چگونه ناترازی گاز بر تأمین کالاهای اساسی اثر میگذارد؟
۱۰:۳۲
بزرگترین تولیدکنندگان خرما در جهان!
در سال ۲۰۲۳، میزان تولید جهانی خرما به ۹.۸۲ میلیون تن رسید.
مصر بزرگترین تولیدکننده خرما در جهان است و تنها در سال ۲۰۲۳ حدود ۱.۸۷ میلیون تن از این میوه گرمسیری را تولید کرده است.
ایران با تولید ۱.۰۲ میلیون تن خرما در سال ۲۰۲۳ چهارمین تولیدکننده خرما طی این سال بوده است.
روایت آب، روستا و کشاورزی
@abonoon
۱۲:۰۶
#اخراج_اتباع
۱۲:۱۹
مستند کوتاه زمستان سخت با موضوع سرمازدگی مزارع خوزستان را در آپارات ببینید
۱۰:۱۰
طنز تلخ مصائب تولید در ایران از زبان رئیس انجمن گاوداران کشور: دو راهی خرید گازوئیل قاچاق و مرگ گاوها
۱۷:۲۰
آب و نون💧🌾
️ گاوداران، تولید کننده یا قاچاقچی گازوییل؟ طنز تلخ مصائب تولید در ایران از زبان رئیس انجمن گاوداران کشور: دو راهی خرید گازوئیل قاچاق و مرگ گاوها
روایت آب، روستا و کشاورزی
@abonoon
عجب تبلیغ رایگانی شد
۱۷:۲۱
زعفران در عربستان ۱۰ روزه گلمیدهد
پژوهشگران عربستانی در شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز، فناوری های نوآورانه ای برای کشت زعفران و تولید گل های آن تنها در 10 روز از طریق سیستم های کشاورزی عمودی و کنترل آب و هوا توسعه داده اند. در کشاورزی سنتی به چهار تا شش هفته زمان برای انجام این کار نیاز است.
این تیم مجموعه ای از طول موج ها را از نور مصنوعی ایجاد کرد که افزون بر ایجاد محیط ایده آل برای رشد با توجه به شرایط آب و هوایی سخت عربستان، باعث تحریک رشد گل زعفران در مدت زمان کوتاهی نیز شد.
لینک خبر: https://www.google.com/amp/s/www.asriran.com/fa/amp/news/1044731
روایت آب، روستا و کشاورزی
@abonoon
لینک خبر: https://www.google.com/amp/s/www.asriran.com/fa/amp/news/1044731
۱۱:۵۲
آب و نون💧🌾
زعفران در عربستان ۱۰ روزه گلمیدهد
پژوهشگران عربستانی در شهرک علم و فناوری ملک عبدالعزیز، فناوری های نوآورانه ای برای کشت زعفران و تولید گل های آن تنها در 10 روز از طریق سیستم های کشاورزی عمودی و کنترل آب و هوا توسعه داده اند. در کشاورزی سنتی به چهار تا شش هفته زمان برای انجام این کار نیاز است.
این تیم مجموعه ای از طول موج ها را از نور مصنوعی ایجاد کرد که افزون بر ایجاد محیط ایده آل برای رشد با توجه به شرایط آب و هوایی سخت عربستان، باعث تحریک رشد گل زعفران در مدت زمان کوتاهی نیز شد. لینک خبر: https://www.google.com/amp/s/www.asriran.com/fa/amp/news/1044731
روایت آب، روستا و کشاورزی
@abonoon
۱۱:۵۲
این نامه را از آن جهت برای شما مینویسم که به « سیاستگذاری مبتنی بر شواهد » باور دارید و یک بار گفتهاید « با عدد که نمیشود دعوا کرد .» من شما را به ملاحظه چند شاهد و عدد دعوت میکنم.
آقای رئیسجمهور! اغلب شهرهای کشور در سطوح مختلف تنش آبی قرار دارند، و برای نمونه وضعیت سدهای شهر تهران در وضعیت هشدارآمیزی است. در میان این هشدار و بحران، این چند عدد را نگاه کنید:
یک . سال ۱۴۰۲ به اندازه ۹ میلیارد متر مکعب آب شرب در کشور تولید شده است. طبق برنامه هفتم این عدد باید به ۹.۲ میلیارد متر مکعب برسد.
دو . به گفته مقامات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، ۳۲ درصد آب تولیدشده در شبکه هدر میرود.
سه . هدررفت فیزیکی (مثلاً نشت از لولهها) ۱۵ درصد، و هدررفت ظاهری (آبی که وارد شبکه میشود اما به علل مختلف از جمله استفاده غیرمجاز و ... درآمدی نصیب تولیدکننده آب نمیکند) ۱۵.۵ درصد است که اصلیترین صورتهای هدررفت هستند.
چهار . ۱۵ درصد هدررفت فیزیکی آب شرب در کشور معادل ۱.۳۵ میلیارد مترمکعب آب است. این میزان از کل مصرف آب شهر تهران در یک سال (۱.۲ میلیارد متر مکعب) بیشتر است.
پنج . ۱۵.۵ درصد هدررفت ظاهری (یا آب بدون درآمد) معادل ۱.۴ میلیارد متر مکعب آب است.
شش . قیمت تمام شده هر متر مکعب آب شرب ۸۵۰۰ تومان و متوسط قیمت فروش آن حدود ۳۰۰۰ تومان است.
هفت . هزینه تمام شده ۱.۳۵ میلیارد مترمکعب هدررفت فیزیکی آب برای کشور (فیزیکی و ظاهری) برای کشور، ۱۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال است.
هشت . هزینه ۱.۴ میلیارد متر مکعب آب بدون درآمد (هدررفت ظاهری) ۱۱۹۰۰ میلیارد تومان در سال است.
نُه . هر ۱ درصد آب شرب کل کشور که هدر میرود معادل ۹۰ میلیون مترمکعب است.
ده . جلوگیری از فقط ۵ درصد هدررفت فیزیکی آب، معادل ۴۵۰ میلیون مترمکعب (معادل تقریباً ۵۰ درصد آورد سالیانه زایندهرود؛ و ۳۷.۵ درصد کل آب شرب تهران) است.
یازده . هزینه هر ۱ درصد کاهش هدررفت آب در کل کشور، ۲۱ هزار میلیارد تومان؛ پس هزینه ۵ درصد کاهش هدررفت (از ۳۲ درصد هدررفت فعلی، که میتواند به حدود ۸ تا ۱۰ درصد کاهش یابد) برابر ۱۰۵ هزار میلیارد تومان، معادل ۱.۲ میلیارد دلار (با دلار ۹۰ هزار تومان) است.
آقای رئیسجمهور!
با هزینه ۱.۲ میلیارد دلار، میتوان ظرف چند سال، ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب شرب کشور را از هدررفت نجات داد. این کار ظرفیت زیستپذیری سرزمین را بالا میبرد، میتوان هزاران شغل بر محور این اقدام ایجاد کرد، و به شدت با توسعه پایدار تطابق دارد.
اما آقای رئیسجمهور، در این کشور:
بله آقای رئیسجمهور ! در این کشور هزینه کردن برای کاهش هدررفت آب که سبب پایداری سرزمین، کاهش هزینههای ملی، و افزایش ظرفیت زیستپذیری سرزمین میشود، توجیه اقتصادی ندارد؛ اما شیرینسازی و انتقال آب از دریا به نوار شرقی کشور (با هزینه تمامشده اعلامی ۴ تا ۶ یورو برای هر متر مکعب) توجیه دارد!
بله آقای رئیسجمهور ! دنبال اهمیت دادن به محیطزیست و حفظ زیستپذیری ایران هستید؟ این گوی و این میدان. پرچم اصلاحات پایدار در سیاست آبی این سرزمین را دست بگیرید. مشک آب این سرزمین سوراخ است، و فقط ۳۲ درصد آب شربش هدر میرود! منابع را صرف گرفتن سوراخهای این مشک کنید.
جیب لولهکشها و عاشقان سینهچاک سازههای عظیم آبی هم سوراخهای بزرگ بیانتهایی دارد و پر نمیشود. باید تصمیم سخت بگیرید و بین پر کردن سوراخهای مشک آب کشور (کار درست) و سوراخهای جیب آنها، یکی را انتخاب کنید.
بله آقای رئیسجمهور! در شورای عالی آب، و در جلسه هیئت دولت از این محاسبات برای شما نمیگویند.
۱۳:۱۰
آب و نون💧🌾
جناب پزشکیان کدام سوراخها را پر میکنید؟جیب لولهکشها و عاشقان سینهچاک سازههای عظیم آبی، سوراخهای بزرگ و بیانتهایی دارد و پر نمیشود
محمد فاضلی: جناب آقای رئیسجمهور ، ظرفیت زیستپذیری سرزمین ایران بهواسطه تشدید مسائل محیطزیستی کم شده، و مسأله آب (در ابعاد مختلف) یکی از مهمترینهاست. مدتها دنبال شاهدی میگشتم که وجه مهمی از این مسأله را به سیاستگذار نشان دهم، و مردم را به تفکر جمعی درباره آن فرابخوانم. این فرصت اکنون فراهم شده است و تقاضا میکنم چند دقیقهای را به خواندن این متن اختصاص دهید. خواهش میکنم. این نامه را از آن جهت برای شما مینویسم که به « سیاستگذاری مبتنی بر شواهد » باور دارید و یک بار گفتهاید « با عدد که نمیشود دعوا کرد .» من شما را به ملاحظه چند شاهد و عدد دعوت میکنم. آقای رئیسجمهور! اغلب شهرهای کشور در سطوح مختلف تنش آبی قرار دارند، و برای نمونه وضعیت سدهای شهر تهران در وضعیت هشدارآمیزی است. در میان این هشدار و بحران، این چند عدد را نگاه کنید: یک . سال ۱۴۰۲ به اندازه ۹ میلیارد متر مکعب آب شرب در کشور تولید شده است. طبق برنامه هفتم این عدد باید به ۹.۲ میلیارد متر مکعب برسد. دو . به گفته مقامات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، ۳۲ درصد آب تولیدشده در شبکه هدر میرود. سه . هدررفت فیزیکی (مثلاً نشت از لولهها) ۱۵ درصد، و هدررفت ظاهری (آبی که وارد شبکه میشود اما به علل مختلف از جمله استفاده غیرمجاز و ... درآمدی نصیب تولیدکننده آب نمیکند) ۱۵.۵ درصد است که اصلیترین صورتهای هدررفت هستند. چهار . ۱۵ درصد هدررفت فیزیکی آب شرب در کشور معادل ۱.۳۵ میلیارد مترمکعب آب است. این میزان از کل مصرف آب شهر تهران در یک سال (۱.۲ میلیارد متر مکعب) بیشتر است. پنج . ۱۵.۵ درصد هدررفت ظاهری (یا آب بدون درآمد) معادل ۱.۴ میلیارد متر مکعب آب است. شش . قیمت تمام شده هر متر مکعب آب شرب ۸۵۰۰ تومان و متوسط قیمت فروش آن حدود ۳۰۰۰ تومان است. هفت . هزینه تمام شده ۱.۳۵ میلیارد مترمکعب هدررفت فیزیکی آب برای کشور (فیزیکی و ظاهری) برای کشور، ۱۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال است. هشت . هزینه ۱.۴ میلیارد متر مکعب آب بدون درآمد (هدررفت ظاهری) ۱۱۹۰۰ میلیارد تومان در سال است. نُه . هر ۱ درصد آب شرب کل کشور که هدر میرود معادل ۹۰ میلیون مترمکعب است. ده . جلوگیری از فقط ۵ درصد هدررفت فیزیکی آب، معادل ۴۵۰ میلیون مترمکعب (معادل تقریباً ۵۰ درصد آورد سالیانه زایندهرود؛ و ۳۷.۵ درصد کل آب شرب تهران) است. یازده . هزینه هر ۱ درصد کاهش هدررفت آب در کل کشور، ۲۱ هزار میلیارد تومان؛ پس هزینه ۵ درصد کاهش هدررفت (از ۳۲ درصد هدررفت فعلی، که میتواند به حدود ۸ تا ۱۰ درصد کاهش یابد) برابر ۱۰۵ هزار میلیارد تومان، معادل ۱.۲ میلیارد دلار (با دلار ۹۰ هزار تومان) است. آقای رئیسجمهور! با هزینه ۱.۲ میلیارد دلار، میتوان ظرف چند سال، ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب شرب کشور را از هدررفت نجات داد. این کار ظرفیت زیستپذیری سرزمین را بالا میبرد، میتوان هزاران شغل بر محور این اقدام ایجاد کرد، و به شدت با توسعه پایدار تطابق دارد. اما آقای رئیسجمهور، در این کشور:
شرکت مهندسی آب و فاضلاب میگوید هزینه کردن ۲۱ هزار میلیارد تومان برای کاهش ۱ درصد هدررفت آب در شبکه شرب کشور، توجیه اقتصادی ندارد.
شرکتهای سدسازی دنبال تأمین مالی از منابع داخلی و خارجی برای ساخت سدی با هزینه ۳ میلیارد دلار در همین شرایط هستند.
شرکتهای لولهکش! دنبال شیرینسازی و انتقال ۲۵۰ میلیون مترمکعب (در مرحله اول ۱۱۰ میلیون مترمکعب) آب از خلیج فارس و دریای عمان به نوار شرقی کشور با هزینه اعلامی ۶.۵ میلیارد یورو (رقم واقعی دو برابر این است) هستند. بله آقای رئیسجمهور ! در این کشور هزینه کردن برای کاهش هدررفت آب که سبب پایداری سرزمین، کاهش هزینههای ملی، و افزایش ظرفیت زیستپذیری سرزمین میشود، توجیه اقتصادی ندارد؛ اما شیرینسازی و انتقال آب از دریا به نوار شرقی کشور (با هزینه تمامشده اعلامی ۴ تا ۶ یورو برای هر متر مکعب) توجیه دارد! بله آقای رئیسجمهور ! دنبال اهمیت دادن به محیطزیست و حفظ زیستپذیری ایران هستید؟ این گوی و این میدان. پرچم اصلاحات پایدار در سیاست آبی این سرزمین را دست بگیرید. مشک آب این سرزمین سوراخ است، و فقط ۳۲ درصد آب شربش هدر میرود! منابع را صرف گرفتن سوراخهای این مشک کنید. جیب لولهکشها و عاشقان سینهچاک سازههای عظیم آبی هم سوراخهای بزرگ بیانتهایی دارد و پر نمیشود. باید تصمیم سخت بگیرید و بین پر کردن سوراخهای مشک آب کشور (کار درست) و سوراخهای جیب آنها، یکی را انتخاب کنید. بله آقای رئیسجمهور! در شورای عالی آب، و در جلسه هیئت دولت از این محاسبات برای شما نمیگویند.
روایت آب، روستا و کشاورزی
@abonoon
این متن رو خوندید؟
۱۳:۲۵
این کلیپ رو هم ببینید
۱۳:۲۶
۱۳:۲۸
دو روایت بالا در مورد حکمرانی منابع آب، در تقابل با یکدیگر بودند
روایت اول: در نقد مدیریت منابع آب است.روایتگران: منتقدان به سیاستهای مدیریت منابع آب
روایت دوم: در مدح مدیریت منابع آب است.روایتگران: مدیران منابع آب
تا به الان کدام جنس روایتها (یا روایتگران) غالب و تصمیم ساز بوده اند؟
پاسخ: همون روایتی که وضعیت فعلی آب کشور رو رقم زده.
دلیل اصلی موفقیت: اجرای سیاست ترس بنداز و حاکمیت کن(توسط وزارت نیرو)
روایت آب، روستا و کشاورزی
@abonoon
پاسخ: همون روایتی که وضعیت فعلی آب کشور رو رقم زده.
۹:۳۱
آب و نون💧🌾
دو روایت بالا در مورد حکمرانی منابع آب، در تقابل با یکدیگر بودند
روایت اول: در نقد مدیریت منابع آب است. روایتگران: منتقدان به سیاستهای مدیریت منابع آب
روایت دوم: در مدح مدیریت منابع آب است. روایتگران: مدیران منابع آب
تا به الان کدام جنس روایتها (یا روایتگران) غالب و تصمیم ساز بوده اند؟ پاسخ: همون روایتی که وضعیت فعلی آب کشور رو رقم زده.
دلیل اصلی موفقیت: اجرای سیاست ترس بنداز و حاکمیت کن(توسط وزارت نیرو)
روایت آب، روستا و کشاورزی
@abonoon
۱۱:۴۸
آب و نون💧🌾
️وضع آب تهران آنقدرها هم بد نیست!
حجت میانآبادی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نوشت:
این روزها چند کلیپ از چند بلاگر در مورد سد کرج پخش شد که وضعیت آب پشت مخزن سد کرج (امیر کبیر) را به شدت بحرانی و نگرانکننده نشان میداد و مسأله بحران آب در تهران با استفاده از این کلیپهای بلاگرها به صدر اخبار رسانهها تبدیل شد. بعد از آن هم بلافاصله در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران، چند پروژه مشخص با اعتباری نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان به تصویب رسیدند. اما ماجرای کلیپ بلاگرها چقدر واقعیت دارد؟
تصویر ۱ میانگین بلندمدت ۵۲ ساله ورودی به مخزن سد کرج یا امیرکبیر را به صورت ماهانه نشان میدهد. اگر به این تصویر دقت شود، میزان آب ورودی به مخزن سد کرج در ماههای ختم به اسفند ماه (دی و بهمن) تقریبا کمترین میزان ممکن در طول سال است. بر این اساس، اصولا در فصل زمستان بهصورت کلی، شاهد کمترین میزان حجم آب ذخیرهشده پشت سد کرج بودهایم. که در فصل بهار، در کنار بارشهای بهاری، با ذوب شدن برفها، جریان رودخانه کرج بیشتر و ذخیره پشت سد کرج برای مصارف تأمین نسبی میشده است.
از سوی دیگر، بررسی آمار بارش در استان البرز نیز میتواند دید مناسبتری ارائه کند. براساس گزارش شماره ۱۶۰ سازمان هواشناسی کشور میزان بارش در استان البرز، از ابتدای سال آبی جاری تا تاریخ ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته ۰.۴ درصد کمتر شده است (۰.۵ میلیمتر) از سوی دیگر، طبق آمار رسمی، میزان پرشدگی سدهای تأمینکننده آب تهران (که شامل سد کرج نیز میشود) تا نیمه اسفند ماه امسال نسبت به سال گذشته، ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده است.
چرا و چطور مسأله بحران خالی بودن مخزن سد کرج در اسفند ماه امسال توسط چندبلاگر، امنیتیسازی شده و با فشار رسانهای ایجاد شده در دستور کار سیاستگذار و در نهایت تصویب ۵۰۰۰ میلیارد تومان طرحها پشت درهای همیشه بسته میشود؟ در حالی که سدهای تهران نسبت به سال گذشته، وضعیت بهتری داشتهاند. از سوی دیگر،با توجه به بارش برف صورت گرفته در زمستان در بالادست سد، میزان آب پشت مخزن سد را باید در فروردین و اردیبهشت رصد و اعلام کرد.
روایت آب، روستا و کشاورزی
@abonoon
۱۱:۴۸
آب و نون💧🌾
️ یحتمل باید منتظر تبدیل این خبر به چماقی برای توسری زدن به کشت و کار زعفران در ایران باشیم.
اگر احیانا تحلیلی در این زمینه مشاهده کردید، برامون بفرستید. @abonoon_admin
آیا زمان آن نرسیده که در شیوههای کشاورزی خود بازنگری کنیم؟
۱۲:۰۹
آب و نون💧🌾
عباس دانشگر:
گیاهی که مشاهده میکنید، زعفران است، و اینجا، عربستان!با استفاده از نور مصنوعی، کشاورزی عمودی،سیستمهای هوشمند کنترل آب، و بدون نیاز به خاک، در عرض تنها ۱۰ روز گل زعفران به بار مینشیند! بله، درست خواندید: تولید زعفران در سرزمینی خشک و کمآب مانند عربستان، آن هم در ۱۰ روز!
تا پیش از این، عربستان سالانه ۲۰ میلیون دلار زعفران وارد میکرد که عمده آن از ایران تأمین میشد. اما اکنون، با این روش نوین، عربستان به دنبال تبدیل شدن به یکی از بزرگترین صادرکنندگان زعفران در جهان است.
در این میان، مسئلهای که برای ایران اهمیت حیاتی دارد، آب است. در کشور ما زعفران همچنان به روش سنتی و غرقابی کشت میشود، روشی که برای هر هکتار از مزارع زعفران حدود ۵۰۰۰ مترمکعب آب در سال مصرف میکند. در حالی که در این شیوه جدید، تنها ۱۵۰ مترمکعب آب برای همان سطح زیر کشت کافی است—صرفهجویی حیرتانگیز بیش از ۹۷ درصدی در مصرف آب! و این تنها یک مزیت نیست. این روش امکان برداشت زعفران را تا چهار بار در سال فراهم میکند، چیزی که در کشاورزی سنتی هرگز ممکن نبوده است. آیا زمان آن نرسیده که در شیوههای کشاورزی خود بازنگری کنیم؟
روایت آب، روستا و کشاورزی
@abonoon
۱۲:۱۰
سال ۱۴۰۴، سال سرمایه گذاری برای تولید مبارک باد


۱۱:۴۵
۱۱:۴۵
از نظر اسلام مرکز ثقل سرمایهگذاری کجا باید باشد و جریان سرمایهها و توانمندیها به کدام سو باید هدفگذاری شود
۱۱:۴۶