بله | کانال آشپزی سنتی
عکس پروفایل آشپزی سنتیآ

آشپزی سنتی

۲۳,۲۳۳عضو
آشپزی سنتی
undefined امروز سفر میکنیم به شمال با نازخاتون!
نازخاتون یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ است، که اصالت آن به شمال ایران برمی گردد. در واقع نازخاتون را به عنوان یک پیش غذا یا چاشنی مورد استفاده قرار می دهند. نازخاتون از بادمجان، سیر، ریحان و آبغوره تهیه می‌شود. معمولاً نازخاتون را به همراه غذاهایی مانند شامی کباب، مرغ و عدس پلو به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.
نازخاتون سرشار از ویتامین های A،B ،C،E، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، اسید فولیک، آهن، فسفر، امگا ۳ و غیره می باشد. نازخاتون به دلیل موادی که در آن استفاده شده است، بسیار نشاط آور است و باعث بهبود خلق خو می‌شود. و همچنین در جلوگیری و درمان افسردگی بسیار موثر است. از دیگر خواص نازخاتون می‌توان به تقویت حافظه، تصفیه خون کنترل فشار و چربی خون و تعدادی دیگر از ویژگی های درمانی اشاره کرد. مصرف نازخاتون برای زنان باردار و جنین به دلیل افزایش گلبول های قرمز و خونسازی بسیار مفید است. اما مصرف بیش از حد آن نیز مناسب نیست.
مواد لازم:
- بادمجان ۴ عدد- گوجه فرنگی ۳ عدد- آبغوره ۳ قاشق غذا خوری- نعناع خشک شده ۱ قاشق خوری- سیر ۲ بوته- گل پر به مقدار لازم- آب انار ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه:در مرحله اول تهیه نازخاتون، بادمجان ها را تمیز کنید و بشویید. سپس آن ها را بر روی منقل کباب کنید. در صورت عدم دسترسی می‎‌توانید از اجاق گاز و یا می توانید آن ها را در فر قرار دهید تا کباب شوند.سپس با استفاده از یک چاقوی مناسب پوست بادمجان ها را جدا کنید. سپس بادمجان‌ها را بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید.در ادامه گوجه فرنگی‌ها را بشویید. سپس آن ها را چند دقیقه در آب جوش قرار دهید تا پوستشان به راحتی جدا شود. سپس گوجه ها را بر روی تخته آشپزخانه ریز کنید و کنار بگذارید.بادمجان های ساطوری شده را در یک قابلمه بریزید و به آن آب انار و آبغوره اضافه کنید. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با شعله متوسط قرار دهید تا کم کم به جوش بیاید و غلیظ شود.سیرها را پوست بگیرید و بشویید و رنده یا له کنید. سپس آن را به همراه نعناع و گلپر به قابلمه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. سپس قابلمه را از روی اجاق گاز پایین بیاورید.در مرحله آخر گوجه فرنگی خرد شده را به مواد اضافه کنید و مواد را مجددا دوباره مخلوط کنید.بعد از آماده شدن نازخاتون آن را در یک کاسه بکشید و به همراه گردوی خرد شده تزیین کنید.

undefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.
لینک کانال در پیام رسان بله :undefined https://ble.ir/ashpazisonati

۱۲:۲۸

thumbnail
امروز میخوایم هلو کباب رو آموزش بدیم با سفر به کرمانشاه

۱۲:۰۹

آشپزی سنتی
undefined امروز میخوایم هلو کباب رو آموزش بدیم با سفر به کرمانشاه
هلو کباب یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر کرمانشاه می باشد. هلو کباب در کرمانشاه با روغن کرمانشاهی تهیه می شود که روغن بسیار مرغوبی است و باعث می شود هلو کباب بسیار لذیذتر شود.
شاید خیلی از افرادی که با این غذا آشنایی نداشته باشند با شنیدن نام هلو کباب فکر کنند این غذا یک نوع کباب است که با هلو تهیه می شود اما جالب است بدانید این غذا مانند کوفته تبریزی یک نوع کوفته است که به خاطر شباهتش به هلو به آن هلو کباب می گویند.
مواد لازم:- گوشت بدون چربی 400 گرم- لپه 1 پیمانه- سیب زمینی نیم پز 2 عدد- تخم مرغ 2 عدد- نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم- دارچین به مقدار لازم- آبلیمو 1 پیمانه- شکر نصف لیوان- آب 1 پیمانه- گردو و کشمش به مقدار دلخواه- پیاز داغ به مقدار دلخواه
طرز تهیه:گوشت را در غذاساز یا یک‌دو‌سه بریزید تا حالت کشسانی و چسبندگی پیدا کند.لپه را با کمی آب و نمک بپزید. سپس آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. پس از خنک شدن آن ها را چرخ کنید.داخل یک کاسه بزرگ، سیب‌زمینی نیم‌پز شده را رنده کنید.سپس لپه چرخ‌کرده، گوشت، نمک، فلفل سیاه، دارچین، زردچوبه و تخم مرغ را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد کاملا فرم چسبندگی داشته باشنددست های خود را کمی خیس کنید، مقداری از مایه را بردارید کف دست باز کنیدو داخل آن، کشمش، گردو و پیاز سرخ شده بگذارید و قلقلی کنید. همه مایه را به همین ترتیب آماده کنید.درون یک قابلمه کوچک روغن را داغ کنید و گوشت ها را داخل آن سرخ کنید تا طلایی و برشته شوندسپس آن ها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه‌شان گرفته شوددر این مرحله باید هلوکباب ها را کف قابلمه بچینید. آب‌لیمو، شکر و آب را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید.آن ها را روی گوشت ها بریزید و با حرارت کم بگذارید تا پخته شوند.

undefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.
لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۱۲:۱۳

thumbnail
امروز سفر میکنیم به دزفول با آش ماسووا

۵:۰۶

آشپزی سنتی
undefined امروز سفر میکنیم به دزفول با آش ماسووا
آش ماسووا ، شباهت زیادی به آش رشته دارد و با نخود، بلغور گندم، پیاز، کشک سابیده غلیظ، سبزی (اسفناج، گشنیز، تره، جعفری)، روغن، نمک، فلفل قرمز و زردچوبه درست شده و معمولا با نعنا داغ یا پونه خشک تزئین می‌شود. در طبخ این آش از حبوبات دیگر مانند لوبیا سفید نیز می‌توان استفاده کرد.
مواد لازم:بلغور گندم 100 گرم برنج نیم دانه 100 گرم اسفناج 100 گرم پیاز 2 عددنخود پخته 150 گرمکشک یک پیمانه سرخالینمک و فلفل به اندازه لازمجعفری تازه برای تزیینپونه خشک برای تزیین
طرز تهیه:ابتدا بلغور و برنج را می‌گذاریم کاملا بپزد. سپس نخود پخته، اسفناج را بعد از شستن به صورت درشت خرد کنید. پیاز را هم خرد کنید و کناری بگذارید. قابلمه ای آماده کنید و کمی روغن در آن بریزید و روی اجاق قرار دهید تا داغ شود سپس اول پیاز را در روغن تفت دهید. بعد از این که پیاز تغییر رنگ پیدا کرد، اسفناج را اضافه کنید و تفت دهید. برنج و بلغور را همراه با مقداری آب جوشیده اضافه کنید.
بعد از پخت مواد، کشک را اضافه کرده، نمک و فلفل را هم اندازه می‌کنیم و می گذاریم آش 5 دقیقه با شعله کم جا بیفتد. سپس آن را کشیده، پونه خشک بپاشید و با جعفری تزیین کنید.
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.
لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۵:۰۶

thumbnail
امشب سفر میکنیم به گیلان، با خورش اناربیج

۱۸:۲۷

آشپزی سنتی
undefined امشب سفر میکنیم به گیلان، با خورش اناربیج
خورش اناربیج یکی از انواع خورش های محبوب در شمال کشورمان است که با ترکیبات متنوعی درست می شود.
مواد لازم:- گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم- پیاز ۲ عدد متوسط- سبزی معطر ۵۰۰ گرم- مغز گردو ۲۰۰ گرم- رب انار ½ لیوان- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
طرز تهیه:برای تهیه خورش انار بیج شمالی ابتدای کار گوشت را به تکه های کوچک تقسیم می کنیم، سپس درون چرخ گوشت قرار می دهیم و چرخ می کنیم. در ادامه مغز گردو را درون چرخ گوشت می ریزیم و چرخ می کنیم.حالا سبزی معطر (جعفری، گشنیز، نعنا، چوچاق و خالواش) را می شوییم، سپس درون آبکش قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب اضافی شان کاملا خارج شود. در ادامه سبزی معطر را روی تخته گوشت قرار می دهیم.در این مرحله سبزی معطر را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می دهیم تابه به خوبی گرم شود، سپس سبزی خرد شده را درون تابه می ریزیم.حالا سبزی را تفت می دهیم تا آب اضافی اش تبخیر شود. در ادامه مقداری روغن مایع به سبزی اضافه می کنیم، سپس تفت می دهیم تا سبزی کمی سرخ شود. دقت کنید سرخ شدن بیش از حد سبزی خورش را تلخ می کند.در این مرحله پوست ۱ عدد پیاز را جدا می کنیم، سپس می شوییم و با دندانه های ریز رنده، رنده می کنیم. در ادامه پیاز رنده شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم، سپس ورز می دهیم.حالا مقداری از گوشت چرخ کرده بر می داریم و به اندازه های دلخواه کوفته های قلقلی درست می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس مقداری روغن مایع درون آن می ریزیم.در این مرحله پوست پیاز باقی مانده را جدا می کنیم و می شوییم، سپس به صورت ریز رنده می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود، سپس گردو را اضافه می کنیم.حالا گردو را تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم. در ادامه ۴ لیوان آب جوش به گردو اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم جوش بزند تا روغن بیندازد.در این مرحله زمانی که گردو روغن انداخت، سبزی خرد شده را به آن اضافه می کنیم، سپس مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم سبزی کاملا پخته شود. در ادامه پس از پخته شدن سبزی حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم.در این مرحله کوفته قلقلی ها را درون خورش قرار می دهیم. توجه داشته باشید زمانی که می خواهیم کوفته ها را اضافه کنیم، خورش باید در حال جوشیدن باید تا کوفته ها از هم باز نشوند. در ادامه رب انار را به خورش اضافه می کنیم.در نهایت اجازه می دهیم خورش بجوشد تا کاملا جا بیوفتد. در ادامه زمانی که خورش کاملا جا افتاد حرارت را خاموش می کنیم، سپس درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم. در آخر خورش انار بیج را با پلو زعفرانی سرو کنید.undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.
لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۱۸:۳۴

thumbnail
امروز سفر میکنیم به اردبیل با شیر پلو یا سوتی پلو !!!

۹:۲۸

آشپزی سنتی
undefined امروز سفر میکنیم به اردبیل با شیر پلو یا سوتی پلو !!!
سوتی پلو یا شیر پلو یکی از پلوهای سنتی اردبیل است که بیشتر برای چهارشنبه سوری و یا به عنوان غذای نذری آماده می‌شود. البته سوتی پلو معمولا به همراه ماهی دودی سرو شده و به تنهایی استفاده نمی‌شود.
مواد لازم:- برنج ۴ پیمانه- شیر ۴ پیمانه- کره ۵۰ گرم- خرما ۱۲ عدد(در دستور غذای اصلی خرما وجود ندارد اما اگر قصد استفاده از ماهی دودی را ندارید سوتی پلو اردبیل به همراه خرما و کشمکش می‌تواند یک غذای کامل باشد.)- زعفران، نمک و روغن به میزان دلخواه- آب یک پیمانه- کشمش یک پیمانه(در دستور غذای اصلی خرما وجود ندارد اما اگر قصد استفاده از ماهی دودی را ندارید سوتی پلو اردبیل به همراه خرما و کشکمش می‌تواند یک غذای کامل باشد.)
طرز تهیه:در ابتدا برنجی را که به مدت ۱۰ الی ۱۲ ساعت به همراه آب و نمک خیس داده‌ایم را به همراه شیر، آب، زعفران و کمی نمک (درست مثل کته عادی) در یک ظرف مناسب ریخته و اجازه می‌دهیم تا شیر کاملا جذب برنج شده و آب آن کشیده شود.در این مدت بهتر است درب ظرف باز باشد تا شیر به اصطلاح سر نرود!پس از کشیده شدن آب، کره را به برنج اضافه کرده و درب ظرف می‌گذاریم تا به مدت ۲۰ دقیقه جا بیوفتد.قابلمه را از روی حرارت بردارید. اگر از قابلمه‌ی نچسب استفاده کرده‌اید می‌توانید آن را برگردانید و سوتی پلو خوشمزه قالبی با ته‌دیگی خوشرنگ و مجلسی داشته باشید.برای تزئین سوتی پلو کشمکش‌ها را کمی تفت داده و پس از جدا کردن هسته خرما آن‌ها را به کشمش اضافه و به همراه هم یک الی دو دقیقه تفت داده و پلو را با آن تزئین می‌کنیم.
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...

لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.

لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۹:۲۸

thumbnail
داریم به عید نزدیک میشیم و لازم هست به شیرینی های سنتی هم نیم نگاهی داشته باشیم...undefinedundefinedundefined امروز سفر میکنیم به ایلام با برساق

۱۱:۰۷

آشپزی سنتی
undefined داریم به عید نزدیک میشیم و لازم هست به شیرینی های سنتی هم نیم نگاهی داشته باشیم... undefinedundefinedundefined امروز سفر میکنیم به ایلام با برساق
برساق از جمله شیرینی های محلی ایلام می باشد که طعم بسیار متفاوتی دارد و با استفاده از موادی همچون زیره، آرد ذرت و گندم، شکر، رازیانه کوبیده شده، گلاب، دارچین، شیر و... تهیه می شود و آن را داخل روغن داغ یا فر بپزید.
مواد لازم:- شیر ۱ کیلوگرم- آرد حدود ۲ کیلوگرم- شکر ۲ لیوان- تخم مرغ ۱ عدد- مایه خمیر فوری ۱ قاشق غذاخوری- وانیل ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
برای تهیه برساق خوشمزه در ابتدای کار خمیر مایه فوری را به همراه ۴ قاشق غذاخوری شیر ولرم و ۱ قاشق چایخوری شکر درون یک لیوان می ریزیم و درب لیوان را می پوشانیم تا خمیر مایه عمل بیاید.نکته: پس از گذشت ۱۰ دقیقه مخلوط خمیر مایه باید حجیم شده و به خوبی پف کند.در این مرحله باقیمانده شیر، شکر، تخم مرغ وانیل را درون یک کاسه بزرگ می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. در ادامه خمیر مایه عمل آمده را به کاسه اضافه کرده و با دیگر مواد ترکیب می کنیم.حالا آرد را سه مرتبه الک می کنیم، سپس کم کم به مواد داخل کاسه اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا خمیری نرم و کمی چسبناک درون کاسه شکل بگیرد.نکته: پس از اینکه خمیر کمی چسبناک بود باید اضافه کردن آرد را متوقف کنیم.خمیر را به سطح کار منتقل کرده و ۱۰ دقیقه با دست ورز می دهیم، سپس کاسه را با روغن مایع چرب می کنیم. در ادامه خمیر را چانه کرده و درون کاسه قرار می دهیم، سپس روی آنرا با سلفون می پوشانیم.اجازه می دهیم یک ساعت یا کمی بیشتر استراحت کند تا حجمش دو برابر شود. در ادامه پف اضافی خمیر را می گیریم، سپس آنرا به سطح کار منتقل کرده و با دست کمی ورز می دهیم.در این مرحله خمیر را به چانه های ۵۰ تا ۷۰ گرمی تقسم کرده و هر کدام را با وردنه کمی باز می کنیم، سپس یک تابه گود و کوچک روی حرارت قرار داده و به اندازه ای روغن اضافه می کنیم که خمیرها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند.پس از داغ شدن روغن، خمیرها را کم کم به تابه اضافه کرده و به طور کامل سرخ می کنیم. پس از اینکه هر دو سمت برساق ها طلایی شد، آنها را از تابه خارج کرده و روغن اضافی شان را با دستمال یا توری فلزی می گیریم.
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...

لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.

لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۱۱:۱۳

thumbnail
امروز سفر میکنیم به قم با قاقاناخ!

۱۱:۴۷

آشپزی سنتی
undefined امروز سفر میکنیم به قم با قاقاناخ!
خاگینه یا قاقاناخ دسری بسیار خوشمزه و شبیه به پنکیک است. ماده اصلی تشکیل دهنده آن تخم مرغ بوده که در انواع مختلفی پخت می شود.
مواد لازم:
- شکر : 1 لیوان- آب: 1 لیوان- پودر هل : ½ قاشق غذاخوری- گلاب : 2قاشق غذاخوری- زعفران آب نموده : به مقدار دلخواه- تخم مرغ : 2 عدد- ماست شیرین : 2 قاشق غذاخوری- آرد : 2 قاشق غذاخوری- بکینگ پودر : 1/4 قاشق چایخوری- نمک : نوک قاشق چایخوری- وانیل : 1 قاشق چایخوری- مغز آجیل : به مقدار دلخواه شامل گردو خرد شده، خلال پسته یا خلال بادام- پودر دارچین، پودر گل محمدی و پودر پسته : به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
ابتدا یک لیوان شکر را با یک لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسد. وقتی که مخلوط آب و شکر کمی غلیظ شد و قوام پیدا کرد پودر هل، گلاب و زعفران را به این شهد اضافه کنید، هم بزنید و سپس بلافاصله شعله گاز را خاموش کنید تا عطر هل و گلاب و زعفران حفظ گردد. اجازه دهید شهد به دست آمده کاملا سرد گردد.
در یک ظرف جداگانه دو عدد تخم مرغ را بشکنید و با همزن دستی یا برقی یا چنگال خوب هم بزنید. سپس 2 قاشق غذاخوری ماست ،2 قاشق آرد، بیکینگ پودر، نوک قاشق نمک، دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده و 1 قاشق چایخوری یا بیشتر (به دلخواه) پودر وانیل اضافه کنید تمام مواد را خوب هم بزنید و با هم ترکیب کنید.
بهتر است آرد را به تدریج اضافه کنید و مرتب مایه را هم بزنید تا آرد گوله نگردد. مایه به دست آمده باید کاملا صاف و یکدست باشد و بافتی شبیه فرنی داشته باشد. اگر بافت مایه از فرنی شل تر بود کمی دیگر آرد به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.برای این مقدار مواد کف یک ماهیتابه نچسب متوسط یا کوچک را با مقداری روغن چرب کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز گرم گردد (این مقدار مواد برای یک ماهیتابه کوچک است برای یک ماهیتابه بزرگ باید مقدار مواد دو برابر گردد).ماهیتابه باید کاملا داغ گردد، سپس نصف مایه خاگینه را کف ماهیتابه بریزید. درب ماهیتابه را چند دقیقه ببندید تا خاگینه کمی خودش را بگیرد. بعد از این که خاگینه خودش را گرفت مغزهای آجیل مورد نظرتان را که خرد نموده اید به مقدار دلخواه روی مایه بریزید. روی مغزها مقداری پودر دارچین، پودر گل محمدی و پودر پسته بپاشید، بقیه مایه را روی مواد داخل ماهیتابه بریزید و درب ماهیتابه را بگذارید تا خاگینه خودش را بگیرد.
بعد از چند دقیقه که خاگینه خودش را گرفت و رنگش طلایی مایل به سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ و برشته گردد. بعد از سرخ شدن خاگینه آن را از ماهیتابه خارج نکنید. اجازه دهید به مدت 15 دقیقه در ماهیتابه بماند و در این فاصله درب ماهیتابه را هم بسته نگه دارید تا خاگینه نرم گردد.
در مرحله بعد روی خاگینه را با پودر نارگیل، پودر پسته و گل محمدی تزیین کنید و سپس شهد سرد شده روی خاگینه بریزید و اجازه دهید شهد کاملا به خورد خاگینه برود. خاگینه را به اشکال دلخواه برش بزنید و با چای، قهوه یا بستنی میل کنید.
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.
لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۱۱:۵۳

thumbnail
امروز سفر میکنیم به هرمزگان با هواری

۸:۳۷

آشپزی سنتی
پیام
هواری یکی از خوشمزه ترین غذا های جنوبی می باشد و از غذا های محلی هرمزگان است. تعریف هواری در جنوب کشور به این معنی می باشد که هر غذایی را که با مرغ یا ماهی یا گوشت تهیه کنند به آن هواری می گویند که معروف ترین آن هواری ماهی می باشد شما می توانید از انواع ماهی ها برای هواری پلو استفاده کنید ولی بیشتر در جنوب کشور از ماهی هوور استفاده می شود. طعم سبزیجات معطر در این پلو عطر و مزه بی نظیری به هواری پلو می دهد.
مواد لازم:- ماهی(هر نوع که دوست داشتین باشین کمتر تیغ داشته باشد) ۱ عدد- برنج ۳ پیمانه- تمر هندی ۱/۳ پیمانه- پیاز ۱ عدد- سیر ۳ حبه- گوجه فرنگی ۲ عدد- گشنیز ۱ لیوان- زعفران دم کرده به میزان لازم- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
مرحله اول :مرینت کردن ماهیابتدا تمر هندی را با دو لیوان آب نرم کنید و از صافی رد کنید سپس فیله ماهی را به مدت یکساعت داخل تمرهندی قرار داده تا مزه دار شود.
مرحله دوم : سرخ کردن ماهیپیاز را شسته و نگینی خرد کنید و داخل تابه ای نسبتا گود بریزید مقداری روغن ریخته و پیاز ها را تفت داده تا کمی سبک شود سپس سیر را پوست کنده و رنده و پیازمون اضافه کرده تا عطر سیر خارج شود سپس ماهی از تمرهندی خارج کنید و بگذارید داخل صافی تا آب اضافی آن خارج شود سپس داخل پیاز و سیر همراه با زردچوبه و فلفل سیاه سرخ کنید در انتها آب تمرهندی که ماهی داخل آن استراحت کردن را به همراه زعفران می ریزیم تا آب تمر هندی کاملا تمام شود سپس گشنیز را اضافه کرده و از روی حرارت بر میداریم.
مرحله سوم : سرخ کردن گوجهگوجه ها را شسته و حلقه حلقه کنید داخل تابه با مقداری نمک سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم : دم گذاشتن هواری پلوبرنج را از شب قبل با مقداری نمک خیس کرده سپس یک قابلمه آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد سپس برنج را داخل قابلمه می ریزیم تا نرم شود در هنگام پختن برنج مدام کف روی آن را گرفته سپس برنج را آبکش کرده و کف قابلمه مقداری روغن ریخته و ته دیگ مورد نظر کف قابلمه قرار داده و یک لایه برنج ریخته و مرکز آن ماهی پخته شده به همراه گوجه فرنگی ها می گذاریم سپس مابقی برنج را می ریزیم و می گذاریم روی شعله پخش کن بمدت ۵۰ دقیقه خوب دم بکشد سپس در انتها کمی کره روی برنج ریخته و در ظرف سرو کشیده همراه با ترشی فلفل
undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...

لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.

لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۸:۴۰

thumbnail
undefinedمرکز آیفون تصویری شیرازundefinedundefinedفروش (نقد/اقساط)undefinedنصبundefinedتعمیرات
undefinedثبت سفارش تماس با:09178884469

۵:۴۲

thumbnail
زولبیا و بامیه از انواع شیرینی های سنتی و محبوب در میان ایرانیان هستند که به صورت متداول در ماه مبارک رمضان پخته می شوند. در گذشته این شیرینی ها خوشمزه و خوش آب و رنگ فقط به یک صورت درست می شدند، اما امروزه به دلیل محبوبیتی که دارند در انواع بسیار متنوعی تهیه می شوند. مثلا در دستور بامیه عربی این شیرینی به صورت بزرگ تر تهیه می شود و یا اینکه زولبیا به صورت رنگی با انواع رنگ ها تهیه می شود.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.
لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۹:۵۴

شربت زولبیا بامیه:
مواد لازم:- شکر ۲ لیوان- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری- گلاب ¼ لیوان- آب ۱٫۵ لیوان- آبلیمو ½ قاشق چایخوری
طرز تهیه:برا تهیه شربت بار خوشمزه و عسلی ابتدا آب را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم و حرارت را کم می کنیم و شکر را کم کم به آب اضافه می کنیم و با قاشق آن را کمی هم می زنیم تا شکر کاملا داخل آب حل شود.
البته باید به آرامی شربت را هم بزنیم تا شربت به بالای دیواره های قابلمه برخورد زیادی نداشته باشید. آنوقت زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و بلافاصله آبلیمو و گلاب را نیز می افزاییم و صبر می کنیم تا شربت به قوام برسد.
بعد از اینکه شربت کمی غلیظ شد حرارت را خاموش می کنیم و قابلمه را کنار می گذاریم تا شربت سرد شود.(شربت پس از سرد شدن غلیظ تر می شود پس خیلی نگذارید غلیظ شود)شربت را داخل یخچال قرار می دهیم تا برای تهیه بامیه و زولبیا خنک شود.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.
لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۹:۵۴

زولبیا
مواد لازم:- آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری- گلاب ۱ قاشق غذاخوری- اسانس هل ۲ قطره- نشاسته ۵۰ گرم- ماست ¼ لیوان- کره ½ قاشق چایخوری- جوش شیرین ¼ قاشق چایخوری- روغن مایع به اندازه کافی
طرز تهیه:برای تهیه زولبیای خانگی ابتدا کره و ماست را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط سازگار شود.ماست را داخل کاسه ای می ریزیم و نشاسته را به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی آن ها را مخلوط می کنیم و ۵ دقیقه این مخلوط را کنار می گذاریم.
آرد را الک می کنیم و به مخلوط ماست و نشاسته بعد از گذشت ۵ دقیقه اضافه می کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم و کره نرم شده را نیز به مواد می افزاییم و جوش شیرین،گلاب،اسانس هل را نیز اضافه می کنیم.
حالا همگی مواد را با همزن دستی خوب مخلوط می کنیم تا مایه ما غلظتی شبیه به ماست داشته باشد.(اگر مایه کمی سفت شده بود می توانید مجددا کمی گلاب بیفزایید) در تابه ای متوسط روغن مخصوص سرخ کردنی به صورت شناور می ریزیم.
سپس تابه را روی شعله متوسط قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم به مرور زمان روغن داغ شود.قیف را داخل لیوانی قرار می دهیم و مایه زولبیا را داخل آن می ریزیم و زمانیک روغن داغ شده بود قیف را در دست می گیریم.
حالا خیلی سریع آن را فشار می دهیم تا مایه بیرون بیاید و به صورت یک دایره دستمان را می چرخانیم و قیف را فشار می دهیم تا مایه داخل روغن به صورت پیوسته ریخته شود و یک دایره داخل روغن تشکیل شود و بعد مکث می کنیم و دایره ای دیگر در روغن ایجاد می کنیم.
به همین صورت زولبیا ها را داخل روغن شکل می دهیم و با یک کفگیر دارای سوراخ زولبیا ها را داخل روغن بر می گردانیم تا هر دو طرف آن ها طلایی و کاملا سرخ شود. ( می توانید به جای قیف مایه را داخل سس خوری نیز بریزید )
شربت را از یخچال بیرون می آوریم.هنگامی که زولبیاها سرخ و طلایی شدند آن ها را از روغن خارج می کنیم و در توری به مدت ۱ دقیقه قرار می دهیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود و بعد داخل شربت سرد (که در بالا طرز تهیه آن را توضیح دادیم) قرار می دهیم.
حالا اجازه می دهیم ۲ الی ۳ دقیقه زولبیاها داخل شربت بماند تا کاملا آغشته به شربت شود و بعد مجددا داخل توری قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.زولبیا های آماده شده را در ظرف مورد نظر قرار می دهیم.
حالا روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا خنک شوند.اگر قصد درست کردن بامیه نیز همراه با زولبیا دارید شربت را مجددا از مصرف در یخچال قرار دهید تا برای بامیه نیز خنک باشد.
پفکی شدن زولبیااگر توجه کرده باشید زولبیاهای بازاری که از قنادی تهیه می کنید بافتی بهتر و شکننده دارند. برای ترد تر شدن بافت زولبیا از جوش شیرین استفاده می شود ولی چون جوش شیرین زیان آور است بهتر است از بکینگ پودر استفاده شود. برای اینکه خاصیت بکینگ پودر از بین نرود زمانی که آنرا به مایه زولبیا اضافه کردید مایه را خیلی مخلوط نکنید چون ترکیب شدن بکینگ پودر با دیگر مواد باعث آزاد شدن گاز دی اکسید کربن می شود و به همین دلیل اگر مواد بیش از حد ترکیب شوند، این گاز از بین می رود.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.
لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۹:۵۴

بامیه:
مواد لازم:- آرد ½ پیمانه- شکر ۱ قاشق غذاخوری- تخم مرغ ۱ عدد- کره ۲۵ گرم- آب ½ پیمانه- بکینگ پودر ¼ قاشق چایخوری- روغن مایع به اندازه کافی
طرز تهیه:برای تهیه بامیه خوشمزه ابتدا کره و تخم مرغ را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط سازگار شود.اگر می خواهید زولبیا و بامیه درست کنید ابتدا زولبیا را آماده کنید و بعد بامیه را درست کنید چون بامیه دارای تخم مرغ است و روغن به احتمال زیاد کف می کند.
آب را داخل قابلمه ای می ریزیم وروی حرارت ملایم قرار می دهیم و کره به دمای محیط رسیده و نرم شده را به آن اضافه می کنیم و آب که به جوش آمد و در حال جوشیدن بود بیکینگ پودر را به آرد اضافه می کنیم و از الک رد می کنیم.
سپس به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم تا حالت خمیری بگیرد.ابتدا شاید کمی مواد سفت شود ولی همچنان ادامه می دهیم و با قاشق روی خمیر می کشیم و آن را باز می کنیم و بعد سریع خمیر را جمع می کنیم.
این کار را چندین مرتبه انجام می دهیم تا اگر هوا میان خمیر باقیمانده خارج شود.خمیر که منسجم شد ان را کنار می گذاریم تا خنک شود.توجه کنید که خمیر نباید سرد شود چون زمان اضافه ردن تخم مرغ به آن،باعث دیر جذب شدن به خمیر می شود.
همین طور نباید خمیر داغ باشد چون تخم مرغ در خمیر می پزد.پس فقط خنک شود یعنی کمی گرم باشد. در قابلمه ای کوچک روغن سرخ کردنی به صورت شناور می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم روغن به مرور زمان داغ شود.
زمانیکه خمیر خنک شد تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم و با همزن برقی خوب خمیر را هم می زنیم.ابتدا مایه خمیر تکه تکه و جدا می شود نگران نباشید همچنان به هم زدن ادامه دهید چون مواد خمیر بر اثر همزدن منسجم و یکدست می شوند.
اگر بعد از حداکثر ۱۰ دقیقه دیدید هر چه هم می زنید ولی خمیر سفت است می توانید نصف یک عدد تخم مرغ را به خمیر اضافه کنید و مجددا هم بزنید.خمیر را داخل قیف می ریزیم و قیف را بالای قابلمه روغن داغ شده می گیریم.
سپس تیغه قیچی را داخل روغن می کنیم و بیرون می آوریم تا چرب شود و مایه بامیه به آن نچسبد. قیف در یک دستمان است و قیچی در دست دیگرمان است. قیف را فشار می دهیم و مایه بامیه بیرون می آید و به هر اندازه که دوست داشتید اندازه بامیه ها باشد مایه را قیچی می کنید.
بامیه داخل روغن می افتد و مجددا به اندازه ای که قابلمه گنجایش داشته باشد از مایه داخل روغن قیچی می کنیم. البته توجه کنید که زیاد بودن تعداد بامیه ها در روغن بر گرداندن آن ها را سخت می کنید پس به اندازه ای از مایه داخل روغن می ریزیم که بامیه ها بیکدیگر نچسبند.
بامیه ها را در روغن با کفگیر دارای سوراخ خوب زیر و رو می کنیم تا هر دو طرف آن ها سرخ شود و به خوبی رنگ بگیرند. شربت را از یخچال بیرون می آوریم. سپس بامیه ها که سرخ شدند بیرون می آوریم و داخل شربت قرار می دهیم.
حالا بعد از ۱ دقیقه بامیه ها را از شربت بیرون می آوریم و در توری می گذاریم تا شهد اضافه آن خارج شود. بامیه ها را در ظرفی می چینیم و روی آن سلفون می کشیم و در یخچال قرار می دهیم تا خنک شوند و بعد نوش جان کنید.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined لحظات خوشمزه ای در کنار هم خواهیم داشت...
لطفا با اشتراک لینک کانال و پسند کردن (undefined) از ما حمایت فرمایید.
لینک کانال در پیام رسان بله :undefined ble.ir/join/NmFkOGUwND

۹:۵۵