ میکروگرم بر مترمکعب، این مقدار حدود ۱۶.۷ درصد کاهش یافته است. همچنین به‌منظور کاهش اثرات نامطلوب مانند طوفان‌های گردوغبار و سایر رویدادهای شدید آب‌وهوایی بر روی محیط‌زیست، چین اقدامات فشرده‌ای را در سال گذشته انجام داده است و در حال ترویج گرمایش پاک در مناطق روستایی برای کاهش مصرف زغال‌سنگ است. در خصوص کیفیت آب، ۸۹.۴ درصد از مقاطع پایش شده کشور، دارای کیفیت نسبتاً خوب آب سطحی بوده که ۴.۴ درصد بالاتر از هدف تعیین شده در برنامه پنج‌ساله چهاردهم است. در سال ۲۰۲۴، چین همچنان از توسعه‌ی باکیفیت در کنار حفاظت از محیط‌زیست حمایت خواهد کرد و بهبود کیفیت هوا و آب، احیای زیست‌بوم آب، حفاظت از محیط‌زیست روستایی و مدیریت خطرات زباله‌های خطرناک را در دستور کار قرار خواهد داد.
undefined کد خبر: 20240328-6586کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/24253

۱۴:۵۵