عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در چینع

علم، فناوری و نوآوری در چین

۱۳,۴۴۱عضو
عکس پروفایل علم، فناوری و نوآوری در چینع
۱۳.۴هزار عضو

علم، فناوری و نوآوری در چین

باسمه تعالیبا سلام و عرض ادب این کانال برای اطلاع‌رسانی اخبار مهم علم و فناوری در چین راه‌اندازی شده است. نظرات شما دوست گرامی، در جذابیت و قابلیت بهره‌برداری از این کانال موثر خواهد بود. با تشکرتماس با ما: Didebanefanavari.com09229832608

۲۴ شهریور

thumnail
«تولید اولین کشتی باری دوگانه‌سوز در چین undefined»
اولین کشتی باری دوگانه‌سوز پاک موسوم به Emden، که در چین تولید شده است؛ پس از دریافت تأییدیه، برای بهره‌برداری منتقل شد. این شناور با ۲۰۰ متر طول، ۳۸ متر عرض، ۸/۶ متر آب‌نشینی، سرعت بیش از ۳۵ کیلومتر بر ساعت و بیشینه بُرد حدود ۲۷۷ کیلومتر؛ دارای سیزده عرشه با قابلیت حمل حدود هفت هزار خودرو است که دو عرشه آن قادر به حمل خودروهای سوخت هیدروژنی هستند. سامانه پیشرانش این کشتی از نوع دوگانه‌سوز طراحی شده است و با گاز طبیعی مایع اِل‌اِن‌جی/سوخت کار می‌کند. از ویژگی‌های دیگر این شناور می‌توان به سازگاری با محیط‌زیست و کارآمدی انرژی اشاره کرد. ناگفته نماند این شناور به درخواست شرکت SFL نروژ، با همکاری شرکت کشتیرانی گوانگ‌جو (GSI) و شرکت تجاری کشتیرانی چین (CSTC) تولید شده است و سه کشتی دیگر نیز تا پایان سال ۲۰۲۴ برای بهره‌برداری منتقل خواهند شد. شایان ذکر است شرکت کشتیرانی گوانگ‌جو با در دست داشتن ۲۵ قرارداد برای تولید کشتی‌های باری، از نظر تعداد سفارش تولید این کشتی‌ها جایگاه دوم را در دنیا دارد.
undefined کد خبر: 20230915-21211کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18830

۱۵:۰۳

۲۵ شهریور

thumnail
«نگاهی به امکانات هوشمند موجود در بزرگراه‌های چین»
بنابر آمار اعلام شده در اجلاس و نمایشگاه حمل‌ونقل دیجیتال ۲۰۲۳ پکن، بیش از ۳۵۰۰ کیلومتر بزرگراه در چین به امکانات هوشمند مجهز شده‌اند. گفته می‌شود ایجاد سناریوهای هوشمند نظیر مدیریت سطح جاده‌ها، نظارت هوشمند، هشدار زودهنگام و اعمال قانون از راه دور؛ نتایج مثبتی به بار آورده است. همچنین، با استفاده بیشتر از زیرساخت‌های اطلاعاتی نظیر سامانه ناوبری ماهواره‌ای بِیدو و فناوری اینترنت ۵جی؛ کیفیت خدمات حمل‌ونقل چین درحال پیشرفت روزافزون است. ناگفته نماند بیش از ده میلیون خودرو در چین برای حمل‌ونقل‌های جاده‌ای و شهری به پایانه‌های بِیدو تجهیز شده‌اند.
undefined کد خبر: 20230916-21212کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18864

۱۸:۴۱

thumnail
«افزایش سطح همکاری‌های چین و زامبیا با رویکرد اقتصادی»
پانزدهم سپتامبر، در دیدار رئیس‌جمهور زامبیا از پکن، رئیس‌جمهور چین با اظهار حمایت از حاکمیت ملی، امنیت و منافع توسعه زامبیا، ارتقای سطح روابط دو کشور را به مشارکت همکارانه راهبردی جامع اعلام نمودند. زامبیا در تلاش برای حل مشکلات بدهی خارجی خود با چین بوده و به دنبال بهره‌برداری از فرصت‌های تجاری با دومین اقتصاد بزرگ جهان است. همچنین تقویت همکاری در زمینه اکتشاف مواد معدنی و تبادلات نظامی نیز در دستور کار دو کشور قرار دارد. پکن از شرکت‌های معدنی خود برای انجام فعالیت‌های سازندگی در پروژه‌های معدنی زامبیا دعوت کرده و به سرمایه‌گذاری در توسعه زنجیره ارزش باتری‌های انرژی نو زامبیا علاقه‌مند است. چین منافع تجاری چشمگیری در زامبیا دارد و از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، در بیش از ۳۰ پروژه از طریق ابتکار یک کمربند یک راه، سرمایه‌گذاری کرده است. این پروژه‌ها با ارزش کل ۱۱٫۳ میلیارد دلار، در حوزه‌های مختلفی چون انرژی، کشاورزی و هوانوردی انجام گرفته‌اند. همچنین چین حدود یک‌پنجم از صادرات زامبیا را که عمدتاً مس است، به خود اختصاص داده است. شایان‌ذکر است، دو کشور در تلاش هستند از سازوکار تسویه ارز محلی در تجارت و سرمایه‌گذاری دوجانبه استفاده کنند؛ این اقدام باعث کاهش هزینه‌های مبادله و کاهش خطر (ریسک) تغییر نرخ ارز برای شرکت‌های دو کشور خواهد شد.
undefined کد خبر: 20230916-6480کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18867

۱۸:۴۲

۲۶ شهریور

thumnail
«آغاز تولید انبوه بالگرد در تییِن‌جین»
مجموعه صنایع هوایی چین (اَویک)، تولید انبوه بالگرد رده متوسط AC352 خود را آغاز کرده است و قصد دارد آنها را در سال ۲۰۲۴ به مشتریان تحویل دهد. در همین حال، اداره هواپیمایی کشوری چین فرایند صدور گواهینامه تولید نوع (تایپ) هواپیما را نیز آغاز کرده است. بالگرد مذکور از نوع رده متوسط بوده و توسط مجموعه صنایع هواپیماسازی هاربین ذیل مجموعه صنایع هوایی چین با مشارکت ایرباس توسعه داده شده است و می‌تواند تا ۱۶ مسافر را در داخل اتاقک ۱۲ مترمکعبی خود جای دهد، دارای دو موتور توربوشفت، حداکثر وزن برخاست ۷/۵ تن، حداکثر ظرفیت حمل ۳ تن محموله و سرعت پیمایش (کروز) حدود ۲۸۰ کیلومتر در ساعت است و در هر پرواز می‌تواند تا ۸۵۰ کیلومتر پرواز کند. اویک معتقد است این پرنده یکی از سازگارترین بالگردهای رده متوسط جهان است و به دلیل دارابودن فناوری‌های پیشرفته و قابلیت‌هایی مانند پرواز در باد شدید و مداومت پروازی بالا؛ در عملیاتی مانند جستجو و نجات، اطفای آتش، جابه‌جایی افراد، پزشکی هوایی و پروازهای چارتر بسیار کارآمد است. در حال حاضر این شرکت سفارشات متعددی دریافت کرده است که این امر گامی مهم در جهت تقویت توانایی‌های واکنش سریع چین و همسو با تلاش‌های دولت برای ایجاد یک نظام داخلی کارآمد است. انتظار می‌رود که استقرار این نمونه از بالگرد‌های تولید داخل، در تقویت واکنش اضطراری و عملیات امداد و نجات چین مؤثر باشد و نقشی محوری در این حوزه داشته باشند.
undefined کد خبر: 20230916-21213کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18888

۱۳:۲۱

thumnail
«برنامه‌ی چین برای پرتاب یک کاوشگر خورشیدی تا سال ۲۰۲۶»
چین قصد دارد یک ماهواره‌ی کاوش خورشیدی به نام شی‌خه-۲ را با هدف بررسی منشأ و فرآیند تکامل میدان مغناطیسی منطقه‌ی فعال خورشیدی و همچنین تهیه‌ی ساختار سه‌بعدی و سازوکار فیزیکی انفجارات این ستاره، روانه‌ی یک نقطه‌ی ویژه در سامانه‌ی زمین-خورشید نماید. این ماهواره که برای پرتاب در سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده‌است، در نقطه‌ی لاگرانژی ال۵ قرار خواهد گرفت که در فاصله‌ی ۱۵۰ میلیون کیلومتری زمین قرار داشته و تاکنون هیچ کاوشگری به آن نرسیده‌است. ویژگی شاخص این نقطه این است که می‌توان فعالیت‌های خورشیدی را حداقل سه روز قبل از رؤیت آن روی زمین تصویربرداری کرد و بادهای خورشیدی را نیز چهار تا پنج روز قبل از تأثیرگذاری روی زمین اندازه‌گیری کرد. چین حدود ۲ سال پیش، اولین ماهواره‌ی کاوش خورشیدی شی‌خه را برای تصویربرداری طیفی اچ-آلفا، به مدار خورشید-آهنگ فرستاده بود.
undefined کد خبر: 20230917-21214کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18899

۱۵:۴۶

thumnail
«پرورش کلیه‌های انسانی در جنین خوک توسط دانشمندان چینی»
برای اولین‌بار در جهان، دانشمندان مؤسسه زیست‌پزشکی و سلامت گوانگ‌جو، موفق به کِشت کلیه‌های انسانی در داخل جنین خوک شده‌اند. محققان، با استفاده از ابزار ویرایش ژنی، ژن‌های خاصی را در سلول‌های بنیادی انسان مهندسی کرده‌اند تا توانایی آنها برای تشکیل کلیه در جنین خوک را تقویت کنند. این نوع سلول‌های بنیادی از پوست بالغ یا سلول‌های خونی مشتق شده‌اند و با مهندسی ژنتیک مجدداً به حالت جنینی بازگردانده می‌شود که امکان توسعه هر نوع سلول انسانی موردنیاز برای اهداف درمانی را فراهم می‌کند. این مطالعه شکل‌گیری موفقیت‌آمیز کلیه‌های آمیژه (کایمریک) انسان و خوک را با مشارکت ۷۰ درصدی سلول‌های انسانی نشان داد. کارشناسان این پیشرفت را یک راه‌حل امیدوارکننده برای حل چالش‌های مربوط به پیوند عضو می‌دانند.
undefined کد خبر: 20230917-1194کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18904

۱۵:۴۷

thumnail
«حضور پررنگ شرکت‌های چینی در نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی مصر»
در نمایشگاه سالانه کشاورزی مصر، غرفه چین بازدیدکنندگان کنجکاو مصری را که مشتاق کشف آخرین فناوری‌های کشاورزی هستند، مجذوب خود کرده است. سی و پنجمین دوره نمایشگاه صحرا، یک سکوی (پلتفرم) محوری برای پیشرفت کشاورزی و صنایع مرتبط در غرب آسیا (خاورمیانه) و شمال آفریقا است. در این دوره حضور چشمگیر بیش از ۴۰ غرفه‌دار چینی در میان مجموع ۲۰۰ شرکت‌کننده بین‌المللی، قابل‌توجه بوده است. این نمایشگاه طیف وسیعی از بخش‌ها از جمله بذر، گلخانه‌ها، مدیریت آب، کشاورزی پایدار و ماشین‌آلات کشاورزی را پوشش می‌دهد و یک انجمن ارزشمند برای کسب‌وکارها فراهم کرده است تا چشم‌اندازهای بخش کشاورزی مصر را رونق ببخشند. برای شرکت‌های چینی فعال در حوزه صنعت کشاورزی، این نمایشگاه به‌عنوان یک فرصت عالی برای ارتباط با مشتریان بالقوه از مصر و کشورهای همسایه است تا با انعقاد قراردادهای جدید حضور خود را در بازار مصر گسترش دهند.
undefined کد خبر: 20230917-6481کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18907

۱۵:۴۷

thumnail
«پرتاب موفق یک ماهواره‌ از خانواده یائوگن-۳۹»
ظهر یکشنبه ۱۷ سپتامبر، چین یک ماهواره سنجش از دور از خانواده یائوگن-۳۹ را با کمک ماهواره‌بر لانگ‌مارچ-۲دی از پایگاه پرتاب ماهواره شی‌چانگ در استان سیچوئَن در جنوب‌غربی چین با موفقیت به فضا پرتاب و در مدار تزرق کرد. با این ماموریت، تعداد پرتاب‌های فضایی چین با کمک ماهواره‌برهای خانواده لانگ‌مارچ به ۴۸۸ مورد رسید.
undefined کد خبر: 20230917-21215کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18930

۱۷:۲۵

۲۷ شهریور

thumnail
«افزایش سرمایه‌گذاری بوش در چین با رویکرد حوزه صنایع سبز»
بوش، غول مهندسی و فناوری آلمان، با تأکید بر تعهد خود به بازار چین، قصد خود را برای افزایش سرمایه‌گذاری به‌ویژه در بخش‌های نوظهور مرتبط با انرژی‌های پاک و خودروهای سبز اعلام کرده است. این شرکت، به هدف‌گذاری چین برای دستیابی به کربن صفر تا سال ۲۰۶۰، به‌عنوان یک فرصت مهم می‌نگرد. بوش در حال حاضر، ۳۴ مرکز تولیدی و ۲۶ مرکز فنی را در چین اداره می‌کند که بیش از ۵۸ هزار نفر در این مجموعه‌ها مشغول به کار هستند؛ از این تعداد نیز حدود ۱۰ هزار نفر در بخش‌های تحقیق و توسعه متمرکز هستند. بوش سالانه به طور متوسط ۷۵۰ میلیون دلار در چین سرمایه‌گذاری کرده است و اخیراً اعلام کرده است که یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای مرکزی در سوجو اختصاص داده است که به حوزه وسایل نقلیه با انرژی‌های نو و مشاغل مرتبط با رانندگی خودران اختصاص دارد. طی دهه گذشته، این شرکت هفت میلیارد دلار در چین سرمایه‌گذاری کرده است و فرصت‌های اقتصادی قابل‌توجهی را در فناوری‌هایی مانند خودروهای برقی و پیل‌های سوختی برای حمایت از طرح‌های کربن صفر می‌بیند. بوش از حضور روزافزون غرفه‌داران چینی در نمایشگاه بین‌المللی خودرو فرانکفورت ۲۰۲۳، استقبال کرده و آن را یک پیشرفت مثبت در جهت تقویت رقابت سالم ارزیابی می‌کند که در نهایت به نفع مشتریان نهایی خواهد بود. شایان‌ذکر است این نمایشگاه، مهم‌ترین و یکی از بزرگ‌ترین نمایشگاه‌های خودرو جهان است.
undefined کد خبر: 20230918-6482کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18934

۱۷:۱۹

thumnail
«تولید چشمگیر برق سبز در مزرعه خورشیدی میدان نفتی تاریم»
پروژه برق فتوولتائیک میدان نفتی تاریم واقع در صحرای تِکله‌مَکان استان شین‌جیانگ، پیشرفت چشمگیری در تولید برق سبز داشته است. در شش‌ماهه اول سال جاری، این پروژه، بیش از ۱۰۵ میلیون کیلووات‌ساعت برق سبز تولید کرده که معادل صرفه‌جویی ۲۲ هزارتنی نفت و کاهش انتشار کربن به میزان هفتاد هزار تن است. این خروجی انرژی می‌تواند نیاز انرژی بیش از چهل هزار خانوار را برای مدت یک سال تأمین کند. در حال حاضر، تقریباً بیست درصد از برق سبز تولید شده در میدان نفتی، برای کاهش فشار بر روی شبکه استفاده می‌شود. علی‌رغم محیط چالش‌برانگیز حوضه تاریم که به دلیل شرایط سخت آن شناخته شده است، شرکت ملی نفت چین، با موفقیت ۳۲ میدان نفتی و گازی بزرگ و متوسط را در سه دهه گذشته کشف و توسعه داده است. علاوه‌بر‌این، با وجود منابع خورشیدی فراوان در دسترس، این شرکت در سال‌های اخیر ساخت نیروگاه‌های خورشیدی را تسریع کرده است و یک ایستگاه جدید پانصد هزارکیلوواتی واقع در شهرستان یِچِنگ، قرار است اواخر امسال به شبکه متصل شود. اجرای موفق این پروژه‌ها، گامی مهم به‌سوی شیوه‌های انرژی پایدار در منطقه است.
undefined کد خبر: 20230918-4293کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18938

۱۷:۱۹

thumnail
«ایجاد بزرگ‌ترین سامانه اتوبوس‌های خودران»
شهر ووشی واقع در استان جیانگ‌سو‌ چین، درحال تلفیق اینترنتِ خودروها و خودروهای متصل-هوشمند است تا استفاده از انرژی‌های نو در تجهیزات عمومی افزایش یابد و راه‌های دستیابی به توسعه باکیفیتِ صنایع مربوط به خودرو و قطعات مشخص شود. گفته می‌شود پس از بهره‌برداری از اولین خودروهای هوشمند-متصل در منطقه توسعه اقتصادی ووشی، بزرگ‌ترین سامانه اتوبوس‌های خودران کشور در این شهر شکل گرفته است. پنجاه دستگاه اتوبوس خودران از ماه مارس سال جاری در این منطقه درحال خدمات‌رسانی هستند و فناوری رانندگی خودران در این اتوبوس‌ها کشور را از نظر سنجش، موقعیت‌یابی و برنامه‌ریزی؛ سرآمد و پیشرو کرده است. شایان ذکر است در این منطقه، ۲۱ کامیون خودران درحال خدمات‌رسانی به کارخانه‌های هوشمند، ۷۲ خودروی توزیع خودران درحال خدمات‌رسانی به شرکت‌ها و چندین خودروی نظافتی خودران درحال پاکسازی جاده‌ها هستند.
undefined کد خبر: 20230918-21216کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18942

۱۷:۲۰

۲۸ شهریور

thumnail
«بازدید بیش از دویست کارشناس هسته‌ای بین‌المللی از اولین رآکتور پودمانی کوچک واقع در خشکی جهان»
بیش از دویست کارشناس هسته‌ای از بیش از پنجاه کشور جهان، با حضور در استان خَی‌نَن، از لینگ‌لونگ-۱، اولین رآکتور پودمانیِ کوچک و تجاری جهان (SMR)، بازدید کردند. یک رآکتور پودمانیِ کوچک، دارای ظرفیت توان تا ۳۰۰ مگاوات است که حدود یک‌سوم ظرفیت تولید سنتی است؛ اما نسبت به آن‌ها، انعطاف‌پذیرتر، مقرون‌به‌صرفه‌تر و سازگار با محیط‌زیست است. لینگ‌لونگ-۱ که در سال ۲۰۲۶ تکمیل می‌شود، یکی از چهار رآکتور پودمانیِ کوچک در مرحله ساخت‌وساز یا عملیاتی در سطح جهانی است. رآکتورهای پودمانیِ کوچک به‌دلیل تطبیق‌پذیری خود، به‌ویژه در مناطقی که در آن‌ها شبکه‌های بزرگ‌مقیاس با چالش‌هایی روبرو هستند، توجه جهانی را به خود جلب کرده‌اند. این رآکتور برای کشورهایی با جمعیت و صنایع کوچک‌تر مانند برخی از کشورهای آفریقایی، کشورهای غرب آسیا (خاورمیانه) و کشورهای عضو آسه‌آن مفید هستند.
undefined کد خبر: 20230919-4294کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18966

۱۹:۱۰

thumnail
«رونمایی از بالگرد برقی شش روتوره در نمایشگاه تییِن‌جین»
مجموعه صنایع هوایی چین (اَویک)، تأمین‌کننده اصلی هواپیما در این کشور، از یک بالگرد شش روتوره تمام الکتریکی موسوم به AR-300 رونمایی کرده است. بالگرد مذکور، توسط باتری‌های با کارایی بالا تغذیه می‌شود، و در کل، از موتورهای الکتریکی، سامانه‌های واپایش الکترونیکی، شش بال روتور و بدنه‌ای کاملاً ساخته شده از مواد کامپوزیتی تشکیل شده است. این ویژگی‌ها باعث شده این پرنده در طیف گسترده‌ای از مشاغل مانند گردشگری، حمل‌ونقل شهری و تحویل بار و حتی نظامی کاربرد داشته باشد. از دیگر مزایای دیگر این وسیله در مقایسه با انواع بالگردهای سنتی، هزینه‌های نگهداری و پرواز آن است که نصف نسخه‌های مشابه بوده، همچنین صدای پرواز کمتری نسبت به همنوعان غیر الکتریکی خود دارند. علاوه‌برآن، این پرنده دارای ایمنی اضافی نیز است به‌طوری‌که حتی اگر دو بال روتور آن شکسته باشد، می‌تواند به پرواز ادامه دهد. نمایشگاه بالگرد تییِن‌جین توسط شهرداری تییِن‌جین، نیروی زمینی ارتش آزادی‌بخش خلق و همچنین مجموعه صنایع هوایی چین میزبانی می‌شود و بیش از ۳۵۰ شرکت از سراسر جهان در آن شرکت کرده‌اند. به گفته کمیته برگزاری، انتظار می‌رود حداقل شصت هزار نفر از این رویداد چهار روزه، بازدید کنند.
undefined کد خبر: 20230919-21217کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18970

۱۹:۱۱

thumnail
«تقویت روند بررسی ثبت اختراع برای صنایع پیشرفته در چین»
بالاترین مرجع تنظیم مقررات (رگولاتوری) در حوزه مالکیت فکری چین، اداره ملی مالکیت فکری؛ از افزایش تلاش‌ها برای حفاظت از حق ثبت اختراع در زمینه‌های هوش‌مصنوعی، فناوری ژنتیک و زنجیره بلوکی (بلاک‌چین) خبر داده است. این اداره، در حوزه‌های مذکور استانداردهای بررسی درخواست‌ها را بازبینی کرده و با گسترش دامنه ثبت اختراع، کیفیت و کارایی سامانه ثبت درخواست‌ها را بهبود بخشیده است. علاوه‌بر‌این، دولت هجده پایگاه‌داده را در زمینه فناوری‌های پیشرو برای حمایت از نوآوری‌های علم و فناوری و حفاظت از مالکیت معنوی در صنایع نوظهور، در دسترس عموم قرار داده است. این حرکت نشان‌دهنده تأکید راهبردی چین بر مالکیت معنوی برای هدایت نوآوری و پاسخگویی به تقاضا برای فناوری‌ها و صنایع جدید است. از سال ۲۰۲۲، چین به یک رهبر جهانی در درخواست‌های ثبت اختراع برای فناوری‌های هوش‌مصنوعی تبدیل شده است این در حالی است که ارزش صنعت هوش‌مصنوعی از ۷/۶۸ میلیارد دلار فراتر رفت.
undefined کد خبر: 20230919-6483کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18974

۱۹:۱۲

۲۹ شهریور

thumnail
«توسعه بسپارهای حافظه‌دار با قابلیت بازیابی تأخیری»
محققان دانشگاه جِجیانگ، مواد حافظه‌‌دار جدیدی توسعه داده‌اند که با دارابودن قابلیت تغییرشکل تأخیری، چشم‌انداز جدیدی را برای کاربرد در دستگاه‌های زیست‌پزشکی، رباتیک نرم، سازه‌های هوافضا و الکترونیک انعطاف‌پذیر ایجاد کرده است. این هیدروژل، توانایی تغییر شکل در دمای محیط را دارد و زمان بازیابی آن تا ۴۶ دقیقه به تأخیر می‌افتد. این دوره‌های تأخیر قابل‌برنامه‌ریزی است که موجب ایجاد یک سازوکار منحصربه‌فرد برای واپایش تغییرات می‌شود. درحال‌حاضر، بسپارهای حافظه‌دار به محرک‌های طبیعی مانند دمای بدن انسان وابسته هستند، اما زمان تغییر شکل آن‌ها به‌سختی قابل‌کنترل است و گلوگاهی را برای کاربرد دستگاه‌های کاشتنی ایجاد کرده‌اند؛ اما در این مطالعه، محققان با طراحی یک اِستَنت (فنر) داخل عروقی چهاربُعدی با فرایند فوق، آن را وارد یک رگ خونیِ مسدود کردند، هنگام رسیدن به محل مورد نظر، اِستَنت در زمان مطلوب تغییر شکل داد. این بسپارها با قابلیت‌های مذکور، می‌توانند به طور قابل‌توجهی طراحی و پیاده‌سازی دستگاه‌های کاشتنی را تسهیل نمایند.
undefined کد خبر: 20230920-3178کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/19006

۱۸:۵۶

thumnail
«ساخت تلسکوپ رادیویی جدیدی برای پشتیبانی از مأموریت‌های ماه و اعماق فضا»
چین پانزدهم سپتامبر، ساخت یک تلسکوپ رادیویی با دیافراگم چهل‌متری را در شیگاتسه منطقه خودمختار تبت، به‌منظور ارائه پشتیبانی فنی برای انجام مأموریت‌های ماه و اعماق فضا این کشور در آینده آغاز کرد. این تلسکوپ که توسط رصدخانه نجوم شانگهای (SHAO) زیر نظر آکادمی علوم چین در حال ساخت است، به شبکه تداخل‌سنجی خط پایه بسیار طولانی (VLBI) در چین اضافه خواهد شد. تداخل‌سنجی خط پایه، روشی است که اختلاف زمانی بین رسیدن سیگنال‌ها به چندین آنتن زمینی را اندازه‌گیری می‌کند، و در نتیجه این فرایند، یک تلسکوپ مجازی با اندازه‌ای برابر فاصله بین تلسکوپ‌های زمینی شبیه‌سازی می‌شود. شبکه فعلی تداخل‌سنجی در چین، شامل چهار رصدخانه در سراسر کشور است که در پکن، شانگهای، ارومچی و کُن‌مینگ قرار دارند. اضافه‌شدن تلسکوپ شیگاتسه و همچنین تلسکوپ دیگری که قرار است در شمال شرقی چین ساخته شود، به طور مؤثر قابلیت رصد شبکه را تقویت خواهد کرد، به‌طوری‌که این سامانه قادر خواهد بود اندازه‌گیری‌های دقیقی را برای دو فضاپیما به طور هم‌زمان انجام دهد. شایان‌ذکر است، تلسکوپ مذکور، یک تلسکوپ رادیویی چندمنظوره بزرگ، متحرک و بادقت بالا است که در ارتفاع حدود ۴۱۰۰ متری، شرایط رصدی عالی را فراهم می‌کند.
undefined کد خبر: 20230920-21218کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/19002

۱۸:۵۶

thumnail
«تبیین اولین استاندارد صنعت زمین‌گرماییِ دنیا توسط چین»
با هدف گسترش انتقال سبز و کم‌کربنِ انرژی در جهان؛ اولین استاندارد صنعت زمین‌گرماییِ دنیا در اجلاس بین‌المللی زمین‌گرمایی ۲۰۲۳ در پکن، توسط کشور چین رونمایی شد. براساس تجربیات چین، این استاندارد روش‌های گرمایش زمین‌گرمایی و گرمابی (هیدروترمال) را برای دماهای متوسط به پایین پیشنهاد می‌دهد. آزمایش‌های انجام‌شده در استان خِبِی حاکی از آن است که این استاندارد می‌تواند رشد پایدار و استفاده از طرح‌های گرمایشی زمین‌گرمایی را تضمین کند. گفتنی‌ست گروه سینوپک، شرکت ملی نفت چین، دانشگاه چینگ‌خُوا، دانشگاه نفت چین و دانشگاه زمین‌شناسی چین؛ در تبیین این استاندارد نقش داشته‌اند. ناگفته نماند سال جاری، اولین سالی است که چین میزبان اجلاس بین‌المللی زمین‌گرمایی با موضوع زمین‌گرمایی پاک، زمین سبز است و بیش از ۱۴۰۰ مهمان از ۵۴ کشور در آن شرکت کرده‌اند.
undefined کد خبر: 20230920-6484کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/18998

۱۸:۵۷

۳۱ شهریور

thumnail
«روش کارآمد و جدید چینی‌ها برای استخراج عناصر خاکی کمیاب»
دانشمندان چینی تحت نظر آکادمی علوم چین، یک روش استخراجِ سبزتر و کارآمدتر توسعه دادند تا عناصر خاکی کمیاب از پوسته زمین (weathering crusts) بازیابی و نیز روش‌های جدید برای برداشت پایدار از منابع طبیعی شناسایی شوند. ذخایر خاکی کمیاب یونی (Ion-adsorption rara-earth deposits)، منابع اولیه عناصر خاکی کمیاب سنگین هستند که در حال حاضر از طریق روش‌های تصفیه (شستشو) مبتنی بر نمک-آمونیوم استخراج می‌شوند و به محیط‌زیست آسیب‌های شدید با میزان بازیابی اندک وارد می‌کنند. گفتنی‌ست این روش نوآورانه، استخراج الکترو-جنبشی (الکتروکینِتیک) نام‌گذاری شده است که چشم‌اندازهای مذکور را ممکن می‌سازد. آزمایش‌های مربوط به این روش، سال گذشته بصورت آزمایشگاهی و میدانی انجام گرفت و هم‌اکنون پس از انجام اولین آزمایش صنعتی، یک طرح نمایشی با پنج‌هزار تُن خاک با موفقیت احداث شده است. ناگفته نماند استفاده از روش جدید در مقایسه با روش‌های قدیمی، موجب افزایش سی درصدی میزان بازیابی و نیز کاهش هشتاد درصدی استفاده از روش تصفیه خاک، کاهش هفتاد درصدی زمان استخراج، کاهش هفتاد درصدی ناخالصی‌های فلزی در شیرابه عناصر کمیابِ به‌دست آمده و کاهش نود درصدی آلاینده‌های آمونیومی می‌شود.
undefined کد خبر: 20230920-4295کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/19014

۱۱:۴۴

thumnail
«افزایش قدرت محاسباتی چین با چشم‌انداز گسترش کاربردهای مختلف»
یک شرکت هوش‌مصنوعی چینی موسوم به AthenaEyes که در حوزه درمان تخصص دارد، موفق به ایجاد یک فناوری با استفاده از داده‌های پزشکی و دانشگاهی شده است. در این فناوری؛ با استفاده از عکسی که از زبان گرفته می‌شود، بیماری تشخیص داده و توصیه‌های دارویی ارائه می‌شود. این فناوری با استفاده از قدرت محاسباتی یک مرکز محاسباتی هوشمند موسوم به Sugon ایجاد شده است؛ که عملکرد بیش از بیست‌هزار نرم‌افزارِ حدود یکصد شرکت را تقویت می‌کند. این مرکز محاسباتی هوشمند، برخلاف رایانه‌های رایج، از فناوری نوآورانه خنک‌کاری با مایع برای افزایش چگالی قدرت هر واحد (cabinet) به ۲۲۰ کیلووات استفاده می‌کند؛ که چهار الی هشت برابر بیشتر از مقادیر معادل در واحد‌های رایج خنک‌شونده با کمک هوا است. گفتنی‌ست بنابر سند سفیدی که در پایان سال ۲۰۲۲ توسط آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین منتشر شد؛ مجموع توان محاسباتی کشور از ۱۸۰ ای‌فِلاپس فراتر رفته و سهم توان محاسباتی عمومی و توان محاسباتی هوشمند به ترتیب ۷۶/۷درصد و ۲۲/۸درصد برآورد شده است. همچنین، باتوجه به رشد سریع الگوهای بزرگ هوش‌مصنوعی، تقاضا برای توان محاسباتی هوشمند، نسبت به سال گذشته ۴۱/۱درصد فزونی یافته است. شایان ذکر است اینترنت ۵جی، اینترنت صنعتی، محاسبات ابری و هوش‌مصنوعی نیز مستلزم قدرت محاسباتی بسیار زیادی هستند. در سال ۲۰۲۲، چین اَبَر طرحی موسوم به East Data, West Computing را با هدف هدایت منابع محاسباتی بیشتر راه‌اندازی و هشت مرکز محاسبات ملی و ده خوشه مرکز داده ملی تأسیس کرد. در همین سال، حجم صنعت محاسباتی کشور به ۲/۶ تریلیون یوان (۳۶۲/۲ میلیارد دلار) دست یافت. چشم‌انداز چین استفاده از محاسبات ابری و فناوری هوش‌مصنوعی جهت دستیابی به مدیریت هوشمند شهری، افزایش تولید صنایع و گسترش خدمات درمانی است.
undefined کد خبر: 20230920-5549کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/19010

۱۱:۴۴

thumnail
«شتاب گیری صنعت قدرت محاسباتی در چین – بخش اول»
منطقه خودمختار نینگ‌شیا خوئِی، تبدیل به یک مرکز پر رونق برای صنعت قدرت محاسباتی چین شده است. نینگ‌شیا با استفاده از جغرافیا و آب‌وهوای منحصربه‌فرد خود به‌عنوان یک بازیگر کلیدی در اقتصاد دیجیتال چین ظاهر شده است. این صنعت، پایه و اساس خدمات دیجیتال مختلف از جمله ویدئوهای برخط، تحویل غذا و چت‌بات‌های هوش‌مصنوعی را تشکیل می‌دهد. شهر جونگ‌وِی که اکنون به “دره سیلیکون در بیابان” معروف شده؛ در مجموع به بیش از چهارهزار شرکت و مؤسسه دولتی از جمله وزارتخانه‌ها خدمات ارائه می‌دهند. نینگ‌شیا تنها منطقه در سطح استانی در چین است که هم به‌عنوان مرکز محاسباتی ملی و هم به‌عنوان مرکز مبادلات اینترنتی ملی تعیین شده است. این منطقه، با داشتن مزایایی چون رطوبت کم و ذخایر انرژی فراوان، به مکانی ایده‌آل برای مراکز داده تبدیل شده است؛ درحال‌حاضر، شرکت‌های بزرگ فناوری مانند آمازون و مِی‌توئَن مراکز داده عظیمی را در منطقه دایر کرده‌اند. علاوه‌بر‌این، اولین مرکز محاسبات هوشمند چین با بیش از ده‌هزار واحد پردازش گرافیکی (GPU) تأسیس شده است؛ این مرکز، از شرکت‌های بومی در رقابت جهانی برای توسعه برنامه‌های کاربردی هوش‌مصنوعی پیشرفته، آموزش داده‌های هوش‌مصنوعی بزرگ‌مقیاس پشتیبانی می‌کند. چین با تأکید بر توسعه اقتصاد دیجیتال، ابتکار “داده از شرق، پردازش در غرب” (east-data-west-computing initiative) را برای ارسال داده‌های جمع‌آوری‌شده از مناطق مرفه‌تر شرقی کشور به مناطق غربی کمتر توسعه‌یافته اما غنی از منابع برای ذخیره‌سازی، محاسبه و بازخورد، ایجاد و اجرا کرده است. تبدیل نینگ‌شیا به قدرتی محاسباتی، نمونه‌ای از تعهد این کشور به ایجاد زیرساخت‌های دیجیتال و اجرای موفق این ابتکار بوده است.
undefined کد خبر: 20230922-5550کانال علم، فناوری و نوآوری در چینt.me/ChinaSciTechble.ir/TechCCC
didebanefanavari.com/19087

۱۴:۵۰