عکس پروفایل روایت پیشرفت ایرانر

روایت پیشرفت ایران

۱,۸۲۴عضو
thumnail
undefined پیشرفت هایی که از دل عملیات بیرون می‌آمد ۳خاطرات دکتر حمیدرضا طیبی از چندین سال فعالیت در جهاد دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت
undefinedمدتی که از تولید رکتیفایرِ حفاظتِ کاتُدیک گذشت، دیدیم که بخش خصوصی وارد بازار شد و شروع به ساخت این دستگاه کرد. گفتیم حالا بیاییم روی دستگاه‌های پیچیده‌تری کار بکنیم. دیدیم تمام پروژه‌های صنعت نفت ایران، پروژه‌های نیروگاه‌های ایران و پروژه‌های حساس مثل نفت، گاز، پتروشیمی، پالایش و پخش، بارهای سیستم‌های حساس‌شان، حتماً باید با UPS تأمین شود. این دستگاه‌ها باید تمام‌وقت در مدار قرار می‌گرفتند. از آن طرف هم این نگرانی بود که با امکان کنترل UPSهای خارجی، با از کار انداختن اینها، یک پالایشگاه راحت از کار بیفتد.
undefinedما این دستگاه‌ها را تا بیست کیلووات ساختیم اما چون ساخت ایران بود، به شرکت های ایرانی و بزرگترین شرکت‌های مناطق نفت‌خیز بیش از دو کیلووات نمی‌توانستیم بفروشیم. یکی از مدیران صنعت نفت که وضعیت ما را می دانست گفت:«ببین! تا اسم یک شرکت خارجی کنارت نباشد نمی‌توانی اینها را در صنعت نفت بفروشی. برو یک اسم خارجی کنار خودت بگذار و بیا بفروش! » سال 76 که او این راهکار را به ما گفت، تحقیق کردیم ببینیم بهترین شرکتی که قبل از انقلاب به ایران یو پی اس می‌فروخته، چه شرکتی است. دیدیم شرکت ارسکین انگلیس است.
undefinedمن آن موقع دانشجوی دکترای برق دانشگاه براتفورد انگلیس بودم و به آنجا رفت‌وآمد داشتم. گفتم می‌روم این شرکت را پیدا می‌کنم و با رئیسش مذاکره می‌کنم. با شرکت که آشنا شدم دیدیم اِ! اینها تکنولوژی یک نسل قبل ما را دارند. تازه از خودش هم ندارد، از ایتالیا می‌گیرد، مارک می‌زند و به ایران می‌دهد. مدیر فنی آنجا گفت شما واقعاً UPS بیست کیلووات بر پایه IGBT می‌سازید؟ گفتم بله. گفت اگر بسازید و واقعاً اثبات شود، ما خودمان از شما می‌خریم. آقایی به اسم پیتر وینتر را برای ارزیابی به ایران فرستادند. ایشان هم یک گزارش بسیار قشنگی نوشت که «بله من دیدم که اینها صاحب دانش هستند؛ یا می‌توانیم از اینها دستگاه کامل بخریم یا دانش فنی‌اش را بخریم.»
undefinedما خوشحال و خندان این سرتیفیکیت یا گواهی کارشناس انگلیسی را برداشتیم بردیم پیش مدیر نفتی و گفتیم:«بفرما! دیدی گفتیم ما صاحب دانش دستگاه‌های UPS هستیم؟!» برگشت گفت «تو اصلاً متوجه نمی‌شوی من به تو چه می‌گویم. تو باید یک اسم خارجی کنارت باشد تا بفروشی. بدون اسم خارجی نمی‌توانی!» آخرش رفتیم به این خارجی گفتیم تو بیا اسمت را کنار ما بگذار و ما یک امتیاز استفاده از برند معتبر به تو می‌دهیم. گفت من نمی‌فهمم، تو که صاحب تکنولوژی هستی، چرا اسم من را می‌خواهی؟
undefinedهر چه به او می‌گفتیم قانع نمی‌شد. بعد رفت قضیه را به آن مشاورش که قبل از انقلاب برای فروش به ایران به او مشورت می‌داد گفت، او گفت ایرانی‌ها دوست دارند خرید خارجی بکنند و علتش این است. جالب این که این شرکت انگلیسی، همان دوره برای یکی از پروژه‌های نفت ما به ایران آمد و همان UPS با تکنولوژی قدیمی را فروخت، ولی ما نتوانستیم UPS جدید خود را بفروشیم. درنهایت با کلی پیگیری و به خاطر سابقه خوبی که در ساخت رکتیفایرهای حفاظتِ کاتُدیک از خودمان به جا گذاشته بودیم، مسئولین شرکت نفت متقاعد شدند که برای ساخت UPS هم با ما قرارداد ببندند.

#دانشمند۱۴ #روایت‌خانه#جهاد_دانشگاهی #روایت_پیشرفت#خودکفایی #سازندگی #حل_مسئله#دانش_بنیان #علم_در_میدان#جهاد_سازندگی #بهنام_باقری

(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۱:۱۷

thumnail
undefined موفقیت در فضای بدون تبعیض ۲مروری بر فیلم ارقام پنهان

undefinedهمه در ناسا بر روی پروژه گِلن (gelen) تمرکز کرده‌اند تا هرچه سریعتر بتوانند فضا را به تسخیر آمریکا نیز دربیاورند. رییس پروژه با بازی کِوین کاستنر (که به عنوان نماد آمریکایی خوب در فیلم‌ها شناخته می‌شود) در جایی از ابتدای فیلم به تیم خود می‌گوید: «یا همگی با هم به فضا می‌رویم یا همگی با هم در زمین می‌مانیم». سپس ما در روند فیلم می‌بینیم که تلاش گروهیِ متخصصان، تنها زمانی به موفقیت منجر می‌شود که این «همه» به‌صورت واقعی شکل گرفته و ارزش همکاری زنانِ رنگین‌پوست شناخته می‌شود. در واقع اینجا افتخار و پیشرفت کشور و هویت جمعی یک ملت، به‌عنوان «دلیل» کنار گذاشتن محدودیت‌های تبعیض‌آمیز نشان داده می‌شود تا مسئله، فراتر از بُعد فردی و صرفا انسانی خود تعریف شود.
پیوند روایت‌گریِ پیشرفت با جامعهundefined منبع اصلی اقتباس فیلم، یعنی کتاب «ارقام پنهان»، در همان ابتدای انتشارش یعنی ۲۰۱۶، خیلی زود تبدیل به یکی از کتابهای پرفروش‌ سال شد. فیلم ارقام پنهان نیز، بدون حضور ستاره‌های مطرحِ روزِ آمریکا و بدون صرف هزینه‌های بالا، توانست هم در گیشه و هم در نگاه منتقدان موفقیت بزرگی را رقم بزند. اهمیت و الهام‌بخشی سوژه‌های این کتاب به حدی موردتوجه بوده است که علاوه بر فیلمی که در همان سال انتشار کتاب ساخته شده، نسخه مناسب‌سازی شده کتاب برای کودکان ۸ تا ۱۲ سال و نسخه کمیک آن نیز با فاصله اندک تهیه شده‌اند.
undefinedباید توجه داشت که سال ۲۰۱۶، دوران ریاست‌جمهوری باراک اوبامای رنگین‌پوست است. بررسی آثار سینمایی آمریکا در سالهای ریاست وی، به‌خوبی نتایج توجه ویژه به بازروایی مسائل تاریخی تبعیض‌آمیز نسبت به سیاه‌پوستان و شعارهای اجتماعیِ روز در حوزه برابری را نشان می‌دهد. انتخاب و توجه به سوژه زنانِ سیاه‌پوست ناسا را نیز، نمی‌توان بی‌تأثیر از سیاست‌ها و دغدغه‌های اجتماعی غالب دانست. بنابراین شاید بی‌راه نباشد اگر بگوییم در فیلم و کتاب «ارقام پنهان»، این هنرِ روایت‌گریِ زنده و ناظر به نیازها و شعارهای زمانه است که توانسته با تلاقی دادن «مسئله مهم اجتماعی رفع تبعیض» و «دستاوردهای تکنولوژیک و پیشرفت ملی»، رنگی تازه به یک داستان قدیمی و بارها تکرارشده بزند و دایره تأثیر و الهام‌بخشی آن را گسترش دهد.
undefinedبررسی تجربه موفق این فیلم به ما یادآوری می‌کند توجه به روح زمانه در روایتگری، می‌تواند پیروزی‌های بسیار قدیمی و حتی کلیشه‌‌شده‌ را به دغدغه‌های امروزِ مردم پیوند دهد، آنها را جذاب کند و معانی تازه‌ای به رخدادها ببخشد . در واقع خودِ «روایت پیشرفت» هم نیازمندِ «پیشرفتِ» است و باید بتواند بر نفوذ و پیش‌رویِ خود در جامعه، چه از نظر تعداد مخاطب و چه از نظر قدرت سازندگی و امیدبخشی، بیفزاید و روایتی که بتواند میان مباحث پیشرفت و مسائل روزِ سیاسی، جامعه‌‌شناختی و روانیِ جامعه، پیوند بهتری برقرار کند، بهتر می‌تواند در جامعه منتشر شود.

#قاب_پیشرفت #ارقام_پنهان#دانشمند۶ #سینمای_پیشرفت#مریم_حنطه‌زاده #فضا #سینما

مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۸:۵۸

thumnail
undefined️️ شما چند الف بچه می‌خواهید مته بسازید؟ ۱روایتی از تولید کالایی استراتژیک و حیاتی توسط نخبگان جهاد دانشگاهی خوزستان

undefinedدکتر حسن محمدی‌مجد متولد سال 60 و فارغ‌التحصیلی رشته مکانیک است. بعد از ورود به جهاد دانشگاهی به‌عنوان مدیر پژوهشگری مکانیک بیشتر روی هوش مصنوعی متمرکز بود تا اینکه سال 89 وارد پروژه‌ی مته شد. او و جمعی از پژوهشگران جهاد دانشگاهی خوزستان، بعد از پژوهش و مطالعات و شبیه‌سازی بسیار، توانستند در سال 93 اولین نمونه مته را تست میدانی کنند. تا قبل از این پروژه، مته حفاری به علت تحریم با قیمت بالایی در حدود 20 میلیون دلار و از کشورهای امریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه به کشور وارد می‌شد ولی حالا، به یک‌سوم قیمت در میدان‌های نفتی استفاده می‌شود.
بخشی از متن: undefinedاوایل نه‌تنها خارجی‌ها بلکه خیلی از داخلی‌ها و بزرگان صنعت به ما می‌خندیدند. سال 97 معاون پژوهشی وزیر نفت چون شنیده بود تیمی در اهواز مته می‌سازند از ما دعوت کردند برویم تهران؛ ایشان تا وارد سالن جلسه شدند گفت: «شما چند الف‌بچه می‌خواهید مته بسازید؟ » یک‌بار یکی از اساتیدی که خیلی مدعی اهل‌فن بود به من گفت شما برو مته‌ات را بساز و منظورش این بود که برو کشکت را بساب. یک خنده عاقل اندر سفیه هم کرد که یعنی این همان متوهمی است که می‌خواهد مته بسازد‌. از این چیزها زیاد داشتیم.
undefinedهر بن‌بستی که شکسته می‌شد، یک وحدت و شادی خاص و وصف‌نشدنی برایمان بود. یک دوره‌ای تیم مته بدجور تحت‌فشار بود؛ همه می‌خواستند خسته شویم و خودشان ادامه دهند. ما هم نگران این نهال نوپا بودیم که نیاز به مراقبت داشت. آن‌ها بلد نبودند چه جوری ادامه دهند و مطمئن بودیم اگر کس دیگری می‌آمد، قضیه کاملا کن‌فیکون و این نهال خشک می‌شد. تمام راه‌ها را رفتیم و جواب نگرفتیم. گفتیم خب ما مسلمانیم بگذار پناه ببریم به خدا ببینیم خدا چه می‌گوید. قرآن را باز کردیم این آیه آمد که لا تحزن... آقا مرده بودیم زنده شدیم، خاک بودیم بلند شدیم اصلاً حیات گرفتیم با این آیه و گفتیم خدا با ما است. به فضل خدا آن شد چشمه حیات.
undefinedسال ۱۳۹۳ اولین نمونه خودمان را تست میدانی کردیم و توانستیم یک قرارداد تبیین فنی دانش نمونه‌های جدید را ببندیم و وارد تبیین ساخت دانش نمونه‌های جدید و راه جدید شدیم. تقریباً ۲ سال است که ما داریم به‌صورت تولید انبوه کار می‌کنیم. حالا تقریباً می‌توانیم چیزی حدود ۳۰ درصد نیاز مته را در کشور تأمین کنیم و اگر یک مقدار حمایت مالی شویم اگر نگوییم 100 درصد ولی ۹۰ درصد مته‌های کشور را می‌شود تأمین کرد. گروه ما تقریباً ۱۰-۱۲ نفر تیم تحقیقات و بقیه دوستان خط تولید هستند. از مسئولی شنیدم از وقتی خارجی‌ها شنیدند مته می‌سازیم، هم قیمت را کاهش دادند و هم پیشنهادهای خاصی دادند. چون نمی‌خواهند این توانمندی داخلی شود؛ هرکجا ساخت داخلی ببینند، شیطنت‌هایی می‌کنند تا این اتفاق نیفتد.

#دانشمند۱۴ #روایت_پیشرفت#جهاد_دانشگاهی #فناوری

(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۴:۵۴

thumnail
undefined️️ شما چند الف بچه می‌خواهید مته بسازید؟ ۲روایتی از تولید کالایی استراتژیک و حیاتی توسط نخبگان جهاد دانشگاهی خوزستان

گفتند طراحی فقط مال آمریکایی‌هاست و بسundefinedافرادی از انجمن نفت آمدند تا بهمان گواهی‌نامه صنعتی و ساخت بدهند. گفتند ما گواهینامه ساخت بهتان می‌دهیم ولی گواهینامه طراحی نمی‌دهیم. گفتیم چرا؟ گفتند طراحی فقط مال آمریکایی‌هاست و بس. من گفتم گواهی‌نامه ساخت را نمی‌خواهیم خودمان داریم می‌سازیم و می‌فروشیم. گواهینامه طراحی را هم حتماً از شما می‌گیریم. گفتند باید اصلاح کنید.
undefinedچند جلسه با ممیزی آمدند و رفتند. بعد از چند جلسه گفتند دیگر نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم. جلسه بعد تعدادی از اساتید تهران را می‌اوریم تا بررسی کنند. اساتیدی از دانشگاه‌های خوب تهران آمدند و الحمدالله قدرت علمی مجموعه بهشان اثبات شد و متوجه شدند به‌هیچ‌وجه مهندسی معکوس نکرده‌ایم. صورت‌جلسه نوشتند « اعطای گواهینامه طراحی و ساخت مته‌های حفاری به جهاد دانشگاهی بلامانع است.»
undefinedیکی از پیچیده‌ترین مته‌های حفاری، مته الماسی بدنه ماتریسی است که به دلیل ساختار و بدنه ماتریسی دانش طراحی خاصی دارند و باید برای ساخت آن‌ها از سوپر آلیاژها و عملیات فلزی استفاده کرد. بعد از ساخت مته دندانه‌ای، طی فعالیت چندساله توانستیم به دانش فنی ساخت مته‌های الماسی بدنه ماتریسی هم دست پیدا کنیم.
undefinedخوشبختانه ما تاکنون توانسته‌ایم دانش فنی ۸ مته بسیار پیچیده و خاص صنعت نفت را کاملاً بومی‌سازی و خط تولید بسیار پیشرفته آن را نیز در جهاد دانشگاهی خوزستان در شهر اهواز راه‌اندازی کنیم. در حال حاضر نیز در حال تولید انبوه این محصولات هستیم.

#دانشمند۱۴ #روایت_پیشرفت#جهاد_دانشگاهی #فناوری

(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۵:۲۶

thumnail
undefined برگزیدگان سومین جایزه کتاب روایت پیشرفت مشخص شدند
undefined اختتامیه سومین جایزه کتاب روایت پیشرفت، در روز دوشنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در کوشک باغ هنر تهران برگزار شد. شورای سیاست‌گذاری این جایزه که با هدف ارزیابی و معرفی آثار حوزه روایت پیشرفت برگزار می‌شود، با بررسی ۱۰۴ اثر ورودی، ۳۳ اثر را در بخش داوری پذیرفت. در نهایت داوران تخصصی در ۵ بخش علمی و فناوری، حکمرانی و مدیریت، فرهنگی و اجتماعی، ادبیات داستانی و خانواده و کودک و نوجوان، برگزیدگان این جایزه را به شرح زیر معرفی کردند:

undefined کتاب آبی نفتی اثر مرتضی اسدزاده و مهدی نورمحمدزاده از نشر راه‌یار در بخش «علمی و فناوری» به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
undefined کتاب آرزو، امیر و بابک؛ بازی مهره بزرگ اثر سعید حسین رفیعی و سید محمدعلی امیراحمدی از نشر الگونگار پیشرفت به عنوان اثر شایسته تقدیر در بخش «علمی و فناوری» معرفی شد.
undefined کتاب عملیات احیا اثر محمد حکم آبادی از نشر راه‌یار به عنوان اثر برگزیده در بخش «حکمرانی و مدیریت» معرفی شد.
undefined کتاب ترشِ شیرین اثر پژمان عرب و لیلا پارسافر از انتشارات ایران به عنوان اثر برگزیده در بخش «فرهنگی و اجتماعی» معرفی شد.
undefined کتاب ایذا اثر مصطفی رضایی از نشر کتابستان معرفت به عنوان اثر شایسته تقدیر در بخش «ادبیات داستانی» معرفی شد.
undefined کتاب مادر ایران اثر نورالهدی ماه‌پری از نشر راه‌یار به عنوان اثر برگزیده در بخش «خانواده و کودک و نوجوان» معرفی شد.
undefined کتاب قهرمان به شکل خودم اثر کلر ژوبرت از نشر راه‌یار به عنوان اثر شایسته تقدیر در بخش «خانواده و کودک و نوجوان» معرفی شد.

@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۶:۱۰

thumnail
undefinedداستان نانوتروا؛ روایتی از پیروزی در یک نبرد طولانی ۱یادداشتی بر کتاب «داستان نانوتروا»
undefinedبخشی از متن: undefined«داستان نانو تروا» با اشاره به قصه معروف اسب چوبین یونانی که توانست از دژ محکم آتنی‌ها بگذرد و شهر تروا را به سقوط بکشاند، ماجرای تجاری‌سازی اولین نانوداروی پیشرفته ایران را که توسط دکتر جعفری و شرکت اکسیر نانو سینا و با همکاری ویژه ستاد نانو به سرانجام رسیده است، تعریف می‌کند. داستانی که اگرچه افسانه‌ی پر شوری از پهلوانان نیست، اما فراز و فرود و الهام‌بخشی‌اش برای زندگی امروز ما، می‌تواند تأثیرگذارتر از افسانه تروا باشد.
undefinedدر سه دهه اخیر یکی از مهمترین دستاوردهای نانو تکنولوژی در داروسازی، بهبود داربست‌ها و کپسول‌های رسانش دارویی بوده است؛ به این معنی که داروی اصلی با قرار گرفتن در ساختار نانو حامل‌های جدید، این امکان را دارد که به صورت موثرتر و با عوارض جانبی کمتر بر اهداف مورد نظر بدن بیمار، مانند اندام‌ها و به‌ویژه تومورها، اثر بگذارد.
نانوانتخاب‌های هدفمندundefinedرقم خوردن داستان نانوتروا، قبل از هر چیز به زندگی دکتر جعفری و انتخاب‌هایش وابستگی دارد و طبیعی است که کتاب با محوریت داستان زندگی او و انتخاب‌هایش پیش برود. دکتر جعفری که در پایان دوره دکترا و تحصیل در کانادا، مانند بسیاری دیگر از نخبگان عاشق تحقیق، بر سر دوراهی ادامه کار در شرایط عالی و آزمایشگاه‌های پیشرفته قرار گرفته بود، نهایتا بر اساس تعهد اخلاقی و اعتقادی‌اش‌ تصمیم گرفت برای تدریس به دانشگاهی بازگردد که برای ادامه کار در زمینه‌ی تحقیقاتی‌اش، لازم بود آزمایشگاه آن را از صفر تجهیز می‌کرد.
undefinedدکتر جعفری که پس از تحقیق چندساله در تولید داروهای لیپوزومی و گذران یک دوره موفق پسادکترا در آمریکا، توانسته بود نمونه آزمایشگاهی فرم لیپوزومی داروی دوکسوربیسین ضدسرطان را بسازد، تصمیم گرفت وارد فاز تولید صنعتی آن شود؛ مسیری که هیچگاه فکر نمی‌کرد اینقدر پرپیچ و خم شود. تولید صنعتی این داروی با تکنولوژی بالا آنقدر بزرگ و جدید بود که حتی سابقه تحقیقاتی درخشان دکتر جعفری هم نمی‌توانست تردیدها و ناباوری‌های هیئت مدیره شرکت‌های دارویی را از میان بردارد و برای این پروژه سرمایه‌گذار پیدا کند.
undefinedگره‌ای که در نهایت با وارد شدن ستاد نانو و سرمایه‌گذاری انسانی و مالی ویژه‌اش در این پروژه به ثمر رسید؛ ستاد نانو می‌دانست که نشان دادن یک محصول ملموس و پیشرفته، صدهابار بیشتر از سخنرانی‌، افق‌های پیش‌رویِ جامعه علمی و ملت ایران را در دسترس نشان می‌داد.
#دانشمند۹و۱۰ ویژه نوروز۰۲#کتاب #روایت_پیشرفت

(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۶:۲۱

thumnail
undefined️صادرات نانوداروی درمان سرطان
undefinedهمین چند وقت پیش خبری کوتاه ولی مهم پخش شد ( البته خیلی هم کسی متوجه نشد) که دکتر محمودرضا جعفری در شانگهای قرارداد صادرات نانوداروی درمان سرطانش را به چین امضا کرده. اتفاق مهمی که آنچنان ضریب نگرفت. گفتم به بهانه اعلام این خبر مهم، فیلم دیدار چند سال پیش ایشون با آقا رو منتشر کنم و بگم چه دُری داریم.‌
undefinedدکتر محمودرضا جعفری عزیز بعد از اخذ دکترای تخصصی در کانادا به عشق خدمت به مردم کشور، به ایران برگشت و موفق به تولید اولین نانوداروی پراستفاده در درمان انواع سرطان شد که نسبت به نمونه غیر نانویی آن، اثرات سمی و عوارض جانبی کمتری دارد.
undefinedیادمه وقتی تصمیم گرفتیم در شماره هشتم مجله دانشمند به پیشرفت‌های حوزه‌‌ سلامت نانو بپردازیم با کلی واسطه و توضیحات مفصلی که خودم به دکتر دادم راضی شدند که مصاحبه‌شون رو کار کنیم. ویژگی علم است که افتادگی و وزانت می‌آورد و اهل علم واقعی به شدت بی‌ادعا و دور از این کارهای رسانه‌ای هستند. در کل یکی از سختی‌های ما برای طرح جلد زدن ۲۳ شماره دانشمند، راضی کردن دانشمندان و فناورانمان بود که حاضر بشن عکسشون بیاد روی جلد. خلاصه اینکه قدر دانشمندان و فناورانمون رو که گره‌ای از زندگی مردم باز می‌کنند بیشتر بدونیم.
#نانو #نانودارو #دانشمند_ایرانی#محمودرضا_جعفری #فناوری
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۴:۲۱

thumnail
undefinedداستان نانوتروا؛ روایتی از پیروزی در یک نبرد طولانی ۲یادداشتی بر کتاب «داستان نانوتروا»
undefinedنقطه تمایز کتاب«داستان نانوتروا» اینجاست که منحصر در ترسیم تلاشهای دکتر جعفری نمی‌شود و با دقت، یک تجربه موفق نانوسیاستگذارانه را روایت می‌کند؛ نانوسیاستگذاری نه به معنی سیاستگذاری در حوزه نانو، بلکه به معنای روندی که با بررسی دقیق تجربیات گذشته ایران، هدفمند پیش می‌رود و بودجه و امکانات را در شخص و محصول مناسب سرمایه‌گذاری می‌کند.
ایرانی علیه ایرانیundefinedمسیر اصلی ساخت داروهای پیشرفته و زیست‌مشابه (که فرمولاسیون آنها مشابه داروهای تجاری است و عملکرد مشابهی دارند)، انتقال فناوری است و قطعا یکی از پایه‌های این انتقال فناوری، حضور فناوران و محققان پرتجربه است. اما متاسفانه در ایران کمتر محققی است که بعد از یادگیری و انباشت دانش در پروژه‌های مرتبط با داروهای پیشرفته و نوترکیب، به کشور بازگردد! و جالب آنکه زمانی که کسی مثل دکتر جعفری یافت می‌شود که عزم جدی برای تولید در شرایط سخت تحریم و کمبود زیرساخت‌های تکنولوژیک را داشته باشد، علاوه بر واردکنندگان حرفه‌ای و پرقدرت دارو، باید با اغراض ضدایرانی و اشکالات به ظاهر علمی هم، دست و پنجه نرم کند!
undefinedیکی از همکاران دکتر جعفری که در همان ابتدای کار و به صورت دوستانه و شخصی، یک نمونه از محصول دارویی سینادوکسوزوم را از او گرفته است، بدون اجازه و بدون رعایت استانداردهای نگهداری دارویی، آن را به گروهی از محققان یک دانشگاه خارجی ارسال می‌کند. آنها در یک مقاله و بر اساس تست‌های ادعایی انجام گرفته روی همان نمونه غیراستاندارد، اعلام می‌کنند که داروی ایرانی خواص مشابه نمونه‌های خارجی را دارا نیست. دکتر جعفری و شرکت اکسیر مجبور می‌شوند تا زمان و هزینه زیادی را صرف انجام آزمایش‌های استاندارد در آزمایشگاه‌های معتبر خارجی بکنند تا بتوانند این ادعا را، با دلایل دقیق و به زبان علمی رد بکنند. این اتفاق، یک تجربه و نمونه روشن از مواجهات ناجوانمردانه‌ای است که شرایط پیشرفت علمی کشور ما را بسیار متفاوت از کشورهای دیگر می‌کند.
روایت‌هایی برای شکست محاصره ناامیدیundefinedشاید بی‌راه نباشد اگر بگوییم که در نبود تصویر و روایت تأثیرگذاری از صنعت داروسازی ایران، که یکی از اثرات آن را در دوران کرونا و در ناباوری عمیق بسیاری از مردم نسبت به تولید واکسن ایرانی دیدیم، خودِ کتاب «داستان نانوتروا» هم به مانند اسب چوبینی است که با انتخاب درست سوژه و روایت دقیق و به‌اندازه‌‌اش، می‌تواند محاصره ناامیدی و ما نمی‌توانیم را بشکند. گرچه گویا متأسفانه کمتر مسئول مرتبطی است که برای چنین آثاری ارزش قائل شود، جز رهبر انقلاب که ارزش این روایت‌ها و قهرمانانش را به خوبی می‌شناسد؛ در مستند «غیررسمی»، که در آن بخشی از یکی از دیدارهای همیشگی رهبر با نخبگان و محققین کشور پخش شد، رهبری به خواندن کتاب «داستان نانوتروا» اشاره کردند و بعد از آنکه متوجه شدند دکتر جعفری هم در آن جمع حاضر هستند، گفتند که: «من برای شما و آن دوستی که به شما توصیه کرد تا به ایران بازگردید و برای کشورتان کار کنید، دعا کردم.»
#نانو #نانودارو #دانشمند_ایرانی#محمودرضا_جعفری #دانشمند‌۹و‌۱۰#کتاب_پیشرفت #داستان_نانوتروا
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۵:۲۳

thumnail
undefinedپرتاب‌ ماهواره و فرصت‌هایی که از دست می‌رود | به‌جای جریان‌سازی، پیشرفت‌ها را در رسانه هدر می‌دهیم
undefinedفضا بیش از شش دهه است که از جذابترین موضوعات برای نوجوانان جهان و همه علاقه‌مندان علم و فناوری است. اتفاقات و پیشرفت‌های بشر در صنعت فضایی، تقریبا در همه هنرها ورود پیدا کرده است. یک نمونه اش سینماست که صدها فیلم مرتبط توسط کشورهای پیشتاز در باشگاه فضایی، ساخته شده است. این کشورها با کمک سینما هم پیشرفت‌های فضاییشان را روایت می‌کنند، هم خلق رویا و آینده می‌کنند.
undefinedبه اعتراف خود غربی‌ها، ایران جزو ده کشور باشگاه فضایی جهان است و هیچ بحث بزرگنمایی یا پروپاگاندایی هم در کار نیست. بله، ما تجربه افول شدیدی در دهه ۹۰ داشتیم؛ یعنی با توجه به سرعتی که در دهه هشتاد در عرصه فضایی داشتیم طی دهه نود، شاهد افول و رکود در عرصه فضایی بودیم. ولی در سه سال اخیر باز موفقیت‌ها و پرتاب‌های مهمی داشتیم.
undefinedعصر، عصری است که فضا در همه عرصه‌های متنوع زیست انسانی تاثیر‌گذار است و کاربردهای متنوع پیشرفت‌های فضایی در کشاورزی و امنیت غذایی، محیط زیست، ترافیک، ارتباطات، سلامتی، هواشناسی، امنیت، دفاعی و... نشان از اهمیت حیاتی این صنعت دارد. پس ما صرفاً با یک مسئله فانتزی مواجه نیستیم‌ و ضروری است که‌ کاربردها و اثرات آن را با هنر به مردم منتقل کنیم.
undefinedشرکت‌های دانش‌بنیان فضاپایه ما در این سالها رشد داشتند و هنوز‌ عرصه بسیار بزرگی روبه روی ما باز است. توسعه و اشتغال فناورانه‌‌ همه این مجموعه‌ها وابسته به پیشرفت‌هایی فضایی کشور است. دریافت اطلاعات از ماهواره‌های کشورهای دیگر هزینه‌های هنگفتی دارد. که با پیشرفت فضایی و متکی بودن به اطلاعات ماهواره‌های خودمان هزینه اطلاعات برای این مجموعه‌های دانش‌بنیان بسیار کاهش پیدا می‌کند.
undefinedعرصه فضایی سوای کاربردهای متنوعی که دارد، رشته‌ها‌ و تخصص‌های گوناگونی را دربر می‌گیرد و خود این قابلیت برای میلیون‌ها نوجوان ما می‌تواند جذاب و هیجان انگیز و پیش‌برنده باشد. با روایت موفقیت‌ها و برنامه‌های متنوع فضایی ‌می‌توانیم جریان‌سازی و تحولی در افزایش اشتیاق به علم و فناوری در مدارس و دانشگاه‌های کشور به‌وجود بیاوریم.
undefinedتجربه کشورهای مطرح فضایی در ترویج پیشرفت‌هایی که داشتند با قالب‌های متنوعی نظیر موزه‌های فضایی، مسابقات علمی جذاب، حمایت از تولیدات تصویری متنوع، تولید کتاب‌های داستانی و کمیک، ساخت انواع المان‌های شهری، همه و همه نشان می‌دهد باید موج‌ و جبهه عظیمی درگیر این کار بشود و پیوست رسانه‌ای ترویجی برای همه اتفاقات فضایی، مهم است.
undefinedما طی یک سال گذشته چندین دستاورد شاخص از ورود به مدار جدید تا تست موفق ارسال کپسول زیستی تا پرتاب موفقیت آمیز دو ماهواره جدید هدهد و کوثر شرکت دانش‌بنیان امیدفضا را داشتیم؛ آن هم با نخبگانی با متوسط سنی ۲۴ سال که دستاورد جدیدی برای صنعت فضایی کشور به ارمغان آوردند. ولی متأسفانه این اتفاقات بسطی در فضای جامعه خصوصا در بین نوجوانان و دانشجویان کشور پیدا نکرد... در حالی که مطالب زرد و دست چندم فضای مجازی بعضا تا چندین روز در همه رسانه ها ضریب می‌گیرند و ده‌ها محصول رسانه‌ای برایشان تولید می‌شود؛ ولی در چنین اتفاقات مهم فضایی شاهد کار مستمر رسانه‌ای نیستیم و صرفا خبر را مصرف می‌کنیم با انقضای یک روز. پس نقطه شروع کوتاه نیامدن از روایت دستاوردهاست به راحتی ازشان نگذریم روایت کامل و جذاب و مستمر داشته باشیم.
undefinedواقعا اگر تمرکز و زاویه دید درست باشد، صدها کار جذاب می‌شود کرد. ظرفیت عظیمی از مدارس تا مساجد، فرهنگسراها تا پژوهش‌سراها، انجمن‌های علمی دانشجویی و همه مراکز علمی، آموزشی، فرهنگی کشور نظیر کانون‌‌های پرورش فکری کودک و نوجوان همه می‌توانند با برنامه‌های مختلف و جذاب این پیشرفت ها را ضریب مناسب بدهند. بنا بر اختصار است وگرنه می‌شود درباره مدل‌های موفق بسیاری، شاهد مثال آورد.
undefinedجنگ فناوری، بخشی از جنگ هویتی و‌ وجودی ماست.‌ توسعه و ترویج علم و فناوری را باید جدی بگیریم. از مسئله ناترازی انرژی تا دفاع از کشور و کمک به غزه و لبنان، همه و همه نیاز به فناوری و علم دارد. باید خیزش علمی را جدی بگیریم و همه ما در هر جایگاهی نسبت به پیشرفت کشور دغدغه‌مند باشیم.

#ماهواره #فضا #روایت_پیشرفت#رسانه #ترویج_علم #ماهواره‌بر
@daneshmand_mag | روایت پیشرفت

۱۴:۴۶

thumnail
undefined گفتمان انقلاب اسلامی و خلق کارآمدی مدیریتی ۱ واکاوی نسبت کارآمدی مدیریتی ، اداری و سازمانی با گفتمان انقلاب اسلامی با نگاهی به کارنامه کاری مرحوم دکتر خالدی undefinedکتاب جولان جوانمرد خاطرات شفاهی مرحوم دکتر خالدی شامل مقاطع مختلف زندگی ایشان از جوانی تا دوران انقلاب و خدمت در مسئولیت‌های کلان کشوری در سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف است. کتاب زندگینامه دکتر خالدی در بزنگاه خاصی منتشرشده است؛ در زمانه‌ای که برساخت رسانه‌ای ناکارآمدی در جامعه شیوع پیداکرده است و توالی این ناکارآمدی‌ها و شرایط اقتصادی اجتماعی همراه با هجمه رسانه‌ای براندازان، این سوالات را برای جوانان مطرح می‌کند که آیا جمهوری اسلامی دچار ناکارآمدی ذاتی و ماهیتی است؟ آیا گفتمان انقلاب اسلامی از تحقق آرمان‌ها در ساحت واقعیت و مدیریت کشور ناتوان است؟ کتاب جولان جوانمرد را می‌توان پاسخی شایسته به این پرسش‌ها و از جنسی متفاوت با پاسخ‌های آماری قلمداد کرد. رویش‌های انقلاب undefinedبزرگ‌ترین دستاورد انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی، رویش انسانی است و مرحوم خالدی را می‌توان از دستاوردهای بزرگ انسانی در عرصه مدیریتی و اداری دانست. شدت خلوص و مجاهدت شبانه‌روزی در کنار فرار از شهرت بدون معذوریت امنیتی باعث شد که ایشان تا زمان فوت در سال 96 گمنام باقی بماند. روایت‌های جذاب و متنوعی از شدت پاک دستی، قاطعیت، پاک دستی، منش اجتماعی و اداری، روش و منش مدیریتی علمی و اقتضایی، فضیلت‌های اخلاقی ایشان در جای‌جای کتاب بیان شده است که خواندن کتاب را شیرین می‌کند.
undefinedنحوه مدیریت ایشان به‌عنوان یک نمونه مدیریت اداری بومی مؤثر و کارآمد باید در علوم اجتماعی و رشته‌های مدیریت تجزیه‌وتحلیل شود و به تجلیل اکتفا نکرد. نحوه رویش خالدی‌ها و منش و روش ایشان نباید شخصی قلمداد شود و باید منش و روش ایشان در مدیریت به ساختار و قاعده امور تبدیل بشود و در اصلاح بوروکراسی استفاده شود. به‌طورکلی و ساختاری، عرصه مدیریت دولتی تا حد امکان به‌گونه‌ای طراحی شود تا مخلصین که طمع قدرت و ثروت ندارند به مناسب مدیریت در جمهوری اسلامی برسند؛ یعنی طراحی سیستم اداری و مدیریتی بر مبنای جذابیت‌زدایی، امتیاززدایی، اشرافیت‌زدایی و رانت‌زدایی از مناصب دولتی باشد؛ تا هر کس به طمع کسب ثروت از سمت اداری و بخش دولتی است، ناامید شود و در بخش خصوصی انگیزه و تلاش خود را متمرکز کند.
شاگردی در مکتب امامundefinedعمده مدیران جهادی و توانمند ما خروجی مکتب اخلاقی امام خمینی و علمای اخلاق دوران انقلاب هستند. دکتر خالدی هم در انس با علمای انقلابی و اساتید اخلاقی چون آیت‌الله مرحوم مهدوی کنی، بر خودسازی اسلامی دغدغه و انس داشتند. اینجاست که نقش نهادهای فرهنگی و تربیتی و جامعه روشن می‌شود. مرحوم خالدی در فرهنگ برابری‌خواهانه و ضداشرافیت ابتدای انقلاب، جوانی را با انس بافرهنگ اسلامی و خودسازی و اخلاقی گذرانده بود و این شهوات را در خود کشته بود؛ این مسئله اهمیت خودسازی را قبل از قبول مسئولیت در ساخت سیاسی مدیریتی جمهوری اسلامی را می‌رساند.

#دانشمند۱۱ #مطالعات_پیشرفت#کتاب #روایت_پیشرفت #دکتر_مجتبی_جهان‌تیغ

(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۶:۱۴

بازارسال شده از روایت پیشرفت ایران
thumnail
فیزیک، فلسفه، عرفان و آنگاه خون
undefinedبخشی از متن:undefinedشهید فخری‌زاده در نقاط ربط فیزیک با فلسفه و در حلقه وصل "فلسفه علم" و معرفت‌شناسی با مشکلات انسان و نیازهای حیات، درگیر تألیف کتاب‌هایی بود و می‌پرسید چرا نهاد فلسفه اسلامی در صحنه نیست و تفریع فروع نو نمی‌کند؟ چرا تأثیر آن در علوم تجربی و علوم انسانی به درستی برای دانشجویان "فلسفه علم"، تبیین نشده و فیلسوفان این عصر، تن به رویارویی جدی با مسائل بنیادین علم نمی‌دهند؟ کجایند مقالاتی که با مبانی فلسفه اسلامی به نقد تفسیرهای فلسفی ناشی از علوم بپردازند؟ چرا فیلسوفان امروز غالباً به ذکر مصادیق و مثال‌های تازه، اکتفا کرده و مثلاً در تدقیق و تجزیه روایت فلسفی از هستی نکوشیده‌اند؟ حال آنکه فلسفه غرب با مبانی متشتت معرفت‌شناختی، در معرکه حاضر و با علوم، در تعامل زنده است و با هر چالشی، نحله‌ای زاده و صاحب اولاد مشروع و نامشروع بسیاری شد و بر روند علوم و تطبیق یافته‌ها با سبک زندگی، ایفای نقش کرد؟ انیشتین گفت نظریه "نسبیت"، آنقدر میوه می‌دهد که خود دیگر آن را نمی‌فهمم. در این لحظه به یاد آوردم اینها بخشی از سوالاتی بود که سال گذشته در فیضیه و در دانشگاه تهران پرسیدیم و یکی در قم آن را دروغ و تضعیف حوزه خواند و دیگری در تهران، آن را خارج از محدوده علم! و دانشگاه دانست.
undefinedشهید محسن، فیزیک و فلسفه را به نحوی مرتبط می‌دید که اگر مرز آنها رعایت شود یکدیگر را خوراک داده و حتی اصلاح می‌کنند گرچه ابزارهایی کاملاً متمایز و حیطه‌ای مستقل دارند. در رمزگشایی شهید دکتر فخری‌زاده، وقتی "ایدئولوژی" بر "جهان بینی" و جهان بینی بر "شناخت"، مبتنی است و وقتی مؤثرترین ابزار شناخت، تجربه حسی است (از تعبیر تعمیم یافته "مشاهده" برای حس بهره می‌برد)، چرا نقش فیزیک در "شناخت"، دست کم گرفته شود؟ فیزیک، دریچه‌ای راهگشا به سوی چشم‌اندازی بی‌نظیر در مشاهده آفاق است چنانچه زیست‌شناسی و علومِ ‌شناختی که توسعه‌یافته‌ی علم‌النفس است، شأنی چون فیزیک دارند و البته این ارتباط‌ها نباید مرز و وظایف علوم را در هم ریزد و نسبیت‌زدگی به معنای نادرست آن، مایه اغتشاش در علم و فلسفه شود.
#مطالعات_پیشرفت#دانشمند۱۷#شهید_فخری_زاده#حسن_رحیم‌پور_ازغدی
undefined خرید اینترنتی مجله: ketabir.com undefined تماس جهت اشتراک: 09123969195
@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۸:۳۲

بازارسال شده از روایت پیشرفت ایران
thumnail
undefinedاتم ایرانی برای درمانگزارش اختصاصی مجله دانشمند درباره گره‌خوردگی سلامت و درمان با پیشرفت‌های ملی هسته‌ای
undefinedبخشی از متن:undefinedیکی از مهم‌ترین بخش‌های فعالیت صنعت هسته‌ای ایران، تولید رادیو داروهای تشخیصی و درمانی برای حوزۀ سلامت و پزشکی کشور است که گرچه بیشترین پیوند را با زندگی و سلامت مردم دارد، اما اغلب در سایه سایر فعالیت‌های هسته‌ای ایران یعنی چرخه تولید سوخت و نیروگاه برق هسته‌ای قرار می‌گیرد. در ایران، سالانه بیش از یک میلیون بیمار از رادیو داروهای تولیدی سازمان انرژی اتمی استفاده می‌کنند. استفاده از فناوری هسته‌ای در تولید دارو، از سال‌ها قبل مورد توجه دانشمندان ایرانی قرار داشته و از اواسط دهه 60 شمسی تولید تحقیقاتی این رادیوداروها آغاز شده است.
undefinedاما تا سال 87 و قبل از آغاز تحریم‌های شدید هسته‌ای، اکثر این داروها از خارج کشور وارد می‌شدند که علاوه بر قیمت بسیار بالاتر، به‌خاطر هدررفت طول عمر آن در فرآیند ارسال و انتقال، حجم موثر دارو (که برحسب واحد کوری اندازه‌گیری می‌شود) و اثرگذاری آنها کاهش می‌یافت. اینها غیر از مشکل عدم دسترسی پایدار به اینگونه داروهای وارداتی بود که موجب می‌شد بسیاری از بیماران سرطانی، امکان استفاده از آنها را نداشته باشند.
undefined اما از سال 87، فرایند تولید انبوه این محصولات دارویی در پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای آغاز شد و سال به سال بر تنوع و روزآمدی عناوین رادیو داروهای تولید داخل افزوده شده است. امروز در ایران و به کمک متخصصان داخلی، بیش از 50 نوع رادیوداروی تشخیصی و درمانی تولید می‌شود.
undefinedاما رادیو داروهای ایرانی بیشتر به چه روش‌ها و در کدام مراکز ساخته می‌شوند؟ برخی از انواع این داروها که قدرت و طول عمر بیشتری دارند، در راکتور تحقیقاتی تهران ساخته شده و تعداد دیگری از جمله داروهای موردنیاز برای دستگاه‌های تصویربرداری هسته‌ای PET، در سیکلوترون کرج تهیه شده و به سراسر ایران ارسال یا به خارج از کشور صادر می‌شوند.

#دانشمند۷ #روایت_پیشرفت#فناوری #رادیوداروها #هسته‌ای#دانشمندان_ایرانی #پیشرفت
@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۶:۲۲

بازارسال شده از روایت پیشرفت ایران
thumnail

۱۶:۲۲

thumnail
undefined️دشمن ترور می‌کند، ما فراموش!
undefinedهشت آذر ۱۳۸۹ سالروز شهادت یکی از قله‌های علم و دانش کشور، دانشمند عزیز مجید شهریاری است. در آن سالها که آمریکا با تحریم مواد تولید رادیوداروها تصمیم داشت زندگی را برای بیماران ایرانی جانکاه‌تر کند، این دانشمند مومن ما و همکارانش بودند که با علم و تخصص خودشان کمک کردند تا کشور به فناوری غنی‌سازی بیست درصد برسد.
undefinedحیات طیبه ایشان نمونه اعلایی از تجربه ما از «علم در میدان» است که کمک به حل مسئله مردم کرد. ماجرایی که برای آمریکا و اسرائیل بسیار سنگین بود و با ترور این عزیز، خوی کثیف خودشان را اثبات کردند.undefinedامروز توفیقی بود که برای زیارت به قم مشرف بشویم. کنجکاو شدم بببینم تصویری از شهدای ۷ و ۸ آذر در سطح شهر و حرم میبینم یا نه؟‌ متأسفانه هیچ بیلبوردی نه از شهید شهریاری دیدم نه شهید فخری‌زاده.(شایدم جایی بوده و من ندیدم ولی دقت بسیار کردم.)
undefinedاین روزها که مسئله هسته‌ای دوبار داغ شده و قطعنامه‌ هم علیه‌مان صادر شده و مهم‌تر اینکه در جنگی مستقیم و وجودی با خود رژیم جلاد قرار داریم‌؛ اینکه نشانه‌ای در شهر وجود داشته باشد بر ذکر و بزرگداشت دانشمندانی که کف خیابان‌های پایتخت توسط رژیم کودک‌کش شهید شده‌اند، خیلی اهمیت دارد.
undefinedآن سالها، اکثر دانش‌آموزان کشور حتی به‌دنیا هم نیامده بودند و بقیه هم که خردسال بودند... تلخ است ولی گاهی وقتی در جلسات دانشجویی می‌پرسم «کسی مجید شهریاری یا مسعود علیمحمدی را میشناسد؟»، متاسفانه اقلیتی دست بلند می‌کنند...

#هسته‌ای #فناوری #دانش #علم#دانشمند #شهید_علم #اتم #پیشرفت#دانشمندان_هسته‌ای #رادیودارو#شهیدشهریاری #شهیدفخری‌زاده#دانش‌_بنیان #صنعت_هسته‌ای
پ‌ن: از ۲۳ شماره مجله دانشمند که توسط تیم ما منتشر شد در چهار شماره آن پرونده ویژه درباره موضوع پیشرفت‌های هسته‌ای و شهدای آن داشتیم.
مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۸:۴۲

thumnail
undefined باروری باور ۱گفت‌وگو با دکتر محمد حسین نصر اصفهانی؛ دانشمند شبیه‌سازی و رئیس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان
undefinedدکتر محمدحسین نصراصفهانی متولد اصفهان است. او پس از اتمام دوره دکترای جنین‌شناسی بالینی از دانشگاه کمبریج لندن، در سال 1372 به ایران بازگشت و عضو هیئت‌ علمی دانشگاه علوم ‌پزشکی اصفهان شد. او در سال 1383 با همراهی و حمایت مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی، پژوهشکده‌ی زیست‌فناوری اصفهان را راه‌اندازی کرد که در طی بیست سال مدیریت ایشان، اتفاقات بزرگی را در حوزه تحقیق و توسعه علوم زیستی و شبیه‌سازی رقم زده است.  undefinedدر یک خانواده‌‌ی خیلی سنتی به دنیا آمدم؛ سواد پدر و مادرم در حد دوره ابتدایی بود. ورودم به دبیرستان مصادف شد با زمان جنگ. پدرم با شناخت از روحیه بسیجی من، تصمیم گرفت برای دور کردن من از جنگ، من را برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بفرستد. نهایتا با اینکه نظر متفاوتی با پدرم داشتم، با توجه به زندگی پسرعمویم در انگلستان من هم راهی آنجا شدم. سال اول را لندن بودم و زبان یاد گرفتم. دو سال و همزمان با جنگ‌های داخلی ایرلند شمالی در آنجا زندگی کردم. بعد در دانشگاه لندن- کینگز کالج- لیسانس بیولوژی و آناتومی انسانی گرفتم. از آنجا به دانشگاه کمبریج رفتم و دوره‌ی دکتری را تمام کردم. یک سال هم به عنوان جنین‌شناس بالینی در مرکز بورن کار کردم؛ همانجایی که اولین نوزاد آی.وی.اف دنیا در آنجا به دنیا آمده بود.
undefinedبعد از برگشت به ایران، طبیعتا جای من به عنوان یک جنین‌شناس، یا در پژوهشگاه رویان تهران بود یا در مرکز ناباروری دانشگاه شهید صدوقی یزد؛ ولی من را فرستادند شهرکرد تا زبان تخصصی و جنین‌شناسی درس بدهم! نهایتا در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مشغول تدریس درس‌های جنین‌شناسی و پزشکی شدم. هم‌زمان به علت نبود مرکز نازایی در اصفهان، یک مرکز درمان ناباروری را به صورت خصوصی با سه متخصص زنان احداث کردم. زمان استخدام، رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از من خواست تعهد بدهم ده سال کار خصوصی نکنم. این در حالی بود که من از قبل یک مرکز خصوصی تأسیس کرده بودم؛ به این ترتیب نمی‌توانستم تعهد بدهم و نمی‌خواستم کار در مرکز را هم تعطیل کنم. خیلی از دوستان گفتند «تعهد بده ما نادیده می‌گیریم!» ولی پاسخ من منفی بود.
undefinedبازگشت من به ایران مصادف با راه‌اندازی پژوهشگاه رویان در تهران بود ولی هنوز در زمینه‌ی آی.وی.اف و ناباروری موفقیتی حاصل نشده بود. خدا دکتر کاظمی آشتیانی را رحمت کند؛ از من برای بازدید از آزمایشگاه دعوت کرد. بهترین هتل تهران را برای من گرفت و ماشین هم در اختیارم گذاشت. طی حدود یک هفته‌، زیرساخت‌های آزمایشگاه پژوهشگاه رویان را بر اساس تجربیات انگلیس، به‌روزرسانی کردم. اولین نوزاد آی.وی.اف پژوهشگاه رویان بعد از این ماجرا متولد شد. از آن موقع ارتباطم با آقای دکتر کاظمی آشتیانی رفته‌رفته بیشتر می‌شد و ایشان بعد از قطع قراردادم با دانشگاه، پیشنهاد کرد من در آزمایشگاه خصوصی خودم مشغول فعالیت باشم ولی دکتر هم برای من مواد تحقیقاتی بفرستد. به این ترتیب در آزمایشگاه مرکز باروری و ناباروری، یک اتاق را در اختیار دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و دانشجویان جاهای دیگر گذاشتیم. این همکاری رفته‌رفته، بنیان‌گذار پژوهشکده‌ی زیست‌فناوری رویان در اصفهان شد.

#دانمشند6#شبیه‌سازی #رویان #فناوری#زیست‌فناوری #نصر‌اصفهانی

(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۲:۱۳

thumnail
شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد
جهانیان همه نقش‌اند و نقشِ جان زهراستجهان سراب فنا، جان جاودان زهراست

یوسفعلی میرشکاک @daneshmand_mag

۱۰:۱۹

thumnail
undefined باروری باور ۲گفت‌وگو با دکتر محمد حسین نصر اصفهانی؛ دانشمند شبیه‌سازی و رئیس پژوهشکده زیست‌فناوری رویان اصفهان

undefinedبعد از اینکه ما مرکز نازایی اصفهان را تاسیس کردیم، اولین نوزاد آی.وی.اف اصفهان به دنیا آمد. همچنین ما برای اولین‌بار هچینگ سه بعدی- یعنی وقتی جنین می‌خواهد از پوستش بیاید بیرون باید مثل جوجه‌‌ای که از تخمش می‌آید بیرون آن پوسته شکافته شود- را در زمینه نازایی پایه‌گذاری کردیم. بعد روش میکرواینجکشن آمد، در این روش یک اسپرم را با سوزنی به قطر یک بیستم مو داخل تخمک تزریق می‌کنیم. بعضی افراد تخمک‌هایشان لقاح ندارد و بنابراین ناموفق می‌شود. اولین‌بار، فعال‌سازی تخمک بعد از عمل میکرواینجکشن برای افرادی که قبلا لقاح نداشتند را من در ایران پایه‌گذاری کردم. در این زمینه در دنیا، هم مقاله‌‌های زیادی داریم و هم به خاطر کارهایی که انجام دادیم، شناخته ‌شده هستیم.
undefinedروش شبیه‌سازی کلونینگ را هم ما برای اولین بار در ایران، پایه‌گذاری کردیم که حاصلش گوسفند همتاسازی‌شده رویانا بود. رویانا وقتی به دنیا آمد که تحریم‌های ایران داشت شروع می‌شد؛ تمام روزنامه‌های دنیا در صفحه‌ی اولشان نوشتند ایران به تکنولوژی شبیه‌سازی دست پیدا کرد و این نشان می‌دهد ایران نه تنها در علم انرژی هسته‌ای بلکه در تمام علوم دیگر هم دارد پیش می‌رود. آقای دکتر صالحی وقتی از جلسه مذاکرات برگشت گفت «علی‌رغم تحریم‌ها، هرکسی که به ما رسید تبریک گفت!». این خیلی مهم بود و در زمان خودش، ارزش جایگاه علمی ایران را نشان داد. بعدها هم پیشرفت‌های بیشتر علمی ایران سیگنالی برای غربی‌ها بود که ایران واقعا دارد به مهد تمدن علم تبدیل می‌شود و اگر در انرژی هسته‌‌ای کاری کرده، در سایر علوم بیوتکنولوژی مانند سلول‌های بنیادی و شبیه‌سازی و نانو و... هم دارد پیشرفت می‌کند؛ این برای ما هم تبدیل به یک اندیشه شد.
undefinedوقتی ما رویانا را شبیه‌سازی کردیم، حتی یک دامپروری هم نداشتیم! من در دامپروری پدرم و دوست پدرم که نزدیک این محل است، کار کردم؛ خودم هم بارها دنبال گوسفندها دویدم تا بگیریمشان! یعنی آنچنان بودجه‌ای نداشتیم که بتوانیم راحت کار کنیم. اما مردم متاسفانه می‌گویند این پیشرفت‌ها با پولهای گزاف به دست آمده است و خیلی‌ها این برداشت را می‌کنند. شاید یک دلیلش بزرگی رهبر ماست که وقتی از انرژی هسته‌‌ای صحبت می‌کنند، از سلول‌های بنیادی و شبیه‌ساز هم یاد می‌کنند؛ لذا این قرینه، این حس را به مردم می‌دهد. در صورتی که واقعا ما بودجه‌های محدودی داشتیم و فقط و فقط براساس عشقی که به این کشور داشتیم، این حرکت‌ها را کردیم. حرکت‌هایی بود که از دل برآمد و خدا هم به آن‌ها برکت داد.

#دانمشند6#شبیه‌سازی #رویان #فناوری#زیست‌فناوری #نصر‌اصفهانی

(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۰:۳۹

thumnail
undefined روایت پیشرفت؛ فراسوی یاوه ۱درباره ضرورت اندیشیدن انضمامی به پیشرفت
بخشی از متن:undefinedاز جمله مهم‌ترین و سترگ‌ترین موانع ما در مسیر پیشرفت و اندیشیدن بدان، بلیه انتزاع‌اندیشی است. اندیشیدن درباره پیشرفت منهای ملاقات با واقعیت عبارت است از «بحث‌های ذهنی» و «مباحث تئوریک بدون توجه به خارج و واقعیات» که امکان خلق نظریه و ایده را از ما گرفته است. در نتیجه می‌بینیم گاهی حاصل پژوهش‌ درباب پیشرفت در عالی‌ترین سطوح، به انشاهای توتولوژیک و کلی‌گویی‌های بی‌حاصل و کلامی می‌ماند. برای توضیح بیشتر مرور یک تجربه تلخ، خالی از لطف نیست. چند سال قبل از سوی یک مرکز پژوهشیِ رسمی متنی منتشر شد که عنوان «سند پایه الگوی پیشرفت» را یدک می‌کشید و با عناوین مجعولی از این دست توصیف و تجلیل می‌شد.
undefinedمتن مملو بود از جملاتی از این قبیل که «تحقق ارزش‌ها موجب پیشرفت دنیوی و سعادت اخروی است»؛ انبوهی از کلیات انتزاعی و این‌همان‌گویی‌ که می‌توانستند بخشی از یک خطبه ملال‌آور و محافظه‌کارانه در ظهر جمعه باشند اما محصول سال‌ها پژوهش یک و یا شاید یک سلسله از مراکز پژوهشی معظم بودند! در متن مذکور این جملات به عنوان مبانی جامعه‌شناختی و مبانی ارزش‌شناختی الگوی پیشرفت توصیف شده بودند. جملاتی که البته مبانی و جامعه‌شناختی نبودند اما شاید در آن متن آمده بودند تا به ما بگویند ببینید ترکیب‌هایی همچون «مبانی جامعه‌شناختی»، که روزگاری برای راه‌حل یک مسئله خلق شده بودند، امروز به چه اوضاعی دچار شده و چگونه خود بخشی از مسئله شده‌اند.
undefinedگفتگو درباره پیشرفت، با فروماندگی در اقتضائات رتوریک و تئوریک دوران پیش از انقلاب ممکن نیست. «تحقق ارزش‌ها موجب پیشرفت دنیوی و سعادت اخروی است» شاید نیم قرن پیش از این، بخشی از یک خطابه یا ایده جذاب دینی بود. گرچه همان زمان هم چنین نگرشی لزوما بخشی از الهیات انقلاب اسلامی نبود اما اکنون که سال‌ها از تجربه پیشرفت انقلاب اسلامی گذشته، چنین گزاره و نگرشی، نه تنها بخشی از پایه‌های نظری لازم برای پیشرفت جمهوری اسلامی نیست بلکه چه بسا بخشی از مهم‌ترین بن‌بست‌های پیش روی ایده پیشرفت اسلامی ایرانی باشد.
undefinedالقصه رهبر انقلاب در ابلاغی نوشتند که متن مذکور طی دو سال و در یک جمهوری معرفتی به بحث گذاشته شود، پس از آن جمع‌بندی شده و از ابتدای قرن پانزدهم به اجرا گذاشته شود. اکنون چندین سال از آن زمان گذشته و هنوز خبری نشده و مگر قرار بود خبری شود؟ ابلاغ رهبر انقلاب، در جایی بر زمین ماند که خبری از مقصران همیشگی، لیبرال‌ها و تجددزدگان نبود. شاید به این دلیل که اثبات کند برای ایده انقلاب، تجرد و ذهن‌زدگی، کم‌خطرتر از تجددزدگی نیست.
undefinedحجت‌الاسلام مجتبی نامخواه
#دانشمند۶ #مطالعات_پیشرفت#سند_الگوی_پیشرفت #اندیشه_پیشرفت
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۷:۱۱

thumnail
undefinedترکِ تحصیل در حباب استارتاپ ۱یادداشتی بر سریال «ترک تحصیل»
undefinedسریال «ترک تحصیل» (انگلیسی: The Dropout) بر اساس یک ماجرا و شخصیت واقعی ساخته شده است. «الیزابت هولمز» دختر جوانی با آرزوهای بزرگ است که مانند بسیاری از همسالان خود می‌خواهد «دنیا را تغییر دهد». او که در دوره مهندسی پزشکی دانشگاه استنفورد پذیرفته شده است، از همان ابتدا با متقاعدکردن یکی از اساتید، وارد آزمایشگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌شود. در سال دوم دانشگاه، طرحی برای ساخت دستگاه کوچکی می‌دهد که فقط با یک قطره خون، قادر خواهد بود آزمایش‌های متنوع پزشکی را انجام دهد.
undefinedهولمز برای اجرایی کردن این طرح، شرکت «ترانوس» را تأسیس کرده و از دانشگاه انصراف می‌دهد تا شهریهٔ دانشگاه و تمام وقتش را صرف توسعهٔ شرکت خود کند. تا پایان قسمت سوم سریال، ما شاهد مسیری هستیم که هولمز، سخت‌کوشانه و امیدوارانه برای پیش‌بردن شرکت و به نتیجه رساندن تحقیقات تکنولوژیک دستگاهش طی می‌کند. اما طرح او غیرعلمی و بلندپروازانه است؛ دستگاه جواب نمی‌دهد و هیأت مدیره معتقد است که ایراد از مدیریت اوست. او حاضر نمی‌شود پا پس بکشد و برای پیدا کردن سرمایه‌گذاران جدید و ماندن در مقام مدیرعاملی شرکت ترانوس، به دروغِ بیشتر و پنهانکاری روی می‌آورد.
undefinedیکی از نقاط مثبت سریال آن است که به جای آنکه فقط به روایت هولمز و اشتباهات و کلاهبرداری‌هایش بسنده کند و «رسوایی ترانوس» را به یک فرد تقلیل بدهد، آدم‌های مؤثر دیگری را نیز نشان می‌دهد که با انگیزه‌های مختلف و بدون آنکه یک تأییدیه علمی و قانونی از دستگاه وجود داشته باشد، به الیزابت و ترانوس اعتماد کرده و با سرمایه‌گذاری در عملکرد او شریک می‌شوند. مانند پزشک باتجربه‌ای که هولمز را نمادی از آینده‌نگری و تغییر مسیر فناوری می‌داند و فکر می‌کند روش‌های اعتبارسنجی متداولِ ایده‌های علمی، دیگر جواب نمی‌دهد. یا سیاستمدار کهنه‌کاری که خودش را پایان‌دهنده جنگ سرد می‌داند و حالا تنها به اتکای حرف‌های پرشور و مطمئن یک دختر جوان، از او حمایت می‌کند و حتی وقتی نشانه‌های دروغگویی و تقلب را از زبان نوهٔ خودش می‌شنود، حاضر نمی‌شود اشتباهش را بپذیرد.
undefinedدر نهایت دو فارغ التحصیل جوان که پس از استخدام در شرکت، متوجه کارهای غیرعادی و روند غیر شفاف آزمایشگاه و ارائه نتایج شده‌اند، جرأت آن را پیدا می‌کنند تا به رغم تهدیدها و فشارهای حقوقی ترانوس، دست به افشای واقعیت بزنند. با انتشار مقاله «وال استریت ژورنال»، کم‌کم ابهامات درباره روند کاری ترانوس رسانه‌ای می‌شوند تا در نهایت و پس از حدود ۱۵ سال، شرکتی که بسیاری از سیاسیون و نظامیان سابق آمریکا از سهامداران آن هستند (به‌طوری که خبرنگار وال‌استریت ژورنال هیئت مدیرهٔ آنجا را به «ارتش» تشبیه می‌کند) اعتبار خود را از دست داده و ورشکست می‌شود.
#دانشمند۴ #قاب_پیشرفت#ترک_تحصیل #سینمای_پیشرفت #مریم_حنطه‌زاده
(مجله دانشمند، دوره فروردین ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ )@daneshmand_mag | مجله دانشمند

۱۴:۲۰

Default Gift Icon

پاکت هدیه

عکس پروفایل روایت پیشرفت ایرانر

روایت پیشرفت ایران

به گل طلعت او هر دو جهان زیبا شدذکر جان و دل ما سوره اعطینا شد

undefinedولادت حضرت زهرا س و روز مادر مبارک undefined