عکس پروفایل آب و نون💧🌾آ

آب و نون💧🌾

۲۵۵عضو
thumnail
undefinedناترازی گاز و امنیت غذایی!
چگونه ناترازی گاز بر تأمین کالاهای اساسی اثر می‌گذارد؟
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۰:۳۲

thumnail
بزرگترین تولیدکنندگان خرما در جهان!
undefinedدر سال ۲۰۲۳، میزان تولید جهانی خرما به ۹.۸۲ میلیون تن رسید.
undefinedمصر بزرگ‌ترین تولیدکننده خرما در جهان است و تنها در سال ۲۰۲۳ حدود ۱.۸۷ میلیون تن از این میوه گرمسیری را تولید کرده است.
undefinedایران با تولید ۱.۰۲ میلیون تن خرما در سال ۲۰۲۳ چهارمین تولیدکننده خرما طی این سال بوده است.
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۲:۰۶

thumnail
undefined کشاورز آمریکایی در کالیفرنیا از این می‌نالد که هیچ کارگری نیست که میوه های باغش را بچیند.
undefined*کشاورزان آمریکایی سالها از مهاجران غیرقانونی به عنوان کارگران ارزان بهره می‌بردند اما سیاست مهاجرتی ترامپ در این ماجرا اختلال ایجاد کرده، دستمزد کارگر امریکایی هم زیاد است.*
undefined سیاستی که برخی از مسئولان فهیم، عزیز و دلسوز کشور در اخراج اتباع پیش گرفته‌اند، شبیه همین سیاست ترامپ است، نتیجه اش هم شبیه آن خواهد شد.
#اخراج‌_‌اتباع
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۲:۱۹

thumnail
undefinedزمستان امسال، سخت‌تر از همیشه برای کشاورزان خوزستانی‌ رقم خورد؛ ماجرا چه بود؟
مستند کوتاه زمستان سخت با موضوع سرمازدگی مزارع خوزستان را در آپارات ببینیدundefined aparat.com/v/vwph680
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۰:۱۰

thumnail
undefined️ گاوداران، تولید کننده یا قاچاقچی گازوییل؟
طنز تلخ مصائب تولید در ایران از زبان رئیس انجمن گاوداران کشور: دو راهی خرید گازوئیل قاچاق و مرگ گاوها
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۷:۲۰

آب و نون💧🌾
undefined undefined️ گاوداران، تولید کننده یا قاچاقچی گازوییل؟ طنز تلخ مصائب تولید در ایران از زبان رئیس انجمن گاوداران کشور: دو راهی خرید گازوئیل قاچاق و مرگ گاوها undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined undefined@abonoonundefined
thumnail
undefinedبه گاوداران عزیز پیشنهاد میکنیم برای روزهای پیش رو شیردوش دستی تهیه کنید.هم چند برابر قیمت، پول گازوئیل نمیدید، هم یک ورزشی در طی روز انجام میدید و مهمتر از همه اینکه مطمئن هستید کسی نمیتونه شما رو به جرم معاونت در قاچاق سوخت، جریمه یا بازداشت کنه.undefinedتابستون و بی برقی در پیشه،ظاهرا فقط یک شرکت تو ایران از این شیر دوشها تولید میکنه و تعداد محدوده، دیر بجنبید قیمتش بالاتر میره، از ما گفتن بودundefined
عجب تبلیغ رایگانی شدundefined
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۷:۲۱

thumnail
زعفران در عربستان ۱۰ روزه گل‌میدهدundefined
undefinedپژوهشگران عربستانی در شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز، فناوری های نوآورانه ای برای کشت زعفران و تولید گل های آن تنها در 10 روز از طریق سیستم های کشاورزی عمودی و کنترل آب و هوا توسعه داده اند. در کشاورزی سنتی به چهار تا شش هفته زمان برای انجام این کار نیاز است.
undefinedاین تیم مجموعه ای از طول موج ها را از نور مصنوعی ایجاد کرد که افزون بر ایجاد محیط ایده آل برای رشد با توجه به شرایط آب و هوایی سخت عربستان، باعث تحریک رشد گل زعفران در مدت زمان کوتاهی نیز شد.
لینک خبر: https://www.google.com/amp/s/www.asriran.com/fa/amp/news/1044731
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۱:۵۲

آب و نون💧🌾
undefined زعفران در عربستان ۱۰ روزه گل‌میدهدundefined undefinedپژوهشگران عربستانی در شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز، فناوری های نوآورانه ای برای کشت زعفران و تولید گل های آن تنها در 10 روز از طریق سیستم های کشاورزی عمودی و کنترل آب و هوا توسعه داده اند. در کشاورزی سنتی به چهار تا شش هفته زمان برای انجام این کار نیاز است. undefinedاین تیم مجموعه ای از طول موج ها را از نور مصنوعی ایجاد کرد که افزون بر ایجاد محیط ایده آل برای رشد با توجه به شرایط آب و هوایی سخت عربستان، باعث تحریک رشد گل زعفران در مدت زمان کوتاهی نیز شد. لینک خبر: https://www.google.com/amp/s/www.asriran.com/fa/amp/news/1044731 undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined undefined@abonoonundefined
undefined️ یحتمل باید منتظر تبدیل این خبر به چماقی برای توسری زدن به کشت و کار زعفران در ایران باشیم.
undefinedاگر احیانا تحلیلی در این زمینه مشاهده کردید، برامون بفرستید.@abonoon_admin

۱۱:۵۲

undefined جناب پزشکیان کدام سوراخ‌ها را پر می‌کنید؟جیب لوله‌کش‌ها و عاشقان سینه‌چاک سازه‌های عظیم آبی، سوراخ‌های بزرگ و بی‌انتهایی دارد و پر نمی‌شود
undefinedمحمد فاضلی: جناب آقای رئیس‌جمهور ، ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین ایران به‌واسطه تشدید مسائل محیط‌زیستی کم شده، و مسأله آب (در ابعاد مختلف) یکی از مهم‌ترین‌هاست. مدت‌ها دنبال شاهدی می‌گشتم که وجه مهمی از این مسأله را به سیاست‌گذار نشان دهم، و مردم را به تفکر جمعی درباره آن فرابخوانم. این فرصت اکنون فراهم شده است و تقاضا می‌کنم چند دقیقه‌ای را به خواندن این متن اختصاص دهید. خواهش می‌کنم.
این نامه را از آن جهت برای شما می‌نویسم که به « سیاست‌گذاری مبتنی بر شواهد » باور دارید و یک بار گفته‌اید « با عدد که نمی‌شود دعوا کرد .» من شما را به ملاحظه چند شاهد و عدد دعوت می‌کنم.
آقای رئیس‌جمهور! اغلب شهرهای کشور در سطوح مختلف تنش آبی قرار دارند، و برای نمونه وضعیت سدهای شهر تهران در وضعیت هشدارآمیزی است. در میان این هشدار و بحران، این چند عدد را نگاه کنید:
یک . سال ۱۴۰۲ به اندازه ۹ میلیارد متر مکعب آب شرب در کشور تولید شده است. طبق برنامه هفتم این عدد باید به ۹.۲ میلیارد متر مکعب برسد.
دو . به گفته مقامات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، ۳۲ درصد آب تولیدشده در شبکه هدر می‌رود.
سه . هدررفت فیزیکی (مثلاً نشت از لوله‌ها) ۱۵ درصد، و هدررفت ظاهری (آبی که وارد شبکه می‌شود اما به علل مختلف از جمله استفاده غیرمجاز و ... درآمدی نصیب تولیدکننده آب نمی‌کند) ۱۵.۵ درصد است که اصلی‌ترین صورت‌های هدررفت هستند.
چهار . ۱۵ درصد هدررفت فیزیکی آب شرب در کشور معادل ۱.۳۵ میلیارد مترمکعب آب است. این میزان از کل مصرف آب شهر تهران در یک سال (۱.۲ میلیارد متر مکعب) بیشتر است.
پنج . ۱۵.۵ درصد هدررفت ظاهری (یا آب بدون درآمد) معادل ۱.۴ میلیارد متر مکعب آب است.
شش . قیمت تمام شده هر متر مکعب آب شرب ۸۵۰۰ تومان و متوسط قیمت فروش آن حدود ۳۰۰۰ تومان است.
هفت . هزینه تمام شده ۱.۳۵ میلیارد مترمکعب هدررفت فیزیکی آب برای کشور  (فیزیکی و ظاهری) برای کشور، ۱۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال است.
هشت . هزینه ۱.۴ میلیارد متر مکعب آب بدون درآمد (هدررفت ظاهری) ۱۱۹۰۰ میلیارد تومان در سال است.
نُه . هر ۱ درصد آب شرب کل کشور که هدر می‌رود معادل ۹۰ میلیون مترمکعب است.
ده . جلوگیری از فقط ۵ درصد هدررفت فیزیکی آب، معادل ۴۵۰ میلیون مترمکعب (معادل تقریباً ۵۰ درصد آورد سالیانه زاینده‌رود؛ و ۳۷.۵ درصد کل آب شرب تهران) است.
یازده . هزینه هر ۱ درصد کاهش هدررفت آب در کل کشور، ۲۱ هزار میلیارد تومان؛ پس هزینه ۵ درصد کاهش هدررفت (از ۳۲ درصد هدررفت فعلی، که می‌تواند به حدود ۸ تا ۱۰ درصد کاهش یابد) برابر ۱۰۵ هزار میلیارد تومان، معادل ۱.۲ میلیارد دلار (با دلار ۹۰ هزار تومان) است.
آقای رئیس‌جمهور!
با هزینه ۱.۲ میلیارد دلار، می‌توان ظرف چند سال، ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب شرب کشور را از هدررفت نجات داد. این کار ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین را بالا می‌برد، می‌توان هزاران شغل بر محور این اقدام ایجاد کرد، و به شدت با توسعه پایدار تطابق دارد.
اما آقای رئیس‌جمهور، در این کشور:
undefined شرکت مهندسی آب و فاضلاب می‌گوید هزینه کردن ۲۱ هزار میلیارد تومان برای کاهش ۱ درصد هدررفت آب در شبکه شرب کشور، توجیه اقتصادی ندارد.
undefined شرکت‌های سدسازی دنبال تأمین مالی از منابع داخلی و خارجی برای ساخت سدی با هزینه ۳ میلیارد دلار در همین شرایط هستند.
undefined شرکت‌های لوله‌کش! دنبال شیرین‌سازی و انتقال ۲۵۰ میلیون مترمکعب (در مرحله اول ۱۱۰ میلیون مترمکعب) آب از خلیج فارس و دریای عمان به نوار شرقی کشور با هزینه اعلامی ۶.۵ میلیارد یورو (رقم واقعی دو برابر این است) هستند.
بله آقای رئیس‌جمهور ! در این کشور هزینه کردن برای کاهش هدررفت آب که سبب پایداری سرزمین، کاهش هزینه‌های ملی، و افزایش ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین می‌شود، توجیه اقتصادی ندارد؛ اما شیرین‌سازی و انتقال آب از دریا به نوار شرقی کشور (با هزینه تمام‌شده اعلامی ۴ تا ۶ یورو برای هر متر مکعب) توجیه دارد!
بله آقای رئیس‌جمهور ! دنبال اهمیت دادن به محیط‌زیست و حفظ زیست‌پذیری ایران هستید؟ این گوی و این میدان. پرچم اصلاحات پایدار در سیاست آبی این سرزمین را دست بگیرید. مشک آب این سرزمین سوراخ است، و فقط ۳۲ درصد آب شربش هدر می‌رود! منابع را صرف گرفتن سوراخ‌های این مشک کنید.
جیب لوله‌کش‌ها و عاشقان سینه‌چاک سازه‌های عظیم آبی هم سوراخ‌های بزرگ بی‌انتهایی دارد و پر نمی‌شود. باید تصمیم سخت بگیرید و بین پر کردن سوراخ‌های مشک آب کشور (کار درست) و سوراخ‌های جیب آن‌ها، یکی را انتخاب کنید.
بله آقای رئیس‌جمهور! در شورای عالی آب، و در جلسه هیئت دولت از این محاسبات برای شما نمی‌گویند.
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۳:۱۰

آب و نون💧🌾
undefined جناب پزشکیان کدام سوراخ‌ها را پر می‌کنید؟جیب لوله‌کش‌ها و عاشقان سینه‌چاک سازه‌های عظیم آبی، سوراخ‌های بزرگ و بی‌انتهایی دارد و پر نمی‌شود undefinedمحمد فاضلی: جناب آقای رئیس‌جمهور ، ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین ایران به‌واسطه تشدید مسائل محیط‌زیستی کم شده، و مسأله آب (در ابعاد مختلف) یکی از مهم‌ترین‌هاست. مدت‌ها دنبال شاهدی می‌گشتم که وجه مهمی از این مسأله را به سیاست‌گذار نشان دهم، و مردم را به تفکر جمعی درباره آن فرابخوانم. این فرصت اکنون فراهم شده است و تقاضا می‌کنم چند دقیقه‌ای را به خواندن این متن اختصاص دهید. خواهش می‌کنم. این نامه را از آن جهت برای شما می‌نویسم که به « سیاست‌گذاری مبتنی بر شواهد » باور دارید و یک بار گفته‌اید « با عدد که نمی‌شود دعوا کرد .» من شما را به ملاحظه چند شاهد و عدد دعوت می‌کنم. آقای رئیس‌جمهور! اغلب شهرهای کشور در سطوح مختلف تنش آبی قرار دارند، و برای نمونه وضعیت سدهای شهر تهران در وضعیت هشدارآمیزی است. در میان این هشدار و بحران، این چند عدد را نگاه کنید: یک . سال ۱۴۰۲ به اندازه ۹ میلیارد متر مکعب آب شرب در کشور تولید شده است. طبق برنامه هفتم این عدد باید به ۹.۲ میلیارد متر مکعب برسد. دو . به گفته مقامات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، ۳۲ درصد آب تولیدشده در شبکه هدر می‌رود. سه . هدررفت فیزیکی (مثلاً نشت از لوله‌ها) ۱۵ درصد، و هدررفت ظاهری (آبی که وارد شبکه می‌شود اما به علل مختلف از جمله استفاده غیرمجاز و ... درآمدی نصیب تولیدکننده آب نمی‌کند) ۱۵.۵ درصد است که اصلی‌ترین صورت‌های هدررفت هستند. چهار . ۱۵ درصد هدررفت فیزیکی آب شرب در کشور معادل ۱.۳۵ میلیارد مترمکعب آب است. این میزان از کل مصرف آب شهر تهران در یک سال (۱.۲ میلیارد متر مکعب) بیشتر است. پنج . ۱۵.۵ درصد هدررفت ظاهری (یا آب بدون درآمد) معادل ۱.۴ میلیارد متر مکعب آب است. شش . قیمت تمام شده هر متر مکعب آب شرب ۸۵۰۰ تومان و متوسط قیمت فروش آن حدود ۳۰۰۰ تومان است. هفت . هزینه تمام شده ۱.۳۵ میلیارد مترمکعب هدررفت فیزیکی آب برای کشور  (فیزیکی و ظاهری) برای کشور، ۱۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال است. هشت . هزینه ۱.۴ میلیارد متر مکعب آب بدون درآمد (هدررفت ظاهری) ۱۱۹۰۰ میلیارد تومان در سال است. نُه . هر ۱ درصد آب شرب کل کشور که هدر می‌رود معادل ۹۰ میلیون مترمکعب است. ده . جلوگیری از فقط ۵ درصد هدررفت فیزیکی آب، معادل ۴۵۰ میلیون مترمکعب (معادل تقریباً ۵۰ درصد آورد سالیانه زاینده‌رود؛ و ۳۷.۵ درصد کل آب شرب تهران) است. یازده . هزینه هر ۱ درصد کاهش هدررفت آب در کل کشور، ۲۱ هزار میلیارد تومان؛ پس هزینه ۵ درصد کاهش هدررفت (از ۳۲ درصد هدررفت فعلی، که می‌تواند به حدود ۸ تا ۱۰ درصد کاهش یابد) برابر ۱۰۵ هزار میلیارد تومان، معادل ۱.۲ میلیارد دلار (با دلار ۹۰ هزار تومان) است. آقای رئیس‌جمهور! با هزینه ۱.۲ میلیارد دلار، می‌توان ظرف چند سال، ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب شرب کشور را از هدررفت نجات داد. این کار ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین را بالا می‌برد، می‌توان هزاران شغل بر محور این اقدام ایجاد کرد، و به شدت با توسعه پایدار تطابق دارد. اما آقای رئیس‌جمهور، در این کشور: undefined شرکت مهندسی آب و فاضلاب می‌گوید هزینه کردن ۲۱ هزار میلیارد تومان برای کاهش ۱ درصد هدررفت آب در شبکه شرب کشور، توجیه اقتصادی ندارد. undefined شرکت‌های سدسازی دنبال تأمین مالی از منابع داخلی و خارجی برای ساخت سدی با هزینه ۳ میلیارد دلار در همین شرایط هستند. undefined شرکت‌های لوله‌کش! دنبال شیرین‌سازی و انتقال ۲۵۰ میلیون مترمکعب (در مرحله اول ۱۱۰ میلیون مترمکعب) آب از خلیج فارس و دریای عمان به نوار شرقی کشور با هزینه اعلامی ۶.۵ میلیارد یورو (رقم واقعی دو برابر این است) هستند. بله آقای رئیس‌جمهور ! در این کشور هزینه کردن برای کاهش هدررفت آب که سبب پایداری سرزمین، کاهش هزینه‌های ملی، و افزایش ظرفیت زیست‌پذیری سرزمین می‌شود، توجیه اقتصادی ندارد؛ اما شیرین‌سازی و انتقال آب از دریا به نوار شرقی کشور (با هزینه تمام‌شده اعلامی ۴ تا ۶ یورو برای هر متر مکعب) توجیه دارد! بله آقای رئیس‌جمهور ! دنبال اهمیت دادن به محیط‌زیست و حفظ زیست‌پذیری ایران هستید؟ این گوی و این میدان. پرچم اصلاحات پایدار در سیاست آبی این سرزمین را دست بگیرید. مشک آب این سرزمین سوراخ است، و فقط ۳۲ درصد آب شربش هدر می‌رود! منابع را صرف گرفتن سوراخ‌های این مشک کنید. جیب لوله‌کش‌ها و عاشقان سینه‌چاک سازه‌های عظیم آبی هم سوراخ‌های بزرگ بی‌انتهایی دارد و پر نمی‌شود. باید تصمیم سخت بگیرید و بین پر کردن سوراخ‌های مشک آب کشور (کار درست) و سوراخ‌های جیب آن‌ها، یکی را انتخاب کنید. بله آقای رئیس‌جمهور! در شورای عالی آب، و در جلسه هیئت دولت از این محاسبات برای شما نمی‌گویند. undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined undefined@abonoonundefined
این متن رو خوندید؟undefined

۱۳:۲۵

این کلیپ رو هم ببینیدundefined

۱۳:۲۶

thumnail
undefinedپروژه اسرائیل برای آب ایران!/ عملیاتی که خنثی شد!
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۳:۲۸

دو روایت بالا در مورد حکمرانی منابع آب، در تقابل با یکدیگر بودند
undefinedروایت اول: در نقد مدیریت منابع آب است.روایتگران: منتقدان به سیاستهای مدیریت منابع آب
undefinedروایت دوم: در مدح مدیریت منابع آب است.روایتگران: مدیران منابع آب
undefinedتا به الان کدام جنس روایتها (یا روایتگران) غالب و تصمیم ساز بوده اند؟
پاسخ: همون روایتی که وضعیت فعلی آب کشور رو رقم زده.undefined

undefined دلیل اصلی موفقیت: اجرای سیاست ترس بنداز و‌ حاکمیت کن(توسط وزارت نیرو)
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۹:۳۱

آب و نون💧🌾
دو روایت بالا در مورد حکمرانی منابع آب، در تقابل با یکدیگر بودند undefinedروایت اول: در نقد مدیریت منابع آب است. روایتگران: منتقدان به سیاستهای مدیریت منابع آب undefinedروایت دوم: در مدح مدیریت منابع آب است. روایتگران: مدیران منابع آب undefinedتا به الان کدام جنس روایتها (یا روایتگران) غالب و تصمیم ساز بوده اند؟ پاسخ: همون روایتی که وضعیت فعلی آب کشور رو رقم زده.undefined undefined دلیل اصلی موفقیت: اجرای سیاست ترس بنداز و‌ حاکمیت کن(توسط وزارت نیرو) undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined undefined@abonoonundefined
thumnail
undefined️وضع آب تهران آن‌قدرها هم بد نیست!
undefinedحجت میان‌آبادی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نوشت:
undefinedاین روزها چند کلیپ از چند بلاگر در مورد سد کرج پخش شد که وضعیت آب پشت مخزن سد کرج (امیر کبیر) را به شدت بحرانی و نگران‌کننده نشان می‌داد و مسأله بحران آب در تهران با استفاده از این کلیپ‌های بلاگر‌ها به صدر اخبار رسانه‌ها تبدیل شد. بعد از آن هم بلافاصله در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران، چند پروژه مشخص با اعتباری نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان به تصویب رسیدند. اما ماجرای کلیپ بلاگر‌ها چقدر واقعیت دارد؟
undefinedتصویر ۱ میانگین بلند‌مدت ۵۲ ساله ورودی به مخزن سد کرج یا امیرکبیر را به صورت ماهانه نشان می‌دهد. اگر به این تصویر دقت شود، میزان آب ورودی به مخزن سد کرج در ماه‌های ختم به اسفند ماه (دی و بهمن) تقریبا کم‌ترین میزان ممکن در طول سال است. بر این اساس، اصولا در فصل زمستان به‌صورت کلی، شاهد کم‌ترین میزان حجم آب ذخیره‌شده پشت سد کرج بوده‌ایم. که در فصل بهار، در کنار بارش‌های بهاری، با ذوب شدن برف‌ها، جریان رودخانه کرج بیش‌تر و ذخیره پشت سد کرج برای مصارف تأمین نسبی می‌شده است.
undefinedاز سوی دیگر، بررسی آمار بارش در استان البرز نیز می‌تواند دید مناسب‌تری ارائه کند. براساس گزارش شماره ۱۶۰ سازمان هواشناسی کشور میزان بارش در استان البرز، از ابتدای سال آبی جاری تا تاریخ ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته ۰.۴ درصد کمتر شده است (۰.۵ میلی‌متر) از سوی دیگر، طبق آمار رسمی، میزان پر‌شدگی سد‌های تأمین‌کننده آب تهران (که شامل سد کرج نیز می‌شود) تا نیمه اسفند ماه امسال نسبت به سال گذشته، ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده است.
undefinedچرا و چطور مسأله بحران خالی بودن مخزن سد کرج در اسفند ماه امسال توسط چندبلاگر، امنیتی‌سازی شده و با فشار رسانه‌ای ایجاد شده در دستور کار سیاست‌گذار و در نهایت تصویب ۵۰۰۰ میلیارد تومان طرح‌ها پشت در‌های همیشه بسته می‌شود؟ در حالی که سد‌های تهران نسبت به سال گذشته، وضعیت بهتری داشته‌اند. از سوی دیگر،با توجه به بارش برف صورت گرفته در زمستان در بالادست سد، میزان آب پشت مخزن سد را باید در فروردین و اردیبهشت رصد و اعلام کرد.
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۱:۴۸

آب و نون💧🌾
undefined undefined️وضع آب تهران آن‌قدرها هم بد نیست! undefinedحجت میان‌آبادی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نوشت: undefinedاین روزها چند کلیپ از چند بلاگر در مورد سد کرج پخش شد که وضعیت آب پشت مخزن سد کرج (امیر کبیر) را به شدت بحرانی و نگران‌کننده نشان می‌داد و مسأله بحران آب در تهران با استفاده از این کلیپ‌های بلاگر‌ها به صدر اخبار رسانه‌ها تبدیل شد. بعد از آن هم بلافاصله در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران، چند پروژه مشخص با اعتباری نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان به تصویب رسیدند. اما ماجرای کلیپ بلاگر‌ها چقدر واقعیت دارد؟ undefinedتصویر ۱ میانگین بلند‌مدت ۵۲ ساله ورودی به مخزن سد کرج یا امیرکبیر را به صورت ماهانه نشان می‌دهد. اگر به این تصویر دقت شود، میزان آب ورودی به مخزن سد کرج در ماه‌های ختم به اسفند ماه (دی و بهمن) تقریبا کم‌ترین میزان ممکن در طول سال است. بر این اساس، اصولا در فصل زمستان به‌صورت کلی، شاهد کم‌ترین میزان حجم آب ذخیره‌شده پشت سد کرج بوده‌ایم. که در فصل بهار، در کنار بارش‌های بهاری، با ذوب شدن برف‌ها، جریان رودخانه کرج بیش‌تر و ذخیره پشت سد کرج برای مصارف تأمین نسبی می‌شده است. undefinedاز سوی دیگر، بررسی آمار بارش در استان البرز نیز می‌تواند دید مناسب‌تری ارائه کند. براساس گزارش شماره ۱۶۰ سازمان هواشناسی کشور میزان بارش در استان البرز، از ابتدای سال آبی جاری تا تاریخ ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته ۰.۴ درصد کمتر شده است (۰.۵ میلی‌متر) از سوی دیگر، طبق آمار رسمی، میزان پر‌شدگی سد‌های تأمین‌کننده آب تهران (که شامل سد کرج نیز می‌شود) تا نیمه اسفند ماه امسال نسبت به سال گذشته، ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده است. undefinedچرا و چطور مسأله بحران خالی بودن مخزن سد کرج در اسفند ماه امسال توسط چندبلاگر، امنیتی‌سازی شده و با فشار رسانه‌ای ایجاد شده در دستور کار سیاست‌گذار و در نهایت تصویب ۵۰۰۰ میلیارد تومان طرح‌ها پشت در‌های همیشه بسته می‌شود؟ در حالی که سد‌های تهران نسبت به سال گذشته، وضعیت بهتری داشته‌اند. از سوی دیگر،با توجه به بارش برف صورت گرفته در زمستان در بالادست سد، میزان آب پشت مخزن سد را باید در فروردین و اردیبهشت رصد و اعلام کرد. undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined undefined@abonoonundefined
undefined undefinedنمونه ای از اسکی روی ترس، توسط مدیران منابع آب کشور

۱۱:۴۸

آب و نون💧🌾
undefined️ یحتمل باید منتظر تبدیل این خبر به چماقی برای توسری زدن به کشت و کار زعفران در ایران باشیم. undefinedاگر احیانا تحلیلی در این زمینه مشاهده کردید، برامون بفرستید. @abonoon_admin
thumnail
undefinedعباس دانشگر:undefinedگیاهی که مشاهده می‌کنید، زعفران است، و اینجا، عربستان!با استفاده از نور مصنوعی، کشاورزی عمودی،سیستم‌های هوشمند کنترل آب، و بدون نیاز به خاک، در عرض تنها ۱۰ روز گل زعفران به بار می‌نشیند!بله، درست خواندید: تولید زعفران در سرزمینی خشک و کم‌آب مانند عربستان، آن هم در ۱۰ روز!
undefinedتا پیش از این، عربستان سالانه ۲۰ میلیون دلار زعفران وارد می‌کرد که عمده آن از ایران تأمین می‌شد. اما اکنون، با این روش نوین، عربستان به دنبال تبدیل شدن به یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان زعفران در جهان است.
undefinedدر این میان، مسئله‌ای که برای ایران اهمیت حیاتی دارد، آب است. در کشور ما زعفران همچنان به روش سنتی و غرقابی کشت می‌شود، روشی که برای هر هکتار از مزارع زعفران حدود ۵۰۰۰ مترمکعب آب در سال مصرف می‌کند. در حالی که در این شیوه جدید، تنها ۱۵۰ مترمکعب آب برای همان سطح زیر کشت کافی است—صرفه‌جویی حیرت‌انگیز بیش از ۹۷ درصدی در مصرف آب!و این تنها یک مزیت نیست. این روش امکان برداشت زعفران را تا چهار بار در سال فراهم می‌کند، چیزی که در کشاورزی سنتی هرگز ممکن نبوده است.
آیا زمان آن نرسیده که در شیوه‌های کشاورزی خود بازنگری کنیم؟
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۲:۰۹

آب و نون💧🌾
undefined undefinedعباس دانشگر: undefinedگیاهی که مشاهده می‌کنید، زعفران است، و اینجا، عربستان!با استفاده از نور مصنوعی، کشاورزی عمودی،سیستم‌های هوشمند کنترل آب، و بدون نیاز به خاک، در عرض تنها ۱۰ روز گل زعفران به بار می‌نشیند! بله، درست خواندید: تولید زعفران در سرزمینی خشک و کم‌آب مانند عربستان، آن هم در ۱۰ روز! undefinedتا پیش از این، عربستان سالانه ۲۰ میلیون دلار زعفران وارد می‌کرد که عمده آن از ایران تأمین می‌شد. اما اکنون، با این روش نوین، عربستان به دنبال تبدیل شدن به یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان زعفران در جهان است. undefinedدر این میان، مسئله‌ای که برای ایران اهمیت حیاتی دارد، آب است. در کشور ما زعفران همچنان به روش سنتی و غرقابی کشت می‌شود، روشی که برای هر هکتار از مزارع زعفران حدود ۵۰۰۰ مترمکعب آب در سال مصرف می‌کند. در حالی که در این شیوه جدید، تنها ۱۵۰ مترمکعب آب برای همان سطح زیر کشت کافی است—صرفه‌جویی حیرت‌انگیز بیش از ۹۷ درصدی در مصرف آب! و این تنها یک مزیت نیست. این روش امکان برداشت زعفران را تا چهار بار در سال فراهم می‌کند، چیزی که در کشاورزی سنتی هرگز ممکن نبوده است. آیا زمان آن نرسیده که در شیوه‌های کشاورزی خود بازنگری کنیم؟ undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined undefined@abonoonundefined
undefinedundefinedundefinedundefinedخب همون‌طور که قابل پیش بینی بود. نمونه ای از تبدیل زعفران عربستان، به چماق توسری زدن به کشاورزی ایران
undefined قطعا کشاورزی کشور خیلی ایرادات داره که باید مرتفع بشه،اما قرار نیست چیزی رو که هنوز به بار ننشسته، کاراییش مشخص نشده و حتی اقتصادی بودنش زیر سواله، سر دست بگیریم و خود تحقیری کنیم.
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۲:۱۰

thumnail
سال ۱۴۰۴، سال سرمایه گذاری برای تولید مبارک بادundefinedundefinedundefined

۱۱:۴۵

thumnail
undefinedاهمیت مسئله تولید در نامگذاری سالها، توسط رهبر معظم انقلاب حفظه الله
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۱:۴۵

undefined استراتژی سرمایه‌گذاری در اسلامundefined
از نظر اسلام مرکز ثقل سرمایه‌گذاری کجا باید باشد و جریان سرمایه‌ها و توانمندیها به کدام سو باید هدفگذاری شودundefinedundefinedundefined
undefined سئل النبی ای المال خیر؟ قال: الزرع زرعه صاحبه و اصلحه و ادی حقه یوم حصاده. قال: فای المال بعد الزرع خیر؟ قال: رجل فی غنم له قد تبع بها مواضع القطر یقیم الصلاة و یوتی الزکاه. قال: فای المال بعد الغنم خیر؟ قال: البقر تعدو و بخیر تروح بخیر. قال: فای المال بعد البقر خیر قال الراسیات فی الوحل و المطعمات فی المحل ... (الکافی ج5 ص260)
undefinedاز حضرت رسول‌(ص) سوال شد که: چه سرمایه‌ای سودآورترین است؟ (کجا سرمایه‌گذاری کنیم؟) حضرت فرمودند: کشاورزی، البته در صورتی که به آن رسیدگی شود و مالیات الهی آن پرداخت شود.
undefinedسوال شد: در مرحله بعد از کشاورزی چه سرمایه‌ای سودآورترین است؟ فرمودند: دامداری به شرطی که مراتع بارانی باشد و مالیات الهی آن پرداخت شود.
undefined سوال شد: در مرحله بعد از دامداری چه چیز سودآورترین است؟ فرمودند: گاوداری به شرطی که در مراتع به چرا بروند.
undefinedسوال کردند: در مرحله بعد چه چیز؟ فرمودند: باغ‌داری به شرطی که درختانی کاشته شود که کم آب هستند و در خشک‌سالی نیز محصول دارند ...
undefinedروایت آب، روستا و کشاورزیundefined
undefined@abonoonundefined

۱۱:۴۶