عکس پروفایل روزنامه وطن امروزر

روزنامه وطن امروز

۱۸,۰۸۸عضو

۲۳ اردیبهشت

thumnail
صفحه نخست وطن امروز، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
@vatanemrooz | vatanemrooz.ir

۱۹:۳۰

۲۴ اردیبهشت

thumnail
گفت‌وگوی «وطن امروز» با دکتر مهدی فرمانیان در نقد و بررسی سریال «حشاشین»
نخست باید برای مخاطبان این سریال شفاف شود که موضوع و تاریخ «حسن صباح» تقریبا ربطی به تاریخ مصر ندارد. حسن صباح حضور اندکی در مصر داشته است و اصلا مورد توجه مردم مصر نبوده و در تاریخ مصر هیچ تاثیری نداشته است. وقتی فردی ارتباطی با مصر نداشته و نه گذشته مصر است، نه تاریخ مصر است و نه بزرگ مصر است، چه می‌شود که یک گروه مصری می‌آید و سریالی درباره او می‌سازد؟ این نشان‌دهنده این است که تولید‌کنندگان این اثر حتما یک نظر خاصی در این باره داشته‌اند.حال سوالی در اینجا مطرح می‌شود که چرا سراغ «حسن صباح» رفته‌اند؟ آیا گروه مصری قصد نداشته است که با «حسن البنا» این‌همانی‌سازی کند؟ چرا که نام حسن صباح با حسن البنا یک ریتم است و نام هر دو حسن است. گویا یک نوع معادل‌سازی برای کوبیدن تفکر «اخوان‌المسلمین» در مصر انجام شده است. می‌دانیم که اخوان‌المسلمین در مصر ظهور کرد و حسن البنا تاسیس‌کننده آن بود و در طول این مدت (یعنی 100 سالی که این گروه در مصر حضور داشته و دارد) چندین ترور در مصر رخ داده که همه این ترور‌ها به نام اخوان‌المسلمین تمام شده است.
نام سریال را «حشاشین» گذاشته‌اند، چرا که این نام پیش‌تر در غرب با نام «اساسینز» وارد و تبدیل به یک ادبیات شده است. این نام در واقع نشان‌دهنده تروریستی است که پول می‌گیرد تا آدم بکشد. این نشان می‌دهد این نام بسیار هدفمند است.از سوی دیگر با طرح ادعای «۳ یار دبستانی» می‌خواهد پایبندی سلجوقیانی که مذهب شافعی دارند به عهد و قول را نشان دهد. می‌دانیم که اغلب مصری‌ها شافعی هستند و تفکر سلجوقیان را دنبال می‌کنند. دانشگاه الازهر مصر نیز به همین تفکر یعنی مکتب اشعری پیرو فقه شافعی اهمیت می‌دهد. پس به صورت غیرمستقیم زدن اسلام سیاسی و اخوان‌المسلمین را دنبال می‌کنند تا القا کنند که این افراد تروریست هستند و کار خود را با ترور پیش می‌برند.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4037/1/282543/0
undefined @Vatanemrooz

۹:۱۵

thumnail
دردسر جدید برای غول داروسازی آمریکا با هزاران پرونده شکایت و رسوایی‌های تاریخی
افشاگری‌ها درباره سرطان‌زا بودن یکی از رایج‌ترین داروهای بدون نسخه، گریبان بزرگ‌ترین شرکت داروسازی و زیست‌فناوری چندملیتی را گرفته است. شرکت فایزر که پیش از این به خاطر اثرات جانبی سوء واکسن‌های کرونای خود دچار بدنامی شده بود، حالا با شکایت بیش از 10 هزار مصرف‌کننده داروی زانتاک مواجه شده است. این پرونده علاوه بر مجموع غرامت و ضرر چند صد میلیون دلاری برای شرکت داروسازی آمریکایی، می‌تواند در دوران پساکرونا، موج جدیدی از شهرت بین‌المللی منفی را علیه فایزر به وجود آورد. فایزر با درآمد سالانه بین 50 تا 60 میلیارد دلاری، تنها شرکت دارویی است که 9 قلم دارو را با عرضه جهانی بیش از یک میلیارد دلار در سال به خود اختصاص داده است، البته این شرکت تا زمان افشای سرطان‌زا بودن زانتاک، 15 سالی می‌شد که ساخت و عرضه آن را متوقف کرده بود. در واقع شکایت‌ها مربوط به عرضه آن در فاصله ۸ ساله 1998 تا 2006 است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) سال 2020 با تایید یافته‌ها درباره سرطان‌زا بودن داروی زانتاک، دستور حذف تمام نسخه‌های دارو از بازار این کشور را صادر کرد.
فایزر در حالی درگیر شکایت بیش از 10 هزار مصرف‌کننده آسیب‌دیده از داروی سرطان‌زای مشهورش شده که با چند پرونده تحقیقاتی ملی و بین‌المللی درباره عوارض واکسن‌های کرونای ساخت خود مواجه است که گفته می‌شود تاکنون باعث مرگ ده‌ها هزار نفر در سراسر جهان شده است. فقط در یکی از این پرونده‌های تحقیقاتی که بر اساس اسناد ارائه‌شده از بایونتک (BioNTech)، شریک فایزر در ساخت واکسن «کووید-19» به آژانس دارویی اروپا (EMA) ارائه شده، شواهدی از ده‌ها هزار عوارض نامطلوب جدی و هزاران مورد مرگ در میان افرادی که این واکسن را دریافت کرده‌اند، یافت شده است. اسناد دیگری مربوط به فایزر که پارسال توسط آژانس دارویی اروپا در اختیار مایکل چاسودوفسکی، سردبیر تارنمای گلوبال ریسرچ قرار گرفت، نشان می‌داد عوارض جانبی جدی واکسن کرونای این شرکت آمریکایی شامل اختلال در گردش خون، مشکلات کبدی، ایجاد لخته خون و اختلال در بینایی و شنوایی حتی پیش از عرضه، کاملا برای مدیران و محققان آن شناخته‌شده بوده است.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4037/1/282544/0
undefined @Vatanemrooz

۹:۳۰

thumnail
صفحه نخست وطن امروز، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
@vatanemrooz | vatanemrooz.ir

۱۹:۰۴

۲۵ اردیبهشت

thumnail
قرارداد تجهیز و توسعه بندر و پس‌کرانه چابهار میان ایران و هند امضا شد
روز گذشته آیین امضای قرارداد تجهیز و بهره‌برداری از پایانه‌های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار با هند با حضور وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه‌های جمهوری هند برگزار شد.به گزارش «وطن امروز»، همکاری‌های اقتصادی در حوزه حمل‌ونقل و ترانزیت از حوزه‌های فرصت‌ساز در روابط دوجانبه هند و ایران است. ۲ کشور بعد از سال ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶، در پی تشکیل یک کریدور شمال - جنوب با مشارکت روسیه بودند که روسیه، ایران و هندوستان توافقنامه آن را سپتامبر ۲۰۰۰ امضا کردند و بر آن، نام «موافقت‌نامه بین‌دولتی کریدور شمال - جنوب» را نهادند.هدف این کریدور توسعه اقتصادی منطقه‌ای و آسان‌سازی انتقال کالا به آسیای مرکزی بود. کریدور شمال - جنوب، امکان جابه‌جایی کالا از بندرهای هندی را به بندرعباس یا چابهار فراهم می‌کند و نقش ایران را در ترانزیت کالا در منطقه گسترش بسیاری خواهد داد. در بعد دیگر، هند درباره تکمیل بندر چابهار و ساخت خط راه‌آهنی که چابهار را به زرنج افغانستان متصل خواهد کرد، با ایران به توافق رسید.وزیر راه و شهرسازی در آیین امضای قرارداد تجهیز و بهره‌برداری از پایانه‌های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار با هند، ایران را سرزمین فرصت‌های ترانزیتی و لجستیکی و چابهار را نگین آن عنوان کرد و گفت: در تلاشیم راه‌آهن چابهار به زاهدان امسال به بهر‌برداری برسد، زیرا ارزش این بندر را بیش از پیش افزایش می‌دهد.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4038/1/283546/0
undefined @Vatanemrooz

۹:۱۳

thumnail
گزارش «وطن امروز» از حضور برخی پزشکان و افراد با درآمد بالا در بازارهای غیر مولد
تاکنون زیاد دیده شده بود که بازیگران، فوتبالیست‌ها و سایر اقشار با درآمد بالا به‌ صورت چشمگیر به شغل‌های خاصی مثل فست‌فود، رستوران و... وارد شوند اما کمتر انتظار می‌رفت پزشکان به‌عنوان کنشگر و فعال بازار مسکن معرفی شوند اما امروز با یک پرس‌وجوی ساده از چند مشاور املاک این موضوع به‌عنوان یک شگفتانه‌ در بازار املاک کشور خود را نشان خواهد داد.مشاهدات میدانی خبرنگار اقتصادی «وطن امروز» از این موضوع حکایت دارد که در حال حاضر درصد بالایی از افرادی که در زمره فعالان صنف مشاوران املاک هستند یا در کار ساخت‌وساز و خرید و فروش املاک و مسکن پول‌های کلانی را جابه‌جا می‌کنند، دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر هستند. با توجه ‌به اینکه تمایلات و علایق شخصی، نخستین انگیزه افراد برای ورود به حوزه معاملات املاک است، در واقع می‌توان گفت 2 دسته از افراد خواستار ورود به این حوزه هستند؛ دسته اول کسانی که درآمد بالا دارند و علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند و دسته دوم، علاقه‌مندان به رشته‌های معماری و هنری و... که به این شغل علاقه قلبی دارند. البته از درآمد دلالی مسکن هم در شرایط فعلی نباید غافل شد.البته باید اعتراف کرد بیشتر پزشکان در مناطق بالای شهر فعالیت می‌کنند و نمی‌توان دقیقاً مشخص کرد که حوزه فعالیت آنها در خرید و فروش آپارتمان است یا زمین یا بیشتر ساخت‌وساز می‌کنند ولی آنچه مشخص است پزشکان ترجیح می‌دهند خود به این موضوع ورود کرده و اقدام به ساخت مطب، دفتر اداری و واحد مسکونی کنند و سپس مازاد نیاز خود را به فروش برسانند تا از سود این بازار بهترین استفاده را کرده باشند.رئیس اسبق اتحادیه مشاوران املاک درباره این موضوع اظهار کرده بود: بیش از ۴۰۰ پزشک در صنف مشاوران املاک تهران فعالیت دارند و این افراد همزمان با اشتغال در بخش طبابت، در بخش واسطه‌گری ملک نیز فعالیت می‌کنند.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4038/1/283544/0
undefined @Vatanemrooz

۱۲:۳۲

thumnail
صفحه نخست وطن امروز، ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
@vatanemrooz | vatanemrooz.ir

۱۹:۳۴

۲۶ اردیبهشت

thumnail
چرا طلافروش‌ها از درج اطلاعات خرید و فروش و دارایی‌های خود در سامانه جامع تجارت هراس دارند؟
اعتصابات جسته و گریخته طلافروشان در روزهای اخیر بار دیگر شروع شده است. اصلی‌ترین دلیل این موضوع اعتراض آنها به «ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت» است. مهدی موحدی‌، سخنگوی سازمان امور مالیاتی ادعای متفاوتی در این باره گفت: واقعیت این است که مساله اصلی طلافروشان مالیات نبود، بلکه الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود.موحدی درباره شایعات منتشرشده در بازار طلا گفت: به نظر می‌رسد برای برخی افراد که در یک فضای غیرشفاف و تاریک در جهت منافع خود رفتار می‌کردند، ایجاد شفافیت سنگین آمده است و چه بسا بخشی از این شایعه‌سازی‌ها به واسطه شفاف شدن شرایط مالیاتی باشد. بخشی از اتفاقات و شایعاتی که در چند روز گذشته رقم خورده، اساسا هیچ ارتباطی به سازمان امور مالیاتی و مالیات ندارد.وی افزود: مالیات طلافروشان با همان روال قبل است و هیچ نرخ و پایه جدیدی برای مالیات طلافروشان و سایر کسبه و مشاغل تعیین نشده است.موحدی‌ ادامه داد: آنچه اتفاق می‌افتد این است که فاکتور کاغذی که طلافروش‌ها به خریدار ارائه می‌دادند، حالا قرار شده است همان فاکتور به صورت الکترونیک در سامانه مؤدیان هم ثبت شود و اگر این اتفاق بیفتد، آن شفافیتی که به دنبال آن هستیم، رقم می‌خورد، یعنی مشخص شود چه میزان اصل طلاست، چه میزان سود و اجرت. همچنین مشخص می‌شود میزان مالیات بر ارزش افزوده که وضع می‌شود بر کل طلا اعمال نشده و صرفا بر اجرت و سود آن اعمال می‌شود.سخنگوی سازمان امور مالیاتی در پایان تاکید کرد: واقعیت این است که مساله اصلی طلافروشان مالیات نبود، بلکه شأن الزاماتی بود که به واسطه پیاده‌سازی سامانه جامع تجارت برقرار شده بود. در واقع یکسری تکالیفی از آنها خواسته شده بود که مربوط به مالیات و سامانه مؤدیان و پیاده‌سازی قانون پایانه‌های فروشگاهی نبوده است. وی تاکید کرد: شایعاتی مبنی بر نرخ ۲۵ درصد مالیات بر طلا یا الزام به ثبت کد ملی مصرف‌کننده و الزام به ثبت همه سرمایه طلای هر طلا فروش در سامانه مؤدیان درست نیست.http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4039/1/283601/0
undefined @Vatanemrooz

۱۱:۵۷

thumnail
داشته‌های انسجام‌آفرین جامعه ایرانی کدامند؟ گفت‌وگوی «وطن امروز» با میثم مهدیار
آن نوع ملی‌گرایی می‌تواند برای ما انسجام ایجاد کند که خود مبتنی بر یک عام‌گرایی باشد و واکنش قومیت‌های دیگر را برنینگیزد.یکی دیگر از این شاخصه‌ها زبان و ادبیات کلاسیک فارسی است. شاعران بزرگ فارسی که قله‌های جهانی نیز هستند در همه مناطق کشور جایگاه و پایگاه دارند. اینها می‌توانند برای ما تفاهم ملی ایجاد کنند. ما ایرانی‌ها در مشهد امام رضا را زیارت می‌کنیم، در شیراز حافظ را زیارت می‌کنیم، در اردبیل شیخ صفی را زیارت می‌کنیم.یکی دیگر از این شاخصه‌ها میراث فرهنگی غنی ماست. ما از جهت کمیت میراث فرهنگی در جهان نمونه‌ایم و هیچ کشور دیگری این حجم از سایت‌های تاریخی و فرهنگی را کنار هم ندارد. از آن سو معماری تاریخی ما با دین و بوم پیوند خورده است. معماری ایرانی با معماری مسجد شناخته می‌شود. اندیشه توحیدی در ادبیات ما به اوج رسیده است. همه اینها میراث فرهنگی هستند که می‌توانند برای ما انسجام‌آفرین شوند.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4039/1/283598/0
undefined @Vatanemrooz

۱۴:۰۵

thumnail
صفحه نخست وطن امروز، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
@vatanemrooz | vatanemrooz.ir

۱۹:۲۵

۲۷ اردیبهشت

thumnail
رونمایی پرتره پادشاه انگلیس، تصویری از جنایت‌های این کشور در طول تاریخ ارائه داد
چارلز سوم می‌خواست در ابتدای دومین سال سلطنتش در پیرانه‌سری، دست به خودنمایی بزند اما به شکلی باورنکردنی دست تقدیر تصویر حقیقی او را نمایانده است. پس از انتشار سلسله‌ای از پرتره‌های مربوط به پادشاه 76 ساله انگلیس روی اسکناس‌ها و سکه‌های بریتانیا و کشورهای مشترک‌المنافع، این هفته نوبت رونمایی پرتره اصلی سلطنتی بود. چهره‌نگاره خونفام چارلز به باورنکردنی‌ترین شکل ممکن، تصویری اهریمنی را از مقام سلطنتی خاندان ویندسور رو کرد که حتی سخت‌ترین منتقدانش هم نمی‌توانستند او را چنین بنمایانند. این تابلوی 183 سانتی سه‌شنبه برای نخستین بار در صفحه رسمی خانواده سلطنتی در اینستاگرام منتشر شد. سپس تصاویری منتشر شد که چارلز سوم را در مقابل این پرتره در حضور خالقش جاناتان یئو در کاخ باکینگهام نشان می‌داد.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4040/1/283646/0
undefined @Vatanemrooz

۱۷:۳۷

۲۸ اردیبهشت

thumnail
undefined صفحه نخست وطن امروز
undefined ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
undefined @vatanemrooz | vatanemrooz.ir

۱۹:۲۷

۲۹ اردیبهشت

thumnail
undefined چین نخستین مقصد پوتین در دوره جدید ریاست ‌جمهوری؛ تحکیم وحدت شرقی
«چین و روسیه؛ دوستی بزرگی که می‌تواند جهان را متلاطم کند». این جمله طلایی فایننشال تایمز درباره سفر پوتین به چین و دیدار او با شی‌جین‌پنگ، رئیس‌جمهور این کشور بود. این سفر باعث نگرانی بزرگ طرف‌های غربی بویژه آمریکا شده که باور دارند اتحاد این ۲ کشور در فضای کنونی جهان ضررهای زیادی برای «نظم جهانی» دارد و می‌تواند باعث برهم زدن آن در دهه سوم حکومت پوتین و شی شود. 
نشریه آتلانتیک در گزارشی نوشته است: پوتین به این دلیل مقصد اولش را چین انتخاب کرده، زیرا می‌خواهد این کشور را که مشتری بزرگ نفت روسیه است تثبیت کند و از نظر اقتصادی برای ادامه جنگ در اوکراین خیال خود را راحت کند.
مهم‌ترین دستاورد نزدیکی شی و پوتین این است که آنها در یک نقطه به اشتراک قطعی رسیده‌اند و آن دشمنی با ایالات متحده است. روسیه امنیت را بزرگ‌ترین چالش خود با آمریکا می‌داند، از طرفی پکن هم کشمکش اقتصادی و جنگ تعرفه‌ها را که از زمان دونالد ترامپ کلید‌ زده شده یک جنگ تمام‌عیار با آمریکا تلقی می‌کند.
«ولادیمیر پوتین» که به چین رفته است، گفت: پکن و مسکو مصمم هستند از تشکیل یک جهان چند قطبی حمایت کنند اما در این مسیر همه باید امتیازاتی بدهند. ضروری است کسانی که سعی دارند سلطه خود بر تصمیم‌گیری‌ها در تمام امور را حفظ کنند، این را بدانند که مسالمت‌آمیز بودن این فرآیند (تشکیل جهان چند قطبی) به رفتار آنها بستگی دارد.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4041/1/284640/0
undefined @vatanemrooz

۶:۲۹

thumnail
undefined فساد در آفساید؛ استعفای خداداد افشاریان و سهیل مهدی و جدی شدن پرونده فساد تیم فوتبال مس رفسنجان
undefined محمد رشوند: سرانجام گمانه‌زنی‌ها، پچ‌پچ‌ها و شایعات، پیراهن حقیقت بر تن کرد و حالا ما می‌دانیم ۲مسؤول سابق کمیته برگزاری مسابقات فوتبال و رئیس کمیته داوران ناگزیر به استعفا شده‌اند. فدراسیون فوتبال بی‌آنکه نامی از سهیل مهدی و خداداد افشاریان بیاورد، خبری را دال بر انتخاب مدیران جدید به ‌جای این دو روی خروجی‌هایش آورد. خبر شوکه‌کننده غروب پنجشنبه این بود: خداداد افشاریان و سهیل مهدی از سمت خود در ریاست کمیته داوران و برگزاری مسابقات لیگ برتر استعفا داده‌اند. استعفایی که بیشتر یک نوع برکناری بود.
البته هنوز دادگاه حکمی مبنی بر گناهکار بودن هیچ کس صادر نکرده است اما تا آنجا که می‌دانیم، پای ۳نفر به دادگاه کرمان باز شده است. برکناری مهدی و افشاریان نام این دو را افشا کرد و نفر سوم یکی از خبرنگاران قدیمی ورزشی است به نام پ.ر که هم‌اینک سردبیر یک سایت معروف ورزشی است.
موضوعی که حائز اهمیت است، زمان و مکان وقوع اتهام است (البته اگر دادگاه این اتهام را جرم تلقی کند). تیم فوتبال مس رفسنجان سال ۱۴۰۰ به لیگ برتر صعود کرد. مجید زین‌الدینی به عنوان مدیرعامل باشگاه، سمت مهم دیگری در شرکت مس رفسنجان داشت. اطلاعاتی که به «وطن امروز» رسیده است، حکایت از این امر دارد طبق مصوبه هیات‌مدیره مس رفسنجان، مبلغی برای این تیم در لیگ ۲۱ تصویب شده بود اما مدیرعامل وقت این باشگاه از آنجا که در امور مالی شرکت مس‌رفسنجان هم‌ دستی بر آتش داشت، موفق شد به بهانه ساخت ورزشگاه جدید، ردیف بودجه‌ای را به این امر اختصاص دهد. یکی از نمایندگان مجلس چند روز پیش در مصاحبه‌ای اعلام کرد این مبلغ حدود ۲۰۰میلیارد تومان بوده است.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4041/1/284633/0
undefined @vatanemrooz

۸:۴۵

thumnail
undefined دوقطبی کاپولا؛ «مگالوپولیس» فورد کاپولا و نظرات متفاوت منتقدان جشنواره کن
در سومین روز از هفتاد و هفتمین فستیوال کن فیلم «مگالوپولیس» به کارگردانی فرانسیس فورد کاپولا برای منتقدان و سینماگران اکران شد. نظرات بسیار متفاوتی از سوی مخاطبان در تشویق ۷دقیقه‌ای و «هو»های ممتد در سالن گرند لومیر به وضوح نمایان بود اما آنچه یک روز پس از اکران از سوی کارشناسان و منتقدان مطرح شد، نشان از خلق یک اثر ضعیف از سوی خالق پدرخوانده دارد.
وب‌سایت ددلاین پیرامون مگالوپولیس نوشت: فیلمی که امسال بیش از هر فیلم دیگری انتظار تماشایش وجود داشت، دیشب در جشنواره کن به نمایش درآمد. منتقدان گاردین در رای‌گیری انجام شده از ۵، ۲ستاره به این فیلم دادند. پیتر بردشاو به عنوان منتقد ثابت این مجله در یادداشتی انتقادآمیز این فیلم را یک فیلم بیش ‌از حد باد شده و کسل‌کننده دانست.
این فیلم که نخستین فیلم کاپولا پس از ۱۳سال است، از سال پیش با انتظار زیادی برای نمایشش همراه بود و حتی پیش از نمایش فیلم، کارگردان فیلم‌های مهم تاریخ سینما از «مکالمه» تا «اینک آخرالزمان» و برنده نخل طلای کن و خالق سه‌گانه مهم «پدرخوانده» با تشویق بیش از ۳ دقیقه‌ای تماشاگران روی فرش قرمز مواجه شد.
این فیلم برای کارگردانی که برنده ۵جایزه اسکار بوده، فیلمی سرنوشت‌ساز است، زیرا وی بدون وابستگی با استودیوهای هالیوودی، تصمیم گرفت خودش تامین مالی فیلمش را انجام دهد. از آنجا که این فیلم هنوز پخش‌کننده‌ای برای آمریکای شمالی نیافته و استودیوها قدم جلو نگذاشته‌اند، نخستین نمایش آن در کن اهمیت زیادی داشت.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4041/1/284632/0
undefined @vatanemrooz

۱۱:۰۳

thumnail
undefined گفت‌وگوی «وطن امروز» با حجت‌الاسلام والمسلمین علی بهجت درباره شخصیت آیت‌الله‌العظمی محمدتقی بهجت؛ بهجتی که نمی‌شناسیم!
اشکان صدیق: ۲۷ اردیبهشت سالروز وفات عالم فرزانه حضرت آیت‌الله‌العظمی محمدتقی بهجت فومنی(ره) بود که به نوعی برای عموم مردم ایران شخصیتی آموزنده و الهام‌بخش بودند. ایشان فارغ از مقام علمی و معنوی، یکی از محبوب‌ترین چهره‌ها و شخصیت‌ها در میان عموم مردم ایران و حتی فراتر از آن بودند به حدی است که با گذشت ۱۵سال از رحلت ایشان، همچنان در سطح جامعه از ایشان به نیکی یاد می‌شود.
undefined در گفت‌وگوی «وطن امروز» با حجت‌الاسلام والمسلمین علی بهجت، فرزند ایشان، به دلایل محبوبیت مرحوم آیت‌الله بهجت در میان مردم و شاگردان پرداختیم. در بخشی از این گفتگو آمده است:
یک جلوه‌ای که طلاب و روحانیون ما را مردمی می‌سازد پرهیز از شئون ویژه و القاب پرطمطراق است. آقای بهجت از عناوین واقعاً آزرده‌خاطر می‌شدند و همیشه به علمایی اشاره و اقتدا می‌کردند که نزد بندگان خدا هیچ و خاک بودند.
بنده بارها برخورده‌ام که اگر یک مجتهد را حجت‌الاسلام بنویسند، او ناراحت می‌شود! من این افراد را دیده‌ام. علمای بزرگ می‌گفتند اصل مطلب این است که چون عمل در تو نیست، نادان هستی.
به چشم می‌دیدیم که به آنچه می‌گفت، عمل می‌کرد و این چیزها از چشم مردم دور نمی‌ماند.
وقتی آیت‌الله بهجت اینطور معتقد بودند و عمل می‌کردند، بسیاری از افراد به ایشان مراجعه می‌کردند و خواهان دعا برای برآوردن حاجات بودند. روزی شخصی نزد ایشان آمد و گفت بیمار ما را شفا بده، آقای بهجت فریاد زدند: من شفا ‌دهنده نیستم. چنین شخصیتی را همه دوست دارند، چرا که می‌بینند راستگو است و کرامت بسیار دارد.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4041/1/284637/0
undefined @vatanemrooz

۱۳:۱۳

thumnail
undefined انقلاب اسلامی و بسط اجتماعی خانه
undefined ابوالفضل اقبالی؛ مدیر اندیشکده زوج - نظم اجتماعی مدرن با محوریت سرمایه‌سالاری، تنها یک الگو برای مواجهه با زن در ساحت جامعه می‌شناسد و آن هم «مردوار‌گی» است. لذا به دلیل عدمِ انطباق این الگو با شاکله‌ زن، حضور او در جامعه با مشقت‌های متعددی همراه است. برای نمونه می‌توان از سختی‌های رعایت حجاب (بویژه چادر) به مدت طولانی، تعرض‌ها و آزارهای بی‌پایان در محیط‌های عمومی، فشارهای مضاعف ناشی از تعدد انتظارات جامعه از زن و... نام برد.
منطق حاکم بر نظم مدرن وقتی می‌خواهد برای این مشقت‌های زن چاره‌اندیشی کند، به مدل‌هایی رو می‌آورد که نه تنها متعرض تمناهای بی‌پایان سرمایه‌داری نشود بلکه حتی در یک بده بستان کاسبکارانه با زن، به تقویت نظامات مردانه خود بپردازد. مثلا برای تعدیل مشقت حجاب به تغییر مدل‌های چادر، برای امنیت زنان از تعرض به تفکیک جنسیتی مکان‌ها، برای کاستن فشار نقشی بر زن به ایجاد مدل‌های کاری پاره‌وقت و دورکاری و... می‌اندیشد اما نظم جدید مادامی که در انتظارات خود از زن بازنگری نکند و کماکان بر ایده «زن به‌‌مثابه ظرفیت جایگزین مرد» تاکید کند، امثال این امتیازها نمی‌تواند رضایت حقیقی زن از حضور اجتماعی را محقق کند.
ما اینجا از دوگانه خانواده/جامعه سخن نمی‌گوییم چون اساسا اینها دوگانه نیستند، بلکه از دوگانه‌ای کاملا کالبدی تحت عنوان جامعه/خانه (به‌مثابه جغرافیای کنش) حرف می‌زنیم. خانه از خیابان و اداره و بازار، تناسب بیشتری با ویژگی‌های زنانه دارد.
مادامی که جایگاه رکنی مردان در کنار زنان در مناسبات خانواده احیا و مورد توجه قرار نگیرد، نباید به حل چالش‌ها و مسائل متعدد خانه‌های ما امید داشت. لذا به نظر می‌رسد هم نظام سیاست‌گذاری ما در سطح کلان باید در جهت بازگرداندن سهم و جایگاه مردان در مناسبات خانواده بسترسازی کند و هم در سطح خرد، نظام مشاوره و روانشناسی خانواده نیازمند چرخش رویکردی به لحاظ جنسیتی بوده و باید روی افزایش کیفیت خانه‌داری مردان (به معنای بداری اهل خانه) سرمایه‌گذاری ویژه کند.
به عبارت دیگر، نظام مشاوره و آموزش مهارت‌های خانوادگی در کشور باید به ایجاد نهضت آموزش مردان در خانواده به صورت فوری بیندیشد.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4041/1/284641/0
undefined @vatanemrooz

۱۶:۴۵

thumnail
undefined صفحه نخست وطن امروز
undefined ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
undefined @vatanemrooz | vatanemrooz.ir

۱۹:۴۹

۳۰ اردیبهشت

thumnail
undefined بشنو باورنکن؛ لفاظی‌های متقابل بایدن و نتانیاهو جنگ زرگری است
هر کس به تنش‌های لفظی و سیاسی این روزها بین کاخ سفید واشنگتن به چشم روزنه امید برای کنترل وحشیگری رژیم صهیونیستی در غزه می‌نگرد، در خواب غفلت فرو رفته است.
آنچه میان بایدن و نتانیاهو می‌گذرد، چیزی جز یک دعوای زرگری نیست که هر یک از ۲طرف، آن را محملی برای رسیدن به اهداف سیاسی، رسانه‌ای، نظامی یا انتخاباتی خود قرار داده‌اند.
برای اثبات آنکه دولت ایالات‌ متحده در حملات اخیر به رفح نیز همانند جنایات ۷ماه و نیم اخیر اسرائیل در غزه، همدست صهیونیست‌هاست، چه شاهدی معتبرتر از کوئیکرها که در خود آمریکا هم به عنوان درست‌ترین جامعه مسیحی شناخته می‌شوند. هفته گذشته یکی از مدیران لابی پارلمانی کوئیکرها اشاره‌ای صریح به موضع منافقانه دولت بایدن در قبال دور جدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه داشت.
دولت بایدن مدعی بوده برای آتش‌بس در غزه به تل‌آویو فشار می‌آورد و اغلب حماس را به دلیل رد پیشنهادات برای دستیابی به توافق برای توقف جنگ سرزنش می‌کند.
این توهینی بزرگ به افکار عمومی آمریکا بود که در ماه‌های اخیر، در خاک خودشان در مقر سازمان ملل در نیویورک شاهد ۳بار وتو شدن قطعنامه‌های مختلف آتش‌بس در غزه توسط واشنگتن و رای منفی به ۲اجماع تاریخی اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره فلسطین بوده‌اند.
آخرین پرده از این دعوای زرگری را هفته گذشته شاهد بودیم. در حالی که رژیم صهیونیستی در حال استفاده از بمب‌های آمریکایی علیه مناطق مسکونی در مرز رفح است، بایدن مدعی شد تعلیق ارسال تسلیحات دقیق به اسرائیل با هدف جلوگیری از عملیات بزرگ در جنوب غزه بوده است. تنها در عرض چند روز، هشدارها و تهدیدهای پوشالی کاخ سفید درباره ادامه حمله به رفح کاملا از بین رفت.
دولت آمریکا صرفا امور را به صورت مرحله‌ای مدیریت می‌کند و عزمی برای تحت فشار قرار دادن تل‌آویو برای حل این جنگ بی‌رحمانه نشان نمی‌دهد.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4042/1/284679/0
undefined @vatanemrooz

۵:۱۶