عکس پروفایل کالج حقوقک

کالج حقوق

۱۴۲عضو
undefinedسوالسلام.آیا قبل از استهلاک اقساط وام گیرنده امکان شکایت از وام گیرنده را دارم یا نه؟ با تشکر.
undefinedپاسخ ضامن پس از واریز اقساط می‌تواند علیه وام گیرنده دادخواست مطالبه وجه دهد
undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۸:۲۵

thumbnail
🟧 کارگاه مقدماتی سواد دیجیتال معلمان
مدرس محمدباقر کالجی | کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی
undefinedزمان برگزاری ۱۴۰۲/۰۴/۲۸undefinedهمراه با گواهی حضور به شرکت کنندگان فعال
undefinedاین رویداد به صورت مجازی برگزار می گردد، ساعت و محل برگزاری متعاقبا در کانال  کارگاه اعلام می شود.undefinedابتدا عضو کانال اختصاصی کارگاه می شوید سپس بعد از اتمام کارگاه لینک حضور و غیاب در کانال کارگاه ارسال می شود.
undefinedکد کارگاه: ۱۱۲۰۳برای ثبت نام به پیشخوان مجازی بنیاد آموزشی کالج مراجعه فرمائید undefinedhttps://Yek.link/collegelearnبا همکاران به اشتراک بگذارید ...undefined @collegelearn | بر مدار آموزش

۱۷:۱۰

undefinedسوالسلام ما 9 سال پیش یک واحد آپارتمان بدون پارکینگ و انباری قید شده در قولنامه به یه آقا فروختیم بعد از اون معامله سند هامون اومد چون سند ها بر اساس پروانه اومده در سند ها به هر واحد 8 متر پارکینگ مشخص شده الان بعد از 9 سال اومده میگه نصف پارکینگ ماله من ولی در قولنامه هیچ گونه پارکینگ داده نشده و آپارتمان فاقد از پارکینگ هست الان میتونه نصف پارکینگ رو بگیره اگه راهنمایی کنین ممنون میشم
undefinedپاسخ با سلامباید طبق قرارداد عمل شود مگر انکه توافقی غیر از ان باشد
undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۱۷:۱۵

undefined اگر شخصی زودتر از والدین خودش فوت کند ارث به آن تعلق میگیرد یا خیر؟!
اگر شخصی زودتر از والدین خود فوت کند،دیگر شخص متوفی وارث پدر و مادر خود محسوب نمیشود(زیرا زنده از مرده ارث میبرد نه برعکس)قانوناً هیچ حقی برای فرزند فوت شده و همسر او وجود ندارد.مگر اینکه والدین در زمان حیات فرزند خود مالی به نام متوفی کرده باشند یا به نفع آن ها وصیت کنند.
undefined️هرشخص میتواند فقط یک سوم از اموال خود را وصیت کندundefined
undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۱۷:۱۸

undefinedسوالسلام.آیا قبل از استهلاک اقساط وام گیرنده امکان شکایت از وام گیرنده را دارم یا نه؟ با تشکر.
undefinedپاسخ ضامن پس از واریز اقساط می‌تواند علیه وام گیرنده دادخواست مطالبه وجه دهد
@collegelawir | همراه حقوقی

۲۰:۰۳

undefinedحد تمکین زن چیست؟
undefined منظور از حد تمکین زن ، آن است که زن ، تنها در حدود متعارف ، ملزم به تمکین و تبعیت از شوهر خود می باشد و به جهت درخواست های غیر معقول و غیر متعارف شوهر ، به هیچ وجه نمی توان زن را موظف به تمکین دانست . در همین راستا ، قانون مدنی ، برخی موارد تمکین زن از شوهر و حدود آن را مشخص نموده است .
undefinedبر اساس ماده 1103 قانون مدنی ، هم زن و هم شوهر ، مکلف هستند که با یکدیگر ، حسن معاشرت داشته باشند و به موجب ماده 1104 قانون مدنی ، زوجین باید در راستای تقویت زندگی خانوادگی و تربیت اولاد ، با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشند . اما در خصوص تمکین عام ، ماده 1105 قانون مدنی مقرر نموده است که در روابط زوجین با یکدیگر ، ریاست خانواده ، با شوهر است و زن ، می بایست ریاست شوهر در امور کلی خانوادگی را پذیرا باشد .
undefinedماده ناظر بر تمکین خاص زن از شوهر نیز ، ماده 1108 قانون مدنی است . بر اساس این ماده ، زن ، می بایست از همسر خود تمکین داشته باشد و در صورتی که بدون مانع مشروع ( از قبیل بیمار بودن ، عادت ماهیانه ، خوف از ضرر بدنی و ... ) از ادای وظایف ناشی از زوجیت ، یعنی روابط زناشویی امتناع نماید ، زن ناشزه محسوب شده و حق دریافت نفقه نخواهد داشت .
undefinedبا این وجود ، در برخی از مواد قانون مدنی ، حدود تمکین از شوهر نیز تعیین گردیده است . به عنوان نمونه ، بر اساس ماده 1114 قانون مدنی ، اصولا ، زن موظف است در همان منزلی که شوهر تعیین می کند ، سکونت نماید ؛ با این حال ، اگر اختیار تعیین محل زندگی و مسکن ، حین عقد نکاح ، به زن داده شده باشد ، زن می تواند از تمکین عام خودداری کرده و در منزل دیگری سکونت کند ، بی آنکه ناشزه محسوب شود .
undefinedهمچنین ، بر اساس ماده 1115 قانون مدنی ، اگر زندگی مشترک زن و شوهر در یک منزل ، سبب ایجاد ترس از ضرر بدنی ، مالی و شرافتی برای زن همراه باشد ، زن می تواند در منزل دیگری سکونت کرده و از تمکین امتناع نماید و در عین حال ، نفقه خود را مطالبه نماید . لذا حد تمکین زن ، در چنین مواردی ، محدود و مضیق خواهد شد .undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۴:۰۷

undefined توهین به افراد در بخش کامنت اینستاگرام و ....
undefined از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات تا ۷۴ ضربه شلاق و یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی در پی خواهد شد.
undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۴:۰۹

undefinedسرقفلی
undefined سرقفلی حقی است برای مستاجر که در صورت پیش بینی در قرارداد و پرداخت آن به موجر در آغاز اجاره یا در صورت انعقاد قرارداد اجاره محل تجاری پیش از اجرای قانون سال ۷۶ و پیش از تاریخ ۶۵.۹.۲۷ در صورت تخلیه محل اجاره،از سوی موجر به مستاجر پرداخت می شود.درصورت تغییر شغل محل اجاره تجاری برخلاف توافق و قرارداد،نه تنها موجر می تواند تخلیه محل را از مستاجر بخواهد بلکه در صورت خودداری وی، می تواند این درخواست را از دادگاه داشته باشد و در این صورت هیچ مبلغی از سرقفلی به مستاجر متخلف پرداخت نمی شود.اما در صورت انتقال محل به دیگری بدون اجازه موجریا توافق او،همزمان با تخلیه مورد اجاره، بایدنیمی از سرقفلی له مستاجر پرداخت شود.
undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۱۸:۱۹

undefinedوظایف دادسرای عمومی و انقلاب، عبارتند از:
undefinedکشف جرم: پس از دریافت شکایت یا گزارش ضابطین، بازپرس، به دستور دادستان، اقدام به شروع تحقیقات مقدماتی جهت کشف جرم صورت گرفته می نماید.
undefinedتعقیب متهم: از جمله وظایف دادسرای عمومی و انقلاب، تعقیب متهم، پس از اطلاع از وقوع جرم است.
undefinedتحقیقات مقدماتی: از جمله وظایف دادسرای عمومی و انقلاب بوده و می تواند با شکایت شاکی خصوصی یا گزارش ضابطین قضایی آغاز شود.
undefinedاجرای احکام کیفری: اجرای احکام کیفری دادسرا، به اجرای احکام قطعی صادره از سوی دادگاه های کیفری می پردازد.
undefinedامور حسبیه: پاره ای از مسائل مربوط به امور حسبی، بر مبنای ضوابط قانونی، در صلاحیت دادسرا می باشند.
undefinedدادسراها، جهت انجام هرچه بهتر وظایف دادسرا، به تعداد لازم، معاون، بازپرس، دادیار و تشکیلات اداری خواهند داشت.
undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۷:۱۵

#طلاقundefinedفرق طلاق توافقی با طلاق خلع و مبارات چیست؟
undefinedچنانچه زوجین هر دو در مورد طلاق توافق داشته و در مورد نحوه جدایی و پرداخت حقوق زن و فرزندان به تفاهم برسند طلاق توافقی می باشد. این طلاق برای سرعت بخشیدن به کار کسانی است که با توافق مصّر به طلاق هستند.
undefinedطلاق خلع و مبارات نیز دو صورت طلاق توافقی است،البته اجرای این طلاق نیز چون دیگر طلاق هایی که به درخواست زن و مرد است منوط به انجام تشریفات در مراجع قضایی و صدور گواهی عدم امکان سازش است.طلاق خلع و مبارات از نوع طلاق بائن است که امکان رجوع در آن نیست.
undefinedبراساس ماده 1146 قانون مدنی طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر دارد در مقابل مالی که به او می دهد طلاق می گیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر،معادل آن، یا بیشتر یا کمتر از مهریه باشد.
undefinedبراساس ماده 1147 قانون مدنی طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زاید بر میزان مهر نباشد.
undefinedدر واقع در این طلاق هر دو طرف از هم کراهت و تمایل به طلاق دارند اما میزان بخششی که زن به مرد می دهد بیش از مهریه نیست.از لحاظ ماهیت در طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عرض نکرده باشد بائن است یعنی اگر زن پس از طلاق خواهان مبلغی نباشد که برای گرفتن اجازه طلاق به مرد داده است طلاق بائن و رجوع ممکن نیست.
undefinedزن در این نوع طلاق حق گرفتن نفقه ندارد و از شوهرش ارث نمی برد. اما اگر زن خواهان مهریه اش باشد و بخواهد مالش را پس بگیرد ماهیت طلاق تغییر و تبدیل به طلاق رجعی می گردد لذا امکان رجوع مرد ایجاد شده و زن حق ارث و نفقه را دارد.undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۷:۱۹

undefinedصلح عمری مهریه

undefinedمهریه که از حقوق مالی زنان، در شرع اسلام و قانون مدنی می باشد، جزء دارایی های زن محسوب شده و همانند سایر دارایی ها، بعد از فوت او، به وراث شرعی و قانونی وی خواهد رسید و با توجه به قواعد و کسرهای ارث پیش بینی شده در شرع و قانون، میان وراث، تقسیم خواهد شد.
undefinedگاهی، اشخاص، به جهت پیشگیری از اختلافات بعد از فوت، در خصوص ارث، تمایل به تقسیم ارث خود، به ویژه تعیین تکلیف مهریه، پیش از فوت خود دارند و با توجه به غیر ممکن بودن تقسیم ارث قبل از مرگ، بدین جهت که تحقق مساله ارث، منوط بر فوت مورث است، می خواهند، از صلح عمری مهریه، استفاده نمایند که این امر، نیازمند این است که مهریه، ویژگی های بخصوصی داشته باشد و مدارک لازم برای این مساله، موجود باشد. در غیر این صورت، صلح عمری مهریه، ممکن نخواهد بود
undefinedازجمله مواردی که زنان، قصد دارند، به واسطه یکی از عقود معین یا نامعین، آن را قبل از فوت، به دیگری، منتقل کرده و بدین واسطه، آن را از دایره اموال و دارایی هایی که به وراث، به موجب ارث، تعلق می گیرد، خارج سازند، مهریه است. از آنجا که تحقق ارث، منوط بر فوت مورث است و امکان تقسیم ارث، پیش از فوت، وجود نداشته، اغلب افراد، با استفاده از عقودی نظیر هبه و یا صلح و صلح عمری، اقدام به انتقال دارایی خود، قبل از فوت نموده و بدین ترتیب، دارایی های منتقل شده را از دایره ماترک، خارج می نمایند.
undefinedصلح عمری؛  عبارت است از اینکه مالک یک مال منقول یا غیر منقول، به موجب تنظیم یک صلح نامه عمری یا قرارداد صلح عمری، حق استفاده از منافع مالش را تا زمان فوت، برای خود، محفوظ، نگاه دارد و مالکیت آن را به دیگری، منتقل کند و شرط کند که تا پیش از فوت، کسی که مال، به نفع او، صلح شده، حق تصرف آن را نداشته باشد و این حق، بعد از فوت صلح کننده، برای طرف دیگر صلح عمری، ایجاد گردد.

undefined صلح عمری مهریه، امکان پذیر است یا خیر؟
undefinedدر صورتی که مال مورد مهریه، عین معین، نظیر خودرو، ملک و... باشد، نه مال در ذمه، نظیر سکه و... که پرداخت نشده است، زن می تواند، به موجب یک قرارداد صلح عمری، مالکیت مهریه خود را به دیگری، منتقل کرده و حق استفاده از منافع آن را برای خود، محفوظ، نگاه دارد.
undefinedچنانچه مهریه، مال در ذمه باشد، نظیر سکه یا پولی که پرداخت نشده، امکان انتقال آن، به دیگری، با "عقد صلح"، امکان پذیر خواهد بود و نه صلح عمری
undefinedشرایط صلح عمری مهریه و تنظیم قرارداد آن، عبارتند از:
undefinedعین معین بودن مال مورد مهریه:
" از جمله شرایط صلح عمری مهریه، این است که مال مورد مهریه، عین معین باشد و تفاوتی در منقول یا غیر منقول بودن مال نیست. مال در ذمه، نظیر سکه را می شود صلح نمود، اما امکان صلح عمری آن، وجود ندارد".
undefinedاهلیت:
" در تنظیم قرار داد صلح عمری مهریه، صلح کننده و متصالح، باید، از اهلیت قانونی، برای انجام صلح عمری، برخوردار باشند؛ یعنی، رشید، عاقل و بالغ باشند".
undefinedقصد و رضا:
"صلح کننده و متصالح، هنگام تنظیم قرارداد صلح عمری مهریه، از قصد و رضا برخوردار باشند، یعنی با رضایت، قصد ایجاد و انشا قرارداد صلح عمری مهریه را داشته باشند".
undefinedمشروعیت جهت:
"از جمله شرایط تنظیم قرارداد صلح عمری مهریه، این است که جهت و هدفی که صلح عمری مهریه، برای آن، انجام می شود، مشروع و قانونی باشد".
undefinedمعین بودن موضوع مورد صلح:
" یکی دیگر از شرایط تنظیم قرارداد صلح عمری مهریه، این است که موضوع صلح، معین و مشخص باشد و جزئیات دقیق آن، ذکر گردد".
undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۹:۰۰

undefinedوظایف دادسرای عمومی و انقلاب، عبارتند از:
undefinedکشف جرم: پس از دریافت شکایت یا گزارش ضابطین، بازپرس، به دستور دادستان، اقدام به شروع تحقیقات مقدماتی جهت کشف جرم صورت گرفته می نماید.
undefinedتعقیب متهم: از جمله وظایف دادسرای عمومی و انقلاب، تعقیب متهم، پس از اطلاع از وقوع جرم است.
undefinedتحقیقات مقدماتی: از جمله وظایف دادسرای عمومی و انقلاب بوده و می تواند با شکایت شاکی خصوصی یا گزارش ضابطین قضایی آغاز شود.
undefinedاجرای احکام کیفری: اجرای احکام کیفری دادسرا، به اجرای احکام قطعی صادره از سوی دادگاه های کیفری می پردازد.
undefinedامور حسبیه: پاره ای از مسائل مربوط به امور حسبی، بر مبنای ضوابط قانونی، در صلاحیت دادسرا می باشند.
undefinedدادسراها، جهت انجام هرچه بهتر وظایف دادسرا، به تعداد لازم، معاون، بازپرس، دادیار و تشکیلات اداری خواهند داشت.undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۷:۰۸

undefinedشرایط وجوب نفقه زن چیست؟
undefinedمطابق با ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی : « همین که نکاح به‌طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار می‌شود».
undefinedوجود دو شرط زیر برای نفقه زن ضروری است:
1. دایمی بودن عقد
2.تمکین کامل زوجه: در صورتی که زنی به همسر خود تمکین نکند، عنوان ناشزه بر وی تعلق می گیرد و در نتیجه نفقه به او تعلق نمیگیرد.
undefinedیک نکته در شرایط وجوب نفقه زوجه
undefinedبر طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی اگر زن بتواند ثابت کند زندگی مشترک او با شوهر ضرر شرافتی یا بدنی به همراه دارد، دادگاه او را محکوم به تمکین نخواهد کرد که در این صورت تمکین نکردن باعث از بین رفتن نفقه نیز نمیشود.undefined @Collegelawir | همراه حقوقی

۸:۰۹

undefinedسوالسلام. آیا پدرم میتواند بدون اجازه من ملکی را به نام فرزندانم بزند یا وجه نقد به فرزندان من بدهد؟ یعنی پدر بزرگ به نوه بدون اجازه پدر فرزند ملکی یا پولی بدهد.
undefinedپاسخ با درود بله امکان پذیر است منع قانونی ندارد
undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۱۶:۴۴

undefinedسرقفلی
undefined سرقفلی حقی است برای مستاجر که در صورت پیش بینی در قرارداد و پرداخت آن به موجر در آغاز اجاره یا در صورت انعقاد قرارداد اجاره محل تجاری پیش از اجرای قانون سال ۷۶ و پیش از تاریخ ۶۵.۹.۲۷ در صورت تخلیه محل اجاره،از سوی موجر به مستاجر پرداخت می شود.درصورت تغییر شغل محل اجاره تجاری برخلاف توافق و قرارداد،نه تنها موجر می تواند تخلیه محل را از مستاجر بخواهد بلکه در صورت خودداری وی، می تواند این درخواست را از دادگاه داشته باشد و در این صورت هیچ مبلغی از سرقفلی به مستاجر متخلف پرداخت نمی شود.اما در صورت انتقال محل به دیگری بدون اجازه موجریا توافق او،همزمان با تخلیه مورد اجاره، بایدنیمی از سرقفلی له مستاجر پرداخت شود.undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۱۶:۴۵

undefined خرید ملک از وراث
undefinedبرای تحقق معامله قانونی در خصوص ملکی که مالک آن فوت کرده و ورثه طرف معامله هستند، همه وراث باید حاضر باشند، اما چنانچه یکی از وراث امکان حضور ندارد، می‌تواند از طریق دادن وکالت به دیگری سهم خود را بفروشد، در غیر این صورت معامله فقط نسبت به ورثه حاضر امکان‌پذیر است و معامله حاضرین نسبت به سهم خودشان از شش‌دانگ ملک معتبر است و فروش سهم ورثه غایب قانونی نیست.undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۷:۳۳

undefinedبرگزاري مراسم عروسی میتواند به عنوان یک شرط بنایی عقد نکاح و همچنین یکی از نتایج عرفی عقد تلقی شود، بنابراین زوجه میتواند مادام که به شرط برگزاري مراسم عروسی عمل نشده باشد، از تمکین خودداري کند.
   آیا زوجهاي که در عقد دایم است و مقرر شده مراسم عروسی گرفته شود. و یا زوجین توافق مکتوب یا شفاهی در خصوص برگزاري مراسم عروسی ندارند اما از لحاظ عرفی زوج می بایست جشن عروسی بر پا کند، در صورتی که زوج به توافق خود یا به توافق نانوشته خود عمل نکند، آیا زوجه میتواند تمکین خود را منوط به برگزاري این مراسم از سوي زوج کند؟ 
undefined پاسخچنانچه در عرف رایج محل برگزاري مراسم عروسی ضروري باشد، این امر میتواند به عنوان یک شرط بنایی عقد نکاح مورد توجه قرار گیرد و تشخیص این امر بر عهده مرجع رسیدگی کننده است. افزون بر آن، لزوم برگزاري جشن ازدواج در حد متعارف میتواند از نتایج عرفی عقد تلقی و مشمول ماده 220 قانون مدنی شود. بنابراین در فرض استعلام زوجه میتواند مادام که به شرط یادشده (برگزاري مراسم عروسی) عمل نشده باشد، از تمکین خودداري کند.
undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۱۰:۱۵

thumbnail
undefined زمان دریافت کارت و برگزاری آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت اعلام شد
undefined️ به اطلاع داوطلبان شرکت در آزمون متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت کانون‌های وکلای دادگستری سال ۱۴۰۲ می‌رساند که آزمون صبح روز جمعه مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۱۳ در ۳۳ شهرستان کشور برگزار می‌شود. فرآیند برگزاری آزمون صبح از ساعت ۸:۰۰ آغاز و در‌های ورود به جلسه امتحان نیم ساعت قبل از شروع فرآیند آزمون بسته خواهد شد، لذا همه داوطلبان باید قبل از بسته شدن در‌های ورودی در محل حوزه امتحانی خود حاضر باشند.undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۱۳:۵۲

undefined زنی که از همسرش کتک خورده، می‌تواند طلاق بگیرد
undefined یکی از موارد اقدام زن برای طلاق از همسرش، قرار داشتن در "عسر و هرج" است که کتک خوردن زن بوسیله مرد، در صورت اثبات در دادگاه کیفری از مصادیق آن محسوب می‌شود.
undefinedضرب و شتم و آزار و اذیت جسمی و روحی همانطور که وکیل کانال حقوقی عدالت بار‌ها بیان داشته است جرم بوده و مرتکب قابل مجازات خواهد بود ولو آنکه همسرتان باشد. به عبارتی دیگر ضرب و جرح به هر مقدار که باشد جرم بوده و برای آن در قانون مجازات اسلامی، مجازات تعیین شده است، حتی اگر به میزان یک خراش باشد.undefinedزن و شوهر می‌توانند به علت خراش ایجاد شده در روی بدن خود از دیگری شکایت کرده و ایجاد جراحت توسط همسر خود را اثبات کنند.
undefinedجراحت ایجاد شده توسط کارشناس پزشکی قانونی بررسی شده و میزان آن مشخص می‌شود. دادگاه بر اساس نظر کارشناس پزشکی قانونی رای صادر می‌کند؛ بنابراین می‌توانید اقدام قانونی در این خصوص نموده و از همسرتان در دادسرای عمومی محل وقوع جرم شکایت نمایید.
undefinedاز طرف دیگر بواسطه توهین‌های صورت گرفته نیز امکان شکایت برای شما وجود خواهد داشت. در این صورت می‌توانید به مدارک گفته شده نیز برای اثبات ادعا‌های خود استناد نمایید.
undefinedدر ادامه و در راستای بیان حقوق بانوان و نیز حمایت‌های همه جانبه‌ی قانونگذار از آنان باید بیان داشت ضرب و جرح به حکم قانونگذار از مصادیق عسر و حرج محسوب شده لذا زنان با استفاده از آن می‌توانند برای طلاق اقدام کنند. اما ضرب و جرح در این مورد باید در دادسرا کیفری اثبات شود. گزارش پزشکی قانونی نشاندهنده ضرب و جرح و میزان آن است همچنین باید مشخص شود این آسیب‌ها توسط چه کسی ایجاد شده است. در نهایت با توجه به رای دادگاه کیفری زن می‌تواند دادخواست طلاق دهد.#طلاق#عسر_و_حرجundefined @collegelawir | همراه حقوقی

۱۲:۱۹

undefined ارث بردن زن حتی در طلاق
undefined اگر شوهر، زن خود را به صورت رجعی (طلاقی که به طور معمول انجام می یابد)مطلقه کرده و در زمان عده فوت کند، زن از اموال شوهر ارث می برد ؛ ولی اگر فوت شوهر بعد از انقضای مدت عده بوده یا طلاق بائن باشد یعنی طلاقی که قبل از نزدیکی بوده یا طلاق زن یائسه ، طلاق خلع و مبارات (مهرم حلال، جانم آزاد) یا همان سه طلاقه باشد ، دیگر زن از مرد در صورت فوت ، هیچ ارثی نمی برد . ماده 943 قانون مدنی این امر را ابراز داشته است.
undefined ناگفته نماند که در ماده 944 همین قانون آمده؛ اگر شوهر در حال این که به مرضی مبتلا است زن را طلاق دهد و در ظرف یک سال از تاریخ طلاق به علت همان مریضی بمیرد ، زن از او ارث می برد حتی اگر طلاق به صورت بائن باشد به شرط آن که زن در طول این یک سال شوهر نکرده باشد.  undefined @collegelawir | همراه حقوقی

۱۴:۰۴