و

وکیل یار

۱۰,۴۱۵عضو
و
۱۰.۴هزار عضو

وکیل یار

به کانال تخصصی وکیل یار خوش آمدید undefined
آشنایی با مسائل حقوقی و کیفری وسوالات متداول

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

# حقوقی نکاتی در مورد چک
اگر به کسی که چک را صادر می کند اطمینان ندارید بهتر است در حضور شما چک را بنویسد و امضا کند. چون ممکن است صاحب حساب از فرد دیگری خواسته باشد آن چک را کامل و امضا کند و بعد در دادگاه ادعای جعل امضایش را بکند!
اگر به صادر کننده چک اطمینان ندارید یا اختلافی با او دارید چک را برای اصلاح یا تعویض به او برنگردانید. چون وقتی چک در اختیار صادرکننده است معنیش این می شود که بدهی اش پرداخت شده است و او می تواند ادعا کند که معادل مبلغ چک را پرداخته و چک را پس گرفته است.
ممکن است کسی که چک می کشد با سوء نیت (از قصد) امضای اصلیش را در چک نزند. اگر به او اطمینان ندارید بخواهید که در کپی چک اثر انگشت خود را بزند!undefined @VakilYar

۱۲:۳۳

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲

# حوادث_ناشى_از_كار
چه حوادثی «حوادث ناشی از کار» محسوب می‌شوند؟
از قانون تأمین اجتماعی مصوب  3/ 4 / 1354
ماده 60:حوادث ناشی از کار حوادثی است که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد. مقصود از حین انجام وظیفه تمام اوقاتی است که بیمه شده در کارگاه یا مؤسسات وابسته یا ساختمانها و محوطه آن مشغول کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه عهده دار انجام مأموریتی باشد. اوقات مراجعه به درمانگاه و یا بیمارستان و یا برای معالجات درمانی و توانبخشی و اوقات رفت و برگشت بیمه شده از منزل به کارگاه جزء اوقات انجام وظیفه محسوب می گردد مشروط بر اینکه حادثه در زمان عادی رفت و برگشت به کارگاه اتفاق افتاده باشد.حوادثی که برای بیمه شده حین اقدام برای نجات سایر بیمه شدگان و مساعدت به آنان اتفاق می افتد حادثه ناشی از کار محسوب می شود.
undefined @VakilYar

۲۰:۰۶

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

بیمه عمرشخصی که بیمه عمر دارد می تواند فردی را غیر از وراث برای دریافت بیمه عمر خود انتخاب کند و حتی این فرد هم قابل تغییر است. اگر فردی را انتخاب نکرده باشد بیمه عمر به ورثه پرداخت می شود.undefined @VakilYar

۲۱:۲۶

اظهارنامه چیست ؟در موارد بسیاری قبل از طرح دعوا و تقدیم دادخواست، شخصی که خواستار حقی است، حق خود را در برگه چاپی مخصوصی که اظهارنامه نام دارد قید می کند و به طرف مقابل ارسال و مطالبه می کند و یا حتی اگر اظهاراتی دارد به وسیله اظهارنامه به طرف مقابل ابلاغ می کند و جواب می خواهد. در مواردی هم ابلاغ اظهارنامه یکی از شرایط طرح دعوا در دادگاه شناخته می شود. ارسال اظهارنامه برای مراجع قضایی تکلیف به رسیدگی ایجاد نمی کند و فقط راه ارتباط وآگاهی بین دو شخص است.

undefined @VakilYar

۲۱:۳۳

۳ خرداد ۱۴۰۲

تقلب در اعلام ورشکستگی
تاجر ورشکسته در چند حالت می تواند به عنوان متقلب مجازات شود
دارایی خود را مخفی کند
دفاتر تجاری خود را مفقود کند
دارایی خود را با معاملات صوری از بین ببرد
با سند سازی خود را بیش از حد بدهکار نشان دهد.
هرشخص طلبکار می تواند از بدهکار ورشکسته به جرم ورشکستی به تقلب شکایت کندundefined @VakilYar

۶:۳۴

۴ خرداد ۱۴۰۲

وصول کیفری چک چگونه است ؟روش کیفری چک نوعی روش غیر مستقیم نقد کردن چک است یعنی با زندانی کردن صادر کننده چک، پول شما نقد نمی شود ولی از این طریق زیر فشار قرار میگیرد ونیاز به رضایت شما پیدا میکند . بنابراین شما می توانید رضایت را به زمان پرداخت مبلغ چک و تسویه مخارج و هزینه هایی که انجام داده اید موکول نمایید .undefined @VakilYar

۸:۳۹

۵ خرداد ۱۴۰۲

دیه کندن مو
شاید برای شما جالب باشد که بدانید بنابر ماده 576 کتاب دیات قانون مجازات اسلامی، کندن یا ازبین بردن تمام موی سر یا ریش مرد درصورتی که دیگر نروید دیه کامل دارد . یعنی به مقدار دیه یک مرد برای از بین بردن ریش و یا موی سر باید پرداخت شود.undefined @VakilYar

۱۲:۴۸

۶ خرداد ۱۴۰۲

آیا در صورت فروش مال غیر، به خریدار غرامت تعلق میگیرد؟ بر اساس رای  وحدت رویه شماره 811 دیوان عالی کشور مورخ 1401/04/01
در صورت فروش مال غیر و اعلام عدم رضایت مالک نسبت به این معامله، چنانچه خریدار بی اطلاع باشد، فروشنده باید علاوه بر ثمن پرداختی، کلیه غرامات خریدار از جمله کاهش ارزش ثمن را پرداخت کند.
در این صورت اگر ثمن وجه نقد مملکت باشد، دادگاه میزان غرامت را مطابق مقررات حاکم بر جبران خسارت از جمله ماده 3 مسئولیت مدنی و با ارجاع به کارشناس بر اساس میزان افزایش قیمت (تورم)، اموالی که ازنظر نوع و اوصاف مشابه به همان مبیع هستند را تعیین می‌کند.undefined @VakilYar

۲۰:۲۳

۷ خرداد ۱۴۰۲

# وكالت_بلاعزل«تفویض وکالت بلاعزل مانع از آن نیست که موکل شخصاً مورد وکالت را انجام دهد.»چنانچه شخصی به دیگری وکالت بلاعزل برای فروش مالی بدهد، اما خودش آن مال را به فروش برساند، این معامله صحیح است؟
undefinedنظریه مشورتى شماره 9261/7 مورخ9/12/1385
با عنایت به ماده 683 قانون مدنی، موکل می‌تواند عملی را که موردوکالت است خود انجام دهد زیرا وکالت دادن نمایندگی در انجام امری به دیگری است و به معنی سلب حق و اختیار انجام آن امر به وسیله موکل نیست. بلاعزل بودن وکیل نیز مانع از آن نیست که موکل شخصاً مورد وکالت را انجام دهد.
undefined @VakilYar

۲۳:۴۲

۸ خرداد ۱۴۰۲

# کیفری
سلام وقتتون بخیر باشه من ۳ ماهه عمل زیبایی بینی انجام دادم و حدودا یک ماه و نیم هست که بالای بینیم حالت قوز درآورده و به یک سمت هم اندکی منحرف شده دکترم گفت میره اما من میخوام از دکترم و دستیارش شکایت کنم چون بعد از اینکه دستیار دکترم بینیمو ماساژ داد این اتفاق افتاد ممنون میشم من رو راهنمایی بفرمائید که چیکار باید بکنم؟ خیلی ناراحتم کل هزینه کردم الان اینطوری شده
undefinedپاسخ وکیل موضوع تحت عنوان قصور پزشکی قابل شکایت در مرجع قضایی است مرجع رسیدگی کننده که در تهران دادسرای ویژه جرایم پزشکی است، شاکی را به پزشکی قانونی ارجاع تا بعد از کسب نظریه پزشکی قانونی متهمان جهت ادای توضیحات دعوت شوند. البته شما حق طرح شکایت در نظام پزشکی را هم دارید undefined @VakilYar

۲۲:۲۰

۹ خرداد ۱۴۰۲

# حقوقی
دخترم روز ۱۳ بدر تصادف کرده دادگاه هم رای نهایی صادر کرده حالا برای دیه به بیمه دانا مراجعه میکنم میگن ما یک مقداری میتوانیم پرداخت کنیم . مگه ۸۴ میلیون چقدر که تیکه تیکه بدن حالا شما مرا راهنمایی کنید کجا مراجعه کنم ؟
undefinedپاسخ وکیل در صورتی که رای از مرجع کیفری دارید اما بیمه از پرداخت امتناع می‌نماید می‌توانید با در دست داشتن تمام مدارک تصادف از جمله کروکی، نامه پزشکی قانونی، رای دادگاه کیفری دادخواست حقوقی علیه بیمه دانا مطرح نمایید.
undefined @VakilYar

۲۳:۰۸

۱۰ خرداد ۱۴۰۲

# مطالبات
پدرم جهت دریافت گواهی صلح عمرا بنام اینجانب از اداره دارائی اقدام نمود ولی بدلیل محدودیت تردد کرونا موفق به ثبت دفتر اسناد رسمی نشده و مجددا اقدام به تمدید نمودند ولی متاسفانه قبل از ثبت در دفتر اسناد بدلیل سقوط از درخت فوت شدند، آیا از گواهی صادر میتوان بعنوان وصیت نامه اقدام نمود؟ ورثه گواهی صادره اداره مالیات را قبول ندارند.
undefinedپاسخ وکیل با سلام، اگر سند عادی مبنی بر صلح عمری با امضای طرفین (شما و پدرتان در زمان حیات) و شهود از قبل دارید قابل قبول است اما صرف گواهی پرداخت مالیات نه، چون صلح عمری عقد است و نیاز به ایجاب و قبول طرفین دارد که اگر در دفاتر رسمی هم تنظیم شود سندیت بیشتری دارد. 
undefined @VakilYar

۲۲:۲۶

۱۱ خرداد ۱۴۰۲

مراحل شکایت از پزشک در نظام پزشکی و مراجع قضایی
مرحله تنظیم شکواییه نخستین قدم است.
مرحله شورای حل اختلاف، در پی آن می آید.
ارجاع امر به پزشک قانونی، مرحله بعدی است.
طرح مساله در کمیسیون های تخصصی نیز از الزامات این مراحل است.
گام بعدی، طرح شکایت در مراجع قضایی است.
پیگیری شکایت در دادسرا و دادگاه، ذات یک پرونده کیفری پزشکی است.
مرحله ادای توضیحات شاکی و وارد شدن اتهام به پزشک بعنوان متهم، و ابلاغ وقت رسیدگی به طرفین، و صدور کیفرخواست علیه پزشک بعنوان متهم و دفاعیات در دادگاه و صدور حکم، جملگی در دل مراحل رسیدگی قضایی به شکایت بیمار از پزشک میباشد.
undefined @VakilYar

۲۲:۵۹

۱۲ خرداد ۱۴۰۲

undefined [اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم]

۱۴:۲۲

۱۵ خرداد ۱۴۰۲

آیا می دانستید طبق ماده ۶۸- قانون مجازات اسلامی مرتکبان جرائم غیرعمدی به مجازات جایگزین حبس محکوم می گردند مگر اینکه مجازات قانونی جرم ارتکابی بیش از دو سال حبس باشد که در این صورت حکم به مجازات جایگزین حبس، اختیاری است.undefined @VakilYar

۲:۵۱

۱۶ خرداد ۱۴۰۲

آیا طبقه همکف هم باید هزینه تعمیر آسانسور را پرداخت کند ؟
با توجه به اینکه هزینه های آسانسور در شارژ  ساختمان به صورت سر فصلی جدا آورده نشده است مالک طبقه اول به هیچ عنوان نمی‌تواند از پرداخت هزینه های تعمیر و نگهداری آسانسور خودداری کند ولو اینکه از آسانسور استفاده نکند.
زیرا هزینه آسانسور از محل صندوق ساختمان پرداخت می شود و آسانسور و یا هر تاسیسات دیگری که در ساختمان نصب و تعبیه شده، جزو منصوبات ساختمان است و هزینه های تعمیر و نگهداری آنها به عهده مدیر ساختمان است.
همچنانکه قسمت آخر ماده ۴ قانون تملک آپارتمانها می‌گوید پرداخت هزینه های مشترک اعم از اینکه ملک مورد استفاده قرار بگیرد یا نگیرد الزامی است. undefined @VakilYar

۲۱:۱۸

۲۶ خرداد ۱۴۰۲

راهکارهای قانونی برخورد با امتناع کنندگان از پرداخت شارژ ساختمان
undefinedبعضی اوقات ساکنان آپارتمان ها در شهرها با مشکل عدم پرداخت هزینه های مشترک و به اصطلاح حق شارژ روبرو هستند که به لحاظ عدم آگاهی آپارتمان نشینان از مقررات و ضوابط قانونی، این امر بعضاً به مشاجره و نزاع منجر شده و پای آنان را به مراجع قضایی باز می کند.
undefinedدر حالی که راهکار قانونی این است که، در صورت خودداری مالک یا مستأجر یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه های مشترک، مدیر ساختمان مراتب را از طریق ثبت اظهارنامه در دفاتر خدمات قضایی، به وی ابلاغ می کند و اگر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه، وی سهم بدهی اش را پرداخت نکند مدیر ساختمان می تواند از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره خودداری کند.
undefinedلازم به ذکر می باشد که منظور، فقط خدمات مشترک است، بنابراین اگر برق یا آب اختصاصی مالک امتناع کننده از هزینه شارژ نباشد، مدیر نمی تواند آن را قطع کند. زیرا این عمل خود قابل تعقیب بوده و از نظر کیفری مدیر به عنوان ممانعت از حق، به مجازات حبس محکوم خواهد شد.undefined @VakilYar

۱۹:۲۶

۲۸ خرداد ۱۴۰۲

در مرحله تحویل ملک چند نکته را رعایت نمایید. undefined

undefinedنکته اول:
بهتر است تحویل ملک با حضور اشخاص دیگری مانند مشاور املاک و یا شخص ثالث انجام شود تا در صورت خودداری از تحویل ، شهودی برای صورتجلسه کردن حضور داشته باشند.
undefinedنکته دوم:
در زمان تحویل حتما از ملک بازدید نمایید و از تخلیه بودن آن مطمئن شوید و به صرف تحویل کلید ملک اکتفا نکنید.
undefinedنکته سوم:
مبلغی که در زمان تحویل متعهد به پرداخت آن شده‌اید را صرفا به طرف مقابل و یا وکیل قانونی وی تحویل دهید.
undefinedنکته چهارم:
در صورت تحویل گرفتن ملک، مراتب را در دو نسخه صورتجلسه کنید و به امضای طرفین برسانید.
undefinedنکته پنجم:
بلافاصله بعد از تحویل ملک قفل‌های ملک را تعویض نمایید.
undefinedنکته ششم:
اگر ملک دارای مستاجر باشد و در زمان تحویل هنوز قرارداد اجاره به اتمام نرسیده باشد، در صورت توافق طرفین، می‌توان با انتقال قرارداد اجاره به خریدار و انتقال تعهد پرداخت ودیعه مستاجر به وی، ملک را تحویل داد.
undefinedنکته هفتم:
علاوه بر ملک اصلی توابع و ملحقات آن مانند انباری و پارکینگ باید به خریدار تحویل داده شود.
undefinedنکته هشتم:
از آنجا که فروشنده می‌بایست در زمان تحویل ملک کل بدهی خود در زمینه خدمات عمومی مانند آب، برق، گاز و هزینه شارژ را تسویه نماید، در قرارداد حتما ذکر شود که عدم تسویه موارد فوق به منزله تحویل ندادن است.
undefinedنکته نهم:
بهتر است در قرارداد کلیه لوازم و تجهیزاتی که در هنگام تحویل می‌بایست به خریدار تحویل شود و ممکن است بعدا در مورد آن اختلاف شود ذکر گردد.( لوازمی مانند شیرآلات، پکیج، کولر، شوفاژ و گاز روی میزی و ... )undefined @VakilYar

۲۲:۴۶

۲ تیر ۱۴۰۲

undefinedundefinedقبل از انجام هر معامله مِلکی به نکات زیر توجه نماییدundefinedundefined
undefinedدر حین معامله نیز بسیار هوشیار بوده و به صِرفِ خرید و فروش راضی به پذیرش هر شرایطی نشوید.undefined
undefinedاز معامله املاکی که مدارک آنها ناقص است یا قرار است در زمان خاصی پس از عقد قرار دارد قولنامه‌ای، بدست بنگاه برسد جدا خودداری فرمایید افراد سودجو می‌توانند با دلیل تراشی‌های گوناگون ملک را به چند نفر به همین طریق بفروشند و تنها از قولنامه‌های نوشته شده مبالغ کلان به جیب بزنند.
undefinedحتی الامکان سعی کنید املاک مورد معامله سند‌دار باشند در شرایطی که ناچار به معامله املاک قولنامه‌ای هستید تمامی شرایط ملک را به دقت قید نموده و قبل از معامله از افراد ساکن در نزدیکی ملک راجع به صاحب ملک اطلاعات کامل کسب کنید.
undefinedحتما بررسی کنید که ملک در مالکیت صاحب ملک باشد و در رهن بانک یا در گرو کلانتری و دادگستری و سایر ارگانها و نهادها نباشد.
undefinedاگر طی معامله اسنادی مانند چک و سفته و یا پول نقد نزد بنگاه به امانت گذاشته می‌شود به طور کامل در قرارداد ذکر شود و مدت زمان امانت و شرایط باز پس‌دهی نیز با آنچه شما پذیرفته‌اید مطابقت داشته باشد. بسیار دیده شده افراد موارد قرارداد را به دقت مطالعه ننموده‌اند و مجبور به بازپرداخت ضررهای کلان شده‌اند.
undefinedاز پذیرفتن قراردادهایی که در آینده مهر می‌شوند یا صحت مدارک طرف معامله تایید نشده است جدا خودداری نمایید.
undefinedاز تمامی چک‌ها، سفته‌ها و اسنادی که در طی معامله بین طرفین رد و بدل می‌شوند کپی تهیه فرمایید. این مورد از اهمیت خاصی برخوردار است پس آن را جدی بگیرید.
undefinedحتما هنگام معامله دو نفر شاهد به همراه داشته باشید.
undefinedاز امضای سند بدون حضور طرف معامله و فقط در حضور نماینده بنگاه و شاهد جدا خودداری نمایید.
undefinedدر معامله با افرادی که دچار بیماری‌های مشهود ذهنی- روحی هستند یا از کهولت سن برخوردارند دقت مضاعف به خرج داده و شرایط را کاملا بررسی فرمایید.
undefinedبه شرایط فسخ معامله توجه ویژه نشان داده و هر شرطی را امضا ننمایید.
undefinedدر هنگام رهن و اجاره طرفین کاستی‌ها و کمبودهای ساختمان را دقیقا در قرارداد ذکر نموده و از امضای طرف مقابل و پذیرش او اطمینان حاصل فرمایند.
undefinedاز قرار دادن مدارک شخصی خود حتی به مدت کوتاه در بنگاه بدون حضور خودتان جدا پرهیز کنید.
undefinedحتما در سند قید شود که اگر فروشنده ملک را به فرد سومی واگذار نموده یا ملک معارض داشته باشد جبران خسارت توسط چه کسی و در چه بازه زمانی انجام می شود.
undefined @VakilYar

۲۲:۳۷