ا

احکام روز-فلسفه احکام

۲۵عضو
ا
۲۵ عضو

احکام روز-فلسفه احکام

بیان احکام و فلسفه آن

۱۰ فروردین ۱۴۰۲

بسم الله الرحمن الرحیم

۲۱:۱۸

انواع روزه

1- روزه واجب ، مانند: روزه ماه رمضان2- روزه مستحب، مانند: روزه ماه رجب و شعبان3- روزه مکروه ، مانند: روزه عاشورا4- روزه حرام ، مانند: روزه عید فطر و قربان ( دهم ذی الحجه)

۲۲:۰۱

۱۴ فروردین ۱۴۰۲

#روزه بیماری که در بین روز خوب شود
اگر #مریض در اثنای روز #ماه_رمضان خوب شود، واجب نیست که نیت روزه کند و آن روز را روزه بگیرد، ولی اگر پیش از ظهر باشد و کاری که روزه را باطل می‌کند از او سر نزده باشد احتیاط مستحب آن است که نیت روزه کند و روزه بگیرد و پس از ماه رمضان باید آن روز را قضا کند.(رساله آموزشی)
#روزه#ماه_رمضان#بیمار#مریض

@aaahkam@aaahkam@aaahkam

۱۱:۲۱

#استفتاء
س 748. بعضی از پزشکان که به مسائل شرعی ملتزم نیستند، بیماران را از روزه گرفتن به دلیل ضرر داشتن منع می کنند، آیا گفته این پزشکان حجت است یا خیر؟
ج. اگر پزشک امین نباشد و گفته او اطمینان آور نباشد و باعث خوف ضرر نشود یا مکلف با تجربه دریافته باشد که روزه ضرر ندارد، گفته او اعتباری ندارد و در غیر این صورت نباید روزه بگیرد.(استفتاءات رهبری)
#پزشک#بیمار#پزشک_امین
@aaahkam@aaahkam@aaahkam

۱۱:۲۱

#استفتاء
س 752. من از عینک طبی استفاده می کنم و در حال حاضر چشمانم بسیار ضعیف است. هنگامی که به پزشک مراجعه کردم به من گفت که اگر برای تقویت چشمانم تلاش نکنم، ضعیف تر خواهند شد، بنا بر این اگر از روزه #ماه_رمضان معذور باشم، چه وظیفه ای دارم؟

ج. اگر #روزه برای چشمان شما ضرر دارد، واجب نیست روزه بگیرید، بلکه واجب است #افطار کنید و اگر بیماری شما تا ماه رمضان آینده استمرار پیدا کرد، قضای روزه بر شما #واجب نیست، ولی واجب است که عوض هر روز یک #مدّ_طعام به #فقیر بدهید.
@aaahkam@aaahkam@aaahkam

۱۱:۲۲

۱۵ فروردین ۱۴۰۲

حکم کفاره در صورت #قی کردن عمدی

پرسش :اگر فردی به‌طور عمد در #ماه_رمضان قی کند (مانند فروبردن انگشت دردهان) و موجب باطل شدن روزه شود آیا فرد باید #کفاره آن روز را بپردازد یا نه‌فقط #قضا کافی است؟

پاسخ :اگر عمداً باشد علاوه بر قضا کفاره هم دارد.(استفتاءات ایت الله مکارم)

@aaahkam

۱۴:۳۸

#استفتاء

س 764. در یکی از روزهای ماه #رمضان روزه گرفتم ولی #دندان هایم را #مسواک نزدم، و بدون این که باقی مانده غذاهای #لابلای دندان ها را عمداً ببلعم، خودبخود بلعیده شده است. آیا قضای روزه آن روز بر من واجب است؟


ج. اگر علم به وجود باقی مانده غذا در بین دندان هایتان و یا علم به رسیدن آن به حلق نداشته اید و فرو رفتن آن هم عمدی و با التفات نبوده، قضای روزه بر شما واجب نیست.

#مسواک#دندان#روزه#ماه_رمضان
@aaahkam@aaahkam@aaahkam

۱۷:۱۲

۱۶ فروردین ۱۴۰۲

IMG_20230405_192639_056.mp4

۳.۴۸ مگابایت

میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام مبارک باد

@aaahkam

۱۶:۵۲

#فلسفه_احکام



چرا این قدر به بحث #حجاب پرداخته می شود؟! آيا این یک استراتژی #سياسی است يا اينكه به لحاظ #شرعی و #دينی #واجب و لازم است؟


اگر الزامی به حجاب در جوامع دینی مشاهده می شود، طبق فرامین الهی و برای حفظ منافع و مصالح عالی است؛ نه یک استراتژی سياسی موقت. حجاب‏ از واجبات و مسلّمات، بلكه از ضروريّات دين‏ اسلام است؛ دین انسان را ملزم به صیانت از گوهر حیاء در پوشش، نگاه، گفتار، رفتار و آرایش می نماید. این وجوب دینی حجاب فرآیندی منطبق با فطرت توحیدی و در راستای حفظ گوهر حیاء است که در تمدن ها و ادیان پیشین نیز بدان پرداخته می شد. بازشناسایی زنان به عفت و مصونیت از آزارها؛ حفظ مردان از شعله غریزه؛ مصونیت خانواه؛ کاهش فرزندان نامشروع؛ حفظ ارزش و احترام زن؛ استواری اجتماع و حفظ نيروی فعال و كم كردن هزينه اقتصادی و ايجاد آرامش روحی زنان و مردان و ... از حکمت های وجوب دینی حجاب است.

@aaahkam

۲۰:۴۹

۱۷ فروردین ۱۴۰۲

#رساله_آموزشی

اگر به سبب بی اطلاعی از #حکم_شرعی، كاری را انجام دهد كه روزه را باطل میكند،مثل این كه نمیدانست سرزیر آب كردن #روزه را #باطل میكند و سر زیر آب كرد، روزه اش باطل است و باید آن را قضا كند، ولی كفاره بر اوواجب نيست.


@aaahkam

۹:۵۱

زمان انجام غسل جمعه
پرسش :#غسل روز #جمعه را در چه ساعاتی می‌توآن انجام داد؟

پاسخ :#وقت_غسل جمعه از #اذان صبح روز جمعه است تا ظهر، اگر در این زمان انجام نشود می‌توان در روز شنبه (به‌قصد قضا) يا در روز پنجشنبه (عصر پنج‌شنبه یا بعد از غروب آفتاب درصورتی‌که احتمال قابل‌توجهي بدهد روز جمعه موفق به غسل کردن نمی‌شود) آن را بجا آورد؛ البته شب جمعه يا بعد از اذان ظهر روز جمعه تا روز شنبه نيز می‌توان غسل جمعه را به نيت ما في الذمه بجا آورد.(ایت الله مکارم)


@aaahkam

۲۳:۰۰

#حدیث


[غسل جمعه] ازجمله اعمال مستحبی است که بر آن تأکید بسیار شده.

و در روایت آمده: که حضرت #رسول(صلی‌الله‌علیه‌وآله) به حضرت #امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) فرمود: یا #علی! در هر جمعه #غسل کن، گرچه به خاطر آن غذای خود را برای به دست آوردن آب جهت غسل کردن بفروشی و گرسنه بمانی؛ زیرا هیچ عمل مستحبّی برتر از غسل روز جمعه نیست.

@aaahkam

۲۳:۰۰

۳ اردیبهشت ۱۴۰۲

#سجده #سهو
برای سه چيز بعد از سلام نماز، انسان بايد دو سجده سهو به دستوری كه بعدا گفته می شود بجا آورد:
اول: آنكه در بين نماز، سهوا حرف بزند.
دوم: آنكه يك سجده را فراموش كند.
سوم: آنكه در نماز چهار ركعتی بعد از سجده دوم شك كند كه چهار ركعت خوانده يا پنج ركعت.
و در دو مورد هم احتياط واجب آن است كه سجده سهو بنمايد:
اول: در جايی كه نبايد نماز را سلام دهد، مثلا در ركعت اول سهوا سلام بدهد.
دوم: آنكه تشهد را فراموش كند.

@aaahkam

۱۳:۵۱

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲

کفاره شکستن نذر


اگر کسی حنث نذر کند، باید یا undefinedundefined ده فقیر را اطعام کند یا آنان را لباس پوشاند و در صورتی­که مقدور نباشد، سه روز پیاپی روزه بگیرد.

@aaahkam

۶:۲۶