۸:۲۵
🟧 کارگاه مقدماتی سواد دیجیتال معلمان
مدرس محمدباقر کالجی | کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی
زمان برگزاری ۱۴۰۲/۰۴/۲۸
همراه با گواهی حضور به شرکت کنندگان فعال
این رویداد به صورت مجازی برگزار می گردد، ساعت و محل برگزاری متعاقبا در کانال کارگاه اعلام می شود.
ابتدا عضو کانال اختصاصی کارگاه می شوید سپس بعد از اتمام کارگاه لینک حضور و غیاب در کانال کارگاه ارسال می شود.
کد کارگاه: ۱۱۲۰۳برای ثبت نام به پیشخوان مجازی بنیاد آموزشی کالج مراجعه فرمائید
https://Yek.link/collegelearnبا همکاران به اشتراک بگذارید ...
@collegelearn | بر مدار آموزش
مدرس محمدباقر کالجی | کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی
۱۷:۱۰
۱۷:۱۵
اگر شخصی زودتر از والدین خود فوت کند،دیگر شخص متوفی وارث پدر و مادر خود محسوب نمیشود(زیرا زنده از مرده ارث میبرد نه برعکس)قانوناً هیچ حقی برای فرزند فوت شده و همسر او وجود ندارد.مگر اینکه والدین در زمان حیات فرزند خود مالی به نام متوفی کرده باشند یا به نفع آن ها وصیت کنند.
۱۷:۱۸
@collegelawir | همراه حقوقی
۲۰:۰۳
حد تمکین زن چیست؟
منظور از حد تمکین زن ، آن است که زن ، تنها در حدود متعارف ، ملزم به تمکین و تبعیت از شوهر خود می باشد و به جهت درخواست های غیر معقول و غیر متعارف شوهر ، به هیچ وجه نمی توان زن را موظف به تمکین دانست . در همین راستا ، قانون مدنی ، برخی موارد تمکین زن از شوهر و حدود آن را مشخص نموده است .
بر اساس ماده 1103 قانون مدنی ، هم زن و هم شوهر ، مکلف هستند که با یکدیگر ، حسن معاشرت داشته باشند و به موجب ماده 1104 قانون مدنی ، زوجین باید در راستای تقویت زندگی خانوادگی و تربیت اولاد ، با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشند . اما در خصوص تمکین عام ، ماده 1105 قانون مدنی مقرر نموده است که در روابط زوجین با یکدیگر ، ریاست خانواده ، با شوهر است و زن ، می بایست ریاست شوهر در امور کلی خانوادگی را پذیرا باشد .
ماده ناظر بر تمکین خاص زن از شوهر نیز ، ماده 1108 قانون مدنی است . بر اساس این ماده ، زن ، می بایست از همسر خود تمکین داشته باشد و در صورتی که بدون مانع مشروع ( از قبیل بیمار بودن ، عادت ماهیانه ، خوف از ضرر بدنی و ... ) از ادای وظایف ناشی از زوجیت ، یعنی روابط زناشویی امتناع نماید ، زن ناشزه محسوب شده و حق دریافت نفقه نخواهد داشت .
با این وجود ، در برخی از مواد قانون مدنی ، حدود تمکین از شوهر نیز تعیین گردیده است . به عنوان نمونه ، بر اساس ماده 1114 قانون مدنی ، اصولا ، زن موظف است در همان منزلی که شوهر تعیین می کند ، سکونت نماید ؛ با این حال ، اگر اختیار تعیین محل زندگی و مسکن ، حین عقد نکاح ، به زن داده شده باشد ، زن می تواند از تمکین عام خودداری کرده و در منزل دیگری سکونت کند ، بی آنکه ناشزه محسوب شود .
همچنین ، بر اساس ماده 1115 قانون مدنی ، اگر زندگی مشترک زن و شوهر در یک منزل ، سبب ایجاد ترس از ضرر بدنی ، مالی و شرافتی برای زن همراه باشد ، زن می تواند در منزل دیگری سکونت کرده و از تمکین امتناع نماید و در عین حال ، نفقه خود را مطالبه نماید . لذا حد تمکین زن ، در چنین مواردی ، محدود و مضیق خواهد شد .
@collegelawir | همراه حقوقی
۴:۰۷
توهین به افراد در بخش کامنت اینستاگرام و ....
از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد به مجازات تا ۷۴ ضربه شلاق و یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی در پی خواهد شد.
@collegelawir | همراه حقوقی
۴:۰۹
۱۸:۱۹
۷:۱۵
#طلاق
فرق طلاق توافقی با طلاق خلع و مبارات چیست؟
چنانچه زوجین هر دو در مورد طلاق توافق داشته و در مورد نحوه جدایی و پرداخت حقوق زن و فرزندان به تفاهم برسند طلاق توافقی می باشد. این طلاق برای سرعت بخشیدن به کار کسانی است که با توافق مصّر به طلاق هستند.
طلاق خلع و مبارات نیز دو صورت طلاق توافقی است،البته اجرای این طلاق نیز چون دیگر طلاق هایی که به درخواست زن و مرد است منوط به انجام تشریفات در مراجع قضایی و صدور گواهی عدم امکان سازش است.طلاق خلع و مبارات از نوع طلاق بائن است که امکان رجوع در آن نیست.
براساس ماده 1146 قانون مدنی طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر دارد در مقابل مالی که به او می دهد طلاق می گیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر،معادل آن، یا بیشتر یا کمتر از مهریه باشد.
براساس ماده 1147 قانون مدنی طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زاید بر میزان مهر نباشد.
در واقع در این طلاق هر دو طرف از هم کراهت و تمایل به طلاق دارند اما میزان بخششی که زن به مرد می دهد بیش از مهریه نیست.از لحاظ ماهیت در طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عرض نکرده باشد بائن است یعنی اگر زن پس از طلاق خواهان مبلغی نباشد که برای گرفتن اجازه طلاق به مرد داده است طلاق بائن و رجوع ممکن نیست.
زن در این نوع طلاق حق گرفتن نفقه ندارد و از شوهرش ارث نمی برد. اما اگر زن خواهان مهریه اش باشد و بخواهد مالش را پس بگیرد ماهیت طلاق تغییر و تبدیل به طلاق رجعی می گردد لذا امکان رجوع مرد ایجاد شده و زن حق ارث و نفقه را دارد.
@collegelawir | همراه حقوقی
۷:۱۹
" از جمله شرایط صلح عمری مهریه، این است که مال مورد مهریه، عین معین باشد و تفاوتی در منقول یا غیر منقول بودن مال نیست. مال در ذمه، نظیر سکه را می شود صلح نمود، اما امکان صلح عمری آن، وجود ندارد".
" در تنظیم قرار داد صلح عمری مهریه، صلح کننده و متصالح، باید، از اهلیت قانونی، برای انجام صلح عمری، برخوردار باشند؛ یعنی، رشید، عاقل و بالغ باشند".
"صلح کننده و متصالح، هنگام تنظیم قرارداد صلح عمری مهریه، از قصد و رضا برخوردار باشند، یعنی با رضایت، قصد ایجاد و انشا قرارداد صلح عمری مهریه را داشته باشند".
"از جمله شرایط تنظیم قرارداد صلح عمری مهریه، این است که جهت و هدفی که صلح عمری مهریه، برای آن، انجام می شود، مشروع و قانونی باشد".
" یکی دیگر از شرایط تنظیم قرارداد صلح عمری مهریه، این است که موضوع صلح، معین و مشخص باشد و جزئیات دقیق آن، ذکر گردد".
۹:۰۰
۷:۰۸
شرایط وجوب نفقه زن چیست؟
مطابق با ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی : « همین که نکاح بهطور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار میشود».
وجود دو شرط زیر برای نفقه زن ضروری است:
1. دایمی بودن عقد
2.تمکین کامل زوجه: در صورتی که زنی به همسر خود تمکین نکند، عنوان ناشزه بر وی تعلق می گیرد و در نتیجه نفقه به او تعلق نمیگیرد.
یک نکته در شرایط وجوب نفقه زوجه
بر طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی اگر زن بتواند ثابت کند زندگی مشترک او با شوهر ضرر شرافتی یا بدنی به همراه دارد، دادگاه او را محکوم به تمکین نخواهد کرد که در این صورت تمکین نکردن باعث از بین رفتن نفقه نیز نمیشود.
@Collegelawir | همراه حقوقی
1. دایمی بودن عقد
2.تمکین کامل زوجه: در صورتی که زنی به همسر خود تمکین نکند، عنوان ناشزه بر وی تعلق می گیرد و در نتیجه نفقه به او تعلق نمیگیرد.
۸:۰۹
۱۶:۴۴
۱۶:۴۵
۷:۳۳
آیا زوجهاي که در عقد دایم است و مقرر شده مراسم عروسی گرفته شود. و یا زوجین توافق مکتوب یا شفاهی در خصوص برگزاري مراسم عروسی ندارند اما از لحاظ عرفی زوج می بایست جشن عروسی بر پا کند، در صورتی که زوج به توافق خود یا به توافق نانوشته خود عمل نکند، آیا زوجه میتواند تمکین خود را منوط به برگزاري این مراسم از سوي زوج کند؟
۱۰:۱۵
۱۳:۵۲
۱۲:۱۹
۱۴:۰۴