عکس پروفایل حقایق باستان 🗿ح

حقایق باستان 🗿

۲۱۱عضو
thumnail
نمایی حیرت انگیز از بنای تاریخی کبوتر خانه قورتان حوالی تالاب گاوخونی اصفهان.جالب است بدانید هنوز چگونگی ساختش در حال بررسی است!
undefined @Ancient_fact

۹:۱۸

thumnail
در مجسمه موسی میکل آنژ، ماهیچه کوچکی در قسمت بازو تراشیده شده که این ماهیچه در بدن انسان زمانی دچار انقباض می‌شود که انگشت کوچک را تکان داده و بلند کنید در غیر این صورت این ماهیچه مخفی می‌ماند.
موسی در اینجا انگشت کوچکش را حرکت داده و این نشان از توجه فوق‌العاده‌ مجسمه‌ساز به جزییات در ساخت این شاهکار است.
@Ancient_fact

۹:۲۰

thumnail
بابانوئل واقعی، اسقف اعظم ثروتمندی بود که در قرن چهارم میلادی می‌زیست و مخفیانه به فقرا کمک می‌کرد و هدیه می‌داد!معروف‌ترین داستان درباره او انداختن یک کیسه سکه طلا به خانه مرد فقیری از طریق دودکش بخاری بود تا برای دخترانش جهیزیه بخرد! کیسه داخل جوراب مرد که برای خشک کردن آویزان کرده بود افتاد! دودکش و جوراب کریسمس ریشه در این داستان دارد!
@Ancient_fact

۱۵:۳۴

thumnail
كشتى پرسپوليس، نخستين ناو جنگى ايران بود كه توسط ناصرالدين شاه وارد خليج فارس شد. ناصرالدین شاه به منظور توسعه نیروی دریایی، موفق به خرید اين کشتی 650 تنی مجهز به 4 توپ کروپ از آلمان گردید!
@Ancient_fact

۱۵:۳۵

thumnail
فتحعلی‌شاه قاجار، که در زمان سلطنتش عهدنامه‌های گلستان و ترکمنچای را امضا کرد و بخش‌های زیادی از ایران را از دست داد، سکه‌ای ضرب کرد که بر روی آن خود را "خسروِ کشور سِتان" نامید!
@Ancient_fact

۱۵:۳۶

thumnail
شاهان ساسانی به شهرسازی دلبستگی داشتند و توجه بسیار به ساختمان شهرها و آبادانی داشته‌اند.بسیاری از شهرهای زمان ساسانی به صورت دایره‌ای یا گرد ساخته شده است. پسوند گرد در پایان اسم بسیاری از شهرها هنوز هم باقی مانده ‌است: دشت گرد، سوسن گرد، لاسگرد، بروگرد(بروجرد)، دارابگرد، فیروزگرد، شاپورگرد، بختاگرد و کوهگرد
@Ancient_fact

۱۵:۴۹

thumnail
مى‌خوام در مورد اين تصوير با شما صحبت كنم كه شهرت جهانى پيدا كرده!تصویر کودک نوازنده در حال گریه به عنوان یکی از احساسی‌ترین عکس‌های تاریخ معاصر طبقه‌بندی شد.این عکس از یک پسر ١٢ ساله برزیلی به نام (دیگو فرازو تورکاتو) گرفته شده که در حال نواختن ویولن در مراسم تشییع جنازه معلمش است که او را از محیط فقر و جنایت که در آن زندگی می‌کرد نجات داد. در تصویر بشریت با قوی‌ترین صدای دنیا صحبت می‌کند. محبت و مهربانی را در کودک پرورش دهید تا بذر شفقت بکارید و تنها در این صورت است که تمدنی بزرگ و ملتی بزرگ خواهیم ساخت.
@Ancient_fact

۱۵:۵۲

thumnail
کل کشور ترکیه‌ی امروزی به مدت بیش از ۲۰۰ سال بخشی از قلمرو شاهنشاهی هخامنشیان بود و تا به امروز آثار هخامنشی بسیاری در ترکیه کشف شده!
تصاویر برخی از آثار هخامنشی بدست آمده از ترکیه که در موزه بریتانیا نگهداری می‌شوند.به ظرافت و زیبایی بی‌مانند تکوک نقره‌ای طلاکوب دقت کنید!
@Ancient_fact

۱۵:۵۹

thumnail
عکسی که برنده جایزه سال هند شد!
یکی از پارسیان هند (مهاجران زرتشتی ایرانی) دستش را بر روی نماد سربازان هخامنشی گذاشته، به یاد نیاکان خود در سرزمین ایران!
undefined @Ancient_fact

۱۴:۰۱

thumnail
درباره فرهنگ ممتاز شهرنشینی در ایران باستان در کتاب وندیداد آمده:مردمان در ظرف‌های جدا خوراک بخورند و در لیوان‌های جدا آب بنوشند، پا برهنه راه نروند و پا برهنه به دستشویی نروند!
@Ancient_fact

۱۴:۰۲

thumnail
کمتر کسی می‌داند که علاوه بر اصفهان، در قزوین نیز کاخی به نام چهلستون برپاست!این عمارت زیبا زمانی که قزوین پایتخت ایران بود به دستور شاه تهماسب صفوی ساخته شد.
undefined @Ancient_fact

۱۴:۰۵

thumnail
عجيب است بدانيد ابن سينا 600 سال قبل از نيوتون قانون اول او را در كتاب "اشارات و تنبيهات" شرح داده بود!
undefined قانون اول نيوتون: "جسمی که تحت تأثیر یک نیروی خارجی نباشد، یا ساکن است یا با سرعت ثابت در حال حرکت است"undefined شرح ابن سينا از اين قانون:"هر جسم در طبع و حالت خاصی می باشد و از این حالت خارج نمی شود مگر اینکه یک عامل خارجی برروی آن تأثیر بگذارد"
@Ancient_fact

۸:۰۱

thumnail
سربازان اشکانی در جنگ، چنان مهارتی در تیراندازی داشتند که هیچ تیری از آنها به خطا نمی‌رفت. چنان قدرتی در تیراندازی داشتند که گاه با یک تیر، تن دو سرباز رومی را به هم می‌دوختند!
undefined کراسوس، برگ ۳۲ - ۳۵ / پلوتارک
@Ancient_fact

۸:۰۷

thumnail
در جنگ كمبوجیه هخامنشى با مصريان، ايرانی‌ها از گربه براى كند كردن ارتش مصر استفاده كردند!آنها گربه ها را در جلوى سپاه رها كرده و از زره، كلاه‌خود و سپر منقش به طرح گربه استفاده ميكردند؛ چرا كه گربه يكى از خدايان مصرى بود و از نظر آنها آسيب رساندن به آن گناهى نابخشودنى محسوب می‌شد و ایرانی‌ها با این روش توانستند مصریان را شکست دهند!
undefined به نقل از تاریخ سیاسی هخامنشیان از داندامایوف
@Ancient_fact

۸:۱۰

thumnail
روستایی که یک ایران کوچک است!
تصویری از نقشه هوایی روستای "جوره کَندی" در منطقه قَرَه‌پُشتلو زنجان که نقشه روستا به طرز تعجب‌آوری شبیه به نقشه ایران است! undefined
@Ancient_fact

۹:۵۴

thumnail
در زمان لشکرکشی خشایارشا به یونان، یونانیان با دیدن شکوه شاهنشاه ایران می‌پنداشتند که خشایارشا همان زئوس، خدای یونان است. زمانی که سپاه نیرومند ايران به یونان رسید، بانگ ستایش يكى از سرداران یونانی را برانگیخت که فریاد می‌زد: زئوس چرا خود را به صورت یک مرد پارسی درآورده‌ای؟
خشایارشا بزرگ‌ترین فرزند آتوسا دختر کوروش بود
@Ancient_fact

۹:۵۵

thumnail
جالب است بدانيد كه مصر بيش از 120 سال يك ساتراپى (استان) ايران بوده است!در سال 525 پیش از میلاد مصر توسط کمبوجیه دوم، پسر کوروش تصرف شد و به يك ايالت از سرزمين هخامنشى درامد. از خدمات دولت هخامنشی در مصر میتوان به حفر کانال سوئز در زمان داریوش اشاره كرد که تحولی در دریانوردی باستان پدید آورد.چند صد سال بعد یعنی در دوران سلطنت خسروپرویز ساسانی، در جریان جنگ های ایران و روم، مصر مجددا فتح شده و مدت ده سال جزء قلمرو ساسانیان به حساب می آمد.
@Ancient_fact

۹:۵۸

thumnail
مجسمه اهالی شهر pompeii ایتالیا که در سال ۷۹ میلادی زیر آتشفشان دفن شدند!
اهالی این شهر، زیر آوار و خاکستر آتشفشان دفن شدند وقتی دانشمندان شهر رو پیدا کردند و خاک‌ها رو برداشتند، میبینند حفره‌هایی توخالی در زیر خاک وجود داره. بعد با گچ اون حفره ها رو پر کردند و دیدند که حفره ها مربوط به اجساد تجزیه شده‌ی انسانه و سپس این مجسمه‌ها شکل گرفت!
@Ancient_fact

۱۸:۱۱

thumnail
عکس بالا جهان بدون «زنبور»عکس پایین جهان بدون «بشر»
جالبه بدونید که انیشتین گفته اگر‌ زنبور عسل از کره‌ی زمین ناپدید بشه، انسان 4 سال بعدش منقرض خواهد شد!
@Ancient_fact

۱۸:۱۴

thumnail
فرعون‌های ایرانی!
در منابع مصر باستان به دو تن از پادشاهان ایرانی که به مصر دست یافتند، لقب سلطنتی مصریان یعنی "فرعون" داده شده است. داریوش بزرگ و کمبوجیه پادشاهان بزرگ هخامنشی بودند که پس از غلبه بر مصر از سوی مصریان عنوان فرعون را بدست آوردند.
تصویر سمت راست، رَع خدای خورشید و خدای بزرگ مصریان است. داریوش اول از سوی مصریان لقب شاهانه ی پسر رَع را دریافت کرد.این عنوان از القاب سلطنتی فراعنه بود.
undefinedمنبع: داریوش و ایرانیان، والتر هینتس
@Ancient_fact

۱۸:۱۷