Photo Message
thumnail

۱۵:۵۷

thumnail
قراردادهای انحصاری در اقتصاد دیجیتال ایران: نگاهی به مواجهه دنیا با رفتارهای مشابه
undefinedundefined گزارش پیش رو توسط محمدحسین اعلمی، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات توسعه و رقابت، درباره رقابت و انحصار در اقتصاد دیجیتال آماده شده و در رسانه دنیای اقتصاد منتشر شده است. در این یادداشت به چگونگی مواجهه دنیا با قراردادهای انحصاری عقدشده توسط پلتفرم‌های دیجیتال، به‌عنوان یکی از چالش‌های عمده پیش روی رقابت در اقتصاد دیجیتال ایران پرداخته شده است.
undefined نخستین مورد برخورد با قراردادهای انحصاری در اکوسیستم دیجیتال، به پرونده ضدانحصاری شناخته‌شده ایالات متحده علیه مایکروسافت در سال ۲۰۰۱ بازمی‌گردد که شکست مایکروسافت منجر به شکل‌گیری رقابت در بازار مرورگرهای اینترنتی و شکل‌گیری رقبایی نظیر گوگل کروم و فایرفاکس شد. در اخیرترین نمونه نیز، نهادهای ناظر و تنظیم‌گر چینی در سال ۲۰۲۱ دو پلتفرم بزرگ تجارت الکترونیک چینی یعنی علی‌بابا و Meituan را به‌دلیل پیاده‌سازی رسمی و غیررسمی این قراردادها جریمه کرده و دستورالعمل رقابتی جدیدی مختص بازارهای پلتفرمی ابلاغ کردند.
undefined علاقه‌مندان می‌توانند متن کامل این گزارش را در وب‌سایت دنیای اقتصاد و مرکز مطالعات توسعه و رقابت مطالعه کنند.undefined
قراردادهای انحصاری در اقتصاد دیجیتال ایران
undefined @competitionstudies

۶:۰۸

thumnail

۶:۰۸

thumnail

۶:۰۸

thumnail

۶:۰۸

thumnail

۶:۰۸

thumnail
undefined سومین سالگرد تأسیس مرکز مطالعات توسعه و رقابت ...
undefinedدر سال‌های اخیر، تلاش برای تقویت بخش خصوصی و توسعه اقتصاد دیجیتال به چالش‌های متعددی در زمینه حکمرانی دامن زده است.
undefined مرکز مطالعات توسعه و رقابت به عنوان یک اندیشکده پیشرو، نقشی حیاتی در ارتباط‌سازی میان بخش خصوصی و دولت ایفا می‌کند.
undefinedما چالش‌ها و مسائل بخش خصوصی را در حوزه‌های سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری جمع‌آوری کرده، سپس با تحلیل‌های علمی و مبتنی بر داده، راهکارهای عملی ارائه می‌دهیم.
undefinedدر مرحله نهایی، با استفاده از روش‌های مختلف، این مسائل را به زبان سیاست‌مداران منتقل کرده و به دنبال یافتن راهکارهای مؤثر می‌باشیم.
undefinedبه مناسبت سومین سالگرد تأسیس مرکز، در گردهمایی همکاران، موفقیت‌ها و پیشرفت‌های علمی و اقتصادی‌ خود را جشن گرفتیم.
undefinedبا آغاز زمستان، ما همچنان به دنبال دستیابی به دستاوردهای جدید هستیم.
undefinedهرچند این پست با تأخیر یک هفته‌ای درج شده اما باید بنویسیم به وقت 1403/10/01. ( تأسیس مرکز مطالعات توسعه و رقابت در یک‌ دی‌ماه1400 )
#بازار_دیجیتال#رقابت_سالم #رگولاتوری #اقتصاد_پویا #مرکز_مطالعات_توسعه_و_رقابت
undefined @competitionstudies

۶:۲۴

thumnail
بسیار اندک، بسیار دیر
undefined دکتر سید فرشاد فاطمی اردستانی؛ مشاور و رئیس هیئت مدیره مرکز مطالعات توسعه و رقابت در یادداشتی به اهمیت زمان طلایی در صدور رأی مراجع قانونی بخصوص شورای رقابت اشاره کرده و گفته؛ در بسیاری از رسیدگی‌های قضایی؛ زمان طلایی وجود دارد که در صورت از دست‌ دادن آن، احقاق حق، معنای چندانی نخواهد داشت.
undefined حمایت از استارتاپ‌ها و تسریع در فرایند دادرسی، کلید رشد اقتصاد دیجیتال است.
در تصاویر درج شده خلاصه‌ای از این یادداشت آمده است.علاقه‌مندان می‌توانند برای مطالعه متن کامل یادداشت به صفحه یادداشت‌های وب‌سایت مرکز مطالعات توسعه و رقابت مراجعه کنند.
https://banaelc.com/?p=14345
#شورای_رقابت #اقتصاد_دیجیتال#فرصت_طلایی #صدور_رأی#استارتاپ_خلاق

undefined @competitionstudies

۹:۱۴

thumnail

۹:۱۴

thumnail

۹:۱۴

thumnail

۹:۱۴

thumnail
آکادمی بانا معرفی می‌کند!
undefined هفتمین ویدئوی آموزشی ما با عنوان " صنعت بیمه در ایران و جهان" به شما این امکان را می‌دهد که فلسفه وجودی بیمه، نقش آن در اقتصاد و چالش‌های صنعت بیمه در ایران را بررسی کنید و از زبان "دکتر پرویز خوشکلام خسروشاهی؛ رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران" این مباحث را بیاموزید.
undefined در این ویدئو چه می‌آموزید؟
undefinedفلسفه وجودی بیمه و اهمیت آن در مدیریت ریسک undefinedنقش بیمه در تأمین مالی و سرمایه‌گذاری undefinedوضعیت ضریب نفوذ بیمه در ایران و مقایسه با جهان undefinedچالش‌های صنعت بیمه در ایرانundefinedنقاط ضعف در نظارت و مدیریت بیمه در ایرانundefined و ...
undefined این ویدئوی آموزشی برای علاقمندان، دانشجویان، اساتید و فعالان حوزه صنعت بیمه طراحی شده و فرصت بی‌نظیری است تا از تجارب ارزشمند دکتر پرویز خوشکلام خسروشاهی بهره‌مند شوید.
undefined جهت مشاهده این ویدئوهای کاربردی، به لینک‌‌های زیر مراجعه کنید.undefined
صنعت بیمه در ایران و جهانhttps://banaelc.com/?p=11430

#آموزش#تنظیم‌گری_بیمه#صنعت_بیمه #پرویز_خسروشاهی#مدیریت_ریسک
undefined @competitionstudies

۷:۴۲

thumnail
آیا قیمت تتر بر نرخ ارز موثر است؟
undefined محمدامین مودی، پژوهشگر تیم اقتصادی مرکز مطالعات توسعه و رقابت، در یادداشتی به بررسی این سوال پرداخته است که آیا تتر بر نرخ ارز اثرگذار است یا خیر؟ و در صورت وجود رابطه بین این دو، جهت رابطه به چه صورت است؟
undefinedبه نظر می‌رسد دیدگاه سیاست‌گذار پولی این است که وجود صرافی‌های رمزارزی باتوجه‌به در دسترس قرار دادن تتر، منجر به افزایش نرخ ارز شده‌ است.
undefinedبنابراین بانک مرکزی در روزهای اخیر پس از بسته شدن درگاه‌های پرداختی سکوهای رمزارزی توسط بانک مرکزی طی یک مداخله قیمت ٨٠ هزارتومانی تتر را تا ۷۷ هزار تومان کاهش داد. در حالی که قیمت تتر در کانال ۷۷ هزار تومان معامله می‌شد، دلار در بازار ارز در کانال ۸۰ هزار تومان دست به دست می‌شد و هیچگونه واکنشی به کاهش تتر نشان نداد.
undefined حال این سوال مطرح است که جهت رابطه میان تتر و نرخ ارز به چه شکل است؟
undefined علاقه مندان می توانند متن کامل این یادداشت تحلیلی را در لینک زیر مطالعه کنند؛ https://banaelc.com/?p=14370

#قیمت_تتر#قیمت_دلار#بانک_مرکزی#نرخ_ارز
undefined @competitionstudies

۸:۱۱

thumnail
به تیم اقتصادی ما بپیوندید!
undefined ما یک مجموعه مشاور اقتصادی هستیم که در تقاطع اقتصاد، ‌سیاستگذاری و حقوق فعالیت داریم. حوزه‌های اصلی فعالیت مجموعه عبارتند از: مشاوره در‌ دعاوی حوزه رقابت، تهیه گزارش‌های اقتصادی تحلیلی، تحلیل داده‌های اقتصادی، مشاوره در طراحی استراتژی‌های قیمتی و غیرقیمتی و مشاوره در حوزه‌های تنظیم‌گری و رگولاتوری.
undefined و با افتخار سابقه همکاری‌های موفقی با سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی، از جمله شرکت تپسی، وزارت اقتصاد و دارایی، مرکزملی رقابت و ... داریم. 
undefined️ حالا به دنبال یک همکار تمام وقت و پرانرژی برای تکمیل تیم کارشناسان اقتصادی خود هستیم!
undefined️اگر شما هم به دنبال یک محیط کاری دوستانه و چالش‌برانگیز هستید و می‌خواهید در پروژه‌های جذاب و تأثیرگذار مشارکت کنید، ما مشتاقانه منتظر شما هستیم!
همین حالا به ما بپیوندید و در کنار هم به موفقیت‌های بزرگ‌تری دست پیدا کنیم. undefined
https://banaelc.com/estekhdameghtesad
#استخدام#کارشناس_اقتصادی#تحلیلگر_اقتصادی#به_ما_بپیوندید#فرصت_شغلی#مشاوره_اقتصادی
undefined @competitionstudies

۸:۰۷

thumnail
آکادمی بانا معرفی می‌کند!
undefined هشتمین ویدئوی آموزشی ما با عنوان " مفهوم تنظیم‌گری رصد و نظارت بازار سرمایه 1 و 2" به شما این امکان را می‌دهد که ساختار تنظیم‌گری بازارهای مالی، به‌ویژه بازار سرمایه را بررسی کنید و از زبان "دکتر میثم حامدی؛ رئیس مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس" این مباحث را بیاموزید.
undefined در این ویدئو چه می‌آموزید؟
undefinedتاریخچه قوانین بازار سرمایه در ایران undefinedساختار و ارکان اصلی بازار سرمایه undefinedبورس‌های مختلف در بازار سرمایه ایران undefinedچالش‌های سیستم مالی (بسیار بزرگ برای شکست)undefinedبحران مالی 1929 و قوانین مرتبطundefinedتاریخچه تنظیم‌گری مالی در آمریکاundefined و ...
undefined این ویدئوی آموزشی برای علاقمندان، دانشجویان، اساتید و فعالان حوزه تنظیم‌گری بازارهای مالی طراحی شده و فرصت بی‌نظیری است تا از تجارب ارزشمند دکتر میثم حامدی بهره‌مند شوید.
undefined جهت مشاهده این ویدئوهای کاربردی، به لینک‌‌های زیر مراجعه کنید.undefined
مفهوم تنظیم‌گری، رصد و نظارت در بازار سرمایه (1)
https://banaelc.com/?p=11476
مفهوم تنظیم‌گری، رصد و نظارت در بازار سرمایه (2)
https://banaelc.com/?p=11512
#آموزش#تنظیم‌گری_مالی#بازارهای_مالی#میثم_حامدی#بازار_سرمایه
undefined @competitionstudies

۸:۲۶

thumnail
undefined تحولات ۴۰ ساله اقتصادی زیر میکروسکوپ
undefined حمیدرضا عظیمی‌نیا؛ کارشناس ارشد تیم اقتصادی مرکز مطالعات توسعه و رقابت در یادداشتی به تحولات 40 ساله اقتصادی در ایران پرداخت.
undefined وی در این یادداشت گفته است؛ رشد سالانه‌‌ تولید اسمی در سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۲ به صورت متوسط ۲۵‌درصد بوده است.
undefined علاقه‌مندان به حوزه اقتصادی می‌توانند متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنند.
#تحولات_اقتصادی #تورم#حساب‌های_بانکی #پس‌انداز
undefined @competitionstudies

۵:۰۴

thumnail
undefined سرعت گردش پول یا سرعت تراکنش؟‌
undefined این روزها که اقتصاد ایران با مشکلات مختلفی در حوزه سیاست‌های پولی و ارزی دست‌وپنجه نرم می‌کند و بانک مرکزی با استفاده از سیاست کنترل مقداری ترازنامه، به دنبال کاهش تورم است، اهمیت درک مفهوم سرعت گردش پول و تفاوت ماهوی آن با سرعت تراکنش بسیار بالاست.
undefinedسرعت گردش پول یک مفهوم اقتصادی است که از تقسیم تولید ناخالص داخلی اسمی بر عرضه پول، که می‌تواند نقدینگی (M2) یا پول (M1) باشد، به دست می‌آید.
undefinedمحمدامین مودی کارشناس اقتصادی مرکز مطالعات توسعه و رقابت در یادداشتی به تفاوت‌های دو متغیر گردش پول و سرعت تراکنش و روند تغییرات بلندمدت آن‌ها در اقتصاد آمریکا و کشورهای پیشرفته پرداخته است.
undefined علاقه‌مندان به "حوزه پول و بانکی" می‌توانند متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنند.

#گردش_پولی#سرعت_تراکنش#اقتصاد_ایران
undefined @competitionstudies

۷:۵۹

thumnail
آکادمی بانا معرفی می‌کند!
undefined نهمین ویدئوی آموزشی ما با عنوان " بررسی گزارش‌های تنظیم‌گری و نظارت بانکی" به شما این امکان را می‌دهد که ساختار تنظیم‌گری بازارهای مالی و بانکی، را بررسی کنید و از زبان "مهندس رضا قاسمی‌پور؛ هم‌بنیان‌گذار و راهبر اقتصادی مرکز مطالعات توسعه و رقابت" این مباحث را بیاموزید.
undefined در این ویدئو چه می‌آموزید؟
undefinedاهمیت ثبات مالی undefinedچارچوب بازل و مقررات بانکی undefinedارزش‌گذاری دارایی‌ها undefinedتحلیل وضعیت مالی ایران (رشد نقدینگی و پایه پولی)undefinedریسک‌های کوتاه‌مدت مالی (تورم و سیاست‌های پولی)undefinedانتظارات تورمی و تأثیر آن بر سیستم مالی ایرانundefined و ...
undefined این ویدئوی آموزشی برای علاقمندان، دانشجویان، اساتید و فعالان حوزه تنظیم‌گری بازارهای مالی طراحی شده و فرصت بی‌نظیری است تا از تجارب ارزشمند مهندس رضا قاسمی‌پور بهره‌مند شوید.
undefined جهت مشاهده این ویدئوی کاربردی، اینجا کلیک کنید.

#آموزش#تنظیم‌گری_مالی#بازارهای_مالی#بازار_سرمایه#بازار_پولی_و_بانکی
undefined @competitionstudies

۶:۳۰

thumnail
undefined سرایت انحصار به بازار تهیه غذا undefined داستان خودترجیحی آمازون و اسنپ‌فود undefinedورود پلتفرم‌ها به حوزه‌ای که در واقع خود داور آن هستند، همواره رقابت در آن بازار را با چالش‌هایی مواجه کرده است. از رفتارهای ضد رقابتی آمازون در استفاده از داده‌های سایر فروشندگان به نفع برندهای خود تا ماجرای ورود بی سروصدای اسنپ‌فود به بازار تولید غذا با برند اسنپ کیچن، ببینید که چطور بازیگران مسلط، قواعد رقابت برابر را به نفع خود بر هم می‌زنند و در نهایت چگونه این رفتارهای ضد رقابتی به ضرر مصرف‌کننده تمام ‌می‌شود؟

#رقابت #انحصار#بازار_غذا#پلتفرم‌های_دیجیتال #خودترجیحی

undefined @competitionstudies

۷:۴۰

thumnail
undefinedمرکز مطالعات توسعه و رقابت با همکاری مرکز پژوهش و نوآوری فانوس برگزار می‌کند؛
undefined نشست علمی « بایسته‌های اقتصادی و حقوقی تنظیم‌گری رقابت در عصر دیجیتال»
undefined زمان؛ ۱۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۳۰ مکان؛ سالن کنفرانس خانه اندیشه‌ورزان
علاقه‌مندان می‌توانند برای نام نویسی در این نشست از طریق لینک زیر اقدام کنند :undefined
undefined لینک نام‌نویسی
#اقتصاد_دیجیتال #تنظیم_گری #دعاوی_رقابتی #تنظیم_گری_رقابت

undefined @competitionstudies

۴:۲۱