عکس پروفایل قرارگاه شهید باقریق

قرارگاه شهید باقری

۳۱۹عضو
قرارگاه شهید باقری
undefined تصویر
undefined گزارش نشست تخصصی #اقتصاد_اسلامی با موضوع «خلق پول از هیچ در نظام بانکی ایران»
undefined استاد مهدی قاسمی، دانشجوی دکتری اقتصاد اسلامی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام و پژوهشگر حوزه اقتصاد، در این نشست یکی از مهم‌ترین چالش‌های نظام بانکی در ایران را مسئله خلق پول و افزایش سرسام‌آور نقدینگی در اقتصاد دانستند و افزودند: «بانک‌ها با استفاده از قدرت خلق پول، اثرات قابل‌ملاحظه‌ای بر اقتصاد دارند؛ بنابراین لازم است مطابق با قدرت‌های محوله به آن‌ها، نسبت به چگونگی استفاده از آن نیز پاسخگو باشند. در این میان عده‌ای از مسئولین و اساتید اقتصاد امکان خلق پول درون‌زا را انکار کرده و آن را تخلف از قوانین بانکی برمی‌شمارند. ازاین‌جهت لازم است استدلال‌هایی در جهت امکان و بروز خلق پول درون‌زا در نظام بانکی ایران ارائه شود».
undefined ایشان با معرفی سه دیدگاه رایج در باب ماهیت نظام بانکی متعارف (دیدگاه واسطه‌گری، دیدگاه خلق پول از طریق ضریب فزاینده و دیدگاه خلق پول درون‌زا) ادله‌ای در جهت اثبات صحت دیدگاه سوم ارائه نموده و خاطرنشان کردند: «باتوجه‌به اینکه امروزه عملیات بانکی چیزی جز ثبت‌های حسابداری نیست، بررسی این ثبت‌ها نشان‌دهندۀ امکان خلق پول از هیچ است. چنانکه آقای رومر در مقاله‌ای به اثبات تجربی این ادعا پرداخته و نشان داده است، به هنگام اعطای وام در یک بانک نیازی به سپرده ابتدائی نیست و تنها کافی است بانک اقدام به اعطای وام به مشتری نماید تا پول خلق شود».
undefined وی افزود: مواردی همچون «برداشت کالایی نسبت به پول»، «بی‌توجهی به ترازنامه و اصول حسابداری دوطرفه»، «مغالطه ترکیب و عدم توجه به ترازنامه تلفیقی کل شبکه بانکی» و «عدم تفکیک ترازنامه بانک مرکزی از ترازنامه بانک‌ها» را از جمله ریشه‌های برداشت ناقص نسبت به ماهیت بانک برشمردند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۹:۵۳

undefined چهارشنبه:۳ دی ۱۳۹۹ هجری شمسی۸ جمادی الاول ۱۴۴۲ هجری قمری۲۲ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی
undefined ذکر روز چهارشنبه: یا حیّ یا قیّوم (صدمرتبه)
#نهج_البلاغه
undefined وَ لکِنَّ اللّهَ یَخْتَبِرُ عِبَادَهُ بِأَنْوَاعِ الشَّدَائِدِ، وَ یَتَعَبَّدُهُمْ بِأَنْوَاعِ الْمَجَاهِدِ، وَ یَبْتَلِیهِمْ بِضُرُوبِ الْمَکَارِهِ، إِخْرَاجاً لِلتَّکَبُّرِ مِنْ قُلُوبِهِمْ، وَ إِسْکَاناً لِلتَّذَلُّلِ فِی نُفُوسِهِمْ، وَ لِیَجْعَلَ ذلِکَ أَبْوَاباً فُتُحاً إِلَى فَضْلِهِ، وَ أَسْبَاباً ذُلُلاً لِعَفْوِهِ.
undefined خداوند بندگان خود را با انواع سختی‌ها می‌آزماید و با مشکلات زیاد به عبادت می‌خواند و به اقسام گرفتاری‌ها مبتلا می‌کند تا کبر و خودپسندی را از دل‌هایشان خارج کند و به جای آن فروتنی آورد، و درهای فضل و رحمتش را بر روی‌شان بگشاید  و وسائل عفو و بخشش را به آسانی در اختیارشان گذارد.
undefined #خطبه ۱۹۲
undefined شادی ارواح طیبه شهدا صلوات
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۵:۰۶

thumbnail
undefined گزارش نشست تخصصی #حقوق_اسلامی با موضوع آسیب شناسی ارزیابی قوانین در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی
undefined استاد روح اله مکارم، پژوهشگر حقوق اسلامی در این نشست الگوی مطلوب را ترسیم نمود. وی تصریح کرد که مفهوم کلی ارزیابی تاثیرات قانون در اندیشه اسلامی پذیرفته شده است؛ اما مختصات این برداشت از مفهوم ارزیابی تاثیرات قانون مخصوص نظام جمهوری اسلامی ایران است. تبیین این مختصات در تعیین شاخصه های ارزیابی برای آسیب شناسی بسیار اهمیت دارد.
undefined وی در ادامه با استناد به منابع مکتوب و مصاحبه های شفاهی به تحلیل وضعیت موجود ارزیابی تاثیرات قانون در مرکز پژوهش ها پرداخت. مهم ترین کنش های نامطلوب در این ارزیابی عبارت اند از: عدم برنامه ریزی برای ارزیابی پسینی قوانین، توجه ناکافی به انواع شیوه های ارزیابی تاثیرات قانون، کم توجهی در به روزرسانی و پیگیری ارزیابی های سابق و اهتمام ضعیف مرکز پژوهش ها به جلب متقاضی برای ارزیابی تاثیرات قوانین. هر یک از این کنش های نامطلوب می‌تواند علل مشترک یا اختصاصی داشته باشد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۱۴:۳۲

بازارسال شده از مأوای علوم انسانی و اجتماعی
thumbnail
undefined فوری
undefined موسسه استعدادیابی و آموزش آوا برگزار می کند:
undefined چهارمین دوره «نقش آفرینی در علوم انسانی و اجتماعی اسلامی مأوا»
undefinedبا هدف: کشف استعدادها و توانمندسازی فعالان علوم انسانی و اجتماعی کشور
undefinedدر رشته‌های: اقتصاد،سیاست،مدیریت، جامعه و فرهنگ، خانواده، علوم تربیتی، حقوق و مبانی علوم انسانی و اجتماعی
undefined قالب‌ها: کارگاه، کلاس، برنامه مطالعاتی و جلسات مشاوره
undefinedبصورت حضوری (ظرفیت محدود با رعایت پروتکل های بهداشتی) و غیر حضوری (مجازی)
undefinedهمراه با اعطای گواهی معتبر و معرفی به مراکز علمی و تحقیقاتی برای جذب
undefinedثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:www.bq-network.ir
ــــ.ـــ.ـــ.ـــ.ـــ.ـــ.ـــ.ـــ.#مأوا #علوم_انسانی #علوم_اجتماعی #تربیت #آموزش #استعدادیابی
مأوای علوم انسانی و اجتماعی را دنبال کنید:undefined @brcmava

۱۴:۴۲

undefined پنجشنبه:۴ دی ۱۳۹۹ هجری شمسی۹ جمادی الاول ۱۴۴۲ هجری قمری۲۳ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی
undefined ذکر روز پنجشنبه: لا اله الا الله الملک الحق المبین (صدمرتبه)
undefinedحدیث روزundefined
undefined عن فاطمةالزهراء علیها السلام:
《خیارُکم اَلیَنُکُم مَناکِبُهُ و اَکرَمُهُم لِنِسآئِهم》
بهترین شما کسانی هستند که متواضع تر و خوش برخوردتر از همه باشند و بیشتر به زنان خود احترام کنند. undefined
undefined دلائل الامامیه،ص۷۶ - الکامل،ج۶ص۸۹
undefined سالروز شهادتundefined شهید مدافع حرم قاسم تیموری
شادی ارواح طیبه شهدا صلوات
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۵:۰۶

thumbnail

۶:۳۴

قرارگاه شهید باقری
undefined تصویر
undefined گزارش نشست تخصصی #اقتصاد_اسلامی با موضوع مسئله‌شناسی بخش نفت و گاز در ایران
undefined استاد عبدالعظیم قربانی، دانشجوی دکتری اقتصاد نفت و گاز دانشگاه امام صادق علیه‌السلام و پژوهشگر حوزه اقتصاد اسلامی، در این نشست به بررسی و تحلیل مسائل ناظر به بخش نفت و گاز در کشور پرداخت.
undefined ایشان ضمن اشاره به دلالت‌های مکتب اقتصادی اسلام در خصوص نفت و گاز بیان داشت: حضور فعالانۀ دولت در صنعت نفت و گاز امری ضروری است. دولت با سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت و استفاده از ابزارهای کنترلی و قانونی، تحقق قواعد مکتب اقتصادی اسلام در حوزه‌های توزیع پیش از تولید، تولید، توزیع پس از تولید، مبادله،تأمین مالی و مصرف در صنعت نفت و گاز را تضمین می‌نماید. همچنین اولویت پرداختن به فعالیت‌های بالادستی و پائین‌دستی صنعت نفت و گاز با مردم و بخش خصوصی بوده و دولت با سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت، به مدیریت امور می‌پردازد و در مواردی که امکان ورود مردم و بخش خصوصی در صنعت نفت و گاز وجود ندارد، دولت به‌منظور تأمین مصالح جامعه، به تصدی‌گری می‌پردازد. در ادامه جزئیات قواعد مکتبی ناظر به بخش نفت و گاز در حوزه‌های مکتبی ذکر شده توسط ایشان تبیین گردید.
undefined وی افزود: لزوم مسئله‌شناسی دقیق و در اختیار داشتن نقشۀ مسائل بخش نفت و گاز جهت حل مسائل در یک چارچوب مشخص و هدفمند، عدم اهتمام به توسعۀ ظرفیت استخراج و افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز، بهره‌برداری ناکارآمد و ناصحیح از منابع نفت و گاز، کم‌توجهی به افزایش ارزش‌افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش بخش نفت‌ و گاز، ضعف در توسعۀ فناوری و دانش ساخت تجهیزات داخلی در بخش نفت و گاز، کم‌توجهی نسبت به ناکارآمدی و ضعف نظام تأمین مالی در بخش نفت و گاز، عدم ساماندهی صحیح و کارآمد مبادلات داخلی و خارجی در بخش نفت و گاز، عدم استفاده بهینه و کارآمد از نفت و گاز و فرآورده‌های حاصل از آن‌ها و عدم چاره‌جویی پیرامون وضعیت نامطلوب حکمرانی در بخش نفت و گاز کشور را از جمله نقاط تجمع مسائل بخش نفت و گاز برشمرد و هرکدام از آن‌ها را دارای مشتمل بر کلان مسائل مختلف و کنش‌های مسئله‌ساز متعددی ارزیابی نمود. ایشان در ادامه به تبیین کلان مسائل مربوط به هرکدام از این نقاط تجمع ذکر شده پرداختند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۶:۳۴

undefined جمعه:۵ دی ۱۳۹۹ هجری شمسی۱۰ جمادی الاول ۱۴۴۲ هجری قمری۲۴ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی
undefined ذکر روز جمعه: اللّهم صلّ علی محمّد وآل محمّد وعجّل فرجه (صدمرتبه)
#قرآن
•ـ﷽ـ•
أَوَلَمْ يَرَوْا أَنَّ اللَّهَ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ قَادِرٌ عَلَىٰٓ أَنْ يَخْلُقَ مِثْلَهُمْ وَجَعَلَ لَهُمْ أَجَلًا لَا رَيْبَ فِيهِ فَأَبَى الظَّالِمُونَ إِلَّا كُفُورًا (٩٩)
آیا نمی‌دانند خدایی كه آسمانها و زمین را آفریده، قادر است مثل آنان را بیافریند (و به زندگی جدید بازشان گرداند) ؟! و برای آنان سرآمدی قطعی كه شكّی در آن نیست قرار داده؛ امّا ظالمان، جز كفر و انكار را پذیرا نیستند!
قُلْ لَوْ أَنْتُمْ تَمْلِكُونَ خَزَآئِنَ رَحْمَةِ رَبِّيٓ إِذًا لَأَمْسَكْتُمْ خَشْيَةَ الْإِنْفَاقِ وَكَانَ الْإِنْسَانُ قَتُورًا (١٠٠)
بگو: «اگر شما مالك خزائن رحمت پروردگار من بودید. در آن صورت، (بخاطر تنگ نظری) امساك می‌كردید، مبادا انفاق، مایه تنگدستی شما شود» و انسان تنگ نظر است!
undefined سوره اسراء، آیه ۹۹-۱۰۰
undefined شادی ارواح طیبه شهدا صلوات
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۱۲:۳۹

undefined شنبه:۶ دی ۱۳۹۹ هجری شمسی۱۱ جمادی الاول ۱۴۴۲ هجری قمری۲۶ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی
undefined ذکر روز شنبه: یا رَبَّ الْعالَمین (صدمرتبه)
#قرآن
ٍ قُلْ مَتَاعُ الدُّنْيَا قَلِيلٌ وَالْآخِرَةُ خَيْرٌ لِمَنِ اتَّقَىٰ وَلَا تُظْلَمُونَ فَتِيلًا (٧٧)
به آنها بگو: «سرمایه #زندگی دنیا، ناچیز است! و سرای آخرت، برای كسی كه #پرهیزگار باشد، بهتر است! و به اندازه رشته شكافِ هسته #خرمایی، به شما ستم نخواهد شد
أَيْنَمَا تَكُونُوا يُدْرِكْكُمُ الْمَوْتُ وَلَوْ كُنْتُمْ فِي بُرُوجٍ مُشَيَّدَةٍ وَإِنْ تُصِبْهُمْ حَسَنَةٌ يَقُولُوا هَٰذِهِ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ وَإِنْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَقُولُوا هَٰذِهِ مِنْ عِنْدِكَ قُلْ كُلٌّ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ فَمَالِ هَٰٓؤُلَآءِ الْقَوْمِ لَا يَكَادُونَ يَفْقَهُونَ حَدِيثًا (٧٨)
هر جا باشید، #مرگ شما را درمییابد؛ هر چند در برجهای محكم باشید! و اگر به آنها [= منافقان‌] حسنه (و پیروزی) برسد، می‌گویند: «این، از ناحیه خداست.» و اگر سیّئه (و شكستی) برسد، می‌گویند: «این، از ناحیه توست.» بگو: «همه اینها از ناحیه خداست.» پس چرا این گروه حاضر نیستند #سخنی را درک كنند؟!
undefined سوره نساء، آیه بخشی از ۷۷-۷۸
undefined شادی ارواح طیبه شهدا صلوات
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۵:۱۳

undefined یکشنبه:۷ دی ۱۳۹۹ هجری شمسی۱۲ جمادی الاول ۱۴۴۲ هجری قمری۲۷ دسامبر ۲۰۲۰ میلادی
undefined ذکر روز یکشنبه: یا ذَالْجَلالِ وَالْاِکْرام (صدمرتبه)
#نهج_البلاغه
undefined تَكَلَّمُوا تُعْرَفُوا فَإِنَّ الْمَرْءَ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسَانِهِ.
undefined سخن گویید تا شناخته شوید، زیرا كه انسان در زیر زبان خود پنهان است.
undefined #حکمت_۳۹۲
undefined۶ روز تا سالگرد شهادت فرمانده
undefined شادی ارواح طیبه شهدا صلوات
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۵:۰۷

thumbnail

۱۶:۴۹

قرارگاه شهید باقری
undefined تصویر
undefined گزارش نشست تخصصی #فرهنگ_و_تربیت_اسلامی با موضوع بی تفاوتی اجتماعی
undefined استاد، محمدعلی فائضی پژوهشگر حوزه فرهنگ و تربیت اسلامی در این نشست به بی تفاوتی نسبت به مسائل اجتماعی و فرهنگی، مشکلات اقتصادی کشور و مردم، مسائل سیاسی و حکومت، و مشکلات فردی و شخصی افراد همیشه بیش و کم در تمامی جوامع وجود داشته است. اما مفهوم پردازی و مسئله شناسی آن، چندصباحی است که با رشد و رونق علوم اجتماعی مدرن انجام شده است. مدرنیته و انتقال جوامع اروپایی از فرهنگ سنتی به فرهنگ مدرن، مسائل خاصی نیز برای آن جوامع ایجاد نمود که متناسب با رشد فردیت، بی تفاوتی را تشدید کرده، و حتی انواع جدیدی از آن ایجاد شد. اندیشمندان بسیاری از در رشته های مختلف جامعه شناسی، علوم سیاسی، روان شناسی، روان شناسی اجتماعی و... به این مسئله پرداخته، آن را ریشه شناسی کرده و درصدد رفع آن برآمده اند.
undefined متناسب با منابع اسلامی، انسان، خلیفه الله است و نسبت به دیگران، خصوصا همنوع های خود دارای مسئولیت اجتماعی است. این مسئولیت را میتوان به انواع مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و روانی تقسیم نمود. این مقاله، با توضیح و تشریح انواع مسئولیت های انسانی در حوزه های ذکر شده، تلاش کرده هرکدام از آن ها را در جامعه ایران معاصر توصیف کرده، علل آن را تبیین نماید.
undefined انواع مسائل در حوزه های بی تفاوتی سیاسی، بی تفاوتی فرهنگی، بی تفاوتی اقتصادی و بی تفاوتی روانی وجود دارد. علل مرتبط با آن ها را نیز میتوان در دسته های زیر جای داد: 1. عوامل مرتبط با بسط تمدن غربی متننئ مدرن کردن ایران و ایجاد کلانشهرها، 2. عوامل مرتبط با نظام سیاسی مانند فرسایش سرمایه اجتماعی و تغییر سبک زندگی مسئولان، 3. عوامل مرتبط با نظام فرهنگی اجتماعی مانند قوم مداری و نژادپرستی، بعضی ضرب المثل ها، 4. عوامل مرتبط با نظام اقتصادی مانند چرخه فقر، 5. عوامل مرتبط با نظام رسانه ای مانند کمپین های اجتماعی، 6. عوامل مرتبط با نظام خانواده مانند از بین رفتن خانواده گسترده، 7. عوامل مرتبط با نظام آموشی مانند بی عداتی آموزشی و 8. عوامل روانشناختی. در پایان نیز برای هرکدام از علل گفته شده، راهکاری بیان شد.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۱۶:۴۹

thumbnail

۶:۰۸

قرارگاه شهید باقری
undefined تصویر
undefined گزارش نشست تخصصی #اقتصاد_اسلامی با موضوع آسیب شناسی نظام مالیاتی ایران
undefined استاد علیرضا تاجه‌بندپژوهشگر حوزه اقتصاد اسلامی، در ابتدا پیرامون جایگاه و اهمیت مالیات در طول تاریخ بیان نمودند که حکومت ها با گسترده تر شدن جوامع و بوجود آمدن نیازهای مختلف، برای ادامه حیات و نیز برآورده کردن نیازهای عمومی و تحقق اهداف و سیاست های خود نیاز به ابزارهایی داشتند که یکی از مهمترین ابزارهای دولت از دیرباز تا کنون جهت تامین هزینه های خود و اعمال تنظیم‌گری و حاکمیت وی در صحنه جامعه «مالیات» بوده است. ایشان همچنین ضمن ارائه تعریفی از مالیات به بیان تاریخچه و سیر تصویب قوانین مالیاتی در ایران پرداختند.
undefined ایشان در ادامه به الگوی مطلوب مالیات اشاره کردند و در این راستا بیان داشتند که دولت ها برای انجام وظایف خود و جهت رسیدن به اهداف خود یعنی «رشد متوازن و حداکثری تولید و ثروت جامعه» و «برقراری توازن اجتماعی در جامعه» نیازمند ابزارهایی است که هم بتوانند به وسیله آنها جذب درآمد نماید و هم بتوانند با اتکا به آنها در ساحت جامعه حکمرانی خود را برقرار نمایند و جامعه را به سمت آن اهداف هدایت کنند. وی یکی از ابزارهای مناسب و قابل توجه حکومت ها برای نیل به اهداف فوق را استفاده از انواع منابع درآمدی مالیاتی ناظر به احکام شرعی اولیه، ثانویه و نیز احکام حکومتی بیان کردند.
undefined ایشان در انتهای ارائه خود نیز به آسیب شناسی نظام مالیاتی ایران از سه منظر قوانین و مقررات مالیاتی(قانون)، سازمان اجرایی و دستگاه مالیات ستان(مجری) و مودیان مالیاتی و پرداخت کنندگان مالیات(مودی) پرداختند و اقسام آسیب هایی که در هریک از این سه حوزه وجود دارند را به صورت مختصر ذکر کردند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۶:۰۸

thumbnail

۵:۳۹

قرارگاه شهید باقری
undefined تصویر
undefined گزارش نشست تخصصی #فرهنگ_و_تربیت_اسلامی با موضوع مسئله شناسی نقش خانواده بر حجاب
undefined استاد محمدعلی فائضی پژوهشگر حوزه فرهنگ و تربیت اسلامی در این نشست بیان کردند : فرزندان از لحظه ای که چشم به جهان میگشایند، در خانواده و در دامان والدین و خصوصاً مادر رشد میکنند. کودک از ابتدا، جهان را با خانواده و پدر و مادر خود می شناسد. بنابراین، نخستین و مهم‌ترین محیط تربیتی برای انسان، خانواده است. بنابراین والدین نسبت به تربیت کودکان مسئول اند.
undefined ایشان بیان کردند: اولین و مهمترین امر، لزوم مسئولیت پذیری والدین نسبت به تربیت فرزندان و خصوصاً پوشش، حجاب و عفاف دختران است. این مسئولیت و وظایف را میتوان در 4 بخش خلاصه کرد: 1. عملکرد و رفتار والدین؛ 2. آموزش به دختران؛ 3. نظارت بر دختران و 4. تأمین نیازهای دختران که در ذیل هرکدام نیز وظایفی جزئی تر و مشخص تر وجود دارد.
undefined وی افزود: وضعیت نابهنجار حجاب در جامعه در سالیان اخیر، ریشه در خانواده و عدم انجام وظایف والدین در این حوزه نیز دارد. در هرکدام از 4 حوزه گفته شده، بعضاً والدین دچار آسیب هستند. پوشش تحریک آمیز مادر در خانه، عدم جذابیت مادر به عنوان الگوی کامل، عدم توجه به ویژگی های مثبت اخلاقی در عین محجبه بودن مادر، برخورد گزینشی مادر با دستورات دینی، ارتباط پدر و مادر با نامحرم بدون رعایت موازین شرعی، عدم هماهنگی میان ارزش های پدر و مادر در زمینه حجاب، اختلاف والدین در زمینه پوشش، عدم دقت والدین در تنظیم مکان و زمان تعاملات جنسی، عدم توانایی والدین در تبیین فلسفه حجاب، تربیت فرزندان براساس آموزه های غیردینی، برخوردچکشی و غیرمعقول با سوالات و شبهات فرزندان، عدم نظارت بر رفت و آمدها، دوستان و...، آزادگذاشتن در مصرف محصولات رسانه مستهجن، غفلت از نظام تشویق و تنبیه معقول، برآورده نکردن نیازهای عاظفی فرزندان در کانون خانواده و خصوصاً توسط پدر، افراط یا تفریط والدین در تأمین مالی و عدم تأمین شرایط ازدواج از جمله مسائلی هستند که در خانواده ها وجود دارد و در بدحجابی و بی حجابی دختران نقش داشته است.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۵:۳۹

thumbnail

۶:۴۰

قرارگاه شهید باقری
undefined تصویر
undefined گزارش نشست تخصصی #اقتصاد_اسلامی با موضوع آسیب‌شناسی نظام ارزی ایران
undefined استاد سید حسین حسینی؛ پژوهشگر حوزه اقتصاد اسلامی، مباحثی حول الگوی مطلوب، وضعیت موجود نظام ارزی کشور و مسائل آن مطرح کردند. ایشان در ابتدای این جلسه به اهمیت نظام ارزی پرداختند؛ جایگاه متغیر کلیدی نرخ ارز در اقتصاد ایران به خاطر وابستگی تولید، مصرف، تورم، صادرات، واردات و قاچاق به آن، جایگاه ویژه‌ای است به گونه‌ای که از آن به عنوان لنگر اسمی اقتصاد ایران یاد می‌شود.
undefined وی افزود: با دقت در مباحث نظام ارزی، می‌توان گفت که ارز در اقتصاد به مثابه ابزار عمل می‌کند. لذا از حیث ابزار بودن، نمی‌توان برای ارز الگوی مطلوب مستقلی بیان کرد ولی از حیث استفاده و جایگاهی که این ابزار در اقتصاد دارد می‌توان مباحثی پیرامون آن از مکتب استخراج کرد. این مباحث در پاسخ به مهم‌ترین سؤالات و وجوهی است که با پاسخ به آن‌ها می‌توان ابعاد مکتبی نظام ارزی را مشخص کرد. این وجوه عبارت‌اند از؛ «کارکرد ارز»، «مبادله و قیمت‌گذاری ارز» و «دخالت دولت در نظام ارزی». در ادامه ایشان به توضیح مباحث مکتبی پیرامون این وجوه پرداختند.
undefined ایشان در قسمت دوم مباحث و در تبیین وضعیت موجود نظام ارزی، به چرخه ارزی اشاره کرده و افزودند: در معرفی نظام ارزی، می‌توان به چرخه ارزی اشاره داشت که در آن جایگاه و نقش اجزاء، بخش‌ها و نهادهایی که به طور مستقیم با نظام ارزی مرتبط هستند باید مشخص باشد. این چرخه مراحل ورود ارز به و خروج آن از کشور را معرفی و سعی می‌کند با نشان دادن حلقه‌های مرتبط با این ورود و خروج، نظام ارزی را به طور یک کل به هم پیوسته معرفی کند تا از این طریق بتواند به طور دقیق و شایسته‌ای نظام ارزی را مسئله شناسی کرده و جایگاه مسائل مختلف این حوزه و ارتباط آن‌ها با یکدیگر را به خوبی بشناساند.
undefined ایشان در انتهای مباحث نیز، به توضیح مسائل حوزه ارز که در مرحله توصیف اولیه به دست آمده بود، متناسب با چرخه ارزی پرداختند.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۶:۴۰

thumbnail

۷:۰۰

قرارگاه شهید باقری
undefined تصویر
undefined گزارش نشست تخصصی #فرهنگ_و_تربیت_اسلامی_اسلامی با موضوع نظام روابط اجتماعی
undefined استاد محمدعلی فائضی، پژوهشگر حوزه فرهنگ و تربیت اسلامی در ابتدای نشست اظهار داشتند: یکی از مهم ترین نیازهای انسان، نیاز به روابط اجتماعی، ارتباط برقرارکردن با هم نوعان برای استفاده از آنان و کمک متقابل به یکدیگر است. روابط اجتماعی، پاسخی است که انسان ها بالاضطرار یا بالطبیعه به این نیاز می‌دهند. روابط اجتماعی، ارتباطات اجتماعی، ارتباطات میان فردی، و اصطلاحاتی شبیه به آن، موضوعاتی در علوم مختلف اجتماعی هستند که هریک در یک رشته علمی با حیثتی متفاوت به آن می‌پردازد. با این وجود، اگر به آن ها دقت شود، موضوع تمامی آن ها را می توان در «کنش های اجتماعی متقابل و رو در رو» جای داد. بنابراین «منظور از روابط اجتماعی ... (حداقل در بدو پیدایش اقوام و گروه های اولیه) کمک (متقابل) انسان ها به یکدیگر برای ارضا نیاز است. بدین ترتیب در این تعریف هدف انسان ها نیاز است و روابط اجتماعی وسیله».
undefined ایشان خاطر نشان کردند: مکاتب روابط اجتماعی که ما امروزه در جامعه با آن ها مواجه هستیم را می‌توان در دو دسته جای داد: 1. نظام روابط اجتماعی لیبرال و نظام روابط اجتماعی اسلامی. نظام روابط اجتماعی لیبرال از مولفه های معنایی و هنجاری ای مانند: عدم اعتقاد به ولایت خداوند، عدم اعتقاد به هیچ گونه ولایت فکری، سیاسی و... در حیات فردی و اجتماعی، آزادی فردی، تساهل و تسامح و... تشکیل شده است که نتیجه آن، آزادی فردی در روابط اجتماعی است تا جایی که به آزادی دیگران لطمه ای وارد نشود. اما نظام روابط اجتماعی اسلامی در جامعه ای توحیدی، از مولفه های معنایی و هنجاری دیگری برخوردار است: ایمان به ولایت و ربوبیت خداوند، آزادی از پرستش غیرخدا، نظام امام - امت، تولّی و تبرّی و ... .
undefined وی افزود: در جامعه اسلامی، دو نوع روابط اجتماعی وجود دارد: تولی (مثبت) و تبری (منفی). ولایت مثبت که ولایت بین مومنان با یکدیگر است نیز خود به دو دسته ولایت طولی (امت و امام) و ولایت عرضی (امت و امت) تقسیم می‌شود. ولایت منفی نیز که مختص به روابط مومنان با غیرمومنان است، در عدم ولایت مثبت خلاصه می‌شود. مومنان به ولایت الهی را میتوان در دسته بندی هایی مانند: امام معصوم، جانشین امام، شیعیان، اهل سنت، فاسقان و فاجران و... غیرمومنان را به کفار حربی، کفارغیرحربی و... تقسیم بندی نمود که برای هرکدام متناسب با سطح ایمان و رفتارشان، میزان و شدت تولی و تبری متفاوت می‌شود.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
undefinedاخبار قرارگاه شهید باقری را دنبال کنیدundefined@bq_network

۷:۰۰