عکس پروفایل روزنامه وطن امروزر

روزنامه وطن امروز

۱۷,۵۳۷عضو
thumnail
undefined ضربه به سر عقرب
undefined #در_متن_وطن؛ بعد از ۴ روز پیشروی سریع تکفیری‌ها، ارتش سوریه با پشتیبانی هوایی روسیه وارد عمل شدند
ارتش سوریه ابتدا با عقب‌نشینی از حلب و جنوب حماه، خط دفاعی خود را تقویت کرد. این عملیات منجر به نابودی نیروهای تکفیری در بزرگراه 5M، در ورودی شهر حماه شد.
مقر فرماندهی تروریست‌ها در ادلب هم ۹ بار توسط ارتش روسیه مورد هدف قرار گرفت. نیروهای ارتش سوریه نیز مناطق اشغال‌شده قمحانه، معردس، طیبه الامام، محرده، حلفایا و صوران را پاکسازی کردند. تاکنون ایران، عراق، اردن و امارات برای حمایت از سوریه اعلام آمادگی کرده‌اند.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4195/1/295708/0
undefined @vatanemrooz

۱۳:۲۰

thumnail
undefined مجاهدت روایت جهاد؛ *پرونده «وطن امروز» درباره اهمیت و الزامات روایت و سنجش اثربخشی آن روی مخاطب

undefined *مهرداد احمدی:
 چندی پیش رهبر معظم انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره شهدای اصفهان به تولید آثار فرهنگی و هنری باکیفیت و اثربخش، همچنین اثرسنجی میزان تاثیر این تولیدات بر مخاطبان آنها سفارش کردند. ایشان با تاکید بر روایت رویدادهای دفاع‌مقدس از طریق داستان‌های کوتاه، فرمودند: «با روایت هنرمندانه و هوشمندانه حوادث بزرگ گذشته، زمینه برای حل مشکلات و پیشرفت کارها ایجاد می‌شود».

روایت با واقعه چه می‌کند؟ آیا می‌توان واقعیتی داشت و روایتی از آن نساخت؟ و آیا می‌توان روایتی ساخت بدون آنکه بنا بر واقعیتی داشته باشد؟ امروز و در دنیایی که ما از رسانه با دنیای بیرون از خانه خودمان ارتباط برقرار می‌کنیم، آیا دیگر می‌توانیم از روایت به عنوان چیزی تزئینی برای محافل و برنامه‌ها حرف بزنیم؟ اما این نتوانستن به خود روایت بازمی‌گردد.
چرا آمریکا هالیوود دارد و از این سینما در مقام افزار جنگی و سیاسی استفاده می‌کند؟ برای اینکه بدون این روایت، بدون حکایت از آنچه بر آنها گذشته و آنچه خواهد آمد، آمریکایی وجود ندارد. این فقط مختص آمریکا نیست. روایت، ساحت شکل‌گیری هویت است.
محرم نمونه بارز این معناست. چرا عاشورا هنوز زنده است. آیا این احترامی آیینی است؟ یا اینکه ضرورتی هستی‌شناختی در پس این بزرگداشت وجود دارد؟ شاید درست‌ترین و حکمت‌آموزترین پاسخ این باشد: «محرم و صفر است که اسلام را زنده نگاه داشته است».
ما هنوز نمی‌توانیم بپذیریم که واقعیت آنچه رخ می‌دهد نیست؛ بخشی از واقعیت امروز ساخته می‌شود و ما اگر از این برساخت صرف‌نظر کنیم، عملا از بخشی از واقعیت که اتفاقا روز به روز در حال گسترش هم هست جدا می‌مانیم. مساله دیگر این است که برای روایت باید فرم داشت. روایت کردن قهرمان باید از وظیفه به تکلیف ملی بدل می‌شود. تکلیفی که اگر ادا نشود بخشی از خودآگاهی ما دود می‌شود و هوا می‌رود.
است. امروز که بخش مهمی از جنگ، در روایت‌ها رخ می‌دهد، بدون روایت پیروزی محال است. ما نمی‌توانیم در اختفا پیروز شویم؛ ما باید پیروزی را روایت کنیم. حتی شکست هم را هم باید فاتحانه روایت کنیم. اینجاست که می‌فهمیم یک ذهن راهبردی چگونه برای روایت به مثابه مجاهدت یک مبنای الهیات هم به دست می‌دهد.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4195/1/295704/0
undefined @vatanemrooz

۱۴:۵۴

thumnail
undefined صفحه نخست وطن امروز
undefined ۱۳ آذر ۱۴۰۳
undefined @vatanemrooz | vatanemrooz.ir

۱۸:۲۹

thumnail
undefined عفو پدر پسری
#کیوسک؛ جو بایدن پسر خود «هانتر بایدن» را که با ۲حکم قضایی روبه‌رو بود به صورت رسمی عفو کرد
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4196/1/295742/0
undefined @vatanemrooz

۵:۵۱

thumnail
undefined *شام در شام؛ *گزارش «وطن امروز» از رایزنی‌های منطقه‌ای عراقچی درباره تحولات سوریه از دمشق تا آنکارا
سفر وزیر امور خارجه کشورمان به سوریه و سپس عزیمتش به ترکیه که با محوریت تحولات سوریه انجام شده است، آن هم در زمانی که حملات سازمان‌یافته به برخی نقاط این کشور همچنان در جریان است، نشان از اهمیت سوریه در مناسبات خارجی ایران دارد.
وزیر امور خارجه پس از رایزنی و گفت‌وگو با بشار اسد، راهی زیارت حرم مطهر حضرت رقیه(س) شد و سپس شام را در یکی از رستوران‌های دمشق و در کنار مردم این شهر صرف کرد؛ اقدامی که در عمل نشان می‌دهد امنیت در دمشق تا چه میزان و شایعات پیرامون آشوب در پایتخت سوریه تا چه میزان کذب است.
عراقچی در سفر خود به سوریه، حاوی پیام جدی حمایت ایران از ملت و دولت این کشور بود.
سیدعباس عراقچی که در دومین مقصد از سفر منطقه‌ای خود وارد ترکیه شده بود، در بدو ورود به این کشور درباره دیدار با مقامات ترکیه گفت: امروز با وزیر خارجه ترکیه ملاقات مفصلی خواهم داشت، به‌ هر حال نگرانی‌های مشترکی وجود دارد که باید درباره آنها صحبت شود.
عراقچی تصریح کرد: آنچه رخ داده این یک اشتباه محاسباتی است و ارتش و دولت سوریه قادرند با آنها مقابله کنند، البته مقاومت هم کمک می‌کنند و جمهوری اسلامی ایران هم هرگونه پشتیبانی که لازم باشد، انجام خواهد داد.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4196/1/295744/0
undefined @vatanemrooz

۷:۵۸

thumnail
undefined دموکراسی آمریکایی در بازی خانوادگی!
undefined ثمانه اکوان: جو بایدن که روزهای آخر حضور خود در کاخ سفید را می‌گذراند، در اقدامی غیرمنتظره، هانتر بایدن، پسرش را مورد عفو ریاست‌جمهوری قرار داد؛ اقدامی که با واکنش‌های وسیعی هم در خاک آمریکا و هم در بیرون از آن مواجه شد.
تاریخچه این عفوها نشان‌می‌دهد رؤسای‌جمهور در مواقع مختلف از این قدرت برای اهداف سیاسی، بشردوستانه، یا شخصی استفاده کرده‌اند اما هیچ‌کدام تا به حال برای عفو افراد درجه یک خانواده‌شان، از این اختیار استفاده نکرده بودند.
رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا پیش‌تر گفته ‌بود پسرش را پس از محکومیت در ۲پرونده در ایالت‌های دلاور و کالیفرنیا عفو نمی‌کند یا مجازات او را کاهش نخواهد داد. با این حال روز گذشته از آمریکایی‌ها خواست که او را در این موضوع درک کنند و در بیانیه عفو پسرش نوشت: «امیدوارم آمریکایی‌ها بفهمند که چرا یک پدر و یک رئیس‌جمهور به این تصمیم می‌رسد».
ایلان ماسک، میلیارد مشهور آمریکایی و مالک شبکه اجتماعی «ایکس» نیز که از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به‌عنوان وزیر «بهره‌وری دولت» منصوب شده ‌است، گفت تصمیم جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی این کشور برای عفو پسرش زیر سؤال بردن تمامیت آمریکاست.
اقدامات جو بایدن و دونالد ترامپ در بهره‌برداری از قدرت عفو نشان‌ می‌دهد که چگونه دموکراسی آمریکا گاهی به یک نمایش خانوادگی و سیاسی تبدیل می‌شود.
وقتی یک رئیس‌جمهور، پدر دامادش را عفو می‌کند و دیگری پسرش را، دموکراسی آمریکایی را به‌ صورت عیان و آشکار در چشم مردم دنیا به نمایش می‌گذارد. چنین رفتارهایی به وضوح نشان‌می‌دهد که حتی این «قلعه دموکراسی» گاهی به‌حد یک باشگاه دوستانه تقلیل پیدا می‌کند!
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4196/1/295743/0
undefined @vatanemrooz

۹:۲۹

thumnail
undefined فرمول آبگوشتی فروش؛ *«زودپز» می‌فروشد اما بی‌ایده شدن کارگردانان مؤلف را هم نشان می‌دهد

undefined *محمد سلحشور:
 «زودپز» این روزها بار اصلی فروش در سینمای ایران را به دوش گرفته است. فیلمی که با توجه به شرایط اکرانش احتمالا با عبور از «تگزاس۳» تبدیل به پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران در سال ۱۴۰۳ خواهد شد. جدول فروش را اگر نگاه بیندازیم از فیلم‌های پرفروش امسال ۷فیلم کمدی به چشم می‌آید و از آن ۳فیلم دیگر یکی «مست عشق» محصول ترکیه‌ای سینمای ایران، دیگری «ببعی قهرمان» اثری در ژانر کودک و نوجوان است و در نهایت دهمین فیلم «بی‌بدن» است.

مردم به هر دلیل مثبت یا منفی برای تماشای آثار غیرکمدی به سینما نمی‌روند (معدود فروش‌های بالای آثار غیرکمدی هم در گونه آثار مساله محور نبوده‌اند). این وضعیت چه مطلوب دیده شود و چه نامطلوب اما واقعیت سینمای ایران در ۳سال گذشته است.
تجاری‌سازی بی‌حد و حصر سینما ایده‌کش است؛ تا جایی که کارگردانان خلاق نیز خود را بی‌نیاز از تهیه سناریویی جدید می‌بینند و دل به یک الگوی آبگوشتی فروش می‌بندند. اما چگونه؟ با هم مرور خواهیم کرد. «زودپز» در دهه۶۰ می‌گذرد. احتمالا شما با شنیدن همین تعریف چندکلمه‌ای پی به کلیت داستان، فضا و حتی سوژه‌های خنده آن ببرید، چرا که حداقل ۱۰سال است سینمای کمدی ایران در حال کپی‌برداری نازل از آثاری یکسان با محوریت دهه۶۰ است.
رامبد جوان دیگر نیازی به ایده و خلاقیت نمی‌بیند چون سینمای فرمول‌بندی شده‌ای که تنها برای معاش اسپانسرهای خود تن به هر گرته‌برداری دم دستی می‌دهد این فرمول آبگوشتی را به «زودپز» نیز تزریق کرده است. «زودپز» چیزی نیست جز «نهنگ عنبر 1و2»، «مطرب»، «فسیل»، «هزارپا»، «مصادره» و آثار مشابهی که در یک دهه گذشته سینمای ایران پخش شده‌اند.
فارغ از ابتذال روایی و هجو معنوی تاریخ معاصر ایران در آثار یکسانی که با فضای دهه۶۰ تولید شده‌اند جنس کمدی ایران نیز سقوط آزاد را تجربه کرده است.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4195/1/295705/0
undefined @vatanemrooz

۱۰:۳۱

thumnail
undefined عفو پدر پسری
undefined #در_متن_وطن؛ بایدن پسر خود را که با حکم قضایی روبه‌رو بود به صورت رسمی عفو کرد
جو بایدن بعد از صدور حکم عفو پسر خود بیانیه‌ای منتشر کرد؛  که در آن نوشته، پرونده‌هایی که علیه فرزندش تشکیل شده «بی‌عدالتی» است.
هانتر بایدن تا قبل از این در دو پرونده تخلف مالیاتی و حمل سلاح مجرم شناخته شده بود. سوءاستفاده بایدن از اختیارات رئیس‌جمهور به نفع خانواده‌اش انتقادات بسیاری را به همراه داشته.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4196/1/295743/0
undefined @vatanemrooz

۱۱:۲۹

thumnail
undefined تقابل کریدورها در حلب؛ «وطن امروز» از اهمیت حلب به عنوان قلب اقتصادی سوریه در اتصال کریدور شرق - غرب به دریای مدیترانه گزارش می‌دهد
ایران، سوریه و عراق یک کریدور مهم شرقی غربی را تشکیل می‌دهند که دسترسی به اروپا را فراهم می‌کند. تلاش‌های ایران در تحقق بخشیدن به دستاوردهای ترانزیت شرق - غرب با حفاظت از امنیت این مسیر، آینده ایران را در قلب طرح «ابتکار کمربند و جاده» چین تامین خواهد کرد.
چین از سال ۲۰۱۳ با طرح «ابتکار کمربند و جاده» به دنبال ایجاد شبکه‌ای گسترده از زیرساخت‌های حمل‌ونقل، تجاری و انرژی است که کشورهای آسیا، اروپا و آفریقا را به یکدیگر متصل کند.
آمریکا در تقابل با این طرح تلاش دارد با ناامن‌سازی کریدورهای استراتژیک، مانع از تحقق کامل این پروژه و رسیدن ایران به اهداف تجاری خود شود.
آمریکا با حمایت از نا‌آرامی‌ها در مناطق آسیای میانه، غرب آسیا و شرق اروپا که در مسیر کریدور شرق - غرب قرار دارند، تلاش دارد رقبای خود را تضعیف کند. همچنین تشویق به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های رقیب و ارائه جایگزین‌هایی برای طرح چین از دیگر اقدامات آمریکا در این زمینه است. یکی از این پروژه‌ها، پروژه آیمک (کریدور هند به اروپا) است که گفته می‌شود تعلیق شده، زیرا قرار بود از سرزمین‌های اشغالی هم بگذرد.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4196/1/295747/0
undefined @vatanemrooz

۱۳:۲۲

thumnail
undefined فوتبال مفتی؛ *چالش بی‌پایان حق پخش تلویزیونی بین اهالی ورزش و صداوسیما

undefined *بهراد رشوند:
در فضایی که فوتبال، نبض تپنده هیجان و امید جامعه است، «حق پخش تلویزیونی» همچنان در حصار سکوت و انحصار صداوسیما باقی مانده است. قانونی که در برنامه هفتم توسعه برای احقاق حق فوتبال و ورزش تصویب شد، به‌ جای گشودن گره‌ها، حلقه‌ای دیگر از ماجرای بی‌پایان اختلافات و تعلل‌ها را رقم ‌زده است.

چرا صداوسیما چنین مقاومتی در برابر تحقق حق پخش دارد؟ پاسخ ساده است: پول! فوتبال همچنان پربیننده‌ترین برنامه این سازمان است و از دل همین مخاطبان، میلیاردها تومان به جیب صداوسیما سرازیر می‌شود. گزارشی از درآمد تبلیغاتی صداوسیما برای ۲ بازی استقلال و پرسپولیس در لیگ نخبگان آسیا رقم حیرت‌انگیز «۱۸۰۰ میلیارد تومان» را نشان می‌دهد. چرا باید سازمانی که چنین درآمدی را از فوتبال کسب می‌کند، بخواهد این سود طلایی را با کسی شریک شود؟!
پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما گفته بود: «همان‌طور که حق پخش بازی‌های خارجی از بودجه دولت تأمین می‌شود، حق پخش داخلی نیز باید از بودجه عمومی کشور پرداخت شود». اما آیا این ادعا توجیه‌پذیر است؟ اگر از بیت‌المال تأمین شود، آیا مخاطبان نباید بازی‌ها را بدون تبلیغات، همچون پلتفرم‌های پریمیوم جهانی تماشا کنند؟
فوتبال ایران، همچنان در انتظار «حق» خود است، حقی که می‌تواند از یک بازی، به صنعتی پایدار تبدیل شود. اما آنچه تاکنون دیده‌ایم، نه یک رقابت منصفانه، بلکه یک بازی انحصاری است که قضاوت آن در دستان صداوسیما مانده است. آیا روزی خواهد رسید که این بازی، به نفع عدالت و منطق پایان یابد؟
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4196/6/295727/0
undefined @vatanemrooz

۱۵:۱۹

thumnail
undefined صفحه نخست وطن امروز
۱۴ آذر ۱۴۰۳
undefined @vatanemrooz | vatanemrooz.ir

۱۸:۱۶

thumnail
undefined گره در کار کره
کیوسک؛ شوک در شبه‌جزیره کره؛ رئیس‌جمهور کره‌جنوبی حکومت نظامی اعلام کرد مجلس توسط ارتش اشغال شد؛ رهبر اپوزیسیون: یون دیگر رئیس‌جمهور قانونی جمهوری کره نیست.
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4197/1/295779/0
undefined @vatanemrooz

۵:۴۰

thumnail
undefined چرا تحلیل نظری «زن، زندگی، آزادی» کمیک شد؟
در باب تعمیم کمیک رفتارهای فرهنگی جامعه ایرانی؛ بلاگرهای زن‌نما چگونه فهم ما از «زن، زندگی، آزادی» را تغییر دادند؟
https://vatanemrooz.ir/Newspaper/BlockPrint/295567
undefined @vatanemrooz

۷:۰۳

thumnail

۷:۰۳

thumnail

۷:۰۳

thumnail

۷:۰۳

thumnail

۷:۰۳

thumnail

۷:۰۴

thumnail

۷:۰۴

thumnail
undefined *گرانی با رمز یارانه پنهان؛ *گزارش «وطن امروز» از سیگنال رئیس‌جمهور به جامعه درباره افزایش قیمت سوخت در ۱۴۰۴
دولت چهاردهم بارها افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرده است اما سخنان دوشنبه شب رئیس‌جمهور در کنار شواهد، نشان می‌دهد احتمالا دولت در حال فراهم کردن مقدمات افزایش قیمت حامل‌های انرژی، بویژه بنزین است.
پزشکیان در رابطه با افزایش قیمت بنزین گفت: «ما با ناترازی‌های بدی مواجهیم. ما ناترازی گاز، برق، آب، پول و محیط‌زیست داریم و هر کدام ممکن است با بحران مواجه شود».
در اقتصاد ایران، مفهوم مالیات پنهان وجود دارد اما یارانه پنهان خیر. مالیات پنهان به معنای دریافت مالیات توسط دولت از طریق خلق تورم است. وقتی دولت پول جدید چاپ می‌کند و میزان کالا ثابت می‌ماند، قدرت خرید مردم کاهش می‌یابد و قیمت‌ها افزایش می‌یابد. این فرآیند مالیات تورمی یا مالیات پنهان نامیده می‌شود.
ادعای یارانه پنهان به دلیل مشکلات بازار ارز، جعلی است. با افزایش نرخ ارز، مشکلات اقتصادی حل نمی‌شود و تورم ساختاری افزایش می‌یابد. از این روند فقط دولت و شرکت‌های ارزبر وارد و صادر‌کننده سود می‌برند و با این روند فشار وارده بر طبقات پایین جامعه غیرقابل جبران خواهد بود.
نرسی قربان، کارشناس انرژی درباره مساله ناترازی بنزین و راهکارهای ممکن توضیحاتی ارائه کرد. وی گفت: ناترازی بنزین عمدتا بر اثر به‌هم ریختن عرضه و تقاضا ایجاد می‌شود. وی توضیح داد: افزایش جمعیت و تقاضای روزافزون در حالی رخ داده که عرضه بنزین ثابت مانده است. قربان افزود: خودروهای موجود در بازار چند برابر میانگین جهانی مصرف دارند و همین مساله باعث افزایش تقاضا شده است.
وی تأکید کرد: افزایش تولید بنزین نیازمند ساخت پالایشگاه‌های جدید است که می‌تواند به ‌عنوان راهکاری طولانی‌مدت و مثمرثمر مورد توجه قرار گیرد.
undefined http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4197/1/295781/0
undefined @vatanemrooz

۸:۳۴