عکس پروفایل کتابخانه عمومی آراک

کتابخانه عمومی آرا

۳۲عضو
عکس پروفایل کتابخانه عمومی آراک
۳۲ عضو

کتابخانه عمومی آرا

 پردیس، فاز 11، خیابان طراوت، خیابان شهید لواسانی، مدرسه اجتماع محور رازی.

۲۴ مهر ۱۴۰۰

کتاب خاطرات #بابانظر حاصل گفت‌وشنود سی و شش ساعته سیدحسین بیضایی با محمدحسن نظرنژاد است. همه مصاحبه‌ها در سال هفتادوچهار و اوایل هفتادوپنج ضبط ویدیویی شده که از سرنوشت این فیلم‌ها خبری در دست نیست. کلمه‌ها و جمله‌های این مصاحبه‌ها پس از ضبط، روی کاغذهای سفید آمدند و ماندند.
شاید محمدحسن نظر نژاد در میان همه کسانی که جنگ هشت ساله را تجربه کرده‌اند یک استثنا باشد. او برای اولین بار سال پنجاه و هشت به کردستان رفت تا آتشی که دست غریبه‌ها آن را روشن کرده بود، خاموش کند. هفده سال بعد یعنی در سال ۱۳۷۵ برای آخرین بار به کردستان رفت تا آغاز و پایان دفتر زندگی‌اش در کوه‌ها و قله‌ها نوشته شود. آن روزها او یک داوطلب ساده اما نترس و فهیم بود. در سال‌های جنگ او به قائم‌مقامی فرماندهی لشکر هم رسید. جنگ، محمدحسن نظرنژاد را بابانظر کرد. مانند پدری سایه‌اش روی سنگرها و خاکریزها بود و خراسانی‌ها طعم شجاعت و تدبیر او را در شب‌ها و روزهای عملیات برای همیشه در کام دل‌شان نگه خواهند داشت. بابانظر بیش از صدوچهل ماه در مناطق جنگی بود. در بستان چشم و گوش چپ خود را از دست داد. در فکه کمرش شکست. در فاو قفسه سینه‌اش شکافت، گازهای شیمیایی به ریه‌هایش رسید و وقتی جنگ تمام شد، صدوشصت ترکش به بدن او خورده بود که تنها پنجاه و هفت ترکش از سر تا پایش بیرون زد اما صدوسه ترکش همچنان در پیکر قوی و نیرومند او که روزی از پهلوانان خراسان بود، به یادگار ماند. در سال هفتادوپنج محمدحسن به عنوان مسؤول عملیات لشکر پنج نصر خراسان راهی کردستان می‌شود تا از واحدهای لشکر بازدید کند.روز هفتم مرداد ماه هفتادوپنج به ارتفاعات کفارستان می‌رسند. در دل ارتفاعات کفارستان که روزی جوانی او را دیده بودند، به خاطر کمبود فشار هوا دچار تنگی نفس می‌شود. او را برای مداوا به مقرهای پایین دست می‌رسانند اما دیگر دیر شده بود.
#معرفی_کتاب

۱۲:۵۶

۲۶ مهر ۱۴۰۰

#من_زنده‌ام نوشته معصومه آباد و دربردارنده خاطرات دوران اسارت وی در دوران جنگ تحمیلی است.این کتاب در حوزه اسارت و بخشی از خاطرات نانوشته چهار بانوی اسیر ایرانی به نگارش در آمده تا پاسخگویی بسیاری از سوالات بدون پاسخ در حوزه اسارت بانوان ایرانی در زندان های رژیم بعثی در دوران هشت سال دفاع مقدس باشد.عنوان کتاب که بر روی جلد چاپ شده، دستخط معصومه آباد است. آن روز که برای فرار از بی خبری مفقودالاثری برای خانواده اش یا هر کسی که می توانست فارسی بخواند نوشته بود: «من زنده ام. معصومه آباد.»
در بخشی از کتاب می‌خوانیم:موسم مهر و مدرسه در سال پنجاه و نه با صدای میگ‌های بمب‌افکن عراق آغاز شد و با به پرواز در آمدن هواپیماهای میگ بمب‌افکن عراقی، صدایی که شنیدنش خارج از توان بود در شهر پیچید. زنگ مدرسه با خمپاره‌هایی که پشت پای هر دانش‌آموز زمین را می‌شکافت به صدا درآمد. کسبه وحشت‌زده کرکره‌ی مغازه‌ها را پایین می‌کشیدند و سراسیمه به سوی خانه و خانواده‌های خود می‌دویدند اما کسی نمی‌دانست این صدای مهیب و وحشت‌آور از کجاست. بعضی‌ها می‌گفتند انفجار رخ داده اما بعضی که بیشتر می‌دانستند می‌گفتند دیوار صوتی شکسته است. رادیو به جای آهنگ مهر و مدرسه مارش آماده‌باش و آژیر قرمز و هشدار حمله هوایی را پخش می‌کرد. در فاصله‌ی کوتاهی بوی مرگ در تمام کوچه و خیابان‌ها پیچید و صدای ضجه‌ی مادران داغدیده و کودکان وحشت‌زده همراه با صدای پی در پی خمپاره‌ها گوش شهر را پر کرد. تن مردم بی‌دفاع، سپر گلوله‌ها شده بود تا شهر نمیرد و آرام بماند.
#معرفی_کتاب

۱۲:۳۲

۲۷ مهر ۱۴۰۰

#دا خاطرات سیده زهرا حسینی، به اهتمام سیده اعظم حسینی است. «دا» در زبان کردی به معنی مادر است و زهرا حسینی که خود یکی از کردهای پهله زرین آباد استان ایلام است با انتخاب این عنوان سعی کرده به موضوع مقاومت مادران ایرانی در طول جنگ ایران و عراق بپردازد.به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این کتاب مهم‌ترین و تأثیرگذارترین کتاب در زمینه خاطره‌نگاری جنگ هشت ساله ایران و عراق محسوب می‌شود.خاطرات ذکر شده در این کتاب در دو شهر بصره و خرمشهر است و روزهای محاصره خرمشهر توسط نیروهای عراقی محور مرکزی کتاب را تشکیل می‌دهد.حسینی در آن زمان دختر هفده ساله‌ای بوده و گوشه‌ای از تاریخ جنگ را بازگو می‌کند که غالباً به اشغال و فتح خرمشهر مربوط می‌شود.کتاب شامل سه قسمت است:قسمت نخست کتاب سال‌های ابتدایی زندگی حسینی در عراق و مهاجرت اجباری خانواده وی تحت فشار رژیم بعث را روایت می‌کند.قسمت دوم کتاب به شرح فعالیت های حسینی در جریان جنگ ایران و عراق پرداخته است.قسمت سوم کتاب هم در مورد زندگی شخصی حسینی و ماجرای ازدواج وی است.«دا» در دومین جایزه ادبی جلال آل‌احمد برگزیده و شایسته تقدیر شناخته شد و در سیزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس به عنوان اثر برگزیده در بخش خاطرات دیگرنوشت انتخاب شد.
#معرفی_کتاب

۷:۰۷

بازارسال شده از
thumnail

۱۵:۲۵

بازارسال شده از مانلی
در این نوشتار سعی کرده ایم کتب مفیدی که در زمینه وحدت اسلامی نوشته شده است را به اختصار معرفی کنیم.
پیشوایان شیعه، پیشگامان وحدتکتاب «پیشوایان شیعه، پیشگامان وحدت» تحقیقی است مختصر با هدف نیل به این رسالت که نشان دهد مسئله وحدت، نه مسئله جهان امروز، بلکه دغدغه پیشوایان شیعه و امامان معصوم و در راس همه آنان امام علی (ع) بوده است.
شیعه و سنی، غوغای ساختگی«شیعه و سنى، غوغاى ساختگى» عنوان کتابی است که در سال ۱۹۸۳م توسط مجاهد بزرگ فلسطینی شهید دکتر فتحی شقاقی(بنیانگذار جنبش جهاد اسلامی) به رشته تحریر درآمده است. این کتاب نشان می دهد که بسیاری از اندیشمندان معاصر اهل سنت نگاه مثبتی نسبت به شیعیان و تقریب مذاهب دارند.
آب را گل نکنیماین کتاب که به کوشش واحد پژوهش مدرسه علمیه حضرت مهدی - مشهد- به چاپ رسیده است. کتابچه ای کوچک درباره اصول تبری و وحدت اسلامی با تاکید بر روایات اهل بیت «ع» که برای شناختی اجمالی از شبهات موجود در این عرصه مناسب است.
وحدت و همگرایی از منظر رهبر معظم انقلاب«وحدت و همگرایی از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی» عنوان کتابی است که علیرضا برازش تالیف کرده و توسط نشر امیرکبیر و برای اولین بار در همین سال جاری منتشر شده است. یکی از مزیت های این کتاب دسته بندی کلی و جزئی خوب موضوعات است و دیگری حجم کم آن که خواندنش را برای مخاطبان بیشتری ممکن می سازد. کتاب ۸۰ صفحه دارد و بیانات رهبر انقلاب بدون دخل و تصرف و توضیح در کنار هم آورده شده اند.
تاملی بر مساله ی وحدت اسلامی از دیرباز تا دیروز با تکیه بر جنبش اتحاد اسلاماین کتاب با رویکردی تاریخی به مسئله وحدت اسلامی پرداخته است. دکتر محمدحسین امیراردوش نویسنده کتاب، با بررسی دقیق و موشکافانه عملکرد امویان، عباسیان و سایر حکومت هایی که بر سرزمین های اسلامی حکمرانی کرده اند و نیز با بررسی رویکرد عامه مردم مذاهب مختلف در طول تاریخ اسلام، به این نتیجه می رسد که تاریخ اسلامی بیش از آن که تاریخ تفرقه باشد، تاریخ وحدت است.
منبع: مجله الکترونیکی اخوت

۱۵:۲۵

۲۸ مهر ۱۴۰۰

بازارسال شده از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور
thumnail
undefined به مناسبت فرارسیدن هفته وحدت اجرا می شود؛طرح عضویت رایگان و بخشودگی جرائم دیرکرد منابع امانی در کتابخانه های عمومی سراسر کشور
undefined در این طرح، اعضایی که منابع امانی خود را در تاریخ‌های ۲۵ مهر لغایت ۲ آبان‌ماه به کتابخانه عودت دهند، مشمول تخفیف ۱۰۰ درصدی جرائم دیرکردی(مربوط به دوران کرونا و قبل از آن) خواهند شد. همچنین علاقه مندان می توانند در روزهای ۱، ۲ و ۳ آبان ماه به صورت رایگان عضو کتابخانه های عمومی سراسر کشور شوند. با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم جلوگیری از تجمع متقاضیان، ضروری است علاقه مندان در روزهای یاد شده عدد ۱ را به سرشماره ۵۰۰۰۲۹۲۹ ارسال کنند. پس از پایان مهلت مذکور، کد تخفیف معتبر تا پایان آبان در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
undefined https://www.iranpl.ir/news/31585/undefined @iranpl

۶:۵۳

مجموعه بیست و سه جلدی روزگاران درباره وقایع مختلف جنگ تحمیلی و یا گروه های مختلفی که در جنگ شرکت کرده اند، است. گروه هایی مانند غواصان، پزشکان، پرستاران، نیروهای هوانیروز و وقایعی مانند فتح خرمشهر اسارت و ماجرای غواصان لشکر چهارده؛«کتاب زنان خرمشهر» جلد سیزدهم از مجموعه روزگاران، به نقش زنان در جنگ تحمیلی با محوریت اشغال و آزادسازی خرمشهر می‌پردازد.
در بخشی از مقدمه کتاب می‌خوانیم:سال‌ها پیش، وقتی دشمن آمده بود سمت خرمشهر، وقتی همه‌ی زندگیمان بی‌آن‌که بخواهیم یا انتخاب کنیم با جنگ پیوند خورده بود و اصلاً همه‌ی زندگیمان شده بود جنگ، درست یک شب مانده به روزی که خرمشهر را گرفتند و خرمشهر شد خونین‌شهر، محسن راستانی آمد. یک ضبط صوت کوچک با خودش داشت. به ما که از شهر آمدیم گفت «در خرمشهر چه خبر بود؟» و صدای من را ضبط کرد. من گفتم «چیزی غیر از عشق نبود.»هنوز هم بر این باورم. و حالا بعد از این همه سال، صد خاطره‌ی عاشقانه از زندگی زنان خرمشهر را نوشته‌ام. بعد از سال‌ها و در تمام این سال‌ها همیشه حس عجیبی با من بوده است؛ حسی نگفتنی. حسی درست مانند حس هبوط.
#معرفی_کتاب

۷:۵۹

آغاز تا پایان؛ سالنامه‌ی تحلیلی که به همت محمد درودیان منتشر شده است. این کتاب که به بررسی و تجزیه و تحلیل وقایع سیاسی - نظامی جنگ از زمینه‌سازی تهاجم نظامی عراق تا آتش‌بس می‌پردازد تا کنون هجده بار تجدید چاپ شده است. اگرچه اين كتاب درتقســيم‌بندی آثار مركز مطالعات شــشــمين جلد از مجموعه ســيری در جنگ ايران و عراق محسـوب شـده، اما كتابی اسـت مسـتقل كه كل دوران جنـگ، از زمينـه‌ســـازی هجوم ارتش عراق تا آتش‌بس را شـــامل می‌شــود و هرچند توجه علاقه‌مندانِ مطالعه وقايع جنگ به آثار اين مركز بيشــتر به دليل دقت، ســنديت و محتواي مفيد آن است ولي توجه افزونتر بـه كتاب آغاز تا پايان به دليل جامعيت و در عين حال اختصـــار آن است.
#معرفی_کتاب

۷:۵۹

۳ آبان ۱۴۰۰

بازارسال شده از کتابداران استان
#اطلاع_رسانی
undefined نشست مجازی «معرفی و راه های پیشگیری از بیماری پوکی استخوان» برگزار می‌شود
undefined از کاربران و کتابداران کتابخانه های عمومی کشور می‌توانند از ساعت ۱۰ صبح دوشنبه ۳ آبان ماه با مراجعه به نشانی در این نشست حضور پیدا کنند.www.skyroom.online/ch/nahaad/neshast
undefinedهمچنین برای دربافت اطلاعات بیشتر با مراجعه به لینک زیر منابع مطالعاتی دریافت و مطالعه نمایید.
undefined undefinedجزوه و بروشورhttps://media.iranpl.ir/d/2021/10/23/0/228643.rar
undefined undefinedپوسترها https://media.iranpl.ir/d/2021/10/23/0/228644.rar
undefined undefinedتیزرhttps://media.iranpl.ir/d/2021/10/23/0/228645.mp4

۶:۴۶

بازارسال شده از کتابداران استان
thumnail

۶:۴۷

#اطلاع_رسانی
undefined نشست مجازی «معرفی و راه های پیشگیری از بیماری پوکی استخوان» برگزار می‌شود
undefined از کاربران و کتابداران کتابخانه های عمومی کشور می‌توانند از ساعت ۱۰ صبح دوشنبه ۳ آبان ماه با مراجعه به نشانی در این نشست حضور پیدا کنند.www.skyroom.online/ch/nahaad/neshast
undefinedهمچنین برای دربافت اطلاعات بیشتر با مراجعه به لینک زیر منابع مطالعاتی دریافت و مطالعه نمایید.
undefined undefinedجزوه و بروشورhttps://media.iranpl.ir/d/2021/10/23/0/228643.rar
undefined undefinedپوسترها https://media.iranpl.ir/d/2021/10/23/0/228644.rar
undefined undefinedتیزرhttps://media.iranpl.ir/d/2021/10/23/0/228645.mp4

۶:۴۸

۴ آبان ۱۴۰۰

thumnail
مجموعه دوازده جلدی «سی روز با پیامبر» مشتمل بر داستان های مذهبی است که با زبانی ساده و روان برای گروه سنی ج نگاشته شده اند.داستان های این کتاب پنجره های کوچکی است که رو به دنیای بزرگ و پرماجرای زندگی پیامبر اسلام باز می شود. این قصه واره ها تاریخ زندگی پیامبر اسلام و زندگی نامه دقیق، صحیح و کاملی است که با زبانی ساده و کودکانه نوشته شده اند.بخشی از جلد اول (از تولد تا خانه عمو):آمنه لبخندی زد و گفت: «خودم هم نفهمیدم چه شد. نیمه‌شب بود که احساس کردم کمی درد دارم. فکر کردم بچه‌ام می‌خواهد به دنیا بیاید. کمی ترسیدم. گفتم کاش تو بیدار بودی! کاش کسی می‌آمد و کمکم می‌کرد!‌ ناگهان دیدم، اتاقم روشن شد. دورتادورم را فرشته‌ها گرفتند. فرشته‌های مهربان. همه آمده بودند به من کمک کنند. انگار صدایی به من می‌گفت، ای آمنه، امشب تو پیامبر این مردم را به دنیا می‌آوری! از شر حسودها بچه‌ات را به خدای یگانه بسپار و او را محمد صدا کن! ناگهان پرندهٔ سفیدی بال زد و به اتاقم آمد. بالای سرم پرواز کرد. پرندهٔ بزرگی بود. بال‌های سفید قشنگی داشت. پرنده پایین آمد و بالش را به سینهٔ من کشید و رفت. در یک آن، همهٔ دردها از بدنم رفت و آرام شدم. خوابم گرفت. خوابیدم. وقتی بیدار شدم، دیدم بچه‌ام به دنیا آمده است و فرشته‌ها مشغول شستن او هستند. بله، فرشته‌ها بچه‌ام را شستند و او را لای این پارچهٔ عجیب و خوش‌بو پیچیدند و کنار من خواباندند. وقتی به بچه‌ام نگاه کردم، یاد عبدالله افتادم. چقدر شبیه پدرش بود! گریه‌ام گرفت. آهسته گفتم، عبدالله، کاش زنده بودی و پسرت را می‌دیدی! دوباره آن صدا را شنیدم که به من می‌گفت، ای آمنه تو آقا و سرور این مردم را به دنیا آورده‌ای. از شر حسودها به خدای یگانه پناه ببر و او را محمد صدا کن!»

۸:۳۹

۵ آبان ۱۴۰۰

thumnail
«خرسی که چپق می‌کشید» رمان کودک (گروه سنی ج) مصوری به قلم سیدجواد راهنما و به تصویرگری طاهره زحمتکش است. این داستان اینگونه آغاز می‌شود: باباها چیزهای خوبی هستند، حتی اگر چاقالو باشند. حتی اگر مثل بابای من از صبح تا شب توی خانه کنار بخاری بنشینند و چایی-آبلیمو بخورند. باباها چیزهای خوبی هستند، حتی اگر مثل بابای من فقط چُپُق بکشند و قصه‌های تکراری بگویند. برای همین هم هست که وقتی یک بابا گم شد، یک بچه باید خیلی‌خیلی تلاش کند تا بابایش را پیدا کند. درست مثل بابای من که در یک روز سرد زمستانی گم شد. آن روزِ سرد زمستانی مامانم مثل همه‌ی روزهای سرد زمستانی رفته بود کوه کنار شهر تا «چَمچَمه» بچیند. اگر خدا چمچمه‌ها را اختراع نکرده بود، ما حتماً از گرسنگی می‌مُردیم. نه اینکه ما چمچمه‌ها را بخوریم، نه! مامانم چمچمه‌ها را جمع می‌کرد و خیلی زیاد که می‌شدند، آن‌ها را می‌برد پیش «کریم‌خسته»....
#معرفی_کتاب

۱۴:۱۹

۱۴ آبان ۱۴۰۰

بازارسال شده از مسئولین کتابخانه ها
thumnail

۲۱:۱۹

۲۵ آبان ۱۴۰۰

بازارسال شده از مسئولین کتابخانه ها
thumnail

۵:۵۳

۲۶ آبان ۱۴۰۰

بازارسال شده از مسئولین کتابخانه ها
thumnail

۹:۳۲

۲۷ آبان ۱۴۰۰

بازارسال شده از کتابداران استان
thumnail

۱۳:۰۷

بازارسال شده از کتابداران استان
thumnail

۱۳:۰۷

۳۰ آبان ۱۴۰۰

بازارسال شده از مسئولین کتابخانه ها
thumnail

۵:۵۳

بازارسال شده از مسئولین کتابخانه ها
...اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران هم زمان با روز یکشنبه ۳۰ آبان‌ که با عنوان  «کتاب؛ مادران شهدا و زنان در دفاع مقدس» نامگذاری شده است؛ برگزار می کند:
undefinedنشست تخصصی و گفتگو پیرامون کتاب"تنها گریه کن"
با حضور خانم اکرم اسلامی؛نویسنده خانم اشرف سادات منتظری مادر شهید محمد معماریان؛راوی حاج حسین کاجی؛ راوی دفاع مقدس و ناشر با حضور نویسندگان مطرح معاصر
خانم ها معصومه آباد؛ وجیهه سامانی؛ گلستان جعفریانو آقای محمد قاسمی پور
undefinedساعت ۱۵ روز ۳۰ آبان
undefined سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک شهر
‌این مراسم از طریق صفحات مجازی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان  تهران به آدرس اینستاگرام(instagram.com/tehranpl)، آپارات   (aparat.com/tehranpl/live)  به صورت زنده پخش خواهد شد.

۵:۵۳