۹:۲۲
انواع لانس و شیلنگ سمپاشهای موتوری
۹:۳۸
۹:۳۹
۹:۳۹
زئولیت: طبیعی ترین « کود هوشمند » در ایران
کودهای زئولیتی بدلیل اختلاف فشار اسمزی ، خاصیت تبادل یونی و ایجاد بالانس بین زئولیت ومحیط خارجی قادرند تشخیص دهند که یک گیاه در چه زمانی به چه مواد مغذی نیاز دارند و در زمان مقتضی آن ماده را برای استفاده گیاه آزاد می کنند . برای همین زئولیت را کود هوشمند می نامند.
اثرات ومزایای مصرف زئولیتها در کشاورزی را به چهار بخش شامل مزایای استفاده در خاک ، کود ، تاثیر در محصولات ، تاثیر در گیاه تقسیم می کنند.
مزایای استفاده در خاک
افزایش نسبت خاکدانه های مقاوم در آب.جلوگیری از شستشوی ازت خاک در اثر آبیاری و باران.جلوگیری ازفرسودگی وهدر رفتن خاک به سبب قابلیت بالای جذب آب و رطوبت.جذب رطوبت های موجود در هوا و خاک و آزاد سازی تدریجی آن به خاک.بهبود تهویه مطلوب خاک و تامین اکسیژن مصرفی.بهبود کیفیت فیزیکی و شیمیایی خاک و بهبود شرایط سیستم اکولوژیک.تقویت بسیار مطلوب خاکهای کشاورزی تحت کاشت گیاهان غده ای مانند سیب زمینی ، پیاز و چغندر.جلوگیری از فقیر شدن خاک از مواد اولیه به دلیل خاصیت تبادل یونی بالا و اصلاح مجدد آنتنظیم ph خاک و متعادل کردن آن در حد مطلوب .تنظیم پتاسیم خاک و در نتیجه بهبود کیفیت گیاه و مرغوبیت میوه و مزه آن.افزایش فعالیت های بیولوژیکی و میکروارگانیسمی.کاهش شوری خاکبهبود و کنترل رطوبت خاک در نتیجه اثر مثبت بر میکرو فلور خاک .افزایش بالانس نیتروژنی بویژه در خاکهای نیتروژنی ( 30-20 درصد )کاهش اثر عناصر سمی در خاک با جذب آرسنیک ، کادمیوم ، روی ، مس و سرب و ...نگهداری بلند مدت اثر کودهای شیمیایی و طبیعی و کاهش میزان شستشوی مواد غذایی موجود در خاکشکل دهنده خاکهای کشاورزی و جلوگیری از ایجاد کلوخه
مزایای استفاده در کود
کوتاه شدن زمان تخمیر کودهای دامی به میزان 4 تا 5 برابر.پاستوریزاسیون کودهای آلی ، کمپوست ودامی و نیز از بین بردن عناصر سمی و قارچی موجود در آنها بخصوص افلاتوکسینتصفیه و پاکسازی کودهای حیوانی از آلودگی های میکروبی ، قارچی و... به خصوص افلاتوکسین.از بین بردن انگلها و تخم علفهای هرز در کودهای طبیعی.از بین بردن بوی نامطبوع کودهای طبیعی تازه.جذب سریع اوره کودهای طبیعی و تبدیل آن به نیتروژن قابل جذب.
تأثیر در محصولات کشاورزی
افزایش تولید و مرغوبیت محصولات کشاورزی.افزایش مقدار ، جذب و انتقال ویتامین C در میوه و گیاه.بهبود کیفیت پوسته محصولات در نتیجه ، افزایش توان انبارداری آنها.افزایش وزن و تعداد محصولات گیاهی.کاهش تعداد نارس ها و کاهش ریزش شکوفه ها.افزایش شادابی ، نشاط و حجم محصولات کشاورزی.حامل علف کشها و آفت کشجلوگیری از خرابی و فساد محصولات در انبار به مدت طولانی بعد از فصل برداشت.افزایش موجودی مواد معدنی مفید و مورد نیاز بدن در محصولات.تاثیر مثبت و بسیار محسوس در رنگ و طعم محصولات.
تأثیر در گیاه
جلوگیری از سوختگی ریشه گیاهان و بهبود رشد ریشه و گیاه.استفاده گیاه از تمام عناصر موجود خاک به سبب بالا بودن خاصیت تبادل یونی زئولیت.افزایش ارتفاع شاخ و برگ ، تعداد پنجه ها و انشعابات گیاهان و درختان.افزایش مقاومت گیاه در مقابل فساد و بیماریها.افزایش ضریب جذب گیاه .عامل رشد و تقویت گیاه.زئولیت و درمان کم آبی
زئولیت ها با توان زیاد جذب و نگهداری آب مـی توانند رطـوبت هوا و خاک را جذب ودر خود نگـهداشته و در زمان خشـکی آنرا به تدریج در اختیار ریشه گیاه که مانند یک پمپ مکنده قوی عمل می نماید قرار دهند.
یکی از بهترین راههای مقابله با کم آبی استفاده از کود زئولیت می باشد
️️کود زئولیتمقرون به صرفه ترین و ارزان ترین کود طبیعی در ایران️️@afzagaran2
کودهای زئولیتی بدلیل اختلاف فشار اسمزی ، خاصیت تبادل یونی و ایجاد بالانس بین زئولیت ومحیط خارجی قادرند تشخیص دهند که یک گیاه در چه زمانی به چه مواد مغذی نیاز دارند و در زمان مقتضی آن ماده را برای استفاده گیاه آزاد می کنند . برای همین زئولیت را کود هوشمند می نامند.
اثرات ومزایای مصرف زئولیتها در کشاورزی را به چهار بخش شامل مزایای استفاده در خاک ، کود ، تاثیر در محصولات ، تاثیر در گیاه تقسیم می کنند.
مزایای استفاده در خاک
افزایش نسبت خاکدانه های مقاوم در آب.جلوگیری از شستشوی ازت خاک در اثر آبیاری و باران.جلوگیری ازفرسودگی وهدر رفتن خاک به سبب قابلیت بالای جذب آب و رطوبت.جذب رطوبت های موجود در هوا و خاک و آزاد سازی تدریجی آن به خاک.بهبود تهویه مطلوب خاک و تامین اکسیژن مصرفی.بهبود کیفیت فیزیکی و شیمیایی خاک و بهبود شرایط سیستم اکولوژیک.تقویت بسیار مطلوب خاکهای کشاورزی تحت کاشت گیاهان غده ای مانند سیب زمینی ، پیاز و چغندر.جلوگیری از فقیر شدن خاک از مواد اولیه به دلیل خاصیت تبادل یونی بالا و اصلاح مجدد آنتنظیم ph خاک و متعادل کردن آن در حد مطلوب .تنظیم پتاسیم خاک و در نتیجه بهبود کیفیت گیاه و مرغوبیت میوه و مزه آن.افزایش فعالیت های بیولوژیکی و میکروارگانیسمی.کاهش شوری خاکبهبود و کنترل رطوبت خاک در نتیجه اثر مثبت بر میکرو فلور خاک .افزایش بالانس نیتروژنی بویژه در خاکهای نیتروژنی ( 30-20 درصد )کاهش اثر عناصر سمی در خاک با جذب آرسنیک ، کادمیوم ، روی ، مس و سرب و ...نگهداری بلند مدت اثر کودهای شیمیایی و طبیعی و کاهش میزان شستشوی مواد غذایی موجود در خاکشکل دهنده خاکهای کشاورزی و جلوگیری از ایجاد کلوخه
مزایای استفاده در کود
کوتاه شدن زمان تخمیر کودهای دامی به میزان 4 تا 5 برابر.پاستوریزاسیون کودهای آلی ، کمپوست ودامی و نیز از بین بردن عناصر سمی و قارچی موجود در آنها بخصوص افلاتوکسینتصفیه و پاکسازی کودهای حیوانی از آلودگی های میکروبی ، قارچی و... به خصوص افلاتوکسین.از بین بردن انگلها و تخم علفهای هرز در کودهای طبیعی.از بین بردن بوی نامطبوع کودهای طبیعی تازه.جذب سریع اوره کودهای طبیعی و تبدیل آن به نیتروژن قابل جذب.
تأثیر در محصولات کشاورزی
افزایش تولید و مرغوبیت محصولات کشاورزی.افزایش مقدار ، جذب و انتقال ویتامین C در میوه و گیاه.بهبود کیفیت پوسته محصولات در نتیجه ، افزایش توان انبارداری آنها.افزایش وزن و تعداد محصولات گیاهی.کاهش تعداد نارس ها و کاهش ریزش شکوفه ها.افزایش شادابی ، نشاط و حجم محصولات کشاورزی.حامل علف کشها و آفت کشجلوگیری از خرابی و فساد محصولات در انبار به مدت طولانی بعد از فصل برداشت.افزایش موجودی مواد معدنی مفید و مورد نیاز بدن در محصولات.تاثیر مثبت و بسیار محسوس در رنگ و طعم محصولات.
تأثیر در گیاه
جلوگیری از سوختگی ریشه گیاهان و بهبود رشد ریشه و گیاه.استفاده گیاه از تمام عناصر موجود خاک به سبب بالا بودن خاصیت تبادل یونی زئولیت.افزایش ارتفاع شاخ و برگ ، تعداد پنجه ها و انشعابات گیاهان و درختان.افزایش مقاومت گیاه در مقابل فساد و بیماریها.افزایش ضریب جذب گیاه .عامل رشد و تقویت گیاه.زئولیت و درمان کم آبی
زئولیت ها با توان زیاد جذب و نگهداری آب مـی توانند رطـوبت هوا و خاک را جذب ودر خود نگـهداشته و در زمان خشـکی آنرا به تدریج در اختیار ریشه گیاه که مانند یک پمپ مکنده قوی عمل می نماید قرار دهند.
یکی از بهترین راههای مقابله با کم آبی استفاده از کود زئولیت می باشد
️️کود زئولیتمقرون به صرفه ترین و ارزان ترین کود طبیعی در ایران️️@afzagaran2
۴:۵۲
۸:۳۸
۶:۰۹
۶:۰۹
کود اسید هیومیک و کود هیومیک مرغی وکودهای کامل ماکرو مناسب شخم و چالکود
۶:۰۹
۱۱:۰۸
۱۲:۴۶
چگونه میتوان pH خاک را کاهش داد؟
بسیاری از کارشناسان و کشاورزان بر این باور هستند که برای کاهش pH خاک میتوانند از اسیدهای معدنی مثل سولفوریک اسید، کلریک اسید و نیتریک اسید و یا فسفریک اسید استفاده کنند تا شرایط اسیدی برای خاک فراهم شود ولی نظام طبیعی تنظیم pH در خاک برپایه فعالیت میکروارگانیسمی است یعنی این میکروارگانیسمها هستند که pH را تنظیم میکنند. یعنی ما باید در جهت افزایش جمعیت این موجودات تلاش کنیم تا pH به سمت حالت نرمال پیش رود و نه اینکه بصورت خارجی به خاک اسید اضافه کنیم. این نکته را باید ذکر کرد که اضافه کردن اسیدهای معدنی به خاک به صورت موقت موجب کاهش pH خواهند شد، اما اینکار با ایجاد خطر و شوکهای خطرساز برای میکروارگانیسمهای مفید خاک موجب کاهش فعالیت و حتی مرگ میکروارگانیسمهای مفید میشود. مرگ میکروارگانیسم ها یعنی کاهش ماده آلی خاک یعنی کاهش فعالیت بخش زنده خاک که در نهایت موجب بی دفاع شدن خاک و از بین رفتن حالت تامپونی آن میشود. این روش بصورت موقت عمل کرده و با از بین رفتن میکروارگانیسمهای مفید، خاک تبدیل به خاک کویری و بدون ساختمان خواهد شد که هیچ استفادهای برای کشاورزی ندارد.مواد مخدر را برای بدن را نظر بگیرید، کسی نمیتواند توان مضاعفی که مصرف مواد مخدر به یک شخص در مراحل اولیه مصرف می دهد را کتمان کند اما بعد از گذشت مدتی وابستگی که به دلیل عدم فعالیت طبیعی بدن اتفاق میافتد توان فرد را از بین برده و حال فعالیت غیر طبیعی موجب مرگ و انحطاط بدن میشود. اسیدهای معدنی اضافه شده به خاک هم همین اثر را روی خاک دارند.
مصرف مستقیم اسیدهای معدنی مثل سولفوریک، نیتریک و کلریک اسید میتواند به مرور زمان با ایجاد مرگ در بخش زنده خاک موجب کاهش ماده آلی پروتئینی خاک شود و این موضوع، خاک زنده یعنی خاک دارای ساختمان را به خاک مرده یعنی خاک بدون ساختمان (کویر) تبدیل کند.
همانطور که میدانید اغلب خاکهای ایران قلیایی بوده و pH بالایی دارند و کمتر جایی را میتوان سراغ داشت که خاک آن منطقه اسیدی باشد. حتی خاکهای شمال ایران با وجود آبشویی بالا حالت اسیدی ندارند و فعالیت میکروارگانیسمها در این خاکها نمیتواند شرایط را برای اسیدی شدن فراهم کند. برای اینکه بتوانیم به حلالیت عناصر در خاک کمک کنیم باید جمعیت میکروارگانیسمهای مفید خاک را افزایش دهیم. درخاکهای با pH بالا هم میتوان عملکرد داشت ولی در این حالت راندمان فعالیت باکتری پایین بوده و طبیعتا جذب عناصر کمتری صورت خواهد گرفت. حتی برخی عناصر در pHهای ۶ هم رسوب میکنند و جذبی رخ نمیدهد.
در کشاورزی روز به این نکته رسیدهاند که برای کاهش pH خاک باید یک عامل کمک کننده به فعالیت میکروارگانیسمهای مفید به خاک اضافه کرد. چرا که بتوان به سرعت پایین اما پایدار این موضوع اتفاق افتد. بهترین عامل برای اینکار گوگرد است. به این خاطر که فرم پایدار گوگرد بصورت گازی است، مقدار آن در خاکها بسیار ناچیز است و باید بصورت خارجی آن را به خاک اضافه کرد. اضافه کردن گوگرد به خاک علاوه بر این که مورد مصرف گیاه واقع میشود باعث میشود که اسیدسولفوریک بصورت مول به مول تولید شود که این اسید سولفوریک (تولید شده از مسیر بیولوژیک) باعث افزایش فعالیت سطح میکروارگانیسمهای هوازی میشود و افزایش این سطح و فعالیت میکروارگانیسمها موجب افزایش حلالیت و جذب عناصر غذایی در خاک میشود. در دنیا به این حالت slow release یا آهسته رهش میگویند. باید توجه کرد که اضافه کردن گوگرد به تنهایی به خاک نمیتواند به تعدیل pH کمک کند چرا که باید همراه آن یک عامل اکسید کننده حضور داشته باشد که این عامل باکتریهای اکسید کننده گوگرد هستند که با اکسید کردن گوگرد باعث آزاد سازی اسید شده و به این طریق pH خاک به سمت اسیدی شدن حرک می کند و فعالیت میکروارگانیسمها در این حالت بسیار بالا میرود پس در نتیجه این فعالیت، حلالیت و جذب بیشتر عناصر شیمیایی اتفاق خواهد افتاد.
بنابراین بهترین و موثرترین راه حرکت به سمت پیاچ مفید برای افزایش حداکثری فعالیت میکروارگانیسمها یا همان حالت اسیدی شدن در خاکهای ایران اضافه کردن گوگرد به همراه باکتریهای اکسید کننده گوگرد و همچنین باکتریها هوازی مفید زنده کننده خاک است.گوگرد مورد استفاده در کشاورزی دو نوع است : ۱.گوگرد پتروشیمی( استخراج شده از مواد نفتی-آبگریز) ۲. گوگرد معدنی ( طبیعی- آبدوست)
برای جذب در خاک، گوگرد معدنی به دلیل آبدوست بودن توصیه می شود.
@afzagaran2
بسیاری از کارشناسان و کشاورزان بر این باور هستند که برای کاهش pH خاک میتوانند از اسیدهای معدنی مثل سولفوریک اسید، کلریک اسید و نیتریک اسید و یا فسفریک اسید استفاده کنند تا شرایط اسیدی برای خاک فراهم شود ولی نظام طبیعی تنظیم pH در خاک برپایه فعالیت میکروارگانیسمی است یعنی این میکروارگانیسمها هستند که pH را تنظیم میکنند. یعنی ما باید در جهت افزایش جمعیت این موجودات تلاش کنیم تا pH به سمت حالت نرمال پیش رود و نه اینکه بصورت خارجی به خاک اسید اضافه کنیم. این نکته را باید ذکر کرد که اضافه کردن اسیدهای معدنی به خاک به صورت موقت موجب کاهش pH خواهند شد، اما اینکار با ایجاد خطر و شوکهای خطرساز برای میکروارگانیسمهای مفید خاک موجب کاهش فعالیت و حتی مرگ میکروارگانیسمهای مفید میشود. مرگ میکروارگانیسم ها یعنی کاهش ماده آلی خاک یعنی کاهش فعالیت بخش زنده خاک که در نهایت موجب بی دفاع شدن خاک و از بین رفتن حالت تامپونی آن میشود. این روش بصورت موقت عمل کرده و با از بین رفتن میکروارگانیسمهای مفید، خاک تبدیل به خاک کویری و بدون ساختمان خواهد شد که هیچ استفادهای برای کشاورزی ندارد.مواد مخدر را برای بدن را نظر بگیرید، کسی نمیتواند توان مضاعفی که مصرف مواد مخدر به یک شخص در مراحل اولیه مصرف می دهد را کتمان کند اما بعد از گذشت مدتی وابستگی که به دلیل عدم فعالیت طبیعی بدن اتفاق میافتد توان فرد را از بین برده و حال فعالیت غیر طبیعی موجب مرگ و انحطاط بدن میشود. اسیدهای معدنی اضافه شده به خاک هم همین اثر را روی خاک دارند.
مصرف مستقیم اسیدهای معدنی مثل سولفوریک، نیتریک و کلریک اسید میتواند به مرور زمان با ایجاد مرگ در بخش زنده خاک موجب کاهش ماده آلی پروتئینی خاک شود و این موضوع، خاک زنده یعنی خاک دارای ساختمان را به خاک مرده یعنی خاک بدون ساختمان (کویر) تبدیل کند.
همانطور که میدانید اغلب خاکهای ایران قلیایی بوده و pH بالایی دارند و کمتر جایی را میتوان سراغ داشت که خاک آن منطقه اسیدی باشد. حتی خاکهای شمال ایران با وجود آبشویی بالا حالت اسیدی ندارند و فعالیت میکروارگانیسمها در این خاکها نمیتواند شرایط را برای اسیدی شدن فراهم کند. برای اینکه بتوانیم به حلالیت عناصر در خاک کمک کنیم باید جمعیت میکروارگانیسمهای مفید خاک را افزایش دهیم. درخاکهای با pH بالا هم میتوان عملکرد داشت ولی در این حالت راندمان فعالیت باکتری پایین بوده و طبیعتا جذب عناصر کمتری صورت خواهد گرفت. حتی برخی عناصر در pHهای ۶ هم رسوب میکنند و جذبی رخ نمیدهد.
در کشاورزی روز به این نکته رسیدهاند که برای کاهش pH خاک باید یک عامل کمک کننده به فعالیت میکروارگانیسمهای مفید به خاک اضافه کرد. چرا که بتوان به سرعت پایین اما پایدار این موضوع اتفاق افتد. بهترین عامل برای اینکار گوگرد است. به این خاطر که فرم پایدار گوگرد بصورت گازی است، مقدار آن در خاکها بسیار ناچیز است و باید بصورت خارجی آن را به خاک اضافه کرد. اضافه کردن گوگرد به خاک علاوه بر این که مورد مصرف گیاه واقع میشود باعث میشود که اسیدسولفوریک بصورت مول به مول تولید شود که این اسید سولفوریک (تولید شده از مسیر بیولوژیک) باعث افزایش فعالیت سطح میکروارگانیسمهای هوازی میشود و افزایش این سطح و فعالیت میکروارگانیسمها موجب افزایش حلالیت و جذب عناصر غذایی در خاک میشود. در دنیا به این حالت slow release یا آهسته رهش میگویند. باید توجه کرد که اضافه کردن گوگرد به تنهایی به خاک نمیتواند به تعدیل pH کمک کند چرا که باید همراه آن یک عامل اکسید کننده حضور داشته باشد که این عامل باکتریهای اکسید کننده گوگرد هستند که با اکسید کردن گوگرد باعث آزاد سازی اسید شده و به این طریق pH خاک به سمت اسیدی شدن حرک می کند و فعالیت میکروارگانیسمها در این حالت بسیار بالا میرود پس در نتیجه این فعالیت، حلالیت و جذب بیشتر عناصر شیمیایی اتفاق خواهد افتاد.
بنابراین بهترین و موثرترین راه حرکت به سمت پیاچ مفید برای افزایش حداکثری فعالیت میکروارگانیسمها یا همان حالت اسیدی شدن در خاکهای ایران اضافه کردن گوگرد به همراه باکتریهای اکسید کننده گوگرد و همچنین باکتریها هوازی مفید زنده کننده خاک است.گوگرد مورد استفاده در کشاورزی دو نوع است : ۱.گوگرد پتروشیمی( استخراج شده از مواد نفتی-آبگریز) ۲. گوگرد معدنی ( طبیعی- آبدوست)
برای جذب در خاک، گوگرد معدنی به دلیل آبدوست بودن توصیه می شود.
@afzagaran2
۱۰:۰۵
۱۰:۰۸
۹:۵۷
۱۱:۰۲
کودهای کشاورزی آلی و معدنی افزاگران
۱۱:۳۵
۱۱:۳۵
۷:۴۰
۱۰:۲۴
۱۰:۲۴