عکس پروفایل چارسو فرهنگچ

چارسو فرهنگ

۱,۶۴۷عضو
عکس پروفایل چارسو فرهنگچ
۱.۶هزار عضو

چارسو فرهنگ

صفحه فرهنگی روزنامه فرهیختگان
اینستاگرامundefined https://instagram.com/charsoo.farhang?igshid=NzZhOTFlYzFmZQ==

۲۸ آبان

thumnail

۱۶:۲۳

۲۹ آبان

ماجرای تغییر احسان محمدحسنی چه پیامی دارد
خالص‌سازی اوج می‌گیرد؟
undefinedفرهیختگان: «احسان محمدحسنی از مدیریت سازمان اوج استعفا داد» این خبر کوتاه چهارشنبه هفته گذشته منتشر شد. برای اینکه بهتر این خبر را درک کنیم، باید ۱۵ سال به عقب برگردیم، وقتی تصمیم گرفتند طرحی را که دو سال روی آن فکر کرده بودند، اجرایی کنند؛ برای خودشان ۵ هدف را تعیین کردند که مهم‌ترینش «سیاست‌گذاری راهبردی در حوزه تولیدات هنری گفتمان انقلاب اسلامی، شناسایی و توانمندسازی مؤسسات یا استعدادهای جوان و خودجوش» بود. همین سنگ‌بنایی شد تا سازمان اوج شکل بگیرد و مسیر سختی را در حوزه فرهنگ و هنر طی کند، مسیری که برای هر روزش فکر و ایده‌های جدید تولید شد. فیلم سینمایی، برنامه تلویزیونی، سریال، انیمیشن، بیلبورد و هزاران ایده دیگر که با نگاه به مردم انجام گرفت. گفتن این چند خط در همین جمله متبلور است که سازمان اوج، مفاهیم و پیام‌های انقلاب اسلامی را برای قشر خاکستری ترجمه و بیان کرده است. اوج به قواعد تولید در فرهنگ و هنر پشت نکرد و با حفظ آرمان‌‌هایی که از ابتدا بر مبنای آن شکل گرفت، عمل‌گرایی را هم در همان مسیر پیش برد. فرهنگ را فقط به یک محفل خاص تقلیل نداد و به سراغ همه سلائق رفت تا بتواند از ایده‌های مختلف برای پیشبرد گفتمان انقلاب اسلامی استفاده کند. دوباره از ۱۳۸۸ و مسیر ۱۵ ساله پیموده شده به آبان ۱۴۰۳ برگردیم، محمدحسنی استعفا داد و مطمئنا جایگزینی برای او درنظر گرفته می‌شود، در کنار مهم بودن پیام رفتن محمدحسنی از اوج، آنچه مهم و ضروری است، حفظ همین مسیر است که به سختی پیموده شد تا اوج شکل بگیرد. پرونده پیش رو، با یادداشت‌های مختلف این استعفا و راهی را که روبه‌روی این سازمان فرهنگی و هنری قرار دارد، بررسی کرده است.
یادداشت‌های مرتبط
undefined محمدصالح سلطانی: راز در «اوج» ماندن
undefined سجاد نوروزی: ملی شدن «اوج» و نیاز به استمرار این تجربه
undefined محمدحسین سلطانی: تعلیق در اوج
undefined امین حسام: الگوبرداری مدیریت فرهنگی
undefined محمدصادق لواسانی: دست‌فرمان سخت اوج!
undefined مهدی جوادی: راهبر موفق و موثر
undefined ابراهیم صدر: اوج در غبار
undefined فاطمه‌سادات بکائی: معمار موفقیت فرهنگی در اوج
undefined علی صدری‌نیا: نگاه پدرانه
undefined فاطمه ترکاشوند: آزموده‌ها را نیازمای!
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۷:۳۷

چارسو فرهنگ
undefined undefined اختصاصی فرهیختگان/ جدول ۴۳ فیلم احتمالی فجر امسال undefined«فرهیختگان» حضور احتمالی ۴۳ فیلم را در  چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر را بررسی کرد. بر این اساس اسامی کارگردانان مطرحی چون ابراهیم حاتمی‏‌کیا، بهروز افخمی، رسول صدرعاملی، فریدون جیرانی، مسعود ده‌نمکی، حمید نعمت‏الله، محمدحسین فرحبخش، مهران احمدی، ابوالقاسم طالبی، محمدحسین لطیفی و... به چشم می‏خورد. undefinedاحسان علیخانی، پیمان معادی، محمود رضوی، منوچهر شاهسواری، علی اوجی و... هم اسامی آشنا در میان تهیه‎کنندگانی هستند که پروژه‏های درحال تولید دارند و به نظر می‌رسد متقاضی حضور در جشنواره باشند. undefinedبر‌اساس پیگیری‏های خبرنگار «فرهیختگان» فارابی با ۸ اثر، سازمان سینمایی سوره با ۵ اثر  که البته ممکن است ۲ فیلم به جشنواره نرسد و سازمان اوج  با ۲ فیلم متقاضی حضور در چهل‏وسومین دوره جشنواره فیلم فجر هستند. undefinedالبته این نکته را باید در نظر گرفت اسامی که به آن اشاره شده صرفا گزینه‎های احتمالی هستند و ممکن است در ماه‏های آینده آثار دیگری هم به این لیست اضافه شود. undefinedمتن کامل گزارش کیانا تصدیق مقدم، خبرنگار گروه فرهنگ را در سایت بخوانید. روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر @charsoofarhang
thumnail
پیمان معادی اسب خود را برای حضور در فجر زین می‌کند
undefinedفیلم سینمایی بالاده به‌کارگردانی احمد بهرامی و تهیه‌کنندگی پیمان معادی که چندی پیش پروانه ساخت دریافت کرد این روزها در مرحله پیش‌تولید قرار دارد و به‌زودی فیلمبرداری خود را آغاز می‌کند. قرار است این فیلم در چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر شرکت کند.
undefinedپیمان معادی که پیش‌تر تهیه کنندگی فیلم‌های «بمب یک عاشقانه» و «ناگهان درخت» را برعهده داشته در فیلم «بالاده» به‌عنوان بازیگر مقابل دوربین قرار می‌گیرد. معادی با اولین اثر خود، برف روی کاج‌ها توانست سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را از سی‌امین دوره جشنواره فیلم فجر به دست بیاورد.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۸:۴۱

thumnail
سینما به سراغ اولین رمان ایشی‌گورو می‌آید
undefined«منظر پریده رنگ تپه‌ها»، اولین رمان کازوئو ایشی گورو نویسنده برنده جایزه نوبل، برای کمپانی بونبوکو ژاپن و «نامبر ۹ فیلمز» بریتانیا در قالب یک فیلم بلند ساخته می‌شود. کارگردان این اثر ایشیکاوا کِی بوده و قرار است پس از ساخت تحت مدیریت و نظارت کمپانی پخش استریم «یونکست» به بازار عرضه شود.
undefinedسال ۱۹۸۲ بود که منظر پریده رنگ تپه‌ها منتشر شد. این اثر با تمرکز بر زندگی یک زن میانسال ژاپنی نوشته شده که تنها در انگلستان زندگی می‌کند. وقتی دختر کوچکتر وی به ملاقات او می‌آید، آن دو در مورد خودکشی دختر بزرگتر زن و تلاش‌های زن برای شروع زندگی در کشوری جدید صحبت می کنند. /مهر
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۸:۵۶

چارسو فرهنگ
undefined مدیر شبکه چهار: «شیوه» تعطیل نشده ؛ فقط گرده‌مان از بازخواست‌ها راست نشده undefinedحسین شاه‌مرادی، مدیر شبکه چهار سیما در واکنش به تعطیلی برنامه شیوه نوشت: undefinedآخرین برنامه «شیوه»، مناظره دکتر آزاد ارمکی و دکتر انتظاری بود. دکتر آزاد عازم سفری بود و به آنتن زنده نمی‌رسید؛ لذا برنامه را ضبط کردیم. برنامه که ضبط شد، «شیوه» تندی از آب درآمد. اما عهد ما با مخاطبان این بود که قیچی به «شیوه» نزنیم و ثانیه‌ای از آن را حذف نکنیم. و نکردیم. undefinedاز آن‌جا همه‌چیز دگرگون شد و بسیاری از آن‌هایی که تا پیش از آن انگشت تعجب به دهان گرفته بودند که چطور چنین برنامه‌ای را بدون سانسور از تلویزیون پخش کرده‌اند، عرصه را مهیا دیدند تا در آن بازار تیره‌روزی، آن‌ها هم لگدی بر پیکر نحیف و رنج‌دیده و زخم‌خورده «شیوه» بزنند. undefinedخیر. کسی «شیوه» را تعطیل نکرده است. ما مانده‌ایم و گرده‌مان که هنوز از زیر بار بازخواست بابت یک برنامۀ تلویزیونی ساده راست نشده است. ما مانده‌ایم و استادانی که به دلایل مختلف، دیگر میل به حضور در برنامه ندارند. undefined«شیوه» بستر طرح بیشترین و تندترین نقدها به دولت قبل بود؛ اما اتفاقی برای کسی نیفتاد. «شیوه» بر سر سنت گفت‌وگو ایستاده است و ایستادگی کرده است و دیر یا زود، بازخواهد گشت. روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر @charsoofarhang
thumnail
واکنش پیمان جبلی به توقف برنامه «شیوه»
undefined رئیس سازمان صداوسیما گفت:
undefinedبرنامه‌هایی نظیر «شیوه» متوقف نشده بودند که بخواهند دوباره سر گرفته شوند. فصل‌های مختلف برنامه‌ها پس از تکمیل، دوباره آغاز می‌شوند. برنامه «جام جم» از سر گرفته شد و برنامه «شیوه» نیز ان‌شاءالله به‌زودی شروع می‌شود. تمامی برنامه‌های گفت‌وگومحوری که موفق بوده‌اند، حتماً ادامه پیدا می‌کنند.
undefinedسریال «موسی کلیم‌الله (ع)» پنج فصل خواهد داشت و دوره کودکی حضرت موسی یکی از دیدنی‌ترین و جذاب‌ترین فصل‌های این مجموعه خواهد بود برای اولین‌بار است که چنین صحنه‌ها و فرازهایی از زندگی حضرت موسی، که واقعاً یک داستان پر از درام و قصه است، با این کیفیت به تصویر کشیده می‌شود.
undefinedنسخه سینمایی موسی کلیم‌الله امسال به نتیجه می‌رسد و همزمان زیرساخت فنی بسیار گسترده‌‌ای تا آخر تابستان سال آینده فراهم می‌شود تا پروژه با سرعت و کیفیت سر و سامان پیدا کند. در حال حاضر ما در استودیوی مقدماتی تست می‌گیریم و کارها را دنبال می‌کنیم. امیدواریم به استودیوی اصلی که سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید برسیم.
undefinedمجموعه «روز خون» یک مینی‌سریال بود و در زمان کوتاهی هم به تولید رسید؛ یعنی حادثه‌ای که سال گذشته اتفاق افتاده بود، امسال داستان آن تولید شد. من خواهش می‌کنم که اجازه دهیم استعدادهای استانی پرورش پیدا کنند و به آن‌ها کمک کنیم. حتی اگر نقدی هم داریم، نقدمان امیدوارکننده و رو به جلو باشد.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۹:۱۱

thumnail
امیرخانی، بدون حضور رئیس سابق کتابخانه ملی معارفه شد
undefinedآئین تکریم و معارفه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران روز سه‌شنبه ۲۹ آبان‌ماه درحالی برگزار شد که علیرضا مختارپور قهرودی رئیس پیشین این سازمان در مراسم تجلیل خود حضور پیدا نکرد.
undefinedاین مراسم با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور و سیدعباس صالحی وزیر ارشاد در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار و غلامرضا امیرخانی به عنوان رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران معرفی شد.
undefinedامیرخانی در این مراسم با اشاره به چالش کاهش سرانه مطالعه در عصر دیجیتال، بر ضرورت همکاری بین‌سازمانی تأکید کرد و گفت: «کتابخانه ملی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، و وزارت آموزش‌وپرورش می‌تواند نقشی محوری در ترویج کتابخوانی ایفا کند. این نهادها، به‌ویژه با ارتباط مستقیم خود با دانش‌آموزان، معلمان و خانواده‌ها، ظرفیت‌های گسترده‌ای برای گسترش فرهنگ مطالعه دارند.»
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۱۲:۰۹

thumnail

۱۲:۲۵

thumnail
undefined وی‎ای‎آر به سبک شب‎های برره
#خاطره_بازی
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۱۴:۰۰

thumnail
حمایت از فلسطین، بازیگر گلادیاتور را حذف کرد
undefinedحذف صحنه‌های بازی می قلماوی، بازیگر فلسطینی- مصری تبار در فیلم «گلادیاتور ۲» باعث واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی شده است.
undefinedدر این فیلم قلماوی به ندرت صحبت می‌کند و حضور کوتاهی در پس‌زمینه دارد.
undefinedبسیاری از کاربران معتقدند که حمایت قلماوی از فلسطین و اعتراض او به حملات اسرائیل به غزه باعث حذف او شده است. با این حال تهیه‌کنندگان فیلم تا این لحظه پاسخی به این اعتراضات نداده‌اند.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۱۵:۰۱

۳۰ آبان

thumnail
«مسعود کوثری» دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد شد
undefinedسیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد با صدور حکمی مسعود کوثری را به عنوان دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد منصوب کرد.
undefinedکوثری پیش‌تر مسئولیت‌هایی همچون مدیریت کل پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت ارشاد، معاونت مؤسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا، معاونت کمیته علوم اجتماعی و روانشناسی در دفتر تحقیقات کاربردی معاونت پژوهشی دانشگاه تهران و مدیریت انتشارات علمی فرهنگی را بر عهده داشته است.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۷:۱۴

thumnail
پسری که می‌خواست ناو بسازد
undefinedصدای فاتحه از گوشه و کنار قبر می‌آید، سؤال‌های مردم کم‌کم شروع می‌شود. «شهیده؟... چند سالش بود؟... بیست سال... خیلی جوونه که... حالا چرا شمع ۲۹ گذاشتید؟!» جمعیت بیشتر می‌شود حالا سکوت مادر و پسری کاملاً شکسته شده. جشن تولد سیدمصطفی شلوغ می‌شود، حتی شلوغ‌تر از تولد ۲۰ سالگی اما آن تولد کجا و این کجا! مصطفی تولد ۲۰ سالگی را در حلب جشن می‌گیرد. سه روز بعد و در ۲۱ آبان‌ماه با گلوله‌ها رو‌به‌رو می‌شود. ۲۰ سال و سه روز زندگی مصطفی، لقب جوان‌ترین شهید دفاع از حرم را کنار اسمش می‌گذارد.
undefinedمردم همیشه «ترین‌ها» برایشان جالب است. روزنامه‌نگار‌ها، خبرنگار‌ها و موتور‌های جست‌وجو هم موقع شنیدن «ترین» گوش تیز می‌کنند، اما مصطفی نیازی به این‌ ترین‌ها ندارد. بلکه ۲۰ سال و سه روز عمرش چیزی بیشتر از یک کلمه برای توصیفش می‌خواهد. شاید برای همین است که سمانه خاکبازان به‌جای استفاده از این واژه، دقیقاً خود «۲۰ سال و سه روز» را به‌عنوان نام کتاب سیدمصطفی موسوی انتخاب می‌کند. روایت جوانی که سعی شده در این کتاب تا حد ممکن زمینی نشان داده شود. خاکبازان برای روایت کردن سیدمصطفی به درستی، به‌جای آنکه روایت را اول شخص پیش ببرد، از جایگاه دانای کل، قصه‌گوی ماجرای بیست سال و سه روز می‌شود، آن هم در ۲۱۶ صفحه. نقطه پرتکرار روایت سیدمصطفی در کتاب بیست سال و سه روز، حالات و سبک زندگی او است؛ خاکبازان از رویای پسربچه‌ای شروع می‌کند که آرزو داشته ناو طراحی کند. در مسابقات مدرسه ماکت درست می‌کرده و همبازی کودکی‌اش پیچ‌گوشتی و آچار بوده.
undefinedمتن کامل گزارش محمدحسین سلطانی، خبرنگار را در سایت بخوانید.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۸:۱۴

thumnail
ادغام جشنواره ملّی و جهانی فجر سیاسی‌کاری بود
undefinedعلیرضا شجاع‌نوری، بازیگر سینما و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر گفت:
undefinedباید یک سم‌زدایی از سینما و جشنواره فجر صورت گیرد تا کم‌کم به سمتی برویم که یک جشنواره تراز در شأن مردم و سینمای بالنده ایران داشته باشیم؛ بنابراین آنچه در این دوره خواهیم دید قطعاً متفاوت از آنچه تاکنون بوده، خواهد بود ولی هنوز به فرمت مشخصی نرسیده‌ایم.
undefinedمعتقدم جشنواره جهانی فیلم فجر در آن چند دوره‌ای که برگزار شد، موفق بود و حیاتش باید دوباره به بهترین شکل ادامه پیدا کند. آنچه در ادغام دوباره جشنواره ملی و جهانی فجر رخ داد، سیاسی‌کاری بود و چندان پشتوانه فکری کارشناسانه نداشت.
undefinedمسئولان وقت تصور می‌کردند مأموریت جشنواره فجر ملی که در دهه فجر برگزار می‌شود چنان مخدوش و درهم شده و هویت خود را از دست داده بود که تصمیم گرفتند بخش بین‌الملل را کنار آن قرار دهند تا شاید ضعف‌های آن جبران شود در صورتی که هر کدام از این دو بخش جداگانه می‌توانند در خدمت سینمای ایران باشند. /ایسنا
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۸:۴۲

نگاهی انتقادی به معادلات صنعت فیلم و سریال اینترنتی و سروصدای رسانه‌ای آن
تا اطلاع ثانوی پلتفرم جدید نداریم!
undefinedروشن است که این روز‌ها با وجود گیشه‌های چندده میلیاردی کمدی‌های سینمایی و حجم بالای محتوای تولیدی تلویزیون در قالب‌های مختلف، عرصه فیلم و سریال بیش از هرچیز تحت‌تأثیر نمایش خانگی قرار دارد و پلتفرم‌های وی‌اودی با جذب سرمایه، ستاره و سریال‌ساز و سروصدای زیاد تولیدات، بیش از رقبا در اخبار و اظهارنظر‌ها حضور دارند. کار به جایی رسیده که عده‌ای از فعالان این عرصه، حتی پلتفرم‌ها را لیگ برتر عرصه تصویر می‌دانند و سینما و تلویزیون را دسته یک و دو معرفی می‌کنند! خصوصاً گرم کردن چند پلتفرم جدید که در حال آماده‌سازی محتوا برای ورود به عرصه پخش سریالند، امیدواری‌های زیادی را نسبت به آینده این صنعت به وجود آورده؛ چراکه عده‌ای گمان می‌کنند قرار است ۵، ۶ فیلیمو و فیلم‌نت دیگر راه‌اندازی شود. با این حال، به نظر می‌رسد نگاه‌ها به این عرصه -خصوصاً درباره پلتفرم‌های وی‌اودی جدید- زیادی خوشبینانه است و ماجرا به این سادگی که تصور می‌شود، نیست؛ خصوصاً با توجه به تجربیات قبلی.
undefinedاگر پلتفرم‌های وی‌اودی اصلی بازار را پخش‌کنندگان سریال‌های اختصاصی ماه‌های اخیر در نظر بگیریم، تنها با یک ۵ ضلعی مواجه می‌شویم که شامل فیلیمو، فیلم‌نت، نماوا، تماشاخونه و روبیکاست. به شکلی جالب توجه، ۳ سرویس از این ۵ بازیگر اصلی بازار، چند ماهی است که محتوای خاصی ندارند و اوضاعشان خوب نیست. تماشاخونه به کلی در حالت اغما قرار دارد؛ از طرفی فصل دوم سریال «هفت» را پخش نمی‌کند و از سوی دیگر با وجودی که مدت‌ها برای قسمت آخر «آمستردام» تماشاگرانش را منتظر گذاشته، به کلی آن را از دسترس خارج کرده و گویی دیگر نسبتی با آن ندارد! از سریال‌های دیگری هم که گفته می‌شد قرار است توسط تماشاخونه پخش شود، مدت‌هاست خبری وجود ندارد.
undefinedبا این احوالات، درباره ۵ یا ۶ پلتفرمی که این روز‌ها در حال آماده‌سازی محتوای اختصاصی‌اند، خیلی صحبت می‌شود. شیدا متعلق به بانک گردشگری و نزدیک به سیدمحمد امامی سرمایه‌گذار زندانی «شهرزاد»، استارنت متعلق به گروه صنعتی میهن، آی‌نت با مدیریت محمد صراف مدیرعامل سابق فیلم‌نت، نبراس متعلق به علی طلوعی سرمایه‌گذار متمول سینما و نمایش خانگی و البته ایما، ۵ پلتفرمی‌اند که از آن‌ها زیاد نام برده می‌شود. با این حال نکته قابل توجه آن که اغلب این پلتفرم‌ها، از افزون بر یک سال پیش در رسانه‌ها دیده شده‌اند، اما در دنیای واقعی خبری از آن‌ها نیست! اگرچه می‌توان مطمئن بود بعضی بالاخره در دسترس قرار خواهند گرفت، ولی به نظر می‌رسد سروصدای رسانه‌ای آن‌ها بیش از حضور واقعی‌شان است و تا زمانی که واقعاً محصولی به تماشاگران ارائه ندهند، نمی‌شود رویشان حساب کرد.
undefinedمتن کامل گزارش مصطفی قاسمیان، خبرنگار را در سایت بخوانید.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۹:۱۲

thumnail
پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال می‌سازد
undefinedنتفلیکس با کمپانی «رد چیلیز انترتینمنت» متعلق به شاهرخ خان، برای ساخت سریالی همکاری می‌کند که کارگردانش آریان خان پسر این بازیگر مشهور بالیوودی است.
undefinedاین سریال که قرار است سال ۲۰۲۵ اکران شود، ششمین پروژه نتفلیکس و کمپانی شاهرخ خان است.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۹:۲۷

thumnail
اصغر فرهادی، مجید مجیدی، عباس کیارستمی و دیگران از کجا شروع کردند
ضیافت اول، کارِ جشنواره فجر بود
undefinedپیمان معادی با فیلم سینمایی «بالاده» در مقام تهیه‌کننده در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد و این خبری نیست که بتوان به‌سادگی از کنار آن عبور کرد. پیمان معادی و بسیاری از فیلمسازان و بازیگران سینمای ایران که در حال حاضر نامی برای خود دست‌وپا کرده‌اند در گذشته‌ای نه‌چندان‌دور کارشان را با پُرکردن فُرم فستیوال فجر از این آوردگاه شروع کردند، به‌طوری که به مرور قله‌های موفقیت و معروفیت را در درون و بیرون از مرز‌ها با آثارشان فتح کردند. در این گزارش قصد دارم به بهانه حضور دوباره پیمان معادی در جشنواره فجر به بازگویی این مسئله بپردازم که تعداد قابل‌توجهی از فیلمسازان و بازیگران برجسته ما کار خود را به‌واسطه ایفای نقش در آثار داخلی و به دنبال آن حضور در جشنواره بین‌المللی فجر آغاز کردند و به‌تدریج این فرصت به آن‌ها دست داد که بتوانند شانس موفقیت‌شان را در غرب و شرق عالم سینما امتحان کنند.
undefinedعباس کیارستمی در دهه ۵۰ نام کمی نبود، او از دنیای گرافیک پا به عرصه سینما گذاشته بود و در همکاری با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پایش را به سینمای کوتاه و فیلم‌های نیمه‌بلند و درنهایت بلند داستانی هم باز کرد ولی دوران اوج کاری کیارستمی پس از انقلاب رقم خورد و جشنواره فجر مقدمات لازم برای رسیدن به قله را برایش فراهم آورد. او در ابتدا برای فیلم «همسرایان» لوح زرین بهترین فیلم کوتاه را از دومین جشنواره فیلم فجر تصاحب کرد و در چهارمین دوره هم برای «اولی‌ها» از طرف هیئت داوران صاحب جایزه شد.
undefinedتنها یک فیلمساز ایرانی در جهان وجود دارد که از نظر اسم و اعتبار بین‌المللی می‌تواند خود را با عباس کیارستمی مقایسه کند؛ آن هم اصغر فرهادی است. او در کنار برخورداری از هوش و قریحه فیلمسازی -که می‌توانست شانسش را برای حضور در آوردگاه‌های جهانی افزایش دهد- خوش‌اقبال و خوش‌شانس هم بود که در بهترین موقعیت ممکن به جمع بزرگان راه یافت. فرهادی در ابتدا با فیلمنامه‌نویسی و کارگردانی در صداوسیما به مخاطبان میلیونی تلویزیونی معرفی شد و سپس در اولین تجربه کارگردانی فیلم سینمایی‌اش «رقص در غبار» را به جشنواره فیلم فجر رساند.
undefinedمتن کامل گزارش ایمان عظیمی، خبرنگار گروه فرهنگ را در سایت بخوانید.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۱۰:۱۷

چارسو فرهنگ
undefined یکه‌تازی عرفان طهماسبی در کنسرت‌های آبان ماه undefinedبا نگاهی به سایت فروش بلیت کنسرت، به ۲۰ اسم شناخته‎شده رسیدیم که قرار است آبان ماه روی صحنه بروند. در میان این اسامی سهم عرفان طهماسبی و بهنام بانی از باقی خواننده‌ها بیشتر است و عمده اجراها در سالن میلاد نمایشگاه بین‎المللی برگزار می‎شوند. undefinedبه دلیل اینکه آمارهای رسمی از تعداد مجوزهای صادر شده برای اجراهای صحنه‌ای هنوز منتشر نشده، ممکن است خواننده‎های دیگری هم ماه آبان اجرا داشته باشند که اسامی آنها نوشته نشده است. این نکته هم باید بیان شود که در جدول پیش‎رو صرفا روز اجرا نوشته شده و تعداد سانس مشخص نیست. یعنی هر خواننده ممکن است در ۲ سانس روی صحنه برود. روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر @charsoofarhang
thumnail
نوبت کنسرت به شهرستان‎ها رسید
ماه شلوغ رضا بهرام
undefinedبا نگاهی به سایت فروش بلیت کنسرت، به ۲۱ اسم شناخته‎شده رسیدیم که قرار است ۳۸ کنسرت در آذر ماه اجرا کنند. در میان این اسامی سهم رضا بهرام، علیرضا طلیسچی و بهنام بانی از باقی خواننده‌ها بیشتر است و برخلاف ماه گذشته مکان برگزاری کنسرت‎ها به تهران خلاصه نمی‌‏شود و خواننده‎ها در شهرهای مختلفی چون تبریز، بندرعباس، اصفهان و کیش روی سن می‏روند.
undefinedبه دلیل اینکه آمارهای رسمی از تعداد مجوزهای صادر شده برای اجراهای صحنه‌ای هنوز منتشر نشده، ممکن است خواننده‎های دیگری هم در آذر ماه روی سن بروند که که اسامی آنها نوشته نشده است. این نکته هم باید بیان شود که در جدول پیش‎رو صرفا روز اجرا نوشته شده و تعداد سانس مشخص نیست. یعنی هر خواننده ممکن است در هر روز ۲ سانس روی صحنه برود.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۱۲:۱۹

thumnail
undefined آشنایی هادی حجازی‌فر و سروش صحت در دکه روزنامه‌فروشی
undefinedهادی حجازی‌فر درمورد اولین مواجهه‌اش با سروش صحت گفت:
undefinedمن یک مجموعه عروسکی می‌ساختم برای شبکه ۵ و پول ما را نمی‌دادند. شرایط سختی از نظر مالی داشتم و می‏خواستم به طور جدی به خودسوزی تهدید‎شان کنم که درنهایت توانستم پولم را بگیرم.
undefinedکنار یک دکه روزنامه‌فروشی بودم و مجله‌ها را ورق می‌زدم که سروش صحت از تاکسی پیاده شد به او گفتم که علاقه‌مند به نوشتن و سبک کاری‌اش هستم. سروش شماره‌اش را داد و گفت اگر کاری در آینده بود شما را برای تیم نویسندگی خبر می‌کنم.
undefinedگذشت تا من «ایستاده در غبار» و «ماجرای نیمروز» را بازی کردم که در مجله ۲۴ قرار شد سروش صحت یک مصاحبه‌ای با من انجام دهد و من در آن مصاحبه به این خاطره اشاره کردم و سروش گفت خدا را شکر که در آن دکه روزنامه‏‌فروشی شماره‌ام را دادم. /سینما تودی
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۱۳:۱۵

۱ آذر

thumnail
پرونده ویژه فرهیختگان برای سریال «پنگوئن»
undefinedسریال «پنگوئن» این روزها حسابی در میان بخش زیادی از مخاطبان جدی آثار نمایشی سر و صدا به پا کرده است، به‌طوریکه آن را با بهترین مجموعه‌های تلویزیونی تاریخ مقایسه می‌کنند. ولی سوای درست بودن یا غلط بودن چنین مقایسه‌ای، باید گفت که پنگوئن سریال خوش‌ساختی‌ست که می‌تواند بیننده را به تماشای خود عادت دهد. اکنون ما در پرونده‌ پیش رو با پرداختن به این مجموعه دلایل موفقیت پنگوئن را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داده‌ایم.
یادداشت‌های مرتبط
undefined همه در پی ضدقهرمان‌اند؛ شما چطور؟
undefined گذار از کمیک‌استریپ و فانتزی به رئالیسم
undefined شرور دوست‌داشتنی
undefined داد منم، بیداد منم!
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۸:۲۳

thumnail
همکاری دوباره رابرت پتینسون با نولان
undefinedرابرت پتینسون که در فیلم «تنت» کریستوفر نولان بازی کرده بود، یک‌بار دیگر در فیلم جدید وی با این کارگردان همراه خواهد شد. مت دیمون، تام هالند، لوپیتا نیونگو، آن هاتاوی و زندایا جزو بازیگران این فیلم هستند.
undefinedاین اثر پس از موفقیت «اوپنهایمر» یک بار دیگر برای یونیورسال ساخته می‌شود تا دومین همکاری نولان با این استودیو شکل بگیرد. تاریخ شروع تولید این فیلم نیمه اول سال ۲۰۲۵ پیش بینی شده است./مهر
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۹:۰۸

چارسو فرهنگ
undefined پرونده ویژه فرهیختگان برای سریال «پنگوئن» undefinedسریال «پنگوئن» این روزها حسابی در میان بخش زیادی از مخاطبان جدی آثار نمایشی سر و صدا به پا کرده است، به‌طوریکه آن را با بهترین مجموعه‌های تلویزیونی تاریخ مقایسه می‌کنند. ولی سوای درست بودن یا غلط بودن چنین مقایسه‌ای، باید گفت که پنگوئن سریال خوش‌ساختی‌ست که می‌تواند بیننده را به تماشای خود عادت دهد. اکنون ما در پرونده‌ پیش رو با پرداختن به این مجموعه دلایل موفقیت پنگوئن را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داده‌ایم. یادداشت‌های مرتبط undefined همه در پی ضدقهرمان‌اند؛ شما چطور؟ undefined گذار از کمیک‌استریپ و فانتزی به رئالیسم undefined شرور دوست‌داشتنی undefined داد منم، بیداد منم! روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر @charsoofarhang
thumnail
مینی‌سریال «پنگوئن» در مدت زمان کوتاه توانست نظر مخاطبان سریال‌دوست را جذب کند
همه در پی ضدقهرمان‌اند؛ شما چطور؟

undefinedپنگوئن درست در نقطه‌ای که ماجرای بتمنِ مت ریوز به اتمام می‌رسد شروع می‌شود و در ترسیم خصلت‌های زشت و رذائل اخلاقی ضد قهرمان عاصی تا حد زیادی قائم به ذات، خودبنیاد و بدون نیاز به منبع اصلی اقتباس عمل می‌کند؛ به حدی که تمام پیش‌نیازهای لازم برای تماشای آثاری از این دست را به دلیل سابقه‌ زیادی که در صنعت سرگرمی داشته از میان برداشته و زمین بازی را بی‌اعتنا به سرنوشتِ بتمن، گاتهام و همه آن کلیشه‌ها تغییر می‌دهد. دنیای تاریک، بدون آینده و جنگلی مملو از انسان‌های وحشی و تشنه قدرت نمی‌تواند و نباید نیازی به قهرمانان بااصالت و مردانی عضلانی و همواره مهربان و مردم‌دوست داشته باشد.

undefinedپنگوئن (آزوالد) برای بردن سهم بیشتری از کیک قدرت در گاتهام تنها نیست و یک جوانک سیاه‌پوست به اسم «ویکتور» نیز وی را در این راه همراهی می‌کند. او هرچند در اول کار با تهدید و تطمیع مجبور به پادویی برای پنگوئن می‌شود ولی رفته‌رفته خصوصیات اربابش را برای خود به عاریه می‌گیرد و همچون سانچوپانزا به درآوردن ادای دُن کیشوت عادت می‌کند؛ دُن کیشوتی که گرچه از نظر ظاهری شبیه به کاراکتر محوری رمان سروانتس نیست ولی از جهاتی همبسته او به‌نظر می‌رسد.
undefinedبه بیان دیگر پنگوئن نیز تصمیم دارد با یاری ویکتور دنیای پیرامونش را با استفاده از ابزاری که در دست دارد و به شیوه‌ای که علی‌الظاهر هیچ شباهتی به حال وهوای قرن هفدهم ندارد تغییر دهد و سیاهی را نه با پاکی و موجی از ترحم و تعلق خاطر به انسان، بلکه با خشمی مشحون از خدعه و نیرنگ پاسخ دهد و حق خود را از وضعیتی که خصم ِ انسان است بگیرد.
undefinedمتن کامل یادداشت ایمان عظیمی، خبرنگار گروه فرهنگ را در سایت بخوانید.
روبیکا | اینستاگرام | بله | تلگرام | توییتر
@charsoofarhang

۹:۲۳